Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld brood met gehakt
    [Afbeelding: akc2ns.jpg]

    [Afbeelding: wjyo5.jpg]

    Gevuld brood met gehakt

    Ingrediënten deeg:

    500 gram meel
    20 gram gist
    3 eetlepels magere kwark
    lauw water
    1 theelepel zout
    1 eetlepel olie

    vulling:

    500 gram runder gehakt
    1 grote ui fijn gesneden
    handje vol kosbor/koriander fijngesneden
    1 gele paprika in blokjes fijn gesneden
    1 klein blikje tomatenpuree
    olijfolie
    zout,peper,paprikapoeder,thijm,gemberpoeder,komijnpoeder
    geraspte kaas

    Bereiding :

    Voor je begint aan het deeg maak je eerst de vulling. Doe wat olie in een diepe koekenpan en voeg daar het gehakt ,ui,koriande,paprika toe. Bak deze al roerend gaar. voeg dan de tomatenpuree en de kruiden toe. Als het allemaal gaar is laat je het goed af koelen.
    Kneed van alle ingrediënten van het deeg een mooi soepel deeg . Laat het rijzen tot het deeg verdubbeld is in omvang. Kneed dan het deeg weer even door en verdeel het in 4 bollen.
    Dan pak je de bakplaten of pizzavormen. smeer deze in met wat olie. Druk in elk bol deeg plat. Niet te dun. Dan leg je er royaal de vulling op en dan strooi je er wat geraspte kaas over. Dan druk  je de andere bollen plat op je aanrecht evt. met behulp van een deegroller. Probeer ze wat groter te maken dan je broden in de pizzavormen/bakplaten.
    Dan leg je de uitgerolde deegcirkels bovenop de vullingen. Probeer dan te zorgen dat je de zijkanten goed dicht maakt . Goed aandrukken en zorgen dat de randen naar beneden drukt. Dan laat je de broden weer rijzen voor ongeveer 30 a 45 minuten.Verwarm je oven voor op 200 graden (heteluchtoven) als het brood goed gerezen is dan smeer je de bovenkant van het brood in met een mensel van eidooiers en lepeltje azijn erdoor. Dan als laatse strooi je er wat thym/italiaanse kruiden over als decoratie. Bak ze gaar tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

    smakelijk eten.

    20-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (449)
    16-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wentelteefjes
    [Afbeelding: 2je32jd.jpg]

    Wentelteefjes

    Ingrediënten :
    1 stokbrood 4 eieren
    flinke scheut melk
    beetje zout
    boter /olie

    Bereiding:
    Snijd de stokbrood in schuine sneedjes af.
    Pak een kom en doe daar de 4 eieren in met een flinke scheut melk en de zout in . Kluts dit goed samen. Pak dan een koekepan en smelt daar een blokje boter in met een scheutje olie. dan pak je een aantal sneetjes die in de eiermengsel doopt . Laat het er even erin zitten voor een paar seconden zodat ze voldoende ei/melk opzuigen. Dan pak je de sneetjes en leg je ze in de koekpan . Bak ze op een middelmatig vuur mooi goudbruin.

    ( ik gebruik dit recept vooral als ik brood heb wat ouder is ipv weggooien maak ik er wentelteefjes van)

    16-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaashapjes
    [Afbeelding: 290pnhd.jpg]

    Kaashapjes ( met dank aan white sugar voor de inspiratie)

    Ingrediënten: ( voor 8 stuks)
    8 boterhammen
    8 plakjes cheddarkaas (of andere kaas)
    4  eieren
    paneermeel

    Extra : olie om de kaashapjes te bakken

    Bereiding:
    Je pakt als eerste de boterhammen en snijd er de korstjes vanaf.
    Druk de boterhammen plat ( niet te plat). Leg dan een plakje cheddarkaas erop en vouw de boterham dubbel en druk de randen goed aan elkaar vast.
    Werk zo alle boterhammen af. Leg ze dan een half uurtje in de koelkast.
    Dan doe je de eieren in een kom en kluts deze goed samen. En vul een bordje met paneermeel. Doe een laagje olie in een koekenpan en laat deze goed heet worden. Pak dan de boterhammen uit de koelkast en pak er eentje en dwentel die goed om in de eieren en dan goed door de paneermeel . Leg het daarna in de koekepan met hete olie. En bak ze goudbruin . Werk zo alle boterhammen af.
    Heel simpel te maken en heerlijk.Ze smaken naar kaassoufflés.



    16-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (34)
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfgemaakte focaccia brood met tomaat,ui en olijfolie
    [Afbeelding: 6zlo2r.jpg]


    [Afbeelding: ev269f.jpg]

    zelfgemaakte focaccia brood met tomaat,ui en olijfolie


    voor 2 grote ronde broden.

    10 minuten deeg
    Extra nodig : olijfolie,dunne schijfjes uien, dunne schijfjes tomaat , bruschette kruiden en Italiaanse kruiden


    Fase 1 van het 10 minuten deeg

    2 kopjes meel ( kopje 200 ml)
    2 kopjes lauw water
    2 eetlepels instantgist
    snufje zout
    3 eetlepels nido melkpoeder

    Meng dit samen in een grote beslagkom en laat het 10 minuten staan.

    Fase 2 volgende toevoegen aan de beslagkom

    3 kopjes meel
    1/2 kopje olie

    Dit samen goed kneden tot een mooie soepel deeg. kan eventueel zijn dat je wat meer of minder meel nodig hebt.
    Laat het deeg even rusten. Deel het door 2 en maak er bollen van .
    Smeer 2 pizzavormen royaal in met olijfolie.
    Druk de bollen plat in de pizzavorm. Besprenkel weer royaal met olijfolie.Maak met je vingers veel deuken in het deeg door er met je vingers in te drukken . Dan gooi er dunne schijfjes ui over en dan leg er dunne schijfjes tomaat op.
    Strooi er royaal wat bruschetta kruiden bovenop en wat Italiaanse kruiden . Besprenkel nog maals wat olijfolie erop . Laat het even rijzen . En bak het in de oven op 200 graden gaar. Eenmaal uit de oven kan je er als je wil nogmaals wat olijfolie op besprenkelen.

    11-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (816)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfgemaakte hotdogs
    [Afbeelding: 112abux.jpg]

    zelfgemaakte hotdogs ( 12 stuks)

    Fase 1 van het 10 minuten deeg

    2 kopjes meel ( kopje 200 ml)
    2 kopjes lauw water
    2 eetlepels instantgist
    snufje zout
    3 eetlepels nido melkpoeder

    Meng dit samen in een grote beslagkom en laat het 10 minuten staan
    .

    Fase 2 volgende toevoegen aan de beslagkom

    3 kopjes meel
    1/2 kopje olie

    Extra : 12 grote knakworstjes



    Dit samen goed kneden tot een mooie soepel deeg. kan eventueel zijn dat je wat meer of minder meel nodig hebt.

    Laat het deeg even rusten. Maak er 12 bollen van ter grote van een grote manderijn.
    Pak een deegroller en rol elke bol dun uit in een ovaalvorm. pak een knakworst en leg die in het midden en druk het deeg netjes en rustig weer tegenelkaar tot je een stokbroodje krijgt . De kant die je dicht hebt gemaakt moet je onder leggen . Zo werk je alles af. Laat het rijzen . Ongeveer 30 minuten . Bestrijk de broodjes met eigeelgemengd met een klein lepeltje zijn en bak in de oven mooi goud bruin op 200 graden.


    smakelijk eten .

    11-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (11)
    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse pide
    [Afbeelding: mivr.jpg]

    Turkse pide

    Benodigheden:

    500 gram bloem
    1 lepel verse gist
    25 gram gesmolten boter
    1 lepel suiker
    zout
    30 ml. olie
    ongeveer 250 ml lauw water

    extra: eidooier gemeng met een lepeltje azijn om het brood mee te bestrijken en sesamzaadjes

    Bereiding:
    Alle ingrediënten samen kneden tot een soepel deeg kan een beetje plakkerig zijn. Deeg 30 minuten laten rijzen.
    Verdeel het deeg door 2 . Maak er 2 ronde broden van die je uitdrukt op de bakplaat.
    Maak er met een scherp mes de inkepingen in zoals op de foto . Laat het weer rijzen ( ongeveer 45 minuten) .
    Bestrijk de broden met eidooier/azijn mengsel en strooi er sesam bovenop. Bak in de oven goudbruin op 200 graden.

    06-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (9)
    15-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triangle broodjes en stokbroodjes (uit 10 minuten deeg)
    [Afbeelding: mlif0y.jpg]

    [Afbeelding: 2chs3fk.jpg]

    Triangle broodjes en stokbroodjes (uit 10 minuten deeg)

    Fase 1 van het 10 minuten deeg

    2 kopjes meel ( kopje 200 ml) 
    2 kopjes lauw water
    2 eetlepels instantgist
    2 eetlepels suiker
    snufje zout
    3 eetlepels nido melkpoeder

    Meng dit samen in een grote beslagkom en laat het 10 minuten staan.

    Fase 2 volgende toevoegen aan de beslagkom

    3 kopjes meel
    1/2 kopje olie

    Dit samen goed kneden tot een mooie soepel deeg. kan eventueel zijn dat je wat meer of minder meel nodig hebt.

    Laat het deeg even rusten  en werk ze af tot broodjes van je keuze. 
    Ik heb de helft vanhet deeg uitgerold en er driehoeken uit gesneden en de andere helft kleine stokbroodjes van gemaakt. Stokbroodjes eerst bolletje een beetje platrukken en dan oprollen tot een stokbroodje . En met een mes inkepingen in maken.  Laat het deeg rijzen en smeer ze dan in met ei of melk . Eventueel versieren met maanzaadjes.
    Bak ze in de oven op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn. 

    Zijn heerlijke zachte broodjes die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken en met eventueel verschillende vullingen.  

    15-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (221)
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes met banketbakkersroom

    [Afbeelding: 20k6on9.jpg]

    [Afbeelding: j7gs9l.jpg]

    Chocoladebroodjes met banketbakkersroom


    Ingrediënten deeg:

    500 gram meel
    2 eieren
    1 eetlepel instant gist
    4 eetlepels suiker
    1 bakpoeder
    3 eetlepels nido melkpoeder
    lauw water ( tot je een soepel deeg hebt)

    overige:
    gesmolten roomboter
    banketbakkersroom
    chocoladestaafjes
    eitje om ze in te smeren voor ze de oven ingaan
    abrikozenjam om ze in te smeren later


    Bereiding:

    Kneed de ingrediënten voor het deeg samen tot een soepel deeg.
    Laat het even rusten en verdeel het deeg in 6 á 7 bollen.
    Werk de bollen af net als msemmen wees niet zuinig met de gesmolten boter. Want door de boter krijg je dat bladerdeeg effect.
    Druk de msemmen uit net als op de mannier voor je ze wil bakken.
    Snijd elke msemmen door 2. En leg bovenaan op de halve msemmen wat banketbakkersroom op en 2 staafjes chocolade. Rol nu de halve msemmen op tot een broodjes. Werk ze allemaal af . Laat ze rijzen ongeveer 40 minuten rijzen. Besmeer de broodjes met ei en bak ze gaar op 200 graden in de oven.
    Eenmaal uit de oven direct insmeren met abrikozenjam of honing.

    Smakelijk eten .

    13-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (121)
    10-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kaas/uienbroodjes

    [Afbeelding: 10s4pz7.jpg]

    [Afbeelding: 2ylwcyb.jpg]

    Italiaanse kaas/uienbroodjes 
     
    Komt inshallah ( als God het wil ) in mijn kookboek te staan.

    10-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (4605)
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche ( Bijenkorf)
    [Afbeelding: 2s5z0xf.jpg]

    Brioche ( Bijenkorf met dank aan Douniazad)

    Benodigheden

    500 gram bloem
    1 groot ei of 2 kleine eitjes losgeklopt
    10 gram suiker
    50 ml olie
    50 ml gesmolten boter
    snufje zout
    1 vanilliesuiker
    25 gram verse gist
    Ongeveer 200 ml lauwe melk

    *ei voor het bestrijken voor je de brioche de oven in doet.
     
    * Warme abrikozenjam voor het bestrijken nadat ja de brioche uit oven hebt gehaald.

    Bloem en de andere ingrediënten samen kneden tot een soepel plakkerig deeg.
    Dek het deeg goed af en laat het rijzen tot het verdubbeld is.
    Nadat het gerezen is kneed je het nogmaals goed door .
    Maak er kleine bolletjes (ongeveer als een mandarijntje). Leg deze bolletjes naast elkaar in een ronde vorm ( die je al ingesmeerd hebt met olie). Ik heb een taartvorm gebruikt van 26 cm doorsnee.
    Laat het geheel weer rijzen. Bak het daarna op 200 graden.

    Als je de brioche net uit de oven hebt gehaald direct goed insmeren met warme abrikozenjam of warme honing.

    smakelijk eten.

    11-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade rollen
    [Afbeelding: b9gcb9.jpg]

    Chocolade rollen ( met dank aan Emilia voor dit heerlijk recept)

    Benodigheden deeg

    1 kg bloem
    150 ml olie
    120 gram suiker
    1 blokje gist ( ongeveer 35 gram)
    ongeveer 200 ml lauwe melk ( kan ook wat meer zijn)
    1 ei
    snufje zout

    Chocoladevulling

    1,5 pakje chocoladepudding ( dr. oetker /kookpudding)
    2 eetlepels cacao-poeder
    4 eetlepels gemalen kokos

    *ei om de rollen te bestrijken voor ze de oven in gaan.
    * suikerwater ( wat je maakt door wat water met suiker te mengen ) om het na het bakken in te smeren voor de glans

    Bereiding

    los eerst melk en gist samen en voeg een klein beetje van de suiker hierbij. laat dit even samen staan. Doe dan de bloem en en overige ingrediënten samen in de kneedmachine en voeg het gist/melk mengsel erbij. Kneed het deeg samen tot een soepel deeg.
    Dek het deeg goed af en laat het rijzen tot het zich verdubbeld .
    Dan kneed je het nogmaal goed door. Dan verdeel je het deeg in 3 bollen.
    In de tussentijd maak je de vulling. Alle ingrediënten hiervan samen mengen.

    Dan bestrooi je je aanrecht met wat bloem. En rol je 1 bol  uit tot een rechthoek ( 30 bij 20 cm). Besprenkel wat olie op je rechthoek plak deeg. Dan strooi je er royaal wat chocoladevulling op. Rol het deeg op. en maak het goed dicht aan de onderkant. Zo werk je alle bollen af.
    Laat het nogmaals rijzen.
    Bestrijk de rollen met ei en bak ze op 200 graden ( elektrische oven ) 180 graden ( heteluchtoven) tot ze een goudbruine kleur hebben.

    Eenmaal als ze gaar zijn direct na het bakken insmeren met suikerwater.

    Smakelijk eten

    11-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (10)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijn pizza
    [Afbeelding: 2i7w9kw.jpg]

    [Afbeelding: 30ii4ci.jpg]

    Tonijn pizza

    pizzadeeg:

    ongeveer 400 gram meel
    zout
    eetlepel italiaanse kruiden
    3 eetlepels olijolie
    lepeltje suiker
    beetje gist

    Dit samen kneden tot een soepel deeg met lauw water. Even laten rusten.
    Dan door 2 delen. Dan in een pizzaplaat uitdrukken.

    Topping:
    blikje tomatenpuree
    flinke scheut olijfolie.
    zout
    peper
    italiaanse kruiden
    Dit allemaal samen mengen en smeren op het deeg wat al in de plaatpizza is uitgedrukt.



    Daarboven fijgesneden ui  ,champignonschijfjes, tonijn , mozzeralablokjes en geraspte kaas leggen.

    Dan bakken op 200 graden in de oven.

    27-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (31)
    30-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte broodjes met sesamzaadjes
    [Afbeelding: kagu1d.jpg]

    [Afbeelding: 21ka35k.jpg]


    Zachte broodjes met sesamzaadjes

    Ingrediënten:

    1 kg bloem
    2,5 zakjes instant gist ( dr. oetker)
    2 eetlepels suiker
    100 ml olie
    paplepel zout
    2 eieren
    ongeveer halve liter lauwe melk
    ei om de broodjes te besmeren
    sesamzaadjes voor op de broodjes

    Bereiding:
    Doe er 250 ml lauwe melk,gist,suiker samen in eenkom voor de duur van 10 minuten ongeveer. Pak de mengkom van de kneedmachine en doe er de overige ingrediënten in muv de melk . Giet er als laatste de kom met de melk gistmengsel bij en zet je kneedmachine aan. Giet dan voorzichtig de rest van de melk erbij tot je een mooi en soepel deeg hebt.
    Als het deeg klaar is dan laat je het 15 minuten rusten. Dan maak je met behulp van wat olie 15 á 17 bolletjes en leg ze in een bakblik. En maak er met behulp van een mes 3 sneetjes in. Verwarm de oven voor op 200 á 220 graden. Als de broodjes ongeveer na 45 minuten gerezen zijn besmeer je ze met ei en/of melk mengsel en strooi er sesamzaadjes op. Laat ze in de oven bakken gedurende 15 á 20 minuten ongeveer.

    smakelijk eten

    OumYAssine

    30-10-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (173)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde stokbroden

    [Afbeelding: 6plp8p.jpg]

    [Afbeelding: 2cgn4ev.jpg]

    Gevulde stokbroden

    Benodigheden
    500 gram bloem
    20 gram gist
    300 ml lauwe melk
    1 eetlepel olie
    peper en zout naar smaak

    afwerking eitje om het brood te besmeren en geraspte kaas

    Vulling
    Naar keuze vullen. Ik heb het hier gevuld met een fijngesneden uitje wat ik heb laten fruiten in een beetje olie en daar bladspinazie bijgedaan en 2 eetlepels tomatenpuree en een blikje tonijn . Dit gekruid met zout,peper,paprikapoeder en komijnpoeder.

    Bereiding
    Kneed de ingrediënten van het deeg tot een mooie soepel deeg en deel het in 2 delen.
    Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is. Kneed het deeg even door.
    Dan elke bol uitrollen tot een rechthoek van ongeveer 20 bij 30 cm.
    Leg de vulling dan op het deeg en rol het op tot een stokbrood.
    Zorg wel dat de naad onder ligt.
    Snijd een paar sneden in het stokbrood en laat het rijzen.
    Als het gerezen is dan smeer je er ei op en strooi er geraspte kaas op.
    Bak de stokbroden op 200 graden goudbruin.

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (14)
    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissants
    met jamvulling

    [Afbeelding: 28vyj4w.jpg]

    [Afbeelding: 352ejif.jpg]

    zonder vulling ( naturel)

    [Afbeelding: 2itlbwn.jpg]

    [Afbeelding: 2s10u0w.jpg] 

    Croissants gevuld met jam en naturel ( dank aan van Noha Tanger voor dit heerlijke recept)

    12-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (142)
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte mini stokbroodjes
    [Afbeelding: 2lv1rwz.jpg]

    [Afbeelding: 2vdnv2t.jpg]

    Zachte mini stokbroodjes ( met dank aan Khadija)

    Voor  16 stuks

    Ingrediënten:

    1 kilo bloem
    100 gram zachte boter
    20 gram gedroogde gist
    2 eieren
    500 ml lauwe melk
    2 volle theelepels  zout

    Meng alle ingrediëntengoed  door elkaar en kneed  het deeg ongeveer  15 minuten. Laat het deeg even 10 minuten rusten. Maak er dan 16 bolletjes van .Pak dan  weer je  1e bolletje en maak er  een staafje van en leg het op de bakplaat. Zo werk je ze allemaal af. Met een scherp mes kun je er sneetjes inmaken om het effect te krijgen van een stokbroodje. Laat ze ongeveer 45 á 60 minuten rijzen. Smeer ze in met een mengsel van melk en een losgeklopt ei . Je kunt er eventueel wat sesamzaadjes of maanzaad opstrooien. Dan bak je ze in de oven op 220 graden tot ze mooi goudbruin zijn.

    OumYAssine

    03-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (35)
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pizza gemaakt met Turks brood als bodem




    pizza gemaakt met Turks brood als bodem

    recept volgt nog.....

    22-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (94)
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozijnen-broodjes




    Rozijnen-broodjes

    recept volgt nog.....

    03-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (70)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza pollo


    Pizza pollo
    recept volgt nog......

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje gerookte zalm

     
    Broodje gerookte zalm

    Broodjes ( ik had Bartjes gehaald van Bakkerij Bart)
    roomkaas
    gerookte zalm
    schijfjes komkommer
    gedroogde peterselie

    Snij het broodje open en besmeer royaal met roomkaas.
    Leg er de gerookte zalm boven en dan schijfjes komkommer en als finisching touch wat gedroogde peterselie.

    Dit is echt ook een heerlijk broodje vooral als het brood vers is .

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (9)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!