Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succesvoller met de juiste glimlach

Succesvoller met de juiste glimlach


http://img88.imageshack.us/img88/8051/glimlach.jpg


Een lach verraadt meer dan je lief is. Lach je te snel of te breed, denken anderen al snel dat je niet te vertrouwen bent. Onderzoekers uit Glasgow onderscheiden drie types van glimlachen die te vermijden zijn.

Heel wat mensen gebruiken een lach op een eerste vergadering als een manier om je ideeën door te drukken tijdens een vergadering. De studie, opgezet door een adviserend zakenkantoor, maakt duidelijk dat de manier waarop je lacht al dan niet een positieve indruk achterlaat.

Te mijden zijn:

1.    The Enthusiast: een grootse lach waarbij je de tanden toont
2.    The Robot: een kort, vriendelijk lachje
3.    The Big Freeze: een vaste grimas

Opbouwende lach
"Meteen lachen als iemand naar je toe komt, is niet de manier om oprecht over te komen", stelt onderzoeker Lesley Meechan. "Mensen houden eerder van een trage, natuurlijk opbouwende lach. Dat zie je aan het ganse lichaam en lijkt meer gemeend en oprecht".
� Reageer (0)
30-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jij pakte mijn hand

De afbeelding
“http://img78.imageshack.us/img78/6091/zwayp8.jpg” kan niet worden
weergegeven, omdat hij fouten bevat.


ik zie jou nog zo staan

de allereerste keer
jij pakte mijn hand
ik voelde me net een veertje
het voelde alsof ik vleugels had
en dacht dat ik vliegen kon
we vlogen samen door de lucht
over de wolken
samen op weg naar de zon
en toen ik weer met beide voeten
op de grond was beland
merkte ik dat ik had
staan dromen
� Reageer (0)
29-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beethoven stierf dan toch niet aan loodvergiftiging


Beethoven stierf dan toch niet aan loodvergiftiging


Nieuwe testen van schedelfragmenten van Ludwig van Beethoven spreken tegen dat de Duitse componist in 1827 aan loodvergiftiging zou zijn gestorven. Dat meldt de New York Times.Een onderzoeker van de Mount Sinai School of Medicine in New York kwam na onderzoek van schedelfragmenten van Beethoven tot de conclusie dat de concentratie lood in het lichaam niet abnormaal hoog ligt. Vijf jaar geleden kwamen onderzoekers, na de vondst van verhoogde loodwaarden in haren en schedelfragmenten van Beethoven, uit bij loodvergiftiging als doodsoorzaak voor de beroemde componist.
 
Goedkope wijn
Beethoven zou dat hebben overgehouden aan zijn voorliefde voor goedkope wijn. In de 19de eeuw werd lood vaak toegevoegd aan wijn, om de bittere smaak weg te nemen. Loodvergiftiging zou ook het gedrag van de muzikant op het einde van zijn leven verklaren. Hij gold als vergeetachtig en opvliegend.
 
Maar het nieuwe onderzoek, van een nooit eerder onderzocht groter stuk schedel, toont een loodwaarde aan die niet abnormaal is en veel lager ligt dan de loodwaarden bij het onderzoek van vijf jaar geleden. Een verklaring voor de verschillen hebben de onderzoekers niet.
� Reageer (0)
28-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweetvoeten verstoren liefdesleven

Zweetvoeten verstoren liefdesleven

http://img408.imageshack.us/img408/503/zweetvoeten.jpgDe schaamte voor hun zweetvoeten maakt dat veel 'patiënten' met dit probleem geen liedesrelatie beginnen. Dat blijkt uit recent Nederlands onderzoek.


Zweetvoeten lijken een erg onschuldige en makkelijk te behandelen kwaal, uit onderzoek van NoSweat.nl blijkt echter dat een kwart van de patiënten zelfs geen relatie durft aangaan uit schaamte. Bijna één op de vijf zegt dat hun zweetvoeten zorgden voor relatieproblemen of zelfs -breuk. Dit maakt ook dat ze hun probleem enkel met familie of vrienden durven te bespreken. Een kwart gaat wel met deze kwaal naar de huisarts, pedicure of podoloog. 27,5 procent van de mensen met zweetvoeten durft er echter met niemand over te praten.
� Reageer (0)
27-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macho's zijn een gevaar op de weg

Macho's zijn een gevaar op de weg


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Machos-1.jpg?t=1274988517
Machomannen nemen meer risico's op de weg, dat blijkt uit een Canadese studie.Psychologiestudente Julie Langlois van de Universiteit van Montreal liet 22 mannen een vragenlijst invullen met allerlei stellingen om hun machogehalte te bepalen. De vragenlijst bevatte zestig stellingen zoals 'wenende mannen zijn zwak' of 'algemeen gesproken zijn mannen slimmer dan vrouwen'. De testpersonen moesten telkens antwoorden op een schaal van één tot vijf (van helemaal niet akkoord tot overtuigd akkoord).


Daarna werden de mannen naar een rijsimulator gebracht met als opdracht om een voertuig in te halen. "We gingen ervan uit dat machomannen meer risico's zouden nemen om het voertuig in te halen", aldus de psychologiestudente. "We zeiden hen niet dat ze de wet moesten overtreden, wel dat anderen de klus in zeven minuten klaarden."


Uit het onderzoek bleek dat mannen die hoog scoorden op de vragenlijst, meer risico's namen op de weg. Bovendien bleek een verband te bestaan tussen het machogehalte van de bestuurder en de snelheid. "Agressief gedrag is diepgeworteld in mannelijke stereotypes. Door agressief te rijden, willen sommige mannen hun mannelijkheid bewijzen", aldus Langlois.
� Reageer (0)
26-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebrek aan lichaamsbeweging is veel erger dan obesitas

Gebrek aan lichaamsbeweging is veel erger dan obesitas


http://img214.imageshack.us/img214/5279/obesitas.jpgGebrek aan lichaamsbeweging is veel erger voor je gezondheid dan obesitas, dat beweert een expert althans.


Professor Richard Weiler zegt dat een slechte conditie eerder dan lichaamsvet de oorzaak is van gezondheidsproblemen. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat de conditie, die ontwikkeld en onderhouden wordt door regelmatig te bewegen, een betere voorspeller is van je sterftekans dan obesitas. Door eerder te focussen op lichaamsbeweging dan op obesitas kun je meer gezondheidsproblemen aanpakken, zelfs wanneer die mensen met overgewicht niet afvallen, aldus Wieler. Hij zegt dat de huidige behandelingen als medicatie voor gewichtsverlies en operaties gezondheidsrisico's inhouden en hun voordelen op lange termijn zijn slechts beperkt.


Zo zou een slechte conditie het risico verhogen op ziekten als hartaandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk als mentale problemen. Hij roept gezondheidsinstanties zich meer te focussen op het verhogen van de hoeveelheid lichaamsbeweging. Professor Louise Baur is het daar niet mee eens. Ze zegt dat hoewel lichaamsbeweging een grote bijdrage levert aan de oorzaak van tal van ziekten, het verkeerd is enkel te concentreren op lichaamsbeweging en obesitas te negeren.


Uit recent onderzoek bleek nog dat Belgen te weinig bewegen, slecht 49 procent van de mannen en 29 procent vrouwen doen minstens 30 minuten per dag aan lichaamsbeweging.
� Reageer (0)
25-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergieën versterken het lichaam en bestrijden kanker

Allergieën versterken het lichaam en bestrijden kanker


http://img10.imageshack.us/img10/3305/allergien.jpg


Goed nieuws voor hooikoorts- en allergielijders: de kwaal maakt je lichaam sterker. Daardoor krijgen heel wat kankers minder kans, zo blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

De kans op eierstokkanker daalt met 30 procent bij astmalijders. Kinderen met aangeboren allergieën op bepaalde stoffen, zouden 40 procent minder kans maken op leukemie.

Immuunsysteem
De bijwerkingen veroorzaakt door een allergie, zouden het immuunsysteem net stimuleren en versterken. Dit maakt dat ernstige ziekten of bepaalde vormen van kanker minder kans krijgen.
"Meer onderzoek is nodig, maar de resultaten tonen duidelijk aan dat allergieën het lichaam tegen bepaalde kankers beschermen", vertelt epidemoloog Zuber Mulla van de Texas University.
 
Studies
Ook andere studies tonen dezelfde effecten aan. Vorsers aan Harvard bewezen dat er een tegeneffect bestaat bij hersenkanker en astma, eczeem, hooikoorts en allergie. Canadese vorsers stellen dan weer dat een allergie de kans op pancreaskanker met de helft doet verminderen.
� Reageer (0)
23-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 2 miljoen bezoekers voor lijkwade van Turijn

Meer dan 2 miljoen bezoekers voor lijkwade van Turijn

Meer dan 2 miljoen pelgrims -gelovigen of louter nieuwsgierigen- hebben de voorbije zes weken de zogenaamde 'lijkwade van Turijn' bezocht. Bij de laatste bezoekers die zondag het belangrijke relikwie kwamen bezoeken, was de voormalige Britse first lady Cherie Blair. "Het is een beeld dat het lijden en verlossing oproept", zei ze onder de indruk.
 
De lijkwade stond sinds 10 april tentoongesteld in de Dom van Turijn. Het linnen doek, waarin volgens de overlevering Jezus na zijn dood gewikkeld werd, was voor het eerst sinds het jaar 2000 te bezichtigen. Ook paus Benedictus XVI bezocht enkele weken geleden het beroemdste katholieke relikwie.
� Reageer (0)
22-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.32.000 werklozen krijgen (vier)dubbele uitkering

32.000 werklozen krijgen (vier)dubbele uitkering


http://img197.imageshack.us/img197/7466/werkloosheidsuitkeringe.jpg


Door een fout bij Dexia hebben 32.000 leden van het ACV begin deze maand een dubbele, driedubbele of zelfs vierdubbele werkloosheidsuitkering gekregen.

Het gaat om tienduizenden euro's, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Nog eens 84.000 andere leden kregen hun correcte uitkering een dag te laat uitbetaald.

IT-problemen
"Er waren problemen met ons IT-systeem", zegt woordvoerster Ulrike Pommee van Dexia, dat in opdracht van het ACV de uitkeringen uitbetaalt. "Daardoor is een aantal betalingen meerdere keren bij dezelfde personen gebeurd. Toen we de fout opmerkten, hebben we onmiddellijk alle betalingen stopgezet en het ACV verwittigd."
 
Terugvorderingen
Dexia Bank probeert het geld nu zo snel mogelijk te recupereren. "De bedragen worden nu onder strenge voorwaarden teruggevorderd. Zo moeten de leden nog over voldoende reserves beschikken wanneer het geld rechtstreeks van hun rekening wordt gehaald, of moeten ze de mogelijkheid krijgen tot een afbetalingsplan", luidt het bij Eddy Van Keer, diensthoofd kwaliteit en dienstverlening bij het ACV.
� Reageer (0)
21-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kreuners naar New York

De Kreuners naar New York

Klik op de foto om 'Zo jong' te beluisteren

Na 32 jaar carrière is het dan 'eindelijk' toch zo ver voor De Kreuners: Walter Grootaers zal op 25 juli met zijn (in Vlaanderen) overbekende groep in New York optreden.

"We vliegen naar de States op uitnodiging van de Belgian Chambre of Commerce, een organisatie van Belgen in Amerika", zegt Grootaers in Het Laatste Nieuws. "Jaarlijks organiseren zij in de week van de nationale feestdag een evenement. We gaan dus voor alle duidelijkheid niet naar ginder om Amerika te veroveren."

Het concert in New York wordt wel opgenomen voor een live cd. Dat zal ook met andere optredens van de 'Veel Lawaai'-toer gebeuren. "Om dan een live cd met de titel 'De Kreuners Live in New York, Schilde, Wuustwezel en Kessel-Lo' of zo uit te brengen", aldus Grootaers.

Geen Vlaamse fans door E-vulkaan
De Kreuners zullen voor ruim 1.000 Vlaamse Amerikanen spelen. "We vertrekken de ochtend na ons optreden op de Gentse Feesten en zijn terug voor ons concert in Lokeren", zegt de opperkreuner. Het was aanvankelijk de bedoeling ook tientallen Vlaamse fans over te vliegen naar Manhattan, maar door de IJslandse vulkaan Eyjajalljökull gaat dat feestje niet door.

In een ver verleden trok Grootaers al eens naar Canada om er Engelse versies van Kreunershits in te zingen. "De producer van Bryan Adams was al gecontacteerd. Het was enkel wachten op een fax van onze toenmalige platenfirma WEA. Ik wacht nog altijd op die fax", besluit Grootaers in Het Laatste Nieuws.
� Reageer (0)
20-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pillen kopen via internet kan dodelijk zijn

"Pillen kopen via internet kan dodelijk zijn"


http://img188.imageshack.us/img188/4458/onlinegeneesmiddelen.jpgNiet alleen blijken meer dan de helft van de pillen die via internet worden verkocht namaak, de producten die online worden aangeschaft kunnen ook tot de dood leiden. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Online geneesmiddelen genieten sowieso al geen opperbeste reputatie, maar recente onderzoeken tonen aan dat de situatie nog erger is dan gevreesd. Ruim zestig procent van de pillen die online te koop worden aangeboden, zijn nep. Met alle gezondheidsrisico's van dien: de middelen kunnen zelfs dodelijk zijn.

Voorschrift vermijden of schaamte
Bijkomend probleem is dat de internethandel in doorgaans ongecontroleerde pillen hand over hand toeneemt.

Vooral voor afslankpillen, haargroeimiddelen, erectiepillen en antidepressiva nemen mensen geregeld hun toevlucht tot schimmige online apotheken. Ze doen dit in de meeste gevallen omdat de 'officiële' medicijnen uitsluitend op voorschrift te verkrijgen zijn, of omdat ze zich schamen voor een bepaalde aandoening.

Gezondheidsklachten
Bij onze noorderburen geeft ruim 3 procent van de volwassenen toe dat ze al eens een internetpil slikken, zo wees een studie van het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid uit.

En dat is niet zonder risico. In het Verenigd Koninkrijk kreeg één op vier artsen al patiënten over de vloer met klachten als gevolg van het gebruik van namaakproducten.
� Reageer (0)
19-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken mama valt met kont op wc-borstel en sterft (4 jaar later)


Dronken mama valt met kont op wc-borstel en sterft (4 jaar later)


http://img198.imageshack.us/img198/9950/wcborstel.jpg


Cindy Corton (35) viel in 2005 in beschonken toestand op een wc-borstel in de badkamer bij een vriend thuis. De jonge mama uit het Engelse Nottingham stierf vier jaar later omdat een stuk van 15 centimeter in haar bips was blijven steken. De artsen hadden dat niet gezien, zelfs niet op de röntgenfoto's.Pas in 2007 werd de dunne plastieken borstelsteel van 15 centimeter in de Cortons kont ontdekt. Corton had constant pijn in haar achterste en kon de artsen er na twee jaar dan toch van overtuigen dat de wc-borstel wel degelijk in het vlees van haar poep zat.


Tegen die tijd was de normale routine-operatie om het onding te verwijderen echter een hachelijke chirurgische ingreep geworden, omdat het heft vergroeid was met het bekken van Corton. Na twee mislukte operaties had Corton zo veel pijn dat ze in juni vorig jaar instemde met een derde ingreep, waarvan ze goed wist dat die fataal kon zijn. De chirurgen waren tien uur lang met haar bezig, maar ze overleed door het enorme bloedverlies.


De dokters die haar in 2005 behandelden net na de val staan nu zwaar onder vuur voor medische blunders. Cortons echtgenoot Peter (61) onderneemt juridische stappen tegen de falende artsen. "Oké, ze was dronken, maar ze namen haar niet au sérieux. Ze toonde hen haar wonde die echter niet degelijk werd onderzocht. Waarschijnlijk wilden de ziekenhuizen alles zo goedkoop mogelijk doen om te besparen", aldus Peter Corton. (br.hln)
� Reageer (0)
18-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood opgeven helpt niet afvallen, dit maakt zelfs dikker

Brood opgeven helpt niet afvallen, dit maakt zelfs dikker


http://img85.imageshack.us/img85/1962/broodopgeven.jpgGwyneth Paltrow en Victoria Beckham eten geen brood meer om zo af te vallen, een glutenvrij dieet is de nieuwste gezondheidstrend in Amerika. Dit zou je energie geven, vochtophoping beperken en kilo's doen verdwijnen. Experts waarschuwen nu echter dat dit het omgekeerde effect kan hebben.


Voedingsexperts waarschuwen dat het schrappen van gluten, een proteïne in tarwe, rogge en gerst zonder medische reden gewichtstoename, vermoeidheid, hoofdpijn en een tekort aan voedingsstoffen kan veroorzaken. Gluten vind je in heel wat voeding: in brood, pasta, saus en bier. Heel wat mensen met de ziekte van koeliakie moeten deze voedingsgroepen wel schrappen omdat dit problemen met hun vertering veroorzaakt. Door dit dieet hebben ze dan minder last van een opgeblazen gevoel en een betere vertering. Maar deze aandoening is heel wat anders dan een zogenaamde 'glutenallergie', wat hoofdpijn en humeurswisselingen zou veroorzaken.


Volgens experts is het probleem met deze 'allergie' dat heel wat mensen deze diagnose bij zichzelf stellen. Het is één van de vaakst voorkomende ingebeelde ziekten, uit een studie blijkt namelijk dat een vijfde van de volwassenen verkeerdelijk gelooft dat ze een probleem met bepaalde voeding hebben. Het internet zorgt ervoor dat mensen gaan denken dat ze allergisch zijn aan deze stof, steeds meer celebs en hun diëten voeden deze gedachte.


"Een glutenallergie bestaat zeker", aldus diëtiste Tanya Thomas. "Maar het aantal patiënten met koeliakie ligt veel lager dan degenen die gluten uit hun eetpatroon schrappen. Toch doen steeds meer mensen dit, het lijkt wel de nieuwste dieettrend." Voedingsexperte Emma Williams: "Er is geen bewijs dat het aantal patiënten met een glutenallergie toeneemt. Toch steeg het aantal glutenvrije producten de laatste vijf jaar met 29 procent toe. Uit onderzoek blijkt dat dit de snelst groeiende voedingscategorie is."


"Op lange termijn  kan het schrappen van gluten voor een gewichtstoename zorgen, want dan vervang je gluten door meel gemaakt van rijst of maïsmeel. Het is niet abnormaal dat je door dit dieet 12 tot 13 kilo bijkomt op lange termijn. Veel glutenvrije producten bevatten namelijk extra suiker, zout en vet om ze lekkerder te maken, daarnaast zijn deze producten ook vaak erg duur. Meel is een belangrijk onderdeel van je eetpatroon, het is een bron aan calcium, ijzer, vitamine B en vezels. Doordat je energieniveau daalt, kun je hoofdpijn krijgen door een gebrek aan koolhydraten", aldus de experts
� Reageer (0)
17-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby's binnen 10 jaar niet meer verwekt met seks

"Baby's binnen 10 jaar niet meer verwekt met seks"


http://img179.imageshack.us/img179/1488/43668092.jpgKoppels zullen binnen tien jaar ivf in plaats van seks gebruiken om kinderen te verwekken, aldus twee vooraanstaande wetenschappers. Ze zeggen dat dertigers steeds vaker zullen vertrouwen op kunstmatige bevruchtingsmethoden omdat natuurlijke voortplanting niet efficiënt is.

Slaagkans
De uitspraken van de wetenschappers impliceren dus dat seks in de toekomst enkel nog een ontspanningsactiviteit zal worden. Dierenarts John Yovich: "Ivf verlaagt de druk bij koppels die hun kinderwens uitgesteld hebben om hun carrière te ontplooien. Zwanger worden via ivf zal binnenkoirt efficiënter zijn dan een baby op natuurlijke wijze te verwekken. Zelfs jonge volwassenen hebben elke maand niet meer kans dan één op vier om zich voort te planten via seks. Bij degenen ouder dan 35 jaar daalt dit naar een op de tien. Binnen tien jaar stijgt de slaagkans van ivf naar 100 procent. Bij dieren is deze techniek in bijna alle gevallen succesvol. Er is geen reden waarom dit bij mensen ook niet mogelijk zou zijn. Seks is een inefficiënt proces van voortplanting " 

Efficiënt
Collega Gabor Vajta zegt dat ivf bij dieren 100 keer meer efficiënt is dan bij mensen. Hij beweert dat er geen reden is waarom deze techniek bij mensen ook niet 100 keer efficiënter zou kunnen worden. Momenteel heeft de procedure maar een slaagkans van 50 procent bij de meeste gezonde mensen. Vruchtbaarheidsspecialist Gedis Grudzinskas: "Het zou me niet verbazen dat ivf ooit efficiënter wordt dan een natuurlijke verwekking, maar je kan nooit garanderen dat het bij de eerste behandeling meteen raak is."
� Reageer (0)
16-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buiten spelen is goed voor de ogen


Buiten spelen is goed voor de ogen


De afbeelding “http://img179.imageshack.us/img179/7083/buitenvv0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Wie steeds binnen speelt, ziet te weinig licht en ontwikkelt te lange oogbollen. Dat kan leiden tot bijziendheid of myopie, een oogprobleem dat de laatste tijd steeds vaker voorkomt. Dat ontdekten Australische wetenschappers.


Bijziendheid wordt meer gesignaleerd bij hoogopgeleiden. Tot voor kort werd gedacht dat lange tijd focussen op iets wat dichtbij is, zoals lezen, tot deze aandoening kan leiden. Door het vele scherpstellen zouden de oogbollen te lang groeien. Volgens dr. Rose van de Universiteit van Sydney moet de oorzaak gezocht in het feit dat het binnen donkerder is.


Twee jaar lang volgde zij en haar team 2.000 kinderen van 6 jaar en 2.500 kinderen van 12 jaar. Onder de zesjarigen waren er nauwelijks kinderen met oogproblemen. Onder de oudere kinderen had 12,8 procent last van bijziendheid. Zij die minder dan 1,6 uur per dag buiten en meer dan 3 uur binnen speelden, ontwikkelden sneller bijziendheid.


Myopie kan bijgevolg voorkomen worden door veel buiten te zijn. Welke activiteiten doet er niet toe, als er maar meer licht wordt waargenomen. Hierdoor wordt er meer van de hersenstof dopamine aangemaakt en dit stopt de groei van de oogbollen.� Reageer (0)
15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruben op weg naar Nederland

Ruben op weg naar Nederland


http://img526.imageshack.us/img526/4527/rubeny.jpgDe 9-jarige Ruben uit Tilburg is op weg naar Nederland. Om circa 11.15 uur vertrok vanuit de Libische hoofdstad Tripoli een toestel met het jongetje aan boord.
 
De oom en tante die sinds donderdag bij hem zijn, reizen mee. Ook Rubens arts, de orthopedisch chirurg uit het El Khadraziekenhuis in Libië, vliegt - op eigen verzoek - mee, evenals een Libische anesthesist. De ouders van de jongen en zijn 11-jarig broer zijn omgekomen bij de vliegramp woensdag die aan 103 mensen het leven kostte.
 
Ruben, de enige overlevende van de vliegramp, werd in een ziekenwagen naar een militair vliegveld vervoerd en daar aan boord gebracht. Het toestel is een Cessna 560 XL Citation XLS van de Libische overheid, een zogenoemde air ambulance, en is voorzien van zeer moderne medische apparatuur. Er was veel belangstelling voor het vertrekkende toestel, onder meer van medewerkers van het vliegveld.  http://img30.imageshack.us/img30/7106/ruben1.jpg
 


Definitief twee Belgische slachtoffers

Intussen wijst er alles op dat het bij twee Belgische slachtoffers zal blijven na de crash van het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Al-Afriqiyah woensdag nabij Tripoli. Dat meldt Patrick Deboeck van Buitenlandse Zaken. "Er bestond verwarring over de nationaliteiten op de passagierslijsten, maar de twijfelgevallen blijken nu Nederlandse slachtoffers te zijn", besluit Deboeck. (br.hln)
� Reageer (0)
14-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden actrice schenkt fortuin aan butler


Overleden actrice schenkt fortuin aan butler


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/3/4/3/media_l_3693033.jpg?20100513192607


De Amerikaanse actrice Ruth Ford, die vorig jaar overleed, heeft haar fortuin van liefst 8,4 miljoen dollar aan haar Nepalese butler geschonken. Haar eigen familie stond niet in het testament.


Ruth Ford overleed vorig jaar op 98-jarige leeftijd en liet haar fortuin en twee huizen over aan de Nepalese butler Indra Tamang. Die groeide op in een krot op het platteland van Nepal, maar was al dertig jaar in dienst van de familie van de actrice.


Ford was getrouwd met filmster Zachary Scott. De voorbije jaren sprak ze nog amper met haar dochter Shelley. Samen met haar eigen kinderen werd Shelley uit het testament geschreven. Via haar advocaat liet ze weten "heel blij" te zijn voor Tamang.


Toch is het niet allemaal goed nieuws voor Tamang. Zo is de kans klein dat hij met zijn rang en achtergrond in Dakota Building van New York zal worden toegelaten.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portier geeft Ferrari aan verkeerde persoon mee

Portier geeft Ferrari aan verkeerde persoon mee


http://img64.imageshack.us/img64/2457/ferraria.jpgDe portier van het Australische Melbourne Crown Casino beging een behoorlijk grote vergissing toen hij de sleutels van een perperdure Ferrari aan de verkeerde persoon meegaf.

De 32-jarige man die de bolide in de schoot geworpen kreeg, maakte dankbaar gebruik van het cadeau. Hij maakte er een joyride doorheen Melbourne mee. Na zes uur kwam de politie de wagen op het spoor. De bestuurder van de Ferrari werd aangehouden op beschuldiging van diefstal, de auto zelf werd netjes terugbezorgd aan zijn steenrijke eigenaar.� Reageer (0)
13-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snurkers schamen zich op camping

Snurkers schamen zich op campinghttp://img15.imageshack.us/img15/5261/snurken1.jpgMensen die hard snurken, schamen zich daarvoor als ze op een camping verblijven. Ze zien er ook tegenop om hun slaapkamer te delen met iemand anders dan hun eigen partner, dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

Belgen luidruchtig
Ruim de helft van de Nederlandse snurkers produceert daarbij meer geluid dan volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO gezond is. Maar dat valt volgens het onderzoek nog mee: Nederlanders zijn in vergelijking met Belgen, Noren, Zweden, Denen en Finnen nog de minst luidruchtige snurkers.

Seksleven
Het geluid van een snurker is volgens experts vergelijkbaar met het voortdurend horen van langsrazend verkeer of een luid concert. Veel bedgenoten kiezen daarom geregeld voor slapen op de sofa of in de logeerkamer. Tien procent vindt dat hun seksleven daardoor negatief wordt beïnvloed, terwijl twee op de vijf partners spreken van een minder goede relatie door de slaapproblemen.

Gezondheid
Luidruchtige slapers, bezorgen zichzelf en hun partner ook gezondheidsproblemen. Ruim de helft van de Nederlandse snurkers en hun bedgenoten functioneert overdag op het werk slechter als de nacht te lawaaierig was. Zij hebben hoofdpijn en concentratieproblemen en kunnen kampen met hoge bloeddruk en stress.
� Reageer (0)
12-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stem van mama biedt evenveel troost als knuffel

Stem van mama biedt evenveel troost als knuffel


http://img139.imageshack.us/img139/7946/troostknuffel.jpg


Het geluid van de stem van een moeder kan evenveel troost bieden als een knuffel .


Wetenschappers bestudeerden 61 meisjes tussen zeven en twaalf jaar. Ze moesten een toespraak geven en wiskundige problemen oplossen voor een jury van vreemden. De onderzoekers maten de hartslag en het stressniveau van de meisjes. Een derde van hen werd achteraf persoonlijk door haar moeder getroost, een derde sprak met haar mama over de telefoon, de laatste groep keek naar een emotioneel neutrale video. Daaruit blijkt dat de meisjes die contact hadden met hun moeder dezelfde hormonale reactie vertoonden.


"Oxytocine, een hormoon dat instaat voor het kweken van emotionele band, beperkt stress bij vrouwen na zowel persoonlijk als telefonisch contact, zo sterkt het de band tussen individuen", aldus professor Leslie Seltzer.  Volgens de onderzoekers kan dit verklaren waarom veel studenten naar hun telefoon grijpen na een examen. Het is namelijk een snelle en makkelijke manier om jezelf beter te voelen.


Professor Leslie Seltzer: "We dachten voorheen altijd dat lichamelijk contact nodig was voor de productie van het hormoon oxytocine. Het het blijkt duidelijk uit deze resultaten dat de stem van de moeder hetzelfde effect kan hebben als een knuffel, zelfs wanneer ze niet in de buurt is." De resultaten steunen de theorie dat vrouwen, meer dan mannen, aanrakingen en spraak gebruiken om moeilijke situaties aan te pakken. Mannen kiezen dan eerder voor de strategie voor vechten of vluchten.
� Reageer (0)
11-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu al meer dan twee euthanasiegevallen per dag

Nu al meer dan twee euthanasiegevallen per dagHet aantal gemelde euthanasiegevallen in ons land lag in 2008 op 704 en steeg vorig jaar naar 822. Dat betekent dat in 2009 gemiddeld meer dan twee euthanasiegevallen per dag werden aangegeven, blijkt uit het euthanasierapport 2008-2009, dat al door Artsenkrant kon worden ingekeken.

Uit het rapport, dat in principe in de loop van juni aan het parlement moet worden voorgesteld, blijkt dat het aantal gemelde euthanasiegevallen blijft stijgen. Zo werden er in 2007 nog 495 gevallen gemeld, tegenover 429 in 2006.
 
Regionaal verschil
Het verschil tussen het aantal Nederlandstalige en Franstalige aangiften blijft opvallend groot, met 656 gevallen boven en 166 onder de taalgrens. De balans tussen vrouwen (50,7%) en mannen (49,3) was afgelopen jaar meer in evenwicht.
 
Uit de cijfers blijkt ook dat de meeste euthanasiegevallen zich voordoen bij de leeftijdsgroep tussen 60 en 79 jaar (52%). In een kwart van de gevallen gaat het om 80-plussers. Er werd officieel geen enkel geval van euthanasie bij minderjarigen gemeld.
 
De euthanasiecommissie droeg de voorbije twee jaar ook geen enkel dossier over aan Justitie. Vijfentachtig procent van de dossiers werden onmiddellijk aanvaard. Slechts een kleine minderheid (4%) van de dossiers werd geopend voor opmerkingen, bij 11 procent van de dossiers werden meer preciseringen gevraagd.

Steeds vaker thuis
Tot slot blijkt uit het rapport dat euthanasie steeds vaker thuis wordt uitgevoerd. Het verschil met euthanasiegevallen in een ziekenhuisomgeving wordt almaar kleiner (44 versus 45%). Vermoed wordt dat euthanasie vanaf 2010 voor het eerst vaker thuis dan in het ziekenhuis wordt uitgevoerd.
� Reageer (0)
10-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prematuren voelen later meer pijn

Prematuren voelen later meer pijn


http://img707.imageshack.us/img707/7063/prematuren.jpgPremature baby's zijn gevoeliger voor pijn dan degenen die geboren zijn na een voldragen zwangerschap. De pijnlijke behandelingen die ze moeten ondergaan na de geboorte, kunnen de hersenen een 'gevoel van schade' bezorgen.

Studie
De effecten van een vroeggeboorte kunnen de ganse kindertijd voelbaar zijn, zelfs tijdens hun verdere leven. Een studie aan de Universiteit van London toont aan dat premature baby's op dezelfde manier reageren op knuffels en strelingen als andere  baby's. Op pijnprikkels, zoals de hielprik, werd door de premature baby's veel sterker gereageerd.
 
Pijnstillers
Premature baby' sdie maanden doorbrengen op intensive care, ondergaan pijnlijke procedures als injecties, sondevoeding en bloedonderzoek. Artsen worden daarom aanbevolen om zo veel mogelijk pijnstillers toe te dienen om de pijngevoeligheid in het latere leven te verminderen. De bevindingen werden neergeschreven in het tijdschrift Neuroimage.� Reageer (0)
09-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moederdag
De afbeelding “http://img444.imageshack.us/img444/8171/angelinavk8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


een moeder vecht altijd
voor het geluk van haar kind
ze wil hen nimmer kwijt
zij...die ze zo bemint

het is altijd nemen en veel geven
en ze geeft vaak meer dan ze kan
wat is er mooier in dit leven
dan een kind die dit ontvangen kan

in haar hart zullen ze er altijd zijn
ook als hun wegen scheiden gaan
dit te weten is heel erg fijn
zo als mama is er maar een
� Reageer (0)
08-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke dranken vooral populair bij jongeren

Sterke dranken vooral populair bij jongeren


http://img232.imageshack.us/img232/4005/alcoholh.jpg


Vooral jongeren tussen 11 en 18 jaar gaan zich te buiten aan sterke drank. Al heerst er een verkoopverbod van alcoholische dranken aan -18 jarigen, toch ondervinden ze weinig moeite om aan sterke dranken te geraken.


Uit Nederlandse cijfers over Kindergeneeskunde blijkt dat 36 procent van de patiënten  medisch moesten worden behandeld wegens alcoholvergiftiging door sterke dranken.  Andere dranken als bier of mixdrankjes werden ook gretig door de -18 jarigen gebruikt.


Of het verbod veel uithaalt, blijft maar de vraag. 42 procent van de jongeren met alcoholintoxicatie kreeg de drank via vrienden. Een derde kocht zonder problemen zelf de drank aan.� Reageer (0)
06-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje uit is beste cadeau voor Moederdag

Dagje uit is beste cadeau voor Moederdag


http://img227.imageshack.us/img227/637/oma2.jpg45 procent van de Nederlandse mama's trekken er voor Moederdag er het liefst op uit, bijvoorbeeld naar een restaurant of een wellnesscentrum.

Bloemen
Daarnaast zijn mama's tevreden met een ontbijt op bed, een tekening, knutselwerk of bloemen, dat meldt De Telegraaf. De meesten zullen die dag toch voor een teleurstelling staan, want bijna de helft krijgt bloemen, een derde wordt verwend met verzorgingsproducten. Verder blijkt dat het gemiddelde moederdagcadeau ongeveer 28 euro kost.

Luxe
Een ander onderzoek toonde aan dat opvallend meer luxecadeaus voor Moederdag gekocht worden. Kinderen verwennen mama met elektronische apparaten als ladyshaves, krultangen en ontharingstoestellen, ze krijgen ook digitale fotocamera's, trendy koffiezetapparaten, laptops en televisieschermen.
� Reageer (0)
05-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partner met Alzheimer verzesvoudigt risico op dementie

Partner met Alzheimer verzesvoudigt risico op dementie


http://img188.imageshack.us/img188/9738/alzheimerw.jpg


Ouderen die een partner met dementia verzorgen, hebben zes keer meer kans om zelf deze verwoestende aandoening te krijgen. Dat toont recent onderzoek aan.


De onderzoekers bestudeerden gedurende twaalf jaar de gezondheid van meer dan 1200 koppels die gemiddeld 49 jaar getrouwd waren. Niemand van hen was dement aan de start van het onderzoek, maar tegen het einde werden 225 koppels hierdoor getroffen. Bij 125 gevallen was de patiënt een man, 70 van hen waren vrouwen. Bij 30 koppels werden beide partners getroffen. Daaruit blijkt dat het hebben van een man of vrouw met deze ziekte, je risico op Alzheimer met zes keer verhoogt.


Mannen blijken ook drie keer zo kwetsbaar dan vrouwen te zijn, hoewel dit volgens de onderzoekers ook aan toeval te wijten kan zijn. De onderzoekers geloven dat de emotionele stress van het toekijken op de mentale achteruitgang van een geliefde deels de oorzaak kan zijn. Dementie komt vaak voor op latere leeftijd, waardoor de psychologische last hiervan zwaarder is voor mensen op leeftijd. Maar het kan ook komen doordat koppels dezelfde levensstijl delen en blootgesteld worden aan dezelfde omgevingsfactoren.
� Reageer (0)
04-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse postbode trouwt met zijn kat

Duitse postbode trouwt met zijn kat


http://img36.imageshack.us/img36/4831/kattenx.jpgEen Duitse postbode heeft het afgelopen weekend zijn poes gehuwd. Dat schrijft boulevardkrant Bild vandaag. Met de ceremonie wilde de dertiger zijn liefde uitdrukken voor het dier, waarmee hij al tien jaar samenleeft. De postbode leeft alleen en beschouwt de kat als zijn partner. "Onze relatie is uniek", aldus de 39-jarige Uwe Mitzscherlich. "We strelen elkaar voortdurend en slapen samen in mijn bed."
 
Omdat het in Duitsland onmogelijk is om echt met een dier te trouwen, huurde de man een tv-actrice in als ambtenaar. Zijn tweelingbroer trad op als getuige. De 15-jarige poes droeg een wit kleed en miauwde gedurende de hele ceremonie, volgens Bild een uitdrukking van haar liefde voor de postbode.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel woont in toilet met zicht op zee

Koppel woont in toilet met zicht op zee


http://img408.imageshack.us/img408/1984/toilethuis.jpg


Een koppel wou zo graag een huis met zicht op zee. En kijk, ze gaan hun droom waarmaken. Het duo investeerde 26.373 euro in het ombouwen van een openbaar toilet aan de kust tot een woning.

Tracy Woodhouse -what's in a name?- en haar man Graham Peck kochten een Victoriaans toilet op een rots in Scarborough met zicht op de Noordzee. Ze hadden maar een doel: van het gebouw een woning maken. Ze kregen meteen de steun van de lokale politici. "We kregen een toelating om van het gebouw een woning te maken. Ze stonden volledig achter ons project."

Het stel ging een lening aan en over 21 jaar is het nieuwe huis hun eigendom. De mannentoiletten werden omgebouwd tot een woonruimte en de vrouwentoiletten zijn een slaap- en een badkamer geworden. "Sommige mensen lachen een beetje met onze nieuwe woonst. Ook op het werk moet ik vaak horen dat ik in een toilet woon", aldus Woodhouse. "Maar we hebben ons huisje bij de zee! En laat ze maar lachen. Het is gewoon amusant", besluit de vrouw.
� Reageer (0)
03-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders spelen sleutelrol in voorkomen van pestgedrag

Ouders spelen sleutelrol in voorkomen van pestgedrag


http://img413.imageshack.us/img413/1354/pestgedrag.jpgOuders kunnen een belangrijke rol spelen in het voorkomen van pestgedrag bij hun kinderen, dat blijkt uit recent onderzoek.


De onderzoekers analyseerden de gegevens van een onderzoek uit 2007. Ze vroegen 45.897 ouders van kinderen tussen 10 tot 17 jaar of hun kind pestte, of het gemeen was tegen anderen. Zo identificeerden ze de factoren die het risico verhoogden of verkleinden dat een kind anderen pestte. Daaruit blijkt dat bij 15 procent van de gevallen sprake was van pestgedrag. Factoren die het risico hierop verhogen zijn emotionele en gedragsproblemen bij het kind en mentale stoornissen bij de moeder.


Andere eigenschappen van ouders die de kans op pestgedrag bij kinderen verhogen zijn regelmatig boos worden en zich geërgerd voelen door hun kroost. Ouders spelen ook een beschermende rol, degenen die ideeën delen en praten met hun kroost en moeders en vaders die vaak de vrienden van hun kind ontmoeten, hebben minder kans op pestende kinderen. "De communicatie tussen ouder en kind en hun betrokkenheid kan een belangrijke invloed hebben op pestgedrag", aldus onderzoeker Rashmi Shetgiri.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meuris:


Meuris: "Ik roep helemaal niet op om niet te gaan stemmen"


http://img571.imageshack.us/img571/7009/stijnmeuris.jpg


Zanger en presentator Stijn Meuris reageert vannamiddag op de uitspraken van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a), die tijdens zijn 1 mei-toespraak in Brussel van leer trok tegen onder meer Meuris omdat hij zou oproepen om niet te gaan stemmen.


"Smet creëert een valse indruk. Als particulier ga ik niet stemmen, maar ik roep helemaal niet op tot een front. Dat is toch een belangrijke nuancering", zegt Meuris. Volgens Pascal Smet echter hebben onder anderen Stijn Meuris en schrijver Jeroen Olyslaegers een oproep gelanceerd om bij de komende verkiezingen niet te gaan stemmen, maar te gaan feesten.


"Ik roep tot niets op, ook niet tot een feest", reageert Meuris.
Wel geeft Meuris toe dat het zijn persoonlijke overtuiging is dat de komende stembusgang "oneerlijk" is. "Maar dat wil zeggen dat ík, als particulier, niet ga stemmen. Smet heeft het fout als hij zegt dat er een geheime colonne bestaat die de verkiezingen wil verstoren. Ik ben een democraat in hart en nieren, verkiezingen vind ik de slimste uitvinding van de afgelopen tweeduizend jaar."

Meuris waarschuwt voor het ridiculiseren van standpunten als het zijne. "Dat is gevaarlijk. Maak ons niet kwaad, want er zijn heel veel mensen die dezelfde mening zijn toegedaan."
� Reageer (0)
01-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red je huwelijk met deken dat winden moet tegenhouden

Red je huwelijk met deken dat winden moet tegenhouden

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een deken met binnenin een laag van actieve kool moet windjes van je partner in het echtelijke bed tegenhouden. Zo zou het heel wat ruzies bij koppels voorkomen, dat beweren de makers althans.

Chemische wapens
Toen we het reclamefilmpje van dit dekentje zagen, dachten we dat het een grap was, maar blijkbaar menen de uitvinders het serieus. De makers beweren dat nachtelijke winden voor heel wat ergernis bij partners zorgen. Het 'Better Marriage Blanket' is een deken dat je op je lakens legt. In het midden zit een laag actieve kool dat geurtjes absorbeert en dus zo storende geurende tegenhoudt die man- of vrouwlief produceert tijdens het slapen. Dezelfde techniek zou door het Amerikaanse leger gebruikt worden om de soldaten te beschermen tegen chemische wapens.

Door het in de droogtrommel te stoppen of in de zon te leggen, reactiveer je de geurabsorberende eigenschappen van het deken.  De makers suggereren dat het deken het ideale huwelijks- of verjaardagscadeau is. Je kunt je relatie al redden vanaf 64 euro. (br.hln)
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!