Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen zien beter ver

Mannen zien beter ver


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/ver-zien.jpg?t=1249049042Mannen zijn beter in het zien van dingen in de verte omdat dat vroeger belangrijk was bij het jagen, terwijl vrouwen beter kunnen focussen op dingen dichtbij. Dat beweren althans Britse onderzoekers.

Aanduiden
De onderzoekers vroegen aan 48 mannen en vrouwen om met een laser het middenpunt van lijnen op een papier aan te duiden vanaf verschillende afstanden. Daaruit bleek dat mannen accurater de juiste plek konden aanduiden vanaf een meter, bij vrouwen lukte dit beter vanaf een halve meter.

Jagers
"Er bestaat al bewijs dat visuele informatie van ver en dichtbij op een andere manier verwerkt wordt door de hersenen", aldus psychologe Helen Stancy. "De manier om dingen van dichtbij te zien is favoriet bij vrouwen, de manier om ver te zien is favoriet bij mannen." De verschillen tussen de geslachten in het verwerken van visuele informatie kan een resultaat zijn van de evolutie. Mannen moesten vroeger als jagers goed in de verte kunnen turen, vrouwen deden vooral werk waarbij ze zich concentreerden op dingen dichtbij.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder is allergisch voor eigen kind


Moeder is allergisch voor eigen kind


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/allergie-voor-eigen-baby.jpg?t=1249044675Een kersverse Britse mama kreeg pijnlijke blaren en uitslag op haar rug, benen, armen en borst na de geboorte van haar zoontje. Dokters ontdekten dat ze aan een zeldzame genetische ziekte lijdt waardoor ze allergisch is voor haar zoontje.

Niet vasthouden
De 28-jarige Joanne Mackie had zoveel pijn door de uitslag en de blaren op haar ledematen, rug en borst na de geboorte van haar zoontje dat ze hem niet kon vasthouden, meldt de Britse krant The Daily Mail. Na een huidbiopsie stelden de dokters vast dat ze lijdt aan 'Pemphigoid Gestationis'. Een zeldzame huidziekte veroorzaakt door een allergische reactie op haar zoontje. Deze aandoening komt voor bij één op de 50.000 zwangerschappen. Het lichaam ontwikkelt dan antilichamen die normale lichaamsproteïnes die gevormd worden tijdens de zwangerschap aanvallen.

Nooit meer kinderen
Joanne werd behandeld met sterke steroïden, haar man zorgde ondertussen voor de baby. Na een maand kon ze eindelijk haar kind vasthouden zonder pijn te voelen. Nu, 11 maanden later, is de uitslag verdwenen, maar houdt ze nog grote littekens over aan de blaren. Het koppel wil geen kinderen meer omdat er 95 procent kans is dat de aandoening terugkeert.

"Het was echt vreselijk, ik moest toekijken hoe mijn man onze zoon zijn eerste badje gaf. En als hij huilde kon ik hem niet troosten", aldus Joanne.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote kuis in de beautycase


Grote kuis in de beautycase


De afbeelding “http://img390.imageshack.us/img390/2978/28955597wr2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Wanneer gooi je mascara weg? En wat met jouw blush die al jaren in de kast staat? Make-up blijft niet eeuwig goed. De houdbaarheidsdatum na opening geeft al een goede indicatie, maar als de geur of samenstelling veranderd is, doet het product heus niet meer wat de verpakking belooft. Vooral de huid rond de ogen is delicaat en uiterst gevoelig.

Regels
Onthou één regel: ongeopend kan make-up drie jaar worden bijgehouden. Eens geopend, gelden andere regels. Heb je een nieuw product gekocht, plak gerust een sticker met de datum van het eerste gebruik, zo weet je altijd hoelang het goedje al open is.

Producten
Make-up (poeders, blush, oogschaduw) en lip- en oogpotloden kan je 2 jaar bewaren. Compactpoeder 3 jaar. Los poeder blijft zelfs eindeloos goed. De kleur gaat na een tijdje veranderen. Bestudeer het even goed als je het na enige tijd opnieuw wil gebruiken.
  De afbeelding “http://img249.imageshack.us/img249/3587/lippenstiftcl4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Ongeopend tot drie jaar goed.Voor blush of oogschaduw in cèmevorm is dat 18 maanden. Lipsctick en gloss gebruik je slechts 6 maanden, al blijven ze ongeopend 3 jaar goed. De houdbaarheidsdatum van je lippenstift kan je verlengen als je deze met warm weer in de koelkast bewaart. Voor lipgloss geldt dat niet, na een jaar moet deze echt weg, het kwastje is immers een favoriete plek voor bacteriën.


Foundation
Bij foundation kijk je welke formule gebruikt is: die op waterbasis maximaal 1 jaar, op oliebasis 1,5 jaar. Vloeibare cosmetica zijn over het algemeen een stuk langer houdbaar. Na anderhalf jaar is deze sowieso aan verandering toe en als de crème klontert, moet deze meteen de prullenbak in.

Nagellak
Concealers of stiften waarmee je puistjes aanstipt, doe je al weg na 3 tot 6 maanden. Nagellak kun je na opening, 1 jaar gebruiken. Je ziet trouwens snel genoeg of deze nog goed is. De lak wordt dik en begint steeds meer uit te drogen. Voorzichtigheid is geboden met oogmake-up. Potloden slijp je regelmatig, maar vooral mascara kan oogontsteking veroorzaken.

Mascara
De antibacteriële stoffen raken na 3, 4 maanden echt uitgewerkt. Als je de mascara te lang gebruikt heb je een grote kans op een oogontsteking. De bacteriën verzamelen zich namelijk graag in het borsteltje. Mascara's houden ook absoluut niet van lucht, dus beweeg het kwastje daarom zo weinig mogelijk op en neer. De slimste manier is om het kwastje er met een draaiende beweging uit te halen.

Tips
De kwastjes zijn in principe lang goed, alleen moeten ze op tijd en stond worden uitgespoeld met een warm sopje van shampoo. Gebruik voorts zo min mogelijk je vingers, zo krijgen bacteriën weinig of geen kans. Leen geen make-up uit aan anderen. (br.hln)

� Reageer (0)
30-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van vrouwen schaamt zich bij aankoop glijmiddel


Helft van vrouwen schaamt zich bij aankoop glijmiddel


http://img57.imageshack.us/img57/1838/glijmiddel.jpg48 percent van de Belgische vrouwen zich schaamt bij de aankoop van een glijmiddel. Voor drie percent van hen is de drempel zo groot dat zij iemand anders naar de apotheek sturen.

Glijmiddel
De helft van de vrouwen moet eens in haar leven glijmiddel kopen omdat ze kampt met vaginale droogte, vaak gebeurt dit na een bevalling. Ook blijkt uit het onderzoek dat bijna de helft van de vrouwen zich ervoor schaamt een flesje glijmiddel in huis te halen om dit probleem te verhelpen. "Dat is een zeer opmerkelijk resultaat in een maatschappij waar dagelijks uitgebreid gesproken wordt over seks en intimiteit", zegt product manager bij glijmiddelproducent Sensilube Dave Verzantvoort.

Doorzetters
Uit het onderzoek blijkt wel dat bijna alle vrouwen (97 procent), eenmaal zij de beslissing hebben genomen een middel tegen intieme droogte aan te kopen, zij zich niet laten afschrikken. Ze gaan toch dat flesje glijmiddel bij de apotheker halen. "Het onderzoek toont aan dat de taboesfeer omtrent intieme onderwerpen ook in deze moderne tijden overeind blijft. Vrouwen blijven echter niet bij de pakken zitten, ze willen intieme ongemakken verhelpen. Het zijn doorzetters, maar dan wel met blosjes op hun wangen", besluit Dave Verzantvoort.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte moordenaar leeft 16 jaar in grotten


Ontsnapte moordenaar leeft 16 jaar in grotten


http://img118.imageshack.us/img118/6531/grotten2.jpgEen ontsnapte gevangene is na zestien jaar opnieuw in de kraag gevat. De Portugees overleefde al die tijd in grotten op fruit.

"Kende omgeving als zijn broekzak"
Hij leverde nog flink wat verzet tegen zijn arrestatie. "Maar hij gebruikte zijn pistool niet", zegt een politiewoordvoerder. De 54-jarige moest tien jaar cel uitzitten voor moord en ging in 1993 lopen. Hij vertoefde al die tijd in zijn geboortestreek in Viera do Minho. "Hij kende de omgeving goed en leefde in een drietal grotten", zegt hoofdinspecteur Carlos Gomes van de politie in Braga. "Hij overleefde op fruit en hij verkeert nog steeds in een goede conditie." De politie maakte een aantal jaren geleden een prioriteit van de opsporing van de voortvluchtige. Ze zouden en moesten hem terugvinden. Nog volgens de politie kreeg hij af en toe eten en medicatie van behulpzame familieleden.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzaamheid even ongezond als roken


Eenzaamheid even ongezond als roken


http://img3.imageshack.us/img3/6752/eenzaam2ei2.jpgEenzaamheid verhoogt je bloeddruk, stressniveau en het risico op een depressie. Daarmee zijn deze gevoelens even slecht voor je gezondheid als roken of overgewicht.

Ouderen
De meest eenzame mensen uit het onderzoek hadden een bloeddruk van 30 punten hoger dan degenen met een erg actief sociaal leven. Hierdoor is het risico bij eenzamen 3 keer zo groot om hartziekten te ontwikkelen en hebben ze 2 keer zoveel kans om hier aan te sterven. Eenzamen slapen ook slechter, voelen zich vermoeider tijdens de dag en nemen sneller slaappillen. Ook hun immuunsysteem is zwakker. De onderzoekers ontdekten dat eenzame mensen meer cortisol in hun bloed hebben, dit kan je bloeddruk gevaarlijk verhogen zodat je hartaanvallen en beroertes kun krijgen. Daardoor is eenzaamheid even ongezond al roken of obesitas. Professor Cacioppo: "Vooral bij ouderen kan eenzaamheid gevaarlijk zijn, omdat zij sowieso al zwakker zijn."

Internet
Professor en onderzoeker Cacioppo zegt dat deze resultaten heel belangrijk zijn. "Steeds meer mensen raken sociaal geïsoleerd. Onze maatschappij is zo individualistisch, mensen communiceren eerder via internet dan met een persoonlijk gesprek. Dit komt deels omdat de maatschappij vergrijst maar ook omdat we later trouwen en minder kinderen krijgen."

Beter enkele goede vrienden
Daarom raadt de professor eenzame mensen aan om te proberen vrienden te maken via liefdadigheidswerk. Het is beter enkele goede vrienden te hebben dan veel losse contacten. (br.hln)
� Reageer (0)
29-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Torfs stopt met Slimste Mens


Rik Torfs stopt met Slimste Mens


http://img197.imageshack.us/img197/4104/riktorfs.jpgProfessor Kerkelijk Recht Rik Torfs stopt als uniek jurylid van de best scorende tv-quiz 'De Slimste Mens ter Wereld'.

Torfs was drie seizoenen lang de genadeloze jury die spelers en presentator Erik Van Looy bijstuurde en op hun plaats zette. De professor zal in het nieuwe seizoen, dat op 7 december start, vervangen worden door liefst acht juryleden.

Die zullen elke avond als duo aantreden, telkens in een andere samenstelling. "Je kan niet eeuwig de grapjas uithangen", aldus presentator Erik Van Looy.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (13) mocht negen jaar lang huis niet verlaten


Meisje (13) mocht negen jaar lang huis niet verlaten

In het Oost-Duitse stadje Lubbenow hebben de autoriteiten een 13-jarig meisje bevrijd uit het huis van haar ouders, die haar al negen jaar binnenshuis hielden.

Mentaal en fysiek gekwetst
Het meisje, dat nooit naar school is geweest, is mentaal gehandicapt en vertoont kwetsuren, zo deelde openbaar aanklager Jurgen Schiermeyer mee. Hij kon niet bevestigen of die door de ouders waren toegebracht.

Verwaarloosd
"Het meisje zat niet opgesloten in een ruimte maar ze is verwaarloosd. Ze mocht geen sociale interactie hebben, maar het is nog onduidelijk of ze nooit naar buiten mocht", zo luidde het.

Naar de ouders werd een onderzoek ingesteld wegens kinderverwaarlozing. Ze zouden de gezondheid van hun dochter in gevaar gebracht hebben.

Buur slaat alarm
De sociale diensten haalden het kind op 15 juli uit het huis nadat een buur alarm had geslagen.

De ouders verhuisden negen jaar geleden naar Lubbenow, zo'n 100 kilometer boven Berlijn. Ze hebben nog twee andere kinderen, die toegewezen zijn aan de bevoegde diensten.(br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Joel -Goodnight Saigon

 Billy Joel -Goodnight Saigon

Om Goodnight Saigon te beluisteren druk op de foto..William Martin (Billy) Joel (geboren op 9 mei, 1949 in The Bronx (New York)), beter bekend als Billy Joel, is een Amerikaanse pianist, zanger en componist. Hij produceerde popmuziekhits vanaf 1973 (begonnen met de single "Piano Man") tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee (meestal met Elton John), naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek.

� Reageer (0)
27-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen die rode wijn drinken hebben meer zin in seks


Vrouwen die rode wijn drinken hebben meer zin in seks


http://img9.imageshack.us/img9/5528/drinkrodewijn.jpgTwee glaasjes rode wijn hebben een positief effect op het seksleven van vrouwen, zo blijkt uit een Italiaanse studie.
Vrouwen die twee glaasjes rode wijn per dag drinken, hebben meer zin in seks dan geheelonthouders, blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Firenze. Toch deze kanttekening, alleen het drinken van rode wijn verhoogt het libido van vrouwen. Andere alcoholische dranken maken geen verschil.

Anti-oxyderend effect
Volgens de Italiaanse onderzoekers bevordert het anti-oxyderend effect van rode wijn bepaalde bloedstromen in het lichaam wat een hogere seksdrive tot gevolg heeft. De dokters gebruikten voor hun onderzoek de 'Female Sexual Function Index'. De laagste score op de index is twee punten, de hoogste 36. De vrouwen die dagelijks twee glazen rode wijn dronken, scoorden gemiddeld 27,3 punten. Vrouwen die minder frequent dronken, hadden een score van 25,9, terwijl de geelonthouders niet meer dan 24,4 punten scoorden.

Niet meer dan twee glazen
Aan het onderzoek namen 800 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 50 jaar deel. Vrouwen die meer dan twee glazen per dag dronken, werden uitgesloten van de studie om de mogelijk verwarrende gevolgen van dronkenschap op de resultaten van het onderzoek uit te sluiten, schrijft De Telegraaf.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden worden schaarser

Vrienden worden schaarser


De afbeelding “http://img382.imageshack.us/img382/9028/vriendinnenze1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Nog nooit was communicatie zo makkelijk in deze digitale wereld, en toch houden we er steeds minder vrienden op na. Dat blijkt uit een Nederlands Onderzoek

Slechts 53 procent vindt dat hij veel vrienden en kennissen. Vorig jaar lag dat aantal hoger tot 60 procent, in 1995 nog 70 procent.

Sms
Nieuwe vrienden maken, lijkt steeds moeilijker. Volgens de onderzoekers is dat te wijten aan internet. Hoe meer contacten er via digitale weg zijn, hoe minder we elkaar echt spreken. Vriendschappen worden schaarser en worden onderhouden via vluchtige sms-berichtjes en e-mail. Iets afspreken of iets gezellig gaan drinken, is er steeds minder bij.

Bedrijfsleven
Die individualisering is ook merkbaar in het bedrijfsleven. Zelden krijg je nog iemand persoonlijk aan de lijn, vaak wordt een bandje afgespeeld of speelt e-mail een grotere rol.

Eerder Amerikaans onderzoek luidde ook al aan de alarmbel. Langere werktijden, concurrentie op de werkvloer en veelvuldig internetgebruik zouden ervoor zorgen dan jonge mannen minder 'echte' vrienden hebben in het dagelijks leven.

Goede maten
Vinden we het erg dat er steeds minder vrienden rondlopen? Niet, zo blijkt uit het onderzoek. We voelen onszelf niet eenzamer. De weinige vrienden die we hebben, zijn vaak hele goede.

Internet
Ook blijkt uit het onderzoek dat internet een heel belangrijke rol is gaan spelen. 67 procent van de Nederlanders kan niet meer zonder digitale technologie. Twee jaar geleden was dat nog maar 50 procent. Het aantal mensen dat bijvoorbeeld online wil winkelen, is in een jaar tijd toegenomen van 24 procent naar 40 procent. Steeds meer zoeken we de gemakkelijke weg om in zo min mogelijke tijd zoveel mogelijk te willen doen.

Op afstand
Die gemakszucht breidt zich ook uit naar vriendschappen. Op datingsites en vriendennetwerken als Hyves en Facebook worden vriendschappen op internet gezocht. Alleen zijn het vrienden op afstand, die makkelijk buiten de deur kunnen gehouden worden. (br.hln)� Reageer (0)
26-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag ik jou een kusje gevenDe afbeelding “http://img512.imageshack.us/img512/8929/3849dn7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Mag ik jou een kusje geven
op 't kuiltje van je lieve kin
dan zul jij eens wat beleven
als je verandert in 'n tijgerin


Mag ik jou een kusje geven
op 't lelletje van je kleine oor
dan zul jij toe moeten geven
dat ik je voor altijd toebehoor


Mag ik jou een kusje geven
op 't voorste puntje van je neus
't is mij op het lijf geschreven
en ik heb werkelijk geen keus


Mag ik jou een kusje geven
op jouw lieve kleine mondje
Sluit 't oog. Het is maar voor even
dan geef ik je het volle pond
 � Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neus Michael Jackson gestolen


"Neus Michael Jackson gestolen"


http://img33.imageshack.us/img33/5683/michael1f.jpgDe neusprothese die Michael Jackson jarenlang droeg om de gevolgen van zijn mislukte operaties te verbergen, is gestolen. Wat overblijft is een klein zwart gat met kraakbeen errond. Dat beweren althans enkele getuigen die het lichaam van de 'King of Pop' gezien hebben op de autopsietafel. De diefstal moet gebeurd zijn toen Jackson opgebaard lag in het lijkenhuisje van Los Angeles. Dat meldt showbizspy.com.

De definitieve autopsieresultaten worden volgende week verwacht. De doodsoorzaak zal meer dan waarschijnlijk gecatalogeerd worden onder de noemer 'doodslag'.
� Reageer (0)
25-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mannen menen wat ze zeggen

 Mannen menen wat ze zeggenDe afbeelding “http://athea2.googlepages.com/kin.jpg/kin-full.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Vrouwen zouden veel gelukkiger zijn als ze zouden beseffen dat mannen menen wat ze zeggen. Dat valt af te leiden uit een betoog van relatie-expert Pam Spurr waarbij ze argumenteert dat vrouwen moeten stoppen met hopen dat hij zal veranderen, en luisteren naar wat hij zegt. "Op die manier zal je krijgen waar je naar streeft, maar wel zonder die partner."

Stille hoop
Spurr spreekt uit ervaring. In haar praktijk ontmoet ze dagelijks vrouwen die jarenlang stille hoop gekoesterd hebben dat hun echtgenoot toch kinderen zou willen, een huis wilde bouwen of hen romantisch zou ontvoeren om hen ten huwelijk te vragen.

"Op een dag zouden ze het licht zien, inzien dat zij dé vrouw waren waarmee ze wel kinderen willen of willen huwen. Maar als mannen al die jaren klaar en duidelijk zijn geweest, en niet van hun mening zijn afgeweken, dan is er weinig kans dat ze die nog van harte zullen veranderen."

Eeuwige hoop
De vrouwen lijden volgens haar aan het 'eeuwige hoop mechanisme'. "Als hun partner zegt dat ze nooit kinderen willen, denkt dit soort vrouw: 'over een paar jaar denkt hij daar wel anders over'. Ze kunnen zich niet voorstellen dat hun mannen niet willen wat zijn willen."

Met alle hartzeer tot gevolg. Vrouwen blijven vasthouden aan hun relatie om na jaren te beseffen: het zal nooit gebeuren. Ondertussen willen ze zelf wel nog altijd trouwen/verhuizen/kinderen en staan ze voor een verscheurende keuze.

Uitdagend denken
De oplossing is dat vrouwen zich vaker actief verplaatsen in de ander. "Vraag je af: Waarom wil hij geen kinderen? Is het om de vrijheid? Stel je dan voor dat je partner je vraagt iets waar jij verknocht aan bent op te geven. Het contrast toont de kloof aan binnen het koppel. Hoe sneller je een oplossing bedenkt, hoe minder hartverscheurende keuzes en aan diggelen geslagen dromen er zullen zijn. Vrouwen kunnen altijd bereiken wat ze willen, zelfs al moesten ze het zelf doen." (br.hln)� Reageer (0)
24-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slank niet noodzakelijk gezonder dan overgewicht


Slank niet noodzakelijk gezonder dan overgewicht


De afbeelding “http://img300.imageshack.us/img300/9734/zwemverenigingpn9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Als je met overgewicht kampt, betekent dat niet noodzakelijk dat je ongezond bent. Meer dan de helft van de volwassenen met overgewicht en bijna een derde van degenen met obesitas hebben een gezonde bloeddruk en cholesterol.

Mager versus dik
Deze cijfers tonen aan dat een aanzienlijk deel van de mensen met overgewicht in Amerika gezond is. Omgekeerd blijkt dat een groot deel van de mensen met een normaal gewicht ongezond is. Een kwart van de mensen met een 'normaal' gewicht, hebben een hoger risico op hart- en vaatziekten of kampen met een te hoge cholesterol.

Onderzoekers bestudeerden 5.440 volwassenen gedurende een periode van 5 jaar. Ze vergeleken lichaamsgewicht met hart- en vaatziekten, een verhoogde cholesterol en andere factoren.

Vooroordeel
Het onderzoek maakt komaf met het vooroordeel dat iemand met obesitas ongezond is. De onderzoekers willen wel waarschuwen dat dit obesitas nog altijd veel gezondheidsrisico's inhoudt. Niet bewegen, roken en een buikje zijn nog altijd niet goed voor je.

BMI is beperkt
"Deze data tonen aan dat het bepalen van obesitas enkel op basis van een BMI zijn beperkingen heeft. Je mag niet aannemen dat alle dikke mensen dezelfde gezondheidsrisico's lopen. Je BMI is slechts één aspect in de meting van obesitas en dat vertelt duidelijk niet het hele verhaal", aldus professor Marlene Schwartz. "Als je je gedrag verandert om je gezondheid te verbeteren, kan dat uiteindelijk weinig effect op je gewicht hebben. Maar je gezondheid kan wel baten bij extra lichaamsbeweging en gezonde eetgewoonten." (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Free Souffriau opnieuw zwanger


Free Souffriau opnieuw zwanger


http://img36.imageshack.us/img36/9411/meegamindy.jpgFree Souffriau, bij het grote publiek populair als superheldin Mega Mindy, en Miguel Wiels, componist en muzikant van onder meer K3 en Peter Live, verwachten hun tweede kindje. Het koppel maakte dat gisterenavond bekend tijdens hun optreden op de Gentse Feesten. De geboorte is voorzien voor eind januari 2010.

"We kijken heel erg uit naar de komst van een zusje of broertje voor Wolf en genieten met volle teugen van deze prille zwangerschap", luidt het vandaag in een persbericht.

"Studio 100 wenst Free & Miguel alvast van harte proficiat met dit fantastische nieuws" en bevestigt dat Free dit najaar zoals voorzien diverse concerten zal geven rond haar soloproject "Free Souffriau zingt Ann Christy een beetje ANders". Voor de Mega Mindy-projecten zal de planning worden aangepast.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaders spelen cruciale rol in opvoeding van kinderenVaders spelen cruciale rol in opvoeding van kinderen


http://img43.imageshack.us/img43/8620/vadersq.jpgVaders spelen een cruciale rol in het gezinsleven. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat kinderen die enkel door hun moeder worden grootgebracht tijdens hun vroege jeugd later minder sociaal zijn.

Asocialer
De onderzoekers bestudeerden muizen die zonder hun vaders werden opgevoed. Ze gebruikten een monogame soort waarbij de mannetjes en de vrouwtjes hun kinderen samen opvoeden. Bij de helft scheidden ze de vader van de jongen vanaf de derde dag na de geboorte. Vervolgens werd het gedrag en de hersenen van deze muizen bestudeerd en vergeleken. Bij de eenoudergezinnen reageerden de jongen anders op het knuffelhormoon oxytocine, een stof die vrijgemaakt wordt tijdens seks of andere intieme momenten. Deze muizen voelden zich ook minder goed in het gezelschap van anderen en ze waren asocialer.

Ook bij mensen
Hoewel de onderzoekers enkel dieren bestudeerden denken ze dat de resultaten bij mensen hetzelfde zullen zijn. Eerdere onderzoeken toonden namelijk aan dat meisjes op jongere leeftijd de puberteit bereiken, sneller seks en meer kans hebben op een tienerzwangerschap wanneer ze geen vaderfiguur hadden tijdens hun jeugd. Andere studies suggereren dat jongens die opgroeiden zonder papa later minder zelfzeker zijn.

Specifieke rol
Een ander onderzoek toont aan dat zowel kersverse mama's als papa's meer oxytocine aanmaken na de geboorte van hun kind. Het heeft wel een andere invloed op de verschillende geslachten. Moeders met een hoog niveau van de stof keken langer naar hun baby, ze streelden en kusten hun kinderen ook meer. Vaders met een hoog gehalte van het feel-good hormoon speelden meer met hun kroost. "Vaders en moeders hebben elk hun specifieke rol in de opvoeding, ze vullen elkaar aan. Mannen zijn biologisch geprogrammeerd om hun kinderen mee te helpen opvoeden", aldus de onderzoekers.
� Reageer (0)
23-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speekseltest voorspelt vroeggeboorte


Speekseltest voorspelt vroeggeboorte

Een simpele speekseltest zal in de toekomst kunnen voorspellen of zwangere vrouwen te vroeg zullen bevallen. Wie vroegtijdig bevalt, heeft immers een laag niveau van het hormoon progesteron in het speeksel. Dat blijkt uit Brits onderzoek, zo meldt de Britse nieuwszender BBC.

Een vroege bevalling heeft als gevolg dat het kindje vaak niet volgroeid en soms zelfs niet levensvatbaar is. Om dit te vermijden, kan de aanstaande moeder tijdens de zwanegrschap steroïden toegediend krijgen zodat de longen van de baby zich sneller ontwikkelen. Daardoor kunnen problemen na de geboorte voorkomen worden.

Het was al langer bekend dat het tekort aan progesteron een vroeggeboorte in de hand werkt. Het hormoon regelt immers het al dan niet voorkomen van infecties. Hoe minder progesteron, hoe meer kans op infecties en hoe meer kans op vroeggeboorte.

� Reageer (0)
22-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse zeeleeuw sterft van uitputting tijdens paartijd


Duitse zeeleeuw sterft van uitputting tijdens paartijdHet hart van zeeleeuw Mike kon de drukke paartijd niet meer aan.In het Duitse Nuremberg is een mannelijke zeeleeuw overleden, omdat het dier helemaal uitgeput was na een druk paarseizoen. De 19-jarige Mike was al vader van twaalf jongen bij drie verschillende vrouwtjes. Op maandag zagen de verzorgers dat er iets mis was met de zeeleeuw. Mike geraakte op eigen kracht niet meer uit het zwembad. Ze sleepten het dier naar de kant waar een dierenarts tevergeefs probeerde de zeeleeuw te redden. Het hart van Mike had het helaas begeven.

De paartijd is een gevaarlijke periode voor mannelijke zeeleeuwen. Veel dieren eten niet meer zodat ze zich volop kunnen toeleggen op het paren. Vooral voor zeeleeuwen zoals Mike, die een uitgebreide harem ter beschikking had, zijn het vermoeiende tijden. Mike werd in Nuremberg beroemd voor zijn optredens tijdens shows met dolfijnen. In het wild worden zeeleeuwen ongeveer 17 jaar oud, in gevangenschap staat het record op 30 jaar.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armstrong zette 40 jaar geleden als eerste voet op de Maan


Armstrong zette 40 jaar geleden als eerste voet op de Maan

 
http://img16.imageshack.us/img16/2270/neilarmstrong.jpg 
 
 


Vandaag is het precies veertig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens ter wereld voet zette op de Maan. Op 21 juli 1969 om 3.56 uur Belgische tijd daalde de Amerikaanse astronaut de negen trappen van het laddertje van de maanlander Eagle af. Hij sprak daarbij de historische woorden: "Een kleine stap voor een mens, een enorme sprong voor de mensheid."

"Wij kwamen in vrede"
Even later kwam ook Buzz Aldrin het laddertje afgedaald. Met zijn tweetjes verzamelden ze een hele hoop bodemmonsters, 22 kilogram stenen om precies te zijn. Ze plaatsten ook een herinneringsplaat waarop stond: "Hier hebben mensen van de planeet Aarde voor het eerst voet gezet op de maan in juli 1969 van onze tijdrekening. Wij kwamen in vrede voor de hele mensheid." Armstrong en Aldrin plaatsten ook nog een Amerikaanse vlag en na twee uur en 36 minuten zat hun bezoek aan de Maan erop. Michael Collins, de derde astronaut van Apollo 11, bleef heel die tijd rondjes draaien in het moederschip Columbia.

Op 22 juli begon de terugreis naar de Aarde. Twee dagen later, om 17.50 uur Belgische tijd, landde Columbia veilig en wel in de Stille Oceaan. De vlucht van Apollo 11 had in totaal 195 uur, 18 minuten en 35 seconden geduurd.

Koude Oorlog
De vlucht van Apollo 11 deed een oude droom in werkelijkheid veranderen. Al in de negentiende eeuw fantaseerden schrijvers over bemande reizen naar de maan. De reis naar de maan was eigenlijk ook een race naar de maan. De Verenigde Staten wilden in volle Koude Oorlog met de missie hun superioriteit over de toenmalige Sovjet-Unie bewijzen. In 1961 had de Amerikaanse president John F. Kennedy de maan al genoemd als doel van zijn ruimteprogramma.

Er zouden nog vijf Apollo-vluchten de maan bereiken. Normaal gezien hadden dat er zes geweest, maar een brand in Apollo 13 besliste er anders over. De astronauten van die rampzalige vlucht keerden evenwel veilig terug naar Aarde. In 1972 ten slotte werd het Apollo-project stopgezet. De hoge kosten en de tanende belangstelling zorgden ervoor dat vluchten 18 tot en met 20 nooit werden uitgevoerd. In totaal wandelden er twaalf Amerikanen op de Maan.

� Reageer (0)
21-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou je figuur op vakantie


Hou je figuur op vakantiehttp://img9.imageshack.us/img9/3529/carolynmurphy.jpg
 Wie erop uit trekt, durft zich al eens te laten gaan. Althans, wat de eetgewoonten betreft. Om nadien toch weer niet te moeten lijnen, gaan we beter verstandig om met voedsel op vakantie. De snacks en de lekkere hapjes aan het zwembad zijn verleidelijk, maar pas op, maak de verkeerde keuzes en al je harde werk is eraan voor de moeite. Lekker eten op reis zonder aan de weegschaal te denken. Het kan.

Stop het dieet
Belangrijkste tip: fixeer je niet op het gewicht tijdens de vakantie. Ga verstandig om met voedsel en vergeet de weegschaal. Zolang je kleine porties eet en rekening houdt wat met wat je samen eet, is er geen reden waarom je op vakantie niet zou genieten.

Eet minder, maar beter door een andere verdeling van de maaltijden. Wie 's ochtends lang slaapt, kan beter het ontbijt overslaan en een lekker middagmaal klaarmaken met veel zetmeel, groenten en proteïnes. 's Avonds leg je veel knapperige rauwkost en vis op je bord, ze geven je vol gevoel en toch weinig calorieën.

Ontbijt
Ben je wel een vroege vogel op vakantie, maak dan werk van een rijk en energiek ontbijt. Veel eten is hier vooral de boodschap. De beste manier om je dag te beginnen, is een ontbijt op basis van ham en kaas, zo blijkt uit onderzoek. Ook cornflakes zonder suiker, zuivelproducten en fruit mogen op tafel verschijnen.

Hotelbuffet
Niets is zo verleidelijk dan het hotelbuffet. Om jezelf niet vol te proppen, eet je op voorhand al een kleine gezonde snack. Neem vooral groenten en salades uit het buffet, vul een kleiner bord en drink altijd water bij het eten. Eet je a la carte, zoek je naar gezondere bereidingswijzen als stomen, grillen of pocheren. Durf te vragen naar geen sausjes.

Eet zoals de lokale bevolking doet. Het Mediterraan dieet bijvoorbeeld is gezonder voor hart- en bloedvaten, en maakt slanker. Niet voor niets hebben Zuiderse landen minder last van obesitas.

http://img29.imageshack.us/img29/6811/vakantie.jpg
Dutje

Luieren is goed voor je lijf. Een lichaam dat goed uitgerust is, heeft een beter metabolisme. Heb je net een lekker maal gegeten, hou dan een siësta en laat het verteren beginnen.

Aperitief
Niets zo leuk als nippen van een aperitiefje op een terrasje. Geniet ervan, maar tracht enkele calorievriendelijke drankjes te nemen. Tomatensap en alcoholvrij bier bevatten zeer weinig calorieën, sterke dranken daarentegen zijn echte dikmakers. In plaats van chips en nootjes, kies je beter voor kersttomaatjes, worteltjes, bloemkool of stukjes watermeloen. Alcohol drink je nooit op een lege maag, zorg dat je eerst wat olijfjes of nootjes in je mond hebt gestopt.

Sandwich
Sla een middagmaal niet over. Veel vrouwen laten nog liever een sandwich links liggen en storten zich enkele uren later op snelle suikers als chocolade, ijsjes of chips. Een broodje met hesp, tonijn, kip is niet alleen gezond, het stilt de honger voor lange tijd.

Ga wandelen
Sporten mag, maar hoeft niet als je daar geen zin voor hebt. Een goede tip: ga ' s ochtends wandelen op je nuchtere maag, het doet je vetreserves efficiënt verbranden. Onderzoek heeft ook hier uitgewezen dat fysieke inspanning op je nuchtere maag, meer vet doet verbranden. Bewegen is de boodschap. Zwemmen en wandelen zijn makkelijk in te passen. Snacks aan het zwembad kunnen evengoed een pakje gedroogde vruchten zijn of een stukje fruit. Om de drie uren eet je een kleine snack, anders krijg je teveel honger.

Pleziertjes
Zondigen mag. De grootse vijand voor het gewicht is schuld. En net dat kunnen we missen. Hoe meer we in de ban zijn van ons gewicht, hoe moeilijker het is verstandig met voedsel om te gaan. Gun jezelf het plezier van een ijsje met chocola. Wil je dit toch compenseren, neem dan 's avonds een kleiner bord. Het is rap gevuld en je kunt er redelijk wat op kwijt. Bovendien ziet het er toch heel lekker uit.   (br.Goed Gevoel)

� Reageer (0)
20-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex: "Michael en ik doken samen met anderen in bed"


Ex: "Michael en ik doken samen met anderen in bed"


http://img24.imageshack.us/img24/8760/debbieroweandmichaeljacb.jpg
Michael vroeg Debbie ten huwelijk toen ze zwanger was.Debbie Rowe maakt een einde aan alle wilde verhalen over het seksleven van Michael Jackson. De ex van de performer klapt uit het bed omdat ze "alle leugens en bullshit beu is". Jackson was zo blijkt nu, niet vies van wat extra gezelschap in bed. "We deelden soms het bed met andere personen", vertelt Rowe.

Seks met vijf verschillende
Het ging er soms behoorlijk kinky aan toe. "We hebben het bed gedeeld met vijf andere personen en ik kan alleen maar hopen dat je bed de beste plek in jouw huis is", aldus Rowe die drie jaar gehuwd was met Jackson. In 1996 stapte ze in het Australische Sydney in het huwelijksbootje. Ze was toen vijf maanden zwanger en Michael wilde met haar huwen. "Michael zei, laten we trouwen en ik stemde gewoon toe". Het koppel hield een feestje in een hotel, ver weg van alle drukte en media-aandacht.

"Geen kinderen gemaakt voor geld"
Rowe blijft ontkennen dat ze geld gekregen heeft om kinderen te maken met Jackson. Het was zij die hem overtuigde om eraan te beginnen. "Ik heb Michael overtuigd, ik wilde graag twee kinderen van hem. Hij was mijn bestje maatje en ik kon hem zo ook iets geven." Ze ontkent ook dat ze kunstmatig bevrucht werd. "En ik snap ook niet wat mensen tegen ons huwelijk hadden. Het ging gewoon om kinderen en die hebben we samen op de wereld gezet. Het is echt jammer dat sommige mensen niet meer open minded zijn."

Rowe bang voor ontvoering kinderen
Rowe ontmoette Jackson dertig jaar geleden in een ziekenhuis. Vriendschap was de hoeksteen van hun huwelijk, meer dan echte liefde. Een broze hoeksteen want na amper drie jaar kwam er in 1999 een einde aan hun sprookje. Rowe was de media-aandacht beu maar voor ze hem verliet, verplichtte ze Michael om de kinderen te verbergen in het openbaar. De vader moest hun gezichtje verstoppen voor de buitenwereld omdat Rowe angst had voor een ontvoering van hun oogappels. "Ik was echt bang voor een kidnapping van de kinderen en dus wilde ik dat hun gezicht verstopt werd." De Amerikaanse heeft besloten om komaf te maken met een aantal mythes over haar huwelijk met Jackson. "Ik ben alle bullshit over ons huwelijk kotsbeu en ik wil nu een einde maken aan alle leugens!"� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemster met achterwerk bloot na scheur in badpak


Zwemster met achterwerk bloot na scheur in badpak


http://img10.imageshack.us/img10/8420/zwemstermetachterwerkbl.jpg


De Italiaanse zwemster Flavia Zoccari heeft een genant moment meegemaakt tijdens een wedstrijd op de Mediterrane Spelen in Pescara; haar strakke zwempak scheurde, net ter hoogte van haar achterwerk.

Zoccari droeg een nieuw, hoogtechnologisch badpak, ter waarde van zo'n 350 euro. Het badpak, de Jaked J101, is door de Internationale Zwemfederatie FINA intussen zelfs verboden omdat de uitrusting teveel voordeel zou opleveren.

Zoccari miste door het scheuren van het pak de finale van de 200 meter. De zwemster barstte daarop in tranen uit.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.o poezieDe afbeelding “http://img89.imageshack.us/img89/350/2rnunm1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


o poezie

muze van mijn donkere dagen
die mij helpt
de lasten van mijn hart te dragen
o poezie
vervulling van mijn leven
die mij de onstervelijke passie kan geven
licht in mijn duisternis
zo mysterieus
zo geheimzinnig
met jou ben ik verbonden
voor eeuwig zo innig
in lange avondstonden
o poezie
mijn inspiratie
mijn vuur
vast omsloten
door jou onzichtbare muur
o poezie
voor altijd zal jij in mijn leven blijven
voor altijd zal ik jou zoete klanken schrijven
draag mij op jou vleugels door jou land
met jou wandel ik hand in hand
jij zal er altijd zijn
het leven
is maar nietig en klein
o poezie
ach zo zoet
jij bent universeel
jij bent gewoon
niet materieel
o poezie
je bent er
en je zal
er altijd zijn
mijn muze
mijn zonneschijn....� Reageer (0)
19-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedwants wordt plaag in Nederland


Bedwants wordt plaag in Nederland


http://img268.imageshack.us/img268/9154/bedwants.jpg
Hij is 5 tot 8 millimeter lang en bruin tot roodbruin van kleur. Hij houdt zich schuil in kieren en scheuren in wanden of meubels. Zijn favoriete maaltijd: menselijk bloed. Als hij een mens heeft gebeten, blijven er kleine, rode, jeukende bultjes achter. De bedwants, ook wel bekend als wandluis, is in opmars. Nederlandse bestrijdingsbedrijven krijgen momenteel veel telefoontjes van hotels of particulieren. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de zomer.

Hoge temperaturen
Zo kreeg het bedrijf Irado uit Schiedam de eerste drie maanden van dit jaar geen enkele melding, maar sinds april waren het al vier, vertelt teammanager plaagdierenbestrijding Cor Winterswijk. Directeur Peter Traas van Traas Ongediertebestrijding krijgt jaarlijks vijftig telefoontjes. Veertig daarvan komen tussen juni en half september binnen.

De bedwants gedijt namelijk het beste bij hoge temperaturen. Bovendien gaan veel mensen in de zomermaanden op vakantie en reizen de Nederlanders vaker het hele jaar door en verder.

Bestrijdingsmiddel
Ook speelt mee dat er de afgelopen jaren geen goed bestrijdingsmiddel was. Het vergif dat er was, mocht sinds 2004 niet meer in ruimten worden gebruikt waar kleine kinderen konden komen - bijna nergens dus. Sinds kort is er weer een goed middel dat door professionals wel overal gebruikt mag worden.

http://img23.imageshack.us/img23/8006/benen.jpgKleren wassen

Hoe kunnen mensen voorkomen dat de bedwants hun huis overneemt? Volgens Spierings moeten ze hun kleren meteen warm wassen als ze thuiskomen van vakantie. Zo sterven insecten die zich daar verstopt hebben.

Isoleren
Als ze toch in een kamer blijken te zitten, is het zaak die goed te isoleren. Dat betekent: geen dekens rondslepen. Anders verspreiden de beestjes zich door het hele huis. En eigenlijk kunnen alleen professionals ze uitroeien.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barak van Anne Frank afgebrand

Barak van Anne Frank afgebrand


De barak in het Nederlandse Kamp Westerbork waarin Anne Frank en haar zus Margot in 1944 batterijen hebben gedemonteerd, is vannacht afgebrand. De barak, die in Veendam met nog een andere barak afbrandde, was in gebruik als schuur.

Er waren afspraken om de bouwsels terug te brengen naar Kamp Westerbork. Het kamp diende in de Tweede Wereldoorlog als verzamelplaats voor joden voor transport naar de concentratiekampen van de nazi's.

Nummer 57
Anne en Margot werkten in barak nummer 57. Die werd in 1957 verkocht, gedemonteerd, per trekker vervoerd naar Veendam en daar weer opgebouwd. Op de plaats waar de barak in Westerbork in de oorlog heeft gestaan, hangt een doek met een grote foto van het gebouw. Het Herinneringscentrumm Westerbork was van plan dit jaar nog de barak op de originele plek terug te zetten.

Vier weken
Op 8 augustus 1944 kwam Anne Frank samen met de andere onderduikers uit Het Achterhuis aan in kamp Westerbork. Bijna vier weken duurde hun gevangenschap in de strafbarakken van het kamp. Met het laatste transport uit Westerbork naar Auschwitz, op 3 september 1944, werd de familie Frank gedeporteerd.

Gereedschap
Volgens de Hulpverleningsdienst Groningen stonden in de barakken landbouwwerktuigen en gereedschap. Niemand raakte gewond door de brand, maar er kwam wel asbest vrij.

De gemeente heeft omwonenden geïnformeerd en een bedrijf ingeschakeld om het asbest op te ruimen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongensbaby in Antwerpse vondelingenschuif


Jongensbaby in Antwerpse vondelingenschuif


http://img36.imageshack.us/img36/787/vondeling.jpgMoeders voor Moeders heeft gisteren een baby aangetroffen in haar vondelingenschuif in Antwerpen. Het jongetje zou pas twee dagen oud zijn en in goede gezondheid verkeren. De baby verblijft vandaag nog bij de Moeders voor Moeders en verhuist morgen naar het Good Engels, het kinderhome van het Antwerpse OCMW. Het gerecht voert een onderzoek naar de ouders, maar voorlopig ontbreekt elk spoor.

Tweede keer
In het negenjarig bestaan van de schuif is het de tweede keer dat er een baby achtergelaten wordt. Het kindje krijgt automatisch de achternaam De Kleine. OCMW-voorzitter Monica De Coninck wordt automatisch voogd. Ze zal volgens Moeders voor Moeders morgen meer tekst en uitleg geven.


� Reageer (0)
18-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodzieke Patrick Swayze voelt einde naderen


Doodzieke Patrick Swayze voelt einde naderen


http://img190.imageshack.us/img190/2033/patrickswayze.jpgPatrick Swayze voelt het einde naderen. De doodzieke acteur neemt afscheid van familie en vrienden. De kanker die Swayze heeft, is al uitgezaaid tot in zijn lever. De ster uit 'Dirty Dancing' en 'Ghost' kreeg in januari te horen dat hij aan pancreaskanker lijdt.

Afscheid van broer Donny
"De kanker is uitgezaaid tot in zijn lever en dat is volgens zijn dokters het begin van het einde", vertelt een bron aan de National Enquirer. "Patrick wist ook al wel dat het zover is, hij is echt verzwakt. Hij kan nauwelijks nog stappen en zit bijna volledig aan zijn stoel gekluisterd." Swayze (56) vertrouwde zijn vrouw, Lisa toe dat hij niet meer lang te leven heeft. Hij voelt nu echt het einde naderen en hij heeft ook al afscheid genomen van zijn broer Donny. "Lisa belde huilend zijn broer op met de smeekbede om naar Chicago te komen. Patrick was er bezig met opnames. Lisa maakte Donny echt doodsbang. Toen hij arriveerde en zijn broer zag, had hij meteen de indruk dat Patrick al op zijn sterfbed lag. Lisa bleef huilen en zei snikkend dat Patrick afscheid wilde nemen", aldus de bron.

Nieuwe film
Swayze leek nochtans aan de beterhand. In het uniefziekenhuis van Stanford in Californië onderging hij een geavanceerde behandeling en die leek te helpen. Het stelde Swayze in staat om zijn nieuwe film 'The Beast' af te werken en eerder deze week werd hij nog gesignaleerd in het gezelschap van zijn vrouw en zijn broer. Het gezelschap woonde toen een feestje bij en de acteur bleef er ruim anderhalf uur babbelen met andere aanwezigen. Zijn vrouw ging hem drankjes halen en de acteur genoot van zijn avondje vanuit een zetel. "Patrick liet de feestvarkens gewoon tot bij hem komen. Hij bleef zitten maar maakte toch een praatje met hen", besluit de bron.

� Reageer (0)
17-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits meisje (15) springt van brug omdat ze te knap is


Brits meisje (15) springt van brug omdat ze te knap is


Foto Simone Grice op Facebook


In het Britse Cornwall is een 15-jarig meisje van een brug gesprongen na pesterijen over haar uiterlijk. Het meisje was namelijk heel knap en dat riep blijkbaar veel jaloezie op. Terwijl twee getuigen haar nog op andere gedachten probeerden te brengen, stortte ze zich toch naar beneden van op 12 meter hoogte, schrijft de Daily Mail.

Stenen
Simone Grice had zich tijdens de sprong vastgeklampt aan haar gsm en haar favoriete pop. De pesterijen waren zo ernstig dat haar ouders haar sinds kort thuis hielden en haar zelf les gaven. De pestkoppen spuwden naar haar, gooiden stenen en riepen allerlei lelijke woorden naar haar. Volgens haar moeder werd Simone heel emotioneel, aangezien ze haar voortdurend lastig vielen.

Mooi en slim
De pesterijen duurden al jaren en de school en de politie waren al tussenbeide gekomen. Toch lieten ze Simone niet met rust en dus besloot haar moeder haar van de school weg te halen. "Ze was knap en een paar meisjes hadden daar problemen mee", zegt de moeder. "Maar ze was niet alleen mooi, ze was ook slim en heel aardig. Ze was echter ook verlegen en daar maakten haar pestkoppen misbruik van."

Zelfmoord
Op de namiddag van de zelfmoord was Simone buiten geweest. Ze gedroeg zich vreemd en er was duidelijk opnieuw iets gebeurd. Getuigen zagen hoe ze naar beneden sprong van een brug niet ver van haar huis. De politie behandelt de zaak dan ook niet als een verdacht overlijden.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus breekt pols na val in bad


Paus breekt pols na val in bad


http://img32.imageshack.us/img32/8529/paus.jpgPaus Benedictus XVI is in het ziekenhuis opgenomen na een val tijdens zijn vakantie in Aosta, in het noorden van Italië. Volgens zijn woordvoerder is het niet ernstig en wandelde de Paus zelf het ziekenhuis binnen voor een controle.

In het ziekenhuis werden foto's genomen en bleek dat de Paus zijn pols gebroken heeft. Het ongeval gebeurde toen de Paus uitgleed in het bad van zijn buitenverblijf. Het zou om een lichte fractuur gaan. De Paus werd vanochtend met succes geopereerd.

Ondanks pijn in de rechterpols is de paus nog voorgegaan in de ochtendmis en heeft hij ontbeten. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. zeiltocht rond de wereld


Amerikaan van 17 terug thuis na zeiltocht rond de wereld


http://img189.imageshack.us/img189/470/zeiltocht.jpg
Sunderland is met zijn zeventien de jongste kerel die solo de wereld rondzeilde.

 


Zac Sunderland is amper zeventien maar hij is een straffe kerel. De Amerikaan heeft als jongste mens ooit een solo-zeiltocht rond de wereld voltooid.

Dertien maanden onderweg
Na een reis van 13 maanden meerde hij onder grote publieke belangstelling aan in de haven van Los Angeles. Tijdens de reis van 28.000 nautische mijlen rond de globe trotseerde Zac stormen, technische problemen, aanvallen van haaien en naderende piraten. "Het is fantastisch om weer terug te zijn", aldus de onverstoorbare puber.

Laatste loodjes zwaarst
Op 14 juni 2008 vertrok Sunderland uit LA. Zijn zeventiende verjaardag vierde hij bij Kaap de Goede Hoop. De laatste loodjes van zijn reis wogen het zwaarst. Enkele dagen voor de voltooiing van zijn onderneming liep hij voor de kust van Mexico zware averij op, schrijft De Telegraaf. Bij een tussenstop in Puerto Vallarta werd de schade aan de boot hersteld.

Aussie uit recordboeken gezeild
Sunderland stond via een satellietverbinding voortdurend in contact met het thuisfront. Met de reis verdringt hij David Dicks uit de recordboeken. De Australiër kwam in november 1996 als 18-jarige terug van een soloreis rond de wereld.


� Reageer (0)
16-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenwonen voor huwelijk leidt naar scheiding


"Samenwonen voor huwelijk leidt naar scheiding"

Koppels die hebben samengewoond voor ze in het huwelijksbootje stapten, hebben meer kans om te scheiden dan die wacht tot de grote dag. Dat is de conclusie van een Amerikaanse studie bij 1.000 getrouwde mannen en vrouwen. De reden? Gaan samenwonen is te vaak iets dat 'zomaar gebeurt' in plaats van een bewuste beslissing.

Dubbel zoveel kans
De deelnemers waren tussen 18 en 34 jaar oud en maximum tien jaar getrouwd. Ze werden ondervraagd over hun tevredenheid, betrokkenheid tot elkaar, negatieve communicatie en seksuele bevrediging.

Wie voor het huwelijk samenwoonde, bleek zijn huwelijk als minder goed te beoordelen en had een grotere kans om uit elkaar te gaan (20 procent), dan wie na de verloving ging samenwonen (12 procent) en wie na het huwelijk ging samenwonen (10 procent).

Geen bewuste keuze
Psychologe Galena Rhoades verklaart het als volgt: "Wie beslist te trouwen na een tijdje samen te wonen, kan dat beslissen om andere redenen dan hun relatie en liefde voor elkaar. Omdat ze al samenwonen bijvoorbeeld, en minder omdat ze het echt willen en samen een toekomst zien. Wij denken echt dat wie al samenwoont voor het huwelijk, eerder in het huwelijk 'glijdt' dan er bewust voor te kiezen, omdat ze al samenwonen."

"Het gebeurde gewoon"
De cijfers spraken dat niet tegen. Twee derde van de koppels zei dat samenwonen iets was waar ze over gepraat hadden 'en dat vervolgens zomaar gebeurde'. Het andere derde had er wel over gepraat en de beslissing bewust en samen genomen.

Rhoades wordt bijgetreden door co-auteur Scott Stanley. "Het is een goede beslissing dat je praat over het engagement en wat 'samenwonen' kan betekenen voor de toekomst voor je bij elkaar intrekt. Vooral omdat het moeilijker is om uit elkaar te gaan als je al samenwoont."

Bedenkingen
Tegelijk doet de studie bij ons enkele wenkbrauwen fronsen. Het is logisch dat wie om de verkeerde redenen trouwt, sneller uit elkaar zal gaan. Maar is samenwonen niet net een goede relatietest? Je weet of je met zijn rondslingerende sokken, zijn chips-voor-de-tv en liefde voor voetbalwedstrijden kan leven. Bovendien is er in de Verenigde Staten een sterke conservatieve lobby, die zweert bij seksuele onthouding tot het huwelijk.

Sociale druk
Ook dit werd ondersteund door de cijfers: hoe religieuzer, hoe kleiner de kans om samen te wonen voor het huwelijk. Wat natuurlijk ook de vraag oproept of wie huwt zonder samen te wonen, de relatie gewoon niet durft op te zeggen wegens sociale druk en 'omdat dat niet hoort'.(br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelend langs de zee
http://img193.imageshack.us/img193/6413/waternimpf.jpgWandelend langs de zee
Mijn gedachten gaan mee
Met de golven van eb en vloed
Ik voel me vredig en goed

Het waait en is koud
Maar in mijn hart is warmte
Als ik kijk naar een stuk hout
Voel ik gewoon de kalmte

Ik laat de rust die de zee me geeft
Helemaal door me gaan
En de sterke wind die heerst
Laat me voelen dat ik besta

Wandelend en kijkend over het water
Niet meer denkend waarom waarvoor
Alleen nog kijkend naar later
Want daar leef ik voor

Shadow
� Reageer (0)
15-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersentumor doet man om de twee seconden hikken


Hersentumor doet man om de twee seconden hikken

Al bijna twee jaar moet zanger Christopher Sands (25) zowat om de twee seconden hikken. Een Japanse dokter heeft eindelijk de oorzaak van zijn probleem gevonden. Sands blijkt een tumor in de hersenen te hebben die zo goed als niet te opereren valt, zo meldt de Daily Mail.

Hikbui
Christopher heeft zich met veel moeite neergelegd bij de ontdekking en moet nu bang afwachten of de tumor al dan niet kwaadaardig is. Enkele jaren geleden begon Christopher plots te hikken. Na twee weken stopte de hikbui, maar enkele maanden later barstte de hel opnieuw los. Sindsdien blijft hij onophoudelijk hikken. Christopher heeft moeite om te slapen en om eten binnen te houden.

Riskante operatie
Op basis van zijn omschrijving zou Christopher ieder uur ongeveer 1.800 keer hikken. Dat zijn 21.600 hikken per dag en bijna 7,9 miljoen per jaar. Slechts een handvol chirurgen zou het aandurven de tumor te verwijderen. Christopher zal waarschijnlijk naar de Verenigde Staten moeten om de riskante operatie te ondergaan.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migraine vermindert kans op borstkanker


Migraine vermindert kans op borstkanker

Migrainelijders zullen het amper geloven maar er is een voordeel aan hun zware hoofdpijnen: ze hebben 26 procent minder kans op borstkanker. Dat blijkt uit een studie van 4.500 vrouwen. Het verband bleef significant als de vrouwen blootgesteld werden aan factoren die borstkanker in de hand werken, zoals alcohol en hormonentherapie.

Ook bleef het verband bestaan bij premenopauze- en postmenopauze-vrouwen. "Een relevant onderscheid wat borstkanker betreft want de risicofactoren voor deze kanker verschillen met de leeftijd van de vrouw", legt dokter Christopher Li van het onderzoekscentrum in Seattle uit.

Wat het biologische mechanisme achter migraine en de negatieve link met borstkanker is, is nog niet bekend. Vermoed wordt dat het hormonaal is. "We weten dat migraine gelinkt is aan hormonen, en borstkanker ook. Daarom zijn we deze link ook gaan onderzoeken", klonk het nog.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus is fan van nieuwe Harry Potter


Paus is fan van nieuwe Harry Potter


 


Harry Potter heeft er een nieuwe fan bij: de Paus. In het verleden was het Vaticaan nochtans tegenstander van de verhalen over tovenaar Harry. In de nieuwe film, 'Harry Potter and the Half-Blood Prince', krijgen we volgens het Vaticaan een mooi voorbeeld te zien van de eeuwige strijd tussen goed en kwaad.

Goed en kwaad
"Er loopt een duidelijke scheiding tussen goed en kwaad. En de film maakt duidelijk dat enkel het goede juist is. Men begrijpt bovendien dat dit soms veel inspanningen en opofferingen vraagt", schrijft de krant van het Vaticaan over de film. Met goed en kwaad wordt uiteraard de strijd tussen Harry Potter en Lord Voldermort bedoeld.

Onsterfelijk
In het verhaal probeert Lord Voldemort onsterfelijk te worden, maar de film maakt volgens het Vaticaan duidelijk dat dit eigenlijk verkeerd is. Zelfs de romantische scènes in de gangen en kamers van Hogwarts worden door het Vaticaan geprezen. Er is een goede balans en de jonge acteurs worden een stuk geloofwaardiger.

Satanisme
Vorig jaar was het Vaticaan allesbehalve positief over Harry Potter. De films zouden kinderen aanzetten tot hekserij. Bovendien scheppen de films een verkeerd beeld over de 'Muggles', mensen die niet kunnen toveren. Een Oostenrijkse priester vond zelfs dat de boeken over Harry Potter satanisme aanmoedigen.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lief zijn is slecht voor je salaris


Lief zijn is slecht voor je salaris


http://img190.imageshack.us/img190/9666/depri.jpgVoor vrouwen loont het niet om vriendelijk en lief te zijn op de werkvloer. Vrouwen die hun mannelijke collega's in gedrag en ambitie imiteren, de alfa-vrouwen, verdienen tot 46.000 euro meer tijdens hun carrière dan de 'vrouwelijke vrouwen'.

Alfa-vrouwen verdienen vier procent meer dan hun passieve collega's, terwijl 'neurotische' vrouwen (die angstig of depri lijken) tot drie procent minder verdienen. Gewetensvolle vrouwen verdienen dan weer vijf procent meer dan hun luiere collega's. Dat blijkt uit een Duits onderzoek van Guido Heineck.

"Persoonlijkheid heeft een even grote invloed op salaris als intelligentie. Maar lief en vriendelijk zijn, is niet voordelig in de werkplaats, hard werken wel", zegt Heineck. "Lieve mensen blijven te passief in conflict en onderhandelen niet agressief genoeg over hun verloning. Dat is traditioneel een rol voor vrouwen, maar als ze het willen maken dan moeten ze meer mannelijke trekjes aannemen."

Heineck testte 5.603 mannen en vrouwen tussen 20 en 60 jaar op vijf basispersoonlijkheidskenmerken: openheid, nauwgezetheid, extrovert zijn, lief zijn en neuroticisme. Daaruit bleek dat alfavrouwen 4 procent meer verdienen dan stillere collega's, wat neerkomt op ruim 46.000 euro op een carrière bij een jaarlijks inkomen van nog geen 30.000 euro. Open vrouwen zagen hun loon met 2 tot 3 procent stijgen, extrovert zijn had dan weer geen invloed.

Vrouwen die hoog scoorden op neurotisch zijn, zagen hun salaris dalen, maar dat gold niet voor mannen. Wat wél opging voor mannen, was de link met lief zijn: ook hun loon daalde.(br.hln)

� Reageer (0)
14-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezicht verraadt persoonlijkheid vrouw


Gezicht verraadt persoonlijkheid vrouw


http://img18.imageshack.us/img18/7513/gelaatxf4.jpg


Bijna driekwart van de mensen kan persoonlijkheidstrekken van een vrouw afleiden aan de hand van haar gezicht. Verder blijkt uit het onderzoek dat dit bij mannengezichten veel moeilijker is.

Religie en betrouwbaar
Bijna 6.500 mensen namen deel aan het onderzoek. 70 procent van hen kon aan de hand van een foto de persoonlijkheidstrekken van een vrouw afleiden. 73 procent kon zeggen of een vrouw religieus was, 54 procent kon betrouwbaar van onbetrouwbare gezichten scheiden. Het moeilijkste was om te bepalen of een vrouw humoristisch was. Bij mannengezichten was dit een heel ander verhaal, daarbij kon slechts 22 procent de persoonlijkheid juist lezen.
Genetica
Psycholoog en onderzoeker Rob Jenkins zegt dat genetica dit fenomeen kan verklaren. "We weten dat onze genen onze hersenen vormen, ze bepalen ook ons uiterlijk. Het is mogelijk dat dezelfde genen voor beide verantwoordelijk zijn. Maar er is ook een sociale verklaring voor. Het kan zijn dat mensen zich gedragen op een manier dat bij hun uiterlijk past. Mensen met een 'eerlijk' gezicht worden zo ook door anderen behandeld waardoor ze zich er uiteindelijk naar gaan gedragen.

Waarom vrouwen makkelijker?
Het is de onderzoekers nog niet duidelijk waarom vrouwen makkelijker te 'lezen' zijn dan mannen. Het zou kunnen dat vrouwen opener zijn, dan is het makkelijker om hun persoonlijkheid te lezen. Het viel wel op dat mannen en vrouwen even goed waren in het lezen van gezichten. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'I love you' is 190.470 euro waard


'I love you' is 190.470 euro waard


http://img30.imageshack.us/img30/4980/iloveyouihy.jpg
 


De woorden 'Ik hou van je' zijn onbetaalbaar. Letterlijk zelfs, blijkbaar zijn ze meer dan 190.470 euro waard. Het bedrag werd berekend nadat duizend Britten een beoordeling dienden te geven aan vijftig belangrijke gebeurtenissen uit hun leven.

Op de eerste plaats prijkt 'een goede gezondheid, goed voor 209.912 euro in een mensenleven. De magische woorden 'I love you' staan tweede, gevolgd door een duurzame relatie, goed voor 180.476 euro.
'Wonen in een veilig en vreedzaam land' werd becijferd op 150.871, 'het hebben van kinderen' op 144.046 euro.

Lachen boven seks
Seks lijkt minder belangrijk dan gedacht. 'De liefde bedrijven' strandt onderaan, lager dan 'lachend door het leven' te wandelen. Ook 'op vakantie gaan' en 'lezen' komen in het lijstje voor.

Alternatief voor geld
Steve Henry, die de gegevens gebruikt in zijn boek 'You Are Really Rich: You Don't Know it yet', wil met zijn publicatie een antwoord bieden aan de huidige financiële crisis. "Dit boek biedt een alternatief aan. Mensen zoeken naar andere manieren om beter te leven, naar iets dat geld kan vervangen. Als het er echt op aankomt, is geld minder belangrijk. De meesten leggen vooral de focus op familieaangelegenheden en vrienden, op rustige momenten beleven en nieuwe plaatsen ontdekken".


� Reageer (0)
13-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vloeken en schelden helpt tegen pijn


Vloeken en schelden helpt tegen pijn
Britse onderzoekers hebben ontdekt dat al dat gevloek ook een functie heeft: het verlicht de pijn.


IJswater
Wetenschappers van Keele University namen de proef op de som. Ze gaven studenten de opdracht hun hand zo lang mogelijk in een bak met ijswater te houden terwijl ze een vloekwoord naar keuze uitspraken. Het bleek dat de testpersonen hun handen langer onderwater konden houden als ze erop los scholden, dan wanneer ze een ander 'neutraal' woord gebruikten.

Gemiddeld konden de studenten hun handen twee minuten onderwater houden als ze een scheldwoord gebruikten en maar een minuut en vijftien seconden als ze een neutraal woord gebruikten.

Agressie
De onderzoekers waren verbaasd over de resultaten omdat de meeste psychologen schelden en vloeken zien als een vorm van aanstellen. Tijdens het onderzoek bleek echter dat vloeken de hartslag verhoogd en dat wijst op een verhoging van de agressiviteit.

"Verhoogde agressie verlaagt de pijngrens, dus het is mogelijk dat vloeken helpt in dit proces," aldus onderzoeker Richard Stephens in The Daily Telegraph.

� Reageer (0)
12-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer je hongergevoel te controleren


Leer je hongergevoel te controleren


http://img13.imageshack.us/img13/6531/aantafel.jpgHet leren controleren van je hongergevoel en zin in lekkernijen is het grootste probleem van diëters, aldus voedingsconsulent Harald Stossier. Daarom geeft deze succesvolle professor enkele tips waardoor je minder gaat eten.

Luisteren naar je lichaam
"Omdat we als kind verplicht werden ons hele bord op te eten, kunnen de meeste mensen de juiste grootte van een portie niet inschatten. Ze weten niet wanneer ze genoeg hebben gegeten. Velen zijn dus te dik omdat ze simpelweg te veel eten. Je moeten leren luisteren naar je lichaam, dat is belangrijker dan te kijken naar wat er op je bord ligt. Het is een kwestie van training", aldus Stossier.

Genoeg?
Het geheim is volgens de professor dat wanneer je een vol gevoel hebt, je eigenlijk te veel hebt gegeten. Vaak hebben we zin in iets omdat we het zien in plaats van dat we echt honger hebben en veel dingen stoppen we in onze mond uit gewoonte. Dus vanaf vandaag eindig je vijf minuten eerder met je maaltijd voor je dat normaal gezien zou doen. Of wanneer er nog een kwart van je eten op je bord ligt. Doe dan even tien minuten iets anders, zet je vervolgens terug aan tafel en vraag je af of je nog altijd hongerig bent. Het is bijna zeker dat dit niet zo zal zijn. Schep dus de volgende maaltijd minder op en als je bijna gedaan hebt, doe je weer hetzelfde als hierboven. Heb je echt nog honger, eet dan je bord leeg.

Tips om je hongergevoel en de grootte van je porties te controleren:
- Gebruik kleinere borden. Voor je hoofdmaaltijd kun je bijvoorbeeld een dessertbord gebruiken. Het klinkt heel eenvoudig maar het werkt. Je hersenen zullen je maag vertellen dat je alles op hebt, waardoor deze het signaal krijgt dat je genoeg hebt gegeten.

- Drink genoeg water tussen de maaltijden, twee tot drie liter is aanbevolen. Veel mensen verwisselen dorst namelijk met een hongergevoel.

- Neem je tijd. Door traag te eten geef je je hersenen de kans om de boodschap naar je maag te sturen dat je genoeg hebt.

- Probeer twee keer per week genoegen te nemen met een kom soep met volkorenbrood als avondmaal, zo wordt je er gewoon aan minder te eten. Als je 's ochtends dan hongerig wakker wordt, kun je een stevige maaltijd eten. Bij het ontbijt en de lunch werkt je verteringsstelsel optimaal, dat zijn de beste momenten om het meeste voeding te nuttigen.

- Slaap genoeg. Doordat je 's avonds geen zware maaltijden meer eet verbetert je nachtrust. Vermoeidheid maakt dat je zin krijgt in energierijke voeding.

- Zorg dagelijks voor een portie lichaamsbeweging. Zelfs al is het maar een wandeling in plaats van de auto te nemen of huishoudelijk werk.

- Met junk food krijg je geen vol gevoel omdat het weinig voedzame stoffen bevat. Hoewel het een caloriebom is, zal je lichaam blijven snakken naar de voedingstoffen die het nodig heeft.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse schrijver Simon Vinkenoog overleden


Nederlandse schrijver Simon Vinkenoog overleden


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/dimieken1/dimieken%203/simon-vinkenoog.jpg?t=1247395670De Nederlandse schrijver Simon Vinkenoog is zondagochtend op 80-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat heeft zijn echtgenote, Edith Ringnalda, gemeld.

Vinkenoog overleed om 01.40 uur in het het VU Ziekenhuis in Amsterdam, waar hij vrijdagavond was opgenomen na een hersenbloeding. Bij het afscheid waren familie en vrienden aanwezig. "Simon heeft een goed uiteinde beleefd", aldus Ringnalda.

De begrafenis van Vinkenoog heeft komende zaterdag plaats op begraafplaats St. Barbara in Amsterdam. Het publiek krijgt zaterdagmorgen de kans om afscheid te nemen.

De keus voor St. Barbara was volgens de echtgenote van Vinkenoog vanzelfsprekend. "Omdat Simon daar vijf keer dichter van dienst was bij de begrafenis van een onbekende", aldus Ringnalda enkele uren voordat haar man stierf. "Dat gebeurde daar zo mooi, zo liefdevol."

Vinkenoog werd geboren op 18 juli 1928 in Amsterdam. "Hij zou volgende week 81 worden, hij was nog zo lief en levenslustig, maar het is ons niet gegeven", aldus Ringnalda. Bij Vinkenoog werd onlangs een been geamputeerd.

Wietambassadeur
Vinkenoog is het meest bekend als dichter en prozaschrijver. Zijn eerste dichtbundel Wondkoorts verscheen in 1950. Sindsdien schreef hij meer dan dertig boeken. In 2008 schreef Vinkenoog nog een eerbetoon aan de stad Amsterdam: Amdam/madmaster.

Ook stond Vinkenoog bekend als 'wietambassadeur'. In televisieprogramma's en op foto's was hij vaak te zien met een joint in zijn handen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op tien Europeanen drinkt zich dood


Eén op tien Europeanen drinkt zich dood

Eén op de tien sterfgevallen in Europa heeft te maken met alcoholgebruik. Wereldwijd sterft 4 tot 6 procent van de bevolking door het gebruik van drank. Om de kwalijke gevolgen van alcoholmisbruik terug te dringen, zijn een verbod op alcoholreclame en het beperken van alcoholverkoop het meest efficiënt.

Dat staat in het toonaangevende vakblad The Lancet deze week. In dit nummer publiceert onder anderen onderzoeker Peter Anderson van de Universiteit Maastricht zijn bevindingen. Anderson is tevens consultant van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Hij onderzocht in het bijzonder welke anti-alcoholmaatregelen het meeste opleveren in relatie tot de kosten.


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zal blij zijn als ik het ex-sterrenmeisje ben


Het sterrenmeisje


http://img22.imageshack.us/img22/161/sterrenmeisje.jpg

Kimberley Vlaeminck: het meisje achter de tatoeages


Kimberley Vlaeminck opgenomen in de psychiatrie: het was even schrikken. Maar misschien zijn een paar weken gedwongen rust precies wat ze nodig heeft om te verwerken wat haar de voorbije weken allemaal overkwam. Na een bezoek aan tatoeëerder Rouslan werd ze in één klap een BV voor vele miljoenen -misschien zelfs miljarden- mensen. Het verhaal van de 56 sterren kennen ze van Londen over New York tot in Sydney en Peking. Maar niemand weet wie Kimberley Vlaeminck écht is. Wij praatten met haar, enkele dagen voor ze instortte. Over haar moeilijke kindertijd, haar niet altijd zo evidente leefwereld, haar prille dromen. De Kimberley die wij spraken is een meisje van achttien met toekomst. Fragiel en taai tegelijk. Met het hart op de juiste plaats en -voorlopig nog- iets te veel sterretjes op haar gezicht.

Kortrijk, vrijdag 3 juli 2009. Kimberley Vlaeminck lijkt nog amper op de schim die drie weken geleden het wereldnieuws haalde. Terwijl ze toen uit schaamte vooral naar de tippen van haar tenen staarde, kijkt ze nu met opgeheven hoofd en zelfverzekerde blik recht voor zich uit. Haar ogen zijn geschminkt met mauve make-up. 'Ik sta inderdaad terug voor de spiegel. Ik let zelf nog amper op mijn sterren. Maar begrijp me niet verkeerd: ik wil ze weg. Allemaal!'

Toch is ze nog niet helemaal blind voor overdreven nieuwsgierige blikken. Want Kimberley kiest van alle vrije tafels in een restaurant op de Grote Markt in haar thuisstad voor het tafeltje helemaal achteraan. 'Het is hier rustiger', zegt Kimberley. Toch op haar hoede, 'want ik heb door die hele affaire heel diep gezeten'. Ze steekt haar eerste van een hele reeks sigaretten op: 'Ik rook minstens een pakje per dag.'

'Ik ben blij dat mijn grootouders en nonkel Davy, de broer van mijn moeder, me zo goed opgevangen hebben. En mijn vriend Bryan ook. Hij heeft me meteen gezegd dat hij niet van plan was me te laten vallen door die lelijke sterren. Bryan zei me dat het hem zelfs niet kon schelen mocht ik ze toch houden. En toch was ik bang: dat hij me zou verlaten. We zijn nu langer dan een jaar samen en het gaat goed tussen ons. Maar we zijn enkele maanden geleden ook enkele weken uit elkaar geweest.'

Later op de dag wordt Kimberley verwacht bij Tattoo Mike voor enkele uren interimwerk. 'Ik ben blij dat ik iets om handen heb. Dat houdt me bezig. En ik ben het gewend om te werken. Ik moest thuis ook van jongs af allerlei huishoudelijk werk doen. Intussen heb ik ook al allerlei jobs gehad: in de Panos, in het shoppingcentrum, schoonmaken Eigenlijk vind ik het doodzonde dat ik nooit mijn school heb afgemaakt. Ik studeerde voor schoonheidsspecialiste en haalde goede punten. (fier) Soms zelfs meer dan negentig procent. Maar plots vond mijn moeder dat ik beter kon gaan werken in plaats van mijn broek te verslijten op de schoolbank. Zo bracht ik ook nog geld binnen. (zucht diep) Typisch mijn ma.'

'Met mijn mama heb ik nooit een goede relatie gehad. Nog nóóit heb ik een goed gesprek met haar gehad. Ze is een rebel en was zwanger op haar 17. Mijn vader heb ik zelfs nooit gekend. Eigenlijk hebben mijn grootouders me grootgebracht. Met oma heb ik een heel goede band. We gaan dikwijls wandelen en fietsen. En gisteren ben ik nog met oma naar een tattooshop geweest. Ze is 59 maar heeft zich een navelpiercing laten schieten. Opa zal schrikken. Hij weet het nog niet. (giert het uit) En nonkel Davy is er ook altijd geweest voor mij. Gelukkig. Want mijn moeder ging graag uit. Nu nog altijd overigens. Elke keer dat mijn moeder ging stappen, kwam nonkel Davy bij me babysitten.' Zelf heeft Kimberley Vlaeminck het niet zo begrepen op uitgaan. 'Ik ga wel eens naar een discotheek of naar een verjaardagsfeest. Maar zeker niet elke week. Ik drink ook weinig alcohol. Meestal slechts één drankje', zegt ze, zuinig nippend van een glas Pisang Ambon - dat ze niet eens halfleeg zal drinken.

'Kan je geloven dat mijn ma me nu nog altijd niets heeft gevraagd over mijn sterren? Ze heeft me wel al gebeld. En één keertje heb ik haar sindsdien gezien. Maar dan praat ze over andere dingen. Vooral over zichzelf. Ze trekt zich zo weinig mogelijk aan. Ik vind dat spijtig. En toch zie ik haar op een bepaalde manier graag. Maar ik vind haar geen goede moeder. Ik heb nog een klein zusje: Lisa. Nu zie ik Lisa wat minder. Mijn moeder en stiefvader zijn in een vechtscheiding verwikkeld. Lisa woont daardoor bij mijn stiefvader. Hij belt me overigens wél elke dag om te vragen hoe het met me gaat. Precies alsof ik zijn dochter ben. Dat doet deugd.'

Binnenkort gaat Kimberley met vakantie. 'Met oma en opa en de autocar naar Spanje (Kimberley noemt de naam van de badstad, maar die mag niet in de krant 'uit schrik voor ramptoeristen'.) Ik kijk er echt naar uit. Ik tel de dagen af. Het zal deugd doen. Veel heb ik niet nodig. Een zwembad en het strand. En de zon! En winkels ook. (lacht) Maar pas op: ik ben geen snob. Ik heb wel wat merkkleren. Maar ik ga evengoed winkelen in de Zeeman. Straks in Spanje zal ik nog al mijn sterren hebben. Dat besef ik. En já: ik weet dat de mensen me wéér zullen aangapen. Maar ik ben dat intussen gewend. Ik krijg overigens ook positieve reacties. Vooral van oudere mensjes. Die zeggen me dan: Courage hé, meiske . Lief hé.' Ze zegt dat sommige vrienden haar sinds de sterren hebben laten vallen. 'Veel vriendinnen had ik sowieso al niet. Ik schiet beter op met jongens. Hoe dat komt weet ik niet. Ik denk dat ze me gewoon koddig vinden. Omdat ik zo klein ben, 1,54 meter maar. Maar dat is groot genoeg. Ik kan overal aan.' (lacht) 'Er zijn natuurlijk ook die andere reacties. Zo noemen ze me op internet een domme kalle. Of een dwaze slet. Intussen ben ik gestopt met het lezen van die reacties. Ik mag daardoor overigens ook niet meer op internet van nonkel Davy', gniffelt ze. 'Hij is een beetje een vaderfiguur voor mij én mijn bodyguard. (lacht) Maar hij heeft er nog geen een bij zijn kraag moeten vastpakken. Zijn stem verheffen wél. Al meerdere keren! Omdat hij er niet tegen kan dat ze mij, zijn klein nichtje, uitlachen.'

'Nonkel zegt dat mijn leven nog moet beginnen. Hij zal wel gelijk hebben. Maar anderzijds heb ik al veel meegemaakt in mijn jonge leven. Veel tegenslag ook. Ik zou er boeken over kunnen schrijven. Boeken, ja. Eén zou niet genoeg zijn. Ik schrijf overigens graag. Over mijn leven. En gedichtjes. Ik heb al gedacht aan een boek over mijn sterretjes. Maar het probleem is dat ik enkel Kortrijks dialect kan. Iedereen zal wel al gemerkt hebben dat ik enkel Kortrijks dialect spreek. Wel, ik kan ook enkel in dat dialect schrijven. Ik kan niet goed ABN.'

'Veel mensen zeggen me dat ik beter zou profiteren van de aanbiedingen die we al kregen. Duitsers en Engelsen boden tot 30.000 euro voor een interview met me. Ik heb moeten weigeren van mijn opa en nonkel: omdat wij niet zo in elkaar zitten. Maar er zaten ook aanbiedingen uit Amerika tussen. Ik vind het nu jammer dat we dat hebben laten schieten. Ik was anders wel eens graag naar Miami geweest', vertelt ze met pretoogjes.

Intussen telt Kimberley Vlaeminck af naar de dag waarop ze haar oude gezicht terug zal hebben. 'Ik zal blij zijn als dat achter de rug is. Uiteindelijk hebben ze me nog een mooie naam gegeven: sterrenmeisje. Maar ik zal blij zijn als ik het ex-sterrenmeisje zal zijn. Ik denk dat de behandelingen kunnen starten als ik terug ben van Spanje. Allez, hóóp ik.' Of ze zich in tussentijd niet zal bedenken en zal beslissen toch enkele sterren te houden? 'Néén!' (herhaalt het drie keer) . En dan plots verrast ze. 'Toch wil ik ooit opnieuw een tatoeage. De naam van mijn zusje zou ik graag in van die speciale tekens op mijn rug laten tatoeëren.'

Kimberley ziet haar toekomst met haar vriend én kinderen. 'Ik zie Bryan graag. Maar trouwen? Neen, nooit. (fel) Omdat toch bijna niemand samenblijft. Kinderen wil ik wel. Maar nu nog niet. Ik denk dat ik er eentje wil. Of twee. Een jongen en een meisje. Of het mogen ook twee dochters zijn. Of twee jongens. (lacht) Het maakt eigenlijk niet uit. En tatoeages zijn pas toegelaten als ze het huis uit zijn. (buldert) Neen, nu serieus: eerst wil ik gaan samenwonen met Bryan. Ik maak kans op vast werk bij een vrouwelijke tatoeëerder in Aalst. Bij een ferme madam. Ze verkoopt ook gothic-kledij. Ik zie dat helemaal zitten. Als ik die job krijg, overweeg ik zelfs in Aalst te gaan wonen. Ik was er nog maar één keertje, maar de mensen zijn er helemaal anders dan hier in Kortrijk. Ze lachen er tenminste niet met mij.'  (br.Het Nieuwsblad)
� Reageer (0)
11-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder doden door kanker


Minder doden door kanker


http://img32.imageshack.us/img32/2471/minderkanker.jpgHet aantal mensen dat sterft aan kanker, staat op het laagste peil sinds 1970. Nochtans zijn er meer mensen die kanker krijgen. Dat blijkt uit Brits onderzoek. De mensen die sterven aan borst-, long- of darmkanker, is met een derde gedaald sinds 1971.

Dit kan grotendeels verklaard worden door de betere en vroegere detectie van de ziekte. Ook het onderzoek naar betere medicijnen is een belangrijke factor. En de gezondere levensstijl speelt een rol: het lager aantal gevallen van longkanker heeft bijvoorbeeld te maken met het feit dat minder mensen roken.
� Reageer (0)
10-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Triootje


Triootje


http://img44.imageshack.us/img44/644/triootje.jpgEen triootje met twee vrouwen, dat is waar de meeste heren stiekem over dromen. Een enquête, uitgevoerd door Playboy, maakt tevens duidelijk dat een standje op z'n hondjes ook tot de favorieten mag gerekend worden.

Vertrouwen
Playboy peilde bij 1.300 heren en 300 vrouwen naar hun seksuele verlanglijstje. Het trio met twee vrouwen staat bovenaan, liefst 63 procent van alle heren ziet dat wel zitten, gevolgd door 'op z'n hondjes'. Welke voorkeur ook, echt goede seks kan niet zonder vertrouwen. Volgens de resultaten is dit zelfs belangrijker dan seks.

Bed
Meest gebruikte plaats om te seksen is het bed. Dat is bij 91 procent van de ondervraagden zo. Opmerkelijk is dat het bos ook als een favoriet plekje wordt aangestipt.

Borsten kijken
Even opvallend is dat beide geslachten elkaar nogal eens verkeerd inschatten. Tweederde van de dames denkt dat mannen het eerst naar de borsten kijken, dat blijkt niet het geval. Slechts 37 procent lonkt eerst naar de boezem. Dat heren twijfelen over de grootte van hun geslacht, is ook een fabeltje. Dames denken dat slechts 35 procent content is met hun penis, terwijl dat in werkelijkheid met 61 procent veel hoger ligt.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modderbad

Modderbad


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/9/8/album_large_959948.jpgEen Russische man geniet van een modderbad in de krater van moddervulkaan Tisdar in de stanitsa Za Rodinu, op 1.350 km van Moskou. Moddervulkanen bestaan uit modder en gas. Ongeveer 86 procent van de vrijgekomen gassen is methaan. Traditioneel worden dergelijke modderbaden genomen om de pijn van arthritis te verlichten.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de drie Vlaamse honden is te dik


Eén op de drie Vlaamse honden is te dik


http://img23.imageshack.us/img23/213/dikkehond.jpgEén op de drie honden in Vlaanderen is te dik. Uit onderzoek blijkt dat vooral teefjes met overgewicht kampen: ongeveer 37 procent moet een pak overtollige kilo's meezeulen. Bij de reuen is bijna een kwart zwaarlijvig.

Ook vaak ondergewicht
Opmerkelijk is dat er ook duidelijke regionale verschillen zijn. Zo sukkelen honden uit Vlaams-Brabant het vaakst met overgewicht (36 procent). In Limburg lijken de honden dan weer het best in conditie: daar weegt slechts één op de vijf honden te veel. Voorts blijkt ook ondergewicht regelmatig voor te komen bij honden. Om en bij de 12 procent van de viervoeters wordt daarmee geconfronteerd.

Hoogte en gewicht
Tijdens het onderzoek werd onder de meer de hoogte en het gewicht van de hond gemeten. Aan de hand daarvan werd een Body Score Index (een soort Body Mass Index, maar dan voor honden) berekend. Bijna 500 honden van verschillende rassen namen deel aan de studie van de hondencommunity www.icareformydog.be (br.hln)

� Reageer (0)
09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je baby niet zomaar een helm op


Zet je baby niet zomaar een helm op


http://img9.imageshack.us/img9/6879/babysz.jpgMeer en meer Vlaamse zuigelingen kruipen rond met een afgeplat achterhoofd, omdat ze te veel in dezelfde houding op hun rug liggen. Dat wordt nochtans aangeraden om wiegendood te voorkomen.

In Nederland krijgen nu elk jaar 3.000 zuigelingen een helm om de schedelvorm te corrigeren, in Vlaanderen zijn dat er hooguit enkele tientallen. Kind & Gezin vindt de oplossing te drastisch en verspreidt eenvoudige tips om afplatting te voorkomen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cafébazen verkiezen sigaret boven eten


Cafébazen verkiezen sigaret boven eten


http://img194.imageshack.us/img194/1644/roken1.jpgAls het nieuwe rookverbod op 1 januari 2010 in werking treedt, zullen 7 op de 10 cafés die nu maaltijden aanbieden, daarmee stoppen en roken toestaan. Dat zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) na een rondvraag.

De belangrijkste reden dat 7 van de 10 cafébazen dan voor de sigaret kiezen, is dat onderzoek heeft uitgewezen dat 8 op de 10 klanten rokers zijn, aldus het NSZ.(br.hln)

� Reageer (0)
08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewegen helpt bij rugpijn


Bewegen helpt bij rugpijn


http://img19.imageshack.us/img19/452/rugpijntj0.jpg


Slechts 15 procent van de mensen met rugklachten heeft pijn tijdens het fietsen. Velen denken dat zitten goed is, maar bewegen blijkt de beste remedie bij rugklachten te zijn.

Handelingen
Honderd rugpatiënten namen deel aan het onderzoek van de Nederlandse dokter Leo Van Deursen. Zitten blijkt voor 85 procent van de deelnemers een pijnlijke handeling te zijn, maar ook stilstaan en liggen veroorzaakt pijn. Een houding tussen bukken en rechtstaan, die we uitvoeren tijdens het stofzuigen of afwassen, blijkt voor 78 procent eveneens moeilijk, meldt gezondheidsnet.be.

Bewegen
De arts wijst er op dat de mens niet gemaakt is om te zitten, wel om te bewegen. Bij volwassen mensen krijgt de tussenwervelschijf, vaak de oorzaak van rugklachten, geen eigen bloedvoorziening meer. Alleen door beweging krijgt deze wel bloed, daardoor is bewegen minder pijnlijk dan stilzitten. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijke vrouwen krijgen jongens, arme meisjes


Rijke vrouwen krijgen jongens, arme meisjes

Vrouwen die goed bij kas zitten krijgen vaker jongens, de vrouwen die krap bij kas zitten krijgen vaker meisjes. Dat concluderen Nederlandse wetenschappers na een analyse van 95.000 Rwandese vrouwen en hun kinderen geboren in 2002.

Volgens hen bestaat er een link tussen de financiële status van een vrouw en de proportie jongens en meisjes die ze zal hebben. De resultaten versterken de theorie dat het geslacht van een baby niet enkel door toeval wordt bepaald, maar beïnvloed wordt door levenstijl en omgeving.

Evolutietheorie
Aan de basis van deze bevindingen, ligt de evolutietheorie. Als de omstandigheden goed zijn, en baby's dus gezond worden geboren, is de beste manier om genen door te geven aan de volgende generatie een jongen krijgen. Fitte jongens kunnen hun rivalen verslaan en (potentieel) honderden kinderen voortbrengen, wat de familielijn verzekert.

Zwakke jongens, sterke meisjes
Ondervoede, ongezonde moeders kunnen geen gezonde jongens voortbrengen. Zwakke jongens worden verslaan door de sterke, en missen kansen om de genen door te geven. Of misschien worden ze zelfs nooit vader. In deze gevallen is het beter een meisje te krijgen. Zij hebben geen competitie om zwanger te worden, en kunnen aldus de genen doorgeven.

Bijkomend voordeel: meisje zijn genetisch gezien het 'sterke' geslacht, omdat ze een XX-chromosoom hebben en geen XY-chromosoom. Jongens zijn daarom vatbaarder voor ziektes en sterven vaker als baby dan meisjes.

Onderzoeksresultaten
Uit de data van de onderzoekers bleek dat in de polygame Rwandese samenleving, hoger gerankte vrouwen gemiddeld vaker jongens kregen en lagere vrouwen vaker meisjes dan vrouwen in monogame relaties (106 tegenover 99).

De wetenschappers wijzen er wel op dat het geslacht van de baby sterker gelinkt is met status van de vrouw in maatschappijen als de Rwandese dan in de onze.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Beatles-nummer in aantocht


Nieuw Beatles-nummer in aantocht
'Now And Then', een nummer dat in 1978 gecomponeerd werd door John Lennon, komt binnenkort uit als nieuw Beatles-nummer. Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr hebben er in 1995 aan verder gewerkt toen de drie - toen nog - levende Beatles terug bij elkaar kwamen voor het 'Anthology'-project. Nu heeft Paul McCartney het nummer verder afgewerkt en wil hij het zo snel mogelijk de wereld insturen.

Als het nummer wordt uitgebracht, is het het allereerste nummer van de 'Fab Four' sinds 'Real Love' uit 1996, dat ook gecomponeerd werd door Lennon, en later opnieuw werd opgenomen door McCartney, Harrison en Starr. Ook nu zijn alle vier Beatles op het nummer te horen.

De 67-jarige McCartney wilde in die periode ook 'Carnival of Light' uitbrengen, een 14 minuten durende compositie, maar George Harrison stelde zijn veto.

� Reageer (0)
07-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contact hebben met Marianne is voor ons nu te moeilijk


Contact hebben met Marianne is voor ons nu te moeilijk


http://img5.imageshack.us/img5/7496/contactmetmarianne.jpg"Het gaat echt niet goed met ons", zegt Anita, de moeder van Yasmine, Hilde Rens in het echte leven. "Ons Hilde was helemaal niet sterk. Iedereen heeft een verkeerd beeld van haar. Hilde was een heel fragiel meisje."

Volgens mama Anita had Hilde "een heel klein hartje". In het weekblad Story zegt Anita dat niemand de zelfdoding van Hilde had zien aankomen. "Urenlang heb ik in de tuin met haar gepraat. Dan zei Hilde altijd maar dat haar hart zo'n pijn deed. 'Wanneer gaat dat stoppen, mama?', vroeg ze."

Hilde had volgens haar familie een heel goede band met Mariannes vader. Mariannes vader is ook gevraagd om "alles voor de afscheidsviering mee op gang te krijgen". Marianne zelf heeft de muziek voor de viering gekozen. Maar op de vraag of Hildes ouders de voorbije dagen contact hebben gehad met Marianne, antwoordt Anita: "Nee, dat konden wij niet. Voor ons is dat te moeilijk. Daarom hebben we haar vader ingeschakeld." (br.gazet van Antwerpen)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sea Life vraagt afstand te houden van zeehonden in Koksijde


Sea Life vraagt afstand te houden van zeehonden in Koksijdehttp://img39.imageshack.us/img39/5586/zeehonden.jpg
Archieffoto


De gemeente Koksijde en het Sea Life Center Blankenberge vragen om op minstens 100 meter afstand te blijven van de zeehonden die sinds een jaar op het strand van Koksijde verblijven. Honden moeten aan de leiband blijven. De gemeente en het Sea Life Center doen die oproep vandaag in een persbericht.

Op het strand van Koksijde, ter hoogte van Ster der Zee, verblijft al meer dan een jaar een kolonie zeehonden. "Momenteel worden deze dieren constant gestoord en kunnen ze onmogelijk op de golfbrekers uitrusten. De zeehonden leven er sinds lang in hun natuurlijke omgeving. Het is een plaats aan onze Belgische kust waar ze graag verblijven", zegt Steve Vervaecke, hoofd van de dierverzorging in het Sea Life Center.

Aan kijklustigen wordt gevraagd om minimum 100 meter afstand te nemen en om honden aan de leiband te houden.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters schrijven massaal Tamiflu voor


Dokters schrijven massaal Tamiflu voor


http://img3.imageshack.us/img3/6923/tamiflu.jpgHet virusremmende middel Tamiflu zit, nu er een pandemie van Mexicaanse griep heerst, steeds vaker in de reisapotheek van de Vlaming. Net als met antibiotica schrijven dokters probleemloos Tamiflu voor aan mensen die op reis gaan naar risicogebieden - alle continenten dus.

Oppassen voor resistentie
"Tamiflu meenemen heeft alléén zin als je risico loopt op complicaties, en dat is alleen zo bij mensen die al met andere aandoeningen af te rekenen hebben", reageert viroloog Marc Van Ranst. "Ik geef u op een blaadje: als Tamiflu massaal wordt verspreid, is de Mexicaanse griep er over een jaar of twee volledig resistent voor."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrafenis Michael Jackson


Begrafenis Michael Jackson


http://img33.imageshack.us/img33/5683/michael1f.jpgDe begrafenis van het Amerikaanse popicoon Michael Jackson kan wereldwijd misschien wel eens de meestbekeken gebeurtenis ooit op televisie worden. Volgens CNN rekenen de organisatoren van de herdenkingsplechtigheid van de King of Pop erop dat honderden miljoenen mensen aan het scherm gekluisterd zullen zitten.

Het afscheid van Jackson in het Staples Center in Los Angeles start dinsdag om 19 uur (onze tijd). De Jackson-familie heeft alle tv-zenders wereldwijd een kosteloze live-uitzending aangeboden. Bovendien wordt de plechtigheid ook live op het internet uitgezonden.

 

 
http://img188.imageshack.us/img188/8765/begraafplaatsjackson.jpg
Hier ergens zal Michael Jackson zijn laatste rustplaats vinden.Maanlanding

Slechts een handvol evenementen kon de wereld een moment op pauze zetten. De moord op John F. Kennedy in 1963 had de wereld een tijdlang in zijn greep, de eerste bemande maanlanding in 1969 kluisterde honderden miljoenen mensen aan hun tv-scherm en ook de begrafenis van prinses Diana was een van de meest gemediatiseerde evenementen ooit. De BBC schat dat zo'n 2,5 miljard mensen de begrafenis op tv volgden.

Gratis tickets
Zo'n 11.000 fans kunnen de begrafenis van Michael Jackson meemaken in het Staples Center in LA en nog eens 6.500 doen dat in het nabijgelegen Nokia Theatre. Meer dan 1,6 miljoen mensen schreven zich op het internet in voor een (gratis) ticket. (br.hln)
� Reageer (0)
06-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amazonerivier 11 miljoen jaar oud


Amazonerivier 11 miljoen jaar oud


http://img25.imageshack.us/img25/8366/amazonerivier.jpgDe Amazonerivier stroomt al ruim elf miljoen jaar van het Andesgebergte naar de Atlantische Oceaan. Wetenschappers van de Nederlandse Universiteit van Amsterdam (UvA) kwamen dat te weten na bodemonderzoek in de monding van de rivier in Brazilië. Deze maand publiceerden zij hierover in het wetenschappelijke tijdschrift Geology.

Internationaal team
"Tot nu toe was niet precies bekend hoe oud de Amazone was", zei geoloog Carina Hoorn maandag. "Er werd altijd maar wat gegist. Sommigen dachten dat de rivier acht of tien miljoen jaar oud was, anderen gokten op twaalf miljoen jaar." De UvA-onderzoekers maakten deel uit van een internationaal team, waarin ook de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas en de Universiteit van Liverpool vertegenwoordigd waren. In de riviermonding boorden zij tot 4,5 kilometer diepte. Zo stuitten zij op een "enorm archief" aan biologische informatie van het continent. "Tot voor kort kon slechts een heel klein gedeelte worden opgeboord en bekeken", aldus Hoorn. De kilometerlange boring is dan ook een doorbraak in het onderzoek naar de Amazonerivier, aldus de UvA.

Tweede langste
De Amazone is na de Nijl de langste rivier ter wereld. Volgens de wetenschappers uit Amsterdam kreeg de rivier ongeveer 2,4 miljoen jaar geleden zijn huidige stroomgebied. Sindsdien loopt hij door het gebied waar nu de landen Peru, Brazilië, Bolivia, Columbia en Ecuador liggen.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alicia Keys

Alicia Keys

Om No One te beluisteren druk op de foto.
� Reageer (0)
05-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit verzwijgt miljoenenwinst


Brit verzwijgt miljoenenwinst tot na huwelijk
Lottowinnaar rijdt met een wrak en laat lief opdraaien voor etentjes

http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2009/02/08/NBN_A_secrtetmillion.MM.jpg


Hij droeg versleten kleren, tufte rond in een autowrak en nam Lisa mee op goedkope dates. Maar toen trouwden ze en verklapte Joe haar zijn geheimpje: hij had drie jaar eerder meer dan 11 miljoen euro gewonnen met de Lotto.

Joe Johnson (63) en Lisa (40) waren tien maanden samen toen hij haar ten huwelijk vroeg. In tranen gaf ze hem haar jawoord. Pas daarna verklapte 'arme Joe' dat hij steenrijk was. 'Ik was razend. Ons hele samenzijn was gebouwd op een leugen', zegt Lisa in The Daily Mail . 'Ik dacht dat zijn scheiding hem achtervolgde en dat hij het daarom niet breed had. Waarom nam hij me anders altijd mee naar die goedkope Chinese restaurants? En toen vertelde hij me dat hij zich alles kon permitteren wat hij wilde. Ik voelde me bedrogen.'

Het was pas toen Joe vertelde hoeveel pijn vrouwen hem hadden gedaan omdat ze uit waren op zijn geld, dat Lisa bijdraaide. 'Nu achteraf ben ik blij dat hij zijn rijkdom voor me verborgen hield. Want ik ben 23 jonger dan hij. Anders zouden de mensen toch maar zeggen dat ik op zijn geld viel. Nu kan ik zeggen dat ik verliefd werd op een mand die zo goed als niets bezat.'

Lisa was een alleenstaande moeder - haar zoon Alfie was 5 - toen ze Joe Johnson voor het eerst ontmoette in een café oktober 2000. 'Voor ons eerste afspraakje pikte ik Lisa op in een smerige Land Rover. Ik had ook opzettelijk een goedkope jeans aangetrokken. We gingen naar de Chinees en ik vroeg haar de helft van de rekening betalen. Ze deed dat zonder mopperen', zegt Joe. Na enkele weken waren ze stapelverliefd. 'Voor Kerstmis kreeg ik een eenvoudige ring met een piepklein steentje. Hij kostte nog geen 200 euro, maar ik vond hem prachtig. Want Joe had hem speciaal voor mij gekozen.'

Hij hield ook de schijn op tijdens hun eerste vakantie. 'Ik wilde iets speciaals voor onze eerste reis samen. Maar toen zei Joe dat hij al had geboekt. Toen ik de kamer zag, kon ik huilen. De gordijnen stonken en op het bed lag een oude ingezakte matras. We zijn ook maar één keertje in het zwembad gegaan omdat het water uit de riool leek te komen', klaagt Lisa. Joe: 'Ik betaalde dan ook maar 230 euro voor een verblijf van twee personen in Tenerife (lachje) .'

Toen wist Lisa nog niet dat Joe Johnson al in 1998 miljoenen had gewonnen met de loterij. Zij dacht dat hij elke dag ging werken in de drukkerij. In werkelijkheid hield hij zijn investeringen in het oog. Pas na een hele tijd nam Joe Johnson zijn liefje mee naar huis: een villa van meer dan 1 miljoen euro in Moreton, Essex. 'Ik maakte haar wijs dat ik op het huis van een rijke vriend moest letten.' Bijna ontmaskerde Lisa hem toen ze op een keertje vroeg wat er achter de garagepoorten stond. 'Spinnen', zei hij. Terwijl hij er zijn twee Porches en een fonkelnieuwe Range Rover had gestald. Zijn wrak liet hij op de oprit staan.

Op een avond in september 2001 wist Joe het zeker: hij wilde trouwen met Lisa. Ze zei meteen 'ja'. Een week later zei Joe dat hij iets moest vertellen. 'Ik zat in de zetel van het huis van zijn zogezegde vriend. Plots zei hij dat hij drie jaar eerder 11 miljoen euro had gewonnen. Ik dacht dat hij zwansde. Maar hij bleef zeggen dat het waar was. Ik vond het zelfs zielig. En toen opende hij een kluis met een kopie van de cheque die hij kreeg van de loterij.' Joe biechtte zijn dubbelleven op. 'Ik moest zeker weten dat je het meende. Want ik speelde al meer dan 1,7 miljoen euro kwijt aan foute vrouwen.'

Toen begonnen de verwennerijen voor Lisa. Ze kreeg een Gucci-handtas van 1000 euro, een bijpassende portefeuille en een Burberry-jas. 'Het was als in een droom. Tijdens een etentje in het Ritz knielde hij plots. Toen vroeg hij opnieuw of ik wilde trouwen.'

En trouwen deden ze. Op Mauritius. 'Mijn trouwring kostte 12.000 euro. Maar de ring van 200 euro vind ik nog mooier.'

Ze zijn intussen zeven jaar getrouwd en hebben een zoontje van drie. (br.Het Nieuwsblad)
� Reageer (0)
04-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingrid Betancourt


Film en boek over Ingrid Betancourt en haar zes jaar in de junglehttp://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/ingrid-betancourt.jpg?t=1246725493De Frans-Colombiaanse Ingrid Betancourt heeft aangekondigd dat ze participeert in een filmproject over haar zes jaar lange gijzeling door de Farc-rebellen in de Colombiaanse jungle. In eenzelfde adem maakte ze bekend dat haar boek over die periode in 2010 gepubliceerd zal worden.

Betancourt vertelde op de zender Radio Caracol dat ze de rechten heeft toegekend aan de Amerikaanse producente Kathleen Kennedy, bekend van haar samenwerking met Steven Spielberg voor de film Schindler's List.

Kathleen Kennedy
"Het filmproject loopt goed. Het wordt uitgewerkt door een van de meest buitengewone personen in Hollywood: Kathleen Kennedy", aldus Betancourt. Meer details over het project wil ze voorlopig niet kwijt. Haar boek over dezelfde periode in haar leven, hoopt ze in oktober te beëindigen. "Ik beleef elk moment opnieuw en de lezers zullen in mijn huid zitten, (...) ze zullen de ontberingen voelen, de honger, de warmte, de psychologische druk, de vernederingen, de affectieve verscheuring".

De ex-presidentskandidate werd op 23 januari 2002 ontvoerd door de FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia). Zes jaar later werd ze door het Colombiaanse leger, samen met veertien andere gijzelaars, bevrijd (br.hln)

� Reageer (0)
03-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien tips om rust te vinden op vakantie


Tien tips om rust te vinden op vakantie


http://img39.imageshack.us/img39/3158/vakantiep.jpg
 


Vakantie is de ideale moment om de batterijen op te laden. Jammer genoeg lukt dat steeds moeilijker, het lijkt tegenwoordig een hele opdracht om het werk en de dagelijkse sleur los te laten.

1. Zorg dat je vakantie lang genoeg is. Twee weken is echt een minimum om je lichaam en geest tot rust te brengen.

2. Maak een lijst van wat je niet mee mag nemen: je laptop, papieren en ander leeswerk dat te maken heeft met je werk.

3. Geef je gsm tijdens je vakantie aan iemand die ervoor kan zorgen dat je het niet gebruikt, behalve in echte noodgevallen. Niet bellen dus met je werk. En absoluut verboden om aan collega's te vertellen dat je op vakantie bereikbaar bent. Vraag aan een ander om je mobiele telefoon op te nemen. Doe het nooit zelf. Zorg ervoor dat je met niemand van je werk contact hebt, alleen in uiterste noodgevallen.

4. Vertel aan iedereen op je werk dat je onbereikbaar bent. Zeg desnoods dat er geen mobiele ontvangst is op de plek waar je bent. En ga vooral niet een internetcafé binnen en je mail checken.
http://img39.imageshack.us/img39/635/vakantie2b.jpg
5. Reis niet te ver en te lang. Lang reizen is stressverhogend.

6. Blijf in het moment. Geen verleden, geen toekomst. Geef simpelweg aandacht aan wat er hier en nu gebeurt. Je kunt niets doen om het verleden te veranderen, en de toekomst ken je niet.

7. Laat los. Laat je zorgen, angsten, verwachtingen en wensen vrij. Ze zijn er vast ook nog steeds als je terugkomt, dus besteed er tijdens je vakantie even geen aandacht aan.

8. Kijk geen tv. Helemaal niet. Laat de wereld maar even aan zichzelf over.

9. Lezen is prima. Maar lees geen dingen die ook maar iets met je werk te maken hebben.

10. Luister naar muziek, of maak muziek. Prima om tot rust te komen.

11. Wie zich verveelt tijdens vakantie, kan maar beter sporten, wandelen, zwemmen of boeken lezen. Alles kan, maar ga vooral niet stiekem terug aan het werk. Wie ook hier nog met werk bezig is, kan op lange termijn net slechter gaan presteren.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van Yasmine


Afscheid van Yasmine

Om een kort overzicht van haar carriere te zien druk op de foto
In Wilrijk wordt afscheid genomen van VRT-presentatrice en zangeres Yasmine. Zij pleegde vorige week donderdag op 37-jarige leeftijd zelfmoord. De plechtigheid in het crematorium is voorbehouden aan familie, vrienden en enkele collega's. Maar buiten volgen honderden mensen de herdenking op een scherm.

Plechtigheid
Tijdens de plechtigheid zullen onder anderen Martine Prenen, Truus Druyts, Annick Ruyts en Peter Cockx, eindredacteur van De Rode Loper, een tekst voorlezen, meldt VRT. "Wat er moet overblijven van Yasmine, is haar muziek en haar ongelooflijk warme persoonlijkheid", reageerde Martine Prenen voor de dienst.

Geen omroepsters op Eén
Op Eén zullen vandaag geen omroepsters de programma's aankondigen, meldt de nieuwssite van de VRT. Iedereen is immers aanwezig op de plechtigheid. De aankondiging zal in de stijl van Canvas, met enkel een stem, gebeuren. De hommage aan Yasmine wordt vanavond nog eens herhaald.


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michaels aap Bubbles mag niet naar begrafenis


Michaels aap Bubbles mag niet naar begrafenis


 

De oude getrouwe vriend van Michael Jackson, chimpansee Bubbles, mag niet naar de begrafenis van zijn baasje komen. De aap zit in een dierenasiel in Florida en zal op de dag van de begrafenis naar fluitmuziek mogen luisteren.

Hij weet het nog niet
Een woordvoerder van het Centre For Great Apes: "Het is triest voor Bubbles maar het is beter dat hij hier blijft". De medewerkers van het asiel hebben Bubbles "nog niets gezegd" over het overlijden van zijn vroegere baasje. "Maar we hebben geen uitnodiging gekregen voor de begrafenis".    http://img30.imageshack.us/img30/4090/jacksongzf.jpgNu gezonder

Bubbles is inmiddels 26 jaar oud en werd in 1985 door Michael Jackson uit een kankeronderzoekcentrum gered. Hij mocht bij Jackson wonen, en de twee droegen vaak identieke outfits. Toen Bubbles agressief werd, liet Jackson zijn geliefde aap onderbrengen in een dierenasiel. Daar is hij naar verluidt veel gezonder dan toen hij met Jackson leefde. Hij schildert, luistert naar muziek en heeft een speelkameraadje, chimpansee Sam.

� Reageer (0)
02-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit schillen hoeft niet


Fruit schillen hoeft niet


De afbeelding “http://img148.imageshack.us/img148/7605/fruitschaal1iu8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Schrik voor pesticiden? Schil dan je fruit niet. De resten bestrijdingsmiddel bevinden zich immers niet (enkel) op de schil en die schil bevat cruciale vezels, vitaminen en mineralen. Dat schrijft de gezondheidssite gezondheid.be.

Beperkt risico
Het is waar dat restjes bestrijdingsmiddelen op en in het fruit blijven, maar het risico voor de gezondheid is tot een minimum beperkt. De invloed van de pesticiden reikt verder dan de schil, dus het fruit schillen is geen oplossing. Vooral niet omdat de schil zelf ook veel voedingsvezels, vitamines en mineralen bevat.

Uitzondering
Zo bevat de schil van een appel tot 6 keer meer polyfenolen en antioxidanten dan het vruchtvlees. Ook flavonoïden zijn meer aanwezig op de schil (2 tot 3 keer) dan in het vlees. Door te schillen, gaat dus veel van de goede invloed van het fruit verloren. Wil je toch vruchten zonder schil, opteer dan voor een dunschiller.

Er is één uitzondering op die regel: op reis in zuiderse landen is het beter de vruchten te schillen, omwille van hygiënische redenen. Bij ons volstaat het de vruchten af te spoelen met lauw water.

Beter fruit, dan geen
Het is immers geen oplossing om fruit dan maar links te laten liggen. De site is formeel: geen fruit eten is ongezonder dan de restanten bestrijdingsmiddel opnemen. Wie de inname van dergelijke stoffen tot een minimum wil beperken, kiest het best voor biologisch fruit.

Rotte plekken kan je wegsnijden, maar beschimmeld fruit gooi je best weg. Dat komt omdat schimmel zich kan verspreid hebben zonder dat het (al) zichtbaar is.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is mijn inspiratie gebleven?http://img269.imageshack.us/img269/3802/dichten.jpgWaar is mijn inspiratie gebleven?
Mijn woorden vloeien niet meer zoals voorheen
Schrijven en schrappen, ze klinken niet
Toch niet zoals mijn gevoel het verlangt

Mijn gevoel heeft het toch gemakkelijk om te zeggen
Het moet niet zo, nee dat past niet, het trekt op niets
Soms zou ik tegen mijn gevoel willen zeggen
Doe het dan in hemelsnaam zelf

Ik wil schrijven, heerlijke gedichten
Gedichten waarin ik kan verdwalen of verdrinken
Woorden wil ik drinken, emoties wil ik strelen
Maar het gaat niet meer, niet meer als voorheen

Waar is ze toch gebleven, mijn dierbare bron
Of ligt het aan mij, leg ik mijn lat te hoog
Echter dat kan ik niet geloven, dat weet ik gewoon
Ik kan beter dan dit, al lukt het me even niet

� Reageer (0)
01-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermageren gaat niet om wát je eet

Vermageren gaat niet om wát je eet, maar hoe snel je eet


De afbeelding “http://img185.imageshack.us/img185/3848/eten1qt6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De snelheid waarmee we voedsel tot ons nemen, bepaalt gedeeltelijk of ons gewicht toeneemt of niet. Volgens wetenschappers gaat het niet om wát je eet, maar de snelheid waarmee je eet.

Zo zouden mensen die hun eten naar binnen schrokken hun kans op overgewicht verdrievoudigen. Wetenschappers wijten het groeiende aantal personen dat met overgewicht kampt dan ook aan de moderne manier van eten: te snel en te veel.

Enkele tips:

* Neem een pauze tussen de verschillende gangen.

* Kauw het voedsel goed; hoe langer u kauwt, hoe verzadigder u zich zal voelen.

* Kauwen breekt moleculen in het voedsel af, waardoor het verteringsproces vlotter verloopt.

* Lezen of tv-kijken tijdens het eten zorgt ervoor dat het brein het signaal van de volle maag te laat ontvangt.

* Eet niet terwijl u wandelt, de luchtinname vertraagt het verteringsproces. (br.Gazet van Antwerpen)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemetjes en bijtjes


Wat je moet weten voor je over bloemetjes en bijtjes begint


De afbeelding “http://img525.imageshack.us/img525/3833/bijtjescu3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Veel ouders voelen zich ongemakkelijk als hun kinderen over seks beginnen. Toch is het belangrijk dat je dit gesprek aangaat, zeker omdat veel jongeren haast geen seksmoraal lijken te hebben. Maar voorbereiding is hierbij heel belangrijk, lees dus eerst onderstaande weetjes.

1. Een studie uit 1997 toont aan dat 96 procent van de jongens tussen 15 en 36 maanden het woord penis kennen, maar slechts 52 procent van de meisjes de specifieke naam voor hun geslachtsorgaan kan zeggen. 40 procent kende er zelfs gewoon helemaal geen benaming voor.

2. Experts zeggen dat je je kinderen tussen de leeftijd van 4 tot 8 jaar al de beginselen van geboorte, zwangerschap en verwekking moet bijbrengen. De pubertijd leg je best op 9 jaar uit.

3. Jij kent je kind beter dan wie ook, dus jij weet het best wanneer ze op de hoogte gebracht moeten worden. Maar je kunt ze het niet zelf laten uitzoeken. Ouders gaan er vaak van uit dat kinderen er wel zelf over zullen beginnen als ze daar nood aan hebben, maar vaak is dat een onbewuste reactie om het onderwerp uit de weg te gaan.

4. Bij seksuele voorlichting is het de bedoeling dat je je kind de juiste termen bijbrengt en dat je het de mogelijkheid geeft er open over te praten en vragen te stellen.

5. Een bezoekje aan de kinderboerderij, zoo of zwangere kennissen is een makkelijk en goed uitgangspunt. Je kunt ook aan de hand van bekende personen alternatieve familiestructuren, als homoseksualiteit, uitleggen.

6. Je maakt het jezelf makkelijk door op voorhand veel te lezen. Maar laat je kinderen er ook over lezen. Er bestaat genoeg literatuur voor verschillende leeftijden over het onderwerp. Breng dus voor het moeilijke gesprek een bezoekje aan de bibliotheek of boekenwinkel.

7. Vergeet niet dat kinderen alles letterlijk nemen, ze begrijpen geen metaforen. Leg dus alles in klare taal uit, anders bestaat de kans dat je kind verward geraakt. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker - N'Oubliez Jamais

Joe Cocker

Om  N'Oubliez Jamais te beluisteren
druk op de foto

Papa, why do you play
All the same old songs?
Why do you sing
With the melody?

Cause down on the street
Something's goin' on
There's a brand new beat
And a brand new song

He said:
"In my life, there was so much anger
Still I have no regrets
Just like you, I was such a rebel
So dance your own dance, and never forget"

"N'oubliez jamais"
I heard my father say
"Every generation has it's way
A need to disobey"

"N'oubliez jamais
It's in your destiny
A need to disagree
When rules get in the way
N'oubliez jamais"
.........� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!