Britse boer brengt vloeibaar ei op de markt
Een ei koken, dat kan zelfs de meest onhandige huisman. Maar toch, zo
meldt de Sunday Telegraph, is er een manier gevonden om het nog
simpeler te maken door het onnodig maken van een kennelijk uitputtende
en zware taak: het pellen van de eierschaal. Want hier is dan eindelijk
het vloeibare ei.
De
Britse eierboer Elwyn Griffiths steekt de idee achter deze baanbrekende
uitvinding niet onder stoelen of banken: het vloeibare ei is bestemd
voor "mensen die ongelooflijk lui en heel sterk op hun gemak gesteld
zijn".
Voor hen is de tik met een mes of een lepeltje op de
eierschaal nu verleden tijd, want je kunt het ei simpelweg in de pan
kunnen gieten om een roerei of een omelet te bereiden. Deze
gepasteuriseerde eiervloeistof, zelfs verkrijgbaar in de iets duurdere
"scharrelkipversie" is ongeopend 21 dagen houdbaar en kan daarna nog
drie dagen in de ijskast worden bewaard. (br.hln)
|