Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je smaakt als wijn
http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/leven.jpg?t=1252179663


als in dromen
waar sprookjes woorden worden
zo klinkt je stem
uit verre oorden

je smaakt als wijn
zoet op mijn lippen
je klinkt als als een engel
die harpen streelt

je bent de tover
in een wereld vol magie
maar meer nog dan alles
ben je het licht op mijn pad
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwen je vagina met een tijdelijke tattoo

Verwen je vagina met een tijdelijke tattoo


http://img130.imageshack.us/img130/2875/vajazzlingtijdelijketat.jpgOmdat vajazzling, het versieren van je intieme streek met kristalletjes, weer helemaal uit is, kun je nu je vagina decoreren met een tijdelijke tattoo. In Amerika is het alvast ontzettend populair.

Verf
De nieuwe trend heet vatooing en je kunt het momenteel al laten uitvoeren in het schoonheidssalon 'Completely Bare Spa' in New York. Het is alvast een trend in Amerika, aangezien het op de negende plaats van de meest populaire zoektermen op Google staat. De schoonheidsspecialiste brengt een sjabloon aan, vervolgens spuit ze gekleurde of zwarte verf met een airbrushtechniek op venusheuvel. De tattoo zou ongeveer een week blijven zitten. Je kunt zelf het ontwerp kiezen, elke kleur en haast elke tekening is mogelijk. Eén meisje gaat voor het ontwerp van een spinnenweb: "Om te illustreren dat er al even niemand meer 'daar' is geweest." De specialisten in het salon zeggen wel dat je beter bepaalde standjes vermijdt, als je wil dat de tattoo lang blijft zitten.

Versieren
De trend van een volledig geschoren vagina zorgt ervoor dat het nu hip is je kale schaamstreek te versieren. De Amerikaanse actrice Jennifer Love Hewitt zorgde ervoor dat vajazzling populair werd, ze zei dat het de ideale verwennerij was na haar scheiding.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glas melk bestrijdt het best slechte adem na eten van look

Glas melk bestrijdt het best slechte adem na eten van look


http://img294.imageshack.us/img294/1601/slechteadem.jpg


De beste manier om een stinkende adem na het eten van look te bestrijden is een glas melk, dat blijkt uit recent onderzoek.

Vette melk
Eén van de bestanddelen van look, allyl methyl sulfide (AMS), kan niet afgebroken worden tijdens de vertering, zo wordt het via je adem en zweet afgestoten. Uit eerder onderzoek bleek al dat je tanden poetsen geen oplossing is tegen een lookadem. Deze nieuwe studie toont aan dat het drinken van 200 ml melk de aanwezigheid van AMS in de adem met de helft beperkt. Vette melk geeft betere resultaten dan magere varianten. Ook krijg je de beste resultaten wanneer je dit drankje tijdens je maaltijd drinkt en niet achteraf. Andere goede middeltjes tegen een slechte adem zijn pruimen, basilicum, aubergine en bepaalde soorten van paddenstoelen.

Uren tot dagen
De wetenschappers denken dat dit te verklaren is door de zwavelhoudende eigenschappen van look. Professor Sheryl Barringer: "Look wordt al duizenden jaren in medicatie gebruikt. Het is een goede bron van magnesium, vitamine B6, vitamine C en selenium. Het helpt de bloeddruk en cholesterol te verlagen en beperkt het risico op kanker. Maar de slechte adem en lichaamsgeur als gevolg ervan kan uren tot dagen duren, dit zorgt ervoor dat veel mensen geen look meer willen eten."
� Reageer (148)
29-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABBA-museum

ABBA-museum


http://img841.imageshack.us/img841/572/abbah.jpg


De vroegere Zweedse popband ABBA krijgt volgend jaar misschien zijn eigen museum. De kunstraad van de stad Stockholm heeft immers zijn fiat gegeven voor de voorgestelde site voor het museum. Dat berichten media.

"We verwachten deze herfst een bouwvergunning in de wacht te slepen en mikken op volgend jaar voor de opening", vertelde Magnus Danielsson, hoofd van het bedrijf dat een rondreizende tentoonstelling met ABBA-aandenkens organiseert, aan de krant Dagens Nyheter.
 
Het museumgebouw zou de vorm aannemen van een lange tent en een vergunning krijgen van vijf jaar die met nog eens vijf jaar verlengd kan worden. De site zou aan de waterkant van Stockholm liggen en ook via ferry bereikbaar zijn.
 
De rondreizende tentoonstelling, die nu in Melbourne zit, bevat muziek, originele kostuums, instrumenten, foto's en andere aandenkens.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vrouw op drie Britse vrouwen liever kinderloos dan dik

Een vrouw op drie Britse vrouwen liever kinderloos dan dik


http://img412.imageshack.us/img412/3548/zwanger1.jpg


Hoewel veel vrouwen hun biologische klok voelen tikken, zegt één op de vier dat ze simpelweg nooit kinderen wil hebben. Bijna een derde blijft liever kinderloos dan haar figuur te ruïneren met een zwangerschap.


Een baby krijgen zorgt blijkbaar voor heel wat stress bij vrouwen, vooral de lichamelijke gevolgen dan. Een enquête bij Britse vrouwen tussen 18 en 22 jaar toont aan dat ze niet alleen hebben ze schrik hun slanke lijn te verpesten met een zwangerschap, 41 procent vreest dat hun borsten hierdoor hun vorm en stevigheid zullen verliezen. Hun grootste angst aan een zwangerschap was gewichtstoename.� Reageer (0)
27-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kauwgom herstelt operatiepatiënt sneller

Kauwgom herstelt operatiepatiënt sneller


http://img831.imageshack.us/img831/4475/kauwgumblazen.jpg


Patiënten die in Ziekenhuis Gelderse Vallei in het Nederlandse Ede de komende weken een buik- of heupoperatie ondergaan, kunnen meedoen aan een proef met het kauwen van kauwgom. Wie wil, krijgt na de operatie zes keer per dag kauwgom aangeboden in de smaken fruit of pepermunt. Vermoed wordt dat operatiepatiënten zich door het kauwen van kauwgom sneller beter voelen.

Het ziekenhuis voert de proef tussen 13 september en 11 oktober uit in samenwerking met wetenschappers van de Wageningen Universiteit. Eerdere onderzoeken hebben al aangetoond dat patiënten die kauwgom gebruiken zich minder misselijk voelen, eerder trek hebben en dat hun darmen sneller weer op gang komen.
 
Minder misselijk
Kauwgom zet de speekselklieren in werking en bevordert daardoor waarschijnlijk de afscheiding van maag- en darmhormonen. De patiënt mag zelf bepalen hoelang de kauwgom in de mond blijft. Via een vragenlijst wordt vastgesteld of de kauwgometers inderdaad minder misselijk zijn en minder darmklachten hebben. Als het experiment slaagt, wil het ziekenhuis alle operatiepatiënten in het vervolg kauwgom aanbieden.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chileense mijnwerkers stellen families gerust via video


Chileense mijnwerkers stellen families gerust via video


De Chileense overheid heeft een nieuwe video vrijgegeven van de 33 mijnwerkers die ongeveer een 1,5 kilometer diep onder de grond vastzitten. De video toont hoe de mijnwerkers de moed er proberen in te houden.

Om de video te maken, werd er een camera gegooid in het boorgat waardoor de 33 mannen hun levensmiddelen krijgen aangereikt. De meeste onder hen hebben hun shirt uitgetrokken, hebben een lange baard staan en zijn vrij mager. Maar de minister van Gezondheid bevestigt dat de mannen in vrij goede gezondheid zijn.

"Goede organisatie
Hoewel de mannen al sinds 5 augustus vastzitten, laten ze weten dat ze het eigenlijk wel goed stellen. "We zijn hier vrij goed georganiseerd", vertelt een van de mijnwerkers. "Kijk, dit is de ruimte waar we onszelf bezighouden en plannen maken en dit is waar we elke dag bidden", toont de man aan de camera.

Aan de wanden van de mijn zijn er naast kastjes met medicatie in, ook posters te zien van topless vrouwen. De video toont ook twee veldbedjes, een tafel met een dominospel en een thermometer. In de mijn blijkt het 29,5 graden te zijn, iets minder warm dan de reddingswerkers hadden gedacht, maar toch lijkt elke mijnwerker te zweten.

Applaus voor reddingswerkers
De mijnwerkers hebben zelfs nog de kracht en de moed om het Chileense volkslied te zingen. En wanneer een van de mijnwerkers alle reddingswerkers dankt voor al het werk dat ze momenteel doen om hen vrij te krijgen, klinkt er een luid applaus op de achtergrond. "Jullie hebben ons niet in de steek gelaten en daarom willen we jullie een luid applaus zenden", aldus de man.

Gewichtsverlies en uitdroging
Volgens de Chileense minister van Gezondheid hebben de mijnwerkers allemaal gewicht verloren en zijn ze uitgedroogd, maar ondanks dat stellen ze het goed.

In de eerste zeventien dagen dat ze vastzaten in de mijn zouden ze acht tot tien kilo verloren hebben. Om de uitdroging tegen te gaan, laten de reddingswerkers drankjes naar beneden. Maar daarnaast wordt er ook voor afleiding gezorgd. Want de mannen zullen de eerste vier maanden waarschijnlijk nog geen daglicht zien.

Zware straffen
De familie van de mijnwerkers waren erg aangedaan door de 45 minuten lange video. De mannen zelf hielden er de moed in. "Blijf kalm, we komen hier wel uit. En bedankt voor alle werk dat jullie nu doen", aldus een van hen.

Het ongeval in de mijn zal wel een staartje krijgen aangezien de familie van een van de mijnwerkers de eigenaars van de mijn voor de rechtbank daagt. President Sebastian Pinera hoopt alvast dat elke verantwoordelijke voor de ramp zwaar gestraft zal worden.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkracht elfjarig meisje bevalt van dochter

Verkracht elfjarig meisje bevalt van dochter


http://img137.imageshack.us/img137/9526/elfjarigmeisje.jpg
Medewerkers van het kinderziekenhuis in de Mexicaanse deelstaat Quitana Roo staan de pers te woord.


Een indiaanse Mexicaanse van elf jaar oud is in het zuidoosten van Mexico moeder geworden. Dit heeft een kinderziekenhuis in de deelstaat Quitana Roo bekendgemaakt. Het kind werd verkracht door haar stiefvader toen ze tien jaar oud was.

De zaak beroerde Mexico al tijdens de zwangerschap van het meisje Amalia, dat tot de Maya-bevolkingsgroep behoort. De zaak kwam aan het licht toen de termijn waarbinnen abortus is toegestaan, was verstreken.


Haar moeder ging met het kind naar de dokter vanwege de buikkrampen van Amalia. Ze bleek vier maanden zwanger. Ze vertelde eenmaal opgenomen in het ziekenhuis dat haar stiefvader haar misbruikte. De man is aangehouden.

De autoriteiten in de hoofdstad van Quintanana Roo, Chetumal, hebben de moeder afgeschermd van de media. De geboorte van de baby Alejandra met behulp van een keizersnede had dinsdag plaats. Moeder en dochter maken het naar omstandigheden goed.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.75 jaar gehuwd

Sint-Pieters-Woluwe wijzigt gemeentereglement voor koppel dat 75 jaar gehuwd is


http://img829.imageshack.us/img829/6259/75jaargehuwd.jpg


De Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe gaat haar gemeentereglement aanpassen om huwelijksjubilarissen die 75 jaar getrouwd zijn, ook in de bloemetjes te kunnen zetten. Dat meldt schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden Carla Dejonghe (Open Vld).

De wijziging komt er naar aanleiding van de 75ste huwelijksverjaardag van de heer en mevrouw Spittael-Dehertog in de gemeente. "Het is nog nooit gebeurd dat een koppel zo lang gehuwd is in onze gemeente. Er bestaat dan ook geen regeling over in ons gemeentereglement", zegt Dejonghe. "Ik heb het koppel vijf jaar geleden wel nog gevierd, ter ere van hun zeventigste huwelijksverjaardag. In elk geval verdient een dergelijke langdurige verbintenis meer dan een bloemetje."
 
De schepen en burgemeester Willem Draps (MR) brengen het echtpaar vrijdag al een bezoek voor hun "radium" huwelijk.
 
Dankzij de wijziging van het gemeentereglement, waartoe op de volgende gemeenteraad initiatief genomen wordt, zullen ook mensen die 105 worden, in de toekomst gevierd worden.
� Reageer (0)
26-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pil tegen huidkanker werkt

Pil tegen huidkanker werkt


http://img839.imageshack.us/img839/6573/huidkanker.jpgEen nieuwe pil verkleinde bij 80 procent van de proefpersonen de grootte van een kwaadaardige tumor als gevolg van huidkanker, dat blijkt uit tests. Volgens experts zijn dit ongeziene resultaten. 


Experts noemen de ontwikkeling van dit nieuw medicijn erg veelbelovend. De pil kreeg de naam PLX4032 en werkt door te voorkomen dat een defect gen voortdurend een proteïne activeert dat de deling van de cellen en zo de groei van de tumor bevordert. Van de 48 patiënten die met dit defecte gen behandeld werden, kromp bij 37 mensen zijn tumor. Bij drie gevallen verdween de kanker zelfs volledig. Dacarbazine, het middel dat gebruikt wordt  bijk chemotherapie om melanomen te bestrijden, heeft slechts een slaagkans van 15 procent.


Kwaadaardige melanomen zijn de meest gevaarlijke vormen van huidkanker, het wordt veroorzaakt door een overmatige blootstelling aan de zon en heeft het gevaar uit te zaaien. Als het snel genoeg opgemerkt wordt, zijn de overlevingskansen goed. Maar bij uitzaaiing zijn die kansen klein. Dit defecte gen is aanwezig bij 40 tot 60 procent van de patiënten, dit medicijn kan jaarlijks duizenden levens helpen redden. Professor Paul Chapman: "We zagen veel tumoren krimpen, de levenskwaliteit bij verschillende patiënten steeg snel. Bij geen enkele soort van tumoren zagen we al een slaagkans van 80 procent bij behandeling met de bestaande medicatie, deze resultaten zijn dus erg opmerkzaam."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat levend begraven

Kat levend begraven
In het Nederlandse Deurne heeft een man gisteravond een kat levend begraven. Dat meldt De Telegraaf.

Verschillende getuigen zagen hoe de man kwam aanrijden, een plastic tas begroef en de grond aanstampte. Daarna reed hij weg. Omstanders, die het zaakje niet vertrouwden, haalden de tas weer naar boven. Er bleek een kat van enkele maanden oud in te zitten.

Gestorven
In eerste instantie leefde het dier nog, maar dat heeft niet lang meer geduurd. Getuigen zouden de nummerplaat van de auto hebben doorgegeven aan de politie.
� Reageer (0)
25-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.900 Nederlandse slachtoffers misbruik melden zich bij onderzoekscommissie

900 Nederlandse slachtoffers misbruik melden zich bij onderzoekscommissie


http://img821.imageshack.us/img821/3369/seksueelmisbruik.jpg


In Nederland hebben ruim negenhonderd slachtoffers van seksueel misbruik binnen de katholieke Kerk zich de afgelopen maanden gemeld bij de onderzoekscommissie van oud-minister Wim Deetman. Dat heeft Deetman gezegd in een interview met de Volkskrant dat vandaag is verschenen.

Volgens Deetman hebben slachtoffers verschillende redenen om naar de commissie te stappen, en wil niet iedereen een schadevergoeding. "Er zijn slachtoffers die alleen hun verhaal willen doen en willen dat het onderzocht wordt. Er zijn veel mensen die hulp en begeleiding willen", aldus de oud-minister. Ook daders hebben zich bij de commissie gemeld, aldus de commissievoorzitter. Hij benadrukt in het interview dat daders er goed aan doen zich te melden.
 
De meeste gevallen van seksueel misbruik zullen niet leiden tot rechtszaken, verwacht Deetman. "We zijn nog bezig om alle meldingen te verzamelen en door te lichten, en hebben nog geen conclusies getrokken. Maar ik kan nu al wel zeggen dat de zaken die niet zijn verjaard op de vingers van een hand zijn te tellen."
 
De oud-minister spreekt zijn verbazing uit over het feit dat alle feiten over het misbruik nu pas boven water komen. "Waarom heeft nooit iemand eerder aan de bel getrokken?", vraagt hij zich af. De commissievoorzitter is geschokt over de misbruikverhalen waaraan volgens hem destijds geen aandacht is besteed. "Je hoort en leest dingen die mijn verstand te boven gaan. Hoe haal je het in je hoofd om zoiets met kinderen te doen?", zegt Deetman.
� Reageer (0)
24-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda geboren in Weense zoo

Panda geboren in Weense zooIn de zoo van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is gisteren een panda geboren na een natuurlijke bevruchting. Panda's raken maar hoogst zelden zwanger in gevangenschap. Het is nog niet duidelijk welk geslacht de jonge panda, die slechts honderd gram weegt, heeft.


Het is pas de tweede keer dat in Europa een panda wordt geboren na natuurlijke conceptie. De eerste was Fu Long, de broer van de pasgeborene, in 2007.
 
Vrouwelijke panda's zijn slechts twee tot drie dagen per jaar vruchtbaar. "Ondanks de hevige regen hebben Yang Yang en Long Hui toch twee keer gepaard in die periode", laat de directie van de zoo weten. "Ze deden dat op exact dezelfde plaats als de vorige keer."

 

Fu Long werd in november naar China overgebracht. Ook de ouders van de twee jonge panda's, die door China werden uitgeleend, keren in 2013 terug.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen klussen is garantie op ruzie

Samen klussen is garantie op ruzie


http://img836.imageshack.us/img836/6493/samenklussen.jpg


Nederlandse vrouwen van dertig jaar doe-het-zelven vaak samen met hun partner. Bij 71 procent zorgt dit wel voor ergernissen.


Een Nederlandse enquête bij 513 mensen toonde aan dat vooral dertigers graag klussen, 92 procent van hen was een vrouw, dat meldt nu.nl. 65 procent van hen slaat een keer per maand aan het doe-het-zelven. Het merendeel vindt dat ze handig zijn, de meest populaire taak om samen te doen is verven. 71 procent geeft toe dat dit voor wrevel in de relatie zorgt, bij één op de tien is dit de oorzaak van ernstige ruzies, bij 14 procent loopt dit zonder discussies. Als laatste bleek nog uit het onderzoek van 101 woonideeën.nl dat klussers zich voornamelijk laten inspireren door magazines.
� Reageer (0)
23-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar echte liefde? Wacht met seks

Op zoek naar echte liefde? Wacht met seks


http://img178.imageshack.us/img178/5198/wachtmetseks.jpg


Koppels die elkaar eerst goed leren kennen voordat ze het bed induiken, wacht een succesvollere relatie. Nieuw Amerikaans onderzoek bevestigt dat seks niet te snel hoeft, al kunnen sommige onenightstands wel degelijk uitgroeien tot echte liefde.


56 procent van de 642 ondervraagde volwassenen die niet meteen tot de daad overgingen, getuigen nadien van een betere en kwalitatief sterkere relatie. Bij degenen die al snel het bed indoken, bleek dat maar 27 procent te zijn. 17 procent had helemaal geen relatie, maar bleek enkel uit op seks. "Er is wel degelijk een link tussen de wachttijd voor seks en de kwaliteit van de relatie", stelt sociologieprofessor Anthony Paik van de Universiteit van Iowa.


Volgens hem fungeert het verleidings- en kennismakingsproces als een screeningmechanisme. "De algemene verwachting is dat seks snel volgt. Door dat te snel te doen, riskeer je belangrijke informatie over die persoon te missen. Vergelijk het met de economie: hoe meer er moet geïnvesteerd worden, hoe groter de waarde".


Al suggereert het onderzoek dat een snelle seksbeleving niet meteen tot een negatieve impact leidt. "Het is goed mogelijk dat twee onbekenden elkaar in de ogen kijken, samen naar huis gaan en in een langdurige relatie eindigen". De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het vakblad Social Science Research. (br.hln)
� Reageer (0)
22-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hond op drie is te dik

Een hond op drie is te dik


http://img294.imageshack.us/img294/213/dikkehond.jpgMeer dan een derde van de Britse kampt met overgewicht omdat baasjes hun huisdieren te veel snacks geven en niet genoeg met hen sporten.


De onderzoekers bestudeerden het gewicht van 8.000 Britse honden vorig jaar. Ook blijkt dat katten steeds dikker worden, een kwart van hen heeft overgewicht. Dat is vijf procent meer dan drie jaar geleden. Dierenarts Sean Wensley: "Veel baasjes hebben de gewoonte restjes en vette snoepjes aan hun huisdieren te geven. We zien steeds meer honden, katten, konijnen en zelfs kleine knaagdieren die te dik zijn. Je huisdier te veel eten geven kan hun gezondheid schaden. Het zijn natuurlijk de baasjes die controle hebben over de voedselinname van hun viervoeter, vaak geven ze hen het verkeerde voedsel."


Daarom richtte de vereniging van Britse huisartsen een jaarlijkse afvalwedstrijd in die baasjes helpt hun huisdier op dieet te zetten.

� Reageer (0)
21-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hoeven geen jongere man

"Vrouwen hoeven geen jongere man"


http://img12.imageshack.us/img12/4619/jongereman.jpg
Demi Moore en haar jongere vriend.


Al werd het tot een heuse trend uitgeroepen, oudere vrouwen vallen helemaal niet op jongere mannen. Brits onderzoek bewijst dat de cougar-rage niet meer dan een mythe is.

Celebs als Demi Moore en Madonna paraderen graag met  hun fris, groen blaadje. Hun veroveringen zouden ook heel wat oudere, welvarende dames hebben aangezet.  De rijpere dames werden 'cougars' genoemd omdat ze vallen op een jongere prooi. En toch lijkt daar in de praktijk weinig van in huis te komen, zo blijkt uit nieuw Brits onderzoek aan de University of Wales.

Datingsites
Onderzoekers analyseerden de gegevens van 22.000 mannen en vrouwen op datingsites. Ze bekeken de datingprofielen en stelden vast dat dames nog altijd op zoek zijn naar een oudere man in de hoop dat deze welvarend is. Mannen opteren wel eerder voor jongere en mooie vrouwen.

Geldschieters
Volgens de vorsers kan je niet van een cougartrend spreken, maar leeft het vooroordeel omdat zoveel vrouwen zelf financieel welvarender en onafhankelijk worden. Daardoor hoeven oudere mannen niet persé. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het vakblad 'Evolution and Human Behavior'.
� Reageer (0)
20-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse correspondent Conny Mus (59) overleden

Nederlandse correspondent Conny Mus (59) overleden


http://img9.imageshack.us/img9/8783/connymus.jpg


Tijdens een vakantie in Nederland is verslaggever Conny Mus overleden. Vannacht werd een hartaanval de 59-jarige nieuwsjager, die jaren actief was als correspondent in het Midden-Oosten, fataal. Dat heeft RTL zojuist bevestigd. Mus werkte onder meer voor VTM en VRT.


Mus werd op 21 oktober 1950 in Amsterdam geboren. Hij verhuisde in 1981 naar Israël waar hij korte tijd later de eerste stappen zette in de televisiewereld en de journalistiek. Na verslaggevingsklussen in onder meer Roemenië, Cambodja en Moskou keerde hij terug naar het Midden-Oosten alwaar hij jarenlang als correspondent diende voor onder meer VRT, VTM en RTL. Hij maakte ook reportages voor BBC en CNN.

''Eigen verhalen maken, laten zien en horen dat je er bent - vooral ook het verhaal achter het nieuws maken - hoe treft het de mensen die er leven'', was zijn journalistieke credo.
� Reageer (0)
19-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maf en straf: Boliviaanse worstelmama's

Maf en straf: Boliviaanse worstelmama's

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Ze vechten tot bloedens toe, de cholita's van Bolivia: worstelende vrouwen die in traditionele klederdracht van de Aymara elkaar tot bloedens toe te lijf gaan. De worstelpartijen zijn deels ingestudeerd, maar van tijd tot tijd vloeit er ook bloed. De vrouwen in het streng katholieke Bolivia willen de mannen zo tonen dat ze niet met zich laten sollen.� Reageer (0)
18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Carlos Hugo (80), ex-man Nederlandse prinses Irene, overleden

Prins Carlos Hugo (80), ex-man Nederlandse prinses Irene, overleden


http://img291.imageshack.us/img291/2627/prinscarloshugodebourbo.jpg


Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme, de voormalige echtgenoot van de Nederlandse prinses Irene, is vanmorgen in Barcelona op tachtigjarige leeftijd overleden. Dat heeft de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. De prins stierf aan de gevolgen van prostaatkanker.


Prins Carlos Hugo was van 1964 tot 1981 getrouwd met prinses Irene, de tweede dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. De prins werd op 8 april 1930 in Parijs geboren. Hij was een topfiguur binnen de Carlistenbeweging, die aanspraak maakte op de Spaanse troon. In 2008 werd bekend dat de prins kanker had.
 

Het stoffelijk overschot van prins Carlos Hugo wordt vanuit Spanje overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Er zijn geen mogelijkheden voor het publiek om afscheid van hem te nemen, aldus de RVD. Er komt een rouwregister op www.borboneparma.it.
 
Het lichaam van prins Carlos Hugo wordt vanuit Den Haag overgebracht naar Piacenza en Parma in het noorden van Italië. Hij wordt bijgezet in de familiecrypte in de Steccatakerk in Parma. Na de bijzetting in de familiecrypte in Parma zal op een later tijdstip een herdenkingsdienst plaatsvinden in Madrid.
 
Dinsdag was reeds bekendgemaakt dat het huwelijk van de oudste zoon van prins Carlos en prinses Irene uitgesteld wordt wegens de gezondheidstoestand van Carlos. De kerkelijke inzegening van prins Carlos (40) en Annemarie Gualthérie van Weezel (32) was gepland op zaterdag 28 augustus en zou in Brussel plaatsvinden.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse jongen (11) stopt met ademen als hij in slaap valt

Britse jongen (11) stopt met ademen als hij in slaap valt


http://img824.imageshack.us/img824/2157/beademingstoestel.jpg
Liam moet elke avond aan een beademingstoestel om de nacht door te komen.


Slapen is belangrijk voor de meeste 11-jarigen, maar voor de Britse jongen Liam Derbyshire is het een zaak van leven en dood. Liam heeft een zeldzame aandoening waardoor hij stopt met ademen telkens hij in slaap valt.

Dokter hadden de ouders van Liam bij zijn geboorte verteld dat hij maar zes weken zou leven door zijn aandoening van centrale neurogenic hyperventilatie, ook wel bekend als Ondine's Curse. Opmerkelijk genoeg heeft het actieve kind alle verwachtingen overtroffen en is hij nu zelfs al 11 jaar oud.

Met de hulp van een beademingstoestel kan Liam elke nacht doorkomen. Zijn ouders hebben hun huis wel moeten uitrusten met noodstroomvoorziening zoals in een ziekenhuis. "Elke dag staan de dokters er nog versteld van hoe actief Liam is. Hij heeft echt alle verwachtingen overtroffen", aldus mama Kim.

"We moeten wel altijd heel oplettend zijn, want zijn hartslag kan elk moment vertragen." Liam, die als kind ook nog kanker overwon, draagt altijd een beademingsbuisje.
� Reageer (0)
17-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder vlees eten verlaagt kans op hartziekten

Minder vlees eten verlaagt kans op hartziekten


http://img339.imageshack.us/img339/9336/mindervlees.jpg


Vrouwen die een portie rood vlees vervingen door noten, zagen hun kans op hartziekten met dertig procent afnemen in vergelijking met vrouwen die twee keer per dag vers of bereid rood vlees aten.

Vrouwen die een portie vlees vervingen door vis, zagen de kans met 24 procent dalen; rood vlees wisselen voor gevogelte deed de kans met 19 procent dalen.

Hartaanval bij respondenten
Dat bleek uit een Amerikaanse analyse van de voedingsgewoonten van 84.136 vrouwen, 30 tot 55 jaar oud, tussen 1980 en 2006. De ondervraagden moesten invullen hoe vaak ze 116 voedingsmiddelen aten.

Tijdens het onderzoek kregen 2.210 vrouwen een niet-fatale hartaanval, terwijl 952 andere vrouwen stierven aan hart- en vaatziekten.

Bron van proteïnen en ijzer
"Onze studie toont aan dat rood vlees vervangen in je dieet enorme gezondheidsvoordelen kan hebben" aldus auteur Adam Bernstein.

Voedingsdeskundigen plaatsten daar meteen vraagtekens bij. "Er is een groot verschil tussen vers rood vlees, en bewerkt vlees zoals gehakt en hamburgers. Die zijn veel ongezonder. Vlees is een belangrijke bron van proteïnen en ijzer", aldus Marek Doyle.

Alternatief leven
Maar vegetariërs bewijzen dat het mogelijk is ijzer en proteïnen uit andere voedingsstoffen dan vlees te halen. Het is immers niet de eerste keer dat rood vlees in verband wordt gebracht met gezondheidsrisico's. De vetten in het vlees zouden een deel van de oorzaak zijn.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer volwassenen slapen met een teddybeer

Meer volwassenen slapen met een teddybeer


http://img38.imageshack.us/img38/8500/manmetteddybeer.jpg


De helft van alle Britten kan geen afscheid nemen van een knuffel uit de kindertijd, een derde knuffelt het ding nog vooraleer in slaap te vallen, zo leert een Britse rondvraag. Zelfs zakenlui zeulen hun kindervriend nog mee in hun koffer.

Volgens een Britse hotelketen Travelodge, die het onderzoek liet uitvoeren, duiken regelmatig oude knuffels tussen de lakens op. Een derde van alle volwassenen kan maar moeilijk afscheid nemen van een oude troostvriend en neemt het ding af en toe nog mee in bed.

Prins Charles
Volgens de ondervraagden reduceert de pluchen vriend de stress op het einde van de dag. Meer nog, 25 procent van de heren beweert de knuffel zelfs mee op zakenreis te nemen als herinnering aan thuis. Zelfs Prins Charles reist zelden zonder zijn kinderknuffel, zo beweerde eerder de Amerikaanse auteur Christopher Andersen.
 
Verloren knuffels
Volgens de hotelketen werden het voorbije jaar meer dan 75.000 verloren gewaande teddy's met hun baasjes opnieuw verenigd.
� Reageer (0)
16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cruiseschip doet 100 jaar na datum tocht Titanic over

Cruiseschip doet 100 jaar na datum tocht Titanic overEen cruiseschip zal binnen twee jaar de fatale tocht van de Titanic overdoen. Het zal dan exact honderd jaar geleden zijn dat de RMS Titanic de dieperik inging.

De trip wordt georganiseerd door de Britse reisorganisatie Miles Morgan Travel. Bedoeling is exacte de reis over te doen die de Titanic vorige eeuw aanvatte. Het cruiseschip, de Balmoral, zal op 8 april 2012 vertrekken vanuit Southampton en na haltes in het Franse Cherbourg en het Ierse Cobh koers zetten richting VS.
 
In de nacht van 14 op 15 april wordt halt gehouden op de precieze plaats waar de Titanic, na een aanvaring met een ijsberg, honderd jaar geleden zonk. Er zal een ceremonie ter herinnering van de slachtoffers worden gehouden. Daarna gaat het richting New York.
 
Verscheidene familieleden van slachtoffers en overlevenden van de ramp met de Titanic hebben al geboekt voor de trip.
� Reageer (0)
15-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer familiedrama voor Frans Bauer

Weer familiedrama voor Frans Bauer


http://img217.imageshack.us/img217/9898/fransbauer.jpgHet blijken barre tijden voor de familie Bauer: eerst verloor Frans zijn tante en later zijn oom aan zelfmoord, gisteravond kreeg de volkszanger te horen dat het 18-jarige neefje van zijn vrouw Mariska is verongelukt.

Frans trad gisteren op tijdens Rimpelrock in Hasselt, en probeerde de boel op stelten te zetten, maar anderhalf uur voor zijn optreden kreeg hij tragisch nieuws te horen van zijn vrouw Mariska. Haar neefje Nicky kwam om door een ongeluk op zijn scooter.

Nicky's vrienden stonden vrijdagavond nog wat met hem te praten, waarna hij wegreed op zijn scooter. Even later hoorden ze een klap en vonden ze Nicky met zijn scooter in het water. Zijn vrienden zijn opgevangen door de politie, meldt radiostadmontfoort.nl. Gisteren is Nicky aan zijn verwondingen overleden. Gisteren werd ook Frans' oom Giel begraven.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondagDe afbeelding “http://img174.imageshack.us/img174/3976/adrianacv3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermager door trager te eten

Vermager door trager te eten


http://img4.imageshack.us/img4/4945/vermageren1.jpgMensen die snel eten, hebben meer kans zich te overeten dan degenen die op een trager tempo kauwen. Wetenschappers denken dat snel eten de productie van hormonen stopt die de hersenen signaleren wanneer de maag vol is.


De onderzoekers vergeleken de bloedstalen van proefpersonen nadat ze 300 ml roomijs aan verschillende snelheden aten. Ze maten het niveau van hormonen die de hersenen signaleren dat de maag vol is en het tijd is om te stoppen met eten. Degenen die er 30 minuten over deden, hadden meer van deze hormonen in hun bloed, ook voelden zich meer voldaan dan de anderen die snel aten. Eerdere studies toonden aan dat het even voor je je voldaan voelt na het eten.


Deze resultaten bevestigen de volkslegenden dat je minstens twintig keer op je eten moet kauwen voor je het inslikt. Volgens professor Stephen Bloom bevestigen de resultaten dat werkmensen die snel hun lunch achter hun bureau eten in plaats van hun tijd te nemen, bijdragen tot de obesitasepidemie. "Door snel te eten of te lunchen achter de computer blijf je eten, waardoor je snel verdikt. Er is geen twijfel dat als je trager eet, je meer kans hebt om slank te blijven."
� Reageer (0)
14-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondsdolle vleermuizen doden 4 kinderen in Peru

Hondsdolle vleermuizen doden 4 kinderen in Peru


Vampiervleermuizen voeden zich met het bloed van dieren.


In een afgelegen gebied in Peru zijn vier kinderen van een stam gestorven nadat ze werden gebeten door hondsdolle vleermuizen, meldt de BBC. Bewoners riepen de hulp van de overheid in, omdat zij niet snapten waarom de kinderen waren overleden.

Het ministerie van Volksgezondheid stuurde medische teams naar de getroffen regio in het Amazonegebied, in het noordoosten van het land dichtbij de grens met Ecuador. Hulpverleners vaccineerden daar ruim 500 mensen die ook werden aangevallen door de vampiervleermuizen.

De dieren voeden zich normaal met het bloed van vee of wilde dieren, maar vallen soms mensen aan, vooral wanneer hun leefomgeving wordt aangetast. Sommige deskundigen zien daarom een verband tussen de massale aanvallen en de ontbossing in het Amazonegebied. Bewoners van het gebied wijzen ook op de ongebruikelijk lage temperaturen de jongste jaren in de regio.
� Reageer (0)
12-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronkenlap voor rechtbank omdat hij biertje opende

Dronkenlap voor rechtbank omdat hij biertje opendeEen Britse man moest voor de rechtbank verschijnen omdat hij een blikje Heineken opendeed op straat. De rechter verbaasde zich erover dat de zaak bij hem terechtkwam, en daardoor de belastingbetaler handenvol geld kostte.

Stephen Geddes (42) had na een reeks dronkemansincidenten het verbod gekregen om nog in het openbaar in het bezit te zijn van alcohol, zegt The London Evening Standard. In juni werd hij echter betrapt toen hij een blikje Heineken opendeed, vlakbij zijn woning.

Geddes werd veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijk, het volgen van een behandeling voor alcoholverslaving en het vervullen van 40 uren gemeeschapsdienst. Omdat het misdrijf een inbreuk op zijn vroegere voorwaardelijke staf betekende, kwam de zaak ook voor het Old Bailey Court, een rechtbank die zich normaal gezien over de ernstigste misdaden uitspreekt.

"Onrechtvaardig"
Rechter William Clegg snapte niks van de beslissing om deze zaak door te verwijzen. "Het enige wat de beklaagde deed, was een blikje openen", klonk het. "Dat is nu niet meteen alsof hij de kroonjuwelen gestolen heeft. Wie had kunnen denken dat een bierblikje zoveel geld zou kosten aan de gemeenschap?"

De rechter oordeelde dan ook dat het 'onrechtvaardig' zou zijn om Geddes een verdere straf op te leggen. "Ik stel voor om de voorwaardelijke veroordeling niet toe te passen", zei Clegg. "De beklaagde heeft vooruitgang geboekt, en lijkt zijn voorbije alcoholproblemen te boven gekomen."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen naar school bestrijdt stress bij kinderen

Wandelen naar school bestrijdt stress bij kinderen


http://img829.imageshack.us/img829/3488/kinderen.jpgKinderen die naar school wandelen hebben later op de dag minder strass dan degenen die door hun ouders met de auto gebracht worden, dat blijkt uit een recent onderzoek.

Bloeddruk
Een wandeling van anderhalve kilometer verlaagt de hartslag en bloeddruk, twee dingen die kunnen leiden tot hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Professor Roemmich bestudeerde 20 jongens en 20 meisjes tussen 10 en 14 jaar. De helft van hen zat in een stoel en bekeek beelden van een woonwijk en eindigden met een beeld van hun school. De andere helft wandelde een anderhalve kilometer op een loopband, ondertussen zagen ze beelden van een woonwijk op een scherm. Achteraf maakten ze een makkelijke test, de stijging van hun bloeddruk was drie keer zo hoog bij de eerste groep dan bij degenen die een gesimuleerde wandeling maakten. Het niveau van stress was ongeveer twee keer zo hoog bij de kinderen die de wagen naar school namen dan bij de actieve kinderen.

Voorkomen
Professor James Roemmich: "Cardiovasculaire ziekten ontwikkelen zich al tijdens de jeugd, dus als we een manier kunnen vinden om dat proces te vertragen, betekent dat een belangrijk voordeel voor de gezondheid." Eerder onderzoek toonde al aan dat negen op de tien leerkrachten vinden dat kinderen die naar school wandelen alerter zijn en beter werken eens ze in de klas zitten.

Vaker de auto
Professor Armstrong waarschuwt dat het aantal kinderen dat naar school wandelt de laatste twintig jaar ernstig daalt. "Uit Brits onderzoek blijkt dat 43 procent van de leerlingen in de lagere school nu met de auto gebracht wordt, hoewel de meerderheid van hen op twintig minuten wandelafstand van hun school wonen."
� Reageer (0)
10-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we onbewust accent gesprekspartner nabootsen

Waarom we onbewust accent gesprekspartner nabootsen


http://img686.imageshack.us/img686/9286/gesprekspartner.jpgMensen die praten met iemand met een ander accent bootsen dit onbewust na omdat ze een band willen creëren met hun conversatiepartner. Dat beweren psychologen.


Ook al gemerkt dat wanneer je met een Nederlander praat, je onbewust ook met een Nederlands accent begint te spreken?  Wetenschappers ontdekten dat dit een onbewuste strategie van de hersenen is om empatisch te zijn. Een Amerikaanse onderzoeker liet zijn vrijwilligers liplezen, ze konden allemaal goed horen en hadden hier geen ervaring. Ze moesten verschillende mensen bekijken terwijl ze 80 woorden met hun lippen vormden zonder geluid te produceren. De vrijwilligers moesten het woord herhalen waarvan ze dachten dat gezegd werd. Daaruit blijkt dat mensen meer kans hebben om een woord met het accent van de gesprekspartner te herhalen dan met hun eigen accent.


De onderzoekers denken dat dit komt doordat mensen een band willen creëren met anderen. "Deze imitatie dient als een sociale lijm, het helpt ons empathisch te zijn." Volgens experts is het mogelijk om een accent te zien in de lipbeweging van je gesprekspartner. "Mensen zijn imitatoren", aldus professor Lawrence Rosenblum.  "We imiteren subtiele aspecten van elkaars gedrag als houdingen en gezichtsuitdrukkingen, we bootsen ook elkaars spraakpatronen als snelheid en intonatie na. Soms nemen we zelfs een buitenlands accent over van de persoon waarmee we spreken. Dit kan tot gênante situaties leiden."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zag weer blije kinderen spelenhttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Nelly_Furtado.jpg?t=1251755428Ik zag opeens paarse bloempjes bloeien
het was gratis... helemaal voor niets
stilletjes heb ik ervan genoten
nieuw leven... het deed me werkelijk iets
 
 
Ik zag weer blije kinderen spelen
op de schommel,de wip, in het zand
ik heb alleen geen zon gezien vandaag
want dat heb ikzelf niet in de hand
 
 
ik Zag weer twee reigers bij de sloot
en genoot van het landschap, op de fiets
al trappend langzaam weer naar huis
want al dit moois... het kostte niets
 
 
Ik keek eventjes heel anders weer
tegen die alledaagse dingen aan
want waar ik eerst alles had zien sterven
zag ik nu weer nieuw leven staan.
� Reageer (0)
09-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bed van Willem Elsschot wordt geveild

Bed van Willem Elsschot wordt geveild
De Elsschotgekte komt dit najaar helemaal tot een kookpunt. Van de Antwerpse zakenman-schrijver, die momenteel geëerd wordt met het festival De Stad van Elsschot, is nu ook het echtelijk bed boven water gekomen. Dat wordt op zondag 28 oktober geveild bij het Antwerpse veilinghuis Bernaerts, zo staat vandaag te lezen in De Morgen.
 
"Normaal veilen wij geen bedden, tenzij het om een waardevol empirestuk gaat of zo", zegt Peter Bernaerts. "De waarde? Goh, mocht het niet van Elsschot afkomstig zijn, dan zouden wij de veiling echt niet doen. Maar dit sluit mooi aan bij zijn commerciële instinct. Wellicht is het iets voor de diehard-Elsschotfans of voor een literaire instelling? "
 
De veiling annex literair-mercantiele avond, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, vormt het sluitstuk van de negendelige Klara-radioserie Zot van Elsschot van programmamaker Pat Donnez, die vanaf 5 september wordt uitgezonden. In de reeks wordt de gekte gecultiveerd die een schrijver teweeg kan brengen.
� Reageer (0)
07-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smog in Moskou erger dan in recordjaar 2002

Smog in Moskou erger dan in recordjaar 2002

De smog en rook van de veenbranden rond Moskou zijn erger dan in het recordjaar 2002, zei het hoofd van het Russische Agentschap voor Gezondheid en Consumentenrechten (Rospotrebnadzor), Gennady Onishchenko, vandaag op een persconferentie bij het persbureau ITAR-TASS. "Gisteren vond ik nog dat de smog en rook van de bos- en veenbranden minder waren dan in 2002, toen ze het ergst waren sinds het begin van het derde millennium. Maar met wat we nu in het centrum van Moskou door de vensters van ITAR-TASS zien, kunnen we zeggen dat deze indicatoren dit jaar hoger liggen", zei de hoofdarts.
� Reageer (0)
05-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdams café kiest Lokhomo van het jaar

Amsterdams café kiest 'Lokhomo van het jaar'


http://img295.imageshack.us/img295/9979/lokhomo.jpg
De verkiezing vindt plaats tijdens de jaarlijkse Gay Pride-evenementen in Amsterdam.


De Nederlandse politie moet lokhomo's inzetten om potenrammers in de kraag te vatten. Die oproep klinkt van tijd tot tijd. Maar hoe ziet zo'n lokhomo er eigenlijk uit? Een Amsterdams café probeert die vraag te beantwoorden door de 'Lokhomo van het jaar' te verkiezen.

Het Amsterdams café 't Mandje bevestigde het nieuws naar aanleiding van een bericht in Het Parool. Het evenement vindt vrijdag plaats in het kader van de jaarlijkse Gay Pride.
 
Vijftien kandidaten
"Het ziet de ideale lokhomo eruit? Is het de geur? Is het de kleding? Is het de houding?", vraagt 't Mandje zich af op de eigen website. En: "Dit belooft grappig te worden. Maar de ondertoon is natuurlijk wel serieus: geweld tegen homo's deugt niet!"
 
De horecazaak heeft inmiddels al vijftien aanmeldingen van personen die meedingen naar de titel. De politie is niet betrokken bij het evenement. 't Mandje was een van de eerste cafés in Amsterdam waar homo's openlijk voor hun seksualiteit konden uitkomen.
� Reageer (0)
04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te vieze Nederlanders mogen niet meer op bus of in taxi

Te vieze Nederlanders mogen niet meer op bus of in taxi


http://img339.imageshack.us/img339/4310/teviezenederlanders.jpgRika Baars uit Creil is 91, en ze is boos. Zij en haar 52-jarige thuiswonende zoon Hans mogen niet meer mee met de regiotaxi of de bus. Ze zouden 'te vies' zijn. "We zijn afhankelijk van het openbaar vervoer, maar niemand wil ons meenemen", vertelt Baars aan het AD.

Haar zoon heeft last van de huidziekte psoriasis. "Maar hij heeft van de dokter een grote pot zalf gekregen en daarmee smeert hij zich elke dag trouw in." Dat kan echter niet helemaal voorkomen dat Hans een spoor van huidresten achterlaat.  Daarnaast zouden moeder en zoon beiden 'een onwelriekende geur' verspreiden.

Bij de gemeente Noordoostpolder, waar Creil bij hoort, weten ze wie de familie Baars is. "We kregen twee jaar geleden al berichten van Connexxion die meldde dat ze moeder en zoon niet meer wilden meenemen."

Speciale kaart
De gemeente besloot het stel een speciale kaart te geven voor de regiotaxi. Maar ook deze chauffeurs willen het gezin Baars niet meer meenemen. "Elke keer moet de taxibus worden schoongemaakt. Het is niet alleen luchten, maar ze laten een boel haren, schilfers en andere viezigheid achter."

Onzin, roept moeder Rika. "Ik was me elke dag van top tot teen. Ik ruik zelf helemaal niet dat ik vies ben, en ik zit er het toch het dichtst bovenop."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante pepers doen ook bloeddruk dalen

Pikante pepers doen ook bloeddruk dalen


http://img132.imageshack.us/img132/30/pikantepepers.jpg


Chilipepers werden al genoemd als wondermiddel om gewicht te verliezen. Nu zouden ze ook de bloeddruk verlagen, zo ontdekten Chinese wetenschappers na een studie bij ratten.

Dat staat te lezen in het vakblad Cell Metabolism. Ook werd genoteerd dat Chinezen uit het noorden vaker aan hoge bloeddruk leden in vergelijking met Chinezen uit het zuiden, waar ze vaker pikant eet.

Het ingrediënt dat de pepers zo pikant maakt, capsaïcine, zorgt er ook voor dat de aderwanden ontspannen en zo de productie van stikstofmonoxide te stimuleren, wat de bloedvaten beschermt tegen infecties en dysfunctie. Gevolg: de bloeddruk zal mettertijd dalen.

Deze studie is niet de eerste die de link legt tussen capsaïcine en een lagere bloeddruk, maar het is wel de eerste die op lange termijn de effecten op knaagdieren met hoge bloeddruk bestudeert.
Verder onderzoek is wel nodig om te bepalen hoeveel precies nodig is om een impact te hebben op mensen.
� Reageer (0)
03-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de vijf heeft binnen jaar spijt van huwelijk

Een op de vijf heeft binnen jaar spijt van huwelijk


http://img822.imageshack.us/img822/6315/huwelijk.jpgEen op de vijf pasgetrouwden heeft spijt van zijn huwelijk in het eerste jaar na hun grote dag, dat blijkt uit een recent Brits onderzoek.

Moeilijker dan verwacht
Uit een Britse enquête blijkt dat 20 procent van de ondervraagden tussen de 16 tot 54 jaar met twijfels op het eerste jaar van hun getrouwde leven terugkijken. Daarom vragen ze zich af of ze wel de juiste beslissing maakten om in het huwelijk te treden. 17 procent geeft toe dat het eerste jaar moeilijker dan verwacht was. 27 procent van hen geeft toe dat ze enkel trouwden omdat ze zich hiertoe verplicht voelden. Bijna de helft van degenen die scheidden had dat eerste jaar al spijt van hun huwelijk.

Ook blijkt dat mannen vaker de druk voelen om te trouwen, 43 procent van hen deed dit uit plichtsbesef. 27 procent van degenen met spijt trouwde zonder echt verliefd te zijn. Bij de gescheiden personen was dit de helft.
� Reageer (0)
02-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan helft tienermeisjes gepest vanwege uiterlijk

Meer dan helft tienermeisjes gepest vanwege uiterlijk


http://img706.imageshack.us/img706/479/gepest.jpg


Meer dan de helft van de jonge Britse vrouwen worden gepest op school vanwege hun uiterlijk. Dat blijkt vandaag uit een enquête.

Gewicht
Uit een onderzoek bij meisjes uit Engeland en Wales tussen 15 en 22 jaar blijkt dat 56 procent van hen verbaal, lichamelijk of via het internet werden gekwetst vanwege hun gewicht, hoogte of haarkleur. Slechts één op de vijf was gelukkig met haar uiterlijk. De helft van degenen die gepest werden spijbelde om deze reden, een meisje miste zelfs zes maanden school en deed niet mee aan haar eindexamens. De voornaamste reden om te pesten was gewicht, gevolgd door haarkleur, dit is vooral het geval bij meisjes met rode lokken. Andere redenen waren grootte, kledij en huidskleur. 60 procent van de gepeste meisjes kan gelukkig terecht bij een vriend, familielid of leerkracht voor hulp.

Dieet
53 procent van de tienermeisjes zegt dat ze sinds ze gepest werd op dieet is. Ongeveer 40 procent slaat daarom maaltijden over om slanker te worden, 17 procent is op dieet sinds haar twaalfde of jonger. Zes van de ondervraagde meisjes neemt laxeerpillen of braakt om af te vallen.

Onderzoeker Peter Gibson: "Het is triest dat jonge vrouwen geslagen en geschopt worden omdat ze zich niet de beste kledij kunnen veroorloven of dat ze beledigd worden op het internet vanwege hun gewicht."
� Reageer (0)
01-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieettips voor een platte buik

Dieettips voor een platte buik


http://img22.imageshack.us/img22/2793/dieettips.jpg
 
 


Het buikje is een onzeker punt voor veel vrouwen. Maar door de juiste dingen te eten vermijd je dat een opgeblazen gevoel je dikker doet lijken dan je bent.

Zout
Zout trekt water aan. Als je rijk gezouten voeding eet, zul je tijdelijk meer vocht ophouden. Wat zorgt voor een opgeblazen gevoel en extra gewicht. Door minder zout te eten, voorkom je niet alleen dat opgeblazen gevoel, het is ook goed voor je bloeddruk en beenderen. Voeg dus geen zout toe aan je voeding tijdens het koken of eten. En als je bereide gerechten koopt, controleer dan het zoutgehalte.

Koolhydraten
Vermijd voeding rijk aan koolhydraten als bananen, brood en pasta. Het bestanddeel glycogeen wordt namelijk samen met water opgeslagen. Door minder koolhydraten te eten train je je lichaam erin om deze extra energie te verbranden en de overbodige vloeistoffen af te voeren.

Rauw
Rauwe voeding neemt vaak veel plaats bij de spijsvertering, waardoor je buik opzwelt. Drie gekookte wortelen bezorgen je lichaam evenveel goede bestanddelen als rauwe, maar ze nemen minder plaats in. Dus als je voor rauwe groenten kiest, eet er dan minder van.

Kolen
Bloemkool, broccoli, spruitjes, uien, paprika's en citrusvruchten zorgen bij de vertering voor de aanmaak van veel gas. Als je een opgeblazen buikje wil vermijden, eet je er best zo weinig mogelijk van.

Kauwgom
Bij het kauwen slik je tegelijkertijd veel lucht in. Die raakt gevangen in je spijsverteringsstelsel, wat ook weer een opgeblazen buik veroorzaakt.

Suikervervangers
Xylitol, maltilol zijn suikervervangers die je vaak vindt in koekjes, snoep en energierepen. Je spijsverteringsstelsel kan ze niet opnemen en veroorzaken zo gas of soms zelfs diarree.

Vet
Chips en frietjes kunnen je buik opblazen. Het vet maakt je niet alleen dikker, het verteert ook moeilijk waardoor ze het gas in je spijsverteringsstelsel doen opstapelen.

Pikant eten
Pikante kruiden als zwarte peper, nootmuskaat, chilipoeder, mosterd, maar ook uien, look, azijn en ketchup stimuleren de productie van maagzuren, wat je spijsverteringsstelsel irriteert en je buikje dikker doet lijken.

Dranken
Van bruisende dranken weet haast iedereen dat al de bubbeltjes zorgen voor een opgeblazen gevoel. Maar ook alcohol, thee, koffie, chocolademelk en zure fruitsappen irriteren je spijsverteringsstelsel.

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!