Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggelopen kat geeft zich aan bij politie


Weggelopen kat geeft zich aan bij politie


http://img4.imageshack.us/img4/5447/poesl.jpgIn Nieuw-Zeeland is een weggelopen kat een politiebureau binnengestapt. Het diertje was het twee weken geleden thuis verdwenen en had er een tocht van 20 kilometer opzitten.

De agenten in het commissariaat van Lower Hutt keken vreemd op toen Rubiks ten tonele verscheen. Ze belden de dierenbescherming. Die checkte de chip van Rubiks en belde het baasje van de kat. Felicity Donaldson was opgelucht toen ze hooorde dat haar troetel terecht was.

Het was de tweede keer dat Rubiks de wijde wereld introk. Zijn eerste excursie duurde zes weken en bracht hem naar Kilbirnie. (br.hln)� Reageer (0)
03-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vioolsnarenhttp://img192.imageshack.us/img192/889/viool1.jpgzachte klanken
van vioolsnaren
vullen de stilte
in het prieeltje
de meester zelf
strijkt ze tot
een juweeltje

 
een bladpapier
met een wit vlak
verraadt het einde
de noten zijn gespeeld
passie
voor de muziek
werd rijkelijk gedeeld
� Reageer (0)
02-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen in kamer van Shakespeare


Slapen in kamer van Shakespeare


http://img3.imageshack.us/img3/399/bedcza.jpg
De Britse kranten en tijdschriften zijn er weg van: de bed & breakfast waar William Shakespeare vaak sliep tijdens zijn reizen tussen Stratford-upon-Avon en Londen.

De beroemde Britse poëet en toneelschrijver leefde weliswaar in de 16de en 17de eeuw en toen was het 500 jaar oude huis op het platteland enkel een halte van de diligence en heette het nog 'The Ship'. De huidige eigenaars, interieurdesigners Nick Hunter en Roy Elsbury, knapten de historische woning op en doopten het heel toepasselijk Shakespeare House. Heel veel accenten van vroeger werden behouden en smaakvol gemengd met moderne aspecten, zoals linnen van Versace of thee van Fortnum & Mason, maar ook meubels van bij gerenommeerde antiquairs. Kortom, een B&B met boetiekallures, waar de nieuwe witte meubels van de eetkamer met de oude open haard perfect passen bij een decor zoals de schrijver het ooit zag.
http://img3.imageshack.us/img3/1254/shei.jpgShakespeare zal in zijn tijd zeker niet van zoveel luxe hebben kunnen genieten als de gasten van vandaag, want de vijf kamers zijn smaakvol ingericht met bad, jacuzzi en/of douche. De grootste kamer is The Shakespeare Suite. Het gastenverblijf ligt in Grendon Underwood, op 25 km van Oxford. Je kan er ook dineren of genieten van een uitgebreide afternoon tea, bij mooi weer in de tuin. Het Engels ontbijt is inclusief. Richtprijs 100 euro per nacht. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder vindt ontvoerde zoon na 27 jaar terug via Facebook


Moeder vindt ontvoerde zoon na 27 jaar terug via Facebook


http://img22.imageshack.us/img22/73/witteroosz.jpgIn het Verenigd Koninkrijk heeft de 61-jarige Avril Grube na 27 jaar zoeken haar ontvoerde zoon teruggevonden via Facebook. Grube zag haar zoon Gavin Paros voor het laatst in 1982. Haar Hongaarse ex-man kwam de toen driejarige jongen oppikken om naar de dierentuin te gaan. In werkelijkheid vluchtte hij stiekem naar Boedapest, weten de Corelio-kranten.

Gevonden op Facebook
In oktober vorig jaar ontdekte de zus van Grube een Gavin Paros op Facebook. Omdat Gavin zijn berichten niet controleerde, duurde het nog weken voor de wanhopige vrouw antwoord kreeg. Maar intussen heeft Gavin zijn moeder bezocht. "Ik kon niet meer slapen toen ik wist dat Gavin thuis zou komen. Ik herkende hem meteen: hij heeft mijn ogen'" aldus Grube, die gedeeltelijk verlamd raakte na een beroerte.

Geen Engels
Het bijpraten was niet evident, want Paros, intussen vader van drie kinderen, spreekt na al die jaren geen Engels meer. "We hebben elkaar vooral geknuffeld. Het terugzien was de mooiste dag uit mijn leven." De vader en ontvoerder van Gavin overleed drie jaar geleden. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen leven langer met een jongere vrouw


Mannen leven langer met een jongere vrouw


 


Nieuw onderzoek toont aan dat de overlijdenskansen bij heren met een vijfde afnemen als de vrouw heel wat jaartjes jonger is. Bij vrouwen geldt dat niet.

De studie werd uitgevoerd aan het Duitse Max Planck Instituut. Daarbij werden de Deense sterftecijfers tussen 1990 en 2005, bekeken.

Voordelen
Jongens hebben alle voordeel bij een jongere partner: het risico op een vroegtijdige dood daalt gemiddeld met elf procent als de echtgenote zeven tot negen jaar jonger was. Is de vrouw 15 tot 17 jaar jonger, nemen de sterftekansen nog verder af. Mannen die oudere dames huwen, sterven daarentegen sneller.

Opmerkelijk is dat het omgekeerde niet geldt: een jongere man huwen is geen garantie op een langer leven bij dames. Integendeel, met een leeftijdsverschil van zeven tot negen jaar, ouder of jonger, sterven dames eerder sneller.

Redenen
Wetenschappers geloven dat natuurlijke selectie meespeelt. Enkel de gezondste, meest succesvolle heren kunnen een jongere partner krijgen. Een andere theorie stelt dat jongere dames, hun oudere man beter verzorgen en zij daardoor langer leven. Voorts blijkt uit de cijfers dat de meeste heren een vrouw huwen die gemiddeld drie jaar ouder is. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwevend in een donker heelalDe afbeelding “http://img377.imageshack.us/img377/3554/cindyrr1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
.� Reageer (0)
01-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen zijn gevoeliger dan we denken


Mannen zijn gevoeliger dan we denken


Gevoelens herkennen (stress, verdriet, woede...) is voor mannen ook moeilijk.


80 procent van de Nederlandse mannen bekent dat ze meer voelen en zich meer bewust zijn van hun emoties dan de buitenwereld denkt.

Dat komt natuurlijk door hun eigen stoere houding, die moet verbergen dat het moeilijk is angst, onzekerheid en schaamte te tonen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse tijdschrift Pyschologie Magazine, zo schrijft De Telegraaf. De resultaten verschijnen in het oktobernummer.

Weinig liefde
Vier op de tien mannen zou de emoties wel meer willen uiten maar weet gewoon niet hoe. Een liefdevolle partner aan zijn zij helpt niet: bijna de helft van de mannen spreekt de liefde voor zijn partner niet uit. Bijna 70 procent heeft daarover al opmerkingen gekregen van zijn vrouw.

Niet praten, niet herkennen
Emoties uiten is moeilijk, maar ook emoties herkennen is niet het sterkste punt van de man. Meer dan 40 procent zegt vaak niet te weten wat hij voelt. Een rechtstreeks gevolg van het weinig verwoorden van hun emoties en tegelijk de oorzaak dat ze hun emoties niet vaak onder woorden brengen.

Een vicieuze cirkel, die moeilijk te doorbreken is. Bij twee op drie werd thuis ook nooit over emoties gepraat en ongeveer even veel mannen gaat liever iets doen dan te praten.

Mannelijke mannen
Opvallend is dat mannen die zichzelf 'een echte man' noemen, minder negatieve emoties ervaart. Hoe mannelijker hij zich voelt, des te gelukkiger hij is. Mannelijke mannen blijken ook het minst gesloten over hun gevoelsleven. Dat is enigszins verrassend, omdat verondersteld werd dat zogenaamde 'nieuwe mannen' gemakkelijker over hun emoties praten. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees fietst op veelhoekige wielen


Chinees fietst op veelhoekige wielen


http://img195.imageshack.us/img195/9797/veelhoekigewielen1.jpgIn China is het wiel opnieuw uitgevonden. De uitvinder rijdt met een veelhoekig wiel door de straten van de stad Qingdao.

De 50-jarige Guan Baihua is militair van beroep maar in zijn vrije tijd is de man uitvinder. Nu heeft Guan de nieuwe fiets, waaraan hij achttien maanden gewerkt heeft, voorgesteld. De fiets heeft een vijfhoekig wiel vooraan en achteraan zit er een driehoekig wiel.

Ondanks de hoekige wielen beweert Guan dat een fietsrit niet hobbelig is. Omdat hij de zijden heeft afgerond en dankzij de speciale vorm van de wielen blijft het zadel altijd op dezelfde hoogte van de grond.

Volgens de Chinees gaat zijn ontwerp een succes worden. "Omdat er hard getrapt moet worden om vooruit te geraken, zullen mensen die aan hun conditie willen werken deze fiets kopen", aldus Guan. (br.Gazet van Antwerpen )
� Reageer (0)
31-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chen wint Elisabethwedstrijd


Chen wint Elisabethwedstrijd, Belg Gatto wordt tweede


http://img30.imageshack.us/img30/9333/koninginelisabethwedstr.jpg
Lorenzo Gatto (links) en Ray Chen.


Ray Chen, die gisteravond als laatste aantrad in de finale, heeft de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2009 gewonnen. De Belg Lorenzo Gatto eindigde op een verdienstelijke tweede plaats.

Jongste deelnemer
Ray Chen wint 20.000 euro en mag gedurende drie jaar op een viool van Stradivarius spelen. Die wordt ter beschikking gesteld door de Nippon Music Foundation. Hij was de jongste in de wedstrijd. Amper 20 jaar oud maakte hij reeds een sterke indruk bij de voorrondes. In de halve finale bracht hij het publiek in vervoering door met een elektronische partituur het plichtwerk van Claude Ledoux te spelen. Chen was de laatste finalist en kreeg veel applaus, zowel voor zijn sonate van César Frank als voor zijn concerto van Tchaïkovsky.

Publiekslieveling
Lorenzo Gatto was zichtbaar tevreden met zijn tweede plaats. Hij ontvangt nog 17.500 euro. Ilian Gârnet werd derde. Topfavoriete Mayu Kishima viel buiten de top zes, maar kreeg wel nog een warm applaus van het publiek. De tweede plaats van Lorenzo Gatto verrukte het publiek. De 22-jarige Belg was vanaf het begin van de wedstrijd een publiekslieveling. Hij deed al eens mee vier jaar geleden, maar was toen snel uitgeschakeld. In de finale vorige dinsdag speelde hij naast het opgelegde concerto een sonate van Enescu en het eerste concerto van Paganini. (br.hln)


De zes laureaten:
1. Ray Chen
2. Lorenzo Gatto
3. Ilian Gârnet
4. Kim Suyoen
5. Nikita Borisoglebsky
6. Yoon Soyoung
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesbrieven Edith Piaf geveild


Liefdesbrieven Edith Piaf geveild


http://img38.imageshack.us/img38/4669/edithpiaf2.jpg54 liefdesbrieven van de overleden Franse zangeres Edith Piaf worden op 25 juni geveild. Veilinghuis Christie's hoopt er tussen de 60.000 en de 90.000 euro voor te krijgen.

De brieven werden tussen 15 november 1951 en 18 september 1952 geschreven. Piaf richtte ze aan de Franse wielerkampioen Louis Geradin. Hun relatie eindigde in 1952 toen de zangeres trouwde met de Franse acteur Jacques Pills.

Piaf wordt vooral nog herinnerd dankzij het lied 'Non, je ne regrette rien'. De zangeres had een turbulent leven, vol liefdesaffaires, drugs- en alcoholgebruik. Ze overleed in 1963 aan de gevolgen van kanker. Ze was toen 47 jaar oud.
� Reageer (0)
30-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simpele kus is ouderwets bij eerste date


Simpele kus is ouderwets bij eerste date


http://img38.imageshack.us/img38/4185/kus1.jpgEen eerste date wordt nog zelden afgerond met een simpele kus. Uit een onderzoek, gepubliceerd op Singlessite.nl, blijkt dat de helft van alle ondervraagden seks heeft gehad na een eerste date. Tongzoenen en friemelen zijn eveneens populair.

Onveilig vrijen
400 singles werden op de site gevraagd naar hun datinggedrag onder het thema 'zoenen of seksen'. De huidige single laat er alvast geen gras over groeien: de helft van alle ondervraagden heeft al eens seks gehad na een eerste date. Veilig vrijen is hen daarbij vreemd: slechts een deel heeft altijd condooms op zak.

Afscheid
Is een date geslaagd, zijn er nog weinigen die afscheid geven met een handdruk (3 %) of een kusje op de wang (27%). Tongzoenen zit er bij een derde van de ondervraagden eerder in, 17 procent houdt de handjes niet thuis en slaat aan het friemelen. Even vaak neemt hij of zij de date mee naar huis en duikt tussen de lakens.

Voornemens
Doet de single het met voorbedachte rade? Niet, zo blijkt. De helft beweert niets voor te nemen en wacht af wat er gebeurt. 13 procent gaat met plezier een stapje verder, maar wil abslouut niet dat het de eerste keer al tot seks komt. Slechts 5 procent neemt zich daadwerkelijk voor om zo snel mogelijk te seksen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerpatiënt gokt op eigen leven

Kankerpatiënt gokt op eigen leven


http://img34.imageshack.us/img34/6813/gokken.jpgEen kankerpatiënt die in 2006 te horen kreeg dat hij nog maar een paar maanden te leven had, krijgt 10.000 pond (11.400 euro) als hij op 1 juni 2010 nog in leven is. De Brit heeft al drie weddenschappen afgesloten met zijn eigen leven als inzet.

De 59-jarige Jon Matthews uit het Britse Milton Keynes wedde in 2006 voor 100 pond bij een bookmaker dat hij de zomer van 2007 zou halen. Sindsdien heeft hij de weddenschap al twee keer herhaald. Als hij 1 juni 2010 haalt, krijgt hij 10.000 pond van bookmaker William Hill.

Een woordvoerder van het gokkantoor laat weten nog nooit met zoveel plezier een weddenschap te hebben uitbetaald. Jon Matthews is naar eigen zeggen de eerste persoon die weddenschappen afsluit op zijn eigen leven. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palliatieve dagcentra vragen meer middelen


Palliatieve dagcentra vragen meer middelen


http://img46.imageshack.us/img46/3189/paliatievezorgen.jpgDe palliatieve dagcentra, die ongeneeslijk zieken opvangen, hebben dringend nood aan meer middelen. Professor palliatieve geneeskunde Wim Distelmans (UZ Brussel) deed vandaag in dagcentrum TOPAZ in Wemmel een oproep aan de Vlaamse regering. Met een vergrijzende bevolking moet het voortbestaan van die centra verzekerd worden, luidt het.

Niet bedlegerig
Het dagcentrum TOPAZ van het Universitair Ziekenhuis Brussel richt zich op mensen die ernstig, ongeneeslijk of levensbedreigend ziek zijn, maar niet in die mate dat ze de hele dag het bed moeten houden. Het merendeel van de patiënten zijn kankerpatiënten.

Demotte knipte in toelagen
Door een beslissing van de toenmalige minister van Volksgezondheid, Rudy Demotte, kregen de dagcentra in Vlaanderen vanaf 2006 slechts een derde van de toelage van die van 2005.

55 euro per dag in plaats van 165
Momenteel krijgen de centra middelen van het ouderenzorgbeleid, ofwel 55 euro per opvangplaats per dag in plaats van de vroegere 165 euro. En dat is te weinig om de professionele omkadering te betalen die een palliatief patiënt nodig heeft, zegt Distelmans.

Aangewezen op Kom op tegen Kanker
De centra zijn nu dan ook vaak aangewezen op steun van serviceclubs en solidariteitsacties, zoals Kom op tegen Kanker.
Welzijn patiënten verhogen
Distelmans vraagt de Vlaamse regering dan ook dringend om een aangepaste financiering. "Extra uitgaven zijn verantwoord: ze zullen zinloze therapieën tegengaan en kunnen leiden tot een sterke daling van de therapeutische kost en tot een verhoging van het welzijn van patiënten in hun laatste levensmaanden", zegt hij.

Vergrijzing neemt toe
De arts wijst ook op de toenemende vergrijzing van de bevolking, waarbij steeds meer mensen langer zullen overleven met kanker en andere chronische ziekten. "Die patiënten zullen niet allemaal residentieel kunnen worden opgevangen, wat de meesten trouwens ook niet wensen, maar zij en hun familie hebben dan wel extra steun nodig om thuis te kunnen blijven." (br.hln)
� Reageer (0)
29-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken heeft slechte invloed op bedprestaties


Roken heeft slechte invloed op bedprestaties

Roken was vroeger sexy, vooral omdat alle filmsterren het deden. Maar sigaretten raakten hun verleidelijke imago kwijt: het maakt je tanden geel, zorgt voor een slechte adem en kortademigheid. Deze ongezonde gewoonte heeft ook een slechte invloed op je seksleven.

Minder vrijen en minder tevreden
Jonge koppels tussen 24 en 36 jaar vrijen gemiddeld 12 keer per maand, meldt e-gezondheid.be. Rokers daarentegen hebben veel minder vaak seks. Degenen waarvan de man meer dan 30 sigaretten per dag rookt, doen het slechts zes keer per maand, blijkt uit een Amerikaanse enquête uit 2000. Deze toonde ook dat bij niet rokende koppeltjes 90 procent tevreden is over zijn seksleven. Bij rokers is dat heel wat minder, daar geniet slechts de helft volop van een vrijpartij.

Kleinere erectie
Daarnaast zijn sigaretten slecht voor de prestaties van de penis. Roken vermindert namelijk de kwaliteit van een erectie door de koolmonoxide die je opneemt. Deze stof vernauwt alle bloedvaatjes en heeft dus ook invloed op de penis. Als een roker een erectie krijgt, gaat er minder bloed met zuurstof naar de penis dan bij andere mannen. Door dit chronische zuurstofgebrek neemt de elasticiteit van de penis af. Rokende mannen krijgen dus nog wel erecties, maar die zullen niet zo groot zijn als bij anderen. Je kunt het vergelijken met een 'verduurd' elastiekje, dat werkt na een tijd ook niet meer naar behoren.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevleugelde kat in China gevonden


Gevleugelde kat in China gevondenhttp://img35.imageshack.us/img35/565/poesmetvleugels2.jpg


In China is er een kat met vleugels gevonden. Onderzoekers raken het niet eens over de oorzaak.http://img35.imageshack.us/img35/5316/gevleugeldekat4.jpgDe kater werd gewoon geboren, maar toen het dier één jaar oud werd, kreeg het een vleugel-achtige beenderen op zijn rug. Wat de oorzaak is, is nog niet duidelijk. Enkele onderzoekers geloven dat de kater deel uitmaakte van een Siamese tweeling, maar dat zijn andere helft stierf en opging in zijn rug. Andere onderzoekers geloven dat chemicaliën de afwijking veroorzaakte.http://img35.imageshack.us/img35/8823/gevleugeldekat3.jpg


Volgens de eigenaars maakt het allemaal niet uit. Hun kater is gelukkig en krijgt graag aandacht.  (br.she)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9-jarig meisje houdt gezin van vier draaiende


9-jarig meisje houdt gezin van vier draaiende


http://img518.imageshack.us/img518/6990/bloem2is6.jpgIn China staat de 9-jarige Li Jun al jaren aan het hoofd van het gezin. Het meisje zorgt voor haar broer en grootouders sinds haar vader drie jaar geleden gestorven is en haar moeder het huis verlaten heeft.


Li staat elke dag op om 6u 's morgens om het ontbijt voor haar broertje en grootouders klaar te maken. Als ze thuiskomt van school begint het meisje met de was en de plas.

Daarna geeft ze de kippen eten en kookt ze voor het gezin. De familie moet rondkomen met het pensioen van de grootouders dat 31 euro per maand bedraagt.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verlaten vroeger ouderlijk huis dan mannen


Vrouwen verlaten vroeger ouderlijk huis dan mannen


http://img39.imageshack.us/img39/5701/mannen1.jpg


Jonge Europese vrouwen trekken vroeger het ouderlijke huis uit dan mannen. Het combineren van een carrière met een gezin, daarentegen, verschilt in de Europese Unie van land tot land.

31 jaar
Van de Europese vrouwen tussen 18 en 24 jaar oud leefden in 2007 nog twee derde bij hun ouders, bij de mannen bedroeg dat aantal vier vijfde. In Duitsland bedraagt de gemiddelde leeftijd bij vrouwen 21 jaar wanneer ze uit het huis trekken, dat is twee jaar vroeger dan de mannen. De Bulgaren, Grieken en Slovaken blijven het langst bij hun mama wonen. De mannen in deze landen verlaten het ouderlijke nest op een gemiddelde leeftijd van 31.

Opleiding
Ook qua opleidingsniveau hebben de vrouwen de mannen ingehaald. Bij de universiteiten, hogescholen en andere opleidingscentra in Europa is meer dan 59 procent van de studenten een vrouw.
Een gemeenschappelijk Europees fenomeen zijn de lage geboortecijfers. In alle lidstaten krijgen de vrouwen, statistisch gezien, minder dan 2,1 kinderen. De Ieren staan met 2,01 kinderen per vrouw op de eerste plaats, op de tweede plaats staan de Fransen met 1,96. Roemenië en Slovakije sluiten de lijst af met respectievelijk 1,30 en 1,25 kinderen per vrouw.

Carrière
Hoe de vrouwen een moederrol en een carrière combineren, verschilt sterk van land tot land. In Slovenië en Denemarken oefenden 80 procent van de vrouwen in 2007 ouder dan 25 jaar en met kinderen jonger dan 3 jaar een beroep uit. In Hongarije, Tsjechië en Slovakije, daarentegen, bedroeg dat cijfer minder dan 20 procent. De resultaten zijn gebaseerd op de studie "Jongeren en Gezin in Europa". (br.hln)
� Reageer (0)
28-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UFO ramde meteoriet om aarde te redden


"UFO ramde meteoriet om aarde te redden"


80 miljoen bomen werden ontworteld door de Toengoeska-explosie.


Een UFO ramde honderd jaar geleden opzettelijk een meteoriet om de aarde te redden. Dat beweert de Russische wetenschapper Yuri Labvin. Volgens hem offerde een buitenaards ruimteschip zichzelf op om een gigantische meteoriet uit te schakelen, die op 30 juni 1908 boven Siberië afstevende op onze planeet aarde. De inslag zou de aarde volledig verwoest hebben.

Toengoeska-explosie
Het resultaat van deze 'heldendaad' was de zogenaamde Toengoeska-explosie, een enorme ontploffing bij de rivier de Stenige Toengoeska, waarbij in een omtrek van 40 kilometer liefst 80 miljoen bomen ontworteld werden. De explosie werd tot 200 km verder gevoeld. Gelukkig vond de inslag plaats in een onbewoond gebied, waardoor honderdduizenden doden vermeden werden.

Enkel mogelijk in de ruimte
Verklaring voor deze mega-explosie? De meeste wetenschappers houden het op een meteoriet die zo'n acht kilometer boven de aarde ontplofte. Maar doctor Labvin ziet in de quartzplaten met vreemde tekens, die op de onheilsplek gevonden werden, overblijfselen van een bedieningspaneel van aliens. "Wij hebben geen enkele technologische kennis om dat soort tekens te printen op kristallen", zegt Labvin. "Bovendien vonden we ook ijzer silicaat dat enkel en alleen in de ruimte kan gemaakt worden." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Belgen draagt bril


Helft Belgen draagt brilhttp://img4.imageshack.us/img4/2846/brilmx0.jpgEén Belg op twee draagt een bril. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan 2.000 verkooppunten, meldt De Zondag. In totaal dragen 5,4 miljoen landgenoten een bril.

Veel leesbrillen
"Dat is veel", zegt Frank Goes, stichter en directeur van Goes Oogcentrum in Antwerpen. "Maar we moeten echter onmiddellijk stellen dat het niet gaat om mensen die dat constant doen. Een leesbril, bijvoorbeeld, draag je niet altijd. Neem daarbij dat een groot deel van onze bevolking senior is. We zien dat het aantal brildragers stijgt tot zelfs 80 procent bij mensen ouder dan 70. Dit cijfer zou best nog hoger kunnen zijn", aldus Goes. "Wat me echter het meest verrast, is dat al 40 procent van de 40-jarigen een bril heeft."

Slechter zicht?
Volgens Goes hoeft dat niet te betekenen dat we almaar slechter zien. "Bijziendheid en verziendheid zijn in hoge mate genetisch bepaald. Dat we almaar slechter zouden zien, wil ik dus zeker niet stellen. Dat er almaar meer brillen gedragen worden, heeft ook andere oorzaken. Denk maar aan de vergrijzing."   http://img4.imageshack.us/img4/9808/bril2bq3.jpgVaker naar oogarts

Volgens Goes zouden mensen vanaf hun veertigste best om de drie à vier jaar hun ogen moeten laten onderzoeken en vanaf 70 jaar best elk jaar. "Mensen gaan te weinig naar de oogarts, maar er is stilaan verbetering in zicht. Daarnaast is de maatschappij ook veeleisender geworden voor onze ogen. Mensen werken meer met computerschermen. Niet dat dit de kwaliteit van je zicht doet dalen, dat is trouwens een fabeltje, maar kleine zichtvermindering wordt vlugger een probleem dan vroeger", besluit Goes. (br.hln)
Tags:bril ,
� Reageer (0)
27-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wegdromenDe afbeelding “http://heramus1.googlepages.com/helena-christensen-.jpg/helena-christensen--full.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


ik laat me meevoeren
in een fata morgana
naar een wereld
die tijden geleden verloren is gegaan

ik laat me binnentreden
in die droomwereld
naar waar nachtmerries nooit zijn
en waar ik eigenlijk nooit weg zou willen gaan

ik laat me verrassen
in 'the perfect world'
in mijn paradijs
waar mijn geliefden altijd bij me zullen zijn

ik laat me wegdromen
naar mijn hoopvolle wereld
naar die stomme kinderachtige droom
maar die mij wel even wegsleurt van de werkelijkheid� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!