Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koningin Beatrix wordt vandaag 73

Koningin Beatrix wordt vandaag 73


http://img209.imageshack.us/img209/562/koninginbeatrix.jpg


De Nederlandse koningin Beatrix is vandaag 73 jaar geworden. Met deze leeftijd is ze een van de oudste staatshoofden die Nederland ooit heeft gekend. Alleen koning Willem III kon met haar evenaren. Hij stierf in 1890 als regerend vorst toen hij 73 jaar was.

Met haar 73 jaar is Beatrix een van de weinige Nederlandse vrouwen die nog betaald werk doen. Er zijn in Nederland slechts 2.000 andere 73-jarigen die nog betaald werk verrichten en meer dan twaalf uur per week aan het werk zijn, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De meerderheid van de werklustige senioren zijn mannen.
 
Koningin Juliana was 70 toen ze in 1980 op de 42ste verjaardag van haar dochter en opvolgster Beatrix bekendmaakte dat ze ermee ging stoppen omdat "haar krachten gingen afnemen". Juliana zat toen 32 jaar op de troon. Beatrix heeft er nu 31 jaar op zitten als staatshoofd.
In Europa behoort Beatrix qua leeftijd tot de middenmoot. De monarchen van Groot-Brittannië, België, Spanje en Noorwegen zijn (net) wat ouder dan de Nederlandse vorstin.
� Reageer (0)
29-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe drugsverslaving: het roken van aidsmedicatie

Nieuwe drugsverslaving: het roken van aidsmedicatieZuid-Afrika is in de ban van de nieuwste rage op vlak van drugsverslavingen, het roken van antiretrovirale middelen. Dit kan de strijd tegen aids van het land in gevaar brengen.

Deze drug wordt op de straten van Durban 'Whoonga' genoemd, het is een cocktail van antiretrovirale middelen (ARV), wat wordt voorgeschreven aan mensen met hiv, rattenvergif, detergent en marihuana. De gebruikers roken het mengsel om high te worden. Het poeder zou zo verslavend zijn dat je al na enkele dagen niet meer zonder zou kunnen.

Aidsbestrijding
"Als ik het niet rook, krijg ik pijn en kan ik niet meer slapen tot ik een nieuwe dosis neeg", aldus de 31-jarige Jomo. De drug circuleert momenteel vooral in de straten van de Zuid-Afrikaanse stad Durban. De gebruikers roken elke dag tot derde pakjes van de drugs, ze tellen tot 120 euro per dag voor neer voor hun verslaving. Om hier aan te geraken, overvallen de gebruikers mensen. Per pakje van het poeder vragen de dealers ongeveer 3 euro. De drug is erg giftig, het zou de oorzaak zijn van de grote stijging van sterfgevallen bij drugsverslaafden het laatste jaar in Zuid-Afrika. Daarnaast zorgt deze verslaving ervoor dat aidsmedicatie massaal gestolen wordt in de townships rond Durban. Waardoor de bestrijding van deze slopende ziekte er in het gedrang komt.

Mythe?
De Zuid-Afrikaanse lobbygroep Treatment Action Campaign,
 zegt dat het gebruik van deze medicatie als drug een mythe is. "We zijn er niet van overtuigd dat 'whoonga' echt ARV's bevat, de dealers kunnen dit ook gewoon zeggen", aldus woordvoerder Caroline Nenguke.� Reageer (0)
27-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bye bye man boobs

Bye bye man boobs
Als er iets is waar mannen zich voor schamen, dan is het wel hun 'man boobs'. Het borstweefsel zet ook bij hen uit als ze een pak kilo's te veel wegen, wat hen 'borsten' geeft. Niet wat mannen willen, tenzij bij vrouwen. Ook over de lovehandles en hun achterwerk maken ze zich zorgen, zo blijkt uit een bevraging van 1.000 Britse mannen.

Dus nemen steeds meer mannen hun toevlucht tot 'figuurcorrigerend ondergoed', net zoals vrouwen al decennialang dragen om de buik platter, de poep rond en de borsten groter te krijgen.

Plus 300 procent
Dat is niet zomaar een gerucht of een manier van de modesector om hun cijfers op te krikken, want de verkoopscijfers zijn er al en die zijn spectaculair: de T-shirts die het figuur meer vorm geven verkochten 317 procent meer, broeken die de kont liften 238 procent en elastische buikbanden maar liefst 340 procent. Dat laat de keten Debenhams weten, die deze verkoopstoename vooral de laatste week vaststelde.

Goede voornemens
Niet toevallig in de periode dat de goede voornemens om te sporten en gezond te eten beginnen te vervagen, en men dus de toevlucht neemt tot 'gemakkelijke' hulpmiddelen die geen tijd of zweet kosten. Twee op drie mannen gaf toe zich zorgen te maken over de vier kilo die ze erbij gegeten hebben tijdens de kerstperiode.
� Reageer (0)
26-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderhalf miljoen mensen leeft in bestraalde zones Tsjernobyl

Anderhalf miljoen mensen leeft in bestraalde zones Tsjernobyl


De kerncentrale van Tsjernobyl, enkele dagen na de ramp in april 1986.


Meer dan anderhalf miljoen mensen leeft in zo'n 4.000 gemeentes die besmet geraakten door de kernramp in Tsjernobyl. Dat staat in een rapport dat vandaag werd vrijgegeven door het Russische ministerie van Noodsituaties.

Dankzij saneringsmaatregelen kan meer dan 84.000 hectare besmette grond wel opnieuw bewerkt worden. Het aantal mensen dat in bestraalde zones woont, lag vroeger ook een stuk hoger. Het waren er ooit 2,6 miljoen, verspreid over 7.500 gemeentes.
 
In april 1986 ontplofte de vierde reactor van de kerncentrale van Tsjernobyl, op ongeveer 100 kilometer ten noorden van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Een flink deel van Europa, en dan vooral Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland, raakten radioactief besmet.
 
Volgens officieuze schattingen kwamen meer dan 25.000 mensen die deelnamen aan de schoonmaakwerken en de bouw van een sarcofaag rond de getroffen reactor, om het leven.� Reageer (0)
25-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede voornemens sneuvelen eind januari

Goede voornemens sneuvelen eind januari


http://img390.imageshack.us/img390/2978/28955597wr2.jpg


De kans is groot dat al je goede voornemens tegen eind januari definitief sneuvelen. Onderzoek geeft voorts aan dat vooral beweging en gezonde voeding op het to do-lijstje voor 2011 prijken.

Het onderzoek, uitgevoerd door een Britse verzekeringsmaatschappij, stelt dat 73 procent fitter door het nieuwe jaar hoopt te wandelen. 61 procent hoopt de voedingsgewoonten aan te pakken, 18 procent wil de alcohol schrappen. De helft wil diëten om de overbodige feestkilo's kwijt te raken, 16 procent neemt gezonde voornemens in de hoop de griep te slim af te zijn.

Kleine stappen
"Het nieuwe jaar doet bij heel wat mensen een belletje rinkelen, maar mensen denken meteen alles drastisch aan te pakken", weet onderzoeker Sally Gunnell. "We horen op langere termijn te denken door kleine stappen te nemen en te werken naar een welbepaald doel. Als gezonde voeding je prioriteit is, eet dan geleidelijk meer groenten en fruit, verminder de suikers en vervang stilaan de tussendoortjes door gezonde snacks. Wil je meer beweging, voorzie dan een actieplan dat voor jou realiseerbaar blijft. Zo is de kans op succes het grootst".� Reageer (0)
24-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmte in huis maakt dikker

Warmte in huis maakt dikker


http://img508.imageshack.us/img508/6516/warmteinhuis.jpg


Niet enkel slechte voeding en weinig beweging, maar ook de gestegen binnentemperaturen doen verdikken, zo staat te lezen in gezondheidsmagazine Bodytalk.

Door de komst van centrale verwarming en airconditioning regelt ons lichaam veel minder dan voorheen zijn eigen temperatuur. Op die manier put het de eigen vetreserves uit  en dient het ook veel minder uit de eigen vetreserves te putten om zich te beschermen tegen koude.

Vetweefsel
Door een microscoop bekeken, ziet het menselijk vetweefsel eruit als een aaneenschakeling van witte en bruine cellen. Het witte vet, dat verantwoordelijk is voor zwaarlijvigheid, beschermt ons slechts passief tegen de kou. Het bruine vetweefsel dient om de lichaamstemperatuur af te stemmen op die van de omgeving door uit zijn reserves warmte op te wekken. In een koude omgeving verbranden we veel van dit bruine vet. Daardoor wordt de aanmaak ervan gestimuleerd wat ten koste gaat van het 'slechte' witte vet.

Gen
Door de belangrijke rol van het bruine vetweefsel bij de regulering van het energieverbruik, wordt daar veel onderzoek naar verricht in de strijd tegen zwaarlijvigheid. Onderzoekers ontdekten onlangs een gen dat de aanmaak van dit vet stimuleert of onderbreekt en de witte cellen omzet in bruine. Toename van dit bruine vet gaat weliswaar gepaard met een hoger energieverbruik, maar leidt slechts tot een beperkte gewichtstoename.

Zwemmen
Om de toename van dit bruine vetweefsel te stimuleren, raadt Bodytalk aan te zwemmen in koud water, een koude douche te nemen of de kamertemperatuur onder de 19 graden te houden.
� Reageer (0)
22-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is wat vrouwen van 40 willen

Dit is wat vrouwen van 40 willen


http://img256.imageshack.us/img256/850/vrouwen.jpg


Wat vrouwen willen, dat is afhankelijk van de levensfase waarin ze zich bevinden. Vrouwen willen een lieve man als ze 20 zijn, humor als ze dertig zijn, om weer naar lief te switchen als ze 40 zijn.

Die veranderingen zijn zichtbaar op het vlak van hobby's, maar beïnvloeden ook de voorkeuren in bed. Men's Health vroeg 1.400 vrouwen zeer uitgebreid over hun (veranderde) seksuele voorkeuren. Twee op drie vrouwen in de 30s en bijna de helft van de vrouwen in de 40s moest toegeven dat hun seksuele smaak was veranderd de voorbije tien jaar.

Vandaag: forgiving forties

Voor veel vrouwen (en mannen) is de veertigste verjaardag een trieste mijlpaal. Een symbolische verjaardag waar ze het moeilijk mee hebben. Nochtans zijn vrouwen van veertig zelfzeker, weten wat ze willen en ze durven erom te vragen. Ze is misschien veeleisend, maar wil ook wel een avontuurtje beleven tussen de lakens. En was vijftig niet de nieuwe dertig? Dan is veertig toch de nieuwe 20? Zonder de zelfvertrouwencrisissen dan wel.

86 procent van deze vrouwen bereikte een orgasme. 68 procent deed dat zelfs voor de partner klaarkwam. Evenveel vrouwen masturbeerden al voor de partner.  38 procent gebruikte een blinddoek tijdens seks. Zes op tien zou seks hebben op de eerste date , een kwart van de vrouwen had seks met meer dan 20 partners. Ook deze vrouwen wachten nog altijd op meer orale seks.

Een half wonder, want deze vrouwen hebben nochtans geen schrik om te zeggen waar het op staat. Een deel van de verklaring ligt in het dalen van de oestrogenen, de vrouwelijke hormonen. Het niveau van het mannelijke hormoon testosteron blijft echter zo goed als op peil, en dat uit zich in directer, onafhankelijk en gedurfd gedrag.

Dat wil ook zeggen dat ze ondernemend zijn, en wel iets nieuws willen proberen om uit de sleur te breken. Hun partner is iemand die de wereld samen met haar ontdekt en verkent.

Een ontdekkingsreis die wordt verder gezet tussen de lakens: ze bereiken vaker een orgasme, moeten niet meer denken aan kinderen en gaan relaxter om met seks.  Ze willen vaker seks en vaker iets nieuws proberen.

Eén pijnpunt bleef bestaan: vrouwen van alle leeftijden willen vaker orale seks. Het lijkt erop dat mannen het wel graag krijgen, maar het pleziertje niet altijd teruggeven...
� Reageer (0)
21-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland krijgt euthanasiekliniek

Nederland krijgt euthanasiekliniek

Nederland heeft waarschijnlijk binnen een jaar een unieke kliniek, waar mensen zelf of met hulp binnen drie dagen een einde aan hun leven kunnen maken. Dat kondigde de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) aan in het programma 'Nieuwsuur'. Naar verwachting zullen daar circa duizend mensen gebruik van willen maken.
 
De kliniek zal binnen de huidige euthanasiewet opereren, zodat de wet niet wordt overtreden. Nu staat een derde van de mensen voor een gesloten deur omdat een arts de euthanasie weigert uit te voeren. Als zo'n kliniek er komt, kan die groep wel worden geholpen. In een reactie liet de artsenfederatie KNMG weten speciale levenseindeklinieken "onwenselijk" te vinden.� Reageer (0)
20-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuters kennen meer woorden dan arme volwassenen

Kleuters kennen meer woorden dan arme volwassenen


http://img833.imageshack.us/img833/2695/schooll.jpg


Amerikaanse kleuters uit de middenklasse kennen meer woorden dan arme volwassenen, zo bleek uit een studie door de universiteit van Southern California bij de kinderen van 42 gezinnen. En dat is nog voor ze beginnen aan de lagere school...

De kleuters werden per uur blootgesteld aan 2.153 woorden. Wie opgroeit in een arbeidersgezin hoort er 1.251, families die leven van een uitkering spreken het minst: 616 woorden per uur.

Bij hun vijfde verjaardag kennen middenklassekleuters dan ook dubbel zoveel woorden dan leeftijdsgenootjes die opgroeien in uitkeringsgezinnen (1.100 versus 500). De kinderen hebben volgens de onderzoekers zelfs een uitgebreidere woordenschat dan de arme ouders.

"Een kloof die kinderen opzadelt met een levenslang nadeel", aldus de onderzoekers die ook vinden dat ouders hun kinderen te gemakkelijk dumpen voor de tv in plaats van er tegen te praten. "Scholen zijn niet de enige verantwoordelijken voor de ontwikkeling van een kind."
� Reageer (0)
19-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken in films verleidt onze hersenen

Roken in films verleidt onze hersenenGedrag in films heeft wel degelijk een invloed op de mensen die het zien, en hun hersenen in het bijzonder. Nieuw neurologisch onderzoek heeft aangetoond dat hersenen van rokers gelinkt aan de fysieke handelingen nodig voor roken, geactiveerd worden bij het zien van beelden van rokers in films. Eerder bleek al dat roken de hersendelen verantwoordelijk voor verslaving activeert.

Voor de studie kregen 17 rokers en 17 niet-rokers de eerste dertig minuten van de film 'Matchstick Men' te zien, terwijl ze een fMRI-scan (functional magnetic resonance imaging) ondergingen. De film werd gekozen op basis van het feit dat de film rokers prominent in beeld brengt, terwijl alcohol, geweld en seks nagenoeg afwezig zijn. De vrijwilligers werd niet verteld dat de studie over roken ging.

Activiteit
Tijdens de rokersscenes vertoonden bepaalde delen van de rokershersenen meer activiteit dan die van niet-rokers. De geactiveerde hersendelen stonden in verband met perceptie, coördinatie en de hand waarmee de rokers rookten.

Meer zin
"Dit steunt eerdere onderzoeken, die aantoonden dat rokers meer zin hebben in een sigaret na een film waarin veel gerookt wordt, dan na een film waarin niet gerookt wordt. Het zou kunnen dat ex-rokers gemakkelijker hervallen na films (of series) waarin veel gerookt wordt. We moeten wel nog meer onderzoek doen om te weten of de hersenactiviteit kan voorspellen welke ex-roker zal hervallen en welke niet", aldus doctoraatsstudent Dylan Wagner van de universiteit Dartmouth. 

Beelden en ervaringen
Dat visuele prikkels een rol kunnen spelen in drugsverslavingen was veel wetenschappers al duidelijk. "Verslaving wordt niet enkel in stand gehouden door de drug op zich, maar ook door beelden en ervaringen die aan die drug zijn gelinkt", aldus neurospecialist Scott Huettel van Duke University.

Schrappen
Gezondheidsorganisaties zijn al langer vragende partij om roken uit films te schrappen. Ze argumenteerden dat de acteurs roken 'cool' doen lijken, en dus kinderen zullen aanzetten tot roken. Ondertussen zijn er series zoals Mad Men waarin voortdurend gerookt en gedronken werd. Mad Men speelt zich af in de jaren '60 toen de gevaren van sigaretten nog niet bekend waren.
� Reageer (0)
17-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exact een eeuw geleden: vliegtuig landt op schip

Exact een eeuw geleden: vliegtuig landt op schip

Morgen is het juist 100 jaar geleden dat een vliegtuig op een scheepsdek is geland. In 1910 werd de Amerikaanse luchtvaartpionier Eugene Burton Ely onder de arm genomen om deel te nemen aan de eerste experimenten van de VS voor het gebruik van vliegtuigen door de zeemacht. Na een eerste half mislukte proef om op te stijgen van op de boeg van een oorlogsschip probeerde Ely op 18 januari 1911 het omgekeerde uit: landen op een schip.
 
De vliegenier slaagde erin zijn Curtiss te laten neerstrijken op een platform op de kruiser USS Pennsylvania die voor anker lag in San Francisco Bay. Het was meteen de eerste geslaagde vliegtuiglanding op een schip, het officiële startsein voor vliegdekschepen. Ely was ook de eerste om een 'staarthaak' -uitgevonden door circusartiest en vliegenier Hugh Robinson- te gebruiken voor het tot staan brengen van zijn toestel.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer jonge meisjes nemen de pil

Steeds meer jonge meisjes nemen de pil


http://img148.imageshack.us/img148/7820/depil.jpgSteeds meer meisjes van 20 jaar of jonger nemen de anticonceptiepil. Dat meldt VRT vandaag, op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV).

Het aantal meisjes dat minstens één verpakking van een klassieke anticonceptiepil kreeg afgeleverd, steeg tussen 2007 en 2009 van 167.558 naar 186.987 (+11,6 procent), zo blijkt uit de cijfers. De stijging is het sterkst bij 17- tot en met 20-jarigen.

Goedkope variant
Opvallend is dat vooral het gebruik van de goedkopere variant van de anticonceptiepil sterk is toegenomen. Het gaat om anticonceptiepillen die bijna volledig worden terugbetaald. In 2007 waren er 51.718 meisjes die de goedkope pil voorgeschreven kregen, in 2009 waren dat er 68.809, een stijging met maar liefst 33 procent.
� Reageer (0)
16-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo herken je een moederskindje

Zo herken je een moederskindje


http://img600.imageshack.us/img600/2006/moederskindje.jpg


Een nieuwe liefde gevonden? Goed zo, maar hoe achterhaal je of je geen moederskindje in huis hebt gehaald?

1. Tijdens het shoppen merkt hij voortdurend op dat die bepaalde items wel zeer geschikt zouden zijn voor de moeder. Bij ongeveer alles wat hij ziet, flitst moeder door zijn hoofd, al valt dat nog te begrijpen als er een geschenk moet gekocht worden voor moeders verjaardag. Gebeurt het elke keer als je gaat shoppen, heb je zeker een 'fils de mama' aan de lijn.

2. Niet om sterotiep te wezen,  maar meestal trekt de vrouw naar mama om uit te wenen als er een serieuze knoop in de partnerrelatie zit. Loopt hij steevast naar zijn moeder bij de zoveelste ruzie, mag je er van op aan dat hij straks ook alles aan moederlief dreigt te vertellen.

3. Lijkt hij niet in staat om zelf na te denken en alles eerst aan moeder te vragen, is dit een teken aan de wand. Heel wat moeders hebben er een handje van weg om hun zoon bepaalde dingen aan te praten waardoor jongens zich verplicht voelen dat ook te doen. Hopelijk komt de tijd snel opdat hij handelt als een volwassen man met een eigen mening. 

4.  Dat moeder en zoon een goede band hebben, is aangewezen. Maar moet zijn mama altijd mee op vakantie of wil hij er elk jaar opnieuw alleen op uit met haar?

5. Geef toe, een man die weigert te verhuizen uit het huis van moeder, lijkt op het eerste zicht weinig zelfstandig. Uiteraard kunnen  bepaalde situaties ertoe leiden dat je opnieuw onder het dak van moeder vertoeft, maar moet dit eeuwig duren?

6. De familiebanden aanhalen is belangrijk, maar moet er daarom dagelijks heen en weer getelefoneerd worden? Ook moeders gaan vaak in de fout. Zij kunnen hun jongen niet loslaten en voelen de drang om dagelijks te bellen. Een moederskindje hoor je niet klagen, die neemt elke telefoon, sms of voicemailberichten met even veel gemak aan.

7. Het kan geen kwaad om je ouders af en toe om raad te vragen. Anders is het wanneer hij advies vraagt over zaken die enkel jullie twee aangaan. Moeder heeft echt geen beslissingen te nemen in jullie relatie.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isaac Hayes - Shaft

Isaac Hayes - Shaft

Klik op de foto om shaft te beluisteren


Isaac Lee Hayes (Covington, 20 augustus 1942 – Memphis, 10 augustus 2008) was een Amerikaans soul- en funkmusicus en acteur. Isaac Hayes kreeg vooral grote bekendheid met de soundtrack Theme from Shaft voor de blaxploitation-film Shaft uit 1971. In latere jaren kreeg hij bekendheid bij een nieuw publiek door zijn stem te verlenen aan het karakter Chef in de animatieserie "South Park".� Reageer (0)
15-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw soort ontrouw: liegen over geld

Nieuw soort ontrouw: liegen over geld


http://img696.imageshack.us/img696/3840/ontrouw.jpg


De tijd dat ontrouw enkel betekende dat je een intieme, seksuele relatie was aangegaan met iemand anders dan je partner (en meestal zonder zijn of haar medeweten), is voorbij. Liegen over geld in een relatie wordt nu ook als ontrouw beschouwd. "Financiële ontrouw is de nieuwe norm", zo schrijft Jenna Goudreau op Forbes.

Goudreau citeert uit een bevraging van 2.091 Amerikaanse volwassenen. Een op drie ondervraagden die een gemeenschappelijke rekening heeft, geeft toe gelogen te hebben over zijn of haar financiële situatie. Eén op drie ondervraagden moest toegeven belogen te zijn.

De meeste mensen verstoppen geld (58 procent) of kleine aankopen (54 procent) of gooien de rekening weg (30 procent). Eén op zes mensen verstopt ook een grote aankoop en heeft een geheime bankrekening. 11 procent liegt over wat ze verdienen of over de schulden die ze hebben.

Man versus vrouw
Mannen en vrouwen plegen ongeveer even vaak financieel ontrouw, hoewel vrouwen hun man iets vaker lijken te betrappen. In het 'soort' financieel ontrouw zit wel een genderverschil: mannen verstoppen de helft vaker een kleine aankoop, vrouwen liegen drie keer vaker over hun inkomen en ook iets vaker over hun schulden. 

Ruzie of scheiding
Leugens en ontrouw komt echter altijd uit, en dan is het deksel van de ketel. Bij twee op drie koppels leidde dat tot een ruzie. 42 procent verloor het vertrouwen, 16 procent zag zijn huwelijk stuklopen. Bij 11 procent leidde het bedrog naar een tijdelijke scheiding.

"Bedrog en leugens over geld kunnen net zo pijnlijk en beschadigend zijn als andere vormen van ontrouw. Net als 'seksuele ontrouw' kan financiële ontrouw leiden tot een verlies van vertrouwen, gevoelens van bedrog en verraad en het vernietigen van de relatie", argumenteert psychotherapeute Tina Tessina.

Schuld, angst of controle
"De redenen waarom mensen liegen over geld verschillen. Aan de basis kan zowel controle, schuld, angst als pragmatisme liggen", legt familietherapeut Carleton Kendrick uit. De pragmatische ontrouwer bereidt misschien een relatiebreuk voor en wil niet dat de andere partij weet hoeveel geld hij of zij werkelijk heeft.

Wraak
Wie controleproblemen heeft, geeft bijvoorbeeld extra geld uit als 'wraak', na een ruzie, omdat ze iets missen in de relatie of omdat de ander ook veel geld uitgeeft. Beseffen dat je je onverantwoord gedraagt, is een bron van schuld en schaamte. Dit leidt dan weer tot het verbergen van aankopen. Ook de angst voor de reactie van de partner kan hier de oorzaak van zijn.

Tot slot wordt het gedrag ook aangeleerd vooral van moeder op dochter. Mama en dochters gaan shoppen, maar vader wil niet dat er te veel geld wordt uitgegeven. Dus leert mama aan de kinderen dat de aankoop 'hun geheimpje' is.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniek op internet over dertiende sterrenbeeld

Paniek op internet over dertiende sterrenbeeld
Opschudding in zodiakland na een artikel in de Sunday's Star Tribune! Volgens astronomen zit onze dierenriem er al duizenden jaren naast door de afwijkende aardas. Daarom willen zij een nieuw sterrenbeeld toevoegen aan de twaalf bestaande. Wie tussen 29 november en 17 december geboren wordt, is een Ophiuchus of Slangendrager. Paniek, want dat werpt de hele horoscoop natuurlijk helemaal door elkaar.


Dat komt omdat een sterrenbeeld oorspronkelijk door de Babyloniërs aan een pasgeborene werd toebedeeld op basis van het gesternte waarin de zon op dat moment stond. Maar na duizenden jaren is er daarop een afwijking van ongeveer één maand. Zo zouden Vissen eigenlijk Watermannen zijn.


Maar astrologen hebben het over "oud nieuws" en zeggen dat we ons geen zorgen moeten maken over de verschuiving in onze sterrenbeelden. De westerse astrologen gebruiken over het algemeen een systeem dat gestoeld is op de seizoenen en niet op het wetenschappelijke Babylonische systeem dat op het gesternte gebaseerd is.


Op het internet ontstond toch enige paniek na het "oude nieuws". Was onze horoscoop sowieso dan altijd al fout? Zullen de voorspellers die nu gaan aanpassen met een dertiende teken van de dierenriem? "En wat met mijn tattoo met mijn sterrenbeeld?", vroeg een ongeruste 'believer' zich op Twitter af. Collega's in hetzelfde schuitje wilden hun tattoo meteen laten weghalen.


Voor het geval u een Slangendrager bent, geven we nog mee dat het dertiende teken van de dierenriem geassocieerd wordt met genezing, verlichting, geneeskunde en hogere opleiding, volgens de Seatlle Post-Intelligencer.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.This Dream van Duke Robillard


Om  This Dream van Duke Robillard
te beluisteren druk op de foto


� Reageer (0)
14-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huishouden veroorzaakt meer stress dan carrière

Huishouden veroorzaakt meer stress dan carrière


http://img560.imageshack.us/img560/944/huishouden.jpgEenvoudige huishoudelijke taken als koken en poetsen, tot het verrichten van herstellingen en het regelen van de financiën, sturen je bloeddruk en stressniveau meer de hoogte in dan je job.

Verantwoordelijkheid
Amerikaanse wetenschappers onderzochten 113 mannen en vrouwen met een fulltime job. Ze legden uit hoeveel uur ze in het huishouden werkten en hoeveel verantwoordelijkheid ze hadden om dit te runnen. Hun bloeddruk werd tijdens deze periode van drie weken regelmatig gecontroleerd, ze droegen op het einde een monitor die een hele dag de veranderingen in hun bloeddruk op het werk en thuis in de gaten hield. De resultaten toonden aan dat onafhankelijk van de hoeveelheid huishoudwerk ze echt deden, de personen die vonden dat ze veel verantwoordelijkheid in huis hadden, het meeste risico liepen op een hoge bloeddruk. Hieruit leiden de onderzoekers af dat het niet de hoeveelheid werk, maar de stress van hoe ermee om te gaan schade aan de gezondheid veroorzaakt. "Het gevoel van verantwoordelijkheid, eerder dan de taak zelf, is het meest stresserend", aldus de onderzoekers.

Poetsen
De ideale bloeddruk is een bovendruk van 140mmHg en een onderdruk van 90mmHg. Tijdens het poetsen nam de bovendruk toe met 4,4mmHg, de auto onderhouden zorgt voor een stijging van 2,64mmHg, bij het betalen van de rekeningen is dit 1,66mmHg. Arme gezinnen hadden hier meer last van dan rijkere families. Het zorgen voor de kinderen heeft geen negatieve invloed op de bloeddruk. Vrouwen houden ervan voor de huisdieren te zorgen, maar mannen krijgen hier stress van.

Saai
Een hoge bloeddruk kan heel wat hartziekten doen ontstaan, het is de oorzaak van de helft van hartaanvallen en beroerten. Hoe hoger deze is, hoe groter de kracht is van bloed op de aderwandenwanneer het hart klopt. Vorig onderzoek toonde echter aan dat huishoudelijke taken goed zijn voor de gezondheid van het hart, maar de vorsers geloven dat het repetitieve karakter van poetsen leidt tot stressgerelateerde bloeddrukproblemen, in plaats van ze te beperken. Een oudere studie bracht huishoudelijke taken al in verband met een vroegtijdige geboorte, ook dit zou komen door de repetitieve aard.
� Reageer (0)
12-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francoise Hardy

Francoise Hardy - Tous les garcons et les filles

Klik op de foto om haar te beluisteren
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom honger je actiever maakt

Waarom honger je actiever maakt


http://img508.imageshack.us/img508/5365/honger.jpgJe lichaam moet honger lijden om actief te worden, dat beweren wetenschappers. Daarom raden ze af tussendoortjes te eten.

Geen beweging
Experts zeggen dat om actief te blijven en in beweging te komen het ideale voedingspatroon een stevig ontbijt, een lichte lunch en een bescheiden diner is. Tussendoortjes zijn slecht, omdat het lichaam namelijk vastperiodes nodig heeft om gezond te blijven, dat meldt gezondheidsnet.be.  Wanneer je te veel eet, krijg je te weinig lichaamsbeweging, waardoor je verdikt en je dus meer risico loopt op diabetes. Dit is een neerwaartse spiraal waarvan de start gecontroleerd wordt door het hormoon insuline. Hierbij is de transcriptiefactor (Foxa2) belangrijk. Transcriptiefactoren zorgen ervoor dat genen op bepaalde ogenblikken geactiveerd worden. Foxa 2 is actief in zowel de lever, bij de verbranding van vetten, als in de hypothalamus van de hersenen, bij de sturing van dagelijkse activiteiten.

Wanneer je te veel tussendoortjes eet, zit er te veel insuline in je lichaam, waardoor die neerwaartse spiraal gestart wordt en je dus niet gestimuleerd wordt om te bewegen. Als je honger hebt, gebeurt net het omgekeerde, besluiten de onderzoekers.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete voor broekloze copycats metro New York in Zuid-Afrika

Boete voor broekloze copycats metro New York in Zuid-Afrika


http://img338.imageshack.us/img338/8663/broeklozecopycats.jpg
Gisteren werd al de tiende editie van de No Pants Subway Ride gehouden in New York. © photo news


34 reizigers werden door de Zuid-Afrikaanse politie aangehouden toen ze met de broek op de enkels op de trein stonden. In navolging van de tiende jaarlijkse onderbroekenrit in de metro van New York gisteren, trokken zo'n honderd sympathisanten met de trein van Rhodesfield (ten oosten van Johannesburg) naar Sandton in het noorden van de hoofdstad. De meisjes in hun 'sjoebroekies', de jongens in hun 'bokser-onderboeke', zo klinkt het in het sappige Zuid-Afrikaans.

De passagiers van de 'pretrit' werden gehandboeid naar het politiekantoor gebracht en kortstondig aangehouden, volgens de Zuid-Afrikaanse krant Beeld. Ze kregen een boete van 75 euro,  die gehalveerd wordt als ze binnen de dertig dagen betalen.

"Mensen keken ons aan en lachten met ons", zei Kuba Granicki, een van de deelnemers aan de Facebook-joke. "Ze wilden ons aanklagen voor openbare zedenschennis maar zagen dan toch in dat er geen sprake van zedenschennis was", verklaarde ze.� Reageer (0)
11-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap onder vrouwen heeft een duister kantje


"Vriendschap onder vrouwen heeft een duister kantje"


http://img145.imageshack.us/img145/9553/duisterkantje.jpg


"Vrouwen zijn van nature gemeen tegen elkaar. Vriendschap onder vouwen heeft dan ook een duister kantje", zo beweert de Amerikaanse schrijfster Kelly Valen.

De bewering, te lezen in haar nieuwste boek 'The Twisted Sisterhood' zorgt sinsdien in Amerika voor heel wat controverse. "Vrouwen kunnen zeer gemeen zijn tegen elkaar en dat zit in hun natuur ", stelt ze klaar en duidelijk. "Al lijken vrouwen beter in staat om dingen te delen en heel intiem te zijn, toch leidt deze verwachting van bescherming en warmte alleen maar tot teleurstellingen".

Onderzoek
Om haar stelling te bewijzen, ondervroeg de schrijfster 3000 dames. 76 procent geeft daadwerkelijk toe al te zijn gekwest geweest door competitiedrang of jaloezie van een andere vrouw.

Verkrachting
De schrijfster ondervond ook zelf de nare kantjes van een vrouwenvriendschap. Als universiteitsstudente werd ze verkracht maar verloor ze al haar 'beste' vriendinnen omdat die haar uiteindelijk lieten stikken.
� Reageer (0)
10-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe lichaamscontact je gezonder maakt

Hoe lichaamscontact je gezonder maakt


http://img259.imageshack.us/img259/8328/lichaamscontact.jpgOf het nu om een handdruk, een dikke knuffel, een massage of een stomende vrijpartij gaat, het belang van aanrakingen voor de gezondheid wordt steeds belangrijker in de medische wereld. 

Massage
Een massage helpt je te ontspannen. Het maakt dat je spieren los, het vertraagt je hartslag, doet een hoge bloeddruk en het niveau van het hormoon cortisol zakken. Dit maakt dat je lichaam zich kan herstellen, heropladen en dit resulteert in een sterker immuunsysteem. Uit recent onderzoek bij volwassenen bleek onlangs nog dat een massage de witte bloedcellen doet toenemen, die helpen het lichaam virussen te bevechten. "Er is nog niet genoeg onderzoek verricht naar dit onderwerp, maar het is mogelijk dat een massage een verkoudheid voorkomt", aldus onderzoeker Mark Rapaport.

Knuffel
Een knuffel verhoogt de productie van oxytocine, een hormoon dat mensen een veilig gevoel geeft en vertrouwen tussen mensen schept. Dit verlaagt ook het niveau van cortisol en stress. Vrouwen die veel knuffels van hun partners krijgen, hebben meer oxytocine in hun bloed, een lagere bloeddruk en hartslag. Maar een knuffel van een vriend of familielid kan ook al je gezondheid stimuleren. Mensen die dit kregen van hun moeder hadden minder cortisol in hun bloed een uur na een stresserende presentatie.

Handen
Een Amerikaanse psycholoog bestudeerde met een MRI de hersenen van 16 getrouwde vrouwen terwijl ze te horen kregen dat ze een lichte schok zouden ervaren. De angst die hier op volgde zorgde voor heel wat hersenactiviteit. Maar wanneer de vrouwen de handen van een van de onderzoekers vasthielden, vertoonden minder stress. Wanneer ze die van hun partner vasthielden, waren ze helemaal kalm. Wanneer je gelukkig bent in je relatie, beperkt handen vasthouden de ervaring van pijn. 

Seks
Omdat een vrijpartij volledig lichaamscontact inhoudt, stimuleert dit de productie van oxytocine en endorfine, wat leidt tot een goed gevoel en wonderen kan doen voor je mentale gezondheid. Seks voorkomt ook ziekten. Mensen die een of twee keer per week vrijen, hebben een derde meer infectiewerende stoffen in hun speeksel dan degenen die minder vaak seks hebben. Singles hoeven niet te panikeren, masturbatie verlaagt het risico op een depressie.

Huisdier
Onderzoek toonde aan dat bij mensen die een hond strelen, een lagere bloeddruk hebben, zeker als het een dier is dat ze graag zien en kennen. Je hond strelen sterkt ook het immuunsysteem en verzacht de ervaring van pijn.
� Reageer (0)
07-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zsa Zsa Gabor staat voor gevaarlijke operatie

Zsa Zsa Gabor staat voor gevaarlijke operatie


http://img690.imageshack.us/img690/4445/zsazsagabor.jpgZsa Zsa Gabor heeft niet meer dan 50 procent kans dat ze een operatie aan haar been overleeft.


Artsen waarschuwden haar man, prins Frederic von Anhalt, dat het gevaarlijk is haar onder algemene verdoving te brengen voor de operatie aan haar been.


Dat verklaarde von Anhalt aan TMZ.com, die later op de dag zal beslissen of zijn 93-jarige vrouw al dan niet onder het mes gaat. Het alternatief is dat ze een antibioticakuur van drie maanden ondergaat, wat dan weer nefast kan zijn voor haar nieren.


Zondag werd Gabor naar de kliniek gebracht nadat bleek dat ze gangreen had opgelopen aan een doorligwonde op haar onderbeen. Aanvankelijk zouden de artsen haar been amputeren, maar haar woordvoerder John Blanchette liet dinsdag weten dat zulks niet meer nodig is.
 

Zsa Zsa Gabors toestand is zorgwekkend sinds ze in juli thuis uit haar bed viel. Enkele dagen later kreeg ze een nieuwe heup, waarvoor ze drie weken in de kliniek bleef. In november moest ze terug naar het ziekenhuis wegens een bloedklonter in haar been.
� Reageer (0)
06-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huckleberry Finn: 'nigger' wordt 'slave'


Huckleberry Finn: 'nigger' wordt 'slave'


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/17/4/9/media_l_4001379.jpg?20110106162801
Mark Twain © ap

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan door een nieuwe uitgave van Mark Twains bestseller Avonturen van Huckleberry Finn, omdat het racistische woord 'nigger' (neger) is veranderd in 'slave' (slaaf).


Door het woord nigger staat het boek hoog op de lijst van verboden boeken op veel Amerikaanse scholen. De uitgever heeft al honderden klachten binnengekregen over de 'censuur' van het woord, dat 219 keer in het nog te verschijnen boek voorkomt, meldden Amerikaanse media donderdag. Ook het racistische 'injun' is veranderd in Indian (Indiaan).

Huckleberry Finn, dat in 1884 voor het eerst werd gepubliceerd, wordt beschouwd als een van de Amerikaanse literatuurklassiekers. Het verhaalt over de reis van een jongen langs de rivier Mississippi en is tegelijkertijd een satire over racisme en slavernij in het zuiden van de VS.

"Het boek is juist een aanklacht tegen racisme en als de taal wordt veranderd, verliest het boek aan kracht'', aldus Cindy Lovell, directrice van het Mark Twain-museum in de staat Missouri.

Ook Twains boek Avonturen van Tom Sawyer komt in een 'gecensureerde' editie uit. (br.hln)
� Reageer (0)
05-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegtuig maakt onvoorziene landing omdat piloot koffie morst


Vliegtuig maakt onvoorziene landing omdat piloot koffie morst

Een Amerikaans passagiersvliegtuig op weg van Chicago naar Frankfurt is niet verder gekomen dan Toronto. De piloot moest het toestel eerder deze week noodgedwongen in de Canadese stad aan de grond zetten, nadat hij een kop koffie over zijn communicatieapparatuur had gegooid.


Door de gemorste koffie zond de Boeing 777 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines een noodsignaal uit dat normaal gesproken gebruikt wordt bij een kaping. De gezagvoerder besloot daarop uit te wijken naar Toronto. Het toestel had 255 passagiers en bemanningsleden aan boord.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral vrouwen zetten aan tot familieruzies

"Vooral vrouwen zetten aan tot familieruzies"


http://img545.imageshack.us/img545/640/familieruzies.jpg


Vooral vrouwen veroorzaken familieruzies, zo vindt 8 op de 10 Britten. Moeders schijnen meestal de kaas te hebben gegeten.

Een derde van alle Britten noemt zijn of haar familie 'disfunctioneel'. De voornaamste argumenten waarover ruzies ontstaan zijn geld, favoritisme en moeite met aangetrouwde familieleden. Terwijl de meeste ruzies binnen het jaar bijgelegd worden, kan dat bij een aantal jaren duren eer de strijdbijl begraven wordt. 1 op 5 praat al minstens drie jaar niet met verwanten, 1 op 10 houdt het zwijgen al meer dan 20 jaar vol.

Moeders
Uit de enquête blijkt dat vooral moeders de aanleiding vormen voor familietwisten, gevolgd door respectievelijk vaders en zussen. De rondvraag, uitgevoerd door Twentieth Century Fox Home, bekijkt de familierelaties naar aanleiding van een nieuwe familiereeks. "Al schijnen vooral moeders de aanleiding, toch zijn het vooral vrouwen die de problemen eerder opmerken en uitspreken", zo geven de onderzoekers nog mee.
� Reageer (0)
04-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten in het bushokje: nieuwe trend?

Sporten in het bushokje: nieuwe trend?


http://img253.imageshack.us/img253/104/nieuwetrend.jpg


Waarom niet sporten terwijl je wacht op bus of tram? De Nederlandse zorgverzekeraar Agis toverde tien tram- en bushaltes tot heuse fitnesstoestellen met ringen en klimrekken. Bedoeling is iedereen zo aan het bewegen te zetten.

Ter ondersteuning van een grootschalige marketingcampagne werden enkele Amsterdamse tram- en bushaltes voorzien van de nodige sportinfrastructuur. Al wachtend kan de reiziger zo bewegen.

Workouts
Eerder vandaag bracht Carlos Lens, één van Nederlands bekendste fitnessgoeroes, reizigers op het Centraal Station van Utrecht in beweging. Tussen 12 en 15u  gaf hij nietsvermoedende treinreizigers leuke en actieve workouts van 10 minuten. Uitgerust met diverse headsets en aangemoedigd door enkele straatdansers kregen nietsvermoedende reizigers geheel onverwachts een dagelijkse dosis beweging. Bewegen is immers leuk en kan overal gebeuren. Dat wil de organisatie laten zien.
� Reageer (0)
03-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen makkelijker te verleiden met romantische muziek

Vrouwen makkelijker te verleiden met romantische muziek


http://img251.imageshack.us/img251/3344/romantischemuziek.jpg


De invloed van muziek op romantiek is groter dan gedacht. Vrouwen accepteren sneller een date met een vreemde als ze net een romantisch deuntje hebben gehoord, zo blijkt uit nieuw onderzoek, verschenen in the Journal Psychology of Music.

Bij een Frans onderzoek werden 183 vrouwelijke studenten gevraagd om te wachten op een marktonderzoeker. In de wachtruimte werd ofwel een liefdesliedje of een popsong gespeeld. Nadien wandelde de onderzoeker binnen. Na een kort praatje, vroeg die de vrouwen uit voor een date. De helft van de vrouwen die luisterden naar de romantische deuntjes,  gaven effectief hun telefoonnummer, vergeleken met slechts 28 procent van de vrouwen die naar popmuziek luisterden.

Vrouwen
De studie onderzocht enkel het effect van romantische muziek op vrouwen. Volgens de onderzoekers is die invloed sterker bij vrouwen dan mannen. "Doe je hetzelfde experiment bij mannen, riskeer je dat alle heren ja zullen zeggen, ongeacht welke muziek te horen is", lacht onderzoeker Adrian North weg.
� Reageer (0)
02-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baarden en cowboylaarzen zijn echte 'passion killer

Baarden en cowboylaarzen zijn echte 'passion killer'


http://img829.imageshack.us/img829/8757/passionkiller.jpg


Een (volle) baard en een snor: dat is een gegarandeerde passion killer voor de meeste vrouwen.

Gepiercete oren, haren die over kale plekken worden gekamd en cowboylaarzen scoren ook slecht bij de vrouwen. Eén op tien walgt van behaarde borstkassen en tatoeages.

Wat mannen haten
Bij mannen staan tatoeages bovenaan op de lijst van afknappers: een op drie zou een relatie afbreken als de vrouw in kwestie een tatoeage blijkt te hebben. De harembroek vinden mannen ook maar niks, net als gezichtspiercings (25 procent). Ook kauwgom en te veel make-up kunnen mannen zijn bekoren.

Wat willen we?
Wat willen mannen dan wel? Vrouwelijkheid, zelfverzekerdheid, energie en dat vrouwen openstaan voor een uitdaging. Vrouwen kiezen voor zelfzekere, gulle en niet té controlerende mannen. Dat laatste blijkt vooral belangrijk voor carrièrevrouwen, zo blijkt uit de bevraging door de datingsite Gorgeous Networks.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!