Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chen wint Elisabethwedstrijd


Chen wint Elisabethwedstrijd, Belg Gatto wordt tweede


http://img30.imageshack.us/img30/9333/koninginelisabethwedstr.jpg
Lorenzo Gatto (links) en Ray Chen.


Ray Chen, die gisteravond als laatste aantrad in de finale, heeft de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2009 gewonnen. De Belg Lorenzo Gatto eindigde op een verdienstelijke tweede plaats.

Jongste deelnemer
Ray Chen wint 20.000 euro en mag gedurende drie jaar op een viool van Stradivarius spelen. Die wordt ter beschikking gesteld door de Nippon Music Foundation. Hij was de jongste in de wedstrijd. Amper 20 jaar oud maakte hij reeds een sterke indruk bij de voorrondes. In de halve finale bracht hij het publiek in vervoering door met een elektronische partituur het plichtwerk van Claude Ledoux te spelen. Chen was de laatste finalist en kreeg veel applaus, zowel voor zijn sonate van César Frank als voor zijn concerto van Tchaïkovsky.

Publiekslieveling
Lorenzo Gatto was zichtbaar tevreden met zijn tweede plaats. Hij ontvangt nog 17.500 euro. Ilian Gârnet werd derde. Topfavoriete Mayu Kishima viel buiten de top zes, maar kreeg wel nog een warm applaus van het publiek. De tweede plaats van Lorenzo Gatto verrukte het publiek. De 22-jarige Belg was vanaf het begin van de wedstrijd een publiekslieveling. Hij deed al eens mee vier jaar geleden, maar was toen snel uitgeschakeld. In de finale vorige dinsdag speelde hij naast het opgelegde concerto een sonate van Enescu en het eerste concerto van Paganini. (br.hln)


De zes laureaten:
1. Ray Chen
2. Lorenzo Gatto
3. Ilian Gârnet
4. Kim Suyoen
5. Nikita Borisoglebsky
6. Yoon Soyoung
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesbrieven Edith Piaf geveild


Liefdesbrieven Edith Piaf geveild


http://img38.imageshack.us/img38/4669/edithpiaf2.jpg54 liefdesbrieven van de overleden Franse zangeres Edith Piaf worden op 25 juni geveild. Veilinghuis Christie's hoopt er tussen de 60.000 en de 90.000 euro voor te krijgen.

De brieven werden tussen 15 november 1951 en 18 september 1952 geschreven. Piaf richtte ze aan de Franse wielerkampioen Louis Geradin. Hun relatie eindigde in 1952 toen de zangeres trouwde met de Franse acteur Jacques Pills.

Piaf wordt vooral nog herinnerd dankzij het lied 'Non, je ne regrette rien'. De zangeres had een turbulent leven, vol liefdesaffaires, drugs- en alcoholgebruik. Ze overleed in 1963 aan de gevolgen van kanker. Ze was toen 47 jaar oud.
� Reageer (0)
30-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simpele kus is ouderwets bij eerste date


Simpele kus is ouderwets bij eerste date


http://img38.imageshack.us/img38/4185/kus1.jpgEen eerste date wordt nog zelden afgerond met een simpele kus. Uit een onderzoek, gepubliceerd op Singlessite.nl, blijkt dat de helft van alle ondervraagden seks heeft gehad na een eerste date. Tongzoenen en friemelen zijn eveneens populair.

Onveilig vrijen
400 singles werden op de site gevraagd naar hun datinggedrag onder het thema 'zoenen of seksen'. De huidige single laat er alvast geen gras over groeien: de helft van alle ondervraagden heeft al eens seks gehad na een eerste date. Veilig vrijen is hen daarbij vreemd: slechts een deel heeft altijd condooms op zak.

Afscheid
Is een date geslaagd, zijn er nog weinigen die afscheid geven met een handdruk (3 %) of een kusje op de wang (27%). Tongzoenen zit er bij een derde van de ondervraagden eerder in, 17 procent houdt de handjes niet thuis en slaat aan het friemelen. Even vaak neemt hij of zij de date mee naar huis en duikt tussen de lakens.

Voornemens
Doet de single het met voorbedachte rade? Niet, zo blijkt. De helft beweert niets voor te nemen en wacht af wat er gebeurt. 13 procent gaat met plezier een stapje verder, maar wil abslouut niet dat het de eerste keer al tot seks komt. Slechts 5 procent neemt zich daadwerkelijk voor om zo snel mogelijk te seksen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerpatiënt gokt op eigen leven

Kankerpatiënt gokt op eigen leven


http://img34.imageshack.us/img34/6813/gokken.jpgEen kankerpatiënt die in 2006 te horen kreeg dat hij nog maar een paar maanden te leven had, krijgt 10.000 pond (11.400 euro) als hij op 1 juni 2010 nog in leven is. De Brit heeft al drie weddenschappen afgesloten met zijn eigen leven als inzet.

De 59-jarige Jon Matthews uit het Britse Milton Keynes wedde in 2006 voor 100 pond bij een bookmaker dat hij de zomer van 2007 zou halen. Sindsdien heeft hij de weddenschap al twee keer herhaald. Als hij 1 juni 2010 haalt, krijgt hij 10.000 pond van bookmaker William Hill.

Een woordvoerder van het gokkantoor laat weten nog nooit met zoveel plezier een weddenschap te hebben uitbetaald. Jon Matthews is naar eigen zeggen de eerste persoon die weddenschappen afsluit op zijn eigen leven. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palliatieve dagcentra vragen meer middelen


Palliatieve dagcentra vragen meer middelen


http://img46.imageshack.us/img46/3189/paliatievezorgen.jpgDe palliatieve dagcentra, die ongeneeslijk zieken opvangen, hebben dringend nood aan meer middelen. Professor palliatieve geneeskunde Wim Distelmans (UZ Brussel) deed vandaag in dagcentrum TOPAZ in Wemmel een oproep aan de Vlaamse regering. Met een vergrijzende bevolking moet het voortbestaan van die centra verzekerd worden, luidt het.

Niet bedlegerig
Het dagcentrum TOPAZ van het Universitair Ziekenhuis Brussel richt zich op mensen die ernstig, ongeneeslijk of levensbedreigend ziek zijn, maar niet in die mate dat ze de hele dag het bed moeten houden. Het merendeel van de patiënten zijn kankerpatiënten.

Demotte knipte in toelagen
Door een beslissing van de toenmalige minister van Volksgezondheid, Rudy Demotte, kregen de dagcentra in Vlaanderen vanaf 2006 slechts een derde van de toelage van die van 2005.

55 euro per dag in plaats van 165
Momenteel krijgen de centra middelen van het ouderenzorgbeleid, ofwel 55 euro per opvangplaats per dag in plaats van de vroegere 165 euro. En dat is te weinig om de professionele omkadering te betalen die een palliatief patiënt nodig heeft, zegt Distelmans.

Aangewezen op Kom op tegen Kanker
De centra zijn nu dan ook vaak aangewezen op steun van serviceclubs en solidariteitsacties, zoals Kom op tegen Kanker.
Welzijn patiënten verhogen
Distelmans vraagt de Vlaamse regering dan ook dringend om een aangepaste financiering. "Extra uitgaven zijn verantwoord: ze zullen zinloze therapieën tegengaan en kunnen leiden tot een sterke daling van de therapeutische kost en tot een verhoging van het welzijn van patiënten in hun laatste levensmaanden", zegt hij.

Vergrijzing neemt toe
De arts wijst ook op de toenemende vergrijzing van de bevolking, waarbij steeds meer mensen langer zullen overleven met kanker en andere chronische ziekten. "Die patiënten zullen niet allemaal residentieel kunnen worden opgevangen, wat de meesten trouwens ook niet wensen, maar zij en hun familie hebben dan wel extra steun nodig om thuis te kunnen blijven." (br.hln)
� Reageer (0)
29-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken heeft slechte invloed op bedprestaties


Roken heeft slechte invloed op bedprestaties

Roken was vroeger sexy, vooral omdat alle filmsterren het deden. Maar sigaretten raakten hun verleidelijke imago kwijt: het maakt je tanden geel, zorgt voor een slechte adem en kortademigheid. Deze ongezonde gewoonte heeft ook een slechte invloed op je seksleven.

Minder vrijen en minder tevreden
Jonge koppels tussen 24 en 36 jaar vrijen gemiddeld 12 keer per maand, meldt e-gezondheid.be. Rokers daarentegen hebben veel minder vaak seks. Degenen waarvan de man meer dan 30 sigaretten per dag rookt, doen het slechts zes keer per maand, blijkt uit een Amerikaanse enquête uit 2000. Deze toonde ook dat bij niet rokende koppeltjes 90 procent tevreden is over zijn seksleven. Bij rokers is dat heel wat minder, daar geniet slechts de helft volop van een vrijpartij.

Kleinere erectie
Daarnaast zijn sigaretten slecht voor de prestaties van de penis. Roken vermindert namelijk de kwaliteit van een erectie door de koolmonoxide die je opneemt. Deze stof vernauwt alle bloedvaatjes en heeft dus ook invloed op de penis. Als een roker een erectie krijgt, gaat er minder bloed met zuurstof naar de penis dan bij andere mannen. Door dit chronische zuurstofgebrek neemt de elasticiteit van de penis af. Rokende mannen krijgen dus nog wel erecties, maar die zullen niet zo groot zijn als bij anderen. Je kunt het vergelijken met een 'verduurd' elastiekje, dat werkt na een tijd ook niet meer naar behoren.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevleugelde kat in China gevonden


Gevleugelde kat in China gevondenhttp://img35.imageshack.us/img35/565/poesmetvleugels2.jpg


In China is er een kat met vleugels gevonden. Onderzoekers raken het niet eens over de oorzaak.http://img35.imageshack.us/img35/5316/gevleugeldekat4.jpgDe kater werd gewoon geboren, maar toen het dier één jaar oud werd, kreeg het een vleugel-achtige beenderen op zijn rug. Wat de oorzaak is, is nog niet duidelijk. Enkele onderzoekers geloven dat de kater deel uitmaakte van een Siamese tweeling, maar dat zijn andere helft stierf en opging in zijn rug. Andere onderzoekers geloven dat chemicaliën de afwijking veroorzaakte.http://img35.imageshack.us/img35/8823/gevleugeldekat3.jpg


Volgens de eigenaars maakt het allemaal niet uit. Hun kater is gelukkig en krijgt graag aandacht.  (br.she)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9-jarig meisje houdt gezin van vier draaiende


9-jarig meisje houdt gezin van vier draaiende


http://img518.imageshack.us/img518/6990/bloem2is6.jpgIn China staat de 9-jarige Li Jun al jaren aan het hoofd van het gezin. Het meisje zorgt voor haar broer en grootouders sinds haar vader drie jaar geleden gestorven is en haar moeder het huis verlaten heeft.


Li staat elke dag op om 6u 's morgens om het ontbijt voor haar broertje en grootouders klaar te maken. Als ze thuiskomt van school begint het meisje met de was en de plas.

Daarna geeft ze de kippen eten en kookt ze voor het gezin. De familie moet rondkomen met het pensioen van de grootouders dat 31 euro per maand bedraagt.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verlaten vroeger ouderlijk huis dan mannen


Vrouwen verlaten vroeger ouderlijk huis dan mannen


http://img39.imageshack.us/img39/5701/mannen1.jpg


Jonge Europese vrouwen trekken vroeger het ouderlijke huis uit dan mannen. Het combineren van een carrière met een gezin, daarentegen, verschilt in de Europese Unie van land tot land.

31 jaar
Van de Europese vrouwen tussen 18 en 24 jaar oud leefden in 2007 nog twee derde bij hun ouders, bij de mannen bedroeg dat aantal vier vijfde. In Duitsland bedraagt de gemiddelde leeftijd bij vrouwen 21 jaar wanneer ze uit het huis trekken, dat is twee jaar vroeger dan de mannen. De Bulgaren, Grieken en Slovaken blijven het langst bij hun mama wonen. De mannen in deze landen verlaten het ouderlijke nest op een gemiddelde leeftijd van 31.

Opleiding
Ook qua opleidingsniveau hebben de vrouwen de mannen ingehaald. Bij de universiteiten, hogescholen en andere opleidingscentra in Europa is meer dan 59 procent van de studenten een vrouw.
Een gemeenschappelijk Europees fenomeen zijn de lage geboortecijfers. In alle lidstaten krijgen de vrouwen, statistisch gezien, minder dan 2,1 kinderen. De Ieren staan met 2,01 kinderen per vrouw op de eerste plaats, op de tweede plaats staan de Fransen met 1,96. Roemenië en Slovakije sluiten de lijst af met respectievelijk 1,30 en 1,25 kinderen per vrouw.

Carrière
Hoe de vrouwen een moederrol en een carrière combineren, verschilt sterk van land tot land. In Slovenië en Denemarken oefenden 80 procent van de vrouwen in 2007 ouder dan 25 jaar en met kinderen jonger dan 3 jaar een beroep uit. In Hongarije, Tsjechië en Slovakije, daarentegen, bedroeg dat cijfer minder dan 20 procent. De resultaten zijn gebaseerd op de studie "Jongeren en Gezin in Europa". (br.hln)
� Reageer (0)
28-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UFO ramde meteoriet om aarde te redden


"UFO ramde meteoriet om aarde te redden"


80 miljoen bomen werden ontworteld door de Toengoeska-explosie.


Een UFO ramde honderd jaar geleden opzettelijk een meteoriet om de aarde te redden. Dat beweert de Russische wetenschapper Yuri Labvin. Volgens hem offerde een buitenaards ruimteschip zichzelf op om een gigantische meteoriet uit te schakelen, die op 30 juni 1908 boven Siberië afstevende op onze planeet aarde. De inslag zou de aarde volledig verwoest hebben.

Toengoeska-explosie
Het resultaat van deze 'heldendaad' was de zogenaamde Toengoeska-explosie, een enorme ontploffing bij de rivier de Stenige Toengoeska, waarbij in een omtrek van 40 kilometer liefst 80 miljoen bomen ontworteld werden. De explosie werd tot 200 km verder gevoeld. Gelukkig vond de inslag plaats in een onbewoond gebied, waardoor honderdduizenden doden vermeden werden.

Enkel mogelijk in de ruimte
Verklaring voor deze mega-explosie? De meeste wetenschappers houden het op een meteoriet die zo'n acht kilometer boven de aarde ontplofte. Maar doctor Labvin ziet in de quartzplaten met vreemde tekens, die op de onheilsplek gevonden werden, overblijfselen van een bedieningspaneel van aliens. "Wij hebben geen enkele technologische kennis om dat soort tekens te printen op kristallen", zegt Labvin. "Bovendien vonden we ook ijzer silicaat dat enkel en alleen in de ruimte kan gemaakt worden." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Belgen draagt bril


Helft Belgen draagt brilhttp://img4.imageshack.us/img4/2846/brilmx0.jpgEén Belg op twee draagt een bril. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan 2.000 verkooppunten, meldt De Zondag. In totaal dragen 5,4 miljoen landgenoten een bril.

Veel leesbrillen
"Dat is veel", zegt Frank Goes, stichter en directeur van Goes Oogcentrum in Antwerpen. "Maar we moeten echter onmiddellijk stellen dat het niet gaat om mensen die dat constant doen. Een leesbril, bijvoorbeeld, draag je niet altijd. Neem daarbij dat een groot deel van onze bevolking senior is. We zien dat het aantal brildragers stijgt tot zelfs 80 procent bij mensen ouder dan 70. Dit cijfer zou best nog hoger kunnen zijn", aldus Goes. "Wat me echter het meest verrast, is dat al 40 procent van de 40-jarigen een bril heeft."

Slechter zicht?
Volgens Goes hoeft dat niet te betekenen dat we almaar slechter zien. "Bijziendheid en verziendheid zijn in hoge mate genetisch bepaald. Dat we almaar slechter zouden zien, wil ik dus zeker niet stellen. Dat er almaar meer brillen gedragen worden, heeft ook andere oorzaken. Denk maar aan de vergrijzing."   http://img4.imageshack.us/img4/9808/bril2bq3.jpgVaker naar oogarts

Volgens Goes zouden mensen vanaf hun veertigste best om de drie à vier jaar hun ogen moeten laten onderzoeken en vanaf 70 jaar best elk jaar. "Mensen gaan te weinig naar de oogarts, maar er is stilaan verbetering in zicht. Daarnaast is de maatschappij ook veeleisender geworden voor onze ogen. Mensen werken meer met computerschermen. Niet dat dit de kwaliteit van je zicht doet dalen, dat is trouwens een fabeltje, maar kleine zichtvermindering wordt vlugger een probleem dan vroeger", besluit Goes. (br.hln)
Tags:bril ,
� Reageer (0)
27-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wegdromenDe afbeelding “http://heramus1.googlepages.com/helena-christensen-.jpg/helena-christensen--full.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


ik laat me meevoeren
in een fata morgana
naar een wereld
die tijden geleden verloren is gegaan

ik laat me binnentreden
in die droomwereld
naar waar nachtmerries nooit zijn
en waar ik eigenlijk nooit weg zou willen gaan

ik laat me verrassen
in 'the perfect world'
in mijn paradijs
waar mijn geliefden altijd bij me zullen zijn

ik laat me wegdromen
naar mijn hoopvolle wereld
naar die stomme kinderachtige droom
maar die mij wel even wegsleurt van de werkelijkheid� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsjes maken je gelukkig


IJsjes maken je gelukkig


De afbeelding “http://img357.imageshack.us/img357/9097/ijsul1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De gedachte aan sommige voedingsgroepen als roomijs en chocolade maakt je gelukkig, dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. Maar het zijn de gezonde voedingsgroepen die je je het best herinnert.

Emoties
Het onderzoek bestudeerde 240 jongvolwassenen, zij kregen een lijst van 62 voedingsmiddelen. Die moesten ze rangschikken op de emoties die dit eten veroorzaakte: geluk, opwinding, plezier en comfort. De deelnemers kregen geen tijd om na te denken, ze moesten meteen antwoorden.

Uit het onderzoek blijkt dat:
- Roomijs, chocolade, cake, druiven en pizza maken je het gelukkigst.

- Mensen worden het minst gelukkig van tofu, soya, avocado, zalm en boterhamworst.

- Bij plezier en opwinding scoorden dezelfde dingen als bij geluk goed, koekjes blijken ook opwindend te zijn.

- Eten waar we ons het minst plezierig en opgewonden bij voelen zijn bloemkool, tofu, soya, avocado, zalm en boterhamworst.

- Chocolade, roomijs, druiven, spaghetti, macaroni, appel en sinaasappel geeft mensen een comfortabel gevoel.

Gezond
Daarnaast gaven de deelnemers ook een gezondheidsscore aan de opgesomde voedingsmiddelen. "Snacks kregen de minst gezond score. Terwijl bepaalde groenten en fruit als broccoli, appel, appelsien, wortel, druiven en perzik als het gezondst worden aanzien", aldus de onderzoekers.

Herinneren
Achteraf kregen de deelnemers nog een opdracht. Ze moesten zoveel mogelijk opgesomde voedingsmiddelen opschrijven die ze zich konden herinneren. Daaruit blijkt dat deelnemers zich duidelijk meer gezonde dan ongezonde dingen herinneren. In tegenstelling tot de verwachting van de onderzoekers, kwam het eten met de hoogste emotionele score niet in dit lijstje voor. Het is nog niet duidelijk waarom gezond eten beter herinnerd wordt. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese schrijfster Munro wint Bookerprijs


 Canadese schrijfster Munro wint Bookerprijs


http://img35.imageshack.us/img35/5218/munro.jpgDe 77-jarige Canadese schrijfster Alice Munro wint de met 60.000 pond gedoteerde, tweejaarlijkse literaire Man Booker International Prize. Dat heeft de Booker-jury meegedeeld. De prestigieuze prijs bekroont geen individuele romans, maar het gehele oeuvre van een schrijver. Munro is bekend om haar kortverhalen.

Munro haalde het ondanks concurrentie van (andere) grootheden als Mario Vargas Llosa, VS Naipaul, Peter Carey en James Kelman op de longlist van 14 namen.

Diepte, wijsheid en precisie
"Alice Munro is vooral bekend om haar novelles, maar zij brengt evenveel diepte, wijsheid en precisie in elk van haar werken dan vele schrijvers in hun gehele leven", zo zwaaide de jury de Canadese lof toe. "Alice Munro lezen, dat is telkens iets te weten komen waarvan je tevoren geen enkel idee had."

Munro's short stories zijn steeds sobere en rustige verhalen over het kleinsteedse leven. De in 1931 geboren schrijfster debuteerde in 1968 met de bundel kortverhalen 'Dance of the Happy Shades'. In oktober verschijnt haar nieuwste, twaalfde bundel, 'Too much happiness'. Ze won al veel prijzen, waaronder driemaal de Governor General's Literary Award, een belangrijke prijs in Canada. Voor 'Open Secrets' (1994) ontving ze de W. H. Smith Award, een prijs voor het beste boek in Engeland in 1995. Munro schrijft verhalen voor onder meer The New Yorker, the Atlantic Monthly en The Paris Review.

Verrast met bekroning
Hoewel reeds winnares van talrijke prijzen reageerde ze totaal verrast en opgetogen op haar nieuwe bekroning. De Man Booker International Prize werd in 2005 boven de doopvont gehouden ter aanvulling van de prestigieuze Booker Prize. De twee voorgangers van Munro zijn de Albanees Ismail Kadare, winnaar in 2005 (ten koste van, onder anderen, Munro), en de Nigeriaan Chinua Achebe in 2007. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kon ik maar dichtenDe afbeelding “http://img179.imageshack.us/img179/1277/annega6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


kon ik maar dichten

met satijnen woorden
die klinken als stilte
in frisgroene klanken

als bessen en kersen
in het klankrijk van de lente
de grauwzwarte  teksten
van grommende golven

in kabbelend geruis
zou ik verdrijven met
lila woorden van
liefde en passie

ik zou je bedelven
onder kleuren en klanken
van lenige woorden
je neervlijen op mijn vers

zo teder zo mooi
als nooit iemand eerder
heeft gedicht
ik zou het je sturen
en daarna sterven
� Reageer (0)
26-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker doet vergeten


Suiker doet vergeten


http://img211.imageshack.us/img211/3393/suikergoedhb6.jpg


Suiker is niet goed voor het geheugen. Dat blijkt uit een recent onderzoek aan de University Medical Center van New York. De glucose tast meteen een belangrijke hersenfunctie aan. Dat is nieuw, want steeds werd gedacht dat er een verband bestaat tussen fysieke oefening, waarbij suiker verbrand wordt, en een goede
geheugenfunctie.

Hersendeel
Bij het onderzoek werden 240 personen getest, ouder dan 65 jaar. De onderzoekers stelden al snel vast dat mensen met een trager suikermetabolisme, sneller aan geheugenverlies gaan lijden. De dentate gyrus, een onderdeel van de hippocampus in de hersenen, raakte beschadigd.

Leeftijd
Een trager suikermetabolisme hangt sowieso samen met de leeftijd. Eens de dertig jaar voorbij, werkt die steeds trager. Die dentate gyrus, belangrijk voor het geheugen, verliest dan aan kracht.
� Reageer (0)
25-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mannen krijgen spijt van sterilisatie

Steeds meer mannen krijgen spijt van sterilisatiehttp://img37.imageshack.us/img37/1650/mand.jpgVijftien procent van de Nederlandse mannen kiest voor een sterilisatie als anticonceptiemiddel, maar één op de tien van hen krijgt achteraf spijt. Volgens artsen zijn het groeiend aantal echtscheidingen de oorzaak, want veel mannen willen met hun nieuwe liefde een nieuw gezin starten.

Risicogroepen
Nederlandse urologen moeten steeds vaker hersteloperaties uitvoeren, meldt De Telegraaf. Normaal gezien kan elke man deze ingreep ondergaan. Bepaalde risicogroepen, als jonge, kinderloze of mannen met relatieproblemen krijgen het advies deze ingreep niet te ondergaan. Het gebeurt vaak dat mannen op het moment van de ingreep helemaal achter hun beslissing staan, maar dat ze er later spijt van krijgen.

Vrouwen
Deze ingreep is bij vrouwen veel ingewikkelder, daarom gaan zij hier al minder voor onder het mes. Deze evolutie is bij hen dus niet merkbaar.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Boyle zingt zich met 'Memory' naar finale

Susan Boyle zingt zich met 'Memory' naar finale


Om Memory te bekijken en beluisteren druk op de foto..


De Schotse zangsensatie Susan Boyle (48) had dan wel op haar kousenvoeten de wereld ingepalmd, ze moest het voorbije weekend toch nog door de halve finale van 'Britain's Got Talent' zien te geraken. Ze deed dat met haar inmiddels bekende charme en een quasi feilloze vertolking van Barbra Streisands 'Memory' uit de musical 'Cats'.

Staande ovatie
Voor haar eerste live tv-optreden kreeg Susan een staande ovatie van publiek en jury. Ze vergaarde geheel naar verwachting voldoende stemmen om zich van een finaleplaats te verzekeren en zo een stap dichter bij haar droom te komen: zingen voor de koningin.
Susan was weer haar ontwapenende zelf, voor, tijdens en na haar optreden.

"Welke druk?"
Ze vond het allemaal 'fantastic' en 'unbelievable'. Gevraagd hoe ze met de druk omgaat, antwoordde ze laconiek "welke druk?". Ze zette het nummer wat onzeker in, maar trok dat na een halve maat al weer recht.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongens snoepen liever dan meisjes


Jongens snoepen liever dan meisjes


http://img32.imageshack.us/img32/8625/snoepen.jpgMeisjes hebben beter ontwikkelde smaakpapillen dan jongens. Daardoor hebben jongens meer behoefte aan voedsel met een sterke smaak - en ook aan zoetigheden - dan meisjes. Dat ontdekten vorsers van de universiteit van Kopenhagen, die zowat 9.000 schoolkinderen een aantal lekkernijen aanboden en een vragenlijst over hun eetgewoonten deden invullen. Dat schrijft 'The Sunday Telegraph'.

Dertien jaar
Uit het onderzoek bleek dat de smaak van jongens en meisjes zich rond het dertiende levensjaar plots ontwikkelt doordat kinderen zich in die levensfase bewust worden van zure smaken en minder snel grijpen naar de zoetigheden die voordien het meest in trek zijn. Dat verklaart waarom jongere tieners vaak niet erg kieskeurig zijn over wat ze eten.

Sterker
Die evolutie geldt vooral voor meisjes, die door hun verfijndere smaakorgaan gevoeliger zijn voor zachte smaken, terwijl jongens het toch liever wat sterker en extremer hebben. Want zij hebben gemiddeld zo'n 10 procent meer zure en 20 procent meer zoete ingrediënten in hun voedsel nodig om echt te kunnen proeven hoe smakelijk het is. Een verrassende conclusie (voor beide geslachten) is ook dat een op de drie ondervraagde jongeren de voorkeur geeft aan niet-zoete frisdranken.

Zuurder
Volgens onderzoeksleider Bodil Allesen-Holm wijzen de resultaten erop dat "het goed mogelijk moet zijn om voor jongens gezonder snacks te bedenken door die iets extremere en zuurdere smaak te geven".  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte Carla Bruni kost 3.000 euro


Naakte Carla Bruni kost 3.000 euro


http://img40.imageshack.us/img40/6998/carlabruni.jpgWie Carla Bruni naakt in huis wil halen, krijgt een unieke gelegenheid. Een Duits veilighuis verkoopt tien prachtige zwart-wit foto's van de Franse presidentsdame.

Verleidelijk
Het gaat om tien gesigneerde afdrukken van een beeld gemaakt door de internationale topfotografe Pamela Hanson. Hanson verwierf bekendheid met haar werk voor de damesbladen Vogue en Marie Claire. Ze schoot een beeld van Bruni, gelegen op een bed met haar armen gestrekt in de lucht, haar rechterbeen geplooid met een stukje laken zedig gedrapeerd over haar geluksplekje. Het is kortom een verleidelijk en sexy beeld, een beeld dat vandaag alleen nog de president van Frankrijk te zien krijgt in de beslotenheid van de slaapkamer.

3.000 euro
Tien exemplaren van 'Carla in Bed' uit 1994 worden door veilighuis Villa Grisebach aan de man gebracht. Het fraaie beeldje van de muze van modegod Karl Lagerfeld moet zo'n 3.000 euro per stuk opbrengen. Een prima investering want zolang Bruni de presidentsvrouw blijft, zal de waarde van de foto alleen maar stijgen, weet de Duitse boulevardkrant Bild.  (br.hln)
� Reageer (0)
24-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwikkelaar van Viagra-pil overleden


Ontwikkelaar van Viagra-pil overleden


http://img36.imageshack.us/img36/5752/viagra1.jpgDe Amerikaanse wetenschapper en farmacoloog Robert Furchgott is overleden. Furchgott kreeg in 1998 samen met twee andere Amerikaanse farmacologen de Nobelprijs Geneeskunde voor hun onderzoek naar stikstofoxide (NO). Dat onderzoek lag mee aan de basis voor de ontwikkeling van de Viagra-erectiepil.

De Nobelprijs Geneeskunde ging in 1998 naar Furchgott, Ferid Murad en Louis Ignarro. De Amerikaanse wetenschappers toonden de regulerende rol van stikstofoxide (NO) voor de hart- en bloedvaten in het lichaam aan. Ze ontdekten dat NO kan helpen voor het uitzetten van bloedvaten. Dat onderzoek en de rol van NO in het lichaam was de basis voor de ontwikkeling van Viagra.    http://img39.imageshack.us/img39/9784/viagra6.jpgIn maart 1995 kreeg Furchgott aan de medische faculteit van de universiteit van Gent een eredoctoraat. De Amerikaan werd geëerd voor zijn bijdrage tot de kennis van de receptormechanismen die een belangrijke rol spelen bij de werking van geneesmiddelen. Furchgott stierf dinsdag in Seattle op 92-jarige leeftijd. De familie van de wetenschapper kondigde vandaag zijn dood aan.
� Reageer (0)
23-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandade van witvis en aardappeltjes

Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en chorizo-olie


De afbeelding “http://img89.imageshack.us/img89/2313/82709512jj8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ingrediënten
6 middelgrote bloemige aardappelen
50 g boter
300 g kabeljauwfilets (heek, stokvis, makreel, ...)
2 el salie gesnipperd
100 g chorizo in dunne plakken

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
Verdeel de vis in kleine stukken en bak hem gaar in wat gesmolten boter op een laag vuurtje. Pureer de aardappeltjes, de vis met de boter en meng alles onder elkaar. Voeg de salie, de kruiden en peper en zout toe. Bak de chorizo tot het vet vrijkomt.
Serveer de brandade met een beetje chorizo-vet en de chorizo.

Tip:
In dit recept kan je al je visrestjes kwijt.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen ergeren zich aan: Wat eten we vanavond?


Vrouwen ergeren zich aan: "Wat eten we vanavond?"
Wat zijn de meest irritante vragen die je partner kan stellen? Dat vroegen Duitse psychologen aan 1051 vrouwen tussen 31 en 60 jaar. Uit de enquête blijkt dat twee derde van de vrouwen zich ergeren aan "Wat eten we vanavond?".

Vrouwen
Op de tweede plaats staat met 59 procent "Ik kan ook niet alles doen?", daarna volgen "Het is toch jouw dochter?" met 54 procent, en "Lig je nu nog in bad?" met 43 procent. Ook "Maar schat, jij ziet er toch altijd goed uit?" blijkt irritaties op te wekken bij 31 procent. "Ik doe nog snel wat op de computer", horen vrouwen eveneens niet graag, meldt Diewelt.de.

Mannen
Uit eerder onderzoek van Elitepartner.de naar irritante vragen bij mannen, blijkt dat ze zich minder aan dingen ergeren. Op nummer één stond "Hoe was ik?", "Ben je wat aangekomen" volgde als tweede en als laatste wekte commentaar van de vrouw op de rijstijl van de man heel wat ergernissen op. (br.hln)
� Reageer (0)
22-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.museum van werelds bekendste koe


Frankrijk wijdt museum aan 's werelds bekendste koe


http://img42.imageshack.us/img42/1683/koey.jpg


In Lons-le-Saunier, in het zuidoosten van Frankrijk, is gisteren een museum geopend dat exclusief gewijd is aan 's werelds bekendste koe. Niet minder dan 3.450 m2 en 600 "artefacten" worden besteed aan de mythische rode grazer 'La Vache qui Rit'. De locatie is logisch: het Maison de la Vache qui Rit staat bovenop de resten van de familiale kaasmakerij waar Léon Bel in 1921 de smakelijke kaasjes in driehoeksvorm uitvond.

Figuur op vrachtwagens
Het museum geeft, voor wie geen kaas heeft gegeten van belangrijke encyclopedische belezenheid, het antwoord op de prangende vraag: waarom lacht de koe? Dat was dus als "eerbetoon" aan het vrolijke rund dat de vrachtwagens opfleurde die in WOI de troepen aan het front bevoorraadden.

Waar dat rund zich in volle wereldoorlog vrolijk om kon maken, is dan weer een andere kwestie. Wellicht lag het aan haar naam: "Wachkyrie", waarmee de Teutoonse vijand met een verwijzing naar de "Valkyries" (Frans voor Walküres) een neus werd gezet. Tijdens WOI waren de Duitse militaire voertuigen versierd met deze figuren uit de Germaanse mythologie. Iedereen vraagt zich af waarom de koe die lacht, lacht, maar niemand heeft haar ooit horen lachen", verklaart museumdirecteur Philippe Markarian. Maar op het voor de gelegenheid ontworpen videospel is sprake van La Vache qui Rit tout le temps.

In 125 landen verkocht
Onder de artefacten is ook een affiche uit 1990 met daarop de hamvraag: "Ik ben rood, ik lach en ik heb grote oren. Wie ben ik? " Een vraag die ook in de socialistische politiek om duidelijke antwoorden smeekt.

La Vache Qui Rit wordt heden ten dage in 125 landen verkocht. Dagelijks worden over de wereld zo'n tien miljoen porties verorberd.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 gewoontes die je relatie verroesten


8 gewoontes die je relatie verroesten


De afbeelding “http://img360.imageshack.us/img360/4743/koppelfm0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Roestige routines: elke relatie heeft ze, maar ze zijn niet bepaald bevorderlijk voor die relatie. Na verloop van tijd vind je jezelf van je partner verwijderd, vervreemd. Hoe leer je de valkuilen herkennen, en hoe klauter je eruit? Dat lees je hier.

1) Tv kijken tijdens het eten

Slecht omdat: de tv alle aandacht opslorpt en je dan geen kans krijgt om bij te praten.

Hoe stop je deze gewoonte? Maak elke dag 30 à 45 minuten bewust tijd voor elkaar tijdens het eten. Praat over je dag, over de huishoudelijke taken en over eventuele toekomstplannen. Negeer de telefoon, blackberry, computer en televisie: alleen jullie gezin, met interesse voor elkaar.


2) Lange tijden zonder seks


Slecht omdat: je lichaam en geest gewend raken aan de verminderde intimiteit, waardoor je niet meer verlangt naar dat 'samen-zijn'.

Hoe stop je deze gewoonte? Als je wacht tot je zin hebt, kan je lang wachten. Neem het initiatief als je open staat voor seks. Hoe vaker je seks hebt, hoe meer zin je zal hebben.


3) Werken zonder aan je geliefde te denken of ermee te praten


Slecht omdat: het je onbewust het gevoel geeft dat je geliefde niet aan je denkt en je niet nodig heeft door de dag.

Hoe stop je deze routine? Stuur elkaar af en toe een sms'je of een mailtje om je hart te luchten over die vreselijke collega of te vragen hoe het met de ander gaat. Doe ook af en toe iets onverwacht en lief voor elkaar, zoals een dessertje meenemen dat hij of zij graag lust.


4) Elkaar buitensluiten


Slecht omdat: je totaal vervreemdt van elkaar

Hoe stop je dit? Doe de moeite om elkaar dag te kussen, oogcontact te maken en complimentjes te maken. Vergeet ook niet dingen mee te delen of je partner deelgenoot te maken in je gedachten of gevoelens.


5) Niet ruziën


Slecht omdat: afwezigheid van ruzie wijst op onverschilligheid. En onverschilligheid is dodeijk voor relaties en de liefde. Bovendien worden conflicten moeilijker op te lossen naarmate ze langer aanslepen, omdat zich dan een heleboel verbittering heeft kunnen opstapelen.

Hoe stop je dit? Zeg wat op je lever ligt, maar doe dat op een respectvolle manier. Probeer verwijten te vermijden, en formuleer je gedachten in de ik-vorm. Blijf kalm en laat elkaar uitpraten. Maar doe tenminste wel de moeite 'het gevecht' aan te gaan.


6) Liever uitgaan met vrienden dan met je partner


Slecht omdat: het lijkt alsof je vrienden belangrijker zijn dan je partner. Als ze dat ook werkelijk zijn, dan heb je een probleem.

Hoe stop je dit? Je mag best uitgaan zonder je partner, met je vrienden en je maten. Maar zorg ervoor dat jullie ook samen uitstapjes maken, en dat jullie meer tijd met elkaar doorbrengen dan apart.


7) Geen grenzen voor elkaarSlecht omdat: het een onsexy beeld toont van jezelf. Onbeperkt boeren, winden laten, krabben of in je neus peuteren is dus niet aan de orde.

Hoe stop je dit? Leer een nieuwe regel: als je het niet bij je collega's doet, dan ook niet bij je partner. Hoe stop je je partner? Maak hem of haar wijs dat je het apprecieert dat hij/zij het gevoel heeft alles met je te delen, maar dat je liever geen weet zou hebben van al die dingen omdat het je partner minder sexy maakt en je hem/haar net heel sexy wil blijven vinden.8) Te veel informatie delen met vrienden, je ouders of schoonoudersSlecht omdat: het voelt alsof je niet aan de zijde van je partner staat. Zeker als je informatie over hem/haar meedeelt, en zeker als het een beetje pijnlijk is. Ook informatie over jezelf hoort eerder bij je partner dan bij je vrienden of ouders.

Hoe stop je dat? Wees loyaal tegenover je partner, ook als is hij of zij niet aanwezig. Verdedig hem/haar en verklap geen beschamende informatie.

� Reageer (0)
21-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen

Wacht een beetje met kinderen als

je een gelukkig huwelijk wil


De afbeelding “http://img187.imageshack.us/img187/7879/nuko1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Wie de eerste drie jaar van een huwelijk wil overleven zou het ouderschap moeten uitstellen... en bokshandschoenen kopen. Dat adviseert de universiteit van Iowa na een onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Family Psychology.


Iedereen ongelukkig
156 pasgehuwde koppels namen aan het onderzoek deel. De overgrote meerderheid van hen (104) koos voor kinderen, de anderen bleven kinderloos. Elk koppel was minder gelukkig tijdens het eerste jaar met kinderen, maar de ontevredenheid was groter bij koppels die snel na het huwelijk aan kinderen begonnen.

Herstellingswerken
Hoe gelukkiger tijdens de wittebroodsweken, hoe groter de dip na de geboorte van het kind. Met andere woorden: door enkele jaren te wachten om aan kinderen te beginnen, is dat oorspronkelijke huwelijksgeluk al afgezwakt en is de terugslag dus minder groot.

Het goede nieuws is dat de relatie tussen de ouders zich herstelt eens de baby 18 maand is, vooral als de relatie voor de kinderen al sterk was.

Agressie
Een ander verrassend resultaat van het onderzoek van psychologe Erika Lawrence is dat één op drie pasgehuwden fysiek agressief is tegenover elkaar. Man en vrouw bleken elkaar te duwen en te grijpen. Vrouwen zijn daarbij tot een derde agressiever dan mannen.

Extremen afgetopt
Ook hier is relatief goed nieuws te rapen: wie gematigd agressief is, blijft dat. Wie een hoge mate van agressiviteit vertoont, zoals schoppen, slaan en bijten, ontwikkelt meer controle en zit na drie jaar op hetzelfde niveau van agressie als niet-agressieve koppels.

Dat komt waarschijnlijk omdat het probleem gemakkelijker als probleem wordt herkend als het zich in extreme mate voordoet, en er dus naar gehandeld wordt. Andere mogelijke verklaring is dat zeer agressieve koppels afstand nemen van elkaar waardoor ze minder met elkaar in conflict gaan.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwandelaarster overleeft duik van 8m uit raam


Slaapwandelaarster overleeft duik van 8m uit raam


http://img132.imageshack.us/img132/6238/kasteelx.jpgIn het Engelse Horsham is het slaapwandelavontuur van de 18-jarige Rachel Ward miraculeus goed afgelopen. Slaapdronken stapte de tiener uit haar bed, trok een raam open en dook liefst acht meter naar beneden. Daar landde ze op een klein grasperk. Ze zakte liefst 20cm diep in het gras. Half bij bewustzijn riep ze om hulp en werd door haar ouders in allerijl naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek zowaar dat ze niks gebroken had.

Doodmoe
Pas een dag later ontwaakte ze helemaal uit die nare droom die echt gebeurd was. Het merkwaardige ongeval gebeurde in het kasteel van haar ouders ter waarde van zo'n 800.000 euro in West Sussex. Rachel Ward was doodmoe na een zwaar examen op de kunstschool. Ze ging rond 21.30u slapen. Enkele uren later schrok haar moeder Sue wakker van het geschreeuw van haar dochter. "Ik keek uit het raam en zag mijn dochter beneden liggen. Ik dacht meteen het ergste. We snelden naar beneden en probeerden haar wakker te maken, maar het was duidelijk dat ze niet helemaal bij bewustzijn was. In het ziekenhuis wezen tests niks fout aan. Ze begrepen er niks van. Ze moest wel een nachtje ter observatie blijven."

Eerste keer
"Het eigenaardige is dat ik nooit eerder slaapwandelde", zegt Rachel Ward. "Ik herinner me echt niks meer van het voorval. Ik kan me wel herinner dat ik het plots koud had en dat mijn ouders tegen me aan het praten waren. Mijn moeder zei me dat ik naar het ziekenhuis moest. Toen viel ik in een diepe slaap in de auto. Buiten een beetje hoofdpijn voel ik me nu perfect. Misschien is het dankzij mijn danslessen dat ik sterke benen en enkels hebb, die me bij deze val beschermd hebben." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foutje van bank: koppel krijgt 10 miljoen euroFoutje van bank: koppel krijgt 10 miljoen euro


http://img36.imageshack.us/img36/4536/geld.jpg
(foto ter illustratie)


Een man en een vrouw uit Nieuw-Zeeland zijn gevlucht uit het land nadat een bank per ongeluk 10 miljoen euro overschreef op hun rekening. Het koppel had aan de bank gevraagd om 10.000 Nieuw-Zeelandse dollar over te schrijven op de rekening van de garagehandel die ze uitbaatten. Toen de bank per vergissing 10 miljoen (10.000.000) euro overschreef, zagen ze hun kans schoon: ze haalden ongeveer 6 miljoen dollar af en verdwenen met de noorderzon, meldt Television New Zealand (TVNZ).

Geluksvogels zijn gaan vliegen
Het koppel, volgens de tv-zender Leo Gao en zijn vriendin Cara of Kara Young, kreeg van de Westpac Bank 10 miljoen dollar op 5 mei. Een dag later bleek de garagehandel in Rotorua gesloten en waren de twee gaan vliegen.

Interpol is op zoek naar de twee, die vermoedelijk naar China of Zuid-Korea gevlucht zijn met ongeveer 6 miljoen dollar.

Menselijke fout
Een woordvoerder van de bank liet weten uit dat een menselijke fout aan de basis ligt van de blunder. "De procedures worden herbekeken", zo luidde het nog. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een sterDe afbeelding “http://img258.imageshack.us/img258/8577/songre6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


als ik een ster
kon pakken
voor iedere keer
dat jij
mij liet lachen

dan had ik
de hele
sterrenhemel
in de palm
van mijn hand
� Reageer (0)
20-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeksel geneest wondjes sneller


Speeksel geneest wondjes sneller


De afbeelding “http://img168.imageshack.us/img168/6714/lect4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Grootmoeders middeltje helpt: speeksel zit vol met genezende eigenschappen. Dat blijkt uit een Engels onderzoek. In het menselijk speeksel zit Histatin, een soort proteïne met helende kenmerken.


Onderzoek
Bij het onderzoek werden twee wonden behandeld, één met de stof uit het speeksel en een zonder de stof. Na zestien uur bleek dat de wond met Histatin, veel sneller heelde dan vergelijkbare wonden op de huid zonder die stof.

Wonden likken
De onderzoekers zijn opgetogen met het resultaat en vinden het hoopgevend voor chronische wonden door diabetes, traumatische wonden of brandwonden. De resultaten geven meteen weer waarom dieren zo vaak hun wonden likken of wondjes in de mond sneller genezen.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historisch: niet-biologische vader krijgt hoederecht


Historisch: niet-biologische vader krijgt hoederecht


http://img35.imageshack.us/img35/4608/kinder.jpg
(foto ter illustratie)Een niet-biologische vader heeft in beroep het hoederecht over zijn vijfjarig zoontje verkregen. Een historische uitspraak, want meestal vragen 'gedupeerde' papa's een vergoeding voor de voorbije opvoedingsjaren van hun niet-natuurlijk kind. Maar dus niet deze 53-jarige vastgoedmakelaar, die tijdens het proces over het hoederecht zelf te horen kreeg dat hij niet de biologische vader is van het kind in kwestie.

Recht op zinvolle relatie
Aanvankelijk kreeg de 46-jarige ex-vrouw van de makelaar het hoederecht over het zoontje. Maar in beroep haalde de man zijn gelijk bij de drie aangestelde rechters. Volgens hen heeft de jongen "het recht op een zinvolle relatie met de man van wie hij nog altijd denk dat hij zijn vader is". Ze vonden het ook een verkeerde redenering dat de vader meer rechten zou hebben als adoptie- of biologische ouder die nooit met de moeder zou geleefd hebben en niks met de opvoeding zou te maken gehad hebben.

DNA-test
De man bracht de zaak zelf voor het gerecht toen zijn vrouw niet terugkeerde met hun zoontje van een korte vakantie. Na een jaar gebakkelei eiste de moeder een DNA-test, die haar vermoeden aantoonde dat de man niet de vader van het zoontje is. Mama kreeg het volledige hoederecht en mocht terugkeren naar haar geboortestaat Hongkong. Papa mocht de kleine enkel tijdens de vakanties bezoeken.

Maar uiteindelijk trok de vader in beroep dus toch aan het langste eind.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote mannen, hoger loon


Grote mannen, hoger loon


http://img193.imageshack.us/img193/2718/manager1.jpg


De lichaamsgrootte heeft invloed op het loon. Recent onderzoek aan de Universiteit van Sydney toont aan dat grote jongens meer verdienen. Wel werkt dit niet bij vrouwen.

Onderzoekers vergeleken de lonen van 20.000 Australiërs en keken daarbij ook naar lengte en gewicht. Zo werd vastgesteld dat bij elke vijf centimeter extra, de kans op een stevigere machtspositie toenam.

Reden
Waarom dat zo is, blijft nog de vraag. Volgens de onderzoekers kan gestalte in sommige beroepen letterlijk een voordeel hebben. Eerder is lengte met status verbonden. Ongewild dwingen grote mensen meer respect af waardoor ze hogere lonen ontvangen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teckel adopteert tijgerwelpje


Teckel adopteert tijgerwelpje


http://img38.imageshack.us/img38/7330/welpje.jpgIn het Duitse dierenpark Ströhen bij Bremen heeft een hond een in de steek gelaten tijgerwelpje geadopteerd. De moeder van de tijgerbaby had in oktober al een tijgertje gekregen. Omdat dit jong nog bij zijn moeder drinkt, kreeg het zaterdag geboren tijgerinnetje geen aandacht.

Het beestje was erg verzwakt en bijna onderkoeld toen de verzorgers haar vonden. Dankzij de liefde en goede verzorging van teckel Monster (en de papfles van de verzorgers) gaat het intussen beter met het roofdiertje.

Normaal wordt een tijgerin niet zo snel opnieuw zwanger.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iemand breken met woorden


De afbeelding “http://img100.imageshack.us/img100/5401/swansontt1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Iemand breken met woorden
het is zo gemakkelijk
een mens af te breken
in plaats van iemand
in zijn waarde te laten
een mens kan zeer kwetsbaar zijn
door woorden verdriet of pijn
of om wat voor rede het ook is
een mens in de negativiteit trekken
vind ik iets afschuwlijks en eng
probeer eens te luisteren naar de ander
dan kun je heel veel positiviteit opbouwen
ieder mens heeft een zonnetje in zich
geef de ander de ruimte en de tijd
en laat hem in zijn eigenheid
iemand breken met woorden
dat kan je niet maken
kijk eens naar de positiviteit
niet wat iemand van de ander moet
gewoon er voor de ander zijn
en in zijn waarde laten
ieder zijn eigen keus laten maken
niet omdat het moet, maar mag
geeft zoveel meer
levensvreugde en kracht
aan jezelf en de ander
dat is van onschatbare waarden� Reageer (0)
19-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Spoken in oude gevangenis


 Spoken in oude gevangenis


http://img144.imageshack.us/img144/1644/geesten1.jpg
(ter illustratie)In het Nederlandse Leeuwaarden gaat een team van paranormale onderzoekers op zoek naar spoken in de voormalige Leeuwarder stadsgevangenis De Blokhuispoort. Dat zei een woordvoerder van het Bureau CareX, dat de oude gevangenis beheert.

Spoken
Het gebouw wordt momenteel gebruikt als werkplaats voor kunstenaars en musici. Zij hebben het gevoel dat het er spookt. Het gebouw diende van 1580 tot en met 2007 als gevangenis.

CareX heeft nu The Dutch Paranormal Society (TDPS) gevraagd het gebouw te bekijken. Daniel van Vliet van TDPS denkt dat het mogelijk gaat om geesten van oud-gevangenen die op brute wijze zijn overleden. "Zij zijn boos," weet hij. "Die boosheid is merkbaar in het gebouw."

Exorcisme
Van Vliet zegt eventuele geesten niet per se te willen verdrijven. "Wij documenteren het, maar hoe meer we met de geesten communiceren, des te rustiger ze kunnen worden. Mochten we later denken dat ze echt weg moeten, dan huren we een specialist in, die de geesten kan verdrijven." (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantje heet Kai-Mook


Olifantje heet Kai-Mook


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Kai-Mook1.jpg?t=1242730665


De baby-olifant die zondagmorgen in de Antwerpse Zoo geboren werd, heet Kai-Mook, wat parel betekent in het Thais. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de Antwerpse Zoo.

Het wijfje werd in het geboorteregister ingeschreven door Antwerps burgemeester Patrick Janssens (sp.a). Peter en meter zijn Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister van Economie Patricia Ceyssens (Open Vld).
De kleine dikhuid is het kind van moeder Phyo Phyo en vader Alexander die in het Nederlandse Amersfoort verblijft. Kai-Mook was een van de eerste naamsuggesties van de meer dan 8.000 inzendingen op de site www.baby-olifant.be.

Geboorteregister van Antwerpen meegenomen naar Zoo
Volgens de verzorgers klonk de naam meteen goed en heeft hij ook nog een mooie betekenis. Zoo-directeur Rudy Van Eysendeyk was naar eigen zeggen "olifantentrots" dat hij bij burgemeester Janssens de nieuwste telg van de Zoo mocht inschrijven. Speciaal voor de gelegenheid had de burgemeester het geboorteregister van Antwerpen meegenomen naar de Zoo.
Peter en meter Kris Peeters en Patricia Ceyssens hadden allebei geschenken bij voor zowel de moeder als de dochter. De verzorgers kregen van Peeters naast de traditionele doopsuiker ook een origineel kunstwerk waarin de olifant centraal staat.

K-bier
Kai-Mook, roepnaam Kai, is de eerste Aziatische olifant die in België geboren wordt. De intensieve marketingcampagne die ermee gepaard ging, lokte gigantisch veel bezoekers naar de Zoo. Binnen-en buitenlandse pers was dan ook massaal aanwezig om de eerste stapjes van de kleine olifant op het buitenperk van haar verblijf vast te leggen op beeld.

Tegelijk met de geboorte wordt er een speciaal K-bier gelanceerd, samen met originele t-shirts. Er wordt een babyrekening geopend waar mensen geld kunnen storten. Dat geld gaat naar het kweekprogramma in het Mechelse dierenpark Planckendael.

De Aziatische olifant is immers een bedreigde diersoort. Een ander deel van de opgehaalde fondsen, wordt geschonken aan een project in Zuid-India. Daar worden lokale families verhuisd naar een ander gebied om zo een doorgang te kunnen creëren voor de plaatselijke olifanten. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Autisten snappen ironie niet


Autisten snappen ironie niet


http://img194.imageshack.us/img194/3114/hofmann.jpgEen ironische opmerking is voor mensen met autisme lastig te interpreteren. Ook met ander ingewikkeld taalgebruik hebben mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS) moeite. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van het academisch ziekenhuis in Nijmegen.

Test
Op hersenscans is te zien dat mensen met autisme harder moeten werken om te ontdekken wat er bijzonder is aan ingewikkelde taaluitingen dan de controlegroep van mensen zonder autisme.

Bij beide groepen werd de "talige" linkerhersenhelft geactiveerd tijdens de taaltest. Bij mensen met autisme werd ook nog de rechter hersenhelft geactiveerd.

''De ontdekking past in het beeld van mensen met autisme, die taaluitingen vaak letterlijk nemen en moeite hebben om bij het begrijpen van taal de context mee te nemen'', stelt onderzoekster Cathelijne Tesink.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwvriendelijke porno scoort


Vrouwvriendelijke porno scoort
Pas in 1984 werd de eerste 'vrouwvriendelijke' pornofilm gemaakt. 25 jaar later lijken steeds meer dames geboeid door dergelijke films. Porno raakt stilaan uit de taboesfeer, temeer omdat deze voor en door vrouwen worden gemaakt. Dat staat op de Telegraaf, die de Amerikaanse filmmaakster en psychologe Jeniffer Lyon Bell, aan het woord laat.

Recht op seks
"Er zijn nu meer vrouwen dan ooit die geïnteresseerd zijn in porno. Ze zijn vooral op zoek naar authentieke beelden. Daar speel ik in mijn films op in", vertelt de Amerikaanse filmmaakster Jeniffer Lyon Bell. "Vrouwen mogen meer voor zichzelf opkomen. Zij hebben ook recht op een goed seksleven. Om uit te vinden wat ze leuk vinden en dat ook te ervaren. Door seksfilms leren ze dit."

Emoties
Bell gebruikte vooral haar eigen emoties voor haar films Headshot en Matinée. "Ik ga af op wat ik aantrekkelijk vind. Een mooie kont vind ik leuk om naar te kijken, net als mooie mannen. Veel emotie is belangrijk in de film en ik laat vaak een lang voorspel zien."

Nieuwsgierig
Publiciste Marije Janssen bestudeert het fenomeen, maar vindt de term 'vrouwvriendelijk' truttig en onduidelijk. "Ik zou zeggen: het vrouwelijk genot staat meer centraal. Het hoeft niet zo te zijn dat zo'n film soft is, een lange opbouw heeft en een duidelijke verhaallijn. De trend is dat de grenzen van lesbische porno en hetero meer vervagen. Vrouwen zijn nieuwsgierig en kijken naar veel meer mengvormen. Net als in de jaren tachtig blijkt pornografie een effectief middel om ideeën en gedachten omtrent seksualiteit vorm te geven."

De Vlaamse porno-onderzoekster Katrien Jacobs bevestigt deze trend: "Vrouwen zijn tot nu toe minder bezig geweest met porno dan mannen. Zij weten dus ook nog niet zo goed welke beelden ze leuk vinden en kijken daarom naar allerlei soorten pornografie."

Internet
Internet maakt dat porno zeer toegankelijk wordt. "Heel erg leuk die vrijheid op internet", stelt Jacobs, "maar je krijgt veel heftigere beelden te zien dan vroeger. Censureren is onmogelijk. Daarom pleit ik wel voor begeleiding, zowel bij jongeren als bij ouderen. Er wordt vaak gezegd dat jongeren er ongevoelig door zouden worden, maar dat merk ik zelf niet. Ik geef op de Universiteit in Hongkong les aan jongeren van een jaar of twintig en merk dat mannen juist gevoeliger worden en meer communiceren over seks." (br.hln)

� Reageer (0)
18-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische van 250 kilo bevalt van gezonde baby


Russische van 250 kilo bevalt van gezonde baby


http://img40.imageshack.us/img40/4879/ooievaar.jpgIn een Moskouse kliniek heeft een vrouw van 250 kilo het leven geschonken aan een gezonde baby. Het jongetje weegt amper twee kilogram. De bevalling duurde vier uur. Dat meldt de krant Komsomolskaya Pravda.

Uiterst zeldzaam
Gyneacologen bestempelen de bevalling van de zwaarlijvige Nonna M. als uiterst merkwaardig. "Vrouwen die meer dan 150 kilogram wegen, raken zelden of nooit zwanger omdat hun hormonenhuishouding doorgaans te fel gestoord is", verduidelijkt Irina Osadcheva van Materniteit Nummer 8 in Moskou. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee elfjesDe afbeelding “http://img514.imageshack.us/img514/3954/olsvd7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


vrolijk in het zonlicht

zaten twee elfjes aan de waterkant
kijkend naar het uitzicht
genietend van de natuur

ze speelden een liedje zo zacht
op hun fluitje van riet
tussen de waterlelies aan de kant
waar niemand hun zag

met hun vleugeltjes in de wind
en hun  voetjes in het water
zo onschuldig als een kind
groot worden kon toch later

toen ze klaar waren met spelen
stonden de elfjes op
om thuis weer hartjes te gaan stelen
en vielen in slaap als twee rozenknopjes
� Reageer (0)
16-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar de deur gesloten blijftDe afbeelding “http://img67.imageshack.us/img67/1860/salmastwp2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


waar de deur gesloten blijft
treedt de liefde niet naar binnen
een hart dat nooit eens open gaat
weet niets af van beminnen

een gordijn dat steeds gesloten blijft
kan enkel schaduw geven
een mens die voor niets open staat
kan nooit in vrede leven� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen met hun schoonmoeder ruziën


Waarom vrouwen met hun schoonmoeder ruziën


De afbeelding “http://img171.imageshack.us/img171/3088/53355570mn3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
 
Een studie bij honderden gezinnen bewijst dat moeders veel vaker ruzie hebben met hun schoondochters dan met hun -zonen. De Britse psychologe Terri Apter verklaart waarom.


Jaloezie en uitsluiting
Psychologe Terri Apter spendeerde 20 jaar aan het onderzoeken van de verschillende ruzies tussen schoondochter en -moeder. Ze bestudeerde 49 koppels en 156 andere mensen en ze bestudeerde ook oudere studies. Deze informatie verwerkte ze in haar boek 'What Do You Want From Me?'. Daaruit blijkt dat bijna twee derde van de schoondochters de moeder van hun man beschuldigde van onredelijk jaloers te zijn op hen. Ongeveer evenveel schoonmoeders klaagden dat ze werden uitgesloten door hun schoondochter.

Positie
De rede van deze eeuwigdurende vete is dat beide vrouwen dezelfde positie in de familie willen, ze willen de primaire vrouw zijn. Ze willen hun status beschermen en voelen zich bedreigd door elkaar. "Een conflict tussen schoonmoeder en -dochter ontstaat uit de verwachting dat de andere kritiek gaat geven. Dit komt door vrouwelijke instincten die ze ondanks de evolutie niet helemaal zijn kwijt geraakt. Deze instincten zorgen ervoor dat vrouwen nog steeds vaker koken, poetsen en voor de kinderen zorgen dan mannen. Dit maakt dat ze sowieso meer risico lopen om kritiek te krijgen van een oudere vrouw die meer ervaring heeft met deze zaken.

Mannen anders
De reden waarom mannen moppen maken over hun schoonmoeder is omdat ze op andere manieren met de spanning omgaan dan vrouwen. "Schoondochters blijven hopen dat ze een manier zullen vinden om de relatie met hun schoonmoeder te verbeteren. Ze voelen zich slecht over het feit dat ze niet met de moeder van hun man overeenkomen", aldus Apter. De psychologe zegt dat je de ruzies kunt stoppen door appreciatie voor je schoonmoeder te tonen, dit maakt haar duidelijk dat er geen machtstrijd tussen jullie is. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negatieve gedachten


Negatieve gedachten maken je écht ziek


http://img51.imageshack.us/img51/7315/negatief.jpgAls je denkt dat je ziek bent, zul je ook echt ziektesymptomen ervaren, ook al ben je eigenlijk kerngezond. Wetenschappers ontdekten namelijk dat negatieve gedachten je ziek kunnen maken.

Negatieve verwachtingen
Als je de bijwerkingen in een bijsluiter leest, verhoog je je risico op de negatieve neveneffecten van een medicijn. "Het idee dat geloven dat je ziek wordt, je ook echt misselijk maakt, lijkt vergezocht. Maar uit onderzoek blijkt wel dat het omgekeerde waar is. Dankzij placebo's weten we dat je jezelf beter kan denken. Maar het omgekeerd broertje bestaat ook. Negatieve verwachtingen veroorzaken schadelijke effecten.", aldus wetenschapper Clifton Meador.

Bijwerkingen
Bij klinische tests voor een nieuw medicijn voelde een kwart van de patiënten die een placebo kregen de bijwerkingen die op de bijsluiter beschreven stonden. En proefkonijnen voor bloeddrukverlagers ervoeren bij placebo's even vaak symptomen als vermoeidheid en een lager libido als de personen die de echte medicijnen kregen.

Echt sterven
Meador: "Negatieve gedachten kunnen zichzelf waarmaken, slecht nieuws heeft invloed op je lichaam. Ik denk zelfs dat het zo ver gaat dat je als je iemand wijsmaakt dat hij zal sterven, hij dit ook werkelijk doet." (br.Goed Gevoel)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen kost meer tijd dan waarheid spreken


Liegen kost meer tijd dan de waarheid spreken


http://img206.imageshack.us/img206/3806/pinmj1.jpg


Al is de leugen nog zo snel, een nieuwe manier om leugenaars te ontmaskeren achterhaalt haar wel. En dat heeft, zo schrijft 'The Sunday Times', alles te maken met snelheid. Britse onderzoekers hebben immers ontdekt dat iemand die de waarheid spreekt, doorgaans 30 procent sneller antwoordt op vragen dan iemand die liegt.

De ontdekking biedt hoop voor de politie en het gerecht, die steeds vaker worden geconfronteerd met vakkundige leugenaars. Dat stelde ook Aiden Gregg, een psycholoog die verbonden is aan de universiteit van Southampton, vast. Hij maakte zich zorgen over de gevolgen van het feit dat misdadigers steeds betere manieren vinden om hun oneerlijkheid te verhullen.

"Polygraaf onbetrouwbaar"
"Ervaren leugenaars hebben gehoord of gelezen dat mensen als ze een leugen vertellen een ander vaak niet aankijken, dus trainen ze zichzelf om de ander wel aan te kijken terwijl ze hem of haar iets wijsmaken. De leugenaars worden slimmer, maar wij worden niet beter in het ontdekken van een leugen, wat ernstige gevolgen kan hebben."

De polygraaf, het apparaat dat we kennen uit talloze Amerikaanse misdaadfilms en dat fysiologische veranderingen registreert zoals bloeddruk en lichaamstemperatuur en daaruit afleidt of de waarheid geweld wordt aangedaan, is volgens Gregg onbetrouwbaar en heeft tot de veroordeling van onschuldigen en de vrijlating van misdadigers geleid.

TARA
Zijn alternatief heet TARA en is in feite een computertest waarbij op het scherm een vraag wordt gesteld die dan op het toetsenbord zo snel mogelijk moet worden beantwoord. Daarbij wordt geregistreerd hoe lang elk proefkonijn erover deed om het antwoord te geven, en de resultaten worden geanalyseerd aan de hand van algoritmen.

Uit proeven bleek dat in 85 procent van de gevallen ondervraagden meer tijd nodig hadden voor een vals antwoord dan wanneer ze de waarheid vertelden. Dat komt volgens Gregg omdat liegen een ingewikkelder hersenproces vereist.

0,6 seconden verschil
'The Sunday Times' nam zelf de proef op de som en liet een reporter de TARA-test doen. Het resultaat bevestigt wat Gregg zegt: het proefkonijn had gemiddeld 1,2 seconden nodig om naar waarheid te antwoorden en 1,8 seconden om een leugen te vertellen. In Amerika heeft het Department of Homeland Security, dat na 11/9 werd opgericht, al belangstelling getoond voor het nieuwe systeem.

En geloof niemand die zegt dat hij of zij altijd de waarheid spreekt: volgens deskundigen liegt de gemiddelde mens tijdens een gesprek van tien minuten drie keer, nog afgezien van weglatingen, overdrijvingen en gebluf. De luisteraar heeft dat slechts in 54 procent van de gevallen door. Voor TARA is dat 85 procent. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schopt Susan Boyle het tot musicalster?


Schopt Susan Boyle het tot musicalster?

Om Cry Me A River van haar te beluisteren  uit 1999 druk op de foto


De muziekwedstrijd 'Britain's Got Talent' is nog niet afgelopen, maar revelatie Susan Boyle hoeft zich geen zorgen meer te maken over een eventuele niet-overwinning. Ze kan namelijk een rol krijgen krijgen voor een musical op West End, de bekende uitgaansbuurt in Londen.


Andrew Lloyd Webber, musicalgoeroe bij uitstek, had onlangs een ontmoeting met Boyle en was onder de indruk. "Als zij op West End wil staan, is dat zeker mogelijk. Maar het moet wel de juiste rol zijn. Susan heeft een grote toekomst in het verschiet."

Webber heeft alvast recht tot spreken. Hij produceerde in het verleden onder andere 'The Phantom of the Opera' en 'Cats'.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website lost relatieproblemen op


Website lost relatieproblemen op


http://img34.imageshack.us/img34/5724/relatieproblemen1.jpg


Bijna 70 procent van de Nederlandse koppels kampt met relatieproblemen. Daarom besloot de Nederlandse Stichting Korrelatie een website te lanceren waar partners oplossingen voor hun relatieproblemen vinden.

Ruzie over ergernissen
Ergernissen over rondslingerende vuile was of niet kunnen praten over gevoelens zijn de voornaamste oorzaken voor problemen tussen koppels, dat blijkt uit Nederlands onderzoek. Daarnaast zijn moeilijkheden met communicatie en onenigheid over huishoudelijke taken de oorzaak van ruzies. Bijna alle ondervraagden, 95 procent, vinden wel dat je moet werken aan je relatie, meldt De Telegraaf.nl.

Test
De website 'Werken aan relatieproblemen' wil koppels helpen crisissen op te lossen. Eerst moet je een test afleggen die de problemen in je relatie blootlegt. Dan kun je in de oefenruimte inzicht krijgen in de communicatie tussen geliefden en als laatste ga je jezelf reflecteren. Helpt dit niet, dan kun je contact opnemen met relatiedeskundigen. (br.hln)
� Reageer (0)
15-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Beatrix ontvangt doodsbedreiging


Koningin Beatrix ontvangt doodsbedreiging


http://img29.imageshack.us/img29/562/koninginbeatrix.jpg


Bij de Nederlandse zender Omroep Brabant is een dreigmail binnengekomen voor koningin Beatrix. De mailer vindt dat de Nederlandse koningin verantwoordelijk is voor de dood van miljoenen Irakezen en Afghanen.

De zender heeft het bericht doorgegeven aan de politie. Die vermoedt dat het gaat om een 'gestoorde man', die vaker dreigmails stuurt. Toch wordt de bedreiging serieus genomen door het drama in Apeldoorn tijdens Koninginnedag vorige maand.

De mail met de titel 'Vernietig Beatrix met Bilderberg' werd ondertekend met de naam Daan Kleinpenning. De koningin staat op de gastenlijst van de Bilderbergconferentie in Athene die donderdag van start ging. (br.hbvl)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg van 80 verwekt dochter bij Filipijnse vrouw


Belg van 80 verwekt dochter bij Filipijnse vrouw


http://img269.imageshack.us/img269/7679/baby.jpgNaar aanleiding van de internationale Dag van het Gezin pakken we graag uit met een bizarre liefdesrelatie. Een Beringenaar van 80 heeft namelijk een dochter verwekt bij zijn 33-jarige Filipijnse vrouw Arlene. Het meisje is inmiddels anderhalf jaar en het gezin stelt het nog steeds goed. "Ik hoop dat ik nog zo lang mogelijk kan genieten van Chantal", zegt Henri Kinable, die al aan zijn vierde vrouw toe is.

"Het was een gewenste zwangerschap, ik wist dat Arlene dolgraag kinderen wou. Wat de mensen van ons denken? Dat kan me weinig schelen. Ik zie mijn vrouw en dochter doodgraag. Maar als ik sterf, wordt het zeer moeilijk voor Arlene om onze dochter op te voeden. Hopelijk word ik 120 jaar, zo zou ik Chantalleke zien opgroeien", besluit de strijdlustige papa. (br.hln)
� Reageer (0)
14-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Envelop met 23.000 euro waait weg tijdens testrit


Envelop met 23.000 euro waait weg tijdens testrit


http://img4.imageshack.us/img4/2366/geldc.jpgEen Duitse man zal zich zijn testrit met een nieuwe wagen nog lang herinneren. De 23-jarige man, die op weg was met een cabrio, had op de passagierszetel een envelop met geld gelegd. Door een plotse windstoot belandde de envelop op de autosnelweg nabij Hannover. Briefjes van 100, 200 en 500 euro fladderden in het rond, goed voor een totaalbedrag van liefst 23.000 euro.

De inderhaast opgeroepen politie zette de snelweg in beide richtingen voor een halfuur af. Acht agenten hielpen de man in zijn zoektocht naar zijn verloren kapitaal. Uiteindelijk werd 20.000 euro teruggevonden, de overige 3.000 bleef spoorloos. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vlaming eet 50 procent te veel zout


Vlaming eet 50 procent te veel zout


http://img4.imageshack.us/img4/5281/zouty.jpg


De gemiddelde Vlaming eet per dag 9 gram zout, terwijl 2 gram al genoeg is om te voldoen aan de dagelijkse behoefte. Die hoeveelheid is zelfs 50 procent meer dan de maximumhoeveelheid aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA).

Vlaming negeert waarschuwing
ZNA onderzocht 10.000 urinestalen in de afgelopen 9 jaar. Daaruit blijkt dat ondanks alle waarschuwingen de Vlaming zich weinig aantrekt van overmatig en ongezond zoutgebruik. Met zijn onderzoek wil het de Vlaming wijzen op de gezondheidsrisico's van overmatig zoutgebruik. Naast een verhoogde bloeddruk kan het ook hart- en vaatziekten, beroertes en botontkalking veroorzaken.

Zout is verborgen
Volgens nierspecialist Ronald Daelemans weten mensen niet wat de exacte impact van zout op hun gezondheid is. "Dat is erg jammer, want een vermindering met een kwart zou het risico op overlijdens door hart- en vaatziekten met 25 procent doen dalen", zegt de arts in een persbericht. "De Vlamingen staan er niet bij stil dat 80 procent van het zout dat ze consumeren verborgen zit in voeding als bewaar- en smaakmiddelen. Overmatig zoutgebruik is dus vooral het gevolg van industrieel bereide maaltijden."

Uit onderzoek blijkt dat één op vier Belgen lijdt aan verhoogde bloeddruk. ZNA is erkend als hypertensiecentrum door de Europese Vereniging van Hypertensiespecialisten.
� Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselmans


Brusselmans niet meer op televisie en radio


http://img12.imageshack.us/img12/3408/brusselmansc.jpgHerman Brusselmans (51) wil niet meer op tv en radio komen. De schrijver is het beu om promotie te moeten maken voor zijn boeken in allerhande radio-en televisieprogramma's. "Het is hoog tijd dat de mensen mij meer gaan associëren met literatuur, want dat is nu niet meer zo", laat Brusselmans, die onlangs zijn vijftigste boek schreef, weten.

Het relletje als zou VRT-journalist en tijdelijk Studio 1-presentator Peter Vandenbempt niet meer op Brusselmans' gezicht kunnen kijken, heeft ongetwijfeld veel te maken met zijn beslissing. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik het mij niet aangetrokken heb dat ik niet meer in Studio 1 mocht verschijnen. Maar een ramp is dat nu ook weer niet. En wees gerust: ik ga me niet afzonderen, hé. Ik zal nog schrijven en literaire optredens geven." (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zie je daar die engelDe afbeelding “http://img73.imageshack.us/img73/9861/zwwitek9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.zie je daar die engel

met dat glansende haar
met die heldere vleugels
ze maakt een gebaar

ze zingt een lied
met een stem zo prachtig
dat lied raakt me
het is werkelijk machtig

ik voel me ineens zweven
en ga met haar mee
ze wil me wat laten zien
en volg haar gedwee

het voelt ineens
of er iets gaat gebeuren
ik kom bij een plek vol geluk
ze zegt, je moet niet langer treuren

neem van mij een roos
vol van liefde en trouw
ook jouw gaat het overkomen
en wel heel gauw

hier is nog een roos
die is van geluk
heb vertrouwen in jezelf
dan kan het niet meer stuk

dan pakt ze me bij de hand
en brengt me terug naar mijn plek
ik heb het idee dat ik droom
of word ik nou gek

dan voel ik in mijn hand
twee rozen nog in knop
er zit een kaartje aan
met een mooie tekst erop

er staat op het kaartje
geloof in jezelf en in je kracht
je geluk is onderweg
lees het maar in de sterren vannacht
� Reageer (0)
13-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maken suikervervangers juist dik?

Maken suikervervangers juist dik?


De afbeelding “http://img78.imageshack.us/img78/1853/fatjm3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Lightdranken werken gewichtstoename in de hand, dat toont een Amerikaanse studie aan. Het effect werd wel enkel op lange termijn vastgesteld.


Gewichtstoename

Je vindt suikervervangers in vrij veel producten in de winkel, voornamelijk in lightproducten als frisdranken, desserts, koekjes, snoep, meldt e-gezondheid.be. Je kunt zoetstoffen ook zelf kopen in tablet- of poedervorm en gebruiken om je thee, koffie, yoghurt en zelfgemaakt gebak zoeter te maken. De laatste jaren zijn ze aan een enorme opmars bezig omdat ze als een makkelijk middeltje gezien worden om je calorieën te beperken. Een Amerikaanse studie volgde meer dan 3000 mensen om de invloed van kunstmatige zoetmiddelen op de body mass index (BMI) na te gaan. De onderzoekers concludeerden dat suikervervangers juist gewichtstoename veroorzaken.


Lightdranken

Uit het onderzoek blijkt dat de mensen met een normaal gewicht aan het begin van de studie die 7 tot 8 jaar dagelijks meer dan 3 lightdranken per dag dronken 2 keer meer risico liepen op overgewicht of obesitas dan de personen die geen zoetstoffen gebruikten. Zelfs bij mensen die minder dan 3 lightdranken dronken, werd een grotere BMI aan het einde opgemerkt. Hoe groter dus de consumptie van zoetstoffen, hoe meer je bijkomt. Deze relatie staat los van het geslacht, het voedingspatroon bij het begin van de studie, de hoeveelheid lichaamsbeweging en de aanwezigheid van diabetes.


Lange termijn

Het verband tussen gewichtstoename en zoetstoffen werd echter enkel op lange termijn bewezen. Daarom doe je er goed aan als je niet wil afslanken het regelmatige gebruik ervan te mijden. Wil je wel vermageren, kan je deze producten wel zonder gevaren op korte termijn gebruiken. Ze zijn namelijk een goede hulp als je je calorieën wil beperken, maar overdrijf er niet mee. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.teddybeer


6-jarig meisje mag teddybeer niet mee op vliegtuig nemen


http://lennykuhr.web-log.nl/mijn_weblog/images/2008/04/28/teddybeeerzwart1_3.jpgEen 6-jarig meisje uit Spanje mocht van de Britse low-budgetluchtvaartmaatschappij Easyjet haar pluchen teddybeer niet mee aan boord nemen. Het personeel oordeelde dat de knuffel te groot was om als handbagage mee te mogen op de vlucht van Glasgow naar Londen, weet De Telegraaf.

Tranen
Het meisje had de knuffel gekregen in Schotland en barstte in tranen uit. De 38-jarige moeder ging een hevige discussie aan met het personeel, maar tevergeefs. Uiteindelijk werd besloten om de knuffelbeer op te sturen.

Klacht ingediend
De moeder was niet te spreken over de aanpak van Easyjet en diende een klacht in. "De waterdichte jas die ik aan had was veel groter dan de beer en die mocht ik wel meenemen. Dat duidt op een gebrek aan gezond verstand", aldus de mama.

Kosten vergoeden
Easyjet heeft uiteindelijk zijn excuses aangeboden. "Technisch gezien is de beer te groot, maar het personeel had rekening moeten houden met het gevoel van het kind", aldus een woordvoerder. Easyjet heeft aangeboden om de kosten van het opsturen van de teddybeer te vergoeden. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acupunctuur is beste behandeling bij rugpijn


Acupunctuur is beste behandeling bij rugpijn


http://img11.imageshack.us/img11/7517/acupunctuur.jpg
Acupunctuur is efficiënter om rugpijn te bestrijden dan de traditionele westerse behandelingen, dat ontdekten Amerikaanse onderzoekers.


Beter na acupunctuur
Honderden volwassenen met chronische rugpijn namen deel aan het onderzoek. Ze werden in vier verschillende groepen verdeeld. Eén groep kreeg accupunctuur, de andere traditionele behandelingen, een derde onderging een placebo van acupunctuur en een derde deed helemaal niets. Daaruit bleek dat 60 procent van degenen die acupunctuur kregen een verbetering opmerkten, bij de mensen met een traditionele behandeling was dat slechts 39 procent. Na een jaar merkten tussen de 59 en de 69 procent van de mensen die de oude oosterse geneeskunst volgden een verbetering op, in vergelijking met de helft van de personen die een behandeling met medicijnen ondergingen. Bij acupunctuur drukt de arts naalden in bepaalde energiepunten in het lichaam, die zouden energieblokkades verantwoordelijk voor de pijn opheffen.

Geen neveneffecten
"Acupunctuur heeft het voordeel dat het geen negatieve neveneffecten heeft op lange termijn, in tegenstelling tot de meeste medicatie", aldus onderzoeker Cherkin. "Maar het probleem is dat we niet weten of de behandeling echt helpt of gewoon het gevoel geeft dat je je beter voelt. Eerder onderzoek toonde namelijk accupunctuur eerder een placebo-effect heeft." (br.hln)
� Reageer (0)
12-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroe overleeft week met pijl in kop


Kangoeroe overleeft week met pijl in kop


http://img24.imageshack.us/img24/8462/kangoeroe.jpg


In Australië heeft een kangoeroe een week overleefd met een pijl door zijn kop. Het dier heeft volgens een plaatselijke dierenarts alle kans op een volledig herstel. Het gewonde dier werd vorige week aangetroffen nabij Melbourne en leefde wellicht al een hele week met de pijl door zijn kop.

Dierenarts Michael Lynch zal het dier de komende drie weken volgen op een monitor, maar is optimistisch over zijn herstel. Wie de verantwoordelijke vindt, mag zich aan een beloning van 5.400 euro verwachten.

Slechts enkele dagen eerder werd er al een gewond dier met een pijl in zijn romp aangetroffen. "Het is ongelooflijk, ik kan er niet bij dat iemand zo wreed kan zijn", aldus de dierenarts. Het incident gebeurt net op het moment dat het Australisch leger is begonnen met het afschieten van 6.000 kangoeroes. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Slang bijt man in penis op toilet


Slang bijt man in penis op toilet


http://img11.imageshack.us/img11/7509/97085238.jpg


Een man in Taiwan heeft niet echt genoten van zijn toiletbezoek. Hij zat rustig thuis op de pot toen hij aangevallen werd door een slang. Het reptiel beet hem in zijn penis. Hij voelde plots een hevige pijnscheut en sprong onmiddellijk recht. Toen hij naar de pot keek, zag hij een grote slang, schrijft de China Times.

Soort rattenslang
De 51-jarige man werd naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging, meldt ziekenhuisdirecteur Puli Christian. "Hij moet nog even in observatie blijven. Als het risico op infectie geweken is dan mag hij terug naar huis." Op beelden van een regionale televisie is te zien hoe de dader, een geel-zwarte slang uit de pot gehaald werd. Het zou gaan om een rattenslang. Het is niet zo ongewoon dat slangen in Taiwan de huiselijke warmte opzoeken. Toeristen die naar het Aziatische land trekken zijn bij deze dan ook meteen gewaarschuwd. Als het echt niet moet, ga dan zeker niet op de pot zitten! (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin al op je dertigste met voorbereiding menopauze


Begin al op je dertigste met voorbereiding menopauze


http://img14.imageshack.us/img14/4613/menopauze.jpgAls je je al vroeg genoeg begint voor te bereiden, heb je minder last van de typische kwaaltjes tijdens de menopauze, dat blijkt uit recent Brits onderzoek. Hou dus vanaf je dertigste rekening met deze lichaamsverandering, dan heb je later minder last van een wisselend humeur en warmteopvliegers.

Zachtere lijdensweg
Alle vrouwen krijgen er vroeger of later mee te maken: de menopauze. De gemiddelde leeftijd waarop dit voorkomt is 52. Als je nog maar 30 of 40 bent, lijkt dat ver weg. Uit recent onderzoek blijkt echter dat je de kwaaltjes door de verandering in je lichaam kunt verminderen als je begint met je lichaam voor te bereiden vanaf je dertigste. Je kan de symptomen niet helemaal vermijden, maar je kan de lijdensweg wel verzachten.

Warmteopvliegers
Professor Shirley Bond: "De menopauze start wanneer je eierstokken geen eitjes meer vrijmaken, waardoor hormonen als oestrogeen, progesteron en mannelijke hormonen als testosteron afnemen. De meeste vrouwen kunnen deze periode voorspellen omdat hun maandelijkse cyclus onregelmatiger wordt en hun humeur sterk wisselt en ze kampen met warmteopvliegers. Ongeveer 25 procent van de vrouwen heeft geluk, zij merken nooit iets van de lichamelijk symptomen.

Stress en roken
Je kan de symptomen van de menopauze beperken als je stress vermijdt en niet rookt. Onderzoek toonde namelijk aan dat deze laatste ongezonde gewoonte je menopauze twee jaar vervroegt. Stress heeft ook een grote impact op hoe je deze periode ervaart. Het brengt namelijk je hormonen uit balans, wat ovulatie- en vruchtbaarheidsproblemen kan veroorzaken. Zo worden je kwaaltjes pijnlijker. Je kunt stress natuurlijk niet vermijden, maar je kan er wel beter mee leren omgaan. Dus begin al jonge leeftijd tijd voor jezelf vrij te maken en iets ontspannends te ondernemen. Maak bijvoorbeeld regelmatig tijd voor een rustige wandeling.

Voeding
Daarnaast is het belangrijk veel proteïnes te eten tijdens je menopauze. Ook een goed evenwicht van dierlijke vetten en goede cholesterol, zoals eieren, stimuleren de productie van je hormonen, waardoor je libido verbetert. Proteïnes helpen je ook omgaan met stress en houdt je bloedsuikerspiegel en je bloeddruk onder controle. Daarnaast is het belangrijk biologisch geteeld fruit en groenten te eten, ze stimuleren je schildklier en zijn een goede bron van vitamines en mineralen. Je moet ook suiker vermijden, het gaat hier niet enkel over snoep maar ook koolhydraten als wit brood en rijst. Vermijd te veel vezels, ze verlagen namelijk je oestrogeengehalte. Ontbijtgranen en brood als ontbijt is slecht voor je hormonen. Als laatste vermindert koffie je libido en is het een dikmaker.

Sport: niet te veel, niet te weinig
Teveel sport versnelt het verouderingsproces. Vrouwelijke atletes bereiken veel sneller de menopauze. Maar dat is natuurlijk geen excuus om simpelweg niet te bewegen. Sport regelmatig, maar doe het met mate. Het beschermt namelijk je beenderen en voorkomt osteoporose. Probeer daarom al vanaf je dertigste drie keer per week veertig minuten te sporten. Vanaf je veertigste is het belangrijk om je gewrichten minder te belasten, kies daarom voor rustige alternatieven als yoga, pilates, wandelen, zwemmen of dansen. (br.hln)
� Reageer (0)
11-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw bewaart dode moeder zes jaar


Vrouw bewaart dode moeder zes jaar lang voor uitkeringen


http://img22.imageshack.us/img22/73/witteroosz.jpgSommige mensen zouden de gekste dingen doen om toch maar aan geld te raken. Zo ook een vrouw uit Florida. Penelope Sharon Jordan hield het lichaam van haar overleden moeder zes jaar lang verborgen in een slaapkamer. Zo slaagde ze erin van maar liefst 237.000 dollar (ongeveer 173.680 euro) aan uitkeringen in de wacht te slepen.

De 61-jarige vrouw liep tegen de lamp toen de politie werd opgeroepen voor overlast van katten aan het huis van de overleden moeder. Toen ze de woning binnengingen, vonden ze in een slaapkamer het tot ontbinding overgegane lichaam.

Begrafeniskosten
Penelope Sharon Jordan verklaarde aan de politie dat haar moeder al in 2003 gestorven was door ouderdom. Volgens de 61-jarige vrouw kon ze de begrafeniskosten niet betalen en bovendien liepen de uitkering en het militaire pensioen van haar moeder gewoon door als ze haar dood verborgen hield. De militaire uitkering alleen al bracht 176.000 dollar (ongeveer 128.946 euro) op in zes jaar tijd.

De vrouw is nu aangeklaagd en kan bij veroordeling een straf van maximaal vijftien jaar cel krijgen. De katten die uiteindelijk de zaak aan het licht brachten, bleken niet van de familie Jordan te zijn. (br.hln)
� Reageer (0)
10-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het abc van de gezondste fruitsoorten


Het abc van de gezondste fruitsoorten


De afbeelding “http://img409.imageshack.us/img409/5075/meloenhk9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De afbeelding “http://img125.imageshack.us/img125/3251/framln8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Frambozen geven zoete toets aan het dessert.

De afbeelding “http://img386.imageshack.us/img386/2535/advqt3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Guacamole: lekkere dipsaus op basis van avocado.


Zomer is fruittijd. Geen beter seizoen om al dat lekkers te verwerken in salades, op de barbecue of in sapjes. Deze tien fruitsoorten zijn niet alleen gezond, maar bevatten de beste voedingsstoffen en helpen in de strijd tegen kanker, diabetes en hart- en vaatziekten.

1. Abrikoos
Bevat Bètacaroteen. De stof helpt de schade te voorkomen van vrije radicalen en is prima voor de ogen. Het menselijk lichaam zet tevens bètacaroteen om in vitamine A, goed als bescherming tegen huidkanker. Een abrikoos bevat 17 calorieën, geen vet en 1 gram vezels. Gedroogd zijn ze lekker bij salades. Liever vers? Koop ze dan als ze nog stevig zijn. Zachter verliezen ze hun voedingsstoffen.

2. Avocado
De aanwezige onverzadigde vetten helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Avocado bevat ook veel mineralen als ijzer en een grote dosis voedingsvezels. De vrucht bevat 81 calorieën, 8 gram vet en 3 gram vezels. Probeer eens een paar schijfjes avocado in plaats van mayonaise op je volgende hamburger.

3. Framboos
Bevat 'Ellagitannines', die helpen om de groei van kankercellen tegen te gaan. De rode vruchtjes bevatten erg veel vitamine C en voedingsvezels, goed tegen een te hoog cholesterol gehalte en hartkwalen. Een kopje frambozen bevat ongeveer 60 calorieën, 1 gram vet en 8 gram voedingsvezels. Meng enkele verse frambozen onder een portie yoghurt of havermout.

4. Mango
Een gemiddelde mango bevat 57 mg vitamine C, even veel als de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Deze antioxidant helpt artritis te voorkomen en zorgt voor een snellere wondheling. Ook het immuun systeem vaart er wel bij. Een mango bevat 135 calorieën, 1 gram vet en 4 gram voedingsvezels. Gebruik mango over bladgroente, het geeft een zoete toets aan je maaltijd.

5. Meloen
Aanwezig zijn Vitamine C en bètacaroteen, sterke antioxidanten die helpen bij de bescherming van cellen tegen de zogenaamde vrije radicalen. Daarnaast bevat een halve meloen 853 mg kalium, bijna 2 keer zo veel als in een banaan, dat helpt om de bloeddruk te verlagen. Een halve meloen bevat 97 calorieën, 1 gram vet 2 gram voedingsvezels. Snijd de meloen in blokjes en vries deze in. Nadien kan je ze verwerken in ijsdrankjes.

6. Veenbessen sap
Helpt blaasinfecties te voorkomen omdat schadelijke infecties zich niet kunnen ontwikkelen. Een kopje bevat 144 calorieën, 0 gram vet and geen voedingsvezels. Koop 100 procent sap concentraat en gebruik het in de plaats van suiker op het dessert.

7. Tomaat
Lycopene, één van de krachtigste carotenen, werkt als een antioxidant. Uit onderzoek blijkt dat, bij dagelijks gebruik, het risico voor blaas-, maag- en darmkanker met de helft wordt teruggeschroefd. Een tomaat bevat 26 calorieën, geen vet, en 1 gram voedingsvezels. Vermeng verse plakjes tomaat met olijfolie, vooral omdat lycopene het best door het lichaam wordt opgenomen indien het wordt gegeten met een beetje vet.

8. Rozijnen
Rozijnen bevatten veel ijzer en zorgen ervoor dat de zuurstof beter wordt getransporteerd binnen het bloedvaten systeem. Een half kopje bevat 218 calorieën, geen vet en 3 gram voedingsvezels. Ideaal tijdens het maandelijkse bloedverlies.

9. Vijgen
Door het vele kalium en de voedingsvezels, bevatten vijgen vitamine B6, verantwoordelijk voor het stemmingsverhogende serotonine. Ook verlaagt het cholesterol en zorgen vijgen voor een goede vochtafdrijving. Een vijg bevat 37 tot 48 calorieën, geen vet and 2 gram voedingsvezel. Verse vijgen zijn uitstekend te combineren met een varkens filet, terwijl de gedroogde variant prima kan worden gegeten als tussendoortje.

10. Limoen
Een bron van vitamine C. Eén vrucht bevat 2 calorieën, geen vet of voedingsvezels. Ze geven een uitstekende smaak over salades, vis, bonen en groenten.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongepubliceerde teksten van George Harrison te zien


Ongepubliceerde teksten van George Harrison te zienhttp://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/05/09/458333/ongepubliceerde-teksten-van-george-harrison-te-zien_5_460x0.jpgTeksten van de in 2001 overleden Beatle George Harrison zijn vanaf nu te zien de British Library in London. Het gaat om materiaal dat nooit is gepubliceerd of op muziek gezet.

De teksten dateren uit 1967 toen Harrison 23 of 24 jaar was. Hij pende ze neer in een periode dat The Beatles gestopt waren met touren en in de Abbey Road studio aan nieuwe opnames begonnen.

Hunter Davies, de man die onderzoek doet naar de biografie van The Beatles, vond de teksten in de studio. In de British Library worden zijn teksten samen met materiaal van de overige drie bandleden tentoongesteld.  (br.Gazet van Antwerpen)
� Reageer (0)
09-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen horen beter als ze roddelen


Vrouwen horen beter als ze roddelen

Al goed dat ik goed hoor en niet moet roddelen  !


 


Vrouwen horen zeer selectief en zijn op hun best als ze kunnen luistervinken of roddelen. Dat blijkt uit recent Brits onderzoek.

67 procent geeft toe dat roddelen de oren doet spitsen. Meer nog, roddelen maakt dat ze werkelijk luisteren naar wat de ander te vertellen heeft. Even veel dames geven toe optimaal te horen als ze meeluisteren naar wat er elders gezegd wordt. Slechts de helft van de mannen luistert beter als er geroddeld wordt, nog minder luisteren ze naar andermans conversaties.

Partner
2.000 ondervraagden namen deel aan de poll. Slechts 21 procent van de mannen geeft toe altijd nauwlettend naar elk woord te luisteren, bij de dames slechts 19 procent. Vooral op het werk wordt niet elk woord gehoord. Naar wat de partner te vertellen heeft, wordt slechts bij 70 procent altijd geluisterd.


http://img19.imageshack.us/img19/5350/roddelen.jpgSignalen

Wendy Davies, één van de onderzoekers van het audiologisch centrum, stelt dat er duidelijke eerste signalen bestaan die duiden op hardhorigheid. "Constant 'excuseer' moeten zeggen of de televie luider moeten zetten, zijn eerste kenmerken. Een gehoortest kan dan soelaas brengen."

Mp3
"Hardhorigheid heeft niets met leeftijd te maken", gaat Wendy verder. "Luide decibels of je mp3 kunnen al schade toebrengen op jonge leeftijd. Een regelmatige test kan nooit kwaad. Heb je gehoorproblemen, raak niet meteen in paniek. De huidige hoorapparaten worden steeds kleiner en lijken in de verste verte niet meer op wat onze grootouders droegen". (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trots en fier staan zij te stralenDe afbeelding “http://img108.imageshack.us/img108/9854/ulpenko5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


een paar tulpen hebben koppig

de kop opgestoken
jaren terug in de aarde geplant
en zomaar na jaren
als je 't niet meer verwacht
zomaar onverwachts ontloken

trots en fier staan zij te stralen
in die woestenij
maar tussen al het onkruid
en omgevallen struiken
staan zij er monter bij

geeft me lust om weer te snoeien
en te ruimen in m'n tuin
want ik schaam me voor die bende
maar als je door die rommel kijkt
is het een heerlijk oord

deze zomer word het echt weer mooi
kan ik  zonnen op het terras
zoals het hoort
zonder omgevallen stoelen
maar in een prachtige tuin

een lieflijk oord
zoals ik het gewend was
een plaatje van een tuin
zoals het hoort
� Reageer (0)
08-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je slankt pas af als je dagelijks 1 uur sport


Je slankt pas af als je dagelijks 1 uur sport


De afbeelding “http://img131.imageshack.us/img131/374/sportaa4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Tot nu toe raadden dokters een dagelijkse portie lichaamsbeweging van 30 minuten aan om af te slanken of om op gewicht te blijven. Maar recent Amerikaans onderzoek toont echter aan dat je dieet pas effect heeft als je 55 minuten per dag sport.

Vijf dagen per week
Als je wil afvallen en niet terug wil bijkomen moet je 5 dagen per week een volledig uur sporten, dat zeggen de Amerikaanse wetenschappers althans. Op die manier kun je tot 10 procent van je lichaamsgewicht kwijt spelen en blijven de overtollige kilo's ook weg, meldt Elsevier.nl.

Bijkomen
De onderzoekers volgden 4 jaar lang 200 vrouwen. Zij mochten iedere dag tussen de 1.200 en 1.500 kilocalorieën opnemen, terwijl mensen die niet op dieet zijn ongeveer 2.000 kilocalorieën mogen eten. 6maanden na de start van het onderzoek speelde een groot deel van de vrouwen 10 procent van hun lichaamsgewicht kwijt, maar bij driekwart van hen kwam het er weer snel bij. Alleen bij de vrouwen die 275 minuten per week sportten, bleef het overtollige gewicht ook echt weg.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Priester gaat hongerstakingPriester gaat hongerstaking om meer volk in de mis te krijgen


http://img11.imageshack.us/img11/8490/priestero.jpgDon Eros Mario Pellizzari (47), de parochiepriester van het dorp Campigo bij Venetië, is in hongerstaking gegaan. De man wil met zijn actie het kerkbezoek opkrikken. Hij is woedend omdat driekwart van de 1.500 parochianen nooit meer naar de mis komt. Dat meldt de krant Corriere della Sera.

Bejaarden en zieken
In Campigo gaan op zondag vooral bejaarden en zieken naar de kerk, terwijl de jongeren de traditie niet meer in ere houden. Pellizzari ging vorige zondag in hongerstaking in zijn kerk, die dag en nacht open bleef.

Gestopt
Jongeren die hij anders nooit in de kerk zag, kwamen langs om hem een hart onder de riem te steken. Woensdagavond stopte Pellizzari met zijn actie. Komende zondag zal moeten blijken of de hongerstaking heeft geholpen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran telt 1,2 miljoen drugsverslaafden


Iran telt 1,2 miljoen drugsverslaafden


http://img17.imageshack.us/img17/2002/drugverslaafd.jpg


Iran heeft 1,2 miljoen drugsverslaafden onder haar burgers met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar. Dat zegt Houman Narenjiha van het Iraanse comité voor drugsbestrijding, die officiële cijfers aanhaalt. De gemiddelde leeftijd waarop verslaafden voor het eerst gebruiken ligt op 23 jaar.

Narenjiha zei er niet bij over welke drugs het gaat, maar meestal verwijzen zulke statistieken naar opium- en heroïnegebruikers. De Iraanse autoriteiten zien de ernst van de situatie in.

Hiv-besmettingen
Drugsinspuitingen zijn de voornaamste oorzaak voor de besmetting van hiv-patiënten. Volgens schattingen gaat het om 77,5 procent op een totaal van bijna 20.000 geïnfecteerden.

Iran ligt aan een van de hoofdroutes voor cannabis, heroïne, opium en morfine, drugs die in Afghanistan geproduceerd worden. Ook de designer drugs vonden inmiddels hun weg naar de lokale markt. Van de 7.700 ton opium die in 2008 geproduceerd werd in Afghanistan passeerde 3.000 ton langs Iran. De Iraanse politie kon zo'n 1.000 ton gesmokkelde opium onderscheppen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versla de griep met champignons


Versla de griep met champignons
Iets simpel als champignons is voldoende om de griep te verslaan, zo zeggen wetenschappers. Het geheim van de champignons is hun kracht om infecties af te weren en het immuunsysteem te versterken.

Ook verhogen de paddestoelen het niveau van cytokines, een soort proteïne dat lijkt op een hormoon. Deze cytokines worden geacht een belangrijke rol te spelen in het verdedigen van het lichaam tegen virale infecties en tumoren.

Verdere tests
Dat bleek uit Amerikaans onderzoek uitgevoerd aan de Tufts University van Massachusetts. Het onderzoek werd ook gepubliceerd in het vakblad The journal of Nutrition. De wetenschappers geven wel toe dat er nog verdere tests moeten gebeuren om het effect van paddestoelen op het griepvirus te testen.

Borstkanker
Andere studies toonden ook al de goede effecten van paddestoelen aan. Een Chinese studie bijvoorbeeld bewees dat paddestoelen de kans op borstkanker met twee derden kon verminderen.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op de 3 kiest voor sexy lingeriesetje

Een op de drie kiest voor sexy lingeriesetje


De afbeelding “http://img341.imageshack.us/img341/239/31919108ng0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De lingerie-industrie doet er alles aan om hun nieuwste setjes zo verleidelijk mogelijk voor te stellen. En toch, kopen we hun ontwerpen niet om ons sexy en verleidelijker te voelen. Dat blijkt uit een Engels onderzoek.


Slechts 34 procent kiest voor bijpassende beha met broekje, 36 procent houdt het bij de 'multipacks', onderbroekjes in één pak aan een voordelig prijsje.  De afbeelding “http://img387.imageshack.us/img387/9079/77141530sf8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Praktisch

Ondanks de inspanningen van Dita Von Teese en andere lingeriegoeroe's, benaderen we ondergoed nog steeds als een uiterst praktisch en functioneel iets. Beha's en broekjes worden door de meeste vrouwen niet aanzien als een kledingstuk dat 'sexy en verleidelijk' kan zijn.

Zestig procent van de dames koopt nieuwe lingerie als de oude aan vervanging toe is. 31 procent houdt mooie, bijpassende setjes voor speciale gelegenheden. 
De afbeelding “http://img398.imageshack.us/img398/4669/86316706jy9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Winkelketens

Niet alle vrouwen stappen de gespecialiseerde vakhandel binnen. De meeste lingerie-aankopen gebeuren nog steeds in de supermarkt of de grotere winkelketens.

� Reageer (0)
07-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat zit uren vast in autoband


Kat zit uren vast in autoband


http://img26.imageshack.us/img26/5183/poess.jpg


Katten en auto's, iedereen weet dat het geen geweldige combinatie is. Ook Casper kwam er op de harde manier achter dat een autoband geen vriend is. Het arme diertje raakte met zijn kop vast in een reserveband. Voor de kat zat er niets anders op dan te wachten tot een voorbijganger hem zou opmerken.

Krabben en bijten
Nadat een man het diertje had aangetroffen, kwam de dierenbescherming ter plaatse. Die bracht de Siamese kat naar de brandweer, die meer dan een uur nodig hadden om hem te bevrijden uit zijn benarde situatie. Het angstige dier was niet van plan zich zomaar te laten doen en heeft zijn redders aardig gekrabd en gebeten.

Geen verwondingen
"We hebben al veel gezien, maar dit was toch weer iets nieuw", aldus een brandweerman. "Het beestje was niet gelukkig en heeft zich dus verzet, wat het werk er niet makkelijker op maakte voor ons. Maar het is toch gelukt." Het dier hield geen verwondingen over aan het avontuur, maar werd voor alle zekerheid toch naar de dierenarts gebracht voor een controle.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shirley BasseyOm het liedje THIS IS MY LIFE

te beluisteren druk op de foto� Reageer (0)
06-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens ontstond doordat hij leerde koken


Mens ontstond doordat hij leerde koken


http://img24.imageshack.us/img24/6749/prehistorie.jpgWe hebben dik twee miljoen jaar geleden afstand genomen van de apen doordat we leerden koken. Dat beweert tenminste primatoloog Richard Wrangham van Harvard University.

Voedsel bereiden werd mogelijk, nadat de mens het vuur had ontdekt en zo in de gelegenheid was gekomen om te koken. Dat heeft een fundamentele verandering van de anatomie van de mens en zijn hersenen tot gevolg gehad.

Evolutionair doel
Wrangham denkt dat koken niet alleen een voortvloeisel is van onze cultuur, maar dat het ook een evolutionair doel heeft gehad. Door het bereiden van voedsel zijn onze voorvaderen minder calorieën gaan verbranden.

Want, zo stelt Wrangham, eten levert ons niet alleen energie op, het kost ons ook energie. Het bereiden van voedsel zorgt er echter voor dat we niet meer zoveel energie verspillen aan het verteren van voedsel, waardoor deze energie gebruikt kan worden door onze hersenen

Kleinere tanden en darmen
Volgens Wrangham is dit de reden waarom onze hersenen zo enorm zijn gegroeid in vergelijking met andere dieren. Hij stipt aan dat volgens archeologische vondsten de eerste maaltijden al zo'n 1,6 tot 1,9 miljoen jaar geleden werden bereid, precies op het moment wanneer de hersenen van Homo erectus begonnen uit te breiden. Bovendien heeft Homo erectus kleinere tanden en darmen dan zijn medecarnivoren, die waarschijnlijk grotere tanden en darmen nodig hebben gehad voor het eten en verwerken van rauw vlees. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer je humeur controleren en word gelukkiger


Leer je humeur controleren en word gelukkiger


http://img223.imageshack.us/img223/5499/emotiesdr0.jpg


Je kunt gelukkiger worden door jezelf te trainen om en je manier van denken te veranderen. De Australische psychiater Julian Short beweert dat als je op de juiste manier reageert op emoties, je respect en appreciatie krijgt van anderen.

Gevoelens controleren
"Je kunt er zelf voor zorgen dat mensen je leuk vinden, gewoon door op de juiste manier op hen te reageren", aldus de Australische psychiater Julian Short. De belangrijkste sleutel van zijn tactiek is je gevoelens te leren controleren. In het begin zul je jezelf gefrustreerd voelen, maar eens je het beet hebt, ga je je beter voelen.

Instinct
We reageren nog altijd op dezelfde manier als onze voorouders. Emoties lijken ingewikkeld, maar het zijn eigenlijk gewoon variaties op hetzelfde thema. Net als onze voorouders hebben we drie basisreacties op dreiging: vluchten, vechten of verstijven. Die vertalen zich in drie groepen van emoties: angst, stress en paniek. Hoewel deze instinctieve reacties zijn op een situatie, is het wel mogelijk om ze te overwinnen. Ons humeur hangt voor het grootste deel af van anderen, we hebben ze nodig om ons geapprecieerd te voelen.

Voorzichtig
Dus hoe vermijd je tijdens een ruzie of discussie dat jij of je partner met slaande deuren weglopen? Het is belangrijk dat je eerst nadenkt voor je iets zegt. Denk daarom eerst na: "Ik ben heel gekwetst op dit moment. Het is belangrijk dat ik voorzichtig moet zijn en niet agressief reageer. Maar ik mag ook niet overdreven lief of betuttelend overkomen. Ik moet met mijn woorden en lichaamstaal uitstralen dat ik mezelf respecteer en een waardig persoon ben. Ik moet intelligent reageren, zelfs al ben ik gekwetst op dit moment."

Andere niet aanvallen
Maar dat betekent niet dat je moet doen alsof je gelukkig bent terwijl dit helemaal niet zo is. Je mag negatieve gevoelens hebben, maar je moet nadenken over je reactie. Als je reageert moet je je gevoelens uiten, maar je mag niet kinderachtig of ongecontroleerd overkomen. Als je kwaad wordt, mag je een ander standpunt hebben, maar val nooit de andere persoon aan. Ben je gekwetst, dan moet je jezelf daarover kunnen zetten. Probeer niet om de tegenpartij op dezelfde manier te kwetsen. Als je goed reageert in een moeilijke situatie, zullen anderen je respecteren, al zijn ze het niet eens met je daden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je perfect bent en altijd vriendelijk moet zijn. Maar het is belangrijk dat je bewust wordt van je eigen gedrag. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard Cohen Closing Time


Leonard Cohen 

Om Closing Time te beluisteren
druk op de foto� Reageer (0)
05-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orale sex


Secretaresse bijt per ongeluk penis van baas af


http://img17.imageshack.us/img17/899/oralesex.jpgEen partijtje orale seks in een park in Singapore kende een vroegtijdige en bloederige apotheose. Een 30-jarige secretaresse gaf haar baas een mondelinge beurt toen diens auto werd aangereden door een bestelwagen. Het gevolg laat zich raden: de vrouw beet het lid van haar minnaar-baas af. Dat schrijft de Sin Chew Daily.

Privédetective
Maar daarmee was de ellende nog niet compleet. De echtgenoot van de secretaresse had namelijk een privédetective achter de veren van de vrouw gestuurd omdat hij vermoedde dat ze er een buitenechtelijke relatie op na hield.

Luide schreeuw
"Toen ze in het park aankwamen, stapte het liefdeskoppel niet uit de auto", schrijft de detective in zijn rapport. "Het duurde niet lang alvorens de auto hevig begon te schudden. Na de botsing met de bestelwagen hoorde ik de vrouw luid schreeuwen. Haar mond zat helemaal onder het bloed".

Mee naar ziekenhuis
De privédetective toonde dat hij het hart op de juiste plaats heeft en belde een ambulance. De overspelige secretaresse vergezelde haar minnaar naar het ziekenhuis met het afgebeten deel van diens lid. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer allergieën bij te dikke kinderen


Meer allergieën bij te dikke kinderen


http://img13.imageshack.us/img13/3552/dikkekinderen.jpgTe dikke kinderen en tieners hebben 26 procent meer kans op allergieën dan kinderen die niet te zwaar zijn. Vooral voedselallergie komt bij kinderen met vetzucht veel vaker voor, zo blijkt uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers, en staat te lezen op medicalfacts.nl.

Meer onderzoek
Het is niet duidelijk of er een causaal verband is tussen vetzucht en allergie. Toch denken de onderzoekers dat het controleren van het lichaamsgewicht van jongeren een bijdrage kan leveren aan het vermijden van allergieën en astma. De wetenschappers onderzochten 4.000 jonge Amerikanen van twee tot negentien jaar (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. bevalling dankzij YouTube


Perfecte bevalling dankzij YouTube


http://img8.imageshack.us/img8/2415/baby2q.jpgYouTube heeft zijn nut eindelijk bewezen: een Engelse ingenieur haalde de nodige tips over bevallen uit een filmpje op de website. Daardoor slaagde hij erin om zonder hulp zijn baby gezond en wel op de wereld te zetten.

Google
Marc Stephen's zwangere vrouw kreeg plots hevige barensweeën. De man riep de hulp in van internet en surfde snel naar enkele videofilmpjes op YouTube. "Via google zocht ik op hoe een baby diende geboren te worden, bekeek meteen enkele video's en haalde er enkele tips uit", vertelt de kersverse papa aan de BBC.

Ambulance
Omdat het koppel een thuisbevalling plande, werd de vroedvrouw opgebeld. Die bleek niet te bereiken en via haar antwoordapparaat werd geadviseerd een ambulance te bellen. Dat deed de man, maar die arriveerde te laat. De baby was al onderweg en papa diende dan maar zelf het nodige te doen. "Eén van de video's 'how to deliver a baby in a car' heeft me serieus op weg geholpen, vertelt Stephen. "Zenuwachtig was ik niet, ik bleef kalm en voelde geen paniek".

Gabriel
Kleine Gabriel bleek al meteen gezond en wel. Een check-up in de Royal Cornwall Hospital maakte dat meteen duidelijk. (br.hln)


� Reageer (0)
04-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nacht is donker en de maan schijnt felDe afbeelding “http://img165.imageshack.us/img165/3713/friehf4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De nacht is donker en de maan schijnt fel

De straat is verlaten, geen mens is op straat
Dromend loop ik over straat
Te dromen over dansen

Ik sluit mijn ogen en
beweeg op de muziek die ik in mijn hoofd hoor
Ik zweef en zweef op de muziek

Ik ben weg van de echte wereld
Alleen ik en de muziek
Waar ik zo heerlijk op dans
De muziek die wordt harder
Ik dans en ik dans
Mijn voeten voel ik niet meer, ik voel niks

Ik neurie mee op de muziek
Ik dans nog steeds door
Opeens voel ik wat
Ik schrik en ik doe mijn ogen open
ik stop direct met dansen

Mensen kijken naar mij.
Ik kijk om me heen, ik zie iedereen klappen
Ik sta hoger dan wie dan ook
Ik sta te dansen, maar ik heb het niet door

Mijn lichaam heeft zijn eigen wil
Stop met dansen stop!
Mijn lichaam is de baas en mijn gedachte is een onderdaan.
Stop met dansen, stop met neuriën!

Opeens klappen de mensen niet meer.
Het is doodstil, ik dans weer met mijn gevoel.
En niets of niemand is mij de baas.
Ik doe wat ik wil en ik dans de hele nacht over straat.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stuur geen seksueel getinte foto naar je vriendje


"Stuur geen seksueel getinte foto naar je vriendje"http://img6.imageshack.us/img6/4643/fotoxgk.jpgTieners die nietsvermoedend suggestieve beelden van zichzelf via hun mobieltje naar hun vriend of anderen sturen, denken maar beter twee keer na. Deze beelden kunnen hun toekomst danig hypothekeren. Zowel de Australische als de Amerikaanse overheid trekken aan de alarmbel.

Kinderporno
Pikante foto's van zichzelf, seksueel getinte beelden of tekstberichten worden vaak verzonden naar vrienden of liefjes zonder nadenken. Als deze echter op internet belanden of worden doorverzonden naar anderen, kunnen ze zelfs worden geklasseerd als kinderporno.

"Jongeren denken niet na over de gevolgen van dergelijke acties", vertelt de Australische minister Linda Burney in een bericht aan Reuters. "Het is angstaanjagend dat dergelijke beelden, zelfs de wereld kunnen ingestuurd worden. Eenmaal op het wereldwijde internet, is het onmogelijk deze beelden terug te halen en weet je niet waarvoor ze gebruikt worden. Ze staan er en kunnen toekomstige carrières of relaties danig schaden. Er zijn genoeg gevallen bekend van tienermeisjes die seksueel getinte beelden doorsturen naar hun vriendje. Eenmaal de relatie gedaan is, worden deze zelfs doorgestuurd naar anderen en weet je niet wat er mee gebeurt".http://img6.imageshack.us/img6/1659/gsm.jpg


Gevaren
Een Amerikaans onderzoek stelt dat één op de vijf tieners eigen naakt- of semi naaktfoto's doormailde naar anderen. Verschillende rechtszaken lopen er ginds al en ook de Australische overheid wil stappen ondernemen. Een campagne, gericht naar de tieners, moet hen wijzen op de mogelijke gevaren en risico's van dergelijke acties.

Ouders
Volgens de minister houden ouders ook beter een oogje in het zeil. Praten helpt en regelmatig checken van wat er op MySpace en Facebook verschijnt, kan geen kwaad. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen krijgen sneller longkanker


Vrouwen krijgen sneller longkanker


http://img9.imageshack.us/img9/1644/roken1.jpg


Vrouwen zijn kwetsbaarder voor de dodelijke bijwerkingen van roken. Een nieuwe studie over longkanker toont dat aan. De resultaten werden zopas voorgesteld tijdens een Europese conferentie over longkanker in Lugano.

Gevoeliger
Vrouwen zouden vaker op jongere leeftijd kampen met longkanker dan mannen. Zelfs al hadden ze minder sigaretten gerookt. Ze maken bovendien meer kans om longkanker te ontwikkelen. Het onderzoek, uitgevoerd door het Canton ziekenhuis in Zwitserland, suggereert dat vrouwen een verhoogde gevoeligheid kennen voor tabak en kankerverwekkende stoffen.

Gen
In het begin van de jaren 1900 werd zelden melding gemaakt van longkanker bij vrouwen. Sinds de jaren zestig groeit het aantal sterfgevallen door longkanker bij vrouwen drastisch. De oorzaak zou, volgens Amerikaanse wetenschappers, met een bepaald gen te maken hebben. Dat gen, dat longkanker sterker doet ontwikkelen, zou bij dames meer aanwezig zijn. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw gewekt door druipend lijk


Vrouw gewekt door druipend lijk


http://img4.imageshack.us/img4/3613/lijkgeur.jpg


Wat een vrouw uit Californië overkwam, lijkt zo weggelopen uit het scenario van een griezelfilm. De dame werd gewekt door lichaamssappen, afkomstig van een druipend lijk in het appartement boven het hare.

"Ik lag te slapen op de sofa en werd gewekt door enkele druppels op mijn hoofd", doet Sylvia het griezelige verhaal aan de zender CBS. "Ik dacht dat er wat speeksel uit mijn mondhoek liep, maar het vocht druppelde blijkbaar uit het plafond".

Enkele dagen dood
Het vocht bleken lichaamssappen te zijn van haar bovenbuur, die al enkele dagen overleden was. Het lijk bleek al in staat van ontbinding. Nu werd het Sylvia ook plots ook duidelijk van waar die stank in het appartement vandaan kwam.

Lijkgeur
Een gespecialiseerd bedrijf kwam de flat van Sylvia en die van haar dode bovenbuur ontgeuren en ontsmetten. Volgens de vrouw is de lijkgeur echter in al haar kleren en beddengoed gedrongen.

Verzekering ligt dwars
Ze heeft haar verzekeraar aangesproken met vraag haar hele inboedel te vervangen. Die zegt evenwel dat dit aparte schadegeval niet gedekt wordt door haar polis. (br.hln)
� Reageer (0)
03-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse koninklijke familie bezoekt ziekenhuizen


Nederlandse koninklijke familie bezoekt ziekenhuizen


http://img8.imageshack.us/img8/2163/willemalexander.jpg
Willem Alexander en Máxima op het moment van de aanslag.Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima en prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven hebben vandaag in verschillende ziekenhuizen gewonden bezocht van de aanslag die afgelopen donderdag plaatsvond in Apeldoorn. Ze spraken er ook met familieleden, zo liet de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Eén slachtoffer kritiek
De koningin ging op bezoek in de Isala Klinieken in Zwolle. Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven bezochten het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Willem-Alexander en Máxima hebben slachtoffers opgezocht in ziekenhuizen in Tilburg, Utrecht en Amersfoort.

Bij de aanslag kwamen zeven mensen, inclusief dader Karst T., om het leven. Er liggen nog altijd acht mensen in verschillende ziekenhuizen. Er liggen nog acht mensen in het ziekenhuis, van wie er één in kritieke toestand verkeert.

Herdenkingsbijeenkomst
Leden van de koninklijke familie zijn volgende week vrijdag aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst van het drama. De bijeenkomst vindt plaats in schouwburg Orpheus in Apeldoorn.

Na de aanslag betuigde koningin Beatrix al haar medeleven in een toespraak op televisie. Ze zei diep geschokt te zijn door de tragedie en was sprakeloos door de gebeurtenissen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. bemoeienis schoonmoeder


Kwart Nederlanders wil minder bemoeienis schoonmoederhttp://img9.imageshack.us/img9/3693/francoisehardyo.jpgMeer dan een kwart van de Nederlanders met een schoonmoeder vindt dat deze zich te veel met het leven van schoonzoon of schoondochter bemoeit. Ongeveer evenveel mensen hebben een slechte relatie met hun schoonmoeder. Dat concludeert de website Familieband uit een onderzoek onder 1.552 leden.

Schoonmoederdag
Van die leden zegt 73% een goede of zeer goede relatie met de schoonmoeder te hebben. Een derde zegt zelfs dat ze 'een schat' is. Met Moederdag in het vooruitzicht zegt 63% op bezoek te gaan bij zijn of haar schoonmoeder. Van de bezoekers zegt 64% haar ook een cadeau te geven.   http://img21.imageshack.us/img21/5280/briefw.jpg
Verschrikkelijk

13% noemt de schoonmoeder "verschrikkelijk". Van de ondervraagden zegt 29% het met de partner te bespreken als hij of zij zich aan haar ergert. 19% bespreekt het meteen met de schoonmoeder en eveneens 19% zegt zich nooit aan de schoonmoeder te ergeren.
� Reageer (0)
02-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst onder bulldozers


Kunst onder bulldozers


http://img6.imageshack.us/img6/9874/nadjawillekens.jpg

Nadja Willekens

Tien bekende kunstenaars exposeren in bedreigde huizen in Doel


Bij de afbraak van de huizen in Doel zullen ook kunstwerken van Luc Tuymans en Jan Decleir onder het puin verdwijnen. Ze zijn nu bij wijze van protest opgehangen.

Tegen de muur van de woonkamer van Marleen Peeters - tussen een vakantiekiekje van haar zoon en de trouwfoto van haar dochter - is het schilderij De laatste optocht bevestigd. Gelijmd, zodat het niet zomaar van de muur gehaald kan worden.

De creatie van Fred Bervoets toont een wat groezelige fanfare, musicerend tegen de dreigende achtergrond van de dampende kerncentrale van Doel. Bloedklodders en een vaandel met doodskop symboliseren de naderende dood van het dorp, genekt door de Antwerpse haven.

De 63-jarige Marleen is een van de tien Doelenaars die haar woning openstelde voor het project KunstDoel-Inside. Daarbij schilderden, tekenden of plakten tien toonaangevende artiesten hun creatie tegen voorgevels of huiskamermuren. Zo penseelde Jan Decleir zijn zelfportret in felle kleuren op een muur en moet Luc Tuymans een van de volgende dagen zijn artistieke handtekening nog zetten in een ander pand.

Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux (S.PA) zal vanochtend KunstInside-Doel openen. Als lid van de Vlaamse regering die het doodvonnis van Doel tekende, gaat hij dus kunstwerken bewonderen die over een half jaar wellicht worden vermorzeld tot puin. 'Ik heb het daar erg moeilijk mee, net zoals met de afbraak van de huizen', reageert Anciaux.

De minister stelt voor om Doel een nieuwe 'culturele toekomst' te geven als kunstenaarsdorp. Of daarbij plaats is voor bewoning, laat hij in het midden. 'We moeten niet hypocriet doen en de inwoners geen valse hoop geven. Doel zal nooit meer het dorp van oudsher worden.'

Alle inwoners moeten in principe tegen 1 september Doel verlaten. Ook Marleen Peeters. Zij herinnert zich nog wat Fred Bervoets zei toen hij De laatste optocht tegen de muur kleefde: 'Ik vrees dat mijn kunstwerk hier niet lang zal hangen'. 'Ik weet niet hoe ik het van de muur zal krijgen, maar ik wil dit schilderij als herinnering meenemen naar mijn toekomstige woonst.'

De Doelenaars die hun huis openstelden voor de kunstenaars, hebben een rode loper voor de deur uitgerold. Behalve Günter Siech uit de Scheldemolenstraat. Genietend van 'het zonneke , de Schelde en de laatste ogenblikken hier' legt hij uit: 'Kunstenaar Koen van den Broek mocht een polderlandschap in mijn gang schilderen. Maar laat ons eerlijk zijn: Doel zal hij hier niet mee redden. Daarvoor is het te laat. Hoezeer ik van mijn dorp hou, een rode loper staat voor mij synoniem met feest. Je kunt niet zeggen dat we in feeststemming zijn.'

Zoals de graafmachines de huizen in Doel steeds zichtbaarder onder stofwolken doen verdwijnen, zo hebben ook duistere krachten het op KunstDoel-Inside gemunt. Twee werken zijn al gestolen, één stuk werd vernield en één is bij de afbraak van een voormalig hotel mee onder de sloophamer verdwenen.

Uitgerekend gisteren raakte bekend dat het hof van beroep de sloopwerken in Doel heeft verboden, op eenzijdig verzoekschrift van enkele Doelenaars. Per inbreuk bedraagt de dwangsom tweeënhalf miljoen euro. (br.Het Nieuwsblad)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter laat mama met gangreen sterven in ontlasting


Dochter laat mama met gangreen sterven in ontlasting


http://img385.imageshack.us/img385/8764/waterlelie1ov2.jpg


Een 49-jarige vrouw uit Melbourne liet haar stervende moeder van 72 levend opeten door wormen. Kateryna Pyrczak lag op de grond, in haar eigen uitwerpselen. Toen de hulpdiensten de onfortuinlijke bejaarde vonden, was ze al besmet met gangreen en was haar lichaam al aan het wegrotten.

Haar huid stond vol zweren en haar rechterbeen was door de gangreen weggeteerd van de knie tot aan de voet. Wormen aten het op. Ze werd nog in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht maar overleed daar nog diezelfde avond.

Ambulance te duur
Dochter Mary Eve Pyrczak verschijnt nu voor de rechtbank op beschuldiging van verwaarlozing met de dood tot gevolg. Dochterlief wou geen ambulance bellen omdat dat haar 440 euro zou kosten. Buren hadden haar nochtans aangeraden medische hulp in te roepen. Uiteindelijk deed ze dat ook, anderhalve maand later. Té laat, dus. De voet van haar moeder was al helemaal opgevreten door de wormen.

Mary Eve had er niks beters op gevonden het stinkende, rottende lichaam van haar moeder te overgieten met vliegenspray en luchtverfrisser. Ze kwam voorlopig vrij op borg. Op 21 augustus verschijnt ze opnieuw voor de rechter. Ze ontkent de beschuldigingen. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 kreeg eerste kus op 17 jaar


1 op 5 kreeg eerste kus op 17 jaar


http://img13.imageshack.us/img13/7302/1kus.jpgWie denkt dat er steeds maar vroeger wordt gekust, heeft het mis. 1 op de 5 vrouwen kreeg pas op hun 17e de eerste tongzoen, zo blijkt uit een onderzoek van Mentos Gum.

Kuservaringen
De jeugd zou losbandiger zijn, zo wordt vaak gezegd. Niet als we de 527 Nederlandse dames tussen 16 en 34 jaar, mogen geloven. Zij werden gevraagd naar hun eerste kuservaringen. Slechts 30 procent kuste voor hun 14de, 20 procent pas op of na hun 17de. Twee procent zegt nog nooit gekust te hebben.Ergernissen
Opvallend is dat een eerste smakkerd zeer belangrijk wordt geacht bij de dames. Een mislukte eerste kus geeft een eventuele relatie geen kans. Grootste ergernis vormt een slechte adem, gevolgd door te wild kussen. Schurende stoppelbaarden zijn geen groot probleem: slechts 1 op de 20 dames ergert zich aan prikkelbaardjes. (br.hln)

� Reageer (0)
01-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse boer neemt cd op met zijn koeien


Oostenrijkse boer neemt cd op met zijn koeien


http://img21.imageshack.us/img21/4838/koeien.jpg


Er zit muziek in de Oostenrijkse Alpen. Een boer speelt er al tien jaar deuntjes voor zijn melkkoeien en heeft nu een cd opgenomen met zijn viervoeters.

Strauss
Een decennium lang al speelt Franz Köberl in Birkfeld voor zijn melkkoeien. Franz speelt net als de rest van zijn familie muziek. Samen treden ze op voor de koeien omdat ze meer melk produceren op het ritme van hun favorietje deuntjes. "Als ze me zien aankomen met mijn accordeon dan komen ze aangelopen. Ze komen dan rondom mij staan en ik speel een aantal van hun favorietje liedjes. Ze zijn vooral gek van Strauss, hoewel mijn voorkeur uitgaat naar Mozart", aldus Köberl. "Ik speel vaak samen met mijn familie voor de koeien. Vooral Norma, Norli en Nanni zijn echt dol op de deuntjes. Ze hebben ook een duidelijke voorkeur voor klassieke muziek, meer dan de andere koeien."(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jij godin met duizend armenDe afbeelding “http://img393.imageshack.us/img393/9355/95719446ur4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Jij godin met duizend armen
omarmt zachtjes mijn ziel,
voedt haar met zachte dromen
en beloften voor de eeuwigheid� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!