Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mollige vrouwen lijken jonger


Mollige vrouwen lijken jonger


http://img10.imageshack.us/img10/5480/mollig.jpg
 Vermageren doet je ouder lijken. Dikke kaken en zachte gelaatstrekken geven een vrouw namelijk een jeugdigere look. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat als je 4,5 kilo bijkomt, je tot 4 jaar jonger kunt lijken.

Leeftijd en BMI
De onderzoekers bestudeerden 200 identieke tweelingen gedurende twee jaar. Zij hebben dezelfde genen, dus verschillen in uiterlijk kunnen bij hen enkel verklaard worden door hun levensstijl. Het ideale BMI, de verhouding tussen gewicht en lengte, bij volwassenen ligt ongeveer tussen 18,5 en 25. Heb je minder, dan kamp je met ondergewicht. Bij een hoger getal heb je overgewicht. Uit het onderzoek bleek dat er een duidelijk link was tussen het BMI en de geschatte leeftijd van vrouwen.http://img10.imageshack.us/img10/9426/mollig2.jpg
De eerste mollige Miss in Engeland: Chloé Marshall.


Verandering vorm
Onderzoeker Bahaman Guyuron: ''Uit het onderzoek bleek dat als je BMI met 4 punten stijgt, je twee jaar jonger lijkt. Bij vrouwen ouder dan 40 was dat 4 jaar. In sommige gevallen betekent dit dat als je 4,5 kg bijkomt, je 4 jaar jonger lijkt." Plastisch chirurg Rajiv Grover: "Het zijn niet de rimpels in je gezicht die je ouder doen lijken, het is de verandering in de vorm van je gezicht. Mensen zijn geobsedeerd door het slanke schoonheidsideaal. Maar dit doet je lichaam er misschien wel beter uitzien, je gezicht gaat er ouder door lijken."Jojoën
"De meeste vrouwen vinden dat hun wangen beginnen te hangen op hun 40ste, maar mensen op dieet moeten zich hier het meeste zorgen over maken. Zeker jojoërs zullen er sneller oud uit zien. Zij rekken hun huid uit door het afwisselende gewichtsverlies en -toename, wat voor diepere rimpels aan de neus, mond en kaaklijn zorgt. Hoe 'vetter' een gezicht en zeker hoe dikker je kaken, hoe jonger je zult lijken", besluit Grover. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ernstige complicaties door darmonderzoek met bijtend product


Ernstige complicaties door darmonderzoek met bijtend producthttp://img9.imageshack.us/img9/6571/darmonderzoek.jpg


Het Universitair Verplegingscentrum Brugmann (ULB-VUB) meldt maandag dat bij verschillende patiënten per ongeluk een "sterk bijtend" ontsmettingsmiddel is gebruikt bij een darmonderzoek. Vier van de patiënten hebben ernstige complicaties, maar volgens het ziekenhuis evolueert hun toestand gunstig.

Endoscopisch onderzoek
Voor het darmonderzoek werden de patiënten onderzocht met een endoscoop. Het toestel dat daarvoor werd gebruikt heeft een camera waarvan de lens tijdens het onderzoek kan worden gereinigd. Daarvoor zit op het toestel een flesje met water.

In het flesje zat voor de bewuste onderzoeken geen water, maar een sterk bijtend ontsmettingsmiddel dat normaal wordt gebruikt om het toestel te reinigen. Hoe die vloeistof in het recipiënt terechtkwam, is volgens het ziekenhuis onduidelijk.

Juridische en psychologische begeleiding
De vijftien mogelijke patiënten werden geïdentificeerd en het ziekenhuis nam onmiddellijk contact met hen op. Vier van hen hebben ernstige complicaties door het onderzoek en zijn nog in behandeling. Hun toestand evolueert gunstig, aldus het ziekenhuis. Ze krijgen juridische, administratieve en psychologische begeleiding.

Klacht tegen onbekenden
Alle mogelijke betrokkenen zijn gehoord door twee artsen. Niemand kon echter worden aangeduid als verantwoordelijke. Het Brugmannziekenhuis, dat zegt dat het in de grootst mogelijke transparantie haar verantwoordelijkheid wil opnemen, heeft klacht ingediend tegen onbekenden en heeft zich burgerlijke partij gesteld.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100.000 nieuwe werklozen tegen eind 2009


100.000 nieuwe werklozen tegen eind 2009


http://img7.imageshack.us/img7/4091/werklozen.jpgDe werkloosheid zal tegen eind 2009 op jaarbasis met 100.000 eenheden oplopen. Dat blijkt uit een rapport van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid (HRW) dat vandaag voorgesteld werd. Bovendien zouden er tegen eind 2009 bijna 60.000 arbeidsplaatsen verloren gaan. Minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) doet enkele voorstellen, waaronder een versoepeling van de tijdelijke werkloosheid.

De voorspellingen van de Hoge Raad gaan uit van een krimp van de economie met 1,9 procent, zoals de Nationale Bank in februari vooropstelde. Intussen voorspellen verschillende instellingen echter al een zwaardere inkrimping. Dus zijn ook hogere werkloosheidscijfers mogelijk.

Generatiepact
Jan Smets, de ondervoorzitter van de Hoge Raad en directeur bij de Nationale Bank, schetste de impact van de crisis op de arbeidsmarkt. Zo is bijvoorbeeld de daling van het aantal vacatures bij de gewestelijke arbeidsbemiddelaars het grootst bij de VDAB. De HRW pleit daarom voor enkele maatregelen zoals het respecteren van de regelgeving inzake brugpensioen: dat is "de regels van het Generatiepact toepassen", aldus Smets. Een massale uitstroom van geschoolde arbeidskrachten moet zo vermeden worden. Tijdelijke werkloosheid moet aangewend worden, maar moet gekoppeld worden aan opleiding.

Minister Milquet lanceerde daarop een voorstel tot viersporenbeleid. Het gaat bijvoorbeeld om een versoepeling van de tijdelijke werkloosheid (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man kan het niet laten onder rokken te kijken


Man kan het niet laten onder rokken te kijkenhttp://img16.imageshack.us/img16/995/rokje1.jpgDe politie in Nieuw-Zeeland heeft een 27-jarige man opgepakt die er een vreemde hobby op nahoudt: de rokken optillen van vrouwen die voor het stoplicht wachten.

Het is niet de eerste keer dat Timothy Campkin voor dit vergrijp is gearresteerd. Hij was een maand eerder nog vrijgelaten voor dezelfde feiten.

Een 21-jarige vrouw deed aangifte tegen Campkin. De man bekende vandaag voor de rechtbank in Wellington, Nieuw-Zeeland. "Ik doe het de hele tijd", kirde hij.

De bebaarde en kale man giechelde terwijl de rechter de aanklacht voorlas. "Ik hoop dat je lacht uit schaamte want er valt helemaal niets te lachen", sprak de rechter streng.
Campkin wacht de uitspraak op 27 april in de gevangenis af. Hij moet alvast een psychologische test ondergaan. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de schaduwDe afbeelding “http://img147.imageshack.us/img147/2095/jjzr4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


In de schaduw
van haar sporen
schuilend in mijn lach
de nieuwe dag
vers geboren
 
De warmte ontwaakt
als een sleutel verguld
naar vernieuwing lonkend
genesteld in wit
haar straling pronkend
 
Ze geeft warmte
op de flanken
van zuiver geluk
vraagt mij ten dans
in een magische trance� Reageer (0)
30-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kale mannen raken moeilijk aan date op internet


Kale mannen raken moeilijk aan date op internet


http://img4.imageshack.us/img4/9893/kaal1.jpgMannen met een weelderige haardos hebben vijfmaal meer kans om een date te versieren dan kale(nde) 'soortgenoten'. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van een Britse producent van haarverzorgingsmiddelen. De resultaten staan in de Daily Express.

Identieke profielen, andere foto
Op datingsites werden twee identieke profielen van mannen gepost. Enkel de foto's verschilden. De fictieve proefkonijnen waren allebei dertigers uit Londen. Beiden hadden ze een goede baan en waren ze geïnteresseerd in sport, muziek en reizen. De ene proefpersoon had echter nog al z'n haar, de andere zat al flink door de kruin.

Vijfmaal meer racties
Twee maanden nadat de kandidaten op de datingsite waren verschenen, had de man met haar 108 reacties gekregen. De kale moest het met 22 respondenten stellen.

Viriliteit
Volgens de opdrachtgever van de studie wordt een weelderige haardos nog altijd geassocieerd met meer viriliteit. Een relatie-expert voegt daar aan toe dat mensen die een date zoeken via internet niet eens het profiel van een kandidaat lezen indien de foto hen niet aanstaat. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat Wim niet uitsterven

"Laat Wim niet uitsterven"


http://img22.imageshack.us/img22/8809/kindje1.jpgWie Wim heet, behoort straks tot de laatste der Mohikanen. Terwijl de naam tot dertig jaar geleden ontzettend populair bleek, is dat nu niet meer het geval. Nederlander Wim Daniëls hoopt daar verandering in te brengen met zijn boek 'Lang Leve Wim'. Voorts roept hij jonge ouders op om hun baby Wim te dopen.

Popcultuur
Tussen 1970 en 1980 werden er achtduizend Wimmen geboren. Nu valt dat aantal terug tot minder dan vijf per jaar. Ook in Nederland is die trend merkbaar. De grootste reden is de popcultuur. Daardoor maakten buitenlandse namen en exotische klinkende 'Xiano's' of 'Tunahans' hun intrede. De traditionele namen verdwenen met het gekende gevolg: jonge ouders noemen hun kleine nog zelden Wim.

Ontwimming
Terwijl in Vlaanderen oude namen als Oscar, Arthur of Kamiel weer 'in' zijn, hoopt de auteur dat ook Wim een plaatsje krijgt. Daniëls droomt dat er straks weer meer kleine Wimmen rondhuppelen. "De 'ontwimming' heeft lang genoeg geduurd", stelt de man. "Wim is een fantastische naam die je zowel in spiegelschrift als ondersteboven kan lezen. Laat die naam niet uitsterven". (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter beslist:


Rechter beslist: Saoedische mag trouwen met man die ze liefheeft


http://img21.imageshack.us/img21/6208/rechtbank.jpg


In Saoedi-Arabië heeft een vrouw voor het eerst voor de rechtbank het recht afgedwongen om te trouwen met de man die ze liefheeft. Ze ging daarmee in tegen de wil van haar vader, die geweigerd had het huwelijk goed te keuren. Dat meldt de Saoedische internetkrant Sabq.

Volgens de vader behoort de toekomstige bruidegom een andere stam toe. De rechter stelde hem echter in het ongelijk.

Laatste kans
De vrouw had aan de rechter verklaard dat ze bijna 28 was, in Saoedi-Arabië redelijk laat om te trouwen, en dit zou mogelijk haar laatste kans zijn om te huwen. De rechter had begrip voor de vrouw, vooral nadat hij er zich van vergewist had dat de huwelijkskandidaat van goeden huize was.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerist moet unieke Vlaamse bieren kunnen beleven


"Toerist moet unieke Vlaamse bieren kunnen beleven"


http://img18.imageshack.us/img18/5998/bier.jpgVlaanderen heeft met zijn ontelbare streekbieren, biercafés en bierkeuken een bierbeleving die uniek is in de wereld. De toerist die naar hier komt moet de kans krijgen ook die beleving te ondergaan, zo vindt de vzw Tafelen Vlaanderen. Daarom heeft het samenwerkingsverband tussen de Vlaamse horeca en de toeristische sector de actie "Leven in de Brouwerij" opgezet. Op meer dan 400 plaatsen zal de Belgische of Vlaamse toerist kennis kunnen maken met klassieke en vernieuwende manieren om bier drinken en te gebruiken.

Een onderdeel van de actie, die vandaag voorgesteld is door Vlaams minister-president en minister van Toerisme Kris Peeters, zijn de bierdegustaties die cafés en restaurants van mei tot november aanbieden. 150 restaurants stellen van eind maart tot eind mei en in oktober en november speciale biermenu's of -gerechten aan. Op 80 plaatsen in Vlaanderen zijn er ook verblijfsarrangementen met een bierbeleving. Dat kan een brouwerijbezoek zijn maar ook een wellness-sessie met "Hot Dark Beer"-massage. "Leven in de Brouwerij" is een actie in het teken van "Vlaanderen Lekker Land". (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je schrijft nu je laatste verzenDe afbeelding “http://img60.imageshack.us/img60/4679/andrewslw3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Je schrijft nu je laatste verzen

er was nooit een mooier lied
dat zo snel moest afgeschreven
want de tijd die heb je niet
 
Jij maakt aan je letters krullen
en de zinnen geef je glans
van die laatste mooie woorden
maak je een ware levensdans
 
Het kost je moeite zo te schrijven
maar jij omklemt de pen met kracht
je wilt zo graag wat langer blijven
maar helaas het wordt straks nacht
 
Hoewel de zon daarna komt stralen
de morgen is niet meer voor jou
toch zal je rusten met een glimlach
je hebt geschreven wat je wou
� Reageer (0)
29-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby's begrijpen wat volwassenen denken


Baby's begrijpen wat volwassenen denken


http://triton.imageshack.us/Himg8/scaled.php?server=8&filename=babyzze.jpg&xsize=640&ysize=480


Ze lijken hulpeloze bundeltjes die alleen wenen, eten en slapen, maar baby's kunnen meer dan we denken. Zo begrijpen ze wat volwassenen denken en voelen, en kunnen ze volwassenen zelfs helpen met een probleem. Lang voor ze kunnen praten, kunnen baby's al op een complexe manier communiceren. Dat meldt de Britse krant Daily Mail op basis van Duits onderzoek.

Gevallen voorwerp
De onderzoekers plaatsten enkele voorwerpen op een tafel, waar de baby op de schoot van hun vader of moeder zat. Telkens werd een voorwerp zodanig gezet dat het uiteindelijk van de tafel zou vallen. In bepaalde gevallen keek de onderzoeker naar het vallende voorwerp, in andere niet. Na de val, keek de onderzoeker verward en vroeg hij de baby waar het voorwerp naartoe was.

De baby's hielpen de onderzoeker die het voorwerp had zien vallen niet. Bij de onderzoeker die het voorwerp niet had zien vallen, probeerden ze de locatie aan te wijzen. Dat wijst erop dat baby's begrijpen wanneer iemand weet waar iets ligt en dus geen hulp nodig hebben.

Zonder woorden
"Dit werpt een heel ander licht op de babycommunicatie. Het feit dat ze weten dat iemand eigenlijk weet waar iets ligt, en vervolgens kiezen of ze iemand helpen of niet, duidt op een heel complexe vorm van communicatie. Ze begrijpen wat volwassenen willen en dat zonder woorden."

Of hoe de film 'Look who's talking', waarin de redelijk complexe gedachten van een baby verwoord worden, toch niet zo ver van de waarheid zat...� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water helpt niet afvallen


Klik hier!

Water helpt niet afvallen


De afbeelding “http://img80.imageshack.us/img80/8128/watercv5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Water drinken om extra gewicht te verliezen, is nutteloos. Dit blijkt uit nieuw Japans onderzoek. Voedsel eten dat veel vocht bevat, is daarentegen een veel betere keuze. Fruit, groenten, rijst en vallen in die categorie.

Vergelijken
In de studie werden het gewicht en de tailleomtrek van duizend jonge vrouwen gemeten. Die resultaten werden vergeleken met de hoeveel vocht die ze dagelijks opnamen, zowel als drinken als uit voedsel.

Er bleek geen enkel verband te bestaan tussen lichaamsvorm en water als drank. Niet voor water zelf maar ook niet voor thee, koffie, frisdranken of fruitsappen.

Er was echter wel een verband met de inname van vochtrijke voeding. Hoe meer de vrouwen van deze voedingsstoffen aten, hoe smallere tailles ze hadden. Ze hadden ook een lager BMI.

Vezels
De onderzoekers verbonden aan de universiteit van Tokio hebben geen verklaring voor het verschil. Mogelijk ligt het antwoord in de vezels die vochtrijke voedingsstoffen bevatten. Vezels stimuleren het verzadigingsgevoel, wat voorkomt dat mensen zich overeten.

Huid
Hoewel een dagelijkse inname van 1,5 liter water nog steeds aangeraden wordt, is er geen reden om te denken dat het ook vele gezondheidseffecten zou hebben. Eerder dit jaar werd al weerlegd dat water drinken goed is voor de huid of helpt giftige stoffen af te voeren. Vocht hebben we nodig om uitdroging te vermijden, iets dat in de hand wordt gewerkt door waterafdrijvende dranken als koffie.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nat King Cole...Unforgettable


Nat King Cole & Natalie Cole

Om Unforgettable te bekijken druk op de foto.

Nathaniel Adams Coles (Montgomery, 17 maart 1919 - Santa Monica, 15 februari 1965) was een Amerikaans jazz-zanger, pianist en songwriter.

Nat "King" Cole zoals hij meestal genoemd wordt, werd in Montgomery, Alabama geboren en is de vader van zangeres Natalie Cole en broer van zanger Freddy Cole. Cole wordt algemeen beschouwd als de beste mannelijke vocale jazz- en balladvertolker van de jaren vijftig en zestig.

Op vierjarige leeftijd verhuist het gezin naar Chicago. Zijn vader is slager en diaken in de True Light Baptist Church. De jonge Nat wordt door zijn moeder was organiste in de kerk en stimuleert Nat muziek te studeren. Vanaf zijn twaalfde jaar bespeelt ook Nat het kerkorgel en zingt hij kerkliederen. Zijn echte interesse gaat echter als snel uit naar de jazzmuziek. Zijn ouders kunnen de belangstelling voor de jazz muziek niet echt waarderen. Jazz wordt immers in de nachtclubs gespeeld. De oudste broer van Nat, Eddie heeft dan al een bekende jazz band, de 'Rogues of Rhythm'.

In het jaar 1936 vertrekt Nat naar Los Angeles, en geeft van 1936 tot 1945 zijn naam aan The King Cole Trio (in eerste formatie met Oscar Moore en Wesley Prince). In 1943 neemt hij het nummer 'Straighten Up and Fly Right' op, wat z'n eerste nationale hitsong wordt. Het nummer is gebaseerd op één van z'n vaders preken en op een bekend zwart volksverhaal. Cole wordt door zijn trio-opnamen als één van de groten uit de jazzwereld beschouwd.

Vanaf 1945 besluit Nat zijn bijzondere stem ook buiten de jazz te laten horen. Hij ontwikkelt zich meer en meer als (jazz) ballad zanger. Zijn herkenbare stem zorgt voor een miljoenenomzet bij platenmaatschappij Capitol. Cole is de superstar van de jaren vijftig.

Wanneer hij in 1948 als eerste zwarte Amerikaan een huis koopt in de blanke buurt Hancock Park in Los Angeles vertellen de eigenaren hem dat ze geen "ongewensten" in de buurt willen. Cole antwoordt: "Ik ook niet. En als ik een ongewenst iemand zie komen, ben ik de eerste die klaagt."

In de jaren veertig is Cole de eerste Afro-Amerikaan met een eigen radioprogramma en in de jaren 1956-1957 heeft hij als eerste zwarte Amerikaan een eigen wekelijkse televisieshow bij NBC. Daarnaast treedt hij herhaaldelijk als filmacteur op , o.a. in St. Louis Blues.

Cole rookte drie pakjes cool-menthol sigaretten per dag. Volgens Cole droegen de sigaretten ertoe bij dat zijn stem voldoende laag bleef. Om die reden rookte hij voor iedere plaatopname meestal drie sigaretten achter elkaar. In het najaar van 1964 merkt Cole dat hij gewicht verliest. In oktober 1964 wordt bij hem longkanker geconstateerd. De verschillende behandelingen (o.a. een Cobalt-behandeling) slaan niet aan en Nat King Cole overlijdt in het St. John's Hospital in Santa Monica (Californië). Nat King Cole is begraven op Forest Lawn Memorial Park] in Glendale (Californië).

Hij was getrouwd met Maria Ellington en had vijf kinderen. Ook zijn dochter Natalie Cole en zijn jongere broer Freddie Cole zijn zangers.

In de jaren negentig wordt Cole opnieuw populair, dankzij zijn dochter Nathalie Cole, die op de cd Unforgettable haar zang combineert met oude opnamen van haar vader.� Reageer (0)
28-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna ruziet met Afrikaanse oma over adoptie kind


Madonna ruziet met Afrikaanse oma over adoptie kind.
Madonna met adoptiezoontje David Banda.De Amerikaanse zangeres Madonna wil opnieuw een kindje uit het Afrikaanse Malawi adopteren. Ze heeft haar oog laten vallen op de kleuter Mercy James, maar de grootmoeder van het meisje wil daar niets van weten.

Mercy woont al sinds haar geboorte in een weeshuis. Haar moeder stierf kort na de bevalling. Haar vader bezweek mogelijk aan aids.
David Banda

De oma van het kind, Lucy Chekechiwa (61), wil een adoptie door de 50-jarige Madonna in de weg staan. "Vorige maand ging ik bij mijn kleindochter op bezoek. Ik kreeg te horen dat de leiding op zoek ging naar een pleeggezin. Ze vinden dat Mercy later de kans moet krijgen om een goede opleiding te volgen. Maar ik blijf bij de afspraak die ik jaren geleden heb gemaakt: Mercy trekt na haar zesde verjaardag bij mij in."

Madonna adopteerde eerder al een kindje uit Malawi: de 3-jarige David Banda. Ze heeft ook twee biologische kinderen: Lourdes (12) en Rocco (8). 

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Uitgestorven' buidelrat verrijst uit de dood


'Uitgestorven' buidelrat verrijst uit de dood


http://triton.imageshack.us/Himg6/scaled.php?server=6&filename=buitelrat.jpg&xsize=640&ysize=480Een door global warming uitgestorven gewaande populatie van buidelratten blijkt er toch in geslaagd te zijn te overleven. Dat hebben wetenschappers vastgesteld in het Daintree National Park, in het Australische Cape York.

Men dacht dat de 'Daintree' opossums allemaal omgekomen waren in een hittegolf in 2005. Maar wetenschappers ontdekten drie levende bruine ringstaartbuidelratten. Van de witte - ooit goed voor 40 procent van de lokale opossumbevolking - werden nog geen exemplaren gezien. Volgens professor Steve Williams is er echter geen reden om aan te nemen dat de witte niet naast de bruine zouden hebben kunnen overleven.

Ringstaartbuidelratten werden nog maar op twee plaatsen in de wereld gespot: aan Carbine Tablelands in de Daintree en in de Atherton Tablelands ten westen van Cairns. Op deze laatste locatie zijn witte ringstaartopossums uiterst zeldzaam.

Ook al heeft de hittegolf van 2005 de buidelratjes dus niet allemaal afgemaakt, toch blijft een langere periode met temperaturen boven de 27 graden extreem gevaarlijk en levensbedreigend voor de zeldzame diersoort. En van die hittegolven krijgen we er hoe langer hoe meer. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tryseksueel: een nieuwe trend?


Tryseksueel: een nieuwe trend?
Seksualiteit bestaat in vele vormen. Naast hetero-, homo- en biseksuelen, lijkt een nieuw woord overgewaaid: tryseksualiteit. Deze jongeren willen alles één keer uitproberen, en als het bevalt vaker.

Geen remmingen
In tijden van seksexperimenten, ontstaat een nieuwe trend. Het woord 'Trysexuals' zoemt al een tijdje rond in hippe internetkringen, maar is nog niet algemeen bekend. Omdat jongeren steeds vroeger met seks beginnen experimenteren, lijken ze ook minder geremd om nieuwe dingen uit te proberen.

Alles kan
Tryseksuelen willen diverse vormen van sex uit te proberen. Vrijen met mannen of met vrouwen, het gebruik van speeltjes, stoeien met verscheidene mensen tegelijk, het uitproberen van anale seks of onder invloed van diverse stimulerende middelen. Kortom, hij of zij staat open voor elke seksuele handeling, met wie of wat dan ook.

Stigma
Zo vinden vooral jonge mannen het jammer dat hun seksualiteit onderdrukt wordt. Bij vrouwen lijkt het min of meer geaccepteerd als ze met een andere dame een seksueel uitstapje maken, zonder als lesbisch bekeken te worden. Dat komt omdat seks tussen twee vrouwen in hetero pornofilms een normaal verschijnsel is. Jonge mannen voelen zich onderdrukt door het stigma van de maatschappij wanneer ze op hun ontdekkingsreis ook met een man willen vrijen. Daarbij willen ze niet meteen als homo- of biseksueel bestempeld worden. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chuck Berry & Keith Richards - Oh Carol


Chuck Berry & Keith Richards - Oh Carol

Om het duo te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
27-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heet kopje koffie of thee veroorzaakt keelkanker


Heet kopje koffie of thee veroorzaakt keelkanker


http://triton.imageshack.us/Himg150/scaled.php?server=150&filename=flirten1.jpg&xsize=640&ysize=480


Het drinken van een te heet kopje thee of koffie kan keelkanker veroorzaken. Daarom raden de Iraanse onderzoekers mensen aan eerst hun warme drankjes eerst te laten afkoelen voor ze het opdrinken.

Tabak en alcohol
Eerdere studies toonden aan al dat tabak en alcohol het risico op keelkanker verhoogt, maar nu zouden ook hete drankjes tumoren kunnen veroorzaken. De onderzoekers bestudeerden de drinkgewoonten van 300 mensen met keelkanker en 571 gezonde mannen en vrouwen in Iran. In deze streek komt deze ziekte heel vaak voor, terwijl er net weinig gerookt en alcohol gedronken wordt.

Even wachten
Bijna alle deelnemers aan het onderzoek dronken gemiddeld een liter zwarte thee per dag. Degenen die de thee slechts twee minuten nadat hij was uitgeschonken dronken, hadden 5 keer zoveel kans om kanker te ontwikkelen dan degenen die vier of meerdere minuten wachtten. Verder bleek dat wanneer je koffie of thee warmer dan 70 graden drinkt, je 8 keer zoveel risico op keelkanker hebt dan wanneer je iets van 65 graden drinkt. Het is de onderzoekers nog niet duidelijk hoe warme drankjes kanker kunnen veroorzaken, ze denken dat het komt doordat de warmte aan de binnenkant van de keel wonden veroorzaakt. Meer dan 500.000 mensen sterven jaarlijks aan keelkanker.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gps stuurt auto naar afgrond


Gps stuurt auto naar afgrond


http://triton.imageshack.us/Himg213/scaled.php?server=213&filename=afgrond.jpg&xsize=640&ysize=480


Haast iedereen vertrouwt tegenwoordig blindelings op een navigatietoestel om het juiste traject te volgen. Een Brit uit Yorkshire ontdekte dat dat niet altijd een goed idee is. Zijn gps piloteerde hem recht naar de afgrond. Gelukkig kon hij tijdig op de rem gaan staan, schrijft de BBC.

Afgrond
Robert Jones luisterde aandachtig naar de instructies op zijn gps-toestel, ook toen hij met zijn BMW een wegeltje moest inslaan. Hij gooide pas alles dicht op het moment dat zijn dure bolide de afspanning van een spoorwegbrug aantikte. Had Jones een metertje verder gereden, dan had zijn BMW rijp geweest voor de schroothoop.

Voor de rechter
De Britse arm der wet is niet zinnens het incident door de vingers te zien. "Het is 'not done' om alle schuld in de schoenen van de gps te schuiven", luidt het. "Het is Jones die verantwoordelijk is." De Brit zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor roekeloos rijgedrag. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen zitten moe in de klas


Kinderen zitten moe in de klas


http://triton.imageshack.us/Himg525/scaled.php?server=525&filename=moe.jpg&xsize=640&ysize=480


Leerkrachten klagen over kinderen die moe in de klas zitten. Kinderen zouden veel te laat in hun bed kruipen. Vooral na het weekend merken veel leerkrachten dat hun leerlingen passief in de klas zitten. "Pas tegen woensdag zijn ze helemaal uitgeslapen", luidt het.

Volgens professor Karen Spruyt, slaapspecialist aan de VUB, is het probleem te wijten aan de manier waarop ouders naar slapen kijken. "We zien slapen doorgaans als iets vervelends, iets dat ondergeschikt is aan het waken. Terwijl het net zo belangrijk zou moeten zijn." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finse zakenman wil exacte kopie Titanic bouwen


Finse zakenman wil exacte kopie Titanic bouwen
Om meer toeristen naar Noord-Finland te lokken, wil een excentrieke Finse zakenman de Titanic op originele grootte nabouwen.

Het plan is afkomstig van zakenman Toivo Sukari. De Fin bezit al een meubelketen en een winkelcentrum. De volgende stap van de uitbreiding van zijn imperium is een winkelcentrum in het noorden van Finland.

Omdat die regio naar zijn mening te weinig toeristen trekt, is hij van plan om zelf een attractie te bouwen: een levensgrote kopie van rampschip Titanic.

Het schip zou, net als het origineel, 269 meter lang zijn en mogelijk als hotel kunnen dienen. De bouw kost tussen de 30 en 40 miljoen euro, volgens Sukari.

De originele Titanic zonk in april 1912 na botsing met een ijsberg. De kopie zal zo'n ramp bespaard blijven: Sukari wil het schip op land plaatsen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootouders moeten geld krijgen voor opvang kleinkind


"Grootouders moeten geld krijgen voor opvang kleinkind"


http://triton.imageshack.us/Himg12/scaled.php?server=12&filename=omah.jpg&xsize=640&ysize=480Eén op vier Britse gezinnen doet door de economische crisis nu wekelijks een beroep op oma en opa voor de opvang van de kinderen. Daarom wil een Britse organisatie dat grootouders die overdag voor hun kleinkinderen zorgen geld en twee weken 'grootouderschapsverlof' krijgen van de overheid.

Goedkope oplossing
"De Britse overheid moet meer geld vrijmaken voor grootouders, door de crisis zijn zij vaak een goedkope oplossing voor het kostelijke probleem van kinderopvang van hun kleinkinderen", aldus de Britse organisatie 'Grandparents Plus'. "Verder moeten ze twee weken betaald verlof krijgen in het eerste jaar na de geboorte van hun kleinkind."

Hulp nodig
De Britse bevolking staat volledig achter het voorstel. Uit een enquête van de organisatie blijkt dat drie kwart van hen vindt dat grootouders een beloning moeten krijgen van de overheid. 55 procent van de jonge ouders zegt dat ze nu met de crisis sneller een beroep op oma en opa doen voor de opvang van de kinderen. Een derde van denkt ook financiële hulp nodig te zullen hebben van de grootouders. 6 op 10 van de Britten vindt ook dat werkende oma's en opa's flexibeler moeten kunnen werken.

Geen erkenning
"Jonge gezinnen lijden het meest onder de huidige economische crisis. De rol van de grootouders bij hun ondersteuning wordt steeds groter, maar hun bijdrage wordt simpelweg niet erkend. Onze enquête bewijst dat de ouders wel de cruciale rol van grootouders apprecieren maar vindt dat de overheid niet genoeg doet." (br.hln)
� Reageer (0)
26-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op negen producten fout aangerekend aan kassa

Eén op negen producten fout aangerekend aan kassa


http://triton.imageshack.us/Himg148/scaled.php?server=148&filename=superb.jpg&xsize=640&ysize=480


Eén product op de negen wordt foutief afgerekend aan de kassa van de supermarkt. Dat blijkt uit een onderzoek van de consumentenorganisatie Test-Aankoop, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Bij een vorige steekproef in 2000 waren er drie keer minder fouten.

Nadeel voor klant
Uit het onderzoek bij 75 supermarkten blijkt dat 12 procent van alle gecontroleerde producten een verkeerde prijs kreeg op het kasticket. Of: per negen verkochte producten betaalt de consument een verkeerde prijs. In de meeste gevallen is die fout in het nadeel van de klant.

Promotie
Van alle bezochte zaken maakte 89 procent minstens één vergissing op de tickets. De winkels van Louis en AD Delhaize en GB Express gaan het vaakst in de fout. De meeste fouten komen ook voor bij producten die in promotie staan of via snelverkoop aangeboden worden. Het minst in de fout gaan Lidl, Makro, City Delhaize, Colruyt, Aldi en Match.

Onaanvaardbaar
Test-Aankoop vindt de fouten op de kastickets onaanvaardbaar en eist nu dat de grote winkelketens het nodige doen om elke vergissing te voorkomen. (br.hln)
� Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen ijdeler dan vrouwen


Mannen ijdeler dan vrouwen


http://triton.imageshack.us/Himg530/scaled.php?server=530&filename=justin.jpg&xsize=640&ysize=480

Terwijl vrouwen willen afslanken vanwege innerlijke waarden, doen mannen dit enkel om aantrekkelijker te worden. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.
Gezondheid
Het onderzoek vroeg naar de motivatie van 800 mannen en vrouwen om het vermageren, meldt nu.nl. 78 procent van de ondervraagden gaven toe ontevreden te zijn over zijn of haar gewicht. Zowel mannen als vrouwen vinden het gezondheidseffect van diëten voor het lichaam heel belangrijk. 61 procent van hen geeft dit als reden op voor een vermageringskuur.

Mannen versus vrouwen
Toch is er ook een groot verschil in de beweegredenen van mannen en vrouwen om te vermageren. 64 procent van de vrouwen doet het om zich beter te voelen, slechts 32 procent van hen wil er meer zelfvertrouwen te krijgen. Bij mannen ligt dat helemaal anders, 37 procent van hen denkt niet dat het lichaamsgewicht invloed heeft op het zelfvertrouwen, ze willen er gewoon beter uitzien. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië gebruikt zeewier om energie op te wekken


Venetië gebruikt zeewier om energie op te wekken


http://triton.imageshack.us/Himg72/scaled.php?server=72&filename=venetiaans.jpg&xsize=640&ysize=480


Venetië gaat aangespoeld zeewier gebruiken om energie op te wekken. Chinese en Italiaanse algen groeien aan een hoog tempo in de kanalen van Venetië. Een speciale energiecentrale zou de algen kunnen gebruiken om de halve stad van elektriciteit te voorzien.

Als de centrale er komt, zou ze binnen twee jaar al operatief kunnen zijn. Japanse wetenschappers hebben een manier gevonden om de algen af te breken zodat methaan vrijkomt. Dat kan gebruikt worden als brandstof om energie op te wekken. Volgens Paolo Costa, voorzitter van de haven van Venetië, is de kans groot dat Rome het plan zal goedkeuren. "Het is een milieuvriendelijke manier om energie te produceren en de kanalen zitten vol met het zeewier", aldus Costa.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tv-producent (58) herinnert zich alles sinds zijn vijfde


Tv-producent (58) herinnert zich alles sinds zijn vijfde


http://triton.imageshack.us/Himg156/scaled.php?server=156&filename=geheugen.jpg&xsize=640&ysize=480

Bob Petrella is één van de vier mensen ter wereld met een superfotografisch geheugen.


Ook soms het gevoel dat je hoofd op barsten staat omdat je te veel hebt om te onthouden of om aan te denken? Hoe moet Bob Petrella zich dan voelen? De 58-jarige tv-producent uit Los Angeles herinnert sinds zijn vijfde levensjaar zijn hele leven. Petrella behoort tot de vier mensen op deze planeet met een superfotografisch (of superautobiografisch) geheugen. Hij weet alles nog, tot het kleinste detail: van de lessen op school, over gesprekken tot zelfs alle telefoonnummers die hij nodig heeft.

Raadsel
Vorig jaar stelde de Universiteit van Californië de zogenoemde diagnose: hyperthymestia. Er zijn slechts vier gevallen bekend van het verschijnsel. Wetenschappers stonden voor een raadsel. Hoe is het mogelijk dat een mens zomaar werkelijk alles onthoudt? De vraag blijft tot op vandaag onbeantwoord.

Niet studeren
Van de afgelopen 58 jaar weet Petrella vrijwel alles nog. Van de dag dat hij een goede vriend leerde kennen, tot gewone gesprekken. De man ontdekte zijn talent op de basisschool waar hij iedere toets haalde zonder een minuut te studeren.

Gsm
Ook telefoonnummers zijn geen probleem voor Petrella. "Ooit raakte ik mijn gsm kwijt. Ik haalde mijn schouders erbij op. Er stond toch niet één telefoonnummer in het bestand. Ik kon ze toch allemaal onthouden." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nina simone - my baby just cares for me

Nina simone - my baby just cares for me

Om haar te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
25-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mama's niet kunnen weerstaan aan huilend kind


Waarom mama's niet kunnen weerstaan aan huilend kind


http://triton.imageshack.us/Himg141/scaled.php?server=141&filename=huilenk.jpg&xsize=640&ysize=480


Als je als moeder aan een huilbui van je kind toegeeft, hoef je je daar nu niet langer schuldig te voelen. Volgens wetenschappers volg je dan gewoon je instinct, apen vertonen namelijk hetzelfde gedrag.

Priemende blikken
Als een kind huilt, dan bloedt haast elk moederhart. Tel daar nog eens de priemende blikken van vreemden bij op, dan is het niet verwonderlijk dat je als ouder makkelijker toegeeft wanneer je kroost publiekelijk een scène maakt, meldt gva.be.

Aapjes
Dat gedrag is volgens wetenschappers niet eens zo vreemd, rhesus-apen doen net hetzelfde, merkten wetenschappers op. Zetten de jongen hun keel open, gaf 81 procent van de moederapen hen de borst wanneer de anderen zich hier aan ergerden of agressief reageerden op het lawaai. Was er niemand in de buurt, dan probeerde slechts 39,4 procent van de moeders hun jong stil te krijgen met een voeding. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw hield maandenlang olifant in tuin tijdens WOII

Vrouw hield maandenlang olifant in tuin tijdens WOII
Een vrouw in Noord-Ierland heeft tijdens Wereldoorlog II maandenlang een olifant in haar tuin gehouden. Ze zorgde er zo voor dat het beest aan de dood ontsnapte. Dat nieuws werd pas nu bekend gemaakt.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gaf het ministerie van Openbare Veiligheid in Belfast de opdracht om de dieren in de zoo te doden. Zo moest voorkomen worden dat de beesten zouden ontsnappen tijdens de bombardementen en dat ze mensen zouden aanvallen. Een tijger, een zwarte beer, een lynx, een hyena, twee ijsberen en zes wolven ondergingen allemaal hetzelfde lot. Olifant Sheila had meer geluk.

Elephant Angel
Enkele mensen namen de olifant in 1941 mee en brachten haar onder in de tuin van een vrouw die ermee instemde voor het dier te zorgen. Het dier bleef daar maandenlang staan totdat de bombardementen gedaan waren. Daarna keerde Sheila terug naar de dierentuin.

Omdat de zoo van Belfast nu haar 75e verjaardag viert, willen de managers van de dierentuin de vrouw terugvinden die het dier gedurende al die maanden een warme thuis gaf. Ze staat enkel bekend als de "elephant angel". Het enige wat de zoo momenteel bezit, zijn zwart-wit foto's waarop Sheila staat te drinken uit een emmer.

Sheila overleefde dankzij de goede opvang de oorlog en stierf uiteindelijk in 1966 in de dierentuin. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning zoekt trouwers van 2 juli 1959


Koning zoekt trouwers van 2 juli 1959


http://triton.imageshack.us/Himg155/scaled.php?server=155&filename=albertpaola.jpg&xsize=640&ysize=480


Alle provinciebesturen van het land zijn op zoek naar koppels die op 2 juli 1959 getrouwd zijn. Die dag trouwden koning Albert en koningin Paola.


Gouden huwelijksjubileum
Dit jaar vieren ze hun gouden huwelijksjubileum en dat willen ze vieren met iedereen die net als zij op die dag huwden. Op zondag 30 augustus nodigen ze hen uit voor een feest in het kasteel van Laken.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe bereid je je voor op zomeruur?

Hoe bereid je je voor op zomeruur?


http://triton.imageshack.us/Himg518/scaled.php?server=518&filename=zomeruur.jpg&xsize=640&ysize=480Komend weekend is het weer zomeruur. Een uurtje minder slapen dus, en dat is een verandering die niet iedereen vlot verteert. Het duurt tot een week voor het wakker worden, de temperatuur en de slaapkwaliteit zich hebben aangepast.

Ouderen, zieken en kinderen hebben er het meest last van, naast avondmensen zo schrijft gezondheid.be. Zij blijven laat op en slapen lang uit.

Wie te veel problemen ondervindt, kan de overgang vergemakkelijken door deze tips vanop gezondheid.be te volgen.

- Slaap zo regelmatig mogelijk in de dagen voorafgaand aan de uursverandering
- Ga op vrijdag, zaterdag en zondag een half uur vroeger slapen
- Sta op vrijdag en zaterdag een half uur vroeger op, op zondag een uur
- Doe geen middagdutje dat weekend
- Maak de slaapkamer heel donker, zeker bij kleine kinderen
- Vermijd te veel koffie of alcohol, zeker als je er slecht door slaapt
- Neem zeker geen slaappillen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy Van Wanten ontslaat Frans


Wendy Van Wanten ontslaat Frans


http://triton.imageshack.us/Himg264/scaled.php?server=264&filename=wendy1.jpg&xsize=640&ysize=480


Frans Vancoppenolle is niet langer de manager van Wendy Van Wanten. De 46-jarige vriend van Wendy (49) werd 'ontslagen' na een reeks foute beslissingen, meldt Dag Allemaal.

Vancoppenolle was de winnaar van het VTM-programma 'Wie wordt de man van Wendy?' en wierp zich sindsdien op als haar manager. Vanaf dat moment begon het voor Wendy fout te lopen, schrijft Dag Allemaal. Frans maakte te veel foute beslissingen, en dat was nefast voor de carrière van de zangeres.

Om de schade te beperken heeft Wendy nu een nieuwe manager gezocht. Ze zal zich voortaan laten begeleiden door Guy Beyers. Van Wanten tekende een contract bij het Benelux Theater, dat gerund wordt door Beyers en zijn ex-vriendin Micha Marah.

Frans is dus niet langer de manager van Wendy, maar ondanks de geruchten zijn de twee wel nog steeds een koppel. Vorig jaar kregen ze samen nog een dochter: Estelle. (br.De Standaard )
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.yesterday when I was young


yesterday when I was young

van Charles Aznavour
om het te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
24-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer patiënten overleven kanker


Steeds meer patiënten overleven kanker


http://triton.imageshack.us/Himg18/scaled.php?server=18&filename=kanker1.jpg&xsize=640&ysize=480In Europa genezen steeds meer patiënten van kanker. Dat is het resultaat van een onderzoek van de European Cancer Organisation (ECCO). Vooral de vooruitzichten bij long-, maag- en darmkanker zijn verbeterd.

Het aandeel volledig herstelde patiënten steeg in de jaren negentig bij longkanker van 6 naar 8 procent, bij maagkanker van 15 naar 18 procent en bij darmkanker van 42 naar 49 procent.

De genezen patiënten hadden dezelfde levensverwachting als de rest van de bevolking, schreven de auteurs van het onderzoek in het "European Journal of Cancer".

13,5 miljoen mensen
Aan de basis van het onderzoek liggen gegevens van meer dan 13,5 miljoen mensen, bij wie tussen 1978 en 2002 kanker werd vastgesteld. De wetenschappers analyseerden niet alleen welk aandeel eerste vijf jaar had overleefd, maar ook het aandeel dat daadwerkelijk als genezen kon worden beschouwd. Daarvoor vergeleken ze het lot van kankerpatiënten uit twee periodes van 1988 tot 1990 en 1997 tot 1999.

Kloof bij Europese landen
In Europa liggen de cijfers voor succes op genezing ver uit elkaar. Bij mannen werd naargelang het land 21 tot 47 procent volledig genezen verklaard, bij vrouwen 38 tot 59 procent.

Over het algemeen raakten in IJsland de meeste zieke mannen hersteld (47 procent), de meeste vrouwen (59 procent) in Frankrijk en Finland. In Polen zijn heel Europa in acht genomen zieke mensen het slechtst af. Daar lag het aandeel genezen patiënten bij mannen op 21 procent en bij vrouwen op 38 procent.

Reden voor de in heel Europa afwijkende cijfers zijn onder andere de frequentie van de verschillende kankersoorten alsook de uiteenlopende preventieve maatregelen, diagnose- en behandelingsmogelijkheden.

Longkanker
Zo lag het aandeel genezen longkankerpatiënten in Denemarken, Tsjechië en Polen met minder dan 5 procent op Europees vlak het laagst, terwijl in Frankrijk en Spanje met meer dan 10 procent de meeste patiënten genezen werden.

Darmkanker
Ook bij darmkankeraandoeningen hinkten Polen en Tsjechië samen met Slovenië met minder dan 30 procent genezen patiënten achterop - terwijl 49 procent van de zieken in Frankrijk gered werden.

Borstkanker
Ook bij de genezing van borstkanker vormen Polen, Tsjechië en Slovenië in heel Europa de hekkensluiters. Als reden hiervoor zien de wetenschappers de invoering van preventief borstkankeronderzoek midden de jaren negentig in vele West-Europese landen.

Prostaatkanker
Bij prostaatkanker bezet Frankrijk met een genezingspercentage van meer dan 60 procent weliswaar de eerste plaats, maar dat kan echter ook berusten op een intensieve vroegtijdige vaststelling.

Daardoor worden ook vaak kankergezwellen ontdekt, die tijdens de levensloop van de patiënt mogelijk nooit problemen hadden veroorzaakt en niet tot de dood hadden geleid. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode wijn voorkomt overgewicht

Rode wijn voorkomt overgewicht


http://triton.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=glasrodewijn.jpg&xsize=640&ysize=480Rode wijn beperkt de opslag van vet in je lichaam doordat deze drank het niveau van oestrogeen in je bloed doet stijgen. Dat blijkt uit recent Portugees onderzoek.

Vet
Oestrogeen speelt een rol in het lichaam bij de stofwisseling van vet, het controleert ook het transport ervan. Het onderzoek toonde aan dat dieren die een behandeling met rode wijn kregen, minder dik werden dan degenen die geen wijn kregen maar evenveel sportten gedurende 8 weken.

Oestrogeen
Welk bestanddeel van wijn nu net verantwoordelijk is voor de toename van het niveau van oestrogeen, is nog niet bekend. Eerdere studies toonden wel aan dat reservatrol, een chemische stof in wijn die het risico op hartziekten beperkt, een vorm van oestrogeen is. Deze stof vind je in een hoge concentratie in de schil van druiven en dus ook in rode wijn. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nand Buyl (86) overleden


Nand Buyl (86) overleden


http://triton.imageshack.us/Himg24/scaled.php?server=24&filename=nandbuyl.jpg&xsize=640&ysize=480Vanochtend is acteur Nand Buyl op 86-jarige leeftijd overleden in het UZ van Brussel. Dat meldt zijn vrouw, Chris Lomme. Buyl werd vooral bekend door zijn rol als schipper in de tv-reeks 'Schipper naast Mathilde' uit 1955 en later als detective Axel Nort in het gelijknamige jeugdfeuilleton. Hij wordt als een van de pioniers van de Vlaamse televisie beschouwd. Chris Lomme laat weten dat ze een "minzame en attente echtgenoot" verliest.

Opera en operette
Toen Nand Buyl slechts zeven jaar was, speelde hij al rolletjes in operettes en opera's. Hij zong in die periode ook bij het koor van de Antwerpse Opera. Wanneer hij 11 was, in 1934, speelde hij in de eerste verfilming van 'De Witte'.

Koninklijke Vlaamse Schouwburg
Na de Tweede Wereldoorlog kwam hij als acteur bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel. Meer dan 60 jaar was Buyl als acteur, regisseur en leraar drama verbonden aan de KVS, waarvan hij van 1972 tot 1992 ook artistiek directeur was. In het theater heeft hij meer dan 1.600 rollen gespeeld. Hij acteerde ook in diverse soaps en langspeelfilms.

De vijftien jaar jongere actrice Chris Lomme, die ook meespeelde in 'Schipper naast Mathilde', is sinds 1961 zijn levensgezellin. In 2001 zijn ze ook getrouwd.

Onderscheidingen
Voor zijn culturele verdienste is Buyl tot ridder in de Leopoldsorde geslagen. In oktober 2005 mocht hij in Gent ook de Special Joseph Plateau Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen, overhandigd door minister-president Yves Leterme.

Overlijden vriend Senne Rouffaer
Buyl kreeg op 14 juli 2006 een zware klap te verwerken door het nieuws dat zijn collega-acteur en vriend Senne Rouffaer was overleden. "Hij was er helemaal sprakeloos van", aldus zijn vrouw Chris Lomme.

De laatste jaren was Buyl nog actief op tv en in het theater. In 2005 speelde hij een grote rol in de dramaserie 'De Kavijaks' en in 2006 speelde hij de hoofdrol in de film 'Vidange Perdue'.

Schavuit
In een reactie noemt Jef Demedts zijn collega "een monument". "Hij was enorm virtuoos en blonk uit in komedies. Nand was een schalkse man, een schavuit, een nar zoals hij speelde in 'Het Zwaard van Arduwaen'. Als Nand op de scène stond, was er plezier onder de spelers en in de zaal. Hij had een een handje van weg deugenieterijen uit te halen op scène, maar nooit zou hij een voorstelling daarmee in het gedrang hebben gebrachthttp://triton.imageshack.us/Himg24/scaled.php?server=24&filename=schippernaastmathilde.jpg&xsize=640&ysize=480
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagd te koop op internet


Weer maagd te koop op internet, nu een Roemeense


http://triton.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=maagd.jpg&xsize=640&ysize=480
De Roemeense Alina Percea verkoopt haar maagdelijkheid op het internet.


Voor de tweede keer in een maand heeft een studente haar maagdelijkheid op internet te koop aangeboden. Na de Amerikaanse Nathalie Dylan, die vier miljoen als hoogste bod kreeg, wil nu ook Alina Percea uit Roemenië haar maagdelijkheid inruilen voor geld om haar studies te betalen. Na twee dagen staat het bod op 5.033 euro.

'Echtheidscertificaat'
Alina Percea, uit Caracal, is 'te verkrijgen' op een Duitse website. In haar advertentie is te lezen dat ze 49 kilogram weegt en 1 meter 73 groot is. Ze rookt niet, heeft bruine ogen en beschikt zelfs over een document van de gynaecoloog dat bewijst dat ze daadwerkelijk maagd is.

Eén weekend beschikbaar
"Mijn eerste keer wordt speciaal", schrijft de Roemeense. "Ik ben één weekend beschikbaar. Die dagen 'dekt' de winnaar alle reis- en verblijfkosten."

Huwelijk?
In de eerste plaats hoopt Percea met haar maagdelijkheid genoeg geld te verdienen om haar hogere studies te betalen. Stiekem hoopt ze daarbij op een leuke man, vertelt Percea in haar advertentie. "Misschien wel een echtgenoot." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuahua houdt verloren gelopen dwerg warm


Chihuahua houdt verloren gelopen dwerg warm


http://triton.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=dwergk.jpg&xsize=640&ysize=480
Beverley Burkitt.


Een dwerg, die verloren gelopen was in de bergen van Snowdonia (Noord-Wales), heeft haar leven te danken aan haar chihuahua. Het hondje hield haar 's nachts warm terwijl ze sliep en verhinderde zo dat Beverley Burkitt onderkoeld zou raken. Uiteindelijk werd de 1,10 meter lange dame de volgende ochtend teruggevonden door reddingsteams. "Pebbles lag over mijn benen en hield me warm", doet Beverley het verhaal. "Ik droeg een jas, maar die kon niet tippen aan Pebbles. Zorgen maakte ik me niet echt, want ik wist dat ik toch vroeg of laat zou gevonden worden. Bedankt aan iedereen die me komen zoeken is." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste date duurt vaak te lang


Eerste date duurt vaak te lang
38 procent van de singles weet al na 10 minuten of ze zich aangetrokken voelen tot hun date. Toch duurt een kennismakingsdate bij 87 procent minstens een anderhalf uur. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Singlessite.nl.

Oordeel
Een date moet eigenlijk niet te veel tijd in beslag nemen, aangezien singles vaak al snel weten of hun date een potentiële partner is of niet. 13 procent van de vrijgezellen zegt al op het eerste gezicht te zien of ze een relatie zouden aangaan met hun date. Een kwart doet daar 10 minuten over, 25 procent weet het binnen een half uur. Bij slechts een klein percentage singles valt het oordeel op het einde van het afspraakje. 22 procent van de singles heeft altijd bij een eerste date een condoom op zak, moest er sprake zijn van ware liefde.

Afwijzing
Bij het daten hoort vaak ook het proces van de afwijzing. De meerderheid, 56 procent, van de singles doet dit persoonlijk op het einde van het afspraakje. 29 procent durft dit niet en laat het na afloop weten via de telefoon of een e-mail. 5 procent van de singles dumpt zijn date via een sms, vermijdt later alle contact door helemaal niets meer te laten weten. (br.hln)
� Reageer (0)
23-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rusthuisfactuur


Sp.a wil onderhoudsplicht afschaffen


http://img26.imageshack.us/img26/1355/bejaardenhuis.jpg


Het CD&V-Open Vld-wetsvoorstel dat de rusthuisfactuur wil verlichten, is volgens sp.a-voorzitter Caroline Gennez niet meer dan een lapmiddel. Er moet voor de Vlaamse socialisten een structurele oplossing komen. En dat is volgens hen een volledige afschaffing van de onderhoudsplicht.

Gennez zegt blij te zijn dat CD&V en Open Vld "eindelijk inzien dat er een probleem is met de betaalbaarheid van de rusthuizen". Toch is het voorstel dat ze in de Kamer indienden - en dat dus lang nog niet een feit is - niet meer dan een lapmiddel, meent de sp.a-voorzitster.

Rusthuisfactuur onder controle
"Er is een fundamentele oplossing nodig. Sp.a stelt voor dat de rusthuisfactuur - na een leven van hard werk - nooit hoger mag zijn dan je pensioen. Daarom moeten de kosten van de rusthuisfactuur onder controle komen. Het is de opdracht van de federale en de Vlaamse regering om ervoor te zorgen dat rusthuizen voor iedereen betaalbaar zijn", zegt Gennez met een verwijzing naar het voorstel dat haar partij op het verkiezingscongres lanceerde.

Volgens Gennez moet er een grondige oplossing voor het probleem komen. De OCMW's opzadelen met een last zonder dat duidelijk is of zij die wel kunnen dragen, is geen goede oplossing, luidt het.

Vreemd resultaat
Gennez wijst erop dat 20 OCMW's de onderhoudsplicht al hebben afgeschaft. Het gaat om veel sp.a-gemeenten. Dat zijn lokale, vrijwillige initiatieven. "Dat is een goede zaak, maar CD&V en Open Vld willen die vrijwillige afschaffing blijkbaar opheffen. Het vreemde resultaat van hun wetsvoorstel zal dus zijn dat familieleden die nu niets betalen, binnenkort wél zullen opdraaien voor het rusthuis".http://img3.imageshack.us/img3/5629/bejaardenhuis1.jpgEen fundamentele oplossing is volgens Gennez een afschaffing van de onderhoudsplicht. "Iedereen moet, ongeacht zijn pensioen, in een rusthuis terecht kunnen. Na een leven werken, gaat niemand vrijwillig naar een rustoord. Om de kosten van rusthuizen veel steviger te controleren, moeten de federale en de Vlaamse overheid de financiering ervan op een eerlijke manier hervormen", dixit de voorzitster van de Vlaamse socialisten. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mentaal gehandicapten


Mentaal gehandicapten moesten jarenlang in kooien tegen elkaar vechten


http://img19.imageshack.us/img19/756/mentaalgehandicapten.jpgHet schandaal in een school voor mentaal gehandicapten in de Texaanse badstad Corpus Cristi breidt uit: opnieuw zijn twee begeleiders geschorst na nieuwe tips over de kooigevechten die jarenlang plaatsvonden in de instelling.

Op video
Zes medewerkers van de school zijn inmiddels aangeklaagd wegens het verwonden van een gehandicapt persoon. Ze worden ervan beschuldigd leerlingen te hebben gedwongen te vechten achter een afgerasterd gedeelte in de school. Het personeel legde de gevechten vast op video en speelde de beelden ter vermaak af.

Juichen
De politie vond op een mobiele telefoon van een van de docenten diverse filmpjes. Op een daarvan is te zien hoe twee verstandelijke gehandicapte jongens elkaar in de kooi slaan en bij de keel grijpen. Begeleiders juichen de vechters intussen toe vanaf de zijlijn.

Vechtclub
"Het lijkt erop dat de begeleiders in de instelling de leerlingen gebruikte als een soort vechtclub", aldus het plaatselijke hoofd van de politie. "Ze buitten de leerlingen uit voor hun eigen plezier."

De staat Texas heeft extra veiligheidspersoneel ingehuurd om de bewoners van de instelling te beschermen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kondigt Kim Clijsters donderdag comeback aan?


Kondigt Kim Clijsters donderdag comeback aan?


http://img17.imageshack.us/img17/7595/kimclijsters.jpg


Kim Clijsters roept donderdag de pers samen. Om haar comeback aan te kondigen?
Maakt Kim Clijsters een comeback? Dat gerucht doet nu al weken de ronde, maar werd tot op heden bevestigd noch ontkend. Donderdagmiddag komt daar mogelijk verandering in, want dan roept Clijsters de pers samen in Bree. De Limburgse zal er officieel haar programma voor 2009 toelichten.

Exhibitiewedstrijden
Clijsters is al enkele weken opnieuw op regelmatige basis aan het trainen en speelt dit jaar al zeker een aantal exhibitiewedstrijden. Haar eerste optreden is op zondag 17 mei op Wimbledon, waar ze eerst een enkelmatch zal spelen tegen haar vroegere idool Steffi Graf, en daarna ook een dubbelspel aan de zijde van de Brit Tim Henman tegen diezelfde Graf en haar man Andre Agassi. Vervolgens speelt ze op 14 juni op het WTA-tornooi van het Nederlandse Rosmalen een exhibitiematch tegen de Nederlandse Michaëlla Krajicek. In juli werkt ze nog twee exhibitiewedstrijden af in de Amerikaanse World Team Tennis (WTT) Pro League, waarin Clijsters de kleuren van de Saint Louis Aces zal verdedigen. In december zou er nog een demonstratiewedstrijd volgen in Antwerpen.

Davenport
In de omgeving van Clijsters wordt al geruime tijd gefluisterd dat ze ernstig nadenkt over een comeback, maar officieel wil niemand dat gezegd hebben. De geruchten werden vorige week nog aangewakkerd na de verklaringen van Lindsay Davenport. De Amerikaanse vertelde op televisie dat ze dacht dat Clijsters naast haar exhibitieverplichtingen ook enkele WTA-tornooien zou spelen. De 32-jarige Davenport, die na de geboorte van haar zoontje een comeback maakte maar nu opnieuw zwanger is, verklapte dat Clijsters haar een mailtje had gestuurd met de vraag hoe het reizen en leven op de tour met een kind er aan toegaat. (br.de Morgen)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (15) opgesloten in caravan en misbruikt als seksslavin


Meisje (15) opgesloten in caravan en misbruikt als seksslavin


http://img385.imageshack.us/img385/8764/waterlelie1ov2.jpg


Een Brits koppel is veroordeeld voor het misbruiken van een meisje van vijftien. Het stel had het kind opgesloten in een caravan waar ze het meisje misbruikten. De leerlinge werd ook geslagen en moest huishoudelijke taken opknappen.

Mislukte ontsnappingspoging
Schroothandelaar David Cooper (38) had het schoolmeisje meegenomen naar zijn caravan. Vier maanden lang verkrachtte hij er haar, samen met zijn vriendin Kerry Hobson. Cooper had elke dag seks met het kind en zijn vriendin zorgde ervoor dat ze anticonceptiva nam, zodat ze niet zwanger werd. Een keer probeerde het meisje om te ontsnappen maar ver geraakte ze niet. Cooper kon haar inrekenen en bond haar vast aan de caravan in Bridlington.

Meisje als seksspeeltje
Het koppel gebruikte de leerlinge niet alleen als seksslavin, ze moest ook huishoudelijke klussen verrichten. Het kind werd ook regelmatig geslagen, moest vragen wat ze aan mocht trekken en op haar knieën smeken om naar toilet te gaan. De rechtbank in Hull hoorde hoe ze gebruikt werd als een 'seksspeeltje'. Cooper en Hobson bekenden dat hij haar seksueel misbruikt hebben en mishandelden. Het koppel gaf ook toe dat ze cannabis gebruikte en drugs dealde. Cooper werd veroordeeld tot negen jaar, Hobson tot 3,5 jaar. Ze staan ook geregistreerd op de lijst van seksuele delinquenten, schrijft de Yorkshire Post. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tussen korenvelden en papaverDe afbeelding “http://img106.imageshack.us/img106/7197/nuql9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


tussen korenvelden en papaver
zag ik je schoonheid
grassprietjes zoemden zachtjes
in mijn oren
ieder sprietje had mij iets
te vertellen
over het leven op aarde
met al zijn zorgen en noden
het scharlaken rode kleed van papaver
en het goudgele korenveld
liet mij de rijkdom, waarde zien
van het leven op aarde
voel mij opnieuw herboren
� Reageer (0)
22-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral bruin brood komt op ontbijttafel


Vooral bruin brood komt op ontbijttafel


http://img16.imageshack.us/img16/2807/bruinbrood.jpg


Koffiekoeken en de boter komen steeds minder op tafel, in de plaats halen we bruin brood en fruit uit de kast. Dat beweert de Gezinsbond na een enquête bij 1.300 Vlaamse gezinnen met kinderen tussen 2,5 en 18 jaar.

Bruin brood
Bruine boterhammetjes doen het goed. In vergelijking met vier jaar geleden, toen al eens een rondvraag over ontbijtgewoonten werd gehouden, blijkt dat we over het algemeen gezonder eten. Bruin brood haalt het van wit brood, van koffiekoeken en gesuikerde ontbijtgranen. Slechts één op drie gezinnen zet nog wit brood op tafal. In 2004 was dit nog de helft van de Vlaamse gezinnen.

Choco
Wat smeren we erop? Confituur en choco, zo blijkt, al zijn die aantallen ook wat gedaald. Boter wordt echter wel vervangen door margarine en fruit vindt ook zijn weg naar de ontbijttafel.  http://img15.imageshack.us/img15/5736/desemvloerbruin.jpgTv

De Vlaming weet hoe gezond te ontbijten, maar over gezellig tafelen valt nog wat te leren. De omstandigheden van ons ontbijt gaan erop achteruit. Eén op de tien moeders en één op de vijf papa's zit te lezen tijdens het tafelen. Tv-kijken is een al even onsociale bezigheid. Bij de jongsten kijkt een op zeven in de week televisie tijdens het ontbijt, in het weekend zelfs één op vijf. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Britse tv-ster Jade Goody overleden


Britse tv-ster Jade Goody overleden


http://img3.imageshack.us/img3/1899/jadegoody.jpg


De Britse televisiepersoonlijkheid Jade Goody, die al een tijd aan kanker leed, is zondagochtend overleden aan de gevolgen van haar ziekte. Dat heeft haar manager bekendgemaakt.
Goody werd in 2002 beroemd door haar deelname aan het reality-programma 'Big Brother' en werd vijf jaar later een heus mediafenomeen toen ze aantrad in 'Celebrity Big Brother'. Daarin viel ze vooral op met racistische opmerkingen over de Indische deelneemster Shilpa Shetty.

Daarna nam Goody nog deel aan de Indiase versie van Big Brother, maar moest die verlaten toen bleek dat ze aan kanker leed.

 
  http://img5.imageshack.us/img5/8441/jadegoody1.jpg


Van haar ziekte heeft Goody nooit een geheim gemaakt. Enkele weken geleden trouwde ze nog met haar vriend Jack Tweed - een huwelijk dat breed werd uitgesmeerd in de Britse pers.

Goody is in de nacht van zaterdag op zondag overleden, om 3.15 uur. (br.Het Nieuwsblad)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarschuwing bij pro-anorexiasites werkt


Waarschuwing bij pro-anorexiasites werkt


http://img17.imageshack.us/img17/3373/anorexia1.jpg


Een waarschuwingstekst voordat mensen pro-anorexiawebsites kunnen bezoeken, zorgt ervoor dat een derde van de bezoekers afhaken. Dat meldt de Universiteit Maastricht op basis van een eigen onderzoek in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Barrière
Het effect van de tekst is volgens de onderzoekers groter dan verwacht. Zij rekenden er vooraf op dat slechts vijf tot tien procent na de teksten zou afhaken. Overigens is het niet duidelijk of de bezoekers afhaakten vanwege de inhoud van de tekst, of dat zij werden tegengehouden door de barrière van het extra-moeten- klikken.

Verdubbeling
De onderzoekers merkten op dat het aantal pro-ana-sites bij de Nederlandse provider in een jaar tijd meer dan vertienvoudigde: van achttien in oktober 2006 tot 193 in oktober 2007. In de onderzoeksperiode was een verdubbeling van het aantal unieke bezoekers per maand te zien. De bezoekers die afhaakten waren volgens de onderzoekers waarschijnlijk mensen die voor het eerst een pro-ana-site bezochten.

Schrijvers
De sites worden onderhouden door mensen die zelf een eetprobleem hebben. Op de sites staan weblogs, forums, foto's en dieettips die eetproblemen van bezoekers in stand zouden houden of verergeren. (br.hln))
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Anka

Paul Anka

Om You are my destiny te beluisteren druk op de foto� Reageer (0)
21-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes proeven beter


Meisjes proeven beter


http://img13.imageshack.us/img13/2388/proeven.jpg


Meisjes zijn beter in het onderscheiden van smaken. Een Deens onderzoek bij 9.000 schoolkinderen maakt duidelijk dat jongens moeilijker zure en zoete smaken herkennen.

De wetenschappers wilden het vermogen bij zowel jongens als meisjes bestuderen om zoete en zure smaken te onderscheiden van verschillende intensiteit. Ook wilden ze weten aan welke zoete en zure smaken ze de voorkeur gaven.

Herkenning
Meisjes scoorden beter in de smaaktest. Zo hebben ze een 20% minder hoge concentratie nodig om zoet voedsel te herkennen. Bij zuur voedsel hebben ze een 10% minder hoge concentratie nodig om juist te proeven.

Hersenen
De smaakpapillen zijn niet verantwoordelijk voor het verschil tussen de seksen. Wel de hersenen die voor de verwerking van de verschillende smaken zorgen, maken het verschil. Ook blijkt dat meisjes vanaf hun 13de minder gaan voor zoete dingen, maar eerder opteren voor zuurder voedsel. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 93-jarige Antwerpse gaat in hongerstaking


93-jarige Antwerpse gaat in hongerstaking


http://img12.imageshack.us/img12/7182/93jarige.jpgIk wil alleen maar sterven.” Amelie Van Esbeen (93) is in hongerstaking gegaan om eindelijk te krijgen wat ze wil.

Amelie heeft vorige week zaterdag geprobeerd er zelf een einde aan te maken, maar die zelfmoordpoging mislukte. Daarop heeft ze beslist niet meer te eten, ze drinkt alleen nog maar een beetje water.
"Ik ben op"

De 93-jarige vrouw, die lange tijd in Merksem woonde en sinds vijf jaar in een rusthuis verblijft, heeft een jaar geleden om euthanasie gevraagd. “Ik ben op”, zegt ze. “Ik ben nog goed bij mijn verstand, maar ik wéét dat ik zo niet wil voortleven. Help mij dan toch.”

De procedure voor euthanasie is nooit in gang gezet. “De dokter heeft het mij altijd beloofd maar nooit gedaan”, zegt Amelie. “Daarom moet ik nu mezelf helpen.”


“Ik ben een sterke vrouw en zie er nog goed uit”, zegt Amelie. “Dat is nu een nadeel.”
Mensonterend


 
 http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/3/9/media_xl_874449.jpg


Ze gaat er snel op achteruit, nu ze al een week niet meer wil eten. Gisteren heeft ze de laatste sacramenten ontvangen. De familie benadrukt dat dit Amelies wil is, en vindt de manier waarop de vrouw moet gaan mensonterend. (br.gazet van Antwerpen)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama gaat zelf groenten telen in Witte Huis


Michelle Obama gaat zelf groenten telen in Witte Huis


http://img16.imageshack.us/img16/8273/michelleobama.jpgHet Amerikaanse Witte Huis krijgt een moestuin. Presidentsvrouw Michelle Obama stak de eerste spade in de grond voor de tuin met zelf verbouwde groenten. Geen bieten, want daar houdt Barack niet zo van.

Scholieren uit Washington hielpen de first lady. Zij gaan de tuin ook onderhouden. Voor de moestuin werd een stuk gazon van zo'n 100 vierkante meter opgeofferd.

Michelle Obama hoopt dat het voorbeeld doet volgen. Zij pleitte al herhaaldelijk voor betere en gezondere voeding voor met name Amerikaanse kinderen.

De laatste first lady die een eigen moestuin bij het Witte Huis had, was Eleanor Roosevelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meerdere groene burgerbewegingen hadden er bij de Obamas op aangedrongen zelf een moestuin te beginnen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.godin van het gezangDe afbeelding “http://img174.imageshack.us/img174/5532/hayworthritasl7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Jij mooie schoonheid

godin van het gezang
jij doorbreekt mijn nevelige aardsheid
met liefelijk gezang
 
jouw schone lied
omcirkelt mijn hart
het intens aanwezige gevoel
er komt geen einde aan

verbijsterend
met geestdriftig elan
verfrissend op mijn fragiele pad
schoonheid herleeft
� Reageer (0)
20-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomeruur zorgt voor meer hartinfarcten

Zomeruur zorgt voor meer hartinfarcten


http://img22.imageshack.us/img22/8177/zomeruur1.jpg


De overgang naar het zomeruur doet het aantal hartinfarcten met 5 procent stijgen, aldus de 'Association Belge Contre l'Heure d'Eté Double' (ACHED). De organisatie baseert zich voor die bewering op een Zweedse studie.

Uur verlies
Op 29 maart maken we de overgang van het winteruur naar het zomeruur. Om twee uur 's nachts wordt de klok een uur vooruit gedraaid. We verliezen dus een uur nachtrust en ACHED verzet zich daar tegen.

Studie
De organisatie is ervan overtuigd dat deze verandering gevolgen heeft voor onze gezondheid. Ze baseert zich op een Zweedse studie, die tussen 1987 en 2006 werd uitgevoerd. Daaruit blijkt dat het aantal hartinfarcten met 5 procent toeneemt na de overgang naar het zomeruur. Bij het winteruur in oktober zou het risico minder groot zijn.

Elektriciteit
Volgens de organisatie zorgt de overgang ook voor een stijging van het elektriciteitsverbruik, met 1 procent. Dat zou blijken uit een Amerikaanse studie uit 2006. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winderige jongen mag niet meer op schoolbus


'Winderige' jongen mag niet meer op schoolbushttp://img17.imageshack.us/img17/1439/winden1.jpg
(foto ter ullistratie)

Een vijftienjarige jongen uit Florida moet uitkijken naar een ander vervoersmiddel om naar school te gaan. Het kereltje mag immers de komende drie dagen niet meer op de schoolbus omdat hij voortdurend scheten liet.

Vrolijke Frans
"Jonathan laat om de haverklap winden om zijn makkers aan het lachen te brengen. Op de duur was de stank niet meer te harden", schrijft de buschauffeur in zijn verslag dat tot de schorsing van de jongen heeft geleid.

Niets gedaan
Jonathan Locke Jr. ontkent. "Het was een jongen die voor mij in de bus zat", verdedigt de scholier uit Lakeland zich.

Reglement
In het schoolreglement staat niets vermeld over winden laten op de bus. Wel kunnen er maatregelen genomen worden tegen leerlingen die de orde verstoren. Daarop beroept de schooldirectie zich nu om de jongen de toegang tot de schoolbus te ontzeggen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roze baby-olifant ten dode opgeschreven


Roze baby-olifant ten dode opgeschreven


http://img8.imageshack.us/img8/1184/olifantje.jpg


Een journalist van de BBC heeft in Botswana foto's gemaakt van een roze olifant. Het gaat waarschijnlijk om een albino-olifant. Een Afrikaanse albino-olifant is zeer zeldzaam. Echt wit is de olifant niet, het heeft een roze-bruine kleur.

De olifant, een baby, leeft in een grote groep van zo'n tachtig dikhuiden. De kans is klein dat het dier overleeft. Door de felle Afrikaanse zon kan het huidkanker krijgen en blind worden. Het drie maanden oude dier loopt nu nog in de schaduw van zijn moeder. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs kraantjeswater zes procent duurder


Prijs kraantjeswater zes procent duurder
De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) verhoogt vanaf 1 april haar prijzen voor het leidingwater. Sinds de invoering van de integrale waterfactuur in 2005, is de waterfactuur voor een gezin met twee kinderen al 100 euro duurder geworden. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De integrale waterfactuur is de gezamenlijke factuur voor het drinkwater, de riolering en de zuivering. De prijs van het drinkwater steeg met amper 13 euro, maar de zuiveringsbijdrage met 27 euro en de afvoerbijdrage met liefst 61 euro, aldus de krant.

Met een basisprijs van 1,43 euro per kubieke meter blijft drinkwater het goedkoopst in Limburg. De Vlaams-Brabanders betalen 1,79 euro/m3 en de Oost- en West-Vlamingen 1,90 euro/m3. De basisprijs voor de vaste vergoeding bedraagt voortaan overal 44 euro, 2,5 euro meer dan vandaag. De prijs van het drinkwater is de laatste jaren minder gestegen dan de index, zegt Michel Vanroy, directeur VMW-Limburg. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans op scheiden is het grootst na drie jaar huwelijk


Kans op scheiden is het grootst na drie jaar huwelijk


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/huwelijk.jpg?t=1237471977


De berekening van het aantal huwelijken, al enkele jaren in licht stijgende lijn, en het aantal echtscheidingen, die blijven toenemen, zegt weinig over de werkelijke kans dat een huwelijk wordt ontbonden, schrijven verschillende Vlaamse kranten vandaag.

België koploper
De federale overheidsdienst (FOD) Economie liet een statisticus los op de cijfers en die kwam tot de conclusie dat er in 2007 veel sneller werd gescheiden dan in 1992.

Na drie jaar is de kans het grootst dat jonggehuwden er de brui aan geven, in 1992 lag die piek nog op zeven à acht jaar. Daarmee is België, samen met Zweden en Tsjechië, koploper in Europa. In België haalt ongeveer een op twee de vijftigste huwelijksverjaardag niet. (br.hln)
� Reageer (0)
19-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nand Buyl in het ziekenhuis na beroerte


Nand Buyl in het ziekenhuis na beroerte


http://img18.imageshack.us/img18/4060/nandbuyl.jpg


Nand Buyl is opgenomen in het ziekenhuis. De Vlaamse acteur zou een beroerte gekregen hebben. Het nieuws werd bevestigd door Buyls echtgenote, Chris Lomme.

Voor zijn opname in het ziekenhuis toerde Buyl met het Brusselse gezelschap Ensemble Leporello. Tijdens de voorstelling van 'Fool for Love' zondag in Brussel moest de acteur vervangen worden door Dirk Opstaele. Volgens Joke Quagebuer voelde Buyl zich toen al niet goed. (br.Het Nieuwsblad)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort verbod op 'brazilian wax'?

Binnenkort verbod op 'brazilian wax'?


http://img13.imageshack.us/img13/568/wax1.jpg


Een verbod op de 'brazilian wax', dat eist de raad van Cosmetica en Haarstyling in het Amerikaanse New Jersey. Bij deze behandeling wordt het schaamhaar van vrouwen met was verwijderd.

Ziekenhuis
De eis naar dit verbod kwam nadat twee vrouwen naar het ziekenhuis moesten na een 'brazilian wax', een schoonheidsbehandeling die je schaamhaar volledig verwijdert door middel van was. In New Jersey is het verwijderen van haar aan de geslachtsdelen in beautysalons al langer illegaal, maar er heerste een gedoogbeleid. Maar de nieuwe aanvraag van het verbod zou deze 'pijnlijke' behandeling voor altijd moeten verbieden in New Jersey, meldt nu.nl.

Protest?
Op 14 april valt de beslissing over het verbod. Schoonheidssalons bieden in New Jersey de behandeling momenteel wel aan, maar vaak onder een andere naam. De beautywereld roept vrouwen op te protesteren tegen het verbod. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lennon stand by me

John Lennon stand by me

Om hem te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
18-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe behandeling belooft mannen sixpack


Nieuwe behandeling belooft mannen sixpackhttp://img6.imageshack.us/img6/1125/sixpackc.jpg
Een nieuwe cosmetische ingreep, waarbij geen operatie aan te pas komt, belooft mannen een perfect gespierde buik zonder dat ze ervoor moeten sporten.


Gutlift
Een nieuwe pijnloze procedure 'de Gutlift' belooft mannen de buikspieren waar ze altijd van droomden, zonder dat je er enige inspanning voor moeten leveren. Je kunt deze behandeling momenteel in Europa enkel in het Britse schoonheidssalon van Karine Jackson ondergaan. Het salon beweert via een nieuwe lifttechniek het mannelijke lichaam te transformeren. Volgens de uitvinders krijg je in tien sessies hetzelfde resultaat als wanneer je een halfjaar intensief sport.

Blijvend resultaat
Tijdens eens sessie met de 'Gutlift' worden verschillende pads op de probleemzone aangebracht. Deze zijn verbonden met een speciale machine, die oorspronkelijk in de medische wereld gebruikt werd om spieren steviger te maken bij revalidatie. Daarnaast stimuleert het ook je bloed- en lymfecirculatie. De machine 'leert' eigenlijk je spieren om op zichzelf stevig te blijven, waardoor je een blijvend resultaat krijgt.


  http://img23.imageshack.us/img23/5784/sixm.jpg
  De 'gutlift'


Lange termijn

Naast het laten verdwijnen van een bierbuik kan de machine je ook helpen om probleemzones als mannenborsten of te dikke konten aan te pakken. Je ziet volgens het beautysalon al resultaat na de eerste behandeling, maar je hebt meerdere sessies nodig om effect op lange termijn te krijgen. Je betaalt ongeveer 330 euro voor 10 sessies.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vijf papa's verschoont nooit luier


Eén op vijf papa's verschoont nooit luier


http://img21.imageshack.us/img21/368/luier.jpg


Een vijfde van de Britse papa's weet trots te melden dat luiers verversen of met de ukkies naar het toilet gaan 'hun taak niet is'. De gemiddelde vader spendeert nog geen uur per dag met zijn kinderen. Dat uur vult hij liefst met spelen en niet met zorgtaken. Dat toont recent Brits onderzoek bij 2.000 moeders. 13 procent van de vaders verkiest ook niet bij de geboorte aanwezig te zijn.

Kwali-tijd
Zestig procent van de vaders vindt dat de zorgtaken, zoals wassen, kleren en luiers verversen en een badje geven moet gedaan zijn voor ze thuis komen van het werk. Op die manier is hun kwali-tijd met de kinderen alleen gevuld met spelen.

Flesje, badje, troosten
Het zijn de moeders die het eerst reageren als de baby huilt, het zijn de moeders die het flesje geven en het zijn de moeders die 's nachts opstaan om te zorgen voor de baby. Zelfs als de vaders thuis zijn voor bedtijd, zorgt 80 procent van de moeders dat de kindjes op tijd naar bed gaan, de tandjes poetsen en in bad gaan. Wat de vaders wél graag doen is verhaaltjes voorlezen.

De leuke ouder
Vervelend voor de moeders lijkt ons, die zo nooit gaan geassocieerd worden met 'leuke activiteiten' en alleen maar met 'moeten'. De helft van de vrouwen geeft dit ook toe. De Britse krant Daily Mail ziet het nog straffer: "Dit doet terugdenken aan de tijd dat moeders als enigen voor de kinderen zorgden en de hardwerkende, broodwinnende vaders zich niet met de opvoeding bezig hielden."

"het is logisch"
Maar daar wil woordvoerder Sam Willoughby van de kindersite whatson4littleones niet van horen.

"Ja, de cijfers zijn verbazend. Maar tegelijk mogen we niet vergeten dat moeders de eerste maanden thuis zijn met de baby terwijl de papa is gaan werken. Logisch dat zij de zorgtaken op zich nemen. Zij is er elke dag, hij niet: het is de gewoonte dat zij dat soort situaties controleert. Bovendien zijn het de moeders zelf die de hulp van hun eigen moeder of van een vriendin bij de geboorte boven de steun van hun partner."  http://img6.imageshack.us/img6/6404/luier1.jpgEigen schuld...?

Eigen schuld, dikke bult dus? Ja en nee. De eerste maanden is het voor elke ouder zoeken naar hoe ze het best aanpakken. Dat de moeder enkele maanden thuis is en de vader maar enkele dagen verklaart alvast een deel van het verschil in zorgtaken.

Maar het is gevaarlijk als moeder om het allemaal zelf te willen doen. Laat hém ook eens een halfuur met het badje knoeien of je tegenspartelende baby in een t-shirt wurmen. Dat het langer duurt of het halve huis is ondergespat, zijn maar kleine factoren in een situatie die op lange termijn evenwichtiger zal zijn.

Niet voor altijd
Bovendien mag de vader dan (de eerste maanden of jaren) de belangrijkste kostwinner zijn, vrouwen hebben dan naast de zorg voor de kinderen ook het huishouden. Vier op de tien vindt hun partner dan ook te lui, en zes op tien wenst dat hij ook wat meer lastige taken op zich neemt, zodat zij wat meer tijd hebben voor de leuke taken. (hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes presteren beter op meisjesscholen

Meisjes presteren beter op meisjesscholen


http://img21.imageshack.us/img21/5568/meisjesscholen.jpg
Meisjes behalen betere punten op een meisjesschool gaan. Dat blijkt uit een recent Brits onderzoek.Mindere prestaties
Het onderzoek volgde meer dan 700.000 Britse meisjes in staatsscholen. Daaruit bleek dat meisjes betere punten behalen op meisjesscholen, gescheiden onderwijs zorgt er ook voor dat meer vrouwelijke leerlingen later een hoger diploma behalen. Verder toonde de studie aan dat de slechtst presterende leerlingen het meeste voordeel halen uit gescheiden scholen.

Afgeleid
In Groot-Brittannië zijn er veel jongens- en meisjesscholen dan in België, maar dat aantal is toch stevig aan het zakken sinds de jaren '70. Steeds meer ouders laten hun kinderen naar een gemengde school gaan. Brits experte Janette Wallis: "Veel ouders kijken enkel naar de voordelen van gemengd onderwijs, ze denken dat ze hun kinderen zo beter voorbereiden op de toekomst, op hun werk later zuller er ook zowel mannen als vrouwen zijn. Maar meisjes worden sneller afgeleid als er jongens aanwezig zijn, waardoor ze slechter presteren." Onderzoekster Alice Sullivan: "Het is heel interessant om te zien dat meisjes meer vooruitgang boeken als ze enkel omgeven worden door geslachtsgenoten." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obesitas doet drie jaar minder leven


Obesitas doet drie jaar minder leven


http://img19.imageshack.us/img19/5279/obesitas.jpg


Overgewicht zorgt voor gezondheidsproblemen, dat is niet nieuw. Recent onderzoek maakt duidelijk dat teveel kilo's meezuilen, je leven met drie jaar tot tien jaar, kunnen verkorten.

Studie
Meer dan 1 miljoen Britten werden gevolgd door de Universiteit van Oxford. De onderzoekers stelden een duidelijke link vast tussen een hoge BMI en een vroeger overlijden. De BMI is een goede index voor overgewicht, omdat het zowel rekening houdt met het lichaamsgewicht als met de grootte.

Wie meer dan 20, 30 of meer kilogram meedraagt, verkort zijn of haar levensduur met drie tot tien jaren. Obesitaslijders die er wat aan doen en verdere gewichtstoename tegengaan, 'verdienen' extra jaren.

Epidemie
Momenteel lijdt al 1 op 4 Britten aan obesitas en dat aantal neemt steeds maar toe. Obesitas is ginds goed voor 30.000 overlijdens vooral ten gevolge van kanker, hartkwalen en diabetes. "Iedereen weet intussen dat roken nadelig is voor de gezondheid en gelukkig doen velen hun best om te stoppen. Roken is niet slechter dan obesitas. Alleen is deze epidemie nog niet lang genoeg bezig om daadwerkelijk de gevolgen in te schatten. Hopelijk geeft deze studie al een eerste aanzet", aldus de vorsers. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyndi Lauper - Live Another Brick In The Wall


Cyndi Lauper - Live Another Brick In The Wall

Om haar te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
17-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn te dik om te werken


Familie van 4 weegt 523 kg: "We zijn te dik om te werken"http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/dik.jpg?t=1237296912Bij de talentenjacht X-Factor werd de dochter afgewezen en de buren noemen hen 'The Telly Tubbies', vrij vertaald de TV kijkende Tubbies. Meet The Chawner's: een gezin van vier uit het Engelse Blackburn dat samen goed is voor 523 kilogram en van wie de leden zichzelf te dik vinden om te werken. Ze innen na elf jaar werkloosheid jaarlijks al voor liefst 25.000 euro aan belastinggeld in subsidies, maar dat vinden ze niet genoeg voor hun levensstijl. Voor een dieet hebben ze geen tijd, vertelt het gezin in het magazine Closer.

Nachtlawaai
Emma Chawner, de jongste van twee dochters in het gezin, liet haar vader Philip een soort trouwjurk maken voor X-Factor twee jaar geleden. Helaas faalde ze schromelijk, maar ze werd er wel beroemd mee. En berucht bij de buren, die kloegen over haar te luide zangstonden om 3 uur 's morgens. De familie werd zelfs uit hun vorige huis gezet door dat nachtlawaai.

Erfelijke ziekte
Philip Chawner (53) en zijn vrouw Audrey (57) houden elkaar in evenwicht: ze zijn allebei goed voor 152 kg. Emma (19) weegt 107 kg en Samantha (21) 112 kg. Al elf jaar zijn de ouders werkloos. Ze claimen dat ze door een erfelijke ziekte te dik zijn om te werken en kijken dan maar de hele dag naar een televisietoestel dat ze van een vriend geleend hebben. "We zijn dol op die tv", zegt de vader. "Die staat de hele dag op, vanaf het moment dat we opstaan. Soms ben ik zo moe van het kijken dat ik even een dutje moet doen."

Te weinig
Het Engels gezin krijgt zo'n 25.000 euro netto aan steun van de staat, maar dat is ruim onvoldoende volgens de vader. "Dat bedrag dekt amper de kosten voor alle rekeningen en ons eten. Het is niet onze schuld dat we door ons overgewicht niet kunnen werken, we verdienen meer te krijgen."

Koekjes
Het gezinsmenu bestaat onder meer uit chocolade, frieten, chips en taart. Elke dag eet elk gezinslid zo'n 3.000 calorieën. Het ontbijt bestaat uit corn flakes is nog redelijk gezond, maar dan begint het: spek als middageten en 's avonds gebak met aardappelpuree en frieten. Bovendien eten ze de hele dag koekjes bij het tv-kijken. Op hun wekelijks boodschappenlijstje staan onder meer 18 zakken chips, 30 eieren, 12 broodjes, 10 hamburgers, twee dozen koekjes en twee pakken chocoladerepen.

Peren rare smaak
"Eén keer had ik peren gekocht, maar die smaakten raar", zegt de vader. "Dan knibbelen we liever op koekjes. Al dat gezond eten zoals fruit en groenten is veel te duur. We zijn dik omdat overgewicht in onze genen zit, in de hele familie overigens. En om te diëten hebben we toch geen tijd."

Maagring
Elke week krijgt het koppel, dat al 23 jaar getrouwd is, zo'n 200 pond aan inkomenssteun en ziekteverzekering. Mevrouw Chawner ontvangt dan nog eens zo'n 370 euro invaliditeitssteun voor haar epilepsie en astma, allebei een resultaat van haar overgewicht. De vader kreeg diabetes door zijn overgewicht en krijgt daarvoor 75 eruo. Hij stond vorig jaar op een wachtlijst om een maagring te krijgen, maar door een hartprobleem werd de operatie afgeblazen.

Kapster
Samantha krijgt elke twee weken zo'n 90 euro werkzoekerssteun, terwijl Emma - die voor kapster studeert, toch iemand die iets doet in het gezin - elke twee weken 65 euro int omdat ze als studente een laag inkomen heeft. "Door mijn studies heb ik geen tijd om sport te doen", zegt Emma. "We willen allemaal wel afvallen, al was het maar om het gehoonlach op straat te doen stoppen, maar we weten niet hoe." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: maagden die willen vrijen voor de camera


Gezocht: maagden die willen vrijen voor de camera


http://img10.imageshack.us/img10/3343/maagden.jpg
Misschien een klusje voor Natalie Dylan, de 22-jarige jongedame die haar maagdelijkheid verkocht voor meer dan drie miljoen?
 (Te laat Natalie)


Een would-be regisseur is op zoek naar een mannelijke en vrouwelijke maagd die hun bloempje willen laten plukken voor de camera. In ruil voor de 'pakkende' beelden schenkt Justin Sisely 10.000 euro aan de twee deelnemers. Daarbovenop krijgen ze ook nog eens negentig procent van de winst. Diegene die het meest biedt, krijgt de hoofdrol in zijn zelfverklaarde 'documentaire'.

"Platte prostitutie"
De posters die de kunstenaar voor zijn 'project' liet ophangen in een universiteit in Melbourne zijn echter in het verkeerde keelgat geschoten. "Dit is platte prostitutie", luidt de kritiek. "Niets van", meent Sisely. "Ik ben een kunstenaar die wil verkennen hoever iemand wil gaan om zijn/haar maagdelijkheid te verkopen. Dit is een eenmalige gebeurtenis, ze moeten niet de rest van hun leven de prostitue(e) uithangen. In de film zullen natuurlijk wel enkele controversiële scènes zitten. Zo zullen de deelnemers bijvoorbeeld via tests moeten bewijzen dat ze wel degelijk maagd zijn."

"Met de economische crisis in het achterhoofd zouden er wel eens heel wat jonge koppels geïnteresseerd kunnen zijn", besluit Sisely. En inderdaad: als we hem op zijn woord mogen geloven, zouden er zich intussen al honderd hitsige aandachtszoek(st)ers gemeld hebben... (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan terroriseert buren al half jaar met stinkend toilet


Bob Dylan terroriseert buren al half jaar met stinkend toilet


http://img16.imageshack.us/img16/5074/bobdylanj.jpg
Bob Dylan, zijn stulpje in Point Dume (Malibu)


Bob Dylan, 1962
De buren van rockzanger Bob Dylan (67) hebben al vijf industriële ventilatoren moeten plaatsen in hun tuin omdat ze misselijk worden van de stank van een mobiel toilet. Dat plaatste de legendarische zanger op het erf van zijn villa in Malibu zes maanden geleden. De zoon van Dylan's buren is zelfs al ziek geworden door de doordringende geur van de chemische wc. De stad Malibu onderzoekt de zaak volgens de Los Angeles Times.

Vijf ventilatoren
David (52) en Cindy Emminger (42) wonen naast Dylan en hebben vijf grote ventilatoren in de tuin geplaatst om de stank zo terug te blazen, maar tegen de zeewind vanuit de tegenovergestelde richting kunnen zij niet opboksen. Dylan, die al meer dan twintig jaar woont in zijn villacomplex in Point Dume, negeert de klachten van de buren. Ook zijn advocaat reageert niet.

Nu zijn de buren naar de gemeente gestapt. De zaak sleept al zes maanden aan.

Misselijk
De toiletcabine is bedoeld voor werknemers van de artiest, onder wie beveiligingsmedewerkers, die het ding "de klok rond gebruiken" volgens de buren. "Zo gauw ik de tuin in ga word ik misselijk", zegt de buurvrouw.

 
 http://img7.imageshack.us/img7/4959/toileto.jpg


Twee maanden geleden stuurde de gemeente Malibu al een inspecteur naar de villa van Bob Dylan, maar die werd door de security-mensen niet binnengelaten. Volgens hen had de inspecteur niks te zoeken op privéterrein. Op het stadshuis van Malibu geven ze geen commentaar: dat mag niet zolang het onderzoek gaande is zeggen ze daar. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAROLE KING - YOU´VE GOT A FRIEND


CAROLE KING - YOU´VE GOT A FRIEND

Om haar te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
16-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen vrezen gezondheidsproblemen door spaarlampen


Artsen vrezen gezondheidsproblemen door spaarlampen


http://img7.imageshack.us/img7/6194/spaarlamp.jpg


Britse artsen gaan in het verweer tegen de Europese regel om tegen 2012 alle gloeilampen uit de winkelrekken te bannen. Zij vrezen dat mensen met een lichtgevoelige huid en huidaandoeningen, ernstige klachten ontwikkelen door de effecten van spaarlampen.

De Britse groepen Right To Light en Spectrum Alliance protesteren tegen plannen van de Europese Unie. Die wil tegen 2012 alle gloeilampen verbieden, waardoor de consument wordt verplicht om spaarlampen aan te schaffen. Beide groepen pleiten voor gloeilampen in bepaalde situaties toch toe te laten, zoals voor mensen met huidallergieën.

Er zijn verschillende gezondheidsrisico's verbonden aan de milieuvriendelijke spaarlampen, aldus de groeperingen. Ten eerste geven die lampen UV-straling af. Uit verschillende studies blijkt dat fluorescerende lampen de risico's op huidkanker verhogen. Ook in de praktijk blijken mensen met huidaandoeningen en lichtgevoelige huid soms ernstige klachten te ontwikkelen door die spaarlampen.

Een extra glazen omhulsel rond de spaarlamp kan veel UV-straling tegenhouden. Maar de consument is amper of niet op de hoogte van die oplossing.

Kwik
Spaarlampen bevatten ook kleine hoeveelheden kwik. Die stof komt alleen vrij als de lamp breekt. Als dat gebeurt, moet ze op een specifieke manier worden opgeruimd. De kamer moet worden ontruimd en de komende vijftien minuten moet de plaats worden verlucht.

Zelfs wanneer de nodige maatregelen worden genomen, kunnen de kwikconcentraties enkele weken na het breken van de lamp, zeer hoog blijven. Dat blijkt uit metingen die werden uitgevoerd in de VS-staat Maine. Tapijten, gordijnen en andere stoffen kunnen de chemische stof opnemen en nadien nog een hele tijd giftige dampen afgeven.

Er is ook een probleem met de elektromagnetische straling die door spaarlampen worden veroorzaakt. Het Franse onderzoekscentrum CRIIREM heeft de stralingsniveaus van die lampen onderzocht. Daaruit blijkt dat de stralingen tot op één meter afstand nog heel hoog zijn. Een studie van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Instituut (VITO) heeft deze metingen bevestigd. (br.Het Nieuwsblad)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo bereik je als vrouw de top


Zo bereik je als vrouw de top


http://img18.imageshack.us/img18/5361/detop.jpg


Vrouwen dringen minder snel door tot de top van een bedrijf. Hoe kunnen ze wel sneller de ladder op? De Nederlandse Volkskrant vond het antwoord bij een aantal invloedrijke, vrouwelijke leiders.

1. Zoek een mannelijk rolmodel
Opmerkelijk is dat de ondervraagde vrouwelijke bestuurders negatieve ervaringen hebben met andere vrouwen aan de top.

2. Neem kinderen
Kinderen opvoeden is goed om uw leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Bovendien oogt het stabiel.

3. Wees minstens 57 uur per week beschikbaar.

4. Neem een partner zonder eigen carrière of zorg dat hij/zij veel zorgtaken overneemt. Van de ondervraagde vrouwelijke topbestuurders hebben alle partners een eigen succesvolle loopbaan, van de mannen nog niet de helft (44 procent). Zorgtaken worden door 63 procent van de topmannen uitbesteed aan de partner, terwijl 92 procent van de topvrouwen deze zelf op zich nemen.

5. Ontwikkel essentiële eigenschappen
Hieronder vallen: doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en zelfreflectie.


Wat je beter niet doet

-Onderbreek de loopbaan niet te lang
De helft van de ondervraagde topbestuurder heeft zijn loopbaan nooit langer dan een maand onderbroken. De andere helft heeft zijn loopbaan gemiddeld drie maanden onderbroken, de mannen voor een sabbatical, de vrouwen voor zwangerschapsverlof.

-Neem nooit ouderschapsverlof op
Dit heeft een negatieve invloed op uw loopbaan.

- Profileer jezelf niet te sterk
Richt je niet overdreven op status en competitie. Dat wordt door topbestuurders als negatief ervaren. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindermedicatie ziekte van Duchenne niet in België verkrijgbaar


Kindermedicatie ziekte van Duchenne niet in België verkrijgbaar


http://img26.imageshack.us/img26/7200/medicijnen.jpg


Tientallen ouders van kinderen die lijden aan de ziekte van Duchenne, een ernstige spierziekte, moeten de noodzakelijke pillen voor hun kinderen in het buitenland gaan halen. De geneesmiddelen worden door hun specialist voorgeschreven maar worden in België niet verkocht omdat de markt te klein is, hoewel ze geregistreerd zijn. Dat schrijft het vakblad De Apotheker.

Als de ouders de pillen in Duitsland (of een ander land waar het middel wel geregistreerd en gecommercialiseerd is) gaan kopen, dan kunnen ze een beroep doen op het Bijzonder Solidariteitsfonds (BSF) om een deel van de kosten van het Riziv terug te krijgen.

Drie keer zo duur
Als hun (ziekenhuis)apotheker voor hen de pillen bestelt in het buitenland, dan krijgt de patiënt echter niets terugbetaald want een Belgische apotheker mag niet invoeren uit het buitenland als het middel in België geregistreerd staat, ook als het niet gecommercialiseerd is. Bovendien kosten de pillen dan tot drie keer zo veel als wanneer ze in het buitenland worden aangekocht.

Concreet gaat het voor de ziekte van Duchenne om het middel Calcort. Het enige alternatief voor de kinderen die aan de ziekte lijden, is een geneesmiddel waardoor ze verdikken, wat zeer nefast is voor hen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermeisje met buikpijn bevalt even later van meisje


Tienermeisje met buikpijn bevalt even later van meisje


http://img5.imageshack.us/img5/6964/babyxes.jpg


Een Brits tienermeisje werd met hevige buikpijn naar het ziekenhuis gevoerd. Even later beviel ze er van een dochter en stuurde ze een foto van de baby naar haar ex-vriendje.

In shock
Rachael Yanetta wist niet dat ze zwanger was en verraste ook haar eerste ex-vriendje, Matthew Burns. "Ik ben nog altijd in shock. Verrast is niet het juiste woord. Ik ben eerder van de kaart, net zoals mijn familie", zegt de barmeid uit South Shields. Tijdens haar nachtshift achter de toog, kreeg ze plots last van hevige buikkrampen maar de meid beet op haar tanden. Na haar werkuren nam ze een taxi naar huis. De buikpijn wilde maar niet wijken. Haar familie besloot haar dan naar het hospitaal te brengen. "Bij mijn aankomst begon ik hevig te bloeden en werd de pijn echt ondraaglijk. Een verpleegster opperde onmiddellijk dat ik zwanger was en op het punt van bevallen stond. Ik kon mijn oren niet geloven", vertelt Yanetta. Maar even later was het zover en zette ze een flinke dochter op de wereld. Ze gaf haar kind de naam Grace.

Toch geen grap
Haar ex-vriendje Burns (18) werd wakker met een berichtje op zijn gsm. Het was een foto van een baby met een boodschap. "Ik stuurde haar onmiddellijk een berichtje met de vraag wie die baby was. Ze antwoordde dat het mijn baby was. Ik dacht dat ze me voor de gek hield maar uiteindelijk bleek dat niet het geval. Toen kreeg ik een raar gevoel. Ik was geschokt maar ook verbaasd en stuurde haar meteen een bericht dat ik een goede vader wil worden. Ik wil er altijd zijn voor Grace", besluit Burns. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN MORRISON - Soul

Van Morrison - Soul

Om hem te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
15-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeddaten met de ogen


Speeddaten met de ogen


 


Daten zonder elkaar één woord te zeggen, het is een nieuwe variant op de traditionele speeddating. Met Eyeflirt Speeddaten kijk je minutenlang in iemands ogen zonder maar één woord te wisselen. Zouden non-verbale signalen dan zoveel meer zeggen dan één woord?

Nieuwsgierig
Praten mag niet, oogcontact leggen wel. Daardoor is het even wennen. "Flirten is leuk en geeft jezelf en anderen een leuk gevoel", vertelt Vincent bij 't Vuur, één van de organisators van dergelijke datingsessies in Nederland. "Bedoeling is bij de ander iets te zoeken wat je nieuwsgierig maakt. Door niet te praten, hoef je je niet te concentreren om het gesprek op gang te houden. Pas tijdens de afterparty kan je al het spraakwater laten vloeien. Daar stap je op degene af die jou om wat voor reden ook, intrigeerde".

Twee minuten lang
Het Amerikaanse fenomeen kent intussen in enkele Nederlandse steden al succes. Mannen nemen plaats aan een tafeltje tegenover de vrouwen. Daarbij kijken ze vervolgens twee minuten in elkaars ogen. Kan je zo iemand leren kennen? "Toch wel", beweert de Nederlandse organisator. "Heb je al eens iemand één minuut lang aangekeken? Je zal meteen merken of het met de ander klikt?"

Doorschuiven
Net als bij het klassieke speeddaten, schuif je door naar een andere date. Heel wat verleidelijke blikken kruisen op één avond elkaar: gemiddeld ontmoet je twintig mensen per avond. Een dag na het evenement ontvangen geïnteresseerden verdere contactgegevens. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse boer brengt vloeibaar ei op de markt


Britse boer brengt vloeibaar ei op de markt


http://img19.imageshack.us/img19/723/eieren1.jpg


Een ei koken, dat kan zelfs de meest onhandige huisman. Maar toch, zo meldt de Sunday Telegraph, is er een manier gevonden om het nog simpeler te maken door het onnodig maken van een kennelijk uitputtende en zware taak: het pellen van de eierschaal. Want hier is dan eindelijk het vloeibare ei.

De Britse eierboer Elwyn Griffiths steekt de idee achter deze baanbrekende uitvinding niet onder stoelen of banken: het vloeibare ei is bestemd voor "mensen die ongelooflijk lui en heel sterk op hun gemak gesteld zijn".

Voor hen is de tik met een mes of een lepeltje op de eierschaal nu verleden tijd, want je kunt het ei simpelweg in de pan kunnen gieten om een roerei of een omelet te bereiden. Deze gepasteuriseerde eiervloeistof, zelfs verkrijgbaar in de iets duurdere "scharrelkipversie" is ongeopend 21 dagen houdbaar en kan daarna nog drie dagen in de ijskast worden bewaard. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasergeweer moet malariamuskiet uitroeien


Lasergeweer moet malariamuskiet uitroeien


http://img17.imageshack.us/img17/958/mugr.jpgWat tot voor kort vooral bekend stond als een wapen in sciencefictionboeken en -films, zal binnenkort worden ingezet tegen vliegende insecten. Dat schrijft de Sunday Times. En op die manier hopen de ontwikkelaars van een speciaal type "lasergeweer" ook een dodelijke ziekte als malaria te kunnen bestrijden.

Die ziekte kost elk jaar aan een miljoen mensen het leven en in wetenschapskringen wordt al lang gespeeld met de mogelijkheid om lasers te gebruiken om de muskieten te bekampen die daarvoor verantwoordelijk zijn.

Laser
Nu hebben vorsers in het Amerikaanse Seattle een laser zoals die wordt gebruikt in de "Star Wars"-films als uitgangspunt genomen voor een variant die ze met een knipoog "WMD" noemen. Wat in dit geval niet staat voor "massavernietigingswapens", maar wel voor "wapen voor muskietenvernietiging".

Bij het ontwikkelen daarvan kregen de onderzoekers technische hulp van Lowell Wood, een van de mensen die zorgden dat de "Star Wars"-fans konden genieten van duels met laserwapens.

Audiofrequentie
Dat een vergelijkbare "ray gun" nu moet dienen om malariamuskieten kunnen uit te roeien, komt doordat deze WMD-lasers de audiofrequentie opsporen die wordt veroorzaakt door de vleugelslagen van een muskiet. Dan wordt via een computer een laserstraal op het insect afgevuurd die de vleugels letterlijk wegbrandt, waarop het lijk van de muskiet op de grond valt.

Het project wordt gefinancierd door Microsoft-miljardair Bill Gates. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don't it make my brown eyes blue

Crystal Gayle -

Om Don't It Make My Brown Eyes Blue

te beluisteren druk op de fotoDon't know when I've been so blue
Don't know what's come over you
You've found someone new
And don't it make my brown eyes blue

I'll be fine when you're gone
I'll just cry all night long
Say it isn't true
And don't it make my brown eyes blue

Tell me no secrets, tell me some lies
Give me no reasons, give me alibis
Tell me you love me and don't make me cry
Say anything but don't say goodbye

I didn't mean to treat you bad
Didn't know just what I had
But, honey, now I do
And don't it make my brown eyes
Don't it make my brown eyes
Don't it make my brown eyes blue

Don't it make my brown eyes
Don't it make my brown eyes
Don't it make my brown eyes blue

Don't it make my brown eyes
Don't it make my brown eyes
Don't it make my brown eyes blue
� Reageer (0)
14-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse bejaarden kunnen inwonen bij gastgezinnen


Vlaamse bejaarden kunnen inwonen bij gastgezinnen


http://img3.imageshack.us/img3/8647/bejaard1.jpg


Vlaamse bejaarden die in isolement leven, of wachten op een verhuis naar het rusthuis, kunnen binnenkort intrekken bij particulieren, die daar dan een financiële tegemoetkoming voor krijgen. Het initiatief maakt deel uit van het nieuwe woonzorgdecreet, dat het Vlaams parlement vorige week goedkeurde.

Het woonzorgdecreet voorziet in een versoepeling van het zorgaanbod, zodat de zorg meer op maat komt van de gebruikers. Daarbij verdwijnen de klassieke grenzen tussen thuiszorg en zorg in rusthuizen.

Voorwaarden
Wie een bejaarde wil laten inwonen, zal wel aan specifieke voorwaarden moeten voldoen. Hij moet bijvoorbeeld enige ervaring hebben in het begeleiden van bejaarden. Ook mag iemand maximaal drie bejaarden in huis nemen en moet voor hen een aparte kamer voorzien zijn. Particulieren zullen overdag 2,5 euro per uur krijgen en 25 euro per nacht. In geval van een kort verblijf, voor enkele dagen, wordt 30 euro betaald.

Op termijn is het de bedoeling dat er vijf coördinerende diensten worden opgericht in Vlaanderen, zegt Pascal Deboosere, de woordvoerster van Vlaams minister van Welzijn Veerle Heeren. "Momenteel loopt er een proefproject. In totaal wordt er 75.000 euro voor uitgetrokken, maar het is de bedoeling dat dat bedrag wordt verhoogd als de coördinerende diensten effectief aan het werk gaan."

Wallonië
Het Vlaams parlement keurde het woonzorgdecreet op 4 maart goed. Op korte termijn zouden de uitvoeringsbesluiten getekend worden, waarna het effectief in werking kan treden. Ook de Waalse regering keurde gisteren een decreet goed met een vergelijkbare maatregel. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. kandidates voor Miss België


Gezocht: kandidates voor Miss België


http://img24.imageshack.us/img24/4710/missbelgie1.jpg


De organisatoren van Miss België zijn begonnen met hun zoektocht naar de volgende ambassadrice van ons land. Wil jij de opvolgster worden van Zeynep Sever en:

* ben je geboren tussen 1986 en 1991
* ongehuwd en kinderloos
* heb je de Belgische nationaliteit
* en een rijbewijs B tegen 1 december 2009

stel je dan kandidaat op www.missbelgie.be.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins William praat voor het eerst over verlies moeder


Prins William praat voor het eerst over verlies moeder


http://img5.imageshack.us/img5/1734/prinswilliam.jpgPrinses Diana met prinsen Harry en William.
Prinses Diana met prinsen Harry en William.


Prins William heeft voor het eerst gepraat over de pijn die het verlies van zijn moeder, prinses Diana, bij hem heeft teweeggebracht. Met moederdag in Groot-Brittannië in het vooruitzicht (22 maart) zei de prins dat hij een enorme leegte voelt op moederdag. Dat meldt ABC News.

Nooit meer mama kunnen zeggen
De prins sprak tijdens de lancering van de liefdadigheidscampagne 'Remember on Mother's Day': "Nooit meer in je hele leven 'mama' kunnen zeggen, lijkt misschien niet zo erg. Maar voor velen, mezelf inbegrepen, is het nu niets meer dan een woord. Hol en slechts in staat herinneringen op te roepen".

Familielid verliezen
William was pas vijftien toen prinses Diana in 1997 overleed en al die tijd heeft hij nooit in het openbaar over dat verlies gepraat. In de speech zei hij verder: "Een dicht familielid verliezen is een van de hardste zaken die iemand kan meemaken".

'Remember on Mother's Day', een initiatief van de Child Bereavement Group. Die organisatie steunt ouders die een kind hebben verloren en kinderen die een dicht familielid verliezen. In navolging van zijn moeder steunt prins William de liefdadigheidsgroep. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson breidt aantal optredens uit tot vijftig


Michael Jackson breidt aantal optredens uit tot vijftig


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/michael-jackson.jpg?t=1236962469
 

De verkoop van tickets voor de "This Is It"-concertreeks van Michael Jackson in Londen loopt als een tgv. De organisatie heeft het aantal optredens opgetrokken tot 50 om tegemoet te kunnen komen aan de "overdonderende vraag" en hebben snel het bordje "uitverkocht" van stal gehaald.

Tot 2010
Vorige week kondigde de King of Pop de zowat grootste comeback uit de muziekgeschiedenis aan. Twaalf jaar na zijn laatste tournee zou Jackson vanaf 8 juli tien concerten geven in de O2 Arena in Londen. Maar dat bleek door een bijzonder grote belangstelling al snel niet meer voldoende. De organisatoren voegden nog eens veertig extra datums toe, waardoor de concertreeks nu al loopt tot en met februari 2010.

33 zitjes per minuut
Vandaag schoven honderden fans aan aan de O2 Arena om een ticket te bemachtigen terwijl het ook online aanschuiven was. Voor de verkoop startte, waren al 360.000 kaartjes verkocht aan geregistreerde fans. Om de minuut werden 33 zitjes verkocht, waardoor het volgens de organisatoren de snelst verkopende show uit de geschiedenis is geworden. Er zijn nu in totaal al een miljoen tickets aan de macht gebracht.

Jackson, die intussen is teruggekeerd naar de VS om de shows voor te bereiden, is naar verluidt "verrukt" over de stormloop. (br.hln)
� Reageer (0)
13-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chip komt los bij 34.500 identiteitskaarten


Chip komt los bij 34.500 identiteitskaarten


http://img24.imageshack.us/img24/1368/identieteitskaart.jpg


Bij ruim 34.500 elektronische identiteitskaarten is de chip met persoonsgegevens losgekomen. Dat is het gevolg van een productiefout. Het loskomen van de chips komt omdat in 2005 bij één lot kaarten slechte lijm is gebruikt. Bij een ander lot is de uitholling van de chip in 2006 foutief uitgevoerd. In totaal zijn er nu 7,8 miljoen elektronische identiteitskaarten in omloop. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese baby neemt elke dag bad in moedermelk


Chinese baby neemt elke dag bad in moedermelk


http://img7.imageshack.us/img7/4339/moedermalk.jpg


Een Chinese mama produceert zoveel moedermelk dat ze haar baby er elke dag een bad in geeft. "Elke dag heb ik twee liter op overschot", aldus Luo uit Chongqing.

"Mijn moeder, echtgenoot en schoonmoeder dronken er in het begin ook van, maar dan nog bleef er heel wat lekkers over. Mijn schoonmoeder kwam vervolgens op het idee om mijn zes weken oude Shan Shan een melkbad te geven. Haar huid voelt nu heel zacht aan", is Luo zeer te spreken over de behandeling. "Al moeten we daar misschien ook niet mee overdrijven, dus als iemand wat borstmelk wil... Altijd welkom!" (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minderjarigen spenderen maandelijks 33 euro aan kansspelen


Minderjarigen spenderen maandelijks 33 euro aan kansspelen


http://img7.imageshack.us/img7/4041/kansspelen.jpgEen kwart van de jongeren speelt al kansspelen, hoewel dat wettelijk verboden is voor minderjarigen. Maandelijks spenderen jongeren zelfs 33 euro aan kansspelen. Dat blijkt uit een studie van het OIVO, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties. Het OIVO betreurt de "lakse" aanpak en vraagt dat niet alleen verkopers, maar ook de Nationale Loterij zelf vervolgd moeten kunnen worden bij overtredingen.

Poker
Het OIVO ondervroeg ruim 1.500 jongeren tussen 10 en 17 jaar oud. Uit het onderzoek blijkt dat jongeren zich op een leeftijd van gemiddeld 13,5 jaar wagen aan hun eerste krasbiljet of onlinekansspel. Hoewel het voor minderjarigen bij wet verboden is voor geld te spelen, heeft 60 procent van de jongeren al zonder problemen een krasbiljet gekocht. Volgens het OIVO zijn de onlinekansspelen, zoals poker, het meest in trek bij jongeren. Gemiddeld spelen ze zelfs vier keer per week op het internet.

33 euro per maand
Gemiddeld besteden jongeren 33,2 euro per maand aan kansspelen. "Achter dat gemiddelde gaan echter grote verschillen schuil. Er zijn jongeren die daaraan veel meer geld besteden", luidt het. Het OIVO wijst op het risico voor verslavingen en vraagt een strengere aanpak. Daarbij moet ook de Nationale Loterij haar verantwoordelijkheid opnemen. "Er moet vervolging ingesteld worden, niet alleen tegen de verkopers in overtreding, maar ook tegen de Nationale Loterij. De speelverslaving mag niet aangemoedigd worden", stelt het OIVO.

Controle identiteit
Ook andere organisatoren en leveranciers die minderjarigen aan kansspelen laten deelnemen, moeten volgens het verbruikerscentrum bestraft worden. Het OIVO suggereert alvast een middel om jongeren de toegang tot onlinekansspelen te ontzeggen: laat jongeren zich registreren en controleer vooraf hun identiteit en leeftijd. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zesjarige bij bewustzijn ondanks buis dwars door borst

Zesjarige bij bewustzijn ondanks buis dwars door borst


http://img22.imageshack.us/img22/3204/buis.jpg


Mihir Kumar overleefde niet alleen miraculeus zijn avontuur, hij bleef ook bij bewustzijn tot de operatie.
Van een mirakel gesproken. Een zesjarig jongetje was in het Indiase Ranchi het Holi-festival aan het vieren, toen hij van een dak viel. Mihir Kumar viel op een lange ijzeren buis, die zich over de volle breedte dwars door zijn borstkas boorde. Toch bleef de kranige knul de hele tijd bij bewustzijn toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De buis werd met succes operatief verwijderd.

Mihir gleed uit op het dak van het huis van zijn ouders en stortte naar beneden. Hij landde op een ijzeren buis die door zijn ribbenkas drong van zijn ene zijde naar de andere. Langs beide zijden stak de buis er een eind uit. Het mag een wonder heten hoe de zesjarige knaap niet alleen zijn hachelijk avontuur overleefde, maar ook bij bewustzijn bleef. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herinneringenDe afbeelding “http://img80.imageshack.us/img80/4214/kistnuka0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

op wolken
even weg zweven
naar mooie herinneringen
van vroeger met mijn moeder
heerlijk
een glimlach
een traan van geluk
moedertje ik mis je� Reageer (0)
12-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing, wondermiddel voor de huid


Honing, wondermiddel voor de huid


De afbeelding “http://img410.imageshack.us/img410/2346/honingms3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Een brandwonde behandelen met honing doet de wonde sneller genezen, dat blijkt uit recent onderzoek. Daarnaast is honing het ideale middel om een droge, doffe huid opnieuw te laten stralen.

Sneller genezen
Het onderzoek bestudeerde meer dan 2.500 patiënten met verschillende soorten wonden. Lichte tot gemiddeld zware wonden genazen sneller dan wanneer andere verbandmiddelen gebruikt werden.

Infecties
Hoe de honing juist werkt is nog onduidelijk. Maar het lijkt er op dat het infecties tegengaat en het lichaam helpt dode cellen te verwijderen. Honing werd al gebruikt door de oude Grieken en Egyptenaren als zalf voor brandwonden en zweren.

Hydrateren
Maar honing hydrateert ook een droge en doffe huid en helpt die terug zacht te worden. Honing trekt vocht aan en houdt het vast. Daarnaast wordt het goed verdragen door een gevoelige huid. Daarom leren we jullie zelf schoonheidsproducten op basis van honing te maken die je huid zullen laten stralen. Makkelijk en goedkoop.

Vochtinbrengende crème voor het gezicht
- 2eetlepels honing
- 2 eetlepels cacaoboter
- 1 druppel lavendelolie
Laat de honing en de boter smelten en meng ze met de lavendelolie. Laat het mengsel even afkoelen tot het lauw is. Breng de crème aan op een schoon, droog gezicht. Heb je over, bewaar deze crème dan in een potje in de kast. Het zal wel stollen. Dus als je het een volgende keer wil gebruiken, warm het dan tien seconden op in de microgolfoven. Vervolgens even roeren en klaar.

Scrub voor ganse lichaam
- 2 kopjes honing
- Half kopje druivenpitolie
- Zes dessertlepels donkere chocolade, kan ook vervangen worden door cacaopoeder
- 2 kopjes grof zout
Meng de honing en de olie in een kom. Voeg dan de chocolade en het zout al roerend toe. Zorg ervoor dat je alles goed mengt en een dikke, korrelige materie krijgt. Breng de scrub vervolgens aan op het lichaam en masseer het in de huid. Verwijder vervolgens met een warme vochtige handdoek of spoel af onder de douche. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasbare luiers zijn terug


Wasbare luiers zijn terug


http://www.knusjes.be/gg_8.jpg
 


Wie had gedacht dat de traditionele wasbare luier terug populair zou worden? Maar dankzij de opwarming van de aarde zijn ze aan een comeback bezig. Wil jij als jonge ouder ook je ecologische voetafdruk verminderen, informeer je dan goed voor je wasbare luiers koopt.

Ecologischer maar meer werk
Wegwerpluiers zijn ontzettend schadelijk voor het milieu, meldt e-gezondheid.be. Als je kind ze tot zijn 3e draagt, dan betekent dit 901 kilo aan afval, bij wasbare exemplaren is dat minder dan 10 kilo. Daarnaast zijn de herbruikbare luiers een pak goedkoper. Het nadeel ervan is dat ze veel meer werk eisen. Je moet de ontlasting eruit verwijderen, de luier wassen en drogen. Dat duurt heel wat langer dan enkel iets in de vuilbak te werpen. Daarnaast zijn ze niet meteen aangenaam, je moet een aparte of speciale opslagplaats voor vuile exemplaren hebben, anders maken ze de andere was nog vuiler. Laat je ze te lang ongewassen liggen, verspreiden ze een ontzettende stank. Dit kun je verhelpen door voor te wassen, maar dat is dan weer meer werk.

Groot aanbod
Gelukkig zijn de wasbare luiers flink geëvolueerd en heb je nu modellen die helemaal niet doen meer denken aan degene die onze moeders gebruikten. Je hebt er die je zelf moet plooien, deze lijken het meeste op de oude luiers. Deze zijn moeilijker om te gebruiken, maar ze groeien wel mee met het kind. Voorgevormde exemplaren lijken meer op de moderne wegwerpluiers. Ze zijn makkelijker aan te trekken, maar de baby groeit er sneller uit. Ook wat het materiaal betreft is er een grote keuze: je hebt er uit hennep, biokatoen en verschillende soorten kunstmatige vezels. Voor je er eentje kiest, is het belangrijk dat je goed vergelijkt. Iedere soort heeft zijn voordelen, alles hangt van jouw noden af. Probeer zoveel mogelijk ervaringen van andere jonge ouders te verzamelen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade is de belangrijkste oorzaak van obesitas


"Chocolade is de belangrijkste oorzaak van obesitas"


http://img7.imageshack.us/img7/2030/chocolade1.jpg


"Chocolade moet duurder worden als we het obesitasprobleem goed willen aanpakken", zo denkt een Brits arts er althans over. "Deze zoete snack is namelijk de belangrijkste oorzaak van overgewicht in Groot-Brittannië."

Groeiend probleem
"Als we chocolade duurder maken, gaan mensen beseffen dat het ongezond is. Hiermee kunnen we het steeds groeiende probleem van overgewicht aanpakken", aldus dokter David Walker. "Zo zullen minder mensen kampen met diabetes, hoge bloeddruk en rugpijn." Walker gelooft dat chocolade de belangrijkste oorzaak is van obesitas in Groot-Brittannië.

Met mate
Dokter David Walker: "Mensen nemen vaak de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën op wanneer ze voor de televisie een reep chocolade eten. Daardoor is deze snack een van de belangrijkste oorzaken van obesitas en andere aandoeningen die door overgewicht veroorzaakt worden. Mensen denken dat chocolade gezond is, omdat ze dit lezen in de media, daarom eten ze er onbeperkt van. Ze beseffen niet dat de voordelen van chocolade niet opwegen tegen de nadelen. Vroeger was chocolade een speciale lekkernij, iets wat mensen slechts heel af en toe aten. Het bevat ontzettend veel calorieën, zonder dat het je een voldaan gevoel geeft, daarom mag je het enkel met mate eten. Eén of twee kleine stukjes per dag of één chocoladekoekje per dag kan. Als je 225 gram eet, heb je al gauw 1.200 calorieën binnen, dat is de helft van wat je op een dag mag opnemen."

Signaal
"Als de overheid een extra taks op chocolade heft, dan sturen we een sterk signaal dat we het obesitasprobleem willen aanpakken. Met die extra inkomsten kan de regering investeren in de gezondheidszorg en sportfaciliteiten. Ik zeg niet dat de overheid zo de hele obesitascrisis kan oplossen, maar het zou toch het aantal mensen met overgewicht sterk doen verminderen." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paard bijt testikel van man af


Paard bijt testikel van man af en spuwt het ding uit


http://img10.imageshack.us/img10/9430/paard.jpg


Een Indonesiër van 35 moest in allerijl naar het hospitaal gebracht worden nadat een paard een van z'n testikels had afgebeten. Dat meldt het persagentschap Antara.

De man was een kar met zand aan het lossen op een bouwwerf in Sulawesi. Het paard dat de kar trok, viel de man aan en zette z'n tanden in het kruis van het slachtoffer.

'Stuk vlees' op trottoir
Geschokte omstanders legden de man in een auto om hem naar het hospitaal te brengen toen één van hen een 'stuk vlees' op het trottoir zag liggen. Dat bleek de afgebeten teelbal te zijn.

Naaien
"Gelukkig heeft het paard niet op de testikel gekauwd maar hem uitgespuwd", zegt een getuige. "Ik raapte het ding op en bracht het naar het hospitaal waar de onfortuinlijke man werd behandeld". Het is vooralsnog niet bekend of de artsen er in geslaagd zijn de teelbal opnieuw aan te hechten.

Recidivist
De 70-jarige eigenaar van de hongerige viervoeter - het is niet geweten of het een hengst of een merrie was - zegt dat zijn paard tam is, maar wel al eerder naar mensen gehapt heeft. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Dassin - A ti


Joe Dassin - A ti

Om hem te beluisteren druk op de foto
� Reageer (0)
11-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikkerds willen korter leven in ruil voor slank figuur

Dikkerds willen korter leven in ruil voor slank figuur


http://img7.imageshack.us/img7/1973/diky.jpgMaar liefst 43 procent van de mensen met gewichtsproblemen kiest voor een korter leven als ze hiermee tot aan hun dood verzekerd zijn van een slanke lijn, dat blijkt uit een Nederlands onderzoek.

Extreem
Een groot deel van de mensen op dieet is bereid wel erg ver te gaan voor een slank figuur. Zo zijn er mensen die onder meer operaties, hongerkuren, laxeermiddelen en pillen overwegen om hun droomlijn te krijgen. 43 procent van de mensen met gewichtsproblemen vinden het idee van een pil die je slank maakt in ruil voor een paar jaar van je leven aantrekkelijk. De enquête werd georganiseerd door valtaf.nl. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concert Paul McCartney in 7 seconden (!) uitverkocht


Concert Paul McCartney in 7 seconden (!) uitverkocht.Het concert dat ex-Beatle Paul McCartney op 19 april in Las Vegas geeft, was in 7 seconden uitverkocht. De zaal biedt plaats aan vierduizend fans en die waren er snel bij. Onderzocht wordt nog of deze verkoopsnelheid in aanmerking komt voor een vermelding in het Guiness Book of Records.(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiches borstencampagne moeten overplakt worden


Affiches borstencampagne moeten overplakt worden


http://img21.imageshack.us/img21/8167/stem.jpgThink Media past zijn campagne voor Vlaanderenstemt.be aan. Op die affiches waren twee borsten met kiesvakjes op de tepels te zien. Twee vrouwen vonden die campagne echter vernederend en dienden een klacht in waarop de JEP, de Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame, besliste dat de 300 affiches moesten verdwijnen. Er zijn nu twee nieuwe affiches gemaakt. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwarde vrouw dwaalt twee maanden door luchthaven

Verwarde vrouw dwaalt twee maanden door luchthaven


http://img6.imageshack.us/img6/5755/luchthaven.jpg


Een 40-jarige Finse vrouw heeft twee maanden lang hulpeloos rondgedwaald op de Berlijnse luchthaven Tegel. Ze was sinds begin december spoorloos verdwenen en had blijkbaar het vliegtuig naar Berlijn genomen. Daar verloor de geesteszieke vrouw haar oriëntatievermogen en zo verbleef ze twee maanden lang zonder hulp op de luchthaven, meldt Bild.

Niemand merkte op dat de vrouw door de luchthaven dwaalde. Haar koffer werd gestolen en ze spreekt geen woord Duits. Ze at en sliep gewoon in de hal van de luchthaven. Een Finse voorbijganger probeerde haar tevergeefs te overhalen terug naar huis te vliegen. Ze werd opgenomen in een instelling. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw betaalt per ongeluk rekening van miljoen dollar


Vrouw betaalt per ongeluk rekening van miljoen dollar


http://img25.imageshack.us/img25/7314/geldq.jpghttp://img25.imageshack.us/img25/7314/geldq.jpghttp://img27.imageshack.us/img27/4536/geld.jpg


Een vrouw uit het Amerikaanse Colorado heeft per ongeluk een rekening van meer dan een miljoen dollar betaald. Jittilak Chaivann heeft een restaurant en krijgt maandelijks een hoop rekeningen in de bus. De rekening van haar energieleverancier kwam dus niet als een verrassing. Haar bank had de toelating om rekeningen automatisch te betalen en ze hoefde zich dus weinig zorgen te maken.

De rekening kwam zo bij de rest te liggen en Chaivann had het duizelingwekkende bedrag helemaal over het hoofd gezien. De leverancier vroeg liefst 1,28 miljoen dollar (ongeveer een miljoen euro). Zoals gebruikelijk betaalde de bank de rekening, zodat de vrouw plots ontdekte dat haar rekening geplunderd was. Ze stond zelfs diep in de rode cijfers.

Het energiebedrijf verontschuldigde zich bij Chaivann en beloofde de juiste rekening op te sturen en het bedrag terug te betalen. Chaivann beloofde van haar kant dat ze vanaf nu elke rekening eerst grondig zal nalezen. (br.hln)
� Reageer (0)
10-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een droger voor je beha


Een droger voor je behaLuxueuze lingerie is niet goedkoop. Wie ze laat wegmoffelen tussen alle hopen wasgoed, kan zijn ondersetjes behoorlijk ruïneren. Zoveel schoonheid vraagt een goede verzorging. Net daarom werd de 'Bra Dryer' uitgevonden: een nieuw gadget dat de beha snel en zonder risico's droogt.

Infrarood
De Bra Dryer is een nieuw toestel op basis van infraroodtechnologie. Gedaan met dure niemendalletjes in de droogtrommel te gooien, vanaf 2010 worden ze in een oogwenk gedroogd op het speciale toestel. Omdat niet alle dames met dezelfde boezem rondwandelen, bestaan er ook cupmaten in het apparaat, gaande van cup B tot DD.
Meer info is te vinden op www.bradryer.com (br.nina)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieuvriendelijk toilet zonder wc-papier


Milieuvriendelijk toilet zonder wc-papier spuit je proper
Gedaan met toiletpapierongelukken zoals te dun papier - heel vervelend voor de vingers - of een (bijna) lege rol - heel vervelend voor de andere huisgenoten die ter hulp moeten snellen - dankzij een high-tech Japans toilet dat het simpelweg zonder wc-papier doet. Het revolutionaire ontwerp van Toto koppelt milieuvriendelijkheid aan hygiëne. Door een ingenieus systeem spuit 'The Washlet Toto' door middel van een waterstraal alles proper en de resultaten zijn naar verluidt verbluffend.

Bossen
Japanners zijn altijd al pioniers geweest op het gebied van toiletten, maar dit slaat werkelijk alles. De milieuvriendelijkheid staat voorop. Uit onderzoek was immers gebleken dat wc-papier nefast is voor de erg kostbare bossen op onze bedreigde planeet. In de VS bijvoorbeeld is liefst 98 procent van het toiletpapier vervaardigd uit maagdelijke bomen, terwijl voor een gelijkaardige kostprijs gerecycleerd materiaal gebruikt kan worden. Het zijn echter de vezels van een 'echte' boom die toiletpapier dat zacht gevoel geven.

Zacht
Dat probleem nam de Japanse toiletontwerper Toto ter harte. "De obsessie van de westerse culturen voor zacht wc-papier heeft een hoge ecologische kostprijs. Niet alleen de chemicaliën die gebruikt worden bij de productie ervan, maar ook het vellen van bossen veroorzaken een gigantische milieu-impact. De bezorgheid over de berg toiletpapier die in de westerse wereld opgestapeld wordt, stijgt elke dag."

Controlepaneel
Daarom moet het high-tech toilet met de magische zelfreinigende werking, de warmeluchtdroger en verwarmde wc-bril de planeet helpen redden. Een welgemikte waterstraal vervangt het toiletpapier. Een controlepaneel naast de wc-pot zorgt ervoor dat je het zelf kan activeren om ongelukken te vermijden. "Met een druk op de knop zet je een geïntegreerd zelfreinigend buisje in werking. Die lost voorzichtig een warm en verzachtende stroom van gedistilleerd water."

Drogen
Het buisje zit verstopt onder de wc-bril en kan in allerlei posities geplaatst worden. Als je achterwerk dan proper is, kan je de warmeluchtblazer in werking zitten om alles op te drogen. In de laatste versie kan je zelfs drie verschillende temperaturen instellen bij dat proces. Daarnaast beschikt het toilet desgewenst ook over een verwarmde wc-bril en luchtververser. Na de grote boodschap zorgt het toilet dan nog eens automatisch voor een volledige zelfreiniging, zodat de volgende klant even comfortabel zijn ding kan doen.

Minder waterverbruik
Ons westerlingen lijkt het bizar, maar in Tokio beschikken liefst 70 procent van de huishoudens over een gelijkaardig model. De Japanners vinden het gebruik van toiletpapier juist eigenaardig, verouderd en verspillend. Het revolutionaire toilet verbruikt ook minder water dan een doorsnee-toilet bij elke spoelbeurt: slechts zes liter, tegen twaalf liter bij een ander toilet.

Duur
Toto ontsluierde het unieke toilet deze week op de internationale sanitairbeurs in de Duitse stad Frankfurt. Ze willen de Europese markt veroveren met hun product. Of de speciale toiletten Europa stormenderhand zullen veroveren, blijft een groot vraagteken, want de kostprijs is in deze tijden van crisis een fors probleem: je moet al gauw 2.200 euro neertellen om geen toiletpapier meer te moeten inslaan. Bovendien is het - zoals je kan zien in bovenstaand filmpje -even wennen aan het systeem voor westerlingen. Toch zijn de uitbaters van een Japans restaurant in Londen waar een proefproject liep, heel tevreden over de resultaten. "Het is zoals toen de gsm voor het eerst werd ingevoerd. Eerst moest niemand ervan weten, maar eens je er eentje hebt, is er geen weg terug." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladekuur tegen puistjes


Chocoladekuur tegen puistjes


http://img11.imageshack.us/img11/8579/chocolade.jpg


Chocolade werd lange tijd als vijand nummer 1 gezien in de strijd tegen puistjes en acné. Het lijkt er sterk op dat chocolade eten, binnenkort efficiënter wordt dan elke andere schoonheidsbehandeling.

Functional voeding
Sinds kort zijn in Amerika en Engeland de 'Acne Care Chocoladerepen' te vinden. Ze bevatten een heleboel antioxidanten en bestanddelen die de huid net helpen zuiveren. Ze horen bij de 'functional foods', die medisch gezien dat extraatje aan je lichaam bieden.

Doorbraak
Wie dagelijks twee tot vijf repen chocolade oppeuzelt, zou al resultaat zien binnen de twee weken. "Dit product zorgt voor een ware doorbraak in de schoonheidsindustrie ," vertelt een woordvoerder, "niet alleen wordt acné opgelost door iets op te eten, maar gebruiken we voeding die tot nu toe geassocieerd werd met het ontstaan ervan. De chocolade ondersteunt de lichamelijke afweer en reinigt mee de huid van binnenuit".

Rokersdrankje
Andere producten als de Nicotizer, een drankje als substituut voor roken, of de Tortille Chips, rijk aan antioxidanten, worden eveneens gelanceerd. (br.nina))

� Reageer (0)
09-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurent en Astrid

Werkgroep wil geen dotaties meer voor Laurent en Astrid


http://img3.imageshack.us/img3/2931/laurentenastrid.jpg


Enkel de troonopvolger en de weduwe van het vroegere staatshoofd hebben in de toekomst nog recht op een koninklijke dotatie. Voor de andere familieleden van de koning, zoals prinses Astrid en prins Laurent, wordt een uitdoofscenario voorzien. Die consensus tekent zich af binnen de werkgroep Dotaties aan leden van de koninklijke familie. Dat schrijft De Morgen.

Overgangsfase
Over de basisprincipes van een nieuwe dotatieregeling ontstaat er overeenstemming, maar over de modaliteiten bestaan er nog meningsverschillen. "Het discussiepunt is: wat gebeurt er in de overgangsfase?", zegt senator Pol Van Den Driessche (CD&V), gangmaker en plaatsvervangend lid van de werkgroep. "Worden de dotaties van prinses Astrid en prins Laurent gewoon onmiddellijk stopgezet of gaan we naar een uitdoofscenario?

Fabiola
Iedereen is het er ook over eens dat de dotatie die aan koningin Fabiola wordt toegekend, veel te hoog is." De koningin-weduwe krijgt sinds het overlijden van koning Boudewijn een levenslange dotatie, dit jaar goed voor bijna 1,6 miljoen euro.


   http://img13.imageshack.us/img13/3083/fabiolak.jpg


Achter de schermen

Volgens Van Den Driessche heeft het paleis achter de schermen een positieve rol gespeeld en "wellicht discrete signalen gegeven aan de Franstalige politici". Naar verluidt is koning Albert II zelf vragende partij om nog voor het einde van zijn regeerperiode een transparante en duidelijke regeling van de koninklijke dotaties te realiseren.

Aanbevelingen
Van Den Driessche is "hoopvol" dat de werkgroep in april of mei haar conclusies zal kunnen indienen. Momenteel denken de meeste leden van de werkgroep niet langer aan het indienen van een eigen wetsvoorstel, zoals aanvankelijk de bedoeling was. "We gaan eerder in de richting van aanbevelingen", zegt de CD&V-senator. Op basis van het rapport van de werkgroep kan de regering dan een wetsontwerp opstellen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Kernenergie


Miss Kernenergie: "Ik leef vol energie"
Ekaterina Bulgakova mag een jaar lang reclame maken voor de Russische kernenergiesector.
Vrijdag meldden we al dat ze op kop lag en uitgerekend op de Internationale Vrouwendag heeft de organisatie de winnares bekendgemaakt: de 25-jarige Ekaterina Bulgakova is de nieuwe Miss Straling, Miss Kernergie, Miss Nuclear of elk ander koosnaampje dat je kan bedenken voor de vrouw die een jaar lang de kernenergiesector in Rusland mag promoten. Bulgakova won met haar toepasselijke slogan "Ik leef vol energie" en haar maten 95-69-97 staken een handje toe.

De Russische nationale kernenergieholding Rosatom hoopt met de schoonheidswedstrijd onder werkneemsters nieuwe specialisten te lokken. De sector kampt nog steeds met een slechte reputatie sinds de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl 23 jaar geleden. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat leerlingen uitslapen:


"Laat leerlingen uitslapen: begin de les pas om 11 uur"


http://img3.imageshack.us/img3/2677/leerlingen.jpg


Een Britse leerkracht pleit ervoor om lessen pas vanaf elf uur te laten starten, zodat de leerlingen twee uur langer kunnen uitslapen. Paul Kelley viel eerder al op met zijn initiatief om de duur van een 'lesuurtje' tot twintig minuten te beperken. "Hiermee kunnen we komaf maken met het fenomeen 'tienerzombies', want ze zitten tegenwoordig toch allemaal te slapen achter hun lessenaar", argumenteert Kelley.

"Betere examenresultaten"
"Ook hun examenresultaten zouden er op deze manier wel eens sterk kunnen op vooruitgaan, want het brein van een tiener komt twee uur later op gang dan dat van een volwassene", stelt hij. De leerkracht verwijst daarmee naar geheugentests die neurowetenschapper Russell Foster liet uitvoeren. Daaruit bleek dat de hersenen van studenten het best functioneerden in de namiddag.

"Niet lui"
"Tieners zijn niet lui als ze laat opstaan, ze zijn biologisch nu eenmaal zo geprogrammeerd", leidt Kelley eruit af. "Hen slaap afpakken betekent een gevaar voor hun mentale en fysieke gezondheid. Jonge mensen mogen dus best lang uitslapen, anders maken we hen toch alleen maar slechtgezind."

Nadat bleek dat studenten betere resultaten haalden, voerde Kelley in zijn school in Monkseaton ook een nieuw systeem van lesuren in: drie sessies van elk twintig minuten, met daartussen telkens een pauze van tien minuten. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Somewhere over the rainbow


Eric Clapton - Somewhere over the rainbow

Om hem te beluisteren druk op de foto� Reageer (0)
07-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Lapje bouwgrond in Oostenrijks dorp


Wie gezin sticht, krijgt lapje bouwgrond in Oostenrijks dorp


http://img264.imageshack.us/img264/6218/bouwgrond.jpg
Het centrum van Rappottenstein.


Het Oostenrijkse dorpje Rappottenstein, gelegen aan de grens met Tsechië, pakt uit met een opvallend initiatief om zijn inwonersaantal op te krikken: een gratis lapje bouwgrond voor alle echtparen die beloven binnen de tien jaar kinderen te krijgen. Dat schrijft de Oostenrijkse krant Kurier.

Contract
Rappottenstein meent een middel gevonden te hebben om zijn lage inwonersaantal - het Oostenrijkse dorp telt 1.760 zielen - op te krikken. Het dorp geeft een gratis stuk bouwgrond van 800 à 900 vierkante meter aan iedereen die een contract ondertekent waarin beloofd wordt om als echtpaar samen te leven op het stukje bouwgrond en om er binnen de tien jaar minstens één kind te krijgen.

Voorwaarden
Voorwaarde is ook dat er binnen de drie jaar gestart moet zijn met de werken aan de woning. Die woning moet ook de hoofdverblijfplaats zijn. Als aan al die voorwaarden niet voldaan is, wordt de waarde van de bouwgrond (zo'n 12.000 euro) teruggevorderd. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsfricassee met tomaten en rozemarijn

Kalfsfricassee met tomaten en rozemarijn


De afbeelding “http://img238.imageshack.us/img238/7013/arnx4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Ingrediënten
500 g kalfsblokjes (borst of schouder)
6 tomaten
3,5 dl kalfsfond
1 eetlepel tijm
laurier
rozemarijn
1 klontje suiker
zout
versgemalen peper

Bereiding
De tomaten opwarmen, ontvellen en in stukken snijden.
De kalfsblokjes aanbraden in boter en een weinig olijfolie.
Kruiden met peper en zout en de stukken tomaat toevoegen samen met een kontje suiker, de rozemarijn, tijm en laurier.
Bevochtigen met de kalfsfond en op een zacht vuur laten sudderen tot het geheel goed gebonden is.
Naar smaak bijkruiden en warm opdienen met nieuwe aardappeltjes of tagliatelle.(br.lekkervanbijons)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bloedtest voorspelt kans op dementie


Bloedtest voorspelt kans op dementie


http://img145.imageshack.us/img145/5939/dementie.jpg
Het team van professor Christine Van Broeckhoven ontwikkelde een belangrijke test.


Het team van professor Christine Van Broeckhoven heeft de allereerste bloedtest ontwikkeld die meet of je een verhoogd risico loopt op een vaak voorkomende vorm van dementie. Het betreft een Vlaamse wereldprimeur, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Ongeneeslijk
Frontaalkwabdementie (FTD) komt na Alzheimer het meeste voor bij patiënten jonger dan 65 jaar. FTD is niet te voorkomen en niet te genezen: je sterft doorgaans binnen de 10 jaar na de eerste symptomen.

Hoeveelheid progranuline prima voorspeller
De wetenschappers van het Vlaams Interuniversitair Instituut voor Biotechnologie (VIB) ontdekten dat de hoeveelheid van het eiwit progranuline in het bloed een prima voorspeller is van FTD. Door die test kunnen patiënten nu sneller duidelijkheid krijgen en dus ook de erkenning die nodig is wanneer je een chronische, ongeneeslijke ziekte hebt. Er is ook vraag naar zo'n test bij familieleden van FTD-patiënten. Gezien de relatief hoge erfelijkheidsgraad willen zij weten of ze zelf ook een verhoogd risico lopen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zes redenen waarom je ongelukkig bent


De zes redenen waarom je ongelukkig bent


http://img406.imageshack.us/img406/2474/ong1mg3.jpg

Gelukkig zijn is niet zo moeilijk, als je de voorwaarden schept om het te laten gebeuren. Zes hindernissen zijn er te overwinnen.1) Complexiteit wordt eenvoud
Hou je leven eenvoudig. Zo creëer je meer tijd en ruimte in je dag, en meer mogelijkheid tot reflectie. Dat is niet zo gemakkelijk in onze samenleving, waar over alles een keuze moet gemaakt worden: van je ontbijt, tot het soort zeep voor je handen of je bankprofiel.

Door voor de minst gecompliceerde zaken te kiezen, veroorzaak je enorme mentale rust. Er zijn namelijk geen toeters en bellen om mee rekening te houden, dus kunnen ze ook niet voor frustraties of druk zorgen.

2) Jacht wordt pauze
Druk-druk-druk, dat zijn we allemaal. Het maakt ons (een beetje) belangrijk, we hebben iets te doen, we geven zin aan ons leven. Maar het weerhoudt je wel van gelukkig zijn. Sta jezelf toe rustpauzes in te lassen: in je dag, je week... kortom, je leven.

Dat kan door bewust pauzemomenten in te lassen (door middel van meditatie of yoga), of door vaker 'nee' te zeggen en je eigen grenzen te bewaken. Maak een wandelingetje, geniet bewust van een kwartiertje in de zon en herlaad zo je batterijen.

3) Negativiteit wordt positiviteit
Een negatieve gedachtegang kan je gevangen houden. Het fungeert als een soort gevangenis, die zowel je wereldvisie; als je zelfbeeld of je vertrouwen in anderen bepaalt. Door niet altijd van het slechtste uit te gaan, help je jezelf al een pak vooruit.

Een andere aanpak is je gedachten te erkennen, en je dan af te vragen: wat kan ik hier aan doen? Vervolgens voer je het uit, zodat je jezelf uit je negatieve situatie haalt.

Dankbaarheid tonen is een derde manier. Door dankbaar te zijn voor wat jij krijgt of beleeft, stijgt je geluksniveau met 25 procent, zo bleek uit recent onderzoek.

4) Wanhoop wordt hoop
Hopen mág. Maar echte hoop is altijd gebaseerd op drie factoren: een doel, een plan en de motivatie om met het plan het doel te bereiken. Blijf dus niet bij de pakken zitten, maar neem je leven in handen, definieer je problemen en los ze een voor een op.

5) Durf verdriet voelen
Door pijn, verdriet of onaangename mensen of ervaringen uit de weg te gaan, maak je jezelf alleen op korte termijn opgelucht. Maar op lange termijn staat dit je geluk in de weg.

Leren omgaan met teleurstelling, angsten, pijn en negatieve gevoelens maken je sterker. Probeer daarom ook als ouder je kind niet te veel af te schermen: je ontneemt het de kans om essentiële vaardigheden aan te leren.

Bovendien onderdruk je naast negatieve gevoelens ook positieve gevoelens: daar word je zeker niet gelukkig van.

6) Stop navelstaarderij
Zorgen voor jezelf is natuurlijk belangrijk voor je eigen geluk, maar de wereld draait niet om jou. Neem bij negatieve gebeurtenissen de tijd om je emoties te voelen, maar plaats het op tijd in perspectief.

Praat ook eens met andere mensen over hún problemen, in plaats van alleen maar over de jouwe: je zal zien dat je niet de enige bent. Bovendien kan je leren uit hun ervaringen.

Onderhou ook je sociaal netwerk: familie, vrienden en buren. Vooral als ze gelukkig zijn, want geluk blijkt aanstekelijk te werken!

Bovenstaande tips zijn natuurlijk geen garantie op succes. Geluk ervaren is altijd een beetje vluchtig: op het moment je het beseft, is het alweer een beetje voorbij. Ernaar streven is ook heel moeilijk: je bent er dan zo mee bezig, dat je vergeet genieten (en dus gelukkig zijn). De meest gouden tip van allemaal is misschien wel: probeer het niet te hard en omarm het wanneer het komt. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je mag me even bellen
De afbeelding “http://img214.imageshack.us/img214/5783/nuke6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.laat mijn hart even dansen

kietel mijn ziel maar en plaag
laat de dag mijn zonnetje zijn
want vrolijkheid is op mijn pad

geef dat de vogels
en engelen voor me zingen
geef me lol
met emmers vol

geef me een lach
en maak mijn dag
laat de boel maar draaien
en geniet van mijn gevoel

wil je praten kom maar op
wil je dansen nou dan graag
wil je kussen even wachten
heerlijk die vrolijke gedachten

heb je zin om te plagen
of een heerlijk pintje te drinken
ik ga gewoon met je mee
want ik ben zo tevree

wil je weten  waarom
nou kom dan gaan we samen een straatje om
je mag me ook even bellen
maar ik ga het lekker niet vertellen
 
vandaag is mijn dag
en aanstekelijk is mijn lach
vrolijk ga ik door
nog heel de dag
� Reageer (0)
06-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt tweede giraffenjong


Planckendael verwelkomt tweede giraffenjong


http://img530.imageshack.us/img530/3651/babygiraffe.jpg
Mama Diamant en haar giraffenjong.


Nadat in de nacht van dinsdag op woensdag in dierenpark Planckendael het eerste giraffenjong ooit werd geboren, was het afgelopen nacht alweer prijs. Mama Barbie beviel twee weken vroeger dan verwacht ook van een kleine spruit, waarvan het geslacht nog niet bekend is. Beide baby's maken het goed, al is de nieuwste telg iets slanker en groter dan zijn of haar mannelijke soortgenoot.

Mama Barbie
Mama Diamant beviel enkele dagen geleden, en nu was het de beurt aan mama Barbie. Namen voor de twee girafjes zijn er nog niet. Het publiek kan daarvoor stemmen op de websites van Planckendael en Ketnet. De bekendmaking is gepland voor een doopfeest in april, waar ook de meters en de peters van de dieren zullen worden voorgesteld.

7 giraffen
In totaal zijn er nu 7 giraffen in Planckendael. Ze hebben allemaal een plaatsje op het nieuwe savanneterrein in het dierenpark. Het publiek kan naar de nieuwe aanwinsten komen kijken in de binnenstal via inkijkramen, en bij mooi weer, zullen ze hun eerste buitenwandeling maken.

Opsteker
De twee geboortes zijn een opsteker voor het Europese kweekprogramma waaraan Planckendael deelneemt. Van deze soort giraffen zijn er immers nog meer een 200-tal in leven. Het is volgens de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) een raadsel waarom deze twee borelingen zo kort na elkaar het leven zagen.

Hormonen
"Er is geen biologische verklaring voor, maar in Nederland kwam het eerder al voor dat twee olifantenmoeders vlak na elkaar bevielen. De hormonen van één van de olifantenkoeien sloegen blijkbaar op hol toen er een gezonde baby geboren werd", zegt woordvoerster van de KMDA Ilse Segers. Of er jaloezie in het spel is bij de giraffen van Planckendael is dus een vraag die waarschijnlijk nooit zal kunnen beantwoord worden. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weeënremmers gevaarlijk voor moeder


"Weeënremmers gevaarlijk voor moeder"
Sommige combinaties van weeënremmers kunnen zeer gevaarlijk zijn voor de moeder als het kind te vroeg dreigt te worden geboren. Nederlandse en Belgische gynaecologen concluderen daarom dat ze beter niet gebruikt worden gebruikt.

Ernstige complicaties
Bijna 2.000 gevallen waarbij vrouwen de remmers bij een dreigende vroeggeboorte kregen toegediend, werden onderzocht. Complicaties kwamen weinig voor: bij 14 van de 1920 gevallen. Maar die complicaties waren wel ernstig: de moeders kunnen bijvoorbeeld ernstige bloeddrukdaling krijgen, longoedeem, ernstige kortademigheid of een heftige allergische reactie. Dit kan zelfs dodelijk zijn.

Andere doelen
Niet alleen combinaties van de weeënremmende medicijnen kunnen riskant zijn. Ook is het ene type medicijn gevaarlijker dan het andere.
De geneesmiddelen die vaak als weeënremmer worden gebruikt, zijn eigenlijk voor andere doelen gemaakt, bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen. Het afremmen van de weeën is slechts een neveneffect. De middelen die speciaal gemaakt zijn voor weeënremming, zijn vaak duurder. De artsen vinden een bepaald middel, atosiban, het veiligst. De onderzoekers pleiten voor verder onderzoek naar de werkzaamheid van het middel. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delhaize verkoopt weer Unileverproducten na akkoord


Delhaize verkoopt weer Unileverproducten na akkoord


http://img3.imageshack.us/img3/4674/unileverproducten.jpg


Delhaize en Unilever zijn tot een akkoord gekomen, waardoor er opnieuw producten van de voedingswarendistributeur in de supermarkten van Delhaize te vinden zullen zijn.

In een gemeenschappelijk persbericht spreken de twee partijen van een "evenwichtig akkoord dat een positieve uitkomst betekent voor beide partijen en voor de consument."

Het conflict tussen Delhaize en de Brits-Nederlandse multinational sleepte al bijna een maand aan. Delhaize vond dat Unilever een te hoge prijs vroeg voor zijn producten. Delhaize haalde daarom zo'n 250 producten uit zijn rekken.

Supermarktketens als Colruyt en Carrefour zagen hun omzet stijgen omdat zij nog wel producten van Unilever aanboden. (br.Gazet van Antwerpen)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodzieke advocaat krijgt nier van grootste rivaal

Doodzieke advocaat krijgt nier van grootste rivaal  http://www.depers.nl/beeld/w400h266/2007/200706/20070617/nier.180.jpg


Een doodzieke advocaat heeft in Dallas een nieuwe nier gekregen. Niets bijzonders? Toch wel, Scott Skelton kreeg het orgaan gedoneerd van zijn grootste rivaal, de advocaat Keith Langston. Het duo maakte elkaar al jaren het leven zuur in de rechtzaal, maar sinds de onwaarschijnlijke geste van Langston zijn ze vrienden voor het leven geworden.


"De dokters gaven geen cent meer om mijn overlevingskansen. De tijd begon te dringen en er was nog steeds geen geschikte donor gevonden. Tot ik plots een telefoontje kreeg van Keith. Ik was ontroerd en helemaal ondersteboven van zijn voorstel", doet Skelton zijn verhaal. De transplantatie is intussen achter de rug. "Zijn lichaam heeft de nier niet afgestoten, dus het ziet er voorlopig erg goed uit. Hij heeft weer een toekomst", aldus donor Langston, die dezelfde bloedgroep heeft als Skelton. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen (4) wint onbewoond eiland


Jongen (4) wint onbewoond eiland


http://img261.imageshack.us/img261/3383/onbewoondeiland1.jpg


Een jongen van vier heeft een onbewoond eiland gewonnen met een prachtig wit strand. Yeh Chien-wei krijgt van mei tot september het gebruiksrecht op het eiland.

Volgens lokale media wil de bengel uit Taiwan vooral in zee gaan spelen. "Penghu is een archipel en het eiland dat hij gewonnen heeft is voorzien van elektriciteit en stromend water", aldus Lu Yan-chang. Penghu bestaat in totaal uit 64 eilanden en is vooral bekend voor de mooie stranden. Toeristen gaan er vooral watersporten. De winnaar mag ook zeven personen meenemen naar zijn eiland voor tripjes van maximaal drie dagen. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beautiful van James Blunt

  Om You're Beautiful van James Blunt

te beluisteren druk op de foto� Reageer (0)
05-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je flirten moet afleren

Waarom je flirten moet afleren

Flirten is leuk en onschuldig, zo wordt altijd gezegd. Maar te flirterig gedrag kan tot pijnlijke relatiebreuken leiden. Mannen met wie geflirt wordt, gaan hun vrouw minder appreciëren; flirterige vrouwen worden niet vertrouwd. "In een relatie kan je het flirten best zoveel mogelijk afbouwen", zegt Pam Spurr in de Times. Behalve met elkaar natuurlijk.


Handig, flatterend... en gevaarlijk?
Flirten is handig gedrag voor vrijgezellen: je kan contact leggen met iemand vanop afstand en het bouwt al een zekere spanning op. Maar ook mannen en vrouwen in een relatie bezondigen zich eraan. Als er met je geflirt wordt, is dat vaak flatterend en opbeurend. Maar als je zelf begint mee te doen, begeef je je op gevaarlijk ijs, waarschuwt Spurr.

Leuk, tot je een relatie hebt
"Mannen houden ervan als je flirt met hen, voor je een koppel bent. Ze verkeren in de waan dat je alleen met hen flirt. Met hen flirten, is voor hen iets heel anders dan flirterig aangelegd zijn. In het begin appreciëren ze het misschien nog, en zijn ze trots op hun nieuwe, levendige vriendinnetje dat ze toch maar lekker aan de haak hebben geslagen. Maar na een tijdje slaat dat om: ze willen je kunnen vertrouwen. Non-stop flirten helpt niet echt bij het opbouwen van vertrouwen."

Territoriaal en bezitterig gedrag? Vrouwen zijn anders niet veel beter. "Een vrouw die zegt dat ze er niet mee zit dat haar man met andere vrouwen flirten, zegt dat enkel om stoer te doen."

Moraal van het verhaal: "Flirt vooral met elkaar, hou de spanning in de relatie levend. Dan heb je geen reden om daarbuiten bevestiging te zoeken en wordt je relatie niet bedreigd." (edp) (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt fruit dik?


Maakt fruit dik?


De afbeelding “http://img235.imageshack.us/img235/1874/kylaxt0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Fructose, een natuurlijke suiker aanwezig in fruit, zou verantwoordelijk kunnen zijn voor het overgewicht, stellen Britse wetenschappers in het tijdschrift New Scientist.


Uit hun onderzoek blijkt dat fructose meer schadelijke effecten heeft dan andere soorten suiker. Fructose is aanwezig in fruit, fruitsap en confituur en wordt vaak gebruikt om frisdranken en fast food zoeter te maken. Volgens onderzoeksleider is het aantal calorieën minder belangrijk dan het soort suiker dat voedsel bevat.

Fructose of glucose?
De onderzoekers gaven 33 testpersonen met overgewicht 14 dagen lang maaltijden bestaande uit 30 procent vet, 55 procent complexe koolhydraten (zoals brood en rijst) en 15 procent proteïnen. In de tien weken erna kregen ze een dieet waarbij een kwart van de energie uit fructose of glucose kwam. Beide groepen kwamen in die periode zo'n 1,5 kilo bij.

Buikvet en cholesterol
Wie fructose kreeg, had echter veel meer buikvet en cholesterol ontwikkeld dan de glucose-groep. Buikvet is een gevaarlijke soort, omdat het je vitale organen omringt. Bovendien verhoogt het de kans op diabetes en hart-en vaatziekten.

Vergelijking
In een aparte studie, uitgevoerd door hetzelfde team, werd het effect van een dieet voor een kwart bestaande uit fructosestroop, sucrose, fructose of glucose met elkaar vergeleken. Na 24 uur bevatten alle bloedstalen evenveel vetten, afkomstig uit de suikers, behalve bij de groep die glucose had gekregen. "Veel suiker eten is dus geen goed idee", aldus Francine Kaufman.

Wél fruit eten
Toch is dat geen reden om geen fruit meer te eten: fructose is maar in een heel kleine dosis aanwezig is vers fruit. De andere gezondheidsvoordelen van fruit wegen veel zwaarder door dan het kleine beetje fructose dat je opneemt. Dus nee, niet fruit maakt je dik, maar wel het gezoete voedsel, zoals frisdranken en fast food. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe geweldige vondst in grote tempel uit faraotijd


Nieuwe geweldige vondst in grote tempel uit faraotijd


http://img158.imageshack.us/img158/8859/farao.jpg


Aan de enorme dodentempel van de Egyptische farao Amenhotep III in west-Thebe nabij Luxor hebben archeologen twee geweldige standbeelden van de heerser ontdekt. Dat heeft de Egyptische oudheidkundige dienst vandaag bekendgemaakt.

Uit kwartsiet en zwarte graniet
Een van beide figuren, in afzonderlijke delen opgegraven, is uit kwartsiet vervaardigd en toont de farao als sfinx. Het tweede beeld is uit zwarte graniet gemaakt en toont de Egyptische koning in een zittende houding.

Van geen enkele andere Egyptische farao dan Amenhotep III (ca 1379 - 1340 v. Chr.) zijn zoveel standbeelden ontdekt. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robotlerares


Robotlerares kan boos worden en afwezigheden registreren


http://img21.imageshack.us/img21/9905/robote.jpg


15 jaar werkte de Japanse wetenschapper Hiroshi Kobayashi aan de unieke robot.
Is robot Saya de lerares van de toekomst? Mogelijk wel, want het eerste experiment na tien jaar onderzoek met de unieke robotlerares was een succes. Voor een echte klas gedroeg Saya zich als een lereares van vlees en bloed, die verrast kan kijken, boos zijn en zelfs afwezigheden registreren. Bijkomend voordeel is dat de robotlerares polyglot is: ze spreekt dus veel talen.

18 motoren
15 jaar heeft de Japanse professor Hiroshi Kobayashi gewerkt aan deze baanbrekende robot, die oorspronkelijk Pokarin heette . Als finishing touch stak hij de robot in een menselijke verpakking. Voor het latex-gezicht stond een universiteitsstudente model. De robot bevat 18 motoren die heel wat expressies kunnen uitdrukken, gaande van blijdschap, verrassing, angst, afkeer en verdriet tot zelfs woede. Ook praktische taken als registreren welke leerlingen aanwezig en afwezig zijn, vormen geen probleem voor Saya. De leerlingen van een lagere school in Tokio kregen de primeur en keken verbaasd op toen plots een robot aan het bord opdook en hen de les spelde.

Ziekenhuis runnen
De robottechnologie zit duidelijk wereldwijd in een stroomversnelling want onderzoekers in Californië onthulden gisteren dat over tien jaar robots volledig de rol van dokters zouden kunnen overnemen en dus een compleet ziekenhuis runnen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katie Melua

Om Katie Melua te beluisteren en het mooie clipje
van haar te bekijken
druk op foto

� Reageer (0)
04-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig haar door de juiste voeding


Prachtig haar door de juiste voedingDe afbeelding “http://img181.imageshack.us/img181/9849/haarnuzo5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Een goede shampoo en conditioner kunnen je al een heel eind op weg helpen. Maar om stralend haar te krijgen, moet je ook letten op wat je eet. Je haar groeit tussen 0,6 tot 1,2 cm per maand.

Door de juiste dingen te eten, worden je cellen sterker, hierdoor gaat je haar er mooier uitzien. Maar verwacht je aan geen mirakels. Ben je geboren met dun haar, dan moet je niet verwachten dat je plots een heel volumineuze coupe zult krijgen. Maar door de juiste proteïnes en ijzers te eten kun je wel een verschil maken.

Let op met voedingssupplementen die zeggen je haar dikker te maken of je het sneller te doen groeien. Een overvloed aan bepaalde supplementen zoals vitamine A kunnen kunnen juist haaruitval veroorzaken.

Zalm
Zalm bevat veel omega-3-vetzuren, deze proteïne bevat ook vitamine B-12 en ijzer. Die vetzuren ondersteunen de gezondheid van je hoofdhuid. Een tekort ervan geeft je een droge hoofdhuid en zal ervoor zorgen dat je haar er dof uitziet. Vegetariërs kunnen voor een dagelijkse portie lijnzaad zorgen, dit bevat plantaardige omega-3-vetzuren.

Groene groenten
Groenten met een donker groene kleur, als broccoli en spinazie, zijn een goede bron voor vitamine A and C. Je lichaam heeft deze vitamines nodig om talgvet te produceren. Deze olieachtige stof is de natuurlijke conditioner van je haar. Verder zitten deze groenten vol ijzer en calcium.

Bonen
Linzen en kidney beans zijn belangrijk voor je haar. Ze leveren proteïnes die de groei bevorderen, maar ze bevatten ook ijzer, zink en biotine. Een tekort aan deze laatste stof zorgt voor bros haar.

Noten
Paranoten zijn een goede bron van selenium, een mineraal dat belangrijk is voor de gezondheid van je hoofdhuid. Walnoten bevatten omega-3-vetzuren die de conditie van je haar verbeteren. Samen met cashewnoten, pecannoten en amandelnoten zijn ze een uitstekende bron van zink. Een tekort van zink zorgt voor futloos haar.

Gevogelte
Kip en kalkoen zitten boordevol proteïnes, zonder deze stof krijg je zwak en broos haar. Als je een hier een langdurig tekort aan hebt, kan je haar zijn kleur verliezen. Verder zit er ook een speciale soort ijzer in dat je lichaam makkelijk kan opnemen.

Eieren
Het maakt niet uit hoe ze geserveerd worden, eieren zitten vol proteïnes. Daarnaast bevatten ze ook biotine en vitamine B-12, belangrijke voedingsstoffen wat beauty betreft.

Volkoren
Kies voor volkorenbrood en -ontbijtgranen, zo krijg je genoeg zink, ijzer en vitamine B binnen. Een snack met volkoren bezorgt je ook energie als je in de namiddag een dipje krijgt.

Oesters
Ze staan niet alleen bekend als afrodisiacum maar ze helpen je ook aan gezond haar. Oesters bevatten de anti-oxidant zink. Maar niet getreurd als ze niet dagelijks op je menu staan, je krijgt neemt ook zink op door runds- en lamsvlees te eten.

Magere zuivelproducten
Magere melk en yoghurt zijn een bronnen van calcium. Verder bevatten ze twee belangrijke bronnen van proteïne.

Wortels
Wortelen zitten boordevol vitamine A, die je naast een goed zicht ook een gezonde hoofdhuid geven.

Variatie
Wat gezonde eetgewoonten betreft, is variatie ontzettend belangrijk. Probeer alle bovenstaande voedingsmiddelen met elkaar af te wisslen.

Crashdiëten zijn ontzettend slecht voor je haar. Veel gewicht verliezen op korte tijd heeft invloed op het haarritme. Dat kun je twee tot drie maanden later merken aan haaruitval. Het is belangrijk om dan weer zo snel mogelijk gezond te eten. (ep) (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AC/DC komt niet terug, tickets worden terugbetaald


AC/DC komt niet terug, tickets worden terugbetaald


.


Er komt geen vervangconcert voor het gisterenavond afgelaste optreden van AC/DC in het Antwerps Sportpaleis. Wie een ticket had voor dat optreden, kan dat kosteloos laten omruilen voor een ticket voor het concert van de groep in Amsterdam op dinsdag 23 juni, maar tickets kunnen ook gewoon terugbetaald worden. Dat zegt concertorganisator Live Nation vandaag.

Het optreden moest gisteren afgelast worden wegens een plotse griepaanval van zanger Brian Johnson. Omdat de tournee van AC/DC heel strikt gepland is, kan er geen vervangconcert worden ingepland in Antwerpen.

Omruilen of terugbetalen
Mensen die een kaartje hadden voor het optreden kunnen dit laten terugbetalen of laten omruilen naar het concert van AC/DC in de Amsterdam Arena op dinsdag 23 juni. De ticketprijzen voor het concert in Amsterdam zijn hoger dan die voor Antwerpen, maar de tickets kunnen toch zonder enige bijkomende kosten worden omgeruild.

De procedure voor de terugbetaling en omruiling start vandaag om 15 uur. Vanaf dat ogenblik zal op de website van het Sportpaleis (www.sportpaleis.be) een speciale pagina beschikbaar zijn voor de tickethouders. Zij zullen er onder meer het unieke barcodenummer en reservatienummer van hun ticket moeten invullen, waarna ze hun keuze voor een van de twee opties zullen kunnen maken.

Busvervoer naar Amsterdam
Tele Ticket Service zal alle tickethouders ook persoonlijk, via e-mail of brief, op de hoogte brengen van de te volgen procedure. De tickethouders moeten voor vrijdag 20 maart hun keuze doorgeven. Naar het optreden in Amsterdam zal busvervoer worden ingelegd. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden geeuwen als baas geeuwt

Honden geeuwen als baas geeuwt


De afbeelding “http://img168.imageshack.us/img168/9205/hondmu3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Honden vinden het geeuwen van mensen aanstekelijk. Dat suggereert dat de viervoeters goed menselijke signalen kunnen lezen en waarschijnlijk zelfs empathie kunnen voelen. Dat meldden Britse wetenschappers in het vaktijdschrift Biology Letters.

Hoewel geeuwen bij veel dieren voorkomt, was bewijs voor aanstekelijk geeuwen - een geeuw naar aanleiding van het geeuwen van anderen - vooralsnog alleen bij mensen en chimpansees geconstateerd.

Het onderzoek van de wetenschappers wees echter uit dat 72 procent van de 29 geteste honden hier ook vatbaar voor was.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snurken kan leiden tot echtscheiding


Snurken kan leiden tot echtscheiding


http://img89.imageshack.us/img89/300/snurken.jpg


Twintig procent van de koppels slaapt apart, omdat een van de partijen zich niet kan gedragen in bed. In 7 procent van de gevallen liep de relatie erdoor op de klippen. Het slechte bedgedrag bestaat uit gedrag als snurken, de partner (ongewild) slaan en slaapwandelen. Dat blijkt uit een Brits onderzoek bij 1.000 mannen en vrouwen.

Slaaptekort & ruzie
Eén op de drie Britten zegt elke nacht wakker te worden gehouden, bij één op vijf is dat regelmatig het geval. Een kwart van de koppels maakt er bijna elke dag ruzie. Een op de tien wordt wakker gehouden door slaapwandelen, slaappraten of slaapslaan. Vrouwen zijn in deze het grootste slachtoffer. Een op de drie vrouwen zei in een andere kamer te slapen

Dit bedgedrag leidt niet alleen tot slechte of zelfs slapeloze nachten, maar ook tot eindeloze discussies, ruzies en uiteindelijk zelfs echtscheidingen. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als je kind geen vrienden heeft?

Wat als je kind geen vrienden heeft?

Als je kind het moeilijk heeft om vrienden te maken, dan bloedt je moederhart. Toch is er een manier waarop je kan helpen. We geven enkele handige tips waarmee je je kind kan begeleiden socialer te worden.

Anders dan de rest?
Begin met de dingen die je het makkelijkst kan aanpassen. Valt je kind uit de boot in de klas, Draagt het gelijkaardige kledij als de klasgenoten? Je moet natuurlijk geen fortuin spenderen aan een outfit die ze binnenkort toch niet meer kunnen dragen. Maar kinderen gaan al snel het klasgenootje viseren dat er anders uitziet, door hier op te letten kun je ervoor zorgen dat je oogappel sneller aanvaard wordt. Het belangrijkst is natuurlijk dat je kind zich goed voelt in zijn outfit.

Ruzie
Vind je kind het moeilijk om met leeftijdsgenootjes te spelen of maakt het veel ruzie met andere kinderen? Spreek dan met iemand van het CLB, ook een kinderarts of -psycholoog kan meer informatie geven. Iemand professioneel met veel ervaring kan je kind helpen socialer te leren worden. Of spreek eens met een klasgenootje van je kind. Zij kunnen je oogappel begeleiden op school en zo helpen vrienden te maken.

Eén vriendje is genoeg
Als je kind geen vrienden heeft, moet je niet proberen in twee weken proberen een hele vriendengroep te creëren. Het is belangrijk je oogappel te helpen één of twee goede vrienden te maken. Lukt dit niet op school, probeer het dan op de sportclub, jeugdbeweging of muziekschool. Spoor je kind aan iets nieuws te proberen, het het wel zelf een activiteit kiezen, leg niets op.

Steun
Je kan het probleem niet negeren, maar wees er op voorbereid dat het een project van lange adem kan worden. Laat je kind ondertussen weten dat je naar een oplossing voor het probleem zoekt en dat het steeds naar jou kan komen voor steun. (br.hln)

� Reageer (0)
03-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 kopjes groene thee per dag helpen afvallen


3 kopjes groene thee per dag helpen afvallen


De afbeelding “http://img401.imageshack.us/img401/2416/thee1ae6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Dagelijks drie kopjes groene thee per dag drinken, doen je afvallen. Uit onderzoek blijkt dat dit zelfs helpt als je blijft ongezond eten.

Mengeling
Een studie aan de universiteit van Queensland toont aan dat een bepaald merk groene thee je bloeddruk verlaagt en je lichaam helpt suiker te verwerken, waardoor je gaat afvallen. Het gaat over een mengeling van groene thee, pepermunt, druivenpitten en extract van olijfbladeren.

Verbluffende resultaten
De Australische onderzoekers ontdekten dat ratten die veel suiker en vetten eten dubbel zoveel vet rond de taille en een ontzettend hoge bloeddruk hebben. Maar wanneer ze dagelijks thee drinken, verdwijnt het vet aan de taille en daalt hun bloeddruk. Zelfs wanneer de ratten ongezond blijven eten. "Als iemand me had verteld dat je kon afvallen en gezonder worden door zoiets simpel als groene thee met olijfextract te drinken, had ik ze voor gek geklaard. Maar deze resultaten zijn verbluffend", zegt onderzoekster Lindsay Brown.

Vetcellen
Professor Brown zegt dat het drinken van drie kopjes thee per dag hetzelfde effect op mensen kan hebben. De onderzoekers denken dat groene thee zo gezond is omdat het ervoor zorgt dat je vetcellen niet nog meer vet aantrekken, waardoor ze ook niet groter kunnen worden.

Voorgaande studies toonden aan dat groene thee het hongergevoel vermindert, je zin in eten wegneemt, je cholesterol verlaagt en het risico op sommige kankers beperkt. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gaan beter om met geld


Vrouwen gaan beter om met geld


http://img17.imageshack.us/img17/4536/geld.jpg
 


Laat geldzaken voortaan maar over aan de vrouw. Uit een groot internationaal onderzoek van Reuters Synoyate, blijkt dat zij beter en verantwoordelijker weet om te springen met centen. Zes op de tien dames vindt zichzelf ook financieel onafhankelijk.

Schuldenvrij
Bij meer dan 9.000 mannen en vrouwen werd naar hun beheer van de geldbeugel, gevraagd. Dames vinden het daarbij zeer belangrijk om zonder schulden en financieel onafhankelijk, door het leven te wandelen. 70 procent van hen stelt dat het bezitten van meer dan één creditcard tot schulden en financiële risico's, kan leiden.

Zwakheden
Dames kennen hun capaciteiten: meer dan 60 procent vindt zichzelf meer verantwoordelijk met geld, tegenover 40 procent bij de mannen.

Dames erkennen daarbij ook hun zwakheden: bijna de helft geeft toe meer geld te spenderen dan hun mannelijke partner. Niet verwonderlijk dat 60 procent van de mannen het daarmee eens is.

Huishoudbudget
Toch vinden de dames dat zij beter het huishoudboekje kunnen hanteren. De hypotheek en vaste, maandelijkse lasten vinden ze meer een mannenzaak.

Onafhankelijk
Zes op de tien vindt zichzelf financieel onafhankelijk. Daarmee bedoelen ze dat ze kunnen rondkomen zonder het inkomen van de partner en vrij van schulden zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd in Australië, Brazilië, Bulgarije, Canada, Frankrijk, Indonesië, Maleisië, Mexico, Nederland, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negentigjarige Spanjaard loopt 3 records op een dag


Negentigjarige Spanjaard loopt 3 records op een dag


http://img57.imageshack.us/img57/5395/lopen2.jpg


Julian Bernal mag dan al 90 jaar zijn, hij verkeert nog steeds in topconditie. In zijn thuisstad Ferrol, in het noordwesten van Spanje, verpulverde de gewezen politieman het wereldrecord op de 3 km in de leeftijdscategorie 90+ met meer dan drie minuten.

Bernal voelde zich na zijn recordrace (19:59.60) nog zo fris dat hij dezelfde dag nog een andere topprestatie leverde. Op de 800 meter stelde hij het Europees record scherper (5:04.46) en liep onderweg nog een nationaal record op de 400 meter (1:48.98).

Zoon is trainer
Volgens de krant La Voz de Galicia begon de krasse oude knar op 76-jarige leeftijd met lopen na de dood van zijn vrouw. Hij wordt getraind door zijn 61-jarige zoon Jesus. "Ik loop ook, maar aan mijn vader kan ik niet tippen", zegt die.

Als volgende doel wil Bernal het wereldrecord op de 1.500 meter aanvallen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortfilmscenario van Brel onder de hamer in Brussel


Kortfilmscenario van Brel onder de hamer in Brussel

In Brussel gaat op vrijdag 13 maart een kortfilmscenario van Jacques Brel onder de hamer. Het gaat naar verluidt om een onuitgegeven en voor zijn biografen ook totaal onbekend stuk. De legendarische Belgische chansonnier zou het in 1953 geschreven hebben.

Met liedjesteksten
Het scenario draagt als titel 'Le troubadour. Conte de fée pour grandes personnes'. Het telt 16 getypte pagina's en draagt de handtekening van de toen 24-jarige Brel, schrijven de organisatoren van de veiling, The Romantic Agony Book Auctions, op hun website. Het stuk wordt geschat op een bedrag tussen de 1.500 en de 2.000 euro en bevat de synopsis van een film die zo'n 11 minuten duurt en de tekst van enkele liedjes, waaronder 'L'orage', 'Ballade', 'De deux vieilles notes' en 'La foire', die nadien werden uitgebracht met wijzigingen.

Verhaal over troubadour
Volgens de catalogus stuurde Brel het scenario naar de Belgische producent Emile Georges De Meyst. Het verhaal mengt lied, dans en dialoog. Het gaat over een troubadour die in een dorp een jong meisje ontmoet, haar dans, haar vlucht en het vertrek van de troubadour. Volgens de organisatoren van de veiling illustreert het scenario de liefde voor de film van de jonge auteur. Brel maakt zijn debuut op het grote witte doek wel pas in 1968 met 'Les risques du métier' van André Cayatte en draait zijn eerste eigen film pas in 1971 met 'Franz'. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis met mensentrekjes


Vis met mensentrekjes


http://img21.imageshack.us/img21/2549/vissenq.jpghttp://img3.imageshack.us/img3/8637/visd.jpg


Twee vissen met een mensachtig gelaat veroorzaken deining in Zuid-Korea. De 'humanoide' karpers, allebei wijfjes, leven in een vijvertje in Chongju.

Ze zijn zowat een meter lang en lijken een menselijke neus, ogen en lippen te hebben. Volgens de eigenaar, een 64-jarige Zuid-Koreaan, leven de merkwaardige karperachtigen al sinds 1986 in zijn vijver. "Met de jaren beginnen ze steeds meer menselijke trekjes te vertonen", beweert de man. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice - Ray LaMontagne - To Love Somebody

Damien Rice & Ray LaMontagne - To Love Somebody

Om het duo te beluisteren druk op de foto
� Reageer (0)
02-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien procent ververst slip niet dagelijks


Tien procent ververst slip niet dagelijks


http://img14.imageshack.us/img14/646/slipb.jpg


Nederlandse vrouwen nemen het niet zo nauw met het dagelijks verversen van hun onderbroek. Liefst 10 procent loopt met dezelfde slip meer dan één dag rond. Dat blijkt uit een poll op de website van de Telegraaf. Microbioloog Rijkelt Beumer stelt dat het niet eens zo erg is om langer dan één dag dezelfde onderbroek te dragen.

Beha
Vorige week raakte al bekend dat de beha door heel wat dames langer dan één dag gedragen werd. Sommigen gaan even spaarzaam om met de slip, zo blijkt.

Parfum
Eerder onderzoek aan de universiteit van Manchester toonde aan al aan dat 1 op de 10 Britten drie dagen lang met dezelfde onderbroek rondloopt. 1 op 20 geeft toe de onderbroek binnenste buiten te keren of parfum te gebruiken om de nare geurtjes uit de lingerie te bannen.

Cosmetisch gegeven
Levensmiddelenmicrobioloog Beumer van de Universiteit Wageningen ziet geen graten in het niet dagelijks verversen van de slip. "Tot en met de jaren vijftig was het de gewoonte slechts één keer in de week te verschonen. Het verschonen is meer een 'cosmetisch iets' geworden".

Diarree
Enkel in het geval van diarree raadt Beumer aan om minstens één keer per dag schone onderkleding aan te trekken. Wassen op hoge temperaturen is daarbij zeer belangrijk om alle ziektekiemen te doden. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Belg op vier slaapt slecht


Eén Belg op vier slaapt slecht


De afbeelding “http://img100.imageshack.us/img100/2733/slapenmk7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Drieëntwintig procent van de Belgen, of ongeveer één Belg op de vier, heeft problemen met het slapen en die problemen zijn dan zo groot dat ze het functioneren overdag hinderen. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau Ipsos. Nog belangwekkender is dat de helft van de mensen met een slaapprobleem zich daarvoor niet laten behandelen. Nochtans leiden slaapproblemen tot gezondheidsproblemen, waarschuwen de onderzoekers.

Allerlei problemen
Moeite hebben om in te slapen, te vroeg wakker worden, moeilijk opnieuw inslapen als je wakker wordt, of gewoon te weinig slapen, zijn veel voorkomende situaties. Wie er minstens drie maal per week mee geconfronteerd wordt, en dat gedurende een half jaar, heeft een echt slaapprobleem. Die problemen zijn te behandelen, met een goede levenshygiëne, met cognitieve gedragstherapie of, indien nodig, met medicatie. Bekendst zijn dan de benzodiazepines maar sinds kort is ook het slaaphormoon melatonine verkrijgbaar. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controleurs De Lijn mogen nu ook reizigers fouilleren


Controleurs De Lijn mogen nu ook reizigers fouilleren


http://img513.imageshack.us/img513/9494/delijn.jpg


Vanaf vandaag mogen controleurs op bussen en trams van De Lijn reizigers fouilleren. Daarnaast mogen ze ook reizigers van een voertuig zetten, ze een half uur vasthouden tot de politie aankomt in het geval van een misdaad en bagage doorzoeken. De uitgebreide bevoegdheden zijn toegekend aan de 250 controleurs van de 'Lijncontrole', de nieuwe veiligheidsdienst die maandag officiëel van start is gegaan.

Veiligheid reizigers
Volgens De Lijn hebben de Lijncontroleurs de taak om de veiligheid van reizigers en chauffeurs te garanderen. Het fouilleren en controleren op zwartrijden zijn de voornaamste functies, maar ze zien ook toe op de kwaliteit van de dienstverlening en zorgen ervoor dat bij ongevallen de reizigers goed geholpen kunnen worden.

Dodelijk geval van agressie
Het veiligheidsplan van De Lijn werd 2,5 jaar geleden sterk uitgebreid toen in Antwerpen na een geval van agressie buschauffeur Guido De Moor omkwam. De provincie Antwerpen telt met 88 controleurs dan ook de meeste controleurs gevolgd door Oost-Vlaanderen met 80. De 250 controleurs, met grijs uniform, volgden 168 uur opleiding om erkend te worden als veiligheidsagent.

Forse investeringen in veiligheid
De Lijn investeert naar eigen zeggen fors in veiligheid, met naast de controleurs 224 mensen die instaan voor sociale aspecten. het gaat om lijnspotters, straathoekwerkers en premetrotoezichters. In totaal zijn er 474 mensen op pad. "We investeren elk jaar 20 miljoen euro in veiligheidsmaatregelen", zegt directeur-generaal Ingrid Lieten, "Met de oprichting van een eigen veiligheidsdienst zetten we een nieuwe stap naar een professionele aanpak van de veiligheid in en rond onze voertuigen", besluit ze. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Barry White

 Barry White

My first, my last my everything

te beluisteren druk op de foto� Reageer (0)
01-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe populairder op school, hoe rijker later


Hoe populairder op school, hoe rijker later


http://img3.imageshack.us/img3/274/schooli.jpg


Wel eens jaloers geweest op de klasgenoot of klasgenote die bij iedereen populair was ? Dan was daarvoor een goede reden, op dat moment onvoorzienbare reden. Want hoe meer vrienden een kind op school heeft, des te groter is de kans dat hij of zij op latere leeftijd een goedbetaaalde job zal vinden.

Drie beste vrienden
Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd aan de universiteit van Essex. Uitgangspunt vormden gegevens van een eerdere Amerikaanse studie waarbij groepen scholieren werd gevraagd hun drie beste vrienden te noemen. Op basis daarvan werd een lijst opgemaakt van de populairsten van de klas. Dezelfde groepen werden in de jaren die volgden nog regelmatig ondervraagd naar hun inkomens en die werden dan vergeleken met het aantal vrienden.

Sociale vaardigheden
Uit die cijfers - waarbij ook rekening werd gehouden met intelligentie en sociale achtergrond - concludeerde onderzoeksleider professor Steve Pudney dat voor elke extra vriend die een leerling op school heeft, het salaris 35 jaar later 2 procent hoger ligt dan bij minder graag geziene klasgenoten. Wat de stelling bevestigt dat voor succes in het latere leven niet alleen academische kwalificaties maar ook sociale vaardigheden een grote rol spelen.

In de woorden van professor Pudney 'omdat de plaats waar je werkt een sociale achtergrond vormt waar mensen elkaar moeten "managen" en waar in ploeg moet worden gewerkt. Dat verklaart waarom sociale vaardigheden belangrijk en nuttig zijn'. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vertellen zijn knuffels?


Wat vertellen zijn knuffels?


http://img379.imageshack.us/img379/1076/stelqf4.jpg


Lichaamstaal vertelt heel wat over hoe iemand zich voelt, ook al zegt hij of zij het niet met woorden. We geven enkele tips hoe je zijn gevoelens voor jou kunt afleiden uit zijn knuffels.

Hij trekt je tegen zijn borstkas aan
Hij wil stoer overkomen, maar eigenlijk is je partner een softie. Door je dicht tegen zijn hart te brengen, wil hij tonen dat hij van je houdt. Zijn borstkas is ook één van de mannelijkste delen van zijn lichaam, het is voor hem een manier om je te laten weten dat hij je kan beschermen. Ook neemt je partner graag de leiding in bed. Hij houdt van de missionarishouding of doet het graag op zijn hondjes.

Lepeltje
Je partner is graag dicht bij je. Hij houdt ervan wanneer jouw kont dicht bij zijn geslachtsdeel is, terwijl hij zijn handen vrij heeft. Dit betekent dat je partner een hoge seksuele drift heeft. Hoewel hij graag knuffelt, heeft hij het moeilijk om zichzelf emotioneel uit te drukken. Hij zal zijn liefde voor jou eerder met daden dan met woorden tonen.

Hij legt zijn hoofd in je schoot
Mannen die deze knuffel verkiezen, zijn heel aanhankelijk. Ze hebben een vriendin nodig om zich goed te kunnen voelen. Hij kan zich makkelijk emotioneel uitdrukken en praat ook graag over zijn gevoelens. Je gelukkig maken, dat is zijn doel. Ook in bed zal hij je graag verwennen, hij vindt het leuk om je naar een hoogtepunt te helpen.

Eén arm rond je
Je vastnemen met een arm, is niet echt een intieme positie, het is een soort van knuffelminimum. Hij beseft dat jij nood hebt aan lichamelijk contact, maar hij doet daarbij het nodige om je tevreden te stellen, meer niet. Hij zal zich niet aan je aanpassen. Het goede nieuws is wel dat hij moeite doet om je te plezieren, ook op seksueel vlak. Geef hem de nodige begeleiding en hij zal beter worden in knuffelen en ander lichamelijk contact. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaans meisje (9) verwacht tweeling van stiefvader


Braziliaans meisje (9) verwacht tweeling van stiefvader


http://img253.imageshack.us/img253/3548/zwanger1.jpg


In Brazilië is een negenjarig meisje in verwachting van een tweeling nadat ze jarenlang door haar stiefvader werd verkracht. Abortus is officieel verboden in het land, maar dokters vrezen dat het lichaam van het meisje de zwangerschap niet aan kan. Dat meldt de Telegraaf.

De 23-jarige stiefvader misbruikte het meisje vanaf haar zesde levensjaar. Ze kreeg voor elke 'beurt' omgerekend 33 eurocent. Ook haar iets oudere mentaal gehandicapte zusje werd misbruikt door de stiefvader. Het meisje is intussen vier maanden zwanger en had eerst niet door dat ze in verwachting was. Ze ging naar het ziekenhuis omdat ze buikpijn had.

In principe is abortus verboden, maar bij verkrachting of als het leven van de vrouw in gevaar is, wordt een uitzondering gemaakt. De stiefvader werd donderdag gearresteerd terwijl hij op de vlucht was. (br.hln)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!