Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruidsmode buiten de lijntjes in Barcelona

Bruidsmode buiten de lijntjes in Barcelona


De afbeelding “http://img145.imageshack.us/img145/9568/94018575la8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Fuentecapala.

De afbeelding “http://img67.imageshack.us/img67/5869/46171698fg7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Christian Lacroix: Smoezelig en opvallende bloemen.

De afbeelding “http://img48.imageshack.us/img48/8936/42826787ts8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Victorio & Lucchino, geïnspireerd door de commedia dell'arte.

De afbeelding “http://img140.imageshack.us/img140/4281/84850836ie6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Bruidsmode hoeft niet saai, braaf of traditioneel te zijn, dat bewees de bruidsweek in het Spaanse Barcelona. Felle kleuren, prints, ruches of een mannelijke toets: het kon allemaal.

Het huwelijk, pure komedie?
Het opvallendste voorbeeld was de zeer uitgebreide collectie van het ontwerpersduo Victorio & Lucchino. Zij kozen voor een commedia dell arte-thema, met maskerachtige gezichten en gevederde hoeden. Een teken dat het huwelijk eerder een poppenkast is? Denk de opvallende hoofddeksels en make-up weg en je zag eigenlijk een zeer zwierige, vrouwelijke en traditionele collectie.

Smoezelig
Het duo werd in theatraliteit enkel overtroffen door Christian Lacroix. Zijn bruiden zijn een beetje smoezelig, alsof ze net nog stiekem achter een muurtje een wilde vrijpartij beleefd hebben. Evenzeer opvalled: de nadrukkelijke aanwezigheid van bloemen in het haar - liefst één per vijf centimeter, die ook nog een krans rond het hoofd vormde.

Veilig & traditioneel
Hannibal Laguna tekende vooral veilig, maar wel elegant en vrouwelijk. Echt verrassen kon hij alleen met een ballon-ontwerp.

Ook Rosa Clara bleef traditioneel, zowel qua kleur als qua snit, maar slaagde er toch in om soms te verrassen. Ze wisselde heel strakke, stijve, bijna koninklijke lijnen af met modern en smaakvol.

Vrouwen die hun mannetje staan
Fuentecapala ging voor de bruidsmode nog een stapje verder. De pompeuze bruid kreeg een jacket, strikje en mannenhoed op het hoofd. Deze sterke combinatie maakt van een bruid een nog groter aandachtspunt. Helaas trok hij de logica niet door naar de mannenmode die gewone pakken showde, weliswaar afwisselend in zwart en wit.

Kleur please!
Patricia Avendano tekende voor de kleurrijkste ontwerpen, waarbij bloemetjes, paarse polkadots en groen niet geschuwd werden. De tijd dat een bruid in het wit moest trouwen, is duidelijk voorbij. Ook Jeses del Pozo had een opvallend kleurrijke creatie: een traditionele jurk in felpaars. Voor de durvers. Tot slot had ook Cabotine redelijk wat kleur in de collectie: bloedrood, grasgroen of een regenboog aan kleuren. De ontwerpen waren echter eerder avondkledij, dan bruidskledij. (edp)� Reageer (0)
30-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfums uit de oudheid


Parfums uit de oudheid


De afbeelding “http://img401.imageshack.us/img401/6517/parfumflesjejo2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Van welke geuren hielden de oude Grieken of Romeinen? Dat kan u van 7 juni tot 30 november ontdekken in het Koninklijk Museum van Mariemont, in Henegouwen. Tijdens een parfumwandeling maakt u kennis met de antieke aroma's: saffraan, mirre, violet, kaneel... En een speciale plek is voorzien voor geurtjes die een sensuele rol speelden in de antieke teksten.

Ook alle praktische aspecten van het maken van parfum in de oudheid worden belicht: de oogst van bloemen, het samenstellen van recepten, het bewaren in elegante flesjes en vazen en de verkoop. Elke fase van het productieproces wordt geïllustreerd aan de hand van antieke fresco's en vazen.

Kers op de taart: u kan er de parfums uit vervlogen tijden ook echt opsnuiven, dankzij een reconstructie met synthetische ingrediënten. En parfumeur Olivier Kummer laat het publiek tijdens de zomermaanden in ateliers kennismaken met de grondstoffen uit de oudheid.

 
Parfums van de Oudheid: 7 juni tot 30 november 2008. Open elke dag behalve maandagen die geen feestdagen zijn, juni tot september, van 10 tot 18 uur. Oktober tot december, 10 tot 17 uur. Toegang 4€; 2€ voor studenten; 3€ voor 60+.

www.musee-mariemont.be

(br.weekend knack)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dior verwijdert Sharon Stone in China

Dior verwijdert Sharon Stone in China


De afbeelding “http://img145.imageshack.us/img145/2566/sharonle5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Modehuis Christian Dior maakt voor zijn reclamecampagnes in China geen gebruik meer van het gezicht van Sharon Stone. Dior verwijderde in Peking alle posters waarop Stone "Capture Totale" aanprijst, een antirimpelcrème van het Franse merk.


Aanleiding zijn uitspraken van de Amerikaanse actrice eerder deze week. Ze zei toen dat de aardbevingen die China teisterden het gevolg kunnen zijn van "slecht karma". "Ik ben niet gelukkig met de manier waarop de Chinezen de Tibetanen behandelen. Ik vind dat je niet onaardig mag zijn tegen iemand anders. Toen kwam die aardbeving er. Ik vroeg me af of dat nu karma was. Als je niet aardig bent en er gebeuren wrede dingen", zo verklaarde ze aan een Hongkongse televisiezender op de rode loper in Cannes. Haar uitlatingen lokten heel wat verontwaardigde reacties uit in China.

Dior bood zijn excuses aan voor de "overhaaste, ondoordachte" opmerkingen van de actrice. Ook Stone zelf excuseerde zich intussen. Ze was sinds 2006 het gezicht van Dior. (br.Weekend Knack)

� Reageer (0)
29-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kies je bikini naar je lichaamstype

Kies je bikini naar je lichaamstype


De afbeelding “http://img365.imageshack.us/img365/2849/gise1mn9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De afbeelding “http://img152.imageshack.us/img152/8960/39191013oe4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De bandeau is not done bij vrouwen met kleine borsten: er schiet nóg minder van over!

De afbeelding “http://img66.imageshack.us/img66/1514/98927636by3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Lange vrouwen kunnen ook een tankini dragen.

Net als bij gewone kledij bepaalt je lichaam welk soort bikini je het best draagt. Aan de hand van celebrities, bespreken we de vier bodytypes: het atletische, kleine, lange of gewelfde.

1) Atletisch zoals Cameron Diaz of Jennifer Aniston

De dames brengen heel wat tijd door in de fitness, want hen nogal zware schouders geeft. Het beste wat je dan kan doen: een halterbikini! De bandjes leiden de aandacht af van je schouders en geven de armen een meer vrouwelijke uitstraling.

Algemeen geldt: hoe zwaarder de schouders en het bovenlichaam, hoe dikker de bandjes. Wil je meer steun, kies dan voor een 'gedraaid' topje. Let wel: dit is moeilijker te dragen. Wie liever een badpak wil, kiest het best een asymmetrisch als je dominante schouders wil verstoppen.

Als je ook een ander soort bikinibroekje wil, kies dan zeker niet voor touwtjes die kunnen loskomen. Een goed alternatief is een ring opzij: het is eens iets anders en je moet geen schrik hebben dat het loskomt.

Draag een laag uitgesneden broekje, zodat je rondingen erboven mooi uitkomen. Wil je ook iets bredere billen 'verstoppen'? Draag dan een short, het rechte broekje dat ook in lingerievorm bestaat.

2) Gewelfd, zoals Mariah Carey of Beyoncé

Tip: Zo weinig mogelijk stof - want dat doet de rondingen het best uitkomen. Trianglebikini's met felle patronen of veel decoratie zijn jouw soort bikini: alles wat de aandacht naar het bovenlichaam in plaats van je ronde achterwerk brengt!

Je broekje is best dunner aan de zijkanten, wat je benen optisch verlengt, met strikjes die je zelf kan aanpassen. Ook de hipster is hier een aanrader. Wie liever in badpak rondloopt, kiest best een exemplaar met decolleté en gedraaide stof over de buik.

Heb je echt zware borsten, kies dan voor een 'gewone' bikini, met gewone bandjes. Zo worden je borsten ondersteund zonder er extra de nadruk op te leggen. Probeer ze in alle geval niet plat te drukken: dat is geen zicht!

3) Klein en fijn, zoals Kate Huson of Eva Longoria

Kies voor een halterbikini met extra band onderaan. Zo krijgen vrouwen met weinig borst een soort push-up effect, zonder met een voorgevormde bikini rond te lopen. Wil je toch een beetje vulling, hou je dan aan de triangelbikini die een klein beetje voorgevormd is.

Wat je absoluut niet mag doen, is een strapless bikini dragen, omdat dat je borsten nog verkleint. Wil je dat toch, kies dan voor een opvallend 'midden', zoals een juweel of een vormpje. Draag zeker een laag bikinibroekje, zo worden je vormen niet nog meer 'afgesneden'.

Qua print mag je zo fel en opvallend als mogelijk gaan: het leidt de aandacht af van je werkelijke vormen. Polkadots, ruffles, of felle streepjes: het kan allemaal.

4) Lang zoals Heidi Klum en Paris Hilton

Lange bonenstaken, met lange benen maar bijna geen heupen, kiezen best voor een bikini die vormen suggereert. Een minibikini, met veel bandjes en weinig effectieve stof, is ook voor deze types een aanrader. De broekjes mogen best hoog zijn, in tegenstelling tot de andere lichaamstypes, omdat het het bovenlichaam verkort.

Wie een badpak wil dragen, kan voor de zeer experimentele kiezen, zoals de monokini, met grote 'happen' uit het middenstuk. Durf je niet? Ook de tankini, een topje plus short, kan je gemakkelijk hebben. Vorm is hier belangrijker dan kleuren of trends, al kunnen horizontale strepen wel helpen om je lichaam visueel korter te doen lijken. (edp)(br.hln)

� Reageer (0)
28-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries Van Noten

Dries Van Noten wint mode-Oscar


De afbeelding “http://img143.imageshack.us/img143/9002/lant1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De Antwerpse ontwerper Dries Van Noten krijgt volgende week in New York de 'mode-Oscar' voor beste buitenlandse ontwerper. Deze maand vierde hij ook nog eens zijn vijfstigste verjaardag.

Weetjes
Redenen genoeg voor de Amerikaanse krant The International Herald Tribune om Van Noten in de bloemetjes te zetten. "Dries Van Noten in full bloom at 50" kopt de beroemde moderedactrice Suzy Menkes. In een regelrechte lofzang geeft Menkes enkele wetenswaardigheden prijs die de discrete ontwerper zelf nooit aan de grote klok zou hangen.

Kasteel
De tuin van Dries Van Noten rond zijn kasteeltje in Lier is 24 hectare groot en staat nu vol rododendrons in roze, gele en donkerrode bosjes. De familie van Dries Van Noten verhuisde naar het platteland toen Dries twaalf was.

's Zondags gingen de vier kinderen, Dries, zijn twee oudere zussen en een broer, identiek gekleed naar de mis. Op zijn recentste verjaardagsfeest zorgden twaalf verschillende chefs voor Aziatische en Marokkaanse hapjes en mini-hamburgers tot 4 uur 's ochtends.

50 miljoen euro
Van Noten geeft nooit cijfers prijs, maar Menkes meent te weten dat het modehuis een omzet heeft van 50 miljoen euro. En tot slot nog een citaat van Simon Doonan, creatief directeur van Barneys is New York die al 20 jaar Dries van Noten inkoopt: "Als Virginia Woolf of Isadora Duncan vandaag leefden, zouden ze naar Antwerpen vliegen om Dries te kopen." (belga/edp)(br.hln)

� Reageer (0)
27-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slagerij van Kampen


Om slagerij van Kampen te beluisteren

druk op de foto
Wie heeft er zin om mee te doen ! ! !

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries van Noten

Paar mode tips


Een must deze zomer zijn de gladiator sandalen,  schoenen,  lange hippiejurken., bloemmotieven enz... Gespot op vele catwalks en te zien in vele zomer collecties o.a van Etro en Dries van Noten

De afbeelding “http://img166.imageshack.us/img166/9067/1etrosk8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Lange jurk van Etro

De afbeelding “http://img254.imageshack.us/img254/6862/2etrohm1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Gladiator sandalen van Etro

De afbeelding “http://img255.imageshack.us/img255/8518/3driesvannotenif7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Gladiator schoenen  Dries van Noten

De afbeelding “http://img215.imageshack.us/img215/4120/4driesvannootenzz8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Dries van Noten

De afbeelding “http://img162.imageshack.us/img162/6529/5etroty0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Etro

( Eigen bron )


� Reageer (0)
26-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.United Nude schoen


United Nude schoen met inwisselbare hak

De afbeelding “http://img247.imageshack.us/img247/8026/nulk4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Bij elke schoen past een hakje. Zelfs meer dan één. De nieuwste pump van United Nude heeft maar liefst drie inwisselbare hakjes.Een Nederlandse architect D.Koolhaas en schoenmaker JC Clark, bedachten het unieke concept voor United Nute. Dit label maakt van het ontwerpen en vervaardigen van schoenen een ware kunst. Vanaf half maart zijn ze te koop via de website. Goedkoop zijn ze echter niet, voor een paar pumps betaal je al vlug 169,95 euro. Wel krijg je er drie verschillende hakjes bij. www.unitednude.com. (lvl)(br.hln)

� Reageer (0)
25-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode...Grote kleding aan lage prijzen

Grote kleding aan lage prijzen

De afbeelding “http://img151.imageshack.us/img151/118/24790707zj9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Uit de collectie van Annemie Verbeke.

De afbeelding “http://img292.imageshack.us/img292/8917/16741146ba9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Annemie Verbeke.

De afbeelding “http://img292.imageshack.us/img292/8796/22720481zp3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Cathy Pill.

De afbeelding “http://img138.imageshack.us/img138/4508/60946254ab9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Getekend: Jean Paul Knott.

Na de Antwerpse ontwerpers, verkopen ook de collega's uit Brussel hun overtollige stock aan interessante prijsjes. De voorraadverkoop gaat door op 6 en 7 juni en is een initiatief van Mode Bruxellae, de vzw die Brusselse mode promoot en ondersteunt.

Twee keer per jaar, een maand voor de solden, ruimen de Brusselse mode-ontwerpers hun voorraden op met kortingen van 30 tot 70 procent. Ook modestudenten verkopen er hun schoolcollecties.

Info
De stockverkoop heeft voor het eerst plaats in de tentoonstellingsruimte van De Markten en niet langer op de zolder. Ook designstukken zullen te koop worden aangeboden.
Vrijdag 6 juni, 11 tot 20 uur & zaterdag 7 juni, 10.30 tot 18.30 uur. De Markten- Expo, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel. Enkel cash te betalen. www.modobruxellae.be. (lvl) (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kledingtips voor elke cup

Kledingtips voor elke cup

De afbeelding “http://img383.imageshack.us/img383/2987/heidinh7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Borsten en vrouwen, er valt wat over te vertellen. Geen van ons die zich nooit zorgen maakt over de grootte, de zwaartekracht en de omvang van onze boezem. Gelukkig vallen onze kleine frustraties te verdoezelen met de juiste kleding.

KLEINE BORSTEN

Slim
Vrouwen met kleine borsten hoeven niet meteen naar de plastische chirurg te lopen. Draag een balconette, een beha met een lage neklijn en cups die lijken op een halve cirkelvorm. Hiermee ogen de borsten voller. Draag een beha met roosjes, strikjes of bloemetjes, zij geven sexy rondingen.

Ook halterbeha's of push-ups geven een voller gevoel en een mooi decolleté. Net als corsetjes die de taille benadrukken en de borsten liften. Een sexy rugdecolleté is voor dit type ook zeer geslaagd. Voordeel is dat je met een kleine cup af en toe geen beha hoeft te dragen.

Niet zo slim
Topjes en jurkjes met een halter of laag uitgesneden rug laten je figuur goed uitkomen. Net als topjes met draperieën en plooien op de borst. Vergeet truitjes met een v-hals of ronde hals, die leggen teveel nadruk op de borsten.


GROTE BORSTEN

Slim
Essentieel is een goede beha die bij je figuur en borsten past. Door een kleinere beha te dragen worden grote borsten helaas niet kleiner, maar gaan ze enkel sneller hangen. Kies voor een beha met sterke bandjes en stevige cups die voor voldoende ondersteuning van je borsten zorgen. Wil je de borsten goed laten uitkomen, draag je gerust een halterbeha. Deze lift de borsten en zorgt voor een verleidelijke boezem. Met een gedrapeerd bikinitopje wordt de aandacht van de borsten weggewerkt. Ook donkere kleuren laten borsten optisch kleiner lijken.

Draag kleding met een v-hals. Ook jasjes met een lage sluiting (één knop onder de borst) laten je figuur goed uitkomen.Wikkelvestjes en jurkjes zijn voor jou gemaakt.

Niet zo slim
Coltruitjes en andere hooggesloten kleding kan je beter mijden, ze leggen teveel nadruk op de borsten. Ook haltertopjes en spaghettitopjes blijven beter in de kleerkast, hieronder kan je geen beha verbergen. (lvl)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pastoorOp een dag gaat de pastoor naar de kerk met zijn fiets...maar hij heeft platte band.
Een man had het gezien en vraagt of er wat scheelt.
De pastoor  antwoord:"Ik heb een platte band en ik ga te laat komen in de mis".
Ik heb nog een touw in de koffer liggen zegt de man, ik bind jouw fiets vast aan mijn auto en als ik te snel ga bel je maar eens."
Ok,ze waren vertrokken en alles ging goed.
Opeens komt daar een wagen voorbijgereden tegen hoge snelheid waarop de man de pastoor vergeet en vol gas (zo van dat kan ik ook zunne manneke).
Een klein kindje ziet alles gebeuren, loopt naar binnen en zegt: Mama,mama,weet je wat ik nu gezien heb, er zijn 2 wagens aan het racen en de pastoor zit maar te bellen en te bellen om voorbij te steken.
� Reageer (0)
21-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trend verpest je trouwjurk

Nieuwe trend  verpest  je trouwjurk

De afbeelding “http://img530.imageshack.us/img530/7742/nuis4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Meer en meer bruiden besluiten hun bruidsjurk zónder enig respect te behandelen en hem compleet te verpesten. Ná de grote dag wel te verstaan? Doel van dat alles: natuurlijke of kunstige bruidsfoto's waarbij de jurk vuil, nat of onherkenbaar mag worden.

Doel is weg
"Ik was emotioneel niet gehecht aan mijn jurk. Ik heb er een mooie dag in beleefd en hij heeft me veel plezier verschaft. Maar na onze huwelijksdag merkte ik: zijn nut is weg. Waar ik voorheen heel beschermend was en schrik had voor het minste spatje, betekende de jurk nu niets meer voor mij", zo getuigt Yvonne Barrett.

Toen haar huwelijksfotografe voorstelde om een reeks te doen op de boerderij van haar man, was ze meteen weg van het idee. Haar vriendinnen echter waren gechoqueerd. "Ze leven nog met het idee dat het iets heilig is."

Gewone bruiden, ongewone plekken
Een emotie die ook fotograaf John Michael Cooper herkent. Hij begon de 'antibruid'-beweging in 2000. Voor hem was het om de beelden te doen. "Ik wilde ideeën uit mode en film in de huwelijksfotografie krijgen door bruiden op ongewone plekken te fotograferen." Daartoe liet hij ze in water spelen, in modder rollen of werden de jurken gewoon in brand gestoken. Het werd, onverwacht, een gigantisch succes en de foto's gingen de wereld rond.

Creation, not destruction
Foto's die vrouwen over heel de wereld raakten. Omdat ze zo'n complexe relatie hebben met hun jurk, die hen een van de mooiste dagen van hun leven heeft bezorgd, maar ook veel angsten en geld heeft gekost. Het succes van de website www.trashthatdress.com bewijst echter dat steeds meer vrouwen hun jurk een werkelijk doel willen geven. "It's about creation, not destruction' (het gaat om creatie, niet vernietiging), is de ondertitel van de website.

Respectloos
Traditionalisten zijn het daar niet mee eens. Zij zien in de 'bevuiling' van de bruidsjurk als absoluut respectloos, als het negeren van de gelofte. Velen zien er ook verkwisting in. "Als ze de jurk toch niet meer willen, kunnen ze deze even goed weggeven voor het goede doel."

Traditionele rol
"Zever, toch?" zegt Elizabeth Bright. "Die jurk was speciaal voor mij gemaakt, ik wil de enige zijn die hem draagt." Bright ervoer haar fotoshoot als bevrijdend. "Hoe modern je je huwelijk ook aanpakt, uiteindelijk speel je een traditionele rol en worden de 'gewone' foto's genomen. De foto's achteraf zijn veel natuurlijker en tonen mijn persoonlijkheid."

Hinderlijke jurk
Galita Walls voegt er aan toe: "Op de dag zelf heb je zo weinig tijd, is alles zo strak gepland¿ je jurk gaat aanvoelen als iets hinderlijk. Iedereen loopt te roepen dat je moet oppassen voor de jurk, dat niemand er op mag gaan staan. Dan is zo'n shoot erg bevrijdend, omdat je gewoon mag leven in de jurk."

Cooper is zeer tevreden met wat hij in gang heeft gezet. "Tien jaar geleden kon je nog geen bruid zover krijgen als op nat gras te gaan staan. Nu willen ze zelfs in de modder rollen." (edp)(br.hln)


� Reageer (0)
20-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wie danst er mee
 Wie danst er mee� Reageer (0)
19-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebroken zijn je vleugelsDe afbeelding “http://iloblog.photodj.be/blog?ShowFile&image=1185135286.jpeg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Gebroken zijn je vleugels
en vervagen alle lente kleuren
mijn hart spreekt zonder geluid
als ik zacht je naam fluister
 
onze kansen zijn verkeken
teveel woorden nog gezwegen
maar het is voorbij
wentel me nu in pure stilte

� Reageer (0)
15-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtige kleding stoort

Luchtige kleding stoort een op drie collega's

De afbeelding “http://img501.imageshack.us/img501/2358/modeez2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Een op de drie werknemers stoort zich aan de kledingstijl van zijn collega's in de zomer. Vijftien procent vindt dat collega's zich te sexy kleden. Dat blijkt uit een bevraging van 750 Nederlanders.

Het loopt vooral mis bij de twintig procent die geen kledingvoorschriften meekrijgt van de baas. De luchtige kleding die de vrije keuze met zich mee kan brengen schiet de collega's in het verkeerde keelgat.

Of het daarbij gaat om spaghettibandjes, te korte rokjes of sandalen waaruit onbestemde geuren opstijgen, is niet helemaal duidelijk. (novum/edp)(br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijke modellen slechter betaald

Mannelijke modellen slechter betaald

De afbeelding “http://img132.imageshack.us/img132/4763/20785872ea3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Mathias Lauridsen.

De afbeelding “http://img363.imageshack.us/img363/5224/90933696rn1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Mathias Lauridsen is langer bezig, maar moet de duimen leggen voor Fuchs.

Taylor Fuchs.

Mat Gordon.

Vrouwelijke modellen kunnen een mooi spaarboekje volstouwen, maar voor de mannen oogt het plaatje iets minder rooskleurig, zo toont de genadeloze lijst van Forbes. Waar de best verdienende vrouwelijke modellen elk jaar opnieuw vlot de wereldpers halen, zijn mannelijke modellen behalve minder duur, ook véél minder bekend.


Piepjong
Het best betaalde mannelijke model luistert naar de naam 'Taylor Fuchs', gevolgd door Mathias Lauridsen en Matt Gordon. Namen die bij niemand een belletje doen rinkelen, modellen die ook niet in de showbizzpagina's verschijnen of achtervolgd worden door paparazzi, laat staan dat ze herkend worden op straat.

Fuchs is amper 21 en al te zien in campagnes voor onder meer Dolce e Gabbana, Gianfranco Ferre en Pringle of Scotland. Lauridsen, 24, werkt sinds 2003, voor Costume National, Hugo Boss en Gucci. Matt Gordon, nog niet zo lang aan de slag, poseerde voor Gucci en Escada.

Vijf nullen
Mannelijke modellen verdienen maximaal een derde van wat vrouwelijke binnenhalen voor eenzelfde soort opdracht. Hun lonen bestaan dan ook meestal uit 5 nullen, in plaats van zes. Een deel van de verklaring is dat mannelijke modellen niet zo vaak nodig zijn. Er zijn minder sectoren waar ze in kunnen werken en vele acteurs en/of bekende sportlui lenen zich maar al te graag voor een vetbetaalde campagne waar ze geen blessures mee kunnen oplopen.

Multitasking
Een mannelijk model dat enige carrière wil maken, is dan ook beter van alle markten thuis. Zowel catwalks als advertenties, cataloguswerk en lucratieve magazinedeals. En nu maar hopen dat mannen zich werkelijk ook op de verzorgingsmarkt gaan storten en dat de mannentijdschriften boomen: dat zou meer mogelijkheden voor het ondergewaardeerde mannelijke model scheppen. (edp)(br.hln)

� Reageer (0)
14-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einstein

Einstein noemde geloof in god "kinderlijk bijgeloof"Een ongepubliceerde brief van die fysicus Albert Einstein, waarin hij schrijft dat het geloof in God een "kinderlijk bijgeloof" is, wordt donderdag in Londen te koop aangeboden. Dat meldde het veilingshuis Bloomsbury.

Menselijke zwakte
Van de vader van de relativiteitstheorie werd eerst gedacht dat hij een "ambivalente" houding had tegenover religie. Maar in een brief, die 3 januari 1954 gedateerd werd, aan filosoof Erik Gutkind is van enige ambivalentie geen sprake: "Het woord Gods is voor mij niets meer dan een expressie en het product van menselijke zwakheid. De Bijbel is een verzamelwerk van legendes die achtenswaardig zijn maar ook primitief en kinderachtig".

Joodse geloof
De brief, die in het Duits geschreven werd, behoorde een vijftigtal jaren tot de collectie van een privé verzamelaar. Volgens de krant The Guardian kan het schrijfsel 8.000 pond (10.000 euro) opbrengen.
In de brief schreef de beroemde Duitse fysicus dat de joden niet het verkozen volk zijn en dat "het joodse geloof, net zoals andere religies, een belichaming is van kinderlijk bijgeloof". Albert Einstein, die zelf jood was, bekende dat hij een geestelijke verwantschap had met zijn geloofsgenoten maar maakte geen enkel onderscheid tussen joden en niet-joden.

Zonder dubbelzinnigheid
Eerdere wetenschappelijke commentaren op religie, zoals "de wetenschap zonder religie is mank, religie zonder wetenschap is blind", zijn het object van ontelbare uiteenlopende interpretaties. Volgens Rupert Powell, directeur van Bloomsbury, illustreert deze nieuwe brief "zonder dubbelzinnigheid" de visie van Einstein op religie. (afp/tdb)(br.hln)

� Reageer (0)
11-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag

Moederdag

De afbeelding “http://img443.imageshack.us/img443/2447/mary350uo7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. In Nederland en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In de omgeving van Antwerpen wordt Moederdag op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd, sinds 1913. In Frankrijk is het Moederdag op de laatste zondag van mei - tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El día de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.


Moederdag werd in 1908 bedacht door Anna Jarvis uit West Virginia in de Verenigde Staten. De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid.

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school cadeaus gemaakt.

Oorsprong

Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag. Bij de oude Grieken behoorde het vereren van de moedergod Rhea tot de lenteriten. De katholieke Kerk kent een lange traditie van verering van Maria, de moeder van Jezus.

In het Verenigd Koninkrijk is Mothering Sunday een christelijke feestdag, te vieren op de vierde zondag in de Vastentijd, de aanloop naar Pasen, waaruit de huidige Britse variant van Moederdag is geëvolueerd. In 1644 was er in Engeland voor het eerst sprake van een Moederdag zonder kerkelijke achtergrond.

Pas in het midden van 19e eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd. In 1870 startte rechter Julia Ward Howe uit Philadelphia een grote publiciteitscampagne voor Moederdag, een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. Het succes kwam echter pas nadat Anna Marie Jarvis in 1907 Moederdag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. In 1908 organiseerde Anna Jarvis (1864-1948) uit Grafton, West Virginia de eerste Moederdag, vooral om haar moeder Ann Reeves Jarvis te herdenken die in de Amerikaanse Burgeroorlog zogenaamde Mother's Day Work Clubs had georganiseerd om voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders te zorgen. Het idee sloeg aan, en Jarvis zette door om meer mensen over te halen. In 1914 besloot president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother's Day zou zijn, een nationale feestdag.

De Amerikaanse moederdag was nog niet bekend, toen de Antwerpse liberaaldenkende kunstenaar en schepen Frans van Kuyck (1852-1915) in 1913 een moederdag lanceerde op 15 augustus, de feestdag van Maria, sinds 1124 de patrones van de stad. Het was de dag van de grote Mariaprocessie. Volgens de Antwerpse schepen was de sociale orde in het begin van de eeuw grondig verstoord door de ingrijpende modernisering. Zijn remedie: het herstellen en cultiveren van de waardigheid van de familie. Hiervoor moest volgens Van Kuyck alles ingezet worden op het in beeld brengen van de rol van de moeder in het gezin en de maatschappij. Een speciale dag leek hem een ideale techniek. Van Kuyck mobiliseerde de plaatselijke pers en de scholen, publiceerde een scenario en zette een propagandacomité aan het werk. De kinderen en vader moesten moeder verrassen met versieringen, gelegenheidsversjes, bloemen, speciale broodjes en zelfs juwelen.

Na de Eerste Wereldoorlog verspreidde moederdag zich over de wereld. In Nederland begon de traditie rond 1925.

Tegenwoordig wordt moeder op moederdag vrijgesteld van huishoudelijke werkzaamheden. Het is een traditie dat moeders een ontbijt op bed krijgen en verrast worden met een zelfgemaakt cadeau. De kinderen hebben dit vaak op school of op het kinderdagverblijf gemaakt. Traditioneel wordt ook oma op deze dag bezocht.

Eerstvolgende Moederdagen

2008     11 mei
2009     10 mei
2010     9 mei
2011     8 mei
2012     13 mei
2013     12 mei
2014     11 mei
2015     10 mei
2016     8 mei
2017     14 mei
2018     13 mei


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bloem zo wonderlijk mooi


De afbeelding “http://img145.imageshack.us/img145/2551/bloemgg5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Een bloem zo wonderlijk mooi
opvallend middelpunt in het groen
zoveel bloemen wuiven
op hun kwetsbare steeltjes
aan de rand van het groen
maar die ene bloem in het midden
voelt zich zo alleen

voorzichtig wagen de bloemen
te stappen in het groen
velen kunnen hun pad niet aan
verwelken voor ze daar zijn
dicht bij die wonderlijke bloem

een bloem zo wonderlijk mooi
opvallend middelpunt in groen
moet de eenzaamheid verbreken
verlangend maar fier rechtop
zelf schuiven naar de rand
waar alle bloemen wuiven
naar die wonderlijk mooie bloem.

� Reageer (0)
10-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie vlinder


De afbeelding “http://img371.imageshack.us/img371/4716/vlinderwc1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


een mooie vlinder
rustend op een bloem
in het zonlicht verpozend

overal de geur
van versgemaaid gras
nog wat nat

alle blaadjes groen
bomen in volle glorie
trots en sterk

de rivier
kabbelt onbezorgd voort
een stroom van rust

perfect tafereel
dat net als jij
zorgt voor een warme gloed

een glimlacht tovert op mijn gezicht
geluk hoeft niet
iets groot te zijn

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joke Van de Velde

Joke Van de Velde: 'Ik stop maar niet met wenen'


De afbeelding “http://img47.imageshack.us/img47/4739/jokevt1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Joke Van de Velde was sinds twee weken de nieuwe vriendin van de overleden François Sterchele. Maar die liefdesrelatie kwam woensdagnacht abrupt aan een einde.

De ex-Miss België is er het hart van in. "Ik stop maar niet met wenen", zegt ze in Het Laatste Nieuws. "François was al vier maanden vrijgezel, na een relatie van vier jaar. Het klikte echt tussen ons: zijn oprechtheid, zijn attendheid, zijn humor. Ik kon zó om hem lachen."

"Maandag hebben we elkaar voor het laatst gezien. We waren nog iets gaan drinken. Normaal hadden we donderdag om zes uur opnieuw afgesproken", gaat Joke verder. "Toen ik wakker werd, had een vriendin me al een sms gestuurd. Ik geloofde het niet. Een paar minuten later kreeg ik telefoon van een goeie vriend van François: het was waar. Ik was verbijsterd. Totaal van de kaart."

"François was een goed mens. Het was erg lang geleden dat ik dát nog eens gevoeld had bij een man. Hij zat ook boordevol ideeën. Hij maakte toekomstplannen, want hij wist dat hij niet eeuwig kon voetballen."(br.Het Nieuwsblad)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag mooie zonnige dagDe afbeelding “http://img119.imageshack.us/img119/4078/10meilh4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

dag mooie zonnige dag
ik groet je nu vaarwel
je ging weer veel te vlug voorbij
als in een heerlijk liefdesspel

Je bracht mij weer veel vreugde
liet me lachen als een kind
dat heeft gewonnen met knikkeren
en het spelen heerlijk vindt.

vaarwel dus mooie zonnige dag
de nacht die komt eraan
we hopen heerlijk te slapen
om morgen gezond weer op te staan.

maar ook de dag van morgen
is 's avonds weer voorbij
de klok draait steeds de uren rond
geeft na de nacht de dag weer vrij.

een dag als vele anderen
maar toch weer anders ingedeeld
en omdat geen dag hetzelfde is
heb ik mij geen moment verveeld.

dus mooie dag, vaarwel dan maar
want wat geweest is is geweest
ik heb vandaag van jou genoten
je was voor mij als één groot feest.

� Reageer (0)
09-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode tip 2008 eye liner

Mode tip 2008 eye liner


De afbeelding “http://img372.imageshack.us/img372/3235/kattenogenvuittonzy9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Louis Vuitton


Een elegant streepje langs de bovenwimpers of opvallende kattenogen

Wat je ook kiest, liquid liner hoort dit najaar in elke beautycase thuis.
Gespot bij: Prada, Dior, Ralph Lauren en Louis Vuitton


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode tip 2008

Mode tip 2008

Dries van Noten enz...


De afbeelding “http://img107.imageshack.us/img107/4636/eltrojurkenvr5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Gespot op verschillende catwalks o.a bij Eltro, D&G, Dries van Noten enz...

De lange jurken van de jaren 70 zijn terug


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blauwe parels maken me stil


De afbeelding “http://img503.imageshack.us/img503/672/marymilesminterge6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

blauwe parels maken me stil
woorden als de mooiste bloemen
gesierd door prachtige vlinders

de wereld zien van uit je eigen hart
door je eigen ziel geïnterpreteerd             
getoonde respect voor het leven

de deuren van mij hart op een kier
zo veel stroomt binnen
in het leven zo veel te winnen

zo veel wil ik zeggen
ik kom alleen tot zwijgen
als of de bron me omarmt

ik geniet
de stilte is mijn pracht
een nieuw gevonden kracht

een stroming zo puur
die ik eindelijk zelf stuur
vertrouwen in mijn eigen structuur

vul eerst je eigen hart met liefde
wil je het anderen kunnen geven
een wijsheid voor het leven

 

� Reageer (0)
06-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jouw zachte woorden

De afbeelding “http://img59.imageshack.us/img59/4964/marypickfordlp0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


jouw zachte woorden
hebben mij stilletjes beroert
even heb ik jouw eeuwigheid gevoelt
jouw zachte woorden
klonken in mijn hart
eindeloos verzachten zij
teder mijn smart
jouw zachte woorden
hebben mij omstrengeld,vast omarmd
mijn kou even verwarmd
jouw zachte woorden
hebben mij eeuwig gekust
intens heb ik dat gemist
jouw zachte woorden
geven mij grensenloze kracht
dragen mij door dag en nacht
spreek tot mij poezie
met zachte woorden
zing jouw melodie
spreek tot mij
met zachte woorden
in alle eeuwigheid
tot aan het einde
van de tijd...� Reageer (0)
04-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jij bent zo lief


De afbeelding “http://img388.imageshack.us/img388/6543/januyw1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


jij bent zo lief
jij bent mijn hartedief
op het moment dat ik je zag
was ik verloren
o wat was dat een mooie dag
je keek me aan met die mooie bruine ogen
en ik kon je ogen niet weerstaan
vanaf dat moment hoorde je bij mij
we liepen in de velden zij aan zij
en dan gaf je me een dikke zoen,
nu weet ik niet meer wat ik zonder jou moet
je bent zo lief,
jij bent mijn hartedief
mijn zonneschijn
mijn beste vriend
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Story Greta Garbo

Greta Garbo


De afbeelding “http://img231.imageshack.us/img231/5241/2005npo3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Greta Garbo (Stockholm, 18 september 1905New York City, 15 april 1990) was een Zweedse actrice die werd geboren als Greta Lovisa Gustafsson.

Carrière

Garbo moest op haar veertiende leeftijdsjaar stoppen met school om te gaan werken. Dit was noodzakelijk omdat haar vader, met wie ze een hechte band had, was gestorven. Nadat ze model had gestaan voor advertenties, begon ze figurantenwerk in films te doen.

Toen Garbo zestien jaar oud was, werd ze gecast in Luffar-Petter (1922). Dit werd haar doorbraak als actrice. Omdat ze potentie zag in een carrière als actrice, besloot ze tot en met 1924 te studeren aan het prestigieuze Kungliga Dramatiska Teatern. Tijdens haar studie ontmoette ze regisseur Mauritz Stiller. Ze groeide uit tot zijn leerling en kreeg van hem de bijnaam "Greta Garbo". Hij castte haar in Gösta Berlings saga (1924).

Voor de opnamen van haar volgende film Die Freudlose Gasse (1925), ging Garbo met Stiller naar Duitsland. In 1924 had ze hier een ontmoeting met de Amerikaanse regisseur Victor Seastrom. Seastrom stelde ze vervolgens voor aan producent Louis B. Mayer, die destijds verbleef in Berlijn. Hoewel Mayer suggereerde dat Garbo gewicht moest verliezen, bood hij haar een contract aan van 400 dollar per week. Garbo signeerde deze en kwam op 25 juli 1925 met Stiller aan in New York City.

Carrière in Amerika: Een slecht begin

http://ursispaltenstein.ch/blog/images/uploads_img/garbo.jpg

Garbo bracht de zomer van 1925 voornamelijk door met het poseren voor fotografen. Na een mislukte fotosessie, werd Garbo doorverwezen naar de legendarische fotograaf Arnold Genthe om toch nog een kans te maken voor een vast contact bij Metro-Goldwyn-Mayer. Dit verliep succesvol en Garbo signeerde haar contract bij Metro-Goldwyn-Mayer op 26 augustus 1925.[2]

Een paar weken later vertrok Garbo met Stiller naar Los Angeles, waar ze een kleine metamorfose kreeg. Omdat rond deze tijd haar verlegenheid overnam, vroeg producent Irving Thalberg zich af of Mayer er recht aan deed Garbo een contract aan te bieden. De studio wist niet goed wat ze met de actrice en haar overkomen aan moesten.[3]

Garbo kwam actrice Lillian Gish regelmatig tegen op het perceel van de studio. Ze raakten bevriend en Gish haalde cameraman Hendrik Sartov over om een screentest met de Zweedse actrice te doen. Regisseur Monta Bell was destijds aan het casten voor Ibáñez' Torrent (1926) en wilde Norma Shearer voor de hoofdrol. Omdat Shearer nog niet lang klaar was met de opnamen van Lady of the Night (1925), wees ze de rol af. Bell zag hierna de screentest die Sartov met Garbo had gedaan en raakte geïntrigeerd en stond erop dat Garbo de rol zou krijgen. Garbo had hier gemengde gevoelens bij. Hoewel ze gelukkig was dat haar een kans werd aangeboden, verlangde ze er naar dat haar eerste Amerikaanse film door Stiller geregisseerd zou worden.

Eerste Amerikaanse filmrollen

De afbeelding “http://img512.imageshack.us/img512/3619/gretagarbocover2kz0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Haar onbekwaamheid in het spreken van de Engelse taal zorgde voor conflicten met de crew van Ibáñez' Torrent en collega's. Ze kon het niet goed vinden met tegenspeler Ricardo Cortez en sprak nauwelijks met hem tijdens de opnamen.[5]

Garbo had verscheidene tegenslagen tijdens het maken van de film. Zo werd ze nauwelijks serieus genomen en had ze regelmatig last van heimwee. Omdat haar werd gezegd dat ze een goede vertolking neerzette, trok ze zich niet terug. Daarnaast begon Garbo steeds sneller Engels leren te spreken. Dit gaf haar meer zelfvertrouwen.[6]

Hoewel Mayer er tijdens de promotie enkel positief over was, lagen de verwachtingen laag. Na de preview aan het begin van 1926, kon Stiller er ook geen goed woord over kwijt, waardoor Garbo nerveus werd en voortaan alleen nog maar hem als haar regisseur wilde. Het merendeel van de critici was echter meer lovend over de film. Zo vergeleek criticus Richard Watts, Jr. haar met Norma Talmadge, Carol Dempster, Zasu Pitts en Gloria Swanson.[7] Aanzienlijk veel lovende kitieken over de actrice zouden nog volgen.

Thalberg gaf Garbo toestemming om voor haar tweede film geregiseerd te worden door Stiller. Ze werd gecast in The Temptress (1926), met Stiller als haar regisseur. Garbo was enthousiast over de samenwerking en dacht zichzelf nu pas werkelijk te kunnen bewijzen als actrice.[8]

Al vanaf het begin van de opnamen kreeg Stiller onenigheid met Garbo's tegenspeler Antonio Moreno. Daarnaast kon hij niet goed overweg met de Amerikaanse methoden van het maken van een film. Ondertussen kreeg Garbo te horen dat haar zus Alva was gestorven. Nadat ze de nodige scènes afmaakte, ging ze gebroken terug naar huis. Ze was niet meer in staat te werken, maar keerde uit respect voor haar regisseur enkele dagen later terug naar de set.

Twee dagen later werd Stiller, na veel klachten over hem, ontslagen door Thalberg. Al snel werd hij vervangen door Fred Niblo, die het volgens de studio veel beter deed. Thalberg besloot dat de film opnieuw gemaakt zou moeten worden.[9]

Ondanks alle tegenslagen bleef Garbo doorgaan met het meewerken aan de film. Ze had moeilijkheden met Niblo, maar bouwde een vriendschap op met cameraman William Daniels. Toen de opnamen werden afgerond, was Garbo uitgeput en beladen met emoties.[10] Thalberg vertelde tegen haar dat ze al snel samen met John Gilbert aan een nieuwe film moest gaan werken. Garbo ging hier tegenin en zei dat ze tijd nodig had om uit te rusten.

The Temptress werd in augustus 1926 voor het eerst vertoond en werd na de première in oktober een daverend succes. Garbo werd populair bij het publiek, maar kraakte zelf de film af en suggereerde dat ze geen echte actrice zou zijn. Ze was wel bewust van de opbrengsten van de film en was dan ook ontzet toen bleek dat zij hier geen profijt uit zou maken.


Relatie met John Gilbert

De afbeelding “http://img521.imageshack.us/img521/4772/gretagarbobycsbullbigjf3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Hoewel Garbo uitgeput was, was ze enthousiast om samen te werken met John Gilbert, die ze had gezien in The Big Parade (1925). Ze was echter ontevreden over het script en dat ze opnieuw uitbundige kostuums moest dragen en voor haar rol verwacht werd dat ze mannen zou verleiden.

Mayer toonde geen sympathie voor de actrice en droeg haar op zich te vermannen. Garbo miste verscheidene repetities voor haar derde Amerikaanse film, Flesh and the Devil (1926). Toen ze duidelijk maakte terug te willen gaan naar Zweden, vertelde Mayer dat er niet verwacht werd dat Garbo nog zou meewerken aan de film.

Hoewel Garbo in contact kwam met haar advocaat, keerde ze een aantal dagen later terug naar de studio, waar ze Gilbert voor het eerst ontmoette. Ondanks Gilberts afgunst voor haar, besloot regisseur Clarence Brown dat Garbo mee mocht doen aan de film. Al na de eerste dagen van de opnamen, werd Gilbert verliefd op Garbo.[11] Ook Brown respecteerde de actrice.

De romantische scènes met Gilbert en Garbo waren volgens Brown zó intens, dat er al snel geruchten ontstonden over een affaire tussen de twee. Door de aantrekkingskrachten werd scenarioschrijver Frances Marion ingehuurd om de scènes dusdanig te herschrijven, dat het een erotische tint zou krijgen.

De geruchten bleken waar te zijn en Gilbert deed in het publiek een huwelijksaanzoek. Garbo haastte zich echter weg en liet hem onbeantwoord achter. Niet veel later werd Garbo 21 jaar oud. Hoewel er geen tijd was voor een feest, werd haar salaris verhoogd naar 600 dollar per week.

Ruzie met MGM

De afbeelding “http://img225.imageshack.us/img225/7461/gretagarbo729134bf0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De film werd aan het einde van 1926 uitgebracht en lokte een baanbrekend aantal publiek. Garbo kreeg lovende kritieken en zat zonder een druk schema. Toen de studio haar een script opstuurde van Women Love Diamonds (1927). Garbo weigerde in te stemmen om een rol in de film te spelen, waarmee ze opnieuw ophef veroorzaakte. Daarnaast kreeg Gilbert een affaire met Renée Adorée, zijn tegenspeler van de film The Big Parade (1925).

Garbo raakte hierdoor gedeprimeerd en ging niet in op contacten van Thalberg. Mayer besloot haar salaris in te houden. Uiteindelijk werd Pauline Starke gecast in Women Love Diamonds. Ze bracht haar tijd door met Stiller en leek haar relatie met Gilbert te breken. Hij was ontzet dat Garbo niet met hem wilde huwen en verbleef voor een lange periode in New York City.

Toen Garbo terugkeerde naar de studio eiste ze een salarisverhoging van 600 dollar naar 3.000 dollar per week.[12] Ze begon te staken tot de studio zou toegeven aan haar wensen. Dit deed de studio uiteindelijk.

Ondertussen werd het script Anna Karenina gereed gemaakt. Het was de bedoeling dat Garbo hier de titelrol in zou spelen. Toen Garbo opnieuw niet kwam opdagen, werd haar salaris voor een tweede keer ingehouden. Dit incident werd al snel vergeten toen Garbo instemde om tegenover Aileen Pringle en Lew Cody te spelen in His Brother from Brazil. Echter, toen Pringle zich terugtrok van de film, werd Garbo ontslagen van de film, die uiteindelijk nooit gemaakt werd.

Niet veel later bood de studio Garbo aan haar salaris nog uitbundiger te verhogen, mits ze geen ophef zou maken over een gestuurde script en de aangewezen regisseur en cameraman. Verder werd ze geacht interviews te doen als hiernaar werd gevraagd. Garbo stemde in en opnieuw werden er plannen gemaakt voor een verfilming van Anna Karenina.

Rond deze tijd kwam Gilbert opnieuw in beeld. Hij viel Garbo lastig en diende een aanklacht in bij de politie. Hier beweerde hij bijna vermoord te zijn door Stiller. Later werd bekend dat Gilbert een dronken aanval had en Stiller Garbo probeerde te beschermen tegen hem. Gilbert moest een nacht de gevangenis in. Desondanks verliet Garbo hem niet.[13]

Terwijl ze bezig was met het maken van Anna Karenina, werd Gilbert gecast in de dramafilm Twelve Miles Out (1927). Ze was voor het eerst in tijden tevreden en werd met Gish gefotografeerd op de set van The Wind (1927). Dit was voor het eerst in zes maanden dat er een foto van de actrice werd gemaakt.

Tijdens de opnamen van Anna Karenina viel op bij collega's dat Garbo sinds haar verschijning in Flesh and the Devil en gewicht was aangekomen. Garbo's nerveuze karakter kwam weer omhoog. Toen er twee weken van de opnamen op zat, raakte Garbo ernstig ziek. Een dokter constateerde dat Garbo wellicht vergiftigd was. Thalberg legde het project stil toen Garbo na een periode nog steeds niet genezen was. Terwijl de crew en collega's van de film verder gingen met het maken van andere films, werd de film aangepast en hernoemd naar Love (1927). Na een maand leek Garbo genezen te zijn en werd ze aangewezen om in Love te spelen, tegenover Gilbert.


Een nieuw imago

De afbeelding “http://img297.imageshack.us/img297/2716/annachristie30vh2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De opnamen van Love liepen vlekkeloos en zonder ophef. Gilbert en Garbo leken opnieuw een gelukkige relatie te hebben. Mede door hun relatie werd de film een groot succes. Het was de bedoeling dat het koppel ook samen te zien zou zijn in The Divine Woman (1928). Hoewel Gilbert onbeschikbaar was, werd Garbo wel gecast.

Ze was tevreden met de rol in de film. Haar ruzies met Gilbert werden echter wel hervat, aangezien Gilbert nog altijd gefrustreerd was dat Garbo niet met hem wilde trouwen. Ondertussen ging Stiller er zowel fysiek als emotioneel op achteruit en kondigde aan terug te gaan naar Zweden. Tijd om hier iets aan te doen had Garbo niet, aangezien regisseur Victor Seastrom en cameraman Oliver T. Marsh de publieke imago van de actrice probeerde te veranderen met The Divine Woman. Ze stond namelijk, tot haar ongenoegen, voorheen bekend als een femme fatale en zou zichzelf met deze film bewijzen als een simpele vrouw.[14]

Na de opnamen liet Seastrom weten het uitmuntend te vinden om samen te hebben gewerkt met Garbo. De film werd een enorm succes en Garbo werd geprezen voor het spelen van een (voor haar) nieuwe persona. Vlak voordat de film werd uitgebracht nam Garbo afscheid van Stiller, die Amerika verliet voor zijn thuisland.

Garbo werd vlak voor de distributie van The Divine Woman aangewezen om een rol te spelen in de film War in the Dark. De film draaide in eerste instantie om een man, maar werd herschreven op een dusdanige manier, dat Garbo's karakter de hoofdrol zou hebben. Garbo vond het echter een belachelijk verhaal geworden en weigerde mee te werken. Omdat de studio in de ban was van de overname van de geluidsfilm, ging Garbo's protest aan hen voorbij.

Zes maanden later werd bekend gemaakt dat Garbo wel begon mee te doen aan het project War in the Dark, nadat ze een rol in Dream of Love (1928) weigerde.[15] Bronnen uit die tijd laten weten dat ze tijdens de opnamen humeurig zou zijn geweest. Marion Davies had haar in deze periode bezocht op de set, waar Garbo haar na een kort gesprek op botte wijze wegstuurde. Hoewel Davies een van de meest machtvolle actrices was van Metro-Goldwyn-Mayer, tolereerde de studio Garbo's gedrag.[16] Garbo was afstandig tegen haar collega's en bepaalde haar eigen werktijden.

De opnamen van de film zaten er deels daardoor al na een maand op. Nadat de film de titel The Mysterious Lady werd gegeven, ging het op 4 augustus 1928 in première. Ondanks haar onbereidheid om aan deze film mee te werken, werd ze wederom geprezen om haar acteerprestaties.


De afbeelding “http://img262.imageshack.us/img262/8381/garbo12ts6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


� Reageer (0)
03-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurrijke vlinders fladderen om me heen


De afbeelding “http://img393.imageshack.us/img393/1464/nuir0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Kleurrijke vlinders fladderen om me heen
wanneer ik even buiten loopt

De zon schijnt diep in mijn hart
en houdt de warmte even vast

De zachte bries waait speels door mijn haar
en dwaalt even mee in mijn gedachtenstroom

Als ik doelbewust mij ogen sluit
genietend van dit vrolijke lentegevoel
dan heb ik het gevoel dat het al zomer is

� Reageer (0)
02-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicole Kidman speelt Dusty Springfield

Nicole Kidman speelt Dusty Springfield

De afbeelding “http://img259.imageshack.us/img259/688/nicoleih4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Nicole Kidman vertolkt de hoofdrol in een film over het leven van de Britse popdiva Dusty Springfield, meldt filmvakblad Variety. De 40-jarige actrice tekent ook voor de productie van de biopic, die wordt geschreven door successcenarist Michael Cunningham.

Turbulent leven
De film beschrijft het leven van een de populairste Britse zangeressen van de jaren zestig, die in 1999 overleed. Haar drugs- en drankmisbruik worden belicht, net als haar frequente bezoekjes aan de psychiater. "Het zal een beeld geven van de echte Dusty, een grootse artieste met wie niemand zich echt raad wist", zegt Cunningham. "Maar de geschiedenis zal uitwijzen dat zij net zo groot is als The Beatles en de Rolling Stones." (novum/vsv)(br.hln)

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!