Beter in wiskunde dankzij chocolade
Wie veel chocolade eet, zou wel eens een wiskundig genie kunnen zijn.
Een nieuwe studie wijst er immers op dat chocolade onze hersenen helpt
om wiskundige oefeningen beter uit te voeren. Vergeet dus de
energiedrankjes tijdens de examenperiode, een reep chocolade is
misschien veel doeltreffender. Dat meldt de Telegraph.
Minder snel moe Vrijwilligers
bleken minder moeite te hebben met rekenoefeningen nadat ze
bestanddelen die ook in chocolade zitten, gekregen hadden. Ze werden
ook minder snel moe. Volgens professor David Kennedy van Northumbria
University helpt chocolade ons bij mentaal zware opdrachten. Hij denkt
dat studenten er echt voordeel mee kunnen doen als ze tijdens de
examenperiode veel chocolade eten.
Donkere chocolade Testpersonen
moesten van een willekeurig getal tussen 800 en 999 in groepjes van
drie aftellen. Met het chocoladedrankje bleken ze die oefening veel
sneller en correcter uit te voeren. Die resultaten klopten niet meer
als ze per zeven moesten aftellen. Een complexere opdracht vraagt
mogelijk meer activiteit van een ander deel van de hersenen.
Wetenschappers
raden vooral aan om donkere chocolade te eten. De chemische stoffen
zitten vaker in donkere chocolade dan in melkchocolade. (br.hln)
|