Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen worden sneller verliefd

Mannen worden sneller verliefd (en bekennen dat ook vroeger)


http://img231.imageshack.us/img231/1879/verliefd.jpg


Ik hou van jou. Al jaren wordt gedacht dat vrouwen die woorden vroeger uitspreken dan mannen, maar dat is niet waar. Mannen worden niet alleen sneller verliefd, maar geven ook vroeger toe dat ze helemaal verkocht zijn.

Amerikaanse onderzoekers stelden vast dat zelfs drie keer zoveel mannen dan vrouwen als eerste de bijzondere woordjes uitspreken.

Een opvallende vaststelling, zeker omdat bijna alle ondervraagde mensen toch dachten dat vrouwen hopeloos romantisch zijn, terwijl mannen hun emoties liever verborgen houden. Maar volgens het onderzoek van Marissa Harrison van de Pennsylvania State University is het omgekeerde waar: vrouwen zijn behoedzamer in liefde.

Samen met haar team vroeg de psychologe aan 172 universiteitsstudenten of ze al ooit verliefd geweest waren en hoe lang het had geduurd voor ze beseften dat ze verliefd waren. Verder vroeg ze ook na hoe veel tijd ze hun gevoelens geuit hadden.

De meeste mannen vertelden dat ze al na enkele weken verliefd waren, terwijl dat bij de vrouwen meestal pas na enkele maanden het geval was. Bovendien bleken mannen geneigd om hun gevoelens sneller prijs te geven.

Maar hoe kan dat nu verklaard worden? Professor Harrison: "Vrouwen blijken veel pragmatischer om te gaan met liefde dan algemeen wordt aangeomen. Ze worden helemaal niet zo halsoverkop verliefd als in de stereotiepe romantische komedies. Dat denken we gewoon, omdat vrouwen in andere omstandigheden sneller hun emoties uiten."

Voorspelbaarder was het feit dat mannen ook al na enkele weken voor de eerste keer seks wilden, terwijl vrouwen liever een paar maanden wachten. "Er wordt gezegd mannen hun liefde verklaren om hun vriendin in bed te krijgen, maar ik denk niet dat dat klopt", zegt de psychologe. "Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat liefde en seksuele verlangens twee totaal aparte mechanismes zijn."

Volgens Britse experten hebben we veeleer te maken met een verandering in de maatschappij. Vroeger was het voor mannen een taboe om te praten over hun gevoelens, maar dat is nu niet meer het geval.

Psycholoog Gary Wood: "Er is de laatste vijftig jaar veel veranderd. Jonge mannen zijn tegenwoordig niet meer bang om aan een geliefde te bekennen hoe ze zich voelen." En dat is een evolutie die wij alleen maar kunnen toejuichen. (br.hln)� Reageer (0)
28-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby's moeten bij mama in bed slapen tot drie jaar

"Baby's moeten bij mama in bed slapen tot drie jaar"


http://img836.imageshack.us/img836/5012/babyrr.jpg


Baby's moeten bij hun moeder in bed slapen tot ze minstens drie jaar oud zijn, dat beweerde een expert gisteren. Dit advies lokt echter heel wat controverse uit.

De Zuid-Afrikaanse professor Nils Bergman ontdekte dat borelingen van twee dagen oud die in een apart wiegje lagen minder goed sliepen dan degenen die dutten op de borst van hun moeder. Bergman bestudeerde zestien baby's terwijl ze op de borst van hun moeder sliepen en in een wiegje naast haar bed. Het hartje van het kind stond onder drie keer zoveel stress in het tweede geval.

Dit verstoorde ook de slaap, hun brein maakte minder de overgang tussen de twee types van slaap: actief en ruststand. In de wiegjes hadden slechts zes van de zestien een rustige slaap en de kwaliteit ervan was veel slechter. Deze overgang zou belangrijk zijn voor de normale ontwikkeling van het brein. Uit studies op dieren zou blijken dat de combinatie van stress en een gebrek aan slaap leidt tot gedragsproblemen in de tienerjaren.

Alleen slapen maakt het moeilijker voor moeder en kind om een band te scheppen, dit schaadt de ontwikkeling van het brein en leidt tot slecht gedrag als het kind opgroeit, vreest Bergman. Volgens de wetenschapper moeten baby's voor een optimale ontwikkeling gedurende de eerste weken op de borst van hun moeder slapen. Daarna is het best dat ze er naast gaan liggen in hetzelfde bed tot ze drie of vier jaar oud zijn. Een verstoord slaappatroon maakt het voor hen moeilijker om later relaties te vormen en zou zelfs tot promiscuïteit kunnen leiden.

Heel wat andere studies spreken dit echter tegen. Samen slapen zou namelijk het risico op wiegendood vergroten doordat de moeder op haar kind kan rollen en het zo kan verstikken. Daarom raden artsen dit af. Een recente Britse studie toonde namelijk aan dat dit de oorzaak was bij twee derde van de onverklaarbare sterfgevallen bij baby's. Bergman weerlegt dit: "Wanneer kinderen aan wiegendood sterven of verstikt worden, komt dit niet door de aanwezigheid van hun moeder. Tal van andere dingen als toxische dampen, sigaretten, alcohol, grote kussens en gevaarlijk speelgoed zijn de oorzaak."

Het Britse adviesorgaan 'National Childbirth Trust' is voorstander van het samen slapen, zolang de ouders niet roken, drinken of drugs gebruiken, obesitas hebben, ernstig ziek of oververmoeid zijn. (br.hln)� Reageer (0)
26-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snel leven: tieners hebben boost van energiedrankjes nodig

Snel leven: tieners hebben boost van energiedrankjes nodig


http://img440.imageshack.us/img440/8043/energiedrankjes.jpg


Tieners en jonge twintigers leven in een virtuele wereld, waar alles snel vooruit moet gaan. Om de dag door te komen hebben heel wat jongeren dan ook een extraatje nodig. Zo grijpt drie kwart van hen terug naar ... energiedrankjes!

Die drankjes zorgen voor een regelmatige boost bij de zogenoemde 'Generatie Z', de jongeren die geboren zijn in het laatste decennium van het millenium. Dat blijkt uit een studie van marktonderzoeker Mintel bij Britse jongeren.

Zij stelden vast dat maar liefst 73 procent van de 16- tot 24-jarigen regelmatig energiedrankjes gebruikt. Bij de 55-plussiers is dat slechts 31 procent.

Terwijl de meeste jongeren zeggen dat ze vooral van de smaak houden, koopt toch 70 procent de drankjes ook om een energieboost te krijgen. Verder zegt ook 66 procent dat de verbetering van hun prestaties op school de reden van hun consumptie is.

Jonny Forsyth, analyst van Mintel: "De huidige jonge generatie is ongeduldig en is op zoek naar een multidimensionele, snelle levensstijl. Bovendien is het voor hen normaal dat ze allerlei middeltjes gebruiken om hun stemming te controleren of hun prestaties te verbeteren. Ze hebben dan ook meer nood aan energie, die ze in de drankjes kunnen vinden." (br.hln)� Reageer (0)
24-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'derde werkplek' zit in de lift

De 'derde werkplek' zit in de lift


http://img593.imageshack.us/img593/466/werkplek.jpg


Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de opkomende trend van te werken op een plaats dat niet je werk of je thuis is, steeds meer terrein wint en dat er ook heel wat voordelen aan worden gekoppeld.

Het onafhankelijk onderzoeksrapport, opgesteld door professor Zione Strelitz, ontkracht hiermee de mythe dat flexibel werken automatisch gelijk staat aan werken van thuis uit.

Een wereldwijde enquête bij 17.000 bedrijven werd gekoppeld aan kwalitatieve diepte-interviews met zakenmensen uit de hele wereld. Hieruit blijkt dat de derde werkplaats wel eens de nieuwe norm zou kunnen worden. Het onderzoek werd mogelijk gemaakt door een beurs van Regus, de marktleider wereldwijd in het aanbieden van flexibele werkplekken.

De derde werkplek
Welke ruimtes kan je nu zoal gebruiken als derde werkplek? Uit het rapport blijkt vooral dat business centers, maar ook bibliotheken en informele locaties als koffiehuisjes behoren tot de favoriete derde werkplekken.

Voordelen
De 'derde werkplaats' zou volgens de ondervraagden volgende voordelen bieden:

1. Een betere werk-privébalans. Je neemt je werk niet mee naar huis en je thuis is niet je werkomgeving, maar je kan wel vlakbij huis werken.

2. Minder stress. Geen files, geen frustrerend gedrum op treinen en bussen, alleen dat is al een geweldig anti-stressmiddel!

3. Een hogere productiviteit. Geen huishoudelijke taken die je kunnen afleiden en tegelijkertijd kan je jezelf toch omgeven door andere werkende mensen en door technologie en faciliteiten die je thuis misschien niet hebt.

4. Kostenefficiëntie. Denk maar aan verwarmingskosten, maar ook aan vastgoedkosten voor de werkgever.

5. Groen! Door een plekje te kiezen dat op wandel- of fietsafstand van je huis is, kan je de auto laten staan en stoot je veel minder CO² uit. Daarnaast verstook je thuis ook heel wat minder grondstoffen.

Benieuwd of dit inderdaad de werkplaats van de toekomst zal worden. (br.hln)� Reageer (0)
20-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zit meer achter spinnen dan je denkt

Er zit meer achter spinnen dan je denkt


http://img534.imageshack.us/img534/9144/poezen.jpg


De spinnende kat is misschien wel het symbool bij uitstek van tevredenheid. Wat je vermoedelijk nog niet weet, is dat het spinnen van jouw lieveling nog heel wat andere betekenissen kan hebben. Er gaat dus veel meer schuil achter het spingedrag van katten dan we bij het eerste gehoor zouden denken.

Een kat spint niet alleen omdat ze gelukkig is met jouw aanwezigheid, ze doet dit ook als ze zich angstig of bedreigd voelt of als ze simpelweg iets van jou verlangt.

Eigenlijk kan je dit het beste vergelijken met de glimlach bij ons. Wij lachen doorgaans ook vooral als we nerveus zijn, als we iets willen of als we gewoon vrolijk zijn.

Heb jij je ooit al afgevraagd waarom je kat onmogelijk te negeren valt 's ochtends? Een recent onderzoek aan de universiteit van Sussex heeft de spingeluiden van verschillende katten opgenomen en geanalyseerd.

Ze kwamen tot de vaststelling dat katten in bepaalde situaties een zekere variatie brengen in hun gespin door er een soort hoge miauw in te verwerken, waardoor het meer dringendheid krijgt. Nog niet opgemerkt? Denk dan maar eens terug aan een situatie waar jouw kat haar zinnen vroegtijdig op ontbijt had gezet.

Aangezien die hoge frequenties als irritant worden ervaren door de meeste mensen, krijgen katten op deze manier veel sneller dingen van ons gedaan. Slim, niet waar?

Katten blijken ook te spinnen als ze pijn hebben, wanneer ze bevallen en zelfs vlak voor ze sterven. Kittens spinnen ook vrijwel meteen na de geboorte.

Onderzoekers vragen zich daarom af of er ook een overlevingsvoordeel verbonden kan worden aan spinnen? Een van de hypotheses is dat het spinnen dienst doet als een soort ingebouwde psychologische therapie.

Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de baasjes biedt spinnen voordelen. Het is bewezen dat een kat in huis het stressgehalte verlaagt en zelfs de bloeddruk.

De auditieve prikkel dat spinnen veroorzaakt, wordt door veel mensen geassocieerd met rust en kalmte. De interactie met katten wordt hierdoor ook als veel positiever ervaren. Dat is toch een mooie deal niet? Een aai in ruil voor een kalmerend effect. (br.hln)� Reageer (0)
19-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands tv-programma twittert per ongeluk 'hersenbloeding Beatrix'

Nederlands tv-programma twittert per ongeluk 'hersenbloeding Beatrix'


http://img21.imageshack.us/img21/1911/beatrixo.jpg

Het Nederlandse SBS 6-programma 'Shownieuws' heeft vanmiddag per ongeluk de tekst 'hersenbloeding beatrix' getwitterd. De redactie van het programma tikte de zoektermen per ongeluk in als tweettekst, maar trok het bericht later weer in.

Medewerkers van 'Shownieuws' zochten op Twitter naar geruchten die rondgingen over geblindeerde wagens bij het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht, waar de koninklijke familie mogelijk iets mee te maken had.
 
Volgens een woordvoerster van het UMC is er echter niemand van het Koninklijk Huis in het ziekenhuis opgenomen. De geblindeerde wagens hadden te maken met een oefening van chauffeurs en motorrijders van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), die oefenden in de begeleiding van een viptransport.
 
'Shownieuws' betreurt ten zeerste dat er verwarring is ontstaan over de gezondheid van de koningin, en brengt zijn "welgemeende excuses" over aan de Rijksvoorlichtingsdienst. (br.hln)� Reageer (0)
17-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde kan je echt niet kopen: geld maakt relatie kapot

Liefde kan je echt niet kopen: geld maakt relatie kapot


http://img718.imageshack.us/img718/4926/relatie.jpg


In een relatie waarbij beide partners veel belang hechten aan geld en bezittingen, duiken veel vaker problemen op dan bij andere koppels. Ze zijn minder gevoelig voor elkaar, communiceren niet goed en maken vaker ruzie.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Brigham Young University. Ze baseerden zich daarvoor op interviews van het Relate institute met 1.734 getrouwde koppels. Daarin moesten ze hun relatie beschrijven een aangeven hoeveel waarde ze hechten aan geld en bezittingen.

Bij één op de vijf koppels gaven beide partners toe dat ze geld enorm belangrijk vinden, maar in deze relaties bleek geld ook de belangrijkste bron van ruzie te zijn. Zo scoorden op geld beluste koppels 10 tot 15 procent slechter op 'relatiestabiliteit'.

"Materialistische koppels deden het op bijna elk vlak slechter", zegt studieleider Jason Carroll. "Ze besteden meer tijd aan het zoeken naar nieuwe hebbedingen dan aan hun eigen relatie. Ze geven gewoon minder prioriteit en aandacht aan hun relatie dan niet-materialistische koppels."

Andere experten denken dan weer dat de persoonlijkheidskenmerken van materialisten een huwelijk moeilijker maken. "Ze zijn narcistisch en voortdurend bezig met het imponeren van ander mensen", weet psychologe Susan Heitler. "Ze hebben ook de neiging om angstig en depressief te zijn en hebben een lager zelfvertrouwen. En dat zijn karakteristieken die tot huwelijksproblemen leiden."

Volgens de specialisten moeten koppels hun situatie op een andere manier bekijken en zich afvragen wat echt belangrijk is: het hebben van alle nieuwste snufjes of een gelukkige relatie. (br.hln)� Reageer (0)
14-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste Nederlandse blaast zondag 109 kaarsjes uit

Oudste Nederlandse blaast zondag 109 kaarsjes uit


http://img818.imageshack.us/img818/4525/happybirthdayjpg.jpg


De oudste vrouw van Nederland is zondag jarig. Anna Goorman-Dommerholt uit Gorssel in Gelderland wordt 109 jaar en viert haar verjaardag in zeer besloten kring met haar zoon en schoondochter, kondigt haar zoon Henk Goorman (80) aan.

Anna Goorman-Dommerholt werd op 16 oktober 1902 in Eefde geboren. Ze woonde 93 jaar in het ouderlijk huis in Gorssel waar haar zoon nu woont. Ze is sinds 1975 weduwe. Toen ze 101 was, verhuisde ze naar verzorgingshuis De Borkel waar ze nu woont. Haar medebewoners kunnen maandag een traktatie verwachten.
 
Het gaat naar omstandigheden redelijk goed met de hoogbejaarde vrouw. Haar zoon spreekt over pieken en dalen. Zijn moeder is praktisch blind en hoort slecht. Ze beseft niet dat ze zondag een bijzondere verjaardag viert. Maar communicatie is door een gehoorapparaat nog steeds goed mogelijk, legde hij uit.
 
De oudste inwoner van Nederland is een man. Rotterdammer Cor Geurtz werd op 4 mei al 109 jaar.
 
De oudste nog levende Belg zou Fanny Félicie Pardon-Godin zijn uit Zoutleeuw. Zij is geboren op 27 mei 1902. De oudste Belg ooit was Joanna Catharina Deroover-Turcksin ('Woinke Turck') uit Machelen. Zij werd 112 jaar en 186 dagen en overleed op 6 december 2002. (br.hln)� Reageer (0)
13-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is de Nederlandse vrouw

"Wie is de Nederlandse vrouw "


http://img266.imageshack.us/img266/850/vrouwen.jpg


Wie is de Nederlandse vrouw, wat drijft haar, wat wil ze, wat doet ze? Dat was de kern van een onderzoek van Santje Kramer. Ze interviewde 24 internationale mannen en vrouwen over het karakter en de eigengereidheid van de Nederlandse vrouw en bundelde die in het boek (we verzinnen dit niet) 'Het Poldermodel: de Nederlandse vrouw is uniek'. Dat schrijft De Telegraaf.

De eerste zin van het boek kan tellen: "Vergeleken met veel elegantere, slankere en kleinere volkeren, is ze een beetje een logge boerin. Maar de gezichten van Nederlandse vrouwen zijn mooi."

Of wat dacht u van deze: "De Nederlandse vrouw is als een Hollandse tomaat: ze ziet er aantrekkelijk uit, ze is lang houdbaar, maar ze smaakt en ruikt nergens naar."

Eenvoudig mooi
De geïnterviewden zijn het over één aspect eens: de Nederlandse vrouw is mooi in haar eenvoud. Ze schuwt dikke lagen make-up. "Een sexy lingeriesetje? Echt niet, Nederlandse vrouwen stappen het liefst in een HEMA-onderbroek uit bed", aldus de Griek Ilias Kotsiris.

Een tikje mannelijk
Geen wonder dat de Nederlandse vrouw als 'masculien'(of mannelijk) wordt beschouwd. Weinig elegant ook, of hoe Kramer het zelf verwoordt: "Nederland is rijk aan buldozerige vrouwen die voorkeur geven aan plat schoeisel zodat ze de gang van een eend krijgen."

Grote bek en te veel vrijheid
"De Nederlandse vrouw heeft een grote bek, kan grof zijn in zowel taalgebruik als lichaamstaal en ze neemt enorme stappen", vindt de Oostenrijke fotografe Karin Nussbaumer.

In Nederland wil de vrouw te veel", zegt de Italiaan Lorenzo De Capitani da Vimercate dan weer. "Ze eist te veel vrijheid op."

Versieren
Ook in relaties zo blijkt: 'Als wij een leuke man zien dan versieren we hem, zonder dat we hem het gevoel geven dat hij ons ook kan versieren. Om over botte hufterigheid nog maar te zwijgen...' aldus Kramer zelf.

Werkende moeders
Ook valt het de geïnterviewden op hoe weinig Nederlandse moeders fulltime werken. Maar als een moeder wél werkt, is het een probleem.

Andere termen die geassocieerd worden met de Nederlandse vrouw: zelfstandig, onbeschoft, onafhankelijk, recht door zee, stabiel, tactloos en dominant.� Reageer (0)
11-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4,5 miljard jaar oude meteoriet crasht tegen huis nabij Parijs

4,5 miljard jaar oude meteoriet crasht tegen huis nabij Parijs


http://img684.imageshack.us/img684/1797/meteoriet.jpg


Een gezin uit de omgeving van Parijs keek vreemd op toen ze thuiskwamen van vakantie. Een 4,5 miljard jaar oude meteoriet- de grootte van een ei- had zich door hun dak geboord. Volgens wetenschappers is het de eerste keer dat een meteoriet zo dicht bij de Franse hoofdstad gevonden werd. Sterker nog, het is één van de 60 aangetroffen stukken in Frankrijk de afgelopen vier eeuwen. Om het verhaal helemaal compleet te maken: de getroffen familie uit Draveil heet dan ook nog eens Comettes.

De inslag gebeurde waarschijnlijk enkele weken geleden toen het gezin op vakantie was. Dat verklaart meteen waarom ze de inslag niet gehoord hebben. Ze hebben het pas ontdekt toen hun dak begon te lekken. "We belden een dakwerker en die kon zijn ogen niet geloven", aldus de 32-jarige Martine Comette. "Je moet Superman zijn om een dakpan zo te breken, het moest wel om een meteoriet gaan."

Volgens wetenschapper Alain Carion was de ijzerrijke rots, beter bekend als chondriet, makkelijk herkenbaar door zijn zwarte korst. Met een leeftijd van 4,5 miljard kwam de rots van een asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter. "Het is ongelooflijk zeldzaam. We hebben nog nooit een meteoriet op minder dan 80 km van Parijs gevonden."

Martine Comette moest duidelijk nog even bekomen van de unieke gebeurtenis. "De kans dat je een meteoriet in je tuin vindt, is nog kleiner dan de lotto winnen. Het is echt een magische gebeurtenis." Jammer genoeg is de meteoriet niet veel waard. Terwijl een rots van Mars al vlug 1.150 euro per gram oplevert, zal deze meteoriet slechts enkele honderden euro's opbrengen volgens Carion. (br.hln - foto ap)� Reageer (0)
10-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chronische stress maakt mama's vijandig en gevoelloos

"Chronische stress maakt mama's vijandig en gevoelloos"


http://img80.imageshack.us/img80/4356/stressx.jpg


Langdurige stress zorgt niet alleen voor een moeilijke relatie met je partner, baas en collega's, maar beïnvloedt ook de omgang met je kinderen. Zo hebben vrouwen die te maken krijgen met depressies meer kans om te veranderen in nalatige, vijandige en ongevoelige moeders.

Dat is althans de conclusie van een onderzoek van de University of Rochester in New York, dat 153 moeders en hun peuters tussen 17 en 19 maanden bestudeerde. Daarbij werd het stressniveau van de moeders gemeten als hun kind aan het spelen was.

Moeders met symptomen van een depressie bleken een veel hogere hartslag te hebben. Veel konden ze dan ook niet verdragen, waardoor ze erg vijandig reageerden op alles wat hun kind deed. Ze snauwden hen af, behandelden hen ruw en maakten denigrerende opmerkingen.

Moeders die in armoede leefden, behandelden hun kinderen dan weer op een andere - maar even foute - manier. Zij hadden een lagere hartslag en bleken hun peuters vooral te negeren tijdens het spelen.

"Stress kruipt onder je huid", zegt onderzoeksleidster Melissa Sturge-Apple. "Het verandert letterlijk de manier waarop het lichaam van een moeder reageert op de normale vragen van kleine kinderen. En die kleine veranderingen maken het enorm moeilijk om je kinderen goed op te voeden."(br.hln)� Reageer (0)
08-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online gepeste kinderen ook offline vaak slachtoffer

Online gepeste kinderen ook offline vaak slachtoffer


http://img163.imageshack.us/img163/2598/gepestekinderen.jpg


Kinderen die online gepest worden, zijn vaak ook in het echte leven slachtoffers van pestkoppen. Dat zegt René Veenstra, socioloog aan de Nederlandse Rijksuniversiteit Groningen in een reactie op een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau over pesten van kinderen op internet.

Uit dat Nederlandse rapport blijkt dat ongeveer 4 procent van alle jongeren tussen de 9 en 16 jaar herhaaldelijk wordt gepest via het internet. In totaal gaat het om zo'n 60.000 kinderen. De onderzoekers stelden wel dat op het internet minder wordt gepest dan in de dagelijkse omgang. Uit de rondvraag bleek verder dat zo'n 170.000 Nederlandse jongeren tussen 11 en 16 jaar seksueel getinte berichten te hebben ontvangen. 1 op de 5 vond dat onprettig.

Veenstra zegt aan Nederlandse media dat jongeren die op school worden gepest, online vaak in hetzelfde schuitje zitten. Ze zitten ook op allerlei internetfora, en "willen erbij horen via bijvoorbeeld Hyves en Facebook. Ook daar worden ze dan uitgescholden, beledigd en als 'vriend' buitengesloten. De groep die alleen maar via het internet gepest wordt, is vrij klein."

De socioloog vindt het belangrijk dat ouders een oogje in het zeil houden en hun kinderen wijzen op de risico's, zeker als die nog jong zijn. Ze moeten hen bijvoorbeeld duidelijk maken niet iedereen als vriend te accepteren en niet in te gaan gaan op 'rare' verzoeken via de webcam. "Je moet je afvragen of jonge kinderen wel online moeten zijn in de slaapkamer. Beter is het dat kinderen online zijn via bijvoorbeeld een laptop in de woonkamer, de ouders hebben dan meer zicht op wat er gebeurt." (br.hln)� Reageer (0)
06-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen thuis of uit: we verkiezen zetel boven café

Samen thuis of uit: we verkiezen zetel boven café


http://img262.imageshack.us/img262/5705/samenthuisofuit.jpg


Gezellig samen koken en eten, een filmpje bekijken of gezelschapsspelletjes spelen. Zo brengt 85 procent van de Nederlanders tegenwoordig het liefst een avondje met vrienden door. Met een bezoek aan een café of discotheek kan je ons niet meer plezieren.

Dat blijkt uit een enquête die uitgevoerd werd door het Nederlandse Panelwizard in opdracht van Baileys. Zij ondervroegen 530 respondenten tussen 25 en 40 jaar over hun uitgaansgedrag.

Terwijl 85 procent het liefst thuis afspreekt, geeft meer dan één derde aan dat ze dat ook minstens één keer per week doen. Slechts 10 procent spreekt dan weer liever af in een restaurant of op café. Opvallend is dat vrouwen daarbij kiezen voor een etentje, terwijl mannen hun avond liever doorbrengen aan de toog van een goed café.

Wanneer Nederlanders kiezen voor een avondje met hapjes en drankjes, spreekt 62 procent daarvoor thuis af. Ook van de mannen die een stevige borrel willen drinken, kiest 26 procent ervoor om dat bij een vriend te doen. 33 procent van de vrouwen gaat dan weer liever een kopje koffie of thee drinken bij één van hun vriendinnen.

En jij? Hoe breng jij het liefst een avondje met vrienden door? Gezellig thuis of toch maar op café? Laat het ons weten! (br.hln)� Reageer (0)
05-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versmelt niet met je bureaustoel:

Versmelt niet met je bureaustoel


http://img820.imageshack.us/img820/578/bewegen.jpg


"Ok, het is middag en sinds ik me voor mijn laptop en telefoontoestel heb neergeploft, heb ik amper een spier in mijn lichaam gebruikt." Klinkt dit herkenbaar? Dan volgen hier een aantal kleine tips om te vermijden dat jij "actieve zetelpatat" wordt.

Het "werk nu, beweeg later" motto is voor veel mensen dagelijkse kost. In wetenschapskringen wordt dit het "Active Couch Potato Phenomenon" genoemd. Hiermee willen ze mensen omschrijven die het lange zitten willen compenseren door wekelijks een aantal uurtjes te sporten, maar al bij al leven tussen hun bureaustoel en de zetel thuis. Een onderzoek, gepubliceerd in het European Heart Journal toont aan dat langdurig zitten, gekoppeld kan worden aan verhoogde gezondheidsrisico's.

Voorkom een grotere kans op aderblokkeringen en red je "goede" cholesterol door een aantal miniscule veranderingen door te voeren in je werkpatroon. Onderzoekers willen een nieuwe vibe binnenbrengen in de wereld van de bureaujobs: "Sta recht en beweeg meer en vaker". Je kan het gezicht van je baas misschien al zien, maar hij hoort niet te klagen, want de kleine wijzigingen kunnen perfect versmolten worden met jouw taken.

Vijf kleine helpers:

1. Sta recht om te telefoneren.
2. Wandel eens naar een collega in plaats van naar de telefoon te grijpen of de zoveelste e-mail van de dag te versturen.
3. Vergader rechtstaand of neem tijdens tergend lange vergaderingen op regelmaat een moment om even de benen te strekken.
4. Bezoek eens een toilet of een automaat op een andere verdieping, de trap zal je goed doen.
5. Verplaats vuilbakken en printers weg van je bureau en kom uit je comfort zone.� Reageer (0)
03-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op tien is op zoek naar oude, maar vooral rijke man

Eén op tien is op zoek naar oude, maar vooral rijke man

http://img13.imageshack.us/img13/3795/oudenrijk.jpg


Eén op tien jonge vrijgezelle vrouwen is bereid om het groene blaadje van een oudere man te worden. De dames hebben maar één voorwaarde: hij moet rijk zijn!

Dat blijkt volgens de Daily Mirror uit een enquête van de sociaalnetwerksite LocalSin, die gebruik maakt van smartphone-applicaties om potentiële dates in jouw omgeving te zoeken.

Van de 2.500 vrouwelijke deelnemers die de datingsite ondervroeg, zei maar liefst één op tien dat ze onmiddellijk met een oude man zouden trouwen als hij genoeg geld had.

Bovendien gaf ook 6 procent van de 18- tot 35-jarigen aan dat ze met een 70-jarige man naar bed zouden gaan in ruil voor 'veelvuldig gebruik' van zijn kredietkaart of het krijgen van cash geld.

En ook vrouwen die niet echt op zoek zijn naar een oudere man, hechten veel belang aan geld. Zo zei 8 procent van de ondervraagden dat ze een man veeleer kiezen op basis van de waarde van zijn auto, dan op basis van zijn looks en persoonlijkheid.� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!