Chocolade geneest aanhoudende hoest
Een natuurlijk bestanddeel in cacao stopt de oorzaak van een aanhoudende hoest.
Ongeveer
7,5 miljoen Britten kampt jaarlijks met een aanhoudende hoest, dit
gebeurt wanneer dit meer dan twee weken duurt nadat de onderliggende
oorzaak verdween. De huidige medicatie die deze symptomen onder controle
houdt zijn op basis van opiaten als hoestsiroop met het narcoticum
codeïne. Maar de Britse overheid raadde onlangs minderjarigen aan dit
niet te nemen, wegens erg verslavend. Daarom gingen wetenschappers op
zoek naar een medicijn op basis van theobromine, daarvan is bewezen dat
dit werkt op de vagus zenuw, een belangrijke factor bij een aanhoudende
hoest. Deze stof komt in grote hoeveelheden in producten met cacao
voor.
De medicatie op basis
van theobromine is momenteel al in Zuid-Korea te koop, maar
farmaceutisch bedrijf SEEK hoopt dit binnen twee jaar in
Groot-Brittannië te kunnen verkopen. Professor Morice: "Hoewel het
theoretisch mogelijk is om genoeg theobromine in donkere chocolade te
krijgen, moeten studies nog de exacte nodige dosis aantonen."
|