"Toerist moet unieke Vlaamse bieren kunnen beleven"
Vlaanderen heeft met zijn ontelbare
streekbieren, biercafés en bierkeuken een bierbeleving die uniek is in
de wereld. De toerist die naar hier komt moet de kans krijgen ook die
beleving te ondergaan, zo vindt de vzw Tafelen Vlaanderen. Daarom heeft
het samenwerkingsverband tussen de Vlaamse horeca en de toeristische
sector de actie "Leven in de Brouwerij" opgezet. Op meer dan 400
plaatsen zal de Belgische of Vlaamse toerist kennis kunnen maken met
klassieke en vernieuwende manieren om bier drinken en te gebruiken.
Een
onderdeel van de actie, die vandaag voorgesteld is door Vlaams
minister-president en minister van Toerisme Kris Peeters, zijn de
bierdegustaties die cafés en restaurants van mei tot november
aanbieden. 150 restaurants stellen van eind maart tot eind mei en in
oktober en november speciale biermenu's of -gerechten aan. Op 80
plaatsen in Vlaanderen zijn er ook verblijfsarrangementen met een
bierbeleving. Dat kan een brouwerijbezoek zijn maar ook een
wellness-sessie met "Hot Dark Beer"-massage. "Leven in de Brouwerij" is
een actie in het teken van "Vlaanderen Lekker Land". (br.hln)
|