Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de tien Nederlanders wil homo's in de cel steken en hun rechten afpakken

Eén op de tien Nederlanders wil homo's in de cel steken en hun rechten afpakken


http://img685.imageshack.us/img685/5840/61080577.jpg


Eén op tien Nederlanders vindt anno 2010 nog steeds dat "gevangenschap homoseksuelen tot inkeer zal brengen" en dat "de formele rechten van homo's moeten worden afgepakt".

Dat is het schokkende resultaat van de homofobiemeter van ontwikkelingsorganisatie Hivos, Nederlands grootste aidsbestrijder wereldwijd. Ook uit cijfers van het Nederlandse Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat 10 procent van de Nederlandse bevolking zo negatief staat tegenover homoseksuelen dat ze vindt dat homoseksuelen niet mogen leven zoals ze dat zouden willen.

Helft neemt aanstoot
Ook blijkt uit onderzoek dat de tolerantie in Nederland dunner is dan het lijkt. Zo neemt bijna de helft van de Nederlanders aanstoot aan zoenende mannen, terwijl maar één op de tien aanstoot neemt aan zoenende hetero's. Ook homojongeren hebben nog grote problemen, één op de twee heeft ooit nagedacht over zelfmoord.

In 76 landen homoseksualiteit nog altijd verboden
Hivos constateert wereldwijd een achteruitgang in tolerantie: in 76 landen in homoseksualiteit bij wet verboden. Vorig jaar was dat nog maar in 72 landen zo.

Incidenten
De jongste dagen waren er bij onze noorderburen al drie nieuwsitems die voor beroering zorgden bij de homoseksuele gemeenschap. Tijdens een inburgeringcursus zou een docent een homoseksuele cursist hebben aangeraden zijn seksuele voorkeur zoveel mogelijk voor zich te houden. De Zuid-Amerikaan, inmiddels getrouwd met een Nederlander, zou te horen hebben gekregen: "De meeste andere leerlingen hebben een islamistische achtergond en die hebben het niet zo op homo's."

En in Bergen op Zoom hebben "slechts" vijf mannen zich gemeld bij de politie, maar vermoedelijk zijn de afgelopen maanden veel meer homo's afgeperst. Uit gesprekken met enkele slachtoffers en chatsessies op homosites blijkt dat hoogstwaarschijnlijk veertig à vijftig homo's geld afhandig is gemaakt. Ze werden afgeperst door een groepje minderjarige jongens uit de regio. Twee van de vijf die zich meldden deden ook daadwerkelijk aangifte, de anderen zouden nog overwegen dat te doen.

Afgeperst
Het groepje minderjarige jongens uit de regio Bergen op Zoom legde via een datingsite contact met de homoseksuelen voor een afspraakje. De slachtoffers werden vervolgens bij een geldautomaat gedwongen te pinnen en het geld af te geven. Uitzending van beelden van de bewakingscamera's bij de pinautomaten leidde er in juni toe dat twee verdachten uit Bergen op Zoom zich bij de politie meldden. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte.

Straat
In één en dezelfde straat in Amsterdam West zijn de jongste tijd al zeker drie homo's en lesbiënnes verbaal of fysiek aangevallen. De daders staan meestal bij een groep Turkse en Marokkaanse jongeren die in de buurt rondhangt, meldde AT5. De zender noemt bewust de straat niet waar het geweld zich afspeelt, omdat alle betrokkenen bang zijn voor escalatie. De slachtoffers durven ook meestal geen aangifte te doen.

Eén lesbienne die in de straat woonde vertelde dat ze diverse malen is lastig gevallen, maar veel vaker is uitgescholden of bespot. Een andere man die in de straat woont zei dat hij in elkaar is geslagen en beroofd vanwege zijn seksuele geaardheid. Ook hij durft geen aangifte te doen, "want dan staan de daders na twee weken weer op straat en ben ik niet beschermd". Hij denkt dat de politie zijn anonimiteit niet kan garanderen.

Een derde stel dat in de straat woont zou volgens verschillende buren het getreiter zat zijn en besloten hebben te verhuizen.

82 homo's afgeslagen
De politie in Amsterdam heeft afgelopen jaar bijna een kwart meer meldingen gekregen van geweld tegen homoseksuelen. 82 homo's werden op straat afgeslagen in de stad in 2009, een jaar eerder waren er dat 54. Gezien dit alleen feiten zijn die werden aangegeven bij de politie, ligt het geweld tegen homoseksuelen in werkelijkheid nog veel hoger.
� Reageer (0)
29-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veertigers hebben betere seks, behalve op vakantie

Veertigers hebben betere seks, behalve op vakantie
Veertigers en vijftigers beleven spannende tijden in de slaapkamer. Amerikaans onderzoek wees uit dat vrouwen van middelbare leeftijd hun seksueel hoogtepunt bereiken, en veel meer plezier beleven aan seks dan hun jongere seksegenoten. Behalve op vakantie dan. Zon, zee, strand en cocktails leiden bij meer dan de helft van de Britse koppels tot minder actie tussen de lakens.

Tripadvisor ondervroeg 3.000 Britse koppels over hun gedrag op vakantie. 45 procent had meer seks, 20 procent had meer ruzie dan thuis. Een of vijf had al eens een vakantielief, maar slechts 7 procent dan die relaties overleefde de vakantie.  Toch wordt vakantie vaak geassocieerd met meer seks, omdat men minder gestresseerd en vermoeid is en vaker alcohol drinkt.

Orgasme
Nog tegen de clichés wordt het seksleven van vrouwen niet minder opwindend met de jaren. Zo bereiken vrouwen van 31 tot 45 gemakkelijker een orgasme dan vrouwen tussen 18 en 30 (57 versus 46 procent).

Vrouwen tussen 46 en 54 ervaren iets meer problemen (48 procent heeft orgasmeproblemen), maar nog altijd minder dan de jongere vrouwen. De 31- tot 45-jarigen zijn zelfs vaker seksueel actief (87 procent) dan de 18- tot 30-jarigen (85 procent).

Weinig seks
Maar daarvoor moet je wel seks hebben. De studie bij 600 vrouwen wees ook uit dat twee op drie weinig zin heeft in seks, wat een enorme impact heeft op relatie, het zelfvertrouwen en de emotionele en mentale gezondheid.

Factoren
Conclusie? "De liefde bedrijven is afhankelijk van een reeks factoren, waaronder zelfvertrouwen en de sterkte van de relatie", zo besluit Debra Former van Hackensack University Medical Centre in New York, in het artikel gepubliceerd in het British journal of Urology.

Sexy at 40
Het is niet het eerste onderzoek dit jaar dat aantoont dat het seksleven bij vrouwen in de veertig floreert. Ze zouden zich sexier voelen, en kopen zelfs steeds vaker pikante lingerie. Daartoe werden ze geïnspireerd door sekspoes Samantha uit Sex and the city.

� Reageer (0)
28-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op zes maakt ruzie over huwelijksplannen

Eén op zes maakt ruzie over huwelijksplannen


http://img137.imageshack.us/img137/4518/huwelijksplannen.jpg


60 procent van de koppels die op het punt staan te trouwen, heeft ruzie gemaakt met ouders of vrienden over de trouwplannen. De pogingen om iedereen gelukkig te houden, veroorzaken ook spanningen binnen het koppel. 38 procent maakt ruzie over de familie, een op zes krijgt het aan de stok over de plannen in het algemeen.

Vooral de gastenlijst (een op drie) en het budget (een kwart) veroorzaken pittige discussies. 23 procent van de aanstaande bruiden krijgt het zelfs aan de stok met haar eigen moeder, zo bleek uit de studie van de hotelketen Mercure.

Slapeloosheid
Eén op vijf heeft naar aanloop van de grote dag slapeloze nachten, 11 procent krijgt gezondheidsproblemen.

"Het lijkt erop dat mensen hun eigen dromen uit het oog verliezen in een poging om iedereen tevreden te houden", aldus de woordvoerster van Mercure.

Uren voorbereiding
"De meeste mensen snappen niet dat een huwelijk plannen 250 tot 700 uren kost", aldus huwelijkscoördinator Siobhan Craven-Robins.

Pittig detail: Craven-Robins houdt zich alleen maar bezig met sterrenhuwelijken, die veel omvangrijker, duurder en gedetailleerder zijn dan het gemiddelde huwelijk. Dat gewone huwelijken evenveel voorbereiding vergen, lijkt ons niet.

� Reageer (0)
27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van de after-vakantiedip? Zo pak je het aan!

Last van de after-vakantiedip? Zo pak je het aan!


http://img291.imageshack.us/img291/6062/aftervakantiedip.jpg


Voor je op vakantie vertrekt, denk je dat enkele dagen of weken zalig nietsdoen precies is wat je nodig hebt om de batterijen op te laden en er weer in te vliegen. Maar als je terugkomt van vakantie, merk je dat je nog minder zin hebt om te gaan werken en dat je niet uitgerust bent. Klinkt bekend? Dan lijd jij aan de 'after-vakantiedip', zo zegt Ze.nl.

Vakantie dient voor velen als ontsnapping: ontsnapping aan de sleur, ontsnapping aan de stress, aan het werk, aan de druk, aan de verplichtingen. Alles moet en alles mag op vakantie.

Maar als je terugkeert, kan thuis zo vertrouwd aanvoelen dat het lijkt dat je nooit bent weggeweest. Het (verwachte) effect van de vakantie blijft uit. Het gevoel dat je weer van alles moet, kan de werklust en energieboost serieus verknallen.

Want kan je daar aan doen?

-    Herinneringen ophalen
Om het gevoel van de reis langer vast te houden, kan je herinneringen ophalen. Hou een foto-avond voor vrienden, maak online fotoboeken die je een week later in een donker moment kunt doorbladeren of kies enkele foto's om in te lijsten of te vergroten. Echte knutseltalenten kunnen de foto's laten afdrukken en zelf een fotoalbum samen stellen, inclusief tickets, folders, kaartjes en anekdotes.

-    Ga sporten
Snel na je vakantie terug beginnen met sporten, heeft een boel voordelen: je verwerkt je emoties beter, werkt er de vakantiekilo's af en je voelt je beter in je vel.

- Bijkletsen

Afspreken met vriendinnen, je moeder en/of je zus en urenlang praten over alles wat er gebeurde terwijl je op vakantie was, is ook erg effectief tegen een dip. Samen lachen en praten geeft je namelijk het gevoel dat je ergens bijhoort, wat het welzijn verhoogt.

-    Doel
Tijdens de vakantie maak je vaak al plannen voor na de vakantie. Je wil een man vinden, x aantal kilo vermageren of een hobby ontdekken. Hou het niet bij plannen, maar maak ze waar. Ook dit heeft een dubbel positief effect: je pakt een probleem aan, waardoor je jezelf niet slecht kunt voelen omdat je er wéér niets aan doet, én je verwezenlijkt iets, of je probeert het tenminste.

- Eten

Probeer enkele plaatselijke variëteiten op tafel te toveren, in de hoop het vakantiegevoel terug te kunnen oproepen. Spijtig genoeg smaakt alles anders thuis, maar het is het idee dat telt.

- Kies voor jezelf
Ideaal om het 'moeten'-gevoel tegen te gaan: kies radicaal voor jezelf, op één vaste dag in de week of op het moment het zwaar tegenzit. Doe alleen wat jij wil, en vergeet de rest. Heb je kinderen, geef ze dan aan je man of breng ze naar je ouders. Duik in bad, lees een boek, eet chocolade-ijs als avondeten of volg die zumbales. Het belangrijkste is dat je voor een keer doet wat je wil, in plaats van wat je moet.

-    (Geen) dagje rust
Dit verschilt van persoon tot persoon. Sommigen gaan nog op de dag van de terugkeer terug aan het werk - en dan heb je eigenlijk geen tijd voor een vakantiedip. Anderen hebben net enkele dagen extra nodig om langzaam maar zeker weer op gang te komen. Ken jezelf, en kies wat bij je past.

-    Plan een volgende vakantie
Ga je vakantiedip tegen door je volgende vakantie te plannen. Kies bestemmingen, het soort vakantie, de periode... en dan heb je weer iets om naar uit te kijken. Het maakt niet uit of het een weekendje Center Parcs is, dan wel een trektocht door China. Iets hebben om naar uit te kijken, drijft je voorwaarts.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste vrouw van Engeland vreet zich dood in ziekenhuis

Dikste vrouw van Engeland vreet zich dood in ziekenhuis


http://img408.imageshack.us/img408/7774/dikstevrouw.jpg
foto mail online


De dikste vrouw van Engeland is overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Sharon Mevsimler (40), goed voor 285 kilogram droog aan de haak, werd twee maanden geleden met zware gezondheidsklachten opgenomen in het Broomfield Hospital van Chelmsford. De moeder van vier werd er op een streng dieet gezet, maar dat mocht niet baten. Ze smeekte haar familieleden om junkfood mee te brengen tijdens elk bezoekje. Op elk moment van de dag zat ze dus stiekem te schransen. Tot ze doodviel.

Junkfood
Een hartaanval is haar finaal fataal geworden. "Ze heeft zich letterlijk doodgeschrokt", klinkt het in de Engelse krant Daily Mail. "Ze kon niet weerstaan aan het eten. Triest, zeker omdat ze door haar familie in de steek is gelaten." Sharons echtgenoot, Bulent, blijft nu alleen achter met de vier kinderen. De man had zijn job als chef-kok opgezegd om zijn vrouw dagelijks met de beste zorgen bij te staan. Pittig detail: toen het lichaam van Sharon naar het mortuarium werd gebracht, stortte tot overmaat van ramp de brancard in.

Golf aan overlijdens
Sharon Mevsimler is al de derde dode op enkele maanden tijd in de 'dikste' middens van het Verenigd Koninkrijk. Eerder stierf de dikste man van Engeland (Paul Mason), die na een streng dieet nog 'amper' 317 kilogram woog, aan een hartinfarct. Diens opvolger, David Hone, legde begin juli het loodje. Op zijn teller stond 387 kilogram. (br.hln)

� Reageer (0)
24-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prille ouders missen 6 maanden slaap in 2 jaar

Prille ouders missen 6 maanden slaap in 2 jaarEen baby knaagt aan je nachtrust. Onderzoek toont aan dat ouders maar liefst zes maanden slaap missen in de eerste twee levensjaren van hun spruit.


De meeste volwassenen hebben minstens vijf uren ononderbroken slaap nodig om 24 uren lang goed te functioneren. Maar uit een Britse rondvraag blijkt dat de meeste kersverse ouders minder dan vier uur ongestoord kunnen dutten. Slaaptekort, slecht humeur, depressie, ruzie en zelfs scheiding kunnen nare gevolgen zijn.


Volgens het onderzoek, uitgevoerd door Silentnight beds, slaapt 64 procent iets langer dan 3,5 uur onafgebroken met een ukje van minder dan twee jaar in huis. Echte pechvogels, volgens de rondvraag zo'n 12 procent, slapen minder dan 2, 5 uur ongestoord. Gedurende twee jaar is dat voor de meerderheid van de mama's en papa's, zes maanden slaapgebrek.
� Reageer (0)
22-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heisa rond erectiepil voor comazuipers

Heisa rond erectiepil voor comazuipers


http://img208.imageshack.us/img208/2598/erectiepilvoorcomazuipe.jpg


In Nederland is heisa ontstaan omtrent de lancering van een erectiepil speciaal voor feestende jongeren. De pil claimt ervoor te zorgen dat jongeren die onder invloed van alcohol of drugs zijn alsnog seks kunnen hebben. Artsen noemen het boerenbedrog.


Bovendien heeft het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA in november 2009 in de States het middel al eens van de markt gehaald omdat er wel degelijk sildenafil (de werkzame stof in viagra) bleek in te zitten. De makers claimen nochtans dat het een kruidenpil is.

Op de Rock Hard-site staan foto's van dansende jongeren met zonnebril op en de boodschap dat de pil in combinatie met alcohol veilig te gebruiken is. Wie nog twijfelt aan de doelgroep: 'Primeur: Party erectiepil voor jongeren' luidt de kop van het persbericht waarmee het product de Nederlandse markt is gelanceerd volgens De Telegraaf.

De Nederlandse seksuoloog en expert in erectieproblemen Peter Leusink analyseerde de ingrediënten van de pil en kwam tot de conclusie dat ze niet werkt.
� Reageer (0)
21-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gezondheidsregels waar experten bij zweren

De gezondheidsregels waar experten bij zweren


http://img80.imageshack.us/img80/6773/gezondheidsregels.jpg


De basisregels van een gezond leven worden tot in den treure herhaald: vijf porties fruit en groenten per dag, minstens anderhalve liter water, stoppen met roken, een half uur per dag bewegen, voldoende en regelmatig slapen enzovoort. Maar welke regels volgens gezondheidsexperten nog? Vaak blijkt dat ze nog enkele extra regels volgen, en met recht en reden..

1)    Nooit eten na 8 uur 's avonds
"Een etentje is een uitzondering, maar over het algemeen raad ik eten na 20h af", aldus Matthew Banks, darmdeskundige. "Idealiter eet je voor het laatste vier uur voor je gaat slapen".

De reden? Laat eten verhoogt de kans op zuuroprispingen aanzienlijk, omdat er meer zuren geproduceerd worden na een maaltijd. Als  je kort daarna gaat liggen, heeft het zuur meer kans om naar boven te komen. Op lange termijn kan het leiden tot chronische reflux, een soort kanker.

2)    Draag geen bifocale glazen
"Zware nekpijn, dat zie ik bij patiënten die bifocale glazen dragen. Die ontstaat doordat ze te hard hun best doen om door de onderkant van de glazen te kijken", verdedigt Susan Julians, fysiotherapeute, haar stelling.

"Het is vooral een probleem bij wie werkt aan een computer, en moet switchen naar iets dat ze 'gewoon' moeten lezen. Voor mij is het het niet waard, wissel gewoon van bril."

3)    Slaap op een spijkerbed
Een kwartiertje per dag op een shaki mat, een lang kussen met 4.000 spijkers, volstaat. "De eerste keer is niet erg comfortabel", geeft Nerina Ramlakhan, slaaptherapeute, toe. "Het is alsof je duizenden kleine bijensteken terzelfdertijd krijgt. Maar na een halve minuut begin je te relaxen en doet het geen pijn meer. Wellicht omdat het dezelfde punten raakt als acupunctuur. Ik slaap er in elk geval beter door."

4)    Vaccin tegen rabiës
"Als je veel reist met jonge kinderen, is een vaccin tegen rabiës onmisbaar. Mensen denken er vaak niet aan voor jonge kinderen, omdat het drie injecties zijn en niet echt goedkoop. Maar voor mij is het het wel waard: rabiës is een verschrikkelijke ziekte, vaak met de dood tot gevolg. Dat risico wil je toch niet nemen?", aldus Angela Obasi van de Liverpool School for Tropical Medicine.

5)    Hoge hakken dragen
"Knobbels ontstaan niet door hoge hakken, maar zijn grotendeels erfelijk. Dus moedig ik mijn vrouw zelfs aan om stiletto's te dragen: ze ziet er goed uit, en en ze gaan de knobbels echt niet erger maken. Wat ik wel aanraad, zijn regelmatige stretches van de achillespees en de kuitspieren. Veel voetproblemen zijn te wijten aan een te strakke achillespees, en ze kunnen platvoeten zelfs platter maken", zegt chirurg Ioan Tudur Jones.

Sta op de trap, je ene been één trede hoger dan het andere. De voet die het laagst staat, laat je over de trede zakken. Dagelijks een paar keer herhalen!"

7)    Neem een vitamine D-pil
"De zon is verwoestend, dus elke dag breng ik een dagcrème aan met factor 15 en UVB-bescherming. Tegelijkertijd weet ik dat de zon onze grootste bron voor vitamine D is, en dat een tekort kan leiden tot zwakke botten, multiple sclerose, hartziekten en kankers. Daarom neem ik elke dag een vitamine D-supplement, zeker in de winter, om ervoor te zorgen dat ik dat risico niet loop", zegt Nick Lowe, dermatoloog.  Voldoende calcium eten en per dag (maximaal!!!) een kwartiertje onbeschermd in de zon kunnen ook wonderen doen.

7)    Nooit een stofzuiger gebruiken
"Stofzuigers zijn slecht voor de rug. Ons lichaam is niet gemaakt om half rechtop te staan, laat staan voor lange tijd, en het is te gemakkelijk om een ruggenwervel te delokaliseren. Als je al een zwakke rug hebt, kan het tot chronische pijnen lijden. Wij vegen, dan ben je veel mobieler en is er minder kans op een verwonding. Als je echt geen keuze hebt, kies dan een lichte stofzuiger en vermijd lange, reikende bewegingen", luidt het advies van osteopaat Simone Ross.

8)    Ga in op elke uitnodiging
"Ik aanvaard elke uitnodiging die ik krijg, gewoon omdat het psychologische effect van verschillende soorten mensen met verschillende soorten levens te leren kennen erg positief is. Een uitgebreid sociaal leven gaat ook depressies tegen, het voorkomt dat je te lang blijft piekeren en je lacht meer als je in groep bent, en dat laat endorfines vrij. De volgende keer dat je een uitnodiging krijgt van iets waar je geen zin in hebt, aanvaard dan toch en bekijk het als iets dat je gelukkiger kan maken", raad psychologe Graham Jones aan.

9)    Hou je aan de minimumdosis
"Ik hou me altijd aan de absolute minimumdosis van een medicijn. Ze hebben allemaal een effect op de hersenen, en ik zou geen cognitief effect willen ervaren. Het is het beste wat je kan doen, wil je zo goed mogelijk functioneren. Bovendien wil een grotere dosis niet zeggen dat het ook een groter effect heeft", zegt apotheker Sid Dajani.

10)    Maak je geen zorgen over pijn
"Zelf heb ik al last van lage rugpijn sinds in 16 ben. Het is ongemakkelijk ja, maar ik neem geen pillen, en ik verdraag het zonder er veel over na te denken. Mensen kunnen meer pijn verdragen dan ze denken, en door te stoppen met er over na te denken, wordt dat gemakkelijker. Pijnvrij leven is een illusie, leer er mee leven", aldus chirurg John Rowles.

11)    Verkies wijn boven sterke drank
"Sterke drank is schadelijker dan wijn, omdat het alcoholgehalte hoger en zuiverder is. Een glas wijn ja, sterke drank: nooit", aldus tandarts Mark Hughes.

12)    Elke dag andere schoenen
Het lijkt als een goede reden om lekker te gaan shoppen want volgens Trevor Prior (podoloog) is het beter om elke dag andere schoenen te dragen. "Schoenen hebben meer tijd nodig om te drogen dan één nacht. Respecteer je dat niet, dan heb je meer kans op schimmelinfecties, die het erg goed doen in warme en vochtige omgevingen."

13)    Vermijd fruitsap
"Het lijkt de gezonde optie, maar ik weet wat het veroorzaakt. Er zitten te veel suikers en calorieën in, dus ze doen je bijkomen. Citrussappen zijn ook vrij zuur, en kunnen bijdragen tot geïrriteerd darmensyndroom, migraine, huidproblemen en tandbederf. Doordat veel fruitsappen worden ingevroren, raken ook de anti-oxidanten ervan verloren. Daar krijg je dus ook niet veel van binnen. Eet gewoon fruit en groenten, en drink water", aldus voedingsdeskundige Emma Wells.

14)    Leer leven met die kale plek.
"Hoeveel je ook van haar weet, je kan niet voorkomen dat het uitvalt. Het enige wat je kan doen om kaalheid tegen te gaan, is een haartransplantatie", zegt Barry Stevens.

15)    Laat gereedschap links liggen
Elektrisch gereedschap in het bijzonder, want ze maken veel lawaai en kunnen je gehoor permanent beschadigen. Oordoppen kunnen die schade tegengaan", adviseert audioloog Paul Darroch.

� Reageer (0)
20-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe gel beschermt vrouwen tegen hiv

Nieuwe gel beschermt vrouwen tegen hiv


http://img17.imageshack.us/img17/9364/hivt.jpgEen nieuwe studie over een vaginale gel tegen aids is positief onthaald bij de Wereldgezondheidsorganisatie. Binnenkort kunnen vrouwen dankzij de gel zichzelf beschermen tegen de ziekte. Het onderzoek wordt nu voorgesteld op de aidsconferentie in Wenen.

"De gel, die het aidsmedicijn Tenofovir bevat, zal enkel volledig kunnen werken in combinatie met andere preventieve middelen zoals condooms", stelt Gottfried Hirnschall, directeur hiv/aids bij de WHO in Wenen. "Voor het eerst hebben we iets dat vrouwen de mogelijkheid geeft om zelf de touwtjes in handen te nemen", stelt hij.


Besmettingsrisico
Een test bij ongeveer negenhonderd vrouwen in Zuid-Afrika toonde aan dat het gebruik van de nieuwe gel het risico op besmetting met gemiddeld 39 procent naar beneden haalt. Vrouwen die de gel gebruikten bij tachtig procent van de keren dat ze seks hadden, deden het besmettingsrisico met 54 procent afnemen.
 
"Deze nieuwe technologie heeft het potentieel om de loop van de hiv-epidemie te veranderen, in het bijzonder in het zuiden van Afrika waar jonge vrouwen gebukt gaan onder deze verwoestende ziekte", stelt Quarraisha Abdool Karim, co-auteur van de studie.


Verder onderzoek
Pas over twee tot drie jaar wordt het product op de markt verwacht. Volgens Hirnschall zijn immers nog meer tests nodig.
� Reageer (0)
19-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: beroemd gezicht zet aan tot kopen

Bewezen: beroemd gezicht zet aan tot kopen


http://img844.imageshack.us/img844/3677/beroemdgezicht.jpg
Natalia bij haar DSM keuken.


Een beroemdheid met een positief imago werkt effectief om een product aan te prijzen. De hersenen blijken de prettige gevoelens die een bekend iemand oproept, onbewust te koppelen aan het aangeprezen product. Mensen zijn daardoor eerder geneigd het te kopen.

Na Jean-Marie Pfaff en zijn hemden, prijst Kim Gevaert de gezonde voeding van de McDonald's aan, Koen Wauters de Dela-verzekering, Tia Hellebaut de pizzahut of Natalia de DSM Keukens. Laten we ons door hen dan echt beïnvloeden?

Volgens hersenonderzoeker Mirre Stallen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam weten reclamemakers al langer dat het werkt, maar was nog niet geweten hoe dat komt. Volgens de onderzoekster spelen onbewuste processen in het brein daarbij een grote rol. "Het geheugen legt een positieve associatie tussen het bekende gezicht en het getoonde product,'' aldus Stallen.

Onbekend= onbemind
Stallen liet proefpersonen in een speciale scanner foto's zien van leuke beroemde vrouwen en van even mooie, maar onbekende dames. Naast de foto's waren soms beelden van schoenen te zien. De scanner toonde aan dat het hersengebied waar het geheugen zetelt, actief werd op het moment dat de proefpersoon een bekendheid en een schoen zag. Stallen: "Het positieve gevoel dat iemand bij een beroemdheid heeft, wordt dus overgebracht op het product.'' Het brein vertoonde geen activiteit, als dezelfde schoen naast een onbekende, maar wel mooie vrouw werd getoond.

Stallen deed haar onderzoek met uitsluitend vrouwelijke proefpersonen. Dat had volgens haar alles te maken met de keuze voor het tonen van schoenen naast beroemdheden. "Schoenen is een vrouwending.'' De onderzoekster verwacht echter dat bij mannen precies hetzelfde gebeurt, aangezien onbewuste hersenprocessen vrijwel nooit seksegebonden zijn.
� Reageer (0)
18-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondagDe afbeelding “http://img174.imageshack.us/img174/3976/adrianacv3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

.


� Reageer (0)
17-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweelingen worden steeds vroeger geboren

Tweelingen worden steeds vroeger geboren

Tweelingen in België en Nederland worden steeds vroeger geboren, maar hebben ook steeds betere overlevingskansen. Dat komt onder meer door betere controlemogelijkheden, waardoor risicozwangerschappen beter worden herkend.


Met keizersneden kunnen gynaecologen makkelijk ingrijpen. Kinderartsen zijn ook beter geworden in de opvang van te vroeg geboren kinderen, zo blijkt. De onderzoekers baseerden zich op gegevens van 6.000 Belgische en 15.000 Nederlandse levend geboren tweelingparen uit het Belgische Oost-Vlaamse Meerlingenregister (bijgehouden sinds 1964) en het Nederlandse Tweelingen Register (sinds 1987).

Tien dagen
Sinds 1964 blijkt de gemiddelde zwangerschapsduur van tweelingen tien dagen korter te zijn geworden. Dit en de vaststelling dat het gemiddeld geboortegewicht van tweelingen, die voor de 32ste week geboren zijn, afnam duidt erop dat vroeggeborenen steeds betere overlevingskansen hebben.


De onderzoekers wijzen er op dat te vroeg geboren kinderen ondanks de verbeterde overlevingskansen nog steeds minder kansen blijven hebben dan kinderen die 'op tijd' geboren worden. Bij tweelingzwangerschappen is de kans op vroeggeboorte duidelijk hoger dan bij eenlingzwangerschappen. "Daarom moeten we blijven stimuleren dat vrouwen op jongere leeftijd zwanger worden, want met het stijgen van de leeftijd neemt de kans op een tweeling toe. Bij vruchtbaarheidsbehandelingen moet blijven gestreefd worden naar eenlingzwangerschappen", aldus de onderzoekers.
� Reageer (0)
16-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste manier om af te vallen is crashdieet

Beste manier om af te vallen is crashdieet


http://img710.imageshack.us/img710/320/crashdieet.jpgDe beste manier om af te vallen is met een crashdieet, dat blijkt vandaag uit een controversiële studie over gewichtsverlies.

Snel vs geleidelijk
Uit een onderzoek van dietitiste Katrina Purcell blijkt dat 78 procent van degenen die een crashdieet volgen 15 procent van hun totale gewicht in deze periode verloren. Terwijl slechts 48 procent van de mensen met een geleidelijk dieetplan dit doel behaalden. Vier mensen uit deze laatste groep gaven hun dieet op voor het einde van het experiment, in vergelijking met slechts een persoon uit de groep van het crashdieet.

Niet alleen
De resultaten van dit onderzoek zijn heel verrassend en gaan tegen de veronderstelling in dat traag beter is wat gewichtsverlies betreft. Volgens Purcell is de verklaring hiervoor psychologisch: degenen die na een week al goede resultaten behalen blijven beter gemotiveerd. Ze waarschuwt echter wel voor het gevaar van een crashdieet: "Je doet dit beter niet alleen, je kan best de hulp inroepen van een diëtist."

Wat je verliest
Experte Melanie McGrice zegt dat hoe zwaarder je bent, hoe makkelijker is om snel gewicht te verliezen. "Het belangrijkste bij afvallen is wat je verliest, met een crashdieet is de kans groot dat je eerder spieren en water kwijt speelt dan vetcellen. Daarom is het belangrijk dat je genoeg voedingsstoffen opneemt bij het diëten."

Purcell gaat haar proefpersonen nu drie jaar volgen om te kijken wie van de twee groepen het best zijn streefgewicht kan behouden, aangezien velen beweren dat bij een crashdieet je sneller terug verdikt.
� Reageer (0)
14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van vrouwen houdt kleding aan tijdens seks

Helft van vrouwen houdt kleding aan tijdens seks


http://a.imageshack.us/img291/850/vrouwen.jpg48 procent van de Britse vrouwen houdt het liefst wat kledij aan wanneer ze met haar partner vrijt. Het meest populaire kledingstuk om in bed te dragen is de beha, 60 procent verkiest een negligé boven naakt zijn. 


De Britse enquête toonde ook aan dat 40 procent van de vrouwen die kleding draagt tijdens seks dan hoge hakken draagt, 36 procent een jurk en 31 procent een slipje (hoe deze vrouwen dat praktisch oplossen is niet duidelijk). De helft van degenen die kledij dragen doen dit om hun zelfvertrouwen een boost te geven, het geeft hen een sexy gevoel, ook vinden dames dat hun borsten er beter uitzien in een beha. 43 procent van hen doet dit om hun lichaam te bedekken.


Verder is 87 procent van de vrouwen zo verlegen in bed dat ze verkiezen in het donker te vrijen, 63 procent van de mannen daarentegen heeft liever het licht aan. Want hoe lichter, hoe beter ze alles kunnen zien. "Dit onderzoek toont aan hoe groot de invloed van kledij is op het zelfbeeld van vrouwen", aldus onderzoeker Andy Barr van  MyCelebrityFashion.co.uk. "Maar vrouwen moeten beseffen dat mannen niet geven om hun buikje of cellulitis, want zij vrijen het liefst met de lichten aan."
� Reageer (0)
12-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Nederlanders kan niet op reis zonder drop en hagelslag

Helft Nederlanders kan niet op reis zonder drop en hagelslag


http://img514.imageshack.us/img514/2471/dropy.jpg


Drop, ontbijtkoek, aardappelen en hagelslag: Nederlanders pakken het massaal mee op vakantie. Niet om geld uit te sparen, maar wel omdat ze de voeding niet kunnen missen, zo bleek uit een bevraging van 500 Nederlanders. Opvallend: zowel wie reist met de auto als wie reist met het vliegtuig neemt voeding mee.

De meerderheid van de vakantiegangers komt bij op vakantie (60 procent), terwijl 45 procent toch zegt zijn best te doen gezond te eten. Wie zich laat gaan op vakantie, komt meer bij dan wie op zijn eten blijft letten (80 procent).
� Reageer (0)
09-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eens breekt weer de tijd
De afbeelding
“http://img329.imageshack.us/img329/2498/12pk8.jpg” kan niet worden
weergegeven, omdat hij fouten bevat.


In mijn hoofd het aloude lied
van vervlogen tijden
die melodie stopt aldoor niet
gedachten kan ik niet vermijden.

Het oude zeer wordt nu vervangen
en nieuwe wonden breken
er gloort een onbewust verlangen
naar lang vervlogen tijden

Ik zit gevangen in die tijd
de maalstroom sleurt
ik moet nu mijn emotie kwijt
die alle dagen kleurt.

Je kunt niet sneller gaan
je moet er dwars doorheen
een lach, vaker nog een traan
en op je hart een zware steen.

De toekomst straalt onzekerheid
hij komt van dag tot dag
maar eens breekt weer de tijd
waarop ik voluit lach!
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een lepeltje suiker stress vermindert

Hoe een lepeltje suiker stress vermindert


http://img818.imageshack.us/img818/2527/lepeltjesuiker.jpg


Een lepeltje suiker in een kop thee of koffie of een gesuikerde drank, vermindert stress en agressie en voorkomt eindeloze discussies. Dat zeggen Australische psychologen na een experiment met limonade.

De proefpersonen werd gevraagd limonade te drinken, waarvan een deel met echte suiker en een deel met artificiële suikers. Daarna werd hen gevraagd een reeks stresserende taken uit te voeren, gecombineerd met het schrijven van een speech. Na de speech, werden sommigen geprovoceerd met de commentaren dat het saai en teleurstellend was. Wie gesuikerde limonade had gedronken, weerstond vaker aan de verleiding."


De suikers werken namelijk in op de hersenen en geven het de energie die het nodig heeft om impulsen onder controle te houden en ons tegen te houden als we op ontploffen staan van de stress. Extra suikers zorgen voor de extra energie die nodig is om uitgelokte impulsen tegen te houden.


"Een gesuikerd drankje drinken vlak voor je de files trotseert of een moeilijk gesprek met je baas aangaat, vermindert de  kans op agressieve uithalen", aldus de onderzoekers.


Eén pittig detail: wie een gesuikerd drankje dronk en niét geprovoceerd werd, was daarna wel agressiever. Alsof de energie die in een andere situatie naar de hersenen zou gaan, geen uitweg vond en net spanning opbouwt. Met andere woorden: suikers helpen je in stresserende situaties, niet in kalme.
� Reageer (0)
07-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie verdubbelt het risico op dementie

"Depressie verdubbelt het risico op dementie"


http://img651.imageshack.us/img651/5161/depressiedementie.jpg


Aan een depressie lijden kan het risico op dementie later in het leven bijna verdubbelen. Dat zegt de Britse BBC, die zich baseert op recent onderzoek.

Specialisten stelden al langer vast dat beide aandoeningen vaak samen voorkomen, maar tot op heden was er geen verband vastgesteld. Twee studies in vakblad 'Neurology' lijken er nu op te wijzen dat depressies hebben wel degelijk vaker tot dementie leidt, maar over het 'waarom' tast men nog in het duister.

"We tonen een verband aan, geen oorzaak", klinkt het. Aangenomen wordt dat factoren zoals voeding en de tijd die iemand aan sociale contacten besteedt ook een rol spelen in het al dan niet ontwikkelen van dementie.

Ontsteking hersenweefsel
Dr. Jane Saczynski van de Universiteit van Massachusetts, die een van beide onderzoeken leidde, zegt: "We weten niet of een depressie de oorzaak is van dementie, maar er zijn wel een aantal manieren waarop ze het risico kan vergroten. Zo kan de ontsteking van het hersenweefsel, die voorkomt bij depressies, bijdragen tot dementie. Ook een aantal eiwitten in de hersenen die toenemen als iemand depressief is, spelen mogelijk een rol."

De andere studie, die 1.239 Amerikanen volgde, stelde vast dat het aantal depressies rechtstreeks verband houdt met dementie. Iemand met twee of meer depressies loopt bijna dubbel zoveel kans op dementie.

Ziektebeelden verward
"Een biologisch verband zien we nog niet, maar door de gelijkaardige symptomen is het mogelijk dat beide ziektebeelden verward worden bij de diagnose", meent Rebecca Wood van de Alzheimer's Research Trust. "Deze studies tonen aan dat er diepgaande connecties tussen beiden zijn. Verder onderzoek is absoluut aangewezen." (br.hln)
� Reageer (0)
06-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigers vergeten het condoom

Vijftigers vergeten het condoom


http://img251.imageshack.us/img251/3851/vijftigers.jpg

Vijftigers vergeten vaak veilig te vrijen. Door weinig of geen condoom te gebruiken, stijgt het aantal soa-besmettingen gevoelig.


Volgens Nederlandse cijfers ligt het aantal gonorroebesmettingen bij twintigers op 0,7 procent. Bij vijftigers stijgt dat aantal tot 2,3 procent. Ook het aantal chlamydia-infecties is bij de oudere leeftijdsgroep gestegen met 40 procent.

Viagra
De reden ligt bij het beperkt gebruik van de condoom. Vaak willen zij niet weten van het condoom. Deze cijfers zijn verontrustend, temeer omdat de Viagra-pilletjes wel de deur uitvliegen. 

Voorlichting
Ouderen houden er een actief seksleven op na, maar denken dat ze geen soa's kunnen oplopen omdat ze nog stammen van voor de aids periode. Vaak denken ze dat condooms enkel beschermen tegen zwangerschap en dat is na de menopauze niet meer aan de orde. Voorlichtingscampagnes richten zich bovendien veelal op jongeren.

Immuunsysteem
De besmettingsgraad is bij ouderen nochtans groter omdat hun immuunsysteem zwakker is. Zo neemt ook de omvang van de vagina na de menopauze af waardoor het slijmvlies kwetsbaarder wordt voor scheurtjes. Gevolg is dat virussen zo makkelijker hun weg vinden.

� Reageer (0)
05-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Duitsers houden vijfde meest gezochte nazi uit gevangenisDe vijfde meest gezochte nazi leeft veilig in Duitsland, hoewel Groot-Brittannië en Nederland hem zoeken voor oorlogsmisdaden. De Duitsers lijken hem een hand boven het hoofd te houden.

Klaas Faber is nu 88 jaar en werkte als vrijwilliger voor de SS van Adolf Hitler. In 1947 werd hij ter dood veroordeeld voor zijn misdaden, maar Faber kan niet vervolgd worden nadat hij in 1952 uit een gevangenis in Nederland ontsnapte en naar Duitsland vluchtte. Groot-Brittannië en andere landen hebben sindsdien om zijn uitlevering gevraagd, maar dat hebben de Duitsers volgens The Sun altijd afgewezen.

Gestapo
De Britse tabloid vond de gezochte Duitser in Ingolstadt. Daar woont hij met zijn vrouw Jacoba, met wie hij drie kinderen heeft. Eigenlijk is Faber in Nederland geboren, maar Hitler schonk hem de Duitse nationaliteit. Daardoor geniet hij nu nog steeds bescherming als Duits burger.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Faber actief bij de Gestapo. Hij moest mensen in het concentratiekamp Westerbork ter dood brengen. Ook Anne Frank zat in dat kamp. Faber zou zeker 22 mensen om het leven hebben gebracht. Voor die moorden werd hij veroordeeld, maar hij zou ook op eigen houtje massaal mensen neergeschoten hebben. Het werkelijke dodental ligt dus mogelijk veel hoger.

De Duitse overheid bevestigt dat ze Faber niet kunnen vervolgen. "Klaas Faber is een Duits burger en kan hiervoor niet worden uitgeleverd."
� Reageer (0)
04-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen kreetjes laten in bed

Waarom vrouwen kreetjes laten in bed


http://img337.imageshack.us/img337/2660/complimenten2.jpg


De reden waarom vrouwen kreetjes slaken tijdens het heetst van de strijd? Om mannen te manipuleren, zo blijkt uit onderzoek, gepubliceerd in the Archives of Sexual Behavior.


Twee Amerikaanse onderzoekers Gayle Brewer en Colin Hendrie, ondervroegen 71 vrouwen naar hun geluidsgedrag in bed. Daaruit blijkt dat het ene kreetje het andere niet is. Volgens de resultaten zijn er soorten, bestaande uit 'stilte', 'kreunen/grommen', 'schreeuwen/gillen', 'woordjes als ja of zijn naam' en instructies als 'meer'.


Ongeacht welke geluiden te horen zijn, de reden waarom ze het doet, heeft met beïnvloedingsdrang te maken. Niet zozeer de seksuele opwinding wordt geuit, dan wel worden mannen aangezet om voort te maken. Zo wordt het mannelijk gedrag gemanipuleerd ten voordele van de vrouw.


De vrouwelijke bedoeling is om de ejaculatie te versnellen. Redenen heeft ze voldoende, gaande van verveling, vermoeidheid, ongemak of tijdsgebrek.


Meer nog, is een vrouw echt opgewonden, zal ze naar verluidt minder lawaai maken. De onderzoekers geven het voorbeeld van orale seks wanneer een orgasme waarschijnlijker is. Haar opwinding krijg je dan zelden of niet te horen.
� Reageer (0)
03-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Audrey Hepburn blijft mooiste vrouw

Audrey Hepburn blijft mooiste vrouwAudrey Hepburn is verkozen tot mooiste vrouw van de eeuw. Cheryl Cole eindigt tweede en Marilyn Monroe derde, zo blijkt uit een poll van de Amerikaanse televisiezender QVC.Haar 'little black dress' werd al verkozen tot mooiste
outfit ooit.
Haar 'little black dress' werd al verkozen tot mooiste outfit ooit.Audrey Hepburn verslaat de huidige, moderne actrices als Scarlett Johansson en Angelina Jolie. Vooral haar tijdloze stijl geeft de doorslag. Eerder dit jaar werd ook al haar 'little black dress' , gedragen in de film 'Breakfast at Tiffany's', gekozen tot meest vrouwelijke outfit aller tijden.
� Reageer (0)
02-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht procent van sterfgevallen bij minderjarigen kreeg middel toegediend

Acht procent van sterfgevallen bij minderjarigen kreeg middel toegediendIn acht procent van alle overlijdens van minderjarigen in Vlaanderen werd een middel toegediend om het leven van het kind te beëindigen. Dat gebeurde echter nooit op verzoek van het kind zelf, waardoor er officieel niet over euthanasie kan worden gesproken. Dat blijkt uit een studie van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent.


De onderzoekers van het Bioethics Institute van de UGent en de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde van de VUB ondervroegen over een periode van anderhalf jaar alle artsen die in Vlaanderen met het overlijden van een minderjarige geconfronteerd werden. In 36 procent van alle sterfgevallen bleek dat één of meerdere beslissingen werden genomen die het levenseinde kunnen bespoedigen, zoals het stopzetten van behandelingen of het opdrijven van pijnmedicatie.
 

Opvallend was dat er in acht procent van alle sterfgevallen een middel werd toegediend met het uitdrukkelijke doel het leven van het kind te beëindigen. Dat is dubbel zoveel als bij volwassenen. Meestal gebeurde dat heel kort voor het verwachte overlijden en bij patiënten zonder enig uitzicht op verbetering.
 

In driekwart van de gevallen verzochten de ouders om de levensbeëindiging. Opvallend was dat er in geen enkel geval een uitdrukkelijk verzoek van de minderjarige patiënt zelf aan voorafging. Dat betekent dus dat men officieel niet kan spreken over euthanasie omdat er volgens de Belgische euthanasiewet pas sprake kan zijn van euthanasie als levensbeëindiging gebeurt op uitdrukkelijk verzoek van de patiënt. De studie werd recentelijk gepubliceerd in vaktijdschrift 'Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine'. (br.hln)
� Reageer (0)
01-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander (16) is sensatie als Mozart op piano in VS

Nederlander (16) is sensatie als Mozart op piano in VS

Klik op de foto om hem te beluisteren

Een 16-jarige Nederlander is de sensatie van 'America's Got Talent 2010'. Bij zijn auditie speelde hij als een echte virtuoos Mozart op de piano.

Simeon Mulder mag binnenkort optreden in Las Vegas. Hij overleefde de audities van de talentshow met overtuigend succes. En geef toe, dat is niet meer dan terecht als we horen hoe de jonge Mozart op zijn piano begint te tokkelen.

Mulder wil het liefst klassieke liedjes op een moderne manier brengen. Volgens zijn moeder was 'America's Got Talent' het eerste programma dat hij op de Amerikaanse televisie zag. Het was dan ook een droom om zelf op het podium te staan. Benieuwd of we de komende maanden nog meer zullen horen van deze Nederlandse Mozart. (br.hln)
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!