Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


25-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop op nieuw medicijn tegen tuberculose

Hoop op nieuw medicijn tegen tuberculose


http://static3.hln.be/static/photo/2012/8/1/0/20120724133419/media_xll_5015970.jpg


Ieder jaar krijgen 9 miljoen mensen wereldwijd tuberculose, waarvan er 1,5 miljoen sterven. Een nieuw medicijn heeft in een eerste proef hoopvolle resultaten opgeleverd bij de behandeling van deze infectieziekte. Hoewel het middel slechts op kleine schaal getest werd, is het KNCV Tuberculosefonds in Nederland heel erg te spreken over de resultaten.

"Het is voor het eerst sinds begin jaren '60 dat er een nieuw medicijn op de markt is voor de bestrijding van met name multiresistente tuberculose", stelt directeur Peter Gondrie. De onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd op de internationale aidsconferentie in Washington. "De reden dat het daar gepresenteerd is, is omdat de nieuwe behandelmethode ook gebruikt kan worden bij mensen die hiv-besmet zijn. Momenteel bijten deze twee behandelingen elkaar. Een op de vier hiv-patiënten sterft aan tuberculose", klinkt het.

De nieuwe behandeling is een combinatie van drie verschillende medicijnen bestaande uit een antibioticum, een al bestaand medicijn en een heel nieuw medicijn. Bij alle proefpersonen die deze combinatie hadden gebruikt, was binnen twee weken 99 procent van de bacteriën gedood. "Hoewel het maar om vijftien proefpersonen ging, is dat een heel hoopvol eerste signaal", aldus Gondrie.

Volgend jaar worden de resultaten van een uitgebreider onderzoek gepresenteerd en - mocht dat ook allemaal goed verlopen - dan komt het medicijn in 2015 op de markt. (br.hln)� Reageer (0)
23-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dromenlandDe afbeelding “http://img120.imageshack.us/img120/3065/laetitiazf0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


ik sluit mijn ogen
want ik ben een beetje moe
voel me wegzakken in een diepe slaap
terwijl ik eens heel hard geeuw
 
dan vallen mijn ogen dicht
en ben ik  weg van het licht
ondertussen maak ik een reis
een reis door mijn dromen
 
ik kom langs wezens die alleen bestaan
in de fantasie van mijn dromen
ik kom op plaatsen
waar ik anders nooit zou komen
 
ik weet precies waar ik ben
omdat ik iedereen daar heel goed ken
ik ben op reis naar het beloofde land
ik ga op reis naar dromenland� Reageer (0)
18-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander geeft miljoen euro voor tip over overval

Nederlander geeft miljoen euro voor tip over overval


http://oi50.tinypic.com/3c45d.jpg


De Nederlandse multimiljonair Wim Zegwaard looft een miljoen euro uit voor informatie over criminelen die hem dit voorjaar overvielen in zijn zwaarbeveiligd woonhuis in Rijswijk. Dat meldt de krant De Telegraaf.

De totale beloning kan oplopen tot ruim een miljoen euro, meldt volgens de krant zijn advocaat Cees van Bavel.

Zegwaard en zijn partner werden eind maart door twee mannen bedreigd en gekneveld tijdens een brutale roofoverval. De daders gingen ervandoor met zo'n tien miljoen aan exclusieve horloges en sieraden.

Eerder meldde De Telegraaf dat geroofde horloges kort na de overval in het Antwerpse criminele circuit waren aangeboden. (br.hln)
� Reageer (0)
13-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tenen ontsnappen niet aan 'perfectie'-manie

Tenen ontsnappen niet aan 'perfectie'-manie


http://oi46.tinypic.com/2v0le8y.jpg


Het ziet er niet naar uit dat 'tevredenheid met het lichaam' voor binnenkort zal zijn. Na borsten, buik, billen lippen, oogleden en neus is het de beurt aan... de tenen. Tenen zijn een heikel onderwerp: niet geliefd om naar te kijken, vaak gehaat door de eigenaars. Niet alleen als ze een gekke vorm hebben maar ook... omdat ze te dik zijn. Of in de weg zitten.

Plastisch chirurg Oliver Zong vertelde in de ontbijtshow Good Morning America dat steeds meer mensen zich zorgen maken over steeds kleinere delen van hun lichaam, zoals hun voeten en de breedte van hun tenen.

Ze vragen de dokter om hun schoenen 'een nieuwe vorm' te geven. "Toen ik dat voor het eerst hoorde, was mijn reactie: 'Wat?' Tot dan toe deed ik vooral teenverkleiningen."

De dokter ging wel in op de vragen, en opereerde zo ook de 37-jarige E.R. "Ik had al jaren een probleem met mijn tenen. Mijn rechtergroteteen verstopte ik altijd, omdat hij zo dik was. Mijn tweede teen was een hamerteen, en bezorgde me veel pijn."

Zijn operatie is nu drie weken geleden, en ondanks de zwellingen op zijn tenen voelt E.R. zich naar eigen zeggen al veel beter over zijn tenen. "Het is een verbetering, en het doet wonderen voor mijn zelfvertrouwen." Zijn doel voor de zomer is simpel: "Slippers dragen!"

Exact de reden waarom dokter Zong ook de teenoperaties uitvoert. "Het geeft mensen weer zelfvertrouwen en ze durven weer buiten komen. Sommige zijn zo beschaamd dat ze hun tenen zelfs nog nooit aan hun lief hebben laten zien."

Plastisch chirurgen mogen dan wel aan de vraag voldoen, de operaties kunnen tot duizenden dollars kosten. Omdat het meestal puur esthetisch is, weigeren Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen de kosten te betalen. De patiënt moet alles dus zelf betalen.

Ook podologen (voetspecialisten) zijn niet gelukkig met de trend. "Ik vind het een onethische praktijk, behalve als de patiënt pijn heeft natuurlijk. Het is een reeks risico's, zoals de verdoving, kans op infectie, misvorming en dat het probleem terug opduikt", argumenteert dokter Hillary Brenner.

Ook Brenner krijgt vragen, maar die zijn van een iets andere aard dan degene die Zong voorgeschoteld krijgt: vragen om de kleine teen te amputeren om in kleinere en smallere schoenen te passen.

"Dat moet ik weigeren. Waarom iets herstellen dat niet kapot is?" (br.hln)� Reageer (0)
10-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie gaat slechte adem tegen

Koffie gaat slechte adem tegen


http://img269.imageshack.us/img269/9353/koffie.jpg
 Een slechte adem is een nachtmerrie voor iedereen. De oplossing is nochtans simpel, zegt Israëlisch onderzoek: drink gewoon een kopje koffie. Koffiebonen bevatten immers stoffen die de bacteriën in je mond ervan weerhouden stoffen te verspreiden die je slechte adem veroorzaken. Muntjes gecombineerd met die koffiespecifieke stoffen zouden dus hét antwoord kunnen zijn voor mensen met een slechte adem.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteit van Tel Aviv, onder leiding van professor Mel Rosenberg. Eigenlijk dachten de onderzoekers dat koffie slechte adem veroorzaakte, en waren ze op zoek naar de stoffen die dat veroorzaakten. Maar dat bleek niet het geval in het labo: de buisjes waaraan zwarte koffie werd toegevoegd, hadden 90 procent minder uitstoot van gassen geproduceerd door bacteriën.

Hoe komt het dan dat regelmatige koffiedrinkers niet altijd lekker uit hun mond ruiken? Rosenberg wijst naar de toegevoegde melk of room. Zuivel doet de mond uitdrogen, wat de bacteriën vrij spel geeft. (br.hln)� Reageer (0)
07-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde van de rusthuisbewoners neemt antipsychotica

Een derde van de rusthuisbewoners neemt antipsychotica


http://oi48.tinypic.com/2ajdq10.jpg


Eén op de drie rusthuisbewoners in België neemt antipsychotica, meestal tegen gedragsstoornissen ten gevolge van dementie. De langdurige behandeling kan allicht gestopt worden bij drie op de vier van de naar schatting 40.000 bejaarden die ze gebruiken, zo concludeert Majda Azermai in haar doctoraatsproefschrift in de Medische Wetenschappen (Ugent).

"Antipsychotica horen normaal thuis in de psychiatrie waar ze gebruikt worden om psychoses en schizofrenie te behandelen", aldus Azermai. "Het zijn ingrijpende geneesmiddelen die niet erkend zijn voor het gebruik bij gedragsstoornissen ten gevolge van dementie, en waarvoor vele internationale adviezen waarschuwen voor bijwerkingen en onveiligheid. In de Belgische rusthuizen nemen 33 % van de bewoners antipsychotica, meestal in niet al te hoge dosis en bijna altijd langdurig."

In het kader van het doctoraatsonderzoek werd een stoppoging ondernomen bij 40 patiënten, en dit binnen de veilige muren van het ziekenhuis. Bij drie op de vier patiënten was de stoppoging geslaagd. Bij één op de vier lukte de poging niet, waarna de medicatie werd hervat.

Azermai bestudeerde voor haar doctoraat het gebruik van de middelen, beoordeelde de kwaliteit ervan en formuleerde adviezen voor de aanpak van het probleem. "Uit het onderzoek naar de hinderpalen voor het stoppen bleek dat artsen en verpleegkundigen niet geneigd zijn om een stoppoging te wagen en dat ze hun patiënten het risico van herval van gedragsprobleem willen besparen."
� Reageer (0)
05-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher maakt musical over haar leven

Cher maakt musical over haar leven


http://oi50.tinypic.com/15ov1y0.jpg


De 66-jarige popster en actrice Cher is in volle voorbereiding van een musical over haar leven als zangeres. Dat maakte ze per tweet bekend. Cher - winnares van een Oscar, een Grammy en een Golden Globe - wil met de Broadwaymusical die ze zelf schrijft ook een Tony Award winnen. In de show wordt de figuur van Cher belichaamd door drie actrices, onder wie Cher zelf.

De Chers uit een vorig leven, die van de jongedame die door Sonny Bony werd ingepalmd en die van de soloartieste op haar 'Believe'-wereldtournee uit 1999, worden door jongere actrices gespeeld.

In de musical moeten alle bekende nummers van Cher(ilyn Sarkisian) aan bod komen, gaande van "I got you babe" over "Believe" tot de "Shoop Shoop Song (It's in his Kiss).

Op een halve eeuw tijd blikte Cher 39 albums in en speelde ze in succesfilms als 'Moonstruck', 'Mermaids' en 'The Witches of Eastwick'. Haar enige Broadway-ervaring tot nu toe is haar rol als Sissy in 'Come Back to  the Five & Dime Jimmy Dean, Jimmy Dean". Die rol herhaalde zij in 1983 in de gelijknamige Robert Altman-film.
� Reageer (0)
03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet celebs: nieuwe mama heeft 'mojo' terug na 409 dagen

Vergeet celebs: nieuwe mama heeft 'mojo' terug na 409 dagen


http://oi49.tinypic.com/2zy92l0.jpg


Celebrities staan er om bekend dat ze snel na hun bevalling weer slank en strak gefotografeerd worden. Hilary Duff die het naar eigen zeggen 'op de gezonde manier aanpakte' deed er nog altijd 'maar' 3 maanden over. Voor de gemiddelde vrouw is dat anders, heel anders: gemiddeld na 409 dagen, oftewel 13,5 maand, krijgen ze hun 'mojo' terug. Voor 15 procent van de moeders wordt het nooit meer zoals voor de zwangerschap.

Dat 'mojo' is niet hetzelfde voor elk van de 1.000 ondervraagde Britse mama's. Voor sommigen is het de terugkeer naar een gezond seksleven, voor anderen de tijd die het duurt voor ze zich weer aantrekkelijk voelen of hun sociaal leven kunnen voorzetten.

Er is een positief puntje: 'gewone' mama's verwachten niet dat ze zoals celebs zes weken later alweer door een ringetje zijn te halen. Maar ze dachten toch dat het sneller zou gaan: gemiddeld duurde het vijf maanden langer dan ze hadden gedacht om weer in vorm te zijn.

De grootste hindernissen zijn voorspelbaar: de constante vermoeidheid, geen tijd voor zichzelf én het niet kwijtraken van de zwangerschapskilo's.

Een positieve factor was terugkeren naar het werk. 43 procent van wie een 'evenwicht' vindt tussen werk en moederschap, keert terug naar haar oude zelf. Hoe langer ze thuisbleven, hoe moeilijker ze het vonden om terug in vorm te geraken, zei 60 procent. (br.hln)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!