De
snelheid waarmee we voedsel tot ons nemen, bepaalt gedeeltelijk of ons
gewicht toeneemt of niet. Volgens wetenschappers gaat het niet om wát
je eet, maar de snelheid waarmee je eet.
Zo zouden mensen die hun eten naar binnen schrokken hun kans op
overgewicht verdrievoudigen. Wetenschappers wijten het groeiende aantal
personen dat met overgewicht kampt dan ook aan de moderne manier van
eten: te snel en te veel.
Enkele tips:
* Neem een pauze tussen de verschillende gangen.
* Kauw het voedsel goed; hoe langer u kauwt, hoe verzadigder u zich zal voelen.
* Kauwen breekt moleculen in het voedsel af, waardoor het verteringsproces vlotter verloopt.
* Lezen of tv-kijken tijdens het eten zorgt ervoor dat het brein het signaal van de volle maag te laat ontvangt.
* Eet niet terwijl u wandelt, de luchtinname vertraagt het verteringsproces. (br.Gazet van Antwerpen)