Amandel-ijsjes Ingrediënten deeg:
375 gram meel
75 gram gesmolten boter
50 gram poedersuiker
1 eidooier
50 ml melk
water + 1 eetelepel oranjebloesem
( word een soort lek3eb deeg dus voorzichtig zijn met het toevoegen van water)
vulling:
500 gram onvelde, gebakken en gemalen amandelen
250 gram suiker
1 a 2 eetlepels zachte boter
1/2 eetlepel oranjebloesem
Decoratie: bruine en witte gesmolten chocolade en gebakken amandelen ( schaafsel of stukjes)
Bereiding:
Meng alle ingrediënten van het deeg samen tot een mooi soepel deeg ( zoals lek3eb deeg ). Laat het even rusten en bereid dan in de tussentijd de vulling. Maak kleine staafjes van de vulling ongeveer 3 cm lang .
Dan pak je wat deeg wat je heel dun uitrolt met behulp van een uitsteker of een glas snijd je een cirkel uit .Leg de vulling erop en maak er een ijsje van. Werk zo het hele deeg af en bak ze op 150 graden. Het deeg moet wit blijven .
Dan smelt je de chocolade . De bovenkant van de ijsjes doop je in witte chocolade en dan maak je streepjes met bruine chocolade en werk af met de amandeelschafjes of gebakken nootjes.
Laat ze dan goed drogen naast elkaar.
Veel succes en smakelijk eten .
Liefs OumYAssine