Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aphrodite

Aphrodite


De afbeelding “http://img110.imageshack.us/img110/9618/apse0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Aphrodite is de Godin van de Liefde en Schoonheid, en werd voorgesteld als een heel mooie jonge vrouw. De roos is haar bloem en haar boom de mirtenboom of maagdenpalm. Haar vogel(s) de zwaan, de mus en soms de duif. De Romeinse naam van Aphrodite is Venus.

Aphrodite werd geboren toen Cronus zijn vaders edele delen (penis) afhakte en in de zee gooide. Uit het schuim van de zee dat daardoor ontstond werd Aphrodite helemaal naakt geboren. Maar in een ander mythe werd ook verteld dat zij het kind van Zeus en Dione was. Haar naam betekent letterlijk: "uit het schuim geboren". Ze werd door de Westenwind naar Cyprus gedragen en werd aangekleed door de Seizoenen. Cyprus was haar dan ook heilig.

Ofschoon ze getrouwd was met de lelijke en manke god Hephaistus, was hij niet echt haar keuze maar was deze keuze haar opgelegd door de godin Hera. Ze was eigenlijk heel erg verliefd op Ares, de God van de Oorlog. Met hem kreeg ze 3 kinderen: Phobus, Deimos en Harmonia.

Men zei dat ze ook nog de moeder was van Eros en Anteros. Een andere grote liefde van Aphrodite was een sterveling genaamd Adonis. Bij de geboorte van Adonis werd Aphrodite zo verliefd op hem en dat vertelde zij aan Persephone. Deze werd zelf ook verliefd op Adonis en zij ontvoerde hem en wilde hem niet teruggeven.

Aphrodite deed haar beklag bij Zeus. Zo besloot Zeus dat Adonis een gedeelte van het jaar in de Onderwereld moest wonen, het andere gedeelte van het jaar bij Aphrodite op Olympos en de rest van het jaar op zichzelf.

Adonis jaagde altijd op wilde zwijnen en een keer toen hij aan het jagen was, werd hij gedood door een wild zwijn. Aphrodite werd hierdoor zo verdrietig en ging opnieuw naar Zeus toe om hem te smeken Adonis vrij te laten uit de Onderwereld, daar waar de doden woonden. En opnieuw besloot Zeus dat Adonis de helft van het jaar in de Onderwereld bij Persephone moest wonen en de andere helft bij Aphrodite.

Hoe Hephaistus en Ares hierop reageerden wordt vreemd genoeg niet verteld. Maar ja, Zeus was de Oppergod, dus konden ze zich tegen het besluit van Zeus toch niet verzetten.
Aphrodite is ook de moeder van Aeneas, een Trojaan die later een dappere held in de Trojaanse oorlog zou worden en voor wie een grote toekomst was weggelegd door Zeus. Zeus besloot dat Aeneas grondlegger van het Romeinse rijk zou worden en de stamvader zou worden van een roemrijk geslacht waartoe Julius Caesar en de eerste Romeinse keizers zouden behoren. Zeus of Eros (dit is niet helemaal duidelijk) zorgde ervoor dat Aphrodite verliefd werd op Anchises en samen kregen ze Aeneas. Aphrodite waarschuwde Anchises aan niemand te vertellen dat Aeneas hun zoon was. Maar Anchises kon zijn mond niet houden en werd daardoor gestraft door Zeus met totale blindheid en verlamming. Uit het brandende Troje kon hij ook alleen maar gered worden door zijn zoon Aeneas, die hem op zijn rug Troje uitdroeg. Onderweg naar Italië stierf Anchises. Omdat Anchises maar een sterveling was en daardoor gewoon ouder werd, kon Aphrodite haar liefde voor hem niet langdurig bewaren want stervelingen bezaten nu eenmaal niet de eeuwige jeugd die de goden wel hadden. Maar al bleef Aphrodite Anchises niet trouw, ze stond haar zoon Aeneas zijn leven lang bij in de vele gevaren die hij moest doorstaan. Het meeste schaamteloze moment voor Aphrodite was dat haar wettige echtgenoot Hephaistus, die heus wel wist dat ze met Ares vreemdging, haar en Ares in een gouden net ving en hun aan de Olympianen liet zien. De meeste van hen schaamden zich voor Aphrodite en Ares of wilde niets met hen te maken hebben. Maar Hermes bevrijdde Ares en Aphrodite uit het gouden net en als dank ging Aphrodite met hem naar bed. Hieruit werd een kind geboren: Hermaphroditus. Hermaphroditus had zowel het vrouwelijke als het mannelijke geslacht.
� Reageer (0)
30-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bosje liefdeDe afbeelding “http://img130.imageshack.us/img130/5338/go4islafisher003oq3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

.


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ontbijt met eieren houdt je weg van ongezonde snacks

Ontbijt met eieren houdt je weg van ongezonde snacks


http://oi47.tinypic.com/2w6wd36.jpg


Wie 's morgens een proteïnerijk ontbijt met eieren eet, zal sneller afslanken. Dat beweren experten van de Universiteit van Missouri. Zij stelden vast dat zo'n ontbijt de eetlust onder controle houdt én 's avonds de drang naar ongezonde vetrijke of suikerrijke snacks doet verminderen.

Volgens assistent-professor Heather Leidy kan zo'n proteïnerijk ontbijt zelfs de oplossing zijn voor de obesitasepidemie. Zeker als je weet dat heel wat jonge mensen het ontbijt overslaan. In de Verenigde Staten gaat het bijvoorbeeld om 60 procent van de jongeren.

Om haar hypothese te testen, selecteerde Leidy 20 vrouwelijke studenten tussen 18 en 20 jaar, die te maken hadden met overgewicht of obesitas. Aan hen vroeg ze ofwel om het ontbijt over te slaan, ofwel om een proteïnerijk ontbijt met eieren en mager rundvlees te eten, ofwel om ontbijtgranen met een normaal proteïnegehalte te eten.

Elk ontbijt bestond uit 350 calorieën en had een gelijk gehalte qua vet, vezels, suiker en energie. Het proteïnerijke dieet bevatte 35 gram aan proteïnes.

De deelnemers vulden vragenlijsten in en leverden bloedstalen. Voor het avondmaal werd ook een fMRI-hersenscan uitgevoerd om de hersensignalen te meten die controle hebben over de voedselmotivatie en het door beloning aangemoedigde eetgedrag.

En wat bleek? Het eten van een proteïnerijk ontbijt leidde tot een verhoogd 'vol gevoel' of verzadigdheid. Tegelijkertijd was in het brein minder hersenactiveit die verantwoordelijk is voor het controleren van de zin naar voedsel.

"Verder zorgde een eiwitrijk ontbijt er ook voor dat de proefpersoon 's avonds minder greep naar vetrijke en suikerrijke voeding dan met de andere twee ontbijten", zegt dr. Leidy. "Dit suggereert dat een proteïnerijk ontbijt een potentiële strategie is om overeten te voorkomen en de kwaliteit van je dieet te verbeteren", aldus de onderzoeksleidster.

Mensen die normaal het ontbijt overslaan, doen er dus goed aan om hun gewoonte te veranderen. "Je lichaam heeft maar drie dagen nodig om zich aan te passen aan het opnemen van voedsel vroeg op de dag", aldus dr. Leidy.

Zij liet de deelnemers aan de studie voedsel op basis van eieren en rundsvlees eten, maar ook Griekse yoghurt, cottage cheese (of hüttenkäse, huttenkaas) of een gemalen varkenslendestuk kunnen leiden tot de 35 gram proteïnes.

Dr. Leing is alleszins van plan om verder onderzoek uit te voeren naar het effect van proteïnerijk ontbijten op het controleren van je gewicht. De resultaten van de huidige studie werden alvast gepubliceerd in 'The American Journal of Clinical Nutrition'. (br.hln)� Reageer (0)
29-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Otto-Jan Ham spreekt voor het eerst over zijn angststoornis

Otto-Jan Ham spreekt voor het eerst over zijn angststoornis


http://oi49.tinypic.com/2aflrf8.jpg


Radiopresentator en tv-maker Otto-Jan Ham heeft in het Eén-programma 'Koppen' voor het eerst getuigd over de angststoornis waar hij al 10 jaar onder lijdt. "Eigenlijk vind ik het straf dat ik nooit door de mand ben gevallen", zegt hij.


De angstaanvallen doken plots op in 2003. "Mijn eerste zware angstaanval overkwam me in 2003 tijdens een autorit op de Brusselse ring. Ik had het gevoel dat ik uit de realiteit weggleed en vastzat in een spiraal. Ik heb de volgende afrit moeten nemen. Daar zat ik aan de kant van de weg in mijn auto, hevig zwetend en helemaal in paniek."

Hij sindsdien nog zeker een twintigtal van dergelijke intense aanvallen gehad hebben. "Maar eigenlijk proberen nog dagelijks kleine aanvallen door te breken. De angst is eigenlijk altijd aanwezig, ook nu nog als ik radio maak."

Aanvaarden
Kalmeerpillen deden meer kwaad dan goed, zegt hij. Uiteindelijk hielp de behandeling door een psychiater enigszins. "De angstremmers die hij me voorschreef, helpen wel. Maar belangrijker is dat ik niet meer het gevoel heb dat ik tot elke prijs die stoornis van me af moet gooien. Ik moet helemaal niks. Gewoon aanvaarden dat het af en toe gebeurt."

Ham zegt lang getwijfeld te hebben of hij er mee naar buiten zou komen. "Maar als zelfs maar één iemand er iets aan heeft, dan is het de moeite waard geweest." Uit een recente rondvraag bleek onlangs nog dat angst voor bijna 1 op 5 Vlamingen een probleem is. Bij naar schatting 125.000 Vlamingen is er sprake van een paniekstoornis.� Reageer (0)
26-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame Beatles-foto's leveren fortuin op

Zeldzame Beatles-foto's leveren fortuin op


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/6/13/20130324173919/media_xll_5674198.jpg


Beelden van het Shea Stadium concert dat The Beatles in 1965 gaven, zijn verkocht voor 30.000 Britse pond (circa 35.000 euro). Dat meldt de BBC. De fotograaf, een amateur, wist backstage te komen door een nep-perskaart te gebruiken. De enige andere fotograaf die bij het optreden was, had halverwege de show geen rolletjes meer.

Het was met 55.000 bezoekers het grootste concert dat The Beatles tot dan toe hadden gegeven en op dat moment het grootste popconcert aller tijden. De show in het honkbalstadium van de New York Mets vond plaats op het hoogtepunt van de Beatlesmania. Marc Weinstein maakte 61 zwart-witfoto's.

De koper is volgens Omega Auctions een Zuid-Amerikaanse man die in Washington woont en een groot verzamelaar van Beatles-memorabilia is. (br.hln)
� Reageer (0)
20-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus Franciscus heeft al 4 miljoen volgers op Twitter


Paus Franciscus heeft al 4 miljoen volgers op Twitter


http://oi47.tinypic.com/2154qc.jpg


Het twitteraccount van paus Franciscus profiteert van de groeiende populariteit van de kerkvorst. Sinds zijn aantreden krijgt zijn account @pontifex er per dag rond de 200.000 nieuwe volgers bij. Dat meldt de Amerikaanse krant USA Today. Bijna 4 miljoen mensen volgen Franciscus nu.

De Argentijnse paus twittert in verschillende talen, waaronder Engels, Spaans en Italiaans. Vooral de belangstelling uit Spaanstalige landen is groot. Ruim 1,1 miljoen mensen volgen het Spaanstalige twitteraccount. Maar de grootste groep, ruim 2 miljoen mensen, volgt Franciscus via zijn Engelstalige account.

Franciscus heeft sinds 17 maart drie tweets verstuurd, die een enigszins persoonlijk karakter hebben.  (br.hln)� Reageer (0)
18-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neil Young ,Eminem, Prodigy en NIN op Pukkelpop

Neil Young ,Eminem, Prodigy en NIN op Pukkelpop


Klik op de foto om ' Old Man  van Neil Young ' te beluisteren

De eerste namen voor Pukkelpop zijn bekendgemaakt, 73 om precies te zijn. Met Eminem op donderdag, Neil Young & Crazy Horse op vrijdag en The XX op zaterdag zijn ook meteen de headliners bekend.

Verder op de affiche onder meer: Nine Inch Nails, The Prodigy, Franz Ferdinand, Fall Out Boy, The Knife, Slayer, Deftones, Boys Noize, Triggerfinger, Skunk Anansie, Alabama Shakes, Bat For Lashes, Foals, Ben Pearce, Opeth Baauer, Imagine Dragons, Solange, Fun., Mac Miller en TNGHT (Hudson Mohawke x Lunice).

De volledige lijst namen is te vinden op de website van het festival. Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 augustus.
� Reageer (0)
16-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schemertijdhttp://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/dimieken1/Alicia-Keys-036.jpg?t=1243687864


als schemertijd
zich moe afvraagt
wanneer laagdragend licht
het dagdagelijkse
zal verspreiden

 verzoent mijn droom
zich met leven
leg ik hem zachtjes neder
op een bloemenbed
van wezenlijke weelde� Reageer (0)
13-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rihanna enkel in T-shirt voor goede doel


Rihanna enkel in T-shirt voor goede doel


http://oi49.tinypic.com/2075htz.jpg


Rihanna die aandacht trekt? Niets nieuws onder de zon, al doet ze het deze keer wel voor het goede doel. Met een t-shirt waarop Marilyn Monroe clownesk afgebeeld staat, zet ze Red Nose Day in de schijnwerpers. Veel meer lijkt de 25-jarige zangeres overigens niet aan te hebben...


Op 'rodeneuzendag' -nu vrijdag- mag u zich van uw gekste kant laten zien, als het maar geld oplevert. Het initiatief werd in 1985 uit de grond gestampt door Comic Relief, een Britse liefdadigheidsinstelling die met humor de vinger op de wonde wil leggen.

Bedoeling is om een einde te maken aan armoede en sociale onrechtvaardigheid: zo leren de mensen in Afrika de gevaren van aids kennen, kunnen dorpen weer heropgebouwd worden en leren vrouwen lezen. In het Verenigd Koninkrijk dienen de opbrengsten onder meer voor gehandicaptensteun en de strijd tegen partnergeweld.

Stella McCartney ontwierp zo'n speciaal T-shirt niet alleen voor Rihanna: ook onder meer Cameron Diaz en Kate Moss kregen al een exemplaar toegestuurd.

� Reageer (0)
12-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolling Stones overwegen een nieuwe tournee

Rolling Stones overwegen een nieuwe tournee

Klik op de foto om ' Time Is On My Side  ' te beluisteren


 Na de jubileumconcerten in Londen en New York plannen de Rolling Stones een nieuwe reeks optredens, zo heeft het gespecialiseerde blad Rolling Stone gemeld.

Het zou gaan om achttien concerten in Noord-Amerika, nog dit jaar. Er zijn ook berichten dat de band ook op het Engelse Glastonbury-festival zou spelen. Meteen wordt het dan de eerste concertreis van de Stones sinds de "A Bigger Bang Tour" in 2005-2007.� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!