Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


27-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanhoudend slaaptekort doet hersenen krimpen

Aanhoudend slaaptekort doet hersenen krimpen

http://img194.imageshack.us/img194/39/slaaptekort.jpg


Neurobioloog Peter Meerlo en collega Arianne Novati hebben onderzoek gevoerd naar de schadelijke gevolgen van slaaptekort op de hersenen. Ze kwamen tot de constatatie dat de hippocampus, van fundamenteel belang bij leerprocessen, geheugen en emoties, krimpt bij een chronisch slaaptekort. Dat meldt Nu.nl vandaag.

"We houden ons bezig met gezond eten, niet (of stoppen met) roken en genoeg lichaamsbeweging. Maar voldoende nachtrust schiet er vaak bij in, terwijl slaap ook gewoon in dat rijtje met goede gewoontes zou moeten staan", stelt Meerlo.

De twee neurobiologen onderzochten een maand lang de hersenen van laboratoriumratten die in plaats van hun normale 10 uur slaap, nu slechts 4 uur per nacht sliepen. Resultaat? Veranderingen in de hersenstructuur.

"Bij ratten die een maand lang te weinig hebben geslapen, zien we het hersengebied dat betrokken is bij leerprocessen, geheugen en emoties ongeveer 10 procent kleiner worden. De hippocampus blijkt dus heel gevoelig voor verstoringen zoals slaaptekort", verklaart Meerlo.

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat een week slaaptekort zelfs al ernstige gevolgen heeft voor een rattenbrein. Zo werd het serotoninesysteem, dat stress en emoties stuurt, ontregeld en de gevoeligheid voor de neurotransmitter serotonine nam aanzienlijk af.

Een verkleinde hippocampus beïnvloedt niet alleen de leerprestraties, maar ook de gemoedstoestand. "Ook bij depressieve patiënten is een verkleining van de hippocampus en een ontregeld serotoninesysteem te meten. Deze resultaten bevestigen dan ook dat slaapproblemen niet alleen tot de symptomen van depressie behoren, maar ook oorzaak kunnen zijn", aldus de neurobiologen.

De vraag of de krimp omkeerbaar is, blijft voorlopig onbeantwoord. "Dat is een van de belangrijke vragen voor ons vervolgonderzoek. We weten alleen dat er een krimp is, maar het mechanisme is nog onduidelijk. Misschien sterven de hersencellen af of vermindert de aanmaak van nieuwe cellen, maar de aanwezige cellen kunnen ook gewoon afnemen in volume", besluit Meerlo.� Reageer (0)
25-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke snurker? Deze tongpacemaker pakt het aan

Gevaarlijke snurker? Deze tongpacemaker pakt het aan


http://img850.imageshack.us/img850/300/snurken.jpg


Nieuw onderzoek toont aan dat een implantaat dat veel gelijkenissen vertoont met een pacemaker, een aanzienlijke impact uitoefent op de zenuw die de spieren in de tong controleert. Op deze manier zou slaapapneu - de (gevaarlijke) hoofdoorzaak van snurken - efficiënt kunnen worden aangepakt.

Het toestelletje, genaamd 'Hypoglossal Nerve Stimulation System' (HNSS), is geprogrammeerd om te werken als je slaapt, maar kan ook ingeschakeld worden wanneer nodig met een afstandsbediening. HNSS werkt in op de spieren van de tong en zorgt ervoor dat deze allemaal tegelijkertijd samentrekken waardoor de tong naar voor wordt gebracht en de luchtweg wordt opengehouden. De tongspieren hebben namelijk ook een impact op het zachte weefsel in de wanden van de luchtpijp.

'Tongsnurkers'
Ongeveer 60 procent van alle snurkers zouden 'tongsnurkers' zijn, wat wil zeggen dat de tong en het zachte weefsels rond de keel als het ware achteruit valt in de luchtweg, waardoor het weefsel vibreert wanneer de lucht erlangs vloeit.

In ernstige gevallen lijdt dit zelfs tot het Obstructieve-slaapapneusyndroom (OSAS), een conditie waar 4 op 100 volwassen mannen en 2 op 100 vrouwen mee te kampen hebben. Bij obstructieve slaapapneu wordt de luchtweg en bijgevolg ook de zuurstoftoegang volledig geblokkeerd. De hersenen zorgen er vervolgens voor dat de snurker opnieuw adem haalt.

Mensen met slaapapneu lopen echter grotere risico's op een aantal aandoeningen, inclusief hartaanvallen, beroertes, hypertensie, oververmoeidheid en gewichtstoename.

CPAP
Tot nu toe was CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) de meest efficiënte weg om slaapapneu aan te pakken. Deze machine zorgt dan ook voor een voortdurende positieve druk in de ademwegen door middel van een pomp met een flexibele slang die uitmondt in een masker. Hierdoor worden de luchtwegen permanent open gehouden tijdens het slapen.

Helaas zijn maar weinig mensen fan van het masker en geschat wordt dat slechts de helft van apneupatiënten met een CPAP het toestel effectief regelmatig gebruikt.

HNSS
De behandeling met het 'Hypoglossal Nerve Stimulation System' omvat het implanteren van een kleine electrode naast de hyperglossus, ook wel ondertongzenuw genoemd. Een generator de grootte van een pacemaker wordt vervolgens geïmplanteerd in een chirurgisch gecreëerd zakje in de borst en vervolgens verbonden met de electrode via onderhuidse draadjes. Minuscule sensordraadjes lopen van de generator in de luchtpijp om veranderingen in de luchtdruk van de keel te detecteren.

Eens een aanhoudende daling in de druk geregistreerd wordt, duidt dit op het feit dat de luchtweg geblokkeerd is. De electrode zal dan ook een schok geven aan de tongspieren die alles weer vrij maken en de patiënt de kans geven opnieuw normaal te ademen.

Testfase
Onderzoek aan het Sir Charles Gairner Hospital in Perth, Australië, heeft aangetoond dat de therapie zeer effectief is. Een twintigtal patiënten met lichte tot ernstige vormen van slaapapneu werden na het implanteren van HNSS gedurende zes maanden gevolgd. Om de effectiviteit aan te tonen werd gebruik gemaakt van de Apneu-Hypopneu Index (AHI) die het aantal ademstilstanden per uur meet en gezien wordt als de meest bepalende meting.

Gemiddeld daalde de score van 43 naar 19.5. Ook het oververmoeide gevoel overdag daalde met een derde en de levenskwaliteit steeg volgens de proefpersonen met maar liefst 50 procent. Uit een andere testfase, waarvan de resultaten deze maand gepubliceerd werden in het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, bleek dat alle 30 proefpersonen een constante luchtstroom hadden 's nachts. (br.hln)� Reageer (0)
23-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen met hun heupen wiegen

Waarom vrouwen met hun heupen wiegen


http://img39.imageshack.us/img39/3694/heupwiegen.jpg


We weten al langer dat vrouwen in hun vruchtbare periodes bepaalde signalen uitzenden, zoals het praten met een lagere stem. Maar volgens nieuw onderzoek verklapt ook de manier waarop je loopt dat je hormonen aan het werk zijn. Trager én met meer heupbewegingen, zo blijkt.

De resultaten komen uit verschillende experimenten, die door de Daily Mail bestudeerd werden. Volgens hen is het verschil meestal subtiel, maar bewijst het nog maar eens dat vrouwen zich aantrekkelijker gedragen op hun vruchtbaarste moment.

In één van de experimenten maakte een jonge, knappe onderzoeker praatjes met zo'n 100 vrijgezelle vrouwen. Zij waren tussen 18 en 22 jaar en maakten geen gebruik van de anticonceptiepil.

Als ze van de man weg liepen, filmde hij hun achterkant. Vervolgens werd aan twee andere mannen gevraagd om de aantrekkelijkheid van hun heupwiegen te bepalen op een schaal van één tot vijf.

Achteraf werd aan de vrouwen een staaltje speeksel gevraagd, om hun hormonengehalte te bepalen. Al snel bleek dat de vrouwen die op het toppunt van hun vruchtbaarheidscyclus waren, trager en verleidelijker liepen dan de andere.

Dat werd ook bevestigd door de punten van de twee mannen uit de 'jury'. Vrouwen die piekten kregen namelijk een score van 2,96 op de schaal, terwijl de minst vruchtbare vrouwen 2,31 scoorden.

Deze subtiele gedragsverandering is onbewust, maar heeft duidelijke evolutionaire voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat een vrouw aantrekkelijker wordt op het moment dat ze het meest kans heeft om zwanger te worden.

"Onze resultaten bevestigen dat subtiele gedragssignalen beïnvloed worden door de menstruele cyclus", meent professor Nicolas Gueguen van l'Université de Bretagne-Sud.� Reageer (0)
20-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbeantwoorde vragen

Onbeantwoorde vragen

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Autumn-Reeser-001.jpg


 Moeilijk te begrijpen in welke wereld we leven,
zoveel onbeantwoorde vragen.
Het leven is niet gemakkelijk en het zal het nooit zijn.
Maar het gaat verder, elke dag weer
en we moeten proberen er het beste van te maken.� Reageer (0)
16-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rara hoeveel mannen spelen met zichzelf op het werk?

Rara hoeveel mannen spelen met zichzelf op het werk?


http://img850.imageshack.us/img850/2452/ophetwerk.jpg


Vanaf nu zouden we onze mannelijke collega's wel eens met andere ogen kunnen bekijken als ze "even naar het toilet gaan". Uit een recente enquête blijkt namelijk dat maar liefst 31 procent wel eens masturbeert op het werk. Echt?

De resultaten komen uit de jaarlijkse mannenenquête van het Amerikaanse magazine Glamour, waarbij 1.000 mannen werden ondervraagd over geld, seks en relaties.

En daarin werd duidelijk dat het niet bij masturberen op het werk blijft, want ook tijdens een bezoekje aan hun ouders (31 procent), achter het stuur (24 procent) of op een feestje (10 procent) bevredigen mannen zichzelf.

Seks blijft dus een belangrijke factor in het leven van mannen. En dat beseffen ze ook zelf. Want hoeweel een recente studie aantoonde dat het stereotype van '7 keer per seconde' niet klopt, zei 38 procent van de mannen dat seks toch hetgene is waar ze het meest aan denken.

Hoewel deze resultaten weer de klemtoon leggen op de seksuele driften van een man, wil dat niet zeggen dat ze de laatste jaren niet geëvolueerd zijn.

Integendeel, zegt hoofdredactrice Cindi Leive, want homoseksuelen zijn bijvoorbeeld niet langer een taboe of een reden om weg te lopen. 56 procent voelt zich zelfs geflatteerd of geamuseerd als een man hen probeert te verleiden.

Daarnaast is ook hun standpunt ten opzichte van vrouwenrechten sterk veranderd. De meerderheid zou bijvoorbeeld geen probleem hebben met een vrouwelijke president. Toch zijn er toch nog enkele traditionele waarden die ze willen behouden, want 42 procent wil dat zijn vrouw zijn achternaam aanneemt.

De grootste vrees van mannen blijkt dan weer 'armoede' te zijn. Met 36 procent roept dat bij mannen zelfs meer angsten op dan de dood (23 procent).

"Dat is duidelijk toe te schrijven aan de huidige economische recessie", zegt Cindi Leive. "Voor veel mannen is een gebrek aan geld tegenwoordig niet hypothetisch, maar een echte dreiging."

Geld is dus ontzettend belangrijk, maar een vaste relatie is dat ook. 68 procent van de mannen zei namelijk op zoek te zijn naar een serieuze vriendin om een toekomst mee op te bouwen. Er is dus goede hoop!� Reageer (0)
11-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lief klein hondje: oorzaak van 2.000 ruzies

Lief klein hondje: oorzaak van 2.000 ruzies


http://img221.imageshack.us/img221/9798/hondjed.jpg


Honden worden wel eens 'de beste vriend van de mens' genoemd. Dat mag dan gelden voor individuele relaties, op koppelniveau spelen ze een bijzonder slechte rol: zo veroorzaakt de hond 2.000 ruzies tijdens zijn leven, goed voor 156 per jaar of drie keer per week. Daarbij werd uitgegaan van een 'gemiddelde' leeftijd van 12,8 jaar.

Het grootste struikelblok was de vakantie, en wat er dan met de hond moest gebeuren: meenemen, in een kennel of bij een vriend of familielid achterlaten? Op de tweede plaats wordt er ruzie gemaakt over wiens beurt het is om met de viervoeter te gaan wandelen.

Eén op vier maakt ook regelmatig ruzie over waar de hond wel en niet mag komen in huis. Wel of niet in de zetel, op het bed of op de bovenverdieping, zijn discussies die elke hondeneigenaar wel zal herkennen.

Ook het straffen en trainen van de hond zorgt voor kibbelpartijen: 18 procent vindt dat de partner te hard is voor de hond, 15 procent is het niet eens over wie hem of haar nu 'mag' (of moet) trainen.

De ruzies kunnen hoog oplopen: 17 procent sliep zelfs al eens in een andere kamer om af te koelen. Een kwart heeft al overwogen de hond weg te doen om de gezinsvrede te bewaren.

"Een hond hebben lijkt wel een beetje op een baby: je moet er de hele dag voor zorgen, altijd, en dat kan zwaar wegen op iemand. Het is erg vermoeiend om elke dag met de hond te gaan wandelen, hem doen bewegen zodat hij niet het huis aan flarden scheurt en gezond blijft", legt Nikki Sellers uit.

De top-20 'hondgerelateerde' ruzies
1)    Wat te doen met de hond tijdens de vakantie
2)    Wie met de hond moet buiten gaan
3)    Mag de hond op bed of niet?
4)    Mag de hond naar boven of niet?
5)    Wie ruimt de rommel in de tuin op?
6)    Te streng zijn voor de hond
7)    De hond in de zetel
8)    Het geld dat aan de hond besteed wordt
9)    Het trainen van de hond
10)     Mag de hond restjes krijgen van tafel?
11)    Wie zorgt er voor de hond?
12)    Wie de hond moet verzorgen en kammen
13)     Over de schade die hond veroorzaakt
14)    Wiens idee het was om de hond te kopen
15)    Wie ruimt de plasjes en kakjes op?
16)    Wie ruimt het braaksel op?
17)    Wie de hond moet socialiseren?
18)     Over wie de hond toeliet in 'verboden' kamers
19)     Speelgoed van de kinderen dat kapotgebeten wordt
20)    Over schoenen die opgegeten worden� Reageer (0)
09-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor jouw veilig wasproduct moeten deze honden boeten

Voor jouw veilig wasproduct moeten deze honden boeten

http://img542.imageshack.us/img542/6709/testenopdieren.jpg


Kuisproducten, motorolie, oogschaduw, zeep, nagellak, shampoo, tandpasta, luchtverfrissers, deodorant, bleekwater, hoestsiroop, wasproducten, ... Dit zijn maar een handvol dingen die getest worden op dieren en die jij allicht in je kasten hebt staan. Veel van deze experimenten veroorzaken ziekte en pijn bij proefdieren en als ze niet sterven tijdens de experimenten, worden ze achteraf wel genadeloos gedood.

Voor heel wat onderzoekslaboratoria is de beagle het proefdier bij uitstek omdat deze honden gekweekt worden om vriendelijk te zijn en mensen te vertrouwen. Hierdoor wordt het voor de testers een stuk makkelijker om met deze dieren om te gaan. Allerhande toxines worden op regelmatige basis in de bloedstroom van beagles gepompt via injectie, inhalatie of via voeding. Deze hondjes zullen zich zelden verzetten.

Testbeagles worden in aparte kooien gestopt, vaak in gebouwen zonder ook maar een straaltje natuurlijk licht. Hun hele leven kennen ze niets anders. Soms worden hun stembanden zelfs overgesneden zodat ze niet kunnen blaffen of huilen tijdens de experimenten (of opdat de testers de pijnkreten niet moeten aanhoren).

Het voedsel dat aan deze dieren gegeven wordt, heeft bovendien geen smaak, dus naast buiten spelen en interageren met mensen en andere honden, wordt ook het basisrecht van smakelijke voeding hen ontnomen. Kort samengevat worden deze testbeagles dus enkel en alleen gekweekt om pijn te ondergaan en vergif te verteren.

Shannon Keith heeft dit project in het leven geroepen om beagles te redden die na een 'leven' in een laboratorium niet onmiddellijk gedood worden. Iets dat op zich zeldzaam blijkt te zijn. Vorig jaar vond dan ook de grootste reddingsactie plaats sinds het ontstaan van het Beagle Freedom Project: 40 beagles werden vrijgegeven uit een Spaans testlabo en werden allemaal overgebracht naar Amerika en veilig ondergebracht bij adoptiegezinnen. De strijd gaat vandaag nog altijd voort.

Proeven uitvoeren op dieren zijn voor heel wat producten allesbehalve noodzakelijk om de veiligheid ervan aan te tonen. Er zijn zelfs veel effectievere methodes, maar voor heel wat bedrijven zijn proefdieren de gemakkelijkste en vooral goedkoopste manier om dit te doen.

Nochtans is het in vele gevallen behoorlijk nutteloos omdat je er onmogelijk van kunt uitgaan dat de impact van chemicaliën op dieren als muizen, konijnen, katten en honden een realistisch beeld schetst van hoe mensen erop zouden reageren. Is het bovendien noodzakelijk om keer op keer aan te tonen dat het drinken van motorolie ernstige schade kan veroorzaken of zelfs leiden tot de dood?� Reageer (0)
07-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks met ouder worden: minder maar beter

Seks met ouder worden: minder maar beter


http://img36.imageshack.us/img36/4604/seksc.jpg


Met ouder worden, hebben vrouwen minder seks. Het goede nieuws is dat de kwaliteit er wel op vooruit gaat. Dat blijkt uit een onderzoek van 806 Amerikaanse vrouwen tussen 40 en 80 jaar. Gemiddelde leeftijd: 67.

De helft was seksueel actief in de maand voor de enquête. Hoe ouder de vrouwen, hoe minder seksuele activiteit werd gemeld. Waar 83 procent van de 'jongste' vrouwen seks hadden gehad, was dit slechts 13 procent voor de oudste vrouwen.

Het gebrek aan kwantiteit doet niets af aan de kwaliteit: de oudste vrouwen waren even tevreden met hun orgasme als de jongste. 

Over het algemeen gesproken steeg de seksuele tevredenheid met de leeftijd: 47 procent van de oudere vrouwen was altijd of bijna altijd tevreden met hun seksuele activiteit tegenover 25 procent van de jongste vrouwen. De cijfers gelden zowel voor de vrouwen die in de maand voor het onderzoek seks hadden gehad, als degene die geen seks hadden gehad.

"Actieve seks is duidelijk niet altijd nodig voor seksuele tevredenheid. Oudere mensen hebben soms al genoeg aan een knuffel of gestreeld te worden . De emotionele band met de partner en de fysieke nabijheid kan belangrijker zijn dan het ervaren van een orgasme", aldus onderzoekster Susan Trompeter.� Reageer (0)
05-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beelden vervagenDe afbeelding “http://img367.imageshack.us/img367/862/petraaf6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


in vroege dromen
gedragen door een wolk
langs mist gehulde bergen
hult mijn zijn in rust

schouwend in stilte
bewonder ik het groen
zilverslierten
vertakken onder mij

een harp
trilt warme klanken
zuiver is de lucht
die mijn hart klop sust

een blauwe hemel
met slecht kleine flarden grijs
de echo van de hamer
ebt langzaam weg

beelden vervagen
de pijn nog voelbaar
begroet ik een nieuwe dag
gemengd en zonder lach� Reageer (0)
04-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje Laura Dekker bijna de hele wereld rond

Zeilmeisje Laura Dekker bijna de hele wereld rond


http://img233.imageshack.us/img233/8094/lauradekker.jpg


Voor Laura Dekker komt de titel van de jongste zeiler die solo rond de wereld voer langzaam maar zeker in zicht. Naar verwachting arriveert het 16-jarige Nederlandse meisje eind deze maand op Sint-Maarten, waar ze op 20 januari 2011 begon aan haar zeiltocht rond de wereld. Het zeilmeisje vierde oud en nieuw op de Atlantische Oceaan in haar boot Guppy. Op haar weblog schrijft ze dat de breeklichtjes, de maan en de sterren een goede vervanger waren voor het vuurwerk. Ook schrijft Dekker dat ze door gunstige wind flink opschiet. Tussen 20 en 30 januari hoopt ze aan te komen op het eiland in de Caraïbische Zee.

Het record waar Dekker op jaagt, staat nu op naam van de Australische Jessica Watson, die haar soloreis een paar dagen voor haar zeventiende verjaardag afrondde. Laura Dekker wordt 17 jaar op 20 september 2012.
� Reageer (0)
03-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woorden laten dansen.http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Penelope-Cruz---Wallpaper-6.jpg


het is het ritme

die woorden laat dansen
op papier
en via stem

het zijn de woorden
die zinnen worden
en die gedichten vormen

gevoel bespelen
gedachten laten zweven
het is het ritme
die woorden laten dansen...� Reageer (0)
02-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fragmenten horrorfilm 'Frankenstein' ontdekt in Vaticaans archief

Fragmenten horrorfilm 'Frankenstein' ontdekt in Vaticaans archief
In het filmarchief van het Vaticaan zijn zeldzame fragmenten ontdekt van de griezelfilm 'Frankenstein' uit 1931. Dat meldt het katholieke persagentschap Kathpress. Het betreft een Amerikaanse zwart-witfilm die destijds door de Kerk werd gecensureerd omdat enkele scènes als godslasterlijk werden beschouwd.
 
Volgens Claudia Di Giovanni, het hoofd van het filmarchief, werden de filmfragmenten bij toeval gevonden.
 
De film van de Engelse regisseur James Whale vertelt het verhaal van de wetenschapper Henry Frankenstein die zoals God een wezen uit dode materie wil scheppen. Uiteindelijk maakt hij het monster 'Frankenstein'.
Di Giovanni benadrukt dat de film wel degelijk een diepere dimensie had, omdat het mysterie van leven en dood erin ter sprake werd gebracht. (br.hln)� Reageer (0)
01-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gelukkig nieuwjaarhttp://img200.imageshack.us/img200/1512/happynewyearz.jpg


Het oude jaar is gaan slapen.
Het nieuwe jaar is aan het ontwaken.
Wij wensen U veel liefde, gezondheid en geluk.
Dan kan ook dit jaar niet meer stuk.
En dat al U wensen uit mogen komen.
Waarvan U in het oude jaar alleen van heeft mogen dromen.
Dit wensen wij aan U allen.
Laat nu het vuurwerk en de kurken maar knallen.
Ik wens jullie allemaal
een Gelukkig Nieuwjaar
en bedankt voor jullie bezoekjes
het afgelopen jaar


� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!