Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferry De Groot schrijft bio André van Duin

Ferry De Groot schrijft bio André van Duin


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Andr-van-Duin.jpg?t=1277911482Radiomaker Ferry de Groot werkt aan een biografie van de Nederlandse komiek André van Duin. Dat zegt de woordvoerder van Van Duin. De Groot werd vooral bekend als 'Meneer De Groot', een komisch personage uit de Dik Voormekaarshow die hij jarenlang met Van Duin maakte.

Het duo praat wekelijks met elkaar over de carrière van zanger, komiek en acteur Van Duin. Het tweetal kent elkaar al sinds 1971, toen ze samen voor zeezender Radio Noordzee de Abominabele Top 2000 maakten, de voorloper van de Dik Voormekaarshow.

Volgens Ferry de Groot "vertelt André mij zaken die hij nog nooit in andere interviews heeft prijsgegeven". "Over zijn jeugd, zijn ouders, zijn verhouding met Joop van den Ende."

� Reageer (0)
29-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw nooit zo oud bij geboorte eerste kind

Vrouw nooit zo oud bij geboorte eerste kindEen vrouw in Vlaanderen was in 2009 gemiddeld 28,2 jaar oud bij de bevalling van haar eerste kind. Nooit eerder lag die leeftijd zo hoog. Dat blijkt uit het jaarrapport van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE). Vorig jaar brachten ook 77 vijfenveertigplussers een baby ter wereld.

De gemiddelde leeftijd om een eerste kind te krijgen liep de voorbije jaren gestaag op. In 1987 was een vrouw nog gemiddeld 25,7 jaar bij haar eerste bevalling, in 1991 was dat 26,3 jaar en sinds 2005 is de kaap van 28 jaar gerond.
 
Gemiddelde leeftijd bij bevalling
Als de tweede en volgende bevallingen worden meegerekend, kwam de gemiddelde leeftijd van de moeder bij bevalling in 2009 voor het derde jaar op rij uit op 31,1 jaar.

De verouderingstendens wordt bevestigd in de vaststelling dat het aantal bevallingen voor het tweede jaar op rij lager lag bij tieners (1.348 bevallingen in 2009 of 2,0 procent) dan bij 40-plussers (1.451 of 2,1 procent). In 1991 beviel slechts 0,8 procent vrouwen op of na hun veertigste.

Bij de meeste bevallingen - zeven op de tien - zijn de vrouwen tussen 25 en 34 jaar oud.
 
Bijna 70.000 kinderen
SPE registreerde in 2009 68.774 geboortes in Vlaanderen. Dat is het op een na meest vruchtbare jaar sinds 1991, na het recordjaar 2008. "Vanaf de tweede helft zagen we een daling optreden. Hier is mogelijk een verband met de economische crisis van oktober 2008", aldus het studiecentrum.
� Reageer (0)
28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral hoogopgeleide vrijgezellen laten eicellen invriezen

Vooral hoogopgeleide vrijgezellen laten eicellen invriezen


http://img704.imageshack.us/img704/8489/hoogopgeleidevrijgezell.jpg


Vrouwen die nog op zoek zijn naar een partner, zijn kandidaat voor 'social freezing' of het laten invriezen van eicellen. Dat blijkt uit een onderzoek dat UZ Brussel-psychologe Julie Nekkebroeck in juli 2009 opstartte.

Veelal gaat het om hoogopgeleide vrouwen, die allemaal voltijds werken en een job uitoefenen, aanleunend bij hun studies. Ze hebben een stukgelopen relatie achter de rug of toch nog geen vaste partner en zijn gemiddeld rond de 38 jaar oud.

Door hun eicellen op een nog gunstige leeftijd te laten invriezen, hebben ze een grotere marge om alsnog een geschikte partner te vinden. Het oppikken van eicellen hiervoor kan in principe tot 45 jaar. 70 procent van de ondervraagde vrouwen is Nederlandstalig en liefst 75 procent daarvan komt uit Nederland.


Uit een steekproef bij duizend Belgische vrouwen tussen 20 en 40 jaar, heeft 77 procent al gehoord van de mogelijkheid om eicellen in te vriezen, maar slechts 3 procent geeft aan dat ook werkelijk te willen laten doen.

Daarnaast overweegt 30 procent het terwijl de helft van de vrouwen dat niet zou doen. Mochten ze hun ingevroren eicellen niet meer nodig te hebben, dan zijn vrouwen blijkbaar wel bereid tot eiceldonatie.
� Reageer (0)
26-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat loopt meer dan 3.000 km om baasjes terug te vinden

Kat loopt meer dan 3.000 km om baasjes terug te vindenEen kat heeft meer dan 3.000 kilometer afgelegd, van Oezbekistan tot in Rusland, om zijn baasjes terug te vinden die zonder hem verhuisd waren, zo staat op de website ananova.com.

De 52-jarige Ravila Hairova dacht dat de verhuis te zwaar zou zijn voor haar kat Karim en vroeg de buren om het beestje verder te verzorgen. Ze liet zelfs zijn favoriete spulletjes achter opdat het zich in zijn nieuwe omgeving thuis zou voelen.
 
Litteken herkend
Maar twee jaar later stond Karim plots voor de deur van haar nieuwe huis in Rusland. "Ik wist van de voormalige buren dat de kat enkele dagen na de verhuis verdwenen was en ik was erg bedroefd, maar nadien hadden we er niets meer van gehoord", aldus Hairova.
 
De kat was er slecht aan toe toen hij opdook in Rusland, maar ondertussen is hij weer de oude. Het echtpaar is er zeker van dat het om Karim gaat, omdat ze bepaalde kenmerken, waaronder een litteken, herkenden.
� Reageer (0)
25-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien minuten volstaan voor goede seks

Tien minuten volstaan voor goede seks


http://img293.imageshack.us/img293/6912/goedeseks.jpg


Volgens Britse seksuologen volstaan tien minuten bedsport om passionele seks te beleven. Films als Sex and the City en tv-programma's creëren onrealistische verwachtingen in de slaapkamer die tot teleurstelling leiden.

Koppels genieten voldoende van seks tussen de drie en dertien minuten. Meer nog, boven de tien minuten kan vermoeidheid optreden, zo stellen seksuologen Eric Corty en Jenay Guardiani naar aanleiding van een rondvraag bij leden van de Society for Sex Therapy and Research. De vereniging bestaat uit artsen, psychologen, gezins- en relatietherapeuten.

De meesten van hen klasseerden het liefdesspel tussen de 3 tot 7 minuten als 'voldoende'. Tussen de 7 tot 13 minuten werd omschreven als 'wenselijk'. Boven de 13 minuten kreeg seks eigenschappen als 'te lang of te vermoeiend' opgespeld.

Verwachtingen
"Veel mannen en vrouwen lijken in de fantasie van een hele nacht lang seks, te geloven. We hopen dat dit onderzoek zulke fantasieën wegnemen en mensen kan aanmoedigen met realistische gegevens", aldus de vorsers. "Meer koppels klagen over gevoelens van teleurstelling in bed. Ook het aantal aanvragen met betrekking tot relatietherapie verdubbelde de afgelopen vijf jaar".

Slapen boven seks
Eerder onderzoek toonde aan dat de meeste getrouwde vrouwen liever slapen dan seksen. Ook een boek lezen of een film kijken geniet de voorkeur.
� Reageer (0)
24-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Friesland door de ogen van Stephan Vanfleteren

Friesland door de ogen van Stephan Vanfleteren


http://img204.imageshack.us/img204/9308/stephanvanfleteren.jpg
Een foto van Stephan Vanfleteren uit het boek Flandrien.


Van 27 juni tot en met 29 augustus presenteert het Fries Museum in Leeuwarden de tentoonstelling 'Flakkelân' (vlakke land) met het werk van de Belgische topfotograaf Stephan Vanfleteren.

De schitterende expositie laat de Nederlandse provincie zien door de ogen van Vanfleteren, huisfotograaf van De Morgen. De rode draad is de rol die het verleden speelt in het moderne Friesland. Het resultaat is een persoonlijk verhaal geworden met een typische mengeling van portret en landschap.

Hoog aangeschreven
De stijl van de fotograaf kenmerkt zich door soberheid. Hij fotografeert in zwart-wit en laat zo veel mogelijk weg. Vanfleteren staat dus niet enkel in ons land maar ook bij onze buren hoog aangeschreven met zijn indringende fotografie.

De topfotograaf maakte vorig jaar furore met een grote overzichtstentoonstelling van zijn zwart-wit portretten. De expositie vond plaats in een oud circusgebouw in Gent en trok in enkele maanden tijd maar liefst 50.000 bezoekers. Momenteel is diezelfde expositie te zien in Centre Céramique in Maastricht (br.hln)
� Reageer (0)
23-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander ligt vier jaar dood in zijn kamer

Nederlander ligt vier jaar dood in zijn kamer


http://img339.imageshack.us/img339/5484/doodopkamer.jpg


Een man heeft vier jaar dood op bed gelegen in zijn woning in het Friese dorp Minnertsga. Familieleden vonden hem maandag in zijn kamer. Dat meldt de politie.

Zijn twee broers (61 en 67 jaar) en twee zussen (44 en 71 jaar) wonen ook in hetzelfde huis. Ze hebben hun destijds 50-jarige broer nog gesproken in het voorjaar van 2006. Hij had toen aangegeven dat hij met rust gelaten wilde worden op zijn kamer.
 
Onderhoudsbeurt
De man werd ontdekt, omdat de woonstichting onderhoud in de woning wilde uitvoeren. "Iemand ging toen toch in de kamer van de man kijken, waarop hij liggend op zijn bed werd gevonden", zei de politie. Een gewaarschuwde huisarts belde vervolgens de politie.
 
Onbegrijpelijk
De politie vindt het vreemd dat de man niet eerder is ontdekt. "Het is onbegrijpelijk dat zijn familieleden het lichaam niet eerder hebben geroken." Op het lichaam van de gevonden man zal sectie worden verricht. De politie denkt desondanks niet dat er sprake is van een misdrijf.
� Reageer (0)
22-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angst leidt tot hartproblemen

Angst leidt tot hartproblemen


http://img576.imageshack.us/img576/3585/angst.jpg


Wie angstig is, loopt dubbel zoveel risico om te sterven aan een hartziekte. Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Tilburg is angst even nefast als roken of hoge 


250.000 proefpersonen werden elf jaar lang gevolgd. Uit de resultaten blijkt dat dat het risico om een hartziekte te krijgen, al met 25 procent groter wordt als er angsten optreden. De kans op overlijden ten gevolge van een hartziekte verhoogt met 50 procent.


Volgens onderzoeker Johan Denollet is het verband tussen beide factoren niet gering:  "Het verband is even groot als de link met roken of hoge cholesterol. Angst is een perfect normaal verschijnsel, maar als je in tal van situaties angstig reageert in combinatie met een erfelijke aanleg, kan je er maar beter proberen iets aan doen".
� Reageer (0)
21-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer mannen volgen cursus versieren

Meer mannen volgen cursus versieren


http://img36.imageshack.us/img36/2192/vrouwenverleiden.jpg


Verleiden is een kunst en dat schijnen meer mannen begrepen te hebben. Workshops als 'vrouwen verleiden' kennen in Nederland groeiend succes.

MasterFlirt is één van de organisaties die mannen van hun charmantste kant laat zien. Niet alleen geven ze boeken over verleidingstechnieken uit, maar organiseren ze cursussen die elke vrouw doen smelten. Deze initiatieven kennen succes, elk jaar groeit het aantal mannelijke cursisten aan met 30 procent. Bovendien zijn er al 17.000 exemplaren van het boek 'MasterFlirt, zo verleid je iedere vrouw' de toonbank gepasseerd.

Meer inzicht
Niet verwonderlijk, want volgens de organisatie kan elke man een betere verleider worden. Net als autorijden, kan je het leren door aanwijzingen, inzicht en oefening.

Zelfbewuste mannen
Wie denkt dat enkel wereldvreemde heren dergelijke cursus behoeven, heeft het mis. Volgens de organisatie schrijven er zich veel zelfbewuste, intelligente heren in, die zich willen bijschaven in 'aantrekkelijk gedrag'.

� Reageer (0)
20-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezen is beste relaxatie


Lezen is beste relaxatie


http://img29.imageshack.us/img29/5015/lezen.jpgLezen is de beste manier om te relaxen. Slechts zes minuten volstaan al om het stresspeil te doen dalen.

Lezen staat op nummer 1 in de lijst van anti-stressmiddelen. Jezelf verdiepen in een goed boek, werkt nog beter dan muziek beluisteren, wandelen of een kopje thee drinken. Psychologen aan de universiteit van Sussex zijn ervan overtuigd dat de sterke concentratie en het hevige inlevingsgevoel, het hart en de spieren optimaal doen ontspannen.


Bij het onderzoek werd het stressniveau en de hartslag van de deelnemers opgedreven door een resem van tests. Nadien werden de vrijwilligers onderworpen aan een hele reeks relaxatiemethoden.


Lezen reduceerde het stressniveau met 68 procent. Al na zes minuten daalde de hartslag en ontspanden de spieren. Muziek beluisteren reduceerde stress tot 61 procent, een kopje thee 54 procent en een wandeling 42 procent. Videospelletjes spelen, reduceerde stress met 21 procent, al bleef de hartslag nog te hoog.


Onderzoeker Dr. Lewis: "Jezelf verliezen in een goed boek is de ultieme relaxatie. In tijden van economische crisis is dat niet onbelangrijk, zeker wanneer het nodig is om af en toe ontsnappen aan de realiteit. Welk boek je leest, doet er niet toe".

� Reageer (0)
19-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap beschermt kind tegen stress op school

Vriendschap beschermt kind tegen stress op school


http://img705.imageshack.us/img705/2885/vriendschapopschool.jpg


Ouders doen er goed aan om hun kinderen sterk aan te moedigen om vriendschappen te sluiten met klasgenootjes op school. Veel contact met andere kinderen verlaagt immers het stressniveau van je spruit.

Hoe vriendschappen of het ontbreken daarvan van invloed zijn op stress bij kinderen werd onderzocht door Ellen Peters van de Radboud Universiteit in Nijmegen via het stresshormoon cortisol in hun speeksel. Kinderen die werden buitengesloten door hun klasgenoten hadden op school hogere niveaus van het stresshormoon cortisol dan andere kinderen in de klas.


Het lijkt er dus op dat vriendschap kinderen inderdaad beschermt tegen stress. Daarom is het volgens Peters belangrijk om als ouder vriendschappen van je kinderen te stimuleren. Laat je zonen of dochters bijvoorbeeld naar een school in de buurt gaan. Vriendjes en vriendinnetjes van school zien ze dan ook in de eigen omgeving.


Ellen Peters vindt dat daarnaast ook de manier waarop ouders met hun 15 maanden oude peuter omgaan, bepalend is voor de kwaliteit van latere vriendschappen. Dan gaat het om de manier waarop ouders grenzen stellen, instructies geven, hun kind helpen en emotioneel steunen en respect hebben voor de autonomie van hun kind.
� Reageer (0)
18-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hip hip hoera: vandaag is de gelukkigste dag van 2010!

Hip hip hoera: vandaag is de gelukkigste dag van 2010!


http://img8.imageshack.us/img8/2107/gelukkigstedagvan2010.jpg


Vandaag, vrijdag 18 juni 2010, is het de gelukkigste dag van het jaar. Dat berekende, naar jaarlijkse gewoonte, de Britse psycholoog Cliff Arnall (45) met een ingewikkelde wiskundige formule. Hij houdt rekening met 'feel good'-factoren als buiten genieten van zomeravonden, bewondering voor de natuur die in bloem staat, de nakende vakantie en herinneringen aan mooie vakantiedagen uit de jeugd. Al die emoties komen NU het sterkste opzetten.

Voor de liefhebbers geven we graag Arnalls formule: O + (N x S) + Cpm/T + He. Simpel uitgelegd: de waarde (O) van in de openlucht vertoeven wordt gevoegd bij de natuur (N) vermenigvuldigd met sociale interactie (S), en opgeteld bij herinneringen aan de kindertijd (Cpm), gedeeld door de temperatuur (T) en opgeteld bij het vakantiegevoel (He).

Arnall coacht beroemdheden, gezondheidsmedewerkers en bedrijven in het gelukkig zijn. Hij voorspelde ook dat de Ieren van het WK voetbal zullen genieten, ook al werden ze door de handsball van de Fransman Thierry Henry onterecht uitgeschakeld in de voorrondes. Het lopende WK draagt dan ook bij tot de gelukzaligheid van vandaag, volgens Arnall. Net als het vooruitzicht van het tennistornooi van Wimbledon dat maandag van start gaat.

"Een mens heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn. Wat ons het meest gelukkig maakt, zijn onze relaties met partners, familie en vrienden. Mijn advies is dan ook om minder te werken en meer tijd te door te brengen met de mensen die je graag ziet." Of dat ook onze baas gelukkig zal maken, lijkt ons dan weer een andere zaak...
� Reageer (0)
17-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaaklegende Bobby Fischer mag worden opgegraven

Schaaklegende Bobby Fischer mag worden opgegravenBobby Fischer in 1962.
Bobby Fischer in 1962.


De IJslandse rechter heeft vandaag in hoger beroep bepaald dat de stoffelijke resten van Bobby Fischer mogen worden opgegraven voor DNA-onderzoek. De Amerikaanse schaaklegende overleed twee jaar geleden op het eiland, dat hij beschouwde als zijn tweede vaderland.
 
De Filipijnse Jinky Young had een rechtszaak aangespannen om het graf te mogen openen om celmateriaal te verkrijgen dat het bewijs kan leveren dat Fischer inderdaad haar vader is. Zij is een dochter van de vroegere geliefde van de wereldvreemde Amerikaan, die in de jaren zeventig wereldkampioen schaken werd.
 
Young meent als wettelijk erfgename recht te hebben op (een deel van) de nalatenschap van Fischer. De waarde daarvan wordt geschat op 2 miljoen dollar (ruim 1,6 miljoen euro). Zijn voormalig echtgenote, twee neven en de Amerikaanse belastingdienst hebben ook claims gelegd.
� Reageer (0)
16-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woestijnvis stuurt Vlaamse pers valse onderzoeken

Woestijnvis stuurt Vlaamse pers valse onderzoeken

Een onderzoeksbureau dat gedurende een jaar resultaten van allerhande onwaarschijnlijke onderzoeken de wereld instuurde via de media, blijkt een creatie van productiehuis Woestijnvis.

Onderzoeksbureau Data Driven verstuurde de afgelopen kiescampagne nog een hele reeks persberichten. Zo bleek dat Open Vld'ers het vaakst seks hebben, en dat de Vlaming gemiddeld 27 seconden in het stemhokje doorbrengt. Een eerste onderzoek, dat de "Vlaming er gemiddeld 50 seconden over deed om zijn of haar stem uit te brengen", verscheen in de media op 9 juni 2009, een jaar geleden dus.
 
Olivier Goris, programmacoördinator bij Woestijnvis, geeft in de Concentrakranten toe dat Data Driven niet bestaat. "Die verstuurde persberichten kaderen in een nieuw programma dat we uittesten", zegt hij, zonder verder in te gaan op de inhoud van het programma.

� Reageer (0)
15-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje start onderzoek naar ziekenhuis dat homoseksualiteit

Spanje start onderzoek naar ziekenhuis dat homoseksualiteit "geneest"
De regionale regering van Catalonië, in het noord-oosten van Spanje, heeft een onderzoek geopend naar een ziekenhuis dat ervan verdacht wordt een behandeling aan te bieden die homoseksualiteit "geneest". Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid van de Catalaanse regering vandaag gezegd.

"Er is een onderzoek geopend naar de Policlinica Tibidabo van Barcelona", zei de woordvoerster. "We beschouwen homoseksualiteit niet als een ziekte, verre van", voegde ze eraan toe. Het ziekenhuis riskeert een boete indien het effectief dergelijke behandelingen aanbiedt.

Volgens de Spaanse krant El País houdt de behandeling een medicijnenkuur en psychologische begeleiding in, die homoseksuelen moet "bekeren". De personen die dergelijke behandeling vragen, zijn jonge praktiserende gelovigen die menen dat hun religie onverenigbaar is met hun seksuele geaardheid en hier een oplossing voor zoeken, schrijft El País.

Onaanvaardbaar
De Catalaanse vereniging voor homoseksualiteit "Coordinadora Gai Lesbiana" (CGL) is verheugd over het besluit van de lokale regering. "Het is volstrekt onaanvaardbaar om in de 21e eeuw te aanvaarden dat professionelen uit de gezondheidszorg beweren dat ze homoseksualiteit kunnen genezen. Men kan niet genezen wat geen ziekte is", zegt Antonio Guirado, algemeen secretaris van CGL, in een persmededeling.
 
Homoseksualiteit is niet langer strafbaar in Spanje sinds 1979, vier jaar na de dood van dictator Francisco Franco. Sindsdien heeft Spanje grote vooruitgang geboekt in de verdediging van de rechten van homoseksuelen. Het is sinds 2005 één van de weinige landen die homohuwelijken en adoptie door homoseksuele koppels toelaat.
� Reageer (0)
14-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal mensen met dementie verdubbelt bijna elke 20 jaar

Aantal mensen met dementie verdubbelt bijna elke 20 jaar


http://img11.imageshack.us/img11/5939/dementie.jpgHet aantal mensen met alzheimer of andere dementieziekten verdubbelt bijna om de twintig jaar, zo blijkt  uit een studie  De voornaamste oorzaak daarvan is de stijgende levensverwachting.


Volgens het onderzoek zullen volgend jaar bijna 36 miljoen dementiepatiënten geteld worden. Dat aantal zal stijgen naar 66 miljoen in het jaar 2030 en 115 miljoen in 2050. Professor Martin Prince van King's College London, die het onderzoek leidde, benadrukt dat de huidige uitgaven voor onderzoek, behandeling en ziekenzorg niet stijgen in verhouding met de werkelijke impact van de ziekte. Tot drie kwart van de mensen die dementerenden verzorgen, krijgt af te rekenen met psychische problemen.
� Reageer (0)
13-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zing en dansDe afbeelding “http://img404.imageshack.us/img404/6963/kenyonvd7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


zing en dans

zweef en vlieg
lach en spring
als een godin

vrij en zeil
s'morgens weer
meer aan s'nachts
bij het opstaan van de maan

betoverde maan
met gele koorden
een glimlachend gelaat
knipoogt vandaag

vredes stralen
zullen je onthalen
innig beminnen
bij een prachtige volle maan

prachtig blauw
sluiers van liefde
de appel die ze proefde
glazen die klonken
de romantiek die zonk
in een blinkende gouden schoen� Reageer (0)
11-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo supporteren vrouwen

Zo supporteren vrouwen


http://img813.imageshack.us/img813/3798/vrouwenenvoetbal.jpgTuren vrouwen enkel naar de gespierde voetbalbenen, de strakke shirtjes of de knappe snoetjes? Beslist niet, vrouwen appreciëren het voetbalspel steeds meer. Een Amerikaanse studie wijst uit dat voetbal ook bij de dames op nummer 1 staat in het lijstje van meest bekeken sporten. Onderstaande stellingen bewijzen dat dames even graag, maar wel vanuit andere uitgangspunten naar het voetbal kijken.

 1.    Kijken dames anders naar voetbal? Zeker wel, mannen spelen al van jongsaf met de bal. Voetbal verbindt vaders en zonen al in de prille kinderjaren. Vrouwen beginnen te kijken omdat een of andere voetbalkerel hun aandacht trekt. Ook door naar een match te kijken van broer, lief of man, groeit de vrouwelijke interesse. Welke reden ook, eenmaal de voetbalmicrobe te pakken, raken beide seksen er nog moeilijk vanaf.

2. Reageren vrouwen anders op een team dat verliest? Heren roepen, tieren en schreeuwen als hun team verliest. Mannelijke fans voelen zich persoonlijker in de steek gelaten door hun team en niet zelden gooien ze alle voetbalprullaria van hun favoriete team overboord. Vrouwen reageren even emotioneel, maar rouwen eerder samen met het team. Weinig dames laten hun favoriete ploeg in de steek.

3. Hoe tonen vrouwelijke supporters zich? Mannelijke voetbalfans dragen meestal t-shirtreplica's of petjes van hun favoriete club. Vrouwen kunnen teren op een ruimer accessoireaanbod gaande van haargarnituur, bikini's, schoenen, oorringen, nagellak tot zelfs bijpassende verf op hun snoetjes. Idem met de huisdecoratie. Terwijl heren niet verder raken dan een dekbed of poster aan de muur, smukken dames hun habitat op met teddybeertjes, logo's en muurtinten van hun favoriete team.
� Reageer (0)
10-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse voert campagne om dikste ter wereld te worden


Amerikaanse voert campagne om dikste ter wereld te worden


http://img707.imageshack.us/img707/4175/donnasimpson.jpgEen Amerikaanse moeder van twee kinderen voert campagne om de dikste vrouw ter wereld te worden. Donna Simpson (42) uit New Jersey weegt momenteel al meer dan 265 kilogram, maar mikt op 450 kilo. Ze heeft inmiddels een eigen website, waarop haar fans kunnen betalen om haar te zien. "Hoe dikker je kont en hoe vetter je buik, hoe sexy'er je bent", luidt haar credo.

625 euro voor boodschappen
Simpson spendeert wekelijks 625 euro aan boodschappen, lijdt aan suikerziekte en heeft moeite om doodnormale dingen als koken en douchen tot een goed einde te brengen. Kritiek op haar ongezonde levensstijl kan ze echter niet verdragen. "Ik ben zeer gezond. Om de drie maanden ga ik naar de dokter."

"Windt me op"
Op liefdesvlak gaat het de zwaarlijvige dame wel voor de wind. Ze heeft een man gevonden die haar omvangrijk lichaam zelfs sexy vindt en het stel gaat dit jaar nog trouwen in Hawaï. "Als ik naar haar rondingen, volle buik en welgevormde heupen kijk, windt me dat sterk op", aldus de 'voeder'.

Een woordvoerder van het Guinness Book of Records bevestigde intussen dat Simpson een gooi gedaan heeft naar de titel 'zwaarste vrouw ter wereld die een kind ter wereld bracht'. Of die kwalificatie ook daadwerkelijk zal opgenomen worden in het recordboek staat nog niet vast.
� Reageer (0)
09-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen van lesbische koppels scoren beter op school

Kinderen van lesbische koppels scoren beter op school


http://img526.imageshack.us/img526/967/lesbischekoppels.jpgGroot gebracht worden door twee moeders staat een gezonde psychologische opvoeding niet in de weg, dat blijkt uit een studie bij de eerste generatie van kinderen die opgevoed werden door lesbische koppels. De kinderen zouden zelfs socialer zijn en het beter doen op school.


De onderzoekers volgden 77 gezinnen met lesbische ouders van zowel jongens en meisjes tot hun 17de, ze ondervroegen de moeders over hun kinderen en beoordeelden hun gedrag met een gestandaardiseerde methode. Elke tieners vulde ook zelf een psychologische vragenlijst in. De vorsers vergeleken de resultaten met die van moeders van conventionele gezinnen. Daaruit blijkt dat de kroost van lesbische koppels beter scoorden op school, minder sociale problemen hadden, minder regels braken en minder agressief waren. Ook de antwoorden van de kinderen bevestigden dit.


Het is de onderzoekers onduidelijk waarom kinderen van koppels van hetzelfde geslacht het op psychologisch vlak beter doen dan die van heteroseksuele ouders. Dit zou kunnen komen doordat moeders het ouderschap beter plannen en bereid waren hun kinderen te helpen wanneer ze gediscrimineerd werden. "Deze kinderen zijn er bewust gekomen, het zijn geen ongelukjes", aldus onderzoeker Gartrell. De tieners die wel te maken kregen met homofobie en pestgedrag hadden wel meer stress en depressieve klachten dan hun leeftijdsgenoten.

Dit is het eerste onderzoek dat kinderen van lesbische koppels volgt van de verwekking tot de adolescentie.
� Reageer (0)
08-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.elkaar in kruis trappen voor de kick

Trend bij jongens: elkaar in kruis trappen voor de kick


http://img691.imageshack.us/img691/7025/trapinkruis.jpg


Amerikaanse urologen merken bij jongens een gevaarlijke trend op. Steeds meer kinderen doen aan 'sack tapping': het opzettelijk in elkaars kruis schoppen voor de kick. Dit spelletje is echter niet zonder gezondheidsrisico, waarschuwen artsen.


Soms doen jongens aan sack tapping als vorm van pesten, anderen doen het voor de kick. Omdat hun hersenen nog niet volgroeid zijn zijn jongeren gevoeliger voor dit soort risicovol gedrag, ze staan meer open voor groepsdruk en willen er graag bij horen. De media heeft ook een grote invloed hier op. In de cartoonserie South Park was ooit het spelletje 'Roshambo' te zien, daarbij schoppen twee spelers elkaar in het kruis tot iemand opgeeft. 'Sack tapping' komt ook vaak voor in filmpjes op YouTube. Er is 'sack tap' cirkel, waarbij zes jongens elkaar tegelijkertijd in het kruis stampen. Velen doen eveneens aan 'kickbacks', daarbij staan jongens in een rij achter elkaar, ze schoppen elkaar dan langs achteren in het kruis.


Dit gevaarlijke spelletje zorgde bij de 14-jarige jongen David Gibbons ervoor dat zijn rechtertestikel geamputeerd moest worden nadat hij in het kruis geschopt werd in de gang tussen de lessen door. "Testikels zijn een zacht orgaan", aldus uroloog Steve Hodges. "Ze hebben niet veel kracht nodig om samengedrukt te worden en te scheuren." Hij hoort van collega's dat dit soort praktijken steeds vaker voorkomen. Het probleem is dat 'sack tapping' als snel normaal kan lijken, zeker wanneer de populaire jongens van de klas dit beginnen te doen.  Ze trekken dan de rest van de jongens mee omdat ze er graag bij willen horen.


"Het is moeilijk te bepalen of dit een vorm van pestgedrag is. We spreken hierover wanneer de ene partij duidelijk macht heeft over de andere, wanneer pijn het doel is en dit gedrag herhaald wordt", aldus pestexpert Bradshaw. "Kinderen horen elkaar over dingen spreken, ze ontdekken dingen via internet of via hun vrienden en proberen dit uit. Zelfs al nemen ze vrijwillig deel aan dit soort praktijken, er komt veel groepsdruk aan te pas."  "Als het om een spelletje gaat, dagen jongens elkaar uit om meer en meer risicovol gedrag te vertonen", aldus psychologe Susan Lipkins. "Jongeren zijn op zoek naar kicks. Ze weten dat er risico aan verbonden zijn, dat dit pijn kan doen, maar geloven niet dat ze betrapt zullen worden. Daarnaast zullen ze hier niet snel over praten, testikels en geslachtsorganen zijn taboe. Het is ook moeilijk om dit soort gedrag te voorkomen. Het is niet genoeg de kinderen te vertellen het niet te doen, het is belangrijker duidelijk de verwachtingen uit te leggen van veilig, respectvol gedrag."
� Reageer (0)
07-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen laten profiel op datingsite door professionals maken

Mannen laten profiel op datingsite door professionals maken


http://img13.imageshack.us/img13/1271/datingsite.jpgJe kunt maar beter uitkijken wanneer je verliefd wordt op een man die je leerde kennen via een datingwebsite. Steeds meer wanhopige singles besteden het schrijven van hun profielteksten en datingmails uit aan de professionals van 'Virtual Dating Assistants' om zo een afspraakje te verzekeren.


Scott Valdez vond de 'Virtual Dating Assistants' uit, deze dienst garandeert voor 600 dollar per maand twee dates, voor 1200 dollar krijg je zeker vijf afspraakjes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 56 procent van de mannen die proberen te online daten er nooit in slagen een antwoord te krijgen. Valdez kwam op het idee toen hij zelf een schrijver inhuurde om zijn profiel in te vullen drie websites, hij ontdekte al snel interesse van lotgenoten voor deze aanpak. "Ik had snel succes met mijn nieuwe aanpak waardoor veel mensen hier vaak over praatten. Toen ik besefte dat ik er veel geld mee zou kunnen verdienen, besloot ik een professionele schrijfdienst voor wanhopige mannen op te richten."


Vandaag werkt Valdez met een team van 46 schrijvers, zij nemen je online profiel onder handen of schrijven enkele grappige openingszinnen zodat je goed voorbereid bent voor een echt afspraakje. "Je moet een goed evenwicht vinden tussen niet te saai te zijn en toch niet te gemaakt over te komen", aldus dating assistant Rory McClenaghan, "Als je date schrijft dat ze van Coldplay houdt, zeg dan niet: "Ik zie dat je van Coldplay houdt", maar antwoord dan spontaan met een stukje tekst uit een lied van de groep."


Een op zes Amerikaanse huwelijken zou dankzij online dating tot stand zijn gekomen.  Valdez maakte ook lijst met datingtips voor mannen. Zo raadt hij aan een vrouw niet te zeggen hoe aantrekkelijk ze is, omdat ze dit al weet.
� Reageer (0)
06-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur geeft je meer energie

Natuur geeft je meer energie


http://img444.imageshack.us/img444/8907/indenatuur.jpgDoor 20 minuten in de buitenlucht te spenderen krijg je meer energie, blijkt uit psychologisch onderzoek.


De onderzoekers verrichten experimenten op 537 studenten, ze lieten hen actief en passief zijn zowel binnen als buiten. Daaruit blijkt dat je je  al energieker voelt door simpelweg in te beelden dat je je in de buitenlucht bevindt, je voelt veel vitaler wanneer je ook echt in de openlucht zit. Hiervoor hoefd je niet actief te zijn, gewoon in de natuur rusten is al voldoende. Professor Richard Ryan: "Als je je gezonder wil voelen, doe je er goed aan meer buiten in de natuur te zijn. Dit hoeft niet lang te duren, 20 minuten kunnen al een hele verbetering qua energieniveau betekenen."� Reageer (0)
04-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede koppels ruiken elkaars gevoelens

Goede koppels ruiken elkaars gevoelens


http://img229.imageshack.us/img229/2900/goedekoppels.jpg


Koppels kunnen elkaars gevoelens van angst, geluk en seksuele opwinding ruiken. Hoe beter je iemand kent, hoe sneller je emotionele signalen in de andere lichaamsgeur detecteert. Dat blijkt uit onderzoek aan de Rice University.

Bij een experiment onder 20 koppels werden video's getoond met de bedoeling gevoelens van angst, geluk, seksuele opwinding los te weken. Ook meer neutrale video's werden getoond. Okselpads verzamelden hun zweet. Nadien werden de deelnemers gevraagd om aan de verzamelde geurtjes, opgeslaan in potten, te ruiken.

Lange band
Volgens de studie slaagde bijna tweederde erin de specifieke emotie van de partner aan de lichaamsgeur te koppelen. Koppels die het langst samenleefden, lukten daar het best in. Nog volgens de studie kunnen koppels niet enkel elkaars emotie ruiken, ook ruiken ze als de partner in de buurt vertoeft.
� Reageer (0)
03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Helft Nederlanders beleefde al vurige kantoorromance

Helft Nederlanders beleefde al vurige kantoorromance


http://img204.imageshack.us/img204/1566/kantoorromance.jpgVijftig procent van Nederlandse werknemers liet zich al eens verleiden tot een 'vurige kantoorromance'. Slechts veertien procent van alle werknemers zegt nog nooit een liefdesaffaire op het werk overwogen te hebben.


Eén op de zes Nederlandse werknemers is verliefd op zijn of haar collega. Verder blijkt uit de gegevens van Cijfers.net dat negen procent seks met een collega en zeven procent een seksuele verhouding op het werk heeft. 32 procent heeft een collega die ze vaak in vertrouwen nemen en waarmee ze veel tijd doorbrengen.


36 procent van de Nederlanders doet zich anders voor op kantoor, hetzelfde geldt voor 58 procent van de Duitsers en 64 procent van de Britten. 19 procent deelt 'bijna alles' over zijn of haar persoonlijke leven, 64 procent houdt het slechts op algemeenheden en 15 procent zegt helemaal niets tegen collega's.
� Reageer (0)
02-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga je met me mee op reis?
De afbeelding “http://i20.photobucket.com/albums/b246/edeuscriouamulherquatro/Monica_Belluci___20052005092539_Mon.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Ga je met me mee op reis?
Ik weet het een heel mooi plekje
Het is alleen wel wat ver weg
Het is een paradijs

Geen vliegtuig die er kan komen
Geen bus, geen trein, geen fiets
Er is maar een manier
Dat is door met mij mee te dromen

Wandel de weg met mij in gedachten
't Is een lange dat wel
Maar als we er zijn
Zul je zeggen
Je had gelijk
Het was het waard
Het wachten

Mijn dromen
Het allermooist
In mijn dromen zijn geen grenzen
Vergeet je paspoort dus vooral
Ook je koffers hoef je niet te pakken
Het enige wat je hoeft te doen
Je ogen dicht en mij vertrouwen
Ik neem je mee naar mijn dromen

In mijn dromen schijnt altijd de zon
Oh als je eens wist wat er in mijn dromen
Allemaal kon
Niets is onmogelijk
Alles kan
Je kan er doen en laten wat je wil
Het enige wat ik van je vraag
Droom met mij mee
Wanneer vertrekken we
Vandaag?� Reageer (0)
01-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraken in Nederland definitief verboden

Kraken in Nederland definitief verboden


http://img191.imageshack.us/img191/6895/krakeninnederland.jpgKraken in Nederland is voortaan 'crimineel'. De antikraakwet, die vorig jaar op het nippertje door de Nederlandse Tweede Kamer werd aangenomen, is nu ook door de Eerste Kamer geaccepteerd.

De PVV, de partij van Geert Wilders, hielp het kraakverbod vorig jaar in de Tweede Kamer aan een meerderheid, nadat de indieners CDA, CU en VVD met de verhoogde maximale straf van een jaar wegens kraken waren gekomen, in plaats van de voorgenomen vier maanden.

Ze verdubbelden tevens de straf voor huisvredebreuk naar een jaar. De straf voor kraken met intimidatie of geweld werd verdubbeld tot maximaal twee jaar. Wanneer krakers als groep opereren én geweld gebruiken, kan de celstraf volgens de indieners oplopen tot twee jaar en acht maanden. Ook kunnen krakers worden aangehouden als ze niet op heterdaad zijn betrapt.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes op de tien koppels is ongelukkig in relatie

Zes op de tien koppels is ongelukkig in relatie


http://img704.imageshack.us/img704/1237/ongelukkig.jpgDe meeste koppels zijn ongelukkig in hun relatie, dat blijkt uit een Brits onderzoek. Dit komt vooral door het gebrek aan seks en spontaniteit.

Slecht seksleven
Uit een onderzoek bij 3000 Britse koppels blijkt dat meer dan 60 procent toegeeft dat ze veel kunnen doen om hun relatie te verbeteren. Vier op de tien overweegt zelfs zijn partner te verlaten. Een op de tien vertrouwt zijn geliefde niet meer. Een gebrek aan seks, spontaniteit, affectie en romantiek maakt het moeilijk om een liefdevolle relatie te onderhouden. De meeste koppels geven hun seksleven ook slechts een zes op tien.

Geen spontaniteit
Meer dan de helft van de ondervraagden zegt dat zijn partner niet meer zo liefdevol is als bij het begin van hun relatie. 33 procent doet niets spontaan meer als het boeken van een romantisch weekendje weg of het bereiden van de lievelingsmaaltijd. Verder blijkt uit het onderzoek dat 13 procent van de partners niet langer dezelfde dingen willen in de toekomst, 19 procent geeft elkaar niet genoeg aandacht of tijd, 16 procent heeft niet genoeg tijd om met elkaar te praten en 7 procent vindt zijn geliefde niet meer aantrekkelijk.  Bijna de helft wenst dat zijn geliefde vaker het initiatief neemt voor seks, 45 procent wil graag avontuurlijker zijn in de slaapkamer. Driekwart van de koppels heeft bijlange niet meer zo vaak seks als in het begin van hun relatie.

Extra moeite
"Het is zo dat mensen in het begin van een relatie veel dingen over hebben om over te komen als sexy en romantisch", aldus onderzoeker David Brown. "Partners doen extra moeite, geven hun geliefden cadeautjes en veel aandacht. Maar eens die periode voorbij is, is het makkelijk om elkaar te verwaarlozen.

Ook positief
Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Zes op de tien koppels zegt dat hun geliefde zachtaardig is, vier op de tien vindt hem of haar nog steeds aantrekkelijk, zestig procent vindt zijn partner grappig en dat hij of zij een goede persoonlijkheid heeft.


Top 10 van ergernissen in een relatie:
1. Gebrek aan spontaniteit
2. Gebrek aan romantiek
3. Slecht seksleven
4. Geen tijd of aandacht voor elkaar hebben
5. Gebrek aan tijd om te praten
6. Niet hetzelfde in de toekomst willen
7. Elkaar niet vertrouwen
8. Gebrek aan affectie
9. Elkaar niet aantrekkelijk vinden
10. Niet eerlijk zijn
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!