Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beatrix en royals in Middelburg voor Koninginnedag

Beatrix en royals in Middelburg voor Koninginnedag


http://img443.imageshack.us/img443/4816/koninginnedag.jpg
Koningin Beatrix is dit jaar dertig jaar aan de macht.Koningin Beatrix en haar familie zijn rond de middag in Middelburg aangekomen voor de viering van Koninginnedag. Het regende de hele ochtend in de hoofdstad van Zeeland, maar toen de familie aankwam was het droog. Langs de route stonden mensen in de berm en op viaducten om een glimp van de familie op te vangen. Ook waren er militairen aanwezig. Niet alleen de bewaking van de koninklijke familie in Wemeldinge en Middelburg is streng, ook de route over de snelweg werd extra bewaakt.
 
Boeket bloemen
Bij het monument van koningin Emma kregen de vorstin en de prinsessen een boeket bloemen van negen kinderen die een knutselwedstrijd hadden gewonnen. Ze mochten een tekening, schilderij, beeldje of iets anders maken rond het thema 30 jaar koningin Beatrix en Zeeland.
 
Tal van activiteiten
Via de oranje loper lopen de Oranjes door de binnenstad, waar de plaatselijke Oranjevereniging tal van activiteiten op poten heeft gezet. De koninklijke familie kreeg te zien hoe je snel garnalen pelt en hoe je een gat in een vissersnet kan dichtmaken.
 
Slecht weer
Het bezoek van de koninklijke familie aan Wemeldinge werd overschaduwd door aanhoudende regen en een lage temperatuur. Na afloop werden bij een kind onderkoelingsverschijnselen geconstateerd. Het weer had blijkbaar invloed op de aantallen bezoekers. De extra lange treinen naar Middelburg vervoerden vanochtend slechts zeven- tot achthonderd reizigers.
� Reageer (0)
29-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik droomdeDe afbeelding “http://img176.imageshack.us/img176/4128/nuni9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


ik droomde dat…
ik sliep in een diepe slaap
geen mens die zei wat
er was stilte
ik werd niet moe
want ik droomde diep
ver weg
hoe dat verliep

het was een mooi land
met diepgroen gras
een prachtige gele zon
en een enorme blauwe waterplas

ik voelde me gelukkig
zoals iedereen daar was
ik kon alleen niet vinden
waar zich dat afspeelde... in de atlas

ik bladerde en bladerde
maar nergens kon ik het vinden
nu weet ik...
dromen doen me verblinden� Reageer (0)
28-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Beatrix zit dertig jaar op de troon

Koningin Beatrix zit dertig jaar op de troon


http://img688.imageshack.us/img688/2628/koninginbeatrixl.jpg


Koningin Beatrix zit op 30 april dertig jaar op de troon. Op 30 april 1980 werd ze ingehuldigd als de koningin van Nederland. Dertig jaar later viert de 72-jarige vorstin haar regeringsjubileum op Koninginnedag in Zeeland, waar ze met haar familie de plaatsen Wemeldinge en Middelburg bezoekt.

In tegenstelling tot wat bij haar zilveren regeringsjubileum vijf jaar geleden gebeurde, wordt er bescheiden stilgestaan bij het 30-jarige koningschap. Op Koninginnedag zelf is een straat in Middelburg tijdelijk omgedoopt tot 'Oranjestraatje', waar met oude rekwisieten aandacht wordt geschonken aan de regeerperiodes van Wilhelmina, Juliana en Beatrix.
Enkele Oranjeverenigingen schenken aandacht aan de mijlpaal. Zo vinden in de gemeente Pekela (provincie Groningen) liefst anderhalve week lang tal van feestelijke activiteiten plaats naar aanleiding van het 30-jarig regeringsjubileum, met onder andere Oranjeconcerten en de versiering van het dorp.
 
Koningin Beatrix spant lang niet de kroon met haar dertig jaar op de troon. Haar moeder Juliana was ruim 31 jaar koningin, Willem III droeg de kroon ruim 41 jaar en Wilhelmina was bijna 58 jaar staatshoofd van Nederland. Wel is ze met jaar 72 jaar het op een na oudste staatshoofd dat Nederland ooit heeft gehad. Alleen koning Willem III zat op een hogere leeftijd op de troon.
� Reageer (0)
27-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virtueel dwalen door het Achterhuis van Anne Frank

Virtueel dwalen door het Achterhuis van Anne Frank


Het Achterhuis waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken, is nu niet alleen meer aan de Amsterdamse Prinsengracht te bekijken. Vanuit de hele wereld kunnen mensen ronddwalen door het pand en de verhalen van het bijzondere joodse meisje horen. Virtueel weliswaar. De Anne Frank Stichting heeft samen met LBi Lost Boys Het Achterhuis Online ontwikkeld.Het huis waar Anne Frank zich samen met haar
familie tijdens WOII verschool.
Het huis waar Anne Frank zich samen met haar familie tijdens WOII verschool.


De website start morgen officieel, tijdens de viering van vijftig jaar Anne Frank Huis. "Met dit project komt een droom uit van de stichting," vertelde directeur Hans Westra vandaag. Jaarlijks bezoeken rond de miljoen mensen het museum en reizende tentoonstellingen bereiken nog eens een miljoen personen in het buitenland. "We zijn altijd bezig met bedenken hoe we nog meer mensen kunnen bereiken", aldus Westra.
 
Volgens hem is dit naar de wens van de vader van Anne, Otto Frank. Hij overleefde als enige van de mensen die in het Achterhuis zaten ondergedoken de oorlog.
 
In het 'echte' Anne Frank Huis zijn sommige ruimtes niet toegankelijk voor publiek. Online zijn bijvoorbeeld het privékantoor van Otto Frank en de zolder wel te zien. Bezoekers van de website krijgen een 3D-rondleiding door het voor- en achterhuis. Ze zien hoe de ruimtes eruit zagen tijdens de onderduikperiode.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zoeken rust in bad, mannen passie

Vrouwen zoeken rust in bad, mannen passie


http://img641.imageshack.us/img641/8738/badu.jpg


Dat mannen en vrouwen verschillen, dat staat als een paal boven water. Maar ook iets simpels als een bad legt grote verschillen bloot, zo blijkt uit een onderzoek van Kneipp bij 520 Nederlanders. Vrouwen gaan vooral in bad om te genieten, te rusten en te ontspannen. Mannen fantaseren er graag en verwachten passie in bad.

Eén op vijf vrouwen vindt in bad gaan met hun partner niet opwindend, terwijl dat bij 68 procent van de mannen wel het geval is. Dubbel zoveel mannen worden gelukkig van intieme momenten met de badpartner dan vrouwen.  

Warmte en geur
Een lekker bad doet de passie wel vaak oplaaien. De helft van de Nederlanders vindt een bad zelfs een ideale plaats om opgewonden te geraken. De warmte (42 procent) en de geur (14 procent) zijn daarbij de belangrijkste katalysatoren.

Alleen in bad
Dat werkt wel beter bij mannen. Ruim twee op drie wordt passioneel van een bad met de partner, bij vrouwen is dit de helft. Vrouwen gaan ook liever alleen in bad (53 procent) dan mannen (37 procent). Twintig procent van de vrouwen raakt niet opgewonden van een bad met de partner.

Een bad vinden Nederlanders vooral geschikt om te strelen en aan te raken, niet om een goed gesprek te voeren of elkaar in de ogen te staren.
� Reageer (0)
26-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfmoord is erfelijk

Zelfmoord is erfelijk

Hebben kinderen een ouder die zelfmoord pleegde, is de kans groot dat ze zich later ook van het leven benemen. Een grootschalig Zweeds onderzoek berekende dat de kans drie maal groter is om ook op dezelfde manier te sterven.


Bij het onderzoek aan het John Hopkins Children's Center blijkt duidelijk dat de kans op zelfmoord wordt bepaald door de omgeving, de ontwikkeling en het genetische pakket. Zo werden 500.000 kinderen, jongeren en jongvolwassenen bekeken die een ouder hadden verloren aan zelfmoord, ongeluk of ziekte. De kansen lagen opmerkelijk hoger bij kinderen waarvan één van de ouders zelfmoord pleegde. Opmerkelijk is ook dat het enkel kinderen jonger dan 18 jaar betreft, die meer risico lopen. Jongeren tussen de 18 en 25 jaar lopen het gevaar niet.

Genen spelen ook een voorname rol, niet enkel de zelfmoord van een ouder. Sommige kinderen beroven zich immers van het leven voordat  één van de ouders dat doet.


Pleegt één van de ouders zelfmoord, kan dat helpen om een depressie bij een kind eerder te herkennen. Door er vroegtijdig bij te zijn, kan heel wat leed voorkomen worden.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse KLM-passagiers die vastzaten door aswolk weer thuis

Nederlandse KLM-passagiers die vastzaten door aswolk weer thuis


http://img171.imageshack.us/img171/5366/stofwolkopijsla.jpg


Alle Nederlandse KLM-passagiers die nog in het buitenland vastzaten als gevolg van het vliegverbod na de vulkaanuitbarsting op IJsland, zijn weer thuis. Dat heeft de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM vandaag gemeld.
 
In totaal heeft de luchtvaartmaatschappij de afgelopen week rond de 40.000 gestrande KLM-passagiers op vluchten naar Nederland geplaatst. KLM stelde het afgelopen weekeinde alles in het werk om de laatste Nederlanders terug te krijgen.
 
Via een speciale "breng me thuis"-knop op de website konden passagiers aangeven dat zij nog vastzaten. Hiermee wilde de luchtvaartmaatschappij tegemoetkomen aan reizigers die KLM de afgelopen week door de drukte en onduidelijkheid rond het vliegverbod niet goed had kunnen bereiken.� Reageer (0)
25-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hemel vol bloemenhttp://img197.imageshack.us/img197/194/bloemen2.jpg


onverwachts vanuit het niets
betoveren felle kleuren
het hemelse luchtruim
met sprankelend licht

 
de zwarte klanken
van duivelse woorden
zijn verdreven
door zoete klanken
van hemelse muziek

 
de geuren van rozen
verspreiden zich
als blaadjes in wind
om hun ware liefde
aan de wereld te tonen

 
een hemel vol bloemen
geven kracht in het leven
als de dreiging daar is
om van jezelf te verliezen
� Reageer (0)
23-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Nederlandse nonnen misbruikten kinderen seksueel

"Ook Nederlandse nonnen misbruikten kinderen seksueel"Terwijl in België nog maar net het schandaal rond de Brugse bisschop Vangheluwe is uitgebroken, duikt in Nederland een verhaal op van nonnen die kinderen seksueel hebben misbruikt. Dat schrijft NRC Handelsblad op zijn website.

Bij de misbruiken door nonnen zijn niet alleen jongens het slachtoffer. Bij de krant en de Wereldomroep hebben zich sinds eind februari 29 vrouwelijke slachtoffers gemeld.


Tien vrouwen zeggen volgens de krant dat ze door een priester of een broeder zijn misbruikt. Daarnaast zeggen negentien vrouwen dat ze zijn misbruikt of mishandeld door vrouwelijke religieuzen. Bij kindertehuizen en gestichten van zusterordes hing volgens de getuigenissen veelal een 'hardvochtig en repressief' klimaat. Dat zou hebben geleid tot vernederingen en bruut geweld met sadistische trekjes. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte leerkracht maakt getalenteerde leerling dommer

Slechte leerkracht maakt getalenteerde leerling dommer


http://img405.imageshack.us/img405/449/slechteleerkracht.jpgEen goede leerkracht helpt een leerling met 'goede genen' te lezen naar zijn potentieel, terwijl een slechte leerkracht alle kinderen, met zowel goede als slechte genen, in de klas tot hetzelfde gemiddelde niveau brengt. Dat blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek.


De Amerikaanse onderzoekers bestudeerden 280 identieke tweelingen en 526 twee-eiige tweelingen in het eerste en tweede leerjaar. Identieke tweelingen delen al hun DNA, twee-eiige slechts de helft. De theorie van de onderzoekers was dat als één kind van de identieke tweeling het beter doet dan zijn of haar broer of zus in een ander klaslokaal, dat verschil dan moest komen door de leerkracht. Om de kwaliteiten van een leerkracht te bepalen, gebruikten ze een leestest voor de ganse klas van elke tweeling. Ze bekeken hiermee de evolutie van de leeskwaliteiten van de kinderen aan het einde van het schooljaar.


Daaruit bleek dat bij een goede leerkracht, bleek dat genen echt invloed hadden op het leesresultaat van de leerling. Als de ene tweeling het goed deed bij een goede leerkracht, dan deed de andere dat ook. Maar als de ene een sterke leerkracht had en de andere een zwakke, dan behaalde de laatste niet zijn 'genetisch potentieel'. Een slechte leerkracht haalt dus het niveau van zelfs hoogbegaafde leerlingen naar beneden, een goede leerkracht helpt zijn leerlingen.


Professor in de gedragsgenetica Jeanette Taylor. "In het geval dat alle leerkrachten goed zijn in een school komt het niveauverschil qua lezen bij de studenten door hun genen. Slechte leerkrachten daarentegen kunnen ervoor zorgen dat kinderen niet ten volle hun kwaliteiten kunnen ontwikkelen. Een goede leerkracht garandeert geen succes bij zijn leerlingen, maar het is belangrijk dat de overheid beseft dat goede lessen ontzettend belangrijk zijn, zelfs voor getalenteerde kinderen", besluit Taylor.
� Reageer (0)
22-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avatar

Avatar steunt Braziliaanse stammen in strijd tegen dam


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Avatar.jpg?t=1271765550


De regisseur van de film 'Avatar', James Cameron, springt in de bres voor de Braziliaanse stammen die een gigantische dam in hun leefgebied niet zien zitten. De Xingu vrezen dat het project om elektriciteit op te wekken met waterkracht hun leven in het regenwoud zal verstoren.


De meeste stamleden moesten dagen lopen om hun gast te onmoeten in een afgelegen dorpje. Niet wetende dat de regisseur vorig jaar de meest succesvolle film aller tijden op de wereld losliet. "Als ze deze dam bouwen, zullen onze kinderen sterven", vertelden ze aan Cameron, zo schrijft The Guardian. "Er zal geen vis meer zijn, geen jacht. Ik wil dat mijn kleinkinderen in vrede kunnen leven. En dat zal de dam ons afnemen."


Waterkracht is een vorm van duurzame energie die in een paar landen erg succesvol blijkt. Brazilië is daar één van, maar de Belo Monte is een doorn in het oog van de lokale bevolking. "Ik ben hier om naar jullie te luisteren en om als filmmaker jullie stem aan de buitenwereld te laten horen", antwoordde Cameron.

Ook Sigourney Weaver en Joel David Moore waren van de partij. Cameron was nog nooit in het Amazonewoud geweest, maar plots is hij het gezicht van een internationale campagne om het regenwoud te redden. Hij ziet het als een kans om Avatar tot leven te brengen en is van plan om een documentaire te schieten over de lokale stammen en hun strijd tegen Belo Monte.


"Ze vertelden me dat ze al twintig jaar verzet voeren tegen de dam", zegt Cameron. "Beloften werden gebroken en alle hulp is welkom." De dam is niet zomaar een project. Belo Monte zou ongeveer acht miljard euro kosten en wordt de op twee na grootste in zijn soort. Terwijl Brazilië met de dam de economie een duwtje in de rug wil geven, geloven milieubewegingen dat het gewoon een enorme stap is om het regenwoud nog meer te vernielen. Alsook de stammen die er leven.


"Het voelde aan alsof ik 130 jaar terug in de tijd was gegaan, toen de Lakota Sioux te horen kregen dat ze moesten verhuizen", zegt Cameron. Sinds vorige week is het weer wat waarschijnlijker geworden dat de dam er ook echt zal komen. "De rivieren en bossen hebben het recht om verder te bestaan zoals ze dat al duizenden jaren doen", zei Cameron bij zijn afscheid. "En ik geloof dat jullie ook het recht om te leven zoals jullie dat al duizenden jaren doen."


� Reageer (0)
20-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de man op deze foto uit 1940 een tijdreiziger?


Is de man op deze foto uit 1940 een tijdreiziger?


http://img132.imageshack.us/img132/8499/tijdreiziger.jpgOp het internet woedt sinds kort een discussie over bovenstaande foto, en meer bepaald over de man rechts met de zonnebril. 'Believers' zijn ervan overtuigd dat de jongeman een tijdreiziger is die in 1940 op de gevoelige plaat is vastgelegd. Sceptici menen echter dat er helemaal niks vreemd is aan de foto.


De zonnebril, zijn haarsnit, zijn kleren en het 'digitale' fototoestel dat hij in zijn handen heeft. Ziedaar de bewijzen volgens de 'believers' dat de man uit de toekomst komt. Wat in ieder geval vaststaat is dat de foto wel degelijk in 1940 of 1941 genomen is. Het gaat om de heropening van de South Fork Bridge in British Columbia in Canada, nadat die in november 1940 door overstromingen was vernield. De foto is terug te vinden op de officiële website van Canadese musea.


De 'non-believers' zijn allesbehalve onder de indruk. De zonnebril die hij draagt, is helemaal niet zo modern en de hippe t-shirt is niks meer dan een sweater met embleem opgeborduurd zoals die in die tijd geen uitzondering waren. Zijn 'digitale' camera is niks meer dan een Kodak Folding Pocket model dat al sinds het begin van de twintigste eeuw in omloop was.


Als er al iets ongebruikelijk aan de foto is, zeggen de sceptici, dan is het inderdaad dat de man door zijn verschijning opvalt van de andere mensen op de foto. Maar tegenwoordig zou zelfs een bedelaar op straat verward kunnen worden met een trendy fotomodel.


Complete nonsens of is er wel degelijk iets aan de hand? Wij neigen het eerste te geloven, maar oordeelt u vooral zelf.
� Reageer (0)
19-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedrag belonen werkt 'net zoals medicijnen' tegen ADHD

Gedrag belonen werkt 'net zoals medicijnen' tegen ADHD


http://img687.imageshack.us/img687/2458/adhd.jpg


De hersenen van kinderen die aan ADHD lijden, reageren precies hetzelfde op een onmiddellijke beloning als op medicatie. Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Nottingham op de website van BBC.

ADHD-kinderen vertonen vaak gedragsproblemen, zoals impulsieve reacties of een zeer korte aandachtsspanne, die de sociale en leervaardigheden ondermijnen. De researchers registreerden de hersenactiviteit van zulke kinderen als ze een computerspelletje speelden, en deelden extra punten uit voor minder impulsief gedrag.

In het spelletje moesten de proefpersonen aliens van een bepaalde kleur vangen, die van een andere kleur moesten ze dan weer vermijden. Bedoeling van de game was testen of de kinderen konden weerstaan aan de aandrang om de 'verkeerde' aliens te vangen. Om na te gaan in hoeverre beloningen werken, werd de beloning voor het vangen van de 'juiste' alien in één variant van het spelletje vervijfvoudigd. Ook werden in die variant vijf keer zoveel strafpunten uitgedeeld als de 'verkeerde' werd gevangen. Bij dit onderzoek werd duidelijk dat de incentives de kinderen hielpen om beter te presteren, zij het niet in dezelfde mate als medicatie. Toch toonden EEG-scans  dat de beloning en de medicatie dezelfde delen van de hersenen 'normaliseren'.

Twee manieren, gelijkaardig effect
"De combinatie van medicijnen en beloning is het efficiëntst", zegt professor Chris Hollis, die het onderzoek leidt. "Het kan betekenen dat we lagere dosissen van de medicatie moeten voorschrijven om hetzelfde effect te bereiken."

Opwekkende medicijnen zoals Rilatine, die een invloed hebben op concentratie en gedrag, worden vaak voorgeschreven bij ADHD-patiënten. Daarnaast kunnen de daden van het kind uiteraard ook rechtstreeks gestuurd worden door positief gedrag te belonen en negatieve gevolgen te verbinden aan slecht gedrag. Maar in tegenstelling tot kinderen die niet aan ADHD lijden, heeft het bij deze groep geen zin om de beloning of straf uit te stellen naar een later moment op de dag.

De resultaten kunnen er nu toe leiden dat er minder Rilatine moet worden voorgeschreven, maar belangengroepen waarschuwen dat het voor ouders en leraars vaak moeilijk is om instant beloningen te geven. "Opdat zo'n aanpak succesvol kan zijn, moet je 24 uur op 24 bij het kind zijn", luidt het bij de National Attention Deficit Disorder Information and Support Service (Addiss). "In de praktijk is dat onhaalbaar." (br.hln)
� Reageer (0)
18-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aphrodite

Aphrodite


De afbeelding “http://img110.imageshack.us/img110/9618/apse0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Aphrodite is de Godin van de Liefde en Schoonheid, en werd voorgesteld als een heel mooie jonge vrouw. De roos is haar bloem en haar boom de mirtenboom of maagdenpalm. Haar vogel(s) de zwaan, de mus en soms de duif. De Romeinse naam van Aphrodite is Venus.

Aphrodite werd geboren toen Cronus zijn vaders edele delen (penis) afhakte en in de zee gooide. Uit het schuim van de zee dat daardoor ontstond werd Aphrodite helemaal naakt geboren. Maar in een ander mythe werd ook verteld dat zij het kind van Zeus en Dione was. Haar naam betekent letterlijk: "uit het schuim geboren". Ze werd door de Westenwind naar Cyprus gedragen en werd aangekleed door de Seizoenen. Cyprus was haar dan ook heilig.

Ofschoon ze getrouwd was met de lelijke en manke god Hephaistus, was hij niet echt haar keuze maar was deze keuze haar opgelegd door de godin Hera. Ze was eigenlijk heel erg verliefd op Ares, de God van de Oorlog. Met hem kreeg ze 3 kinderen: Phobus, Deimos en Harmonia.

Men zei dat ze ook nog de moeder was van Eros en Anteros. Een andere grote liefde van Aphrodite was een sterveling genaamd Adonis. Bij de geboorte van Adonis werd Aphrodite zo verliefd op hem en dat vertelde zij aan Persephone. Deze werd zelf ook verliefd op Adonis en zij ontvoerde hem en wilde hem niet teruggeven.

Aphrodite deed haar beklag bij Zeus. Zo besloot Zeus dat Adonis een gedeelte van het jaar in de Onderwereld moest wonen, het andere gedeelte van het jaar bij Aphrodite op Olympos en de rest van het jaar op zichzelf.

Adonis jaagde altijd op wilde zwijnen en een keer toen hij aan het jagen was, werd hij gedood door een wild zwijn. Aphrodite werd hierdoor zo verdrietig en ging opnieuw naar Zeus toe om hem te smeken Adonis vrij te laten uit de Onderwereld, daar waar de doden woonden. En opnieuw besloot Zeus dat Adonis de helft van het jaar in de Onderwereld bij Persephone moest wonen en de andere helft bij Aphrodite.

Hoe Hephaistus en Ares hierop reageerden wordt vreemd genoeg niet verteld. Maar ja, Zeus was de Oppergod, dus konden ze zich tegen het besluit van Zeus toch niet verzetten.
Aphrodite is ook de moeder van Aeneas, een Trojaan die later een dappere held in de Trojaanse oorlog zou worden en voor wie een grote toekomst was weggelegd door Zeus. Zeus besloot dat Aeneas grondlegger van het Romeinse rijk zou worden en de stamvader zou worden van een roemrijk geslacht waartoe Julius Caesar en de eerste Romeinse keizers zouden behoren. Zeus of Eros (dit is niet helemaal duidelijk) zorgde ervoor dat Aphrodite verliefd werd op Anchises en samen kregen ze Aeneas. Aphrodite waarschuwde Anchises aan niemand te vertellen dat Aeneas hun zoon was. Maar Anchises kon zijn mond niet houden en werd daardoor gestraft door Zeus met totale blindheid en verlamming. Uit het brandende Troje kon hij ook alleen maar gered worden door zijn zoon Aeneas, die hem op zijn rug Troje uitdroeg. Onderweg naar Italië stierf Anchises. Omdat Anchises maar een sterveling was en daardoor gewoon ouder werd, kon Aphrodite haar liefde voor hem niet langdurig bewaren want stervelingen bezaten nu eenmaal niet de eeuwige jeugd die de goden wel hadden. Maar al bleef Aphrodite Anchises niet trouw, ze stond haar zoon Aeneas zijn leven lang bij in de vele gevaren die hij moest doorstaan. Het meeste schaamteloze moment voor Aphrodite was dat haar wettige echtgenoot Hephaistus, die heus wel wist dat ze met Ares vreemdging, haar en Ares in een gouden net ving en hun aan de Olympianen liet zien. De meeste van hen schaamden zich voor Aphrodite en Ares of wilde niets met hen te maken hebben. Maar Hermes bevrijdde Ares en Aphrodite uit het gouden net en als dank ging Aphrodite met hem naar bed. Hieruit werd een kind geboren: Hermaphroditus. Hermaphroditus had zowel het vrouwelijke als het mannelijke geslacht.
� Reageer (0)
17-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. John Cleese betaalt 3.800 euro voor taxi van Oslo naar Brussel

John Cleese betaalt 3.800 euro voor taxi van Oslo naar Brussel


http://img21.imageshack.us/img21/7665/johncleese.jpgDe Britse komiek John Cleese heeft, wegens het huidige vliegverbod, in het Noorse Oslo een taxi naar Brussel besteld. De Noorse radiozender NRK lanceerde vandaag het bericht dat Cleese, die beroemd werd als acteur van het Monty Python- collectief, om inlichtingen had gevraagd naar de kostprijs van de 1.500 km lange reis. Het feit dat het hem 3.800 euro zou kosten, heeft de 70-jarige Brit niet afgeschrikt.
 
Cleese was in Oslo voor een optreden van zijn show 'Paying my ex-wife, year two'. De komiek probeerde eerst om met de trein tot in Brussel te geraken, maar dat bleek niet mogelijk te zijn aangezien er geen plaatsen meer beschikbaar waren. Ook reizen met de boot bleek geen optie te zijn. Het was zijn assistent die daarna op het idee kwam om een taxi te nemen.
 
De Brit wordt vergezeld van 3 chauffeurs die zich gedurende de ongewone rit naar Brussel met elkaar afwisselen. "Dit gaat interessant worden. Ik ben helemaal niet gehaast", aldus Cleese in een reactie. Naar eigen zeggen wil hij met zijn shows dringend terug geld verdienen na de dure scheiding van zijn derde vrouw.
� Reageer (0)
16-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat overleeft negen kogels

Kat overleeft negen kogels


http://img97.imageshack.us/img97/2861/katnx.jpgKatten hebben negen levens wordt wel eens gezegd en dat kan kloppen. Feit is dat Kitty, een kat uit Zweden negen kogels overleefd heeft. "De kogels werden van dichtbij afgevuurd want ze zaten diep in de kop en het lijf van het beestje", zegt veearts Andrew Blackley.

Kitty kroop bebloed naar huis in Varberg. Haar baasje dacht dat de kat een hevige strijd geleverd had met een hond. Ook in het dierenziekenhuis van Slöinge dachten veeartsen het tot ze plots drie kogels in het lijfje van de kat ontdekten. Een kogel had haar neus getroffen, een tweede zat onder een oog en een derde stak in haar middenrif. Verder onderzoek wees uit dat in het beestje maar liefst negen kogels van een luchtdrukgeweer staken.

"De kat werd negen keer geraakt omdat het niet de kans kreeg om te vluchten", weet Blockley. Kitty werd succesvol geopereerd en veeartsen gaan ervan uit dat de kat volledig zal herstellen. De politie heeft intussen een onderzoek geopend, schrijft de krant Hallands Nyheter.
� Reageer (0)
15-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel tijd met gezin is sleutel tot gelukkig en gezond leven

Veel tijd met gezin is sleutel tot gelukkig en gezond leven


http://img696.imageshack.us/img696/5470/gezin.jpgWerkgevers moeten aanmoedigd worden om de werkuren te beperken, dat beweren althans Britse onderzoekers. Ze ontdekten namelijk dat 'quality time' met het gezin de sleutel is tot een gelukkig en gezond leven.


Een studie bij meer dan 10.000 Britse volwassenen toonde aan dat mannen en vrouwen hun eigen geluk linken aan het welzijn van hun dierbaren. Een gelukkig en stabiel gezinsleven is de sleutel tot geluk, hoewel mannen wel gemotiveerd worden door geld en vrouwen door het geluk van het gezin. Professor Anke Plagnol: "Mensen laten hun geluk meer afhangen van het welzijn van anderen dan we dachten. Werkgevers moeten hier rekening mee houden, ze moeten het mogelijk maken dat mannen en vrouwen tijd kunnen doorbrengen met hun gezin."


De studie toonde aan dat gezondheid, gezin en geld het grootste deel van het geluk van mensen bepaalde. Gezondheid was het belangrijkst voor de vrouwen, net als het gezin, de financiën baren mannen het meeste zorgen. Professor Jaqueline Scott: "Mannen en vrouwen hebben een andere kijk op geluk, maar als je dieper graaft naar de basis ervan, is het duidelijk dat hun welzijn nauw samenhangt met dat van anderen." (br.she)
� Reageer (0)
14-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Naturistencamping weigert Hot Marijke


http://img406.imageshack.us/img406/963/hotmarijke.jpg


Belgiës meest bekende seksgodin, Hot Marijke, is niet welkom op de naturistencamping Athena in Ossendrecht (Nederland). Ze zou slecht zijn voor het imago van het naturisme, zo schrijven de Coreliokranten.

Hot Marijke stapte naar de rechter wegens 'discriminatie' maar kreeg ongelijk van de rechter, die tegelijk ook oordeelde dat de campinguitbater niet voldoende bewijzen had tegen Hot Marijke.

"We vechten al jarenlang tegen het beeld dat naturisme gelijk staat aan seks. Nu ons imago eindelijk verbeterd is, wordt dat tenietgedaan door mevrouw Hot Marijke. Op de camping komen niet alleen Nederlanders. De helft van de naturisten zijn Vlamingen. Zij kennen Hot Marijke en niet iedereen vindt dat fijn", aldus uitbater Paul Lambrecht. Hij schorste dan ook de lidkaart van Hot Marijke.

"Let op, we hebben niets tegen prostituees die in hun privéleven in alle anonimiteit hier willen verblijven, maar Hot Marijke is niet bepaald discreet. Ze bazuint het in het rond. Daarenboven zou ze flyers hebben uitgedeeld. We kunnen dat niet bewijzen, maar verschillende leden hebben ons dat verteld."

'Discriminatie' volgens Hot Marijke, 'slecht voor het imago' volgens Paul Lambrecht. De rechter gaf beiden ongelijk, en beiden leggen zich niet bij de uitspraak neer.


Hot Marijke gaat zelfs in beroep. "Ik blijf het discriminatie vinden. Ik heb me niet aanstootgevend gedragen, op die camping wil ik net tot rust komen en wegvluchten van alle drukte die mijn beroep met zich meebrengt. Mijn man is al 35 jaar naturist. Respect voor elkaar wordt op naturistenterreinen hoog in het vaandel gedragen. Hier blijkbaar niet."

Ze ontkent flyers te hebben rondgedeeld op de camping of iets rondgebazuind te hebben. "Ik heb die flyers in seksshops in de buurt gelegd, de mensen zullen die zelf naar de camping meegebracht hebben." Ondertussen dreigt de schrapping een dure grap te worden voor Marijke en Paul. "Onze caravan moet weggesleept worden, en dat kost geld."

Maar Lambrecht blijft bij zijn standpunt. "Wij zijn een vereniging en net zoals een politieke partij mogen wij mensen weigeren." Hot Marijke is 8 maanden zwanger en nog steeds actief in de sector.

� Reageer (0)
13-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obesitas is beledigend voor dikke kinderen

Obesitas is beledigend voor dikke kinderen


http://img340.imageshack.us/img340/5279/obesitas.jpgEen Britse stadsraad wil het woord obesitas bannen uit zijn gezondheidscampagnes uit angst kinderen met overgewicht te beledigen.


Volgends de stadsraad van het Britse Liverpool stigmatiseert de uitdrukking 'obesitas' dikke jongeren. Daarom wil de stad dit woord consequent vervangen door 'ongezond gewicht'. Als dit voorstel er door komt, dan zal het woord niet meer gebruikt worden in gezondheidscampagnes om de eetgewoonten van kinderen te verbeteren. Initiatiefnemer van het voorstel Jeff Dunn: "Het idee erachter is dat 'obesitas' een negatieve betekenis heeft. 'Ongezond gewicht' is positiever en een betere manier om een gezonde Editor - Publishing Enginelevenswijze te promoten, 'obesitas' kan jonge mensen ontmoedigen."


Groepen die strijden tegen obesitas zijn bezorgd dat de nieuwe term het probleem minimaliseert. Tam Fryn van de Child Growth Foundation voor de preventie van obesitas: "Als je te dik bent, ben je te dik. Het woord heeft een stigma maar soms moeten schoolkinderen de realiteit onder ogen zien. Als je een probleem hebt, zeker als het zo ernstig is als obesitas, moet je het aanpakken."


Volgende maand zal de raad het initiatief goed- of afkeuren. Andere voorstellen zijn om gezonde klasgenoten en bekende sporters van de stad als 'voedingshelden' aan te stellen, zij moeten dan gezonde eetpatronen in scholen promoten
� Reageer (0)
12-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geld tellen is een pijnstiller

Geld tellen is een pijnstiller


http://img541.imageshack.us/img541/4599/geld7.jpg


Het tellen van cash geld vermindert pijn, of je nu rugpijn, hoofdpijn of maagpijn hebt. Sterker nog, geld zou zelfs pijn kunnen voorkomen. Dat lijkt de conclusie van een Amerikaans onderzoek aan de universiteit van Minnesota.


Voor het onderzoek werd aan studenten gevraagd om een pak geld te tellen. Sommige pakken bevatten 80 briefjes van 100 dollar, andere 80 briefjes blanco papier. De studenten werd verteld dat onderzocht werd hoe goed ze met de briefjes konden omgaan.

Vervolgens werd hen gevraagd om de handen in een kom warm water te dompelen en te beschrijven hoe pijnlijk dit was. Tegelijk werd getimed hoelang ze hun hand in het water konden houden.


Wie echt geld had geteld kon het langer volhouden en ervoer minder pijn dan wie blanco briefjes had geteld. De verklaring zou zijn dat briefjes en munten pijn verjagen omdat het gevoelens van eigenwaarde en zelfstandigheid versterkt.

Eerdere studies toonden al aan dat mensen met een hoog zelfbeeld meer pijn kunnen verdragen.
� Reageer (0)
11-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VlinderDe afbeelding “http://img329.imageshack.us/img329/5127/vlindergs4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

;

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijker te breken met vriendin dan met partner

Moeilijker te breken met vriendin dan met partner


http://img269.imageshack.us/img269/8571/vriendinnen.jpgBreken met een vriend of vriendin is vaak nog moeilijker en pijnlijker dan het beëindigen van een liefdesrelatie, dat meldt de Independent on Sunday.


Onderzoekers aan de universiteit van Manchester kwamen tot de conclusie dat, hoewel een vriendenband even dikwijls onder druk komt te staan als een relatie, het in die gevallen doorgaans (nog) lastiger blijkt te zijn om knopen door te hakken. Vooral dan voor vrouwen.


Volgens onderzoeksleider professor Carol Smart "is de ethiek van vriendschap bijzonder sterk, wat verklaart waarom het mensen zo zwaar valt om daar een einde aan te maken, zelfs wanneer het niet langer leuk is. Want dan krijgen we dikwijls te maken met zware schuldgevoelens. Je kunt hier spreken van een gevoel van verplichting, waar we moeilijk van af komen."


Als gevolg daarvan geven mensen er vaak de voorkeur af om 'weg te sluipen' uit een vrienden band, liever dan er in één keer een einde aan te maken. En natuurlijk is zo'n breuk niet alleen, misschien zelfs niet in de eerste plaats, moeilijk voor degene die er genoeg van heeft. De 'gedumpte' vriend of vriendin blijft vaak zitten met het gevoel verraden te zijn en met twijfels aan zichzelf.
� Reageer (0)
10-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik werd achtervolgd door ufo

Man gebruikt busstrook: "Ik werd achtervolgd door ufo"


http://img9.imageshack.us/img9/5715/achtervolgddoorufo.jpgNiemand betaalt graag boetes, dus zoeken nogal wat mensen originele excuses om daar onderuit te komen. Maar de uitvlucht "Ik reed op de busstrook omdat ik achtervolgd werd door een ufo", die lijkt ons te gek voor woorden. Toch kwam een man in Londen op de proppen met dergelijk smoesje.


De man stond in de file en had daar duidelijk zijn buik van vol. Hij besloot zich op de busstrook te schieten om zo sneller op zijn bestemming te geraken. Wat hij niet wist, is dat er een camera opgesteld stond, die zijn capriolen haarfijn vastlegde. Gevolg: de man kreeg een boete van 120 pond toegestuurd.


Daar kon de man zich echter niet in vinden en hij besloot het politiekantoor van Southwark een bezoekje te brengen. Volgens Daily Mail deed hij daar zonder verpinken zijn relaas: "Normaal gezien zou ik zoiets nooit doen, maar er kwam een ufo naar me toe gevlogen. Daarop besloot ik via de busstrook de file te verlaten." Toen de medewerkers de man van repliek dienden en zeiden dat die ufo niet op de beelden te zien was, moest hij er zich bij neerleggen. Zijn boete moet hij in elk geval betalen.
� Reageer (0)
09-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen 20 jaar lijdt 1 op 2 aan hooikoorts

Binnen 20 jaar lijdt 1 op 2 aan hooikoorts


http://img8.imageshack.us/img8/2061/hooikoorts.jpg


De helft van de bevolking kan de komende 20 jaar aan hooikoorts lijden, zo waarschuwen Britse experts. De toenemende luchtvervuiling in de steden voedt de symptomen van niezen, een loopneus en prikkelende ogen.


Volgens het Hay Fever Health Rapport zal het aantal patiënten in 2030 verdubbeld zijn. Dat heeft ook economische implicaties: als het hooikoortsseizoen op zijn hoogst staat, zullen meer mensen een arts moeten raadplegen en moeite hebben om nog te werken. Ook voor de examentijd, die in het midden van de piekmaanden vallen, zijn dat nare consequenties.


Een recent onderzoek toont voorts aan dat er een verband bestaat tussen allergie en stress. Wie met stress kampt, maakt meer kans op ernstige klachten. Ook bleken mannen meer te kreunen onder de symptomen dan vrouwen. Hooikoortspatiënten in de steden omschrijven voorts hun symptomen erger en ondraaglijk dan in bepaalde rurale gebieden.


Volgens onderzoeker-professor Jean Emberlin kunnen allergische symptomen later in het leven starten, meer mensen ontwikkelen hooikoorts op middelbare leeftijd. De symptomen kunnen verzacht worden door preventief geneesmiddelen te nemen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse artsen slagen erin Siamese tweeling te scheiden

Britse artsen slagen erin Siamese tweeling te scheiden


http://img441.imageshack.us/img441/6874/siamesetweeling.jpgArtsen in het befaamde Londense ziekenhuis Great Ormond Street Hospital zijn erin geslaagd om een Siamese tweeling te scheiden. De twee jongetjes, Hassan en Hussein Benhaffaf, lagen maar liefst 14 uur op de operatietafel.

De tweeling, die vorig jaar geboren werd, hing met de borst aan elkaar, maar deelde geen belangrijke organen waardoor de operatie iets eenvoudiger werd voor de vier chirurgen en zestien andere verplegers en dokters. Volgens kinderchirurg Edward Kiely zijn beide jongetjes stabiel.


Angie en Azzedine Benhaffaf reageren alvast opgelucht na de succesvolle operatie van hun zoontjes. "Vanaf vandaag schijnt de zon van onze twee kleine vechters", aldus de ouders, "We hebben de strijd om hun leven gewonnen. We zijn zo trots op de strijdlust die ze alletwee getoond hebben."

Hoewel de eerste 48 uur na een dergelijke operatie nog risicovol zijn door mogelijke infecties of bloedingen, mogen de ouders toch dromen van een mooie toekomst voor hun gezinnetje. Angie en Azzedine hebben immers nog twee dochters van vier en twee jaar.
� Reageer (0)
07-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks vereiste bij vals huurcontract

Seks vereiste bij vals huurcontract


http://img59.imageshack.us/img59/4769/seksbijvalshuurcontract.jpg


Een 28-jarige Nederlandse uit de provincie Limburg heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichting. Ze ging in op een internetadvertentie waarin een appartement in Venlo te huur werd aangeboden, maar dat had ze achteraf bekeken beter niet gedaan.

Nadat de vrouw met de verhuurder had afgesproken aan het station in Venlo, reed de man met haar langs een pand waarvan hij zei een appartement te verhuren. Binnen kijken kon zogezegd niet, omdat het appartement nog verhuurd was. Tijdens een nieuwe ontmoeting tekende de weinig argwanende vrouw meteen het huurcontract.

Zelfs de kleine lettertjes in het contract deugden niet. Een aanvullende voorwaarde was dat ze seks zou hebben met de verhuurder, wat ze ook meteen ter plekke deed. Een dag later zou de vrouw de sleutel ontvangen, maar de verhuurder kwam nooit opdagen. Het huurcontract blijkt een vervalst document te zijn. Het erin genoemde adres bestaat niet eens in Venlo.
� Reageer (0)
06-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verbrand je de paaskilo's

Zo verbrand je de paaskilo's


http://img220.imageshack.us/img220/1457/15308849.jpg


Paaseitjes, een paasbrunch, een familiediner: rond Pasen piekt het aantal calorieën dat we innemen. We leven toch maar één keer, en genieten mag toch ook wel eens klinkt het dan. Tuurlijk, maar je wilt de paaskilo's (en resterende kerstkilo's) toch niet blijven meeslepen? De lente komt er aan, en dus beginnen we traditioneel ons lichaam weer in vorm te brengen. Vlak na de feestdagen (en voor de communiefeesten) is duidelijk het ideale moment!

Fitnessexperte Janey Holliday geeft tien praktische tips om de paascaloriebommetjes weg te werken. Hou er rekening mee dat het gemiddelde paasei ongeveer 530 tot 550 calorieën bevat, extraatjes niet meegerekend. Soms kan dat oplopen tot 1.000 calorieën per paastraktatie. Kleine paaseitjes bevatten zo'n 40 calorieën, als ze gevuld zijn gemakkelijk 50 à 55 per stuk. Hoe krijg je deze er nu zo snel mogelijk af? Door de juiste sport, snelheid en duur te kiezen.

1)    De snelste manier
De snelste manier om de calorieën te verbranden is te gaan lopen aan een snelheid van ongeveer tien kilometer per uur, een uur lang. Loop je trager, bijvoorbeeld 8 kilometer per uur, dan moet je een uur en twintig minuten lopen. Jammer genoeg moet je al behoorlijk fit zijn om dit aan te kunnen, en is het dus niet voor iedereen geschikt.

2)    Kickboksen
Wie niet van lopen houdt, kan het altijd proberen met kickboksen. Dat verbrandt ook een goede 900 calorieën per uur, tenminste als je jezelf tot het uiterste dwingt tijdens een sessie. Wil je zeker zijn van een goede training, boek dan een sessie met een trainer zodat je één-op-één kunt trainen.

Squash is ook een goed alternatief. Wie flink een heel uur doorspeelt kan algauw tot 800 calorieën verbranden. Tennis is minder efficiënt, en verbrandt maar 400 à 500 calorieën per uur. Daarvoor moet je dus al twee uur tennissen, of drie als je dubbelt.

3)    Zwemmen
Zwemmen wordt zwaar onderschat in de strijd tegen de kilo's. Het is een van de beste calorieënverbranders, tenminste als je aan een hoog tempo zwemt. Vlinderslag is het meest intens, en verbrandt gemakkelijk 1.000 calorieën, als je het een uur volhoudt. Borstcrawl bijt 750 calorieën weg, een intense schoolslag ongeveer 700. Rugslag werkt 600 calorieën weg, terwijl 'op het gemak wat zwemmen' maar 400 calorieën per uur verbrandt. Aan dat tempo moet je dus eerder twee uur in het zwembad doorbrengen.

4)    De fiets op
Een zondagmiddagfietstochtje kost je zo'n 350 calorieën per uur. Drijf je de snelheid op, dan kan dat oplopen tot zo'n 600 calorieën per uur. Wie een intervaltraining doet, zoals in een spinningles, kan tot 800 calorieën per uur verbranden. Wielerfanaten kunnen altijd sprintjes afwisselen met sterke hellingen, en werken zo 950 calorieën per uur weg.

5)    Efficiënt wandelen
Dat rondslenteren niet meteen de meest inspannende sport ter wereld is, is wel duidelijk. Maar als je efficiënt gaat wandelen, kan het aantal verbrande calorieën wel oplopen. Wandelen aan 6 kilometer per uur (in plaats van de gemiddelde 4) verbrandt 300 calorieën, doe je dat op een helling dan loopt het op tot 425 calorieën. Nordic walken, wandelen met stokken, verbrandt nog eens 30 tot 40 procent meer.

6)    Aerobics
De hype uit de jaren '80 moet tegenwoordig de duimen leggen voor yogalessen en zumba. Maar aerobics blijven wel een prima manier om calorieën te verbranden. Een les met veel impact verbrandt er ongeveer 600 na een uur, een tragere les nog ongeveer 400. Stepaerobics werken er 750 calorieën weg, wat kan oplopen tot 900 als je de step verhoogt.

7)    Huishouden
Wie zei dat je het huis moet verlaten om calorieën te verbranden? Ook huistaakjes kunnen een goede vervanging zijn voor sportlessen. Steek er tempo in en je huis kuisen, grondig stofzuigen, schrobben, verhuizen en dozen heffen kan tot 450 calorieën per uur verbranden. Bijkomend voordeel: de lenteschoonmaak is meteen gedaan.

8)    De tuin
Ook onderschat als calorieverbrander is tuinieren, en dan vooral het grote werk. Spitten, harken, en zakken potaarde verplaatsen levert je 350 calorieën minder per uur op.

9)    Creatief met de kinderen
Doe iets actief en leuk met de kinderen: speel tikkertje, organiseer een schattentocht of haal de springtouwen boven. Alles dat iedereen aan het bewegen krijgt en energie verbruikt is goed.

10)    Bedgeheimen
Een passionele nacht met een goede minnaar kan ook 400 calorieën per uur wegwerken. Kussen alleen al kost nog eens 50 tot 100 calorieën per uur.

Het geheim van vermageren door te sporten is dus de juiste sport voor jou kiezen, het tempo op te drijven en het lang genoeg volhouden. Laat je niet afschrikken omdat je nog niet lang kan lopen, aerobic'en of zwemmen, maar bouw op. Dwing jezelf je grenzen te verleggen, en dat levert niet alleen fysieke maar ook psychische voldoening op.
� Reageer (0)
05-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fouten die mannen maken bij online daten

Fouten die mannen maken bij online daten


http://img20.imageshack.us/img20/927/onlinedaten.jpg
Online dating kan frustrerend en teleurstellend zijn. Daarom enkele enkele tips voor mannen om succesvol via het internet een partner te vinden.1. Te veel informatie

Vrouwen willen niet meteen alles over je ex of je geflopte carrière weten. Als je weet dat je over een bepaald onderwerp te veel gaat uitweiden, kun je er beter niet over beginnen.

2. Te gretig
Als je een te lange mail stuurt die te zeemzoet klinkt, lijk je al gauw wanhopig. En dat vinden vrouwen nu eenmaal niet zo aantrekkelijk.

3. Enkel seks
Mannen die er voor uitkomen dat ze enkel op zoek zijn naar een onenightstand zullen vaak, er zijn slechts enkele uitzonderingen, het deksel op hun neus krijgen.

4. Te veeleisend
Je kunt wel wat criteria vooropstellen waar een potentiële partner aan moet voldoen. Maak echter geen ellenlange lijst waaraan geen enkele vrouw kan tippen, want dan zul je niemand vinden.

5. Lichaam
Als je zegt dat je enkel een slanke vrouw of blondine wil daten, zullen zelf deze vrouwen je niet willen leren kennen. Geen enkele dame stelt dit namelijk op prijs.

6. Stalking
Als een vrouw niet meteen antwoordt, stalk haar dan niet met mails, telefoontjes of berichtjes. Laat het initiatief aan haar, anders lijk je weer te gretig.

7. Materialistisch
Hoewel gadgets als chique auto's, snelle motors, iPods en gsm's, geapprecieerd worden, horen we je liever praten over wat jouw passie is.

8. Volwassen
De tientallen aantrekkelijke vrouwen die je al in je bed kreeg, drankfestijnen, je beste voetbalmoves en andere jongensachtige uitspanningen winden ons niet op. De meeste vrouwen zoeken een echte man, geen jongen.
� Reageer (0)
04-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens iedereen een fijne Paasdag


Ik wens iedereen een fijne Paasdaghttp://img4.imageshack.us/img4/3699/bunnyfus.jpgPasen een lach op een kindergezicht
Pasen de tijd van krokussen
tulpen en paasbloemen
Pasen de eerste bijen die weeral zoemen
De paashaas komt eraan
De klokken vliegen over
en laten duizend chocolade eieren vallen

Vrolijk Pasen iedereen
� Reageer (0)
03-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport helpt postnatale depressie te bestrijden

Sport helpt postnatale depressie te bestrijden


http://img265.imageshack.us/img265/7844/postnataledepressie.jpg
Sporten na je bevalling kan een postnatale depressie voorkomen, dat blijkt uit recent onderzoek.


De wetenschappers bestudeerden 161 vrouwen net na de bevalling, geen enkele van hen had voordien depressieve symptomen. De vrouwen werden in twee groepen gedeeld en volgden gedurende acht weken een speciaal programma. Een groep kreeg zowel gespecialiseerde sportoefeningen als lessen in opvoeding. De tweede kreeg enkel een schriftelijke versie van de lessen. Daaruit bleek dat degenen uit de eerste groep het psychisch duidelijk beter deden dan de tweede.


Onderzoekster Emily Norman: "De vrouwen die sportten vertoonden minder depressieve symptomen en deden het beter qua welzijn dan de andere vrouwen. Het positieve effect duurde tot vier weken na het programma. We kunnen concluderen dat sport het risico op een postnatale depressie met 50 procent beperkt." 13 procent van de jonge moeders krijgt na de bevalling met deze psychologische aandoening te maken.
� Reageer (0)
02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzonnen verhaaltjes beter voor het kinderbrein

Verzonnen verhaaltjes beter voor het kinderbrein


http://img379.imageshack.us/img379/8638/verhaaltjevoorlezen.jpg


Denk volgende keer twee keer na als de kleine vraagt om een verhaaltje te vertellen. Wimpel het aanzoek niet af door snel naar het voorleesboek te grijpen of een luistercd in te steken. Een verhaal verzinnen is beter dan wat ook voor het kinderlijk brein, dat stelt ook Alison Davies, auteur van 'Reading your baby'.

Verzonnen verhaaltjes maken kinderen creatieve, meer zelfbewuste wezentjes. Niet alleen stimuleer je de kinderlijke fantasie, ook hun woordenschat en ideeën worden er rijker van.

Voordelen
"Ouders hoeven niet te vrezen voor het verhaal, dat mag zeer basic zijn", stelt de auteur. "Hou ouder we worden, hoe meer we onze fantasie vergeten te gebruiken. Vertellen heeft echter zoveel goede eigenschappen dat het zonde zou zijn dit niet aan je kind mee te geven. Onderzoek heeft meer dan eens uitgemaakt dat kinderen zo over een betere vocabulaire beschikken, betere ideeën en essentiële zinstructuren leren. Ook krijgen ze meer interesse om te lezen, meer cognitieve vaardigheden en groter zelfvertrouwen. Details kunnen ze beter onthouden dan wanneer ze hetzelfde verhaal op tv zien".

Vertrouwen
"Als ouder missen we vaak zelfvertrouwen om iets te verzinnen", gaat de auteur verder. "Ouders denken dat ze geen verhaal kunnen vertellen. Foto's of beelden uit magazines kunnen dan helpen om je verhaal op te bouwen. Even handig is om aan een bestaand verhaal een nieuw einde te verzinnen of vertel het met andere personages of andere vertelstandpunten".
 
Tips
Vertel je een eigen versie, gebruik dan stereotiepe personages als koningen of draken, omdat ze bij de kinderlijke verwachtingspatroon aansluiten. Bouw nadien je structuur op, vertel je verhaal naar een climax toe en laat de held het hele gebeuren redden. Zijn ze al wat ouder, betrek je hen mee in het verhaal en vraag wat ze denken dat er staat te gebeuren.

Veranderingen
Verhaaltjes zijn ook een ideale manier om veranderingen aan te kondigen. Een nieuw concept wordt zo makkelijker geaborbeerd omdat het kind rustig is en de hersenen traag werken.
� Reageer (0)
01-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws over rampen maakt mensen ziek

Nieuws over rampen maakt mensen ziekKan dat, ziek worden door nieuws over rampen? Uit een studie blijkt alvast dat mensen na het vernemen van rampennieuws vaker naar de huisarts gaan.

De studie is een publicatie van onderzoeksinstituut voor de gezondheidszorg Nivel in het internationale vaktijdschrift Journal of Traumatic Stress. De onderzoeksresultaten werden vandaag door Nivel naar buiten gebracht.

Vuurwerkramp Enschede
Bij het onderzoek werd onder meer gekeken naar de vuurwerkramp in Enschede (Nederland) op 13 mei 2000, en naar andere traumatische gebeurtenissen zoals de aanslagen in de Verenigde Staten van 11 september 2001. En wat bleek na het onderzoek? Meer mensen meldden zich met gezondheidsklachten bij de huisarts in de week nadat het nieuws over de gebeurtenissen verspreid werd dan in de week ervoor.     

Jarenlang meetbaar
Jaren na de vuurwerkramp was het effect nog steeds meetbaar. En dan niet enkel bij de slachtoffers, maar ook bij mensen die niet direct getroffen waren. "Rampennieuws maakt kennelijk iedereen ziek", zo concluderen de onderzoekers.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!