Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


29-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verlaten vroeger ouderlijk huis dan mannen


Vrouwen verlaten vroeger ouderlijk huis dan mannen


http://img39.imageshack.us/img39/5701/mannen1.jpg


Jonge Europese vrouwen trekken vroeger het ouderlijke huis uit dan mannen. Het combineren van een carrière met een gezin, daarentegen, verschilt in de Europese Unie van land tot land.

31 jaar
Van de Europese vrouwen tussen 18 en 24 jaar oud leefden in 2007 nog twee derde bij hun ouders, bij de mannen bedroeg dat aantal vier vijfde. In Duitsland bedraagt de gemiddelde leeftijd bij vrouwen 21 jaar wanneer ze uit het huis trekken, dat is twee jaar vroeger dan de mannen. De Bulgaren, Grieken en Slovaken blijven het langst bij hun mama wonen. De mannen in deze landen verlaten het ouderlijke nest op een gemiddelde leeftijd van 31.

Opleiding
Ook qua opleidingsniveau hebben de vrouwen de mannen ingehaald. Bij de universiteiten, hogescholen en andere opleidingscentra in Europa is meer dan 59 procent van de studenten een vrouw.
Een gemeenschappelijk Europees fenomeen zijn de lage geboortecijfers. In alle lidstaten krijgen de vrouwen, statistisch gezien, minder dan 2,1 kinderen. De Ieren staan met 2,01 kinderen per vrouw op de eerste plaats, op de tweede plaats staan de Fransen met 1,96. Roemenië en Slovakije sluiten de lijst af met respectievelijk 1,30 en 1,25 kinderen per vrouw.

Carrière
Hoe de vrouwen een moederrol en een carrière combineren, verschilt sterk van land tot land. In Slovenië en Denemarken oefenden 80 procent van de vrouwen in 2007 ouder dan 25 jaar en met kinderen jonger dan 3 jaar een beroep uit. In Hongarije, Tsjechië en Slovakije, daarentegen, bedroeg dat cijfer minder dan 20 procent. De resultaten zijn gebaseerd op de studie "Jongeren en Gezin in Europa". (br.hln)
� Reageer (0)
28-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UFO ramde meteoriet om aarde te redden


"UFO ramde meteoriet om aarde te redden"


80 miljoen bomen werden ontworteld door de Toengoeska-explosie.


Een UFO ramde honderd jaar geleden opzettelijk een meteoriet om de aarde te redden. Dat beweert de Russische wetenschapper Yuri Labvin. Volgens hem offerde een buitenaards ruimteschip zichzelf op om een gigantische meteoriet uit te schakelen, die op 30 juni 1908 boven Siberië afstevende op onze planeet aarde. De inslag zou de aarde volledig verwoest hebben.

Toengoeska-explosie
Het resultaat van deze 'heldendaad' was de zogenaamde Toengoeska-explosie, een enorme ontploffing bij de rivier de Stenige Toengoeska, waarbij in een omtrek van 40 kilometer liefst 80 miljoen bomen ontworteld werden. De explosie werd tot 200 km verder gevoeld. Gelukkig vond de inslag plaats in een onbewoond gebied, waardoor honderdduizenden doden vermeden werden.

Enkel mogelijk in de ruimte
Verklaring voor deze mega-explosie? De meeste wetenschappers houden het op een meteoriet die zo'n acht kilometer boven de aarde ontplofte. Maar doctor Labvin ziet in de quartzplaten met vreemde tekens, die op de onheilsplek gevonden werden, overblijfselen van een bedieningspaneel van aliens. "Wij hebben geen enkele technologische kennis om dat soort tekens te printen op kristallen", zegt Labvin. "Bovendien vonden we ook ijzer silicaat dat enkel en alleen in de ruimte kan gemaakt worden." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Belgen draagt bril


Helft Belgen draagt brilhttp://img4.imageshack.us/img4/2846/brilmx0.jpgEén Belg op twee draagt een bril. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan 2.000 verkooppunten, meldt De Zondag. In totaal dragen 5,4 miljoen landgenoten een bril.

Veel leesbrillen
"Dat is veel", zegt Frank Goes, stichter en directeur van Goes Oogcentrum in Antwerpen. "Maar we moeten echter onmiddellijk stellen dat het niet gaat om mensen die dat constant doen. Een leesbril, bijvoorbeeld, draag je niet altijd. Neem daarbij dat een groot deel van onze bevolking senior is. We zien dat het aantal brildragers stijgt tot zelfs 80 procent bij mensen ouder dan 70. Dit cijfer zou best nog hoger kunnen zijn", aldus Goes. "Wat me echter het meest verrast, is dat al 40 procent van de 40-jarigen een bril heeft."

Slechter zicht?
Volgens Goes hoeft dat niet te betekenen dat we almaar slechter zien. "Bijziendheid en verziendheid zijn in hoge mate genetisch bepaald. Dat we almaar slechter zouden zien, wil ik dus zeker niet stellen. Dat er almaar meer brillen gedragen worden, heeft ook andere oorzaken. Denk maar aan de vergrijzing."   http://img4.imageshack.us/img4/9808/bril2bq3.jpgVaker naar oogarts

Volgens Goes zouden mensen vanaf hun veertigste best om de drie à vier jaar hun ogen moeten laten onderzoeken en vanaf 70 jaar best elk jaar. "Mensen gaan te weinig naar de oogarts, maar er is stilaan verbetering in zicht. Daarnaast is de maatschappij ook veeleisender geworden voor onze ogen. Mensen werken meer met computerschermen. Niet dat dit de kwaliteit van je zicht doet dalen, dat is trouwens een fabeltje, maar kleine zichtvermindering wordt vlugger een probleem dan vroeger", besluit Goes. (br.hln)
Tags:bril ,
� Reageer (0)
27-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wegdromenDe afbeelding “http://heramus1.googlepages.com/helena-christensen-.jpg/helena-christensen--full.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


ik laat me meevoeren
in een fata morgana
naar een wereld
die tijden geleden verloren is gegaan

ik laat me binnentreden
in die droomwereld
naar waar nachtmerries nooit zijn
en waar ik eigenlijk nooit weg zou willen gaan

ik laat me verrassen
in 'the perfect world'
in mijn paradijs
waar mijn geliefden altijd bij me zullen zijn

ik laat me wegdromen
naar mijn hoopvolle wereld
naar die stomme kinderachtige droom
maar die mij wel even wegsleurt van de werkelijkheid� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsjes maken je gelukkig


IJsjes maken je gelukkig


De afbeelding “http://img357.imageshack.us/img357/9097/ijsul1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De gedachte aan sommige voedingsgroepen als roomijs en chocolade maakt je gelukkig, dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. Maar het zijn de gezonde voedingsgroepen die je je het best herinnert.

Emoties
Het onderzoek bestudeerde 240 jongvolwassenen, zij kregen een lijst van 62 voedingsmiddelen. Die moesten ze rangschikken op de emoties die dit eten veroorzaakte: geluk, opwinding, plezier en comfort. De deelnemers kregen geen tijd om na te denken, ze moesten meteen antwoorden.

Uit het onderzoek blijkt dat:
- Roomijs, chocolade, cake, druiven en pizza maken je het gelukkigst.

- Mensen worden het minst gelukkig van tofu, soya, avocado, zalm en boterhamworst.

- Bij plezier en opwinding scoorden dezelfde dingen als bij geluk goed, koekjes blijken ook opwindend te zijn.

- Eten waar we ons het minst plezierig en opgewonden bij voelen zijn bloemkool, tofu, soya, avocado, zalm en boterhamworst.

- Chocolade, roomijs, druiven, spaghetti, macaroni, appel en sinaasappel geeft mensen een comfortabel gevoel.

Gezond
Daarnaast gaven de deelnemers ook een gezondheidsscore aan de opgesomde voedingsmiddelen. "Snacks kregen de minst gezond score. Terwijl bepaalde groenten en fruit als broccoli, appel, appelsien, wortel, druiven en perzik als het gezondst worden aanzien", aldus de onderzoekers.

Herinneren
Achteraf kregen de deelnemers nog een opdracht. Ze moesten zoveel mogelijk opgesomde voedingsmiddelen opschrijven die ze zich konden herinneren. Daaruit blijkt dat deelnemers zich duidelijk meer gezonde dan ongezonde dingen herinneren. In tegenstelling tot de verwachting van de onderzoekers, kwam het eten met de hoogste emotionele score niet in dit lijstje voor. Het is nog niet duidelijk waarom gezond eten beter herinnerd wordt. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese schrijfster Munro wint Bookerprijs


 Canadese schrijfster Munro wint Bookerprijs


http://img35.imageshack.us/img35/5218/munro.jpgDe 77-jarige Canadese schrijfster Alice Munro wint de met 60.000 pond gedoteerde, tweejaarlijkse literaire Man Booker International Prize. Dat heeft de Booker-jury meegedeeld. De prestigieuze prijs bekroont geen individuele romans, maar het gehele oeuvre van een schrijver. Munro is bekend om haar kortverhalen.

Munro haalde het ondanks concurrentie van (andere) grootheden als Mario Vargas Llosa, VS Naipaul, Peter Carey en James Kelman op de longlist van 14 namen.

Diepte, wijsheid en precisie
"Alice Munro is vooral bekend om haar novelles, maar zij brengt evenveel diepte, wijsheid en precisie in elk van haar werken dan vele schrijvers in hun gehele leven", zo zwaaide de jury de Canadese lof toe. "Alice Munro lezen, dat is telkens iets te weten komen waarvan je tevoren geen enkel idee had."

Munro's short stories zijn steeds sobere en rustige verhalen over het kleinsteedse leven. De in 1931 geboren schrijfster debuteerde in 1968 met de bundel kortverhalen 'Dance of the Happy Shades'. In oktober verschijnt haar nieuwste, twaalfde bundel, 'Too much happiness'. Ze won al veel prijzen, waaronder driemaal de Governor General's Literary Award, een belangrijke prijs in Canada. Voor 'Open Secrets' (1994) ontving ze de W. H. Smith Award, een prijs voor het beste boek in Engeland in 1995. Munro schrijft verhalen voor onder meer The New Yorker, the Atlantic Monthly en The Paris Review.

Verrast met bekroning
Hoewel reeds winnares van talrijke prijzen reageerde ze totaal verrast en opgetogen op haar nieuwe bekroning. De Man Booker International Prize werd in 2005 boven de doopvont gehouden ter aanvulling van de prestigieuze Booker Prize. De twee voorgangers van Munro zijn de Albanees Ismail Kadare, winnaar in 2005 (ten koste van, onder anderen, Munro), en de Nigeriaan Chinua Achebe in 2007. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kon ik maar dichtenDe afbeelding “http://img179.imageshack.us/img179/1277/annega6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


kon ik maar dichten

met satijnen woorden
die klinken als stilte
in frisgroene klanken

als bessen en kersen
in het klankrijk van de lente
de grauwzwarte  teksten
van grommende golven

in kabbelend geruis
zou ik verdrijven met
lila woorden van
liefde en passie

ik zou je bedelven
onder kleuren en klanken
van lenige woorden
je neervlijen op mijn vers

zo teder zo mooi
als nooit iemand eerder
heeft gedicht
ik zou het je sturen
en daarna sterven
� Reageer (0)
26-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker doet vergeten


Suiker doet vergeten


http://img211.imageshack.us/img211/3393/suikergoedhb6.jpg


Suiker is niet goed voor het geheugen. Dat blijkt uit een recent onderzoek aan de University Medical Center van New York. De glucose tast meteen een belangrijke hersenfunctie aan. Dat is nieuw, want steeds werd gedacht dat er een verband bestaat tussen fysieke oefening, waarbij suiker verbrand wordt, en een goede
geheugenfunctie.

Hersendeel
Bij het onderzoek werden 240 personen getest, ouder dan 65 jaar. De onderzoekers stelden al snel vast dat mensen met een trager suikermetabolisme, sneller aan geheugenverlies gaan lijden. De dentate gyrus, een onderdeel van de hippocampus in de hersenen, raakte beschadigd.

Leeftijd
Een trager suikermetabolisme hangt sowieso samen met de leeftijd. Eens de dertig jaar voorbij, werkt die steeds trager. Die dentate gyrus, belangrijk voor het geheugen, verliest dan aan kracht.
� Reageer (0)
25-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mannen krijgen spijt van sterilisatie

Steeds meer mannen krijgen spijt van sterilisatiehttp://img37.imageshack.us/img37/1650/mand.jpgVijftien procent van de Nederlandse mannen kiest voor een sterilisatie als anticonceptiemiddel, maar één op de tien van hen krijgt achteraf spijt. Volgens artsen zijn het groeiend aantal echtscheidingen de oorzaak, want veel mannen willen met hun nieuwe liefde een nieuw gezin starten.

Risicogroepen
Nederlandse urologen moeten steeds vaker hersteloperaties uitvoeren, meldt De Telegraaf. Normaal gezien kan elke man deze ingreep ondergaan. Bepaalde risicogroepen, als jonge, kinderloze of mannen met relatieproblemen krijgen het advies deze ingreep niet te ondergaan. Het gebeurt vaak dat mannen op het moment van de ingreep helemaal achter hun beslissing staan, maar dat ze er later spijt van krijgen.

Vrouwen
Deze ingreep is bij vrouwen veel ingewikkelder, daarom gaan zij hier al minder voor onder het mes. Deze evolutie is bij hen dus niet merkbaar.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Boyle zingt zich met 'Memory' naar finale

Susan Boyle zingt zich met 'Memory' naar finale


Om Memory te bekijken en beluisteren druk op de foto..


De Schotse zangsensatie Susan Boyle (48) had dan wel op haar kousenvoeten de wereld ingepalmd, ze moest het voorbije weekend toch nog door de halve finale van 'Britain's Got Talent' zien te geraken. Ze deed dat met haar inmiddels bekende charme en een quasi feilloze vertolking van Barbra Streisands 'Memory' uit de musical 'Cats'.

Staande ovatie
Voor haar eerste live tv-optreden kreeg Susan een staande ovatie van publiek en jury. Ze vergaarde geheel naar verwachting voldoende stemmen om zich van een finaleplaats te verzekeren en zo een stap dichter bij haar droom te komen: zingen voor de koningin.
Susan was weer haar ontwapenende zelf, voor, tijdens en na haar optreden.

"Welke druk?"
Ze vond het allemaal 'fantastic' en 'unbelievable'. Gevraagd hoe ze met de druk omgaat, antwoordde ze laconiek "welke druk?". Ze zette het nummer wat onzeker in, maar trok dat na een halve maat al weer recht.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongens snoepen liever dan meisjes


Jongens snoepen liever dan meisjes


http://img32.imageshack.us/img32/8625/snoepen.jpgMeisjes hebben beter ontwikkelde smaakpapillen dan jongens. Daardoor hebben jongens meer behoefte aan voedsel met een sterke smaak - en ook aan zoetigheden - dan meisjes. Dat ontdekten vorsers van de universiteit van Kopenhagen, die zowat 9.000 schoolkinderen een aantal lekkernijen aanboden en een vragenlijst over hun eetgewoonten deden invullen. Dat schrijft 'The Sunday Telegraph'.

Dertien jaar
Uit het onderzoek bleek dat de smaak van jongens en meisjes zich rond het dertiende levensjaar plots ontwikkelt doordat kinderen zich in die levensfase bewust worden van zure smaken en minder snel grijpen naar de zoetigheden die voordien het meest in trek zijn. Dat verklaart waarom jongere tieners vaak niet erg kieskeurig zijn over wat ze eten.

Sterker
Die evolutie geldt vooral voor meisjes, die door hun verfijndere smaakorgaan gevoeliger zijn voor zachte smaken, terwijl jongens het toch liever wat sterker en extremer hebben. Want zij hebben gemiddeld zo'n 10 procent meer zure en 20 procent meer zoete ingrediënten in hun voedsel nodig om echt te kunnen proeven hoe smakelijk het is. Een verrassende conclusie (voor beide geslachten) is ook dat een op de drie ondervraagde jongeren de voorkeur geeft aan niet-zoete frisdranken.

Zuurder
Volgens onderzoeksleider Bodil Allesen-Holm wijzen de resultaten erop dat "het goed mogelijk moet zijn om voor jongens gezonder snacks te bedenken door die iets extremere en zuurdere smaak te geven".  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte Carla Bruni kost 3.000 euro


Naakte Carla Bruni kost 3.000 euro


http://img40.imageshack.us/img40/6998/carlabruni.jpgWie Carla Bruni naakt in huis wil halen, krijgt een unieke gelegenheid. Een Duits veilighuis verkoopt tien prachtige zwart-wit foto's van de Franse presidentsdame.

Verleidelijk
Het gaat om tien gesigneerde afdrukken van een beeld gemaakt door de internationale topfotografe Pamela Hanson. Hanson verwierf bekendheid met haar werk voor de damesbladen Vogue en Marie Claire. Ze schoot een beeld van Bruni, gelegen op een bed met haar armen gestrekt in de lucht, haar rechterbeen geplooid met een stukje laken zedig gedrapeerd over haar geluksplekje. Het is kortom een verleidelijk en sexy beeld, een beeld dat vandaag alleen nog de president van Frankrijk te zien krijgt in de beslotenheid van de slaapkamer.

3.000 euro
Tien exemplaren van 'Carla in Bed' uit 1994 worden door veilighuis Villa Grisebach aan de man gebracht. Het fraaie beeldje van de muze van modegod Karl Lagerfeld moet zo'n 3.000 euro per stuk opbrengen. Een prima investering want zolang Bruni de presidentsvrouw blijft, zal de waarde van de foto alleen maar stijgen, weet de Duitse boulevardkrant Bild.  (br.hln)
� Reageer (0)
24-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwikkelaar van Viagra-pil overleden


Ontwikkelaar van Viagra-pil overleden


http://img36.imageshack.us/img36/5752/viagra1.jpgDe Amerikaanse wetenschapper en farmacoloog Robert Furchgott is overleden. Furchgott kreeg in 1998 samen met twee andere Amerikaanse farmacologen de Nobelprijs Geneeskunde voor hun onderzoek naar stikstofoxide (NO). Dat onderzoek lag mee aan de basis voor de ontwikkeling van de Viagra-erectiepil.

De Nobelprijs Geneeskunde ging in 1998 naar Furchgott, Ferid Murad en Louis Ignarro. De Amerikaanse wetenschappers toonden de regulerende rol van stikstofoxide (NO) voor de hart- en bloedvaten in het lichaam aan. Ze ontdekten dat NO kan helpen voor het uitzetten van bloedvaten. Dat onderzoek en de rol van NO in het lichaam was de basis voor de ontwikkeling van Viagra.    http://img39.imageshack.us/img39/9784/viagra6.jpgIn maart 1995 kreeg Furchgott aan de medische faculteit van de universiteit van Gent een eredoctoraat. De Amerikaan werd geëerd voor zijn bijdrage tot de kennis van de receptormechanismen die een belangrijke rol spelen bij de werking van geneesmiddelen. Furchgott stierf dinsdag in Seattle op 92-jarige leeftijd. De familie van de wetenschapper kondigde vandaag zijn dood aan.
� Reageer (0)
23-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandade van witvis en aardappeltjes

Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en chorizo-olie


De afbeelding “http://img89.imageshack.us/img89/2313/82709512jj8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ingrediënten
6 middelgrote bloemige aardappelen
50 g boter
300 g kabeljauwfilets (heek, stokvis, makreel, ...)
2 el salie gesnipperd
100 g chorizo in dunne plakken

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
Verdeel de vis in kleine stukken en bak hem gaar in wat gesmolten boter op een laag vuurtje. Pureer de aardappeltjes, de vis met de boter en meng alles onder elkaar. Voeg de salie, de kruiden en peper en zout toe. Bak de chorizo tot het vet vrijkomt.
Serveer de brandade met een beetje chorizo-vet en de chorizo.

Tip:
In dit recept kan je al je visrestjes kwijt.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen ergeren zich aan: Wat eten we vanavond?


Vrouwen ergeren zich aan: "Wat eten we vanavond?"
Wat zijn de meest irritante vragen die je partner kan stellen? Dat vroegen Duitse psychologen aan 1051 vrouwen tussen 31 en 60 jaar. Uit de enquête blijkt dat twee derde van de vrouwen zich ergeren aan "Wat eten we vanavond?".

Vrouwen
Op de tweede plaats staat met 59 procent "Ik kan ook niet alles doen?", daarna volgen "Het is toch jouw dochter?" met 54 procent, en "Lig je nu nog in bad?" met 43 procent. Ook "Maar schat, jij ziet er toch altijd goed uit?" blijkt irritaties op te wekken bij 31 procent. "Ik doe nog snel wat op de computer", horen vrouwen eveneens niet graag, meldt Diewelt.de.

Mannen
Uit eerder onderzoek van Elitepartner.de naar irritante vragen bij mannen, blijkt dat ze zich minder aan dingen ergeren. Op nummer één stond "Hoe was ik?", "Ben je wat aangekomen" volgde als tweede en als laatste wekte commentaar van de vrouw op de rijstijl van de man heel wat ergernissen op. (br.hln)
� Reageer (0)
22-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.museum van werelds bekendste koe


Frankrijk wijdt museum aan 's werelds bekendste koe


http://img42.imageshack.us/img42/1683/koey.jpg


In Lons-le-Saunier, in het zuidoosten van Frankrijk, is gisteren een museum geopend dat exclusief gewijd is aan 's werelds bekendste koe. Niet minder dan 3.450 m2 en 600 "artefacten" worden besteed aan de mythische rode grazer 'La Vache qui Rit'. De locatie is logisch: het Maison de la Vache qui Rit staat bovenop de resten van de familiale kaasmakerij waar Léon Bel in 1921 de smakelijke kaasjes in driehoeksvorm uitvond.

Figuur op vrachtwagens
Het museum geeft, voor wie geen kaas heeft gegeten van belangrijke encyclopedische belezenheid, het antwoord op de prangende vraag: waarom lacht de koe? Dat was dus als "eerbetoon" aan het vrolijke rund dat de vrachtwagens opfleurde die in WOI de troepen aan het front bevoorraadden.

Waar dat rund zich in volle wereldoorlog vrolijk om kon maken, is dan weer een andere kwestie. Wellicht lag het aan haar naam: "Wachkyrie", waarmee de Teutoonse vijand met een verwijzing naar de "Valkyries" (Frans voor Walküres) een neus werd gezet. Tijdens WOI waren de Duitse militaire voertuigen versierd met deze figuren uit de Germaanse mythologie. Iedereen vraagt zich af waarom de koe die lacht, lacht, maar niemand heeft haar ooit horen lachen", verklaart museumdirecteur Philippe Markarian. Maar op het voor de gelegenheid ontworpen videospel is sprake van La Vache qui Rit tout le temps.

In 125 landen verkocht
Onder de artefacten is ook een affiche uit 1990 met daarop de hamvraag: "Ik ben rood, ik lach en ik heb grote oren. Wie ben ik? " Een vraag die ook in de socialistische politiek om duidelijke antwoorden smeekt.

La Vache Qui Rit wordt heden ten dage in 125 landen verkocht. Dagelijks worden over de wereld zo'n tien miljoen porties verorberd.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 gewoontes die je relatie verroesten


8 gewoontes die je relatie verroesten


De afbeelding “http://img360.imageshack.us/img360/4743/koppelfm0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Roestige routines: elke relatie heeft ze, maar ze zijn niet bepaald bevorderlijk voor die relatie. Na verloop van tijd vind je jezelf van je partner verwijderd, vervreemd. Hoe leer je de valkuilen herkennen, en hoe klauter je eruit? Dat lees je hier.

1) Tv kijken tijdens het eten

Slecht omdat: de tv alle aandacht opslorpt en je dan geen kans krijgt om bij te praten.

Hoe stop je deze gewoonte? Maak elke dag 30 à 45 minuten bewust tijd voor elkaar tijdens het eten. Praat over je dag, over de huishoudelijke taken en over eventuele toekomstplannen. Negeer de telefoon, blackberry, computer en televisie: alleen jullie gezin, met interesse voor elkaar.


2) Lange tijden zonder seks


Slecht omdat: je lichaam en geest gewend raken aan de verminderde intimiteit, waardoor je niet meer verlangt naar dat 'samen-zijn'.

Hoe stop je deze gewoonte? Als je wacht tot je zin hebt, kan je lang wachten. Neem het initiatief als je open staat voor seks. Hoe vaker je seks hebt, hoe meer zin je zal hebben.


3) Werken zonder aan je geliefde te denken of ermee te praten


Slecht omdat: het je onbewust het gevoel geeft dat je geliefde niet aan je denkt en je niet nodig heeft door de dag.

Hoe stop je deze routine? Stuur elkaar af en toe een sms'je of een mailtje om je hart te luchten over die vreselijke collega of te vragen hoe het met de ander gaat. Doe ook af en toe iets onverwacht en lief voor elkaar, zoals een dessertje meenemen dat hij of zij graag lust.


4) Elkaar buitensluiten


Slecht omdat: je totaal vervreemdt van elkaar

Hoe stop je dit? Doe de moeite om elkaar dag te kussen, oogcontact te maken en complimentjes te maken. Vergeet ook niet dingen mee te delen of je partner deelgenoot te maken in je gedachten of gevoelens.


5) Niet ruziën


Slecht omdat: afwezigheid van ruzie wijst op onverschilligheid. En onverschilligheid is dodeijk voor relaties en de liefde. Bovendien worden conflicten moeilijker op te lossen naarmate ze langer aanslepen, omdat zich dan een heleboel verbittering heeft kunnen opstapelen.

Hoe stop je dit? Zeg wat op je lever ligt, maar doe dat op een respectvolle manier. Probeer verwijten te vermijden, en formuleer je gedachten in de ik-vorm. Blijf kalm en laat elkaar uitpraten. Maar doe tenminste wel de moeite 'het gevecht' aan te gaan.


6) Liever uitgaan met vrienden dan met je partner


Slecht omdat: het lijkt alsof je vrienden belangrijker zijn dan je partner. Als ze dat ook werkelijk zijn, dan heb je een probleem.

Hoe stop je dit? Je mag best uitgaan zonder je partner, met je vrienden en je maten. Maar zorg ervoor dat jullie ook samen uitstapjes maken, en dat jullie meer tijd met elkaar doorbrengen dan apart.


7) Geen grenzen voor elkaarSlecht omdat: het een onsexy beeld toont van jezelf. Onbeperkt boeren, winden laten, krabben of in je neus peuteren is dus niet aan de orde.

Hoe stop je dit? Leer een nieuwe regel: als je het niet bij je collega's doet, dan ook niet bij je partner. Hoe stop je je partner? Maak hem of haar wijs dat je het apprecieert dat hij/zij het gevoel heeft alles met je te delen, maar dat je liever geen weet zou hebben van al die dingen omdat het je partner minder sexy maakt en je hem/haar net heel sexy wil blijven vinden.8) Te veel informatie delen met vrienden, je ouders of schoonoudersSlecht omdat: het voelt alsof je niet aan de zijde van je partner staat. Zeker als je informatie over hem/haar meedeelt, en zeker als het een beetje pijnlijk is. Ook informatie over jezelf hoort eerder bij je partner dan bij je vrienden of ouders.

Hoe stop je dat? Wees loyaal tegenover je partner, ook als is hij of zij niet aanwezig. Verdedig hem/haar en verklap geen beschamende informatie.

� Reageer (0)
21-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen

Wacht een beetje met kinderen als

je een gelukkig huwelijk wil


De afbeelding “http://img187.imageshack.us/img187/7879/nuko1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Wie de eerste drie jaar van een huwelijk wil overleven zou het ouderschap moeten uitstellen... en bokshandschoenen kopen. Dat adviseert de universiteit van Iowa na een onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Family Psychology.


Iedereen ongelukkig
156 pasgehuwde koppels namen aan het onderzoek deel. De overgrote meerderheid van hen (104) koos voor kinderen, de anderen bleven kinderloos. Elk koppel was minder gelukkig tijdens het eerste jaar met kinderen, maar de ontevredenheid was groter bij koppels die snel na het huwelijk aan kinderen begonnen.

Herstellingswerken
Hoe gelukkiger tijdens de wittebroodsweken, hoe groter de dip na de geboorte van het kind. Met andere woorden: door enkele jaren te wachten om aan kinderen te beginnen, is dat oorspronkelijke huwelijksgeluk al afgezwakt en is de terugslag dus minder groot.

Het goede nieuws is dat de relatie tussen de ouders zich herstelt eens de baby 18 maand is, vooral als de relatie voor de kinderen al sterk was.

Agressie
Een ander verrassend resultaat van het onderzoek van psychologe Erika Lawrence is dat één op drie pasgehuwden fysiek agressief is tegenover elkaar. Man en vrouw bleken elkaar te duwen en te grijpen. Vrouwen zijn daarbij tot een derde agressiever dan mannen.

Extremen afgetopt
Ook hier is relatief goed nieuws te rapen: wie gematigd agressief is, blijft dat. Wie een hoge mate van agressiviteit vertoont, zoals schoppen, slaan en bijten, ontwikkelt meer controle en zit na drie jaar op hetzelfde niveau van agressie als niet-agressieve koppels.

Dat komt waarschijnlijk omdat het probleem gemakkelijker als probleem wordt herkend als het zich in extreme mate voordoet, en er dus naar gehandeld wordt. Andere mogelijke verklaring is dat zeer agressieve koppels afstand nemen van elkaar waardoor ze minder met elkaar in conflict gaan.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwandelaarster overleeft duik van 8m uit raam


Slaapwandelaarster overleeft duik van 8m uit raam


http://img132.imageshack.us/img132/6238/kasteelx.jpgIn het Engelse Horsham is het slaapwandelavontuur van de 18-jarige Rachel Ward miraculeus goed afgelopen. Slaapdronken stapte de tiener uit haar bed, trok een raam open en dook liefst acht meter naar beneden. Daar landde ze op een klein grasperk. Ze zakte liefst 20cm diep in het gras. Half bij bewustzijn riep ze om hulp en werd door haar ouders in allerijl naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek zowaar dat ze niks gebroken had.

Doodmoe
Pas een dag later ontwaakte ze helemaal uit die nare droom die echt gebeurd was. Het merkwaardige ongeval gebeurde in het kasteel van haar ouders ter waarde van zo'n 800.000 euro in West Sussex. Rachel Ward was doodmoe na een zwaar examen op de kunstschool. Ze ging rond 21.30u slapen. Enkele uren later schrok haar moeder Sue wakker van het geschreeuw van haar dochter. "Ik keek uit het raam en zag mijn dochter beneden liggen. Ik dacht meteen het ergste. We snelden naar beneden en probeerden haar wakker te maken, maar het was duidelijk dat ze niet helemaal bij bewustzijn was. In het ziekenhuis wezen tests niks fout aan. Ze begrepen er niks van. Ze moest wel een nachtje ter observatie blijven."

Eerste keer
"Het eigenaardige is dat ik nooit eerder slaapwandelde", zegt Rachel Ward. "Ik herinner me echt niks meer van het voorval. Ik kan me wel herinner dat ik het plots koud had en dat mijn ouders tegen me aan het praten waren. Mijn moeder zei me dat ik naar het ziekenhuis moest. Toen viel ik in een diepe slaap in de auto. Buiten een beetje hoofdpijn voel ik me nu perfect. Misschien is het dankzij mijn danslessen dat ik sterke benen en enkels hebb, die me bij deze val beschermd hebben." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foutje van bank: koppel krijgt 10 miljoen euroFoutje van bank: koppel krijgt 10 miljoen euro


http://img36.imageshack.us/img36/4536/geld.jpg
(foto ter illustratie)


Een man en een vrouw uit Nieuw-Zeeland zijn gevlucht uit het land nadat een bank per ongeluk 10 miljoen euro overschreef op hun rekening. Het koppel had aan de bank gevraagd om 10.000 Nieuw-Zeelandse dollar over te schrijven op de rekening van de garagehandel die ze uitbaatten. Toen de bank per vergissing 10 miljoen (10.000.000) euro overschreef, zagen ze hun kans schoon: ze haalden ongeveer 6 miljoen dollar af en verdwenen met de noorderzon, meldt Television New Zealand (TVNZ).

Geluksvogels zijn gaan vliegen
Het koppel, volgens de tv-zender Leo Gao en zijn vriendin Cara of Kara Young, kreeg van de Westpac Bank 10 miljoen dollar op 5 mei. Een dag later bleek de garagehandel in Rotorua gesloten en waren de twee gaan vliegen.

Interpol is op zoek naar de twee, die vermoedelijk naar China of Zuid-Korea gevlucht zijn met ongeveer 6 miljoen dollar.

Menselijke fout
Een woordvoerder van de bank liet weten uit dat een menselijke fout aan de basis ligt van de blunder. "De procedures worden herbekeken", zo luidde het nog. (br.hln)
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!