Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie momenten

  Mooie momenten


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/karlijn-sileghem.jpg


  Mooie momenten
  zij gaan vlug voorbij
  tijden die nooit terug zullen keren
  geluk wat als zand door je vingers verdween
  levenslessen waar je veel van kon leren
 
  maak voor alles een plaatsje vrij in je hart
  geniet van het moment,
  wat er is in je leven
  niets op deze wereld
  wat blijvend kan zijn
  wat betekent niet nemen maar geven
 
  wat heet geluk
  als je het niet wilt zien
  neem altijd de tijd
  om je te bezinnen
  momenten eer je het weet zijn ze voorbij
  pluk de dag om opnieuw te beginnen
 
  mooie momenten die voorbij zijn gegaan
  vormen een schaduw  in ieders leven
  geniet daarom volop van ieder moment
  om de ander wat meer liefde te geven
� Reageer (0)
28-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rara, waar kijkt u eerst naar?

Rara, waar kijkt u eerst naar?

http://img846.imageshack.us/img846/5593/rarax.jpg


U krijgt een foto van een mooie vrouw te zien... waar kijkt u het meest naar? Het cliché-antwoord is: de borsten. Mis poes: zowel mannen als vrouwen kijken het langst naar het gezicht. Mannen kijken wél een derde langer dan vrouwen naar de borsten, al zijn Franse vrouwen ook opvallend geïnteresseerd in dat specifieke lichaamsgebied.

Uit 7 landen werden telkens 15 mannen en 15 vrouwen geselecteerd, evenredig verdeeld over de verschillende leeftijdsgroepen. Zij kregen allemaal dezelfde foto te zien voor 20 seconden, zonder dat er bij verteld werd wat ze moesten doen. Er werd dus niet gevraagd om de foto te bestuderen of memoriseren. Via infraroodcamera's werden de oogbewegingen van de respondenten gevolgd en kon exact worden gemeten waar ze naar keken en voor hoelang.

Opvallend genoeg wordt het meest tijd gespendeerd aan het gezicht: 25 procent van de tijd ging daar naartoe. Al is ook hier een verschil tussen mannen en vrouwen op te merken: vrouwen kijken naar de ogen, mannen naar de lippen. Op nummer twee staat, verrassing verrassing: de decolleté en het bekken krijgt het derde plaatsje.

Ook bij mannen is de aandacht voor het decolleté niet gelijk verdeeld. Deense mannen kijken het langst (ruim 4 seconden), op de voet gevolgd door de Fransen. Spaanse mannen zijn het minst geïnteresseerd: 2 seconden kijken ze.

Bij de vrouwen werd iets interessants vastgesteld: Françaises kijken bijna even lang naar de decolleté van een vrouw dan hun mannelijke landgenoten. Zij zijn van alle vrouwen ook het meest geïnteresseerd in de borsten (3,6 seconden). De Deense vrouwen komen ver achter en toch op de tweede plaats met 2 seconden. Britse vrouwen zijn het minst geïnteresseerd: zij kijken amper 1,5 seconden naar de decolleté.

Waar vrouwen dan wel op letten? De ring die de vrouw draagt. Britse vrouwen zijn het meest geïnteresseerd (2,5 seconde) gevolgd door de Deense en de Spaanse. Braziliaanse vrouwen zijn het minst geïunteresseerd: 0,6 seconden.

Vrouwen kijken een goed kwart van de tijd langer naar de ring dan mannen, die dat nooit langer dan 1,1 seconde volhielden. Spaanse, Deense en Amerikaanse mannen kijken nog het langst van alle mannen, Fransmannen kijken het minst.

Bij de vraag: 'wat is je het meest bijgebleven' antwoordden mannen spontaan 'de ogen' en 'de ring', terwijl het de vrouwen zijn die het langst naar deze keken.

Opvallend genoeg besteden mannen en vrouwen evenveel tijd aan het rechterhand (5 seconden, het haar (6 à 7 seconden) en het bekken (11 tot 12 seconden). 

Vervolgens werd gevraagd wat de mannen en vrouwen van de vrouw op de foto vonden. De meerderheid van de mannen en vrouwen vond de vrouw aantrekkelijk en sexy, al was de meerderheid bij mannen meer uitgesproken.

Meer vrouwen dan mannen vonden de vrouw 'vulgair', al was dat ook de tweede keuze bij mannen. Elegant werd niet met de dame in kwestie geassocieerd. Meer vrouwen dan mannen dachten dat ze beroemd en rijk was, meer mannen dan vrouwen vonden haar sympathiek en bescheiden. (br.hln)� Reageer (0)
27-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukhttp://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Stacie-Orrico-001.jpg


geluk zit in zoveel kleine dingen, soms
zomaar even de lach van een kind
laat het niet aan je voorbij gaan en voel
de liefde wat je daarmee ondervindt

zo je geeft .. zal je ook mogen ontvangen
aanvaardt de mens, zo hij wil zijn
zie om je heen leer ook te begrijpen
dat niet ieder hetzelfde kan zijn

geluk straal je uit, je kunt het ook delen
positief blijven denken, dat is de kracht
't zijn kleine dingen.. die waardevol blijken
als het geluk komt, wat nooit werd verwacht

kleine dingen , die aan je voorbij gaan
het leven van haast blijkt gewoon te zijn
maar,zo je de kleine dingen nog kan waarderen
zie deze dag dan ook met wat zonneschijn� Reageer (0)
26-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. BB King & Eric Clapton - Rock Me Baby

 BB King & Eric Clapton - Rock Me Baby

Klik op de foto om ze te beluisteren


� Reageer (0)
23-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder liet bijna euthanasie plegen op gezonde dochter


Moeder liet bijna euthanasie plegen op gezonde dochter


http://img259.imageshack.us/img259/5838/euthanasie.jpg


Een kerngezond Nederlands meisje was bijna uit het leven gestapt. Nina Blom dacht ruim 20 jaar geleden dat ze doodziek was. Het was haar moeder die haar deed geloven dat ze een gruwelijke spierziekte had. Gelukkig kon een attente kinderarts nog net ingrijpen. De vrouw onthulde haar verhaal in een boek en in het Nederlandse AD.

Maandenlang lag de toen 14-jarige Nina met strakke zwachtels rond haar benen en armen roerloos in bed. Nochtans was ze even gezond als de meeste andere tienermeisjes. Haar moeder diende haar via een maagsonde echter levensgevaarlijke medicijnen toe. Ze wist niet beter dan dat ze binnen enkele weken zou sterven. Daarom had Nina met haar ouders en haar huisarts al over euthanasie gesproken. "Ik kon niet verder", zegt ze aan het AD.

Een kinderarts in het laatste van in totaal 16 ziekenhuizen rook onraad en hij lichtte de kinderbescherming in. Nina werd meteen uit het ouderlijk huis gehaald. Hij was pas de eerste van de dokters die begreep dat de moeder van Nina het syndroom van Münchhausen by proxy had. Mensen die hieraan lijden, kennen aan iemand anders ziektes toe om zelf aandacht te krijgen. "Je ziet je kind als object, maakt het bewust ernstig ziek en sleept het van dokter naar dokter", zegt Nina. Een gruwelijke vaststelling: in Nederland zouden hierdoor jaarlijks vijf kinderen sterven.

Nina verloor door de verzonnen ziekte steeds meer van haar vrijheid. Eerst mocht ze niet meer buitenspelen, nadien mocht ze zelfs niet meer lopen. Haar artsen konden niets vinden, waardoor haar ouders steeds kwader werden. Haar moeder probeerde haar zelfs meermaals te wurgen. De buitenwereld en de dokters hadden niets in de gaten omdat Nina's moeder zich tegenover hen voorbeeldig gedroeg. Haar vader deed niet mee aan het 'ziek maken', maar hij gedroeg zich erg agressief en is volgens Nina even schuldig.

Uiteindelijk was het zelfs de vader die opperde dat euthanasie de enige optie was. "Als ze een hond was geweest, hadden we haar al lang laten afmaken", zei hij volgens Nina letterlijk. Nina, die om privacyredenen haar naam liet veranderen, heeft sindsdien nooit meer contact gehad met haar ouders. Daar heeft ze ook geen behoefte toe. Haar zus wil ze eventueel wel ooit nog terugzien. (br.hln)� Reageer (0)
22-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse verlovingsring dragen om lastige vragen te vermijden

 Valse verlovingsring dragen om lastige vragen te vermijden


http://img521.imageshack.us/img521/801/verlovingring.jpg


De feestdagen staan synoniem voor ontmoetingen met familieleden die je al even niet meer gezien hebt en dat betekent voor singles helaas ook een kruisverhoor over je liefdesleven. Een trend in Amerika is nu een valse verlovingsring te dragen om deze lastige vragen af te blokken.

In Amerika wordt er overmorgen Thanksgiving gevierd, deze feestdasg wordt vaak in familiekring gevierd. Dit veroorzaakt bij heel wat single vrouwen stress omdat ze niet graag vragen over hun liefdesleven beantwoorden. Nu is het er een trend voor vrouwen om een valse verlovingsring te kopen om zo te voorkomen dat kritische familieleden een oordeel vellen over hun burgerlijke status. Een vrouw zou namelijk maar zoveel medelevende blikken aankunnen nadat ze zegt dat ze nog (altijd) niet gehuwd is.

Extra tijd
De 31-jarige advocate Heather: "Ik keek er enorm tegenop om mijn moeder te bezoeken omdat ze me constant pestte met het feit dat ik en mijn vriend nog altijd niet getrouwd waren. Ook had ik schrik dat ze mijn vriendje weg zou jagen door haar gezeur. Ik was dertig, had een relatie van twee jaar en was nog steeds niet verloofd. Omdat ik wist dat dit ook niet het geval zou zijn tegen Thanksgiving, kocht ik een goedkope verlovingsring voor mezelf. Het werkte echt en het was uiteindelijk een geweldig bezoekje. Drie maanden later vroeg mijn vriend me wel ten huwelijk. Ik kocht mezelf wat extra tijd en voorkwam dat mijn moeder een zenuwinzinking kreeg."

Singles
Een juwelier, Ruta Fox, maakte een ring voor singles. Deze kreeg de naam de Ah-ring, bestemd voor beschikbare, maar gelukkige vrouwen. Hij is gemaakt van goud en bezet met diamanten. "De feestdagen zijn moeilijk voor singles, maar deze ring is voor vrolijke, zelfzekere vrouwen, de gelukkige vrijgezel bestaat, daar staat dit juweel symbool voor", aldus de uitvindster. Het idee slaat aan, celebs als Tyra Banks, Teri Hatcher en Anne Hathaway dragen deze ring. Ook Oprah Winfrey, waarschijnlijk de bekendste ongehuwde vrouw in Amerika, is fan: "In plaats van te wachten op de Ware om je een ring te geven, beslis je zelf dat je het waard bent om een juweel te krijgen." Getrouwde en verloofde vrouwen hebben een ring, waarom zouden succesvolle vrouwen zichzelf niet mogen belonen.

Kritiek
Hoewel Heather overtuigd is van de voordelen, zijn er heel wat tegenstanders van deze trend. Ze zien het als een extreme oplossing om de familie te plezieren. Je bouwt met zo'n ring een web van leugens om je heen, dat gaat zicht uiteindelijk wreken. Want als je een jaar later nog steeds niet getrouwd bent, mag je het opnieuw aan alle familieleden gaan uitleggen, want zij wachten ondertussen wel op een huwelijksuitnodiging. Als volwassen vrouw sta je in voor je eigen beslissingen, als je niet wil trouwen, dan moet je je hier niet voor schamen, maar hier eerlijk voor durven uitkomen en de verantwoordelijkheid voor opnemen.

Wie moet liegen tegen zijn ouders om aanvaard te worden, heeft naast de druk om te trouwen ook nog andere problemen, aldus critici. Eerder dan te liegen kun je ook uitleggen waarom je alleen door het leven gaat dat je hier geen verantwoording over hebt af te leggen en snel het gesprek op een ander onderwerp brengen.� Reageer (0)
18-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op de 3 meisjes neemt pil om andere reden dan anticonceptie

1 op de 3 meisjes neemt pil om andere reden dan anticonceptie


http://img812.imageshack.us/img812/17/anticonceptie.jpg


Eén op de drie tienermeisjes die de pil neemt, doet dat niet om een zwangerschap te voorkomen. Veel meisjes gebruiken het om de menstruele pijn te verlichten, regelmatiger te menstrueren, migraines te voorkomen of acne te behandelen. Dat blijkt uit Britse cijfers, maar die zijn wellicht vergelijkbaar met ons land.

Volgens studieleidster Rachel Jones van het Guttmacher Institute was dit het eerste onderzoek dat peilde naar het gebruik van de pil om andere redenen dan anticonceptie. "Mijn collega's en ik waren erg verbaasd over de resultaten."

Voor het onderzoek werden interviews gebruikt met 7.356 vrouwen tussen 15 en 44 jaar. Aan de pilgebruikers werd gevraagd of ze die om andere redenen namen dan als anticonceptiemiddel, zoals pijn tijdens de menstruatie, behandeling tegen acne of tegen een onregelmatige menstruatie.

"Veel vrouwen gebruikten het nog om andere redenen dan die in onze lijst", zegt dr. Jones. "Sommige vrouwen in de premenopauze nemen de pil bijvoorbeeld om de overgang naar de menopauze vlotter te doen verlopen."

In Groot-Brittannië neemt ongeveer 18 procent van de vrouwen tussen 15 en 44 jaar de pil. Volgens het onderzoek neemt 14 procent daarvan de pil om niet-contraceptieve redenen. Ongeveer de helft heeft zelfs nog nooit seks gehad.

Bovendien blijft 9 procent van de seksueel actieve vrouwen de pil ook gebruiken als ze drie maanden of langer geen seks hebben. "Zo blijven ze voorbereid, maar genieten ze ook van de voordelen, zoals minder menstruele pijn."

Jones hoopt dat ze met haar onderzoek mensen bewust maakt dat tieners en vrouwen de pil echt om gezondheidsredenen nemen en dat het niet noodzakelijk betekent dat ze seksueel actief zijn. "Nog steeds weigeren sommige dokters de pil voor te schrijven aan tienermeisjes die problemen hebben met hun menstruatie, omdat ze nog geen seks hebben", aldus dr. Jones. (br.hln)� Reageer (0)
17-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hebben vaker een 'gebroken hart

Vrouwen hebben vaker een 'gebroken hart'


http://img843.imageshack.us/img843/9933/gebrokenhart.jpg


Vrouwen hebben zeven tot tien keer meer kans op een 'gebroken hart'. Dat is een syndroom waarbij plotse of langdurige stress, zoals een pijnlijke breuk of sterfgeval, voor hartproblemen zorgt. Gelukkig herstellen de patiënten meestal volledig, zonder blijvende schade.

Het klassieke geval is "een vrouw die net haar man verloren heeft", aldus hartspecialiste Mariell Jessup van de University of Pennsylvania. Maar het kan bijvoorbeeld ook voorkomen als je te weten komt dat je de lotto gewonnen hebt.

Een 'gebroken hart' ontstaat als een grote schok de adrenaline en andere stresshormonen als een razende door je lichaam doet gieren. Dat zorgt ervoor dat de belangrijkste pompkamer van je hart niet meer goed werkt. Patiënten krijgen daardoor dezelfde klachten als bij een hartaanval, zoals een drukkende pijn op de borst. Er is echter geen sprake van een opstopping van de aderen, die meestal verantwoordelijk is voor een infarct.

Dr. Abhishek Deshmukh van de University of Arkansas behandelde enkele van deze gevallen en stelde vast dat het vooral om vrouwen ging.

De gegevens van 1.000 Amerikaanse ziekenhuizen leerde hem dat er in 2007 6.229 gevallen waren, waarvan slechts 671 mannen. Nadat hij factoren zoals een hoge bloeddruk en roken uitsloot, kwam hij tot de vaststelling dat vrouwen 7,5 keer meer kans hebben op het syndroom dan mannen.

Daarnaast bleek het 'gebroken hart' ook drie keer meer voor te komen bij vrouwelijke 55-plussers. Maar jongere vrouwen hadden 9,5 keer meer kans op het syndroom van mannen van hun leeftijd.

"Niemand weet hoe dat komt", zegt cardioloog dr. Abhiram Prasad van de Mayo Clinic, die ook al onderzoek deed naar het syndroom. "Het is de enige hartaandoening waar vrouwen gevoeliger voor zijn."

Eén theorie stelt dat hormonen een rol spelen, terwijl een andere suggereert dat mannen meer adrenalinereceptoren hebben op de cellen van hun hart. "Daardoor kunnen mannen misschien beter omgaan met stress", aldus dr. Deshmukh.� Reageer (0)
14-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rommel maakt je dik

Rommel maakt je dik (en zo doe je er iets aan)


http://img80.imageshack.us/img80/8094/rommel.jpg


Een krant op de tafel, rondslingerend speelgoed, een berg afwas, vergeten kledingstukken, enzovoort. Is jouw huis ook een echt slagveld? Dan is er een grote kans dat dit een slechte invloed heeft op jouw eetgewoonten. Maar geen nood, want je kan er iets aan doen.

In haar nieuwe boek 'Does This Clutter Make My Butt Look Fat?" begint psychologe Frances Childs met opvallend uitgangspunt: je dieet lijdt onder een rommelige levensstijl. "Rommel stapelt zich op omdat we de controle erover verliezen, net zoals gewicht zich opstapelt omdat we onze eetgewoonten niet meer in handen hebben."

"Velen onder ons krijgen er mee te maken: oude tijdschriften liggen op een hoopje in de gang, lege schoendozen onder de trap, oud speelgoed op zolder, ... De gedachte aan opruimen maakt ons moe, dus leren we met de rommel leven, hoe zeer we die ook haten. Net zoals we doorgaan met onze oude eetgewoonten, ook al weten we dat ze ongezond zijn."

"Gewichtsproblemen worden volgens mij veroorzaakt door je levensstijl: rommel, chaos en vet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je huis is dus niet alleen een weerspiegeling van je geest, maar ook van je lichaam."

"Als je steeds meer post op de eettafel legt om 'later te bekijken' en naar een chocoladereep grijpt 'om op de been te blijven", dan is het tijd om je leven te veranderen. In een eerste stap moet je je levensstijl en je omgeving herevalueren. Want als de voetbalspullen van je zoon op het aanrecht liggen, dan zal je er geen groenten op snijden."

"Als je systematisch de rommel in je leven aanpakt, zal je echter meteen resultaten zien. Het geeft je een vrij gevoel, je krijgt controle over je omgeving en ... over je gewicht! Plannen en routine zijn de kernwoorden om de rommel weg te krijgen en om over te schakelen op gezonde voeding."

1. Begin bij de keuken. Alles wat je het voorbije jaar niet gebruikt hebt, kan je wegsmijten. Haal alles uit je kasten en verwijder ook alle rommel van het aanrecht.

2. Maak ruimte in je koelkast en bewaarkasten door alle producten die over tijd zijn weg te smijten.

3. Herorganiseer je keuken en verwijder alles wat er niet hoort, dan kan je er efficiënt werken. Je hebt bijvoorbeeld maar één vergiet nodig, geen zes. Zorg er ook voor dat je potten en pannen binnen handbereik staan.

4. Maak voldoende tijd vrij voor de andere kamers in huis. Pak één ruimte per keer aan en doe dat op je gemak. Alles wat geen plaats heeft, is rommel.

5. Doe iets aan je voedingsgewoonten. Denk aan het lichaam dat je wil en maak een lijst van voedingsmiddelen die je daarbij kunnen helpen. Beslis op voorhand wat je gaat eten en zorg voor volwaardige maaltijden, geen snacks. Maak een lijstje van alles wat je nodig hebt, en hou je bij dat lijstje.

"Als je de rommel uit je leven bant, dan herwin je de controle en geef je jezelf kans op een gelukkiger leven. Voor veel mensen hangt geluk samen met slanker zijn, niet te mager, en met het behouden van dat gewicht. Rommel maakt je dus inderdaad dik, maar dat hoeft niet zo te blijven", aldus Frances Childs. (br.hln)� Reageer (0)
13-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succesvoller met de juiste glimlach

Succesvoller met de juiste glimlach


http://img88.imageshack.us/img88/8051/glimlach.jpg


Een lach verraadt meer dan je lief is. Lach je te snel of te breed, denken anderen al snel dat je niet te vertrouwen bent. Onderzoekers uit Glasgow onderscheiden drie types van glimlachen die te vermijden zijn.

Heel wat mensen gebruiken een lach op een eerste vergadering als een manier om je ideeën door te drukken tijdens een vergadering. De studie, opgezet door een adviserend zakenkantoor, maakt duidelijk dat de manier waarop je lacht al dan niet een positieve indruk achterlaat.

Te mijden zijn:
1.    The Enthusiast: een grootse lach waarbij je de tanden toont
2.    The Robot: een kort, vriendelijk lachje
3.    The Big Freeze: een vaste grimas

Opbouwende lach
"Meteen lachen als iemand naar je toe komt, is niet de manier om oprecht over te komen", stelt onderzoeker Lesley Meechan. "Mensen houden eerder van een trage, natuurlijk opbouwende lach. Dat zie je aan het ganse lichaam en lijkt meer gemeend en oprecht".� Reageer (0)
11-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemmen in je hoofd? Herinneringen zijn de oorzaak

Stemmen in je hoofd? Herinneringen zijn de oorzaak


http://img710.imageshack.us/img710/5683/stemmeninjehoofd.jpg


Als mensen stemmen horen die er niet zijn, wordt dat waarschijnlijk losgemaakt door herinneringen. Dat stelt Utrechts neurowetenschapper Kelly Diederen.

De vorser onderzocht de hersenen van 15 mensen die stemmen horen door ze in een MRI-scanner te leggen en ze te vragen op een knop te drukken als ze stemmen hoorden.

Uit de beelden van de hersenen bleek dat er vlak voor het horen van de stemmen een verandering in activiteit optrad in het hersengebied dat betrokken is bij herinneringen en geheugen. "Daarna, tijdens het horen van stemmen, zie je dat de taalgebieden van hersenen geactiveerd worden. Dat gebeurt meer in de rechter- dan in de linkerhersenhelft. Dat is opvallend omdat de normale taal zich meer links dan rechts afspeelt in de hersenen", aldus Diederen.

"Dit is een eerste stap naar het begrijpen hoe de stemmen werken. Dit kan uiteindelijk naar een goede behandeling leiden. Als je weet waar de hersenactiviteit zit, kan je ook gaan proberen om die gerichter af te remmen", aldus Diederen. Zeventig procent van de schizofreniepatiënten hoort wel eens stemmen, maar het komt ook voor bij gezonde mensen. Voor driekwart van de schizofreniepatiënten werkt antipsychotische medicatie. Voor de rest moet nog een passende behandeling gevonden worden.

Vaak hebben mensen die stemmen horen, in het verleden een traumatische ervaring gehad.� Reageer (0)
09-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo baasje, zo hond: man maakt agressief kantje in hond los

Zo baasje, zo hond: man maakt agressief kantje in hond los


http://img684.imageshack.us/img684/3268/zobaasjezohond.jpg


Honden die met een mannelijk baasje gaan wandelen, zijn vier keer agressiever dan die met een vrouwelijk baasje. En ook wandelen aan de leiband zorgt ervoor dat honden wilder blaffen naar hun soortgenoten dan wanneer ze los mogen lopen.

Het zijn slechts enkele resultaten van een recentie studie naar het wandelgedrag van meer dan 2.000 honden.

Onderzoekers van de Tsjechische Mendel University bestudeerden daarin het effect van de leeftijd, geslacht en grootte van de hond, het geslacht van zijn baasje en het gebruik van een leiband op het gedrag van de hond.

De verrassendste vaststelling was dat het geslacht van het baasje het meest invloed heeft op het gedrag van de hond ten opzichte van zijn soortgenoten.

"We veronderstellen dat de agressiviteit van een hond tijdens een wandeling in verband staat met de agressieve neigingen en impulsiviteit van zijn baasje", schreven Petr Reza en zijn onderzoeksteam. "Honden zijn namelijk perfect in staat om het sociale en communicatieve gedrag van mensen te lezen en na te bootsen."

Opvallend is ook dat de aan- of afwezigheid van een leiband een groot verschil kan maken. Zo snuffelden loslopende honden meer aan elkaar, maar bedreigden ze elkaar ook zo'n twee keer minder.

"Dat is hoogstwaarschijnlijk omdat de honden gefrustreerd zijn wanneer ze aan een een leiband lopen", zegt Inga Fricke van de Sheltering and Pet Care Issues van de Amerikaanse Humane Society. "Dat noemen we leibandfrustratie of zelfs leibandagressie."

Ten slotte werd ook vastgesteld dat vrouwelijke honden zich zowel amuseren met mannelijke als met vrouwelijke speelkameraadjes, maar dat mannelijke honden minder geneigd zijn om met hun geslachtsgenoten te spelen.

"Dat is logisch", zegt Lisa Peterson van de American Kennel Club. "Vrouwtjes voeden puppy's op en moeten vaak met hen spelen. Dat hoort bij de verzorging en opvoeding, dus zijn ze genetisch voorbestemd om meer te spelen."� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook depressieve papa's kunnen gedragsproblemen veroorzaken

Ook depressieve papa's kunnen gedragsproblemen veroorzaken


http://img207.imageshack.us/img207/2306/depressief.jpg


Dat een depressie van een moeder effect heeft op het gedrag van haar kinderen, werd al vaak wetenschappelijk bewezen. Maar nu werd eindelijk ook onderzocht of er een link is tussen een depressieve papa en gedragsproblemen bij zijn kinderen. En dat is inderdaad het geval.

Dat blijkt althans uit een vierjarige studie bij zo'n 2.000 kinderen, dat geleid werd door Dr Michael Weitzman van het NYU's Langone Medical Center.

Zij stelden vast dat kinderen die samenleven met een vader die te kampen heeft met mentale gezondheidsproblemen en depressies, zelf ook meer kans hebben op gedrags- en emotionele problemen. Dat blijkt namelijk in 11 procent van de gevallen zo te zijn.

Kinderen met mentaal gezonde ouders hebben slechts 6 procent kans op gedragsproblemen, terwijl kinderen met een depressieve moeder 19 procent risico hebben. Voor kinderen met twee depressieve ouders is het nog erger: zij hebben 25 procent kans op emotionele problemen.

Dr. Weitzman: "Ik denk dat de impact van vaders op hun familie en het leven van hun kinderen sterk onderschat wordt. We hopen dan ook dat onze bevindingen ervoor zullen zorgen depressies bij vaders sneller ontdekt én beter behandeld worden."� Reageer (0)
06-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse dikke vrouw krijgt als eerste maagpacemaker

Britse dikke vrouw krijgt als eerste maagpacemaker


http://img812.imageshack.us/img812/103/maagpacemaker.jpg


Een Britse vrouw van ruim 107 kilo krijgt woensdag als eerste een toestel in haar maag dat impulsen geeft aan de hersenen dat de maag verzadigd is, zelfs al heeft de persoon amper gegeten. Het revolutionair toestel moet obese personen trainen om normaal te eten.

Sensoren in de maagwand detecteren wanneer er voedsel in de maag komt. Die impulsen prikkelen daarop hersenzenuwen dat deze verzadigd is.

Sociaalnetwerksite
Een ingebouwde timer zorgt ervoor dat het toestel uitgeschakeld is op tijdstippen dat de patiënt mag eten. Data van de patiënt kunnen via wifi naar artsen gestuurd worden. Die informatie kan op pc of smartphone en via een sociaalnetwerksite myabiliti.com geconsulteerd worden. De "maagpacemaker" heeft ook een ingebouwde accelerometer, die bewegingen meet.

Alternatief maagverkleining
Het toestel, 'Abiliti' genoemd en ontwikkeld door de Amerikaanse firma Intrapace, wordt gezien als een mogelijk veiliger alternatief op de klassieke maagchirurgie. Het ruim 11.000 euro kostende apparaat werd getest bij 200 Spanjaarden en Duitsers en kreeg recent toelating van Europa om op de markt gebracht te worden. De onderzoeksresultaten toonden dat gebruikers ongeveer een derde van hun overgewicht op een jaar verloren.

Overgewicht voorkomen
De wetenschappers die het toestel ontwikkelden, zeggen dat het ooit tijdelijk gebruikt kan worden bij mensen met overgewicht, om te vermijden dat ze obees worden. (br.hln)� Reageer (0)
04-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotse behaalt rijbewijs terwijl ze weeën heeft

Schotse behaalt rijbewijs terwijl ze weeën heeft


http://img32.imageshack.us/img32/8818/weenr.jpg


Van doorzettingsvermogen gesproken. De Schotse Emma French wilde zo graag haar rijbewijs halen dat zelfs weeën haar niet konden tegenhouden.

De twintigjare vrouw was die ochtend om 4 uur opgestaan nadat haar water gebroken was. Haar familie raadde haar aan om naar het ziekenhuis te gaan, maar French wou er niks van weten. "Ik heb zo lang liggen wachten om mijn examen af te leggen", vertelt ze in de Daily Mirror. "Ik was vastbesloten om te slagen."

French trok dus naar het examencentrum, maar verzweeg haar toestand voor de rij-instructeur. Ondanks weeën die om de tien minuten terugkwamen, slaagde ze met succes. Met haar rijbewijs in de hand reed ze vervolgens naar het ziekenhuis. "Mijn familie wilde me een lift geven, maar ik wilde zelf rijden", zegt ze.

"Als ik een doel voor ogen heb, stop ik niet voor ik het bereikt heb", aldus French. "Ook al denkt iedereen nu dat ik gek ben. Zelfs de vroedvrouwen. Ze begrepen niet goed dat ik felecitaties kreeg voor mijn baby én mijn rijbewijs." (br.hln)� Reageer (0)
02-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleedhokjes vol bacteriën: vermijd deze vieze gewoontes

Kleedhokjes vol bacteriën: vermijd deze vieze gewoontes


http://img341.imageshack.us/img341/4493/kleedhokjes.jpg


Heel wat vrouwen gruwelen bij de gedachte aan de openbare kleedkamers van een zwembad of fitness. Ons omkleden in het gezelschap van vreemden, tot daar aan toe, maar de aanwezige bacteriën, dat gaat te ver. Het is dus heel belangrijk om de volgende vieze gewoontes te vermijden.

1. Naakt op de bank zitten

Denk twee keer na voor je zonder kleren op een bank in de kleedkamer gaat zitten, want je weet niet welke microben daar rondzwerven. Het is onmogelijk om na te gaan hoe vaak die banken worden gedesinfecteerd, of wie er voor jou - in bezwete kleren en met vuile schoenen - op de bank heeft gezeten. Niet proper dus, dat is zeker!

Neem dus altijd een extra handdoek mee, zodat je direct contact met de bank kunt vermijden. Zo voorkom je infecties die worden doorgegeven door contact via de huid.

2. Neerzitten op het toilet

Aangezien openbare toiletten nooit de properste plaatsen zijn, is het belangrijk om ook niet rechtstreeks op het toilet te gaan zitten. Vermijd contact door boven het toilet te balanceren (goed voor je dijspieren!) of door gebruik te maken van de afdekhoesjes.

Probeer ook niet door te spoelen met je blote hand, maar gebruik bijvoorbeeld een schoen. Blijf ook niet te lang in het wc-hokje staan, want tijdens het doorspoelen komen er heel wat bacteriën vrij.

3. Te lang in de sauna blijven

Een bezoekje aan de sauna biedt heel wat voordelen: het doet wonderen voor je stijve of pijnlijke spieren, is goed voor je hart, vermindert de stress en zorgt waarschijnlijk ook voor minder verkoudheden. Toch is het belangrijk dat je slechts 15 à 20 minuten in een sauna blijft, om oververhitting te voorkomen.

Tekenen van oververhitting of uitdroging zijn vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn of maagkrampen. Als je daarmee te maken krijgt, moet je de sauna onmiddellijk verlaten en wat water drinken.

4. Rondlopen in natte of bezwete kledij

Zorg ervoor dat je meteen na het sporten je natte en bezwete kleren uittrekt. Niet alleen omdat ze stinken, maar ook omdat warme, vochtige kleren een voedingsbodem zijn voor bacteriën. Trek daarom zo snel mogelijk droge kleren aan, liefst na een douche.

Daarnaast is het ook belangrijk om de kleren zo snel mogelijk na je thuiskomst te wassen, of ten minste uit je sportzak te halen. Als je die te lang laat zitten, kan je sportzak namelijk ook geïnfecteerd raken.

5. Drinken van het douchewater

Drink jij ook wel eens van het water tijdens een douche? In een openbare douche is dat nochtans geen goed idee! Niet alleen de douchekoppen trekken bacteriën aan, maar ook in de watertank zelf leven vaak veel ziektekiemen.

Als je graag drinkt tijdens het douchen, neem je dus beter zelf een flesje water mee.

6. Op blote voeten in de douche gaan

Aangezien zo veel mensen de openbare douches gebruiken, is de warme omgeving zeer geliefd bij schimmels en virussen. Om wratten en voetschimmels te vermijden, is het dus belangrijk dat je slippers draagt in de douche. Niet vergeten dus! (br.hln)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!