Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ga op reis naar dromenlandDe afbeelding “http://img120.imageshack.us/img120/3065/laetitiazf0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


ik sluit mijn ogen
want ik ben een beetje moe
voel me wegzakken in een diepe slaap
terwijl ik eens heel hard geeuw
 
dan vallen mijn ogen dicht
en ben ik  weg van het licht
ondertussen maak ik een reis
een reis door mijn dromen
 
ik kom langs wezens die alleen bestaan
in de fantasie van mijn dromen
ik kom op plaatsen
waar ik anders nooit zou komen
 
ik weet precies waar ik ben
omdat ik iedereen daar heel goed ken
ik ben op reis naar het beloofde land
ik ga op reis naar dromenland� Reageer (0)
29-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox


Annie Lennox

Om het mooie liedje Why te beluisteren
druk op de foto
Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schots zangeres.

Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.

Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists.

Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging, ging ze verder als soloartiest. Haar debuutalbum uit 1992, Diva, was een zeer groot succes, waarvan 3 nummers (Why, Walking On Broken Glass en Little Bird) in de Engelse top 10 terecht kwamen.

De eerste single van haar tweede soloalbum, "No More `I Love You's'" won een Grammy Award in 1996. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalt de 2e positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations en is wederom een groot succes in Europa.

Lennox sprak zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied Into the West, afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde solo-album Bare. Bare, een tamelijk donker album, werd een bescheiden succes in Europa en kende geen singles. In de Verenigde Staten scoorde Annie wel een club-hit met een remix van het nummer "Pavement Cracks".

Op 4 juli 2006 ontving Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.

De afbeelding “http://img153.imageshack.us/img153/4323/80570735lj8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Op 2 oktober 2007 verscheen haar vierde solo-album "Songs of Mass Destruction". De eerste single is Dark Road en kwam uit op 25 september. Als tweede single is het nummer Sing uitgebracht, gezongen door Annie en het choir of 23: 23 vrouwelijke collega-wereldsterren zoals Shakira, Dido, Christina Aguilera en Madonna.


� Reageer (0)
28-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dave berry - this strange effect

Om this strange effect van Dave Berry
te beluisteren druk op de foto� Reageer (0)
27-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe Maar De Bom


Doe Maar


Om  De Bom van Doe maar te beluisteren
druk op de foto
� Reageer (0)
26-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kus haalt vrouw uit coma

Kus haalt vrouw uit coma


http://journaloes.punt.nl/upload/kus.gif


Een Britse vrouw is uit haar coma ontwaakt toen haar man haar om een kusje vroeg. Voor het gezicht van de verbijsterende artsen reageerde de vrouw op de vraag van haar echtgenoot.

Radeloos
De vrouw had kort na de geboorte van haar zoontje een hartaanval gekregen en was in coma geraakt. Twee weken lang zat haar man radeloos aan bed. Alles had hij al geprobeerd. Van haar lievelingsmuziek afspelen tot geluidjes van haar baby laten horen. Ook had haar dochtertje al verschillende noodoproepen als 'mama wordt alsjeblieft wakker' aan haar bed gebracht.

Kusje
Echtgenoot Andrew Ray wist niet meer wat hij moest doen en zei uiteindelijk wanhopig: "Emma, geef me alsjeblieft een kus". Voor het oog van de verbijsterde dokters draaide de vrouw haar hoofd om tuitte haar lippen en gaf een kusje op de mond van haar man, zo schrijft de Daily Mail.

Inmiddels, ruim twee jaar verder, is moeder Emma nog lang niet hersteld en heeft ze nog een lange revalidatieweg te gaan. De familie is echter heel blij dat ze zo snel is bijgekomen. (br.hln)
� Reageer (0)
25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D kan dementie voorkomen


Vitamine D kan dementie voorkomen


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/ouderen-2.jpg


Vitamine kan helpen mentale achteruitgang bij oudere mensen te voorkomen, dat blijkt uit een recente studie. Je vindt deze vitamine in vis en zonlicht stimuleert de productie in je lichaam.

Twee keer zoveel
De onderzoekers bestudeerden 2.000 mensen ouder dan 60. Eerder bleek al dat mensen die op latere leeftijd minder mentale capaciteiten hebben, meer kans lopen meer om dementia te ontwikkelen. Bij 200 deelnemers verminderden de mentale capaciteiten op latere leeftijd. Ook bleek dat deze mensen het minste vitamine D in hun bloed hadden. Ze lopen twee keer zoveel kans op dementie dan mensen met veel vitamine D in het bloed. Aangezien supplementen met vitamine D een heel goedkope remedie voor dementia zou zijn, is dit een heel interessant resultaat. Maar er moet volgens experts nog meer onderzoek gebeuren.

Supplement of niet?
Vitamine D is een belangrijk bestanddeel omdat het ook je botten gezond houdt en het versterkt je immuunsysteem. Maar de huid van oudere mensen is minder in staat het vitamine uit zonlicht op te nemen. Zij moeten dus meer vis eten of melk verrijkt met vitamine D drinken.

Professor Iain Lang: "Voor oudere mensen is het in de winter echt een probleem om genoeg vitamine D op te nemen. Je kan dit makkelijk oplossen door een supplement te nemen. Dit werd eerder al aangeraden aan oudere mensen om hun lichamelijke gezondheid op peil te houden, maar uit dit onderzoek blijkt dat het ook andere voordelen heeft." Experte Rebecca Wood: "Vele voedingsmiddelen bevatten vitamine D, zoals vis, eieren, ontbijtgranen. Daarom denk ik niet dat het nodig is om supplementen aan te raden. We moeten wel ouderen er bewust van maken dat je eetgewoonten je risico op dementie kunnen beperken. Ook regelmatig sporten en sociale contacten helpen." (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gigliola Cinquetti - Non Ho L'età

Gigliola Cinquetti - Non Ho L'età

Om het liedje Non Ho L' età uit 1964

te beluisteren druk op de foto

Gigliola Cinquetti (Verona, 20 december 1947) is een Italiaanse zangeres.

Nadat ze in het najaar van 1963 al het Festival di Castrocaro had gewonnen met het liedje Le strade di notte, won ze op 16-jarige leeftijd samen met Patricia Carli het San Remo-Festival 1964 met Non ho l'età. In die tijd plaatste de winnaar zich daarmee voor het Eurovisiesongfestival, waar ze twee maanden later in Kopenhagen namens Italië aantrad. Ze haalde de eerste overwinning voor Italië binnen, in het Verenigd Koninkrijk kwam ze in de top 20 van de hitparade. Aan de zijde van Domenico Modugno won ze twee jaar later opnieuw het San Remo-Festival. Het gebeurde vaker dat een duo won en slechts een van hen naar het songfestival ging. Hiermee bespaarde Gigliola zich een blamage, want het lied eindigde als laatste. Toch werd het in 1974 een grote hit. Datzelfde jaar nam ze ook opnieuw deel aan het songfestival met het liedje Sì. Het was echter jaar van ABBA en hierdoor moest ze genoegen nemen met de tweede plaats. Haar Engelse vertaling Go haalde in het Verenigd Koninkrijk een plaats in de top 10.

Na de overwinning van Toto Cutugno in Zagreb presenteerde Gigliola samen met genoemde Toto het Eurovisiesongfestival 1991 in Rome. Deze editie staat bekend als het songfestival met de slechtste presentatoren uit de geschiedenis. Naar goed Italiaans gebruik praatten ze voortdurend door elkaar heen en bij de puntentelling kwam het scorebord zelden in beeld. Bovendien herhaalden ze alle punten in het Italiaans, wat het voor niet-Italiaanssprekenden extra irritant maakte.� Reageer (0)
23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokter van Hitler


Dokter van Hitler oorzaak hoge aantal tweelingen in Brazilaans dorp
Een Duitse arts zou verantwoordelijk zijn voor het hoge aantal tweelingen in een Braziliaans dorpje. Dat schrijft de Argentijnse historicus Jorge Camarasa, die de vlucht van nazi's naar Zuid-Amerika bestudeert.

Dokter Josef Mengele, ook bekend als de 'engel des doods', had van Adolf Hitler de opdracht gekregen de geboorte van het Arische ras te stimuleren. Na zijn vlucht naar Brazilië heeft de arts zijn experimenten blijkbaar verder gezet. In het dorpje Candido Godoi bevalt één zwangere vrouw op vijf van een tweeling. Meestal hebben de kinderen blond haar en blauwe ogen.

Volgens Camarasa was Candido Godoi het laboratorium waar Mengele zijn droom in vervulling zag gaan. Hij zou vrouwen behandeld hebben tijdens hun zwangerschap en hen verschillende drugs toegediend hebben. Mengele stierf in 1979.� Reageer (0)
22-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anouk...lost


Anouk
Om Lost te beluister druk op de foto
 en geniet ervan

.
� Reageer (0)
21-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat we écht verlangen van hem

Wat we écht verlangen van hem


http://img168.imageshack.us/img168/1350/koppelvw2.jpg


Mannen en vrouwen zijn anders, dat weten we al langer. Neem nu onze ideeën over een liefdesrelatie. Vaak verwachten we andere dingen van onze liefste of is de ontgoocheling groot als hij onze signalen duidelijk niet begrepen heeft. Het wenslijstje van vrouwelijke lezers, verschenen op Trendstyle, maakt meteen duidelijk dat we uiteindelijk niet veel verlangen van onze mannen.

1. Meer tijd samen
Werken voetballen uitgaan, vrienden. Altijd is hij weg, terwijl jij thuis alleen achterblijft. De weinige tijd dat rest, is voor jou.

2. Een lief gebaar
Kleine attenties, lieve woordjes, onverwachte aandacht: meer vragen we niet. Zo weten we meteen dat hij nog van ons houdt.

3. Ook onze stem
Over de inrichting van het huis of de juiste outfit telt jouw mening. Anders is het met andere beslissingen. Gaat het over echt belangrijke beslissingen, heeft zijn stem nog steeds de doorslag.

4. Begrip voor humeurtjes
Vrouwen hebben humeurtjes, daar heeft hij het moeilijk mee. Loop je niet altijd blij of vrolijk rond, dan wordt hij lastig of besteedt hij er geen aandacht aan. Begrip is het enige dat ze vraagt.

5. Meer waardering voor mijn werk
Hij heeft een zware job met veel verantwoordelijkheid: alle begrip en steun. Omgekeerd moet dat ook en dat vinden nu net niet alle dames het geval. Kan jij bij hem terecht als je over een probleem op het werk wil vertellen?

6. Een handje meehelpen
Vrouwen hebben het tegenwoordig druk, een extra handje in het huishouden zou mogen. En dan hebben we het niet alleen over de vuilnisbakken buitenzetten.

7. Complimentjes
Een nieuwe jurk, een nieuw kapsel? Is het echt zoveel gevraagd om er iets leuks over te zeggen?

8. Meer belangstelling
Ook vrouwen hebben ambities. Daar mag best over gepraat worden, ook thuis. Al te vaak krijgen ze de idee dat het hem helemaal niet kan schelen welke beslissingen zij wil nemen.

9. Gelukkig koppel
Aandacht, dat willen we. Ook als er anderen bij zijn. Al hangt hij in groep de meest joviale en briljante man uit, negeer haar niet. Een beetje aandacht, waar anderen bij zijn, kan echt geen kwaad. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilbert Becaud - Nathalie

Gilbert Becaud - Nathalie

Om hem te beluisteren druk op de foto� Reageer (0)
20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezegde


Als je jeuk hebt is het plezierig om te krabben.

Maar het is beter helemaal geen jeuk te hebben.
De afbeelding “http://blogsimages.skynet.be/images_v2/002/614/713/20071217/dyn008_original_388_500_pjpeg_2614713_2b2efe922387973abbf349c95f3be251.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijbewijs zonder examen


Duizenden Belgen krijgen rijbewijs zonder examen


http://img174.imageshack.us/img174/4543/rijbewijsfz1.jpg
 


Dat er met rijexamens geknoeid in bepaalde rijscholen, was al bekend, maar nu komt een nog veel groter schandaal aan het licht met rijbewijzen. Jaarlijks worden in ons land ruim 10.000 rijbewijzen afgeleverd aan 'chauffeurs' die niet eens de wegcode kennen. Er zijn er zelfs die een rijbewijs krijgen zonder dat ze moeten bewijzen dat ze kunnen rijden. Dat komt omdat een buitenlands rijbewijs (ook een vervalst) heel makkelijk tot een (geldig) Belgisch kan omgeruild worden. Dit onthutsende verhaal brengt P-Magazine, dat vanaf vandaag in de krantenwinkels ligt.

Truck is geen tractor
P-Magazine brengt een aantal onwaarschijnlijke getuigenissen. Het meest straffe verhaal is wellicht dat van een Turk met de dubbele nationaliteit die alleen nog maar op een tractor gezeten had. In België kreeg hij probleemloos een rijbewijs om een vrachtwagen te besturen, hoewel hij nog nooit aan het stuur van een truck had gezeten. Een vriend van hem die een vrachtwagen heeft, geeft de vrachtwagenchauffeur - die al jaren in een truck rondrijdt zonder er deftig mee te kunnen rijden - 's nachts rijlessen. "Eén keer werd ik tegengehouden door de politie, omdat ze het verdacht vonden dat ik altijd hetzelfde traject aflegde en telkens terugdraaide. Ik heb ze dan maar wijsgemaakt dat ik thuis iets vergeten was. Ze geloofden me en wensten me na controle van mijn geldige documenten een goede nacht."

Buitenlands rijbewijs
De problemen stellen zich vaak bij het omruilen van een buitenlands rijbewijs naar een Belgisch. In sommige landen kan je een rijbewijs bekomen zonder enige vorm van examen. Als je dan in België tooekomt, volstaat het vaak om een immatriculatiebewijs (inschrijvingsbewijs) voor te leggen om een nieuw rijbewijs te krijgen dat geldig is in ons land. Vaak worden valse rijbewijzen zo omgeruild zonder enige controle. Dat kan zo snel gaan dat een aantal uitgewezen migranten, ondertussen wel voor altijd een permanent Belgisch rijbewijs heeft verkregen.

Vlaams Belang
Het was senatrice Nele Jansegers (Vlaams Belang) die in oktober van vorig jaar de zaak aan het rollen bracht met een schriftelijke vraag aan minster van Verkeer Etienne Schouppe, uitgerekend de man die met lagere maximumsnelheden en lagere promillegehaltes voor de proppen komt om de verkeersveiligheid te verhogen. Een buitenlander had aan een familielid van haar gevraagd of die zijn echtgenote wilde leren rijden. "Zijn echtgenote had voor ze naar ons land kwam een rijbewijs in haar land van herkomst - Turkije -verworven. Zij had het ondertussen omgeruild voor een Belgisch rijbewijs, maar kan niet met de wagen rijden. Haar rijbewijs is ook geldig voor het rijden met lichte vrachtwagens." De senatrice vroeg de cijfers op en die waren onthutsend. Jaarlijks worden 10.000 rijbewijzen uitgereikt op deze manier (gewoon buitenlands rijbewijs omruilen). De Marokkanen spannen de kroon met 3.272 rijbewijzen in 2007 voor de Turken met 1.302.

Nederland strenger
In Nederland zjin de autoriteiten alvast veel strenger bij het omruilen van een buitenlands rijbewijs. Is er dan helemaal geen controle bij ons? Toch wel. Ons land hanteert een lijst van zowat 90 landen
waarvan de rijbewijzen worden erkend, maar met een pak Afrikaanse landen op de lijst (zoals Congo, Marokko, ...) waar je heel makkelijk aan een (vals) rijbewijs kan geraken, is dat vragen om misbruiken, ongerijmdheden en uiteraard fraude. In sommige landen worden rijbewijzen zomaar uitgereikt. Op simpel verzoek, in andere landen via een corrupte ambtenaar.

Beveiliging
Het werkt vaak, want rijbewijzen zijn niet zo beveiligd tegen vervalsing als paspoorten en bovendien is gemeentepersoneel meestal niet erg bedreven in het ontdekken van vervalsingen. Bij twijfel over de echtheid van een buitenlands rijbewijs gaat het stuk naar de Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Valsheden (CDBV). In 2007 werden liefst 1.982 valse, niet-Europese rijbewijzen onderschept. Maar hoeveel werden er níét onderschept? Dat blijft uiteraard een mysterie, besluit de reportage van P-Magazine. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen kunnen beter hongergevoel onderdrukken


Mannen kunnen beter hongergevoel onderdrukken


http://img99.imageshack.us/img99/7727/hongertg4.jpg


Mannen kunnen beter het hongergevoel onderdrukken dan vrouwen, zo blijkt uit een studie. Vrouwen kunnen weliswaar het subjectieve hongergevoel verdringen, maar in hun hersenen knaagt de honger verder.

Onderdrukken
De wetenschappers onderzochten de activiteit in geselecteerde hersengebieden bij 23 proefpersonen. 13 vrouwen en 10 mannen vastten 17 uur. Daarop moesten ze aan hun lievelingsgerecht denken, of proberen de gedachte aan eten te verdringen. De onderdrukking van honger leidde bij beide geslachten tot een daling van de wens tot eten. Bij de vrouwen drong dit effect niet door tot de hersenen die hoog actief bleven. Bij mannen daarentegen voerde de onderdrukking ook tot een afname van de activiteit in het hersengebied dat onder andere gevoelens en motivatie stuurt.

Verstoring
De onderzoeksresultaten tonen aan dat die hersengebieden van belang zijn voor het het overwinnen van het hongergevoel. Een verstoring ervan begunstigt overgewicht en zwaarlijvigheid.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Soul


Van Morrison - Soul

Om hem te beluisteren druk op de foto
� Reageer (0)
19-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 10 vrouwen slachtoffer van partnergeweld


1 op 10 vrouwen slachtoffer van partnergeweld


http://img178.imageshack.us/img178/4544/partnergewelduc2.jpg


Ruim 10 procent van de Vlaamse vrouwen werd ooit geconfronteerd met partnergeweld. Bij 1 op 30 gebeurde dit geweld tijdens de zwangerschap of in het jaar voor de zwangerschap. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek van Kristien Roelens van de vakgroep Uro-gynaecologie aan de Gentse universiteit.

Vrees
Roelens onderzocht de problematiek via schriftelijke vragenlijsten bij Oost-Vlaamse zwangere vrouwen en gynaecologen.
Hoewel partnergeweld in Vlaanderen regelmatig voorkomt, durven weinig slachtoffers hierover praten met hun zorgverstrekkers. Typisch is dat de vrouwen vage klachten hebben met niet-specifieke of zelfs geen symptomen.

Opleiding
Tegelijk onderschattten gynaecologen het probleem. Ze vinden zichzelf niet competent genoeg om ermee om te gaan en slachtoffers correct door te verwijzen. Een routinescreening bij al hun patiënten zien de meeste gynaecologen niet zitten, al zijn ze wel vragende partij voor opleiding rond dit probleem. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Maandag deprimerendste dag


Maandag meest deprimerendste dag van het jaar


http://img93.imageshack.us/img93/2632/deprifl9.jpg


Niemand ontkomt eraan: maandag 19 januari is het weer 'blue monday', oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. De vader van 'blauwe maandag' is de in depressies gespecialiseerde Engelse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht een paar jaar geleden een wetenschappelijke formule waaruit bleek dat de derde maandag in januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Koud en blut
Het slechte weer in januari maakt sowieso al velen somber. Bovendien realiseren mensen zich in de derde week van januari dat zij hun goede voornemens alweer hebben verbroken en dat het nog heel lang duurt voordat zij weer vakantie hebben. Daarnaast zijn de meesten in januari nog redelijk blut door de feestdagen, terwijl in de derde week wel weer de maandelijkse rekeningen binnenstromen.

Vrolijkste: vrijdag 19 juni
Arnall heeft overigens ook de vrolijkste dag van het jaar berekend. Dit is volgens zijn formule de vrijdag in juni die het dichtst bij de dag ligt waarop de zomer officieel begint. Op vrijdag zijn veel mensen blij dat het weekend voor de deur staat en als dan ook de zomer begint, beseffen veel mensen dat zij bijna op vakantie gaan. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalida bonsoir mon amour


Dalida ... bonsoir mon amour

Om haar te beluisteren druk op de foto
� Reageer (0)
18-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolken drijven voorbij


De afbeelding “http://img79.imageshack.us/img79/5698/otisiu4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

wolken
drijven voorbij
regendruppels
vallen op mij

de lucht
grijs en grauw

de dag
zonder zon
zo is het al
sinds het vanmorgen begon
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker

Joe Cocker

Om ...With a little help from my friends
te beluisteren druk op de foto...
� Reageer (0)
17-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anorexiawebsites verleiden Vlaamse meisjes


Anorexiawebsites verleiden Vlaamse meisjes


http://img522.imageshack.us/img522/471/anorexia2gc3.jpg


Een op de drie Vlaamse jongeren vindt het een goede zaak dat pro-anorexiawebsites bestaan. Een op de acht tienermeisjes heeft al zo'n site bezocht, waarop meisjes elkaar aanmoedigen zo min mogelijk te eten. Dat blijkt uit een enquête van Kathleen Custers van de Leuvense School voor Massacommunicatieresearch bij ruim 700 jongeren. (br.hln)� Reageer (0)
16-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones

Norah Jones

Om het liedje Sunrise te beluisteren druk op de fotoNorah Jones

Norah is een dochter van de beroemde Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones, en is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van Ravi Shankar.

Haar jeugd bracht ze door bij haar moeder die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Ze is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday en ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool.

Op vijfjarige leeftijd begon Norah met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde ze naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen wel leuk maar voelde dat de pianostudies haar een vastere basis zouden geven. Terwijl ze nog op school zat won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat ze was afgestudeerd trok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Norah zong een tijdje in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral wat ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging ze om met de plaatselijk songwriters. Ze vond daar inspiratie om haar eigen nummers te schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Norah zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Norah was dit de gelegenheid vocaal terug te keren naar haar jazzroots en ze ging opnieuw liedjes schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Norah een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Norah met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Norah was de grote winnaar op de Grammy-uitreiking in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met maar liefst acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd daar beloond met bekroning in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd maar liefst 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam haar tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd al één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Norah's tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Norah op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Norah aan haar derde album dat vanaf januari 2007 in de winkels lag en de titel Not Too Late draagt. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Ook in 2007 maakte Norah Jones haar debuut als filmactrice met de hoofdrol in My Blueberry Nights.

� Reageer (0)
15-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de vliegerDe afbeelding “http://img178.imageshack.us/img178/8321/vlieghd0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Stoer staat zij daar

haar haren wapperend
in de wind
stevig vast houden
een touw
daaraan de vlieger

trots is zij
de vlieger staat zo hoog
hij wijst naar boven
tot aan de regenboog
zij kijk me aan
doet een briefje aan de lijn
zal door haar geschreven zijn

briefje is voor mijn pappa
hoog is de hemel
de vlieger
brengt het naar de regenboog
zo verder naar de hemel
kreeg tranen in mijn oog

gaf haar een aai
door haar haren
komt zeker aan
daarboven bij
de sterren , zon en de maan� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hergé Museum opent in juni 2009 deuren

Hergé Museum opent in juni 2009 deuren


http://img243.imageshack.us/img243/5826/hergeyy3.jpg


Moulinsart, de maatschappij die de rechten van de erven van Hergé beheert, heeft vandaag in Brussel het officieel logo en embleem van het Hergé Museum voorgesteld. Dat museum opent officieel de deuren in juni 2009 in Louvain-la-Neuve. Moulinsart heeft ook het activiteitenprogramma voor 2009 bekendgemaakt.

Het logo en embleem van het toekomstige Hergé Museum weerspiegelen zowel de auteur als het personage Kuifje en het gebouw van het museum in Louvain-la-Neuve. Beide zijn de vrucht van diverse voorontwerpen die het Hergé Museum grafisch en visueel een identiteit moeten geven.

Kunstenaarsmuseum
Moulinsart wijst erop dat het Hergé Museum een kunstenaarsmuseum is en geen themamuseum. Bij het ontwerp van logo en embleem diende rekening te worden gehouden dat het grote publiek het oeuvre van Hergé vooral kent via "de Avonturen van Kuifje" en met het gegeven dat het gebouw een architecturale uitstraling heeft.

Moulinsart maakte woensdag ook het programma van 2009 bekend. Zo was er vandaag in Brussel al de inhuldiging van een fresco van Hergé, waar onder meer Quick en Flupke op staat afgebeeld, aan het station Brussel-Luxemburg. Voorts staat er in 2009 nog de voorstelling van het zesde deel van het boek Hergé - Chronologie d'une oeuvre, van de hand van Philippe Godin op de agenda.

Tintin Festival in mei in Namen
Op 8, 9 en 10 mei is er dan het Tintin Festival in Namen. Ook in mei wordt de grootste stripplaat ter wereld (meer dan 600 vierkante meter groot) op basis van het oeuvre van Hergé, op de Brusselse Grote Markt onthuld.

Op 22 mei is er de vernissage van het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve, die begin juni geopend wordt voor het grote publiek. In oktober ontvangt dat museum de tijdelijke tentoonstelling "Tchang en Hergé". Deze tentoonstelling is gewijd aan de Chinese kunstenaar Tchang Tchong Jen, vriend van Hergé, in het kader van Europalia China 2009 en naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het album "De blauwe Lotus". (br.hln)
� Reageer (0)
14-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiden verhelpen kwaaltjes menopauze niet


Kruiden verhelpen kwaaltjes menopauze niet


http://img239.imageshack.us/img239/7162/menoue0.jpg


Natuurlijke kruiden als rode klaver en ginseng verhelpen warmteopvliegers en slapeloosheid tijdens de menopauze niet, dat blijkt uit onderzoek. Wetenschappers waarschuwen zelfs dat ze schadelijk kunnen zijn.

Warmteopvliegers
Veel vrouwen nemen tijdens hun menopauze natuurlijke kruiden om warmteopvliegers, slapeloosheid en een laag libido te voorkomen. De onderzoekers bestudeerden het effect van onder meer black cohosh, rode klaver, dong quai en ginseng. Vrouwen nemen ze vaak onder het motto: 'Baat het niet, dan schaadt het niet'.

Niet onschadelijk
Professor Ike Iheanacho waarschuwt dat deze kruiden niet noodzakelijk onschadelijk zijn. "Middeltjes op basis van kruiden hebben wel een medicinale werking. Zo kunnen ze ongewenste neveneffecten en mogelijk gevaarlijk reacties met andere medicijnen veroorzaken. De veiligheid van deze producten werden nog niet voldoende bestudeerd en er te weinig informatie over de reacties op andere medicijnen. Kruiden kunnen namelijk reageren met bijvoorbeeld bloedverdunners en antidepressiva. Ze kunnen er de werking van te niet doen."

Geen harde bewijzen
Ongeveer 40 procent van de Britse vrouwen volgen volgens de onderzoekers een alternatieve therapie tijdens de menopauze. Er bestaan meer dan 200 alternatieve middeltjes. Meer dan 20 onderzoeken wilden de effectiviteit van kruidentherapie aantonen, maar haast geen enkele ervan kon harde bewijzen van een positieve werking op tafel leggen.

Hormoonbehandeling
Voedingsexperte Maryon Stewart begeleidt vrouwen bij hun overgang: "Veel vrouwen hebben het moeilijk tijdens de menopauze. Daarom zoeken ze hun heil bij kruiden en gaan ze plots gezond leven. Als je een hormoonbehandeling volgt, bescherm je op lange termijn je botten, hart en algemene gezondheid. Verschilllende onderzoeken bewezen dat deze hormonen wel effectief zijn, van kruidentherapie zijn er geen bewijzen. Het is belangrijk dat vrouwen eerst langs hun dokter gaan voor ze met een kruidenkuur beginnen." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schikking getroffen over foto's Marilyn Monroe

Schikking getroffen over foto's Marilyn Monroe
De twee partijen die ruzieden over zeven foto's van Marilyn Monroe hebben een schikking getroffen. Het geschil is volgens de betrokken advocaten op een vriendschappelijke manier opgelost. Het enige dat over de schikking bekend is gemaakt, is dat beide partijen samen negen afdrukken van de fotoserie zullen produceren en verkopen.

De maker van de bewuste foto's, fotograaf Bert Stern, klaagde vorig jaar Michael Weiss en Don Penny aan omdat zij de foto's zouden hebben gestolen. De mannen beweerden echter dat een vriend van hen de plaatjes op straat had gevonden.

Schadevergoeding
Stern, die de foto's zes weken voor de dood van Monroe in 1962 maakte, eiste de kiekjes terug en verlangde daarnaast een schadevergoeding omdat hij inkomsten zou zijn misgelopen doordat de foto's in zijn archief ontbraken.

De zeven foto's maken deel uit van een serie van 2.500 foto's die Stern in opdracht van het modeblad Vogue van de filmster maakte. De serie staat bekend als de 'Laatste Zitting'. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenewoud - Liefde voor muziek

Groenewoud - Liefde voor muziek

Om het liedje te beluisteren drul op de foto� Reageer (0)
11-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy Crawford

Om het mooie liedje van Randy Crawford
One day i'll fly away te beluisteren druk op foto

I make it alone
when love is gone
still you made your mark
here in my heart

one day i'll fly away
leave your love to yesterday
what more can your love do for me
when will love be trough with me?

i follow the night
cant stand the light
when will i begin
live my life again

one day i'll fly away
leave your love to yesterday
what more can your love do for me
when will love be trough with me?
why live life from dream to dream
and drag the day when dreaming end


one day i'll fly away
leave your love to yesterday
what more can your love do for me
when will love be trough with me?
why live life from dream to dream
and drag the day when dreaming end

one day i'll fly away...
fly away...


De afbeelding “http://img361.imageshack.us/img361/5165/valkwx4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


� Reageer (0)
10-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifanten maken kunst

Olifanten maken kunst


http://img510.imageshack.us/img510/8440/olifantsh5.jpg


Rembrandt en Van Eyck beu? Haal dan eens een schilderij van een olifant in huis. In Thailand gebruiken enkele dierlijke zwaargewichten immers hun slurf om 'kunstwerkjes' te fabriceren. Zo toverde de elfjarige Lankam onder meer vol gevoel een gele bloem op het witte doek.

"Ik stond versteld van hun talent", aldus een Zweedse fotograaf die op rondreis door de vallei van Chiang Mai op het vreemde fenomeen botste. "Ze houden de borstels vast met hun slurf en schilderen alsof het hun tweede natuur is. Elke penseelslag is zo weloverwogen, ongelooflijk eigenlijk."

Elk jaar trekt het olifantenkamp duizenden toeristen naar de noordelijke Thaise regio. In 2004 beschilderden de acht olifanten samen een oppervlakte van 50m². Het werk, dat toen voor 22.400 euro van de hand ging, staat nog steeds geboekstaafd als grootste en duurste dat ooit door een olifantenkudde geschilderd werd. (br.hln)
� Reageer (0)
09-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lovely angelDe afbeelding “http://img267.imageshack.us/img267/2229/engelho5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


lovely angel

so sweet and so peaceful
flying over the rainbow
of my mystic dreams
flying above the oceans
you believe in a land
that you can't see yet
but your faith is so strong
when I'm sitting desperate
in my broken illusions
than you give me a smile
that dries my fallen tears
angel my friend
may I repose on your wings?
because I lost love for life
and I don't know what I do
don't let me here alone
please just stay with me
I need you so,
angel don't fly away
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ogen


"We leven langer dan onze ogen"
Hoewel we kunnen genieten van een langer leven, geldt dat niet voor onze oogbollen. Australische wetenschappers beweren dat onze ogen minder lang overleven dan bij onze voorouders. Slechte nachtvisie en blindheid nemen alsmaar toe.

Afsterven
Professor Jonathan Stone zoekt met zijn team naar manieren om de levensduur van de fotoreceptoren in onze ogen, te verlengen. "Iedere oogbol heeft meer dan 150 miljoen fotoreceptoren bij de geboorte. Deze beginnen af te sterven naarmate men ouder wordt. Elke dag verliezen we er zo'n honderd. Dat verklaart meteen waarom de visie slechter wordt met de jaren. Mensen leven nu langer, dus zijn nieuwe technieken nodig om het afstoten van de fotorecepteren tegen te gaan"

Remedies
Heil wordt gezocht bij voedingsmiddelen, rijk aan antioxidanten, die kunnen beschermen tegen lichtschade. Ook hoge zuurstof zou bescherming bieden. De wetenschapper hoopt erachter te komen hoe de voordelen van een zuurstofrijke omgeving, kunnen toegepast worden.

Blootstelling
De snelheid waarmee een persoon deze fotoreceptoren verliest, hangt af van de blootstelling aan het licht. Zo stelt de wetenschapper dat mensen boven de 20 jaar, altijd een zonnebril moeten dragen bij fel licht. Jongeren daarentegen zouden meer buitenshuis moeten vertoeven en dienen meer licht te ondergaan. Dit om myopie of problemen met het korte zicht, tegen te gaan. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let It Be van Kane

  

Om  Let  It  Be van Kane te beluisteren

druk op foto� Reageer (0)
08-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eros Ramazzotti


Eros Ramazzotti

Om un Emozione Per Sempre te beluisteren druk op de foto.


Eros Ramazzotti (Rome, 28 oktober 1963) is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en muziekproducer, en een van de internationaal best verkopende artiesten uit Italië.
� Reageer (0)
06-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.France Gall - Poupée de cire poupée de son

France Gall ...Om  Poupée de cire poupée de son

te beluisteren druk op de foto

France Gall (Parijs, 9 oktober 1947) is een Franse zangeres;
haar echte naam is Isabelle Gall.

� Reageer (0)
05-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Ain't No Sunshine

Sting - Ain't No Sunshine

Om hem te beluisteren druk op de foto� Reageer (0)
04-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloemen in jouw ogenDe afbeelding “http://img403.imageshack.us/img403/8347/johnstonbz6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De bloemen in jouw ogen

dansen in de rode zon
strelen mijn haren
waaiend in de prille avond

 
jouw ranke taille
en wilde geuren
die langs mijn lichaam
trekken naar de top

 
de nacht in fluwelen weelde
jouw adem van liefde
een eeuwige schoonheid
in de diepe nacht.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els De Schepper

Els De Schepper

Om je bent zo mooi als je lacht te bekijken druk op onderstaande  foto


.� Reageer (0)
03-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O'Connor - JealousSinead O'Connor - Jealous

Om het mooie Jealous te beluisteren druk op de foto
� Reageer (0)
02-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de beste wensen voor 2009 !!!


http://img187.imageshack.us/img187/4755/vuurwerk1sv4.jpg


Ik wens al mijn vrienden een spetterend eindejaar
en de beste wensen voor 2009 !!!� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!