Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


26-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie gaat slechte adem tegen


Koffie gaat slechte adem tegen


http://img269.imageshack.us/img269/9353/koffie.jpg
 Een slechte adem is een nachtmerrie voor iedereen. De oplossing is nochtans simpel, zegt Israëlisch onderzoek: drink gewoon een kopje koffie. Koffiebonen bevatten immers stoffen die de bacteriën in je mond ervan weerhouden stoffen te verspreiden die je slechte adem veroorzaken. Muntjes gecombineerd met die koffiespecifieke stoffen zouden dus hét antwoord kunnen zijn voor mensen met een slechte adem.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteit van Tel Aviv, onder leiding van professor Mel Rosenberg. Eigenlijk dachten de onderzoekers dat koffie slechte adem veroorzaakte, en waren ze op zoek naar de stoffen die dat veroorzaakten. Maar dat bleek niet het geval in het labo: de buisjes waaraan zwarte koffie werd toegevoegd, hadden 90 procent minder uitstoot van gassen geproduceerd door bacteriën.

Hoe komt het dan dat regelmatige koffiedrinkers niet altijd lekker uit hun mond ruiken? Rosenberg wijst naar de toegevoegde melk of room. Zuivel doet de mond uitdrogen, wat de bacteriën vrij spel geeft. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeres en presentatrice Yasmine overledenZangeres en presentatrice Yasmine overleden


http://img151.imageshack.us/img151/1692/yasmine.jpg
Zangeres en presentatrice Yasmine is op 37-jarige leeftijd overleden. Ze maakte zelf een einde aan haar leven.

Yasmine, wiens echte naam Hilde Rens is, werd op 3 maart 1972 geboren in Kontich. Ze raakte in Vlaanderen bekend als zangeres en presentatrice.

In 1991 debuteerde Yasmine als zangeres met de cd 'Mooi zo'. Onlangs trok ze nog langs theaters en festivals met vertaalde liedjes van Leonard Cohen.
Omroepsterhttp://img257.imageshack.us/img257/9806/yasmine2.jpgHaar tv-carrière startte ze bij vtm. Ze presenteerde er onder meer 'Tien om te zien'. In 1998 stond ze als VJ mee aan de wieg van TMF Vlaanderen. Nadien ging Yasmine aan de slag bij de VRT, waar ze op één het showbizzprogramma 'De Rode Loper' presenteerde. Ze was ook omroepster.

Yasmine had een lesbische relatie met presentatrice Alexandra Potvin. In 2003 trouwde ze met Marianne Dupon, de winnares van tv-programma 'De Mol'. Op 9 maart 2007 werd hun dochter Ella-Louise geboren.
Gestrande relatie

Dit jaar ging het Yasmine niet voor de wind. Eind april 2009 raakte bekend dat aan haar huwelijk met Marianne Dupon op de klippen was gelopen. Story schreef deze week nog dat Yasmine mogelijk na haar huwelijk ook haar job zou verliezen. "De presentatrice is erg vermagerd, en was de laatste weken steeds minder present op het scherm", schreef het weekblad. (br.gazet van Antwerpen)

� Reageer (0)
25-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 tips om minder boos te zijn


4 tips om minder boos te zijn


http://img218.imageshack.us/img218/4360/boos.jpgIedereen is wel eens kwaad. Bij sommige mensen is dat een ontploffing van tijdelijke aard, bij andere broeit het tot een woede die alle energie wegvreet. Gezondheidsnet.be geeft enkele tips om met kwaadheid om te gaan, zodat het niet uit de hand loopt.

1) Humor is de beste saus
Niet gemakkelijk als de stoom uit je oren komt, maar lachen helpt je boosheid te controleren. Je gelaatsuitdrukking kan je op goede weg helpen. Uit onderzoek is immers gebleken dat deze een relatie heeft met hoe je je voelt. Wie een lach forceert, voelt zich na een tijdje blijer dan wie in zijn boosheid blijft volharden.

2) Loslaten
Als je je boosheid hebt duidelijk gemaakt aan de betrokken personen, is het belangrijk om deze los te laten en er geen aandacht meer aan te besteden. Deze 'fuck it'-houding vraagt enige oefening, maar helpt je uiteindelijk wel om niet in de boosheid te blijven hangen. Bijkomend voordeel: door afstand te nemen, zie je niet zelden een oplossing voor het probleem of kan je op een constructieve manier een gesprek voeren.

3) Blijven praten
Je terugtrekken in jezelf of frustraties opkroppen tot het tot een uitbarsting komt is verleidelijk, maar destructief. Op het moment van je uitbarsting, zijn alle gevoelens zo versterkt dat ze voor de tegenpartij buiten proportie lijken. In plaats van begrip en verandering, krijg je vooral tegenstand, wat je waarschijnlijk nog kwader maakt. Deze vicieuze cirkel vermijd je door ook (en eerst en vooral) te praten over de kleine dingen die je storen, op een rustige en beleefde toon.

4) Ontstress
Neem of maak tijd voor jezelf, om te ontspannen. Ga sporten, schrijf al je gevoelens neer of neem een yogales. Door tijd te nemen voor jezelf, kom je tot rust, waardoor je meer aankan.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kush'Kush' voorkomt borstenpijn bij het slapen


http://img155.imageshack.us/img155/3473/borsten.jpgGrote borsten zijn niet altijd een zegen, maar vaak ook een last. Niet zelden hebben vrouwen met grote borsten rugklachten, en ook slapen is niet altijd evident. Op de zij liggen is voor veel vrouwen zelfs onmogelijk, omdat de borsten opzij zakken, wat erg pijnlijk kan zijn. Voor hen heeft een Amerikaanse firma 'Kush' ontwikkeld.

Dit staafvormige kussentje kan tussen de borsten worden geplaatst, zodat deze bij het slapen op hun plaats blijven en geen pijn doen.

Rimpels
Kush is bedoeld voor vrouwen met een C-cup of hoger, maar ook voor vrouwen met borstimplantaten, zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven. Het zou zelfs helpen om rimpels in de decolleté te voorkomen.

7 kleuren
Kush is gemaakt uit PET, hetzelfde materiaal als de plastic flessen waar frisdrank in wordt verkocht, en bestaat in drie formaten: klein (voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen met borstimplantaten), medium (C-cup) of large (D-cup en groter). Het ding wordt verkocht in zeven kleuren en kost ongeveer 40 dollar (30 à 35 euro). Meer info vind je op de website.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry White
Barry White

Om All Around The World Lisa Stansfield and Barry White
te bekijken druk op de foto


.

 Barry White (Galveston, 12 september 1944 – Los Angeles, 4 juli 2003) was een Amerikaanse soul- en disco-zanger en -producer. Zowel solo als met het door hem gedirigeerde Love Unlimited Orchestra scoorde hij diverse hits.� Reageer (0)
24-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leopold II wilde Nederland binnenvallen


Leopold II wilde Nederland binnenvallen


http://img25.imageshack.us/img25/3717/leopoldii.jpg
 Leopold II rekende erop dat de rooms-katholieken in Nederland in opstand zouden komen als hij het land binnenviel 


Leopold II (1835-1909) wilde Nederland binnenvallen schrijft de christelijk geïnspireerde krant Nederlands Dagblad vandaag. De krant onderzocht documenten in het Koninklijk Huisarchief in Brussel. Die werden gevonden door de Vlaamse journalist en historicus Kris Clerckx. Bij de Belgische "revolutie" in 1830 had België zich van Nederland afgescheurd.

De tweede Belgische koning Leopold stuurde spionagemissies om de Nederlandse militaire kracht in kaart te brengen, stelde een aanvalsplan op en zette een topdiplomaat in om de goedkeuring van grootmacht Frankrijk te verwerven.

In paar dagen Amsterdam veroveren
Het Belgische leger moest Nederland bij verrassing nemen en liefst binnen een paar dagen Amsterdam veroveren, "zodat het nieuws van de aanval gelijktijdig komt met het nieuws van de overgave (door Nederland). Het Europese evenwicht blijft zo behouden", zo beschrijft Clerckx de aanvalsplannen in een nieuw boek over Leopold II.

Wat betreft de troepensterkte moest de verovering van Nederland geen probleem zijn, zo meldde een spionagemissie aan Leopold in 1854. Het Belgische leger telde 2.127 officieren, het Nederlandse slechts 1.397 - en dat waren volgens de spionnen nog vooral oude mannen.

Het budget van het Belgische Ministerie van Oorlog bedroeg ruim 34 miljoen goudfranken, het budget van Nederland slechts 29,6 miljoen. Bovendien ging van het Nederlandse budget meer dan 10 miljoen naar de marine, die bij een Belgische invasie volkomen nutteloos zou zijn.

"Fel verzet door Nederlandse vaderlandsliefde"
Kolonel Chauchet, de hoogste militair in de spionagemissie, constateerde echter dat de forten van de Hollandse Waterlinie goed onderhouden waren, en, misschien nog belangrijker, dat de vaderlandsliefde van de Nederlanders hen tot fel verzet zou bewegen. Leopold rekende er daarentegen op dat de rooms-katholieken in Nederland in opstand zouden komen als hij het land binnenviel.

Dat het plan uiteindelijk niet werd uitgevoerd, lijkt te danken aan de Franse keizer Napoleon III. Leopold vroeg zijn hoogste diplomaat in Frankrijk, de Prins van Chimay, de aanvalsplannen aan te kaarten bij de keizer. De verovering had alleen maar kans van slagen als Frankrijk niet zou ingrijpen. Chimay zag echter weinig in het plan. Na een direct overleg tussen Leopold en Napoleon besloot de koning der Belgen het plan in de ijskast te zetten.

De documenten in het Koninklijk Huisarchief geven de reden daarvoor niet, aldus de krant. "Wel leert de geschiedenis dat van het uitstel afstel kwam."

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zie duizende sterrenDe afbeelding “http://img76.imageshack.us/img76/1391/marypickfordzwoj7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


starend naar de lucht
zie ik duizende sterren
fonkelen aan de hemel
ze verlichten de aarde

samen vormen zij
een grote bron van licht
er gaat geen nacht voorbij
zonder dat zij schijnen

achter al die sterren
bevindt zich het oneindige
een afstand niet te tellen
doet mij niets lijken

toch weet ik,
dat al die prachtige sterren
terug zullen staren
wanneer ik naar ze kijk� Reageer (0)
23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasmachine van de toekomst werkt met 1 glas water


Wasmachine van de toekomst werkt met 1 glas water


http://img40.imageshack.us/img40/679/wasmachiene.jpgEén glas water: meer heb je niet nodig om in de toekomst je wasmachine te doen draaien. De nieuwe, eco-vriendelijke machine zou vanaf volgend jaar, verkocht worden.

De technologie, ontstaan aan de universiteit van Leeds, bespaart tot 90 procent aan water. Na meer dan dertig jaar zoeken, verbruikt deze machine maar 30 procent van de energie die een normale machine nodig heeft.

Korrels
De machine werkt op basis van plastic korrels die in de trommel worden gelegd. Samen met het wasgoed draaien ze mee en absorberen ze het vuil. Enkel een klein glas water is nodig om de vlekken te laten oplossen. Na gebruik, vallen de parels in een apart bakje en zijn ze klaar voor hergebruik, tot honderd keer lang.

Eco-vriendelijk
Xeros, het bedrijf dat de machine op de markt zal brengen, richt zich in eerste instantie op de commerciële wasserettes, hotels en droogkuiscentra. Een eerste deal is al gesloten met Green Earth Cleaning, een milieuvriendelijke wasserijketen uit Amerika. Nadien hopen ze ook de huishoudfabrikanten te overtuigen van de milieuvriendelijke machine. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerplaatsje voor 470.000 euro verkocht in Parijs


Parkeerplaatsje voor 470.000 euro verkocht in Parijs


http://img196.imageshack.us/img196/5126/parkeerplaats.jpg
(archieffoto)


Een anonieme auto-eigenaar, die het blijkbaar beu was om steeds naar een plaats te zoeken om zijn auto te parkeren, heeft een parkeerplaats in hartje Parijs ter waarde van 470.000 euro gekocht.

Aan Seine
De parkeerplaats is gelegen aan de oever van de Seine in het centrum van het zesde arrondissement. De plaats werd op 16 juni ter beschikking gesteld door de gemeente voor een startprijs van 200.000 euro. Het aantal bieders en de prijs voor de plaats liep al snel op.

Prijs van appartement
Volgens de krant La Tribune is de prijs die betaald werd het equivalent van een appartement met drie kamers in een goede buurt van Parijs. Over de identiteit van de koper is niets bekend. (br.hln)

� Reageer (0)
22-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leliesDe afbeelding “http://img175.imageshack.us/img175/4554/dech6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerderheid cafébazen zijn tegen algemeen rookverbod


"Meerderheid cafébazen zijn tegen algemeen rookverbod"


http://img195.imageshack.us/img195/1272/roken.jpgZelfstandigenorganisaties NSZ en Unizo pleiten er voor om roken te blijven toelaten in cafés die geen eten opdienen. Ze anticiperen op de vergadering van de Kamercommissie Volksgezondheid dinsdag, waar een wetsvoorstel wordt besproken op een algemeen rookverbod in alle horecazaken.

Meerderheid cafébazen tegen verbod
Zowel Unizo als NSZ lieten een onderzoek uitvoeren waaruit bleek dat de meerderheid van de café-uitbaters niet wil weten van zo'n rookverbod. Beide organisaties pleiten er daarom voor om roken te blijven toelaten in cafés die geen eten opdienen. "Daarmee heeft de uitbater de keuze", zegt NSZ in een persbericht. "Wil hij dat zijn klanten een sigaret kunnen roken in zijn café, dan mag hij geen maaltijden aanbieden."

Duidelijkheid
Voor Unizo heeft dat het voordeel van de duidelijkheid. De ondernemersorganisatie erkent dat de huidige wetgeving complex is. "Vooral het percentage aan omzet in voeding, die in rekening wordt gebracht voor het bepalen of een bistro al dan niet een restaurant is, geeft soms aanleiding tot verwarring", zegt Unizo in een communiqué. "Maar om daaruit te concluderen dat het rookverbod veralgemeend moet worden, zonder aandacht voor de specifieke situatie van de traditionele cafés, dat is voor Unizo een brug te ver."

Tegen rookkamer
Het NSZ kant zich tegen een mogelijke oplossing die erin zou bestaan om roken nog toe te laten in een rookkamer. "Ruim drie kwart van de cafés heeft geen ruimte of financiële middelen voor een fysiek gescheiden en geventileerde rookkamer." In het voorstel dat dinsdag wordt besproken in de Kamercommissie is sprake van een dergelijke rookkamer, naar analogie met de regeling voor restaurants. Volgens een studie in opdracht van Unizo vreest 65 procent van de café-uitbaters voor een faillissement bij een algemeen rookverbod. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beckham in topvorm dankzij Pilates


Beckham in topvorm dankzij Pilates


David Beckham (34) hoopt zijn professionele voetbalcarrière tot zijn veertigste te rekken met behulp van Pilates-oefeningen. Die leerde hij kennen in Milaan, en intussen is Becks verslingerd aan de strekoefeningen die vooral bij vrouwen populair zijn.

Beste vorm in jaren
Beckham is dankzij een uurtje Pilates per dag naar eigen zeggen in zijn beste vorm sinds jaren.

Fit voor Wereldbeker
Hij wil de Engelse bondscoach Fabio Capello tonen dat hij fit genoeg is voor de Wereldbeker in Zuid-Afrika volgend jaar.

Becks maakte tijdens zijn periode bij AC Milan kennis met de strek- en ademoefeningen. "Ik doe een uur Pilates per dag. De medische begeleiding in Milaan is fantastisch en ik ben in de beste vorm ooit", aldus Beckham.
8,5 procent vet
Het bestuur van AC Milan eist dat de spelers Pilates doen, omdat die het evenwicht en de souplesse bevordert. Dankzij Pilates is het vetgehalte van Becks gedaald van 13,7 naar 8,5 procent.

Eerder deze maand speelde hij de vriendschappelijke wedstrijd tussen Engeland en Andorra, zijn eerste volledige match voor Engeland in drie jaar. Engeland won met 6-0.

Uitgelachen
Volgens een bron in The Sun riskeert Beckham wel door de andere spelers van het Engelse nationale team uitgelachen te worden omdat zij Pilates vooral als een modieuze fitnesstrend voor vrouwen zien.

Volgende maand keert Beckham terug naar LA Galaxy. Hij en zijn vrouw Victoria hebben zich inmiddels ingeschreven voor Pilateslessen in de vermaarde Sports Club in Los Angeles.

Tien miljoen adepten
Begin vorige eeuw ontwikkelde de Duitser Joseph Pilates de oefeningen die al door meer dan tien miljoen mensen worden gedaan. Onder heb het Engelse cricketteam en het Nieuw-Zeelandse rugbyteam. (br.hln)


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse fietser rijdt in Westerscheldetunnel


Nederlandse fietser rijdt in Westerscheldetunnel


http://img5.imageshack.us/img5/4648/tunnelyav.jpgEen 39-jarige Zwollenaar die een fietstocht had gemaakt naar Antwerpen, is zondagavond op de terugweg de Westerscheldetunnel ingereden. De man reed keurig rechts in de 7 kilometer lange oeververbinding, die alleen toegankelijk is voor autoverkeer.

De gewaarschuwde politie sloot de weg af en reed met een politiewagen de tunnel in om de man staande te houden. De fietser, die zich van geen kwaad bewust was, kreeg compleet met rijwiel een lift van de agenten. Het kostte hem wel een boete van 95 euro.

� Reageer (0)
21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Heb jij giftige vriendinnen?


Heb jij giftige vriendinnen?


http://img398.imageshack.us/img398/486/vriendinneniy3.jpg


Vergiftigde vriendinnen, iedereen heeft ze volgens de Daily Mail. 'Frenemies' worden ze genoemd in Sex and the City. Ze noemen zich overal je beste vriend, maar intussen gedragen ze zich paranoia, doen ze je vertrouwen wankelen en maken ze je graag van streek. In het nieuwe boek 'the utter gits in your life' worden vijf types beschreven. Herken je ze?


1. Miss Fortune Teller
Stel: je hebt twee kinderen, je man is ervandoor met een ander, de gezamenlijke rekening is geplunderd. Kortom, problemen. Terwijl je hoopt bij je vrienden terecht te kunnen, reken je maar beter niet op de steun van 'Miss Fortune Teller'. Al zal ze de eerste zijn om aan je telefoon te hangen, zeker als er slecht nieuws te rapen valt. Zonder dat je het beseft en terwijl je volop je hart aan het luchten bent, wrijft ze zich in de handen en kan ze haar enthousiasme nauwelijks bedwingen. Dit type vrouw verheugt zich namelijk in jouw klaagzang en miserie.

Leedvermaak is haar niet vreemd, en eenmaal opgehangen, kan ze niet wachten om jouw miserie te delen met anderen. Ben je eenmaal terug op het goeie spoor met je leven, is ze niet perse gelukkig, maar kan ze niet nalaten doemscenario's en negatieve opmerkingen te zoeken.2. Glossy vriendin
Deze is gebaseerd op het karakter van Carrie Bradshaw. Ze leeft niet, ze heeft een lifestyle. Haar wereld is een rondrit langs kuuroorden, schoenen, lipgloss, pedicure, yoga, Pilates, Botox, detox, grote tassen, skinny jeans, kleine tassen, recht haar, krullend haar, strakke tops, mouwloze shirts enzoverder. Haar leven wordt geleefd volgens de 'Tien Geboden' die door de redactie van glossy magazines worden verzonnen. Loyaal kan je haar niet noemen, emotionele ondersteuning moet je niet bij haar zoeken. Wat telt zijn trends en hypes, enkel daar heeft ze oren naar.3. De vampier
Zij is er in slechte tijden, als je eenzaam, bang, depressief, arm, hulpeloos en ongelukkig bent. Ze weet als geen ander dat het leven een strijd is. Zoveel empathie, daar kan een vriendin enkel van dromen. En toch duurt die empathie maar tot zolang de schuifdeuren langs beide zijden dicht staan. Ze staat met je voet op je nek en intussen kan je niet zoeken naar de sterren. Ze heeft een belang bij om je ellendig te laten voelen, omdat haar eigen leven zo bleekjes en weinig omvattend is. In tijden van miserie, weet ze je als geen ander op te vangen. Wat je niet doorhebt, is dat ze jou figuurlijk wil zien sterven. Zie je toch ergens een lichtpuntje, is ze meestal snel vertrokken.


4. De chef
Deze vriendin behandelt haar maatjes als kanonnenvlees. Dan is ze jouw beste vriend, dan weer niet. De 'commander in chiefs' behandelen je als een marionet en je hebt geen idee aan welke touwtjes ze straks weet te trekken. Ze komt in je leven als een dief in de nacht, is steeds beschikbaar voor jou, is altijd te vinden voor een 'late-night talk'. Ze palmt haar plaatsje in. Eenmaal dat is gedaan, trekt ze op met een andere vriendin, liefst degene die je door haar hebt opzij gezet.


5. De sadist
Heb je een vervelende hoest, dan antwoordt zij: "Ik ken iemand die daaraan stierf" . Je man is gestorven: "je komt er wel overheen'. Je vindt geen job: "je bent niet geschikt voor de arbeidsmarkt". Ze houdt geen blad voor de mond en houdt ervan de dingen onverbloemd te zeggen. Ze is gewoon wreed. Dingen die er een ander niet durft te zeggen omdat ze wreed en pijnlijk klinken, zegt zij ronduit. Ze wil mensen niet plezieren en is niet bang om anderen te choqueren. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammoeten


Mammoeten verdwenen maar kwamen weer terug


http://img25.imageshack.us/img25/3889/mammoeten.jpg


De mammoet leefde langer in onze contreien dan we tot nu toe vermoedden. Tussen 21.000 en 19.000 jaar geleden verdween de harige olifant weliswaar door de koude, maar hij keerde weer en stierf 14.000 jaar geleden echt uit. Waarschijnlijk deed de opkomende bebossing na de ijstijd in Europa de mammoet de das om.

Shropshire
De Britste wetenschapper Adrian Lister ontdekte dat aan de hand van koolstofdatering van skeletten die in 1986 in Shropshire werden gevonden. Zijn bevindingen staan in The Geological Journal.

Weg en terug
Tot nu werd aangenomen dat mammoeten uit onze regio verdwenen in het LGM (last glacial maximum), een superkoude periode die plaatsvond tussen 21.000 en 19.000 jaar geleden. Dat deden ze ook, maar de mammoeten keerden weer toen het ijs smolt blijkt nu.

Niet mens maar boom
In dezelfde periode stierven ook bisons, reusachtige herten en de wolharige neushoorn uit. in dezelfde periode groeide de mensheid fors. Maar Lister betwist dat de mens er in onze contreien bij de mamoeten voor iets tussenzat. Volgens hem verdwenen de graslanden waarop de mammoet graasde en kwamen er bossen in de plaats. Daarvoor was het te koud voor bomen.

Dik vijf miljoen jaar
Dat is niet overal het geval. In Siberië en in de VS werd de mammoet wel uitgeroeid door mensen naar alle waarschijnlijkheid. Ook in Australië verdwenen de grootste beesten toen de aboriginals er kwamen wonen.

Mammoeten deden het al bij al niet slecht. Ze verschenen in het Plioceen, 4,8 miljoen jaar geleden en de laatsten overleefden tot 5.000 jaar geleden op het afgelegen Russische eiland Wrangel. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruiden willen over drempel gedragen worden

Bruiden willen over drempel gedragen worden


http://img99.imageshack.us/img99/9162/bruidgk9.jpg


Britse vrouwen hechten nu evenveel belang aan trouwtradities als vroeger. Zo wil 78 procent van hen nog steeds over de drempel gedragen worden.

Vervloekt
Deze traditie zou veel geluk brengen om twee redenen. Ten eerste heschermt het de nieuwe bruid tegen boze geesten, ten tweede is het huwelijk gedoemd om te mislukken als een vrouw struikelt bij het binnengaan. Hoewel de meeste koppels dit bijgeloof vinden, willen ze toch geen 'vloek' over hun huwelijk.

Verder blijkt uit het onderzoek dat twee derde van de Britse koppels hun geloften zelf wil schrijven. (br.hln)� Reageer (0)
20-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klachten over pesten op het werk zijn maat voor niets


Klachten over pesten op het werk zijn maat voor niets


http://img194.imageshack.us/img194/2743/pesten.jpgDe voorbije jaren is het aantal gerechtelijke klachten tegen pesterijen op het werk opmerkelijk gestegen, maar heel zelden kreeg het slachtoffer gelijk. In 275 dossiers is slechts vijf keer een schadevergoeding toegekend. Dat schrijft 'Het Laatste Nieuws'.

Sinds de antipestwet in juni 2002 hebben arbeidsrechtbanken 275 uitspraken gedaan. Vooral in Antwerpen, Hasselt en Tongeren worden klachten ingediend.

"Zeer moeilijk te bewijzen"
In slechts 20 gevallen kreeg de klager gelijk en in amper vijf dossiers moest de 'pester' een schadevergoeding betalen. De hoogste vergoeding - 10.000 euro - kreeg een vrouw die verkoopster moest worden in een winkel zonder koopwaren.

Experts zijn niet verrast door het lage aantal veroordelingen. "Pesterijen op het werk zijn zeer moeilijk te bewijzen en collega's staan niet te springen om te getuigen", klinkt het. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen excuses meer om niet te sporten


Geen excuses meer om niet te sporten


http://img268.imageshack.us/img268/6811/sporten1.jpg
 
 


Je weet dat sport gezond voor je is, want het vermindert je kans op hartziekten, diabetes en sommige kankers. Actieve mensen voelen zich ook energieker en gelukkiger. Maar als het puntje bij paaltje komt, hebben veel mensen een reeks excuses om toch maar niet te moeten sporten. We halen de zes vaakst voorkomende aan en geven tips om ze te overwinnen.
http://img3.imageshack.us/img3/5826/sporten2.jpg
Probeer voor de televisie te sporten.Geen tijd
Veel mensen zeggen geen tijd te hebben om te sporten maar kijken bijvoorbeeld wel elke avond televisie. Je kunt ondertussen evengoed op de hometrainer bewegen of verstevigende oefeningen doen. Als je lange uren op kantoor doorbrengt, probeer dan tijdens de werkpauzes te sporten. Sluit bijvoorbeeld de deur van je kantoor en doe aan touwtjesspringen. Maar je kan ook meer sporten door kleine veranderingen te maken. Neem de trappen in plaats van de lift, neem niet de auto als je bestemming ook te voet bereikbaar is. Artsen raden aan 150 minuten per week te sporten, wat neerkomt op 20 minuten per dag. Mensen die regelmatig sporten hebben er een gewoonte van gemaakt, dat betekent niet dat zij meer tijd hebben. Het is een kwestie van prioriteiten stellen.

Te moe
Het lijkt een contradictie maar je krijgt meer energie van te sporten. Eens je beweegt, zal je vermoeidheid verdwijnen. Je lichaam maakt endorfine vrij, een gelukshormoon, en je bloedcirculatie komt op gang. Het kan ook helpen om 's ochtends te sporten, voor je aan een afmattende werkdag begint.
http://img3.imageshack.us/img3/1351/fietsen1.jpg
Trek er met het hele gezin actief op uit.De kinderen eisen mijn aandacht op
Bij dit excuus is het een kwestie van multitasken. Je kunt je kinderen meenemen als je gaat sporten. Zet ze af op de speeltuin terwijl jij rond het plein jogt. Of laat ze in de tuin spelen terwijl jij touwtje springt. Gebruik ook jullie tijd samen om te sporten. Ga fietsen of zet een net in de tuin om te volleyballen. Als het slecht weer is kun je binnen samen op de Wii fit spelen. Sport is ook onrechtstreeks goed voor je kinderen. Als jij meer energie hebt, wordt je hele familie daar beter van.

Saai
Sport zou eigenlijk als seks moeten zijn. Je moet het willen doen en je er goed bij voelen. Daarom is het belangrijk een sport te vinden die je graag doet. Probeer verschillende dingen uit als skeeleren, dansen of zelfs tuinieren. Heb je een extra motivatie nodig, zoek dan een groepssport. Je kan ook ondertussen naar televisie kijken als je sport op de hometrainer. Om te voorkomen dat bepaalde sporten saai worden, kun je regelmatig afwisselen.

Ik sport niet graag
Er zijn mensen die graag bewegen, maar anderen haten het. Probeer dan eens minder vermoeiende sporten als yoga of pilates. Heb je vaak last van spierpijn probeer dan een watersport. Schaam je je voor je lichaam, beoefen dan thuis een sport met bijvoorbeeld een dvd.

Stoppen
Stel jezelf kleine, makkelijk haalbare doelen voorop. Dan heb je meer kans op succes in plaats van een mislukking. Neem je zelf in het begin voor vijf minuten per dag te sporten. Als dat lukt, verhoog je het naar tien. Het helpt ook een dagboek bij te houden en het publiekelijk op te hangen, de complimentjes van je omgeving zullen je stimuleren. Een bondgenoot kan ook helpen. Als je dan stopt, stel je niet alleen jezelf teleur, maar ook een vriend. Eens je in een bepaald ritme zit, wordt het een routine en kun je het makkelijker volhouden.(br.hln)

� Reageer (0)
19-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recordaantal tweelingen in Vlaanderen


Ivf zorgt voor recordaantal tweelingen in Vlaanderen


http://img189.imageshack.us/img189/8554/tweeling.jpg


In Vlaanderen werden vorig jaar ongewoon veel tweelingen geboren, onder andere door de toename van kunstmatige bevruchting. Er kwamen in totaal 1.251 tweelingen bij, schrijven de kranten van Corelio.

Kunstmatige bevruchting
In 2007 lag het aandeel tweelingen bij invitrofertilisatie op 11,8 procent, vorig jaar was dat al gestegen tot 12,6 procent. De jaren daarvoor was het aantal tweelingen dat via ivf ter wereld kwam nochtans meer dan gehalveerd. Dit was het gevolg van een wet uit 2003, waardoor vrouwen jonger dan 36 jaar maar één embryo in de baarmoeder mochten laten inplanten. Vrouwen ouder dan 36 jaar mogen wel meer embryo's ingeplant krijgen.

Geen overlijden in kraambed
Uit het jaarrapport van het Studiecentrum Perinatale Epidemiologie blijkt ook dat er vorig jaar in Vlaanderen geen enkele moeder in het kraambed is gestorven. Dat was nog niet eerder gebeurd sinds 1987. (br.hln)

� Reageer (0)
18-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verdik je niet op vakantie


Zo verdik je niet op vakantie


http://img3.imageshack.us/img3/6893/weegschaal1.jpg 


Veel vrouwen gaan na hun vakantie met een bang hartje op de weegschaal staan. Op reis gaan betekent vaak genieten met alle zintuigen van een andere cultuur. We geven jullie enkele tips om te voorkomen dat je verdikt op vakantie.

Sport
Vakantie betekent voor de meeste mensen rust: zonnebaden, terrasjes doen en lang tafelen. Maar als je niet wil bijkomen is bewegen belangrijk, meldt gezondheidsnet. Probeer daarom je luie dagen op strand af te wisselen met sportieve activiteiten als wandelen, fietsen, volleyballen of zwemmen.

Genieten mag
Omdat stress en spanningen op vakantie ver weg zijn, laten velen zich dan volledig gaan, ook wat eten en drinken betreft. Je mag op reis best genieten van de lokale gastronomie, maar doe het met mate, anders tellen de extra kilo's gauw op. Eet daarom traag zodat je op tijd weet wanneer je genoeg hebt. Je vakantie wordt heus niet leuker omdat je je regelmatig overat. De buitenlandse keuken is ook niet noodzakelijk ongezond. Groenten en fruit vind je overal, probeer dus eens de lokale slaatjes of fruitsoorten uit.

Tussendoortjes
Niets is zo lekker als een ijsje om verfrissing te brengen op hete dagen, maar helaas betekent deze lekkernij een aanslag op je lijn. Ga daarom op vakantie op zoek naar gezondere alternatieven. Vervang een roomijsje door waterijs of een sorbet. Of beperk je tot olijven in plaats van een volledige schotel met tapas te eten. (br.hln)

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!