Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempelprostitutie

Tempelprostitutie

Prostitutie was in de klassieke oudheid zelfs bij staatswege geregeld.
Van de opbrengsten werden tempels ter ere van Aphrodite bekostigd.


De afbeelding “http://athea2.googlepages.com/liefde-aphrodithe.jpg/liefde-aphrodithe-full.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Aphrodite geboren uit twee schelpen,
Phanagoria, laat 5de eeuw v. Chr., terracotta,
 polychroom met bladgoud, H 17 cm,
 Museum De Hermitage,
 Sint PetersburgRond het jaar 590 voor Christus voerde de staatsman Solon in zijn vaderstad Athene een aantal belangrijke hervormingen door. Een van zijn ingrijpende maatregelen betrof de stichting van een staatsbordeel, een ongekend verschijnsel in de toenmalige Griekse wereld. Het oogmerk was te voorkomen dat burgerjongens zich in hun hartstocht zouden vergrijpen aan fatsoenlijke meisjes en vrouwen. Op die manier wilde deze wetgever het Atheense volk zuiver houden en vrijwaren voor wat hij zag als bezoedeling door overspel en ontucht. Nog eeuwen later zou hij geprezen worden om deze verordening, die voor de hele mensheid van nut is geweest, aldus de enthousiaste reactie van de toneelschrijver Filemon (360-265 voor Christus).

De meisjes die in dit publieke huis waren ondergebracht, waren slavinnen. Ze werden voor hun diensten in natura betaald met eten, drinken en kleren, want de geldelijke opbrengsten kregen een meer verheven bestemming: daarvan werd een tempel bekostigd voor Afrodite, de godin van de lichamelijke schoonheid en liefde. Haar bijnaam was dan ook Pandemos, de godin voor het hele volk, en zij werd bij uitstek vereerd als de beschermvrouwe van de hoeren.

[.....] in Griekenland was de gewijde of tempelprostitutie ingeburgerd. Het grootste centrum van tempelhoererij zou de stad Pafos zijn geweest, gelegen in de zuidwestelijke hoek van het eiland Cyprus. Na haar geboorte uit het schuim van de zee was Afrodite hier aan land gegaan en ze dankte aan deze gebeurtenis haar eretitel de Cyprische. Op het eiland Samos hadden de soldatenhoeren die de daar gelegerde Atheense krijgsmacht in 441-439 voor Christus begeleidden, zoveel winst gemaakt dat ze een pronkaltaar voor Afrodite konden oprichten. Daarnaast had de havenstad Corinthe op het gebied van de rituele prostitutie een belangrijke naam. Op de burcht van die plaats boden niet minder dan duizend meisjes hun lichaam te koop aan. Vol trots noemden zij zich hiërodoulai of godgewijde dienaressen. Zij waren zonder uitzondering slavinnen en vaak door vermogende heren of zegevierende sportlieden aan het heiligdom geschonken na een gelofte. De middelen om klanten te lokken waren ingenieus. Op het terrein is de zool van een schoen gevonden waarin in spiegelschrift letters waren gekerfd, die Volg me betekenen. In de weke grond van de straten was dit een welsprekende reclameboodschap. De prijzen die daar werden gevraagd, waren niet mals, getuige het spreekwoord: Niet iedereen kan zich een bezoek aan Corinthe veroorloven.

Hein van Dolen

Verantwoording
Dit artikel is een citaat uit: Hein van Dolen, 'Elk paleis heeft zijn riool', in: Liefde uit de Hemitage, catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in de Nieuwe Kerk van 12 december 2003 tot 18 april 2004. (Amsterdam 2003).(br.cultuurwijs.nl)� Reageer (0)
25-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel fascinerend filmpje


Pinguïn op de vlucht voor orka's springt in boot

Heel fascinerend filmpje en slimme pinguin...
zeker kijkenDe afbeelding “http://img338.imageshack.us/img338/7300/pinguin2wp7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Sterk zijn is niet alles in het dierenrijk. Dat bewijst een pinguïn in het bovenstaande filmpje. Het diertje is op de vlucht voor een groep orka's. Na een lange achtervolging besluit de pinguïn in de boot van de cameraman te springen. Gelukkig voor de inzittenden bleven de orka's in het water.

Orka's zijn samen met zeeluipaarden onder water de grootste gevaren voor pinguïns. Hun 'vleugels' gebruiken ze enkel om te zwemmen. Daardoor lijken ze zich met een vliegende beweging door het water te verplaatsen. (br.hln)
� Reageer (0)
22-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WeekendDe afbeelding “http://img141.imageshack.us/img141/1068/weot4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sensuele massage


Zo geef je een sensuele massage


De afbeelding “http://img83.imageshack.us/img83/2038/massage2jo6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Koppels vergeten al te vaak te genieten van het voorspel en gaan meteen over tot seks. Met een eenvoudige sensuele massage leer je elkaars lichaam beter kennen, ook de delen die minder seksueel zijn. We stelden een eenvoudig stappenplan op voor de perfecte erotische massage.

Waar?
Een zacht bed is ideaal voor een vrijpartij, maar om te masseren heb je een harde, platte en stabiele ondergrond nodig. Je partner gaat voor het comfort best op een harde matras of wat denkentjes op de grond liggen. Plaats kussens onder zijn nek, knieën en enkels.

Massage-olie
Naast het feit dat het je handen zacht en warm maakt, vermindert olie de wrijving waardoor je makkelijker kunt kneden, strelen en wrijven. Een geparfumeerd olie kan erotisch zijn, maar ga niet voor té intense geuren als patchouli. Probeer eerder een lichte geur als jasmijn. Warm het flesje eerst op in een kom warm water, zo komt je partner voor geen koude verrassingen te staan.

Rustgevende sfeer
Probeer je geliefde zo weinig mogelijk af te leiden. Bind je haar dus in een staartje, zodat hij daardoor al niet gekieteld kan worden. Draag ook strakke kledij. Bedek hem met een laken of handdoek, zodat hij het lekker warm heeft. Het stukje waar je mee bezig bent, moet je natuurlijk ontbloten. Als je een muziekje op de achtergrond wil, kies dan voor trage nummers en hou het zacht.

  
De afbeelding “http://img242.imageshack.us/img242/3926/massageno0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Kies eender welk plekje

Heb je niet al te veel tijd, focus je dan op slechts één lichaamsdeel. Neem de rug als hij daar last van heeft. Is hij eerder een voetenman, geef deze dan extra aandacht.

5 trucs
Om een goede massage te geven, moet je maar enkele basisbewegingen kennen:

- Samendrukken is een makkelijke oefening en kun je op veel lichaamsdelen uitoefenen. Je legt een hand plat op bijvoorbeeld zijn schouder. Vervolgens druk je met de andere erop en draai je lichtjes.
- Strelen werkt goed bij gebieden die groot en smal zijn. Houd je vingers samen, duimen en palmen parallel. Je volledige palm moet in contact met zijn huid zijn. Maak lange, voorzichtige bewegingen. Als je naar het hart toegaat druk je harder, je doet het zachtjes in de omgekeerde richting.

- Kneden is ideaal voor zachte gebieden als de biceps, de kont en de dijen. Hef het gebied lichtjes op en knijp er zachtjes in. Zorg ervoor dat je palm volledig in contact is met de huid van je partner.

- Wrijven doe je zonder olie, dat maakt de spieren los. Houd het gebeid dat je masseert met een hand vast, en gebruik de andere om te drukken en te wrijven. Dit doe je voornamelijk met je vingers. Deze techniek gebruik je voor kleine gebieden als de schouders, de voeten, handpalmen.

- Je kan zelf bepalen in welke volgorde je deze bewegingen doet, afhankelijk van waar je partner zin in heeft en hoe hij reageert op je aanrakingen. Vind je het moeilijk om er aan te beginnen, begin dan met volgende routine. Laat je partner op zijn rug liggen. Wrijf aan de schouders. Neem dan de olie en streel zijn rug. Vervolg kneed je zijn kont, dijen en streel je zijn kuiten. Eindig met op zijn voetzolen te wrijven.

Gevoelens
Het gaat helemaal niet om perfectie bij een massage, maak je dus geen zorgen of je het wel goed doet. Het is belangrijker dat je gevoel in je bewegingen legt en inspeelt op zijn reacties. (br.hln)
� Reageer (0)
17-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een kleine vlinderDe afbeelding “http://img146.imageshack.us/img146/1214/vlindernumj1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
een kleine vlinder
zonder kleur en glans
haastig op zoek
naar een nieuwe levenskans
vergeten eenzaam moedeloos
haar vleugeltjes loodzwaar
hoop toekomst  herinneringen
in gedachte was hij er maar
ze slaat te pletter
met een smak op de grond
in de grote leegte
die zonder hem ontstond
ochtend dauw op haar vleugels
opdroogd door de zwakke zon
probeert ze te vliegen
naar de stralende horizon ....
� Reageer (0)
15-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnie St. Claire


Levertransplantatie dreigt voor Bonnie St. Claire


http://verbaljam.nl/media/1/bonniestclairelarge.jpg


Het lijkt onvermijdelijk dat Bonnie St. Claire een nieuwe lever nodig heeft. Dat vertelt de zangeres, die momenteel in het ziekenhuis ligt, in de Nederlandse krant De Telegraaf. "Na het gesprek met mijn artsen gistermiddag is me duidelijk dat er een klein wonder moet gebeuren om mijn eigen lever te kunnen behouden."

De 58-jarige artieste werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis omdat ze vocht vasthield. Onderzoek wees uit dat haar lever nauwelijks nog functioneert. De artieste beseft dat haar veelvuldige drankgebruik daarvan de vermoedelijke oorzaak is. "Ik heb in mijn leven te veel gedronken. En dat wreekt zich nu."

Eerder deze week zei Bonnie er geen moeite mee te hebben om de drank te laten staan als dat haar gezondheid ten goede komt. "Ik drink al vijf weken niet meer. Ik zou niet eens trek hebben in een borrel nu", verklaarde ze. (br.hln)
� Reageer (0)
13-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje leefde jaren tussen wilde dieren in Namibië


Meisje leefde jaren tussen wilde dieren in Namibië

De afbeelding “http://img205.imageshack.us/img205/1276/luigr7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Al wie bij de scouts geweest is en vele anderen kennen het legendarische verfilmde boek 'The Jungle Book' van Rudyard Kipling. De Mowgli die in dat verhaal tussen de wilde dieren als Baloo de beer, Hati de olifant of Sherekan de tijger leeft, bestaat ook echt. In Namibië leefde het meisje Tippi jaren vreedzaam samen met luipaarden, olifanten en struisvogels. De foto's en het filmpje die dit onwaarschijnlijk harmonieus samenleven tussen mens en wild dier aantonen, zijn ronduit ontwapenend. Ze werden gemaakt door Tippi's ouders, het Franse fotografenkoppe Sylvie Robert en Alian Degré. Bekijk hier meer foto's van Tippi

Magisch
"Mijn dochter is een heel gelukkig meisje", zegt Sylvie Robert in The Sun. De moeder schreef het boek "Tippi: My Book of Africa". "Ze werd gebroren en grootgebracht in de wilde natuur. Het was echt magisch om zo met ons drietjes in de vrije natuur tussen de wilde dieren te leven. Tippi heeft altijd gezegd dat ze een gave had om de gedachten van de dieren te lezen. Daardoor werd ze aanvaard als een deel van de kudde."

Vriendschap
Tippi sloot in ware Mowgli-stijl vriendschap met onder meer het luipaard J&B en de olifant Abu, toen ze amper 1,5 jaar jong was. "Ze had absoluut geen angst van die wilde dieren. Ze keek hen zelfs gewoon in de ogen en sprak met hen alsof het mensen waren. Natuurlijk moet je altijd opletten met wilde dieren. Twee keer werd Tippi lichtgewond: één keer toen een wilde kat in haar neus beet en één keer toen de baviaan Cindy een haarlok uittrok bij het spelen."

Terugkeer
"Dat laatste gevalletje was Tippi allang vergeten. Toen we na zes jaar Frankrijk twee jaar geleden terugkeerden naar Namibië, kwam Cindy meteen naar Tippi gelopen om haar te groeten. Nu ze 18 is, wil Tippi een diploma halen in de filmwereld. Mowgli in 'The Jungle Book' was een film, maar wat Tippi beleefde tussen de dieren was echt." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaap ontfermt zich over olifantweesje


Schaap ontfermt zich over olifantweesje


De afbeelding “http://img510.imageshack.us/img510/5193/olifant2ax6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Hoe mooi de natuur wel kan zijn, bewijzen het schaap Albert en baby-olifant Themba. Het olifantje verloor zijn moeder toen ze in een ravijn stortte. Dierenartsen hoopten voor hem een nieuwe olifantmoeder te vinden, maar uiteindelijk ontfermde het schaap Albert zich over het weesje.

Toenadering zoeken
Een week lang observeerden dierenartsen in het natuurreservaat van de Zuid-Afrikaanse Savanne het olifantje, in de hoop dat een kudde olifanten het weesje zou opnemen. Toen dat niet het geval bleek te zijn werd Themba naar het Shamwari Wildlife Rehabilitation Centre gebracht, waar hij het schaap Albert ontmoette.

Hoewel de twee de eerste uren helemaal niet overeenkwamen, zocht Themba het olifantje toch steeds meer contact met Albert. "Themba kwam naar Alberts hok gelopen en stak er nieuwsgierig zijn slurf door. Hij raakte Alberts wollige rug aan en snoof er even aan. De volgende dag waren de twee samen de vlakte aan het verkennen."

Imitatie
De artsen vreesden even dat Themba zou beginnen denken dat hij een schaap was, maar het omgekeerde was waar. "Albert doet alles wat Themba doet. Het is zelfs het eerste schaap dat ik acaciabladeren zie eten", aldus een van de artsen.

Of de vriendschap nog lang zal duren, is de vraag want de artsen zijn van plan om het olifantje opnieuw in het wild los te laten. (br.hln)� Reageer (0)
10-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wannes Van de Velde overleden


Wannes Van de Velde overledenhttp://www.humo.be/images/kankerwannesart.jpg


De Antwerpse zanger en kunstenaar Wannes Van de Velde is vandaag overleden. De schrijver van ondermeer 'Ik wil deze nacht in de straten verdwalen' werd 71.

Dat werd bevestigd aan onze redactie.

Wannes Van de Velde werd geboren in Antwerpen in 1937 als Willy Cecile Johannes Van de Velde. Hij groeide op in de volksbuurt de Seefhoek. Zijn vader was een metaalbewerker, zijn moeder een naaister en huisvrouw.

Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Hoger Instituut voor Grafiek. Het was in zijn studententijd dat zijn passie voor flamenco ontstond.

In de jaren zestig raakte hij in de ban van de volksliederen die dreigden te verdwijnen. Al gauw begon hij zelf nummers te schrijven: in het dialect. Zijn eerste plaat verscheen in 1966.


  De afbeelding “http://www.zangtalent.eu/images/artists/wannesvandevelde.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


In de jaren zeventig maakte hij samen met de Internationale Nieuwe Scène de theaterproductie 'Mistero buffo', gebaseerd op monologen van Dario Fo. Het werd een internationaal succes.

In de jaren tachtig maakte hij poppentheater en zette hij projecten op als 'De IJslandsuite' (met zeemansliederen) of 'Het zwarte goud' (een eerbetoon aan de mijnwerkers).

In de jaren negentig toerde hij onder meer met een jazzkwartet en maakte hij een cd met de blueszanger Roland.

Hij stopte met intensief toeren toen hij lymfatische leukemie kreeg. Begin dit jaar stond hij een laatste keer op het podium. (br.Het Nieuwsblad )
� Reageer (0)
09-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kon ik maar dichtenDe afbeelding “http://img143.imageshack.us/img143/3228/nute6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


kon ik maar dichten
met satijnen woorden
die klinken als stilte
in frisgroene klanken

 
als bessen en kersen
in klankrijk van lente
de grauwzwarte  teksten
van grommende golven

 
in kabbelend geruis
zou ik verdrijven met
lila woorden van
liefde en passie

ik zou je bedelven
onder kleuren en klanken
van lenige woorden
je neervlijen op mijn vers

zo teder zo mooi
als nooit iemand eerder
heeft gedicht
ik zou het je sturen
en daarna sterven
� Reageer (0)
08-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.When A Man Loves A Woman

Percy Sledge

Om When A Man Loves A Woman te beluisteren
druk op de foto

When a man loves a woman
Can't keep his mind on nothing else
He'll trade the world
For the good thing he's found
If she's bad he can't see it
She can do no wrong
Turn his back on his best friend
If he put her down

When a man loves a woman
Spend his very last dime
Tryin' to hold on to what he needs
He'd give up all his comfort
Sleep out in the rain
If she said that's the way it ought to be

Well, this man loves a woman
I gave you everything I had
Tryin' to hold on to your precious love
Baby, please don't treat me bad

When a man loves a woman
Down deep in his soul
She can bring him such misery
If she plays him for a fool
He's the last one to know
Lovin' eyes can't ever see

When a man loves a woman
He can do no wrong
He can never own some other girl
Yes when a man loves a woman
I know exactly how he feels
'Cause baby, baby, baby, you're my world

When a man loves a woman.....� Reageer (0)
07-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mercy van DuffyOm Mercy van Duffy  te beluisteren druk op
de foto en geniet� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!