Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim 3 miljoen baby's sterven binnen eerste levensmaand

Ruim 3 miljoen baby's sterven binnen eerste levensmaand


http://img263.imageshack.us/img263/8131/babyrn.jpg


In 2009 zijn er wereldwijd zo'n 3,3 miljoen baby's gestorven nog voor ze een maand oud waren. Dat is een verbetering tegenover 1990, toen stierven 4,6 miljoen pasgeborenen. Vooral in de ontwikkelingslanden gaat de vooruitgang te traag. Dat is gebleken uit een nieuwe studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De babysterfte maakt 41 procent uit van alle overlijdens van kinderen tot vijf jaar. Drie kwart van de overlijdens van pasgeborenen heeft te maken met prematuriteit, verstikking of ernstige infecties.

Vijf landen vertegenwoordigen de helft van de gevallen: China, de Democratische Republiek Congo, India, Nigeria en Pakistan.

In Afrika daalt de babysterfte met slechts 1 procent per jaar. Aan dat tempo zal het continent meer dan 150 jaar nodig hebben om op hetzelfde niveau te raken als bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, luidt het. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen die niet ravotten lopen meer kans op depressie

"Kinderen die niet ravotten lopen meer kans op depressie"


http://img20.imageshack.us/img20/2770/kinderendiespelen.jpg


Ouders die hun kinderen niet buiten laten spelen uit overbezorgdheid kunnen hun kinderen meer kwaad dan goed doen, waarschuwen experts.

Overbeschermende moeders en vaders die hun kinderen niet spontaan laten spelen kunnen zo hun risico op depressie en zelfdoding verhogen. De schade door het missen van kampen bouwen, in bomen klimmen of gewoon de natuur ontdekken is aanzienlijk.

Amerikaanse experts bestudeerden het verdwijnen van vrij spel bij kinderen en het effect hiervan op de maatschappij. Zonder spontaan buiten spelen, lopen kinderen meer kans op obesitas, een slechte lichamelijke gezondheid en kunnen ze geen sociale vaardigheden ontwikkelen. Professor in de psychologie Peter Gray: "De mogelijkheden van kinderen om vrij buiten te spelen nam de laatste vijftig jaar dramatisch af in ontwikkelde landen. Dit probleem blijft toenemen en heeft ernstige negatieve gevolgen voor de lichamelijke, mentale en sociale ontwikkeling van de kinderen. Er is een duidelijk verband tussen de afname hiervan en de stijging van depressies, zelfmoord, narcisistische trekken bij kinderen."

Ook is het belangrijk dat ze leren spelen met kinderen van andere leeftijden. Ouderen kunnen jongeren nieuwe vaardigheden leren, wat een win-winsituatie voor beiden is. Expert Lenore Skenazy duidt beschermende ouders, georganiseerde sportclubs en een onterechte angst voor het onbekende, maar ook computerspelletjes en sociaalnetwerksites als de oorzaken aan voor het verdwijnen van het spontaan spelen.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seksuele opvoeding voldoet niet aan noden tieners

"Seksuele opvoeding voldoet niet aan noden tieners"


http://img706.imageshack.us/img706/9279/seksueleopvoeding.jpg


Scholen komen niet tegemoet aan de noden van jongeren rond seksuele- en voortplantingsonderwerpen. Dat blijkt uit een een bevraging bij 14- tot 17-jarigen uit Limburg.

"Jongeren vinden continuïteit belangrijk en gaven aan dat een jaarlijkse themaweek rond seksuele en reproductieve onderwerpen aangewezen is", zeggen onderzoekers Goele Jans en Birgit Thaels. "Inhoudelijk zou er meer aandacht geschonken mogen worden aan thema's zoals aids, tienerzwangerschappen, abortus en gevoelens rond seksualiteit, en minder aan de klassieke thema's zoals de bouw en werking van voortplantingsorganen."

Uit de bevraging bleek ook dat meisjes over de thema's liever met een externe persoon spreken en dan nog liefst een vrouw. "Die kan zich beter inleven in de leefwereld van de meisjes en deelt gelijklopende ervaringen op seksueel en reproductief gebied. Zo kan ze beter praten over menstruaties, voortplanting, zwangerschap en bevalling", aldus Jans en Thaels.

Meisjes houden de lessen liever gescheiden van jongens. Die laatste willen meer tijd besteden aan lestijden over anticonceptie en soa's. Sommige meisjes vinden het voldoende het bestaan van de soa's te kennen, zonder er verder op in te gaan. "Door lessen gescheiden te houden, kan een opsplitsing in thema's gemaakt worden", besluiten de vorsers.� Reageer (0)
30-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man ligt wakker om niets, vrouw door financiële zorgen

Man ligt wakker om niets, vrouw door financiële zorgen


http://img199.imageshack.us/img199/143/wakkerliggen.jpg


Financiële zorgen houden 30 procent van de vrouwen 's nachts wakker, 35 procent van de mannen daarentegen kan de slaap niet vatten zonder reden, dat blijkt uit een Amerikaanse enquête.

Uit een studie naar de gewoonten van 1000 vrouwen en mannen met een gemiddeld inkomen blijkt dat de tweede meest voorkomende oorzaak van slaaploosheid takenlijstjes en werkstress was. Onderzoekster Linda Descano: "66 procent van de vrouwen regelt tegenwoordig de financiën van het huishouden, het is dus niet verrassend dat dit hen wakker houdt. Verder blijkt ook dat dames meer getroffen worden door wanorde dan heren, dit frustreert 73 procent van hen, in vergelijking met slechts 59 procent van de mannen. De helft van de dames is ontspannen wanneer ze georganiseerd zijn en 40 procent is dan gelukkig, bij mannen is dat respectievelijk 41 en 37 procent.

Wanneer je je veel zorgen maakt en je slaap hieronder lijdt, is het belangrijk voor je gezondheid om dit zoveel mogelijk te beperken. Een van de redenen waarom we 's nachts wakker liggen is omdat dit het enige tijdstip is waarop we ontspannen en kunnen nadenken over wat ons zorgen baart. In plaats van dit 's avonds te doen, reserveer je beter wat tijd overdag om dit te doen. Ook kan een lijstje maken helpen, schrijf alles neer wat je zorgen baart en bedenk ook meteen een oplossing. Door je zorgen te identificeren kun je ze beter 's nachts loslaten.� Reageer (0)
29-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besnijdenis voor alle gezagsdragers in Zimbabwe

Besnijdenis voor alle gezagsdragers in Zimbabwe


http://img534.imageshack.us/img534/9813/besnijdenis.jpg


Om de verspreiding van het HIV-virus tegen te gaan, moeten alle mannelijke gezagsdragers in Zimbabwe zich laten besnijden. Dat heeft Thokozani Khupe, vicepremier van het Afrikaanse land, meegedeeld aan de krant Sunday Mail.

Alle ministers, de 150 parlementsleden en alle andere mandatarissen op stedelijk en gemeentelijk niveau moeten voor de bijl. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat een besneden man minder risico loopt om het HIV-virus, dat kan leiden tot AIDS, te verspreiden. "Als gezagsdragers moeten we het goede voorbeeld geven", motiveert Thokozani Khupe de beslissing.

Zimbabwe is een van de dertien landen in zuidelijk en oostelijk Afrika die deelnemen aan een project om 38 miljoen mannen - 80 procent van de mannelijke bevolking onder de 49 jaar - te laten besnijden. Voor het project werd 2,5 miljard dollar uitgetrokken. (br.hln)� Reageer (0)
28-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internetten op het werk bevordert de productiviteit

Internetten op het werk bevordert de productiviteit


http://img5.imageshack.us/img5/7567/internetten.jpg


Vanaf nu heb je het perfecte excuus om te internetten op het werk: surfen maakt werknemers namelijk productiever. Dat blijkt uit een Britse studie.

Werknemers die tijdens hun pauze even internetten, hebben achteraf meer energie dan collega's die bijvoorbeeld een telefoontje pleegden of een sms'je stuurden naar hun geliefden.

Onderzoekers verdeelden 96 studenten in drie groepen: de eerste groep mocht tijdens de pauze geen internet gebruiken, de tweede mocht tijdens de pauze wel surfen, en de laatste groep kreeg helemaal geen pauze.

Minder moe
Na twintig minuten kregen ze een tekst voorgeschoteld waarin ze zo veel mogelijk e's moesten aanduiden. Wat blijkt? De internetters waren een stuk productiever dan de andere twee groepen. De surfers werden minder snel moe, minder verveeld en werkten beter mee.

"Wanneer mensen tijdens de pauze surfen, dan bezoeken ze enkel websites die ze leuk vinden. Dit is net hetzelfde als een kopje koffie of een tussendoortje halen", legt Dr. Vivien Lim van de Nationale Universiteit van Singapore. "Zulke pauzes zijn aangenaam waardoor de werknemer zich achteraf een stuk beter voelt."

Toch spreken eerdere onderzoeken dit tegen: die toonden aan dat surfen ons minder productief maakt. De Amerikaanse techneut Nicholas Carr doet daar zelfs een schepje bovenop: volgens hem maakt het internet ons niet alleen lui, maar ook dom. Omdat alle informatie zo gemakkelijk en snel op het internet te vinden is, zouden onze hersenen lui worden waardoor we ons niet meer kunnen concentreren.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongens worden sneller volwassen... maar hun brein hinkt achterop

Jongens worden sneller volwassen... maar hun brein hinkt achterop


http://img708.imageshack.us/img708/5563/breinachterop.jpg


Jongens worden alsmaar sneller volwassen. Onderzoek toont aan dat tienerjongens rond hun 18e lichamelijk volwassen zijn, in 1800 gebeurde dat pas rond de leeftijd van 22. Het brein hinkt echter wel achterop, wat volgens wetenschappers heel wat risico's met zich meebrengt.

Hun lichaam mag dan wel vroeger rijp worden, toch slagen hun hersenen er maar niet in om een inhaalbeweging te maken. En dat 'onvolwassen brein' brengt volgens onderzoekers heel wat problemen met zich mee. Een Duitse wetenschapper is er zelfs van overtuigd dat tienerjongens hierdoor onnodige risico's nemen in het leven, in sommige gevallen zelfs met de dood tot gevolg.

De wetenschapper verwijst naar de 'accident hump', een periode waarin jonge mannen door hoge testosterongehaltes roekeloos gedrag gaan vertonen (verkeersongevallen, drugs- en alcoholmisbruik,...). Dat gedrag komt vooral voor rond de periode waarin mannen seksueel rijp worden.

Aan de hand van sterftecijfers uit vijf verschillende Europese landen, ontdekte Joshua Goldstein dat ongevallen als gevolg van de 'accident hump' alsmaar op jongere leeftijd plaatsvinden. Hoe hoger de testosterongehalte tijdens het rijpingsproces, hoe hoger het risico is om een ongeval te veroorzaken door roekeloos gedrag.

Kortom, hoe vroeger jongens volwassen zijn, hoe meer gevaar ze lopen om op jonge leeftijd te sterven. "Ze zijn dan wel lichamelijk rijp, maar ze zijn nog niet mentaal volwassen. Door hun hoog testosterongehalte durven ze meer risico's te nemen en dat kan ongelukken veroorzaken."

"De leeftijd waarop mannen trouwen, voor de eerste keer vader worden, afstuderen, hun carrières beginnen en financieel onafhankelijk worden van hun ouders vindt de afgelopen 50 jaar dan weer wel op latere leeftijd plaats", aldus professor Goldstein.

Verbeterde levensomstandigheden, voeding en medicijnen hebben volgens Goldstein een vroeger rijpingsproces in de hand gewerkt. Uit de resultaten blijkt eveneens dat jongens ieder decennium 2,5 maand vroeger volwassen worden. Dat komt tussen 1800 en 2011 dus neer op een verschil van vier jaar. Een 18-jarige jongen uit de 21ste eeuw kan je dus vergelijken met iemand van 22 uit de 19e eeuw.

Naast de sterftecijfers haalt Goldstein een voorbeeld van een Duits jongenskoor aan. In 1750 mochten jongens tot hun 18e in het jongenskoor blijven, want het was pas op die leeftijd dat ze een 'baard in de keel' kregen. Nu moeten jongens het koor meestal al rond hun dertiende verlaten, omdat hun stem op die leeftijd al begint te veranderen. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aandacht


http://img204.imageshack.us/img204/6703/aandacht.jpg

.

� Reageer (0)
27-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee op drie leraars vindt dat kwaliteit onderwijs daalt

Twee op drie leraars vindt dat kwaliteit onderwijs daalt


http://img692.imageshack.us/img692/1043/klaslokaalj.jpg


Meer dan twee op drie leraars vinden dat het Vlaamse onderwijs steeds minder kwaliteit biedt. Dat blijkt uit een een enquête die vandaag is verschenen in Het Nieuwsblad.

In opdracht van de krant werden meer dan 5.000 leraars uit alle onderwijsniveaus ondervraagd. Slechts tien procent van de ondervraagden vindt dat het onderwijsniveau de afgelopen jaren is gestegen. Vooral in het secundair onderwijs wordt de alarmbel geluid: driekwart van het personeel zag het onderwijsniveau dalen.
 
Die tendens ziet ook Inge De Meyer van de Universiteit Gent, die de Vlaamse deelname aan de internationale Pisa-test begeleidt. "De resultaten van 2009 gaven aan dat het niveau daalt. Zo was Vlaanderen acht jaar geleden de top in wiskunde, nu zijn we voorbijgestoken door verschillende Aziatischelanden. Toch is de toestand niet dramatisch, want de niveaudaling in Vlaanderen is niet meer uitgesproken dan in toplanden zoals Finland".
 
Ook de vakbonden en de onderwijskoepels bevestigen het gevoel van het leerkrachtenkorps. Zij vermoeden dat dit aanvoelen van kwaliteitsverlies veroorzaakt wordt door de verschuiving van de nadruk van kennis naar vaardigheden in de klas. Meer dan vier op de tien leerkrachten zijn wel van mening dat het Vlaamse onderwijs nog meer kwaliteit te bieden heeft dan dat in de buurlanden (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh Oh Tijgertje voor de vijfde keer in half jaar tijd opgepakt

Oh Oh Tijgertje voor de vijfde keer in half jaar tijd opgepakt


http://img202.imageshack.us/img202/4977/ohohtijgertje.jpg


Oh Oh Tijgertje heeft zich weer in de nesten gewerkt. De realityster werd voor de vijfde keer in een half jaar tijd gearresteerd. Dat schrijft de Telegraaf op zijn website.

De Haagse brunette werd bij de lurven gevat toen ze in een supermarkt boodschappen ter waarde van 55 euro probeerde mee te nemen. De politie betrapte de jongedame en nam haar meteen mee naar het bureau.

Tatjana was nog maar een paar weken op vrije voeten toen ze voor de vijfde keer opgepakt werd. Ze zat wekenlang in de cel voor een diefstal die ze in juni pleegde. Vrijdag wordt Tijgertje opnieuw voorgeleid.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De drie woorden die je relatie kunnen redden

De drie woorden die je relatie kunnen redden


http://img88.imageshack.us/img88/1241/ikbenopgewonden.jpg


Niet het voor de handliggende zinnetje 'Ik hou van je', maar het verrassende 'Ik ben opgewonden' kan je relatie nieuw leven in blazen.

Volgens psychiater en relatietherapeut Ish Major kan het zinnetje 'Ik ben opgewonden' niet alleen je relatie verbeteren, maar gaat het ook verveling tegen en voorkomt het ontrouw. Dit hoeft niet per se in een seksuele context gebruikt worden, maar het kan in tal van situaties: 'Ik ben opgewonden om je vanavond te zien' of 'Ik ben opgewonden vanwege ons weekendtripje'. Dit is waarschijnlijk het beste dat je tegen je vriend of man kunt zeggen, het kan zelfs 'Ik hou van je' overtreffen."

"Wanneer je weet dat iemand opgewonden is om tijd met je door te brengen, zal dit jou ook enthousiast maken. Zo motiveer je ook je partner om moeite te blijven investeren in jullie relatie", aldus de psychiater. Dit zinnetje kan je zeker helpen wanneer je al langsamen bent met iemand. Vaak komen partners dan in een sleur terecht en vergeten ze hoe ze hun partners enthousiast kunnen maken. Je begint te denken dat het beste wat je je partner kunt aanbieden stabiliteit en comfort is en opwinding lijkt dan plots zo vreemd. Door dit zinnetje te laten vallen, herinner je hem eraan dat hij je nog steeds kan verwarmen en verdwijnt de romantiek niet.

"De beste context om dit zinnetje te gebruiken, is wanneer je de volgende ontmoeting bespreekt of wanneer jullie eens iets wat nieuws ondernemen. Het hoeft niet per se met een activiteit te maken hebben. Je kan het je partner zeggen wanneer hij bijvoorbeeld promotie maakte op zijn werk", besluit Major. En wanneer je partner deze bekentenis maakte, mag je dit gerust beantwoorden.� Reageer (0)
26-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Belgen komt materieel iets te kort

Helft Belgen komt materieel iets te kort


http://img109.imageshack.us/img109/4742/armoede.jpg


Een derde van de Belgen heeft geen geld voor een jaarlijkse vakantie. Evenveel landgenoten kunnen zich geen auto permitteren. 'Frustrerend voor hen', weet socioloog Eric Corijn. 'Een eigen zwembad lijkt wel een haalbaar doel voor elke werkende mens.' WimDehandschutter

Meer dan een kwart van de consumenten (27 procent) beschikt niet over voldoende financiële reserve om betalingsachterstallen voor huur, afbetalingen en krediet te vermijden. Vooral Brusselaars, alleenstaanden en 65-plussers moeten beknibbelen.

Dat concludeert het Onderzoeks- en Informatiecentrum voor de Verbruikersorganisaties (OIVO) op basis van een bevraging van zevenhonderd Belgen.

Zorgwekkend is dat elf procent van de consumenten er niet in slaagt minstens vier keer per week een proteïnerijke maaltijd te eten, op basis van vlees, vis of eieren. Acht procent kan zijn woning niet degelijk verwarmen.

Ook peilde het OIVO naar de mate waarin de consumenten zich iets konden permitteren. Zo kan een kleine minderheid zich geen telefoontoestel of tv aanschaffen, een derde kan alleen maar dromen van een eigen auto. Voor evenveel Belgen is een jaarlijkse vakantie een utopie. Uiteindelijk blijkt dat de helft van de Belgen materieel iets te kort komt.

Consumptiefrustratie

Zijn een eigen auto, een eigen telefoon en een eigen televisietoestel goede graadmeters om armoede te meten? Socioloog Eric Corijn vindt van wel: 'Een dak boven het hoofd en eten en drinken zijn levensnoodzakelijk, maar er bestaat ook zoiets als consumptiefrustratie. De nieuwe generatie is niet meer tevreden met een bescheiden woning en een kleine auto. Een eigen zwembad lijkt wel een haalbaar doel voor elke werkende mens.'

De professor Sociale en Culturele Geografie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) zag de frustratie ontstaan in de consumptiecultuur, sinds de komst van de commerciële televisie. 'De reclameblokken zijn machines die ons aanzetten tot consumeren. Rijkdom hing voordien samen met discretie: de gefortuneerden verzwegen hun luxeconsumptie. Sinds VTM heb je BV's die luxe propageren. Op het einde van elke tv-show wordt nu champagne gedronken. Alsof er in elk huis een fles champagne aanwezig moet zijn. Armen zullen daar wel geen trauma aan overhouden, maar het toont wel een frustrerende norm.'

Dat uitgerekend Brussel zo slecht scoort, verbaast Corijn niet. 'Armoede concentreert zich bij uitstek in grote steden. Vooral in Brussel is dat paradoxaal. Aan de ene kant is het de op één na rijkste regio in Europa. Maar voor de 700.000 jobs zijn er 360.000 pendelaars. Ze verdienen er een loon maar wonen er niet. Aan de andere kant zijn er duizenden werklozen in de stad. Het gemiddelde inkomen van de Brusselaar ligt vijftien procent onder het Belgische gemiddelde.'  (br.het nieuwsblad)

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=GNA3EH4LJ


� Reageer (0)
25-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sterke geslacht: vrouwen winnen de meeste ruzies

Het sterke geslacht: vrouwen winnen de meeste ruzies


http://img231.imageshack.us/img231/7513/ruziemaken.jpg


Vrouwen winnen (nipt) de meerderheid van de ruzies (3 op 5), maar niet altijd omdat ze de beste argumenten hebben. 40 procent van de vrouwen haalt tranen boven om het pleit te winnen, slechts 13 procent van de mannen doet hetzelfde. Mannen zouden wel gewoonweg rapper toegeven om de rust en vrede terug te herstellen. Ze bieden ook sneller hun excuses aan.

Tien procent van de koppels ruziet dagelijks, vijf procent meerdere keren per dag. Het populairste onderwerp is geld (en dan vooral het gebrek eraan), gevolgd door de huishoudelijke taken en de schoonmoeder.

In de top-10 duiken ook nog 'drankgewoonten', de was, de strijd om de afstandsbediening en de tijd nodig om zich klaar te maken op.
Dat blijkt uit een studie van elektronicagigant Philips bij 2.000 volwassenen.� Reageer (0)
24-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort word je al lopend gecontroleerd op luchthaven

Binnenkort word je al lopend gecontroleerd op luchthaven


http://img31.imageshack.us/img31/5755/luchthaven.jpg


De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM en luchthaven Schiphol doen komend jaar mee aan een internationaal experiment met de veiligheidscontroles van de toekomst. Nieuwe apparatuur kan mensen met een laag risicoprofiel al lopend controleren als ze op weg zijn naar het vliegtuig.

Reizigers hoeven dan hun handbagage of bijvoorbeeld hun schoenen niet meer af te geven om te laten scannen. Een KLM-woordvoerster benadrukte dat de controles voor passagiers met een verhoogd wel risicoprofiel veel verzwaren.

De luchtvaartmaatschappij gaat de reizigers al na het boeken van de tickets indelen in verschillende risicogroepen. Ruim voordat ze aankomen op Schiphol, gaat KLM onder meer op basis van hun persoonsgegevens en reisbestemmingen inschatten wie voor een lichtere of zwaardere controle in aanmerking komen. Ook de plek waar de boeking is gedaan en eerdere destinaties tellen daarbij mee.

"Mensen met slechte intenties pikken we er zo sneller uit", zegt de KLM-woordvoerster. "Ruim voordat mensen komen inchecken zijn al heel veel risico's bekend."� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Belgen wil meer vakantie tegen stress

Helft Belgen wil meer vakantie tegen stress


http://img641.imageshack.us/img641/8105/stressk.jpg


Meer dan de helft van de Belgen (54%) heeft naar eigen zeggen te weinig vakantie om te recupereren van de stress van het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone.
 
"De verhoogde werkdruk en de wisselende economische situatie maken mensen bang om hun job te verliezen", zegt Michel Tubbax van StepStone België. Toch vindt nog ruim 37% dat er geen reden is om te klagen.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 redenen waarom je haar uitvalt

11 redenen waarom je haar uitvalt


http://img853.imageshack.us/img853/659/haaruitval.jpg


Heel wat vrouwen maken zich zorgen als ze na het wassen van hun lokken een flinke pluk haar aantreffen in de douche. Nochtans is dat niet meteen een reden tot paniek, want het verlies maakt deel uit van een normale haarcyclus. Toch zijn er ook een aantal bijkomende redenen die haaruitval stimuleren.

Cyclus
Elk haartje op je hoofd maakt een bepaalde cyclus door: er is een groeifase, een overgangsfase en een rustfase. Wanneer een haarfollikel overgaat van rust naar groei, wordt het oude haar weggeduwd door het nieuwe.

Door die cyclus verliezen we elke dag zo'n 50 tot 100 haren. "En op dagen dat we ons haar wassen, is dat zelfs nog meer", zegt dermatologe Amy McMichael. "Je hoeft dus absoluut niet verbaasd te zijn als je een serieuze pluk haar aantreft in de douche."

Kaalheid
Daarnaast zijn er ook een aantal bijkomende redenen die haarverlies stimuleren, waarvan de voornaamste 'klassieke kaalheid' is. "Vijftig procent van de bevolking krijgt te maken met een zekere vorm van erfelijke kaalheid", weet dermatologe Paradi Mirmirani. "Daarbij word je niet geconfronteerd met een plots verlies van grote plukken haar, maar gaat het veeleer om een graduele verdunning."

11 andere redenen
Er zijn ook nog heel wat andere redenen die haarverlies kunnen stimuleren. "Soms wordt de schuldige nooit gevonden", zegt dr. Mirmirani. "Maar meestal wordt haaruitval veroorzaakt door één van de volgende 11 daders."

1. Haarverzorging
Ben je verslaafd aan het verven van je haar of is de stijltang jouw beste vriend? Dan is het zeker dat je je haar ernstig beschadigt! Zowel haarbehandelingen (zoals het bleken van je haar of het aanbrengen van een permanent) als haarproducten (zoals een stijltang, haardroger of krultang) maken je haar broos. Gelukkig is je haar niet voor altijd beschadigd en kan je er iets aan doen door je slechte gewoonten op te geven!

2. Strakke kapsels
Vrouwen die kiezen voor een kapsel die druk uitoefent op de hoofdhuid (zoals strakke vlechtjes, extensions of strakke paardenstaarten) denken best twee keer na. Door deze haarstijlen heb je namelijk een grote kans op 'traction alopecia', waardoor je kale plekken krijgt. Een gevaarlijke aandoening, zeker omdat de kaalheid onomkeerbaar kan zijn.

3. Voedseltekorten
Vooral een tekort aan ijzer en eiwitten kan leiden tot haarverlies.
Hoewel de exacte samenhang tussen ijzer en de haargroei nog niet bewezen is, werd wel aangetoond dat behandelingen tegen haarverlies effectiever zijn als ook het ijzertekort behandeld wordt. Het rechtstreekse verband tussen de aanmaak van eiwitten en de haarproductie werd wel al wetenschappelijk bewezen.

4. Gewichtsverlies
Volgens de American Academy of Dermatology krijgen mensen die meer dan 7 kilogram verliezen vaak te maken met haarverlies. Het goede nieuws is dat er bij dit type haarverlies geen behandelig nodig, omdat het lichaam zelf in staat is om de schade te herstellen.

Er is meer bezorgdheid over haarverlies dat veroorzaakt wordt door een eetstoornis, zoals anorexia of boulimie. Door deze eetstoornissen nemen we niet genoeg vitaminen, mineralen en eiwitten op, die nodig zijn voor een gezonde werking van ons lichaam. "Anorexiapatiënten kunnen extreem veel haar verliezen", bevestigt dr. Cotsarelis.

5. Schildklierproblemen
Haarverlies is een veelvoorkomend symptoom bij een verstoring van de schildklierhormonen. Zowel een tekort als een teveel aan schildklierhormonen kan leiden tot excessief haarverlies. Als het evenwicht terug hersteld wordt, begint het haar meestal wel opnieuw te groeien.

6. Menopauze
Wetenschappers zijn nog steeds onzeker over het oorzakelijk verband tussen de menopauze en het haarverlies, maar het staat vast dat heel wat vrouwen in hun overgangsperiode te maken krijgen met een zekere haaruitval. Waarchijnlijk is dat toe te schrijven aan een combinatie van verschillende hormonale veranderingen.

7. Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid)
Alopecia Areata is een autoimmuunstoornis, wat wil zeggen dat het lichaam zichzelf aanvalt. De ziekte wordt meestal gekenmerkt door het onstaan van ronde kale plekken op de hoofdhuid of op de rest van het lichaam. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen getroffen worden door de ziekte.

8. Stress
Ook trauma's en stress kunnen bij iedereen tot haarverlies leiden, al gebeurt het vaker bij vrouwen dan bij mannen. De meest voorkomende emotionele oorzaken zijn levensveranderende gebeurtenissen, zoals een scheiding of een overlijden. Die zorgen ervoor dat het haar overgaat naar de rustfase, terwijl het eigenlijk in de groeifase moet zitten. "Meestal begint het haarverlies maar twee tot vier maanden na de treffende gebeurtenis", geeft dr. Cotsarelis aan.

9. Ziekte
Ook ziek zijn kan leiden tot haarverlies, zeker als er hoge koorts optreedt. Ziektes veroorzaken stress in ons lichaam, waardoor de haarcyclus verstoord wordt. Gelukkig zal die zich terug herstellen als je genezen bent.

10. Medicatie
Bij heel wat medicijnen is haarverlies een mogelijk neveneffect, hoewel iedereen daar anders op reageert. Vooral medicatie die een invloed heeft op de hormonen (zoals de pil), leiden tot haaruitval. Ook antidepressiva, medicijnen die de bloeddruk regelen en behandelingen tegen artritis kunnen haarverlies in de hand werken.

11. Trichotillomanie
Trichotillomanie is een stoornis in de impulsbeheersing, waarbij de patiënt niet kan weerstaan aan de drang om zijn eigen haar uit te trekken. Het gaat zelfs zo ver dat men hele stukken haar uittrekt, meestal hoofdhaar of wenkbrauwen. De ziekte is evenwel vrij zelfdzaam: in Amerika zou zo'n 4 procent van de bevolking erdoor getroffen worden.

Tot slot nog dit: als je bezorgd bent over je overmatige haarverlies, raadpleeg je best een dokter. Op die manier kan er zo snel mogelijk een aangepaste behandeling opgestart worden.(br.hln)� Reageer (0)
23-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen kent het: giftige vriend die slecht voor je is

Iedereen kent het: giftige vriend die slecht voor je is


http://img845.imageshack.us/img845/1047/giftigevriend.jpg


84 procent van de vrouwen kreeg al te maken met zogenaamde giftige vrienden, die erg egocentrisch, emotioneel vermoeiend, kritisch of achterbaks zijn. Dat blijkt uit Britse cijfers.

Ook drie kwart van de mannen had al zo'n vriendschap. 65 procent van de 18.000 ondervraagde vrouwen en 4.000 mannen klaagde over een egocentrische vriend, 59 procent klaagde over een emotionele vampier in de vriendenkring, die alle energie uit hen zoog. De helft had een erg kritische vriend, 45 procent meldde achterbaks gedrag en scherpe opmerkingen. 37 procent gaf ook toe onbetrouwbare vrienden niet te kunnen verdragen. 

Een derde gaf toe dat ze een vriendschap zouden beëindigen met iemand die niet betrouwbaar was. 83 procent beweert dit ooit al te lang hebben volgehouden, omdat het idee van een breuk te zwaar was. 37 procent blokkeerde de mensen die ze niet langer leuk vonden op Facebook, 53 procent besloot vrienden die ze regelmatig zagen nog slechts af en toe te zien.

Professor in de psychiatrie Irene Levine: "Verschillende studies toonden aan dat nauwe vriendschappen stress beperken, het risico op een depressie verlagen, je gezondheid verbeteren en je zelfs kunnen helpen langer te leven. We krijgen niet alleen advies en hulp van vrienden, maar de voordelen van steun en begrip zijn onmeetbaar."

Professor Gail Saltz: "De reden waarom het moeilijk is om een slechte vriend te dumpen, is hetzelfde als waarom mensen een slechte relatie blijven onderhouden. Je kunt je schuldig voelen, of kun je ervan overtuigd zijn dat je dat je die persoon nodig hebt, dat je een slecht mens zou zijn moest je weglopen van de situatie." (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde is.... niet elke avond bier drinken

Liefde is.... niet elke avond bier drinken


http://img831.imageshack.us/img831/262/liefde.jpg


Uit een vergelijkende studie tussen de Verenigde Staten, Litouwen en Rusland zijn opvallende culturele verschillen over liefde ontdekt. Voor Amerikanen is liefde 'een warm, borrelend gevoel', 'de partner op de eerste plaats zetten', 'een goddelijke eenheid' of veel lachen. Voor Russen is liefde onder andere 'niet elke avond bier drinken', voor Litouwers is dat poëtisch genoeg 'het geheim van een bloem'.

Russen associëren 'liefde' ook nog met veel geld verspillen, onverwachte kussen,  elkaar ontmoeten bij zonsopgang, wandelen door verlaten straten, samen gedichten lezen in bed of een nadenkende stilte.

Litouwers zijn poëtischer: Liefde is... het tegengestelde van een mechanisch leven, natte sterren, door de plassen lopen tijdens een warme bui, de rust van een sigaret of kijken naar de foto van je geliefde in plaats van porno.

Al vroeg één vrouw niet zoveel: 'Een man moet voor mij knapper zijn dan een aap, maar niet zoveel. Alleen zijn mannelijkheid interesseert mij.'

Eerlijk is eerlijk: dit zijn de individuele, spontane antwoorden, die de onderzoekers bij de bevraging van 624 Amerikanen, 296 Russen en 237 Litouwers zijn tegengekomen.

Wat liefde echt is
Want bij de eerder gestandaardiseerde antwoorden zijn de drie nationaliteiten het wel roerend eens: liefde is écht... tijd doorbrengen met elkaar. Al zijn Russen (45 procent) en Litouwers (50 procent) wel meer overtuigd dan Amerikanen (38 procent).

Seks of geluk?
Amerikanen associëren liefde op de tweede plaats met geluk (35 procent), terwijl het voor Litouwers vreugde is (20 procent) en voor Russen seks (25 procent). De anderen plaatste seks en passie ook in de top-10 maar lager: 11,25 procent van de Litouwers en 13 procent van de Amerikanen.

Samen wandelen blijkt in Oost-Europa wel belangrijk als prille geliefden: 17,5 procent van de Litouwers en 24 procent van de Russen haalt het aan, terwijl het in Amerika niet voorkomt. Al kan dat ook een kwestie van gewoonte zijn: Amerikanen wandelen nu eenmaal niet zo vaak, met dank aan de grote afstanden in het land.

Tijdelijk & kussen
Voor Litouwers gaat romantische liefde ook gepaard met kussen (15 procent), aandacht (10 procent), samen iets doen (11,25 procent) en, opvallend, voor 11 procent is het tijdelijk.

Onrealistisch
Russen vinden het eerder 'onrealistisch' (20 procent), en associëren het ook met het strand en de zee (19 procent), de maan en de sterren (15 procent) en reizen (15 procent). Tien procent noemt ook 'diner bij kaarslicht'.

Abstract
Amerikanen halen eerder abstracte concepten en emoties aan, zoals vriendschap (27 procent), wederkerigheid (20 procent), zorg (13 procent), een klik (10 procent) en zekerheid (10 procent).  De romantische 'clichés' worden opvallend genoeg niet genoemd.

Geen vrienden?
Al is het ook opvallend dat de Oost-Europeanen liefde niet associëren met vriendschap en alle waarden die daar bij horen: eerlijkheid, tevredenheid en comfort. Voor Oost-Europeanen is liefde iets tijdelijk, een fase of een sprookje. Amerikanen zien het als iets eeuwigdurend, al is al vaak genoeg gebleken dat het verre van eeuwig is.

Verliefd worden
Ondanks hun reputatie doen Amerikanen er veel langer over doen dan verliefd te worden dan hun Oost-Europese tegenhangers.  Voor 90 procent van de Litouwers duurt dat enkele dagen tot een maand, voor 58 procent van de Amerikanen kan dat 2 maand tot 1 jaar duren.  (br.hln)� Reageer (0)
22-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse koning en koningin geweigerd in Duits restaurant

Zweedse koning en koningin geweigerd in Duits restaurant


http://img35.imageshack.us/img35/8476/carlgustaf.jpg

Het zal je maar overkomen. Krijg je als restauranthouder eens royalty over de vloer, zet je hen zonder pardon buiten. Dat is wat Nadine Schellenberger van Zum Güldenen Stern in Ladenburg is overkomen toen de Zweedse koning Carl-Gustaf en koningin Silvia voor de deur stonden.

"Ik had ze niet herkend", verontschuldigt Schellenberger zich aan persagentschap AFP. "Zo zonder kroon en scepter ... ik bedoel, ik volg de royalty niet zo en ik heb al helemaal geen tijd om de boekjes te lezen", aldus de eigenares van de 16de-eeuwse herberg.

"Trouwens, vuilnisman of koning, we hadden simpelweg geen enkele tafel vrij en we kwamen sowieso handen tekort. De hele zaak zat afgeladen vol voor een trouwfeest", zegt Schellenberg, die wel van plan is een een brief te sturen naar het koningspaar om zich te verontschuldigen. "Eerst en vooral om te zeggen dat het ons spijt dat we ze niet meteen herkend hadden en dat er geen tafel vrij was, maar dat ze meer dan welkom zijn om een andere keer langs te komen", klinkt het.

Naar verluidt zouden de Zweedse koning en koningin en hun entourage later op de marktplaats van Ladenburg dan maar pizza gaan halen zijn.  (br.hln - beeld photo news)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto bengelt 15 meter hoog boven begane grond

Auto bengelt 15 meter hoog boven begane grond


http://img850.imageshack.us/img850/6300/autobengelt.jpg


Door een verkeerd parkeermanoeuvre is een koppel op het nippertje aan een gewisse dood ontsnapt. Het stel wilde zijn auto parkeren op de bovenste verdieping van een parkeergarage in de Chinese stad Changsha. Wie van de twee achter het stuur zat - de man of de vrouw - is niet bekend.  Feit is dat de bestuurder wellicht het gaspedaal heeft ingedrukt in plaats van de rem terwijl hij of zij achterwaarts het parkeerplaatsje opreed.

Het resultaat laat zich raden: de auto ramde doorheen de muur van het parkeergebouw en bengelde zo'n vijftien meter boven de begane grond. Het koppel moest uiterst voorzichtig uit de auto kruipen om het precaire evenwicht niet te verstoren. Gelukkig werd geen van beiden gewond en liep het hachelijke avontuur goed af.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België derde op vuurwerkfestival in Scheveningen

België derde op vuurwerkfestival in Scheveningen


http://img10.imageshack.us/img10/430/vuurwerkfestivalscheven.jpgBelgië eindigde als derde op het 32e Internationale Vuurwerkfestival in het Nederlandse Scheveningen. Nederland pakte de titel. Andere deelnemende landen waren onder meer China, Japan, Canada en Brazilië, dat tweede werd. In totaal kwamen zo'n 300.000 kijklustigen opdagen voor het evenement in de Nederlandse badplaats. Nederland, dat als eerste eindigde, won het vuurwerkfeest ook al in 2009. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan het Belgische team.
 
Het vuurwerkfestival werd tijdens twee weekends georganiseerd om het risico op slecht weer te spreiden. Op de slotdag zijn zo'n 100.000 vuurwerkliefhebbers geteld. (br.hln - foto epa)� Reageer (0)
21-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ernstig zieke manDe afbeelding “http://img373.imageshack.us/img373/9462/pastoorky9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Er ligt een ernstig zieke man in het ziekenhuis.
Op het moment dat de pastoor langs komt vraagt de man, die ontzettend
van voetbal houdt, of er in de hemel ook een voetbalveld is.
Nou, zegt de pastoor ik zal het eens vragen aan onze lieve heer bij het gebed.
De volgende dag komt de pastoor weer langs en zegt tegen de man:
`Meneer, ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuw..., wat wilt u eerst horen?`
Zegt de man: `Nou, doe dan maar het goede nieuws..` Zegt de pastoor:
`Nou, ze hebben een geweldig mooi voetbalveld in de hemel hoor!`
`Gelukkig`:antwoord de man, `En het slechte nieuws??`
`U bent voor aankomende zaterdag al opgesteld...!`� Reageer (0)
20-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag een glas wijn, het kan niet beter zijn

Elke dag een glas wijn, het kan niet beter zijn


http://img836.imageshack.us/img836/3671/glaswijn.jpg


Te veel alcohol is schadelijk voor de gezondheid, maar ook geheelonthouders zijn slechter af zo bleek al. Eén glas wijn per dag daarentegen lijkt ideaal: het is goed voor het hart, zo is al lang gekend, en het zou ook gewicht helpen verliezen. Dat concludeerde een onderzoeksteam van de universiteit van Navarro na een analyse van studies over alcohol en gewicht.


Daaruit bleek dat de link tussen alcohol en gewichtstoename vooral naar voren kwam in studies over zware drinkers. Daaruit concludeerden de onderzoekers dat gematigd drinken, niet noodzakelijk gewichtstoename veroorzaakt. Ook het soort alcohol speelt een rol: wijndrinkers komen minder bij dan bierdrinkers.


Een andere studie, uitgevoerd door doctor Harvey Finkel aan de universiteit van Boston, toonde aan dat de biologische reacties in het lichaam ten gevolge van alcohol slecht begrepen worden. Ook dit onderzoeksteam wees op de positieve effecten van gematigd drinken: het zou zelfs beschermen tegen diabetes en metaboolsyndroom , die beide in verband staan met obesitas. 
 

Eerder suggereerde onderzoek al dat te dikke mensen minder kans hebben op diabetes als ze gematigd drinken. Een studie van drie jaar geleden vond dan weer dat resveratrol, een onderdeel van druiven en rode wijn, vetcellen vernietigt.  Of zoals het gezegde zegt: alles kan, maar met mate.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: schoonmama wil de bruid overtreffen

Trend: schoonmama wil de bruid overtreffen


http://img30.imageshack.us/img30/6708/bruidenschoonma.jpg


Voor veel dames betekent het huwelijk een eeuwige strijd met hun schoonmoeder, en het lijkt er op dat dit al op het bruiloft begint. Britse ouders geven steeds meer geld uit aan hun eigen outfit voor het feest van hun kinderen, willen moeders de aandacht van hun (toekomstige) kinderen stelen?

Britse mama's geven gemiddeld 494 euro uit aan de outfit voor het huwelijk van een van hun kinderen, dat is een stijging van 126 procent met de 218 euro van vijf jaar geleden. De algemene kost van een huwelijksfeest steeg in vergelijking met vijf jaar geleden met 52 procent. Dit zou voornamelijk komen door het stijgende aantal scheidingen en tweede huwelijken.

Uit een rondvraag blijkt namelijk dat ze extra moeite doen om er goed uit te zien omdat 39 procent van de moeders het gevoel hadden dat ze de nieuwe partner van hun ex moesten overtroeven. 80 procent wil er jonger uitzien op het huwelijksfeest van haar kind.

Experte etiquette Liz Brewer: "Als moeder van de bruid is het belangrijk dat je straalt, maar het is echt onbeleefd om haar te willen overtroeven op haar grote dag."

Omdat op haar speciale dag alle aandacht naar de bruid moet gaan, is het aangewezen dat de moeder van de bruid met enkele etiquetteregels rekening houdt wat de outfit betreft. Vermijd daarom de volgenden don'ts. Een jurk in wit, ivoor of champagne, of alles wat voor een bruidsjurk kan doorgaan, is stelligste verboden. Ook zwart doe je beter niet, omdat het op rouwkledij lijkt. Een rode outfit, of een gelijkaardige opvallende kleur, is tevens een afrader. Je kan wel voor een klassieke, chique elegante look gaan.

Een tip voor je gaat winkelen is met de bruid te praten. Ze kan erg gevoelig zijn voor de kleuren die jij draagt op haar huwelijk, maar ze kan hier ook erg onverschillig tegenoverstaan. Moest blijken dat dit een gevoelig onderwerp is, kun je voor lavendel, zilver, bordeaux of blauw gaan. (br.hln)� Reageer (0)
19-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pukkelpop afgelast na vijfde dode

Pukkelpop afgelast na vijfde dode


http://img840.imageshack.us/img840/8672/pukkelpopstopgezet.jpg


Pukkelpop wordt dan toch afgelast. Er zijn nu al vijf doden geteld. De organisatoren hebben vrijdagochtend besloten om het festival voor de rest van het weekend stop te zetten. Acht zwaargewonden liggen nog in het ziekenhuis. Er zijn ook tientallen lichtgewonden.

Eerder had organisator Chokri Mahassine nog gezegd dat het muziekfestival vrijdag opnieuw om 11 uur van start zou gaan. Maar het hevige stormweer dat het festival donderdag teisterde, heeft nog twee mensenlevens geëist. Twee doden vielen op het terrein, één op de camping en nog eens twee slachtoffers zijn vannacht overleden in het ziekenhuis. Pukkelpop wordt dan ook stopgezet.

"Pukkelpop is in diepe rouw. We voelen erg mee met de families en vrienden van de slachtoffers. Woorden schieten te kort. We kunnen ons er dan ook niet mee verzoenen om het festival verder te laten plaatsvinden", klinkt het in het communiqué. "Wat hier gebeurd is is uitzonderlijk en zeer onvoorspelbaar geweest. We zijn heel erg ontroerd door alle spontane hulp die onze festivalgangers en wij mochten ontvangen."

De organisatie roept alle festivalgangers op om begrip op te brengen voor deze "uiterst moeilijke beslissing" en "op een serene manier terug naar huis te keren". Er worden extra bussen en treinen ingelegd om iedereen weer thuis te brengen. Iedereen kan met vragen terecht op het e-mailadres info@pukkelpop.be of op het noodnummer +32 (11) 28 09 30.

De Hasseltse burgemeester Hilde Claes is aangeslagen en begrijpt de beslissing. "In de loop van de nacht is een vijfde festivalganger overleden in het ziekenhuis. Ik denk dan ook dat de organisatie van Pukkelpop terecht de moedige beslissing heeft genomen om het festival stop te zetten."

Er liggen nog acht zwaargewonden in het ziekenhuis. Daarnaast zijn er tientallen lichtgewonden.

Het noodweer begon donderdag iets na 18 uur. Er was felle regen, hagel en hevige wind. Op de weide vielen bomen om en gingen verschillende constructies de lucht in. De Chateau-tent kon het hevige stormweer niet aan en begaf het. (br.vandaag.be)� Reageer (0)
18-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vergeet 15.000 euro op toilet in treinstation

Man vergeet 15.000 euro op toilet in treinstation


http://img195.imageshack.us/img195/4136/toiletw.jpg


Een Franse zakenman heeft een hoge prijs betaald voor een snel bezoekje aan het toilet op het treinstation van de Duitse stad Frankfurt. Hij liet in het kleinste kamertje een tas staan waarin bijna 15.000 euro zat. De tas kreeg hij terug, de inhoud niet, meldt de lokale politie.

De Fransman had het geld bij zich omdat hij een auto wilde gaan kopen en had afgesproken die contant te betalen. Na zijn toiletbezoek merkte hij pas toen hij al op weg was naar zijn afspraak met de verkoper, dat hij de tas met geld niet meer bij zich had.
� Reageer (0)
17-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer doden in Nederlands internaat na dienst van 'ongeschikte' broeder

Meer doden in Nederlands internaat na dienst van 'ongeschikte' broeder


http://img405.imageshack.us/img405/6307/kerkf.jpg


Steeds meer internaten in Nederland komen in opspraak. Niet alleen in het jongensinternaat in het Nederlands-Limburgse Heel zijn in de jaren vijftig veel doden gevallen, maar ook in het meisjesinternaat Sint-Anna. In de tijd dat er op het rooms-katholieke jongensinternaat 34 sterfgevallen waren, overleden in de instelling voor vrouwen 40 meisjes. Dat meldt de Nederlandse regionale omroep L1, die de cijfers bij de gemeente heeft opgevraagd. Op Sint-Joseph zou het sterftecijfer na de aanstelling van een "minder geschikte" broeder zijn toegenomen. Na de feiten werd hij bovendien overgeplaatst naar ons land.

"Het ging om heel jonge kinderen, vanaf een jaar of zes. Ik heb het dan over jonge, heel zieke kinderen die meestal in bed lagen. Die werden op een bepaald moment verzorgd door een collega-broeder. Een eigenwijze man. Niemand mocht zich met de verpleging bemoeien," zo laat een hoogbejaarde oud-broeder weten aan de Telegraaf.

"Toen hij ze verzorgde, begonnen de sterfgevallen. Maar dat viel pas op toen het er meer werden. De dokter is er bijgehaald en die heeft het bisdom gewaarschuwd. Toen was het snel voorbij. De broeder is naar België overgeplaatst. Hij was eerder in de keuken werkzaam en in de tuin. Plots was hij er voor de verpleging. Hij deed eigenlijk niets met de kinderen. Ze lagen daar maar. Toch was er van opzet geen sprake, werd ons gezegd."

"Zijn opvolger haalde de kinderen weer naar buiten, en organiseerde allerlei activiteiten. Hij pakte alles veel beter aan. Toen was het ook afgelopen met de hoge kindersterfte."

Bij de sterfgevallen in Sint-Anna, een instelling voor verstandelijk gehandicapte vrouwen, gaat het met name om meisjes van 12 jaar en jonger, terwijl er in Sint-Joseph meer jongens van 11 jaar en ouder stierven.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond ziet nog geen aanleiding voor onderzoek naar de hogere sterftecijfers begin jaren '50 bij het rooms-katholieke meisjesinternaat St. Anna in Heel, in Nederlands Limburg.

Dat het aantal sterfgevallen daar tussen 1952 en 1954 hoger lag dan anders, is onvoldoende reden voor een onderzoek, aldus een woordvoerder van het OM woensdag. "Je moet dat bezien in samenhang met andere informatie."

Het openbaar ministerie onderzoekt wel de relatief hoge sterfte in het jongensinternaat St. Joseph in Heel in die tijd. (br.hln)
� Reageer (0)
16-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Efteling

Efteling maakt eerste film 'Sprookjesboom'


http://img593.imageshack.us/img593/7893/sprookjesboom.jpg


Vanaf 22 februari 2012 draait 'Sprookjesboom - de film', de eerste filmproductie van pretpark de Efteling, in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen. De tv-serie "Sprookjesboom" bestaat al in musicalvorm en je kunt de personages ontmoeten in "Het Sprookjesbos" van de Efteling.

In de 65 minuten durende film belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos per ongeluk in het onbekende Winterland. Ze willen terug naar huis, maar daarvoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht worden de Sprookjesbosbewoners tegengewerkt door Heks. De Efteling meldt dat naast alle bekende personages uit de tv-serie ook drie nieuwe karakters uit Winterland geïntroduceerd worden: Kabouter Kluns (een ijskabouter), IJsdraak en IJsfakir.
 
Voor de animatiefilm wordt gebruik gemaakt van "motion capture"-technologie, de techniek om bewegingen van mensen te kopiëren naar realistische animaties. Hans Walther neemt de regie op zich en het script wordt verzorgd door Jimmy Simons, Dirk Nielandt en Tingue Dongelmans. De film wordt geproduceerd door de Efteling in coproductie met animatiestudio Motek Entertainment. De film wordt in februari volgend jaar door Independent Films in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen gebracht.
� Reageer (0)
15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oestrogeen moest Hitler minder agressief maken

Oestrogeen moest Hitler minder agressief maken


http://img696.imageshack.us/img696/751/hitlergh.jpg
Oestrogeen moest Hitler minder agressief maken.


Professor Brian Ford ontvouwt in zijn boek over geheime wapens tijdens de Tweede Wereldoorlog het plan om Adolf Hitler te bewerken met vrouwelijke hormonen. Het toedienen van oestrogeen moest de dictator vrouwelijker en dus minder agressief maken.

Britse spionnen moesten het oestrogeen maandenlang via zijn maaltijden toedienen. In tegenstelling tot gif konden zijn voorproevers het vrouwelijke hormoon onmogelijk detecteren, schrijft Ford in zijn boek 'Technologie, Wetenschap en de race om de Tweede Wereldoorlog te winnen'.

Het werk ligt begin volgende maand in de winkelrekken. "Hitler beschikte over een legertje voorproevers. Gif in zijn maaltijd stoppen zou dus nooit gewerkt hebben", aldus Ford. "De vrouwelijke hormonen maakten meer kans omdat ze niet ontdekt konden worden maar ze moesten wel maandenlang toegediend worden om effect te sorteren."

Uiteindelijk bleef het bij een plan zoals de idee om bommen te verstoppen in blikken fruit en bakken lijm uit te gieten over Duitse soldaten om ze letterlijk aan de grond vast te lijmen. Deze en nog andere plannen om de Führer uit te schakelen staan in het boek van de Britse geschiedkundige.� Reageer (0)
14-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook tegenpolen kunnen gelukkig worden

Ook tegenpolen kunnen gelukkig worden


http://img42.imageshack.us/img42/3541/koppel.jpg


Trekken twee tegenpolen elkaar aan of houden gelijkgestemde zielen het langer met elkaar uit? Nieuw onderzoek wijst erop dat het niets uitmaakt: een huwelijk is niet meer of minder succesvol als jullie hetzelfde karakter hebben.

En dat is toch wel vrij verrassend, aangezien datingsites zich net baseren op de persoonlijkheid om twee mensen aan elkaar te koppelen. Blijkbaar kan je dus ook gewoon kiezen voor de persoon tot wie je je het meest aangetrokken voelt.

Een onderzoeksgroep van de University of Colorado ondervroeg 32 koppels die al meer dan 40 jaar getrouwd waren. Aan hen werd gevraagd om zowel hun eigen persoonlijkheid als die van hun partner te beschrijven en om een evaluatie te maken van hun geluk. Bijna iedereen bleek tevreden met zijn huwelijk, al waren de vrouwen meestal iets gelukkiger dan hun man.

Zowel het aantal huwelijksjaren als de karakterschetsen bleken geen invloed te hebben op de tevredenheid. "Ik denk dat het verlangen om de relatie te doen slagen belangrijker is dan de verschillen in persoonlijkheid", vertelt onderzoeksleider Frederick Coolidge. "Verder onderzoek zal duidelijkheid moeten brengen."

Toch moeten we deze resultaten met een korreltje zout nemen, aangezien het aantal ondervraagde koppels erg beperkt was. Bovendien toonde eerder onderzoek net het tegenovergestelde aan. Koppels die veel van elkaar verschillen zouden gelukkiger zijn, omdat ze elkaar aanvullen en minder snel op elkaar uitgekeken raken.� Reageer (0)
13-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder ontdekt vermist zoontje via Facebook in Zuid-Afrika

Moeder ontdekt vermist zoontje via Facebook in Zuid-Afrika


.


Een Zuid-Afrikaanse moeder heeft na een zoektocht van vijf jaar haar vermiste zoontje teruggevonden met behulp van de sociaalnetwerksite Facebook, die de jongen kon lokaliseren. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse krant Sowetan gemeld.

De vrouw zal echter nog dna-tests en toestemming van de sociale dienst moeten afwachten vooraleer ze met de jongen herenigd kan worden. Dat is een standaardprocedure, aldus een woordvoerder van Sociale Zaken.

De jongen was drie jaar toen hij in augustus 2006 vermist raakte. De moeder bracht haar op sterven liggende vader een bezoek op intensieve zorgen. Gezien kinderen daar niet toegelaten zijn, liet de vrouw haar zoontje en zijn nichtje achter in de wachtkamer. Na haar bezoek bleek het jongetje spoorloos. "Ik was nog in shock door de dood van mijn vader en nu was mijn zoontje verdwenen", vertelde de nu 26-jarige moeder in de krant.

Ze ging ervan uit dat haar ex-echtgenoot de jongen had ontvoerd. Maar haar zoektocht leverde vijf jaar lang niets op. Vorige week kreeg de vrouw via Facebook een bericht dat haar ex-man overleden was. Ze bezocht een weeshuis om te achterhalen of haar zoontje misschien daar opgevangen was en trof hem daar aan.� Reageer (0)
12-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama weet het best: 90 procent bekritiseert andere moeders

Mama weet het best: 90 procent bekritiseert andere moeders


http://img845.imageshack.us/img845/3060/mamace.jpg


Steun, begrip en tolerantie moet je van moeders niet verwachten: maar liefst 90 procent moet toegeven dat ze collega-moeders bekritiseert en beoordeelt. Vooral als die moeders het aandurven de opvoeding anders aan te pakken dan zijzelf, krijgen het hard te verduren. Mama weet het echt best: alleen haar manier van opvoeden kan door de beugel.

De moeders vitten over alles: vrouwen die geen borstvoeding geven, zijn slechte moeders (20 procent), maar ook wie te lang borstvoeding geeft, krijgt kritiek (43 procent).

De moeder van een kind dat zich slecht gedraagt, krijgt scheve blikken van 66 procent, wie zijn kind televisie laat kijken, wordt uitgelachen door 32 procent.

Ook voeding was een kritiek punt: 37 procent van de moeders legt de schuld bij de moeder als ze een kind met overgewicht zien.

Schuldig en minderwaardig
De moeders zijn niet trots op hun kritische en laatdunkende houding: de meesten voelen zich schuldig. Tegelijk, en dat mag niet verbazen, voelen ze zich minderwaardig in de buurt van andere moeders.

De harde kritiek komt dus voort vanuit de eigen onzekerheid: door iedereen af te breken, lijk je het zelf beter te doen en voel je je ook beter. Maar de onzekerheid wordt paradoaal genoeg wel grotendeels veroorzaakt door de kritische woorden uit de monden van andere mama's... een vicieuze cirkel dus.

Mama's bekennen
Daar zijn de mama's zich van bewust, maar het patroon doorbreken is moeilijker dan het lijkt.

"Altijd als ik bij een andere moeder binnenkom kijk ik of er nog afwas staat, de vloer is gestofzuigd, of er ergens stof ligt... en ik haat het dat ik dat doe, want het betekent dat anderen het ook doen bij mij", bekent Lacey Davis uit West-Virginia.

"Het maakt me verdrietig dat alle moeders onmiddellijk klaarstaan met hun oordeel. Wat je ook doet, het is nooit goed. Daarom ben ik niet graag bij andere moeders: ze geven me een slecht gevoel", zegt de Canadese Lawna Hurl.

Exact de reden waarom Sara Keeler uit Wyoming zichzelf dwingt om perfect te zijn, ook al is het niet van harte. "Mama zijn is een soort wedstrijd geworden, een wedstrijd waar niemand zich voor inschreef. We willen allemaal de beste mama zijn, en bewust en onbewust vergelijken we onszelf en onze kinderen continu met elkaar."

Verschillen accepteren
Het is duidelijk dat moeders gelukkiger en zelfzekerder zouden zijn als ze meer steun en begrip zouden vinden bij andere moeders. De eerste stap daarvoor is het aanvaarden van verschillende opvoedingstechnieken en -methodes. Het een is niet slechter dan het ander, het is gewoon anders. Door de verschillen te accepteren, kunnen mama's die vast zitten ook geïnspireerd worden om eens iets anders te proberen.

Voor deze studie werden 26.000 moeders ondervraagd door Today Show en de website parenting.com.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien Canadezen 's ochtends werkloos en 's avonds rijk

Tien Canadezen 's ochtends werkloos en 's avonds rijk


http://img198.imageshack.us/img198/7413/lotto1.jpg


Tien Canadezen die deze week 's ochtends te horen kregen dat ze hun baan hadden verloren, vernamen enkele uren later dat ze bij een loterij de hoofdprijs hadden weggekaapt. Dat heeft hun (ex)werknemer bekendgemaakt. Achttien fabriekstechnici van SMART Technologies wonnen met de loterij de pot van 7 miljoen Canadese dollar.
 
Tien van die 'gelukkigen' hadden net hun ontslagbrief in handen gekregen. Het bedrijf, gespecialiseerd in de productie van elektrische schakelborden, had beslist een groot deel van de activiteiten naar Mexico te verplaatsen. Vanaf september zouden in Ottowa enkele tientallen medewerkers hun job verliezen.
 
Indien de loterijwinst gelijk over alle deelnemers wordt verdeeld, mogen de winnaars ieder zowat vier jaarlonen verwachten. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desperate Housewives stopt ermee

"Desperate Housewives stopt ermee"


http://img199.imageshack.us/img199/9633/desperatehousewivesw.jpg


Eind september komt in de VS het achtste seizoen van Desperate Housewives uit, maar volgens ingewijden zou dat meteen ook het laatste seizoen zijn. Entertainment Weekly zegt te weten dat de allerlaatste aflevering van de populaire serie in mei 2012 zal worden uitgezonden.

De tv-makers hebben de geruchten nog niet bevestigd, maar zouden het einde van de serie nog dit weekend officieel bekendmaken. Volgens EW zouden ze dat deze zondag op de perstournee van de Television Critics Association doen.

"De producers hebben de hoofdrolspelers al laten weten dat het einde in zicht is. We vernamen dat Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross en Eva Longoria bijzonder onder de indruk zijn van het nieuws. Niemand zag het nieuws aankomen omdat Marc Cherry (de maker van Desperate Housewives) graag wilde bijtekenen voor een negende seizoen in 2013", meldt TV Line.

Het eerste aflevering van het achtste seizoen komt op 25 september op de Amerikaanse buis.
� Reageer (0)
11-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skelet in de klas blijkt echt

Skelet in de klas blijkt echt


http://img171.imageshack.us/img171/1112/skelet.jpg


Een schedel en een deel van een skelet op een school in Nieuw-Zeeland bleken niet van plastic maar echte menselijke botten te zijn. Dat melden lokale media.

Een lerares had het skelet uit het magazijn van de school gehaald om het te gebruiken tijdens de anatomieles. De dame stelde evenwel vat dat de beenderen niet van plastic waren. Niemand wist van het bestaan van het skelet af in de school, die in 1852 werd geopend.

De school heeft de beenderen en de schedel naar de politie gebracht. Onderzoekers hebben vastgesteld dat de botten vermoedelijk aan een Chinese of Indiase man hebben toebehoord. De botten zijn wellicht in de 19de of 20ste eeuw gepolijst voor medische en educatieve doeleinden. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet op reis en toch romantisch samenzijn? 5 tips

Niet op reis en toch romantisch samenzijn? 5 tips


http://img199.imageshack.us/img199/1214/romantischsamenzijn.jpg


Geen tijd of geld om een romantisch tripje te maken met je partner? Geen nood, er zijn genoeg andere manieren om even samen aan het dagelijkse leven te ontsnappen. Wij geven alvast enkele ideetjes.

1. Ga uit eten
Je hoeft helemaal niet te wachten op een verjaardag om samen uit eten te gaan. Reserveer enkele weken op voorhand een tafeltje in één van jullie lievelingsrestaurants. Het intieme dineetje geeft jullie iets om naar uit te kijken en je kan de dagen aftellen tot het zover is, net zoals je zou doen voor een vakantie.

2. Spijbel samen
Het mag dan wel onmogelijk zijn om samen naar Parijs of Venetië te vliegen, maar jullie kunnen wel samen tijd doorbrengen. Kies een dag waarop jullie allebei verlof nemen en breng jullie tijd door in bed, op de sofa of ga picknicken in het park. Beloof elkaar dat je geen vervelende klusjes zult doen, zoals kleren wassen of opruimen.

3. Wees nostalgisch
Probeer terug te keren naar de tijd toen jullie pas verliefd waren. Ga bijvoorbeeld samen een ijsje halen en geniet ervan terwijl jullie hand in hand door de straten lopen.

4. Doe iets nieuws in je eigen stad
Doe alsof je een toerist bent in je eigen (of een naburige) stad en doe wat een koppel op een romantische vakantie daar zou doen. Ga zeker ook eens naar een deel van de stad dat je niet zo goed kent, dan heb je het gevoel dat je toch een verre reis gemaakt hebt.

5. Kook een speciale maaltijd
Kies voor een maaltijd die jullie doet denken aan jullie laatste vakantie samen. Gingen jullie bijvoorbeeld paella eten in Barcelona of een pizza in Rome? Probeer dan die romantische sfeer terug op te roepen. Van een lokale cocktail tot een traditioneel dessert, alles is mogelijk, zolang jullie er maar samen van genieten. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van intelligentie komt van ouders

Helft van intelligentie komt van ouders


http://img828.imageshack.us/img828/3562/intelligentie.jpg


Je hoort wel eens dat 'domme mensen' zou moeten verboden worden zich voort te planten of dat slimme mensen ook wel slimme kinderen zullen hebben. Maar hoewel intelligentie deels bepaald wordt door erfelijkheid (en dus de ouders), geldt dat maar voor de helft van het totaal. Met andere woorden: domme of slimme ouders krijgen niet enkel respectievelijk domme of slimme kinderen.

Wetenschappers onderzochten daarvoor het bloed van 3.500 Engelsen en Schotten, goed voor zo'n half miljoen genetische markers. Na een analyse van dat bloed en een intelligentietest, bleek dat 40 procent van de gekristalliseerde intelligentie (de mogelijkheid om kennis en vaardigheden aan te leren) bepaald wordt door de genen.

Vloeiende intelligentie, de vaardigheid om te redenen en abstract te denken, is voor  51 procent afhankelijk van de genen.
 De rest van intelligentie wordt bepaald door de omgeving: de mensen waarmee je omringd wordt, het schoolsysteem, de ervaringen die je opdoet.

"Mensen met minder intelligente ouders moeten dus niet bij de pakken gaan neerzitten: hun lot is nog niet beslist. Je kan je genen te slim af zijn, want werkelijke intelligentie wordt bepaald door de interactie tussen genen en je omgeving", legt professor Ian Deary van de universiteit van Edinburgh uit.

Deze onderzoeksresultaten zijn een belangrijke vooruitgang; mogelijk gemaakt door een nieuwe genenanalysetechniek uit Australië. "Het bewijst vooral dat intelligentie geen zaak is van één (of een paar) simpel(e) gen(en), of één toevallige mutatie. Intelligentie is het ultieme bewijs van evolutie, waarbij verschillende genen elkaar beïnvloeden op verschillende manieren."

De onderzoekers hopen met het onderzoek uiteindelijk een verklaring te vinden voor waarom sommige hersenen 'goed' verouderen en andere niet.� Reageer (0)
10-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer impotentie als vrouw goed overeenkomt met zijn vrienden

"Meer impotentie als vrouw goed overeenkomt met zijn vrienden"


http://img819.imageshack.us/img819/3913/impotentie.jpg


Bij een zoveelste ruzie over alle tijd die hij doorbrengt met zuipende en/of voetbalkijkende vrienden, is een man wel eens geneigd om te denken dat zijn leven veel gemakkelijker zou zijn als zijn vrouw goed overeen komt met zijn vrienden en gewoon zou meedoen. Fout gedacht: je sociale leven gaat er dan wel op vooruit, je seksleven zal er onder lijden.

Eerlijk is eerlijk: het effect is momenteel alleen vastgesteld bij mannen tussen 57 en 85 jaar. Drieduizend mannen werden bevraagd over hun gezondheid en sociaal leven door de Amerikaanse sociologen Benjamin Cornwell (Cornell University) en  Edward Laumann (University of Chicago).

Ongeveer een op vier mannen zei dat zijn vrouwen dichter bij zijn vrienden stond dan hemzelf. Van hen rapporteerde 92 prcoent  erectiestoornissen en moeite om een orgasme te bereiken. De sociologen noemen dit effect 'partner betweenness' (vrij vertaald: 'tussenpartnerheid'), waarbij een vrouw tussen haar man en zijn vrienden komt te staan.

"De man krijgt het gevoel dat de band tussen zijn vrouw en zijn vrienden sterker is dan die tussen hen. Dat knaagt aan zijn autonomie, privacy, zelfvertrouwen en algemeen gevoel van mannelijkheid, met als gevolg: minder tevredenheid en minder seksuele aantrekkingskracht, en dus ook meer erectiestoornissen en minder spetters tussen de lakens", zo staat in het vakblad American Journal of Sociology.

Cornwell en Laumann waarschuwen dat er geen bewijs is voor een causaal verband. "Dit toont enkel aan welk effect sociaal leven kan hebben op erectiestoornissen, een effect dat niet moet genegeerd worden. Er zijn meer factoren die een rol spelen bij impotentie dan de 'usual suspects'", aldus Laumann. 

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat een op vijf mannen minder zin heeft in seks. Dit kan veroorzaakt worden door leeftijd, medicatie, ziekte of gewoonweg te weinig slapen. Mannen die voldoende slapen (7 uur of meer) maken immers meer sekshormoon aan dan mannen die te weinig slapen (5 uur of minder).

Hoewel de studie gebeurde bij mannen op leeftijd, geloven de sociologen dat het effect bij jongere mannen nog sterker zou kunnen spelen. "Oudere mannen groeien uit de rol van potente stud, en worden een wijze grootvaderfiguur."

Toch moeten er vraagtekens gezet worden bij deze studie: de sociologen zeggen zelf dat ze geen 'causaal verband' hebben ontdekt, en de verklaring is puur gokwerk. Bovendien zou het gevonden effect een schijnverband kunnen zijn.

Een gedeelde vriendenkring zegt bijvoorbeeld ook iets over hoe lang het koppel al samen is, en in een lange relatie gebeurt het niet zelden dat het libido zakt. Mannen en vrouwen die op latere leeftijd (terug) de liefde vinden daarentegen, zullen seksueel actiever zijn en delen geen vrienden.

Een andere verklaring ligt in de persoonlijkheid van de mannen. Die mannen die hun vrouw toelaten tot hun vriendenkring, hebben misschien altijd al een lager libido of testosteronniveau gehad dan mannen die typisch mannelijke dingen blijven doen met hun vrienden.

Wat de werkelijke verklaring ook is, zolang je vrouw niet meer met je vrienden rondhangt dan met jou, zit je volgens ons wel veilig. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsunami maakte brokken van 80 meter dik op Zuidpool

Tsunami maakte brokken van 80 meter dik op Zuidpool


http://img193.imageshack.us/img193/9665/tsunamij.jpg


De tsunami die Japan in maart trof, heeft ook veel schade aangericht op de Zuidpool. De vloedgolf deed enorme ijsbergen afbreken, blijkt uit satellietbeelden van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

Aangezien Antarctica zo'n 13.000 kilometer van Japan ligt, waren de golven er slechts 30 centimeter hoog. Toch hadden ze nog genoeg kracht om verschillende grote ijsschotsen te breken. Die drijven nu in de Rosszee.

Amerikaanse wetenschappers van de NASA hebben de schade afgeleid van radarbeelden van de Europese satelliet Envisat. Een van de grootste brokstukken was ongeveer 80 meter dik en had een oppervlakte van 6,5 maal 9,5 kilometer.

De satelliet verzamelt dagelijks beelden van Antarctica, die via de MIRAVI-website van ESA tot iedereens beschikking staan. (br.hln - foto reuters)� Reageer (0)
09-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachten vol vallende sterren in het verschiet

Nachten vol vallende sterren in het verschiet


http://img199.imageshack.us/img199/7415/vallendesterren1.jpg


Wie wensen heeft te formuleren, gaat de volgende nachten best eens buiten op een donkere plaats staan of liggen, want wij koersen met onze planeet weer door de meteorenzwerm Perseïden, wat vallende sterren oplevert.

Elke zomer trekt de Aarde door de Perseïden-meteorenzwerm: een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. Vele stofdeeltjes komen dan aan 60 km per seconde in botsing met de dampkring van de Aarde en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel: een vallende ster of meteoor. Die desintegreert volkomen.
 
Het maximum valt meestal rond 11 of 12 augustus. De piek zou dit jaar op 12 augustus liggen, met mogelijk 100 tot 120 meteoren per uur.
 
Blote oog
Om deze meteoren waar te nemen is geen telescoop of verrekijker nodig. Het volstaat om met het blote oog minstens 15 minuten te kijken naar een willekeurige plaats aan de nachthemel. De meeste Perseïden zijn vanop donkere plaatsen buiten de stedelijke gebieden, telkens in de tweede helft van de nacht, te zien. De lichtsporen kunnen overal aan te hemel opflakkeren, maar lijken te komen uit het sterrenbeeld Perseus dat in het noordoosten opklimt.
 
Storende factor dit jaar kan echter de volle maan zijn. En het weer is deze zomer ook bijzonder onvoorspelbaar. (br.hln)� Reageer (0)
08-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook leidt tot gekibbel op reis

Facebook leidt tot gekibbel op reis


http://img153.imageshack.us/img153/7783/facebookob.jpg


Sociaalnetwerksites blijken vaak een stoorzender te zijn op reis. Het feit dat de partner of de gezinsleden te veel tijd besteden aan sociale media leidt tot ergenissen en ruzie.

Reisorganisatie World Ticket Center vroeg aan 500 reizigers of ze sociale media gebruiken tijdens hun vakantie.

42 procent gaf aan tijdens de vakantie minimaal 1 keer te surfen naar sociaalnetwerksites en 58 procent verklaarde Facebook, Hyves en Twitter te mijden. Het merendeel van de gezinnen en koppels vindt sociale media tijdens de reis ergerlijk, omdat hun geliefde of kinderen er te veel tijd aan besteden. Bij 21 procent van de ondervraagden leidt dit zelfs tot ruzie.

Vakantieplannen
Van het aantal reizigers dat sociaalnetwerksites bekijkt tijdens de reis, post meer dan de helft ook daadwerkelijk iets over het vakantieplezier op hun prikbord, waarvan 23 procent daarbij ook foto's upload. Gemiddeld drie keer per week wordt een berichtje achtergelaten.

62 procent van de ondervraagden kondigt hun vakantieplannen aan via sociale media, wat overigens niet verstandig is volgens de politie. Er wordt geadviseerd om geen vakantiedetails te delen vanwege het risico op woninginbraak, maar ondanks dit advies blijft meer dan de helft hun reisgegevens toch online zetten. (br.hln)� Reageer (0)
06-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Brussel (19) mishandeld door ex-speler Standard

 Miss Brussel (19) mishandeld door ex-speler Standard


http://img851.imageshack.us/img851/3976/ayseozdemironderturaci.jpg

Ayse Ozdemir, de 19-jarige Miss Brussel 2011, zorgt voor de nodige ophef in Turkije door te stellen dat ze al na vier maanden gaat scheiden van haar man omdat die haar urenlang mishandelde. Die man is de 30-jarige Onder Turaci, gewezen voetballer van Standard die via Fenerbahçe nu bij Kayserispor voetbalt.

In januari leerden de twee elkaar via Facebook kennen, enkele maanden laten stapten ze al in het trouwbootje. Wat een sprookjeshuwelijk moest worden, draaide echter uit op een nachtmerrie voor Ayse. Ten einde raad, toen Turaci ook gedreigd zou hebben haar te vermoorden, belde ze een Turkse televisiezender op om haar verhaal te doen. Het nieuws sloeg er meteen in als een bom.

"We zijn sinds 30 maart voor de wet getrouwd", aldus Ayse. "Twee weken voor ons grote trouwfeest in juni heeft hij me buiten gegooid. Ik moest uit zijn leven verdwijnen. Hij zou me vermoorden, zei hij. Ik ben naar de politie gestapt en heb mijn verhaal verteld op televisie. Ik heb ook gezegd dat Onder mijn maagdelijkheid wilde laten 'testen' voor de bruiloft. Plots begon hij zich met vanalles te moeien. Zo kon het in zijn ogen bijvoorbeeld niet dat ik een te strakke broek droeg. Ik heb bewijzen van de mishandeling. Zijn familieleden hebben mijn bont en blauw geslagen ogen ook gezien."

Volgens Ayse begon Turaci, die in België voor La Louvière en Standard uitkwam, haar plots uit het niets te slaan in een hotelkamer. "Hij was naar muziek aan het luisteren. Hij raakte plotseling overstuur en begon me te slaan. Hij gooide me op het bed. Ik was aan het schreeuwen om hulp, maar toen hield hij een kussen voor mijn mond." Volgens haar versie werd ze enkele uren lang geslagen.

Het zou niet bij die ene keer blijven. Ayse, die in september vorig jaar het kroontje van Miss Brussel 2011 won en ook mooi in de toptien van de Miss België-verkiezing eindigde, probeerde eerder al naar een ziekenhuis te gaan om de verwondingen te laten vaststellen. "Maar daar vertelden ze dat ik een proces-verbaal moest hebben van de politie", zei ze telefonisch aan het Turkse tv-programma. Inmiddels woont het meisje terug bij haar moeder in Vilvoorde. "Mijn scheiding is ondertussen in gang gezet." (br.hln)

� Reageer (0)
05-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze man draagt zijn hart in een rugzak

Deze man draagt zijn hart in een rugzak


http://img834.imageshack.us/img834/4151/hartineenrugzak.jpg


De 40-jarige Matthew Green is de eerste Brit die een volledig kunstmatig hart heeft, in zijn borstkas zit een apparaatje dat iets groter is dan het echte orgaan. In zijn rugzak zit een pomp en een batterij, dat het bloed door het lichaam helpt te transporteren.

Wereldwijd lopen er al 900 mensen rond met een kunstmatig hart, Green is de eerste in het Verenigd Koninkrijk. Matthew had een nieuw hart nodig nadat hij een chronische aandoening ontwikkelde, maar er geen geschikte donoren werden gevonden. Zijn ziekte is mogelijk fataal, de oorzaak is voorlopig ongekend, maar het zou genetisch kunnen zijn. Omdat zijn toestand snel achteruitging, besloten artsen hem een kunstmatig orgaan te geven. Zijn 'pomp' kan tot 50 jaar meegaan, maar de meeste patiënten gebruiken het maar drie jaar, in afwachting tot artsen een geschikte donor vonden.

Green werd op 9 juni geopereerd, zeven weken later is hij klaar om naar huis te gaan. "Ik voelde me voorheen zo ziek, maar nu gaat het al veel beter, ik heb veel geluk gehad. Mijn herstellingsproces is nog volop bezig, de beenderen in mijn borstkas zijn nog niet volledig genezen. Het is nog niet altijd eenvoudig om de rugzak met het toestel te dragen, maar het wandelen gaat prima. Voorheen had ik een erg zwakke hartslag, nu voel ik het goed kloppen. Twee jaar geleden fietste ik nog elke dag naar het werk, maar toen ik in het ziekenhuis werd opgenomen, was enkele meters wandelen al ontzettend zwaar. Ik ben heel blij dat ik weer voor de hand liggende dingen zal kunnen doen als koken of met mijn zonen in de tuin spelen."

De chirurg die de transplantatie uitvoerde is alvast erg tevreden over de ingreep. "Een echt hart is nog altijd beter, daarom vervangen we het toestel opnieuw wanneer we een geschikte donor hebben gevonden. De operatie ging ontzettend goed en Matthew herstelt snel." (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade versterkt de spieren

Chocolade versterkt de spierenhttp://img192.imageshack.us/img192/8579/chocolade.jpg


Chocolade versterkt de reactie van de spieren op sport, waardoor deze sneller stevig worden, dat blijkt uit recent onderzoek.

Wetenschappers aan de universiteit van Californië gaven aan mannelijke muizen van middelbare leeftijd een ingrediënt uit chocolade, genaamd epicatechine, en lieten de dieren sporten. Epicatechine is een flavonol, dit is een soort molecule dat een groot effect op het lichaam heeft. Ze kregen hier twee kleine vloeibare dosissen per dag van, een controlegroep muizen kreeg een even grote hoeveelheid water. De groepen werden in twee verdeeld, de helft moest aan een matig tempo wandelen, de andere moest intensief sporten. Na 15 dagen legden alle muizen een test op een loopband af, de onderzoekers onderzochten ook de beenspieren van de dieren.

Daaruit bleek dat de dieren die water kregen het eerst opgaven, ze waren sneller vermoeid. Zelfs de muizen die aan een matig tempo op water hadden gesport, werden sneller vermoeid dan passievelingen die epicatechine kregen. De fitste dieren waar degenen die het bestanddeel hadden gekregen en intensief hadden gesport. Ze konden 50 procent verder lopen dan de controlegroep. De cellen van hun spieren bevatten meer nieuwe mitochondrieën, dit zijn structuren die energie aanmaken. Hoe meer een spier hiervan bevat, hoe gezonder deze is en beter bestand is tegen vermoeidheid. Ook zou uit het onderzoek blijken dat dit bestanddeel zelfs de spieren stimuleert wanneer je niet sport. Dat effect wordt versterkt door lichaamsbeweging, zelfs in beperkte mate. Hoe epicatechine hiervoor zorgt, is nog niet helemaal duidelijk.

Het is de onderzoekers ook nog niet duidelijk of dezelfde resultaten ook voor mensen van toepassing zullen zijn. Volgens professor Villarreal haal je het meeste voordeel uit een donkere cacaodrank, dan kant-en-klare chocolademelk. Een ander pluspunt is dat een kleine hoeveelheid al volstaat. Uit het onderzoek blijkt dat een half blokje chocolade genoeg is om de effecten van je sportsessie te optimaliseren.� Reageer (0)
01-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol ontspant beter dan tijd met gezin of partner

Alcohol ontspant beter dan tijd met gezin of partner


http://img193.imageshack.us/img193/4336/alcoholc.jpg


Mensen ontspannen 's avonds beter met een glas wijn dan tijd te spenderen met hun kinderen of partner, dat blijkt uit recent Brits onderzoek.

61 procent van de Britse volwassenen zegt dat alcohol hun favoriete manier om te ontspannen na een stresserende dag. 28 procent zegt dat ze een zware werkdag vergeten door bij hun kinderen te zijn, 26 procent verkiest met zijn partner te praten. Gemiddeld zijn vier drankjes voldoende om 's avonds stress te bestrijden. Vooral bij vrouwen is dit de voornaamste reden waarom ze thuis drinken op het einde van de dag (dat is 73 procent in vergelijking met 26 procent van de mannen).


61 procent van de vrouwen drinkt elke avond twee glazen alcohol, dat is meer dan het dubbel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Evenveel mannen nemen minstens twee glazen bier op een gemiddelde avond thuis. Twee derde drinkt na een stresserende ervaring, 73 procent na een slechte dag op het werk. Slechts 15 procent trakteert zichzelf op alcohol na een schitterende dag, 17 procent na een goede dag.


Gedragspsychologe Donna Dawson: "Wat het drinken van alcohol betreft, werkt het brein zo dat we van nature een reden zoeken om ervan te genieten, zeker wanneer we een moeilijke dag hadden. Een voorbeeld hiervan is een glaasje te drinken om te ontspannen. In dit geval beslissen de hersenen dat stress de gezondheid schaadt en alcohol goed is omdat het helpt te relaxen. Hoewel we weten dat een  derde glas niet nodig, redeneert het brein dat als één wijntje goed aanvoelde, een grotere hoeveel nog beter zal zijn."

De aanbevolen wekelijkse hoeveelheid alcohol voor vrouwen is 14 eenheden, mannen drinken beter niet meer dan 21 eenheden. (br.hln)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!