Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slippertje met zwarte man


Slippertje met zwarte man


http://img35.imageshack.us/img35/1484/babyblackandwhite.jpgEen vrouw uit het Nederlandse Wassenaar heeft tegenover haar man letterlijk kleur moeten bekennen. Haar eveneens Nederlandse blanke echtgenoot was in een Haags ziekenhuis getuige van de bevalling van zijn vrouw. Echter, in plaats van een blanke baby, schonk ze hem tot zijn grote verbazing een diep donker kindje. Dat meldt De Telegraaf.

Naast de pot gepist
Meteen na de bevalling moest de overspelige Wassenaarse volgens getuigen met schaamrood op haar wangen bekennen dat haar echtgenoot niet de biologische vader was van het zopas geboren kind. Ze bleek negen maanden eerder een slippertje te hebben gemaakt met een negroïde man.

Als een bom
Zowel bij de kersverse 'vader' als bij de families van de twee echtelieden is het nieuws volgens als een bom ingeslagen. Een goede bekende van de familie zegt: "Hij was echt verbijsterd. Zijn vrouw kon niet anders dan de hele affaire opbiechten."

Koffers gepakt
De bedrogen echtgenoot zou inmiddels zijn koffers hebben gepakt. Een medewerker van het ziekenhuis bevestigt het verhaal.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fans met ticket hebben keuze:


Fans met ticket hebben keuze: geld terug of souvenir


http://img33.imageshack.us/img33/5683/michael1f.jpg 
De 750.000 fans die een ticket hadden gekocht voor de vijftig geplande concerten van Michael Jackson in Londen, kunnen naar verluidt hun geld terugkrijgen. Ze mogen de kaartjes, die tussen 60 en 180 euro kostten, ook inruilen voor een holografisch souvenirticket waarop Michael lijkt te dansen. Zo hopen de organisatoren toch nog heel wat geld te recupereren. Ook is er sprake van dat enkele van de geplande concerten door Janet Jackson en de Jackson Five zullen worden afgewerkt. Ook het gebruik van een 'virtuele' Michael Jackson is een denkpiste.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daphnae


Archeologen vinden enorme gebouwen in Egyptische vestiging Daphnae


http://img15.imageshack.us/img15/6231/egyptez.jpg


Archeologen hebben in de oud-Egytische militaire stad Daphnae de overblijfselen van reusachtige gebouwen uit 700 voor Christus opgegraven. De resten werden aangetroffen in de oostelijke rand van de Nijldelta.

De vestiging, die voor het grootste deel dateert uit de tijd van farao Psammetichus I (664 - 610 v. Chr.), was 380 op 625 meter groot. Rondom de stad zou een 13 meter sterke muur hebben gestaan.

Tempel
Het Egyptische opgravingsteam ontdekte drie op elkaar volgende zalen, een tempel uit kalksteen en een klein paleis met 8 kleine ruimtes. Op het terrein, dat naast de moderne stad Ismailija ligt, bevinden zich ook 22 grote voorraadgebouwen. Die zouden dienst hebben gedaan als opslagplaats voor wapens en voedsel. (br.hln)

� Reageer (0)
29-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farrah Fawcett wordt dinsdag begraven


Farrah Fawcett wordt dinsdag begraven


http://img20.imageshack.us/img20/7496/farrahfawcett1.jpgDe overleden Amerikaanse actrice Farrah Fawcett wordt dinsdag in een kathedraal in Los Angeles begraven. Media en publiek krijgen geen toegang tot de ceremonie. Dat meldt de gespecialiseerde nieuwssite E!Online. Fawcett, die in de jaren zeventig en tachtig roem vergaarde als steractrice in de televisieserie Charlie's Angels, overleed donderdag op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer burenruzies door barbecues en zonnig weer


Meer burenruzies door barbecues en zonnig weer


http://img294.imageshack.us/img294/2071/burenuzie1.jpg
In Nederland hebben ze uitgerekend dat bij mooi zomers weer het aantal burenruzies verdubbelt. Jelle Egas, woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen, bevestigt dat het aantal meldingen van vechtende buren elke zomer een piek vertoont. De politie spreekt vooral van een groeiend aantal klachten over geluidsoverlast.

Maar ook een streepje zonlicht dat wegvalt door een te hoge erfafscheiding of de geur van grillend vlees doen mensen vaak in de rooie gaan.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toyota laat rolstoel besturen door hersenen


Toyota laat rolstoel besturen door de hersenen


http://img3.imageshack.us/img3/6898/rolstoel.jpgHet Japanse Toyota, de grootste autobouwer ter wereld, heeft een systeem voorgesteld voor snelle analyse van de hersenactiviteit, dat mensen moet toelaten om een rolstoel te besturen door gedachten.

Hersenbesturing
De laatste tijd wordt veel aandacht besteed aan de technologische ontwikkelingen rond hersenbesturing, luidt het bij Toyota. "Die laten interactie toe tussen oude of mindervalide mensen en hun omgeving aan de hand van gedachten, zonder dat ze daarvoor hoeven te praten."

Snelheid van uitvoering
Het systeem zou zich volgens Toyota onderscheiden door zijn snelheid van uitvoeren. De gebruikte algoritmes laten toe om "de analyse te maken in 125 milliseconden, tegenover verschillende seconden bij de conventionele methodes". Nog volgens Toyota worden verschillende projecten uitgevoerd om de technologie te gebruiken voor diverse toepassingen, vooral dan in de medische wereld. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooiste boek ter wereld kost 100.000 euro


Mooiste boek ter wereld kost 100.000 euro


De afbeelding “http://img510.imageshack.us/img510/6201/boekrv7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Een kaft uit marmer, een tekst op perkament, eeuwenoude inkt en slechts 99 exemplaren: geen wonder dat het "mooiste kunstboek ter wereld", gewijd aan Michelangelo, een fortuin kost. Maar is 100.000 euro toch niet ietwat overdreven? "De prijs kan hoog lijken als je het als een boek beschouwt, maar dit is eigenlijk een kunstwerk. Verzamelaars zien dit werk als een soort mecenaat", verduidelijkt AFP, een Italiaanse groep die gespecialiseerd is in luxetijdschriften en -boeken. Het boek is 68 cm hoog, 42 cm breed, telt 264 pagina's en weegt in totaal 24 kilogram.

Het neemt een drie- à zestal maand in beslag om één boek tot in de puntjes af te werken. Intussen zijn er twintig exemplaren volledig klaar, waarvan een tiental al een bestemming gevonden hebben. Tussen de kopers bevinden zich ondermeer het museum van Prado en twee rocksterren. Wie niet zoveel centjes heeft, kan altijd terecht op de website van FMROnline.
� Reageer (0)
28-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reizen met kinderen op de achterbank


Reizen met kinderen op de achterbank


http://img37.imageshack.us/img37/9332/inderenopdeachterbank1.jpgMet je gezin op vakantie is leuk, maar vermoeiend. Vooral wie met de auto gaat, weet hoe het voelt om met een bende joelende kids op de achterbank achter het stuur te kruipen. Travelkids.be sprokkelde een aantal tips om de kleintjes onderweg bezig te houden en stressvrij op je bestemming te arriveren.

1. Ben je lang onderweg, tracht dan met inkleurtekeningen aan te geven hoe ver je al gevorderd bent, dat laat het rijden, vliegen of varen gevoelsmatig minder 'oneindig' lang lijken.

2. Favoriete speeltjes gaan mee. Geef je kind een rugzak die het naar hartelust kan vullen. Eigen gekozen speelgoed kan van onschatbare waarde zijn onderweg. Ideaal zijn kleurboeken, puzzels, plastic dierenplakfiguren voor op de ramen en zelfs de nintendo. De allerkleinsten beleven uren plezier aan een doosje met spullen om mee te rinkelen en rammelen. Veel kinderen vinden het geweldig om een eigen stuurtje te hebben en mee te rijden. Gezelschapsspelletjes kunnen met 2 gespeeld worden op de achterbank. De favoriete knuffel mag natuurlijk niet ontbreken bij een dutje.

3. Zorg voor genoeg fris drinken, fruit en wat koekjes. Een klein snoepje kan onderweg ook geen kwaad.

4. Hoeveel Nederlanders zijn jullie al tegengekomen en hoeveel Duitsers? Laat ze nummerplaten tellen: een spelletje dat het al jaren goed doet. Is je kind wat klein om te tellen, dan is het aan mama of papa, maar je kind beleeft er evenveel plezier aan. Zwaaien naar andere auto's is al even oud, maar nog altijd plezant. Vooral vrachtwagenchauffeurs durven al eens terug te toeteren.

5. Maak onderweg voor kleine kinderen zoveel mogelijk gebruik van 'natuurlijke afleiding'. Een landschap met koeien en paarden kan ze keer op keer in enthousiast geschreeuw doen uitbarsten. Vooral als je er een spelletje van maakt, zoals 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet'.

6. Raadspelletjes. "Ik heb iets of iemand in mij hoofd. Jij moet raden wat en mag vragen stellen, maar ik antwoord enkel met ja of neen." Dit spelletje kan uren doorgaan, maak het je kind natuurlijk niet té moeilijk!

7. Een ander leuk spelletje is 'om ter langst'. Wie kan het langst zijn adem inhouden, wie kan het langst zwijgen, wie kan het langst 'A' zeggen,...?

8. De Gebroeders Grimm achterna! Je kan samen een verhaaltje vertellen, om de beurt maakt iemand een zin.

9. De weg mee volgen. Probeer je kinderen attent te maken naar waar je rijdt, welke weg je volgt, hoeveel kilometer je al hebt afgelegd,... Zo voelen zij zich heel belangrijk en een beetje reisleider. Als zij niet zouden volgen, zouden jullie vanzelfsprekend hopeloos verkeerd rijden.

10. Boekjes kijken en lezen. Voorzichtig hiermee, voor je vertrekt weet je maar al te best of je kind snel wagenziek wordt. Misschien ben je zelf niet in staat om een letter te lezen in de auto. Dat komt omdat je je ogen fixeert op een stilstaand beeld terwijl je zelf in beweging bent, met als gevolg dat je maag protesteert. Sommige kinderen hebben er geen last van.

11. Zingen werkt ontspannend en is leuk voor het hele gezin. Ook cd's met kinderliedjes mogen niet ontbreken.

12. Verras met kleine cadeautjes. Het favoriete koekje kan je inpakken, maar ook een nieuw speeltje of een schepje waar hij straks op het strand tot aan de andere kant van het water kan graven.

13. Het allerbelangrijkste is om de 2 uur een moment van pauze in te lassen. Kinderen hebben nood aan afwisseling en haten uren stilzitten. Regelmatig de beentjes strekken op de parking is een must. Ga op tijd en stond naar het toilet. Hou een gezellige picknick in het groen. Neem een bal mee en speel een spelletje of ren je rot. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shall we dance

Shall we dance

Om het filmpje te bekijken druk op de foto� Reageer (0)
27-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien

Aardbeien


De afbeelding “http://img160.imageshack.us/img160/9809/aardbeiencj4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Het is volop aardbeientijd. Aardbeien moeten op en top vers zijn. Kies voor glanzende en frisse vruchten. Mat gekleurde vruchten hebben al wat uitstalleven achter de rug.


Bewaar aardbeien steeds droog en koel en met de kroontjes nog aan de vrucht. Verwijder vruchten met weke plekken. Invriezen is mogelijk, maar de vruchten zijn dan alleen nog geschikt om te verwerken tot coulis, jam, siroop.

Voor gebruik mogen de aardbeien voorzichtig worden gespoeld. Het is raadzaam om het kroontje pas na het spoelen te verwijderen. Zo voorkomt men dat de vrucht te veel water opneemt en aan aroma verliest. Laat de aardbeien na het spoelen in een vergiet uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Aardbeien worden in allerlei variaties en combinaties klaargemaakt. We serveren enkele tips.

* Snel snoepje
Dompel de gewassen en uitgelekte aardbeien stuk voor stuk in gesmolten chocolade en laat de chocolade opstijven. Het aardbeisnoepje is dan klaar om van te smullen.

* Aardbeiazijn
Snijd enkele aardbeien in stukjes en laat die in natuurazijn (7% zuurtegraad) glijden. Na enkele dagen beginnen de stukjes hun kleur en aroma af te geven en je krijgt een heerlijke azijn die een parfum geeft aan vinaigrettes en bepaalde visgerechten.

* IJsblokjes
Leg in elk vakje van een ijsblokjesla een hele of een stukje aardbei, vul met water en vries in. Zo'n blokje is een zomerse attentie in limonade, water of cocktail.

* Aardbeisiroop
Snijd de gespoelde aardbeien in stukjes, strooi er royaal suiker over. Laat enkele uren trekken. De aardbeien geven hun sap af en dat is heel lekker over roomijs, bij melk, yoghurt, karnemelk, pudding, enz.


De afbeelding “http://img520.imageshack.us/img520/3315/aardbeieus1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson


"Michael Jackson had angst dat hij zou eindigen als Elvis"


http://img199.imageshack.us/img199/4272/jacksonlisa.jpg
 

 
Lisa Marie Presley, de ex-vrouw van de overleden Michael Jackson, heeft op het internet gereageerd op het droevige nieuws. Ze schrijft dat Michael een gekwelde ziel was die ooit voorspelde dat hij zou eindigen als haar vader Elvis, die andere 'King' in de muziekwereld.

Bizarre relatie
Presley ontkent dat hun relatie vals was, maar geeft wel toe dat ze eerder ongewoon was. "Toch geloof ik dat hij evenveel van mij hield als hij van iemand anders kon houden. En ik zag hem graag." Ze herinnert zich een gesprek met Michael over de dood van haar vader. Elvis Presley stierf ook aan de gevolgen van een hartaanval. Michael keek haar aan en zei: "Ik ben bang dat ik ooit zoals hem ga sterven."

Sterven zoals Elvis
Hoewel ze probeerde om Michael van het tegendeel te overtuigen, bleef hij koppig volhouden. Hij leek als het ware overtuigd dat hij op dezelfde manier zou gaan en gisteren is die vrees waarheid geworden. "Ik ben heel droevig en verward. Toen ik naar het nieuws keek, zag ik hoe het hele scenario van mijn vader zich bij Michael herhaalde", zegt Presley.

Lisa Marie Presley voegt er aan toe dat ze wel geprobeerd heeft om Michael van het "onvermijdelijke" te redden. Ze moest hun relatie beëindigen, omdat ze ziek en uitgeput raakte toen ze in haar opzet bleef falen.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacqueline Kennedy had affaire met Marlon Brando


Jacqueline Kennedy had affaire met Marlon Brando


http://img30.imageshack.us/img30/6555/jacquelinekennedy.jpg
 


Brando in zijn memoires
Marlon Brando had twee nachten passionele seks met Jacqueline Kennedy en wilde de intieme details daarvan bekendmaken. Dat staat te lezen in 'Bobby and Jackie: A Love Story', waarin ook ingegaan wordt op de vermeende romance tussen de voormalige First Lady en Robert F. Kennedy, de broer van de vermoorde president JFK.

Passages uit Brando's memoires
Auteur David Heymann wist de hand te leggen op passages uit Brando's relaas over zijn geheime affaire met Jackie Kennedy in 1964. Die passages stonden in de eerste versie van Brando's memoires 'Songs My Mother Taught Me', die in 1994 verschenen. Een vriend van Jackie, die intussen ook de weduwe van Aristotle Onassis was, werkte toen bij de uitgeverij Random House en zorgde ervoor dat die passages geschrapt werden.

Drinken en dansen
De eerste keer dat Brando en Jackie elkaar ontmoetten "werd er nogal wat gedronken tijdens de maaltijd die drie uur duurde". Jackie en Brando dansten en dronken. "Jackie was enorm aangetrokken tot Brando en ze drukte haar billen suggestief tegen de zijne. Ze dansen op nog een lied, gingen terug zitten en begonnen meteen te flirten", beweert Heymann in zijn boek. Ik ben niet zeker of ze wist wat ze deed in bed, maar ze deed het wel goed"Grotere verleidster dan ik dacht"
Brando schreef: "Naar wat ik gehoord en gelezen had, was Jacqueline Kennedy wel koket en sensueel, maar niet bijster seksueel. Ik zag haar meer als een voyeur dan als een verleidster. Maar dat beeld bleek fout. Ze wachtte tot ik haar in bed zou proberen krijgen. Toen ik maar geen aanstalten maakte om haar te verleiden, nam ze zelf het heft in handen en vroeg me 'wil je de nacht met mij doorbrengen'. Ik antwoordde 'ik dacht dat je het nooit zou vragen'".

Jongensachtige heupen
Een week later ontmoetten Jackie en Marlon elkaar opnieuw in een appartement dat hij van een vriend mocht gebruiken. Brando had het verder over de "jongensachtige heupen en gespierd lichaam" van Jackie. "Ik ben niet zeker of ze wist wat ze deed in bed, maar ze deed het wel goed".

Jackie maakte een einde aan de affaire. "Na twee keer Brando te hebben geconsumeerd, wilde ze hem niet meer", stelt Heymann.(br.hln)

� Reageer (0)
26-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie gaat slechte adem tegen


Koffie gaat slechte adem tegen


http://img269.imageshack.us/img269/9353/koffie.jpg
 Een slechte adem is een nachtmerrie voor iedereen. De oplossing is nochtans simpel, zegt Israëlisch onderzoek: drink gewoon een kopje koffie. Koffiebonen bevatten immers stoffen die de bacteriën in je mond ervan weerhouden stoffen te verspreiden die je slechte adem veroorzaken. Muntjes gecombineerd met die koffiespecifieke stoffen zouden dus hét antwoord kunnen zijn voor mensen met een slechte adem.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteit van Tel Aviv, onder leiding van professor Mel Rosenberg. Eigenlijk dachten de onderzoekers dat koffie slechte adem veroorzaakte, en waren ze op zoek naar de stoffen die dat veroorzaakten. Maar dat bleek niet het geval in het labo: de buisjes waaraan zwarte koffie werd toegevoegd, hadden 90 procent minder uitstoot van gassen geproduceerd door bacteriën.

Hoe komt het dan dat regelmatige koffiedrinkers niet altijd lekker uit hun mond ruiken? Rosenberg wijst naar de toegevoegde melk of room. Zuivel doet de mond uitdrogen, wat de bacteriën vrij spel geeft. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeres en presentatrice Yasmine overledenZangeres en presentatrice Yasmine overleden


http://img151.imageshack.us/img151/1692/yasmine.jpg
Zangeres en presentatrice Yasmine is op 37-jarige leeftijd overleden. Ze maakte zelf een einde aan haar leven.

Yasmine, wiens echte naam Hilde Rens is, werd op 3 maart 1972 geboren in Kontich. Ze raakte in Vlaanderen bekend als zangeres en presentatrice.

In 1991 debuteerde Yasmine als zangeres met de cd 'Mooi zo'. Onlangs trok ze nog langs theaters en festivals met vertaalde liedjes van Leonard Cohen.
Omroepsterhttp://img257.imageshack.us/img257/9806/yasmine2.jpgHaar tv-carrière startte ze bij vtm. Ze presenteerde er onder meer 'Tien om te zien'. In 1998 stond ze als VJ mee aan de wieg van TMF Vlaanderen. Nadien ging Yasmine aan de slag bij de VRT, waar ze op één het showbizzprogramma 'De Rode Loper' presenteerde. Ze was ook omroepster.

Yasmine had een lesbische relatie met presentatrice Alexandra Potvin. In 2003 trouwde ze met Marianne Dupon, de winnares van tv-programma 'De Mol'. Op 9 maart 2007 werd hun dochter Ella-Louise geboren.
Gestrande relatie

Dit jaar ging het Yasmine niet voor de wind. Eind april 2009 raakte bekend dat aan haar huwelijk met Marianne Dupon op de klippen was gelopen. Story schreef deze week nog dat Yasmine mogelijk na haar huwelijk ook haar job zou verliezen. "De presentatrice is erg vermagerd, en was de laatste weken steeds minder present op het scherm", schreef het weekblad. (br.gazet van Antwerpen)

� Reageer (0)
25-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 tips om minder boos te zijn


4 tips om minder boos te zijn


http://img218.imageshack.us/img218/4360/boos.jpgIedereen is wel eens kwaad. Bij sommige mensen is dat een ontploffing van tijdelijke aard, bij andere broeit het tot een woede die alle energie wegvreet. Gezondheidsnet.be geeft enkele tips om met kwaadheid om te gaan, zodat het niet uit de hand loopt.

1) Humor is de beste saus
Niet gemakkelijk als de stoom uit je oren komt, maar lachen helpt je boosheid te controleren. Je gelaatsuitdrukking kan je op goede weg helpen. Uit onderzoek is immers gebleken dat deze een relatie heeft met hoe je je voelt. Wie een lach forceert, voelt zich na een tijdje blijer dan wie in zijn boosheid blijft volharden.

2) Loslaten
Als je je boosheid hebt duidelijk gemaakt aan de betrokken personen, is het belangrijk om deze los te laten en er geen aandacht meer aan te besteden. Deze 'fuck it'-houding vraagt enige oefening, maar helpt je uiteindelijk wel om niet in de boosheid te blijven hangen. Bijkomend voordeel: door afstand te nemen, zie je niet zelden een oplossing voor het probleem of kan je op een constructieve manier een gesprek voeren.

3) Blijven praten
Je terugtrekken in jezelf of frustraties opkroppen tot het tot een uitbarsting komt is verleidelijk, maar destructief. Op het moment van je uitbarsting, zijn alle gevoelens zo versterkt dat ze voor de tegenpartij buiten proportie lijken. In plaats van begrip en verandering, krijg je vooral tegenstand, wat je waarschijnlijk nog kwader maakt. Deze vicieuze cirkel vermijd je door ook (en eerst en vooral) te praten over de kleine dingen die je storen, op een rustige en beleefde toon.

4) Ontstress
Neem of maak tijd voor jezelf, om te ontspannen. Ga sporten, schrijf al je gevoelens neer of neem een yogales. Door tijd te nemen voor jezelf, kom je tot rust, waardoor je meer aankan.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kush'Kush' voorkomt borstenpijn bij het slapen


http://img155.imageshack.us/img155/3473/borsten.jpgGrote borsten zijn niet altijd een zegen, maar vaak ook een last. Niet zelden hebben vrouwen met grote borsten rugklachten, en ook slapen is niet altijd evident. Op de zij liggen is voor veel vrouwen zelfs onmogelijk, omdat de borsten opzij zakken, wat erg pijnlijk kan zijn. Voor hen heeft een Amerikaanse firma 'Kush' ontwikkeld.

Dit staafvormige kussentje kan tussen de borsten worden geplaatst, zodat deze bij het slapen op hun plaats blijven en geen pijn doen.

Rimpels
Kush is bedoeld voor vrouwen met een C-cup of hoger, maar ook voor vrouwen met borstimplantaten, zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven. Het zou zelfs helpen om rimpels in de decolleté te voorkomen.

7 kleuren
Kush is gemaakt uit PET, hetzelfde materiaal als de plastic flessen waar frisdrank in wordt verkocht, en bestaat in drie formaten: klein (voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen met borstimplantaten), medium (C-cup) of large (D-cup en groter). Het ding wordt verkocht in zeven kleuren en kost ongeveer 40 dollar (30 à 35 euro). Meer info vind je op de website.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry White
Barry White

Om All Around The World Lisa Stansfield and Barry White
te bekijken druk op de foto


.

 Barry White (Galveston, 12 september 1944 – Los Angeles, 4 juli 2003) was een Amerikaanse soul- en disco-zanger en -producer. Zowel solo als met het door hem gedirigeerde Love Unlimited Orchestra scoorde hij diverse hits.� Reageer (0)
24-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leopold II wilde Nederland binnenvallen


Leopold II wilde Nederland binnenvallen


http://img25.imageshack.us/img25/3717/leopoldii.jpg
 Leopold II rekende erop dat de rooms-katholieken in Nederland in opstand zouden komen als hij het land binnenviel 


Leopold II (1835-1909) wilde Nederland binnenvallen schrijft de christelijk geïnspireerde krant Nederlands Dagblad vandaag. De krant onderzocht documenten in het Koninklijk Huisarchief in Brussel. Die werden gevonden door de Vlaamse journalist en historicus Kris Clerckx. Bij de Belgische "revolutie" in 1830 had België zich van Nederland afgescheurd.

De tweede Belgische koning Leopold stuurde spionagemissies om de Nederlandse militaire kracht in kaart te brengen, stelde een aanvalsplan op en zette een topdiplomaat in om de goedkeuring van grootmacht Frankrijk te verwerven.

In paar dagen Amsterdam veroveren
Het Belgische leger moest Nederland bij verrassing nemen en liefst binnen een paar dagen Amsterdam veroveren, "zodat het nieuws van de aanval gelijktijdig komt met het nieuws van de overgave (door Nederland). Het Europese evenwicht blijft zo behouden", zo beschrijft Clerckx de aanvalsplannen in een nieuw boek over Leopold II.

Wat betreft de troepensterkte moest de verovering van Nederland geen probleem zijn, zo meldde een spionagemissie aan Leopold in 1854. Het Belgische leger telde 2.127 officieren, het Nederlandse slechts 1.397 - en dat waren volgens de spionnen nog vooral oude mannen.

Het budget van het Belgische Ministerie van Oorlog bedroeg ruim 34 miljoen goudfranken, het budget van Nederland slechts 29,6 miljoen. Bovendien ging van het Nederlandse budget meer dan 10 miljoen naar de marine, die bij een Belgische invasie volkomen nutteloos zou zijn.

"Fel verzet door Nederlandse vaderlandsliefde"
Kolonel Chauchet, de hoogste militair in de spionagemissie, constateerde echter dat de forten van de Hollandse Waterlinie goed onderhouden waren, en, misschien nog belangrijker, dat de vaderlandsliefde van de Nederlanders hen tot fel verzet zou bewegen. Leopold rekende er daarentegen op dat de rooms-katholieken in Nederland in opstand zouden komen als hij het land binnenviel.

Dat het plan uiteindelijk niet werd uitgevoerd, lijkt te danken aan de Franse keizer Napoleon III. Leopold vroeg zijn hoogste diplomaat in Frankrijk, de Prins van Chimay, de aanvalsplannen aan te kaarten bij de keizer. De verovering had alleen maar kans van slagen als Frankrijk niet zou ingrijpen. Chimay zag echter weinig in het plan. Na een direct overleg tussen Leopold en Napoleon besloot de koning der Belgen het plan in de ijskast te zetten.

De documenten in het Koninklijk Huisarchief geven de reden daarvoor niet, aldus de krant. "Wel leert de geschiedenis dat van het uitstel afstel kwam."

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zie duizende sterrenDe afbeelding “http://img76.imageshack.us/img76/1391/marypickfordzwoj7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


starend naar de lucht
zie ik duizende sterren
fonkelen aan de hemel
ze verlichten de aarde

samen vormen zij
een grote bron van licht
er gaat geen nacht voorbij
zonder dat zij schijnen

achter al die sterren
bevindt zich het oneindige
een afstand niet te tellen
doet mij niets lijken

toch weet ik,
dat al die prachtige sterren
terug zullen staren
wanneer ik naar ze kijk� Reageer (0)
23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasmachine van de toekomst werkt met 1 glas water


Wasmachine van de toekomst werkt met 1 glas water


http://img40.imageshack.us/img40/679/wasmachiene.jpgEén glas water: meer heb je niet nodig om in de toekomst je wasmachine te doen draaien. De nieuwe, eco-vriendelijke machine zou vanaf volgend jaar, verkocht worden.

De technologie, ontstaan aan de universiteit van Leeds, bespaart tot 90 procent aan water. Na meer dan dertig jaar zoeken, verbruikt deze machine maar 30 procent van de energie die een normale machine nodig heeft.

Korrels
De machine werkt op basis van plastic korrels die in de trommel worden gelegd. Samen met het wasgoed draaien ze mee en absorberen ze het vuil. Enkel een klein glas water is nodig om de vlekken te laten oplossen. Na gebruik, vallen de parels in een apart bakje en zijn ze klaar voor hergebruik, tot honderd keer lang.

Eco-vriendelijk
Xeros, het bedrijf dat de machine op de markt zal brengen, richt zich in eerste instantie op de commerciële wasserettes, hotels en droogkuiscentra. Een eerste deal is al gesloten met Green Earth Cleaning, een milieuvriendelijke wasserijketen uit Amerika. Nadien hopen ze ook de huishoudfabrikanten te overtuigen van de milieuvriendelijke machine. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerplaatsje voor 470.000 euro verkocht in Parijs


Parkeerplaatsje voor 470.000 euro verkocht in Parijs


http://img196.imageshack.us/img196/5126/parkeerplaats.jpg
(archieffoto)


Een anonieme auto-eigenaar, die het blijkbaar beu was om steeds naar een plaats te zoeken om zijn auto te parkeren, heeft een parkeerplaats in hartje Parijs ter waarde van 470.000 euro gekocht.

Aan Seine
De parkeerplaats is gelegen aan de oever van de Seine in het centrum van het zesde arrondissement. De plaats werd op 16 juni ter beschikking gesteld door de gemeente voor een startprijs van 200.000 euro. Het aantal bieders en de prijs voor de plaats liep al snel op.

Prijs van appartement
Volgens de krant La Tribune is de prijs die betaald werd het equivalent van een appartement met drie kamers in een goede buurt van Parijs. Over de identiteit van de koper is niets bekend. (br.hln)

� Reageer (0)
22-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leliesDe afbeelding “http://img175.imageshack.us/img175/4554/dech6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerderheid cafébazen zijn tegen algemeen rookverbod


"Meerderheid cafébazen zijn tegen algemeen rookverbod"


http://img195.imageshack.us/img195/1272/roken.jpgZelfstandigenorganisaties NSZ en Unizo pleiten er voor om roken te blijven toelaten in cafés die geen eten opdienen. Ze anticiperen op de vergadering van de Kamercommissie Volksgezondheid dinsdag, waar een wetsvoorstel wordt besproken op een algemeen rookverbod in alle horecazaken.

Meerderheid cafébazen tegen verbod
Zowel Unizo als NSZ lieten een onderzoek uitvoeren waaruit bleek dat de meerderheid van de café-uitbaters niet wil weten van zo'n rookverbod. Beide organisaties pleiten er daarom voor om roken te blijven toelaten in cafés die geen eten opdienen. "Daarmee heeft de uitbater de keuze", zegt NSZ in een persbericht. "Wil hij dat zijn klanten een sigaret kunnen roken in zijn café, dan mag hij geen maaltijden aanbieden."

Duidelijkheid
Voor Unizo heeft dat het voordeel van de duidelijkheid. De ondernemersorganisatie erkent dat de huidige wetgeving complex is. "Vooral het percentage aan omzet in voeding, die in rekening wordt gebracht voor het bepalen of een bistro al dan niet een restaurant is, geeft soms aanleiding tot verwarring", zegt Unizo in een communiqué. "Maar om daaruit te concluderen dat het rookverbod veralgemeend moet worden, zonder aandacht voor de specifieke situatie van de traditionele cafés, dat is voor Unizo een brug te ver."

Tegen rookkamer
Het NSZ kant zich tegen een mogelijke oplossing die erin zou bestaan om roken nog toe te laten in een rookkamer. "Ruim drie kwart van de cafés heeft geen ruimte of financiële middelen voor een fysiek gescheiden en geventileerde rookkamer." In het voorstel dat dinsdag wordt besproken in de Kamercommissie is sprake van een dergelijke rookkamer, naar analogie met de regeling voor restaurants. Volgens een studie in opdracht van Unizo vreest 65 procent van de café-uitbaters voor een faillissement bij een algemeen rookverbod. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beckham in topvorm dankzij Pilates


Beckham in topvorm dankzij Pilates


David Beckham (34) hoopt zijn professionele voetbalcarrière tot zijn veertigste te rekken met behulp van Pilates-oefeningen. Die leerde hij kennen in Milaan, en intussen is Becks verslingerd aan de strekoefeningen die vooral bij vrouwen populair zijn.

Beste vorm in jaren
Beckham is dankzij een uurtje Pilates per dag naar eigen zeggen in zijn beste vorm sinds jaren.

Fit voor Wereldbeker
Hij wil de Engelse bondscoach Fabio Capello tonen dat hij fit genoeg is voor de Wereldbeker in Zuid-Afrika volgend jaar.

Becks maakte tijdens zijn periode bij AC Milan kennis met de strek- en ademoefeningen. "Ik doe een uur Pilates per dag. De medische begeleiding in Milaan is fantastisch en ik ben in de beste vorm ooit", aldus Beckham.
8,5 procent vet
Het bestuur van AC Milan eist dat de spelers Pilates doen, omdat die het evenwicht en de souplesse bevordert. Dankzij Pilates is het vetgehalte van Becks gedaald van 13,7 naar 8,5 procent.

Eerder deze maand speelde hij de vriendschappelijke wedstrijd tussen Engeland en Andorra, zijn eerste volledige match voor Engeland in drie jaar. Engeland won met 6-0.

Uitgelachen
Volgens een bron in The Sun riskeert Beckham wel door de andere spelers van het Engelse nationale team uitgelachen te worden omdat zij Pilates vooral als een modieuze fitnesstrend voor vrouwen zien.

Volgende maand keert Beckham terug naar LA Galaxy. Hij en zijn vrouw Victoria hebben zich inmiddels ingeschreven voor Pilateslessen in de vermaarde Sports Club in Los Angeles.

Tien miljoen adepten
Begin vorige eeuw ontwikkelde de Duitser Joseph Pilates de oefeningen die al door meer dan tien miljoen mensen worden gedaan. Onder heb het Engelse cricketteam en het Nieuw-Zeelandse rugbyteam. (br.hln)


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse fietser rijdt in Westerscheldetunnel


Nederlandse fietser rijdt in Westerscheldetunnel


http://img5.imageshack.us/img5/4648/tunnelyav.jpgEen 39-jarige Zwollenaar die een fietstocht had gemaakt naar Antwerpen, is zondagavond op de terugweg de Westerscheldetunnel ingereden. De man reed keurig rechts in de 7 kilometer lange oeververbinding, die alleen toegankelijk is voor autoverkeer.

De gewaarschuwde politie sloot de weg af en reed met een politiewagen de tunnel in om de man staande te houden. De fietser, die zich van geen kwaad bewust was, kreeg compleet met rijwiel een lift van de agenten. Het kostte hem wel een boete van 95 euro.

� Reageer (0)
21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Heb jij giftige vriendinnen?


Heb jij giftige vriendinnen?


http://img398.imageshack.us/img398/486/vriendinneniy3.jpg


Vergiftigde vriendinnen, iedereen heeft ze volgens de Daily Mail. 'Frenemies' worden ze genoemd in Sex and the City. Ze noemen zich overal je beste vriend, maar intussen gedragen ze zich paranoia, doen ze je vertrouwen wankelen en maken ze je graag van streek. In het nieuwe boek 'the utter gits in your life' worden vijf types beschreven. Herken je ze?


1. Miss Fortune Teller
Stel: je hebt twee kinderen, je man is ervandoor met een ander, de gezamenlijke rekening is geplunderd. Kortom, problemen. Terwijl je hoopt bij je vrienden terecht te kunnen, reken je maar beter niet op de steun van 'Miss Fortune Teller'. Al zal ze de eerste zijn om aan je telefoon te hangen, zeker als er slecht nieuws te rapen valt. Zonder dat je het beseft en terwijl je volop je hart aan het luchten bent, wrijft ze zich in de handen en kan ze haar enthousiasme nauwelijks bedwingen. Dit type vrouw verheugt zich namelijk in jouw klaagzang en miserie.

Leedvermaak is haar niet vreemd, en eenmaal opgehangen, kan ze niet wachten om jouw miserie te delen met anderen. Ben je eenmaal terug op het goeie spoor met je leven, is ze niet perse gelukkig, maar kan ze niet nalaten doemscenario's en negatieve opmerkingen te zoeken.2. Glossy vriendin
Deze is gebaseerd op het karakter van Carrie Bradshaw. Ze leeft niet, ze heeft een lifestyle. Haar wereld is een rondrit langs kuuroorden, schoenen, lipgloss, pedicure, yoga, Pilates, Botox, detox, grote tassen, skinny jeans, kleine tassen, recht haar, krullend haar, strakke tops, mouwloze shirts enzoverder. Haar leven wordt geleefd volgens de 'Tien Geboden' die door de redactie van glossy magazines worden verzonnen. Loyaal kan je haar niet noemen, emotionele ondersteuning moet je niet bij haar zoeken. Wat telt zijn trends en hypes, enkel daar heeft ze oren naar.3. De vampier
Zij is er in slechte tijden, als je eenzaam, bang, depressief, arm, hulpeloos en ongelukkig bent. Ze weet als geen ander dat het leven een strijd is. Zoveel empathie, daar kan een vriendin enkel van dromen. En toch duurt die empathie maar tot zolang de schuifdeuren langs beide zijden dicht staan. Ze staat met je voet op je nek en intussen kan je niet zoeken naar de sterren. Ze heeft een belang bij om je ellendig te laten voelen, omdat haar eigen leven zo bleekjes en weinig omvattend is. In tijden van miserie, weet ze je als geen ander op te vangen. Wat je niet doorhebt, is dat ze jou figuurlijk wil zien sterven. Zie je toch ergens een lichtpuntje, is ze meestal snel vertrokken.


4. De chef
Deze vriendin behandelt haar maatjes als kanonnenvlees. Dan is ze jouw beste vriend, dan weer niet. De 'commander in chiefs' behandelen je als een marionet en je hebt geen idee aan welke touwtjes ze straks weet te trekken. Ze komt in je leven als een dief in de nacht, is steeds beschikbaar voor jou, is altijd te vinden voor een 'late-night talk'. Ze palmt haar plaatsje in. Eenmaal dat is gedaan, trekt ze op met een andere vriendin, liefst degene die je door haar hebt opzij gezet.


5. De sadist
Heb je een vervelende hoest, dan antwoordt zij: "Ik ken iemand die daaraan stierf" . Je man is gestorven: "je komt er wel overheen'. Je vindt geen job: "je bent niet geschikt voor de arbeidsmarkt". Ze houdt geen blad voor de mond en houdt ervan de dingen onverbloemd te zeggen. Ze is gewoon wreed. Dingen die er een ander niet durft te zeggen omdat ze wreed en pijnlijk klinken, zegt zij ronduit. Ze wil mensen niet plezieren en is niet bang om anderen te choqueren. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammoeten


Mammoeten verdwenen maar kwamen weer terug


http://img25.imageshack.us/img25/3889/mammoeten.jpg


De mammoet leefde langer in onze contreien dan we tot nu toe vermoedden. Tussen 21.000 en 19.000 jaar geleden verdween de harige olifant weliswaar door de koude, maar hij keerde weer en stierf 14.000 jaar geleden echt uit. Waarschijnlijk deed de opkomende bebossing na de ijstijd in Europa de mammoet de das om.

Shropshire
De Britste wetenschapper Adrian Lister ontdekte dat aan de hand van koolstofdatering van skeletten die in 1986 in Shropshire werden gevonden. Zijn bevindingen staan in The Geological Journal.

Weg en terug
Tot nu werd aangenomen dat mammoeten uit onze regio verdwenen in het LGM (last glacial maximum), een superkoude periode die plaatsvond tussen 21.000 en 19.000 jaar geleden. Dat deden ze ook, maar de mammoeten keerden weer toen het ijs smolt blijkt nu.

Niet mens maar boom
In dezelfde periode stierven ook bisons, reusachtige herten en de wolharige neushoorn uit. in dezelfde periode groeide de mensheid fors. Maar Lister betwist dat de mens er in onze contreien bij de mamoeten voor iets tussenzat. Volgens hem verdwenen de graslanden waarop de mammoet graasde en kwamen er bossen in de plaats. Daarvoor was het te koud voor bomen.

Dik vijf miljoen jaar
Dat is niet overal het geval. In Siberië en in de VS werd de mammoet wel uitgeroeid door mensen naar alle waarschijnlijkheid. Ook in Australië verdwenen de grootste beesten toen de aboriginals er kwamen wonen.

Mammoeten deden het al bij al niet slecht. Ze verschenen in het Plioceen, 4,8 miljoen jaar geleden en de laatsten overleefden tot 5.000 jaar geleden op het afgelegen Russische eiland Wrangel. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruiden willen over drempel gedragen worden

Bruiden willen over drempel gedragen worden


http://img99.imageshack.us/img99/9162/bruidgk9.jpg


Britse vrouwen hechten nu evenveel belang aan trouwtradities als vroeger. Zo wil 78 procent van hen nog steeds over de drempel gedragen worden.

Vervloekt
Deze traditie zou veel geluk brengen om twee redenen. Ten eerste heschermt het de nieuwe bruid tegen boze geesten, ten tweede is het huwelijk gedoemd om te mislukken als een vrouw struikelt bij het binnengaan. Hoewel de meeste koppels dit bijgeloof vinden, willen ze toch geen 'vloek' over hun huwelijk.

Verder blijkt uit het onderzoek dat twee derde van de Britse koppels hun geloften zelf wil schrijven. (br.hln)� Reageer (0)
20-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klachten over pesten op het werk zijn maat voor niets


Klachten over pesten op het werk zijn maat voor niets


http://img194.imageshack.us/img194/2743/pesten.jpgDe voorbije jaren is het aantal gerechtelijke klachten tegen pesterijen op het werk opmerkelijk gestegen, maar heel zelden kreeg het slachtoffer gelijk. In 275 dossiers is slechts vijf keer een schadevergoeding toegekend. Dat schrijft 'Het Laatste Nieuws'.

Sinds de antipestwet in juni 2002 hebben arbeidsrechtbanken 275 uitspraken gedaan. Vooral in Antwerpen, Hasselt en Tongeren worden klachten ingediend.

"Zeer moeilijk te bewijzen"
In slechts 20 gevallen kreeg de klager gelijk en in amper vijf dossiers moest de 'pester' een schadevergoeding betalen. De hoogste vergoeding - 10.000 euro - kreeg een vrouw die verkoopster moest worden in een winkel zonder koopwaren.

Experts zijn niet verrast door het lage aantal veroordelingen. "Pesterijen op het werk zijn zeer moeilijk te bewijzen en collega's staan niet te springen om te getuigen", klinkt het. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen excuses meer om niet te sporten


Geen excuses meer om niet te sporten


http://img268.imageshack.us/img268/6811/sporten1.jpg
 
 


Je weet dat sport gezond voor je is, want het vermindert je kans op hartziekten, diabetes en sommige kankers. Actieve mensen voelen zich ook energieker en gelukkiger. Maar als het puntje bij paaltje komt, hebben veel mensen een reeks excuses om toch maar niet te moeten sporten. We halen de zes vaakst voorkomende aan en geven tips om ze te overwinnen.
http://img3.imageshack.us/img3/5826/sporten2.jpg
Probeer voor de televisie te sporten.Geen tijd
Veel mensen zeggen geen tijd te hebben om te sporten maar kijken bijvoorbeeld wel elke avond televisie. Je kunt ondertussen evengoed op de hometrainer bewegen of verstevigende oefeningen doen. Als je lange uren op kantoor doorbrengt, probeer dan tijdens de werkpauzes te sporten. Sluit bijvoorbeeld de deur van je kantoor en doe aan touwtjesspringen. Maar je kan ook meer sporten door kleine veranderingen te maken. Neem de trappen in plaats van de lift, neem niet de auto als je bestemming ook te voet bereikbaar is. Artsen raden aan 150 minuten per week te sporten, wat neerkomt op 20 minuten per dag. Mensen die regelmatig sporten hebben er een gewoonte van gemaakt, dat betekent niet dat zij meer tijd hebben. Het is een kwestie van prioriteiten stellen.

Te moe
Het lijkt een contradictie maar je krijgt meer energie van te sporten. Eens je beweegt, zal je vermoeidheid verdwijnen. Je lichaam maakt endorfine vrij, een gelukshormoon, en je bloedcirculatie komt op gang. Het kan ook helpen om 's ochtends te sporten, voor je aan een afmattende werkdag begint.
http://img3.imageshack.us/img3/1351/fietsen1.jpg
Trek er met het hele gezin actief op uit.De kinderen eisen mijn aandacht op
Bij dit excuus is het een kwestie van multitasken. Je kunt je kinderen meenemen als je gaat sporten. Zet ze af op de speeltuin terwijl jij rond het plein jogt. Of laat ze in de tuin spelen terwijl jij touwtje springt. Gebruik ook jullie tijd samen om te sporten. Ga fietsen of zet een net in de tuin om te volleyballen. Als het slecht weer is kun je binnen samen op de Wii fit spelen. Sport is ook onrechtstreeks goed voor je kinderen. Als jij meer energie hebt, wordt je hele familie daar beter van.

Saai
Sport zou eigenlijk als seks moeten zijn. Je moet het willen doen en je er goed bij voelen. Daarom is het belangrijk een sport te vinden die je graag doet. Probeer verschillende dingen uit als skeeleren, dansen of zelfs tuinieren. Heb je een extra motivatie nodig, zoek dan een groepssport. Je kan ook ondertussen naar televisie kijken als je sport op de hometrainer. Om te voorkomen dat bepaalde sporten saai worden, kun je regelmatig afwisselen.

Ik sport niet graag
Er zijn mensen die graag bewegen, maar anderen haten het. Probeer dan eens minder vermoeiende sporten als yoga of pilates. Heb je vaak last van spierpijn probeer dan een watersport. Schaam je je voor je lichaam, beoefen dan thuis een sport met bijvoorbeeld een dvd.

Stoppen
Stel jezelf kleine, makkelijk haalbare doelen voorop. Dan heb je meer kans op succes in plaats van een mislukking. Neem je zelf in het begin voor vijf minuten per dag te sporten. Als dat lukt, verhoog je het naar tien. Het helpt ook een dagboek bij te houden en het publiekelijk op te hangen, de complimentjes van je omgeving zullen je stimuleren. Een bondgenoot kan ook helpen. Als je dan stopt, stel je niet alleen jezelf teleur, maar ook een vriend. Eens je in een bepaald ritme zit, wordt het een routine en kun je het makkelijker volhouden.(br.hln)

� Reageer (0)
19-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recordaantal tweelingen in Vlaanderen


Ivf zorgt voor recordaantal tweelingen in Vlaanderen


http://img189.imageshack.us/img189/8554/tweeling.jpg


In Vlaanderen werden vorig jaar ongewoon veel tweelingen geboren, onder andere door de toename van kunstmatige bevruchting. Er kwamen in totaal 1.251 tweelingen bij, schrijven de kranten van Corelio.

Kunstmatige bevruchting
In 2007 lag het aandeel tweelingen bij invitrofertilisatie op 11,8 procent, vorig jaar was dat al gestegen tot 12,6 procent. De jaren daarvoor was het aantal tweelingen dat via ivf ter wereld kwam nochtans meer dan gehalveerd. Dit was het gevolg van een wet uit 2003, waardoor vrouwen jonger dan 36 jaar maar één embryo in de baarmoeder mochten laten inplanten. Vrouwen ouder dan 36 jaar mogen wel meer embryo's ingeplant krijgen.

Geen overlijden in kraambed
Uit het jaarrapport van het Studiecentrum Perinatale Epidemiologie blijkt ook dat er vorig jaar in Vlaanderen geen enkele moeder in het kraambed is gestorven. Dat was nog niet eerder gebeurd sinds 1987. (br.hln)

� Reageer (0)
18-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verdik je niet op vakantie


Zo verdik je niet op vakantie


http://img3.imageshack.us/img3/6893/weegschaal1.jpg 


Veel vrouwen gaan na hun vakantie met een bang hartje op de weegschaal staan. Op reis gaan betekent vaak genieten met alle zintuigen van een andere cultuur. We geven jullie enkele tips om te voorkomen dat je verdikt op vakantie.

Sport
Vakantie betekent voor de meeste mensen rust: zonnebaden, terrasjes doen en lang tafelen. Maar als je niet wil bijkomen is bewegen belangrijk, meldt gezondheidsnet. Probeer daarom je luie dagen op strand af te wisselen met sportieve activiteiten als wandelen, fietsen, volleyballen of zwemmen.

Genieten mag
Omdat stress en spanningen op vakantie ver weg zijn, laten velen zich dan volledig gaan, ook wat eten en drinken betreft. Je mag op reis best genieten van de lokale gastronomie, maar doe het met mate, anders tellen de extra kilo's gauw op. Eet daarom traag zodat je op tijd weet wanneer je genoeg hebt. Je vakantie wordt heus niet leuker omdat je je regelmatig overat. De buitenlandse keuken is ook niet noodzakelijk ongezond. Groenten en fruit vind je overal, probeer dus eens de lokale slaatjes of fruitsoorten uit.

Tussendoortjes
Niets is zo lekker als een ijsje om verfrissing te brengen op hete dagen, maar helaas betekent deze lekkernij een aanslag op je lijn. Ga daarom op vakantie op zoek naar gezondere alternatieven. Vervang een roomijsje door waterijs of een sorbet. Of beperk je tot olijven in plaats van een volledige schotel met tapas te eten. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bril helpt slapen


Blauwe bril helpt slapen


http://img10.imageshack.us/img10/3172/blauwebril.jpgKamp je met slaapproblemen? Zet dan de blauwe bril op. Deze bril schijnt een blauw licht in je ogen, waardoor je biologische klok verzet wordt en je normale slaappatroon herstelt. Een uurtje per dag zou al volstaan. De bril wordt vooral voor bejaarden als nuttig beschouwd.

Verstoord slaapritme
Senioren liggen niet zelden 's nachts wakker terwijl ze in de vroege avond al gaan slapen. De reden is dat deze mensen niet vaak buiten komen en dus niet (of veel te weinig) worden blootgesteld aan natuurlijk zonlicht. Bovendien is hun ooglens dikker geworden en de pupil kleiner, waardoor het moeilijker is veel licht op te nemen en door te sturen naar de hersenen. Die raken in de war en verliezen het vermogen onderscheid te maken tussen dag en nacht. Precies dit onderscheid stuurt je waak- en slaapritme.

Natuurlijk licht
Om je biologische klok op schema te houden, raden slaapexperten aan om minstens 30 minuten per dag blootgesteld te worden aan natuurlijk licht. Liefst in de vroege ochtend of vlak na het opstaan, zodat de natuurlijke waak- en slaapcyclus behouden blijft.

Extra lampje
De bril die dat moet helpen bewerkstelligen, heeft heldere glazen waardoor de persoon alles in natuurlijk licht ziet. Het verschil met een gewone bril is dat er een blauw lampje bovenop de montuur gemonteerd is. Op die manier schijnt het blauwe licht achter in de ogen.

Minder slaperig
Elf vrijwilligers tussen 51 en 80 hebben de bril getest. Sommige kregen een lage dosis blauw licht, andere een hoge. Daarna werden hun melatonineniveaus gemeten. Na één uur bleek het melatonineniveau 35 (bij de lage dosis) tot 60 procent (bij de hoge dosis) gedaald, wat betekent dat de bril slaperigheid vermindert.

Vriendelijk blauw licht
Waarom blauw licht en geen wit licht? Ten eerste is blauw licht vriendelijker voor de ogen dan het scherpe, witte licht. Ten tweede: ook wit licht bevat blauw licht, naast geel, rood en groen licht.

Voor de hersenen maakt het weinig uit: zij interpreteren het blauwe licht als natuurlijk zonlicht, en sturen signalen uit om je lichaam wakker te houden.

Als het blauwe licht vervaagt of afgezet wordt, dan denkt je brein dat de nacht is begonnen en begint het lichaam meer melatonine te produceren, een hormoon dat helpt om de slaap te reguleren. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikkedarmkanker opspoorbaar via ontlasting


Dikkedarmkanker opspoorbaar via ontlasting
Wetenschappers van de Universiteit Maastricht hebben een manier gevonden om dikkedarmkanker op een snelle en eenvoudige manier op te sporen in ontlasting, meldt de Telegraaf. De onderzoekers speuren daarbij naar een verandering in het NDRG4-gen, schrijven ze in het Amerikaanse Journal of the National Cancer Institute.

Momenteel wordt deze vorm van kanker opgespoord via een inwendig darmonderzoek. Dikkedarmkanker is de op één na meest voorkomende kankersoort in Nederland. Ongeveer 60 procent van de patiënten overleeft de ziekte.


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim De Craene - Breek uit jezelf

Wim De Craene - Breek uit jezelf

Om hem te beluisteren druk op de foto

Wim De Craene - biografie
1950 - 1990

De legendarische singer/songwriter Wim De Craene
liet ondanks zijn veel te korte carrière een schat aan teksten en muziek na. Reeds op jeugdige leeftijd vervoegt hij als zanger de Wetterse folkgroep ‘Ja’. Eind jaren zestig trekt hij voor een poosje naar Nederland waar hij bevriend raakt met de grote Ramses Shaffy. In o.m. Amsterdam doet Wim een reeks optredens die
zijn originaliteit en voeling met het Nederlandstalige lied overduidelijk laten blijken.
Hij debuteert pas echt in 1973 met een eerste album. Op 25 jarige leeftijd brengt hij “Alles Is Nog Bij Het
Oude” uit, een plaat die tot het einde der tijden het bewijs zal leveren dat we hier met een geniaal kunstenaar te maken hadden. ‘Tim’ en ‘Mensen van 18’ zijn slechts enkele van de vele pareltjes uit dat album.
Wim De Craene bleef voortdurend zichzelf en zijn muziek heruitvinden en het leek alsof hij zijn tijd steeds ver vooruit was. Hoewel vaak gekopieerd door anderen was hij de enige en in ieder geval de eerste die met branie elementen uit jazz, funk en rock vermengde met epische, poëtische, Nederlandstalige teksten. Getuige daarvan een mijlpaal in zijn loopbaan, het album ‘Kraaknet’ uit 1983.
In 1990 laat hij het leven in duistere omstandigheden die pers en media van dan af verkeerdelijk interpreteren als zelfmoord. Laat voor eens en altijd duidelijk zijn dat dit geenszins de oorzaak was.
� Reageer (0)
17-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bindingsangst is niet langer enkel een mannenzaak


Bindingsangst is niet langer enkel een mannenzaak


http://img197.imageshack.us/img197/4250/geheimen2.jpg

 

Bindingsangst werd lang gedacht voornamelijk een mannenzaak te zijn. Maar uit officiële cijfers blijkt dat steeds meer vrouwen ook voor het eeuwige vrijgezellenbestaan kiezen. Is de oorzaak genetisch, hormonaal of psychologisch?

Meer vrijgezellen
Het valt op dat de tijden veranderen, steeds meer vrouwen blijven langdurig single. Het is geen schande meer voor hen om als vrijgezel door het leven te gaan. Wereldwijd is 12 procent van de ouders alleenstaand. In Europa ligt dat getal zelfs op 29 procent. Vrijgezel zijn betekent niet langer dat je economisch en sociaal er slechter aan toe bent, waardoor er een minder grote druk rust op de schouders van vrouwen om te trouwen.

Genetisch
Zweedse onderzoekers ontdekten dat zowel mannen als vrouwen met bindingsangst dezelfde genetische structuur hebben. Ze hebben allemaal versie 334 van het gen AVPR1A. Hebben vrouwen dankzij deze ontdekking een biologisch excuus voor de reden waarom ze single blijven? Onderzoeker Hasse Walum: "Het hormoon oxytocine blijkt meer invloed te hebben op de bindingsangst van een vrouw dan het gen waarover het in het onderzoek gaat. Oxytocine staat bekend als het liefdeshormoon, het bepaalt voor een deel onze relaties."

Of psychologisch
Een andere studie beweert dat een intieme band met iemand vormen een vorm van stress is en oxytocine helpt die stress te beperken. De 38-jarige Britse Lucy is een eeuwige single: "Mijn drie zussen zijn allemaal gelukkig getrouwd, dus als ik naar hen kijk, snap ik niet waarom ik niemand vind. Maar mijn moeder is wel al talloze keren getrouwd en gescheiden. Misschien heb ik wel haar genen geërfd?" Wetenschappers willen nog meer onderzoek willen verrichten om de rol van je genen bij bindingsangst te bepalen.

Minder stress
Een psychologische reden kan nameliljk ook aan de basis van het probleem liggen liggen. De Britse Elina Furman schreef het boek "Kiss and Run" over het onderwerp. "Ik wilde niet het zoveelste zelfhulpboek schrijven over hoe een huwelijkspartner te vinden. Maar ik wilde vrouwen die mannen lijken af te stoten helpen. Vrouwen met bindingsangst kampen met heel wat angsten. Het boek geeft deze een naam en maakt onbewuste gedragingen duidelijk waardoor ze mannen wegjagen. Maar ik probeer ook duidelijk te maken dat sommige vrouwen die al heel wat partners versleten hebben misschien gewoon geen vaste vriend willen. Ik wil hen laten ontspannen en leren zichzelf te aanvaarden, zo kan de stress van de eeuwige zoektocht naar een partner eindelijk verdwijnen. Met mijn boek hoop ik dat vrouwen leren genieten van hun vrijgezellenbestaan."

Egoïstisch
"Er rust nog steeds een groot taboe op vrouwelijke singles, bij mannen is het al veel langer aanvaard dat ervoor kiezen alleen te blijven. Maar er zijn meer vrouwen dan je denkt die gewoon niet gemaakt zijn om samen te leven met een vaste partner. Er zijn zeker zoveel vrouwen als mannen zo egoïstisch dat ze eigenlijk gelukkiger alleen zijn," besluit Furman. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar één nieuwe priester in 2009


Maar één nieuwe priester in 2009


http://img15.imageshack.us/img15/238/boekkao.jpgDit jaar wordt in Vlaanderen één diocesane priester gewijd. In het Franstalige landsgedeelte zijn er dat negen. Dat blijkt uit navraag van het christelijk weekblad Tertio, dat de resultaten woensdag publiceert.

De enige priesterwijding in Vlaanderen vindt plaats in het bisdom Brugge. In het aartsbisdom Mechelen-Brussel zijn er drie nieuwe Franstalige priesters, in het bisdom Namen vier en in de bisdommen Luik en Doornik telkens één.

In Vlaanderen zijn er dit jaar wel drie wijdingen tot transeunte diaken (twee in het bisdom Brugge, één in het bisdom Antwerpen) én tien wijdingen tot permanent diaken (vijf in Brugge, drie in Gent, twee in Hasselt). Een transeunte diaken is een diaken die zich voorbereidt op het celibataire priesterschap.

'Als er niets verandert, wordt de katholieke Kerk in onze streken binnenkort in haar voortbestaan bedreigd', zegt Peter Vande Vyvere, hoofdredacteur van Tertio.

'Dat het aantal priesters daalt, is normaal en helemaal geen ramp aangezien het aantal gelovigen eveneens afneemt. Toch kan een kerkgemeenschap, wil ze katholiek zijn, niet zonder een minimaal aantal gewijde ambtsdragers. Als de huidige tendens zich voortzet, rijst een probleem', stelt Vande Vyvere vast.

Het opheffen van het celibaat zou volgens hem ook geen uitweg bieden. 'Dat is niet zaligmakend, illustreert het roepingentekort in de protestantse en de anglicaanse kerk', besluit Vande Vyvere .  (br.De Standaard)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voel je vrij


De afbeelding “http://img208.imageshack.us/img208/1350/kristinasf7.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


bind je niet

nee
voel je vrij
doe wat je wil
ja
en wees blij
blij dat de zon weer voor je schijnt
dat de vogels
weer voor je fluiten
laat de dag maar komen
wacht en geniet
van wat komt
want wanneer de zon ondergaat
is het voor jou misschien te laat
� Reageer (0)
16-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FC De kampioenen


FC De kampioenen" stopt na 21 seizoenen.


http://img3.imageshack.us/img3/6430/fcdekampioenen.jpg"FC De kampioenen" stopt na 21 seizoenen. De VRT-directie wil met de reeks in schoonheid eindigen. De laatste aflevering zal uitgezonden worden in de lente van 2011. De komische Eén-serie over een slecht spelende café-voetbalploeg is een van de langstlopende en succesvolste reeksen die de openbare omroep ooit maakte.

De eerste aflevering van "F.C. De kampioenen" werd uitgezonden op zaterdag  6 oktober 1990 en was meteen een schot in de roos. Vooral de karikaturale personages en het concept van een tegenstander maakten van de serie een kijkcijferkanon.
VRT
In de eerste jaargangen was "de tegenstander" een garagist, Dimitri De Tremmerie (DDT) genaamd. De rol maakte komiek Jacques Vermeire onsterfelijk. Vermeire ruilde enkele seizoenen later de openbare omroep in voor Vtm. DDT werd vervangen door het typetje Bernard Theofiel Waeterslaeghers (chef-kok BTW), nadien door antiekverkoper Fernand Costermans.

Over de serie is ook veel in de pers geschreven. Zo haalde de verdwijntruc van trainer Oscar (Carry Goossens) de krantenkoppen. Oscar werd door Xavier in de serie letterlijk weggetoverd. Op de ongeloofwaardige wending kwam heel wat kritiek. Ook ergerden zich velen aan de talrijke herhalingen in de zomer.

Toch bleven de kijkers altijd trouw. "F.C. De kampioenen" werd bedolven onder de nominaties en prijzen, met onder meer Gouden Ogen. In april van vorig jaar raakte ook bekend dat er een langspeelfilm zou komen van de Vlaamse sitcom, maar die plannen gingen uiteindelijk niet door. "Niet alle acteurs zijn overtuigd van het scenario", luidde het.

Het twintigste seizoen zendt Eén uit vanaf december. Daarna neemt de cast nog een nieuwe, laatste reeks op. De laatste afleveringen zullen te zien zijn in de lente van 2010.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je baby voor 35 jaar


"Maak je baby voor 35 jaar"http://img195.imageshack.us/img195/3548/zwanger1.jpg


 
Vrouwen, ouder dan 35 jaar, zetten beter geen kinderen meer op de wereld. Dat concluderen Britse gynaecologen. Ze stellen dat de kansen op bevruchting aanzienlijk dalen als dames te lang wachten.

Ideale leeftijd
Vrouwen raken niet alleen moeilijker zwanger op latere leeftijd, ook kampen ze eerder met geboortecomplicaties. De ideale leeftijd om een kind te baren ligt volgens de dokters tussen de 20 en 35 jaar. Zij die bewust wachten om pas op latere leeftijd een familie te starten, hebben het moeilijk om nog zwanger te geraken. Lukt het wel, verhogen bovendien de kansen op miskramen.

Zorgwekkend
De toenemende trend om zwangerschappen uit te stellen, baart de gynaecologen zorgen. Oudere dames kunnen de rekening van hun late zwangerschap duur betalen: diabetes en andere gezondheidskwalen komen steeds vaker voor. Ook verkleint de kans op een natuurlijke bevalling aanzienlijk: het aantal keizersnedes neemt toe en dat kan voor complicaties zorgen voor zowel moeder als kind. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenkraan bevat meer bacteriën dan toilet


Keukenkraan bevat meer bacteriën dan toilethttp://img4.imageshack.us/img4/9374/keukenkraan.jpg


De keukenkraan is vuiler dan de spoelstop op het toilet. 80 procent van alle vaatwasdoeken bevat bovendien een gevaarlijke mix van bacteriën. Eén en ander blijkt uit een internationaal onderzoek van hygiënefabrikant Dettol.

Schadelijk
Een derde van alle keukenkranen is niet proper bevonden door schadelijke bacteriën van zorgwekkend niveau. Opmerkelijk is dat 'slechts' 15 procent van alle toiletgrepen is aangetast door diezelfde ziekteverwekkers. Veertien procent van de huishoudkranen bevat de potentieel dodelijke E. coli bacterie, in vergelijking met slechts zes procent van de wc-grepen. 'Staphylococcus aureus', de bacterie die kan leiden tot longontsteking, bleek te plakken op acht procent van de kranen.


    http://img4.imageshack.us/img4/7206/keukenkraan2.jpgVaatdoeken

Ook de vaatdoeken doen de wenkbrauwen fronsen: meer dan een vijfde van de doeken heeft hoge niveaus van 'Pseudomonas', waardoor deze een penetrante geur verspreiden. 'Campylobacter' of 'Salmonella', verantwoordelijk voor voedselvergiftigingen, werden eveneens aangetroffen in de keukendoeken.

Babystoel
Andere plekjes waar de bacteriën werden gespot zijn de hoge babystoelen, de afstandsbediening van de televisie en de telefoons. Enigszins opmerkelijk is het feit dat de deurhendel van het toilet bij 75 procent van de huishoudens, bacterievrij bleek.

Ontsmetting
Volgens de onderzoekers zijn de bevindingen alarmerend, zeker in tijden van deze grieppandemie. John Oxford: "Een gerichte ontsmetting van een aantal belangrijke plekjes in het huishouden, is promordiaal. Een goede hygiëne is iets wat we allemaal kunnen doen om besmettingen tegen te gaan en onszelf te beschermen". (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen sterven sneller aan kanker


Mannen sterven sneller aan kanker


http://img195.imageshack.us/img195/2457/manf.jpg
 


Mannen riskeren sneller aan kanker te sterven. Vrouwen neigen vlugger een dokter op te zoeken omdat ze meer over hun kwaaltjes praten. Mannen houden koppig vast aan hun ongezonde leefgewoonten.

Van alle kankers, uitgezonderd borstkanker, maken mannen 70 procent meer kans om aan de gevolgen te sterven. Dat blijkt uit analyse van Britse bevolkingscijfers.

Karakter
De onderzoekers wilden onderzoeken of kankers die beide seksen treffen, zich even snel ontwikkelden. De cijfers tonen wel degelijk verschil. Een biologische verklaring is er niet, wel zouden stereotiepe mannelijke karaktertrekken meespelen. Zo minimaliseren heren de symptomen sneller, gaan ze niet snel langs bij de dokter en houden ze er vaker ongezonde leefgewoontes op na.

Levensstijl
Volgens Professor David Forman maken deze cijfers duidelijk dat mannen hun ongezondere reputatie waar maken. "Mannen weigeren hun ongezondere levensstijl aan te passen. Ook gaan ze minder snel naar de dokter en een late diagnose maakt het moeilijker kanker te overwinnen. Nog altijd hebben mannen niet door dat roken, overmatig gewicht rond het middel, teveel alcohol en slechte eetgewoonten, het risico op kanker sterk vergroten. Heel wat overlijdens zouden vermeden worden door de levensstijl aan te passen". (br.hln)
� Reageer (0)
15-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Hoste Beslist


'Geert Hoste Beslist' haalt het van 'Geert Hoste Detective'


http://img35.imageshack.us/img35/4379/geerthoste.jpgDe eindejaarsconference van Geert Hoste is onder dak. Onder de titel 'Geert Hoste Beslist' zal Vlaanderens bekendste cabaretier dit najaar zijn licht werpen over de actualiteit van 2009.

Een maand geleden lanceerde Geert Hoste -net als vorig jaar- een oproep naar het publiek om een originele titel te bedenken. Dat leverde ruim 2.300 inzendingen op, iets meer dan vorig jaar. Uit de 10.500 suggesties koos de cabaretier 'Geert Hoste Beslist'. Bedenker Tom Hutsebaut ontvangt als beloning twee gratis Star-tickets.

Deburghgraeve
Velen zochten inspiratie bij de politieke actualiteit. Zo werd 'Geert Hoste Detective' meerdere keren ingezonden. Zelfs gewezen topatleet Fred Deburghgraeve stuurde een originele titel in: 'Geert Hoste punt andere lijn', een duidelijke verwijzing naar een collega uit de wielersport.

50 euro
De theatertour loopt van begin november tot eind december. De officiële ticketverkoop start op 1 september 2009, maar de beste theaterzitjes in Antwerpen, Gent, Hasselt, Oostende en Brussel kunnen nu reeds besteld worden bij Sherpa op het nummer 070 223 221 aan 50 euro (+ reservatiekosten). Groepen en bedrijven kunnen terecht bij info@geerthoste.be.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze zomer langste eclips in 500 jaar


Deze zomer langste eclips in 500 jaar


http://img13.imageshack.us/img13/4338/zonsverduistering.jpg


U moet er voor naar China, maar op 22 juli zal de langste zonsverduistering tot het jaar 2309 plaatsvinden. Volgens wetenschappers kunnen de Chinezen op die datum zes minuten lang een totale zonsverduistering (eclips) ondergaan.

Geleden van 1814
"Tussen 1814 en 2309 komt dit maar één keer voor", zegt wetenschapper Wang Sichao. Omdat China zo groot is, is de totale zonsverduistering niet overal in het land zichtbaar. Inwoners van het zuiden zullen zeker worden geconfronteerd met de ongebruikelijke duisternis; in het noorden van het land is van een gedeeltelijke zonsverduistering sprake.

1999: 143 seconden
Een zonsverduistering ontstaat doordat de maan tussen de zon en de aarde komt te staan. De laatste keer dat Europa en delen van Azië te maken hadden met een complete zonsverduistering was op 11 augustus 1999. Maximaal 143 seconden was er toen sprake van een eclips. De verduistering bracht toen honderden miljoenen mensen op de been die door veiligheid brilletjes naar de hemel tuurden. (br.hln)
� Reageer (0)
14-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderdag


Vaderdaghttp://img197.imageshack.us/img197/9500/vaderendochter1.jpgVaderdag is een dag (in veel landen een zondag in juni) waarop de vaders door hun kinderen in het zonnetje worden gezet.


Viering

In België is Vaderdag de tweede zondag in juni, in Nederland pas de derde zondag. In Spanje, Portugal, maar ook in een deel van België (o.a. Antwerpen), wordt op 19 maart Vaderdag gevierd, de dag van Sint Jozef, de voedstervader van Jezus. In Duitsland wordt het gevierd op Hemelvaart (Jezus keert terug naar zijn Vader in de hemel).

Vaak krijgt vader op Vaderdag van zijn kinderen ontbijt. Ook geven de (kleinere) kinderen knutselwerkjes die zij op de basisschool voor hun vader gemaakt hebben. Verder krijgt hij typisch op mannen gerichte cadeaus, die de commercie in winkels, etalages, reclame, etc. duidelijk in beeld brengt. Traditionele voorbeelden zijn stropdassen, sokken en sigaren, maar ook scheerapparaten, en elektronica.


Geschiedenis


Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington, waarbij zij haar vader wilde eren, William Jackson Smart, een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van het zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een moederdag lanceerde.

De eerste Vaderdag vond toen plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. President Calvin Coolidge steunde in 1924 het idee om een Vaderdag te vieren, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde niet iets doorvoeren dat zo de mannen in het zonnetje zette. Het effect hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend was tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

Vaderdag wordt sinds de jaren '70/'80 ook in Nederland gevierd.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jan Fabre krijgt prijs van Franse critici


Jan Fabre krijgt prijs van Franse critici


http://img8.imageshack.us/img8/6201/janfabre.jpgJan Fabre krijgt dinsdag de Grand Prix van de Franse podiumcritici. De Belgische kunstenaar wordt gelauwerd voor zijn meest recente voorstelling 'Orgy of tolerance', zo meldt De Standaard zaterdag.

Gevoelig in Frankrijk
Dat de Antwerpse kunstenaar de juryprijs van de verenigde Franse podiumcritici krijgt, is volgens De Standaard verrassend. Sinds hij vier jaar geleden een storm van protest ontketende als gastcurator op het theaterfestival van Avignon, ligt Jan Fabre in Frankrijk namelijk erg gevoelig. Zo noemde de krant Le Figaro het avant-gardistische programma dat Fabre in Avignon samenstelde de "diepste crisis van het festival sinds 1968".

'Orgy of tolerance' gaat onder meer over "de extase van het consumeren". Le Monde noemde het een "kunstig georkestreerd spektakel dat opgebouwd is uit briljante hysterie". Het stuk is deze zomer te zien op het festival van Avignon.

� Reageer (0)
13-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Alle dagboeken Anne Frank permanent te zien


Alle dagboeken Anne Frank permanent te zien
Alle dagboeken en geschriften van Anne Frank zijn binnenkort permanent te bezichtigen in het Anne Frank Huis in Amsterdam. De Anne Frank Stichting opent in november een nieuwe tentoonstellingsruimte in het huis aan de Prinsengracht.

De stichting sloot een overeenkomst met onder andere het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarin is vastgelegd dat alle handschriften van het joodse meisje permanent ter beschikking komen van de stichting.

De geschriften zijn onderdeel van de collectie van het NIOD. Het instituut kreeg de werken na het overlijden van Anne's vader Otto Frank in 1980. Sindsdien leende het NIOD al regelmatig dagboekgeschriften uit aan de Anne Frank Stichting.

Geschriften zijn "cultureel erfgoed"
Het eerste roodgeruite dagboek is in het Anne Frank Huis momenteel in een vitrine te bezichtigen. Het boek wordt steeds op een willekeurige bladzijde opengelegd. In de nieuwe tentoonstelling zullen daarnaast het tweede en derde dagboek, het Verhaaltjesboek en het Mooie Zinnenboek te zien zijn.
   http://img38.imageshack.us/img38/1487/annefrankin1942.jpgVan de paar honderd broze doorslagvellen waarop Anne haar dagboek vanaf mei 1944 heeft herschreven, zullen er veertig afwisselend tentoongesteld worden.

Met de nieuwe tentoonstelling willen de betrokkenen "recht doen aan de grote betekenis van Anne's geschriften als cultureel erfgoed".

Plasterk enthousiast
De Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk reageert opgetogen: "Anne Frank is wereldberoemd, en het is fantastisch dat het Nederlandse publiek en het wereldpubliek nu voor het eerst haar complete werk in het origineel kunnen zien. En dan nog wel in het huis waar het is geschreven."

Het plan is bedacht in het kader van de tachtigste geboortedag van Anne Frank. Zij zou vrijdag tachtig jaar geworden zijn. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor succesvolle examens


Tips voor succesvolle examens
De examenperiode is aangebroken, wat veel stress kan veroorzaken. Maar door met enkele eenvoudige dingen rekening te houden, kun je deze moeilijke tijd heel wat aangenamer maken. We geven enkele tips die je slaagkansen verhogen.

Slaap
"Een regelmatige routine en een goede nachtrust zijn ontzettend belangrijk om goede resultaten te behalen", vertelt professor Michel Dib aan e-gezondheid. "Slaap voorkomt niet alleen vermoeidheid, het is ook goed voor je geheugen. Je slaat namelijk de dingen die je leert beter op als je genoeg slaapt. Om optimaal je leerstof te kunnen memoriseren moet je een nachtrust van zes tot acht uur hebben."

Dutjes
"Kom je 's nachts niet aan genoeg uren, probeer dan overdag een dutje te doen. Dit hoeft niet langer dan tien tot vijftien minuten te duren. Leg je in een rustige omgeving neer, zonder echt te slapen. Je behaalt het beste resultaat als je jezelf één tot twee keer per dag deze rust gunt. Heb je nood aan meer slaap, beperk je dutje dan tot 20 à 30 minuten, zo voorkom je dat je in een diepe slaap sukkelt. Een siësta vermindert de vermoeidheid en geeft een boost aan je humeur. Twee siësta's van een halfuur komen overeen met één of twee uur nachtrust", aldus Dib.

Stress
"Het ontstressen tijdens de examens is bijna even belangrijk als het studeren zelfs", geeft Dib nog mee. "Plan tijdens je studeerschema één tot twee uur voor ontspanning. Dit hou je vrij om bijvoorbeeld te sporten, een film te bekijken of muziek te beluisteren. Door het studeren af te wisselen met leuke activiteiten beperk je niet alleen stress, maar betekent ook een boost voor je geheugen."

Medicatie
"Er bestaat geen wondermiddel waardoor je zonder grondig te studeren je leerstof onder de knie krijgt. Vitaminesupplementen helpen ook niet, ze hebben eerder een placebo-effect. Daarom is het best dat je de examens zonder geneesmiddelen probeert door te komen. Als je echt last van de vermoeidheid hebt, kan vitamine C je helpen. Maar ook hier moet je voorzichtig mee zijn. Vermoeidheid is een belangrijk signaal van je lichaam, het betekent dat het rust nodig hebt. Het is dus nog altijd beter om te rusten bij vermoeidheid dan vitamines te nemen", besluit Dib. (br.hln)
� Reageer (0)
12-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees eten is slecht voor kwaliteit van sperma


Vlees eten is slecht voor kwaliteit van sperma


http://img40.imageshack.us/img40/5998/vlees.jpg
 


Mannen met een kinderwens kunnen maar beter vegetariër worden. Uit een recente studie blijkt dat mannen hun sperma sneller kunnen laten bewegen door meer vers fruit en groenten te eten en vette voeding als room en vlees te schrappen.

Antioxidanten
De onderzoekers bestudeerden het verband tussen gezond sperma en eetgewoonten bij 61 mannen. Daaruit bleek dat degenen die veel fruit en groenten eten, meer en sneller bewegende zaadcellen hebben. De wetenschappers willen nu onderzoeken of vitamines de kwaliteit van sperma kunnen verbeteren. Antioxidanten in de vitamines geleverd door verse groenten en fruit geven een boost aan je zaadcellen omdat ze de schadelijke effecten van vrije radicalen beperken, dit zijn zuurstofmoleculen die de lichaamscellen beschadigen. Je vindt deze stoffen in onder meer sinaasappels, paprika's en spinazie.http://img196.imageshack.us/img196/334/sperma.jpgVitamines
Het is de wetenschappers nog een raadsel waarom natuurlijke vitamines meer effect hebben dan supplementen. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of mannen meer heilzame stoffen halen uit voeding dan uit pillen.

Lage kwaliteit
Uit recente cijfers blijkt dat de kwaliteit van sperma de laatste decennia enorm gedaald is. Zeker bij Spaanse mannen, zij zijn het minst vruchtbaar van Europa. In Noord-Europa heeft 40 procent van de mannen een lagere kwaliteit van sperma dan aanbevolen. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stunt met vliegend biggetje doet Australiërs steigeren


Stunt met vliegend biggetje doet Australiërs steigeren


http://img195.imageshack.us/img195/7592/varken.jpgHet Australische radiostation Gold FM heeft de dierenrechtenactivisten tegen zich in het harnas gejaagd. Om hun nieuwe ochtendprogramma te promoten, hadden de leukerds er niet beter op gevonden om een biggetje de lucht in te sturen met behulp van 200 heliumballonnen.

Onder de stress
"Wat heeft de directie van Goald FM bezield?", briest veearts Anne Chester van de Australische dierenbescherming. "Het biggetje zat duidelijk onder de stress na de stunt. Zouden ze hetzelfde gedaan hebben met een pup of een katje? Ik denk het niet", luidt het.

Dierenrechtenactivisten eisen intussen dat Gold FM zijn excuses aanbiedt en het varkentje laat onderzoeken door een dierenarts. (br.hln)
� Reageer (0)
11-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joske Vermeulen krijgt standbeeld in Merksem


Joske Vermeulen krijgt standbeeld in Merksem


http://img200.imageshack.us/img200/3756/joskevermeulen.jpgOp het Victor Roosensplein in Merksem wordt zaterdag een standbeeld van Joske Vermeulen onthuld. Dat is het bekende personage uit de sketches van komiek Gaston Berghmans. Hij zal op de dag van de onthulling ook in de bloemetjes gezet worden. Joske Vermeulen werd geïntroduceerd in de jaren '80 door het duo Gaston Berghmans en Leo Martin.

Joske woonde volgens de sketch op de Trammezandlei in Schoten, maar eigenlijk ligt die straat in Merksem. Vandaar dat het standbeeld ook in dat district komt te staan. Kunstenaar Luc Verlee maakte het beeld. Hij tekende eerder voor 'Den Deugniet' aan de Oudaan in Antwerpen.

Voor het district Merksem is het beeld een eerbetoon aan een van zijn bekendste inwoners. Gaston Berghmans doet alvast een oproep om de inhuldiging te vieren met zoveel mogelijk kinderen.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RegenDe regen komt met bakken uit de lucht
ik slaak een diepe zucht
ik kijk uit het raam , en kan daar wel uren
staan kijken naar de regen
want je doet er toch niets tegen
maar ik wordt er zo rustig van
en dat is iets wat ik met geen pen
beschrijven kan.....
knuff...� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe vrouw maakt mannen dommer


Knappe vrouw maakt mannen dommer

Met een knappe vrouw in de nabijheid kan een man plots niet goed meer nadenken. Een Nederlandse onderzoeker ontdekte dat hij dan zo druk bezig is om haar te imponeren, dat zijn andere hersenfuncties het even laten afweten.

Slechte schoolresultaten
De Nederlandse sociale psycholoog Johan Karremans ontdekte waarom mannen plots beginnen te stotteren wanneer ze een knappe vrouw in het vizier krijgen, meldt nu.nl. Volgens de onderzoeker verklaart dit waarom jongens slechter scoren in het hoger onderwijs dan meisjes. Voorheen dachten wetenschappers dat dit vooral kwam door een gebrek aan inzet en discipline.  (br.hln)


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matras met miljoen dollar op stoep bij huisvuil gezet


Matras met miljoen dollar op stoep bij huisvuil gezet


http://img32.imageshack.us/img32/2752/matras.jpgEen Israëlische vrouw probeerde haar moeder te verrassen door haar een nieuwe matras te schenken. Een verrassing was het zeker, want er bleek 1 miljoen dollar in de oude matras te zijn verstopt. Dat meldt de Israëlische krant Yédiot Aharonot. Het is niet bekend of de vrouw goed heeft geslapen op haar nieuwe matras.

De dochter gooide de matras, met haar moeders spaargeld, in de vuilnisbakken op straat. De Israëlische haastte zich naar de gemeentelijke stortplaats van Khyria, bij Tel Aviv, toen ze vernam dat het geld er in verstopt zat.

Te laat
Maar het was al te laat: de matras werd door een vrachtwagen samen met ongeveer 3.000 ton afval van heel de regio Tel Aviv naar de grote storten van Ganei hadas en Efaa gebracht.

De verantwoordelijken van beide stortplaatsen in kwestie hebben tevergeefs de vele vuilniszakken doorzocht. De droom van een welverdiend pensioen in een goede, oude matras is momenteel veranderd in een nachtmerrie. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zweefhttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/mtango.jpg


langzaam zweef ik
naar pluizige wolken
die me teder omsluiten
als vederlichte troost
 
ik stijg langzaam hoger
waar de sterren me kussen
de maan me de weg wijst
en waar ik alles vergeet
 
ik koester mijn vrijheid
dans lachend de tango
met Venus en Mars
onbezorgd zweef ik
 
dan daal ik langzaam
terug naar mijn leven
waar niemand me opwacht
waar geen liefde bestaat� Reageer (0)
10-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwangere vrouwen voelen zich gediscrimineerd


Zwangere vrouwen voelen zich gediscrimineerd
Steeds meer zwangere vrouwen voelen zich gediscrimineerd op de werkvloer. Het aantal klachten is vorig jaar bijna verdubbeld. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen, zo berichten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

In 2008 heeft de juridische cel van het Instituut 176 dossiers behandeld die te maken hadden met allerlei vormen van discriminatie (op het werk, omtrent een echtscheiding, in de gezondheidszorg). 125 dossiers leidden daadwerkelijk tot een klacht. Dat is 25 procent meer ten opzichte van 2007.

Ontslagen na zwangerschap
Opvallend is dat steeds meer zwangere vrouwen zich gediscrimineerd voelen in hun job. Het gaat onder meer om vrouwen die melden dat ze ontslagen werden na een zwangerschap. Sommige werkgevers laten vrouwen bij hun aanwerving dan weer beloven dat ze geen kind zullen krijgen in de komende jaren. Het Instituut trok in 2008 met vier zaken naar de rechtbank. De uitspraken zijn nog hangende.

Omdat het aantal klachten over zwangerschap maar blijft toenemen, heeft het Instituut een onderzoek besteld om de problematiek in kaart te brengen. "Momenteel ondervragen de onderzoekers 600 Vlaamse en Waalse vrouwen die tussen 1 april en 30 juni 2008 moeder zijn geworden. De Nederlandstalige interviews zijn net afgerond. We maken de resultaten eind december 2009 bekend", aldus Yassine Sbaiti van het Instituut. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren flirten liefst online vanuit bed


Jongeren flirten liefst online vanuit bed


http://img190.imageshack.us/img190/3962/flirten1.jpgBijna de helft van de Nederlandse jongeren flirt via het internet. Dit doen ze bij voorkeur vanuit hun bed, blijkt uit Nederlands onderzoek.

Flirten en persoonlijke gesprekken
Uit het onderzoek bij 6.370 Nederlandse jongeren tussen 15 en 20 jaar blijkt dat internet een steeds belangrijker communicatiemiddel voor jongeren wordt, meldt nu.nl. De helft van hen gebruikt chatkanalen als MSN Messenger en netwerksites om te flirten. Ook toonde de enquête aan dat ze liever belangrijke mededelingen via het internet versturen (23 procent) dan het persoonlijke tegen elkaar te zeggen (14 procent). Het onderzoek werd georganiseerd door Hi, MSN en Samsung. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer je kind vallen en opstaan


Leer je kind vallen en opstaan


http://img269.imageshack.us/img269/3052/zw1.jpgOok kinderen moeten leren omgaan met tegenslagen. Als ouder hebben we de neiging ze te overbeschermen. Om op te groeien tot gelukkige volwassenen, is het echter belangrijk dat ze op jonge leeftijd leren uit wat fout loopt.

Doorgaan
Een mens voelt zich pas goed als hij ook de pijn kent. Daarom is het zeer belangrijk dat je een kind leert omgaan met frustraties. Een baby kan de eerste zes maanden nog niet echt verwend worden. Daarom mogen zijn ouders hem dan nog wel bij het eerste het beste huiltje oppakken. Maar daarna moet ook hij, stapje voor stapje, teleurstellingen leren hanteren. Een kind dat dat al op jonge leeftijd leert, kan latere tegenslagen makkelijker overwinnen en zal daardoor minder snel de handdoek in de ring gooien.

Geen frustraties
Daar wringt net het schoentje. Ouders willen hun kroost voor vervelende ervaringen behoeden. En dus nemen ze elke frustratie weg, vooral moeders zijn daar meester in. Niet meteen verstandig, want zo lopen deze kinderen later het risico verwende nesten te worden.

Luisteren
Heeft je kind verdriet, betekent dat niet dat je hem of haar moet links laten liggen. Niemand wil zijn kleine zien huilen. Erover praten is dan al een eerste stap. Een luisterend, begripvol oor doet wonderen.

Realiteit
Terwijl Mick Jagger staat te kelen dat 'you can't always get what you want', mogen ook kinderen dat weten. Ongeacht de moeite en de inspanning die er misschien ook voor gedaan wordt, kan het mislukken. Het is niet omdat je kleine topscoorder bij Anderlecht wil worden en hij dagelijks met zijn voetbal in de weer is, dat hij er ook in zal slagen.

Een deel van het groeiproces bestaat erin deze realiteit onder ogen te zien en leren hoe je de zaken dan moet aanpakken. Ouders moeten zich de vraag stellen wanneer hun hulp nodig is of wanneer een stapje moet teruggezet worden om de dingen op zijn beloop te laten. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten Oxford uit de kleren voor kalender


Studenten Oxford uit de kleren voor kalender


http://img10.imageshack.us/img10/7171/naaktkalender.jpg


Alles behalve verlegen studenten aan de universiteit van Oxford hebben geposeerd voor een zwart-wit naaktkalender voor TravelAid. Met de opbrengst van de kalender moeten Engelse studenten makkelijker in het buitenland aan vrijwilligershulp kunnen doen. Maar liefst zestig studenten namen deel aan de fotoshoot. "Helemaal naakt gaan in zo'n historische omgeving was erg opwindend", aldus een 22-jarige studente in 'The Sun'. "Ik denk dat we allemaal wat verrast waren hoe leuk we het wel vonden.

Directie akkoord
De universiteitsbazen gaven hun goedkeuring voor de kalender. "In onze tijd zou zoiets nooit gekund hebben", aldus een directielid. "Toen ik de kalender zag, liep ik even wat rood aan en vroeg me af wat de rector zou zeggen. Maar het is duidelijk dat de studenten zich amusserden en met het geld dat naar een goed doel gaat, vind ik het wel een aardig initiatief."

Mooi resultaat
"Toen iemand me het voorstel deed, dacht ik 'waarom ook niet?' Het resultaat mag alvast gezien worden en ik hoop dat de kalender veel geld oplevert", aldus Catherine Little, een van de initiatiefneemsters. "Van onze professoren hebben we veel steun gekregen. Ze genoten achteraf ook duidelijk van de foto's." (br.hln)

� Reageer (0)
09-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tia Hellebaut bevallen van dochtertje Lotte


Tia Hellebaut bevallen van dochtertje Lotte


http://img10.imageshack.us/img10/2240/tillahellebaut.jpg
 

Tia Hellebaut en haar partner Wim Vandeven zijn vanmiddag de trotse ouders geworden van een dochter Lotte. Moeder en dochter stellen het goed. Lotte kwam om 11u30 ter wereld en weegt 3,170 kg. Hellebaut kondigde in december 2008 onverwacht haar afscheid aan toen ze drie maanden zwanger was.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap Pedro bijt vinger van directeur Berlijnse zoo af


Aap Pedro bijt vinger van directeur Berlijnse zoo af


http://img190.imageshack.us/img190/2024/aappedro.jpgDirecteur Bernhard Blaszkiewitz van de befaamde dierentuin van Berlijn heeft gisteren een vinger verloren toen hij de apen wilde voederen. De chimpansee Pedro greep de arm van de man en beet een deel van diens wijsvinger af.

Onvoorzichtig
Blaszkiewitz werd volgens een woordvoerster van de Berliner Zoo met spoed geopereerd in een ziekenhuis. Het is nog onduidelijk of de zwaar beschadigde vinger kan herstellen van de apenbeet. De directeur zou onvoorzichtig zijn geweest en de verwonding aan zichzelf te wijten hebben.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse snijdt ongeboren baby uit buik van vrouw


Amerikaanse snijdt ongeboren baby uit buik van vrouw


http://img188.imageshack.us/img188/7705/babyp.jpg
Korena Roberts werd gisteren beschuldigd van moord.


Agenten hebben in Oregon het opengesneden lichaam van een 21-jarige vrouw teruggevonden. Uit onderzoek bleek dat haar baarmoeder opengesneden was en dat haar ongeboren kindje eruit gehaald werd. De politie heeft de 27-jarige Korena Roberts aangehouden op verdenking van moord.

Nooit zwanger geweest
De politie kwam de zaak op het spoor toen ze vrijdagavond gebeld werden omdat een baby niet meer ademde. De hulpdiensten werden erbij gehaald, maar die konden alleen maar vaststellen dat er geen hulp meer mogelijk was voor de boreling. De dokters stelden bovendien vast dat de moeder, Korena Roberts, nooit zwanger geweest was.

Na ondervraging bleef Roberts beweren dat het kindje van haar was, maar de agenten vonden bij een inspectie van het huis het levenloze lichaam van de 21-jarige Heather Snively. Volgens de dokters kreeg de vrouw klappen op haar hoofd met een bot voorwerp en werd ze nadien opengesneden. Het is nog niet duidelijk of ze stierf aan de verwondingen aan haar hoofd of aan de bloeding van haar opengesneden buik.

Contact met zwangere vrouwen
Volgens de onderzoekers had Roberts haar familie en vrienden al maandenlang wijs gemaakt dat ze zwanger was. Intussen zocht ze zoveel mogelijk contact met zwangere vrouwen. Heather Snively was één van hen. De 21-jarige vrouw was nog maar pas naar Oregon verhuisd omdat haar vriendje en de vader van het kind er een betere job gevonden had. Vrijdagavond sloeg hij alarm toen zijn vriendin niet thuis kwam.

Snively's moeder liet weten dat Roberts en haar dochter elkaar nog maar een paar weken kenden. Ze hadden elkaar leren kennen via een online koopjesdienst. Roberts was op zoek naar babykleertjes en raakte aan de praat met Snively. De twee spraken uiteindelijk af en toen sloeg het noodlot toe voor de 21-jarige. (br.hln)

� Reageer (0)
08-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sms'en en bellen in buitenland fors goedkoper


Sms'en en bellen in buitenland fors goedkoper vanaf 1 juli


http://img196.imageshack.us/img196/89/bellen1.jpgVanaf 1 juli wordt het een pak goedkoper om vanuit het buitenland sms'jes te versturen of te bellen met de gsm. De betrokken ministers van de EU-landen hebben daarover vandaag een definitief akkoord bereikt. Eerder was het Europees Parlement al akkoord gegaan met het voorstel van de Europese Commissie.

Hoge gsm-rekeningen
"Goed nieuws voor Europese burgers, die nu op zomervakantie kunnen zonder ongerust te zijn over schrikbarend hoge gsm-rekeningen'', zei de Luxemburgse EU-commissaris Viviane Reding in een reactie.

De prijs van een sms'je vanuit een ander land mag hooguit 11 cent kosten, exclusief btw. Momenteel is dit gemiddeld 0,28 euro. De Europese maximumprijs voor grensoverschrijdende gsm-gesprekken zakt op 1 juli van 46 naar 43 cent per minuut, exclusief btw. Ook de prijs voor het ontvangen van gsm-gesprekken in een ander EU-land zakt met 3 cent, van 22 naar 19 cent.

Nog verder dalen
De prijzen voor buitenlandse gsm-gesprekken zullen in de toekomst trouwens nog verder dalen: vanaf 1 juli 2010 tot 0,39 euro voor uitgaande) en 0,15 euro (voor inkomende), en vanaf 1 juli 2011 respectievelijk tot 0,35 euro en 0,11 euro (prijzen per minuut, exclusief btw).

Nieuw is ook dat de telecombedrijven grensoverschrijdende gesprekken niet meer naar boven mogen afronden op de minuut. Die handelwijze zorgde wel voor 20 procent hogere rekeningen, aldus de Europese Commissie.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ook vrouwen mogen troon bestijgen in Denemarken


Ook vrouwen mogen troon bestijgen in Denemarken


http://img5.imageshack.us/img5/6042/frederikenmary.jpg
Kroonprins Frederik en echtgenote Mary.


Ook vrouwen zullen het recht hebben om eerste in lijn te zijn voor de opvolging van de Deense troon. Dat bleek uit de resultaten van het referendum dat zondag in het Scandinavische land gehouden werd. De goedkeuring luidt een nieuw tijdperk in voor de meer dan 1.000 jaar oude Deense monarchie.

Een ruime meerderheid van 85,4 procent van de kiezers stemde voor de aanpassing, die eerder al was goedgekeurd door het parlement. Daarmee wordt het eerstgeboren kind van elke toekomstige vorst de troonopvolger, los van het geslacht. Van de vier miljoen kiezers bracht 59 procent zijn stem uit, waarmee de opkomst voldoende hoog lag. Voor de huidige rangorde binnen de koninklijke familie heeft de aanpassing geen gevolgen, gezien het oudste kind van kroonprins Frederik een jongen is, prins Christian.

De opvolgingswet werd in 1953 geïntroduceerd. De huidige koningin, Margaretha II, kon in 1972 enkel op de troon plaatsnemen omdat er geen mannelijke opvolgers waren. Eerste minister Lars Lokke Rasmussen is blij met de aanpassing en zei dat het belangrijk was voor de gender-gelijkheid.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse toerist hangt twee uur aan trein in Australië


Amerikaanse toerist hangt twee uur aan trein in Australië


http://img188.imageshack.us/img188/1318/locomotief.jpg


Een Amerikaanse toerist heeft in Australië ruim twee uur aan een trein gehangen. De trein raasde tegen 110 kilometer per uur door de Australische Outback. De waaghals legde zijn avontuur vast met zijn camera.

Te laat terug in trein
Chad Vance (19) was tijdens zijn reis van Adelaide naar Alice Springs even uitgestapt om zijn benen te strekken. Toen hij terugkwam, reed te trein net weg. De backpacker wist nog net op de trein te springen, maar kon niet naar binnen komen, schrijft De Telegraaf.

Filmen
Urenlang hield Vance zich vast aan een wagon. Toen de trein vaart maakte en de temperatuur onder het nulpunt zakte, realiseerde hij zich hoe gevaarlijk de situatie was. Toch filmde hij zijn hachelijke avontuur.

Zwaar onderkoeld
Pas na twee uur en twintig minuten hoorde iemand zijn geschreeuw om hulp en maakte de trein een noodstop. De backpacker was zwaar onderkoeld toen zijn redders hem aantroffen. Als de trein pas was gestopt op het volgende station, ruim drie uur verder, had hij het waarschijnlijk niet gered.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikker die constant van kleur verandert is God in India


Kikker die constant van kleur verandert is God in India


http://img132.imageshack.us/img132/3204/kikker.jpgEen kikker die constant van kleur verandert, wordt in India aanbeden als een god. Honderden gelovigen trekken dagelijks naar het huis van eigenaar Reji Kumar in Kerala om te bidden en mirakels af te dwingen.

Reji ontdekte de kikker terwijl hij de planten water aan het geven was. Groot was zijn verbazing toen het witte beest geel werd en zelfs grijs uitsloeg nog voor hij ermee thuis geraakt was. "'s Nachts zag die kikker donkergeel, waardoor zijn inwendige organen zowaar zichtbaar werden. Echt een mirakel dat dat dier zich in zoveel verschillende gedaantes kan presenteren." Toch verloopt niet alles naar wens. "Wat ik hem ook geef qua eten, hij speelt niets binnen. Ik ben radeloos op dat vlak."

Een van de bekendste zoölogen van het land zal de 'regenboogkikker' nu aan een verdere studie onderwerpen. "Kikkers veranderen soms van kleur om mogelijke aanvallers af te schrikken", aldus professor Oommen V. Oommen. "Dit exemplaar wijzigt echter zo vaak dat er wel iets speciaals mee aan de hand moet zijn." (br.hln)
� Reageer (0)
07-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde en liefdesverdriet zijn meetbaar


Liefde en liefdesverdriet zijn meetbaar


http://img10.imageshack.us/img10/5932/liefdesverdriet.jpg


Liefde en liefdesverdriet mogen dan voor velen iets vaags zijn, toch zijn beide verschijnselen wel degelijk lichamelijk te meten. Dat bleek in het VU medisch centrum in Amsterdam, waar eenmalig een polikliniek voor liefde en liefdesverdriet was geopend.

Lichamelijke effecten
Ongeveer twintig patiënten hadden zich gemeld, de helft verliefd, de andere helft met een gebroken hart. De zes aanwezige artsen konden duidelijk lichamelijke effecten meten. Daarmee bleek dat het niet alleen iets is wat 'tussen de oren zit', aldus neurochirurgisch onderzoeker Thomas Würdinger.

Hogere bloeddruk
Zo bleken bloeddruk en hartritme flink omhoog te gaan als de patiënten een foto zagen van hun (verloren) liefde. Ook bleek uit neurologisch onderzoek dat er effecten zijn op de zenuwaansturing naar de spieren, wat tot knikkende knieën kan leiden.

Weer naar huis
In de wereld wordt al onderzoek gedaan naar de lichamelijke effecten van liefde en liefdesverdriet. Maar volgens Würdinger is het bijzonder dat dit in het VU medisch centrum poliklinisch gebeurde en dat er zoveel verschillende medische specialisten bij betrokken waren. Per patiënt duurde het onderzoek een uur, waarna de 'lijder' aan liefde of liefdesverdriet weer naar huis mocht. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen computerspelletjes sport vervangen?


Kunnen computerspelletjes sport vervangen?


http://img4.imageshack.us/img4/1003/kinderens.jpgComputerconsoles met activerende spelletjes als de Nintendo Wii zijn volgens sommigen het wondermiddel om jongeren te laten bewegen en zo het wereldwijde obesitasprobleem op te lossen. Maar zijn deze spelletjes een waardig vervangmiddel voor sport?

Bowlen en golfen
Uit onderzoek blijkt dat het spelen op de Nintendo Wii en andere gelijkaardige consoles vier keer meer calorieën doet verbranden als wanneer je een 'traditioneel' computerspel speelt. Door de speciale afstandsbedieningen van dit soort spelletjes leer je op een actieve manier boxen, bowlen of golfen, maar je kan er ook mee dansen en aerobiccen. De onderzoekers uit Hongkong bestudeerden een groep kinderen tussen twaalf en zes jaar. Ze speelden 35 minuten op de Nintendo Wii per dag en verbrandden daarmee telkens 150 calorieën. Volgens de onderzoekers is dat genoeg om obesitas tegen te gaan.

Geen waardig vervangmiddel
Volgens experts zijn dit soort computerspelletjes een goede manier om de kinderen aan het sporten te krijgen. Uit Brits onderzoek blijkt dat 80 procent van de 9 tot 19-jarigen zo'n spelcomputer heeft. Russell Pate: "De meeste kinderen leiden geen actief leven en de spelletjes zijn zo populair dat we ze ook niet kunnen verbieden. Dus als we zo de jeugd aan het sporten krijgen is dat een goede zaak. Maar het is natuurlijk geen waardig vervangmiddel voor actieve sporten in openlucht. Daar leren ze namelijk andere belangrijke dingen, als het aangaan van relaties met leeftijdsgenoten." (br.hln)
� Reageer (0)
06-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdesgebrek doet koppels praten in bed


Tijdesgebrek doet koppels praten in bed


http://img200.imageshack.us/img200/8729/bedz.jpg
 


Britse koppels babbelen er tegenwoordig duchtig op los tussen de lakens. Door de alledaagse drukte lijkt het bed de ideale plaats om bij te praten. Dat blijkt uit een rondvraag op OnePoll.com.

Quality time
Ons druk bestaan maakt dat er 's avonds in de slaapkamer veel over koetjes en kalfjes gepraat wordt. 78 procent van de 4.000 ondervraagden vindt immers geen tijd meer om de gebeurtenissen van de dag te vertellen. Enkel in bed, rest nog wat 'quality time'. Die 'kussentalk' wordt naar waarde geschat. 60 procent koestert de gedachte 's avonds met manlief te praten. Populaire onderwerpen zijn financiële kwesties, werkproblemen en weetjes over vrienden.

Belangrijk
"Enkel in bed slagen mensen erin nog te relaxen", stelt de onderzoeker. "Zowel een drukke werkdag als de alledaagse drukte met het huishouden en de kinderen, maken dat er nog enkel 's avonds tijd rest voor je partner. Praten is daarbij zeer belangrijk, of het nu over alledaagse problemen dan wel over roddels gaat. De slaapkamer is trouwens de ideale plaats, omdat je er weinig of niet afgeleid wordt".
http://img200.imageshack.us/img200/6298/bed2.jpg
Ruzie

Het is echter niet altijd rozengeur en maneschijn in bed, 56 procent van alle koppels beleefde er al hevige discussies en woorden. Gelukkig wil 44 procent niet slapen zonder een nachtkus, 28 procent rondt de gesprekjes af met een vrijpartij.

Eerder deze week bleek nog dat veel koppels liever slapen dan seksen. In onze poll is duidelijk dat onze lezers liefst van al nog eerst een robbertje vrijen om daarna te slapen. De groep die kiest voor enkel slapen of enkel seks is ongeveer even groot. Stemmen op de poll kan nog tot en met 6 juni.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfietsers trekken door Amsterdam


Naaktfietsers trekken door Amsterdam


http://img192.imageshack.us/img192/705/naaktfietsen.jpgWie zich zaterdag in Amsterdam bevindt, moet niet raar opkijken als plotseling een groep naakte fietsers voorbij komt rijden. De deelnemers willen met hun toer door de Nederlandse hoofdstad aandacht vragen voor lijf en milieu, aldus de organisatie World Naked Bike Ride (WNBR).

Het is niet de eerste keer dat zich een dergelijk schouwspel voordoet in Amsterdam. Vier jaar geleden trok ook al een groep blote fietsers met dezelfde doelstellingen door de stad. Ook Brussel was al het toneel voor een gelijkaardige actie.

"Zeker 50 deelnemers"
De fietsers verzamelen rond een uur bij het Amstelstation. Daarna kleden ze zich op een beschut plekje uit en rijden ze rond twee uur richting de binnenstad. De tocht eindigt in het Vondelpark.
De organisatie kon nog geen precieze schatting geven van het aantal deelnemers. "Dat hangt heel erg van het weer af." Een woordvoerder verwachtte dat er zeker vijftig mensen meedoen.

De WNBR houdt jaarlijks dit soort ludieke acties in meer dan vijftig steden in twintig landen over de hele wereld. Vorig jaar had de Nederlandse fietstocht plaats in Utrecht. (br.hln)

� Reageer (0)
05-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht weer op vakantie maakt meest depri


Slecht weer op vakantie maakt meest depri


http://img199.imageshack.us/img199/2733/slechtweer1.jpgSlecht weer op vakantie stelt ons diep teleur. Dat blijkt uit een Britse poll waarbij gevraagd werd naar de grootste ontgoochelingen in het dagelijks leven. Wakker worden en denken dat het zondag is, terwijl het maandag is, staat op de tweede plaats.

Het leven zit vol ontgoochelingen. De Britse organisatie 'Magners Pear Cider' wilde achterhalen bij 3.000 ondervraagden welke toestanden hun dag kunnen verzieken.

Vakantiegevoel
Een dagje naar zee of een vakantie boeken waar je de ganse dag de regendruppels moet tellen, maakt de Britten danig depri. "Komt de welverdiende vakantie eraan, speelt het weer een enorm belangrijke rol", vertelt de onderzoeker. "Het klimaat werkt echt wel op ons humeur en kan ons plezier danig verknoeien. Drie van de tien grootste ontgoochelingen hebben trouwens te maken met vakanties. Daaraan merk je hoeveel we verwachten van onze vrije dagen. Je bagage verliezen, bijvoorbeeld, staat op nummer zes, een goed vakantieboek uitlezen dat helaas eindigt, siert de zevende plaats".

Voetbal en celebs
Andere teleurstellingen zijn: je favoriete soap zien eindigen, je paspoort vergeten, je partner die je verjaardag vergeet, een oude jeans die te klein lijkt, witte was dat roze kleurt en een kopje thee zetten waarbij de melk zuur is geworden. Ook de breuk tussen Brad Pitt en Jeniffer Aniston verteren de Britten moeilijk, net als voetbalnederlagen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Susan Boyle verlaat ziekenhuis


Susan Boyle verlaat ziekenhuis


http://img188.imageshack.us/img188/1059/susanboyle1.jpg


De Britse Susan Boyle, die afgelopen weekend tweede werd in de Britse zangwedstrijd 'Britain’s Got Talent', heeft het ziekenhuis verlaten. De 48-jarige huisvrouw werd begin deze week opgenomen na een uitputtende finale. Dat meldt haar broer Gerry Boyle.

'Ze is nu veel gelukkiger en lijkt weer helemaal zichzelf', aldus Gerry Boyle op de Britse tv-zender ITV. Volgens hem voelt zijn zus zich weer helemaal thuis in haar flat in Londen.

'Ze ziet alles in perspectief nu. Ze begint te beseffen dat ze wel degelijk zangeres kan worden.' Enkele mensen hebben haar duidelijk gemaakt, zo gaat hij verder, dat een tweede plaats in de wedstrijd niet het eindpunt hoeft te betekenen van haar carrière als zangeres.

De 48-jarige Susan Boyle werd in korte tijd wereldberoemd met haar vertolking van 'I Dreamed a Dream' uit de musical Les Misérables. (br.Het Nieuwsblad)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man erft worsten


Man erft worsten


http://img10.imageshack.us/img10/3936/hotdogalv.jpgEen Brit is door een overleden man beloond voor zijn vriendschap met een voorraad worsten, genoeg voor zeven jaar. Peter Fountain (58) erfde niet letterlijk de worsten, maar wel duizend pond van een vriend die hem elke week trakteerde op een broodje worst bij de lunch. In zijn testament stond: "Koop voortaan je eigen broodjes worst!"

Fountain is opgetogen met het lunchgeld. "Nu heb ik genoeg geld om jarenlang elke week een broodje te kopen. Ik ben er dol op."

Samen lunchen
Vriend Pat Vaughan stierf op 57-jarige leeftijd aan kanker. De vrienden gingen een keer in de week samen lunchen. Vaughan betaalde altijd het broodje worst van Fountain. In zijn testament benadrukte Vaughan dat hij wil dat zijn vriend de traditie in stand houdt.

"Het is typisch iets voor hem", prijst Fountain zijn overleden vriend. "Het is een zeer gul gebaar."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Letterenprijs voor Cees Nooteboom


Letterenprijs voor Cees Nooteboom
De Nederlandse schrijver Cees Nooteboom krijgt dit najaar de Prijs der Nederlandse Letteren. Dat heeft de Nederlandse Taalunie laten weten. Aan de prijs is 40.000 euro verbonden. Nooteboom krijgt de trofee uit handen van koning Albert II.

Nooit louter realistisch
Nooteboom is vooral bekend om zijn reisverhalen, maar zijn oeuvre omvat ook romans, verhalen, novellen, poëzie en essays. Het werk van Nooteboom wordt ook in het buitenland geroemd: vooral in het Duitse taalgebied heeft hij veel lezers. Volgens de jury, onder voorzitterschap van de Vlaamse emeritus hoogleraar Anne Marie Musschoot, is de grote kracht van Nootebooms reisverhalen en romans dat ze de geschiedenis recht doen, maar nergens louter realistisch zijn.

Schitterend thuiskomen
Nooteboom, net terug van een lange reis uit Azië en Australië, toonde zich in een eerste reactie alvast erg enthousiast over zijn onderscheiding. "Het is wel een schitterend thuiskomen", zo verklaarde hij ietwat beduusd.

De Nederlandse Taalunie kent de Prijs der Nederlandse Letteren om de drie jaar toe aan een auteur van wie het werk een belangrijke plaats inneemt in de Nederlandstalige literatuur. Nooteboom is de negentiende laureaat van de prijs. Op de erelijst volgt hij Jeroen Brouwers op.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naailessen weer populair door crisis


Naailessen weer populair door crisis


 

Nederlandse vrouwen naaien door de crisis steeds vaker hun eigen kledingsstukken. Cursussen in snit en naad zijn er momenteel heel populair. Ook in Groot-Brittannië kruipen fashionista's achter de naaimachine om tweedehandsstukken zelf om te toveren tot een trendy outfit.

Wachtlijsten
"Vrouwen die zichzelf nu willen inschrijven voor een naaicursus komen op een wachtlijst terecht. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", vertelt de Nederlandse naai-instructrice Betsie Sliekers die al vijftien jaar les geeft aan ad.nl. "Volgens mij is de crisis er verantwoordelijk voor. Ik heb veel jonge mama's als cursisten. In de winkels vind je genoeg mooie kledij voor kinderen, maar dat kost ontzettend veel. Als je zelf stof koopt en outfitjes maakt, ben je veel goedkoper gesteld. En stukken voor kinderen zijn snel gemaakt."

Naaibladen
Knip Mode, een Nederlands naaimagazine dat al veertig jaar bestaat, organiseert sinds kort ook naaicursussen voor beginners. Het aantal inschrijvingen steeg in korte tijd van acht naar vijftig. Ook uit de hoge verkoopcijfers van het blad, dat tot voor kort nog in het slop zat, blijkt dat naaien trendy is.

Tweedehands
Ook in Groot-Brittannië is je eigen kledij maken heel populair. Steeds meer fashionista's passen er kledij uit tweedehandswinkels zelf aan. Styliste van de celebs Fi Doran doet het al jaren en zag al heel wat sterren met iets uit haar collectie 'Mrs Jones' rondlopen. Ze geeft in opdracht van Oxfam lessen in het 'bewerken' van oude kledij. "Als je bijvoorbeeld een kledingsstuk omdraait, creëert dit heel wat nieuwe perspectieven. Je kan je benen in mouwen steken of omgekeerd. Het is de ideale manier om jezelf met mode te onderscheiden op een goedkope manier", aldus Fi Doran.

Trend
Modejournaliste Lauretta Roberts: "Steeds meer fashionista's passen oude, op het eerste gezicht lelijke kledingstukken, aan. Zo krijgen ze plots een modieus, nieuw kledingsstuk voor een prikje. Het is echt een trend. En bijna iedereen kan het, het voordeel ten opzichte van je eigen kleding maken is dat moeilijke dingen, als het plaatsen van ritsen, al voor je gedaan is. Tweedehandskledij is eveneens goedkoper dan nieuwe stoffen, want ook de kostprijs hiervan loopt snel op." (br.hln)

� Reageer (0)
04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onzekerheid houdt vrouwen in pashokje


Onzekerheid houdt vrouwen in pashokje

Een kwart van de Nederlandse vrouwen durft tijdens het passen van kledij niet uit het hokje te komen. Uit Nederlands onderzoek blijkt dat onzekerheid over hun lichaam de oorzaak is.


Nood aan advies
De Nederlandse onderzoekers vroegen 800 vrouwen naar hun shopgedrag, meldt nu.nl. 66 procent van hen verstopt haar probleemzones met de juiste kledij en let daarop tijdens het shoppen. Toch kunnen veel vrouwen dat niet alleen, tweederde van hen heeft nood aan kledingadvies, bijna de helft is bereid hier een professional voor te betalen. Als oplossing voor deze problemen bedacht Shopgirl.nl een online paskamer. Je geeft er je maten, huidskleur en kapsel in en je krijgt je eigen paspop die alle kledingstukken voor je 'aantrekt'. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggelopen kat geeft zich aan bij politie


Weggelopen kat geeft zich aan bij politie


http://img4.imageshack.us/img4/5447/poesl.jpgIn Nieuw-Zeeland is een weggelopen kat een politiebureau binnengestapt. Het diertje was het twee weken geleden thuis verdwenen en had er een tocht van 20 kilometer opzitten.

De agenten in het commissariaat van Lower Hutt keken vreemd op toen Rubiks ten tonele verscheen. Ze belden de dierenbescherming. Die checkte de chip van Rubiks en belde het baasje van de kat. Felicity Donaldson was opgelucht toen ze hooorde dat haar troetel terecht was.

Het was de tweede keer dat Rubiks de wijde wereld introk. Zijn eerste excursie duurde zes weken en bracht hem naar Kilbirnie. (br.hln)� Reageer (0)
03-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vioolsnarenhttp://img192.imageshack.us/img192/889/viool1.jpgzachte klanken
van vioolsnaren
vullen de stilte
in het prieeltje
de meester zelf
strijkt ze tot
een juweeltje

 
een bladpapier
met een wit vlak
verraadt het einde
de noten zijn gespeeld
passie
voor de muziek
werd rijkelijk gedeeld
� Reageer (0)
02-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen in kamer van Shakespeare


Slapen in kamer van Shakespeare


http://img3.imageshack.us/img3/399/bedcza.jpg
De Britse kranten en tijdschriften zijn er weg van: de bed & breakfast waar William Shakespeare vaak sliep tijdens zijn reizen tussen Stratford-upon-Avon en Londen.

De beroemde Britse poëet en toneelschrijver leefde weliswaar in de 16de en 17de eeuw en toen was het 500 jaar oude huis op het platteland enkel een halte van de diligence en heette het nog 'The Ship'. De huidige eigenaars, interieurdesigners Nick Hunter en Roy Elsbury, knapten de historische woning op en doopten het heel toepasselijk Shakespeare House. Heel veel accenten van vroeger werden behouden en smaakvol gemengd met moderne aspecten, zoals linnen van Versace of thee van Fortnum & Mason, maar ook meubels van bij gerenommeerde antiquairs. Kortom, een B&B met boetiekallures, waar de nieuwe witte meubels van de eetkamer met de oude open haard perfect passen bij een decor zoals de schrijver het ooit zag.
http://img3.imageshack.us/img3/1254/shei.jpgShakespeare zal in zijn tijd zeker niet van zoveel luxe hebben kunnen genieten als de gasten van vandaag, want de vijf kamers zijn smaakvol ingericht met bad, jacuzzi en/of douche. De grootste kamer is The Shakespeare Suite. Het gastenverblijf ligt in Grendon Underwood, op 25 km van Oxford. Je kan er ook dineren of genieten van een uitgebreide afternoon tea, bij mooi weer in de tuin. Het Engels ontbijt is inclusief. Richtprijs 100 euro per nacht. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder vindt ontvoerde zoon na 27 jaar terug via Facebook


Moeder vindt ontvoerde zoon na 27 jaar terug via Facebook


http://img22.imageshack.us/img22/73/witteroosz.jpgIn het Verenigd Koninkrijk heeft de 61-jarige Avril Grube na 27 jaar zoeken haar ontvoerde zoon teruggevonden via Facebook. Grube zag haar zoon Gavin Paros voor het laatst in 1982. Haar Hongaarse ex-man kwam de toen driejarige jongen oppikken om naar de dierentuin te gaan. In werkelijkheid vluchtte hij stiekem naar Boedapest, weten de Corelio-kranten.

Gevonden op Facebook
In oktober vorig jaar ontdekte de zus van Grube een Gavin Paros op Facebook. Omdat Gavin zijn berichten niet controleerde, duurde het nog weken voor de wanhopige vrouw antwoord kreeg. Maar intussen heeft Gavin zijn moeder bezocht. "Ik kon niet meer slapen toen ik wist dat Gavin thuis zou komen. Ik herkende hem meteen: hij heeft mijn ogen'" aldus Grube, die gedeeltelijk verlamd raakte na een beroerte.

Geen Engels
Het bijpraten was niet evident, want Paros, intussen vader van drie kinderen, spreekt na al die jaren geen Engels meer. "We hebben elkaar vooral geknuffeld. Het terugzien was de mooiste dag uit mijn leven." De vader en ontvoerder van Gavin overleed drie jaar geleden. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen leven langer met een jongere vrouw


Mannen leven langer met een jongere vrouw


 


Nieuw onderzoek toont aan dat de overlijdenskansen bij heren met een vijfde afnemen als de vrouw heel wat jaartjes jonger is. Bij vrouwen geldt dat niet.

De studie werd uitgevoerd aan het Duitse Max Planck Instituut. Daarbij werden de Deense sterftecijfers tussen 1990 en 2005, bekeken.

Voordelen
Jongens hebben alle voordeel bij een jongere partner: het risico op een vroegtijdige dood daalt gemiddeld met elf procent als de echtgenote zeven tot negen jaar jonger was. Is de vrouw 15 tot 17 jaar jonger, nemen de sterftekansen nog verder af. Mannen die oudere dames huwen, sterven daarentegen sneller.

Opmerkelijk is dat het omgekeerde niet geldt: een jongere man huwen is geen garantie op een langer leven bij dames. Integendeel, met een leeftijdsverschil van zeven tot negen jaar, ouder of jonger, sterven dames eerder sneller.

Redenen
Wetenschappers geloven dat natuurlijke selectie meespeelt. Enkel de gezondste, meest succesvolle heren kunnen een jongere partner krijgen. Een andere theorie stelt dat jongere dames, hun oudere man beter verzorgen en zij daardoor langer leven. Voorts blijkt uit de cijfers dat de meeste heren een vrouw huwen die gemiddeld drie jaar ouder is. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwevend in een donker heelalDe afbeelding “http://img377.imageshack.us/img377/3554/cindyrr1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
.� Reageer (0)
01-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen zijn gevoeliger dan we denken


Mannen zijn gevoeliger dan we denken


Gevoelens herkennen (stress, verdriet, woede...) is voor mannen ook moeilijk.


80 procent van de Nederlandse mannen bekent dat ze meer voelen en zich meer bewust zijn van hun emoties dan de buitenwereld denkt.

Dat komt natuurlijk door hun eigen stoere houding, die moet verbergen dat het moeilijk is angst, onzekerheid en schaamte te tonen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse tijdschrift Pyschologie Magazine, zo schrijft De Telegraaf. De resultaten verschijnen in het oktobernummer.

Weinig liefde
Vier op de tien mannen zou de emoties wel meer willen uiten maar weet gewoon niet hoe. Een liefdevolle partner aan zijn zij helpt niet: bijna de helft van de mannen spreekt de liefde voor zijn partner niet uit. Bijna 70 procent heeft daarover al opmerkingen gekregen van zijn vrouw.

Niet praten, niet herkennen
Emoties uiten is moeilijk, maar ook emoties herkennen is niet het sterkste punt van de man. Meer dan 40 procent zegt vaak niet te weten wat hij voelt. Een rechtstreeks gevolg van het weinig verwoorden van hun emoties en tegelijk de oorzaak dat ze hun emoties niet vaak onder woorden brengen.

Een vicieuze cirkel, die moeilijk te doorbreken is. Bij twee op drie werd thuis ook nooit over emoties gepraat en ongeveer even veel mannen gaat liever iets doen dan te praten.

Mannelijke mannen
Opvallend is dat mannen die zichzelf 'een echte man' noemen, minder negatieve emoties ervaart. Hoe mannelijker hij zich voelt, des te gelukkiger hij is. Mannelijke mannen blijken ook het minst gesloten over hun gevoelsleven. Dat is enigszins verrassend, omdat verondersteld werd dat zogenaamde 'nieuwe mannen' gemakkelijker over hun emoties praten. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees fietst op veelhoekige wielen


Chinees fietst op veelhoekige wielen


http://img195.imageshack.us/img195/9797/veelhoekigewielen1.jpgIn China is het wiel opnieuw uitgevonden. De uitvinder rijdt met een veelhoekig wiel door de straten van de stad Qingdao.

De 50-jarige Guan Baihua is militair van beroep maar in zijn vrije tijd is de man uitvinder. Nu heeft Guan de nieuwe fiets, waaraan hij achttien maanden gewerkt heeft, voorgesteld. De fiets heeft een vijfhoekig wiel vooraan en achteraan zit er een driehoekig wiel.

Ondanks de hoekige wielen beweert Guan dat een fietsrit niet hobbelig is. Omdat hij de zijden heeft afgerond en dankzij de speciale vorm van de wielen blijft het zadel altijd op dezelfde hoogte van de grond.

Volgens de Chinees gaat zijn ontwerp een succes worden. "Omdat er hard getrapt moet worden om vooruit te geraken, zullen mensen die aan hun conditie willen werken deze fiets kopen", aldus Guan. (br.Gazet van Antwerpen )
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!