Waarom we moeten kiezen tussen witte en rode wijn
Wie iets van wijn kent weet dat we witte en rode wijn niet bij elke
maaltijd kunnen drinken. De gouden regel is: "Rode wijn bij rood vlees,
witte wijn bij vis". Japanse wetenschappers hebben daar voor het eerst
een verklaring voor gegeven.
Rode wijn De
nasmaak van rode wijn is niet zo lekker in combinatie met vis. Dat komt
omdat er ijzer in rode wijn zit. Toch bestaan er volgens de
onderzoekers rode wijnen die perfect in combinatie met vis gedronken
kunnen worden. Niemand kon immers op voorhand voorspellen of een
bepaalde fles rode wijn bij een visgerecht zou passen, omdat we niet
wisten wat die nasmaak veroorzaakte.
IJzer Wijnproevers
moesten 38 rode wijnen en 26 witte wijnen proberen in combinatie met
een visgerecht. Naarmate een wijn een hoger ijzergehalte had, werd de
visachtige nasmaak sterker. Conclusie van de studie: rode wijnen met
een laag ijzergehalte passen ondanks de vooroordelen perfect bij een
stukje vis.
|