Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


03-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames, je kan je man wél veranderen!

Dames, je kan je man wél veranderen!

Al tijden wordt gezegd dat je mensen niet kan veranderen. Maar dat blijkt niet helemaal waar. Volgens de Michelangelo-theorie kan dat namelijk wel, als aan de juiste voorwaarden is voldaan. Uit psychologisch onderzoek is immers gebleken dat intieme koppels, die elkaar steunen, bevestigen en stimuleren, min of meer gaan voldoen aan het ideaal dat de ander voor ogen heeft.

Gelukkige partners
" Op lange termijn wordt men precies diegene waar de partner van droomt", legt psycholoog Eli Finkel van Northwestern University uit. Net zoals Michelangelo uit een blok marmer 'David' creëerde, wat psychologen ertoe inspireerde deze theorie 'het Michelangelo-fenomeen' te noemen. Als het 'beeldhouwwerk' goed verloopt, wordt de relatie er zelfs beter van en zijn beide partners gelukkiger.

Kloof overbruggen
Net als beeldhouwers hoekjes afvijlen, onzuiverheden uitvlakken en vormen kappen, zo steunen partners elkaar in de dromen, aspiraties en vaardigheden die ze willen bereiken en ontwikkelen. Die steun is nodig om de kloof tussen de actuele zelf en de ideale zelf te overbruggen.

Jouw en zijn toekomst
Dat betekent dus, dames, dat je je man wél kan veranderen in een ideaalbeeld... ten minste als hij dat zelf ook wil. Het Michelango-fenomeen gaat immers niet alleen om het steunen van je partner of hoe je de ideale versie van je partner kan bereiken.

"Zelfs als je een ondersteunende, liefhebbende partner hebt, kan het mislopen. Dat gebeurt vooral als het beeld niet overeenkomt met het ideaalbeeld dat we voor onszelf voor ogen hebben. Dat is een alarmsignaal, dan moet je je afvragen: wil ik nog met die persoon getrouwd zijn over tien jaar?" Met andere woorden, je kan van je man geen huiselijk, kuiselijk type maken als hij dat niet in zijn eigen toekomst ziet.

Niet iedereen geschikt
Sommigen zijn ook betere 'beeldhouwers' dan anderen en slagen er beter in de ideale zelf van de ander tevoorschijn te laten komen. Omgekeerd: wie op een 'persoonlijke doorbraak' staat, is ook ontvankelijker voor iemand die dat ook in hem/haar ziet.

Relaties onder druk
En vergis je niet: leg je te veel de nadruk op iets dat je partner echt niet wil, dan is het niet ondenkbaar dat je relatie in de problemen raakt.

"Bij de keuze van een partner, letten we op vele factoren. Maar we houden geen rekening met het feit of wie je wil zijn in tien jaar overeenstemt met wie je partner wil dat je in tien jaar bent. Nochtans is het prachtig als onze partners ons helpen onze ideale zelf te worden", besluit Finkel.

� Reageer (0)
02-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hongerhormoon doet je overeten

Het hongerhormoon doet je overeten


http://img121.imageshack.us/img121/4941/hongerhormoon.jpgHoeveel je ook gegeten hebt, hoe volgepropt je je ook voelt, hoezeer er eigenlijk niets in je maag kan... toch kan je dat extra stukje cake soms niet weerstaan. Waarom? De schuldige is 'ghrelin' of het zogenaamde hongerhormoon en maakt dat sommige mensen suikerrijk en vet voedsel niet kunnen weerstaan.

Het hongerhormoon wordt geproduceerd door het lichaam wanneer het zich wat slapjes voelt, en moedigt het brein aan 'zin' te krijgen in voedsel met veel calorieën, hoeveel je ook al gegeten hebt. Het hongerhormoon doet sommige voeding aantrekkelijker lijken dan andere, en het versterkt zelfs de plezante effecten van cocaïne en alcohol.

Onderzoekers van de universiteit van Texas onderzochten de rol van het hormoon bij muizen die net een heel groot maal hadden gegeten. Als de beestjes volgegeten waren, mochten ze kiezen of ze naar een kamer wilden met snacks met veel calorieën of naar een kamer met gewone snacks. Muizen die het hongerhormoon hadden ingespoten gekregen, verkozen de eerste kamer.

"We hebben kunnen aantonen dat er situaties zijn waarin mensen gedreven zijn om 'belonend' voedsel te vinden en te eten, ook als ze eigenlijk geen honger hebben. De enige reden dat ze het toch eten, is omdat hun hersenen hen vertellen dat ze dat moeten doen", verklaarde co-auteur Jeffrey Zigman.

� Reageer (0)
01-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer mannen willen hun borsten kwijt

Meer mannen willen hun borsten kwijt


http://img707.imageshack.us/img707/3875/mannenmetborsten.jpg


Overmatige borstontwikkeling lijkt bij mannen een groter probleem. Vooral heren tussen de 20 en 40 jaar willen af van hun A- tot B-cup. Daarvoor lopen ze steeds vaker langs bij de plastische chirurg. Binnen de top 5 van meest voorkomende ingrepen staan deze borstingrepen zowel op de eerste en derde plaats. Dit blijkt uit Nederlandse cijfers.

Slanke heren
Samen met de correctie van overhangende oogleden, neemt borstcorrectie toe. Volgens de Nederlandse plastische chirurg Werner Beekman heeft tachtig procent van de heren in meer of mindere mate last van borstvorming. Het gewicht speelt volgens de man een mindere rol, want ook slanke heren krijgen last van borstvorming.


Carrière
Meer mannen hebben sowieso de weg naar de plastische chirurg gevonden. Het aantal ingrepen voor mannen neemt explosief toe. Het bewustzijn rond het uiterlijk groeit, ook bij mannen. Ijdelheid speelt een rol, maar ook andere motieven als carrièremogelijkheden spelen mee. Dat is vooral het geval bij ooglidcorrectie. Doorhangende oogleden geven een vermoeide indruk. Een wakkere, montere indruk is belangrijk in tijden van economische crisis.

Top 5
Na borst- en ooglidcorrectie bestaat de top 5 van esthetische behandelingen uit liposculptuur waarbij vet van de heupen wordt weggezogen. De face-halslift en een anti-rimpelbehandeling vervolledigen het lijstje.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar
http://img200.imageshack.us/img200/1512/happynewyearz.jpg


Het oude jaar is gaan slapen.
Het nieuwe jaar is aan het ontwaken.
Wij wensen U veel liefde, gezondheid en geluk.
Dan kan ook dit jaar niet meer stuk.
En dat al U wensen uit mogen komen.
Waarvan U in het oude jaar alleen van heeft mogen dromen.
Dit wensen wij aan U allen.
Laat nu het vuurwerk en de kurken maar knallen.
Ik wens jullie allemaal
een Gelukkig Nieuwjaar
en bedankt voor jullie bezoekjes
het afgelopen jaar� Reageer (0)
31-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dans met mijDe afbeelding “http://img294.imageshack.us/img294/5280/monica1hn9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

dans met mij
onder de sterrenhemel
tot niets meer overblijft
en we voor altijd vergeten zijn
 
dans met mij
in oeroude wouden
waar natuur ons wijsheid schenkt
en levenskracht van bomen druipt
 
dans met mij
op zilverwitte stranden
waar we zoeken naar iets
om in te geloven.
 
dans met mij
laat ons zijn wie we zijn.
dans met mij
tot aan het einde der tijden� Reageer (0)
30-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spataders met stoom weggehaald

Spataders met stoom weggehaald

Artsen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam kunnen spataderen weghalen met stoom. Tot nu toe werden spataderen doorgaans met laserstralen verwijderd. Volgens het ziekenhuis is de ingreep met stoom minder pijnlijk. Het Erasmus MC zegt de stoombehandeling als enige ziekenhuis in Nederland aan te bieden.
 
Dichtschroeien
Het principe van de stoombehandeling is hetzelfde als bij de laserbehandeling.  De spataderen worden dichtgebrand zodat het bloed vervolgens een andere route kiest via aders die dieper in het been liggen.

Napijn
Patiënten die een laserbehandeling hadden ondergaan, klaagden nogal eens over napijn. Ook hadden ze volgens een woordvoerder van het ziekenhuis een 'barbecuesmaak' in de mond. Dat kwam omdat bij de laserbehandeling een beetje verkoold bloed in het lichaam achterbleef.
 
Inmiddels hebben ongeveer twintig patiënten de behandeling in het Rotterdamse ziekenhuis ondergaan.
� Reageer (0)
29-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders proberen baby te verkopen voor 30 dollar

Ouders proberen baby te verkopen voor 30 dollar


http://img190.imageshack.us/img190/6721/maghenduvalaenrobertell.jpg
Maghen Duvala en Robert Ellingson.


In Florida is een koppel gearresteerd omdat ze hun twee maanden oude baby probeerden te verkopen. De vraagprijs bedroeg dertig dollar of goed 20 euro. Dat meldt de Pensacola News Journal.

Biertje
De vader van het kindje, de 23-jarige Robert G. Ellingson, benaderde twee mensen op het parkeerterrein van een dierenwinkel in Pensacola. Hij stelde hen voor om samen een biertje te gaan drinken. Toen ze dat weigerden, bood hij de twee aan zijn kind te kopen.

"Die mensen dachten dat het om een grap ging", zegt politiewoordvoerder Glenn Austin. "Toen de moeder van de baby zei dat het menens was, vonden de 'kandidaat-kopers' het raadzaam om de politie te alarmeren".

Kindermishandeling
Ellingson en Maghen Duvala (23), de moeder van het kindje, werden prompt gearresteerd op beschuldiging van kindermishandeling. De baby werd opgevangen door de jeugdbescherming.

Tweede poging
Uit het onderzoek bleek al snel dat het koppel al een uur eerder hun kind had proberen te verpatsen. Ditmaal op de parking van een bankkantoor in dezelfde buurt.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Verstop de vaat

Je kent het wel: een beetje vaat is niet de moeite om onder de kraan te stoppen. Of ontbreekt de zin om de vaatmachine te laden? Met de In-Sink van Kitchenaid lijkt het aanrecht meteen een stuk netter. Wie het deksel optilt, ontdekt een spoelbak en minivaatwasser. Zo kan je er alle borden, tassen en bestek in een handomdraai kwijt.

Prijs
Het hebbedingetje is zonder twijfel één van de leukste designs van het afgelopen jaar. Creativiteit vraagt echter wel een prijs: gemiddeld betaal je voor de In-Sink 2.599 euro.
� Reageer (0)
28-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders beginnen al te dromen van Elfstedentocht

Nederlanders beginnen al te dromen van Elfstedentocht


http://img704.imageshack.us/img704/7567/elfstedentocht.jpg


Volgens weermodellen gaat het in Nederland vanaf volgende week hard vriezen. In Friesland spreken ze zelfs al van een vorstperiode die te vergelijken valt met die van de Elfstedenwinter van 1997. En dus beginnen onze noorderburen alvast te dromen van een Elfstedentocht.
Nederland kan zich na nieuwjaar gaan opmaken voor een extreem koude periode die minimaal 10 dagen gaat duren. De minimumtemperaturen kunnen gaan zakken tot min 15 graden. Overdag zal de temperatuur niet boven de -5 uitkomen.

Volgens de weermodellen van zowel Engelse als Amerikaanse weerinstituten blijft  het vanaf zaterdag vrijwel overal droog met veel kans op zon. Wel zal er af en toe een ijzige oostenwind waaien.

Goed nieuws voor de schaatsers, dit keer gaat de vorst waarschijnlijk niet gepaard met overvloedige sneeuwval, waardoor de ijslaag in hoog tempo kan aagroeien. Omdat het binnenwater overal al flink is afgekoeld, kan er mogelijk al na het weekend al geschaatst worden.

Naar verwachting zal het ijs rond 8 januari de vereiste 'elfstedendikte' van 15 centimeter hebben bereikt.

"De weercomputers van het ECMWF (het Europese weercentrum in het Engelse Reading) voorspellen een winter die dinsdag licht begint en het weekeinde oploopt van matige tot strenge vorst", juicht de Leeuwarder Courant. "Volgende week wordt zelfs zeer strenge vorst (-15 graden of lager) verwacht".
� Reageer (0)
27-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer dronken met synthetische alcohol

Nooit meer dronken met synthetische alcohol


http://img685.imageshack.us/img685/9816/dronken.jpgDrinken zonder zat te worden of verslaafd te raken: wie wil dat niet? Dat is mogelijk met synthetische alcohol, die alle voordelen biedt van alcohol zonder de nadelen. Dat meldt de Sunday Telegraph. Het slechte nieuws: het zal nog wel even duren voordat het echt beschikbaar is.
 

Drinken zonder dronken
De synthetische alcohol wordt momenteel ontwikkeld door onderzoekers van het Londense Imperial College, onder leiding van professor David Nutt, tot voor kort regeringsadviseur rond drugs. Hij belooft een wereld "waarin mensen kunnen drinken zonder dronken te worden".
 

Wel welbehagen, geen verslaving
De drank, die momenteel in Londen wordt gebrouwd, werkt net als echte alcohol in op de zenuwen in de hersenen, wat zorgt voor een gevoel van welbehagen. En hoeveel glazen je ook drinkt, zo verzekert professor Nutt, je blijft in een prettig aangeschoten stemming.


Maar in tegenstelling tot bier, wijn, whisky of andere alcoholhoudende dranken, dringt deze vorm van "alcohol" niet door in de delen van de hersens die verantwoordelijk zijn voor stemmingswisselingen en die kunnen leiden tot verslaving.


De nuchtere pil
Ook is het gemakkelijk uit de bloedstroom te verwijderen en kan het effect onmiddellijk worden "afgezet" met behulp van een pil, zodat de gebruiker op slag nuchter is en meteen achter het stuur of aan het werk kan.


Benzodiapines
Dat komt door het gebruik van benzodiazepines, waaronder diazepam dat ook in het kalmeermiddel Valium zit. Wetenschappers hebben al duizenden van deze "benzos" geïdentificeerd en de ploeg van Nutt selecteert nu welke het best geschikt zijn om te worden verwerkt tot een vloeistof die, net als alcoholische dranken, kleur- en smaakloos is.


Ook brandstof
Kleur en smaak kunnen dan "à la carte" worden toegevoegd. Door in bier, wijn en sterke drank de huidige alcohol te vervangen door de nieuwe vloeistof kan die ethanol (de chemische naam voor alcohol) dan nog worden verkocht en worden gebruikt als brandstof ook.


Volgens professor Nutt kan zijn ontdekking dramatische gevolgen hebben voor de samenleving en voor de volksgezondheid in het bijzonder. Want het huidige alcoholgebruik in de westerse wereld eist een zeer hoge prijs, in geld en in menselijke miserie.


Experimenten
"Ik heb zelf deelgenomen aan experimenten met benzos", aldus professor Nutt. "De ene minuut was ik verdoofd en viel ik bijna in slaap, om vijf minuten later gewoon college te staan geven. Dat niemand deze aanpak eerder heeft uitgetest, komt doordat men bang is dat dit niet zal worden toegelaten.


De meeste benzos vallen namelijk onder medische regelgeving, terwijl alcohol, dat al 3.000 jaar wordt gebruikt, een bevoorrrechte plaats heeft gekregen in onze maatschappij. Waarom zouden we geen gebruik maken van de farmacologische kennis waarover we beschikken om iets te ontwikkelen dat beter en veiliger is?"
� Reageer (0)
26-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vijfde van Britse ouders plundert spaarvarken kinderen

Een vijfde van Britse ouders plundert spaarvarken kinderen


http://img27.imageshack.us/img27/796/spaarvarkeno.jpg22 procent van de Britse ouders ziet zichzelf verplicht aan de spaarcenten van hun kinderen te zitten om rond te komen. Dat blijkt vandaag uit een Britse enquête.


Rekeningen betalen
44 procent leent tussen de 220 en 550 euro, dat blijkt uit een Brits onderzoek. Vier op de tien zegt dat ze hiertoe verplicht werden om de rekeningen te kunnen betalen, 20 procent gebruikte het voor onvoorziene kosten aan de wagen. 14 procent betaalde er de gezinsvakantie mee, 12 procent had het nodig voor de reparatiekosten van het huis, 8 procent gebruikte het voor het kerstfeest.


Geen alternatief
Twee derde van de ouders zeggen dat ze het geld leenden omdat ze geen alternatief hadden, 13 procent wist niet hoe anders zo snel aan geld te geraken. Acht op de tien van degenen die geld leenden zeggen zodra ze kunnen dit bedrag terug te betalen. Een derde van de ouders geeft toe zich schuldig te voelen na het lenen van het geld, 27 procent voelt zich droevig door zijn financiële situatie. Bij zes op de tien volwassenen verergerde hun financiële situatie de afgelopen 18 maanden.
� Reageer (0)
25-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkom een blaasontsteking

Voorkom een blaasontsteking


http://img19.imageshack.us/img19/6069/blaasontsteking2.jpgEen blaasontsteking is een kwaaltje waar vooral vrouwen mee kampen. Het is een bacteriële infectie van de blaas en oorzaak is in 80% van de gevallen een darmbacterie die zich naar de blaas verplaatst.

Vrouwelijk lichaam
Jonge meisjes maken 20 keer meer kans op een blaasinfectie dan jongens, en volwassen vrouwen lopen zelfs 50 keer zoveel risico als mannen. Bij vrouwen liggen vagina en aars erg dicht bij elkaar, waardoor bacteriën uit de darm makkelijker het vaginale slijmvlies kunnen besmetten en koloniseren. Met enkele kleine tips kan heel wat pijnlijk leed vermeden worden.

1. Voorkomen kan door meer te drinken, tot twee liter per dag. Een blaas die regelmatig leeg is, maakt dat bacteriën minder kans krijgen om zich aan de blaaswand vast te hechten.
2. Ga altijd plassen voor het slapengaan. Het is belangrijk dat er geen urine in de blaas achter blijft.
3. Na elk seksueel contact ga je plassen. Tijdens de daad stapelen er makkelijk bacteriën bij de ingang van de plasbuis. Door te plassen worden deze buiten gedreven.
4. Intieme hygiëne is belangrijk, maar vaginale sprays, douches en zelfs gewone zeep zijn niet geschikt voor de intieme hygiëne. Deze ontregelen de natuurlijke zuurtegraad van de vagina, waardoor bacteriën makkelijker kunnen uitgroeien. Trek liefst katoenen ondergoed aan, te nauwe slipjes zorgt voor een te warm klimaat, waardoor makkelijker een ontsteking kan ontstaan.
5. Hou je urine zuur door veel producten met vitamine C te nemen.
6. Cranberry capsules zouden de weerstand van de blaas verhogen.
� Reageer (0)
24-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 van 31 naalden verwijderd uit mishandelde peuter

16 van 31 naalden verwijderd uit mishandelde peuter

In Brazilië hebben artsen 16 van de 31 naalden verwijderd uit het lichaam van het tweejarig jongetje dat werd mishandeld door zijn stiefvader. De naalden zaten in zijn lever, blaas, darmen, hart en longen. Twee naalden bij de ruggengraat moeten nog worden verwijderd. De overige elf worden niet weggehaald omdat ze geen gevaar vormen voor de gezondheid van het kind, zegt de woordvoerder van het ziekenhuis in de kuststad Salvador de Bahia.


De 30-jarige Roberto Carlos Magalhaes stak de naalden in zijn stiefzoon op advies van zijn vriendin. De metselaar wilde wraak nemen op zijn vrouw met wie hij ruzie had gekregen. Volgens de politie is het kind slachtoffer van zwarte magie.


Magalhaes heeft zijn daad bekend. Hij stak de naalden twee tot drie maal per week in het lichaam van de peuter gedurende een maand. Het kindje had hij eerst in slaap gebracht met rode wijn.� Reageer (0)
23-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart bezoekt grootouders slechts een keer per jaar

Kwart bezoekt grootouders slechts een keer per jaar

Een op de vier Britten brengt slechts een keer per jaar, voornamelijk op Kerstmis, zijn of haar grootouders een bezoekje. Dat blijkt uit recent onderzoek.


Ouderen zijn eenzaam
Een derde van de vrouwen en een vijfde van de mannen bezoeken hun grootouders wekelijks. Kerstmis is de dag waarop Britten voornamelijk hun grootouders bezoeken. Andrew Harrop van een organisatie voor de belangen van ouderen zegt dat veel gepensioneerden eenzaam zijn op Kerstmis. "Ik wil mensen aanmoedigen hun oudere familieleden te bezoeken. Terwijl voor de meesten Kerstmis draait rond familie en vrienden, zijn er tal van ouderen die opkijken tegen de feestdagen omdat ze dan zich eenzaam voelen. We hopen dat iedereen de moeite doet om oudere familieleden en buren vaker te bezoeken."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fregat Louise-Marie na 128 dagen terug in Zeebrugge

Fregat Louise-Marie na 128 dagen terug in Zeebrugge

Het Belgische fregat F931 Louise-Marie is deze morgen na een reis van 128 dagen naar de Hoorn van Afrika terug zijn thuishaven Zeebrugge binnengevaren. De 169 bemanningsleden werden opgewacht door defensieminister Pieter De Crem. Hij loofde de bemanningsleden bij hun aankomst voor hun inzet. "U hebt door uw opdracht ons land bij onze bondgenoten opnieuw op de kaart gezet als kleine maar betrouwbare partner."
 

Piraterij bestrijden
De F931 Louise-Marie nam tussen 1 september en 13 december deel aan de operatie "Atlanta". Het was de eerste marineoperatie van de Europese Unie met als doel humanitaire transporten te beschermen en de piraterij te bestrijden aan de Hoorn van Afrika.
 

Tijdens de operatie heeft het Belgische fregat acht scheepskonvooien begeleid, elf approaches, zeven visitaties en drie boardings uitgevoerd. Ook werden 42 drenkelingen gered die zich aan boord bevonden van twee kleine bootjes.
 

Plannen
Er zijn plannen om in 2010 een gelijkaardige opdracht uit te voeren met de F931 Louise-Marie. "Tijdens die opdracht zal België mogelijk een tijd de leiding nemen over de operaties", aldus minister De Crem.
 

De families van de bemanningsleden waren woensdag massaal naar Zeebrugge afgezakt. De bemanningsleden lieten na aankomst verstaan dat ze zich steeds veilig hebben gevoeld. De familieleden op het thuisfront waren tevreden dat door de moderne communicatiemiddelen ze regelmatig contact konden hebben met de bemanning. Daardoor was de lange missie draaglijk.
� Reageer (0)
22-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man (71) castreert zichzelf met scheermesje

Man (71) castreert zichzelf met scheermesje

In Iowa is een 71-jarige man gisteren opgenomen in het hospitaal nadat hij zichzelf ontmand had met een scheermesje. Dat schrijft de krant Des Moines Register.


De man uit Cedar Rapids, wiens identiteit niet werd vrijgegeven, zei aan de artsen dat hij zijn stoutmoedige daad om religieuze redenen gepleegd had. Hij was nog in staat om zelf de huldpiensten te bellen. Die brachten hem over naar het ziekenhuis waar hij herstelt van zijn drastische zelfverminking.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse acteur Bernhard Droog (88) overleden


Nederlandse acteur Bernhard Droog (88) overleden


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Acteur-Bernhard-Droog.jpg?t=1261498158De Nederlandse acteur Bernhard  Droog is vandaag op 88-jarige leeftijd rond het middaguur aan een zware longontsteking in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede overleden.
 
Droog speelde sinds 1945 talloze rollen op toneel, in televisieseries en op het witte doek. Hij acteerde in meer dan honderd toneelstukken en in veel Nederlandse speelfilms. Zijn filmcarrière begon in 1955, toen hij de leraar speelde in de film 'Ciske de Rat'. Daarna volgden rollen in de films 'Fanfare' van Bert Haanstra en 'Wat zien ik' van Paul Verhoeven. Ook speelde hij in de film 'Erik of het klein insectenboek' van Gidi van Liempd en in de televisieserie naar het gelijknamige boek van Godfried Bomans.
 
Laatste rol twaalf jaar geleden
Zijn laatste filmrol had Droog twaalf jaar geleden in de Oscarbekroonde film 'Karakter' van Mike van Diem. Andere films met Droog zijn 'De Overval' (1962) en 'Dorp aan de Rivier' (1958) van Fons Rademakers. In deze voor een Oscar genomineerde film naar het gelijknamige boek van Antoon Coolen speelde hij Cis den Dove. In de film 'Pastorale 1943' (naar de roman van Simon Vestdijk) van Wim Verstappen kroop Droog in de huid van drogist Poerstamper. Verder had hij nog rollen in de Haanstra-films 'De Zaak M.P.' uit 1960 en 'Een pak slaag'  naar het gelijknamige boek van Anton Koolhaas.
 

Vele rollen speelde Droog in theaterproducties, waaronder 'Dood van een Handelsreiziger' en 'Schakels'. Ook in de televisieversie van 'Schakels' (1983) acteerde Droog. In 1970 werd hij geridderd in de Orde van Oranje Nassau.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier goedkoper dan water in Britse supermarkten

Bier goedkoper dan water in Britse supermarkten


http://img697.imageshack.us/img697/5210/bierl.jpgVerscheidene Britse supermarkten hebben er een gewoonte van gemaakt hun bier te verkopen aan lagere prijzen dan hun water. Die trend moet zorgen baren, zo schrijft de Times on Sunday.

Door met spotgoedkoop bier uit te pakken, hopen de winkels ook de belangstelling voor (het aankopen van) duurdere alcohol in de hand te werken en tot het aanschaffen van borrel- en andere hapjes te noden.

Enorm drankprobleem
Sommige deskundigen vrezen dat de lage kost voor 'booze' de hoge kost van drinkbaar water maskeert in een land dat bekend staat voor zijn liefde voor de bierfles. "We zitten met een enorm drankprobleem in het Verenigd Koninkrijk, dus willen we iets doen aan die prijzenslagen" voor bier, stelde een woordvoerder van de British Medical Association (BMA).

BMA en andere groeperingen zijn voorstander van een minimumprijs op alcohol, waardoor bvb een sixpack bier tot zes pond (7 euro) zou stijgen. Zowel de alcoholindustrie als de Britse regering heeft dat initiatief al weggewuifd.

De topman van Alcohol Concern waarschuwt evenwel: "Er is voldoende bewijs dat jongeren en alcoholisten aangetrokken worden door goedkope alcohol".
� Reageer (0)
20-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de plaatsen met het meest bacteriën

Dit zijn de plaatsen met het meest bacteriën


http://img693.imageshack.us/img693/4483/lift.jpgToiletten, deurklinken en geld hebben een slechte reputatie. Het zouden broeihaarden zijn van bacteriën, dus gaan vele mensen heel bewust om met hygiëne als ze met deze in contact komen. Ze wassen hun handen als ze van het toilet komen en nemen deurklinken vast met hun mouw.

Maar dat zijn eigenlijk niet de voorwerpen of plekken die het meest bacteriën bevatten. Het tijdschrift Woman's Day somt de verrassende plekken op waar je het meest bacteriën kan vinden.

1) Het winkelwagentje
Met stip op nummer één: het winkelwagentje. 80 procent van de winkelwagentjes blijkt sporen van E.coli te bevatten.

2) Snijplank
De gemiddelde snijplank bevat meer bacteriën dan de gemiddelde toiletbril. Schoonmaken met heet water is de boodschap. Vermijd houten planken!

3) Lift
De knop naar de gelijkvloerse verdieping is de vaakst gebruikte en dus een broeihaard voor bacteriën.

4) Geldautomaat
De OK- en stop-knoppen van een geldautomaat worden door praktisch iedereen aangeraakt, en zijn daarom net als de liftknop een verzamelplaats voor bacteriën.

5) Bureau/werkplek
Hoesten, niezen, kruimels van lunch en snacks plus het feit dat je handen, ook al vol bacteriën, overal aanzitten, maken dit een groot bacteriefestijn.

Bacteriën zijn dus werkelijk niet te vermijden!
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn mannen slordig?


Waarom zijn mannen slordig?


http://img89.imageshack.us/img89/6153/rommeluj6.jpg


Het is niet zo dat slordige mensen er opzettelijk een rommeltje van maken, het lijkt hen gewoon te overkomen. Ook vrouwen bezondigen zich hier aan, maar toch is het een typische mannenkwaal. Rommelige partners kunnen voor heel wat relatieproblemen zorgen, zegt relatietherapeute Christine Northam.

Netter niet beter
Ordelijke mensen stoppen hun spullen weer meteen weg nadat ze het gebruikt hebben. Rommelige personen daarentegen hebben liever alles in hun gezichtsveld en laten daarom hun spullen liggen. Tot op het op een bepaald moment te erg wordt en ze een poetsbui krijgen. Voor je je partner aanpakt over zijn rommelige levensstijl, lees je best eerst onderstaande weetjes. Netter is namelijk niet altijd beter, vorig jaar toonde een studie aan dat nette mensen langer zoeken naar dingen dan mensen met een rommelig bureau.

Machtstrijd
"Vaak als koppels ruzie maken over rommel is dat omdat er andere, onderliggende problemen zijn. Als zij obsessief ordelijk is of hij extreem slordig, heeft dat vaak met woede of een machtstrijd te maken", aldus Christine Northam. "Zelfs als er geen onderliggende problemen zijn, verlopen de discussies over netheid en rommel zelden probleemloos." De nette persoon zal van zichzelf vinden dat hij gelijk heeft. Maar als je eens in de geschiedenis naar extreem ordelijke personen kijkt, zijn ze personen niet altijd zo schitterend. Hitler, Mussolini en Hoessein stonden bekend om hun obsessieve drang naar netheid. Daarnaast blijkt dat deze mensen het minst creatief zijn. Psycholoog Roderick Orner: "Ordelijkheid heeft veel met de controle bewaren te maken. Sommigen vinden rommel een bedreiging, anderen hebben er geen problemen mee. Creatieve mensen halen er zelfs hun inspiratie uit."

Ordelijke celebs
David Beckham is volgens vrouwlief Victoria ontzettend ordelijk. Hij sorteert de koelkast op kleur en stofzuigt in rechte lijnen.

Martha Stewart is geobsedeerd door orde. In haar kantoor mogen alleen rode en zwarte balpennen aanwezig zijn, haar bureauartikelen moeten allemaal netjes in een metalen mandje. "Het leven is te ingewikkeld om slordig te zijn", aldus Martha.

Bekende sloddervossen
Het ongetemde haar van Albert Einstein stond symbool voor zijn houding ten opzichte van ordelijkheid.

Alexander Fleming werd door zijn collega's geplaagd met zijn rommelig bereau. Hij had de gewoonte om alles waar hij mee bezig was minstens twee weken bij te houden, voor het geval dat hij een nieuw idee kreeg of een verandering opmerkte. Hij was zijn bureau aan het opruimen in 1928 toen hij een schimmel ontdekte in een petrschaal. Dit leidde tot de ontdekking van penicilline. (br.hln)
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!