Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 op 3 vrouwen verstoppen wel eens eten voor hun partner

2 op 3 vrouwen verstoppen wel eens eten voor hun partner


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/eten.jpg?t=1333107424


Iedereen geniet wel eens van een lekker, maar helaas ongezond tussendoortje. Niets om je over te schamen natuurlijk, maar veel vrouwen doen dat wel. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat één op drie de snack in het geheim opeten, terwijl twee op drie de lekkernijen zelfs verstoppen voor hun partner.

De vrouwen bleken zich vooral te schamen voor het soort voedsel dat ze eten. Zo wil 19 procent niet de indruk geven dat ze alleen maar ongezonde dingen eten. Daarnaast schaamt de helft zich ook over het aantal tussendoortjes dat ze eten. 55 procent vindt het namelijk vreselijk als anderen denken dat ze te veel eten.

33 procent ziet zich even terugtrekken als de enige oplossing om te kunnen genieten van hun 'zoete zonde'. Toch blijkt dat meestal niet zo te zijn, want meer dan de helft voelt zich er achteraf schuldig over.

"Af en toe een tussendoortje kan natuurlijk geen kwaad", zegt voedingsdeskundige Cathy Kapica van de Tufts University. "Integendeel, want snacks zijn zelfs een belangrijk deel van een gezond dieet."

Maar hoe kunnen we dat doen zonder schuldgevoel? "Door te kiezen voor tussendoortjes die zowel voedzaam als lekker zijn", zegt Kapica. "Overschakelen naar gezonde alternatieven of het aantal snacks beperken, is veel gemakkelijker dan je voedingsgewoonten verbergen voor je geliefden."

Want uit de enquête van American Pistachio Growers (APG), uitgevoerd bij 2.000 Britten, bleek ook dat 40 procent van de vrouwen lekkere snacks verstopt voor haar partner. Dat gebeurt vooral achteraan in de schuif of kast, maar één op tien verbergt het eten zelfs onder haar bed.

"Als je in het geheim eet, dan wil dat wellicht zeggen dat je iets eet wat je niet zou mogen", stelt dr. Kapica.

Toch speelt hier niet alleen schaamte mee. Terwijl 31 procent het eten verstopt omdat ze niet willen dat anderen hun voedingsgewoonten kennen, doet twee op drie het omdat ze alles voor zichzelf willen houden.

Bijna de helft (46 procent) zorgt daar dan weer op een andere manier voor. Zij verslinden de lekkernijen al op weg van de winkel naar huis, zodat zeker niemand anders de kans krijgt om ze op te eten.

Ten slotte werd in de rondvraag ook gepeild naar hoeveel en welke snacks we eten. Bij de gemiddelde vrouw bleek het om twee tussendoortjes per dag te gaan.

Ongeveer de helft bekende zelfs nooit een volledige dag door te komen zonder minstens één snack tussen de maaltijden door. Bijna drie op vier zei zelfs regelmatig een maaltijd over te slaan, en in plaats daarvan te kiezen voor een kleine lekkernij.

Een pakje chips bleek het populairste tussendoortje te zijn, gevolgd door chocolade, koekjes en cake. 69 procent maakt zich echter zorgen over het hoge aantal of ongezonde snacks. 80 procent probeert dan ook te kiezen voor een gezonder tussendoortje: vooral vers fruit, maar ook noten en crackers. (br.hln)� Reageer (0)
26-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Hulpverlening ongerust over gameverslaving


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/gameverslaving-1.jpg


Een nieuwe Nederlandse website laat jongeren testen of ze verslaafd zijn aan videospelletjes. Een kleine groep gamers vindt het namelijk lastig om het spelen onder controle te houden, zo bleek de afgelopen jaren uit verschillende wetenschappelijke studies. Ook de verslavingszorg wordt in toenemende mate geconfronteerd met gameverslaafde jongeren, melden de initiatiefnemers.

Een gameverslaving kan serieuze gevolgen hebben voor schoolprestaties, werk en sociale contacten. Op gameadviesopmaat.nl kunnen jongeren nu zelf testen of ze hun gamegedrag nog onder controle hebben. De zelftest maakt gebruik van een wetenschappelijk geteste vragenlijst en geeft informatie over de tijdsbesteding van de jongere in relatie tot zijn of haar leeftijdsgenoten.

Hoewel de site bedoeld is voor jongeren, bevat zij ook tips voor ouders, informatie over gamen en een overzicht van hulpinstellingen. Gameadviesopmaat.nl kan ook worden ingezet binnen het onderwijs als korte interventie en als startpunt voor een gesprek in de klas. Daarnaast kan het behulpzaam zijn voor zowel jongeren als ouders om het onderwerp thuis bespreekbaar te maken.

De website is een initiatief van Onderzoeksbureau IVO, Resultaten Scoren en verscheidene Nederlandse verslavingszorginstellingen. (br.hln)� Reageer (0)
24-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op Titan regent het maar eens in de 1.000 jaar

Op Titan regent het maar eens in de 1.000 jaar


http://static1.hln.be/static/photo/2012/7/13/4/20120323110808/media_xll_4714249.jpg


Op de grootste maan van Saturnus regent het gemiddeld maar eens in de 1.000 jaar. Wanneer het dan toch eens zover is, vallen vaak tientallen centimeters of zelfs meters regen, berekende onderzoeker Ralph Lorenz.

De Aarde en Titan zijn de enige werelden in het zonnestelsel waar vloeibare regen op een harde ondergrond valt. De regen op Titan bestaat echter niet uit water, maar uit methaan. Lorenz zegt aan de BBC dat de enorme regenbuien verklaren waarom de oppervlakte van Titan wordt gekenmerkt door diep uitgesleten kloven en rivierbeddingen.

Lorenz deed zijn bevindingen met hulp van de Amerikaanse satelliet Cassini en de Europese sonde Huygens, die in oktober 1997 werden gelanceerd en sinds 2005 gegevens verzamelen bij Titan.  (br.hln)
� Reageer (0)
17-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk verbiedt missverkiezingen voor kleuters

Frankrijk verbiedt missverkiezingen voor kleuters


http://desmond.imageshack.us/Himg94/scaled.php?server=94&filename=schoonheidwedstrijden.jpg&res=medium


Franse politici maakten een overheidsrapport op dat een verbod vraagt op schoonheidswedstrijden voor kleuters.

Een modereportage met een tienjarig meisje, Thylane Blondeau, in de Franse editie van Vogue zorgde vorig jaar voor heel wat ophef. Critici van over de hele wereld zeiden dat ze te sexy gekleed was omdat ze hoge hakken en make-up droeg. Deze mediastorm maakte dat de Franse politici zich ermee begonnen te moeien.

Chantal Jouanna, verantwoordelijke voor het overheidsrapport: "De seksualisering van kleuters is in strijd met de waardigheid van de mens. Hierdoor nemen we een stap terug op de weg naar de gelijkheid tussen de geslachten."

Vooral in de Verenigde Staten zijn schoonheidswedstrijden voor jonge meisjes zeer populair. Het realityprogramma, 'Toddlers and Tiara's', over mama's die hun dochters hieraan laten deelnemen krijgt dan ook heel wat kritiek. Velen verwijten dat dat de moeders deze meisjes te volwassen kleden en sexy dansjes laten opvoeren. Vandaar dus dat Frankrijk dit soort verkiezingen verbiedt. (br.hln)� Reageer (0)
14-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder jouw sterrenhemelhttp://img265.imageshack.us/img265/2266/charlizetheron068lx7.jpg


Onder jouw sterrenhemel
vang ik licht en kracht
krijg ik geloof en vertrouwen
omarm ik jouw maan
glinsteren ogen als sterren
en zweef ik mee
rond de aarde
in jouw atmosfeer
krijgt mijn hemel
heldere omvang
ook al is hij oneindig
Onder jouw sterrenhemel
vang ik jouw liefde
voel ik jouw warmtestralen
en zie jouw licht
helder als de oceaan
en rustig
als zachte fluisterbries
die me stilt
bij hevige orkanen
die m'n hart te slapen legt
in jouw ziel� Reageer (0)
07-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deed Maan de Titanic zinken?

Deed Maan de Titanic zinken?


http://desmond.imageshack.us/Himg594/scaled.php?server=594&filename=titanicm.jpg&res=medium


Bijna 100 jaar na de ondergang van de Titanic is een nieuwe theorie opgedoken over de oorzaak van de ramp. Volgens Amerikaanse onderzoekers zou de stand van de Maan een gigantisch springtij veroorzaakt hebben. Daardoor dreven uitzonderlijk veel ijsbergen richting Titanic en eentje daarvan dook onverwachts op in de vaarroute van het schip dat volgens de makers niet kon zinken.

In de nacht van 14 op 15 april 1912 ramde het luxeschip Titanic op de Atlantische Oceaan tijdens zijn maidentrip een ijsberg. Drie uur later al zonk het grootste en meest prestigieuze schip uit die tijd naar de dieperik. Liefst 1.522 van de 2.200 opvarenden kwamen om. Jarenlang vroegen onderzoekers zich af hoe het kon dat de kapitein verrast werd door de ijsberg. Nu is er wellicht een antwoord op die vraag.

In het magazine 'Sky and Telescope' lanceren de natuurwetenschappers Donald Olson en Russell Doescher van de universiteit van Texas in San Marcos hun theorie. Op het moment van de ramp met de Titanic stond de Maan extreem dicht bij de Aarde. Zo uitzonderlijk dat die toestand maar één keer in de 1.400 jaar voorkomt. "Daardoor werden de krachten die op onze planeet de getijden regelen, helemaal ontketend en op maximale kracht gebracht", zegt Donald Olson. "Daar kwam dan nog eens bij dat de Aarde op datzelfde moment ongewoon dicht bij de Zon stond."

"Door die twee fenomenen was het zeeniveau zeer abnormaal hoog gestegen. IJsbergen die op hun weg van de Noordpool naar het zuiden vastgeketend waren aan Newfoundland en Labrador werden plots losgeslagen door het wassende water. Ze spoelden heel onverwachts richting Titanic."

"Met grote snelheid stuwde het springtij de ijsbergen rechtstreeks naar de vaarrroute van de Titanic, waar normaal gesproken nauwelijks ijsbergen voorkwamen. Zelfs al kreeg de kapitein van de Titanic tijdig de waarschuwing dat er ijsbergen onderweg waren, toch kon het enorme gevaarte niet meer tijdig remmen. De ramp was onvermijdelijk." (br.hln)� Reageer (0)
05-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal mama's boven 40 is op 20 jaar verdubbeld

Aantal mama's boven 40 is op 20 jaar verdubbeld


http://desmond.imageshack.us/Himg841/scaled.php?server=841&filename=mamase.jpg&res=medium


Het aantal Engelse vrouwen boven de veertig dat een kind ter wereld bracht, is op twee decennia verdubbeld. Tegelijk daalde het aantal gevallen van abortus in die leeftijdscategorie met één derde. Dat schrijft The Sunday Telegraph.

Het aantal zwangerschappen bij veertigplussers ligt mee aan de basis van de grootste babyboom sinds 1964. Dat blijkt uit cijfers die vorige week werden vrijgegeven.
 
Het aantal Engelse vrouwen boven de veertig dat een gezonde baby ter wereld bracht, steeg in 2010 tot 28.000. Dat is het dubbele van twee decennia geleden. In dezelfde periode daalde het aantal gevallen van abortus bij veertigplussers met één derde: van 42 tot 28 procent.
 
Volgens de krant zijn er een aantal factoren die dit in de hand werken. Zo zorgt langer leven ervoor dat de middelbare leeftijdscategorie groter wordt, maar ook de moeilijke economische tijden doen het belang van het gezin stijgen.
 
Verder geeft ook flexibel werk, zoals thuiswerken, aan mama's de mogelijkheid om hun kinderen op te voeden. Een hoger bewustzijn van het seksuele leven zou eveneens een rol spelen.
 
De krant merkt wel op dat achter de cijfers een complex en emotioneel verhaal schuilt.
 
Een aantal zwangerschappen vond plaats bij vrouwen die jarenlang vruchtbaarheidsbehandelingen ondergingen en dikwijls al de hoop op kinderen hadden opgegeven.  (br.hln)� Reageer (0)
02-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat en hoe je moet eten voor meer energie

Wat en hoe je moet eten voor meer energie


http://img835.imageshack.us/img835/7553/etenm.jpgProteïnes en koolhydraten zijn goed voor vier calorieën per gram en elke gram vet betekent negen calorieën. Om gezond en energiek te blijven draait het er allemaal om de energie die je opneemt te maximaliseren, aldus voedingsexperte Sarah O'Neill. Zij geeft alvast enkele tips om energiek te blijven zonder bij te komen.

- Eet kleine porties, zo blijf je energiek. Als je maag te vol zit, denken je hersenen dat je geen voeding meer nodig hebt en dat je je kan ontspannen. Als je altijd een beetje hongerig blijft, blijf je wakker omdat je een volgende maaltijd moet vinden, het is een instinct dat we erfden van onze voorouders.

- Drie maaltijden per dag en enkele snacks tussendoor zijn ideaal. Neem altijd onmiddellijk na het opstaan een ontbijt. Havermoutpap met bessen of volkorentoast is een energieke keuze. Bij de lunch kies je best voor magere proteïnes als tonijn met rijst, hetzelfde geldt voor het avondmaal, maak bijvoorbeeld kalkoen of kip met couscous of quinoa klaar. Bij het avondmaal mag je koolhydraten eten.

- De laatste jaren kregen koolhydraten een slechte reputatie. Er is niets mis met deze voedingsgroep, maar kies dan wel voor volkorenbrood, bruine rijst of pasta. Deze maken traag energie vrij, zodat je energiek blijft tot de volgende keer dat je eet. Witbrood zorgt voor een snelle piek in je bloedsuikerspiegel, gevolgd door een snelle daling, waardoor je meer zin in snoep krijgt.

- Mensen eten te veel vlees. Het is echter gezond en op energetisch vlak beter om proteïnes uit vleesvrije producten als soya te halen. Dit zit namelijk boordevol voedzame aminozuren.

- Als je om vier uur een energiedipje krijgt, zijn er tal van snacks die je er bovenop kunnen helpen. Denk aan een smoothie of een banaan, deze suikers komen direct in de bloedbaan terecht. Dit is in tegenstelling tot vet, wat lang duurt om te verteren. Als je echt op iets wil om te knabbelen, zijn noten een goede optie. Zin in chocolade kun je stillen met een kop magere chocolademelk.� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!