Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


22-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de droevigst kijkende uil ooit?

Is dit de droevigst kijkende uil ooit?


http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/10/0/20150221173543/media_xll_7506615.jpg


We kennen allemaal al de viraal gegane chagrijnige 'Grumpy Cat', maar deze droevig kijkende uil wordt mogelijk nog populairder als 'The World's Saddest Owl'. Zo vertederend en ook zo zielig, deze uil.

Fotograaf Sham Jolimie (28) nam de foto in het 'Penang Bird Park' in Maleisië op een regenachtige namiddag. "We staarden gedurende lange tijd naar elkaar. Zijn intelligente ogen en treurige uitdrukking hebben mijn perceptie over vogels voorgoed veranderd", zegt Sham. De foto heeft ondertussen al een internationale fotografieprijs opgeleverd en de uil gaat viraal als 'werelds droevigste uil'. (br.hln)
� Reageer (0)
01-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ware liefde' is pakkendste foto van 2014

'Ware liefde' is pakkendste foto van 2014


http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/16/0/20150101111057/media_xll_7378560.jpg


Bij de vier hoogste resultaten in onze eindejaarspoll rond de foto van het jaar vormen overlijden en rouwen de aanzet voor het beeld. In totaal namen 12.649 surfers aan onze poll deel.

Afgetekend op één met 19 procent van de stemmen staat de foto van Don en Maxine Simpson die hand in hand stierven na een huwelijk dat 62 jaar lang duurde (2.451 stemmen).

Het beeld met de bloemen die werden gegooid naar de rouwwagens die stoffelijke overschotten van rampvlucht MH17 vervoerden eindigde tweede (15%) met 1.902 stemmen. Eveneens uit Nederland komt de foto van de terminaal zieke verzorger Mario die nog één keer naar zijn dierentuin in Rotterdam wou om er afscheid te nemen van de giraffen: goed voor in totaal 1.574 stemmen.

De vaderlijke trots die prins Laurent toonde toen zijn dochter Louise één van de voorbeden voorlas op de begrafenis van koningin Fabiola, eindigde tenslotte vierde met 1.488 stemmen. (br.hln)
� Reageer (0)
27-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizendtal mensen neemt afscheid van Walter De Buck

Duizendtal mensen neemt afscheid van Walter De Buck


http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/3/9/20141227161111/media_xll_7370064.jpg


In de Gentse Bijloke namen vanmiddag ruim duizend mensen afscheid van Walter De Buck. Familie en vrienden brachten persoonlijke getuigenissen en er klonk veel muziek "een van de krachtigste wapens in zijn strijd voor de democratisering van de kunst, " herinnerde zijn vriend en voormalig buurman Bob De Moor. Het eerbetoon begon en eindigde met een groot applaus. Zijn kleindochter Maaike nam het eerste woord en omschreef haar grootvader als "een man die mensen raakte door te doen wat hij wilde doen, door te zijn wie hij wou zijn. Hij was veel tegelijkertijd, maar altijd gewoon zichzelf", klonk het. "Dag geleefde handen, dag wijze woorden, dag grijze baard met kriebelkusjes."

Heropstart Gentse Feesten
In zijn afscheidsrede herinnerde acteur en regisseur Bob De Moor hoe De Buck in de jaren zestig zijn buurman werd Bij Sint-Jacobs en er de basis legde voor de heropstart van de Gentse Feesten. "Ik gaf er mijn ogen de kost. Niet alleen aan de naakttekeningen van Walter, die overigens vrij snel in beslag werden genomen door het parket, maar aan alles wat getoond en opgevoerd werd. Walter had het bijzondere talent om mensen samen te brengen. Al vlug werd het huis een 'trefpunt' voor kunstenaars, marginalen en progressieve studenten."

De Moor verwees ook naar Walter De Bucks boek 'Partituur van een Gents rebel': "Voor mij blijf creativiteit de belangrijkste stimulans in het leven. Het helpt me bij de zoektocht naar mezelf, het geeft me vreugde en troost bij het dwalen door een imaginaire wereld", citeerde hij.

Gent en Gents weer op de kaart gezet
De Buck zette Gent en het Gents weer op de kaart, herinnerde De Moor. "Ons leren feesten, fanfares laten toeteren, een Big Band geleid, een openluchtcinema uit de grond gestampt, voorzitter geweest van de legendarische voetbalploeg 'Dynamo Martiko'. Hij is de verwekker van ontelbare kinderen, goeroe, redder van het werk van Karel Waeri, oprichter van het Nieuwpoorttheater, bouwer van de barge, bezieler van de georganiseerde anarchie, stichter van het lunchtheater, bezieler van Loods 13 en bovenal beeldhouwer."

Katalysator
Kunstenaar Luc Daels, samen met De Buck een van de drijvende krachten achter Trefpunt en de heropstanding van de nieuwe Gentse Feesten, omschreef Walter als een 'katalysator'. "Zonder zichzelf te veranderen kon hij andere mensen een stoot geven zodat ze in het vervolg van hun leven een beetje anders werden en dingen deden die ze van zichzelf nooit hadden verwacht", zei Daels, die zijn vriend een zeer complexe persoonlijkheid aanschreef. "Hij had als het ware verschillende personaliteiten verenigd in één, en dat verklaart een beetje het hele grote gebied van zijn activiteiten en interesses."

Muziek
In de concertzaal van de Gentse Bijloke brachten onder meer Patrick Riguelle, Roland Van Campenhout, Alex Rambaut, Yves Meersschaert en verschillende andere muzikanten waar De Buck mee samenwerkte, zijn nummers zoals 'k Ben al zo lang op weg geweest' en 'k Zou zo gere wille leven leven", maar ook ander werk, zoals het Franse amoureuze strijdlied 'Le temps des cérises', dat De Buck nog met Riguelle zong. In de zaal zaten veel Gentenaars en (Gentse) muzikanten en artiesten, onder meer ook Zjef Vanuytsel en Johan Verminnen.

Walter De Buck laat een echtgenote (Mia) na en negen kinderen, achttien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Die staan allemaal met voornaam op het rouwprentje, met op de voorkant een zwart-witfoto en een tekst uit 1953 (br.hln)
� Reageer (0)
20-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Madeleine verwacht tweede kind

Prinses Madeleine verwacht tweede kind

http://oi57.tinypic.com/ztzzu8.jpg


Prinses Madeleine en haar man Christopher O'Neill verwachten in de zomer van 2015 hun tweede kindje. Dat heeft het Zweedse koningshuis vandaag bekendgemaakt.

"We zijn erg gelukkig en kijken er naar uit een nieuw familielid te mogen verwelkomen", aldus het stel in een verklaring.

De dochter van koning Carl Gustaf trouwde op 8 juni vorig jaar met Christopher O'Neill. Op 20 februari 2014 beviel Madeleine van hun eerste kindje, dochter Leonore.
� Reageer (0)
04-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven van een papa: wat niemand je vooraf vertelde

Het leven van een papa: wat niemand je vooraf vertelde


http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/14/3/20141104134218/media_xll_7253268.jpg


Vader worden, dat betekent: weinig slaap, meer verantwoordelijkheid, minder tijd in de armen van je geliefde. Maar ook: oneindig veel meer plezier. Maar waarom vertellen je vrienden je alleen de horrorverhalen? Daarom: 15 weetjes over vaderschap die niemand je ooit verklapt.

1. Je kan alle spelletjes uit je kindertijd opnieuw spelen.

2. Je geniet van de angstblikken van anderen wanneer je met kleine kinderen het vliegtuig opstapt.

3.  Je spreekt met je maten aan de toog over kinderziekten in plaats van over vrouwen.

4. Als het tóch over vrouwen gaat, dan over het vreemde jojo-effect van de borsten van jouw vrouw voor, tijdens en na haar zwangerschap.

5. 'Snel, ze slapen!', wordt de zin waarmee seks wordt ingeleid.

6. Krakende vloeren in de kinderkamer zijn zo gevaarlijk als landmijnen, maar niet zo gevaarlijk als legoblokjes waar je blootvoets op trapt.

7. Kinderen vergeten alles wat je hen vijf minuten geleden hebt gezegd, maar niet wat je hen maanden geleden hebt beloofd.

8. Dat alle andere vaders veel cooler zijn, is een verwijt waar je zult moeten aan wennen

9. Je zingt luidkeels domme liedjes mee met je kinderen in de auto.

10. Je leert dat een Disneyfilm een leven écht kan veranderen, denk maar aan 'Frozen'.

11. Je leert je donkere kant kennen als je dochter liefdesverdriet heeft - breek ik één of twee benen van die rotzak?

12. Je kinderen zullen je blijven uitlachen omdat je zo traag een sms tikt.

13. Elke discussie met je kinderen eindigt voortaan op 'Dan krijg je geen ijsje!'

14. Je ontdekt de Nutellavlekken op je fris gestreken hemd altijd pas op het werk.

15.  Je zal je boos maken om een 5/10 voor fysica, terwijl je perfect weet dat je kind in de rest van zijn leven nóóit nog fysica zal gebruiken. (br.hln)
� Reageer (0)
02-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks en leeftijd: heb jij het beste al gehad?

Seks en leeftijd: heb jij het beste al gehad?


http://oi61.tinypic.com/14d0t1z.jpg


Seks op latere leeftijd: van onze ouders kunnen we het maar moeilijk geloven en willen we er ons helemaal niets bij voorstellen, toch weten we maar al te goed dat het er werkelijk nog van komt. Gelukkig maar, want ook wijzelf willen later natuurlijk nog wat affectie ervaren. Ook de beroemde seksexperte Tracey Cox is ervan overtuigd dat een vrijpartij op latere leeftijd nog moet kunnen. Ontdek hier welke leeftijd volgens haar het meest genot oplevert.

Late tienerjaren
Pro's: Het hele seksgebeuren ontdek je meestal tijdens je pubertijd. Alles is nieuw en spannend en net dat maakt het leuk. Hormonen kunnen op ieder moment door je lichaam gieren waardoor elke aanraking een dubbel effect op je heeft.
Contra's: Net omdat alles nieuw is, kan je wel eens heel nerveus zijn. Klungelen en foutjes maken horen erbij, maar ook pijn is (voor vele vrouwen) vaak onvermijdbaar.

Twintigers
Pro's: Nog single als twintiger? Geen probleem: ook alleen kan je heel wat plezier in bed beleven. Zo leer je je eigen lichaam vaak ontdekken en weet je wat je leuk vindt. Tussen ons twintigste en dertigste levensjaar ontmoeten we wél vaak een partner waarmee we verder willen gaan en beleven we volgens Cox ons 'seksuele nirwana'. Geweldige vrijpartijen met de persoon die we graag zien: veel beter wordt het volgens de relatie-experte niet.
Contra's: Wie de ware nog niet gevonden heeft, kan volgens Cox snel uitgekeken raken op zichzelf of die partner waarmee je samen bent maar waarvan je weet dat jullie toch niet voor eeuwig samen zullen blijven. Ook onenightstands kunnen leuk zijn, maar na een tijdje zou je je volgens Cox eenzaam beginnen voelen.

Dertigers
Pro's: Seks als dertiger wordt vaak intenser, zeker wanneer je kinderen hebt. Je voelt je meer dan ooit verbonden tot je partner en geniet ongelooflijk van het intieme gevoel.
Contra's: Echter kan de frequentie van een vrijpartij afnemen. Je carrière, het huishouden en de kinderen: soms ben je gewoon te moe om nog actie te ondernemen. Als single kan je volgens Cox dan ook doen wat je wilt wanneer je er zin in hebt.

Veertigers
Pro's: Nu de kinderen meestal om wat minder aandacht vragen en hun plan kunnen trekken, krijgt je seksleven met je partner vaak een nieuwe boost. Op je veertigste weet je vaak wat je wilt en heb je meer zelfvertrouwen dan ooit. Dit zorgt ervoor dat je openlijk en eerlijk kunt praten over je verlangens en je graag nog nieuwe dingen beleeft.
Contra's: Bij mannen kunnen er vanaf deze leeftijd wat kwaaltjes optreden. Volgens Cox verschuift de focus van een vrijpartij daardoor helemaal: je zal je meer concentreren op het voorspel en minder op de 'daad' zelf.

Vijftigers
Pro's: Heb je het gevoel dat jij en je partner elkaar echt nog graag zien? Dan zal de liefde weerspiegeld worden in je seksleven. De frequentie hangt op deze leeftijd namelijk vaak af van hoe graag je elkaar nog ziet en hoe leuk je een vrijpartij met je man of vrouw vindt.
Contra's: Rond deze leeftijd wordt het dan weer wat moeilijker voor vrouwen omdat hun hormonen helemaal ontregeld raken door de menopauze. Daardoor kunnen sommige vrouwen seks wat naar de achtergrond verschuiven, terwijl andere dames kiezen voor intiemere vrijpartijen.

Zestigers
Pro's: Eindelijk ontdek je dat seks op latere leeftijd echt wel nog kan. Veel koppels beschrijven hun liefdesleven als 'beter dan ooit' omdat echt alle grenzen wegvallen.
Contra's: Gezondheidsproblemen kunnen hun tol beginnen eisen. Wie echter begripvol is, kan deze problemen makkelijk het hoofd bieden.

Zeventig plus
Pro's: Je ervaart een vrijpartij helemaal anders: het gaat niet meer over de hoogtepunten die je beleeft maar wel om de intimiteit met je partner. Je leert dat kussen en knuffelen ook heel leuk kan zijn.
Contra's: Yep, de gezondheid... (br.hln)
� Reageer (0)
30-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brokstuk bijna zeker van vliegtuig Amelia Earhart

Brokstuk bijna zeker van vliegtuig Amelia Earhart


http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/10/4/20141030061716/media_xll_7242214.jpg


Wetenschappers die in de Stille Oceaan zoeken naar sporen van de in de jaren dertig verdwenen legendarische pilote Amelia Earhart, zijn er steeds meer van overtuigd dat het aluminium onderdeel dat gevonden werd nabij het atol Nikumaroro in het huidige Kiribati afkomstig is van het vliegtuig van de vliegenierster.

Earhart was de tweede persoon - de eerste vrouw - die de oversteek van de Atlantische Oceaan maakte. Zij deed dat in 1932, vijf jaar na Charles Lindbergh. Drie jaar later vloog zij als eerste piloot over de Stille Oceaan. De pilote verdween tijdens een poging om als eerste rond de wereld te vliegen. Op 2 juli 1937 om 8.43 uur plaatselijke tijd verstuurde Earhart een laatste boodschap over de radio, op weg naar haar landingsplaats, het eiland Howland in de Stille Oceaan. Nadien werd niets meer van haar en haar navigator Fred Noonan vernomen. De verdwijning geldt als een van de grootste mysteries uit de geschiedenis van de luchtvaart. Er zijn aanwijzingen dat de twee een noodlanding zouden hebben gemaakt op Nikumaroro en daar als schipbreukeling hebben geleefd en zijn gestorven.

Het aluminium onderdeel dat in 1991 werd gevonden, lijkt sterk op een onderdeel van 48 centimeter op 58 dat in het venster van de Lockheed Electra van Earhart werd geïnstalleerd, tijdens een tussenstop in Florida bij het begin van de reis, zo meldt The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR). "De grote kans dat dit (voorwerp) het onderdeel uit Miami is, betekent dat de vele scheuren, krassen en deuken op het metaal belangrijke indicaties vormen, die ons kunnen vertellen wat er precies is gebeurd en die kunnen leiden naar het vliegtuig zelf", klinkt het hoopvol bij de onderzoekers.

TIGHAR liet al weten dat het in juni 2015 naar Nikumaroro terugkeert voor een zesde expeditie. (br.hln)
� Reageer (0)
20-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harley uit 'Easy Rider' geveild voor ruim 1 miljoen euro

Harley uit 'Easy Rider' geveild voor ruim 1 miljoen euro

http://oi59.tinypic.com/10h7dcl.jpgDe mythische Harley-Davidson van Peter Fonda uit de film 'Easy Rider' van 1969 is dit weekend in Californië geveild voor liefst 1,35 miljoen dollar (1,06 miljoen euro). Dat heeft veilinghuis Profiles in History vandaag bekendgemaakt.

Van de 'chopper' met de Amerikaanse vlag op de tank werden destijds uit voorzorg twee exemplaren gebouwd. De Harley die dit weekend geveild is, werd gebruikt voor de finale scène met het ongeval. De identiteit van de koper is niet vrijgegeven.
� Reageer (0)
04-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De knaap die doodgekust werd door zes dolle collega's

De knaap die doodgekust werd door zes dolle collega's

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/8/12/20141004094058/media_xll_7170387.jpg


"Doodgestoken tijdens kantoorgrap" luidde de titel op de cover van de New York Times van 16 februari 1909. De krant had het over George Spencer Millet, die zodanig in de smaak viel bij zijn vrouwelijke collega's dat het op zijn vijftiende verjaardag zijn dood werd.

"De meisjes in zijn departement van het bedrijf Metropolitan Insurance probeerden hem te kussen - een van hen aangehouden", klonk het nog in de New York Times.

Millet werkte nog maar een paar maanden in het verzekeringskantoor op Madison Square. Toch had hij al een sterke indruk nagelaten bij zijn collega's. "Hij had goede manieren en zijn blonde haar en blanke huid maakten hem tot de lieveling van alle vrouwelijke stenografen", lezen we in het artikel dat meer dan honderd jaar oud is.

Die meisjes hadden hem op het einde van de werkdag een kus beloofd voor elk jaar dat de jongen leefde. Dat leidde ironisch genoeg tot zijn dood. Om 16u30 kwamen de dames hun gelukwensen overbrengen aan de jarige. Millet probeerde te ontsnappen aan de opdringerige kussers en riep plots uit: "Ik ben doorboord!" Een van de kusgrage vrouwen, de 23-jarige Gertrude Robbins, wou de jongen nog helpen, maar hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Robbins werd aangehouden voor moord, maar de aanklacht werd ingetrokken nadat ze haar verhaal had gedaan. Het bleek om een vreselijk ongeluk te gaan. Millet had net voor de fatale feiten een inktuitwisser - de tintenkiller van toen - gebruikt en dat metalen voorwerp van zo'n 15 centimeter zat nog in zijn zak. Tijdens de schermutseling viel hij op de scherpe punt die zijn hart doorboorde.

George Millet werd begraven op het kerkhof van Woodlawn in de Bronx. Op zijn grafsteen staat: "Verloor het leven door op een inktuitwisser te vallen terwijl hij zes jonge vrouwen probeerde te ontwijken die hem wilden overladen met verjaardagskussen in het kantoor van het Metropolitan Life-gebouw." (br.hln) 

� Reageer (0)
12-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bassie & Adriaan "enorm vereerd" door internethype

Bassie & Adriaan "enorm vereerd" door internethype

http://oi60.tinypic.com/2mgpf2h.jpg


Hallo vriendjes en vriendinnetjes, we komen er weer aan. Hallo vriendjes en vriendinnetjes 't is Bassie en Adriaan. Deze titelsong van de Nederlandse clown en acrobaat is wereldwijd mateloos populair als karaokeversie. De broers Van Toor vinden de groeiende internethype geweldig. "Ze zijn enorm vereerd met deze aandacht", liet hun woordvoerder weten.

"Eerst Nederland, en nu de rest van de wereld. Ons volgende doel is een optreden in het Witte Huis!", lacht de woordvoerder.

Na een oproep op filmpjessite Dumpert.nl verschenen er de afgelopen dagen tientallen probeersels online, gezongen door niet-Nederlandstalige fans uit onder meer Frankrijk, Argentinië, Duitsland, Brazilië, Australië, Taiwan, China en Turkije.

Bassie (78) en Adriaan (71) treden niet meer actief op, maar zijn nog niet vergeten. Er wordt gewerkt aan een speelfilm waarin de beroemde clown en acrobaat het stokje overdragen aan twee talentvolle neefjes. Deze moet volgend jaar in de bioscopen te zien zijn.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer van je borsten te houden zoals ze zijn

Leer van je borsten te houden zoals ze zijn


http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/0/12/20140523111533/media_xll_6764742.jpg


Heel wat behafabrikanten, modebladen en plastische chirurgen willen je een slecht gevoel over je borsten geven. Dat ze groter, kleiner, steviger moeten zijn of dat ze wel een lift kunnen gebruiken. Veel mannelijke partners houden echter van borsten in alle vormen of formaten omdat ze nu eenmaal een wonder van het vrouwenlichaam zijn. Lelijke borsten bestaan vaak dus enkel in het hoofd van de vrouw en daar moet verandering in komen.

Nu de zomer eraan komt, zijn vrouwen zich weer erg bewust van hun boezem. De zoektocht naar een passende bikini kan daarbij erg confronterend zijn.  Digitaal bewerkte foto's in modebladen, actrices met siliconenimplantaten, 'kipfilets', push-upbeha's maken dames wereldwijd onzeker over hun boezem. Het is zelfs zo erg dat we maar al te vaak vergeten dat alle borsten geweldig zijn omdat ze baby's voeden. Want ook al ben je geen mama, toch blijft de vrouwenborst een prachtig geschenk van moeder natuur. 

Een eerste stap is van je borsten te houden zoals ze zijn, zonder een push-upbeha of andere hulpmiddeltjes. Stop met woorden als 'te klein', 'te groot', 'niet stevig genoeg' of zelfs 'scheef' te gebruiken. Hou ervan zoals ze zijn, dit zal je heel wat gelukkiger maken. Denk eens na over hoeveel bedpartners al echt geklaagd hebben over je boezem? Vaak zijn mannen zo verwonderd door deze natuurpracht dat ze niet eens merken dat de ene misschien wat groter is dan de andere. Zijn je borstel niet meer zo stevig als vroeger? Je partner zal alleen maar bewondering voor het feit dat jij je kinderen ermee gevoed hebt. Geeft hij wel negatieve opmerkingen erover, dan is hij degene met het probleem, niet jij.

Met deze tips kun je leren van je borsten te houden
- Jezelf aanvaarden begint met je houding tegenover andere vrouwen. Negativiteit lokt een giftige sfeer uit. Kijk eens in eigen boezem en roddel niet over het lichaam van je vriendinnen of bekende sterren.

- Verwen je boezem af en toe met een hydraterende cr�me. De huid is hier dunner dan bij andere lichaamsdelen, daarom kunnen je borsten sneller droog aanvoelen. Door ze met liefde en zorg in te smeren, kun je leren ze te appreci�ren zoals ze zijn.

- Betrek je borsten in het liefdesspel. Laat je partner ze strelen en liefhebben tijdens vrijpartijen. Zo zul je snel merken dat jullie allebei veel plezier aan je borsten kunnen beleven. (br.hln)

� Reageer (0)
04-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ware liefde: koppel sterft na 62 jaar huwelijk hand in hand

Ware liefde: koppel sterft na 62 jaar huwelijk hand in hand

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Ware liefde die tot de laatste adem standhield. Dat is het ontroerende verhaal van Don en Maxine Simpson. Het koppel dat 62 jaar getrouwd was, stierf hand in hand. Tussen hun dood zat slechts vier uur.
Sinds Don en Maxine elkaar ontmoetten in een bowlingcenter, waren ze onafscheidelijk en dat zouden ze hun hele leven blijven. Ze adopteerden twee jongens en waren geliefd in hun stad Bakersfield in Californië.

Twee weken geleden werd Don naar het hospitaal gebracht met een gebroken heup. Zijn gezondheid ging snel achteruit. De familie besliste om Don naar huis te laten brengen waar zijn vrouw al jaren tegen kanker vocht.

"Ik wist in mijn hart dat dit gewoon zo moest gebeuren", vertelde kleindochter Melissa Sloan aan Kero-TV, een filiaal van het bekendere ABC. "Oma en opa hoorden samen net zoals ze samen hoorden te sterven."

De man en vrouw spendeerden de laatste uren zoals ze steeds hadden geleefd, samen, hand in hand en glimlachend. Met de familie en de liefde van haar leven aan haar zijde, blies Maxine haar laatste adem uit. Toen haar lichaam werd weggehaald, stopte ook het hart van Don met kloppen. Hij verliet samen met haar de kamer en dit leven.  (br.hln)� Reageer (0)
25-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurt viert 10 jaar Tomorrowland

Buurt viert 10 jaar Tomorrowland

http://oi58.tinypic.com/2exuf0p.jpg


Tomorrowland heeft de buren gisteravond getrakteerd op een groot feest in De Schorre. Zo'n 4.000 buurtbewoners kwamen de tiende verjaardag van het festival vieren met een hapje, een drankje en de nodige animatie.


De buurtbewoners kregen een rondleiding op het festivalterrein en mochten van nabij kennismaken met de wondere wereld van Tomorrowland. Van geklaag en gezaag was gisteren geen sprake. De inwoners van Boom en Rumst, die gisteren naar De Schorre afzakten, hebben alleen maar mooie herinneringen aan tien jaar 'madness'.

Glenn Joris uit Boom wilde al jarenlang met zijn vrienden naar Tomorrowland. Maar telkens waren ze net te laat om tickets te kopen. Tot de editie van 2013. "Toen hadden we eindelijk prijs", blikt Glenn terug. "Het werd een spetterend feestje van drie dagen lang, met de set van Hardwell als persoonlijk hoogtepunt." Volgend weekend is Glenn opnieuw van de partij in De Schorre. "Ik kijk er enorm naar uit. Ik heb de voorbije dagen al heel veel foto's en filmpjes van het eerste weekend zien passeren. Van mij mag Tomorrowland nu alweer beginnen!"

Carine en Kayleigh Buelens kijken elk jaar opnieuw uit naar het festival. "Ik ben al drie keer geweest en het is elke keer anders", zegt Kayleigh. "Maar de sfeer is hier altijd enorm leuk!" Voor Carine was vooral de editie van memorabel. "Mijn dochter Sarah stapte datzelfde weekend in het huwelijksbootje. De bruidegom moest voor de trouw helemaal vanuit Affligem naar hier komen. Maar door de drukte heeft hij heel lang in de file gestaan en leek het er even op alsof hij niet zou komen opdagen. Gelukkig is alles nog goedgekomen!"

Kruiwagen

Roger Peeters en Lieve Verdonck uit de 's Herenbaan hebben altijd veel plezier als Tomorrowland weer van start gaat.

"We zien elk jaar de festivalgangers toestromen en weer weggaan door onze straat. Dat is altijd een spektakel waar we graag even voor gaan zitten. Het zijn ook heel vriendelijke mensen. Ooit hebben we iemand die met zware bagage zat te zeulen, onze kruiwagen uitgeleend. Toen het festivalweekend erop zat, is hij de kruiwagen braafjes komen terugbrengen."

Michael Van der Elst en Katleen Leduc kwamen gisteren eveneens vanuit de 's Herenbaan naar De Schorre afgezakt om de tiende verjaardag van Tomorrowland te vieren. "Dit is echt een fantastisch initiatief van de organisatie", zegt het koppel.

"Onze kindjes Seppe, Marie en Tibo waren al de ganse week over het buurtfeest bezig. Ze keken er enorm naar uit om eens een bezoek te brengen aan Tomorrowland. Maar ook wij kunnen genieten van dit wonderlijke decor."

� Reageer (0)
18-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-jarige woordkunstenares drukt stempel op beroemdste kruiswoordraadsel ter wereld

23-jarige woordkunstenares drukt stempel op beroemdste kruiswoordraadsel ter wereldhttp://static3.hln.be/static/photo/2014/2/2/10/20140618090036/media_xll_6831775.jpg


Met woorden als 'epicness', 'twitter hashtag', 'where it's at' en 'hell no' maakt The New York Times komaf met het traditionele kruiswoordraadsel. De verantwoordelijke voor die evolutie is de 23-jarige Anna Shechtman.

Elke letter die in het puzzelkatern van de 'Gray Lady' verschijnt, wordt zorgvuldig gewikt en gewogen door Will Shortz (61). Maar sinds kort heeft hij een jeugdige rechterhand. Anna Shechtman studeerde vorig jaar af aan Swarthmore College en drukte nu al haar stempel op het wereldberoemde kruiswoordraadsel.

Viermaal zond Shechtman zelf een rooster in. Niet alleen kon ze Shortz overtuigen omschrijvingen als 'state of being awesome, in modern slang' (antwoord: epicness) op te nemen in haar eigen puzzel; ook gaf ze sindsdien tientallen andere kruiswoordraadsels een moderne toets.

Timesniveau
Het grootste deel van de dag brengen Shechtman en Shortz door met het bedenken van aanwijzingen. Eenmaal ze uit de honderden inzendingen een puzzel en een thema geselecteerd hebben, brengen de twee het rooster in de woning van Shortz op Timesniveau. Daarvoor veranderen ze 50 tot 80 procent van de aangeleverde omschrijvingen.

De droom van een puzzelbouwer is het creëren van zoveel mogelijk 'Oh'- en 'Aha'-momenten, zegt Anna Shechtman aan Fast Company. Om er meer te creëren, bracht ze een jeugdig en vrouwelijk perspectief in de puzzel. Na het bekijken van de trailer van 'Bad neighbors' en YouTube-video's van 'How I met your mother' bracht ze Shortz er recent toe zijn omschrijving voor het woord 'bro' te wijzigen. Waar hij vroeger steevast ging voor de omschrijving 'sister's sib', luidde het eerder dit jaar: 'preppy, party-loving, egotistical male, in modern lingo'.

Moderne cultuur weerspiegelen
Kruiswoordraadsels moeten de moderne cultuur en woordenschat weerspiegelen, meent hij. "Het woord 'bro' betekent tegenwoordig veel meer dan 'broer'. Er is een veel ruimere culturele betekenis dan dat. Ik ben zelf redelijk mee met mijn tijd, maar 61 is geen 23 en Anna levert me omschrijvingen die ik zelf nooit zou kunnen bedenken."

Shechtman ontdekte haar liefde voor puzzels al op veertienjarige leeftijd. Op haar negentiende verscheen haar eerste puzzel in The New York Times.(br.hln)


� Reageer (0)
10-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan stelt schilderijen tentoon in New York

Bob Dylan stelt schilderijen tentoon in New York

http://oi58.tinypic.com/2ppn8eu.jpg


De nu al mythische zanger-liedjesschrijver Bob Dylan is tussen zijn muzikale bedrijven door ook schilder. Voor het eerst is, tot einde mei, in een galerie in New York zijn schilderwerk te bewonderen (en te koop).

Tussen 1989 en 1992 maakte Dylan, geboren als Robert Zimmerman, op tournee een serie zwart-wit schetsen van wat hij zag en meemaakte. Die tekeningen doken in 1994 op in het boek "Drawn Blank Series". Zeer enthousiast erover raakte Ingrid Mössinger, directrice van het Duitse kunstmuseum Kunstsammlungen Chemnitz. Zij spoorde hem aan zijn tekeningen in schilderijen om te zetten en de 72-jarige stemde erin toe.

Dylan creëerde aldus op acht maanden 170 werken, die voor het eerst te zien waren in Duitsland in 2007.

De galerie Ross Art Group pakt nu uit met veertig originele werken en een enkele kopies. Ze zijn te koop voor prijzen tussen 2.500 en 400.000 dollar.

� Reageer (0)
23-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Hoet krijgt een plein in Gent

Jan Hoet krijgt een plein in Gent

http://oi62.tinypic.com/iz84gk.jpg


Jan Hoet krijgt een plein in Gent. Het plein tussen het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) en het Museum voor Schone Kunsten (MSK) zal vernoemd worden naar de vorige maand overleden curator, zo meldt De Morgen. Ook zal er in het S.M.A.K. als hommage een tentoonstelling worden georganiseerd.

"Afgelopen woensdagavond stelde ik tijdens een vergadering met de fractieleiders voor om Hoet te gedenken met een naar hem vernoemd plein", zegt burgemeester Daniël Termont. "Zij toonden zich na overleg akkoord, nadat eerder al Jan Hoet Jr. en de conservator van het S.M.A.K waren geraadpleegd". Termont denkt dat het voorstel volgende maand behandeld kan worden op de gemeenteraad.

De Arteveldestad bereidt ook nog andere hommages voor. Zo wordt komend najaar in het S.M.A.K. een tentoonstelling georganiseerd waarin de door Hoet aangekochte werken zullen worden samengebracht en geanalyseerd. Ook zullen in 2015 verschillende kunstenaars hulde brengen aan Hoet. (br.hln)� Reageer (0)
23-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortuin geboden voor handschoenen Muhammad Ali

Fortuin geboden voor handschoenen Muhammad Ali


http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/3/7/20140223153438/media_xll_6514267.jpg


De handschoenen waarmee bokser Muhammad Ali in 1964 zijn eerste wereldtitel in het zwaargewicht behaalde, hebben zaterdag bij een veiling in New York 836.500 dollar (ongeveer 608.000 euro) opgebracht.

De koper was een onbekende verzamelaar. Het veilinghuis Heritage Auctions was verrast door de hoge opbrengst. Het had op ongeveer 500.000 dollar gerekend.

De strijd tussen Ali, toen nog Cassius Clay, en wereldkampioen en favoriet Sonny Liston op 25 januari 1964 is legendarisch geworden. Na zijn zege brulde Clay steeds weer 'Ik ben de grootste' in de microfoon.  (br.hln)� Reageer (0)
15-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is Elisabetta, de verloofde van prins Amedeo?

Wie is Elisabetta, de verloofde van prins Amedeo?


http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/8/13/20140215120317/media_xll_6489673.jpg


Prins Amedeo (28) en zijn vriendin Lili Rosboch (26) zijn verloofd, zo bevestigt het koninklijk paleis. Het koppel woont samen in New York en is al zeven jaar een koppel. Amedeo is de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz. Zijn verloofde is het enig kind van Nobile Ettore Rosboch von Wolkeinstein en zijn echtgenote, Gravin Lilia de Smecchia.

Nobile Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein is geboren in Rome op 9 september 1987. De Italiaanse hoofdstad was tot haar 18de haar thuisbasis. In 2005 behaalde Elisabetta haar einddiploma in Economische en Sociale Wetenschappen. Ze liep school in het Frans aan het 'Lycée Chateaubriand'. In 2006 verhuisde ze naar Londen om er studies Literatuur en Film te volgen aan de 'Queen Mary University of London'. Tijdens de zomer 2007 deed ze een stage bij de 'Art Gallery Dikinson Roundell', op het departement Hedendaagse Kunst in Londen. Elisabetta Maria behaalde in mei 2009 haar 'Bachelor of Arts' met Onderscheiding van de 'Queen Mary University of London'.

Geïnteresseerd in literatuur, plastische kunsten en cultuur begint Elisabetta Maria in september 2009 een stage bij 'Bloomberg News' in New York, in het departement cultuur. In mei 2010 biedt 'Bloomberg News' haar een job.

Sindsdien werkt Elisabetta Maria voor 'Bloomberg News' in New York waar zij de actualiteit over kunst en cultuur volgt. Ze schrijft artikels over tentoonstellingen en neemt interviews af van artiesten en personaliteiten uit de culturele wereld : schrijvers, beeldhouwers, musici, plastische kunstenaars...

Buiten het Italiaans, haar moedertaal, spreekt Elisabetta Maria vlot Frans en Engels. Sinds haar jeugd beoefent Elisabetta Maria het Alpijns skiën. Ze doet ook aan paardrijden, zwemmen en waterski, en houdt van literatuur, cinema, reizen en musea bezoeken.

De moeder van Elisabetta Maria groeide op in Milaan waar ze school liep in het Duitstalig 'Sacré Coeur'. Ze behaalde een universitair diploma aan de 'Universitá degli Studi di Milano'.

Haar vader groeide op in Zwitserland en liep school aan het 'Institut Le Rosey'. Hij deed daarna zijn studies in Economie en Handel in Rome en werkte vervolgens in het bankmilieu in Londen. Hij werd producent auteurscinema. Hij produceerde namelijk Jean-Luc Godard en Marco Ferreri, en gaf de gelegenheid aan Roberto Benigni om als auteur, regisseur en acteur, te beginnen.(br.hln)
� Reageer (0)
26-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze vrouw zat dan toch niet op de Titanic

Deze vrouw zat dan toch niet op de Titanic


http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/15/5/20140124170915/media_xll_6430010.jpg


'Het laatste mysterie van de Titanic is eindelijk opgehelderd', koppen media wereldwijd. Decennialang hield de Amerikaanse Helen Kramer vol dat zij eigenlijk Loraine Allison was, het tweejarige meisje dat na het zinken van de Titanic in 1912 spoorloos was. Zo'n 22 jaar na haar dood hebben DNA-testen aangetoond dat Kramer al die tijd heeft gelogen.

Een man zou Kramer in 1940 op zijn sterfbed hebben verteld hoe hij haar als klein meisje op het laatste nippertje in een reddingsboot zette. Sindsdien probeerde Kramer de rijke Allison-familie vruchteloos van haar 'ware identiteit" te overtuigen. Na haar dood zetten haar nakomelingen de juridische strijd verder.

Het was een groepje 'Titanicologen' dat eindelijk voor opheldering zorgde. Ze lieten het DNA-materiaal van de familie Allison vergelijken met het DNA van de familie van Kramer. Er bleek geen enkele genetische link te zijn. Loraine Allison zou daarmee het enige kind in eerste klasse zijn dat het zinken van de Titanic niet overleefde. (br.hln)
� Reageer (0)
25-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300 werken nazi-roofkunst in Belgische musea

300 werken nazi-roofkunst in Belgische musea


http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/3/13/20140125052714/media_xll_6430933.jpg

Een tentoonstelling van 'ontaarde' kunst in Berlijn, 1938


In Belgische musea bevinden zich 331 kunstobjecten die terugkeer­den uit nazigebied en van wie de originele eigenaar niet bekend is. In de jaren na de oorlog is daar ook weinig naar gezocht. Dat schrijft De Standaard vandaag op basis van een bijlage van een rapport uit 2008 over de schade­loosstelling aan de joodse gemeen­schap.

Het rapport focust alleen op joodse bezittingen en on­derzocht een beperkt aantal Belgi­sche musea. Het lijdt volgens de krant geen twijfel dat veel kunst van bij ons in buitenlandse musea en privécollecties verzeild is.

Van de duizenden stuk­ken die richting Duitsland verdwenen, keerden er amper 1.155 terug naar ons land. Van de stukken die wel terugkwamen, kwam 91 procent bij de staat te­recht. Ruim een derde werd na de oorlog in zes openbare veilingen verkocht. Dat leverde de schatkist 3,3 miljoen toenmalige frank op.

639 stukken werden verdeeld over vijftien musea. Daaronder ruim 120 schilderijen, van topnamen uit onze kunstgeschiedenis, zoals Jor­daens, Memling, Metsijs, Van der Weyden, Cranach en Brueghel. (br.hln)

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!