Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van je vrienden raak je binnen zeven jaar kwijt


Helft van je vrienden raak je binnen zeven jaar kwijt


http://img139.imageshack.us/img139/9150/charlesaznavour.jpgOngeveer de helft van je vrienden raak je binnen zeven jaar kwijt. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek door socioloog Gerald Mollenhorst. Hij onderzocht hoe de context waarin we mensen ontmoeten ons persoonlijk netwerk beïvloedt.

Context van ontmoetingen
De onderzoeker bevestigt met zijn onderzoek dat je persoonlijke netwerken niet alleen vormt op basis van je eigen keuzes. Ze worden beperkt door ontmoetingsgelegenheden. Een sterke aanwijzing daarvoor werd geleverd door het feit dat mensen opvallend vaak vrienden kiezen uit een context waar zij eerder al een vriend uit gekozen hebben. Bovendien bleek de mate waarin onze vrienden elkaar onderling kennen sterk afhankelijk te zijn van de context waarin men elkaar ontmoet.

Ander resultaat?
Sociologen betwisten al jaren in hoeverre persoonlijke netwerken het resultaat zijn van je eigen voorkeur of juist van de context waarin je iemand ontmoet. Bijvoorbeeld, als je je vrouw niet bij vrienden thuis had leren kennen maar in een louche bar, was ze dan je vrouw geweest en gebleven? Mollenhorst onderzocht onder andere of de sociale context waarin contacten worden gelegd de mate van gelijkheid tussen partners, vrienden en kennissen beïnvloedt.

Minder kieskeurig voor vrienden
Uit het onderzoek blijkt ook dat je bent immers minder kieskeurig bent in de keuze van kennissen dan in de keuze van je partner. Voor het onderzoek werden 1.007 personen tussen de 18 en 65 jaar ondervraagd. Zeven jaar later werden de respondenten weer opgezocht en 604 personen werden opnieuw geïnterviewd.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De kans op kanker daalt na 80ste verjaardag

De kans op  kanker daalt  na 80ste verjaardag


De afbeelding “http://img372.imageshack.us/img372/7383/ouddo1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Eenmaal de 80 gepasseerd, kan je er zeker van zijn dat je geen kanker meer zal krijgen. Dat leidt Richard Wilson, verbonden aan de universiteit van Harvard, af uit een onderzoek over honderdjarigen. Het blijkt dat deze kranige oudjes atypisch ongedeerd blijven door kankers. Bij 80-plussers daalde de kans op kankers tot bijna nul procent. Dat staat te lezen in het wetenschappelijke tijdschrift American Association of Cancer Research.

Redenen
Volgens Wilson kunnen een boel redenen dienen als verklaring voor de daling in het voorkomen van kanker. De belangrijkste zijn: een verandering in eetpatroon, waardoor minder kankeropwekkende stoffen worden opgegeten; gewichtsverlies, minder gebruik van alcohol en tabak en minder blootstelling aan toevallige kankerverwekkende stoffen.

Minder voorkomen
Uit eerdere analyses van de motraliteitscijfers bij kanker patiënten was al gebleken dat de sterfte afvlakt boven de leeftijd van 75 jaar. Deze bijkomende studies van de autopsie steunt de hypothese dat kanker zich minder vaak voordoet op hoge leeftijd en dat ze minder sterk zijn dan in jonge patiënten. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TravelJohn, de plaszak voor onderweg


TravelJohn, de plaszak voor onderweg


http://img410.imageshack.us/img410/4638/plaszak.jpgWildplassen houdt altijd een risico op een fikse boete in. Hoognodig moeten in een ellendig lange file is ook heel vervelend. Er is nu een oplossing voor die problemen: de TravelJohn, een speciale plaszak die je als een eigen wegwerptoilet altijd bij de hand hebt.

De plaszak is gevuld met absorberende korrels, die bij aanraking met vloeistof veranderen in gel, met een inhoud van 800ml zeg maar twee stevige plasbeurten van een volwassene. Naast de plaszak heeft fabrikant TravelJohn ook een braakzak op de markt gebracht. De zakjes zijn lekvrij, afsluitbaar en bovendien reukloos. Het kleine formaat is ook handig om op te bergen en mee te nemen. Bovendien kan de TravelJohn na gebruik zo in de vuilbak want hij is immers helemaal gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de krokus wordt geborenDe afbeelding “http://img385.imageshack.us/img385/7796/nudz4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De harpen hangen
als koude koorden
in al te naakte bomen
en schuifelend aan mijn
oor het schuchter snarenspel
van bloemen op de akker
de krokus wordt geboren
de wind hangt zeilen uit.

Wat wij zelden horen
het rillen van de huid
het geuren van de
liefde als een blank
boeket camelia
naar méér nog of
in elk geval
naar evenveel.� Reageer (0)
29-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijtgranen bevatten meer suiker dan roomijs


Ontbijtgranen bevatten meer suiker dan roomijs


http://img521.imageshack.us/img521/871/ontbijtgranen.jpg


Sommige ontbijtgranen voor kinderen bevatten meer suiker dan een grote portie ijsroom. Uit recent Brits onderzoek blijkt ook dat andere soorten evenveel zout als een zakje gezouten chips bevatten.

Acht procent is gezond
De onderzoekers van de Britse consumentenorganisatie Which? bestudeerden de 100 meest populaire ontbijtgranen, 31 daarvan bevatten meer dan vier theelepels suiker per aanbevolen hoeveelheid. Slechts acht procent werden gezond bevonden wat het suikergehalte betreft. Verder blijkt dat de meeste ontbijtgranen weinig voedingswaarde hebben. Een te grote consumptie van suiker is deels de oorzaak van het obesitasprobleem, wat het aantal patiënten met een hartaandoening doet stijgen.

Mensen misleiden
Uit het onderzoek blijkt dat Frosties en Coco Pops van Kellog's meer suiker bevatten dan een kom roomijs. Zelfs een portie Kellogg's Special K, ontbijtgranen waarvan je zogezegd zou afvallen, bevat 5,16 gram suiker per portie van 40 gram. De meeste fabrikanten berekenen hun voedingswaarde op basis van een portie van 30 gram, zo misleiden ze mensen over de opname van suiker en zout. Maar volgens het onderzoek eten de meeste mensen 's ochtends ongeveer 50 gram ontbijtgranen.

Voor kinderen
Onderzoekster Sue Davies: "Het ontbijt is een belangrijke maaltijd. Sommige ontbijtgranen zijn wel gezond, maar de meeste niet, vooral de soorten die voor kinderen bedoeld zijn." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met druipende tomaten


Gedaan met druipende tomaten


http://img299.imageshack.us/img299/3021/tomaten1.jpg


Wie al eens een broodje met groenten bestelt, weet het: tomaten lekken vocht en maken je sandwich week en klef. Dat fenomeen behoort voortaan tot het verleden omdat in Nederland de niet-druipende tomaat werd ontwikkeld. Vanaf morgen te koop in het Verenigd Koninkrijk.

Revolutie
Geen tomatenspijs meer op je keukenmuur, geen vervelend sap meer dat over je handen loopt tijdens het snijden ener tomaat. Geen vuile kleren meer. En, als toe(to)maatje, de smaak blijft onveranderd! Revolutie in tomantenland dus, niet in het minst voor de liefhebbers van een 'smoske' of een broodje gezond.

Het kweken van de nieuwe tomaat begon al in 1986 bij onze noorderburen. Meer dan honderd variëteiten werden uitgeprobeerd om uiteindelijk pas vorig jaar tot een bevredigend resultaat te komen.


 
 http://img299.imageshack.us/img299/5959/tomaten.jpg


Aanzienlijk minder vochtverlies

Tests met tomaten in sandwiches wezen uit dat acht procent van het gewicht van een standaardtomaat verloren gaat bij het snijden ervan en nog eens twaalf procent van het vocht van de vrucht al na een uur in het broodje wegspijpelt. Bij de nieuwe tomaat gaat het nog slechts respectievelijk om één en drie procent verloren tomatenvocht, en dat pas twaalf uur nadat het broodje bereid werd. Aanzienlijk minder vochtverlies dus, en dat was de bedoeling.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtas


Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtasDe afbeelding “http://img106.imageshack.us/img106/5813/tas2mi9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Een gemiddelde vrouw zoekt 76 dagen van haar leven naar spulletjes in haar handtas, dat blijkt uit een recente Britse enquête.

Sleutels
Gemiddeld zoekt een vrouw 4,5 minuten per dag in haar handtas naar dingen die ze kwijtspeelde. Dit komt onder meer doordat vrouwen steeds meer in hun handtassen stoppen, waardoor de kans groter wordt dat ze dingen er in verliezen. Vrouwen spelen het vaakst hun sleutels kwijt, gevolgd door telefoons, make-up, parfum en portefeuilles.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perfecte benen ontcijferd


Perfecte benen ontcijferd


http://img228.imageshack.us/img228/2287/langebenen1.jpgDe lengte van mooie benen is nu ook wetenschappelijk bepaald. Lengte speelt een rol, maar proportie is nog veel belangrijker. Het meest aantrekkelijk zijn benen die 5 procent langer zijn dan gemiddeld. Benen die meer dan 15 procent langer zijn dan gemiddeld, worden door de meeste dan weer als een 'afknapper' aangeduid. Dat bleek uit Pools onderzoek.

Foto's
Het team van Boguslaw Pawlowski vroeg aan 218 mannen en vrouwen om foto's van zeven mannen en zeven vrouwen te bekijken. De beenlengte werd daarbij gemanipuleerd zodat deze verschillende verhoudingen hadden. De personen leken wel altijd even groot.

Het populairst waren de personen met vijf procent langere benen, dan die met tien procent langere benen. Gemiddelde lengte strandt op de derde plaats. Vanaf 15 procent langere benen, worden lange benen een afknapper.

Gezondheid
De reden is te zoeken in onze hersenen: lange benen zijn een signaal voor gezondheid. Korte benen worden geassocieerd met een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten.

De werkelijke lengte is daarbij niet zozeer van belang, wel het aandeel van je lengte. Ook kleine vrouwen kunnen dus mooie benen hebben, zolang die maar 5 à tien procent langer zijn dan gemiddeld. Kijk maar naar Kylie Minogue!

Bereken zelf
Concreet: wie 1m62,5 lang is, moet een binnenbeenlengte van 77,5 centimeter hebben, om te kunnen wedijveren met Kylie. Dat is een ratio van 2,099. Om je eigen 'perfecte' beenlengte te meten, deel je dus je lengte in centimeter door de ratio. De gemiddelde beenlengte voor die grootte is 73,6 centimeter (ratio: 2,207)  

� Reageer (0)
28-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Véronique De Kock en Frank Slaets


"Véronique De Kock heeft nog relatie met Frank Slaets"


http://img408.imageshack.us/img408/5017/vroniquedekock.jpg

 

Volgens het weekblad Story heeft de voormalige Miss België Véronique De Kock (32) nog altijd een relatie met zakenman Frank Slaets (42), drie jaar na hun officiële breuk.

Jaar de cel in
Slaets, de vader van De Kocks zoontje Sébastien, werd vorige week tot een jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in Deurne waarbij ook een schot werd gelost. VT4-gezicht De Kock ontkent dat ze nog een liefdesrelatie heeft met Slaets.

"Breuk was afleidingsmanoeuvre"
Volgens Story zou de breuk tussen Slaets en De Kock evenwel opgezet zijn om te verhinderen dat De Kock mee opdraait voor de financiële gevolgen van Slaets' strapatsen. Meer nog: het blad stelt dat de twee nooit echt uit elkaar zijn geweest. Hun zoontje zou de reden zijn waarom ze elkaar de voorbije drie jaar zelfs in de moeilijkste momenten niet konden loslaten.

Andere man
De Kock had in tussentijd wel een relatie met een andere man. Twee jaar geleden kwam Johan Degroote in haar leven. Die vader van twee dochters was toen - na een affaire met Phaedra Hoste - nog in een scheiding verwikkeld, maar hij viel als een blok voor De Kock. Véronique bleef echter twijfelen tussen Johan, een rijke handelaar in tweedehandsvrachtwagen uit Wingene en Frank, de dubieuze zakenman met connecties in de Antwerpse onderwereld.
http://img408.imageshack.us/img408/3731/frankslaets.jpgOp twee paarden gewed
Een tijdlang at De Kock van beide walletjes. Met Johan ging ze vorige zomer naar Mauritius voor de P-badpakkenspecial, Frank mocht in oktober mee naar Barcelona voor de opnames van het VT4-programma 'Huizenjacht'. De voorbije Kerst, toen de scheiding van Johan achter de rug was en hij hoopte eindelijk met Véronique naar buiten te kunnen komen, besloot zij de feestdagen met Frank en Sébastien in Dubai door te brengen. Valentijn 2009 was dan weer voor Johan weggelegd. Maar na drie jaar twijfelen wist ze het zeker: Frank is de man van haar leven. Sinds enkele maanden, zo stelt Story, vertonen Frank en Véronique zich weer als vanouds in het openbaar.

De Kock reageert gelaten op de aantijgingen, die ze "een heksenjacht" noemt. Thomas Siffer, hoofdredacteur van Story, stelt over harde bewijzen te beschikken. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konden vrouwelijke managers crisis voorkomen?


Konden vrouwelijke managers crisis voorkomen?http://img205.imageshack.us/img205/7518/managers.jpgDe vraag of meer vrouwen managers in het bankwezen de economische crisis hadden kunnen voorkomen, houdt velen bezig. Volgens experts is het moeilijk hier een antwoord op te geven, maar duidelijk is wel dat een goed evenwicht van vrouwelijke en mannelijke managers enkel voordelig is voor een bedrijf.

Vrouwelijke eigenschappen
De economische crisis brengt aan het licht dat ook typisch vrouwelijke eigenschappen goed zijn voor een manager. Verder blijkt nu dat vrouwen kunnen helpen om de schade van de crisis te herstellen. "Iedereen zou graag horen dat een vrouwelijke manager aan het stuur een verschil kan maken", vertelt Ruth Sealy, directeur van het Internationaal centrum voor vrouwelijke managers aan de Cranfield University. "Dankzij deze crisis worden er steeds meer onderzoeken verricht naar het bedrijfsleven. Die tonen aan dat een management waarin beide geslachten vertegenwoordigd zijn betere beslissingen maakt en innovatiever is."

Minder extreme risico's
Een management dat enkel aan resultaten denkt, vaak zitten hier overwegend mannen in, zou schuldig zijn aan een cultuur van risicovolle beslissingen, waardoor het globale bankwezen in elkaar stortte. Kan een beter evenwicht qua geslachten in het management een crisis voorkomen? "Waarschijnlijk wel," aldus professor psychologie Alice Eagly. "Onderzoek toont aan dat vrouwen iets minder bereid zijn om extreme risico's te nemen."

Evenwicht
De leidersstijl van mannen is heel traditioneel, het is gebaseerd op de transacties en resultaten. Voor veel experts is deze manier van leiden heel ouderwets en past dit niet bij moderne bedrijven. Vrouwelijke bazen zijn meer bezig met de relaties tussen het personeel, zij willen de medewerkers aanmoedigen en motiveren. Als je deze twee samen brengt, krijg je een goed gebalanceerde mengeling. Brits onderzoek toont namelijk aan dat een management met evenveel vrouwen als mannen het beste is om te innoveren.

Mannen vs. vrouwen
Vrouwen zijn goed in het leiden van een team omdat ze zowel een gezin als een carrière moeten runnen, deze ervaringen komen van pas bij het leiden van een bedrijf. "Het verschil tussen de geslachten is dat vrouwen meer emotionele intelligentie hebben, ze vinden teamwork en sociale vaardigheden belangrijk", aldus financieel experte Dora Liu. "Ze hebben vaak een betere balans tussen hebben professionele en persoonlijke leven, ze leggen meer de nadruk op 'we' dan 'ik'. Mannen zijn vaak goed in het nemen van leiding, in he tdelegeren van taken en het oplossen van problemen. Omdat eigenschappen vaak geassocieerd worden met efficiënt leiderschap, leeft daarom het idee dat vrouwelijke managers gewoon niet zo goed zijn als mannelijke."

Nieuwe stijlen
Grote internationale bedrijven leveren alvast nu extra inspanningen om meer diversiteit te promoten wat cultuur en geslacht betreft. Maar door de economische crisis komen de traditionele eigenschappen van een goede leider steeds meer onder druk. Het is duidelijk dat oude managementstijlen plaats moeten maken voor nieuwe. Onafhankelijk van het feit dat vrouwen een nieuwe kijk op het leiden van een team brengen, is het goed dat dankzij de crisis nieuwe manieren van leiden nu ook een kans krijgen.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdam zet wegwijzers en plattegronden voor homo's


Amsterdam zet wegwijzers en plattegronden voor homo's


http://img244.imageshack.us/img244/3204/homos.jpg


Het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft vanaf vandaag borden en plattegronden om cruisende homo's te helpen. "Homoseksuelen die aan hun trekken willen komen in het recreatiegebied De Oeverlanden van De Nieuwe Meer, kunnen op nieuwe informatieborden zien waar ze naartoe moeten."

Hond uitlaten
Op de borden staat ook aangegeven waar de strandjes, speelplekken en het strand om de hond uit te laten liggen.

Homocafé en homo-voetbal
Amsterdam-Slotervaart profileert zich als erg homo-vriendelijk. De wijk heeft zelfs een emancipatieplan voor homoseksuelen. Daarin staat onder meer dat er in het stadsdeel een homocafé moet komen en dat er voetbalwedstrijden tussen homoseksuelen en Marokkaanse jongeren moeten worden georganiseerd.

Vuilnisbakken voor condooms
Een ander Amsterdams stadsdeel, Oud-Zuid, kwam vorig jaar in een nota over het Vondelpark ook al met plannen over hoe om te gaan met cruisende homo's. Daarin stond dat er extra vuilnisbakken moesten komen, waar homoseksuelen hun condooms in kunnen doen. In de nota stond nog dat "homo's die het met elkaar doen, nu eenmaal bij het park horen". Die zin werd na veel vijven en zessen uit de nota geschrapt.  (br.hln)

� Reageer (0)
27-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwe Hugo Claus:


Weduwe Hugo Claus: Hij stapte vroeger uit het leven dan had gemoeten


http://img6.imageshack.us/img6/5114/veerleclausjohanjacobs.jpgDementerenden kunnen geen euthanasie krijgen, en dus schiet de huidige euthanasiewet tekort, vindt Veerle Claus. “Mijn man is vroeger uit het leven gestapt dan eigenlijk had gemoeten.”

“Mijn man is uit het leven gestapt op het moment dat hij het nog liefhad. Mensen vragen me steeds of het niet te vroeg was. Ja, het was te vroeg. Maar hij was bang dat hij op een punt zou komen waarop hij zelf niet meer zou kunnen beslissen. Een verschrikkelijk dilemma”, getuigde Veerle Claus-De Wit zaterdag op een symposium over dementie in Grimbergen. “Ik denk dus dat de euthanasiewetgeving moet worden aangepast.”
Uithongerenhttp://img10.imageshack.us/img10/1766/hugoclaus.jpgIn de huidige wetgeving is euthanasie bij dementerenden onmogelijk. “De wilsverklaring voor euthanasie geldt nu immers alleen voor mensen die in een coma gaan. Je kunt wel vastleggen dat je bepaalde behandelingen niet wil krijgen als je later wilsonbekwaam zou worden”, legt Wim Distelmans van de Euthanasiecommissie uit.

“Je kunt je dus wel laten uithongeren en uitdrogen, maar een waardige dood krijg je niet.”(br.Gazet van Antwerpen)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taiwanees trouwt met beeldschone tweeling


Taiwanees trouwt met beeldschone tweeling


http://img15.imageshack.us/img15/8554/tweeling.jpg


Wat te doen als je maar niet kan kiezen tussen een tweeling? Trouw dan gewoon met allebei, zoals een Taiwanees gepresteerd heeft.

De 24-jarige Tao Wichai leerde de beeldschone zusjes Sirintara en Thipawan drie jaar geleden kennen. Op het moment van de waarheid verklaarde Tao dat hij zich geen leven zonder beide tortelduifjes zou kunnen voorstellen, en dus kwam er een triohuwelijk.

"Zondag met drie in bed"
Ook organisatorisch heeft de twintiger zijn schaapjes op het droge. "De eerste drie nachten van de week slaap ik met Thipawan, de drie volgende met Sirintara. Op zondag delen we met z'n drieën het bed."
De tweeling ziet geen graten in deze bizarre regeling. "We zijn er aan gewend om alles te delen, dus waarom dit niet?", klinkt het zusterlijk. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportverslaving


Steeds meer mensen kampen met sportverslaving


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/sportverslaving.jpg?t=1240836545

Het aantal mensen met een sportverslaving is de laatste jaren gestegen, aldus een Britse eetstoornissenorganisatie. Deze zegt dat fitnesscentra meer inspanningen moeten leveren om mensen te helpen die gevaarlijk veel sporten.
Eetstoornissen
Mensen met een sportverslaving voelen een drang om veel te bewegen, ze sporten vaak meer dan vier uur per dag, dit om extra calorieën te verbranden. "Sportcentra moeten hun personeel trainen om deze eetstoornis op te merken en hun leden te adviseren bij problemen. 75 procent van de mensen die te veel sporten hebben ook andere eetstoornissen en lopen heel wat gezondheidsrisico's", beweert de organisatie.

Gezondheidsproblemen
Verder wil de organisatie wil dat de fitnesscentra een lijst bijhouden van mensen die ooit met een eetstoornis kampten: "Als je te veel sport zet je je lichaam te veel onder druk. Je spieren en beenderen lopen veel schade op en als je je lichaam niet genoeg rust gunt om te genezen, kun je op lange termijn schade oplopen als osteoporose, artritis en hartproblemen. Vooral tieners en jonge mensen mogen niet te veel sporten, zij beperken zich best tot drie tot vier keer sportsessies van 45 minuten per week."

Niet iedereen eens
Maar niet iedereen is het ermee eens dat fitnesscentra verslaafden moeten helpen. Eigenaar Mario Pederzolli van de Britse keten Fitrooms in Londen: "Mensen besteden maar een kleine portie van hun tijd hier. Ik kan toch moeilijk nagaan welke sporten ze de rest van hun week beoefenen." (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flesvoeding maakt baby's zwaarder


Flesvoeding maakt baby's zwaarder


http://img9.imageshack.us/img9/9416/papfles.jpg


Baby's die flesvoeding krijgen zijn zwaarder en hebben op latere leeftijd sneller kans om obesitas te ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 baby's in België, Italië, Duitsland, Polen en Spanje tussen 2002 en 2004.

Tijdens het onderzoek werden de baby's onderverdeeld in 3 groepen. Zij die borstvoeding hadden het minste kans 'te zwaar' te worden. Baby's die flesvoeding kregen met een laag proteïnengehalte waren de op 2 na zwaarste kinderen.

Volgens de onderzoekers was de hoge hoeveelheid proteïnen in flesvoeding de oorzaak van overgewicht, zowel op jonge als latere leeftijd.  
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geheimen kunnen gelukkig maken


Geheimen kunnen gelukkig maken


http://img19.imageshack.us/img19/4250/geheimen2.jpgHet hebben van een geheim kan je gelukkig maken. Het beschermt je namelijk tegen negatieve reacties en afwijzing. Maar hoe je emotioneel reageert op iets geheimhouden, hangt grotendeels van je karakter af.

Schuldgevoelens
De meeste mensen hebben een geheim, blijkt uit het onderzoek. Het is een manier om jezelf te beschermen tegen negatieve reacties door dingen waarvoor je je schaamt achter te houden. Het geeft je ook meer zelfvertrouwen, ontdekten de onderzoekers. Soms is het zelfs beter iets geheim te houden. Maar dat geldt alleen als het geen last voor je is. Denk je er voortdurend aan of zorgt het voor schuldgevoelens of spijt, kan een geheim slecht voor je zijn. Als je een geheim hebt, weten mensen niet echt wie je bent. Daarnaast mis je hun oordeel over het geheim, ze kunnen je niet helpen relativeren of naar oplossingen zoeken.

Vertellen?
Uit het onderzoek blijkt verder dat geheimen bij sommigen het risico verhogen op piekeren of somber worden, veel hangt van je karakter af. Ongeveer 20 tot 30 procent van de Nederlanders kampt met een geheim dat emotioneel op hen weegt. Zij hebben meer last van vermoeidheid, slapen slechter, zijn vaker ziek, gaan vaker langs bij de dokter en hebben een zwakker immuunsysteem. Daarom is het bij hen aangeraden het geheim te vertellen. De onderzoekers waarschuwen wel hier op voorhand goed over na te denken. Hoe ga je het vertellen en aan wie. Hou er rekening mee dat iemand slecht kan reageren op je geheim, meldt De Telegraaf.

Seks en relaties
Je seksuele geaardheid en seks gerelateerde onderwerpen als standjes en masturberen zijn de vaakst bewaarde geheimen. Maar er wordt ook vaak gezwegen over relatieproblemen en ziektes.
� Reageer (0)
26-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondaghttp://img24.imageshack.us/img24/2803/lezen1.jpg


zondag….
nog even vrij
het weekend bijna voorbij
een dag van rust
de week bijna geblust
nog even genieten van de vrije dag
gezellig met een boek
het kan
het mag
de afsluiting van 7 dagen
de zondag...
een dag om te genieten� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kusverbod


Kusverbod en lege voetbalstadia in Mexico


http://img27.imageshack.us/img27/3021/kusverbod.jpgOuders zegden kinderfeestjes af en de meeste nachtclubs, restaurants en cafés gingen dit weekeinde dicht in Mexico-Stad in een poging de verspreiding van de varkensgriep tegen te gaan.

Kusverbod
Het Mexicaanse ministerie van Volksgezondheid heeft mensen gewaarschuwd elkaar niet aan te raken of te kussen en plaatsen waar veel mensen bijeen komen te mijden. Zo moet het team van voetbalclub America zondag een thuiswedstrijd tegen rivaal Tecos in een leeg stadion afwerken, waar plaats is voor 105.000 fans.

Vooral rampenfilms populair
De dvd-winkels, supermarkten en bedrijven die maaltijden bezorgen beleven echter gouden tijden. "Massa's mensen zijn al binnen geweest. Ze komen binnen en huren drie films omdat ze het hele weekeinde thuisblijven", aldus een medewerker in een dvd-verhuurbedrijf.

Vooral rampenfilms en films over epidemieën vliegen de winkel uit, aldus de medewerker. Ook zijn de inwoners van de miljoenenstad aan het hamsteren geslagen en bestellen ze volop bezorgmaaltijden.(br.hln)
� Reageer (0)
25-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion - Power of Love


Celine Dion - Power of Love

Om haar te beluisteren druk op de foto� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen moeten meer schoenen kopen


Vrouwen moeten meer schoenen kopen


De afbeelding “http://img253.imageshack.us/img253/5955/schoenenky1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.We hebben de beste reden gevonden om straks een nieuw paar schoenen in huis te halen. Wie gezonde voeten wil, moet zeer regelmatig van schoentjes wisselen. Dat zegt een Berlijnse voetchirurg Henrik Boack en staat te lezen op de Telegraaf.Steeds met dezelfde schoen aanlopen, belast de voeten teveel op dezelfde plek. Ook wie geen kromme teen wil, doet er beter aan over een ruim assortiment te beschikken. Draag vooral niet elke dag naaldhakken, want die zijn bijzonder slecht voor de rug, aldus de arts. Kousen koop je ook beter een maatje groter, zo blijven de tere voetjes langer gezond.Tips voor gezonde voeten


-Was je voeten regelmatig zonder of slechts met een beetje zeep.


-Droog je voeten goed af met een zuivere handdoek, ook tussen de tenen.

-Gebruik steeds sokken die veel vocht op kunnen nemen vb. katoenen en wollen sokken en wissel dagelijks.

-Kies schoenen met plantaardig of chroomgelooid leder die de zweet opnemen en afgeven aan de buitenlucht.

-Hou je voeten droog en koel. Klamme en warme voeten zijn een perfecte voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

-Geef extra aandacht in warme en vochtige omstandigheden. Draag slippers in openbare ruimtes zoals sauna's, zwembaden en sporthallen, want deze plaatsen zijn een bron van besmettingen met voetschimmels. Gebruik niet te veel zeep bij het wassen van je voeten en droog goed tussen de tenen.

-Gebruik tijdig een zalfje bij infecties en laat de voeten regelmatig controleren bij de dokter.

-Gebruik lederen inlegzolen.

-Wissel dagelijks van schoenen zodat de gedragen schoenen kunnen uitdrogen.

-Heb je last van een verstoorde bloedsomloop, dien je extra aandacht aan je voeten te besteden.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld speelt wel grote rol bij vrouwen


Geld speelt wel grote rol bij vrouwen


http://img6.imageshack.us/img6/2180/parels.jpgVrouwen vinden geld belangrijker dan een trouwe echtgenoot, een slanke lijn of alle vrijheden van de wereld. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek en staat te lezen op zakensite Express.be.

Uit een rondvraag op een Amerikaanse site BettyConfidential komt naar voren dat geld voor veel dames een belangrijke rol speelt. "Zelf durven weinigen het toe te geven dat geld belangrijker is dan een trouwe partner bijvoorbeeld, maar uit onze internetpeiling blijkt dat wel", vertelt hoofdredactrice Myrna Blyth.

Keuzemogelijkheden
Als vrouwen de keuze krijgen tussen 'nooit meer diëten' of 'altijd een orgasme' krijgen, kiezen ze resoluut voor de eetgewoonten. Komt er geld bij te pas, liggen de zaken anders. Geld krijgt in vrijwel alle keuzemogelijkheden de bovenhand.   http://img17.imageshack.us/img17/6950/geldbeugel2.jpgVoeding is niet belangrijker dan geld. 'Nooit meer hoeven te diëten' eindigt slechts op de tweede plaats, 83 % zou liever 'nooit meer om geld' verlegen zitten. Idem met de huwelijkstrouw: een trouwe partner is bij 48% belangrijk, 52% kiest eerder voor de centen.

Kinderen
Enkel bij de kinderen speelt een ander verhaal. 60 % kiest voor de zekerheid dat de kroost een gelukkig en succesvol leven tegemoet gaat, 40% opteert liever voor het geld.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwenbesnijdenis in ons land


Vrouwenbesnijdenis bestaat nog wel degelijk in ons land


http://img5.imageshack.us/img5/3776/vrouwenbesnijdenis1.jpgDe federale politie wordt belast, in het kader van een gecoördineerde actie met het openbaar ministerie, met een zoektocht naar een twintigtal vrouwen die waarschijnlijk het slachtoffer werden van een besnijdenis in België.

In die zin zouden zij niet meer beantwoorden aan de verblijfsvoorwaarden in ons land. Dat zegt minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) zaterdag in Le Soir. Het laat uitschijnen dat er nog steeds honderden moslima's besneden worden in ons land.

Vrouwenbesnijdenis is het gedeeltelijk of volledig wegsnijden van de schaamlippen en de clitoris. Deze ingreep heet ook wel vrouwelijke genitale verminking (VGV).

Vrouwen uit landen - veelal Afrikaanse- waar de besnijdenis of infibulatie wordt gehanteerd, kunnen een verblijfsvergunning krijgen om te ontsnappen aan deze verminking in hun thuisland. Voorwaarde is wel dat ze regelmatig een gezondheidsattest afleveren waarin staat dat "hun integriteit werd gerespecteerd", aldus Le Soir.   http://img11.imageshack.us/img11/9813/besnijdenis.jpgMaar een twintigtal vrouwen zou zo'n attest niet langer afleveren en mogelijk een besnijdenis in ons land hebben ondergaan. "Op die manier beantwoorden ze niet langer aan de voorwaarden die de Belgische autoriteiten hen hebben opgelegd", aldus de minister in de krant.

Uit een studie van de Gentse universiteit uit 2007 blijkt dat minstens 2.745 vrouwen die in België verblijven, het slachtoffer werden van besnijdenis. Het cijfer houdt bovendien geen rekening met kandidaat-politieke vluchtelingen of met sans-papiers. Verschillende van die ingrepen, mogelijk honderden, werden uitgevoerd in België.
Sinds 2001 verbiedt de Belgische wet dit type van verminking. (br.hln)

 


� Reageer (0)
24-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In mijn dromen kan ik alles
http://img4.imageshack.us/img4/2729/zaterdage.jpgIn mijn dromen kan ik alles
In mijn dromen is alles mooi
Is het gras een heel stuk groener
Hebben bomen een bloemen tooi

In mijn dromen zijn de mensen
Nog lief hartelijk en warm
Heeft ieder dezelfde wensen
Is iedereen even rijk of arm

In mijn dromen ziet de wereld
Er toch heel anders uit
Zie ik hoe het eigenlijk zou moeten
Hoor ik geen bars of nors geluid

Is er helemaal geen oorlog
Geen verdriet leed of pijn
Eigenlijk zou ik nog het liefste
Steeds maar in mijn dromen zijn

Shadow
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drumvel van Ringo Starr


Drumvel van Ringo Starr moet 110.000 euro opbrengen

Een drumvel dat door Beatle Ringo Starr werd beroerd moet op een veiling 110.000 euro opbrengen. Het vel van Starrs bassdrum, met het Beatles-logo op, werd door de roadmanager van The Beatles, Mal Evans, in de Abbey Road Studios cadeau gedaan aan een fan van Pink Floyd.

Het kleinood is nu de grote attractie in de veiling 'Rock 'n' Roll Art and Soul Fame Bureau', die volgende dinsdag in Londen wordt gehouden. De manager van het veilinghuis: "De fascinatie van muziekfans voor The Beatles is tijdloos".

Naast het drumvel gaat ook een affiche waarmee The Beatles hun eerste liveshow in de Liverpoolse Cavern Club aankondigden onder de hamer. Die moet tussen 12.000 en 15.000 euro opbrengen. Ook de roze jurk die Madonna in de clip van 'Material Girl' droeg, wordt te koop aangeboden. Instelprijs: 85.000 euro. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uiterlijk lijdt onder tekort aan rust


Uiterlijk lijdt onder tekort aan rust


http://img5.imageshack.us/img5/5485/bad1c.jpg


Nederlandse vrouwen maken zich zorgen over het tekort aan rust en tijd voor zichzelf. Niet vanwege het effect op hun gezondheid, maar voor het effect op hun uiterlijk. De vrouwen zien de sporen van te weinig rust duidelijk op hun gelaat.

Daarom willen ze graag anderhalf uur per dag voor zichzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van zeepfabrikant Palmolive, zo schrijft De Telegraaf.

Verzorging
Wat is een rustmoment dan? Het nemen van een douche of bad. Daarmee is de badkamer een van de weinige plekken in huis waar vrouwen aangeven tot rust te kunnen komen. Een vijfde doet de badkamer zelfs op slot voor het uurtje rust.

De meeste vrouwen brengen 10 tot 15 minuten door in de badkamer, maar willen er graag een half uur per dag van maken. Een andere manier om te ontspannen is tv kijken en een kopje thee of koffie drinken. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slipjes van pa doen het weer goed


Slipjes van pa doen het weer goed


http://img4.imageshack.us/img4/1818/onderbroek.jpg
Gedaan met de boxershorts en de sexy mannenslip: de oeroude, simpele onderbroek is terug en lijkt opnieuw succesvol. Reden zou, hoe kan het ook anders, de recessie zijn.Verkoopcijfers
De klassieke onderbroek kent enkel in tijden van recessie succes, zo blijkt uit Britse verkoopcijfers. De verkoop doet het sinds begin dit jaar enorm goed en staat met kop en schouders boven de trendy boxershorts en de hippe slip met strakke pijpjes.

Pa's slip
"Het zijn de slipjes die onze vaders droegen, die het weer goed doen", vertelt Ed Watson, woordvoerder van Debenhams ketens, in de Daily Mail. "Dat komt omdat deze exemplaren een groter gevoel van veiligheid schenken. Dat hebben de mannen vandaag nodig, in deze tijden is dat niet onbelangrijk".

Ontstaan
De Y-slipjes, zoals ze ook wel worden genoemd, kennen hun oorsprong in Amerika. 74 jaar geleden kwamen ze op de markt, maar de laatste jaren leken ze gepasseerd door hippere exemplaren. Volgens de cijfers steeg de verkoop sinds november vorig jaar, net op het moment dat de recessie zich liet voelen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glas alcohol gezonder dan geen


Glas alcohol gezonder dan geenhttp://img9.imageshack.us/img9/3671/glaswijn.jpgAlcoholhaters zullen het niet graag horen: een matig glaasje bier of wijn maakt wel degelijk gezond. Het overlijdensrisico ligt bij matige gebruikers 30 procent lager dan bij hen die nooit alcohol aanraken. Een Amerikaans onderzoek toont die eerdere vermoedens duidelijk aan.

Hart- en vaatziekten
Eerdere studies gaven al groen licht voor matige drinkers. Ze zouden minder ziek zijn en beter presteren. Eén glas per dag zou de kans op hart- en vaatziekten, met 30 procent verminderen. Dat komt omdat het de hoeveelheid HDL of 'goede cholesterol' in ons bloed lichtjes verhoogt. Die gaat bloedklontering tegen en voorkomt dat de slagaders verstoppen.

Scherper
De hersenen varen even wel bij een drankje. Wie dagelijks z'n dorst lest met één tot twee glazen, zou mentaal scherper staan dan wie nooit een glas aanraakt. Ook hier speelt het cholesterolgehalte in ons bloed een rol: alcohol maakt de bloedvaten 'proper', zodat ook ons brein beter doorbloed wordt.

Andere factoren
Bij het recentste onderzoek werden ook sociaaleconomische factoren bekeken als roken, lichaamsgewicht, de mate van beweging, religie en depressiviteit. Deze factoren meegerekend, bleef het riscio op overlijden lager dan bij de niet-drinkers. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse vrouwen zijn het slankst, Britse het dikst


Franse vrouwen zijn het slankst, Britse het dikst


http://img258.imageshack.us/img258/6893/weegschaal1.jpgUit een studie in 15 landen blijkt dat Franse vrouwen het slankst zijn. Met een gemiddelde Body Mass Index (BMI) van 23,2 liggen ze een stuk voor op vrouwen uit Italië en Oostenrijk. Duitse, Deens en Luxemburgse vrouwen staan op een gedeelde vierde plaats met een gemiddeld BMI van 24. Vrouwen uit Groot-Brittannië spannen de kroon met een BMI van 26,2, dat is zelfs hoger dan dat van hun mannelijke landgenoten, blijkt uit Frans onderzoek.

Tevredenheid
Voor de studie deed de onderzoeker een beroep op gegevens van de Europese Commissie uit 2003. Hierbij peilde hij ook naar de individuele tevredenheid over het gewicht. Voor vrouwen ligt een ideale BMI op 19,8. Volgens mannen is een BMI van 22,6 dan weer perfect. De werkelijkheid is echter anders. Het gemiddelde BMI voor vrouwen in Europa bedraagt 24,5 en voor mannen is dat 25,5.

BMI
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is een BMI tussen 18,5 en 25 normaal. Dit wordt berekend door uw gewicht (in kg) te delen door uw lengte (in meter) in kwadraat.(br.hln)
� Reageer (0)
23-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama is allergisch voor water


Mama is allergisch voor water

De Engelse Michaela Dutton (21) slaat de medische wereld met verstomming door haar zeer uitzonderlijke allergie. Dutton kan niet douchen, geen water drinken, niet zwemmen en zelfs haar zoontje geen badje geven: ze is allergisch voor... water. De kans op deze aandoening is één op 230 miljoen. Over de hele wereld zijn er maar dertig gevallen bekend.

Na bevalling
Dutton kreeg vier jaar geleden voor het eerst te maken met de allergie, net na de geboorte van haar zoontje Mitchell in 2005. Contact met water zorgt onmiddellijk voor een brandende huiduitslag. Zelfs als ze door de regen verrast wordt, heeft ze het zitten, met helse pijnen als gevolg. Ze kan ook nooit water drinken en koffie doet haar keel opzwellen en veroorzaakt blaren. Alleen Cola Light gaat erin.

Zweet, speeksel, morsen
"Ik kan Mitchell eigenlijk nooit echt goed vastpakken want zweetdruppeltjes, speeksel of morsen met drank, dat is allemaal al voldoende om mijn lichaam te bedekken met jeukende bobbels. Ik kan zelfs zijn tranen niet afvegen. Het is een martelende, brandende, ondraaglijke pijn. Ik zou op zo'n moment mijn hete hoofd willen kaalscheren om het een beetje frisser te hebben."

Geen vrienden meer
Michaela ziet ook nog weinig vrienden. "Ze denken ten onrechte dat het besmettelijk is", zucht ze. "Daarom kom ik ermee naar buiten. En ook in de hoop dat er ooit een geneesmiddel gevonden wordt."(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kauwgom maakt tieners slimmer


Kauwgom maakt tieners slimmerhttp://img5.imageshack.us/img5/3685/kauwgom.jpgKauwgom zorgt ervoor dat tieners beter scoren op wiskundige tests, dat blijkt uit een recent Amerikaanse studie. Daarnaast helpt het ook stress te bestrijden.

3 procent hoger
De onderzoekers volgden 108 studenten tussen 13 en 16 jaar. De helft van hen kreeg suikervrije kauwgom tijdens de les, tests en het maken van huiswerk. Na 14 weken bleek dat de studenten die kauwgom aten drie procent hoger scoorden. Een kleine, maar toch belangrijke verbetering volgens de onderzoekers. Ook behaalden ze betere resultaten op hun eindexamen dan de andere studenten.

Minder stress
Een ander onderzoek toonde aan dat wanneer universiteitsstudenten kauwgom kregen tijdens een moeilijke computertest dat ze minder last hadden van stresshormonen , dan wanneer ze niet kauwden. Wanneer je minder stress hebt, is het volgens de onderzoekers makkelijker om je te concentreren op je werk. "Dit is de eerste keer dat we wetenschappelijk kunnen bewijzen dat studenten echt beter presteren wanneer ze mogen kauwen," aldus onderzoeker Gil Leveille.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn voeten willen dansenDe afbeelding “http://img56.imageshack.us/img56/1392/12bc7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


mijn voeten willen dansen
ik weet het is weer tijd
ik moet alle negatieve zaken
en alle aardse stralen kwijt

wil me vullen met energie
die ik haal uit zwarte gaten
licht en muziek
nachtelijke magie

met de klanken in m'n oren
en de sfeer zuiver in m'n hoofd
laad ik op voor weer een tijdje
heb dan mijn somberheid verloren

dat laat ik achter
in de hoeken van een discotheek
het word weer tijd om op te laden
dus ik ga dansen deze week� Reageer (0)
22-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zien op tegen zomer door complexen


Vrouwen zien op tegen zomer door complexen


http://img25.imageshack.us/img25/9669/gise.jpg


De helft van de Nederlandse vrouwen verstopt liever haar blote benen, daarom ziet ze op tegen de zomer. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Bikiniklaar
62 procent van de Nederlandse vrouwen is nu al bezig met het bikiniklaar maken van haar lichaam, want momenteel zijn ze nog niet klaar om zich te vertonen in strandkledij. 77 procent van hen let daarom op wat ze eet, 70 procent eet gezonder, maar dieet niet. 7 procent zet zichzelf op een strikt crashdieet. De helft van hen pakt het gezonder aan en gaat gewoon meer sporten, dat blijkt uit een enquête van Styletoday.

Complexen
Haar gewicht is voor 35 procent van de vrouwen haar grootste zorg wanneer de zomer in aantocht is. Verder zijn ze onzeker over hun witte teint, cellulitis en lichaamsbeharing. 76 procent besteedt tijdens de warmste seizoenen meer aandacht aan de verzorging van haar lichaam. Maar liefst 93 procent van de Nederlandse vrouwen is zelfzekerder wanneer ze een bruin kleurtje heeft. 15 gaat nu al met zelfbruiner aan de slag.

Angst voor pashokjes
Als strandoutfit blijft de bikini het populairst bij 82 procent van de vrouwen. De meesten vinden het nu nog te vroeg om te gaan shoppen voor een bikini. Ook de aankoop van dit weinig verhullende stuk verloopt dit niet zonder problemen, 60 procent van de vrouwen vindt het vervelend om een bikini te passen in de winkel. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Hof van Cleve 26ste beste restaurant ter wereld


Belgische Hof van Cleve 26ste beste restaurant ter wereld


http://img7.imageshack.us/img7/2268/chefvancleeve.jpgHet Belgische Hof van Cleve van tv-persoonlijkheid Peter Goossens is uitgeroepen tot het 26ste beste restaurant ter wereld. Het restaurant stijgt daarmee twee plaatsen in de top vijftig. Het Spaanse El Bulli werd voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot het beste restaurant. De rangschikking gebeurt jaarlijks onder begeleiding van het Britse magazine 'Restaurant Magazine'.

El Bulli is voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld, op de voet gevolgd door het Britse restaurant 'Fat Duck', dat eerder in het nieuws kwam wegens voedselvergiftiging.http://img7.imageshack.us/img7/3770/hofvancleve.jpgFranse koks mogen dan niet in de top 5 te vinden zijn, ze nemen met 8 bekroningen wel de meeste plaatsen in de top 50 in beslag. Het Belgische Hof van Cleve, uitgebaat door Peter Goossens, strandde op een verdienstelijke 26ste plaats. Het restaurant klimt daarmee twee plaatsen omhoog ten opzichte van vorig jaar.
De Franse chef Joël Robuchon van het Parijse 'Atelier de Joël Robuchon' werd bekroond met een speciale Lifetime achievement award. Robuchons restaurant staat op de achttiende plaats in de top 50. (br.she)http://img5.imageshack.us/img5/3481/hofvancleve7.jpg� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer doet flirten


Zomer doet flirten


http://img6.imageshack.us/img6/2568/zomer.jpg
De zonnestralen maken ons hitsiger, zo blijkt. Een Nederlandse enquête toont aan dat we liever en meer flirten in de zomer. Vooral singles flirten er dan graag op los.

Liever single
Een rondvraag van de Summer Media Group informeerde bij 336 dames tussen 18 en 30 jaar oud, naar hun liefdesleven. Het merendeel van hen gaf aan liever single te zijn tijdens de zomer. De zomer is immers de uitgelezen moment om te verleiden. Als vrijgezel kan dat net iets makkelijker.

Meer contact
Blote benen en zwoele blikken maken dat er meer gekeken wordt. Komt daarbij dat we tijdens warme dagen meer buiten leven en meer contact maken met anderen.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonnen verkiezen schoonmaakmiddel boven ei


Nonnen verkiezen schoonmaakmiddel boven ei


De Kattenstoet in 1950.


In het West-Vlaamse Ieper krijgen de zusters van de Karmelietessen in Vlamertinge traditioneel elke drie jaar eieren van de burgemeester. Ze krijgen die in ruil voor gebeden opdat het mooi weer zou worden tijdens de Kattenstoet in Ieper, schrijft Het Laatste Nieuws.

De nonnen hebben dit jaar echter liever schoonmaakproducten. "Eieren zijn eigenlijk niet zo goed voor de cholesterol", zegt zuster Monique aan onze collega's van de krant. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dans met mijDe afbeelding “http://img263.imageshack.us/img263/5656/matabt1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 

dans met mij
als in de oude school van vroeger
waar we parelmoeren vloeren bestreken
met de lichtste pas van onze voeten
gedreven door enkel onze liefde

 
dans met mij
in het schijnsel van het licht
zodat de schaduw onze lichamen beroert
en ons probeert bij te houden
want we waren zo perfect samen

 
dans met mij
neem mijn hand voor de allerlaatste keer
ik zal niet vragen naar je keuze en mijn pijn
waarom je mij in de steek liet
want ik wil alleen maar dansen...zoals vroeger...
� Reageer (0)
21-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziekluier maakt peuters zindelijk


Muziekluier maakt peuters zindelijk

Een speciale 'muziekluier' kan 80 procent van de kinderen thuis zindelijk maken in vijf dagen. In een kinderdagverblijf daalde de efficiëntie: de helft van de kinderen was droog na drie weken.

Voor haar doctoraat aan de Universiteit Antwerpen maakte Alexandra Vermandel een studie over zindelijkheid bij kinderen. Daartoe ontwierp ze een muziekluier: in een wegwerpluier wordt een klevende stip bevestigd. Die strip bevat een urinegevoelige detector, die een geluid maakt zodra het kind plast.

Later zindelijk
Peuters zijn 12 tot 15 maanden later zindelijk dan zestig jaar geleden. De absorberende wegwerpluiers die kinderen een nat gevoel besparen, zijn mogelijk een oorzaak.

Om dit probleem op te lossen ontwikkelde Vermandel de muziekluier. Vanaf het moment dat het kind begint te plassen, produceert de luier een duidelijk geluid dat een versterking geeft van een vol blaasgevoel zodat het kind zich er meer bewust van wordt.

Aanmoediging en beloning
Er wordt van de ouders verwacht dat ze voortdurend in de buurt van het kind blijven, het aanmoedigen om zich naar het potje te begeven als de muziekluier afgaat en om verder te plassen op het potje. Nadien moet het kind worden beloond.

Combinatie van factoren
Vermandel benadrukt dat een grote mate van inzet van de ouders en de opvoeders noodzakelijk is om succes te boeken met deze methode. Voorwaarde is ook dat kind rijp is om te starten met zindelijkstraining.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Baarden als protest tegen crisis


Baarden als protest tegen crisis

De baardentrend is in Amerika hot, maar dan niet enkel uit schoonheidsoverwegingen. Blijkbaar laten steeds meer jongens hun baarden groeien als speels protest tegen de recessie.

Werkloosheid
Mannen met baarden drukken uit geen bedrijfsslaaf te zullen worden. Wie zijn job kwijt is, hoeft niet meer gladgeschoren op het werk te komen. Baarden zijn zo een stil potest tegen de snel oplopende werkloosheid.

Pure look
Met de crisis is ook de hang naar het natuurlijke en het pure sterk aanwezig. Hollywoodjongens waren de eersten om die trend te lanceren, andere mannen volgen.

Trimmers
Dat is niet meteen slecht nieuws voor de verkoop van scheerapparaten. Het succes van trimmers waarmee baardgroei in toom kan worden gehouden, stijgt plots fel. De zogenoemde 'Multipurpose kits' zijn het meest populair. De verkoop van deze producten steeg met 4%, terwijl die van de gewone scheermachines stagneerde.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook baby's hebben vrienden en vijanden


Ook baby's hebben vrienden en vijanden


http://img6.imageshack.us/img6/6273/kinderen22.jpg


Baby's hebben hun eigen sociale leven en genieten evenveel van contact met andere kinderen als het gezelschap van hun moeder zijn. Dat blijkt uit een Australisch onderzoek.

Leider of volger
Psycholoog Professor Ben Bradley bestudeerde vier groepen van baby's van 9 maanden oud. Zo ontdekte hij dat ook jonge kinderen een 'sociaal brein' hebben. Ze zijn niet alleen met hun moeder bezig, maar hechten ook belang aan sociaal contact in groep. Baby's communiceren namelijk met meer dan één leeftijdsgenoot tegelijkertijd en kunnen ook jaloers zijn. Ze nemen ook al een rol op in de groep, bijvoorbeeld die van leider of volger. Er zijn dus ook leeftijdsgenoten waarvan ze het gezelsschap verkiezen boven anderen. Ook wanneer iemand zich anders gedraagt, merken ze dit op. "Een baby bij een depressieve moeder is meer teruggetrokken, maar bij leeftijdsgenoten gedraagt het zich als elk ander kind", aldus Bradley.

Emotioneel hechten
Kinderverzorgster Phoebe Christison: "Ik merk vaak dat peuters zich emotioneel hechten aan leeftijdsgenoten. Zo heb ik momenteel een jongen en een meisje onder mijn hoede die graag elkaars handjes vasthouden tijdens het eten. Peuters zijn ook vaak jaloers, ze duwen en kopiëren elkaar." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotere kans op chronische ziekten bij depressie


Grotere kans op chronische ziekten bij depressie


http://img14.imageshack.us/img14/6012/griep1.jpgMensen met een depressie hebben een grotere kans op chronische lichamelijke aandoeningen. Hoewel dit al langer werd gedacht, heeft de Nederlander Jasper Nuijen het nu aangetoond in zijn doctoraat.

Uiteenlopende ziekten
Nuijen onderzocht elektronische patiëntendossiers van 89 huisartsenpraktijken. Zijn onderzoek wijst uit dat mensen die een depressie hebben of hebben gehad meer kans lopen op een aantal chronisch lichamelijke aandoeningen dan mensen die nooit depressief zijn geweest. Het gaat hierbij om ziekten uiteenlopend van astma tot de ziekte van Parkinson.

Ook vond Nuijen aanwijzingen voor een verband tussen een hoge bloeddruk, suikerziekte of een hartziekte en een depressie tussen de 50 en 70 jaar. Mensen met een depressie die een beroerte krijgen, kunnen daarnaast na een ziekenhuisopname minder vaak naar huis terug dan mensen die geen depressie hadden.

Depressie
De diagnose en behandeling van een depressie bij chronisch lichamelijk zieken blijkt in de huisartsenpraktijk niet altijd optimaal te verlopen.

Ongeveer driekwart van de chronisch zieke mensen met een depressie wordt niet als zodanig gediagnosticeerd. Dat komt mogelijks omdat mensen met lichamelijke klachten zwijgen over hun psychische klachten. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond overleeft tumor zo groot als een voetbal


Hond overleeft tumor zo groot als een voetbal


http://img7.imageshack.us/img7/6883/gezwel.jpgEen dierenarts in het Nederlandse Delft was verbaasd toen hij een 10-jarige hond opereerde. De Duitse Staande korthaar bleek een gezwel van 6,5 kilo in de buik te zitten hebben.

Organen nauwelijks te voelen
De baasjes van Iusto trokken naar de dierenarts omdat hun hond de laatste vier weken last had van een snel toenemende buikomvang. Hoewel het dier actief was en goed at, piepte hij wel regelmatig. De baasjes namen het zekere voor het onzekere en lieten Iusto eens grondig nakijken.

De dierenarts voelde dat er een heel grote dikte in Iusto's buik aanwezig was. Bovendien kon hij de andere organen in de buikholte nauwelijks voelen door de dikke massa. De dierenarts besloot om een biopt en een echo van de dikte te nemen. Een diagnose kon niet onmiddellijk gesteld worden, maar uit de echo bleek dat de massa los in de buik lag en dat lever, nieren en urineblaas er normaal uitzagen. Alleen bleek er geen normaal miltweefsel aanwezig te zijn.

Tumor zo groot als voetbal
De diagnose luidde hoogstwaarschijnlijk een milttumor zonder uitzaaiingen in de lever. Iusto belandde dan ook op de operatietafel. En die kwam net op tijd want op een week tijd was de hond al fel achteruitgegaan: hij at slecht, kon moeilijk plassen en liggen was bijna niet meer mogelijk.

Toen de dierenarts de operatie startte, kon hij zijn ogen nauwelijks geloven: de massa in Iusto's buik bleek de grootte van een voetbal te hebben en woog maar liefst 6,5 kilo. Gelukkig voor het dier bleek de tumor goedaardig te zijn.

Iusto is intussen opnieuw hersteld en kan in alle rust genieten van zijn oude dagen.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Barry White - Let The Music Play


 Barry White - Let The Music Play

Om hem te beluisteren druk op de foto
� Reageer (0)
20-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Douchen helpt gedachten ordenen


Douchen helpt gedachten ordenen


http://img510.imageshack.us/img510/283/douchen3.jpgDe douche is de geliefkoosde plaats voor vrouwen om over hun leven te mijmeren. Dat blijkt uit een onderzoek van Dove bij 610 Nederlandse en Belgische vrouwen tussen 20 en 30 jaar.


Een goede douche geeft 40% van de ondervraagden meer zin om aan de dag te beginnen. Vooral de geur van hun favoriete douchegel brengt de proefpersonen in de stemming. Toch houdt de douche voor vier op de tien ook een rustpunt in waarin ze volledig zichzelf kunnen zijn.

Bovendien helpt de douche ons om onze gedachten te ordenen, zo mijmert zelfs een op de drie proefpersonen over de liefde. (br.she)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verveling nekt het huwelijk


Verveling nekt het huwelijk


http://img14.imageshack.us/img14/9417/huwelijkj.jpgConflicten en ruzie kunnen niet enkel een huwelijk kapotmaken. Ook simpele verveling doodt op lange termijn elk huwelijk. Een recente studie toont aan dat wie na zeven jaar af te rekenen krijgt met verveling, na 16 jaar nog weinig voldoening uit een huwelijk haalt.

Voldoening
Voor de studie, uitgevoerd aan de New York University, werden 123 getrouwde koppels gevolgd die voor het eerst huwden. Zowel tijdens hun zevende huwelijksjaar als tijdens het zestiende, dienden ze enkele vragen te beantwoorden. Daarin werd gepeild naar hun leuke activiteiten samen en de frequentie daarvan. Ook de mate van voldoening dienden ze mee te geven.

Opwinding levend
Hoe groter de verveling toeslaat in het zevende huwelijksjaar, hoe minder voldoening er in het zestiende huwelijksjaar te vinden is. "Spannende momenten beleven doet de band versterken en geeft een voldaan gevoel. Dat is nu ook bewezen. Gezamenlijke ervaringen zijn essentieel", vinden de onderzoekers. "Het houdt de passie levend en verhoogt de opwinding in een relatie". (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantische ballad van Al Capone komt uit op single


Romantische ballad van Al Capone komt uit op single
Een romantische ballad die maffiabaas Al Capone schreef in de gevangenis wordt binnenkort uitgebracht. Capone schreef het lied toen hij in de jaren '30 vastzat voor belastingontduiking en droeg op het aan zijn vrouw Mae.

Het nummer, "Madonna Mia" is opgenomen op CD en wordt uitgebracht op internet, aldus Rich Larsen, een fan uit Chicago.

"Het is een gevoelige, Italiaanse ballad", volgens Larsen. "Ik denk dat het laat zien dat Capone ook zachtere kanten had." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-prostituee leert u alle kneepjes van het vak


Ex-prostituee leert u alle kneepjes van het vak


http://img14.imageshack.us/img14/6263/prostituee.jpgWie altijd al eens wilde weten hoe het is om te werken in een raambordeel, kan vanaf nu in Nederland een les volgen als prostituee. Mariska Majoor van het Prostitutie Informatie Centrum op de Amsterdamse Wallen laat de cursisten ervaren hoe het is om als een dame van lichte zeden achter het raam te zitten.

Oogcontact
In de half uur durende les laat de initiatiefneemster, die zelf ook als prostituee heeft gewerkt, zien hoe de cursist oogcontact kan maken met een potentiële klant, hem kan wenken en een gesprekje bij de deur kan voeren. Daar wordt hem echter wel verteld dat de betreffende dame het vak nog moet leren en dat hij niet verder mag komen dan de deur.

Volgens Majoor denken veel mensen dat je als prostituee ondergeschikt bent aan de klant. "Het grootste misverstand is dat de prostituee alles moet doen met de persoon die haar benadert. Dat is verkeerd, zij heeft juist alle macht."

Pikante outfit niet nodig
De cursist hoeft niet per se een pikante outfit aan te trekken, stelt Majoor gerust. "Er moet niks. Als ze haar broek wil aanhouden, vind ik het ook goed. Mensen mogen ook zelf kleding meenemen. Als je bijvoorbeeld een fantasie hebt over een spannend leren pakje, dan kan je dat aantrekken." Overigens maakt het volgens Majoor weinig uit wat de prostituee draagt. "Als je in je dagelijkse kleren aankomt, vinden klanten dat vaak ook al spannend."

De les is toegankelijk voor vrouwen én mannen en is geheel vrijblijvend. Mocht iemand toch voor het vak willen kiezen, dan helpt Majoor hen verder. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Isabelle van Charles AznavourIsabelle van Charles Aznavour

om het te beluisteren druk op de foto
� Reageer (0)
19-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Patrick Swayze stopt met chemo


Patrick Swayze stopt met chemo


http://img11.imageshack.us/img11/2033/patrickswayze.jpgPatrick Swayze, die lijdt aan alvleesklierkanker, zou de strijd hebben opgegeven.
De 56-jarige acteur wil, volgens Britse media, geen chemokuren meer ondergaan. Ook zou de Dirty Dancing-ster hebben aangegeven dat hij niet geranimeerd wil worden, mocht dat nodig zijn.

"Patrick heeft een felle strijd geleverd, maar realiseert zich dat er nog maar weinig is dat de doktoren voor hem kunnen doen", zegt een bron. "Hij wil de tijd die hij nog heeft doorbrengen met familie en vrienden." De acteur heeft in het verleden zulke beweringen altijd weerlegd.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alsof liefde haar vleugels geeft
http://img5.imageshack.us/img5/74/ballet6.jpgAlsof liefde haar vleugels geeft
is de aanraking van geest en aarde
als het wuivend riet in de wind

zo vrolijk haar sprongetjes
hoe teer haar schoonheid siert
is mijn ontmoeting met gevoel

zo trots als een pauw
bekijk ik het spel van de witte zwaan
met omhoog gestoken veren

stralend met haar eeuwige lach
danst zij ongestoord haar ballet
zoals levend water nimmer rust

mijn emoties, liefde en geluk
wisselen sneller dan de tijd
mijn eerste traan is voor haar

terwijl zij danst op de ster
overvalt mij eindeloze rust
van vermoeidheid uit extase.
� Reageer (0)
18-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Fields of Gold


Sting - Fields of Gold

Om hem te beluisteren druk op de foto
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Als Obama het doet, moet Merkel ook hond nemen

Als Obama het doet, moet Merkel ook hond nemen


http://img4.imageshack.us/img4/6758/basset.jpgNu de Amerikanen zo blijken te houden van Bo, de nieuwe hond van president Barack Obama, moet ook bondskanselier Angela Merkel van Duitsland een hond nemen. Dat vindt althans Bild, de grootste Duitse krant.

Blijft de vraag welk ras het meest geschikt is voor Merkel en haar man, Joachim Sauer. Dat is een vraag waar ook Obama en zijn gezin lang mee tobden. Om Merkel een handje te helpen, organiseerde Bild een opiniepeiling onder zijn lezers.

Basset
Meer dan 56 procent van de Duitsers vindt dat een basset het beste bij Merkel past, een hond met robuuste bouw, korte poten, losse hoofdhuid, afhangende onderste oogleden en lange, hangende oren.
Op de tweede plaats eindigt met 18 procent de golden retriever. Een typisch Duits ras, de Duitse herder, komt slechts op plaats drie, met 8 procent, aldus Bild vrijdag op zijn website.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar slaapliedjes in 18 landen


Op zoek naar slaapliedjes in 18 landen


http://img9.imageshack.us/img9/3749/slaapliedje1.jpg


Muzikante Eva Schampaert en archeoloog Bas Bogaerts trekken vanaf zaterdag 18 april tot eind augustus door 18 verschillende landen met als doel om daar zoveel mogelijk slaapliedjes op te nemen.

Erfgoedproject
Met het erfgoedproject "Lullabies" trekken Bogaerts en Schampaert naar achttien landen rond de Middellandse Zee om daar slaapliedjes op te nemen bij mensen thuis.

Link met Vlaanderen
De keuze voor deze streek is niet toevallig: "Het gebied rond de Middellandse Zee heeft door de migratie een sterke link met Vlaanderen, zowel historisch als nu", zegt Bas Bogaert.

Het oerslaapliedje
In het najaar trekken ze met hetzelfde project door Vlaanderen, dan zullen ze kunnen vergelijken hoe de slaapliedjes evolueren als gevolg van migratie.

"Onze stille droom is om een soort oerslaaplied te ontdekken", aldus Bogaerts. Of dat bestaat, weten ze nog niet, maar in Spanje zou er bijvoorbeeld een slaapliedje bestaan op dezelfde melodie als "Slaap kindje slaap".

Boek + cd
Het erfgoedproject rond slaapliedjes loopt tot de lente van 2010. Na hun reis zal er een boek en een cd uitgebracht worden. Het koppel gaat hiervoor in het najaar ook samenwerken met de AB en het Gentse kunstencentrum Campo.

Op de website slaapkindjeslaap.be worden alle opgenomen liedjes geplaatst en kunnen bezoekers ook zelf hun slaapliedjes posten. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in een roes dans ik de morgen
http://img13.imageshack.us/img13/5843/connelly.jpgavond je was zo mooi
zacht stil en intens warm
ik dwaalde
en verdwaalde

lichtjes dansten
een verre echo van mystieke muziek
ik waande mij in een witte wolk
die voelde als een deken van dons

hoe zachter de klanken
hoe dieper het gevoel
ik droomde weg
tot de stilte me mee dreef in de wind

avond ik hield je vast
tot de morgen kwam
en ik het heerlijke gevoel
opnieuw in mijn armen nam

in een roes dans ik de morgen
voel goed en geborgen
steeds zal er een nieuwe avond zijn
maar deze voelde als de beste wijn
� Reageer (0)
17-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is beste medicijn tegen hartziekten

Lachen is beste medicijn tegen hartziekten


http://img7.imageshack.us/img7/6911/lachen1.jpg


Lachen is echt het beste medicijn, want het beschermt je hart. Uit onderzoek blijkt dat dagelijks een halfuur naar grappige programma's kijken je goede cholesterol doet stijgen.

Goede cholesterol
De patiënten die deelnamen aan het onderzoek kampten allemaal met diabetes, een aandoening die het risico op een hartaanval verhoogt. De deelnemers moesten dagelijks gedurende een jaar een halfuur naar hun favoriete humoristische film of serie kijken. Daaruit bleek dat de goede cholesterol bij deze groep mensen gemiddeld 26 procent steeg, bij mensen die medicatie namen was dit slechts drie procent. Goede cholesterol beschermt je tegen hartaanvallen. Verder bleek dat het aantal C-reactief proteïnes, stoffen die schadelijk zijn voor je hart, bij deze mensen met 66 procent daalde.

Levensstijl en stress
De onderzoekers zeggen dat deze resultaten bewijzen dat lachen een goede behandeling is tegen heel wat aandoeningen. "Je levensstijl heeft duidelijk een grote impact op je gezondheid. Voorheen werd wel aangenomen dat lachen goed is voor je, maar tot nu was er weinig bewijs van gezondheidsvoordelen. Daarnaast helpt het ook nog eens om stress te bestrijden." (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes eerder volwassen persoonlijkheid dan jongens


Meisjes eerder volwassen persoonlijkheid dan jongens


http://img25.imageshack.us/img25/7553/meisjes1.jpgMeisjes ontwikkelen tijdens de tienerjaren eerder een volwassen en stabiele persoonlijkheid dan jongens. Dit concluderen Nederlandse onderzoekers na een studie van de persoonlijkheidsontwikkeling van ruim 1.300 tieners.

Vriendelijker
"Het was al bekend dat meisjes eerder dan jongens beginnen aan de groeispurt en de hersenontwikkeling, maar wij hebben nu aangetoond dat meisjes ook met de persoonlijkheidsontwikkeling voorliggen op jongens", aldus onderzoeker Theo Klimstra. Een andere trend die de onderzoekers ontdekten, was dat naarmate jongeren ouder worden, ze zichzelf als vriendelijker en emotioneel stabieler gaan beoordelen. "Dit komt doordat tieners, naarmate ze ouder worden, steeds meer volwassen rollen op zich moeten nemen", aldus Klimstra. "Bijvoorbeeld de rol van werknemer of de rol van romantische partner. Om dit succesvol te kunnen doen, is het noodzakelijk om een bepaalde mate van vriendelijkheid en emotionele stabiliteit te hebben."

Veranderingen
Een derde conclusie die de onderzoekers uit hun onderzoek trekken, is dat de persoonlijkheidseigenschappen van jongeren in de loop van de tienerjaren meer vast komen te liggen. Klimstra: "Een jongere die in het begin van zijn tienerjaren onvriendelijk en onzorgvuldig is, kan zich gedurende zijn tienerjaren nog ontwikkelen tot een vriendelijke en zorgvuldige volwassene. Een jongere die aan het eind van de tienerjaren nog steeds onvriendelijk en onzorgvuldig is, heeft echter een veel kleinere kans dat hij zich nog ontwikkelt tot een vriendelijke en zorgvuldige volwassene.

Vijf eigenschappen
Om de persoonlijkheidsontwikkeling van tieners in kaart te brengen, hebben ruim 1.300 Nederlandse jongeren vijf jaar lang jaarlijks een vragenlijst ingevuld. In de vragenlijst moesten ze zichzelf beoordelen op vijf persoonlijkheidseigenschappen: vriendelijkheid, extraversie, zorgvuldigheid, openheid en emotionele stabiliteit. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder vaak ziek door lenteschoonmaak


Minder vaak ziek door lenteschoonmaak


http://img17.imageshack.us/img17/9343/poetsen1.jpg


Jaarlijks een grondige lenteschoonmaak houden is niet alleen goed voor je mentale gezondheid, het voorkomt ook infecties aan de urinewegen, longontstekingen en diarree, blijkt uit recent onderzoek.

Poetsgerief
De onderzoekers bestudeerden de hygiëne van 1120 huizen in 7 verschillende landen. Daaruit bleek dat 90 procent van de vaatdoeken, bijna de helft van alle afwasbakken en één op de zes koelkastdeuren miljoenen ziekteverwekkende bacteriën draagt, meldt nu.nl. Hoewel veel mensen weten dat poetsgerief regelmatig vervangen moet worden en dat je voeding hygiënisch moet bewaren, toch zeggen de onderzoekers dat het schoonmaakritueel van de meesten niet volstaat. Mensen onderschatten vooral de overdracht van bacteriën via onze handen.

Badkamer
Ook de badkamer is een bacteriehaard, de colibacterie woedt er welig. Je loopt vooral gevaar op besmetting na een toiletbezoek. Resten van uitwerpselen en urine werden vaak aangetroffen in de badkamer. Daarom raden de onderzoekers iedereen steeds aan de handen te wassen na een toiletbezoek en voor het eten, dit doe je best met desinfecterende zeep. Daarnaast is het belangrijk dat je voedsel genoeg verhit, zodat je zeker alle bacteriën doodt. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blind in het donkerDe afbeelding “http://img216.imageshack.us/img216/6672/elsfi6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Blind in het donker

Als het zwart weer is gevallen
het licht verdwenen om de hoek
kauw ik op wat toverballen
verschijnen kleuren die ik zoek

in het donker kan ik kijken
want licht schijnt uit mijn eigen oog
weet het zwarte te verrijken
met gepenseelde regenboog

niet op zoek naar alle sterren
hebben met geflonker al macht
wil mijn ogen opensperren
voor dat wat wenkt in zwarte nacht

zie nachtvlinders en de motten
die door schijnsel worden verblindt
zal ze met mijn ogen spotten
als ze rondfladderen zo blind

als het zwart weer is gevallen
zie ik de eenzaamheid en pijn
alleen, maar toch met zijn allen
onzichtbaar in het samenzijn.� Reageer (0)
16-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochters Obama moeten poep opruimen


Dochters Obama moeten poep opruimen


http://img22.imageshack.us/img22/1640/hondobama.jpg

De meisjes Obama krijgen een puppy, maar moeten zelf de poep opruimen.


De dochters van de toekomstige Amerikaanse president Barack Obama, Sasha en Malia, zullen de poep die hun hond op het grasveld van het Witte Huis achterlaat zelf moeten opruimen. Obama en zijn vrouw Michelle zeiden dit woensdag in een televisie-interview.

Op de avond van zijn verkiezingsoverwinning beloofde Obama zijn dochters dat ze een puppy zouden krijgen als het gezin zijn intrek neemt in het Witte Huis. Het uitlaten van de hond en opruimen van de rommel wordt echter ook de taak van de dochters.

Michelle zei dat ze bij haar kennismakingsbezoek aan het Witte Huis tegen het personeel heeft gezegd dat haar dochters ook hun eigen rommel moeten opruimen en hun eigen bed zullen opmaken. ''We zullen grenzen moeten stellen'', aldus de aanstaande First Lady.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpijp van Tati


Rookverbod in Frankrijk dooft zelfs filmpijp van Tati

Door het Franse verbod op reclame voor rookwaren hebben de organisatoren van een tentoonstelling over de beroemde komische acteur-regisseur Jacques Tati 2.000 affiches moeten retoucheren. De oorspronkelijke affiche toonde -o gruwel- Tati die aan het fietsen is met een pijp in de mond, een scène uit de klassieker 'Mon Oncle' (1958).

"Absurd en belachelijk", zo bestempelde de al even beroemde, maar nog levende Grieks-Franse regisseur Constantin Costa- Gavras het staaltje censuur. Costa-Gavras, vooral bekend om zijn politieke prenten ('Z', 'L'Aveu', 'Missing',...) is directeur van de Cinématheque française, die de tot 3 augustus durende tentoonstelling organiseert. Tati zou het bescheuren van het lachen, zei hij: in zijn films steekt Tati nooit ofte nimmer zijn pijp aan.(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweelingen zorgen voor meer postnatale depressies


Tweelingen zorgen voor meer postnatale depressies


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/16/447692/tweelingen-zorgen-voor-meer-postnatale-depressies_1_515x0.jpg


Moeders van een tweeling of drieling hebben dubbel zoveel kans op een postnatale depressie dan moeders van één kind. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.400 moeders.

17% van de ondervraagde moeders bleek aan een postnatale depressie te leiden, dubbel zoveel als bij moeders van één kind. Vooral uitputting en isolatie zijn de voornaamste redenen van een depressie, zo babbelt de meerderheid minder dan 1 uur per dag met andere volwassenen.

Ook tijdens de bevalling loopt het vaak al fout. Zo hebben moeders van twee- of drielingen meer kans op complicaties en worden deze moeders na de bevalling vaak minder goed verzorgd. (br.she)
� Reageer (0)
15-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportdrank geeft lichaam geen extra energie


Sportdrank geeft lichaam geen extra energiehttp://img5.imageshack.us/img5/4219/sportdrank1.jpgJe lichaam krijgt geen extra energie door het drinken van een sportdrank, enkel je hersenen worden erdoor gestimuleerd wat je motiveert om verder te sporten.

Beloning en genot
Sportdranken hebben niet meteen invloed op je spieren, ze doen dit pas na enkele uren, wanneer de meeste sporters geen extra energie meer nodig hebben. Maar ze beïnvloeden wel meteen je hersenen, waardoor je toch verder kan blijven presteren, ontdekten Britse onderzoekers. Deze dranken activeren namelijk delen in de hersenen verantwoordelijk voor beloning en genot. Verder blijkt dat 'gewone' dranken dit effect niet hebben, meldt gezondheidsnet.be.

Dit onderzoek bewijst volgens de onderzoekers dat de hersenen een belangrijke rol spelen bij sportprestaties. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspirines kunnen hersenbloedingen veroorzaken


Aspirines  kunnen hersenbloedingen veroorzaken


http://img11.imageshack.us/img11/3082/aspirine1.jpg

 
Aspirines kunnen volgens Nederlandse onderzoekers microscopische kleine bloedingen in de hersenen veroorzaken.Geen uiterlijke symptomen
Hersenscans bij 1.062 mensen toonden aan dat mensen die regelmatig aspirines nemen 70 procent meer kans hebben op microscopische kleine hersenbloedingen dan anderen. Hoe hoger de dosis van de medicatie, hoe groter je kans op deze bloedingen. De patiënten vertoonden geen uiterlijke symptomen als gevolg van hun bloeding. Daarom is er volgens de onderzoekers weinig reden tot paniek.

Andere aandoeningen?
Aspirines zijn bloedverdunnende middelen die het risico op bloedklonters verminderen, deze veroorzaken hartaanvallen en beroertes. Maar onderzoekster Meike Vernooij zegt dat de voordelen van deze medicatie bij mensen met een verhoogd risico op een hartaanval of een beroerte niet opwegen tegen het gevaar van zo'n microscopisch kleine bloeding. Het is al langer geweten dat deze bloedverdunnende middelen het risico op bloedingen aan de slokdarm, maag of darmen verhogen. Verder onderzoek moet aantonen of deze bloedingen het risico op ernstige aandoeningen vergrten. Deze microbloedingen kunnen een bepaalde aderziekte veroorzaken waardoor je spiercellen zich gaan afbreken en je meer kans loopt op aderbreuken (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorg voor zieke partner doet langer leven


Zorg voor zieke partner doet langer leven


http://img16.imageshack.us/img16/2988/bejaarden2.jpgMannen en vrouwen die voor een partner met ernstige gezondheidsproblemen zorgen, hebben minder kans om vroeg te sterven. Dat blijkt uit recent Brits onderzoek.

Levensdoel
De onderzoekers volgden 3.376 mannen en vrouwen sinds 1990. Ze bestudeerden hoeveel mensen tijdens die periode stierven en wie de zorg voor zijn zieke partner op zich nam.. Degenen die meer dan 14 uur per week voor hun partner zorgen, stierven later dan anderen. Deze resultaten suggereren dat de zorg voor een zieke partner mensen het gevoel geven dat ze nuttig zijn, ze een doel geven of gelukkig maakt. Dit zijn allemaal dingen waarvan bewezen is dat ze je leven verlengen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Espresso Day: wat is een goeie espresso?


Espresso Day: wat is een goeie espresso?


http://img16.imageshack.us/img16/7431/expresso2.jpg


Luigi Odello, hoogleraar zintuiglijke analyse aan diverse universiteiten, legt uit hoe de ideale espresso eruit ziet en smaakt:
"Bedekt door een laagje notenkleurige schuim dat 'zeer fijn' moet zijn en dus geen grote bubbels mag bevatten, heeft de ideale espresso een intens aroma met smaakaccenten die onder meer herinneren aan chocola en geroosterd brood. De gouden regel is dat binnen 25 seconden 25 milliliter espresso in de klassieke kleine kopjes moeten stromen."

 

 http://img16.imageshack.us/img16/9353/koffie.jpg70 miljoen per dag

In Italiaanse bars worden elke dag circa 70 miljoen kopjes espresso gedronken. In de Italiaanse koffiesector gaan jaarlijks meer dan 600 miljoen euro om. Daarom wordt vrijdag voor het eerst een nationale espresso- en capuccinodag gevierd, georganiseerd door het Nationale Instituut van de Italiaanse Espresso.

Tijdens de Espresso Italiano Day 2009 worden in duizenden bars en andere horecagelegenheden circa een half miljoen boekjes verspreid die de Italianen eraan moeten herinneren wat goede espresso is.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Lamontagne - You Are The Best ThingRay Lamontagne - You Are The Best Thing 

Om hem te beluisteren druk op de foto


Ray Charles LaMontagne (New Hampshire, 1974) is een Amerikaanse folksinger-songwriter. Op dit moment woont hij in Wilton, Maine. Na het horen van een liedje van Stephen Stills besloot hij zijn baan in een schoenenfabriek te beëindigen en een muziekcarrière na te volgen. Tot nu toe heeft hij drie albums uitgebracht, “Trouble” (2004), “Till the Sun Turns Black” (2006) en “Gossip in the Grain” (2008). Ray Lamontagne staat vooral bekend om zijn zachte en hese stem. Hij heeft een aantal awards gewonnen voor zijn muziek en treedt vaak op voor goede doelen.
� Reageer (0)
14-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook eenden zitten met een ei


Ook eenden zitten met een ei


http://img9.imageshack.us/img9/5796/eendjes1.jpgVergeet het gezegde 'in mei leggen alle vogels een ei', want dat is onzin. Eenden beginnen er al aan halfweg februari. 'Het zijn de vroegste broeders in Europa', zegt Rob Lückerath.
Rond deze tijd kruipen de eendjes uit hun ei. ' Donsjes heten ze dan', zegt Rob Lückerath. Die naam hebben ze uiteraard niet gestolen als je die heerlijk mooie bolletjes dons achter mama aan ziet waggelen. Na vier weken verandert de naam, dan zijn het pijlen .

Eenden die in het wild leven, leggen normaal een keer per jaar gemiddeld tien eieren. 'Maar dan moeten de eendjes de kans krijgen om op te groeien', zegt de dierendokter. 'Het is nu heel belangrijk dat het niet te koud of te regenachtig is want dan gaan de donsjes dood. Niet door de temperaturen maar omdat er bij kou en regen geen muggen rondzoemen en dat is hun belangrijkste voedingsbron. Als het toch gebeurt en alle donsjes sterven, dan legt de moeder opnieuw.'

Eendennesten vind je langs de waterkant. Mama eend broedt de eieren uit terwijl vader, normaal leven ze als een stel, een stapje in de wereld zet om te kijken of er nog vruchtbare vrouwtjes in de buurt te spotten zijn. 'Een moedereend is een heel dapper dier', zegt Rob Lückerath. 'Als er wandelaars in de buurt komen, gaat ze van het nest en vliegt heel erg laag over alsof ze wil zeggen kom hier, je moet mij hebben .'

  

 http://img14.imageshack.us/img14/9633/eendjesn.jpgGedomesticeerde eenden kunnen meer eieren leggen, net als kippen of ganzen. Het verschil met kippen is dat eenden en ganzen meer in periodes leggen. 'Als ze genoeg energie heeft, legt ze een ei', zegt de dierendokter. 'Bij jou in de tuin krijgt ze voldoende eten en zijn er geen natuurlijke bedreigingen.'

Eenden en ganzen hebben veel overeenkomsten als het gaat over het leggen van eieren. 'En zij zijn niet de enige gevederde vrienden die het best naar hun zin hebben in de tuin', zegt Rob Lückerath. 'Waarom geen fazant, je hebt ontzettend mooie exemplaren, parelhoen of kalkoen?'(br.het Nieuwsblad)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste plekjes om te masseren

De beste plekjes om te masseren


De afbeelding “http://img246.imageshack.us/img246/2144/massage1hl9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De afbeelding “http://img255.imageshack.us/img255/9159/87382190vb9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De afbeelding “http://img255.imageshack.us/img255/8998/28673972zr1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De kracht van een massage is niet te onderschatten. De rug of de buik nemen we geregeld onder handen, maar ook andere lichaamsdelen varen wel bij een aanraking. Wat dacht je van een ontspannende voeten- of gezichtsmassage?

Voeten
Niets is zo ontspannend als een voetmassage. Voetzolen zitten vol drukpunten. Die staan in verbinding met organen en andere delen van je lichaam. Afvalstoffen worden afgevoerd en stress verdwijnt. Doe het bij jezelf, al werkt het nog beter als je liefste aan het werk wordt gezet.

-Olie mag niet ontbreken. Een massage werkt het best als de handen goed kunnen glijden. Massageolie verwarm je beter met de handen en strijk heen en weer over de voeten. Maak kleine cirkeltjes rond de enkels, zowel aan de linker- als aan de rechterkant van de voet.

-Maak met je vingertoppen kleine cirkeltjes over de wreef, naar de tenen toe. Laat je handen vervolgens over de voet naar boven glijden en begin weer opnieuw.

-Wrijf met je handpalm van de tenen naar de hiel. Pak om de beurt een teen vast tussen duim en wijsvinger en masseer een paar keer op en neer. Heb je alle tenen gehad, kan je langzaam met een vinger tussen de tenen doorglijden.

-Wrijf met platte handen van boven naar beneden over de voet. Daarna doe je het opnieuw, maar nu heel licht met je vingertoppen en streel de voet met korte en vervolgens lange bewegingen.


Hoofd
Vaak vergeten is een hoofdmassage en dat is best wel jammer. Strelingen over het gezicht werken bijzonder rustgevend.

-Doe alsof je het haar insmeert met shampoo, dat is de beste manier om te masseren. Doe het wel met je vingertoppen doet en begin zachtjes. Nadien mag het iets steviger. Vanaf het kuiltje in de nek maak je vervolgens lichte draaiende bewegingen langs de schedelrand.

-Strijk met je vlakke hand van het voorhoofd naar de slapen toe. Nadien worden de wenkbrauwen aangepakt door van binnen naar buiten met je duim en middelvinger, te bewegen. Leg vervolgens je vingers even zachtjes op de ogen. Spanning wrijf je weg door met je middelvinger langs de boven- en onderkant van de oogkassen te gaan.

-Ga daarna met je middelvingers in zachte, kleine draaibewegingen langs beide kanten van de neus naar beneden en wrijf met je vlakke handen over de wangen. Je begint onderaan bij de kin en gaat rustig omhoog.

Zoentjes
Wil je wat meer opwinding, dan mogen kleine zoentjes niet ontbreken. Neem vooral de nek en de oorlelletjes mee. (br.nina)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke borsten

Dikke borsten doen Simon Cowell blozen in talentenjacht

Om het filmpje te bekijken druk op de foto
Fabia Cerra toont haar talenten.In de Engelse versie van de talentenjacht 'Supertalent' heeft een voluptueuze dame jurylid Simon Cowell en 11,8 miljoen tv-kijkers verbaasd met een striptease-act.

Dikke borsten
De 35-jarige Fabia Cerra, die haar act aankondigde als een dansvoorstelling, ontblootte haar borsten en zwaaide stevig met de 'floshen' die haar tepels bedekten. Als klap op de vuurpijl deed ze nog een grand écart ook.http://img4.imageshack.us/img4/8521/talent1t.jpg
Simon Cowell wist niet goed waar kijken.http://img4.imageshack.us/img4/7518/talent2.jpg
Piers Morgan wel


'Oh my God'
De 'oh my God's waren niet te tellen, maar de act stuurde Cerra wel meteen door naar de volgende ronde. "Als ik mijn zin zou mogen doen, zat je meteen in de finale," zei jurylid Piers Morgan met een vette knipoog. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chirurgen treffen spar aan in long Russische man


Chirurgen treffen spar aan in long Russische man


http://img21.imageshack.us/img21/4508/spar.jpgRussische chirurgen keken vreemd op toen ze de 28-jarige Artyom Sidorkin aan het opereren waren. De artsen, die ervan uitgingen dat de man kanker had, troffen in één van zijn longen een spar aan van enkele centimeter groot. "Ik knipperde drie keer met mijn ogen en dacht dat ik spoken zag", zegt één van de artsen. Volgens de geneesheren zou Sidorkin de zaadjes van een spar hebben ingeademd, waarna er in één van zijn longen een boompje begon te groeien. De naalden daarvan veroorzaakten hevige pijnen in zijn borstkas, zodat de man dacht dat hij kanker had. Niet dus, de naalden van de kiemende spar bleken de boosdoener. 
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn gitaar
De afbeelding “http://dimieken.googlepages.com/salma-1juli.jpg/salma-1juli-full.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


kijk me eens zitten
hier met mijn gitaar
ik lijk alles te vergeten
voor heel even maar

mijn gitaar is mijn beste vriend
vertel hem alles in mijn muziek
wil hem wel bedanken dat is wat hij verdiend
hij zal er altijd voor me zijn
in vreugde en in pijn
zal ik mijn gitaar grijpen
ook al is het misschien om er alleen maar even naar te kijken

mijn gitaar geeft me altijd weer kracht
zoals een beste vriend dat is wat ik altijd dacht
en het is echt zo geworden ook
ik hou meer van m'n gitaar dan van wie dan ook� Reageer (0)
13-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dame met bloemengeur ziet er slanker uit

Dame met bloemengeur ziet er slanker uitDe afbeelding “http://img296.imageshack.us/img296/8161/nujmi9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Vrouwen die zich besprenkelen met een kruidig bloemenluchtje, worden jonger en slanker geschat. Dat beweert Russell Brumfield in zijn boek 'Whiff.' Het gebruik van geur zou de perceptie van de vrouw positief beïnvloeden.


Omgeving
De schrijver baseerde zich op eerdere, verrassende geurstudies, onder andere van het Smell and Taste Institute uit Chicago. Daarbij bleek dat dames sneller afslanken als ze in een naar aardbeien geurende omgeving sporten.

Winkels
Niet alleen vrouwen zijn gebaat met een juiste geur. Ook winkels, galeries en sportschoenen wakkeren het koopgedrag van de consument aan. Schilderijen die in een lekker ruikende ruimte hangen, worden als duurder geschat, kleding wordt kwalitatief beter beoordeeld en de spiegel in de sportschool blijkt een stuk vriendelijker met een lekker luchtje op de achtergrond. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van vleestomaat met Noordzeegarnalen

Carpaccio van vleestomaat met Noordzeegarnalen


De afbeelding “http://img374.imageshack.us/img374/3470/etel5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Ingrediënten
500 g gepelde Noordzeegarnalen
2 vleestomaten
100 g fetakaas in blokjes
 bieslook
1 blaadje brickdeeg
2 schijfjes gedroogde ham

Bereiding
Snijd de tomaten in zeer dunne schijfjes en leg ze op een bord.
Rol de ham in het brickdeeg, plaats een houten wasknijper om samen te houden. Bak gedurende 2 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Verdeel de garnalen over het midden van de tomatenschijfjes. Plaats de blokjes fetakaas er naast en de stukjes brickdeeg met ham erop. Spuit er een beetje mayonaise langs en werk af wat bieslook.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom laten vrouwen zich gaan na een baby?


Waarom laten vrouwen zich gaan na een baby?


http://img17.imageshack.us/img17/65/gezins.jpg


Vrouwen moeten stoppen met zich te laten gaan, zo vindt Daily Mail-journaliste Helen Kirwan-Taylor. "Ja, het is moeilijk om je uiterlijk te verzorgen en je te interesseren voor iets anders dan je kinderen. Maar het is iets dat vrouwen moeten doen, willen ze hun eigenwaarde én hun man houden", argumenteert Kirwan-Taylor.

Beter voor de kinderen
"Vrouwen die zich totaal wegcijferen voor hun kinderen, daar word ik boos van. Ze doen niets aan hun lichaam, niets aan hun stijl, niets aan hun interesse. Ze worden saai en lelijk. Maar waarom? Omdat het beter is voor de kinderen? Niet dus, dat denken ze alleen maar. Kinderen hebben meer aan een moeder die interessant is en een voorbeeld is, dan een die zichzelf verwaarloost."

Gemakkelijk de foute weg
Kirwan-Taylor, moeder van twee zonen, vindt dat ze weet waarover ze spreekt. "Ik had vijftien jaar geleden ook kunnen kiezen om niet meer naar de kapper en de fitness te gaan, alleen slobberkleren te dragen en niet meer over volwassen dingen te praten. Ik had kunnen eten met de kinderen om 6 uur 's avonds in plaats van te wachten op mijn man. Maar ik deed het niet, omdat ik voelde dat het alleen maar fout zo lopen dan."

Huwelijk = kinderen
De oplossing is vrouwen wakker schudden. "Je relatie is even belangrijk als je kinderen. Zeker in deze tijden waar scheidingen meer en meer voorkomen, moeten vrouwen meer aandacht besteden aan hun wederhelften. Mannen zijn zowel geinteresseeerd in hun kinderen als in seks. Vrouwen die er bij lopen als huissloven die de kinderen eerst zetten, vragen er om dat hun man naar hun secretaresse loopt. "

Ontwijken
"Als je als vrouw het gezelschap van kinderen verkiest, dan is dat niet normaal. Dan ontwijk je iets, namelijk volwassen zijn. Ja, kinderen zijn leuk en ze zijn deel van de familie maar ze zijn niet dé familie. Ze mogen geen excuus zijn om jezelf te laten gaan."

Ook het onophoudelijke gepraat over kinderen enerveert Kirwan-Taylor. "Het is een vorm van narcisme, altijd en overal dat gepraat over hun kinderen. Of is het om een gesprek over relatieproblemen te vermijden?

Kloof
Het gebeurt bij iedereen, ook bij de sterke, knappe, hoogopgeleide vrouwen. "Ze verliezen hun zwangerschapskilo's niet omdat ze het niet proberen. De sexy lingerie en de naaldhakken blijven in de kast. De mannen gaan steeds harder werken zodat hun vrouw thuis kan blijven, en de kloof steeds groter wordt. Vrouwen geven alles aan hun kinderen en verliezen ondertussen zichzelf. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?" (br.hln)

� Reageer (0)
12-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintigers willen trouwe partner


Twintigers willen trouwe partner


http://img7.imageshack.us/img7/2308/manwoman.jpg


De meerderheid van de jongeren vindt trouw zijn een absolute voorwaarde in een relatie. Hoe ouder men wordt, hoe minder belangrijk monogamie lijkt. Dat blijkt uit een Duitse rondvraag op datingsite ElitePartner.de.

Jonge vrouwen
Aan 7.430 singles werd gevraagd wat zij belangrijk vinden in een relatie. Bij de jongeren staat trouw bovenaan. Vooral jonge vrouwen leggen de nadruk op monogamie. Opmerkelijk is dat deze eisen aan kracht verliezen met het ouder worden.

Romantisch ideaal
Terwijl het bij de twintigers nog bovenaan staat, staat het bij de latere leeftijden slechts op de tweede plaats. "De jeugd heeft een zeer romantisch ideaalbeeld van de liefde", weet psychologe Lisa Fischbach. "Met de leeftijd en de eerdere ervaringen, kunnen die waarden veranderen. Door ouder te worden, erkennen we fysieke ontrouw als een zeer pijnlijk gegeven dat niet meteen het einde van een relatie betekent".(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: Koffie niet ongezond

Bewezen: Koffie niet ongezond


http://triton.imageshack.us/Himg150/scaled.php?server=150&filename=flirten1.jpg&xsize=640&ysize=480Wie tot zes koppen koffie per dag drinkt, zal niet sneller sterven. Sterker nog, bij middelbare vrouwen lijkt de kans op een vroeg einde door een hartaandoening dankzij het regelmatig drinken van koffie, zelfs af te nemen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Madrid in Spanje.


Minder hart- en vaatziektes
Eerdere onderzoeken naar de consumptie van koffie gaven een wisselend beeld; soms bleken er voordelen, soms waren er nadelen. Naar nu blijkt dat koffie dus minder ongezond is dan tot nu toe werd aangenomen, stellen de onderzoekers, die meer dan 120.000 mannen en vrouwen in de Verenigde Staten onderzochten, meldt De Telegraaf. Koffie bevat cafeïne, een verslavende en oppeppende stof. De onderzoekers denken dat deze stof zorgt voor de vermindering van het aantal hart- en vaatziektes onder koffiedrinkers.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur beschermt tegen kanker


Confituur beschermt tegen kanker


http://img4.imageshack.us/img4/1914/confituur.jpg


Onderzoekers ontdekten dat confituur kan helpen het risico te verminderen dat kanker zich in je lichaam verspreidt. Dit komt door de stof pectine die je in elke soort confituur vindt.

Pectine
Onderzoekers bewezen dat de stof pectine kan voorkomen dat kanker zich in je lichaam verspreidt. Wetenschappers prijzen nu confituur aan als het nieuwe 'superfood'. Dankzij de resultaten van dit onderzoek, kunnen wetenschappers beginnen met de ontwikkeling van voeding waaraan pectine toegevoegd wordt.

Suikervrij
Het enige nadeel is dat confituur vaak een suikerbom is. Daarom kies je best voor een suikervrije versie. Ben je niet echt een liefhebber van confituur op je boterham, je vindt pectine ook in andere verwerkte voedingsmiddelen als yoghurt.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk pasen iedereen


Ik wens iedereen een fijne Paasdaghttp://img4.imageshack.us/img4/3699/bunnyfus.jpgPasen een lach op een kindergezicht
Pasen de tijd van krokussen
tulpen en paasbloemen
Pasen de eerste bijen die weeral zoemen
De paashaas komt eraan
De klokken vliegen over
en laten duizend chocolade eieren vallen

Vrolijk pasen iedereen
� Reageer (0)
11-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diadeem tegen stress


Luiks bedrijf verkoopt diadeem tegen stress


http://img16.imageshack.us/img16/3866/migraine.jpg
Een diadeem tegen stress en migraine.


Het Luikse bedrijf STX-Med heeft een soort diadeem ontwikkeld die aanvallen van migraine en stress kan doen afnemen. Volgens het bedrijf gaat het om een wereldpremière. Er zouden er al 10.000 van verkocht zijn en elke maand zouden er in België 200 over de toonbank gaan. Volgens een studie van de universiteit van Luik, bij 12 patiënten, was er bij 28% een afname van het aantal aanvallen.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sergio opent café The Kings in Lommel


Sergio opent café The Kings in Lommel


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/dimieken1/sergio-1.jpg?t=1239453073


Gisterenavond was het dan eindelijk zo ver: cafe The Kings deed voor het eerst zijn deuren open. Uitbater Sergio zag dat het goed was en heeft grootse plannen met het “Sergio-café-concept”.

Volgens Het Laatste Nieuws moet binnen tien weken immers ook een Sergio-kroeg in Diest staan. Als alles goed gaat zullen drie Limburgse gemeenten een Sergio-café rijker zijn.

Heel wat bv’s schuimden gisterenavond af naar de opening. Er waren meer dan 300 genodigden, waaronder de hele familie Pfaff, Wendy Van Wanten en haar Frans Van Coppenolle en Herman Schueremans.

Sergio zal gedurende de komende drie maanden elke dag een klein optreden geven en achter de toog staan.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mevrouw Jan Verheyen schrijft 'lekker' dieetboek


Mevrouw Jan Verheyen schrijft 'lekker' dieetboekhttp://img4.imageshack.us/img4/5113/lienwillaert.jpgLien Willaert, de vrouw van regisseur Jan Verheyen, breng in mei haar eerste boek op de markt. In Mijn man is op dieet... maar hij weet het niet toont ze aan dat diëten best lekker kan zijn. 'Het is een boek voor bourgondiërs zoals ik', zegt echtgenoot Jan. 'Tijdens het maken van het boek was ik eigenlijk het lijdende voorwerp ( lacht ).'

He boek is de story van Jan en Lien Verheyen die koste wat kost wilden afvallen zonder in te boeten op lekkere smaakcombinaties en -sensaties. Het toont aan dat je ook 'ongemerkt' kunt diëten. Het bevat tips om af te vallen, informatie over gezonde voeding, culinaire weetjes en persoonlijke anekdotes. Lien Willaert is al langer thuis in de keuken. Behalve voor Jan en de kinderen kookte ze ook al voor Vitaya. (br.Het Nieuwsblad)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen antidepressiva tijdens zwangerschap


Geen antidepressiva tijdens zwangerschap


http://img18.imageshack.us/img18/7636/zwanger.jpgRegelmatig gebruik van antidepressiva tijdens een zwangerschap, zorgt ervoor dat de foetus zich onrustig gedraagt in de baarmoeder. Ook komen die kinderen later vaker bij de dokyer terecht én hebben ze vijf keer meer kans op een hartafwijking.

Nordic walking
Daarom neemt een zwangere vrouw beter pillen tegen depressies. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Tessa Ververs. Ze stelt zich de vraag of vrouwen niet grotendeels zouden kunnen geholpen worden met psychotheraptie of Nordic walking.

Automatische piloot
"Huisartsen moeten vrouwen wel op deze mogelijkheid wijzen. Nu schrijven ze vaak te snel op automatische piloot pilletjes voor", vertelt Ververs aan de Nederlandse krant De Telegraaf.(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boy george - do you really want to hurt meBoy george  - do you really want to hurt me

Om hem te beluisteren druk op de foto


Boy George (George Alan O'Dowd) (Eltham, 14 juni 1961) is een Brits zanger en diskjockey, beter bekend onder zijn artiestennaam Boy George.

In de jaren tachtig werd hij bekend als leadzanger van de band Culture Club. Met deze band scoorde hij zijn grootste hits met de nummers Do You Really Want to Hurt Me?, Time, Church Of The Poison Mind en Karma Chameleon, een single die in 1983 in o.a. Engeland de best verkochte single werd.

Nadat hij eerst een solocarrière begon, was hij enige tijd leider van de band Jesus Loves You waarna hij weer solo verder ging.

Boy George viel op door zijn openlijke homoseksualiteit en androgyn uiterlijk, getuige zijn extravagante kleding en uitbundige make-up. Zijn drugsverslaving werd hem in 1986 bijna noodlottig, waarna hij afkickte.

Boy George werkt in Amerika als DJ. In 2006 kwam hij weer in het nieuws omdat hij een boete en een taakstraf opgelegd had gekregen wegens drugsbezit. Hij moest vijf dagen werken als straatveger op de openbare weg in New York, maar vanwege de enorme publiciteit mocht hij zijn taakstraf binnen de muren van het terrein van de Gemeentereiniging voldoen. In december 2008 werd hij veroordeeld wegens het mishandelen van een escort.

In de door de BBC in 2002 gehouden nationale opiniepeiling voor de 100 grootste Britten aller tijden eindigde Boy George op de 46e plaats, hoger dan o.a. Francis Drake, Koning Arthur, Florence Nightingale, Jane Austen, James Maxwell en maarschalk Montgomery.

Ook speelde hij een gastrol in één van de afleveringen van The A-Team.
� Reageer (0)
10-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.secretaressendag


Geen geschenken meer op secretaressendag?


http://img18.imageshack.us/img18/8168/secretaressen2.jpg
 

Niet alleen minnaressen worden massaal gedumpt door de crisis, ook de secretaresses kunnen fluiten naar attenties op hun dag. Althans, dat verwacht 31 procent van alle secretaressen. Ze vrezen door de recessie geen geschenken meer te ontvangen op secretaressedag. Dat blijkt uit een online onderzoek van Unique Uitzendburo onder 561 werknemers.

Waardering
Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique, vindt dit niet vreemd. Door het actuele klimaat verwachten heel wat mensen extra bezuinigingen. "Hierop besparen is jammer", vindt Lassacquère. "Wanneer het echt zwaar weer is binnen een organisatie, is aandacht besteden aan deze dag door middel van een kleine attentie of een bos bloemen ook voldoende. Mijn tip aan managers: een blijk van waardering is beter dan het overslaan of vergeten van deze dag."

Vergeten
Bij een groot aantal van de ondervraagden doet de baas niet mee aan deze dag. Slechts 26 procent is ervan overtuigd dat de overste het nooit vergeet, 14 procent vreest van wel. Wie het niet zou weten: secretaressendag gaat door op donderdag 16 april.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijks zeven zelfdodingen in België


Dagelijks zeven zelfdodingen in België


http://img26.imageshack.us/img26/7726/zelfdodoing.jpg

Grieke Forcelle (CPZ)
Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ), dat onder andere instaat voor de Zelfmoordlijn, heeft op 1 april een tweede vestiging geopend in Leuven, naast die in Brussel, waar vrijwilligers telefonische oproepen beantwoorden. Dat maakte het CPZ vandaag bekend in Leuven, in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn Veerle Heeren (CD&V).

Meer vrijwilligers nodig
De organisatie hoopt op die manier meer vrijwilligers aan te trekken. Er wordt vooral gerekend op studenten. Ze kunnen zich engageren via een aangepaste formule, die voor hen werd uitgedokterd.

In ons land zijn er dagelijks gemiddeld 7 zelfdodingen en 100 pogingen tot zelfdoding. De Zelfmoordlijn ontving in 2008 9.609 telefonische oproepen, een lichte toename in vergelijking met het jaar voordien, toen het er nog 9.434 waren. Het aantal online-oproepen verdrievoudigde van 362 in 2007 naar 763 in 2008. Het CPZ startte midden 2005 een online-dienstverlening gedurende 1 avond per week, die in juli 2008 werd uitgebreid tot 5 avonden per week.

Depressie en eenzaamheid
De gemiddelde leeftijd van wie hulp zocht via telefoon was 40, online was die 20. Ook deed de helft van wie contact opnam via internet al een poging tot zelfdoding, tegenover 28 procent van wie telefonisch hulp zocht. De belangrijkste problemen die telefonisch gesignaleerd werden, waren depressie (41 procent) en eenzaamheid (36 procent). Voor online was dat onbegrip van de omgeving (40 procent) en de relatie met ouders (32 procent).

Grieke Forcelle, directrice van het CPZ, zei dat liefst 21 procent van degenen die online contact opnamen, signaleerden dat ze slachtoffer waren geweest van seksuele mishandeling. Bij de telefonische oproepen was dat 6 procent. In een aantal gevallen was de seksuele mishandeling nog bezig. "Dit vormt een zeer groot probleem. Uit studies blijkt dat seksuele mishandeling gepaard gaat met een verhoogd risico op zelfdoding."

Netlog
Forceville stelde dat online een nieuwe groep werd bereikt, die vroeger niet telefonisch contact opnam. "We bestuderen met de netwerksite Netlog hoe we internetgebruikers kunnen bereiken die op blogs en al chattend te kennen geven dat ze aan zelfdoding denken."

Er wordt onder meer gedacht aan een automatische detectie van verontrustende berichten. Via de moderatoren zou naar de betrokkenen een bericht gestuurd worden met een aanbod tot hulpverlening. Aan zoekrobot Google wordt gevraagd eerst het hulpverleningsaanbod te tonen als trefwoorden als zelfdoding ingetikt worden.

Momenteel beschikt het CPZ over een vijftigtal vrijwilligers, waarvan een vierde online actief is. Omdat het in Brussel moeilijk was om nieuwe Nederlandstalige vrijwilligers op de kop te tikken, wordt nu uitgeweken naar Leuven. In 2009 wil het CPZ meer 65-plussers, nabestaanden en mensen met een auditieve beperking bereiken. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamergenoot steekt winderige man neer


Kamergenoot steekt winderige man neer


http://img6.imageshack.us/img6/2940/winderig1.jpg
(archieffoto)


Een ruzie over 'winderigheid' is ferm uit de hand gelopen in het Amerikaanse Waco. De politie moest uitrukken naar een hotelkamer.

Niet in levensgevaar
Een aantal mannen uit Houston deelden er een kamer. Een 35-jarige had er blijkbaar last van flatulentie, tot grote ergernis van zijn kamergenoten. Het werd een van hen duidelijk te veel. Hij greep naar een mes en stak de winderige man in het been en in de borstkas. Het slachtoffer werd met ernstige steekwonden naar het ziekenhuis gebracht maar is buiten levensgevaar. De aanvaller werd opgepakt en wordt beschuldigd van geweldpleging. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (13) stuurt 20.000 sms'jes per maand


Meisje (13) stuurt 20.000 sms'jes per maand


http://img15.imageshack.us/img15/9345/smsjes.jpg
Een Amerikaans pubermeisje stuurde 20.000 berichtjes per maand.


Een meisje van dertien stuurde gemiddeld 20.000 sms'jes per maand. Het leverde haar rekeningen op tot 3.805 euro. Haar vader werd het beu en legde haar gsm onder de voorhamer.

Dure grap
Dena Christoffersen (13) uit Wyoming kon het maar niet laten. Het pubermeisje was sms-verslaafd. Elke maand stuurde ze tot twintigduizend berichtjes. De gsm-rekeningen waren navenant. Ze liepen op tot bijna vierduizend euro per maand. Haar vader dacht dat de sms-functie geblokkeerd was maar toen hij opnieuw een rekening van 3.615 euro kreeg, was de maat vol. Hij pakte de gsm van zijn dochter en sloeg de telefoon met een voorhamer kapot. Dat luchtte op, zeg! Het meisje is een beetje triest nu ze geen gsm meer heeft maar ze snapt ook wel dat 20.000 sms'jes versturen, echt wel van het goede te veel was. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lente schittert in de takken van bomenDe afbeelding “http://img166.imageshack.us/img166/7351/lamourpl6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De lente schittert in de takken van bomen

fragiele zonnestralen belichten tedere bloemen
de wereld is in bloei, het lot jaagt
beminnen, lief te hebben, de jacht op de liefde
zoals de vlinders in hun vlucht, wat een schoonheid
wat een verlangen, de passionele verovering
zelfs tranen zijn nu geliefd omdat ze van vreugde zijn
en wat huilt het lekker als de zwoele avond valt…
� Reageer (0)
09-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede vetten helpen slechte vetten te verbranden

Goede vetten helpen slechte vetten te verbrandenhttp://www.artrapeze.com/werken/17523.jpgNet zoals je lichaam goede en slechte cholesterol heeft, zijn er blijkbaar ook goede en slechte lichaamsvetten. Tot voor kort geloofden wetenschappers dat enkel baby's deze 'goede' vetten hadden omdat ze zouden verdwijnen naarmate we verouderen. Maar nu blijkt dat ze ook voorkomen bij volwassenen en door ze te activeren je jaarlijks tot 4 kilo kunt afvallen zonder te diëten of te sporten.

Metabolisme
Uit drie verschillende studies die wereldwijd werden uitgevoerd blijkt dat ook volwassenen deze goede of bruine vetten hebben. De meeste slechte vetten zijn wit of geel. Verder blijkt ook dat ze een positieve invloed hebben op het metabolisme en mensen met overgewicht kunnen helpen af te slanken. Het bruine vet wordt namelijk geactiveerd wanneer je koud hebt en zo helpt het wit verbanden als brandstof. Meer dan de helft van de volwassenen heeft genoeg genoeg vetten om grote hoeveelheden witte vetten te verbranden, als dat goede vet om de een of andere gestimuleerd wordt.

Koude
Bruin vet wordt meestal rond de nek en het sleutelbeen opgeslagen. Wit vet concentreert zich voornamelijk rond de taille, waar het een te veel aan energie opslaat en stoffen produceert die het metabolisme en de productie van insuline controleren. Uit de verschillende onderzoeken bleek dat:

- Slanke mensen veel meer bruin vet hadden dan degenen met obesitas, zeker bij oude mensen.

- Bruin vet verbrandt meer calorieën en produceert meer lichaamswarmte wanneer mensen het koud hebben.

- Meer vrouwen hebben bruin vet dan mannen, hun voorraden zijn ook groter en actiever.

Oplossing obesitas?
Professor Francesco Celi zegt dat deze studies bewijzen dat bruine vetten grote hoeveelheden energie verbrandt. "Als we een pil kunnen ontwikkelen dat de werking van deze vetten stimuleert, hebben we een nieuwe wonderpil tegen obesitas. Professor Louis Aronne zegt dat dit wel eens een grote doorbraak kan zijn. "Ik wil niet het woord wonderpil gebruiken. Maar als we dit medicijn op de markt kunnen brengen, kan het mensen helpen extra calorieën te verbranden zonder dat ze er voor moeten sporten. " Verder onderzoeken de wetenschappers nu of mensen met overgewicht er baat bij hebben simpelweg hun verwarming lager te zetten om zo meer energie verbranden en gewicht verliezen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar favoriete muziek luisteren is goed voor je hart


Naar favoriete muziek luisteren is goed voor je hart


De afbeelding “http://img261.imageshack.us/img261/6489/muziek1rq8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Luisteren naar de muziek waar je van houdt, is goed voor je hart. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat je aders wijder worden van je favoriete muziek.


Bloeddruk

De onderzoekers lieten tientallen studenten hun favoriete muziek selecteren. Naast deze kregen de studenten nog drie andere deuntjes te horen: stresserende, ontspannende en grappige muziek. De onderzoekers vergeleken hierbij de diameter van de aders bij de studenten. Daaruit bleek dat je aders 26 procent uitzetten als je naar je favoriete muziek luistert, hoor je naar jouw mening slechte deuntjes, vernauwen ze met 6 procent. De druk in je aders varieert afhankelijk van de diameter en de elasticiteit van de ader. Hoe smaller ze zijn, hoe groter de druk op het bloed moet zijn om te circuleren en dus hoe hoger je bloeddruk is.

Groot verschil
"We toonden eerder al aan dat positieve emoties als lachen goed zijn voor de gezondheid van je hart. Met dit onderzoek wilden we bestuderen of andere gevoelens, opgewekt door muziek, hetzelfde effect hadden", vertelt Michael Miller. "We waren vooral onder de indruk van het grote verschil tussen het luisteren naar je favoriete muziek of liedjes die je slecht vindt. Als je naar grappige muziek luistert, worden je aders 19 procent wijder en bij ontspannende deuntjes is dat 11 procent.

Countrymuziek
De studenten die aan het onderzoek deelnamen verkozen countrymuziek. "Het is moeilijk om hier conclusies uit te trekken, maar het is wel zo dat country lichte muziek is en vaak over liefde gaat." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naaktheid in haar kamerDe afbeelding “http://img371.imageshack.us/img371/7603/mariewr1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


mooi in haar bewegingen.

stralend witte tanden in haar mooie mond
rode lippen
het is met voorbedachte rade
hoe ze haar haren aait
en waar ze haar hand legt
sierlijk
streling in haar ogen
uitdagende lippen in haar zoenende woorden
het is met voorbedachte rade
hoe ze haar wijn drink
waarheen ze kijkt
bedachtzaam
naaktheid in haar kamer
verzonnen passie in haar innerlijke eenzaamheid
het is met voorbedachte rade
hoe ze bemind wordt
en niet alleen slaapt
vannacht� Reageer (0)
08-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen bad/douche, wc of warm water

2,1 procent Belgen heeft geen bad/douche, wc of warm water


http://img5.imageshack.us/img5/8531/badkamer1.jpg


Zo'n 2,1 pct van de Belgen beschikt niet over elementair sanitair comfort, zoals een bad of douche, een toilet of warm water. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie.

Bij de mensen die onder de armoededrempel leven stijgt dat percentage tot 5,4. Bij wie meer heeft, daalt het tot 1,5 pct.
Een kwart van de armen beschikt ook niet over centrale verwarming, terwijl dat bij de rest slechts 12 pct is.

Verschillen huurders eigenaars
Het hoeft ook weinig verbazing te wekken dat armen drie keer meer risico lopen om te maken te krijgen met financiële problemen om hun woning te kunnen verwarmen, een elektrische installatie of waterleidingen in slechte staat heeft of in de winter moeilijkheden heeft om zijn woning tot een comfortabele temperatuur te verwarmen.

Er bestaan ook grote verschillen tussen huurders en eigenaars. Die laatsten hebben het systematisch beter. Zo beschikt 4 pct van de huurders niet over elementair comfort, terwijl dat bij de eigenaars slechts 1,5 pct is.

Meer dan 23 pct van de huurders klaagt over een gebrek aan plaats in hun woning, tegenover slechts 5,6 pct van de eigenaars. Van de huurders is er ook maar 15 pct die zijn woning niet warm genoeg krijgt in de winter, tegenover 3 pct van de eigenaars.

Huurders hebben tot slot vijf keer meer kans dan eigenaars om problemen te kennen met een defecte elektrische installatie of waterleidingen in slechte staat. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken duidt vaak op psychische problemen bij jongeren


Roken duidt vaak op psychische problemen bij jongeren


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/0/7/media_xl_891157.jpgJongeren van 12 tot 15 jaar, die roken, alcohol drinken en soms ook drugs gebruiken, kampen vaak met psychische problemen. Ze krijgen vaak niet de juiste behandeling, omdat artsen en psychologen niet van dit verband op de hoogte zijn.

Verband
Eens de jongeren ouder dan 16 zijn, neemt dit verband tussen roken en psychische problemen echter af, meldt nu.nl. Regelmatig gebruik van verslavende middelen als alcohol, sigaretten en drugs in combinatie met psychische problemen komt bij bijna 4 procent van de tieners voor, ontdekten de onderzoekers. Zij vertonen dan probleemgedrag als stelen, liegen, agressie en depressie, soms hebben ze ook ADHD.

Meisjes
Vooral jonge meisjes kampen zowel met verslavingen als probleemgedrag, maar ze vallen minder op omdat ze in stilte lijden. Vaak is een een verleden van misbruik hier de oorzaak van hun problemen. Bij jongens valt dit probleemgedrag meer op omdat zij vaker met het gerecht in aanraking komen. 55 procent van degenen in jeugdgevangenissen zijn verslaafd, 74 procent van hen kampen ook psychische aandoeningen.

Het hoort erbij
''Begeleiders in de jeugdzorg zien experimenteren met dranks, drugs en sigaretten vaak als iets wat er bij hoort. In sommige gevallen is dat ook zo, maar vaak duidt het op meer ernstige problemen. Dit gedrag kan snel uit de hand lopen en zo het latere leven van de jongere verpesten", aldus de onderzoekers. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorien uit 'Thuis' is zwanger


Dorien uit 'Thuis' is zwanger


http://img5.imageshack.us/img5/8884/tinekecaels.jpg


Tineke Caels, die de rol van Dorien vertolkt in de soap 'Thuis', verwacht haar eerste kindje. De actrice is intussen vijf maanden zwanger.

De baby wordt verwacht tegen eind juli. 'Heel onze familie is door het dolle heen, net als wij', zegt Caels  (br.Het Nieuwsblad)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orale seks veroorzaakt keelkanker


Orale seks veroorzaakt keelkanker


 


Er wordt al langer beweerd dat je van orale seks keelkanker kunt krijgen, maar wetenschappers vonden hier nooit sluitend bewijs voor. Nu blijkt uit recent Brits onderzoek dat het humaan papillomavirus dat je oploopt door orale seks, kanker kan veroorzaken. Dit virus verhoogt het risico op de ziekte meer dan tabak of alcohol.

Orale infectie
Het onderzoek bij 300 mensen bewees dat mensen die meer dan zes verschillende seksuele partners hadden, bijna negen keer zoveel risico lopen op keelkanker. Degenen met een orale infectie van het humaan papillomavirus, liepen 32 keer zoveel risico op de ziekte. Het virus is ook verantwoordelijk voor ongeveer 70 procent van de baarmoederhalskankers. Experts zeggen echter wel dat er nog meer onderzoek moet gebeuren om deze resultaten te bevestigen.

Geen symptomen
Onderzoekers zeggen dat het virus voornamelijk door orale seks wordt overgedragen, maar het kan ook door een kus doorgegeven worden. Tijdens de studie bestudeerden de onderzoekers de bloed- en speekselstalen van patiënten met keelkanker, ook onderzochten ze hun seksleven en familiegeschiedenis. 72 procent van de deelnemers had een infectie van het virus. De meeste van hen vertoonden geen lichamelijk symptomen en kregen hier ook vaak geen behandeling voor, dus het lijkt onschadelijk. Maar dit virus verhoogt dus wel je risico op kanker.

Onbekende ziekte
Professor Gypsyamber D'Souza: "Het is belangrijk dat artsen beseffen dat mensen die niet roken of drinken ook risico lopen op keelkanker." Medeonderzoekster Maura Gillison zegt dat keelkanker nog relatief onbekend is en dat mensen die het virus hebben niet per se kanker zullen ontwikkelen.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vind ik het bij de watervalDe afbeelding “http://img141.imageshack.us/img141/4733/nuuuuey8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.vind ik het bij de waterval
heb jij het gezien
onder aan de regenboog misschien
of vind ik het hoog in de lucht
vraag ik me af met een zucht
misschien op het topje van een berg
helemaal bovenaan
of in het bos onder een boom
ach het lijkt wel of ik droom
geluk vind je misschien wel in de regen
kom ik jou daar straks zomaar tegen
of misschien wel op het strand in ‘t zonnetje
of op een perronnetje
of misschien vind ik het wel
helemaal spontaan
gewoon hier om je hoek
net als ik het helemaal niet zoek
misschien ben jij wel mijn geluk
dan kan mijn dag niet meer stuk
en als ik jou dan heb gevonden
snappen we nooit meer
hoe we eens zonder dat geluk konden….� Reageer (0)
07-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft Van Rossem trouwplannen


Heeft Van Rossem trouwplannen met Russische vriendin?


http://img27.imageshack.us/img27/2479/jeanpierrevanrossem.jpgJean-Pierre Van Rossem, in maatpak, en zijn Russische vriendin vorige maand op de Nacht van Exclusief.
Jean-Pierre Van Rossem (63) heeft de ware liefde gevonden. De gewezen beursgoeroe is sinds kort samen met de blonde Russische Ludmila. "Misschien stap ik in Venetië wel in het huwelijksbootje met haar", speelt Van Rossem de romantische ziel. "Hoewel dat nog niet voor meteen zal zijn."

De 49-jarige Ludmila was eerder getrouwd met een Rus, maar toen die onverwacht het leven liet, verhuisde ze met haar twee kinderen naar België. "In feite is Jean-Pierre mijn type niet", zegt de vrouw in het weekblad Story. "Ik val meer voor iets slankere mannen, meestal getooid in maatpak." Van Rossem wil zich in de nabije toekomst en met het oog op de federale verkiezingen van 2011 opnieuw engageren in de politiek. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkope make-up is nieuwste partydrug


Goedkope make-up is nieuwste partydrug


http://img5.imageshack.us/img5/8323/partydrug.jpg


Goedkope cosmetica wordt recent als partydrug gebruikt. Jongeren mengen goedkope cosmetica met frisdrank om zo dezelfde roes als bij vloeibare xtc te beleven.

Legaal en goedkoop
In Hema en Kruidvat kun je goedkope cosmetica kopen die als je het opeet hetzelfde effect heeft als de drug GHB, een ingrediënt van vloeibare xtc. Dat blijkt uit onderzoek van ondermeer Het Laatste Nieuws en de VRT. De onderzoekers willen uit veiligheidsoverwegingen niet zeggen om welk beautyproduct het gaat, maar zeker is wel dat het bestanddeel butyrolactone (GBL) er in zit. Dit is in tegenstelling tot GHB wel legaal, meldt nu.nl.

Gevaarlijk
Het lichaam kan dit bestanddeel uit de cosmetica zelf omzetten in GHB. Partygangers mengen het product met frisdrank en drinken deze 'cocktail' op. Volgens experts is dit niet zonder gevaar, deze cosmetica bevatten namelijk ook industriële alcohol en antivries. Beide winkelketens reageerden dat ze de producten niet uit de rekken te zullen nemen. Ze onderzoeken vaak hun producten en menen geen verboden producten te verkopen. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrafenissen worden fors duurder


Begrafenissen worden fors duurder

Wie gaat dat betalen ?


http://img14.imageshack.us/img14/7841/begrafenis.jpg


Indien de trend zich voortzet, zullen de uitvaartkosten in 2038 tussen 12.500 en 21.500 euro bedragen. Dat blijkt uit een analyse door uitvaartspecialist DELA. Die becijferde dat de uitvaartkosten sinds 1978 in ons land verviervoudigd zijn, van gemiddeld 919 euro tot 3.910 euro vorig jaar.

Tot 5.000 euro
DELA verzamelde voor zijn analyse de facturen van de afgelopen dertig jaar bij de begrafenisondernemers uit zijn netwerk. Het gaat om 54 begrafenisondernemers op 110 plaatsen in heel België. Momenteel ligt de prijs van een uitvaart tussen de 3.000 en 5.000 euro en meer, afhankelijk van de wensen van de overledenen of hun nabestaanden, legt woordvoerster Marysia Kluppels uit. Gemiddeld kost een uitvaart in Vlaanderen 4.010 euro, tegenover 3.344 euro in het zuiden van het land. Het gemiddelde voor heel België bedraagt 3.910 euro, maar daar is de prijs van een grafmonument niet meegerekend. Een grafzerk kost al gauw 2.000 euro.

Duurder
De afgelopen dertig jaar bedroeg de gemiddelde stijging per tien jaar 64 procent. Indien die zich voortzet, zal een uitvaart in 2018 gemiddeld 6.412 euro kosten, 10.517 euro in 2028 en 17.248 euro in 2038. Kluppels wijst erop dat het om gemiddeldes gaat. Afhankelijk van de persoonlijke invulling van een uitvaart moet rekening worden gehouden met een minimale schommeling van zo'n 25 procent. Het is wel zo dat de sterkste stijging van de uitvaartkosten zich procentueel voordeed tussen 1978 en 1988 (98 procent). De twee daaropvolgende decennia bedroeg de stijging respectievelijk 37 procent en 57 procent. DELA wijst als oorzaak voor de gestegen kosten op de professionalisering van de begrafenisondernemers, de regelgeving en de persoonlijkere ceremonies.

DELA, dat ook eigenaar is van vijf van de elf crematoria in België, stelt ook een verdrievoudiging vast van het aantal crematies de voorbije tien jaar. Ook de verkoop van sierurnen en asjuwelen zit in de lift.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen roddelen vaker dan vrouwen


Mannen roddelen vaker dan vrouwenhttp://img11.imageshack.us/img11/5350/roddelen.jpgHoewel beweerd wordt dat vrouwen roddeltantes zijn, houden mannen zich dagelijks 24 minuten langer met achterklap bezig, dat blijkt uit een recente enquête.


Waarover roddelen?
Uit het onderzoek bij 5.000 vrijwilligers bleek dat mannen gemiddeld 76 minuten roddelen met collega's en vrienden, vrouwen doen het slechts 52 minuten per dag. Mannen praten het liefst over de dronken uitspattingen van vrienden, oude schoolkameraden en de knapste vrouwelijke collega's. Vrouwen vertellen eerder gemene dingen over seksegenoten, het seksleven van anderen en de gewichtstoename van vriendinnen. Mannen roddelen het liefst op het werk, vrouwen doen het vaakst thuis aan achterklap. 
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen bedolven onder rots tijdens feestje in grot


Jongen bedolven onder rots tijdens feestje in grot


http://img26.imageshack.us/img26/36/rots.jpg


In het Engelse Bridgnorth is een jongen omgekomen onder vallende rotsen na een feestje in een grot. De 16-jarige Aiden Brookes nam deel aan een zogenaamde 'cave rave', waarbij de jongeren naar muziek luisteren en bier drinken in de grot, meldt The Sun.

Vlammen
Aiden en ongeveer twintig andere jongeren waren aan het slapen bij hun kampvuur toen de hitte van de vlammen ervoor zorgde dat een stuk zandsteen ter grootte van een reiskoffer loskwam. Aiden overleefde de klap niet, en een meisje liep zware verwondingen op. De 18-jarige Jessie had kwetsuren aan haar nek, rug en ribben.

Moeder
De jongeren belden de hulpdiensten en probeerden Aiden wanhopig te bevrijden. Alle hulp kwam echter te laat. De moeder van Aiden is vorige week nog bevallen van een tweede kind. Zij kreeg een hartaanval toen ze het nieuws vernam.

Gevaarlijk
De historische grotten zijn populair bij jongeren, hoewel er afsluitingen en waarschuwingsborden staan wegens het instortingsgevaar. Na het ongeval werd de toegang tot de grotten afgesloten met ijzeren hekken.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen moeten weer gespierd zijn


Mannen moeten weer gespierd zijn


David Gandy poseert voor Dolce & Gabbana
 
 
Na jaren van graatmagere mannelijke modellen, is de gespierde man weer hot. Met zijn atlethische lichaamsbouw is David Gandy het nieuwste topmodel, hij staat volgens de modewereld voor een nieuw schoonheidsideaal: de gespierde macho.

Mannelijk topmodel
Het lichaam van David Gandy is prachtig: heel goed in proportie, atletisch getraind, het toonbeeld van 'de klassieke man'. Hoewel hij dagelijks sport, is hij allesbehalve een metroseksueel. Hij onthaart bijvoorbeeld zijn lichaam niet en smeert geen crèmes. Maar het belangrijkste is dat hij, in tegenstelling tot veel andere mannelijke modellen, niet graatmager is. Gandy is erg gewild, hij verdient ongeveer 330.000 euro per jaar, wat veel is voor een mannelijk model.

Catwalk
Maar zijn succes staat voor een grote verandering in het schoonheidsideaal van mannen. Ze mogen weer wat meer om het lijf hebben en jongensachtige modellen met 'maatje 0' hebben afgedaan. Sinds het laatste decennium waren naast vrouwen ook de mannen op de catwalk graatmager. Dunne mannelijke celebs als Pete Doherty illustreerden dat het schoonheidsideaal steeds dunner werd. Trendy designerkledij als de strakke jeans en leggings kon ook enkel door graatmagere, jongensachtig en slungelige mannen gedragen worden. Deze trend werd door ontwerper Slimane gestart in 2001, maar al snel volgden designers als Versace en Karl Lagerfeld.David Gandy in ondergoed van Dolce & Gabbana
David Gandy in ondergoed van Dolce & GabbanaEchte mannen
Ook moderedactrice Catherine Hayward van het mannenblad Esquire merkte een verandering op. "De stukken die we op de redactie kregen toegestuurd zakte van maatje 40, naar 38 tot uiteindelijk 36. We moesten plots op zoek naar modellen die twee maten slanker waren. Ik had het daar moeilijk mee, onze lezers zijn echte mannen, helemaal niet graatmager. De ontwerpen van designers konden we gewoon niet gebruiken in ons blad." Het Russische model Stas Svetlichnyy was het toonbeeld van het nieuwe ideaal. Hij is 1,82 meter, weegt maximum 63 kilo en heeft een taille van 71 centimeter.

Spieren zijn weer hot
Toen Gandy zeven jaar geleden begon met zijn carrière, had hij absoluut geen succes. De slankere modellen werden steeds boven hem gekozen op castings. Ik kreeg vaak de vraag: "Wat doe jij hier?" en werd scheef bekeken. Maar in mei 2007 raakte de carrière van David Gandy gelanceerd. In 2008 wijdde Dolce & Gabbana zelfs een hele kalender aan hem. Afgelopen januari verscheen hij zelfs in een hip modeblad als het voorbeeld van het mannelijke supermodel. Nu is het helemaal duidelijk: gespierde mannen zijn terug hot. Dat merkt Amerika aan de stijgende verkoop van fitnessmagazines. Ook in de modebladen verschijnen weer grote, stoere, atlethische mannen.

Crisis
De economische crisis zou ook deze verandering verantwoordelijk zijn. We hebben sterke mannen en nodig, die de verhoogde werkdruk de baas kunnen, we willen geen slungelachtige jongens meer. (br.hln)
� Reageer (0)
06-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 types verstoord eetgedrag

6 types verstoord eetgedrag


De afbeelding “http://img261.imageshack.us/img261/430/etennuwc3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Gemiddeld spenderen we tien jaar van ons leven aan diëten. Maar in dat gemiddelde gaan veel extreme eetpatronen schuil. De site leeftijdslozeschoonheid.nl selecteerde zes types, die naar voor kwamen uit Amerikaans onderzoek.


1) De calorieënteller

38 procent is als de dood om aan te komen. Het tellen van calorieën is een obsessie geworden. Ze eet kleine porties, beperkt zich tot het eten van enkele groepen 'veilige' voedingsmiddelen (met een laag vetgehalte en weinig koolhydraten), en categoriseert voedsel als 'goed' of 'slecht'. Wanneer ze een keer heeft 'gezondigd', voelt ze zich vreselijk schuldig.

2) De stiekeme eter

35 procent van de vrouwen gedraagt zich in het openbaar voorbeeldig met eten. Maar in het geheim stopt ze vol met junkfood. Ze liegt over wat en hoeveel ze eet. Om te vermijden dat ze moet dineren met anderen, zegt ze bijvoorbeeld dat ze al heeft gegeten, om zich vervolgens later in haar eentje vol te proppen.

3) De laxeerder

Bijna een op de drie vrouwen is geobsedeerd met het kwijtraken van overtollige calorieën en vocht. Ze gebruikt laxeermiddelen of plaspillen, of geeft over na het eten.

4) De carrièrelijner

14 procent van de vrouwen was als kind vaak al te zwaar en is al bijna haar hele leven aan het lijnen. Ze kan niet zonder de leidraad van een of ander voedingsschema en heeft zowat alle soorten diëten geprobeerd. Ondanks al haar inspanningen heeft ze echter meer kans dan de andere types om te zwaar te worden.

5. De eetverslaafde

13 procent van de vrouwen gebruikt voedsel als drug. Ze eet om stress te compenseren, boosheid af te reageren of juist om iets leuks te vieren. Ze kan aan bijna niets anders denken dan aan eten en is meer nog dan de andere typen geneigd om (door) te eten wanneer ze eigenlijk geen honger heeft.

6. De extreme sporter

Dit type komt het minst vaak voor: bij minder dan 1 procent van de vrouwen. Zij gaan sporten met als enige doel: afvallen. Ze traint te hard en te vaak, ook al is ze ziek of moe. Ze is helemaal van slag als ze bijvoorbeeld vanwege een vakantie een les moet overslaan. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man moet 500 klokken verzetten wegens zomertijd


Man moet 500 klokken verzetten wegens zomertijd


http://img17.imageshack.us/img17/4752/klokken.jpgDe omschakeling van zomer- en wintertijd betekent voor de meeste mensen een kort rondje uurwerken verzetten in huis. De Australiër Lindsay Bramall heeft er heel wat meer werk mee. De verzamelaar van klokken en uurwerken heeft er ongeveer vijfhonderd in huis.

In Australië is de zomer voorbij, en mensen zetten gisteren de klok een uur terug. Bramall past zijn klokken stuk voor stuk aan, en is daar verschillende dagen zoet mee.

De man heeft trouwens nog een tip voor mensen met een mechanische klok: "Duw de wijzers niet terug, dat kan het mechanisme beschadigen. Stop de klok gewoon en wacht een uur".(br.hln)
� Reageer (0)
05-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Harrison

George Harrison

Om My Sweet Lord te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap wist nutteloze info uit hersenen


Slaap wist nutteloze info uit hersenen


http://img21.imageshack.us/img21/5706/mooieslaapster2.jpgDat slaap belangrijk is, is geen nieuws. Dat het dient om indrukken en ervaringen te verwerken is ook gekend, maar wetenschappers hebben nog een andere functie ontdekt: het wissen van mentaal afval. Daartoe worden de zenuwconnecties die de hersenen overdag opbouwen 's nachts weer afgebroken, zodat de hersenen niet overvol raken met nutteloze informatie.

Op die manieren worden ervaringen en herinneringen inderdaad gemakkelijker onthouden: omdat alle overtollige informatie weg is en die het herinneren niet kunnen blokkeren.

Afzwakken of verdwijnen
"Concreet komt het er op neer dat de sterkste zenuwverbindingen afgezwakt worden, maar de zwakte die kunnen gewoon verdwijnen. Veel van wat we op een dag leren, onthouden we dus inderdaad niet," legt Chiara Cirelli uit. Toch is het volgens haar goed dat dit gebeurt. "Anders zouden we op een bepaalde dag niets meer kunnen leren, gewoon omdat het hoofd vol zit."

Fruitvliegjes
De resultaten komen uit een onderzoek met fruitvliegjes. Net als mensen hebben zij zes tot acht uur slaap per dag nodig om gezond te blijven. Zo niet, vertonen ze lichamelijke en mentale deprivatie. Daarom gebruiken wetenschappers ze graag in slaaponderzoek.

Nood aan slaap
Daaruit bleek nu dat fruitvliegjes die in overbevolkte gebieden leven meer slapen dan fruitvliegjes die in afzondering leven. Vliegjes die door de wetenschappers gedwongen werden actief te blijven met taakjes sliepen ook langer dan de vliegjes die met rust gelaten werden.

Schedel
Verder breinonderzoek legde de ware reden bloot: de synapsen (of verbindingen tussen zenuwcellen in de hersenen) werden geheel of gedeeltelijk afgebroken tijdens de slaap. "Het is nogal logisch dat de hersenen niet oneindig synapsen kunnen toevoegen: daar is de schedel gewoon te klein voor. Nu hebben we bewezen dat die synapsen terug verdwijnen tijdens de slaap."

Topprestatie
Bijkomend is een goede nachtrust belangrijk om de volgende dag in topvorm te zijn. "Om goed te presteren op het werk, moet je dus goed slapen", zegt Paul Shaw. "Zeker in deze crisistijd liggen mensen wakker van hun job. Maar als je je job wil houden, moet je goed presteren en dus goed slapen." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig ontbijt maakt je slanker


Stevig ontbijt maakt je slanker


De afbeelding “http://img293.imageshack.us/img293/8600/nuzx1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Het is beter voor je dieet als je een uitgebreid en calorierijk ontbijt dan dat je 's ochtends weinig eet. Dat blijkt uit een recente studie.

Helft calorieën
De studie toont aan dat vrouwen die de helft van hun dagelijkse calorieën aan het begin van de dag opnemen, meer gewicht verliezen op lange termijn dan degenen die een klein ontbijt nemen. Ze hebben ook minder kans om opnieuw bij te komen. Door 's ochtends een maaltijd van proteïnes en koolhydraten te eten, stil je de drang naar zoete en zetmeelrijke snacks en geeft het je metabolisme een boost. De onderzoekers uit Venezuela keken naar de ontbijtgewoonten van het gewicht van 100 jonge vrouwen met overgewicht beïnvloeden.

Lange termijn
Alle deelnemende vrouwen werden op een calorie- en koolhydraatarm dieet gezet. De helft van de vrouwen nam een uitgebreid ontbijt, de andere helft at 's ochtends minder. De vrouwen werden 8 maanden gevolgd, na 4 maanden werden ze voor het eerst gewogen. Degenen met een klein ontbijt, waren gemiddeld 13 kg kwijt, die met een stevig ontbijt slechts 11 kg. Na 8 maanden echter, kwam er bij de kleine ontbijters gemiddeld 8 kg terug bij. Degenen die 's ochtends goed ontbeten, waren nog zo'n extra 8 kg afgevallen. Aan het einde van de studie verloren de grote ontbijters gemiddeld 21 procent van hun gewicht, de andere helft slechts 4,5 procent.

Minder honger
De vrouwen met een groot ontbijt hadden minder honger tijdens de dag, zeker tegen de lunch en ze hadden ook minder zin in koolhydraten. Onderzoeker Daniela Jakubowicz raadt haar patiënten al 15 jaar een groot ontbijt aan. "Andere diëten beperken koolhydraten, maar deze falen omdat ze niet die drang naar calorierijke snacks wegnemen."� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.She van Charles Aznavour

Een liedje dat ik altijd heel mooi heb gevonden
She van Charles Aznavour
om het te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
04-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeventienjarige zeiler halfweg


Zeventienjarige zeiler halfweg in solotocht rond wereld


http://img11.imageshack.us/img11/7808/17jarigezeiler.jpgEen Britse tiener die een solozeiltocht rond de wereld maakt, is halfweg. De zeventienjarige Mike Perham legde vandaag aan in Tasmanië. Perham vertrok in november uit Portsmouth in een poging om als jongste persoon ooit alleen en zonder hulp rond de wereld te zeilen. Dat record staat al tien jaar op naam van de Australiër Jesse Martin, die 18 was ten tijde van zijn prestatie.

Bange momenten
Perham heeft al enkele bange momenten achter de rug. Vorige week kwam hij met zijn boot in moeilijkheden voor de kust van West-Australië toen een gigantische golf zijn vaartuig optilde en ei zo na liet kantelen. "Die twee seconden waren de engste momenten van mijn reis tot hiertoe", vertelde de adolescent.

Perham is met zijn recordpoging overigens niet aan zijn proefstuk toe. Zo was hij enkele jaren geleden de jongste solozeezeiler ooit die de Atlantische Oceaan alleen overstak. Mike was toen amper 14.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezen is beste relaxatie


Lezen is beste relaxatie


http://img19.imageshack.us/img19/4776/lezen6.jpg


Lezen is de beste manier om te relaxen. Slechts zes minuten volstaan al om het stresspeil te doen dalen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.

Lezen staat op nummer 1 in de lijst van anti-stressmiddelen. Jezelf verdiepen in een goed boek, werkt nog beter dan muziek beluisteren, wandelen of een kopje thee drinken. Psychologen aan de universiteit van Sussex zijn ervan overtuigd dat de sterke concentratie en het hevige inlevingsgevoel, het hart en de spieren optimaal doen ontspannen.

Tests
Bij het onderzoek werd het stressniveau en de hartslag van de deelnemers opgedreven door een resem van tests. Nadien werden de vrijwilligers onderworpen aan een hele reeks relaxatiemethoden.

Muziek
Lezen reduceerde het stressniveau met 68 procent. Al na zes minuten daalde de hartslag en ontspanden de spieren. Muziek beluisteren reduceerde stress tot 61 procent, een kopje thee 54 procent en een wandeling 42 procent. Videospelletjes spelen, reduceerde stress met 21 procent, al bleef de hartslag nog te hoog.

Crisis
Onderzoeker Dr. Lewis: "Jezelf verliezen in een goed boek is de ultieme relaxatie. In tijden van economische crisis is dat niet onbelangrijk, zeker wanneer het nodig is om af en toe ontsnappen aan de realiteit. Welk boek je leest, doet er niet toe".
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat kinderen buiten ravotten


Laat kinderen buiten ravotten


http://img17.imageshack.us/img17/9523/kinderen1.jpgBuiten spelen heeft alleen maar voordelen. Met de paasvakantie voor de deur is er geen reden meer om niet te ravotten in de buitenlucht. Klasse.be geeft een aantal tips om je kleintjes zonder problemen buiten te krijgen.

Gevaren
Een kind dat buiten speelt, lacht meer. Tot die ontdekking kwam de Britse psychologe Tessa Livingstone. Nochtans spelen steeds meer kleintjes buiten. In 2008 speelden nog maar half zoveel kinderen buiten dan in 1983. Spelen gebeurt steeds meer onder toezicht bij de scouts of op sportkampen. Jammer, stelt onderzoeker Jan Van Gils van het onderzoekscentrum Kind &Samenleving. Kinderen kennen de gevaren en hebben zelf het gevoel dat ze met de auto's en 'vreemde heren' omkunnen. Ook de cijfers maken dat duidelijk: achter de pc maakt een kind meer kans om een 'vieze meneer' tegen het lijf te lopen. Ook vallen er meer slachtoffertjes in de auto dan op het speelveld.

Voordelen
Buiten spelen doet bewegen, leert ruimte, diepte, afstand en snelheid beter in te schatten. Ook raken kleintjes zo hun energie kwijt en leren ze hoe de wereld in elkaar zit. De tijd achter tv en pc gaan ten koste van de fantasie. Buiten ontmoet een kind ook andere kinderen en dat traint zijn of haar sociale vaardigheden. Ravotten doet beter slapen, vermindert stress, geeft zelfvertrouwen en vermindert bijziendheid.

Tips
Makkelijk gezegd, maar hoe krijg je onze koters nog buiten? Deze tips kunnen helpen.

1. Leg regels op voor tv-kijken en computeren. Plan niet hun hele week vol met vaste activiteiten.
2. Toon dat je buitenspelen waardeert. Wanneer je kind voelt dat je een gevonden blad of kei minstens zo mooi vindt als een voorgekauwde tekening, dat zelf bedachte spelregels net zo slim zijn als die door de fabrikant werden bedacht, dan vindt het kind het ook leuk.
3. Een rommelig tuinhoekje of een braakliggend terreintje in de buurt bieden al heel wat uitdagingen. Ga er samen naar op zoek. Kijk intussen ook naar de kleine beestjes onder de tegels en wees zelf enthousiast.
4. Breng de natuur in huis. Maak met je kind een tuintje, desnoods op dak, stoep of balkon. Volg de ontwikkeling van kikkervisje tot kikker, of van rups tot vlinder.
5. Geen buitenspelletjes zonder vuile knieën. Voorzie speelkleren die je kind desnoods zelf in een emmer een eerste wasbeurt geeft.
6. Ga zelf naar buiten, geniet van een wandeling in het bos, van een knikkerbaan in de zandbak maken of van een fietstochtje. Blijf je zelf altijd binnen, nemen ze dat gedrag over.
7. De aanwezigheid van andere kinderen werkt buitenspelen in de hand. Minder andere kinderen in de buurt betekent minder potentiële speelkameraadjes waarmee je toevallig of gepland kunt spelen.
8. Kies voor kinderopvang waarbij kinderen zelf veel keuze hebben. Bij een Grabbelpasactiviteit ligt alles vast, op een speelplein niet.
9. Schaf de verjaardagsfeestjes met clowns en cinema af. Ga in de plaats door de bossen crossen. In de ogen van ouders minder spectaculair omdat je er minder mee kan uitpakken. Maar voor kinderen even leuk.
10. Zoek op vakantieplekken uit waar kinderen hun gang kunnen gaan, waar je als ouder zelf meer met hen kan inspelen in plaats van hen in een kinderclub welomgeschreven activiteiten te laten doen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mist nog lui over het landhttp://img517.imageshack.us/img517/9855/120ff6.jpgDe mist nog lui over het land
nog niet van plan zich op te lossen
de oevers van het meer
liggen nog gehuld in nevels
de rietkraag om het water
verbergt een groot geheim
en als je heel goed luistert
hoor je het mysterie weer

de donkere spiegel van het water
weerkaatst het vroege ochtendlicht
en dat verandert van diep-donker
naar een zacht vloeibare tint

als de prille dageraad
het gras met parels heeft bekleedt
als spinrag vol met diamanten
de heggen om de akkers tooit
wanneer waternimfen zweven
in het jonge tere licht
sta ik op blote voeten buiten
geniet ik van het leven
alle zintuigen staan scherp
en mijn ogen dicht genietend
� Reageer (0)
03-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adoptieverzoek Madonna afgewezen


Adoptieverzoek Madonna afgewezen


http://img3.imageshack.us/img3/6153/madonna1i.jpgMercy James, het driejarige meisje uit Malawi, komt niet onder Madonna's vleugels terecht. De adoptie-aanvraag van de Amerikaanse zangeres is verworpen. Dat heeft een rechtbank in Lilongwe, de hoofdstad van het zuidelijke Afrikaanse land, vrijdag beslist. Volgens minister van Informatie Patricia Kaliati werd de aanvraag verworpen omdat Madonna een alleenstaande moeder is.

Madonna wilde een zusje adopteren voor haar 3 jaar oude adoptiezoon uit Malawi, David Banda, en haar twee biologische kinderen, Lourdes Maria en Rocco. De kleine David maakt sinds 2006 deel uit van het gezin van Madonna. Die adoptie stootte op veel verzet toen bleek dat de vader van het jongetje nog in leven was.

De moeder van Mercy James overleed op 18-jarige leeftijd, een paar maanden na de geboorte van het meisje. Haar vader zou wel nog in leven zijn. Mercy werd na de dood van haar moeder in eerste instantie opgevoed door haar oma en een oom. Daarna werd ze opgevangen in een weeshuis, dat wordt gerund door Madonna's liefdadigheidsinstelling Raising Malawi. Daar leerde de 'queen of pop' het meisje in 2006 kennen.

Lucy, de grootmoeder van Mercy , liet eerder al weten dat ze vond dat het kind door Madonna 'gestolen' werd. (br.De Standaard)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook witte wijn kleurt de tanden


Ook witte wijn kleurt de tanden


http://img16.imageshack.us/img16/1429/wittewijn.jpgNiet enkel rode, maar ook witte wijn geeft vlekken af op de tanden. De zuren zijn daar verantwoordelijk voor. Dat concluderen onderzoekers aan de New York University.

Zuren
Rode wijn, koffie en thee kleuren al langer de tanden. Lange tijd werd gedacht dat witte wijn een veilige oplossing was om deze plekjes te voorkomen. Dat blijkt niet het geval, de zuren in witte wijn laten ruwe plekken achter op de tanden. Die verkleuren makkelijker als je nadien bijvoorbeeld koffie of thee drinkt.

Onderzoek
Wetenschappers dompelden koeientanden, met een vergelijkbare samenstelling als menselijke tanden, een uur lang onder in water en in witte wijn. Daarna werden de tanden ondergedompeld in zwarte thee. De tanden van de witte wijn vertoonden veel donkere vlekjes na de test.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter in wiskunde dankzij chocolade


Beter in wiskunde dankzij chocolade


http://img7.imageshack.us/img7/135/wiskunde.jpg
 


Wie veel chocolade eet, zou wel eens een wiskundig genie kunnen zijn. Een nieuwe studie wijst er immers op dat chocolade onze hersenen helpt om wiskundige oefeningen beter uit te voeren. Vergeet dus de energiedrankjes tijdens de examenperiode, een reep chocolade is misschien veel doeltreffender. Dat meldt de Telegraph.

Minder snel moe
Vrijwilligers bleken minder moeite te hebben met rekenoefeningen nadat ze bestanddelen die ook in chocolade zitten, gekregen hadden. Ze werden ook minder snel moe. Volgens professor David Kennedy van Northumbria University helpt chocolade ons bij mentaal zware opdrachten. Hij denkt dat studenten er echt voordeel mee kunnen doen als ze tijdens de examenperiode veel chocolade eten.

Donkere chocolade
Testpersonen moesten van een willekeurig getal tussen 800 en 999 in groepjes van drie aftellen. Met het chocoladedrankje bleken ze die oefening veel sneller en correcter uit te voeren. Die resultaten klopten niet meer als ze per zeven moesten aftellen. Een complexere opdracht vraagt mogelijk meer activiteit van een ander deel van de hersenen.

Wetenschappers raden vooral aan om donkere chocolade te eten. De chemische stoffen zitten vaker in donkere chocolade dan in melkchocolade. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis telefoonnummer Witte Huis blijkt sekslijn


Gratis telefoonnummer Witte Huis blijkt sekslijn


http://img16.imageshack.us/img16/9830/wittehuis.jpgEen aantal journalisten dat op een telefonische persconferentie van het Witte Huis over de voorbereidingen voor de NAVO-top in Straatsburg was uitgenodigd, heeft verrassende uitspraken te horen gekregen. Het gratis telefoonnummer dat door het Witte Huis ter beschikking was gesteld, bleek een sekslijn te zijn.

Zwijn
Wie naar het nummer belde om met Hillary Clinton of nationaal veiligheidsadviseur James Jones te spreken, kreeg een zwoele stem te horen die de beller uitnodigde "het zwijn in zichzelf de vrije loop te laten".

Oorzaak
Het is niet duidelijk hoe de vergissing is ontstaan. Het betalende nummer dat samen met het groene nummer aan de pers was verstrekt, leverde geen verrassingen op.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen zijn de sterren van de zeeDe afbeelding “http://img48.imageshack.us/img48/6500/kellygq8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Dolfijnen zijn de sterren van de zee

En soms
reis ik in gedachten
weleens met ze mee

Samen met deze dieren dwalen
soepel en elegant
door meren en oceanen
langs riffen en koralen

De pracht van de vissen
de duizenden kleuren
ik leef in de zee
want boven moet ik het missen

De bron van het leven
dat is de zee
dus denk niet meer na
maar zwem met ons mee
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom smeren wij?


Waarom smeren wij?

Make-up lijkt niet meer weg te denken in onze hedendaagse maatschappij. Voor veel dames is zich opmaken een dagelijks ritueel. Volgens psychoanalyticus Gisèle Harrus Révidu smeren we erop los om ons net niet helemaal bloot te moeten geven. Een laagje schmink zou ons afschermen van anderen, omdat we graag afstand scheppen.

Controle
Smeren we ons voor anderen of voor onszelf? Beiden, zo lijkt het. Wie 's ochtends niet tevreden is met haar aanblik in de spiegel, kan zichzelf verfraaien en aanvullen. Zo brengen we ons naar buiten zoals we het zelf willen. Met andere woorden: zelfcontrole. Iets waar vrouwen een patent op schijnen te hebben. Gedaan met een bleke teint of een vermoeid uiterlijk. Met een vleugje poeder schijnen we ons leven beter in de hand te hebben en dat stelt ons, vrouwen, een pak geruster. (br.hln)� Reageer (0)
02-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zussen maken gezin gelukkiger

Zussen maken gezin gelukkiger


http://img26.imageshack.us/img26/7553/meisjes1.jpg


Zussen zorgen voor meer geluk en balans in een gezin. Dat komt omdat, in tegenstelling tot broers, meisjes meer spreken over gevoelens. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

Meer openheid
571 mensen tussen 17 en 25 jaar werden gevolgd tijdens hun levenswandel. De resultaten tonen aan dat dochters maken dat er in een familie meer over gevoelens worden gesproken. Ook zou er meer openheid zijn in een gezin met veel meisjes.

Scheiding
De invloed van dochters is vooral belangrijk na een scheiding in de familie. De impact van dochters bleek beter in families met scheidingen.

Aanpak
Professor Tony Cassidy van de Ulster University gelooft dat de resultaten van het onderzoek kunnen gebruikt worden om families in moeilijke perioden bij te staan. Vooral in gezinnen met veel jongens moet er over de juiste aanpak worden nagedacht. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd op de British Psychological Society in Brighton.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verdient 'n wereldleider?


Wat verdient 'n wereldleider?
Wat verdient een wereldleider? Nu de G20 samen zijn in Londen, tijd om een lijstje te maken. Of beter gezegd twee: eentje met het salaris tout court, en eentje met het salaris per inwoner van het land dat de leider regeert. En, we zijn er weliswaar niet bij, maar laat ons toch maar het salaris van onze premier ernaast leggen.

1,8 cent per Belg
Misschien hadden we dat beter niet gedaan. De Belgische premier verdient zo'n 192.000 euro per jaar. Wat neerkomt op een goeie 1,8 eurocent per Belg. Dat is niks tegen de best betaalde uit ons lijstje: Lee Hsien Loong, premier van Singapore, die 1.850.000 euro verdient, wat neerkomt op 40 cent per inwoner.

Ierland & Hong Kong
Brian Cowen, de eerste minister van Ierland, verdient 257.000 euro of 6,7( cent per Ier. En Donald Tsang Yum-Kuen, de premier in Hong Kong trekt 5,30 eurocent op per inwoner, wat hem 390.000 euro per jaar oplevert.

Australië & Canada
Kevin Rudd, eerste minister in Australië, verdient minder dan Herman Van Rompuy: 172.620 euro per jaar, of 0,75 eurocent per Aussie. Ook Stephen Harper, premier van Canada, verdient minder: 185.430 euro, omgerekend een halve cent per Canadees.

Sarko, Brown & Merkel
De drie grote Europese machten dan. Sarkozy moet zijn Carla tevreden houden met 240.000 euro per jaar, of 0,4 eurocent per Fransman. We hebben zo'n vermoeden dat mevrouw Bruni zelf meer verdient. Gordon Brown krijgt 210.000 euro jaarsalaris, ook 0,4 eurocent per Brit. Angela Merkel zit ook aan die 0,4 eurocent per Duitser. Zij verdient 230.000 euro.

Aso & Obama
De Japanse premier Taro Aso verdient ook al minder dan de Belgische: 185.000 euro, of een dikke 0,15 eurocent per Japanner. Rest Barack Obama, die 301.000 euro verdient, wat neerkomt op 0,08 cent per Amerikaan.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker & Jennifer Warns - Up Where We Belong


Joe Cocker & Jennifer Warns -

om Up Where We Belong te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
01-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Train een man tot de ideale partner


Train een man tot de ideale partner


http://img4.imageshack.us/img4/8828/manvrouwbloemen.jpg
 

Mannen zijn geen honden, maar sommige gedragstherapieën die voor honden en andere dieren gebruikt worden kun je ook toepassen op mensen. Het kan er voor zorgen dat je krijgt wat je wil zonder gezeur.

Mannen reageren als dieren
"Mannen zijn dieren die op twee benen lopen, ze vertonen hetzelfde gedrag als vele andere zoogdieren", aldus schrijfster Amy Sutherland. "De kans is dus groot dat ze op dezelfde manier reageren op sommige trainingstechnieken." Sutherland spreekt uit ervaring, zij had jaren lang een trainingsschool voor exotische dieren. Nadat ze haar studenten goed bestudeerde, paste ze met succes haar technieken op haar man toe. In minder dan een paar maanden verdwenen zijn eigenschappen waar zij zich aan stoorde. We geven jullie enkele tips zodat jij ook binnen enkele maanden een droompartner hebt.http://img4.imageshack.us/img4/327/manmethond.jpg
"Mannen gedragen zich als dieren"


Hij helpt niet mee in het huishouden
Hier draait alles rond hem minder speels te maken. Deze techniek wordt vaak toegepast op chimpansees, omdat het echte druktemakers zijn. Hen kalmeren is echt moeilijk. Maar als je even meedoet met hun spel, zullen ze vervolgens aandachtig zijn. "Wanneer we willen dat chimpansees een taak uitvoeren, spelen we 5 à 10 minuten met hen", zegt apentemmer Eugene Cussons. Als ze iets leuk hebben gedaan, zullen ze bereidwilliger zijn mee te werken." Dus als je iets wil gedaan krijgen van je partner, moet je enkele minuten samen met hem gek doen. Vertel hem vervolgens dat jullie later verder zullen doen als hij nu even helpt met afwassen. Na iets leuks te hebben gedaan, heeft je partner meer feelgood hormonen in zijn hersenen, daarom zal hij minder zijn neus optrekken als je hem iets vraagt. Als je deze techniek consequent toepast zal hij niet langer huishoudelijke taakjes met negatieve dingen associëren.

Slechte manieren
Als een puppy gaat snuffelen op plekken waar het niet hoort, zegt je instinct je hem weg te trekken. Maar dat zorgt er alleen voor dat hij nog meer er aan zal willen ruiken. Daarom belonen hondentrainers goed gedrag en negeren ze gedrag. Omdat honden van affectie houden, zullen ze zich goed willen gedragen, voor de belonging. Je man zit net hetzelfde in elkaar. Als hij vulgaire moppen in het bijzijn van je ouders vertelt, heb je de neiging hem meteen te zeggen dat hij moet ophouden , maar dat werkt niet. "Mannen willen niet als kinderen behandeld worden, als je hem vertelt iets niet te doen, zal hij zich als een kind voelen. Als je partner zich slecht gedraagt, negeer hem dan. Geef hem een knuffel of kus wanneer hij lief is. Timing is hierbij ontzettend belangrijk. Beloon hem meteen wanneer hij positief gedrag vertoont.

Hij loopt weg bij een ruzie
Mannen hebben net als paarden de neiging wegt te lopen bij een gevoel van irritatie of een kwade stem. Zelfs al ben je ontzettend boos op je partner, probeer hem op een rustige, beheerste manier aan te spreken. Ben je echt kwaad, kalmeer dan enkele minuten voor je hem benadert. Vertel hem vervolgens kalm wat hij fout deed, dat maakt het makkelijker voor hem om naar jou te luisteren. Aanrakingen zijn ook belangrijk, leg je hand op de zijn als je spreekt. Ook dit zal hem op zijn gemak stellen.

Koppig
Wanneer trainers poema's willen overtuigen, zoeken ze naar een middenweg. In plaats van het dier proberen te domineren, proberen ze samen een oplossing te vinden. Elke man kan zich nietig voelen bij een bazige vrouw. Hierbij is lichaamstaal ontzettend belangrijk. Als je een moeilijke conversatie voert, kan hij zich onbewust verzetten tegen je houding en bewegingen. Als je heel dicht bij hem staat met je handen in je heupen en je voeten gespreid zal hij zich willen verdedigen en instinctief terug vechten. Als je een slappe houding hebt en je je hoofd lichtjes voorover buigt, zal hij dat als een teken van onderdanigheid zien. De beste manier om op gelijke grond te staan is door een goede houding aan te nemen, met je hoofd omhoog. Zo staan jullie op een gelijk niveau en kunnen jullie op hetzelfde niveau discussiëren. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen hoestsiroop voor kinderen

Geen hoestsiroop voor kinderen


http://img17.imageshack.us/img17/9311/hoestsiroop.jpg


Hoestsiropen en middeltjes tegen verkoudheid als neusdruppels zouden niet gegeven moeten worden aan kinderen, jonger dan zes jaar. Het Britse Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) waarschuwt voor de nadelen van deze middeltjes. Een nationale mediacampagne raadt het gebruik af.

Duidelijke voorschriften
De MHRA roept de regering op om geneesmiddelen tegen verkoudheden te verbieden voor kinderen jonger dan zes jaar. Volgens hen is het positieve effect nauwelijks bewezen en kunnen ze heel wat nadelen hebben. Ook zouden meer duidelijke gebruiksvoorschriften geschreven moeten worden voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Beperking
Ook bij ons wordt het gebruik van hoestsiropen afgeraden voor jonge kinderen. Kinderen jonger dan 1 jaar dienen deze producten niet te gebruiken. Bij kinderen tussen 1 en 2 jaar kunnen ze uitzonderlijk worden gebruikt en uitsluitend op medisch advies. Producten op basis van fenothiazinederivaten, dextromethorfan en noscapine worden afgeraden. Bij kinderen van 2 tot 6 jaar moet het gebruik van deze producten strikt beperkt blijven.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees slikt schaar in

Chinees slikt schaar in
De Chinees Lin (27) heeft per ongeluk een schaar ingeslikt. De man gebruikte het ding als tandenstoker, maar een en ander ging mis toen hij plots in een lachen uitbarstte. Dat meldt Straits News.

De man probeerde schaar nog letterlijk op te hoesten, maar dat maakte de zaak alleen maar erger. Meneer Lin werd in allerijl naar het hospitaal gebracht. "De patiënt was erg bleek en zweette hevig", zegt dokter Chen Wei. "Zijn speeksel was vermengd met bloed"

Plaatselijke verdoving
Op de röntgenfoto's zagen de artsen dat de schaar - 9 cm lang en 4 cm breed - al tot in de slokdarm van de onfortuinlijke man was gedrongen. Gevreesd werd dat bij een totale verdoving de keelspieren van Lin zich zouden ontspannen en dat de schaar zo nog dieper in het lichaam van de man zou zakken. Er werd dus geopteerd voor een plaatselijke verdoving om het voorwerp te verwijderen.

"De hele operatie duurde zowat dertig minuten. Gelukkig is de keel van de patiënt niet erg beschadigd", aldus nog dokter Chen.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen blazen Lenin op in Sint-Petersburg


Vandalen blazen Lenin op in Sint-Petersburg

Een van de laatste standbeelden van de voormalige Russische communistische leider Vladimir Lenin is zwaar beschadigd. Vandalen plaatsten explosieven op het beeld nabij het Finland-treinstation in Sint-Petersburg en bliezen het 's nachts op. Niemand raakte daarbij gewond.

Het resultaat van de explosie was een krater van 80 bij 100 centimeter in het monument. Ook een aantal lampen in de buurt moesten eraan geloven.

Het Finlandstation is de plaats waar Lenin in april 1917 terugkeerde uit ballingschap. Vervolgens greep hij met de Bolsjeviekenpartij tijdens een revolutie de macht in de toenmalige Sovjet-Unie. Meer dan 70 jaar communisme volgde.

Lenin stierf in 1924. Zijn gebalsemde lijk ligt in het mausoleum van Moskou. Hij wordt nog altijd vereerd door vele meestal oudere Russen en ook door de Communistische Partij.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mon amie la rose van Francoise Hardy


Om Mon amie la rose van  Francoise Hardy
te beluisteren druk op de foto
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!