Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dans met mijDe afbeelding “http://img294.imageshack.us/img294/5280/monica1hn9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

dans met mij
onder de sterrenhemel
tot niets meer overblijft
en we voor altijd vergeten zijn
 
dans met mij
in oeroude wouden
waar natuur ons wijsheid schenkt
en levenskracht van bomen druipt
 
dans met mij
op zilverwitte stranden
waar we zoeken naar iets
om in te geloven.
 
dans met mij
laat ons zijn wie we zijn.
dans met mij
tot aan het einde der tijden� Reageer (0)
30-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spataders met stoom weggehaald

Spataders met stoom weggehaald

Artsen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam kunnen spataderen weghalen met stoom. Tot nu toe werden spataderen doorgaans met laserstralen verwijderd. Volgens het ziekenhuis is de ingreep met stoom minder pijnlijk. Het Erasmus MC zegt de stoombehandeling als enige ziekenhuis in Nederland aan te bieden.
 
Dichtschroeien
Het principe van de stoombehandeling is hetzelfde als bij de laserbehandeling.  De spataderen worden dichtgebrand zodat het bloed vervolgens een andere route kiest via aders die dieper in het been liggen.

Napijn
Patiënten die een laserbehandeling hadden ondergaan, klaagden nogal eens over napijn. Ook hadden ze volgens een woordvoerder van het ziekenhuis een 'barbecuesmaak' in de mond. Dat kwam omdat bij de laserbehandeling een beetje verkoold bloed in het lichaam achterbleef.
 
Inmiddels hebben ongeveer twintig patiënten de behandeling in het Rotterdamse ziekenhuis ondergaan.
� Reageer (0)
29-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders proberen baby te verkopen voor 30 dollar

Ouders proberen baby te verkopen voor 30 dollar


http://img190.imageshack.us/img190/6721/maghenduvalaenrobertell.jpg
Maghen Duvala en Robert Ellingson.


In Florida is een koppel gearresteerd omdat ze hun twee maanden oude baby probeerden te verkopen. De vraagprijs bedroeg dertig dollar of goed 20 euro. Dat meldt de Pensacola News Journal.

Biertje
De vader van het kindje, de 23-jarige Robert G. Ellingson, benaderde twee mensen op het parkeerterrein van een dierenwinkel in Pensacola. Hij stelde hen voor om samen een biertje te gaan drinken. Toen ze dat weigerden, bood hij de twee aan zijn kind te kopen.

"Die mensen dachten dat het om een grap ging", zegt politiewoordvoerder Glenn Austin. "Toen de moeder van de baby zei dat het menens was, vonden de 'kandidaat-kopers' het raadzaam om de politie te alarmeren".

Kindermishandeling
Ellingson en Maghen Duvala (23), de moeder van het kindje, werden prompt gearresteerd op beschuldiging van kindermishandeling. De baby werd opgevangen door de jeugdbescherming.

Tweede poging
Uit het onderzoek bleek al snel dat het koppel al een uur eerder hun kind had proberen te verpatsen. Ditmaal op de parking van een bankkantoor in dezelfde buurt.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Verstop de vaat

Je kent het wel: een beetje vaat is niet de moeite om onder de kraan te stoppen. Of ontbreekt de zin om de vaatmachine te laden? Met de In-Sink van Kitchenaid lijkt het aanrecht meteen een stuk netter. Wie het deksel optilt, ontdekt een spoelbak en minivaatwasser. Zo kan je er alle borden, tassen en bestek in een handomdraai kwijt.

Prijs
Het hebbedingetje is zonder twijfel één van de leukste designs van het afgelopen jaar. Creativiteit vraagt echter wel een prijs: gemiddeld betaal je voor de In-Sink 2.599 euro.
� Reageer (0)
28-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders beginnen al te dromen van Elfstedentocht

Nederlanders beginnen al te dromen van Elfstedentocht


http://img704.imageshack.us/img704/7567/elfstedentocht.jpg


Volgens weermodellen gaat het in Nederland vanaf volgende week hard vriezen. In Friesland spreken ze zelfs al van een vorstperiode die te vergelijken valt met die van de Elfstedenwinter van 1997. En dus beginnen onze noorderburen alvast te dromen van een Elfstedentocht.
Nederland kan zich na nieuwjaar gaan opmaken voor een extreem koude periode die minimaal 10 dagen gaat duren. De minimumtemperaturen kunnen gaan zakken tot min 15 graden. Overdag zal de temperatuur niet boven de -5 uitkomen.

Volgens de weermodellen van zowel Engelse als Amerikaanse weerinstituten blijft  het vanaf zaterdag vrijwel overal droog met veel kans op zon. Wel zal er af en toe een ijzige oostenwind waaien.

Goed nieuws voor de schaatsers, dit keer gaat de vorst waarschijnlijk niet gepaard met overvloedige sneeuwval, waardoor de ijslaag in hoog tempo kan aagroeien. Omdat het binnenwater overal al flink is afgekoeld, kan er mogelijk al na het weekend al geschaatst worden.

Naar verwachting zal het ijs rond 8 januari de vereiste 'elfstedendikte' van 15 centimeter hebben bereikt.

"De weercomputers van het ECMWF (het Europese weercentrum in het Engelse Reading) voorspellen een winter die dinsdag licht begint en het weekeinde oploopt van matige tot strenge vorst", juicht de Leeuwarder Courant. "Volgende week wordt zelfs zeer strenge vorst (-15 graden of lager) verwacht".
� Reageer (0)
27-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer dronken met synthetische alcohol

Nooit meer dronken met synthetische alcohol


http://img685.imageshack.us/img685/9816/dronken.jpgDrinken zonder zat te worden of verslaafd te raken: wie wil dat niet? Dat is mogelijk met synthetische alcohol, die alle voordelen biedt van alcohol zonder de nadelen. Dat meldt de Sunday Telegraph. Het slechte nieuws: het zal nog wel even duren voordat het echt beschikbaar is.
 

Drinken zonder dronken
De synthetische alcohol wordt momenteel ontwikkeld door onderzoekers van het Londense Imperial College, onder leiding van professor David Nutt, tot voor kort regeringsadviseur rond drugs. Hij belooft een wereld "waarin mensen kunnen drinken zonder dronken te worden".
 

Wel welbehagen, geen verslaving
De drank, die momenteel in Londen wordt gebrouwd, werkt net als echte alcohol in op de zenuwen in de hersenen, wat zorgt voor een gevoel van welbehagen. En hoeveel glazen je ook drinkt, zo verzekert professor Nutt, je blijft in een prettig aangeschoten stemming.


Maar in tegenstelling tot bier, wijn, whisky of andere alcoholhoudende dranken, dringt deze vorm van "alcohol" niet door in de delen van de hersens die verantwoordelijk zijn voor stemmingswisselingen en die kunnen leiden tot verslaving.


De nuchtere pil
Ook is het gemakkelijk uit de bloedstroom te verwijderen en kan het effect onmiddellijk worden "afgezet" met behulp van een pil, zodat de gebruiker op slag nuchter is en meteen achter het stuur of aan het werk kan.


Benzodiapines
Dat komt door het gebruik van benzodiazepines, waaronder diazepam dat ook in het kalmeermiddel Valium zit. Wetenschappers hebben al duizenden van deze "benzos" geïdentificeerd en de ploeg van Nutt selecteert nu welke het best geschikt zijn om te worden verwerkt tot een vloeistof die, net als alcoholische dranken, kleur- en smaakloos is.


Ook brandstof
Kleur en smaak kunnen dan "à la carte" worden toegevoegd. Door in bier, wijn en sterke drank de huidige alcohol te vervangen door de nieuwe vloeistof kan die ethanol (de chemische naam voor alcohol) dan nog worden verkocht en worden gebruikt als brandstof ook.


Volgens professor Nutt kan zijn ontdekking dramatische gevolgen hebben voor de samenleving en voor de volksgezondheid in het bijzonder. Want het huidige alcoholgebruik in de westerse wereld eist een zeer hoge prijs, in geld en in menselijke miserie.


Experimenten
"Ik heb zelf deelgenomen aan experimenten met benzos", aldus professor Nutt. "De ene minuut was ik verdoofd en viel ik bijna in slaap, om vijf minuten later gewoon college te staan geven. Dat niemand deze aanpak eerder heeft uitgetest, komt doordat men bang is dat dit niet zal worden toegelaten.


De meeste benzos vallen namelijk onder medische regelgeving, terwijl alcohol, dat al 3.000 jaar wordt gebruikt, een bevoorrrechte plaats heeft gekregen in onze maatschappij. Waarom zouden we geen gebruik maken van de farmacologische kennis waarover we beschikken om iets te ontwikkelen dat beter en veiliger is?"
� Reageer (0)
26-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vijfde van Britse ouders plundert spaarvarken kinderen

Een vijfde van Britse ouders plundert spaarvarken kinderen


http://img27.imageshack.us/img27/796/spaarvarkeno.jpg22 procent van de Britse ouders ziet zichzelf verplicht aan de spaarcenten van hun kinderen te zitten om rond te komen. Dat blijkt vandaag uit een Britse enquête.


Rekeningen betalen
44 procent leent tussen de 220 en 550 euro, dat blijkt uit een Brits onderzoek. Vier op de tien zegt dat ze hiertoe verplicht werden om de rekeningen te kunnen betalen, 20 procent gebruikte het voor onvoorziene kosten aan de wagen. 14 procent betaalde er de gezinsvakantie mee, 12 procent had het nodig voor de reparatiekosten van het huis, 8 procent gebruikte het voor het kerstfeest.


Geen alternatief
Twee derde van de ouders zeggen dat ze het geld leenden omdat ze geen alternatief hadden, 13 procent wist niet hoe anders zo snel aan geld te geraken. Acht op de tien van degenen die geld leenden zeggen zodra ze kunnen dit bedrag terug te betalen. Een derde van de ouders geeft toe zich schuldig te voelen na het lenen van het geld, 27 procent voelt zich droevig door zijn financiële situatie. Bij zes op de tien volwassenen verergerde hun financiële situatie de afgelopen 18 maanden.
� Reageer (0)
25-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkom een blaasontsteking

Voorkom een blaasontsteking


http://img19.imageshack.us/img19/6069/blaasontsteking2.jpgEen blaasontsteking is een kwaaltje waar vooral vrouwen mee kampen. Het is een bacteriële infectie van de blaas en oorzaak is in 80% van de gevallen een darmbacterie die zich naar de blaas verplaatst.

Vrouwelijk lichaam
Jonge meisjes maken 20 keer meer kans op een blaasinfectie dan jongens, en volwassen vrouwen lopen zelfs 50 keer zoveel risico als mannen. Bij vrouwen liggen vagina en aars erg dicht bij elkaar, waardoor bacteriën uit de darm makkelijker het vaginale slijmvlies kunnen besmetten en koloniseren. Met enkele kleine tips kan heel wat pijnlijk leed vermeden worden.

1. Voorkomen kan door meer te drinken, tot twee liter per dag. Een blaas die regelmatig leeg is, maakt dat bacteriën minder kans krijgen om zich aan de blaaswand vast te hechten.
2. Ga altijd plassen voor het slapengaan. Het is belangrijk dat er geen urine in de blaas achter blijft.
3. Na elk seksueel contact ga je plassen. Tijdens de daad stapelen er makkelijk bacteriën bij de ingang van de plasbuis. Door te plassen worden deze buiten gedreven.
4. Intieme hygiëne is belangrijk, maar vaginale sprays, douches en zelfs gewone zeep zijn niet geschikt voor de intieme hygiëne. Deze ontregelen de natuurlijke zuurtegraad van de vagina, waardoor bacteriën makkelijker kunnen uitgroeien. Trek liefst katoenen ondergoed aan, te nauwe slipjes zorgt voor een te warm klimaat, waardoor makkelijker een ontsteking kan ontstaan.
5. Hou je urine zuur door veel producten met vitamine C te nemen.
6. Cranberry capsules zouden de weerstand van de blaas verhogen.
� Reageer (0)
24-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 van 31 naalden verwijderd uit mishandelde peuter

16 van 31 naalden verwijderd uit mishandelde peuter

In Brazilië hebben artsen 16 van de 31 naalden verwijderd uit het lichaam van het tweejarig jongetje dat werd mishandeld door zijn stiefvader. De naalden zaten in zijn lever, blaas, darmen, hart en longen. Twee naalden bij de ruggengraat moeten nog worden verwijderd. De overige elf worden niet weggehaald omdat ze geen gevaar vormen voor de gezondheid van het kind, zegt de woordvoerder van het ziekenhuis in de kuststad Salvador de Bahia.


De 30-jarige Roberto Carlos Magalhaes stak de naalden in zijn stiefzoon op advies van zijn vriendin. De metselaar wilde wraak nemen op zijn vrouw met wie hij ruzie had gekregen. Volgens de politie is het kind slachtoffer van zwarte magie.


Magalhaes heeft zijn daad bekend. Hij stak de naalden twee tot drie maal per week in het lichaam van de peuter gedurende een maand. Het kindje had hij eerst in slaap gebracht met rode wijn.� Reageer (0)
23-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart bezoekt grootouders slechts een keer per jaar

Kwart bezoekt grootouders slechts een keer per jaar

Een op de vier Britten brengt slechts een keer per jaar, voornamelijk op Kerstmis, zijn of haar grootouders een bezoekje. Dat blijkt uit recent onderzoek.


Ouderen zijn eenzaam
Een derde van de vrouwen en een vijfde van de mannen bezoeken hun grootouders wekelijks. Kerstmis is de dag waarop Britten voornamelijk hun grootouders bezoeken. Andrew Harrop van een organisatie voor de belangen van ouderen zegt dat veel gepensioneerden eenzaam zijn op Kerstmis. "Ik wil mensen aanmoedigen hun oudere familieleden te bezoeken. Terwijl voor de meesten Kerstmis draait rond familie en vrienden, zijn er tal van ouderen die opkijken tegen de feestdagen omdat ze dan zich eenzaam voelen. We hopen dat iedereen de moeite doet om oudere familieleden en buren vaker te bezoeken."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fregat Louise-Marie na 128 dagen terug in Zeebrugge

Fregat Louise-Marie na 128 dagen terug in Zeebrugge

Het Belgische fregat F931 Louise-Marie is deze morgen na een reis van 128 dagen naar de Hoorn van Afrika terug zijn thuishaven Zeebrugge binnengevaren. De 169 bemanningsleden werden opgewacht door defensieminister Pieter De Crem. Hij loofde de bemanningsleden bij hun aankomst voor hun inzet. "U hebt door uw opdracht ons land bij onze bondgenoten opnieuw op de kaart gezet als kleine maar betrouwbare partner."
 

Piraterij bestrijden
De F931 Louise-Marie nam tussen 1 september en 13 december deel aan de operatie "Atlanta". Het was de eerste marineoperatie van de Europese Unie met als doel humanitaire transporten te beschermen en de piraterij te bestrijden aan de Hoorn van Afrika.
 

Tijdens de operatie heeft het Belgische fregat acht scheepskonvooien begeleid, elf approaches, zeven visitaties en drie boardings uitgevoerd. Ook werden 42 drenkelingen gered die zich aan boord bevonden van twee kleine bootjes.
 

Plannen
Er zijn plannen om in 2010 een gelijkaardige opdracht uit te voeren met de F931 Louise-Marie. "Tijdens die opdracht zal België mogelijk een tijd de leiding nemen over de operaties", aldus minister De Crem.
 

De families van de bemanningsleden waren woensdag massaal naar Zeebrugge afgezakt. De bemanningsleden lieten na aankomst verstaan dat ze zich steeds veilig hebben gevoeld. De familieleden op het thuisfront waren tevreden dat door de moderne communicatiemiddelen ze regelmatig contact konden hebben met de bemanning. Daardoor was de lange missie draaglijk.
� Reageer (0)
22-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man (71) castreert zichzelf met scheermesje

Man (71) castreert zichzelf met scheermesje

In Iowa is een 71-jarige man gisteren opgenomen in het hospitaal nadat hij zichzelf ontmand had met een scheermesje. Dat schrijft de krant Des Moines Register.


De man uit Cedar Rapids, wiens identiteit niet werd vrijgegeven, zei aan de artsen dat hij zijn stoutmoedige daad om religieuze redenen gepleegd had. Hij was nog in staat om zelf de huldpiensten te bellen. Die brachten hem over naar het ziekenhuis waar hij herstelt van zijn drastische zelfverminking.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse acteur Bernhard Droog (88) overleden


Nederlandse acteur Bernhard Droog (88) overleden


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Acteur-Bernhard-Droog.jpg?t=1261498158De Nederlandse acteur Bernhard  Droog is vandaag op 88-jarige leeftijd rond het middaguur aan een zware longontsteking in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede overleden.
 
Droog speelde sinds 1945 talloze rollen op toneel, in televisieseries en op het witte doek. Hij acteerde in meer dan honderd toneelstukken en in veel Nederlandse speelfilms. Zijn filmcarrière begon in 1955, toen hij de leraar speelde in de film 'Ciske de Rat'. Daarna volgden rollen in de films 'Fanfare' van Bert Haanstra en 'Wat zien ik' van Paul Verhoeven. Ook speelde hij in de film 'Erik of het klein insectenboek' van Gidi van Liempd en in de televisieserie naar het gelijknamige boek van Godfried Bomans.
 
Laatste rol twaalf jaar geleden
Zijn laatste filmrol had Droog twaalf jaar geleden in de Oscarbekroonde film 'Karakter' van Mike van Diem. Andere films met Droog zijn 'De Overval' (1962) en 'Dorp aan de Rivier' (1958) van Fons Rademakers. In deze voor een Oscar genomineerde film naar het gelijknamige boek van Antoon Coolen speelde hij Cis den Dove. In de film 'Pastorale 1943' (naar de roman van Simon Vestdijk) van Wim Verstappen kroop Droog in de huid van drogist Poerstamper. Verder had hij nog rollen in de Haanstra-films 'De Zaak M.P.' uit 1960 en 'Een pak slaag'  naar het gelijknamige boek van Anton Koolhaas.
 

Vele rollen speelde Droog in theaterproducties, waaronder 'Dood van een Handelsreiziger' en 'Schakels'. Ook in de televisieversie van 'Schakels' (1983) acteerde Droog. In 1970 werd hij geridderd in de Orde van Oranje Nassau.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier goedkoper dan water in Britse supermarkten

Bier goedkoper dan water in Britse supermarkten


http://img697.imageshack.us/img697/5210/bierl.jpgVerscheidene Britse supermarkten hebben er een gewoonte van gemaakt hun bier te verkopen aan lagere prijzen dan hun water. Die trend moet zorgen baren, zo schrijft de Times on Sunday.

Door met spotgoedkoop bier uit te pakken, hopen de winkels ook de belangstelling voor (het aankopen van) duurdere alcohol in de hand te werken en tot het aanschaffen van borrel- en andere hapjes te noden.

Enorm drankprobleem
Sommige deskundigen vrezen dat de lage kost voor 'booze' de hoge kost van drinkbaar water maskeert in een land dat bekend staat voor zijn liefde voor de bierfles. "We zitten met een enorm drankprobleem in het Verenigd Koninkrijk, dus willen we iets doen aan die prijzenslagen" voor bier, stelde een woordvoerder van de British Medical Association (BMA).

BMA en andere groeperingen zijn voorstander van een minimumprijs op alcohol, waardoor bvb een sixpack bier tot zes pond (7 euro) zou stijgen. Zowel de alcoholindustrie als de Britse regering heeft dat initiatief al weggewuifd.

De topman van Alcohol Concern waarschuwt evenwel: "Er is voldoende bewijs dat jongeren en alcoholisten aangetrokken worden door goedkope alcohol".
� Reageer (0)
20-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de plaatsen met het meest bacteriën

Dit zijn de plaatsen met het meest bacteriën


http://img693.imageshack.us/img693/4483/lift.jpgToiletten, deurklinken en geld hebben een slechte reputatie. Het zouden broeihaarden zijn van bacteriën, dus gaan vele mensen heel bewust om met hygiëne als ze met deze in contact komen. Ze wassen hun handen als ze van het toilet komen en nemen deurklinken vast met hun mouw.

Maar dat zijn eigenlijk niet de voorwerpen of plekken die het meest bacteriën bevatten. Het tijdschrift Woman's Day somt de verrassende plekken op waar je het meest bacteriën kan vinden.

1) Het winkelwagentje
Met stip op nummer één: het winkelwagentje. 80 procent van de winkelwagentjes blijkt sporen van E.coli te bevatten.

2) Snijplank
De gemiddelde snijplank bevat meer bacteriën dan de gemiddelde toiletbril. Schoonmaken met heet water is de boodschap. Vermijd houten planken!

3) Lift
De knop naar de gelijkvloerse verdieping is de vaakst gebruikte en dus een broeihaard voor bacteriën.

4) Geldautomaat
De OK- en stop-knoppen van een geldautomaat worden door praktisch iedereen aangeraakt, en zijn daarom net als de liftknop een verzamelplaats voor bacteriën.

5) Bureau/werkplek
Hoesten, niezen, kruimels van lunch en snacks plus het feit dat je handen, ook al vol bacteriën, overal aanzitten, maken dit een groot bacteriefestijn.

Bacteriën zijn dus werkelijk niet te vermijden!
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn mannen slordig?


Waarom zijn mannen slordig?


http://img89.imageshack.us/img89/6153/rommeluj6.jpg


Het is niet zo dat slordige mensen er opzettelijk een rommeltje van maken, het lijkt hen gewoon te overkomen. Ook vrouwen bezondigen zich hier aan, maar toch is het een typische mannenkwaal. Rommelige partners kunnen voor heel wat relatieproblemen zorgen, zegt relatietherapeute Christine Northam.

Netter niet beter
Ordelijke mensen stoppen hun spullen weer meteen weg nadat ze het gebruikt hebben. Rommelige personen daarentegen hebben liever alles in hun gezichtsveld en laten daarom hun spullen liggen. Tot op het op een bepaald moment te erg wordt en ze een poetsbui krijgen. Voor je je partner aanpakt over zijn rommelige levensstijl, lees je best eerst onderstaande weetjes. Netter is namelijk niet altijd beter, vorig jaar toonde een studie aan dat nette mensen langer zoeken naar dingen dan mensen met een rommelig bureau.

Machtstrijd
"Vaak als koppels ruzie maken over rommel is dat omdat er andere, onderliggende problemen zijn. Als zij obsessief ordelijk is of hij extreem slordig, heeft dat vaak met woede of een machtstrijd te maken", aldus Christine Northam. "Zelfs als er geen onderliggende problemen zijn, verlopen de discussies over netheid en rommel zelden probleemloos." De nette persoon zal van zichzelf vinden dat hij gelijk heeft. Maar als je eens in de geschiedenis naar extreem ordelijke personen kijkt, zijn ze personen niet altijd zo schitterend. Hitler, Mussolini en Hoessein stonden bekend om hun obsessieve drang naar netheid. Daarnaast blijkt dat deze mensen het minst creatief zijn. Psycholoog Roderick Orner: "Ordelijkheid heeft veel met de controle bewaren te maken. Sommigen vinden rommel een bedreiging, anderen hebben er geen problemen mee. Creatieve mensen halen er zelfs hun inspiratie uit."

Ordelijke celebs
David Beckham is volgens vrouwlief Victoria ontzettend ordelijk. Hij sorteert de koelkast op kleur en stofzuigt in rechte lijnen.

Martha Stewart is geobsedeerd door orde. In haar kantoor mogen alleen rode en zwarte balpennen aanwezig zijn, haar bureauartikelen moeten allemaal netjes in een metalen mandje. "Het leven is te ingewikkeld om slordig te zijn", aldus Martha.

Bekende sloddervossen
Het ongetemde haar van Albert Einstein stond symbool voor zijn houding ten opzichte van ordelijkheid.

Alexander Fleming werd door zijn collega's geplaagd met zijn rommelig bereau. Hij had de gewoonte om alles waar hij mee bezig was minstens twee weken bij te houden, voor het geval dat hij een nieuw idee kreeg of een verandering opmerkte. Hij was zijn bureau aan het opruimen in 1928 toen hij een schimmel ontdekte in een petrschaal. Dit leidde tot de ontdekking van penicilline. (br.hln)
� Reageer (0)
18-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaginale douche werkt geslachtsziekten in de hand


Vaginale douche werkt geslachtsziekten in de hand


http://img102.imageshack.us/img102/6906/93516887qk5.jpg


Vaginaal douchen verhoogt de kans op een geslachtsziekte met 50 procent. Daarom raden wetenschappers het spoelen van de vagina voor of na geslachtsgemeenschap af. De Amerikaanse onderzoekers wilden een lang slepende kwestie oplossen, meldt het NRC Handelsblad.


Ruim 400 meisjes tussen 13 en 19 jaar deden mee aan het onderzoek. Het waren meisjes uit 13 Amerikaanse steden, die veel risico lipen op een soa. Tweederde van hen was al besmet met hiv. Ieder half jaar werden ze getest op vier verschillende soa's en noteerden de onderzoekers of de vrouwen soms, vaak of altijd vaginale douches rond de gemeenschap gebruikten. De controlegroep bestond uit meisjes van dezelfde leeftijd met hetzelfde risicoprofiel voor soa's, maar zij hadden geen hiv. Na drie jaar concluderen de onderzoekers dat mét douchen de tijd tot het krijgen van een soa ongeveer twee keer zo kort is.


De twijfel over de rol van die douches is ontstaan doordat lactobacillen, die het vaginale milieu zuur maken, erdoor uit de schede worden gespoeld. De verandering van zuurtegraad in de vagina zou de natuurlijke afweer tegen infecties als soa's verstoren. Niet-zuurstofafhankelijke bacteriën krijgen dan de overhand. Zij veroorzaken een slijmvliesirritatie die bacteriële vaginose heet.
� Reageer (0)
17-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindertekening koningin Beatrix brengt 8125 euro op


Kindertekening koningin Beatrix brengt 8125 euro op


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Kindertekening-koningin-Bea.jpg?t=1261044664
De Nederlandse koningin Beatrix.


Een kindertekening van de Nederlandse koningin Beatrix heeft op een veiling bij Christie's 8125 euro opgebracht. Dat is vier keer meer dan was verwacht, laat het veilinghuis weten. Het veulentje dat Beatrix als kind tekende, werd gekocht door een ondernemer en verzamelaar van Oranje-kunst, Aad Ouborg, die het een plek zal geven in het hoofdkantoor van zijn bedrijf in Breda.


Christie's veilde vandaag "voorwerpen van adellijke herkomst" en verkocht voor in totaal ruim 2,3 miljoen euro aan spullen. Topstuk was een 38 centimeter hoge zilveren koffiepot gemaakt voor Henric Zwaardecroon, van 1718 tot 1725 gouverneur-generaal van Nederlands-Indië, die op 85.000 euro werd afgehamerd.
� Reageer (0)
16-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw haalt gewonnen 200.000 euro pas na 4 maanden op

Vrouw haalt gewonnen 200.000 euro pas na 4 maanden op


http://img35.imageshack.us/img35/1853/lottoi.jpgHoewel de lotto winnen toch een droom is van vele mensen, heeft een Nederlandse vrouw dat niet zo begrepen. In plaats van onmiddellijk haar prijs van 200.000 te gaan incasseren, besloot ze maar liefst vier maanden te wachten om zich kenbaar te maken.


De dame had het winnende lot gekocht op 7 augustus in een winkel in Slotermeer. Omdat de winnaar zo lang spoorloos bleef, werd er een grote zoektocht op het getouw gezet. Die leverde maanden niets op, tot de vrouw gisteren de winkel binnenwandelde. "De omstandigheden leenden zich er niet toe om het geld vroeger op te halen", klonk het.
� Reageer (0)
15-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Italië verbiedt borstvergroting voor tieners

Italië verbiedt borstvergroting voor tieners


http://img189.imageshack.us/img189/1295/borstvergroting.jpgItalië werkt aan een wet die moet verbieden dat meisjes jonger dan 18 een borstvergroting of plastische chirurgie ondergaan.


Tegen zichzelf beschermen

Veel Italiaanse meisjes krijgen grote borsten of een andere schoonheidsoperatie van hun ouders, in totaal gingen meer dan 10.000 vrouwen jonger dan 18 onder het mes voor hun uiterlijk, dat meldt nu.nl. Ondersecretaris van het Ministerie van Welzijn Francesca Martini: "Met deze wet willen we osn vooral meisjes richten op die een borstvergroting laten uitvoeren enkel vanwege het schoonheidsideaal. Ze beseffen de risico's van zo'n zware operatie niet. Met deze maatregel willen we hen tegen zichzelf beschermen."
In België staat er geen minimumleeftijd op het laten uitvoeren van een borstvergroting. Chirurgen zijn dan wel gebonden aan strikte voorschriften.
� Reageer (0)
14-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen op nog latere leeftijd zwanger door doorbraak

Vrouwen op nog latere leeftijd zwanger door doorbraak

Slechts één gen is verantwoordelijk voor de veroudering van de eierstokken, dat ontdekten Duitse en Britse wetenschappers. Dit betekent volgens hen een belangrijke doorbraak, die ervoor kan zorgen dat de menopauze uitgesteld wordt.


Menopauze uitstellen
Wanneer dat bepaalde 'gen' uitgeschakeld wordt, beginnen de eierstokken het mannelijke hormoon testosteron aan te maken. Deze ontdekking helpt inzicht te bieden op de vroegtijdige menopauze, een aandoening die tal van vrouwen treft. De doorbraak zou ook kunnen leiden tot een medicijn dat helpt de eierstokken te pauzeren, waardoor de menopauze uitgesteld wordt en de voorraad eicellen wordt bewaard tot een vrouw klaar is om kinderen te krijgen.


Levensverwachting
Dit kan goed nieuws betekenen voor degenen die willen wachten om kinderen te krijgen tot ze wat ouder zijn, hoewel al bewezen werd dat dit ernstige implicaties voor de gezondheid heeft. Josephine Quintavalle van de Britse groep 'Comment on Reproductive Ethics', zegt dat dit een goede behandeling is voor vrouwen die te vroeg hun menopauze krijgen. "Een pil die de menopauze en dus het moederschap uitstelt, is beangstigend. Als je dit stopt, dan verlaat je niet de andere verouderingsprocessen in je lichaam. Vrouwen gaan dus een jong voortplantingsstelsel in een oud lichaam krijgen. Dan vormen de levensverwachting en de geschiktheid van het lichaam een probleem. Het is de toepassing van deze ontdekking die ons zorgen baart."
� Reageer (0)
13-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetmiddel fructose kan leiden tot diabetes en hartproblemen

Zoetmiddel fructose kan leiden tot diabetes en hartproblemen


http://img46.imageshack.us/img46/4176/zoetmiddelfructose.jpg


Fructose, een zoetmiddel dat als goedkope vervanger van suiker voorkomt in honderden voedingswaren en drankjes die we dagelijks gebruiken, kan het menselijk metabolisme schade toebrengen, en leiden tot obesitas en diabetes bij kinderen, zo waarschuwt de Sunday Times.

Fructose is een synthetisch zoetmiddel dat eigenlijk bestaat uit 55 % fructose en 45 % glucosesiroop van maïs. Meestal kan u het herkennen op verpakkingen bij de ingrediënten als high-fructose corn syrup, or glucose-fructose syrup. Dat het veelgebruikte fructose schadelijk kan zijn, was al aangetoond bij proeven op ratten, maar aan de universiteit van Californië is nu ook bij mensen vastgesteld dat dit uit maïs gemaakte zoetmiddel zorgt voor een gevaarlijke aangroei van vetcellen rond vitale organen en kan leiden tot diabetes en hartziektes.

Zwaarlijvigheid bij kids
De onderzoekers wijzen met name op een verband tussen dit middel, dat onder meer wordt wordt gebruikt in frisdranken, yoghurts, koekjes en ontbijtgranen, en de toenemende zwaarlijvigheid bij jonge kinderen. Zelfs sommige vruchten, die ons worden aanbevolen omdat ze gezond zijn, bevatten trouwens "natuurlijke" fructose.

Bij het onderzoek werden zestien vrijwilligers tien weken lang op een streng gecontroleerd dieet gezet dat veel fructose bevatte. Daarbij bleek dat de vetcellen rond hart, lever en andere organen in die periode zeer sterk waren gegroeid. Ook werden bij de verwerking van voedsel abnormaliteiten vastgesteld die in verband worden gebracht met diabetes en hartziektes. Bij een tweede groep proefpersonen die hetzelfde dieet kregen, maar dan met glucosesuiker in plaats van fructose, kwamen die neveneffecten niet voor.

Mechanisme verstoord
Beide groepen verdikten weliswaar even veel, maar volgens de onderzoekers zouden de fructosegebruikers over een langere termijn ook dikker worden dan de andere deelnemers aan de test. Fructose volgt niet het spijsverteringsproces dat andere suikers doet ontbinden, en komt dus intact in de lever terecht, waar het daardoor voor een aantal abnormale reacties zorgt. Een daarvan is de verstoring van het mechanisme dat het lichaam zegt of vet moet worden verbrand dan wel opgeslagen.

Diabetes en hartziekten
Volgens Kimber Stanhope, een moleculair bioloog die het onderzoek leidde, "hebben we nu voor de eerste keer aangetoond dat fructose niet alleen maakt dat we dikker worden, maar dat er ook een verband bestaat tussen dit zoetmiddel en de kans op diabetes en hartziektes. Want de reacties die daarop wijzen troffen we niet aan bij de glucosegebruikers."

In natuurlijke vorm maakt fructose tussen de 5 en 15 procent van het gewicht van elke vrucht uit. Het wordt in synthetische vorm gebruikt sinds in 1971 werd ontdekt dat uit maïs een siroop kan worden gemaakt die voor 55 procent uit fructose en voor 45 uit glucose bestaat en die niet alleen zesmaal zoeter is dan rietsuiker, maar ook veel goedkoper. Dat in heel veel voedsel en drankjes fructose zit, staat doorgaans op het etiket, maar over de juiste hoeveelheid bestaat veel minder duidelijkheid.
� Reageer (0)
12-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook olifanten telefoneren


Ook olifanten telefoneren


De afbeelding “http://img530.imageshack.us/img530/3598/3olifantengj7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De mens is niet de enige soort die van op afstand kan communiceren. Ook olifanten 'telefoneren' met elkaar. Dankzij een rommelend geluid kunnen ze tot op twee kilometer van elkaar communiceren. Het verklaart waarom olifanten bijna altijd de weg naar hun kudde terugvinden nadat ze zijn afgedwaald.


"Hun gehoor biedt de mogelijkheid om zowel over korte als lange afstand te communiceren. Met behulp van die informatie kunnen ze locatie en identiteit van andere leden van de kudde herkennen", legt Katherine Leighty uit. Leighty is gedragsecoloog in Disney's Animal Kingdom in Florida. Ze voerde samen met haar team een studie naar het rommelend geluid dat olifanten produceren. De mens kan dat geluid niet horen.

 

De afbeelding “http://img376.imageshack.us/img376/1679/olifantenbp4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Het onderzoek vond plaats bij vijf olifanten in het park van Disney. Elke olifant kreeg met behulp van een brandslang een GPS en een recorder om de nek. Net zoals mensen zullen de meeste olifanten antwoorden als ze een oproep krijgen. Maar het valt de onderzoekers ook op dat de neiging om te antwoorden groter is bij olifanten die een sterke band met elkaar hebben. (br.hln)� Reageer (0)
11-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campagne tegen overmatig gebruik slaap- en kalmeringsmiddelen

Campagne tegen overmatig gebruik slaap- en kalmeringsmiddelen


http://img705.imageshack.us/img705/6553/slapenn.jpgDe campagne "Slaap- en kalmeringsmiddelen slik je niet zomaar. Praat erover met je huisarts of je apotheker" is van start gegaan België is één van de grootste gebruikers van slaap- en kalmeringsmiddelen (benzodiazepines) in Europa. Dat werd vrijdag bekend gemaakt.

14 miljoen doosjes
Uit de gegevens van Volksgezondheid blijkt dat in 2008 ongeveer 14 miljoen doosjes slaap- en kalmeringsmiddelen over de toonbank gingen. Op basis van de Gezondheidsenquête van 2004, gebruikte 7 procent van de Belgische bevolking ouder dan 15 jaar een kalmeringsmiddel. De laatste tien jaar is de verkoop van slaap- en kalmeringsmiddelen met ongeveer 15 procent gestegen, hoewel de stijging sinds 2003 minder sterk is.

Alternatieven
Met haar campagne wil de overheid de groep van niet-gebruikers en/of de recente gebruikers informeren over de mogelijke gevaren van ongecontroleerd gebruik. Daarnaast informeert ze tegelijk over een aantal alternatieven zoals mindfulness en psychotherapie.

De campagne gaat gepaard met tv-spots, broodzakken met de slagzin en folders. De laatste vijf jaar investeerde de overheid naar eigen zeggen fors in deze problematiek.

Vorig jaar volgden ongeveer 2.500 huisartsen en bijna alle apothekers in België een opleiding gericht op het behandelen en begeleiden van patiënten en cliënten.
� Reageer (0)
10-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol op televisie spoort jongeren aan meer te drinken

Alcohol op televisie spoort jongeren aan meer te drinken


http://img705.imageshack.us/img705/2775/drinkendejongerenjpg.jpgJongeren die veel drinken hebben een afwijking in hun hersenen waardoor ze meer lijken te drinken. Daarnaast blijkt dat de jeugd meer drinkt bij het kijken naar een film waarin de alcohol rijkelijk vloeit, dit heeft wel meer effect op jongens dan op meisjes.


Televisie
De Nederlandse onderzoeker toonde een alcoholvrije en een alcoholhoudende versie van dezelfde film. Degenen die naar de tweede variant keken, dronken twee keer zoveel bier dan de anderen. Volgens de onderzoeker zou een praatprogramma waarbij de glazen op tafel staan hetzelfde effect hebben.


Erfelijk?
Daarnaast ontdekte een psycholoog dat een genetische afwijking de kans op overmatig alcoholgebruik verhoogt. Die bestudeerde vijf jaar lang honderden jongens en meisjes tussen de 13 en 18 jaar. Daaruit blijkt dat degenen die veel drinken een afwijking hebben waardoor ze minder serotonine, een hormoon dat je een prettige gevoel geeft, aanmaken. Dit kan verklaren waarom er in sommige families meer verslaafden zitten en in andere haast geen. Ook toonde het onderzoek aan dat Nederlandse jongeren het meest drinken, meer dan Australiërs en Britten. De jeugd in Scandinavische landen drinkt heel weinig, de dure alcoholprijzen zitten daar voor iets tussen.
� Reageer (0)
09-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse koningin is een dom bontje

Nederlandse koningin is een 'dom bontje'


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/koningin-Beatrix.jpg?t=1260376939De Nederlandse koningin Beatrix dingt mee naar de titel 'dom bontje'. Andere genomineerden in de internetverkiezing die werd uitgeschreven door de Nederlandse organisatie Bont voor Dieren, zijn topmodel Doutzen Kroes, presentatrice Catherine Keyl, Rachel, de vrouw van de overleden zanger André Hazes en de Nederlandse minister van Landbouw Gerda Verburg.


Oprukkende kraagjes
Onze noorderburen kunnen nog tot 31 januari hun stem uitbrengen. Begin februari wordt bekendgemaakt wie het komende jaar door het leven gaat als 'dom bontje'. De Bont voor Dieren maakt zich naar eigen zeggen ongerust over de "oprukkende bontkraagjes die vooral door jongeren worden gedragen".


Verkeerd voorbeeld
Bekende Nederlanders die een vachtje dragen, geven het verkeerde voorbeeld aan de jeugd, vindt de organisatie. "Bijzonder jammer dat we dit jaar wederom koningin Beatrix moesten nomineren. Ze draagt geregeld capes met een rand van vossenbont. Aan één cape zitten meerdere dode vossen. Als je dan weet dat ze deze cape in zeker tien kleuren heeft, kun je nagaan hoeveel vossen voor haar het leven hebben gelaten", aldus directeur Claudia Linssen. Eerder nomineerde de organisatie ook al prinses Máxima. De Nederlandse prinses Mabel werd daarentegen door de organisatoren geroemd omdat zij zich openlijk tegen het dragen van bont verzet.

� Reageer (0)
08-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russen beweren dat Hitlers overblijfselen wel echt zijn

Russen beweren dat Hitlers overblijfselen wel echt zijn

De hoofdarchivaris van de Russische interne geheime dienst FSB zegt wel degelijk in het bezit te zijn van de overblijfselen van Adolf Hitler. De Amerikaanse onderzoekers Nick Bellantoni en Linda Strausbaugh beweerden in september dat het DNA van de overblijfselen "ondubbelzinnig vrouwelijk" is. "De onderzoekers zijn nooit in contact gekomen met ons", reageert Vasili Christoforov. "Met wat konden ze het DNA vergeleken hebben?"


Armleuning
De dienst is in het bezit van Hitlers kaakbeen en een fragment van zijn schedel met een kogelgat, die in 1948 naar Moskou gebracht zijn. Daarnaast bevat het archief ook de bebloede armleuning van de sofa uit de bunker waar Hitler zelfmoord pleegde op 30 april 1945, zegt de archivaris.


Verbranding
Christoforov bevestigt dat de lijken van Hitler, Eva Braun en het echtpaar Goebbels met hun zes kinderen verbrand zijn in 1970, en dat hun assen in een rivier gegooid werden. "Dit was waarschijnlijk een goede oplossing. Anders zou de plaats van verbranding een bedevaartsoord zijn voor fascisten. Zulke mensen zijn overal aanwezig en jammer genoeg ook in Rusland".
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snurken kan je leven verlengen

Snurken kan je leven verlengen
Snurken blijft vervelend voor je bedgenoot, maar is niet zo slecht als algemeen wordt gedacht. Israelische vorsers kwamen erachter dat snurken je leven zelfs kan verlengen.


Sterftekans
Snurken wordt al jaren gelinkt aan hoge bloeddruk, hartinfarcten en andere gezondheidskwalen. Een Israelische studie onder 600 mensen boven de 65 jaar toont echter aan dat snurkers niet sneller overlijden. Het risico op vroegtijdig overlijden bij hen met een slaapapneu, waarbij de adem tijdens de slaap stokt, bleek lager te liggen dan bij de niet-snurkers.


Sterker lichaam
Volgens de vorsers is het lichaam van een snurker beter gewapend. Door de voortdurende onderbrekingen in zuurstof en bloedtoevoer naar organen, veroorzaakt door de pauzes in de ademhaling, versterkt dit op één of andere manier het hart en de hersenen. Als er een hartaanval of beroerte optreedt, kan het lichaam hier beter om mee gaan.
� Reageer (0)
07-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft mannen leest nooit handleiding van nieuw toestel

Helft mannen leest nooit handleiding van nieuw toestel

De helft van de Belgische mannen leest zelden tot nooit de handleiding na de aankoop van een nieuw toestel. Drie op vier vrouwen doet dit wel. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek bij 595 Belgen.


Vrouwen vs. mannen
Uit het onderzoek blijkt dat wanneer een nieuw toestel moet geïnstalleerd worden, 46 procent van de mannen aangeeft zelden tot nooit te handleiding te lezen. Vrouwen doen dit eerder wel: 76 procent leest zo goed als altijd eerst de gebruiksaanwijzing.


Research
Er is een verschil tussen mannen en vrouwen wanneer ze informatie verzamelen voor de aanschaf van een nieuw toestel. Het zijn vooral vrouwen die zich laten informeren in de winkel zelf (61 procent), terwijl mannen liever online informatie opzoeken (70 procent). 42 procent van de mannen zegt op eigen intuïtie te vertrouwen bij de aankoop van een nieuw multimediatoestel, terwijl (slechts) 26 procent van de vrouwen zegt dit te doen.


Laatste snufjes
Het zijn ook vooral mannen die aangeven een nieuw toestel te kopen om de laatste snufjes in huis te halen (38 procent), terwijl dit aspect minder primeert bij vrouwen (21 procent). Het onderzoek werd verricht technologiebedrijf Logitech.
� Reageer (0)
06-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patricia Paay (60) oudste vrouw ooit in Playboy

Patricia Paay (60) oudste vrouw ooit in Playboy
Op de website van Playboy staat een filmpje waarop Patricia Paay (60) aan het werk is. Paay poseert in een zwart korset en werpt verleidelijke blikken naar fotograaf Philip Richardson. Paay wordt de oudste vrouw die ooit in het blootblad te zien was.

De commentaarstem verklapt dat de foto's een ouderwetse sfeer zullen uitstralen en dat Patricia heeft gezegd dat ze 'alles' zal laten zien.Paay deed vorig jaar het relaas van haar opeenvolgende borstvergroting en -verkleining.
Paay deed vorig jaar het relaas van haar opeenvolgende borstvergroting en -verkleining.


Je kan hier het filmpje bekijken, de Playboy met Patricia Paay belandt volgende week in de betere boekhandel.
� Reageer (0)
05-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 kampt met chronische ziekte

1 op 2 kampt met chronische ziekte


http://img197.imageshack.us/img197/6486/chronischeziekte.jpgBijna de helft van de Nederlanders lijdt aan een chronische ziekte. Hun aantal neemt toe met de leeftijd. Boven de 65 jaar heeft de helft van de bevolking twee of meer langdurige, hardnekkige ziektes. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
 
Oud versus jong
Chronische gewrichtsontsteking, beroerte, hartaandoeningen en vernauwing van de bloedvaten komen het meest voor in combinatie met andere ziektes. Deze aandoeningen treffen vooral ouderen. Jongeren en mensen van middelbare leeftijd hebben vaker last van eczeem, astma of migraine.
 
Van de Nederlandse bevolking kampt 6 procent zelfs met vier of meer chronische ziektes. Bij 75-plussers heeft nog maar een vijfde geen chronische ziekte.


Migraine
Vooral migraine steekt de kop op. Eén op de acht kampt met deze vorm van hoofdpijn. Ook hoge bloeddruk en gewrichtsslijtage komen vaak voor. De aard van de ziektes verschilt per laag van de bevolking. Zo hebben mannen het vaakst last van hoge bloeddruk of een rugaandoening, migraine komt op de derde plaats. Van deze hoofdpijnaanvallen hebben vooral jongens en mannen tussen de 15 en 44 jaar last.


Hoge bloeddruk
Onder de 65-plussers kampt meer dan een kwart met hoge bloeddruk. Migraine staat ook bij vrouwen van middelbare leeftijd op nummer één van meest voorkomende chronische aandoeningen.
 
Jongeren
Jongens en meisjes in de leeftijd tot en met veertien jaar hebben het vaakst last van astma, chronische bronchitis of cara.
Eczeem is de enige chronische ziekte die met het stijgen van de leeftijd minder vaak voorkomt.

� Reageer (0)
04-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe actiever, hoe slimmer

Hoe actiever, hoe slimmer


http://img192.imageshack.us/img192/9736/actief.jpgTienerjongens die regelmatig sporten, zijn slimmer dan hun luie leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit een recente Zweedse studie.

Conditie en intelligentie
De onderzoekers bestudeerden de gegevens van 1,2 miljoen mannen tussen 1950 en 1976 en zochten zo naar het verband tussen hun intelligentie, lichamelijke sterkte, conditie, succes op middelbare leeftijd, opleiding en beroep. Daarnaast bestudeerden ze ook de genetische en familiale invloeden door te kijken naar de scores van broers en tweelingen, om zo de invloed van genetische, sociale en familiale achtergrond te kunnen uitsluiten. Daaruit leiden de onderzoekers af dat er een sterk positief verband is tussen conditie en intelligentie, maar dat was niet het geval tussen spiersterkte en intelligentie.

Hulp bij academische problemen
"Mannen met een verbeterde conditie tussen 15 en 18 jaar scoorden duidelijk beter op intelligentietests dan mensen met een slechte conditie", aldus de onderzoekers. De wetenschappers zeggen dat de resultaten belangrijke gevolgen hebben voor het onderwijs nu blijkt dat actief zijn niet alleen gezond is, maar ook kan helpen bij academische problemen. Het is wel nog onduidelijk of actieve jongens slimmer zijn of slimme jongens actiever zijn, daarvoor is nog meer onderzoek nodig.

Optimale ontwikkeling
"We kunnen er niet van uitgaan dat fitheid je slimmer maakt. Maar voor een optimale ontwikkeling van de hersenen, is het belangrijk dat je genoeg sport", aldus de onderzoekers. "We kunnen er van uit gaan dat dit ook voor meisjes geldt. Vrouwen hebben dezelfde cardiovasculaire risicofactoren en kunnen op dezelfde manier voordeel halen uit lichaamsbeweging."
� Reageer (0)
03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdrijf je winterdepressie in 'lichttherapiecafé'

Verdrijf je winterdepressie in 'lichttherapiecafé'


http://img707.imageshack.us/img707/3931/lichttherapiecafe.jpg


Nederland opende zijn eerste lichttherapiecafé in Amsterdam, waar je bij een kopje koffie je winterdepressie geneest.


Trend in Scandinavië

Veel mensen voelen zich tijdens de winter lusteloos en constant moe door de donkere winterdagen en het gebrek aan zonlicht. Uit onderzoek blijkt dat je een milde winterdepressie kan oplossen met lichttherapie om zo dit Tekort te compenseren. In het Amsterdamse filiaal van Bagels & Beans mag je nu bij een kop koffie gratis een kwartier achter een speciale lamp gaan zitten om energieker te worden. Deze trend komt overgewaaid uit Scandinavië, waar de zon tijdens de wintermaanden amper schijnt, dat meldt gezondheidsnet.nl.

Niet bij ernstige depressie
Als dit concept een succes blijkt, zal dit in alle filialen van de keten geïntroduceerd worden. Artsen waarschuwen echter dat deze therapie niet helpt bij mensen met een ernstige depressie. (br.hln)
� Reageer (0)
02-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De echte reden waarom vrouwen langer leven

De echte reden waarom vrouwen langer leven
Als het op levensverwachting aankomt, hebben vrouwen altijd al een stapje voor gehad. Japanse wetenschappers geloven dat vrouwen die extra jaren winnen doordat ze genetisch sterk verschillen van mannen. De sperma-genen van de man verkorten zijn levensduur.

Genetica
Sterk geslacht of niet, vrouwen leven langer.  En dat heeft eerder met hun genetisch materiaal, dan wel met hun kracht te maken. Het mannelijk genetisch materiaal zou immers een rem zetten op de levensduur. Meer nog, denk de genetische bijdrage van mannen aan de mensheid weg, en vrouwen zouden een derde langer leven.

Onderzoek
Wetenschappers in Japan produceerden vrouwelijke muizen zonder vader met behulp van genetisch materiaal van twee moeders. Deze supervrouwelijke diertjes leefden aanzienlijk langer dan die met een normale mix van moederlijke en vaderlijke genen. De bevindingen, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Human Reproduction, bieden het eerste bewijs dat sperma-genen een nadelig effect hebben op de levensduur bij zoogdieren. Dat stress, fysieke arbeid, meer verantwoordelijkheiden en dergelijke de mannenjaren beperken, wordt hiermee definitief van tafel geveegd.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel zieke zeehondjes in Nederlandse crèche

Veel zieke zeehondjes in Nederlandse crèche


http://img44.imageshack.us/img44/1817/zeehondjes.jpg


De zeehondencrèche in Pieterburen, in het noorden van Nederland, wordt overspoeld door jonge zieke zeehonden. Eigenaresse Lenie 't Hart bevestigde een bericht daarover in De Telegraaf. Momenteel zitten er ongeveer 110 zeehonden in de opvang, terwijl dat aantal normaal rond deze tijd van het jaar rond vijftig ligt.

"Ze spoelen aan als wrakhout", zegt 't Hart. "In de duinen, onder het zand, overal vinden mensen jonge zieke zeehonden." Wat de oorzaak daarvan is, is ook de zeehondenbeschermvrouw niet duidelijk. "Het zou kunnen komen door een tekort aan vis, waardoor jonge zeehonden verder op zee moeten gaan zoeken. Daar zijn ze helaas nog niet op gebouwd, ze raken oververmoeid en spoelen vervolgens compleet apathisch aan."

Badkuipen
"Eigenlijk hebben we niet voldoende plek, maar we zijn er door de jaren heen goed in geworden van niets iets te maken", zegt 't Hart. "We zijn nu bezig een loods in te richten met de badkuipen die we eerder dit jaar kregen na onze oproep in de media."

Specialisten
Behalve een gebrek aan ruimte heeft de crèche ook een tekort aan vrijwillig personeel. "Gelukkig hebben zich al veel mensen, onder anderen personeel van dierenambulances, aangemeld om te helpen." Waar het echter aan ontbreekt, zijn specialisten die de zieke zeehonden kunnen voeren. "Daarvoor hebben we nu contact met een opvang in San Francisco. Binnenkort komen die tegen kost en inwoning deze kant op om ons uit de brand te helpen."

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramses Shaffy overleden

Ramses Shaffy overleden

Klik op de foto om hem te beluisteren


De Nederlandse chansonnier Ramses Shaffy is op 76-jarige leeftijd overleden. Slokdarmkanker werd hem fataal.

In de jaren zestig en zeventig raakte Shaffy bekend met Nederlandstalige klassiekers als 'Sammy', 'We zullen doorgaan', en 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'. Zowel in 1967 als in 2006 kreeg hij een Edison uitgereikt.

Op 27 oktober van dit jaar kon hij nog aanwezig zijn bij de presentatie van zijn nieuwe dvd- en cd-box in Hilversum. Tot ieders verrukking zette hij zich op die avond nog achter de piano. Met zachte, krakende stem probeerde hij ook nog te zingen.

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!