Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite






31-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassoufflé

Kaassoufflé

De afbeelding “http://img301.imageshack.us/img301/2369/soufledh9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ingrediënten
1 flink stuk blauwschimmelkaas (bv. Pas de Bleu)
3 eieren
broodkruim
boter
1 pak friseesla
1 Jonagold appel
olijfolie
balsamicoazijn
oude abdijkaas
nootmuskaat
peper en zout
voor de bechamelsaus:
3 dl melk
25 g boter
30 g bloem
2 kruidnagels
een mespunt cayennepeper
3 takjes verse tijm



Bereiding

Warm de melk op met kruidnagel, cayennepeper en tijm. Laat even infuseren en giet door een zeef.
Maak een roux door de bloem door de gesmolten boter te roeren. Laat even doorbakken op het vuur om de bloemsmaak te elimineren. Klop er dan een klein deel van de melk door tot alle klonters verdwenen zijn. Dan mag de rest van de melk er bij. Laat nog even doorkoken om de resterende bloemsmaak te neutraliseren.
Snijd de kaas in stukjes en smelt ze in de warme bechamelsaus. Breng op smaak met peper, weinig zout en nootmuskaat naar smaak. Splits de eieren en roer twee dooiers door het mengsel.
Klop de eiwitten tot zachte pieken. Spatel een klein deel door de basis. Dan mag ook de rest er door gespateld worden. Het tweede gedeelte zal de soufflé zijn volume geven.
Boter individuele ovenvormpjes in en strooi er broodkruim in. Klop er het overtollige broodkruim terug uit. Het weinige dat aan de rand blijft hangen zal er voor zorgen dat de soufflé makkelijk kan rijzen.
Bak 10 tot 15 minuten in een oven op 180°C.
Serveer onmiddellijk met een krokante salade van friseesla en een julienne van appel op smaak gebracht met peper en zout, een scheutje olijfolie en balsamicoazijn. Rasp wat kaas over de salade voor een extra accent.





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphrodite



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 04-2019
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!