Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar
http://img547.imageshack.us/img547/4756/vuurwerk.jpgHet oude jaar is gaan slapen.
Het nieuwe jaar is aan het ontwaken.
Wij wensen U veel liefde, gezondheid en geluk.
Dan kan ook dit jaar niet meer stuk.
En dat al U wensen uit mogen komen.
Waarvan U in het oude jaar alleen van heeft mogen dromen.
Dit wensen wij aan U allen.
Laat nu het vuurwerk en de kurken maar knallen.
Ik wens jullie allemaal
een Gelukkig Nieuwjaar
en bedankt voor jullie bezoekjes
het afgelopen jaar
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Code oranje in grote delen van Nederland

'Code oranje' in grote delen van Nederland


http://img708.imageshack.us/img708/3148/codeoranje.jpg


Grote delen van Nederland hebben vannacht een 'code oranje' gekregen. Dat is een waarschuwing die wijst op extreem weer. Nederlands Limburg, Brabant, Drenthe, Overijssel, Groningen en Gelderland werden getroffen door ijzel. Het is zo glad dat de strooiwagens in de problemen komen. Er gebeurden dan ook al verschillende ongevallen, met twee doden en verschillende gewonden.

De snelweg A7 werd tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Dat gebeurde later ook met de A35 in Overijssel. Op de snelwegen die nog open waren mocht het verkeer maximaal 50 kilometer per uur rijden.

Rond 2 uur werd de A35 weer vrijgegeven voor het verkeer en trok het KNMI de waarschuwing voor extreem weer in Groningen en Drenthe weer in.

Verwacht wordt dat de 'code oranje' voor Noord-Brabant en Limburg het langst van kracht zal blijven omdat het daar wat kouder is dan elders.� Reageer (0)
29-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkom een blaasontsteking

Voorkom een blaasontsteking


http://img19.imageshack.us/img19/6069/blaasontsteking2.jpgEen blaasontsteking is een kwaaltje waar vooral vrouwen mee kampen. Het is een bacteriële infectie van de blaas en oorzaak is in 80% van de gevallen een darmbacterie die zich naar de blaas verplaatst.

Vrouwelijk lichaam
Jonge meisjes maken 20 keer meer kans op een blaasinfectie dan jongens, en volwassen vrouwen lopen zelfs 50 keer zoveel risico als mannen. Bij vrouwen liggen vagina en aars erg dicht bij elkaar, waardoor bacteriën uit de darm makkelijker het vaginale slijmvlies kunnen besmetten en koloniseren. Met enkele kleine tips kan heel wat pijnlijk leed vermeden worden.

1. Voorkomen kan door meer te drinken, tot twee liter per dag. Een blaas die regelmatig leeg is, maakt dat bacteriën minder kans krijgen om zich aan de blaaswand vast te hechten.
2. Ga altijd plassen voor het slapengaan. Het is belangrijk dat er geen urine in de blaas achter blijft.
3. Na elk seksueel contact ga je plassen. Tijdens de daad stapelen er makkelijk bacteriën bij de ingang van de plasbuis. Door te plassen worden deze buiten gedreven.
4. Intieme hygiëne is belangrijk, maar vaginale sprays, douches en zelfs gewone zeep zijn niet geschikt voor de intieme hygiëne. Deze ontregelen de natuurlijke zuurtegraad van de vagina, waardoor bacteriën makkelijker kunnen uitgroeien. Trek liefst katoenen ondergoed aan, te nauwe slipjes zorgt voor een te warm klimaat, waardoor makkelijker een ontsteking kan ontstaan.
5. Hou je urine zuur door veel producten met vitamine C te nemen.
6. Cranberry capsules zouden de weerstand van de blaas verhogen.
� Reageer (0)
27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste mannen vertrouwen op partner of mama bij shoppen

Meeste mannen vertrouwen op partner of mama bij shoppen


http://img820.imageshack.us/img820/3015/shoppen.jpgDe meeste mannen vragen hun vrouw of moeder advies bij het shoppen, dat blijkt uit recent Brits onderzoek.

Bijna twee derde van de 1.000 ondervraagde Britse mannen geeft toe hulp in te roepen van een vrouw wanneer ze gaan kledingshoppen. 48 procent laat zijn partner zijn kledij kiezen of kopen. Ontwerper van mannenkledij Neil Fennell: "Mannen vinden shoppen intimiderend omdat ze niet altijd weten waar ze naar op zoek zijn en wat hun figuur flatteert."� Reageer (0)
26-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ballet


De afbeelding “http://img180.imageshack.us/img180/7465/balletnulu0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


zij was nog maar heel klein
en wilde dolgraag als een vlinder zijn.
zodat ook zij kon vliegen
vliegen in de lucht
gelijk vlinders over de bloemen in hun vlucht
 
toen zij dat haar pa liet weten
stuurde hij haar naar het ballet
zij kreeg daar vleugels aangemeten
en werd als vlinder neergezet.
 
nu danst zij op het podium in het rond
en veert als een vlinder van de grond
voor het publiek is zij `t idool
want haar pasjes zijn frivool
 
tot op deze dag
danst zij met een blijde lach
heel ludiek
op de tonen van de muziek� Reageer (0)
24-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlotte Church Ave Maria


Charlotte Church - Ave Maria


Om het Ave Maria van haar te beluisteren druk op de foto� Reageer (0)
22-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongezonde levensstijl doet vrouw vier jaar ouder lijken

Ongezonde levensstijl doet vrouw vier jaar ouder lijken


http://img80.imageshack.us/img80/9544/ongezondelevensstijl2.jpgEen ongezonde levensstijl maakt vrouwen vroegtijdig ouder, gemiddeld lijkt ze hierdoor vier jaar ouder uit dan haar werkelijke leeftijd, dat blijkt uit nieuw onderzoek.

Slechte gewoonten
De onderzoekers vroegen 8.000 Britse dames hoe oud ze vonden dat ze er uit zagen, daaruit blijkt dat ongezonde gewoonten als roken, drinken, junkfood eten, zonnebankbezoekjes en een slechte huidverzorging hen gemiddeld 4,25 jaar ouder doet lijken. De resultaten toonden namelijk aan dat 20 procent geen hydraterende crème gebruikt, 40 procent zit regelmatig in de zon zonder bescherming, een kwart eet twee tot drie keer per week junkfood, de gemiddelde vrouw drinkt 448 eenheden alcohol en rookt 894 sigaretten per jaar.

Angsten
Een derde maakte zich hierdoor zorgen er minder aantrekkelijk uit te zien, een op de tien tussen 25 en 30 jaar vreest dat haar partner haar zal verlaten. Een op de tien tussen 51 en 55 jaar vreest op haar moeder te gaan lijken. Een kwart van hen spendeert tien minuten per dag aan zich zorgen maken over het verouderingsproces, wat optelt tot twee dagen en een half per jaar. Jennifer Aniston (41) werd verkozen tot de celeb die er het beste uitzag voor haar leeftijd, het 27-jarige fuifbeest Amy Winehouse werd verkozen tot de ster die er het slechtst uitziet voor haar leeftijd.  Ongeveer tien procent van de dames tussen 25 en 66 jaar zou een injectie ondergaan voor een jonger uiterlijk, negen procent zou heil zoeken bij plastische chirurgie, 66 procent overweegt een restyling om er jonger uit te zien.

Tips
Profesoor Ravi Jain: "Dames die er goed willen uitzien kunnen maar beter stoppen met roken en zich elke dag tegen de zon beschermen. Daarnaast is het goed veel water te drinken en bessen te eten. De productie van collageen vertraagt van nature naarmate we verouderen. Dit neemt met een derde af tegen je 45ste, hierdoor verdwijnt het volume in je gezicht, wat de vorming van rimpels en lijntjes bevordert. Roken, alcohol, schade door de zon, ongezonde voeding en zelfs een gebrek aan sport kan de afbraak van collageen versnellen, waardoor we sneller ouder worden."
� Reageer (0)
21-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes geprogrammeerd om met poppen te spelen

Meisjes geprogrammeerd om met poppen te spelen


http://img574.imageshack.us/img574/7447/meisjemetpop.jpg


Meisjes spelen met poppen omdat ze zo geprogrammeerd zijn en niet vanwege seksuele stereotypen, zo toont onderzoek aan. Een jarenlange studie onder wilde apen geeft aan dat vrouwtjes zelfs een gewone stok met moedergevoelens hanteren.

Een onderzoek aan de Harvard University toont het eerste bewijs dat zelfs diersoorten in het wild onderscheid maken tussen mannen- en vrouwtjesspeelgoed. Hoewel zowel mannelijke als vrouwelijke chimpansees met stokken speelden, behandelden de vrouwtjes de stokken alsof het kleintjes waren. Volgens de vorsers spelen meisjes meer met poppen, niet vanwege seksstereotype socialisatie maar vanwege  biologische voorkeuren.

Moederlijk
De mannetjes gebruikten de stokken op verschillende manieren als een middel om water of honing te zoeken, als wapen of tijdens solitaire spelletjes. Jonge vrouwtjes namen hun stokken mee naar hun nest om te rusten en speelden ermee op een bijna moederlijke manier. De bevindingen werden gepubliceerd in het nieuwste nummer van Current Biology.
� Reageer (0)
20-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade geneest aanhoudende hoest

Chocolade geneest aanhoudende hoest


http://img339.imageshack.us/img339/8579/chocolade.jpg
Een natuurlijk bestanddeel in cacao stopt de oorzaak van een aanhoudende hoest.Ongeveer 7,5 miljoen Britten kampt jaarlijks met een aanhoudende hoest, dit gebeurt wanneer dit meer dan twee weken duurt nadat de onderliggende oorzaak verdween. De huidige medicatie die deze symptomen onder controle houdt zijn op basis van opiaten als hoestsiroop met het narcoticum codeïne. Maar de Britse overheid raadde onlangs minderjarigen aan dit niet te nemen, wegens erg verslavend. Daarom gingen wetenschappers op zoek naar een medicijn op basis van theobromine, daarvan is bewezen dat dit werkt op de vagus zenuw, een belangrijke factor bij een aanhoudende hoest. Deze stof komt in grote hoeveelheden in producten met cacao voor. 


De medicatie op basis van theobromine is momenteel al in Zuid-Korea te koop, maar farmaceutisch bedrijf SEEK hoopt dit binnen twee jaar in Groot-Brittannië te kunnen verkopen. Professor Morice: "Hoewel het theoretisch mogelijk is om genoeg theobromine in donkere chocolade te krijgen, moeten studies nog de exacte nodige dosis aantonen."
� Reageer (0)
18-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan jij een week zonder te schreeuwen naar je kinderen?

Kan jij een week zonder te schreeuwen naar je kinderen?


http://img507.imageshack.us/img507/9391/schreeuwen.jpg


Je ziet ze doodgraag, meestal toch, en dan vooral op het moment ze niet het bloed onder je nagels vandaan halen. Maar op al die andere momenten, verlies je wel eens je 'moederlijke cool' en schreeuw je naar je kinderen. Meteen daarna al voel je je schuldig. Je weet dat het niet 'juist' is, dat het opvoedkundig niet mag en dat je ze zelf een slechte gewoonte aanleert. Is het dan echt niet mogelijk zonder?

Eén moeder van drie kinderen (7, 6 en 2 jaar) probeerde een week lang om niet te roepen.  "Ik ben nochtans geen persoon die snel kwaad wordt. Maar mijn kinderen kunnen dat wel. Ik ben niet trots op de manier waarop ik mijn geduld verlies, en de dingen die ik op dat moment zeg. Daarom doe ik een poging om te stoppen. Ook al omdat het geroep zijn effect heeft verloren."

Dag 1: de uitdaging begint
"Eerste vaststelling: een vechtpartij tussen de zonen stopt ook zonder roepend tussenbeide te komen. Tweede vaststelling: ik mag niet roepen, maar de kinderen doen het wel. Altijd eigenlijk. Waar hebben ze dat geleerd? Oh, juist, van mij."

"Ik slaag erin om niet te roepen, maar ik zeg dan ook bijna niets. Discipline uitoefenen en tussenbeide komen moet toch op een andere manier kunnen? Wat als ik stiller ga praten, in plaats van luider?

Dag 2: Het stille experiment
Dat schijnt te werken. Tot het dreigement dat ik zo rustig uitte, moet omgezet worden in een echte straf en de kinderen de straf niet willen uitvoeren. Mijn man zal later opmerken dat ik boos werd om iets waar het niet meer om ging. Ik moet dus leren stoppen voor ik het erger maak.

Dag 3: Stresstest
Kan ik mijn cool ook bewaren als we op een openbare plaats zijn met nog andere kinderen? Ik ga eten met een vriendin en haar twee kinderen. Dat lukt maar half: de dame naast ons ergert zich, en als gevolg daarvan, schiet ik in het defensief. Ik bedreig mijn kinderen fluisterend, mijn vriendin geeft geen krimp. De vuile blik van de buurvrouw is haar ontgaan, pizza meenemen vind ze niet nodig. "De kinderen zijn gewoon kinderen, het is niet alsof ze de hele boel op stelten zetten." Weer een lesje geleerd.

Dag 4: Combineren
Weer een nieuwe dag. Ik hou het rustig. Mijn dochter wil een tutu dragen, ook al vriest het buiten. Ik laat haar, en trek een extra dikke jas aan. Ik voel me ook echt kalmer. Trots meld ik mijn vooruitgang aan mijn man. Tot het bedtijd is en de tv uit moet. "Ik zei 'tv uit' en naar bed. Komaan!". Dat is ook roepen, volgens mijn man, omdat het niet alleen om volume maar ook om toon gaat. Waarop ik ook tegen hem begin te schreeuwen.

Dag 5: Mission impossible
Ik begin te vrezen dat het een onmogelijke opdracht is. Niettemin probeer ik het vandaag opnieuw, zonder roepen dus, niet in toon en niet in volume. Ik glilmlach en vraag alles vriendelijk, ook al moet ik het honderd keer herhalen. Het is uitputtend en tegen het avondeten kookt de pot over. 

Een tip van een vriend: als de kinderen door het lint gaan, neem dan de camera en zeg dat je het moment wil vastleggen. "Helpt dat?" "Ongeveer, maar het geeft je vooral iets te doen als je ze wil wurgen". Ik was al van plan meer foto's van de kinderen te nemen...

Dag 6: de waarheid
Op de zesde dag, als ik probeer te telefoneren, vechtende kinderen uit elkaar te halen en ontbijt klaar te maken, begin ik een patroon te zien. Misschien veroorzaakt multitasking wel het schreeuwen. Als ik niet probeer te babysitten én de badkamer te poetsen, lukt het misschien wel?

Dag 7: Laatste poging
Vandaag is een goede dag. Ik focus op de kinderen, we hebben een heerlijke dag. Ze zijn wild na het avondeten, maar ik slaag erin om ze in bed te krijgen zonder te breken. Trots nestel ik me voor de tv voor een nieuwe aflevering van mijn lievelingsreeks. En dan is daar plots een stemmetje dat zegt: 'ik kan niet slapen'. 'Het is na bedtijd, ga slapen'. Maar hij wil een verhaaltje, mama wil tv kijken en het resultaat? Ik schreeuw hem naar bed toe.

Ik  had het nog nooit zolang volgehouden, maar het is me niet gelukt om één dag niét te roepen. Maar laten we positief blijven: ik heb wel minder geschreeuwd en ik heb veel geleerd. Toch?� Reageer (0)
16-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom moeten kinderen groenten eten

Daarom moeten kinderen groenten eten


http://img703.imageshack.us/img703/2104/kinderengroenten.jpg


Gemakkelijk is het niet altijd om je kinderen groenten te doen, maar nodig is het zeker wel. Omwille van de vitamines, maar ook (en vooral) omwille van de vezels omdat die constipatie vermijden.

Kinderen die groenten eten, hebben dertien keer minder kans op constipatie dan kinderen die hun neus optrekken voor de groentjes. Dat blijkt uit een studie bij 383 lagereschoolkinderen aan de nationale universiteit van Singapore.

Functionele constipatie
7 procent van de 8- tot 10-jarige kinderen leed aan functionele constipatie. Dat betekent dat de verstopping geen fysische of psychologische oorzaak heeft. Wie weinig groenten at, had dertien keer zoveel kans op constipatie.

Water drinken
Ook water drinken heeft een invloed. Kinderen die niet minstens twee glazen per dag water dronken, hadden acht keer zoveel kans op constipatie.

95 procent
Constipatie, of verstopping van de darmen, wordt steeds vaker vastgesteld bij lagereschoolkinderen. In 95 procent gaat het om functionele constipatie, die gemakkelijk door een juist voedingspatroon kan vermeden worden.

Serieuze problemen
Bij constipatie werken de darmen niet regelmatig, en is de ontlasting vaak hard, moeilijk en pijnlijk. Indien onbehandeld kan constipatie tot serieuze darmproblemen leiden. De onderzoekers wijzen ook op de emotionele gevolgen, zoals stress, problemen op school, laag zelfvertrouwen en minder sociale interactie.

Of de cijfers ook gelden voor westerse landen is niet meteen duidelijk. Maar groenten eten en voldoende water drinken is voor elk kind, overal ter wereld, belangrijk.
� Reageer (0)
15-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deurwaarder legt uitvoerend beslag op boot Gert Verhulst

Deurwaarder legt uitvoerend beslag op boot Gert Verhulst


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Gert-Verhulst.jpg?t=1292442311


Een deurwaarder heeft uitvoerend beslag gelegd op een boot van de bvba Evanna, waarvan Gert Verhulst, acteur, regisseur en topman van Studio 100, de statutair zaakvoerder is. Recent stelde de Gentse rechtbank van koophandel twee aannemers in het gelijk in een discussie over een onbetaalde factuur van ruim 30.000 euro.

Vorig jaar kocht Verhulst voor 1,5 miljoen euro een 36 meter lang luxeschip met acht suites voor bedrijfsfeesten. De boot ligt aangemeerd op t' Eilandje in Antwerpen.
 
Eind september werd via een eenzijdig verzoekschrift al bewarend beslag gelegd op de boot nadat twee aannemers naar de beslagrechter stapten omdat ze voor ruim 30.000 euro aan facturen van Evanna te goed hebben. De Gentse rechtbank van koophandel stelde de twee aannemers recent in het gelijk.
 
De bvba Evanna van Verhulst kan nu nog beroep aantekenen tegen de beslissing van de rechter.
 
Studio 100 reageerde vandaag niet. "We kunnen hier niet op reageren aangezien dit een geschil is tussen privépartijen", luidt het.
� Reageer (0)
13-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat maakt macho's knapper dan andere mannen?

Wat maakt macho's knapper dan andere mannen?


http://img530.imageshack.us/img530/5798/79681824.jpg


Kies jij voor een machotype of net niet? Wetenschappers ontdekten waarom sommige vrouwen steevast voor een bepaald type opteren. De reden ligt bij de welvaart en de omgeving waarin een vrouw opgroeit.

Vrouwen die in armere en ongezondere landen opgroeien, kiezen voor zeer mannelijke jongens, zo toont onderzoek aan de universiteit van Aberdeen aan. Vrouwen willen immers gezonde en sterke nakomelingen en daarvoor zijn mannelijke eigenschappen nodig. In landen met betere hygiëne maken ook minder mannelijke types een grotere kans.

Ruwer milieu
"Niet de gezondheidsfactoren, maar eerder de concurrentie en het geweld onder mensen, maakt dat vrouwen kiezen voor mannelijke types", zo stellen onderzoekers aan de Universiteit van New South Wales. Hoe ruwer het milieu, hoe meer kans dat een macho-man de favoriet is. Wie anders kan het gezin beschermen tegen zoveel kwaad?

Moordratio
Onderzoeker Roger Brooks analyseerde het Gini-coefficiënt, gebruikt om de inkomensongelijkheid in een land weer te geven. Hoe hoger die cijfers, hoe meer mannelijke types succes hebben. Ook het moordratio werd bekeken en jawel, hoe meer moorden er in een land gepleegd werden, hoe groter de aantrekking van mannelijke types.

Neemt geweld af onder invloed van meer welvaart, lijkt ook de macho minder gewild. Criminiliteit heeft pas invloed op de mannelijke aantrekking zolang een land arm blijft.� Reageer (0)
11-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goklustige non verduistert 850.000 dollar

Goklustige non verduistert 850.000 dollar


© afp


De Amerikaanse kloosterzuster Marie Thornton (62), die bekendstond om haar reizen naar de gokstad Atlantic City, wordt ervan verdacht voor ongeveer 850.000 dollar (bijna 650.000 euro) te hebben gefraudeerd.

Zij zou naar het Iona College in New Rochelle in de staat New York neprekeningen hebben gestuurd om haar persoonlijke uitgaven te kunnen betalen. Thornton was adjunct-hoofd financiën van die onderwijsinstelling.

De non, bekend als Sister Susie, zou de fraude hebben gepleegd van 1999 tot 2009, toen zij bij de school vertrok. Zij zegt onschuldig te zijn. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze tot tien jaar cel worden veroordeeld.
� Reageer (0)
10-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstfeestje op het werk? Laat de baas thuis

Kerstfeestje op het werk? Laat de baas thuis


http://img522.imageshack.us/img522/395/kerstfeestjeophetwerk.jpg


Veel werknemers willen niet dat hun baas naar het kerstfeestje op het werk komt. De vrees bestaat dat hij of zij de pret zal drukken.


De rondvraag, opgezet door een Britse restaurantketen, geeft aan dat 1 werknemer op 3 een kerstfeestje met de baas niet ziet zitten. 1 op 5 wil dat deze onder geen beding het personeelsfeestje bijwoont. 27 procent vreest dat ze hun kritiek niet kunnen inslikken en hun ongenoegen eruit floepen. 1 op 3 gelooft dat ze minder plezier zullen maken. 1 op 8 vreest handtastelijkheden, 1 procent heeft zelfs al ontslag aangeboden na dergelijke feestjes. 


"Een kantoorfeestje moet net plezierig zijn en dient om het harde werk en de inzet van het personeel gedurende het hele jaar te vieren", vindt Darell Wade, directeur van de keten. "Bazen die meevieren, moeten het personeel geven wat ze willen: een mix van levendige sfeer, heerlijk eten en lekkere drankjes. Meer dan de helft heeft er trouwens niets op tegen dat de baas langs komt, al was het maar om de rekening achteraf te betalen".
� Reageer (0)
09-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart laat dodelijk zieke vriend in de steek

Kwart laat dodelijk zieke vriend in de steek


http://img69.imageshack.us/img69/2817/doodziekevrien.jpgEen kwart van de Nederlanders laat het contact met een dodelijk zieke kennis verwateren.


Een derde van de respondenten wil een dodelijk zieke vriend of vriendin eigenlijk wel vaker zien, maar doet dat niet. 20 procent heeft daar spijt van. De enquête gebeurde in opdracht van SIRE (Stichting Ideële Reclame). Hoewel de meeste Nederlanders weten dat terminale patiënten behoefte hebben aan contact en vaak te kampen krijgen met eenzaamheid, stellen ze het contact toch vaak uit, constateerde onderzoeksbureau Synovate.
� Reageer (0)
07-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADHD-medicijn misbruikt als drug of studiehulp

ADHD-medicijn misbruikt als drug of studiehulpRilatine, het medicijn voor de behandeling van ADHD, wordt steeds vaker bij politiecontroles in de omgeving van middelbare scholen in beslag genomen, schrijft de Gazet van Antwerpen.

Het middel voor behandeling van gedrags- en concentratiestoornissen wordt, waarschuwt de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen, steeds vaker misbruikt als amfetamine of als studiehulp. De pillen worden aangeboden voor 10 euro of minder.
 
Coma
Overmatig gebruik kan zelfs tot een comateuze toestand leiden, reden waarom de politie ouders en scholen waarschuwt om alert te zijn.
� Reageer (0)
06-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalde seks bij homo's behoeft meer aandacht

"Betaalde seks bij homo's behoeft meer aandacht""Veel homoprostituees worden geslagen of bedreigd. Bovendien verrichten ze seksuele handelingen tegen hun wil waardoor ze sneller depressief worden. De gevolgen van homoprostitutie worden door de samenleving sterk onderschat", zo staat in 'Vrijbuiters uitgebuit', een nieuw boek over de problematiek.

In het boek wordt een beeld geschetst van 11 minderjarige jongens die in de prostitutie zitten. Vaak zijn de jongens onder een valse naam actief op homosites, buiten het zicht van hulpverleners en politie. Meestal werken deze jongens voor zichzelf en niet voor een pooier.

Geld
Uit de interviews blijkt dat ze allen enkele gemeenschappelijke kenmerken hebben: een moeilijke jeugd, een relatief lage opleiding en al op jonge leeftijd seksueel actief. De belangrijkste reden om in het vak te stappen én te blijven is geld:  voor een 'paydate' verdienen ze tussen de 50 en 150 euro.

Seksueel misbruik
"De verdiensten zijn erg verslavend", stelt de auteur en onderzoeker Jandirk Veenstra. Volgens hem draaien deze jongens vaak een knop om tijdens betaalde seks en scheiden hun gevoel van hun verstand. Dat is ook bij slachtoffers van seksueel misbruik het geval. Dit is zeer schadelijk en kan leiden tot relatieproblemen".

Discussie
Volgens de auteur schenkt de homogemeenschap te weinig aandacht aan betaalde seks met jongens. Homo's zouden dringend een discussie op gang moeten brengen over wat wel en niet kan. Van de 131 mannen die zich als escort op een website aanbieden,  beweerde 27 procent al voor hun 18de  geld te ontvangen voor seks. Een groot deel kampte al voor of na hun eerste keer met dwang of misbruik.
� Reageer (0)
04-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste naaktkalender voor gehandicapten


Eerste naaktkalender voor gehandicaptenVoor het eerst is een naaktkalender met gehandicapte modellen gemaakt. Twaalf mindervalide poseerden met hun lichaam zoals het is voor de Franse gehandicaptenvereniging APF.


De bedoeling van de organisatie is duidelijk: deze invaliden accepteren hun gebreken. "Door naakt te poseren met hun gebreken en misvormingen, willen we laten zien dat deze mensen volledige individuen zijn, hopelijk leidt dit bij het grote publiek tot een mentaliteitswijziging," stelt de verantwoordelijke van de Franse gehandicaptenvereniging.Het Belgische model Tanja Kiewitz
Het Belgische model Tanja Kiewitz


Taboe doorbreken
Ook de 43-jarige Arno, één van de modellen, is enthousiast over het resultaat. "Ik wil mijn gehandicapte lichaam tonen zoals het is, zonder rekening te moeten houden met de heersende schoonheidsidealen. Net als Melanie, die verlamd is, willen de andersvaliden hiermee duidelijk een taboe doorbreken.

Wennen
In de Franse media worden de beelden niet op evenveel enthousiasme onthaald. "Jammer", vindt de gehandicaptenorganisatie, "er is niets choquerends aan de beelden. Dit zijn mensen als jij en ik. Misschien is het even schrikken als je voor het eerst dergelijk lichaam ziet, maar dat is net de bedoeling. Dus wen er maar aan".

Belgisch model
Ook in eigen land duiken meer naaktfoto's op van gehandicapten. Zo was het Belgische model Tanja Kiewitz recent te zien in een lingeriecampagne
� Reageer (0)
03-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treinproblemen in het hele land door winterweer

Treinproblemen in het hele land door winterweer
Vanochtend is er nogal wat treinhinder onder meer door het winterweer. In Brussel-Centraal staat een defect toestel met een verstoring van de Noord-Zuidas. Op de lijn Halle-Lembeek is intussen weer stapvoets spoorverkeer mogelijk op een spoor. Tussen Londerzeel en Mechelen is momenteel geen treinverkeer. Oorzaak is een technisch probleem aan de brug van Kappelle-Op-den-Bos. Ook tussen Ninove en Denderleeuw rijden geen treinen door een dodelijke aanrijding. Dat meldt Frédéric Petit van Infrabel.

Een defecte trein in Brussel-Centraal zorgt voor hinder op het treinverkeer op de noord-zuidas en "heeft impact op het treinverkeer", aldus Petit.

300 treinreizigers geëvacueerd
Een trein die zich vanmorgen om 7.30 vastreed door opgehoopte sneeuw tussen Halle en Lembeek, moet worden getakeld. Een gebarste waterleiding ligt aan de oorzaak. De 300 reizigers zijn intussen geëvacueerd via een andere trein en er is intussen ook een spoor vrijgemaakt. "Er zijn nog grote vertragingen maar er is weer spoorverkeer mogelijk, weliswaar aan snelheden van 20 kilometer per uur", klinkt het.
 
Op de lijn Dendermonde-Mechelen was er door een defect toestel ook even slechts een spoor berijdbaar. Dat probleem zou intussen opgelost zijn.
 
Tussen Londerzeel en Mechelen is er nog steeds geen treinverkeer. Er is een bus in beide richtingen ingelegd.
 
En tussen Ninove en Denderleeuw tot slot rijden geen treinen als gevolg van een aanrijding van een bejaarde voetganger door een trein aan een overweg. De persoon is overleden, maar onderzoek moet nog de precieze omstandigheden van het ongeval uitwijzen.
� Reageer (0)
01-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel heeft veiligste oversteekplaatsen van Europa

Brussel heeft veiligste oversteekplaatsen van EuropaHet Brussels gewest heeft de veiligste oversteekplaasten van Europa. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Internationale Automobielfederatie (FIA), in ons land vertegenwoordigd door Touring. De veiligste oversteekplaats, aan de Pioenstraat en Posteleinweg, ligt vlakbij het Koning Boudewijnstadion.

De onderzoekers gingen de veiligheid na van 270 oversteekplaatsen in 18 Europese grootsteden. Die werden gecheckt op inrichting en design, zichtbaarheid overdag, zichtbaarheid 's nachts en toegankelijkheid, ook voor mindervaliden. In Brussel controleerden de verkeersexperts 15 oversteekplaatsen. 
Die bleken zo veilig dat onze hoofdstad eerste eindigde. Op de tweede plaats staan Oslo en Innsbruck. De laatste drie plaatsen waren voor Lugano, Split en Ljubljana. Onze hoofdstad scoorde vooral goed op vlak van zichtbaarheid 's nachts en overdag en toegankelijkheid.
 
Opmerkelijk was ook dat Touring vaststelde dat oversteekplaatsen met voetgangerslichten niet beter of slechter scoren dan zonder. "Men hoeft dus niet altijd en overal verkeerslichten te plaatsen om de voetgangers veilig te laten oversteken."
 
In Europa worden jaarlijks meer dan 8.000 voetgangers gedood op de wegen. Bij een op de vier is dat aan een oversteekplaats. In ons land raakten in 2008 4.645 voetgangers betrokken in een ongeval waarvan een derde aan een oversteekplaats.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!