Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse krijgt eigen straat

Amy Winehouse krijgt eigen straat


http://oi43.tinypic.com/33wwshs.jpg


Het is nog geen twee jaar geleden dat soulzangeres Amy Winehouse stierf en er staan al een reeks homages klaar. Er is zelfs sprake om een Londense straatnaam naar haar te noemen. Dat heeft de krant 'The Sun' verklaard.


De vader van Amy Winehouse wil een standbeeld laten zetten in Camden en vorige week heeft haar familie bevestigd dat er weldra een documentairefilm over haar korte leven zal worden gemaakt.

Nu kan de zangeres worden vereeuwigd met een straatnaam. De nieuwbouwwijk 'Bigwigs' in het noorden van Londen overweegt om een nieuwe straat ter ere van Amy Winehouse de naam 'Winehouse street' of 'Winehouse Way' te geven.

Inwoners van de stad mochten tien straatnamen bedenken voor een nieuwe wijk. Fans van Amy gaven snel de naam 'Winehouse street' op. Haar familie steunen het idee. De vader van Amy, Mitch Winehouse, die heel wat werk steekt in het 'Amy Winehousefonds' zei aan het blad Bizarre: "We zijn een door en door Londense familie en het zal een enorme eer zijn als we deel mogen uitmaken van de geschiedenis van deze grote stad."     

De bedenkers van de straatnamen moeten nog beslissen welke straatnamen ze uiteindelijk zullen nemen en of ze voor die van Amy Winehouse zullen gaan. Het is echter zeer waarschijnlijk dat ze zullen kiezen voor Amy Winehouse want er zijn heel weinig inwoners die zo veel impact hebben gehad op muziek als zij.

Andere namen die kans maken, zijn Charles Dickens en de auteur van 'Frankenstein', Mary Shelley. (br.hln)� Reageer (0)
26-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodrijder meisje (4) na 45 jaar geïdentificeerd dankzij Facebook

Doodrijder meisje (4) na 45 jaar geïdentificeerd dankzij Facebook


http://oi39.tinypic.com/344qmbd.jpg


Na 45 onzekere jaren weet de familie van de toen 4-jarige Carolee Sadie Ashby eindelijk wie haar heeft doodgereden en vluchtmisdrijf pleegde. Dankzij een bericht op Facebook van een gepensioneerde detective konden de autoriteiten van Fulton, New York de identiteit achterhalen van de 62-jarige Douglas Parkhurst. De feiten zijn verjaard, waardoor de man niet is aangehouden.

De 4-jarige Carolee werd in 1968 aangereden toen ze samen met haar zus en nichtje op Halloweenavond terugkeerde van een buurtwinkel waar ze kaarsjes hadden gekocht om de 15de verjaardag van haar zus te vieren. De twee andere meisjes raakten niet gewond, maar Carolee overleed aan haar verwondingen.

Misleiding
De politie kwam toen al uit bij Parkhurst maar hij misleidde hen destijds. Zo verklaarde hij aan de agenten dat hij in die dodelijke nacht inderdaad een accident had gehad, maar in een naburig dorpje. Hoewel zijn verklaringen niet overeenkwamen met de schade aan zijn voertuig, werd Parkhurst niet verder ondervraagd. Daarna heeft de man vier decennia lang gezwegen over de verschrikkelijke daden die hij had aangericht.

Facebook
In 2000 werd de zaak echter heropend, maar de grote doorbraak kwam pas vorig jaar toen een gepensioneerde agent details van de zaak gepost had op een lokale Facebookpagina. Hierop reageerde een inwoner van Florida die meer informatie had over het ongeval. De vrouw, die haar identiteit geheim wil houden, vertelde aan de politie dat ze vlak na het ongeval moest zeggen dat ze bij Parkhurst en zijn broer was tijdens de verschrikkelijke nacht. Met de oproep van de agent op Facebook besefte ze plots dat er iets niet pluis was.

Met de informatie van de vrouw op zak, stapte de politie naar Parkhurst. Hij verklaarde dat hij altijd had gedacht dat hij een dier had geraakt. Pas nu zou hij beseffen dat het Carolee was. De feiten, die intussen al bijna een halve eeuw geleden zijn gebeurd, zijn intussen verjaard, waardoor Parkhurst niet wordt aangehouden. Toch is de politie van Fulton blij dat het mysterie eindelijk is opgelost: "Het Fulton Police Department heeft altijd tot doel om de familie klaarheid te brengen over wat er is gebeurd", aldus agent Lunn. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén en vtm brengen Nederlandse troonwissel live

Eén en vtm brengen Nederlandse troonwissel live


http://oi36.tinypic.com/34f1jr6.jpg


Zowel Eén als vtm zullen volgende week dinsdag de hele dag live verslag uitbrengen van de troonswissel in Nederland. Op 30 april geeft koningin Beatrix na 33 jaar de scepter door aan kroonprins Willem-Alexander.


Bij de VRT begint Eén om 10 uur met de live-uitzending. Aan de Medialaan beginnen ze er een half uurtje vroeger aan.

De openbare omroep volgt het evenement met VRT Nieuws Live. VRT-Journalist Filip Feyten en NOS-journalist en VRT-correspondent in Nederland Joris van de Kerkhof zorgen voor het commentaar. Bij vtm zorgt royaltywatcher Kathy Pauwels voor duiding in de studio en verzorgen nieuwsanker Birgit Van Mol en mediafiguur Jo De Poorter vanuit Amsterdam het commentaar.

Toespraken
Hoogtepunt zal de eigenlijke machtswissel zijn. Om 10 uur start de abdicatie in de Mozeszaal van het Paleis op de Dam, het koninklijk paleis in Amsterdam. Koningin Beatrix zal er een korte toespraak voorlezen, waarna ze de Akte van Abdicatie zal ondertekenen.

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix zullen dan voor de menigte op de Dam hun opwachting maken op het balkon van het koninklijk paleis. De nieuwe en oude vorst zullen er kort speechen en het Wilhelmus zal weergalmen.

Tot 16 uur
Bij Eén stopt het eerste deel van de live-uitzending om 11 uur, bij vtm om 11.15 uur. Na de nieuwsuitzendingen van 13 uur, die ongetwijfeld geheel oranje zullen kleuren, hervatten beide zender de live verslaggeving tot 16 uur.

In De Nieuwe Kerk -naast het Paleis op de Dam- start om 14 uur de beëdiging en inhuldiging van de nieuwbakken koning tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal. Alexander zal er trouw aan de grondwet zweren. Om 15.30 uur ten slotte vertrekt de koning met zijn gevolg naar het paleis. Daarna volgen nog een receptie, een boottocht en het omstreden koningslied.

Willeke van Ammelrooy in 'Café Corsari'
Ook andere programma's staan volledig in het teken van de oranjegekte. Bij vtm wordt bij 'Telefacts' in een reportage de vergelijking gemaakt tussen onze kroonprins Filip en Willem-Alexander. Deze zondag staat het magazine 'Royalty' al uitgebreid stil bij de nakende machtswissel.

Bij Eén kleurt 'Café Corsari' oranje, met onder meer actrice Willeke van Ammelrooy, miss Nederland, Peter Vandermeersch en Marlène de Wouters als gasten. 'Koppen XL' blikt met een NOS-reportage terug op de eerste jaren van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta. VIER en VIJFtv voeren geen programmawijzigingen door.

� Reageer (0)
23-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek tijdens slaap stimuleert geheugen

Muziek tijdens slaap stimuleert geheugen


http://oi37.tinypic.com/10zrark.jpg


Het luisteren naar geluiden met een bepaald ritme kan je geheugen tijdens je slaap verbeteren, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Een studie gepucliceerd in het vakblad Neuron toont aan dat wanneer tijdens de slaap geluiden worden afgespeeld die gelijklopen met de trage oscillaties in de hersengolven die tijdens de slaap voorkomen, dit helpt om het geheugen te verbeteren.

Die bevindingen leveren een middel voor klinische onderzoeken om de slaapritmes te verbeteren, zo stelt onderzoeker Dr. Jan Born van de universiteit van het Duitse Tubingen.

Voor de studie leerden elf deelnemers woordassociaties de avond voordat ze tijdens hun slaap geluidsstimuli kregen. Tijdens verschillende nachten kregen de deelnemers geluidsstimuli die gelijkliepen met de oscillaties in de hersengolven of geluiden die dat net niet deden.

De onderzoekers stelden vast dat waneer de deelnemers blootgesteld waren aan de gesynchroniseerde geluiden, ze meer woordassociaties van de avond voordien konden onthouden. De geluidsstimuli die niet gelijkliepen met de oscillaties in de hersenen, hadden geen effect op hun vermogen om de woordassociaties te onthouden.

Geluiden kunnen de hersenen ook gunstig beïnvloeden wanneer we niet slapen. Onlangs stelden onderzoekers van de Chiang Mai universiteit in Thailand vast dat stereofonische beats, die bestaan uit twee tonen op verschillende frequenties, door hun onspannend effect kunnen helpen angstgevoelens in te dijken en het hartritme doen zakken bij mensen die een stresserende cataractoperatie ondergaan.(br.hln)
� Reageer (0)
22-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zoeken rust in bad, mannen passie

Vrouwen zoeken rust in bad, mannen passie


http://img641.imageshack.us/img641/8738/badu.jpg


Dat mannen en vrouwen verschillen, dat staat als een paal boven water. Maar ook iets simpels als een bad legt grote verschillen bloot, zo blijkt uit een onderzoek van Kneipp bij 520 Nederlanders. Vrouwen gaan vooral in bad om te genieten, te rusten en te ontspannen. Mannen fantaseren er graag en verwachten passie in bad.

Eén op vijf vrouwen vindt in bad gaan met hun partner niet opwindend, terwijl dat bij 68 procent van de mannen wel het geval is. Dubbel zoveel mannen worden gelukkig van intieme momenten met de badpartner dan vrouwen.  

Een lekker bad doet de passie wel vaak oplaaien. De helft van de Nederlanders vindt een bad zelfs een ideale plaats om opgewonden te geraken. De warmte (42 procent) en de geur (14 procent) zijn daarbij de belangrijkste katalysatoren.

Dat werkt wel beter bij mannen. Ruim twee op drie wordt passioneel van een bad met de partner, bij vrouwen is dit de helft. Vrouwen gaan ook liever alleen in bad (53 procent) dan mannen (37 procent). Twintig procent van de vrouwen raakt niet opgewonden van een bad met de partner.

Een bad vinden Nederlanders vooral geschikt om te strelen en aan te raken, niet om een goed gesprek te voeren of elkaar in de ogen te staren.� Reageer (0)
21-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vrouwen dragen steeds minder veiligheidsgordel

Vrouwen dragen steeds minder veiligheidsgordel


http://oi36.tinypic.com/2ih1hs2.jpg


De Belgen dragen steeds minder hun veiligheidsgordel. Dat blijkt uit recent onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Ook vrouwen, die uit eerder onderzoek altijd als trouwe dragers werden bestempeld, klikken zich minder vast. De Walen zijn de slechtste leerling van de klas. Dat schrijven de kranten van Sudpresse.

In het algemeen draagt 86 procent van de Belgische automobilisten zijn gordel. Dat is 1 procent beter dan in 2010. De cijfers zijn gebaseerd op onderzoek uit 2012. Het aantal vrouwen dat de gordel niet draagt, steeg tussen 2010 en 2012. Mannen dragen de gordel volgens dat onderzoek iets meer.

In Wallonië draagt 82,5 pct zijn veiligheidsgordel. In Vlaanderen is dat volgens het BIVV 89 pct en in Brussel 84 pct. Tijdens korte ritten klikken minder Belgen zich vast: 78 pct draagt zijn gordel in de zones 30 km/u. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Harry leidt Brits team in race naar de Zuidpool

Prins Harry leidt Brits team in race naar de Zuidpool


http://oi35.tinypic.com/30cvxjo.jpg


De Britse prins Harry neemt aan het einde van dit jaar deel aan een race naar de Zuidpool. Hij is aanvoerder van een team van gewonde Britse militairen. Ze nemen het op tegen collega's uit Amerika, Australië en Canada.


De 28-jarige Harry liet er tijdens een persconferentie geen misverstand over bestaan wat zijn ambities zijn. "Wij Britten zullen op de Zuidpool de thee klaar zetten voor onze concurrenten", grapte hij.

De 335 kilometer lange liefdadigheidsrace 'Walking With The Wounded', zal in november en december plaatsvinden, op het hoogtepunt van de Antarctische zomer. Tijdens de vier weken durende expeditie moeten de deelnemers onder meer zware sleeën voorttrekken en extreme temperaturen trotseren.

� Reageer (0)
18-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén en VTM slaan handen in elkaar voor uniek project

Eén en VTM slaan handen in elkaar voor uniek project


http://oi47.tinypic.com/ip5klx.jpg


Eén en VTM, de twee grootste zenders van Vlaanderen, werken in het grootste geheim al maanden aan een unieke stunt. Voor het eerst in de geschiedenis van de Vlaamse televisie wordt in het voorjaar van 2014 een zenderoverschrijdend programma uitgezonden. De hoofdrollen worden ingenomen door Tom Waes en Koen Wauters. De uitzendingen zijn afwisselend op de twee zenders te zien. Dat meldt Het Laatste Nieuws.


Het is een absolute primeur voor Vlaanderen. Net op het ogenblik dat VT4 verveld is tot Woestijnviszender VIER, slaan de twee grote zenders, Eén en VTM, de handen in elkaar voor een uniek project. Volgend voorjaar pakken ze uit met een zenderoverschrijdende show, die zowel op Eén als VTM wordt uitgezonden. De twee gezichten van het programma worden Tom Waes en Koen Wauters.

Wauters en Waes zullen elkaar bestoken met opdrachten die ze tot een goed einde moeten brengen. De show wordt afwisselend op Eén en VTM uitgezonden. Hoe dat precies zal gebeuren, is nog niet helemaal beslist. De heruitzendingen zijn op beide zenders te zien.

Nooit eerder gingen Vlaamse zenders zo ver in een gezamenlijk programma, aldus Het Laatste Nieuws. Er is wel al het jaarlijkse 'Gala van de Vlaamse TV-Sterren', dat afwisselend op één van beide zenders wordt uitgezonden en er waren enkele grote goeddoelacties die op beide zenders te zien waren.(br.hln)� Reageer (0)
16-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we ons zo vaak (onterecht) bekeken voelen

Waarom we ons zo vaak (onterecht) bekeken voelen


http://oi47.tinypic.com/dlrjmq.jpg


Heb je regelmatig het gevoel dat iemand je aanstaart of begluurt? Dan ben je zeker niet paranoïde, want volgens nieuw psychologisch onderzoek zit het ingebakken in de hersenen. Zo zou ons brein geprogrammeerd zijn om te veronderstellen dat we bekeken worden, ook al zijn daar op zich geen harde bewijzen voor.

Volgens professor Colin Clifford van de universiteit van Sydney heeft dit ingebakken gevoel als doel ons alert te houden en klaar te stomen voor interactie. "Een rechtstreekse blik kan op dominantie of bedreiging wijzen, iets dat je dus liever niet mist. Daarom is aannemen dat je bekeken wordt de veiligste strategie", verklaart Clifford.

We zullen van nature altijd de richting van hoofden in de gaten houden, net als de positie van de ogen, om te zien of iemand kijkt. In donkere ruimtes of bij mensen met zonnebrillen zal ons brein overnemen met wat het zogezegd "weet". Inschatten of anderen ons aanstaren is volgens professor Clifford niet zo eenvoudig als het klinkt, omdat onze hersenen achter de schermen best wat werk hebben.

Tijdens het onderzoek moesten deelnemers aangeven naar waar verschillenden gezichten aan het kijken waren. Dit fenomeen wordt ook wel 'gaze perception' genoemd. "We hebben het moeilijk gemaakt voor de toeschouwers om de kijkrichting in te schatten zodat ze zich moesten beroepen op hun buikgevoel", stelt Clifford. Zelfs wanneer mensen de ogen niet rechtstreeks konden zien, hadden ze de neiging te denken dat ze begluurd werden.

"Gaze perception draait om meer dan enkel visuele signalen. Onze hersenen genereren veronderstellingen gebaseerd op eerdere ervaringen. Een rechtstreekse blik is in veel gevallen een sociale sleutel tot communicatie en dus een signaal voor potentiële interactie", klinkt het.

"Mensen met autisme zijn vaak veel minder in staat in te schatten wanneer iemand naar hen kijkt. Omgekeerd denken angstige mensenv eel sneller dat ze aangestaard worden", verklaart Clifford. Het doel is nu na te gaan of dit fenomeen aangeleerd of genetisch is.  (br;hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalia maakt comeback in 'Overdrive'


Natalia maakt comeback in 'Overdrive'

Klik op de foto om ' Overdrive ' te beluisteren

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is er uiteindelijk dan toch van gekomen: Natalia heeft een nieuwe single uit. Zoals we van de Kempense diva gewoon zijn, is het een heerlijk up tempo nummer geworden dat als toepasselijke titel 'Overdrive' meekreeg.

Voor haar nieuwe song werkte Natalia samen met niemand minder dan de Belgische topproducers Lazy Jay. Zij schonken Will.I.am en Britney Spears een wereldhit met het nummer 'Scream and Shout'.

Hoewel de typische Nataliaklanken ook in haar nieuwe nummer domineren, heeft het jurylid van 'The Voice' daarnaast geïnvesteerd in enkele modernere klanken. Zo krijgen fans aan het einde van de song zelfs een vleugje dubstep te horen wat haar nummer heerlijk dansbaar maakt. Wie geen fan is van Natalia's eerder werk, zal waarschijnlijk op de nieuwe evenmin verzot zijn.

Net als de eerste single, zal ook Natalia's album, dat op 26 april uitkomt, de titel 'Overdrive' krijgen. Volgens de Kempense diva vat dit Engelse woord immers perfect samen hoe ze zich de laatste tijd voelde. Wie benieuwd is naar de nieuwe single van Natalia, kan het beluisteren via het filmpje hieronder. Vrijdag zal de 32-jarige zangeres haar nieuwe song ook live brengen tijdens de uitzending van 'The Voice van Vlaanderen'.  (br.hln)
� Reageer (0)
15-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse musici herdenken jazzlegende Chet Baker

Nederlandse musici herdenken jazzlegende Chet Baker


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/1/4/20130414095556/media_xll_5729494.jpg


Nederlandse jazzmusici staan dit jaar met speciale concerten stil bij de legendarische trompettist en zanger Chet Baker. De Amerikaan viel op 13 mei 1988 uit een raam van het Prins Hendrik Hotel in Amsterdam en overleed.

In het Bimhuis in Amsterdam zullen zondag zes Nederlandse trompettisten een tributeconcert verzorgen. Jan van Duikeren, Gerard Kleijn, Ack van Rooijen, Angelo Verploegen, Jan Wessels en Rob van de Wouw zullen ieder afzonderlijk en soms met elkaar een eerbetoon aan Baker spelen.

Het hele jaar door zullen twintig concerten plaatsvinden met daarin aandacht voor zowel Chet Baker's instrumentale als vocale repertoire. Deze concerten worden gegeven door zangeres Fay Claassen, Jan Menu, Frans van der Hoeven, John Engels, Karel Boehlee en Jan Wessels.

Baker was een vertegenwoordiger van de Amerikaanse westcoast jazz van de jaren '50. De charismatische musicus was verslaafd aan drugs en liet een omvangrijk oeuvre na. Daaronder zijn ook twee platen met de Belgische gitarist Philip Catherine en Belgisch bassist Jean-Louis Rassinfosse.(br.hln)� Reageer (0)
14-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT zendt Nederlandse troonwisseling rechtstreeks uit

VRT zendt Nederlandse troonwisseling rechtstreeks uit


http://oi45.tinypic.com/29mtzer.jpg


De VRT zendt de troonswisseling in Nederland op dinsdag 30 april rechtstreeks uit op Eén.

De eerste live-uitzending is van 10.00 uur tot 11.00 als koningin Beatrix troonsafstand doet. Van 13.30 tot 16.00 uur is ook de beëdiging en inhuldiging van koning Willem-Alexander live te volgen op Eén.

Mogelijk zal de VRT ook nog andere delen van het programma uitzenden, maar daar is nog geen beslissing over genomen.(br.hln)� Reageer (0)
12-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sylvie van der Vaart valt voor Guillaume Zarka

Sylvie van der Vaart valt voor Guillaume Zarka: rijke Fransman en vriend Sarkozy


http://oi48.tinypic.com/23s9dtx.jpg


Sylvie van der Vaart (34) heeft na haar pijnlijke liefdesbreuk met Rafael van der Vaart inderdaad, net als haar ex, een nieuwe liefde gevonden. Tot spijt van wie het benijdt: het is niet Zlatan Ibrahimovic zoals de geruchtenmolen fluisterde. Terwijl Rafael met Sylvies beste vriendin Sabia aan de haal is, vond de knappe ex-WAG van de topvoetballer troost in de armen van Giullaume Zarka: een 33-jarige rijke Fransman die er goed uitziet en ook een fervente aanhanger van ex-president Sarkozy is. De tortelduifjes leerden elkaar kennen in Parijs en trokken al naar de Normandische badstad Honfleur voor een romantisch uitje. Bild publiceerde daar al foto's van. Sylvie onthoudt zich voorlopig van commentaar "over persoonlijke zaken zwijg ik voortaan", maar ze ontkent de relatie ook niet en betuigt haar liefde voor de Lichtstad: "Ik ben dol op Parijs."

Guillaume Zarka is zeker niet 'le premier venu': groot, met baard, attractief en heel welstellend. Zarka stamt uit een rijke familie en heeft aan de gerenommeerde Businees school INSEAD gestudeerd. Zarka richtte ook het Parijse informaticabedrijf 'GZ Com' op. De zakelijke doorbraak forceerde hij met infoschermen in taxi's. Vorige maand sloeg de vlam in de Lichtstad al over tussen Sylvie en Guillaume. Ze werden ondertussen gespot tijdens romantische etentjes in chique restaurants en zijn overduidelijk dolverliefd op elkaar. Sylvie straalt na een donkere periode overduidelijk weer.

Volgens Bild is Giullaume Zarka grappig, ijverig, uiterst galant en houdt hij van joggen. Die passie deelt hij met zijn vriend Nicolas Sarkozy, voor wie hij duidelijk sympathiseerde tijdens de verkiezingscampagne. Met dat verschil dat het bij Sarkozy eerder om 'footing' ging en (de veel jongere) Zarka ook marathons loopt. Sylvie blijft dus voor sportieve types vallen. Zarka behoort tot de 'high society' in Parijs waar hij veel machtige vrienden telt. Hij schept ook graag op met zijn zakenreisjes zoals blijkt uit zijn Twitteraccount.

Pikant detail: mogelijk kent haar boezemvriendin Sabia Boulahrouz de nieuwe vlam van Sylvie zelfs. Samen gingen ze vaak naar Parijs. Toen haar romance met Rafael uitkwam, reageerde Sabia verrassend dat ze dacht dat Sylvie niet kwaad zou zijn. Ze wist dus wellicht al dat Sylvie een nieuwe liefde gevonden had, maar of het de vriendschap ten goede komt dat Sabia aan de haal ging met Rafael, blijft hoogst onzeker. (br.hln)� Reageer (0)
10-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal gevallen van kindermishandeling blijft stijgen

Aantal gevallen van kindermishandeling blijft stijgen


http://oi49.tinypic.com/28bfqr5.jpgHet aantal vaststellingen van kindermishandeling binnen het gezin bleef de jongste jaren stijgen, van 3.131 in 2008 tot bijna 4.000 in 2011. Het aantal geweldfeiten tussen partners daalt intussen ook niet. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belanger Peter Logghe opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Het daadwerkelijke aantal feiten ligt naar alle waarschijnlijkheid nog een stuk hoger.

Het aantal geregistreerde feiten van huiselijk geweld tegen kinderen groeide de jongste jaren telkens met minstens zes procent. Tussen 2010 en 2011 werd een stijging van 7,2 procent opgetekend, tot 3.977 feiten.

Geweld tussen partners blijft echter de hoofdbrok, met zo'n 45.000 vastgestelde feiten van fysiek, psychisch, economisch of seksueel geweld in 2011. Een cijfer dat de jongste jaren nauwelijks aangroeide, maar tussen 2008 en 2009 wel fors steeg van zo'n 42.000 tot ruim 44.600. Het aantal geregistreerde gevallen van geweld tegen anderen (broers of zussen, ouders of grootouders) bleef de jongste jaren eveneens stabiel, na een forse daling tussen 2008 en 2009.

Doorgaans blijft fysiek geweld met zo'n 28.600 vastgestelde feiten de hoofdbrok, gevolgd door zo'n 22.200 gevallen van psychische mishandeling. Economisch geweld klokte af op zo'n 5.200 geregistreerde feiten, terwijl volgens de cijfers van Milquet in 2011 nog 764 gevallen van seksueel geweld opgetekend zijn. In drie kwart van de gevallen ging het daarbij om kindermisbruik. (br.hln)


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze celebrities tonen hoe je als vrienden uit elkaar gaat

Deze celebrities tonen hoe je als vrienden uit elkaar gaat


http://oi50.tinypic.com/jpa3xz.jpg


Iedereen leeft mee met Sylvie van der Vaart nu bekend is geworden dat haar ex-man de lakens deelt met haar hartsvriendin Sabia Boulahrouz. Sylvie schijnt er niet wakker van te liggen en wenst het kersverse koppel "het allerbeste". In Hollywood eindigen huwelijken geregeld in een 'vechtscheiding', maar soms loopt een gebroken huwelijk uit op (eeuwige) vriendschap. Wij zetten de meest beruchte breakups met happy end voor u op een rijtje.


Cameron Diaz & Justin Timberlake
Actrice Diaz en zanger Timberlake ontmoetten elkaar in 2003 tijdens de Kids' Choice Awards en hun intieme vriendschap bloeide uit tot een relatie. Bijna vier jaar vormden ze een koppel, maar ze stapten uiteindelijk niet in het huwelijksbootje. Hoe je als vrienden uit elkaar gaat, weten zij als geen ander. Voor de opnames van de film 'Bad Teacher' in 2011, waarin ze samen schitteren, hebben ze enorme lol gehad tijdens het opnemen van de hete seksscènes. Timberlake heeft inmiddels zijn ja-woord gegeven aan Jessica Biel en daar lijkt happy single Diaz zich niets van aan te trekken.


Denise Richards & Charlie Sheen
Charlie Sheen en Denise Richards vormden tussen 2002 en 2006 een dolgelukkig getrouwd paartje, maar dat liep al snel mis toen hij niet van de drugs kon blijven. Het is bijna onvoorstelbaar maar Denise Richards heeft haar ex-man vergeven nadat hij haar had uitgemaakt voor hoer en met de dood had bedreigd. Ze heeft hem zelfs aangeboden voor zijn tweeling te zorgen die hij kreeg met zijn andere ex-vrouw Brooke Mueller.

Sheen noemt Richards zijn favoriete ex-vrouw en liet zich complimenteus uit over haar gastoptreden in 'Anger Management'. "Vanavond doet mijn favoriete ex-vrouw mee in 'Anger Management'. Ze is geweldig. Ze is ontzettend lekker. Kom op jongens, het is Denise Richards!", schrijft Sheen op Twitter. Eerder speelde de blondine al een gastrol in de serie 'Two and a Half Men', waarin ze de rol vertolkte van Charlie's scharrel. Regelmatig worden de twee gespot met hun twee dochters.

Het huwelijk met Mueller, die net als Sheen met een drugsprobleem kampte, liep minder florissant af. In 2009 beschuldigde Mueller de acteur van mishandeling en beweerde dat hij een mes tegen haar keel had gezet. In 2011 werd Sheen opgepakt nadat hij een hotelkamer had vernield en onder invloed van drugs werd gevonden met een pornoster. De voogdij over de tweeling werd hem vervolgens afgenomen. In 2012 kwam de scheiding tot een einde toen Sheen de voogdij terugkreeg en Mueller zo'n 1,1 miljoen dollar op haar bankrekening en 39.000 euro alimentatie per maand toegeschoven kreeg.

Demi Moore & Bruce Willis
Dit Hollywoodkoppel weet hoe je na een scheiding als volwassenen met elkaar om moet gaan. Het sprookjeshuwelijk strandde na 13 jaar waarin de acteertalenten drie dochters kregen. Vanwege de band die ze met elkaar hadden dankzij de kinderen bleven ze op een normale manier met elkaar omgaan. Geregeld poseren de twee op de rode loper en gaan ze met het hele gezin op vakantie. Toen Demi na haar tweede huwelijk met Ashton Kutcher in een vechtscheiding verwikkeld raakte, schroomde Willis dan ook niet om voor haar op te komen. "Ashton moet meer rekening houden met zijn ex", opperde Willis die een hartig woordje wilde spreken met Kutcher.

Sinds de breuk met Ashton, na een huwelijk van zes jaar, ging het bergafwaarts met Demi. De actrice was vel over been en net ontslagen uit een ontwenningskliniek. Ashton Kutcher dook niet lang na de breuk in bed met collega Mila Kunis en dat ging Demi niet in de koude kleren zitten. Inmiddels heeft Demi de scheidingspapieren ingediend, de twee moeten alleen nog overeenkomen hoe hun vermogen van 200 miljoen dollar wordt verdeeld. De 50-jarige Demi schijnt inmiddels te daten met een 31-jarige restauranteigenaar.

Sonny & Cher
In 1962 bloeide de liefde op tussen het zangduo Sonny en Cher. Twee jaar later stapte het dolgelukkige koppel in het huwelijksbootje en scoorde hits met liedjes als 'I've Got You Babe'. In 1975 stond het huwelijk op losse schroeven en besloten de twee een einde te maken aan hun huwelijk. Door de scheiding gingen Sonny Bono en Cher hun eigen weg totdat de zangeres aanwezig was op de opening van een restaurant van Sonny. Het koppel verzoende zich op zakelijk vlak en in 1976 keerden ze terug op televisie met 'The Sonny & Cher Show'. Nadat dit geen succes bleek te zijn en in 1977 stopte gingen ze voorgoed hun eigen weg. Sonny begon een acteercarrière en ging later in de politiek en belandde zelfs in het Huis van Afgevaardigden. Het beruchte koppel maakte toch nog twee verrassingsoptredens in de jaren '80. In 1998 stierf Bono na een ski-ongeval in Californië op 62-jarige leeftijd en Cher hield tijdens zijn begrafenisdienst een bewogen en oprechte afscheidsrede voor haar maatje.� Reageer (0)
08-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher is toch niet dood?

Paniek op Twitter: Cher is toch niet dood?


http://oi47.tinypic.com/2ug2ib6.jpg


De dood van de vroegere Britse premier Margaret Thatcher heeft alweer eens voor verwarring op sociale media gezorgd. Omwille van de hashtag #nowthatchersdead denken heel wat mensen immers dat Cher ook overleden is. De Amerikaanse zangeres heeft intussen de gezegende leeftijd van zestig jaar bereikt. In januari vorig jaar werd de vrouwelijke helft van Sonny & Cher ook al eens doodverklaard op Twitter.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaam Neruda na 40 jaar opgegraven


Lichaam Neruda na 40 jaar opgegraven


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/2/1/20130408091107/media_xll_5712121.jpg


In Chili wordt het lichaam van schrijver en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda opgegraven. Neruda stierf in 1973, officieel aan de gevolgen van prostaatkanker. Maar historici vermoeden dat hij vergiftigd werd.

De ex-chauffeur van Neruda, Manuel Araya, bracht de bal aan het rollen. Al 40 jaar is hij er van overtuigd dat de schrijver niet stierf aan de gevolgen van kanker, maar wel door een giftige injectie. Die zou toegediend zijn in opdracht van Augusto Pinochet, de generaal die in 1973 een militaire staatsgreep pleegde in Chili. Pinochet stootte de socialistische president Salvador Allende van de macht. Neruda, een fervente aanhanger van Allende, wou na de staatsgreep uit Chili vluchten. Maar twee weken later was hij plots dood.

Eerst Allende, nu Neruda
Op vraag van de regering wordt het lichaam van Neruda nu opgegraven. Forensische experts moeten nagaan hoe hij om het leven is gekomen. Twee jaar geleden werd om gelijkaardige redenen het lichaam van Salvador Allende opgegraven. Het zelfde team van experts stelde toen vast dat de voormalige president wel degelijk zelfmoord pleegde en niet vermoord werd.

Pablo Neruda schreef passionele liefdesgedichten. Zijn 'Veinte poemas de amor y una canción desesperada' (Twintig gedichten over liefde en een lied over wanhoop) is zowat zijn bekendste werk. In 1971 won hij de Nobelprijs voor Literatuur. (br.hln)


� Reageer (0)
05-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het mysterie van de gsm uit 1938 opgelost?


Is het mysterie van de gsm uit 1938 opgelost?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een YouTubefilmpje met daarin zwart-witbeelden uit 1938 waarin een vrouw lijkt te bellen met een gsm, is al enige tijd voer voor diverse complottheorieën.  De oplossing lijkt zich nu aan te dienen, schrijft de Daily Mail.

Op de zwart-witbeelden zijn een groep jonge vrouwen, naar alle waarschijnlijkheid arbeidsters, te zien die een gebouw te verlaten.  Eén van de vrouwen, een brunette, lacht naar de camera terwijl ze met haar hand een voorwerp vasthoudt dat verdacht veel op een  draagbare telefoon lijkt.

De Britse krant The Daily Mail schrijft dat de video een jaar geleden opdook, en sindsdien voer is voor diverse complottheorieën. Een YouTubegebruiker met de naam Planetcheck lijkt nu met een verklaring te komen.  Hij zegt de achterkleinzoon te zijn van de vrouw op de beelden.

Volgens Planetcheck heet de dame in kwestie Gertrude Jones en was ze op het ogenblik dat de beelden werden opgenomen als zeventienjarige tewerkgesteld in een fabriek in de Amerikaanse staat Massachusetts. De fabriek behoorde toe tot het Dupont-concern. Planetcheck zegt dat Jones het hele voorval nog erg helder voor de geest kan halen.  Zij en vijf andere arbeidsters zouden een week lang draadloze telefoons van Dupont hebben mogen uittesten, claimt hij. 

"Op de beelden is zij te zien terwijl ze mobiel aan het bellen is met een van de wetenschappers van het bedrijf die naast haar wandelt", aldus de YouTubegebruiker.

Planetcheck weet niet waarom het Amerikaanse bedrijf besliste om de mobiele telefoon niet op grote schaal te ontwikkelen. "Misschien vonden ze het toestel te geavanceerd voor die tijd?" Hoe dan ook beweert hij de vermeende mobiele telefoon in zijn bezit te hebben.

"Hij ligt thuis, in een glazen kast. Nog steeds ben ik verbaasd dat men al in 1938 experimenteerde met mobiele telefonie."

Vele mensen reageren nogal argwanend. Vreemd dat een gsm in 1938 zo klein was, terwijl de eerste mobiele telefoons in de jaren 80 met moeite in de hand konden worden vastgehouden, is een veelgehoorde kritiek. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse troonwisseling wereldwijd live te volgen

Nederlandse troonwisseling wereldwijd live te volgen


http://oi46.tinypic.com/x0rbpc.jpg


Niet enkel onze noorderburen wachten met spanning op 30 april. Ook in de rest van de wereld kunnen ze niet wachten op de aanstaande troonswisseling.

BVN is de zender voor alle Nederlandstaligen in het buitenland. Netmanager René van Baaren zegt tegen het AD dat de belangstelling voor de zender in aanloop naar de inhuldiging van Willem-Alexander groter is dan ooit. ''Van Groenland tot Australië, mensen mailen ons massaal met de vraag of we het uitzenden.''

Van Baaren vervolgt: ''Er zijn reisorganisaties die zalen afhuren om met zijn allen te kijken en een groep militairen in Kabul zocht contact met ons. En ongeveer honderd ambassades wereldwijd hebben interesse." BVN zendt doorgaans een mix van programma's van de publieke omroep uit, maar ''bij een unieke gebeurtenis zoals het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en nu de troonswisseling gaan we live''.  (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga kan terug wandelen

Lady Gaga kan terug wandelen


http://oi47.tinypic.com/bdwj8n.jpg


Gaga herstelt momenteel van een heupoperatie waardoor ze een hele reeks optredens moest annuleren, maar lijkt nu aan de beterhand te zijn. Ze werd gespot in de East Village in New York waar ze naar een les Bikram Yoga ging. De zangeres kwam aan in een Louis Vuitton rolstoel, maar besloot toen ze buitenkwam zelf te wandelen.

Gaga ontwikkelde een ernstig letsel aan haar heup nadat ze een kwetsuur opliep tijdens een van haar shows maar gewoon verder danste. De artieste liet na haar operatie een 24-karaats gouden rolstoel bouwen om zich in verder te bewegen. Nu lijkt ze noch haar gouden exemplaar noch haar Louis Vuitton rolstoel nog nodig te hebben.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe manier om eicellen te bewaren: vriesdrogen tot poeder

Nieuwe manier om eicellen te bewaren: vriesdrogen tot poeder


http://oi50.tinypic.com/2912qmf.jpgVrouwen die het krijgen van kinderen willen uitstellen, zullen in de toekomst hun eicellen kunnen laten vriesdrogen tot poedervorm. Die kunnen ze dan zelf thuis bewaren, tot ze de eicellen willen gebruiken. Op dat moment moet er enkel nog water toegevoegd worden om de eicellen opnieuw tot leven te wekken. Die techniek zou niet alleen veel gemakkelijker, maar ook veel goedkoper zijn dan de huidige methode.

Tot nog toe worden de eicellen opgeslagen in vloeibare stikstof, wat vrij duur is. Maar voor vrouwen die hun eicellen willen laten invriezen voor een latere ivf-behandeling, bijvoorbeeld omdat ze een kankerbehandeling moeten ondergaan, is het de enige oplossing. Helaas is er geen garantie dat de cellen na het ontdooien bruikbaar zijn, want ze kunnen hun kracht verliezen.

De nieuwe methode van het vriesdrogen zou veel gemakkelijker zijn. "Je kan de poeder voorgoed bewaren op kamertemperatuur en je moet enkel water toevoegen om ze terug tot leven te wekken", zegt ontwikkelaar dr. Amir Ariv van het Israëlische bedrijf 'Core Dynamics'.

Bij de techniek worden de eicellen verzameld en dan ondergedompeld in een suikerrijke vloeistof die het water moet vervangen. Dan worden de cellen in minder dan een seconde ingevroren tot -200 graden Celsius. Het overige water in de eicellen wordt dan weggehaald in kamers met lage druk, waarna een poeder overblijft. Dat kan bewaard worden in een vacuüm doosje of zakje.

Het proces werd al gebruikt om 30 eicellen van koeien te vriesdrogen. Als die daarna weer gehydrateerd werden, bleken 23 ervan nog bruikbaar te zijn. De volgende stap voor het team is bewijzen dat de eicellen ook bevrucht kunnen worden en uitgroeien tot baby's. Daarna hopen ze de methode ook te testen met menselijke eicellen.

Eerder werden ook al andere cellen gevriesdroogd, inclusief menselijke bloedcellen. "Maar er zijn nog een aantal horden die genomen moeten worden alvorens de nieuwe techniek effectief gebruikt kan worden om eicellen op te slaan", vertelde wetenschapper Claus Andersen aan 'New Scientist'. "We moeten weten of de cellen bevrucht kunnen worden én of ze zich ontwikkelen tot normale embryo's en baby's. Dat kan nog een tijdje duren." (br.hln)
� Reageer (0)
03-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.150 jaar geleden werd Henry van de Velde geboren

150 jaar geleden werd Henry van de Velde geboren


http://oi48.tinypic.com/2qbrojp.jpg


Het is op 3 april 150 jaar geleden dat de art nouveau designer en architect Henry van de Velde in Antwerpen geboren werd. Er gaan dit jaar verschillende activiteiten door in binnen- en buitenland om zijn geboorteverjaardag te herdenken.

Als ludieke aankondiging speelt een gelegenheidsfanfare woensdagmiddag in het Antwerpse Harmoniepark een deuntje van Peter Benoit. In zijn autobiografie "Récit de ma vie" herinnert Van de Velde zich het rijke Antwerpse muziekleven uit zijn jeugd, onder meer met de figuur van Benoit als vriend aan huis.

Alle herdenkingsevenementen staan op de site van het Vlaams Architectuurinstituut (vai.be). Zo opent het Jubelparkmuseum op 13 september de overzichtstentoonstelling "Henry van de Velde - Passie Functie Schoonheid", met onder meer het bureau dat hij in 1934-35 voor koning Leopold III maakte. De Koninklijke Bibliotheek van België geeft met een brievententoontstelling in het najaar een inkijk in zijn architecturale en amicale leefwereld tussen 1926 en 1957.

Henry van de Velde studeerde drie jaar aan de Academie voor Schone Kunsten en werd vanaf 1880 lid van de avant-gardistische groep Les XX. Het Instituut voor Publieksgeschiedenis (IPG) merkt op dat zijn interesse verschuift van schilderkunst naar het decoratieve: meubelen, gebruiksvoorwerpen, juwelen, boekbanden en zelfs vrouwenkleding. Als architect ontwerpt hij onder meer zijn huis Bloemenwerf in Ukkel, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, het Nietszche-archief in Weimar, de Gentse Boekentoren en was hij esthetisch adviseur van de Belgische Spoorwegen. Van de Velde stierf in 1957 in Zürich.(br.hln)
� Reageer (0)
01-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse sterren rouwen om Phil Ramone

Amerikaanse sterren rouwen om Phil Ramone


http://oi45.tinypic.com/rbjdk3.jpg


Veel Amerikaanse muzikanten deelden zaterdagavond hun verdriet om de dood van de platenproducent Phil Ramone, die op 72-jarige leeftijd is overleden. Hij werkte in zijn loopbaan met talloze grootheden, van Frank Sinatra tot Madonna.

"Ik prijs me gelukkig dat de kans heb gehad met hem te werken", twitterde John Legend. Moby prees Ramone als "een van mijn favoriete mensen op de hele planeet, ongelooflijk getalenteerd en ongelooflijk aardig". Tony Bennett liet een boodschap op Facebook achter: "Ramone had een heerlijk gevoel voor humor en een diepgaande liefde voor muziek. Phil had de bewondering en het respect van iedereen in de entertainment industrie en zijn overlijden is een groot verlies."

Ook Aretha Franklin, Billy Joel, Stevie Wonder, Bette Midler en Barbra Streisand deelden hun verdriet en herinneringen via online media. (br.hln)
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!