Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


18-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schele Oscarrat wordt televisiester


Schele Oscarrat wordt televisiester
De '15 minutes of fame' zijn voor schele buidelrat Heidi nog lang niet voorbij, want het diertje kreeg zowaar een rol in een populair feuilleton aangeboden. Ze krijgt de eer om zichzelf te spelen in een Duitse soap over het wel en wee van een dierenartspraktijk.

Heidi zal binnenkort haar opwachting maken in een aflevering van 'Dr Mertens: Vet'. Daarin proberen de dierenartsen met een ingrijpende en uiterst baanbrekende operatie de buidelrat van haar schele look af te helpen.

Weinig stress
De programmamakers drukken de kijkers op het hart dat de opnames plaatsvinden in de zoo van Leipzig, de vaste verblijfsplaats van de opossum: "Heidi speelt zichzelf en alle scènes worden opgenomen in de dierentuin zodat ze niet te veel stress ondervindt. Als alles vlot verloopt, zou ze wel eens veel langer deel uit kunnen maken van de cast."

De buidelrat groeide uit tot een wereldster van formaat nadat foto's van haar schele snoetje in de media opdoken. Haar Facebookpagina telt ondertussen al meer dan honderdduizend leden. Vorige maand maakte het diertje nog furore door 3 van de 4 Oscarwinnaars juist te voorspellen.
� Reageer (0)
17-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk leven doet mama's naar pillen grijpen


Druk leven doet mama's naar pillen grijpen


http://img217.imageshack.us/img217/5959/77519877.jpg


Veel Nederlandse moeders nemen pillen omdat de druk van het moderne leven te hoog is. Ze doen dit om hun kinderen die op onmogelijke tijden naar hun hobby's moeten, een veeleisende partner, een zware baan en een druk sociaal leven aan te kunnen.

300.000 Nederlandse vrouwen, in vergelijking met half zoveel mannen, nemen regelmatig pillen, dat meldt nu.nl. Verslavingsdeskundige Dorien Reintjes: "Ik ben er van overtuigd dat dit aantal nog hoger ligt. Een op de vier moeders is verslaafd aan pillen." De meerderheid van de moeders ging niet eerst ten rade bij haar huisarts voor ze de medicatie nam.

Rilatine snuiven

Een van de ondervraagde moeders nam Rilatine, een middel dat de symptomen van ADHD onderdrukt, van haar zoontje om de vermoeidheid door de combinatie van haar gezin, werk en partner te bestrijden. Ze kwam op het idee door een collega die het ook deed en nam er drie per dag. "Soms is de drang zo groot dat ik de pil verpulver en opsnuif. Maar het zal wel niet echt schadelijk zijn, mijn zoon neemt het toch ook."

Tips
Heel wat moeders hebben het moeilijk om alles rond te krijgen: de druk van hun carrière, de verzorging van hun kinderen en een liefhebbende, begrijpende partner zijn en dit allemaal nog eens perfect doen, eist zijn tol op moeders. Dit is iets wat een normaal mens op natuurlijke manier haast niet rond krijgt, het is dus niet verbazingwekkend dat ze naar hulpmiddelen grijpen om hun leven aan te kunnen. Daarom geven we enkele tips om aan mama's om te leren omgaan met de stress in hun leven.

- Aanvaard hulp
Als mama is het oké om hulp te aanvaarden. Of het nu een maaltijd is van de buurvrouw, een vriendin die voor je naar de winkel gaat of je partner die gaat wandelen met de kinderen, helpende handen zullen je redden.

- Netwerken
Er zijn talloze manieren om andere mama's te leren kennen: aan de schoolpoort, bij de turnclub. Je kunt zelfs op straat of in het park stoppen om met lotgenoten te praten.

- Wees eerlijk
Andere moeders ondervinden dezelfde uitdagingen, zelfs degenen die het perfecte leven lijken te hebben. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar je leed delen kan helpen.

- Instinct
Er is geen juiste manier om je kinderen op te voeden, er bestaan veel verschillende opvoedingsstijlen. Ontdek wat voor jou werkt. Je mag je informeren of praten met anderen, maar baseer je beslissingen op wat juist voor je voelt.

- Budget
De meest voorkomende zorg voor moeders is geld, stel een huishoudbudget op. Eens je begrijpt waar je geld naar toe gaat, kun je beginnen sparen.

- Vermijd alcohol, nicotine en cafeïne
Deze stimulerende middelen zullen je nog meer stress bezorgen in plaats van je te kalmeren. Drink echter wel veel water en zorg dat je gehydrateerd blijft.

- Sport
Druk of woede stimuleert de productie van adrenaline in het lichaam, sport helpt dit te beperken en zorgt voor een goed humeur. Breng je kinderen te voet weg naar de sportclub of school. De lichaamsbeweging zal je goed doen en leert je kinderen actief te zijn.

- Ontspannen
Probeer zelfhypnose, er bestaan heel wat boeken en cd's die je helpen deze techniek onder de knie te krijgen.

- Slaap
Slaap is essentieel voor het lichaam om te kunnen functioneren, helaas kampen veel moeders met een tekort. Met een baby is het belangrijk om een kort dutje te doen wanneer je maar kan, naarmate je kinderen ouder worden, leg je enkele regels vast omtrent het wakker maken van huisgenoten.

- Nee zeggen
De laatste tip is eenvoudig maar efficiënt. Leer zonder schuldgevoel nee zeggen wanneer dat nodig is. Het is jouw leven, jouw tijd en jouw geld, het is dus jouw beslissing hoe je deze spendeert. Volwassenen zullen je eerlijkheid appreciëren, kinderen zullen hierdoor grenzen leren kennen. Dit helpt je je eigen leven te controleren.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh Oh Barbie is stapelverliefd


Oh Oh Barbie is stapelverliefd


http://img844.imageshack.us/img844/2631/barbieu.jpgBarbie, de platinablonde meid uit het realityprogramma 'Oh Oh Cherso' en 'Oh Oh Tirol' is tot over haar oren verliefd. De Haagse maakte gisteren bekend dat ze een nieuwe liefde in haar leven heeft: Michael, uit Scheveningen.

"Hij is echt een schatje. Ik wil hem nooit meer kwijt", vertelt Barbie helemaal happy. Ze heeft zelfs al een speciaal aandenken aan haar nieuwe vriendje.

De twee kennen elkaar nog maar pas, maar wonen nu al samen. De Oh Oh Tirol-ster heeft zelfs een tatoeage met de naam van haar vriendje op haar onderrug laten zetten.
� Reageer (0)
16-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disney trekt stekker uit Beatles-animatiefilm


Disney trekt stekker uit Beatles-animatiefilm


http://img801.imageshack.us/img801/2071/thebeatlesi.jpg


De remake van de Beatles-animatiefilm 'Yellow Submarine' is gestrand. Anonieme bronnen in The Hollywood Reporter melden dat filmmaatschappij Disney het vertrouwen in regisseur Robert Zemeckis kwijt is. Zijn laatste animatieproject 'Mars Needs Moms' kon de hoge verwachtingen niet inlossen en dat bracht Disney naar verluidt aan het twijfelen. Resultaat: 'Yellow Submarine' ligt diep verankerd op de zeebodem.

The Beatles brachten de tekenfilm 'Yellow Submarine' met bijbehorende soundtrack in 1968 op het witte doek. In 2009 kondigde Zemeckis aan nieuw leven in de Beatles-film te willen blazen.
 
Zijn doel is om 'Yellow Submarine' met motion capture te maken, een techniek waarbij acteurs op allerlei punten op hun lichaam worden gefilmd waarna de beelden worden omgezet in digitale animatie. Zemeckis, die al Oscars in de wacht sleepte met 'Back to the Future', Forrest Gump" en 'Cast Away', kon al heel wat experimenteren met de techniek. Zo nam hij in 2007 'Beowulf' op, met Angelina Jolie in een van de hoofdrollen, en in 2009 'A Christmas Carol'. Maar het verwachte succes bleef uit.
 
De casting van de 'Fab Four' voor de 'Yellow Submarine'-remake was al achter de rug. Cary Elwes, Dean Lennox Kelly, Peter Serafinowicz en Adam Campbell zouden in de huid kruipen van John Lennon en co. Ook de releaseperiode lag al min of meer vast. Bedoeling was om de animatieprent net voor de Olympische Spelen in Londen uit te brengen. De vraag is nu of Zemeckis, die naast de regie ook de productie van 'Yellow Submarine' voor zijn rekening zou nemen, bij een andere filmstudio zal aankloppen.
� Reageer (0)
15-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde longen? Zit niet naast de kopiemachine


Gezonde longen? Zit niet naast de kopiemachine


http://img340.imageshack.us/img340/5397/gezondelongen.jpg


Vervuilde lucht is de belangrijkste oorzaak van een hartaanval. Een studie, gepubliceerd in The Lancet, geeft aan dat wie veel in het verkeer vertoeft, groter risico loopt. Maar ook binnenshuis loeren er gevaren.

Vervuilde lucht bevat deeltjes van stof en roet die in de longen terecht komen en ontstekingen veroorzaken. Deze deeltjes verhogen het risico van respiratoire problemen en lijken de kleverigheid van het bloed te verhogen. Wie met hart- en vaatziekten loopt, verhoogt zo het risico op een hartaanval. Luchtverontreiniging wordt niet enkel gekoppeld aan beroertes, hartaanvallen en kanker, het heeft ook een nefaste invloed op bestaande aandoeningen van de luchtwegen. Astmapatiënten riskeren vaker een astma-aanval op dagen wanneer de verontreiging hoog is.

De oplossing om de schade te minimaliseren? 

1.    De hoofdwegen zijn het gevaarlijkst. Deze hebben het hoogste aantal auto's, de meeste files en stoten doorgaans dichtere rook uit. Bussen produceren een grotere dieseluitstoot. Dieselmoteren stoten ultrafijne deeltjes uit die de longen makkelijker bereiken. Kies zijstraten, autovrije wegen, parken en routes voorzien van bomen. Professoren raden ook aan om tunnels en 'straatcanyons' met torenhoge gebouwen te vermijden. Die creëren heuse valleien waar deeltjes zich makkelijker opbouwen.

2.    Koop meer kamerplanten
90 procent van onze tijd besteden we binnen. Maar ook daar kan de vervuiling sterk toenemen. Schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers, synthetische tapijten, tv-schermen en MDF bevatten vluchtige organische stoffen (VOS), gekoppeld aan ziektes als kanker. Onderzoekers ondervonden een grotere toename van astma bij jonge kinderen die hoge concentraties van dergelijke stoffen in huis hadden.

Verwijder de plug-in luchtverfrissers en open de vensters in de plaats. Haal kamerplanten binnen, deze reinigen de lucht binnenshuis. Ook kopieerapparaten stoten hoge niveaus VOS uit. Zet je bureau dus niet te dicht bij de kopieermachine.

3.    Neem de buitenrand van de stoep
De galante man die het dichtst bij de straat loopt, beschermt je niet enkel tegen het verkeer, maar ook je longen. Wie net aan de rand van de stoep loopt, stelt zich een tiende meer bloot aan de verontreinigende stoffen dan aan de kant van het gebouw. Kleine kinderen ademen meer verontreiniging in omdat ze kleiner zijn en sneller ademen dan volwassenen. Een baby in een kinderwagen duw je maar beter dichter langs de kant van het gebouw voort.

4.    Zoek de regen op
Veranderingen in het weer leiden tot een piek in de luchtvervuiling. Als het waait, daalt de vervuiling omdat de deeltjes rond worden geblazen. Ook op regenachtige dagen is er minder vervuiling. Op warme dagen heb je een temperatuurinversie en wordt een warme band gevormd in de lucht. Dat zorgt voor problemen. Net op zomerse dagen gaan mensen wandelen of joggen. Doe je dat toch, probeer het 's ochtends te doen, vervuiling staat in de namiddag het hoogst.

5.    Jog of fiets niet in het verkeer
Al denk je gezond naar het werk te fietsen of te joggen, niets is minder waar. Aërobe oefeningen die de hartslag verhogen, verhogen het volume van de ingeademde lucht tot twee à drie keer. Vervuilde deeltjes kunnen zo een ontsteking veroorzaken in het lichaam, de bloedstroom blokkeren en bloedklonters vormen die een hartaanval uitlokken.

6.     Denk maar niet dat de zeelucht wonderen verricht. Vooral bij hoge ozonconcentraties, geproduceerd wanneer zonlicht wordt gecombineerd met stoffen van voertuigen en industrie, kunnen longontstekingen ontstaan. De niveaus van ozon lopen ook aan de zee sterk op.  Meer nog, een twee-weekse vakantie kan het verschil niet maken door het ganse jaar in de stad rond te dwalen.
� Reageer (0)
14-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op bijna helft Nederlandse scholen relatie tussen docent en leerling

"Op bijna helft Nederlandse scholen relatie tussen docent en leerling"


http://img832.imageshack.us/img832/5802/studenten.jpg


Bijna de helft van alle Nederlandse middelbare scholen heeft de afgelopen tien jaar te maken gehad met een docent die een seksuele relatie had met een leerling. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse tv-programma Brandpunt (KRO) onder 700 docenten.


Volgens Brandpunt bewijst het onderzoek dat het fenomeen op grote schaal voorkomt en geen uitzondering is. Van de ondervraagde leerkrachten zei 48 procent dat er op hun school wel eens sprake was van een leraar-leerlingrelatie. Van seks met een leerling zou maar in één procent van de gevallen sprake zijn geweest.


De cijfers zijn veel hoger dan uit officiële gegevens van de Nederlandse onderwijsinspectie blijkt. In Nederland zijn directies van scholen wettelijk verplicht om relaties te melden bij de onderwijsinspectie en de politie. Wanneer docenten vermoedens hebben over een collega, geeft slechts 8 procent aan daar echt aangifte over te zullen doen.
� Reageer (0)
11-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proteïne bepaalt of je vet aan buik of heupen opslaat


Proteïne bepaalt of je vet aan buik of heupen opslaat


http://img832.imageshack.us/img832/5029/heupen.jpg


Een proteïne is verantwoordelijk voor het feit dat je een gezond peer- of een ongezond appelfiguur hebt, ontdekten wetenschappers.

Een recente studie bestudeerde het effect van het proteïne, genaamd 11BetaHSD1, bij muizen die een vetrijk dieet volgden gedurende vier weken. Degenen met dit proteïne in hun lichaam hadden meer kans op ongezond vetweefsel aan hun buik wanneer ze ongezond aten, in vergelijking met muizen zonder dit proteïne. Nu bestuderen de wetenschappers manieren om medicijnen te maken dat dit de werking van dit proteïne blokkeren, dit verhoogt de aanmaak van de hormonen die met obesitas in verband worden gebracht.

Appel of peer?
Dit proteïne speelt een rol in hoe en waar je vet opslaat in je lichaam, rond de heupen of de buik. Het lichaamsvet rond de taille is typisch voor zwaarlijvige mensen waarbij hun 'appelvormige' lichaam het risico vergroot op een hartziekte. Dat vet rond de organen in de buik is gevaarlijker omdat dit metabolisch actief is. Dit maakt dat het meer zuren produceert wat het risico op hartziekten verhoogt, samen met factoren dat de bloeddruk en bloedsuikerspiegel verhoogt. Vet rond rond de heupen, bij mensen met een peervorm dus, hebben een lager niveau van het proteïne. Ze gebruiken dit vet veiliger als een bron van energie.

Gezonde cellen
Professor Nik Morton: "Deze studie geeft ons een beter idee waarom bepaald vet in het lichaam ongezond wordt, terwijl ander vet veilig opgeslagen wordt voor energie. Ontsteking van dit ongezonde vet leidt tot reacties die lokaal schade kunnen veroorzaken aan weefsels en het hele organisme kunnen treffen, dit kan uiteindelijk leiden tot diabetes. De aanwezigheid van dit proteïne beperken kan dit probleem helpen te bestrijden. Dit vet is ongezond omdat het in verband wordt gebracht met een overreactie in het immuunsysteem. Cellen worden normaal ingezet om een infectie te bestrijden, aangezien er geen infectie is in het vetweefsel, veroorzaakt dit schade aan gezonde cellen.
� Reageer (0)
08-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de vrouwenstrijd dan toch niet voorbij?


Is de vrouwenstrijd dan toch niet voorbij?
"Het feminisme is verre van dood, het wordt tijd om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen nog verder aan te pakken". Aan het woord is zangeres Annie Lenox. Naar aanleiding van de internationale Vrouwendag roept zij alle dames op hun feministische eisen opnieuw te laten horen. Hoezo, is de strijd dan toch nog niet voorbij?


Feminisme roept beelden op van verbrandde beha's en tierende vrouwen. Intussen mag het maatschappijbeeld dan wel geëvolueerd lijken, toch blijven volgens Lennox nog vele feministische eisen niet ingewilligd. "Het woord feminisme schijnt vandaag zijn waarde verloren. Hoogtijd om het onderwerp terug op tafel te leggen opdat mensen er terug over praten. De ongelijkheid is zo schokkerend en duidelijk als je de statistieken bekijkt. Van de 188 direct verkozen wereldleiders, zijn er slechts 18 vrouwen. Vrouwen nemen ook maar 19 procent van de parlementaire zitjes in. Ik ben fier een feministe te zijn en trots op al mijn voorgangers die gevochten en gestreden hebben voor onze huidige privileges. We zijn onze zusters uit alle landen verplicht mee te strijden tegen wat obsceen of onrechtvaardig is".

Huidige feminisme
Feminisme is verre van dood, dixit Lennox, al kan dat in Westerse landen wel over het klassieke feminisme gezegd worden. Deze richt zijn pijlen doorgaans op de biologische verschillen tussen man en vrouw. Alles moet gelijk zijn, maar hoeft dat wel? Mag een vrouw een vrouw zijn, een man een man?  Een juiste dosering waarden en normen is uiteraard  nodig om de maatschappij vrouw- en manvriendelijk te laten. Vandaag de dag gelden gewoon andere feminismeregels dan pakweg vijftig jaar geleden.

1.    Het leven van een vrouw kan ook zonder man. Vrouwen hoeven zich niet te binden  aan een man en dat wordt door de huidige maatschappij vergeten. Waarom zou een alleenstaande vrouw medelijden moeten opwekken en moet ze persé een man vinden?

2.    Stop huiselijk geweld. Geweld is nooit te rechtvaardigen of dat nu tegen een vrouw, kind of man is. Niemand mag zich waardeloos of beledigd voelen.  Huiselijk geweld is echter verre van weggewerkt en treft helaas nog meer vrouwen en kinderen.

3.    Vrouwen horen elkaar te steunen. Helaas wordt dat vergeten. Jaloezie is een vieze vrouwelijke eigenschap. Leer liever uit andermans ervaringen, zo hoeft niemand nog jaloers te reageren. Geniet van andere vrouwen en waartoe ze in staat zijn. Kijk naar vrouwenfilms, ga meer met vriendinnen op stap, stem op vrouwen....

4.    Elke vrouw heeft beslissingsrecht. Je partner hoeft jouw verwachtingen niet in te vullen. Kies de stappen die je zelf wil nemen.

5.   Het grote verschil tussen de feministen van toen en nu: de vrijheid om te beslissen wat ze zelf wil. Niemand pusht vrouwen om op de werkvloer te eindigen, huismoeders zijn geen vijanden meer. Wil je parttime werken zonder kinderen? Prima. Wil je zes koters en thuis blijven? Even goed.
� Reageer (0)
02-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylans muze Suze Rotolo gestorven

Bob Dylans muze Suze Rotolo gestorven


Bob Dylan en Suze Rotolo in 1962.


Het vroeger lief en muze van Bob Dylan, Suze Rotolo, is overleden, zo heeft de New York Times maandagavond bericht. Volgens haar echtgenoot Enzo Bartoccioli stierf Rotolo donderdag op 67-jarige leeftijd in de echtelijke woning in Manhattan aan longkanker.
 
In de vroege jaren zestig heeft de dochter van een communistisch gezinde inwijkeling uit Italië grote invloed gehad op Robert Zimmerman, beter bekend als Bob Dylan. Hij verwerkte haar inzichten heel dikwijls in zijn liederen. Bovendien prijkt ze samen met Dylan op de hoesfoto van het vroege Dylan-album 'The Freewheelin' Bob Dylan' waarmee de bard in 1963 artistiek en commercieel doorbraak. Op de foto kuieren Dylan en Rotolo arm in arm door de straten van de Newyorkse wijk Greenwich Village in de buurt van hun woning.
 
Rotolo was in de zomer van 1961 17 jaar toen zij de toen nog onbekende folkzanger had leren kennen tijdens een concert in de Riverside Church in New York. Het stel was drie jaar samen. In die tijd maakte zij Dylan warm voor het ideeëngoed van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Zij bracht hem in contact met talrijke personaliteiten uit de wereld van de politiek, kunst en theater.(br.hln)
� Reageer (0)
27-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Steeds meer kinderen hebben 'ouderdomsdiabetes'

Steeds meer kinderen hebben 'ouderdomsdiabetes'


http://img707.imageshack.us/img707/7161/kinderenenouderdomsdiab.jpgZowat vijf procent van de 7.000 Nederlandse kinderen met suikerziekte heeft last van 'ouderdomsdiabetes'. Tien jaar geleden bedroeg dat aantal slechts één procent.

Kinderarts Pauline Stouthart heeft het in het Algemeen Dagblad over een zorgelijke ontwikkeling.

Ouderdomsdiabetes wordt bij kinderen veroorzaakt door overgewicht en kan leiden tot hart- en vaatinfarcten en problemen aan ogen, voeten en nieren.

De term 'ouderdomsdiabetes' wordt dus stilaan achterhaald. "Het gaat hier meer om vetzuchtdiabetes."

Stouthart vermoedt dat het werkelijke aantal kinderen met 'diabetes 2' nog veel hoger ligt. (br.she)� Reageer (0)
25-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen nemen te weinig tijd voor zichzelf

Vrouwen nemen te weinig tijd voor zichzelf


http://img84.imageshack.us/img84/6787/vrouwen1jpg.jpg


Eén op de drie Nederlandse vrouwen slaagt er door hun gezin en drukke job niet in voldoende tijd voor zichzelf te nemen.

Zetel
90 procent van de 500 ondervraagde Nederlandse dames ouder dan 30 jaar probeert elke dag wat tijd ter ontspanning te reserveren, maar slechts de helft slaagt hier in. 57 procent rust het liefst in de zetel uit, 36 procent ontspant het liefst door iets lekker te eten of te drinken. 50 procent doet dit het liefst met haar geliefde, 30 procent geniet hier liefst helemaal alleen van, dat meldt nu.nl. 

Hoe ouder, hoe makkelijker
Vooral dames tussen de 30 en de 39 jaar hebben het moeilijkst om tijd voor zichzelf te nemen. Maar met het verouderen lijkt me-time nemen steeds makkelijker te gaan. De zorg voor kinderen en de eisen van een drukke job maakt dat dames te weinig tijd hiervoor hebben. Bij de helft komt dit doordat ze voornamelijk aan anderen denken, ze vergeten zichzelf, krijgen een schuldgevoel of cijferen zichzelf weg voor anderen, zo blijkt uit de enquête van Danone.
� Reageer (0)
21-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orale seks gevaarlijker dan sigaret voor keelkanker


Orale seks gevaarlijker dan sigaret voor keelkankerEen virus dat verspreid wordt door orale seks is nu de voornaamste oorzaak van keelkanker bij mensen jonger dan 50 jaar, waarschuwen wetenschappers.

Het human papilloma virus (HPV) dat tijdens onbeschermde seks overgedragen wordt, is de oorzaak van de verontrustende stijging bij potentieel dodelijke kankers de laatste twintig jaar. Een Amerikaanse studie bij 300 mensen toonde aan dat degenen met meer dan zes partners bijna 9 keer meer risico lopen op de ziekte dan anderen, degenen die het vierus opliepen, hadden 32 meer kans om kanker te ontwikkelen. De meeste mensen met HPV hebben geen symptomen, ze hebben hier vaak ook geen behandeling voor nodig. Dit virus zou de oorzaak van ongeveer 70 procent van de gevallen van baarmoederhalskanker zijn, het kan ook leiden tot wratten en andere soorten tumoren. Kanker in de mond en mondholte kwamen vroeger voornamelijk voor bij oudere mannen die roken of drinken, maar nu duikt het ook steeds vaker op bij jongere mannen.

Vaccins
Daarom vragen artsen dat jongens nu net als tienermeisjes gevaccineerd worden tegen de verspreiding van de ziekte .Professor Maura Gillison zegt dat de seksueel overdraagbare HPV een grotere oorzaak is van sommige orale kankers dan tabak. "Er is nog geen wetenschappelijk bewijs dat het vaccin zal beschermen tegen een orale infectie van HPV dat kan leiden tot kanker. Experts zijn alvast optimistisch. Het is bewezen dat het vaccin 90 procent van de infecties kan voorkomen." Iemand die geïnfecteerd is met HPV 16, de soort die in verbrand is gebracht met orale kankers, loopt veertien keer meer risico op een tumor in de mondholte. Het grootste risico. Hoe groter het aantal seksuele partners, hoe groter de kans is dat je een orale infectie had, zeke bij orale seks."

Minder risicovol
In de VS verdubbelde het aantal gevallen van mondkanker dat gelinkt werd aan HPV de laatste twintig jaar. Volgens Zweedse onderzoekers in de jaren '70 was ongeveer een kwart van de gevallen van amandelkanker een gevolg van een HPV-infectie, maar tegen 2005 zou dit naar meer dan 90 procent gestegen zijn. Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat orale seks sociaal aanvaard is bij tieners, ze zien als minder risicovol dan 'echte' seks."

Meer onderzoek
De Britse kankerexperte Sara Hiom: "Het aantal gevallen van Kanker in de mond en keel stijgt dramatisch sinds de jaren '80, zeker bij veertigers, vijftigers en zestigers, ook de tumoren die in verband lijken te staan met HPV stijgen ook. Hoewel het redelijk is aan te nemen dat de vaccinatie tegen dit virus helpt beschermen tegen deze tumoren, is er nog geen bewijs dat de huidige vaccinaties deze echt voorkomen. Er moet nog meer onderzoek naar dit onderwerp gebeuren."
� Reageer (0)
19-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was Charlie Chaplin een zigeuner?


Was Charlie Chaplin een zigeuner?


http://img602.imageshack.us/img602/5458/charliechaplinv.jpg


Een recent ontdekte brief die aan Charlie Chaplin geschreven was, suggereert dat hij geboren zou zijn in een zigeunergemeenschap in de West-Midlands en dus niet in Londen in 1889.

Het familiehuis van Chaplin, hoog gelegen in de Zwitserse bergen van Montreux, zal binnenkort omgebouwd worden tot een museum. Er ligt nog een weelde van onbekend materiaal over de bekendste komiek van de twintigste eeuw.
Zigeunerkoningin

Er zijn brieven die verhalen over zijn vervreemding van het Amerika van de jaren vijftig en epistels die suggereren dat hij in de jaren dertig terug naar zijn thuisland wilde gaan en actief worden in de politiek.

Het meest opzienbarend is echter een kort vriendelijk briefje van een man genaamd Jack Hill, die in 1970 aan Chaplin schreef dat hij niet een van 'Londens meest gevierde zonen' was, 'maar op de wereld gekomen was in een caravan die toebehoorde aan de Zigeunerkoningin, die mijn tante was. Je werd geboren bij de Black Patch in Smetwick bij Birmingham', staat er te lezen.
Roma

Het zou zo maar eens waar kunnen zijn. Chaplins geboorteakte is nooit gevonden en zijn moeder Hannah Hill was afkomstig uit een zigeunerfamilie. In de jaren 1880 was de Black Pitch een welvarende Romagemeenschap aan de industriële rand van Birmingham.

Chaplin zelf heeft de brief altijd verborgen gehouden in een afgesloten lade van zijn bureau. Na zijn dood werd die opengebroken en vonden zijn kinderen het briefje. "Het moet zeer belangrijk voor hem zijn geweest", zegt Micheal, Chaplins oudste nog levende zoon. "Waarom zou hij de brief anders gehouden hebben?"
Mythe

Het idee de familiegeschiedenis te moeten herschrijven jaagt Micheal geen schrik aan. De mythe van het jongetje dat een harde jeugd in de fabrieken overleefde en de belichaming van komedie op het grote scherm werd, zal echter aangepast moeten worden.

Foto: Chaplin in de film 'Modern Times' (1936) (br.Vandaag.be)
� Reageer (0)
17-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekteverzuim op het werk daalt voor het eerst in zes jaar

Ziekteverzuim op het werk daalt voor het eerst in zes jaar


http://img121.imageshack.us/img121/1002/ziekteverzuim.jpg


Voor de eerste keer in zes jaar is het aantal werknemers dat zich ziek meldt afgenomen. Dat bericht human resources-dienstenbedrijf Securex. Het aantal werknemers dat het voorbije jaar geen enkele dag ziek was, steeg van 50,44 procent tot 51,97 procent. De kost voor het ziekteverzuim daalde tot 10,8 miljard euro, 100 miljoen minder dan in 2009. Het slechte nieuws is dat het langdurig ziekteverzuim wel is gestegen.

Werknemers waren minder kort en minder frequent ziek. Het korte verzuim daalde tot 2,19 pct, tegen 2,26 pct in 2009. Gemiddeld was de Belgische werknemer 1,14 keer afwezig wegens ziekte, tegen 1,18 keer in 2009.
 
Daarentegen steeg het lange ziekteverzuim significant: van 1,65 procent naar 1,75 procent in 2010. Vooral bij de bedienden valt de stijging op.
 
Grote bedrijven, vrouwen en interimmers
In grote bedrijven is het ziekteverzuim hoger dan in kleine bedrijven tot maximaal 50 personeelsleden. Antwerpenaren, Limburgers en Oost-Vlamingen vertonen meer ziekteverzuim dan gemiddeld. Vrouwen en jonge werknemers melden zich ook vaker ziek. Interimmers en werknemers in de scheikundige industrie en de grafische sector het slechtst.
 
Securex voerde het onderzoek uit bij een representatief staal van 25.840 werkgevers en 254.305 werknemers uit de private sector.
� Reageer (0)
16-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen: deze versiertrucs werken niet

Wetenschappelijk bewezen: deze versiertrucs werken niet


http://img534.imageshack.us/img534/3508/versiertrucs.jpgDe wetenschap deed al heel wat onderzoek naar efficiënte manieren om vrouwen te verleiden. Daarom een overzicht van de trucs die mannen vaak toepassen maar waarvan bewezen is dat ze niet werken.

Praten
Onderzoekers lieten onlangs mannen met aantrekkelijke vrouwen praten en hen achteraf enkele tests afleggen. Daaruit bleek dat hoe aantrekkelijker ze hun gesprekspartner vonden, hoe slechter ze scoorden. Dat betekent dat hoe mooier je prooi is, hoe dommer je zal klinken wanneer je met haar gaat praten. Dit effect is bij dames niet merkbaar, een aantrekkelijke gesprekspartner heeft geen invloed op hun intelligentie. Dit zou volgens de wetenschappers komen door het feit dat vrouwen geïnteresseerd zijn in andere dingen dan het uiterlijk terwijl mannen zich vooral willen voortplanten.

Interesse tonen
Journalist Neil Strauss ontdekte na onderzoek voor zijn boek 'The Game' dat vrouwen houden van een man die hen negeert. De beste manier om een vrouwenhart te veroveren is naar een groep dames te stappen en haar volledig te negeren, terwijl je praat met haar minder aantrekkelijke vriendinnen, ontdekte hij. En studie van datingsite OKCupid.com toonde ook aan dat mannen die niet vlak in de camera kijken maar naar een ander punt vaker gecontacteerd werden dan heren die dat wel deden, zeker wanneer dit gepaard ging met een ongeïnteresseerde blik.

Dansen
Dansen is een risicovolle ondernemen, wie het goed kan, heeft bijna een garantie op een date, maar als je het slecht doet, hou je de dames ver weg. Slechte dansmoves zouden namelijk het signaal geven dat je een slechte seksuele partner bent, ontdekten vorsers. Het is namelijk voor vrouwen een onbewust teken dat je een laag niveau van testosteron hebt, wat de kansen op een sterk nageslacht beperkt. Dit effect neemt alleen maar toe bij het verouderen.
� Reageer (0)
14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.63-jarige Nederlandse is zwanger van eerste kind

63-jarige Nederlandse is zwanger van eerste kind


http://img407.imageshack.us/img407/6073/63jarigenederlandseiszw.jpgEen 63-jarige vrouw uit het Nederlandse Harlingen is zwanger van haar eerste kind. Dat zegt een familielid van de vrouw in de Leeuwarder Courant. De alleenstaande vrouw heeft een behandeling ondergaan bij een vruchtbaarheidskliniek in Italië. De geboorte van de baby is voorzien in maart. De toekomstige moeder vindt de zwangerschap een privékwestie en wil tot de geboorte niet in de openbaarheid treden. Ze heeft haar familie en vrienden inmiddels wel op de hoogte gesteld.� Reageer (0)
13-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootschalig onderzoek naar bevallen onder hypnose


Grootschalig onderzoek naar bevallen onder hypnose


http://img819.imageshack.us/img819/9876/bevallenonderhypnose.jpg


Om te vermijden dat vrouwen tijdens hun bevalling naar (dure) pijnstillers teruggrijpen, zullen dit jaar in Groot-Brittanië 800 toekomstige moeders onder zelfhypnose bevallen. Volgens The Sunday Times hebben vrouwen onder hypnose ook minder begeleiding nodig.

De Britse overheid voert dit jaar een van de grootste studies rond medische hypnose uit. Achthonderd vrouwen tussen 18 en 40 jaar, die voor het eerst bevallen, zullen dat onder zelfhypnose doen. Het onderzoek moet een antwoord bieden op de vraag hoe vrouwen met zo weinig mogelijk pijn kunnen bevallen, zonder naar pijnstillers te grijpen.
 
Voorstanders van natuurlijk bevallen zeggen dat pijnstillers de ervaring van een natuurlijke geboorte ontnemen. Bovendien komen de pijnstillers via de navelstreng in de baby terecht en kunnen ze een invloed hebben op de ademhaling van het kind.
 
"Het opzet is om vrouwen de mogelijkheid te geven zelf hun arbeid uit te voeren", aldus professor Soo Downe van de universiteit van Central Lancashire. "Als de resultaten veelbelovend zijn, denken we eraan gratis trainingen rond hypnobevallen te geven."
 
Zelfhypnose vergt een training onder begeleiding waarbij negatieve woorden, zoals pijn of contractie, door meer neutrale begrippen vervangen worden. Zodra een vrouw de vaardigheden onder de knie heeft, kan ze zich onder hypnose brengen wanneer de arbeid start.
� Reageer (0)
11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders geven slaapwandelen door aan kinderen

Ouders geven slaapwandelen door aan kinderen


Ouders kunnen slaapwandelen doorgeven aan hun kind, ontdekten wetenschappers.


Onderzoekers aan de universiteit van Washington bestudeerden vier generaties van dezelfde familie, zo ontdekten ze een stuk beschadigd DNA in een specifiek chromosoom. Van de 22 mensen in de familie, deden negen van hen aan slaapwandelden en ze hadden allemaal het 'kapotte' chromosoom. Een ouder met dit gen heeft 1 kans 2 om deze aandoening aan zijn of haar kroost door te geven.

Professor Christina Gurnett: "De resulaten van deze studie helpen bij de opsporing en behandeling van deze aandoening." Slaapwandelen treft 10 procent van de kinderen en ongeveer 1 op de 50 volwassenen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen willen massaal met Valentijn ontdekken of partner trouw is


"Vrouwen willen massaal met Valentijn ontdekken of partner trouw is"


http://img227.imageshack.us/img227/7444/valentijn.jpgDe 27-jarige Britse Claire Middleton wordt betaald om de partners van vrouwen te verleiden om zo te ontdekken of hij wel trouw is. Ze zegt dat Valentijn de drukste tijd van het jaar is voor haar en haar collega's.

1700 euro
"Vrouwen zijn nu wanhopig om te weten of hun partner een bedrieger is voor ze de meest romantische dag van het jaar met hem spenderen", aldus Claire. "Het is triest, maar deze periode heb ik het ontzettend druk. Ik betrapte deze week al vier mannen. Mijn werkgevers zijn achterdochtige vrouwen en vriendinnen, maar ook bezorgde ouders en grootouders." Claire heeft overdag een kantoorbaan, ze werkt als bijverdienste voor een agentschap dat vrouwen 'verhuurt' om getrouwde mannen te verleiden. Ze koos een jaar geleden voor deze job nadat een pijnlijke breuk haar inspireerde andere vrouwen te helpen. Zo lokte ze al meer dan 30 mannen in de val. Ze verdient tussen de 600 en de 1700 euro per doelwit, afhankelijk van hoe lang de job duurt.

Belangrijke beslissing
Claire: "Het vraagt weken van spionage en research. Ik moet begrijpen hoe een man denkt en wat hem aantrekt, zo is het makkelijker om hem in de val te lokken. Daarvoor volgde ik een training van maanden. Ik werd bedrogen en raakte al mijn zelfvertrouwen kwijt. Het kwetst en mensen hebben het recht te weten of hun partner hen bedriegt. Maar ik haat mannen niet en ik wil geen wraak nemen op mijn ex. Deze week is het erg druk voor alle agentschappen die overspelige mannen in de val lokken, mensen hebben nu het gevoel dat dit het moment is om een stapje verder te gaan met hun relatie, of dat nu een aanzoek is of om aan kinderen te beginnen. Het is een belangrijke tijd voor veel koppels, ze willen weten of de persoon waarmee ze samen zijn echt toegewijd is."
� Reageer (0)
10-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-jarigen moeten opstel schrijven over hun eerste keer

14-jarigen moeten opstel schrijven over hun eerste keer

Een klas veertienjarigen moest een opstel schrijven over hun 'eerste keer'. De leerlingen mochten in het werkstukje ook dromen over hun wildste seksfantasieën. De ouders van de leerlingen reageren onthutst. "Alleen al de gedachte dat een leraar peilt naar de seksuele fantasieën van veertienjarigen maakt me ziek", zegt een ouder.

De leerlingen van de school in Tomelilla kregen voor de les Zweeds de opdacht om een opstel te schrijven met als titel, 'Mijn eerste keer'. Om hun fantasie wat aan te scherpen moesten de leerlingen zich voorstellen dat ze een intiem gesprek hadden met een goede vriend(in). Tijdens de babbel vertrouwt hij of zij haar eerste seksuele ervaring toe. Wie wou mocht ook zijn of haar eerste ervaring beschrijven of wegdromen over de allereerste keer. Hoe passioneler het opstel was, hoe meer punten de leerlingen konden verdienen.

Sommige leerlingen voelden zich niet goed bij de opdracht en praatten met hun ouders. "Ik vraag me echt af of dit wel kan", aldus een ouder in de krant Ystads Allehanda. Een leraar reageert verbaasd op de verontwaardiging van de ouders. Hij zegt dat de meeste leerlingen het een leuke taak vonden waarin de vakken biologie, gezondheid en taal gecombineerd werden. Niet alle leraars waren overtuigd van het nut van de opdracht.

Maria Ahnlund laat alvast weten dat ze de kritiek van de ouders ernstig neemt en dat ze overweegt om volgend schooljaar een 'neutraler' onderwerp te kiezen voor het opstel. De Vereniging van Leraren (Lärärförbundet) zegt alvast dat een taak waarbij de privacy van de leerlingen geschonden wordt niet door de beugel kan. "Als leerlingen vinden dat een opdracht hun privacy schaadt dan moet de kritiek op die taak ernstig genomen worden", besluit Claes Nyberg.� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!