Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede kappersmarathon Hairdressers Against Aids in Brussel

Tweede kappersmarathon Hairdressers Against Aids in Brussel

http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/12/11/20131129155715/media_xll_6296846.jpg


De tweede kappersmarathon van Hairdressers Against Aids is vrijdagmiddag van start gegaan in de Academie van L'Oréal België in Brussel. Nog tot middernacht verzorgen zestig kappers het haar van zoveel mogelijk mensen. De opbrengst ervan gaat naar Sida'SOS, een studentinitiatief dat preventiecampagnes over hiv, aids en geslachtsziekten organiseert.

Voor 25 euro kunnen bezoekers zich nog tot vrijdagnacht een nieuw kapsel laten aanmeten bij L'Oréal België. Daar lossen zowat zestig kappers elkaar af om het haar van zoveel mogelijk mensen te kunnen vezorgen. De opbrengst gaat naar de organisatie Sida'SOS.

De eerste marathon vorig jaar bracht 8.000 euro op en dit jaar wil de organisatie het nog beter doen. Het programma Hairdressers Against Aids viert al de vierde editie in België en wordt gesteund door Unesco en minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS). Zaterdag vindt de Internationale Dag tegen Aids plaats en zal er in 600 kapperszaken over heel België preventiemateriaal van L'Oréal worden uitgedeeld.

Op wereldniveau is het aantal nieuwe hiv-diagnoses sinds 2001 afgenomen met 30 pct, maar in België was er vorig jaar wel een lichte stijging. Bij ons stellen artsen nog steeds drie nieuwe hiv-besmettingen per dag vast. In 2012 zijn er volgens het jaarrapport van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid 1.227 nieuwe diagnoses vastgesteld. Dat zijn er iets meer in 2011, toen er 1.177 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. (br.hln)� Reageer (0)
25-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moonwalk-schoenen Michael Jackson onder de hamer

Moonwalk-schoenen Michael Jackson onder de hamer


http://oi39.tinypic.com/2a0drw4.jpg


Schoenen waarin Michael Jackson de moonwalk heeft gedanst, gaan op 7 december in Londen onder de hamer. De instappers moeten zo'n 37.000 euro opbrengen.

Jackson heeft de zwarte schoenen gesigneerd en zou er in 1998 in hebben gedanst. Maar dit is niet het enige voorwerp dat wordt geveild. Fans kunnen ook een witte handschoen, versierd met Swarovski-kristallen, en een gesigneerde hoed kopen.

''We hebben heel veel respect voor Michael Jackson, omdat hij een van de belangrijkste figuren in de popgeschiedenis is'', laat veilinghuisdirecteur Balazs Nagy weten. ''Daarom dragen wij deze veiling op aan de enige echte King of Pop. En natuurlijk willen we dat fans met een stukje van hun idool naar huis kunnen.'' (br.hln)

� Reageer (0)
18-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennedy had dag voor moord seks in Airforce On

"Kennedy had dag voor moord seks in Airforce One"


http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/6/5/20131118095811/media_xll_6268535.jpg


Opmerkelijke gegevens zijn boven water gekomen over de laatste uren van het leven van president Kennedy. 50 jaar geleden zou hij seks met zijn vrouw Jackie hebben gehad aan boord van het presidentiële vliegtuig 'Airforce One'.

Jackie Kennedy zelf heeft dit bekend aan historicus William Manchester toe hij haar in 1964 interviewde. Manchester had gezworen deze informatie geheim te houden tot zijn dood. "In zijn boek 'The death of a president' spreekt hij nog discreet over 'een laatste moment van sereniteit."


Volgens Manchester zou Jackie de liefde hebben bedreven met haar man John op de vlucht van San Antonio naar Dallas op 21 november 1963, de dag voor de moordaanslag op Kennedy. Na de vrijpartij verscheen Kennedy weer met een fris shirt in de cabine van het vliegtuig.

Een dag later, op 22 november 1963, werd John F. Kennedy, de vijfendertigste president van de Verenigde Staten, in Dallas dodelijk gewond door geweerschoten toen hij in een open limousine over Dealey Plaza gereden werd. Zijn rijtoer was onderdeel van een publieksreis door Texas, mede georganiseerd met het oog op zijn eventuele herverkiezing in 1964.

De van de moord verdachte Lee Harvey Oswald werd enige dagen later neergeschoten door nachtclubeigenaar Jack Ruby. (br.hln)� Reageer (0)
15-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krant maakt excuses voor artikel uit 1863: Mogelijk waren journalisten dronken

Krant maakt excuses voor artikel uit 1863: "Mogelijk waren journalisten dronken"

http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/12/9/20131115104007/media_xll_6263934.jpg
Abraham Lincoln

Een krant uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft zijn excuses gemaakt voor een hoofdartikel uit 1863. Daarin werd de befaamde toespraak van president Abraham Lincoln in Gettysburg omschreven als "dwaze opmerkingen'' die zo snel mogelijk in de vergetelheid zouden moeten raken.

De krant Patriot-News, die verschijnt in Harrisburg, schrijft op zijn website dat de schrijvers van het hoofdartikel "het geweldige belang van het moment, de tijdloze welsprekendheid en de blijvende betekenis'' van de toespraak niet hebben begrepen. Dat kwam mogelijk omdat zij partij hadden gekozen voor de tegenstanders van Lincoln tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, maar ook waren ze mogelijk beschonken "zoals dat toen onder journalisten gebruikelijk was''.

De toespraak die Lincoln op 24 november 1863 hield bij de inwijding van de nationale begraafplaats in Gettysburg, geldt als een van de beste in de Amerikaanse geschiedenis. Enkele maanden daarvoor had de slag in Gettysburg plaats, ongeveer 65 kilometer van Harrisburg. Die wordt beschouwd als keerpunt in de burgeroorlog. (br.hln)
� Reageer (0)
26-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische primeur: baby gered van hiv

Medische primeur: baby gered van hiv


http://oi44.tinypic.com/2vtursg.jpg


Artsen zijn erin geslaagd een baby te redden van hiv die met deze ziekte geboren werd. Dit is een medische primeur die bewijst dat snel handelen essentieel is om de ziekte succesvol te behandelen.

Het geval werd al eerder dit jaar gemeld, maar sommige artsen twijfelden er toen aan dat de baby wel echt geïnfecteerd was of dat het kind positief getest had doordat het aan het virus werd blootgesteld via het bloed van de moeder. Het nieuwe rapport maakt duidelijk dat het driejarige meisje de ziekte al in de baarmoeder opliep.

Toch nog voorzichtig
De baby werd erg agressief behandeld en het meisje vertoonde geen tekenen van een actieve infectie ondanks het feit dat ze achttien maanden geleden met aids-medicatie was gestopt. De artsen willen wel niet te vroeg uitroepen dat ze een geneesmiddel hebben gevonden, omdat er nog geen bewijs is van hoeveel tijd er nodig is om iemand met aids genezen te verklaren. Want tot nog toe was deze ziekte permanent.

Professor Katherine Luzuriaga: "We willen heel voorzichtig zijn. We zeggen dat de ziekte bij het meisje in remissie is omdat we het kind langer willen observeren en er zeker van zijn dat ze niet hervalt." Een internationale studie start in januari om te testen of een vroege behandeling bij baby's die met hiv geboren worden ook op deze gered kunnen worden."

Krachtige behandeling
De meeste hiv-mama's in de Verenigde Staten krijgen al medicatie tijdens de zwangerschap, wat de kansen beperkt dat het virus doorgegeven wordt aan het kind. Deze mama kreeg geen behandeling voor de bevalling, de artsen ontdekten pas tijdens de weeën dat de mama besmet was. Slechts 30 uur na de geboorte begonnen de artsen met een kuur van krachtige medicatie in plaats van een test uit te voeren om de infectie te bevestigen, wat doorgaans wordt gedaan.

Ander geval
Binnen de maand zakte het virus naar een erg laag niveau van activiteit. Het kind kreeg de behandeling tot het meisje 18 maanden was. Tien maanden later vertoonde het kind geen spoor meer van infectie, ook was de moeder gestopt met het geven van de medicatie. Er is slechts nog een ander geval van een persoon die genas van een hiv-infectie. Een man uit San Francisco die in 2007 een beenmergtransplantatie had gekregen van een donor die van nature resistent aan hiv was. Hij vertoonde vijf jaar later geen tekenen van infectie meer.

Nog even wachten
Deze baby heeft geen mechanisme dat het virus onder controle kan houden zoals die beenmergdonor. Volgens expert Peter Havens kan het kind een verborgen genetische eigenschap hebben dat helpt het virus onder controle te houden. "Ik denk niet dat deze dramatische reactie bij heel de bevolking merkbaar kan zijn. Het is te vroeg om alle andere baby's ook zo agressief te behandelen zonder dat er meer diepgaand onderzoek uitgevoerd wordt.  (br.hln)� Reageer (0)
18-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yeti dwaalt nog steeds rond in Himalaya

Yeti dwaalt nog steeds rond in Himalaya


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/1/10/20131018082504/media_xll_6205885.jpg


Een Britse professor van de Universiteit van Oxford heeft naar eigen zeggen een mogelijke verklaring gevonden voor de mythe van de Yeti, ook wel bekend als de verschrikkelijke sneeuwman. In het Himalayagebergte leeft wellicht een nog onbekende berensoort, constateert professor in de genetica Bryan Sykes.

Sykes onderwierp haren die in de Himalaya zijn gevonden aan DNA-onderzoek. Het erfelijk materiaal uit de haren kwam overeen met het DNA uit de kaak van een ijsbeer die tienduizenden jaren geleden ter hoogte van het huidige Spitsbergen leefde. Dat resultaat was "compleet onverwacht'', vertelde Sykes de BBC.

Hij houdt het voor mogelijk dat een onbekend soort bruine beer in de Himalaya leeft die afstamt van de ijsbeer. "Het kan ook betekenen dat recentelijk nog kruisingen zijn ontstaan tussen bruine beren en afstammelingen van de oeroude ijsbeer.  (br.hln)� Reageer (0)
13-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby leeft slechts vijf weken, maar redt leven van vrouw

Baby leeft slechts vijf weken, maar redt leven van vrouw


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/15/2/20131013114418/media_xll_6196277.jpg


Een triest verhaal kreeg toch enigszins een happy ending in Groot-Brittannië. Ouders moesten al na vijf weken afscheid nemen van hun pasgeboren baby, maar ze besloten de nieren van het kind te doneren. Op die manier hebben ze het leven van een 22-jarige vrouw gered. De baby is officieel de jongste Britse orgaandonor.

De nieren van de baby waren amper 4 centimeter lang, maar ze zullen nog groeien tot ongeveer driekwart de grootte van een normale nier bij een volwassene. Nieren functioneren net zoals het hart, de lever en de longen al volledig vanaf de 37ste week in de baarmoeder. Samira Kauser onderging de zeven uur durende transplantatie in het universitair ziekenhuis van Leeds. Door een genetische afwijking werkten haar nieren niet en moest ze negen uur per nacht gedialiseerd worden.

"Toen ik ontdekte dat de donor een overleden baby was, werd ik plots heel triest", zegt ze. "Ik dacht aan de ouders en hoe ze de organen wilden schenken. En ik wist dat ik de operatie moest ondergaan, hoewel ik heel bang was. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar ik de ouders van deze baby ben. Ze zijn zoveel verloren, veel meer dan ik ooit zal kunnen vatten."

"Hun enige geruststelling is dat iemand anders haar leven kan verderzetten. Dat is een ongelooflijk geschenk", besluit ze. Het verhaal heropent volgens de Sunday Times de discussie over baby's die hersendood zijn en in leven worden gehouden. Hun organen zouden aan patiënten op de wachtlijst kunnen worden geschonken. "Er is zo'n accuut tekort dat we nu bereid zijn om dit te doen", zegt chirurg Niaz Ahmad, die de transplantatie bij Kauser uitvoerde. "Ik hoop dat we nu bewezen hebben dat het werkt."  (br.hln)� Reageer (0)
04-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legendarische fotograaf Bill Eppridge overleden

Legendarische fotograaf Bill Eppridge overleden


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/1/4/20131004040219/media_xll_6175489.jpg


In de Verenigde Staten is de Amerikaanse fotograaf Bill Eppridge overleden. Hij werd 75 jaar. Eppridges bekendste foto was die van de moord op senator Robert Kennedy in 1968.

Eppridge overleed in een ziekenhuis in Connecticut, waar hij was opgenomen voor een bloedvergiftiging na een handblessure.

De fotograaf werkte zowat zijn hele carrière voor de magazines Life en vervolgens Sports Illustrated. Voor Life versloeg hij onder meer revoluties in Latijns-Amerika, de aankomst van de Beatles in de VS en verschillende Olympische Spelen.

Hij werkte net voor zijn dood aan een fotoboek over de Beatles in de VS dat begin 2014 zou verschijnen. (br.hln)� Reageer (0)
28-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins George wordt volgende maand gedoopt

Prins George wordt volgende maand gedoopt

http://oi43.tinypic.com/2elsap5.jpg


Prins George, de eerste zoon van kroonprins William en prinses Kate, wordt op 23 oktober gedoopt in de koninklijke kapel in St. James' Palace in Londen. Dat maakte Clarence House namens het prinsenpaar vandaag bekend.

Op 22 juli werd George geboren. De aartsbisschop van Canterbury zal de prins van Cambridge, derde in lijn voor de troonopvolging, volgens het ritueel van de Anglicaanse kerk, dopen. Eens George op de troon komt, zal hij die kerk leiden.

Wie de peetouders worden van George, is nog niet bekend. Nog vandaag werd het gezamenlijke wapen van Georges ouders, prins William en prinses Kate, bekendgemaakt.� Reageer (0)
21-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aliens bestaan écht

Aliens bestaan écht


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/8/14/20130921104920/media_xll_6143774.jpg

Een team van Britse wetenschappers is ervan overtuigd dat ze het bewijs van buitenaards leven hebben gevonden. De wetenschappers stuurden een balon 27 kilometer de stratosfeer in en die bracht kleine biologische organismen mee die volgens de experts enkel in de ruimte kunnen zijn ontstaan.

Professor Milton Wainwright verklaart in The Independent dat hij "95 procent zeker" is dat de organismen niet op de Aarde hun oorsprong vonden.

"Met alle informatie die we hebben, kunnen we enkel besluiten dat ze uit de ruimte komen. Er is geen enkel mechanisme bekend waarmee deze levensvormen zo'n hoogte kunnen bereiken. Voor zover we weten, komen ze uit de ruimte".

Geen pollen
"Het zijn geen gebruikelijke organismen", stelt professor Wainwright van het departement Biologie en Biotechnologie van de universiteit van Sheffield.  "Mochten ze van de Aarde komen, dan zouden we zaken zien die we hier kennen, zoals pollen".

Kometen
De wetenschappers menen dat de organismen van kometen afkomstig zijn, grote ijsballen die door de ruimte klieven. De stalen werden immers genomen tijdens een meteorietenregen afkomstig van een komeet. Wanneer ze botsen met de atmosfeer van de Aarde, smelten kometen.

Waterachtige omgeving
"De deeltjes zijn zeer proper, zonder stof op, wat opnieuw suggereert dat ze niet van de Aarde komen. De meeste dragen ook geen kosmisch stof, wat ons doet vermoeden dat ze uit een waterachtige omgeving komen. De meest voor de hand liggende waterachtige omgeving in de ruimte is een komeet".

"Het zijn heel bijzondere dieren, niet wat we op Aarde kennen". De organismen zijn vermoedelijk niet meer in leven maar bevatten wel DNA, één van de fundamentele bouwstenen van leven zoals we het op aarde kennen.

Komen ook wij uit de ruimte?
Het feit dat de deeltjes DNA bevatten is het meest opmerkelijke aan deze ontdekking. Het voedt het vermoeden dat het leven op Aarde een buitenaardse oorsprong kent.

"Indien we het bij het rechte eind hebben, betekent dit dat er leven is in de ruimte, en dat het naar de Aarde komt. Het betekent ook dat het leven hier in de ruimte ontstond. Statistisch is er geen enkele reden waarom het leven op Aarde zou ontstaan zijn. Er zijn miljarden kometen, maar de meeste biologen concentreren zich op de Aarde".

"De Aarde is een open systeem en er regent voortdurend leven op, het is bijna te verbluffend om het te geloven".

De theorie dat de levensvormen in de hogere atmosfeer terechtkwamen na een vulkaanuitbarsting, veegt professor Wainwright van tafel.

"De laatste vulkaanuitbarsting was drie jaar geleden, die materie is al neergedaald", oordeelt hij.

Het team hoopt hun bevindingen bevestigd te zien wanneer ze in oktober opnieuw een test uitvoeren. Dan wordt de meteorietenregen van komeet Halley verwacht. De bevindingen van de wetenschappers werden in het Journal of Cosmology gepubliceerd. (br.hln)� Reageer (3956)
18-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe film Jan Verheyen naar filmfestival Chicago

Nieuwe film Jan Verheyen naar filmfestival Chicago


http://oi42.tinypic.com/izqnac.jpg


'Het vonnis', de nieuwe langspeelfilm van Jan Verheyen is uitgenodigd op het Chicago International Film Festival (10 tot 24 oktober). De film wordt er vertoond in de Officiële Competitie, zo luidt het vandaag in een persbericht van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

'Het vonnis' was eerder al succesvol op het filmfestival van Montréal. Daar kaapte Jan Verheyen de prijs weg voor Beste Regie. De film verschijnt op 9 oktober in de Belgische bioscoopzalen.(br.hln)� Reageer (0)
14-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lennon in pas ontdekt interview: Opnemen met Beatles was marteling

John Lennon in pas ontdekt interview: "Opnemen met Beatles was marteling"


http://oi43.tinypic.com/3312ff9.jpg

Op het einde was het een hel om met The Beatles in de studio te zitten, zo vertelt John Lennon in een recent opgedoken interview met radio-dj Howard Smith.


Lennon heeft het over de opnames voor 'Let It Be' in 1969, het laatste album van The Beatles.

"We gingen door de hel. Telkens we iets maken, is het een marteling", verklaart Lennon in het interview.

"The Beatles hebben niet meer magie dan jij. Het is een lijdensweg telkens we iets nieuws maken, we worstelen met elkaar. Er zijn spanningen. Telkens het rode licht aangaat (in de studio een signaal dat de opname loopt, nvdr.) is de spanning te snijden".

Lennon noemt 'Let It Be' ook "een vreemd album" dat de gespannen relatie tussen de bandleden reflecteert. De band zou een jaar na die opnames uit elkaar gaan.

"We hebben dat album nooit echt afgemaakt. We hadden er geen zin meer in. Paul wilde het absoluut uitbrengen. Die plaat toont The Bealtes in hun blootje".

Howard Smith vond het interview in een kist in zijn loft in New York. De opname wordt later deze maand geveild.(br.hln)� Reageer (0)
09-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.91-jarige dame brengt nacht door in Franse bankkluis

91-jarige dame brengt nacht door in Franse bankkluis


http://oi42.tinypic.com/210imty.jpg


Een 91-jarige vrouw heeft een onvrijwillige nacht doorgebracht in de kluis van een bank in de West-Franse stad Rennes. De bejaarde klante werd daar door het personeel van het BNP-Paribas-filiaal vergeten. Dat berichtte de regionale krant Ouest France.

De vrouw wilde zaterdag kort voor het sluitingsuur nog even in haar kluisje. De bankbedienden sloten haar volgens de voorschriften in de bankkluis op, maar vergaten haar dan. Zonder gsm op zak kon de bejaarde dame niemand verwittigen.

Omdat zijn moeder maar niet terugkwam, verwittigde de zoon 's avonds de politie. De ambtenaren zetten een zoektocht in en belandden uiteindelijk ook in de bank. Daar hoorden de agenten "een zachte stem uit de bankkluis". De 91-jarige vrouw doorstond haar 23 uur durende gevangenschap volgens de politie "gezond en wel en zonder wrok". Er wordt nu onderzocht waarom er in de bankkluis geen alarm is afgegaan. (br.hln)� Reageer (0)
07-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoo van Washington verwelkomt schattige babypanda

Zoo van Washington verwelkomt schattige babypanda


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/2/9/20130906141432/media_xll_6107949.jpg


Deze schattige reuzenpanda werd twee weken geleden in de Nationale zoo van Washington geboren, het meisje werd deze week aan het publiek voorgesteld. Voorlopig zorgt enkel mama Mei Xiang voor haar, de papa mag er nog niet bij.

Wetenschapper Jesus Maldonado: "We hebben een nieuw meisje in de familie. Papa Tian Tian moet nog even wachten om kennis te maken met zijn jonge spruit. Voorlopig mag enkel mama Mei Xiang bij de babypanda, die nog een naam moet krijgen."

Het kindje werd verwekt dankzij kunstmatige inseminatie. "Het is een pandaatje, ze is heel actief en maakt veel lawaai, het meisje wordt elke dag sterker", aldus de verzorgers. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Film over Diana afgekraakt door Britse pers

Film over Diana afgekraakt door Britse pers


http://oi40.tinypic.com/2guxnbq.jpg


De Britse kranten zijn niet te spreken over de film over prinses Diana, die gisteren in Londen in première ging. De biopic, simpelweg 'Diana' gedoopt, is volgens de critici vreselijk saai en sentimenteel. De film kreeg zowat overal 1 ster. Ook op Rotten Tomatoes, dat recensies verzamelt, scoort de film opvallend slecht.


The Sun kopte het op de voorpagina: 'Princess of fails', een woorspeling die verwijst naar Diana's titel 'Princess of Wales'.

Volgens Daily Mail is het een 'creepy weepie that will make you sleepy'. De recensent schrijft dat de makers zó hun best hebben gedaan niemand voor het hoofd te stoten, dat het resultaat vervelend en voorspelbaar is. "Het slaagt er nooit in je te ontroeren of iets teweeg te brengen. Het is niet eens genietbaar slecht", luidt het daar.

The Telegraph hekelt vooral de dialogen, waarin de personages elkaar dingen vertellen die ze eigenlijk al weten. Zoals een hartchirurg die zegt: 'Ik ben een hartchirurg!'

The Mirror vindt de film 'cheap and cheerless' (goedkoop en troosteloos). 'Net als de Margaret Thatcher-film The Iron Lady is dit een film waar niemand heen zou gaan als het niet over beroemde mensen ging', concludeert de krant.

Zowel qua uiterlijk al qua gedrag als hoe ze klinkt, lijkt Naomi Watts ook totaal niet op Diana. Bovendien wordt ze zo zieli!g neergezet "dat zelfs Bridget Jones de straat zou oversteken om een ontmoeting te voorkomen." De regisseur zou beter moeten weten, vindt de krant nog.

The Guardian is eveneens vernietigend. "De afschuwelijke waarheid is dat, 16 jaar na die vreselijke dag in 1997, Diana opnieuw een vreselijke dood is gestorven." De recensent spreekt van een 'tergend goedbedoelde, eerbiedige en sentimentele biopic'. Het lijkt volgens hem of Watts een parodie op Diana speelt en haalt de geladen term 'car crash drama' boven.

Ook The Times haalt de één ster boven, al prijzen zij wél de prestatie van Naomi Watts: "Ze doet wat ze kan met een beschamend slecht script."

De positieve recensies

Daily Express besluit:' Diana' laat het publiek achter met tranen in de ogen.

The Independent deelt ook drie sterren uit: "Een donker liefdesverhaal, verzwaard door de bagage van de prinses." Maar de krant stelt wel de vraag of het verhaal wel historisch accuraat is. "Door de link met prinses Diana te laten vallen, had de film sterker kunnen zijn."

De film van Oliver Hirschbiegel en met Naomi Watts in de hoofdrol is vanaf 25 september te zien.(br.hln)� Reageer (0)
31-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnaar nieuw seizoen Slimste Mens nu al gekend

"Winnaar nieuw seizoen 'Slimste Mens' nu al gekend"


http://oi40.tinypic.com/1zm2jqp.jpg


Fans van 'De Slimste Mens ter Wereld' mogen een vreugdedansje maken, want maandag start op VIER het tiende seizoen van de immens populaire televisiequiz. Wie nu al vol spanning uitkijkt naar de finaleronde, is eraan voor de moeite. Volgens bookmaker Unibet is immers nu al duidelijk wie de grote winnaar wordt: Gilles De Coster.


Wordt de opvolger van Tomas Van Den Spiegel ook een sporter? Of is het weer aan een komiek? Of toch weer een journalist? Of eens een politicus? Unibet meent het antwoord op deze vragen nu al te kennen.

Bovenaan het lijstje van de bookmaker pronkt radiojournalist, columnist en tv-presentator Gilles De Coster. Door zijn carrière bij Radio 1, sportzender Sporza en VIER-programma 'De Kruitfabriek' verwachten de bookmakers een uitgebreide kennis over actualiteit , trivia en sport. Het ideale recept om een quiz als 'De Slimste Mens ter Wereld' te winnen.

Het podium van de favorieten wordt vervolledigd door 2 politieke zwaargewichten: NVA'er Ben Weyts en Groen!-voorzitter Wouter Van Besien. Kunnen zij de ban breken en zich als eerste politicus tot slimste mens kronen? Unibet denkt van wel. Wesley Sonck, Willy Sommers en Lesley-Ann Poppe zouden dan weer de eersten zijn die de legendarische "het is gebeurd" te horen zullen krijgen.

Stand-up comedians doen het traditioneel goed bij quiz, al blijkt uit de Unibet-notering dat hun kansen dit jaar niet zo hoog worden ingeschat.

'De Slimste Mens ter Wereld' wordt vanaf september voor de tweede keer uitgezonden op de commerciële zender VIER. Erik Van Looy neemt de presentatie opnieuw voor zijn rekening. En ook vaste waarde Philippe Geubels zetelt opnieuw in de jury. Voortaan krijgt hij de steun van twee andere, vaste juryleden: acteur Bruno Vanden Broecke en wetenschapsfreak Lieven Scheire. (br.hln)� Reageer (0)
25-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy grills slecht voor gebit en gezondheid

Trendy 'grills' slecht voor gebit en gezondheid


http://oi43.tinypic.com/a23t4h.jpg


De stoere 'grills' die populair waren bij hiphopsterren uit de jaren 80 maken nu hun terugkeer bij fashionable sterren als Beyoncé, Madonna en Rihanna. Vaak bestaan ze uit goud en diamanten, experts waarschuwen nu dat ze mondziekten, rotte tanden en zelfs vergiftiging kunnen veroorzaken.


Rijke sterren hebben geld genoeg om te investeren in behoorlijke grills, fans echter opteren voor goedkopere versies die niet op maat gemaakt zijn en dus niet goed passen. Wat later tot orale problemen kan leiden, zo kan deze trend het tandglazuur aantasten en leiden tot tandpijn en zelfs hoofdpijn. Als je deze grills lang draagt, kunnen exemplaren die niet goed passen maken dat je tanden scheef gaan staan. Tandarts Lance Knight legt uit: "Veel van deze grills worden op de tanden vast geklikt en daardoor is het risico kleiner. Bij de aankoop ervan moet je er vooral op letten dat de grill goed past.

Als je een slecht gemaakt exemplaar draagt, kun je infecties oplopen. Of als iemand per ongeluk op je mond mept, kun je hierdoor tanden kwijtspelen. Diamanten of scherpe hoekjes kunnen je tandvlees of lippen beschadigen. Als de beet niet goed zit, loop je ook risico op kaakproblemen.

Ook kunnen bacteriën zich nestelen tussen de grill en de tanden, wat het risico op infecties vergroot. Je tanden kunnen hierdoor sneller rotten, waardoor je sneller kronen nodig hebt. Als laatste kunnen de grills schadelijk stoffen bevatten die je gezondheid in gevaar brengen en die allergische reacties en vergiftigingen kunnen veroorzaken." (br.hln)� Reageer (0)
19-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins George moet wachten op slaapliedje

Prins George moet wachten op slaapliedje


http://oi42.tinypic.com/2aj6tg2.jpg


Sir Peter Maxwell Davies heeft het te druk om een liedje voor prins George te componeren. De componist vertoont zich later deze week weer in het openbaar, nadat hij maandenlang is behandeld voor kanker en zijn ex-vriend overleed. Maar hij keert niet terug op het toneel met een slaapliedje, omdat hij hard moet werken aan zijn tiende symfonie.


"Het zijn moeilijke maanden geweest, maar ik kijk positief naar de toekomst", vertelt Davies aan The Telegraph. Toch heeft het liedje voor het prinsje geen prioriteit. "Ik ben er nog niet aan toegekomen."

Davies is zeer koningsgezind. Hij droeg zijn negende symfonie op aan koningin Elizabeth en schrijft elk jaar een kerstliedje voor de Queen. Zijn muziek werd ook gespeeld op het huwelijk van William en Kate.(br.hln)� Reageer (0)
17-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepalese doodgeslagen op verdenking van hekserij

Nepalese doodgeslagen op verdenking van hekserij


http://oi43.tinypic.com/rt1cwn.jpg


 In het zuiden van Nepal is een vrouw doodgeslagen door een groep mensen die haar verdacht van hekserij. Dat meldt de Himalayan Times. Het is al het tweede incident deze maand.

Het 45-jarige slachtoffer, Parvati Chaudhary, werd er door haar medebewoners van het dorp Sadhitole in het district Parsa van beschuldigd een heks te zijn door een volksgericht. Ze zou de dochter van buurman Jagadish Chaudhary hebben vervloekt. Daarop besloot een lokale raad haar uit het dorp te zetten.

Parvati en haar man Jagan waren bezig met hun spullen samen te rapen zodat ze de volgende dag uit het dorp konden vertrekken, maar zover is het niet kunnen komen.

Rond middernacht hadden de dorpelingen er genoeg van: ze vielen het koppel aan en sloegen Parvati. Ze stierf ter plekke. De aanvallers waren van plan het slachtoffer onmiddellijk te cremeren, maar de politie kon daar na een anonieme tip een stokje voorsteken.

Drie vrouwen werden opgepakt, naar andere verdachten wordt nog gezocht.

Het is het tweede hekserij-incident deze maand. Tien dagen eerder werd in een nabijgelegen dorp een weduwe van 65 aangevallen toen ze op weg was om te werken op het land. Ze werd geslagen, en kreeg daarna menselijke uitwerpselen en urine te eten.

"Mensen beschuldigen haar, Saraswoti Devi Chaurasiya, altijd als ze iemand in het dorp ziek wordt", bekende een dorpeling die anoniem wilde blijven.

Drie personen werden opgepakt, een vierde was een tijdlang voortvluchtig.

Wie iemand aanvalt op beschuldiging van hekserij, kijkt aan tegen een gevangenschap van drie maanden tot twee jaar en/of een boete van 5.000 tot 25.000 Nepalese roepie (40 tot 190 euro).  (br.hln)� Reageer (0)
16-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met jou aan mijn zij.


De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Alicia-Keys-047.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


lucht bestaat uit jou en mij
uit onze adem die water wordt
kijk maar naar de groenten op het bord
want ik eet graag met jou aan mijn zij

en elke steen is een kei
met wat hulp van wat de dieren doen
elke kleur wordt in de natuur groen
want ik slaap graag met jou aan mijn zij

het doet er niet toe of de maan geel is of wit
bruin rood blauw groen grijs zwart of paars misschien
ik voel me bij jou als een kip die draait aan het spit
ik wordt duizelig van jou zoals je kunt zien

laat geschreven staan op een stenen lei
een kleur verschilt zoals die wordt belicht
maar zoals ik schrijf in dit gedicht
is de kleur die van jou aan mijn zij� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!