Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


17-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepalese doodgeslagen op verdenking van hekserij

Nepalese doodgeslagen op verdenking van hekserij


http://oi43.tinypic.com/rt1cwn.jpg


 In het zuiden van Nepal is een vrouw doodgeslagen door een groep mensen die haar verdacht van hekserij. Dat meldt de Himalayan Times. Het is al het tweede incident deze maand.

Het 45-jarige slachtoffer, Parvati Chaudhary, werd er door haar medebewoners van het dorp Sadhitole in het district Parsa van beschuldigd een heks te zijn door een volksgericht. Ze zou de dochter van buurman Jagadish Chaudhary hebben vervloekt. Daarop besloot een lokale raad haar uit het dorp te zetten.

Parvati en haar man Jagan waren bezig met hun spullen samen te rapen zodat ze de volgende dag uit het dorp konden vertrekken, maar zover is het niet kunnen komen.

Rond middernacht hadden de dorpelingen er genoeg van: ze vielen het koppel aan en sloegen Parvati. Ze stierf ter plekke. De aanvallers waren van plan het slachtoffer onmiddellijk te cremeren, maar de politie kon daar na een anonieme tip een stokje voorsteken.

Drie vrouwen werden opgepakt, naar andere verdachten wordt nog gezocht.

Het is het tweede hekserij-incident deze maand. Tien dagen eerder werd in een nabijgelegen dorp een weduwe van 65 aangevallen toen ze op weg was om te werken op het land. Ze werd geslagen, en kreeg daarna menselijke uitwerpselen en urine te eten.

"Mensen beschuldigen haar, Saraswoti Devi Chaurasiya, altijd als ze iemand in het dorp ziek wordt", bekende een dorpeling die anoniem wilde blijven.

Drie personen werden opgepakt, een vierde was een tijdlang voortvluchtig.

Wie iemand aanvalt op beschuldiging van hekserij, kijkt aan tegen een gevangenschap van drie maanden tot twee jaar en/of een boete van 5.000 tot 25.000 Nepalese roepie (40 tot 190 euro).  (br.hln)� Reageer (0)
16-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met jou aan mijn zij.


De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Alicia-Keys-047.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


lucht bestaat uit jou en mij
uit onze adem die water wordt
kijk maar naar de groenten op het bord
want ik eet graag met jou aan mijn zij

en elke steen is een kei
met wat hulp van wat de dieren doen
elke kleur wordt in de natuur groen
want ik slaap graag met jou aan mijn zij

het doet er niet toe of de maan geel is of wit
bruin rood blauw groen grijs zwart of paars misschien
ik voel me bij jou als een kip die draait aan het spit
ik wordt duizelig van jou zoals je kunt zien

laat geschreven staan op een stenen lei
een kleur verschilt zoals die wordt belicht
maar zoals ik schrijf in dit gedicht
is de kleur die van jou aan mijn zij� Reageer (0)
12-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse prins Johan Friso (44) overleden

Nederlandse prins Johan Friso (44) overleden


http://oi40.tinypic.com/2dridly.jpg

Prins Friso met echtgenote Mabel enkele maanden voor het ongeval


De Nederlandse prins Johan Friso is vanochtend op 44-jarige leeftijd overleden in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst vanmiddag bekendgemaakt. Friso overleed aan complicaties die optraden na de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.

De Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn momenteel met vakantie in Griekenland. Zij komen zo snel mogelijk naar Nederland terug.


Prinses Mabel, echtgenote van Friso, vierde gisteren nog haar 45-jarige verjaardag in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, waar haar man sinds begin vorige maand werd verzorgd. Mabel en haar dochters Luana en Zaria logeren in het woonverblijf van prinses Beatrix, de moeder van Friso en Willem-Alexander.

Na behandeling op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck werd Friso begin maart 2012 overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Sinds november 2012 vertoonde Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn ('minimal consciousness'), een toestand waarin zich sindsdien geen veranderingen hebben voorgedaan. Begin juli werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch. Daar is hij deze voormiddag overleden.

Friso was de tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus en de jongere broer van koning Willem-Alexander. Sinds zijn huwelijk op 24 april 2004 met Mabel Wisse Smit was hij geen lid meer van het Koninklijk Huis. De prins werd sindsdien officieel aangeduid als 'Zijne Koninklijke Hoogheid prins Friso van Oranje-Nassau', met 'prins van Oranje-Nassau' als persoonlijke titel.

Na een skiongeval op 17 februari 2012 in Oostenrijk verkeerde de prins een tijdlang in coma. Dit coma ging over in een toestand van minimaal bewustzijn.

Jarenlang werd over Johan Friso beweerd dat hij homoseksueel was, en in Eindhoven werd een maandelijks homofeest naar hem genoemd (Friso-feest). Op 14 februari 2001 liet hij de Rijksvoorlichtingsdienst verklaren dat hij "niet homoseksueel, maar heteroseksueel is".

Op 7 juli 2002 meldde de Rijksvoorlichtingsdienst dat Mabel Wisse Smit "tot de nauwe vriendenkring van de prins" behoorde. Een jaar later, op 30 juni 2003 verloofden ze zich met elkaar.

Mabel Wisse Smit raakte in het najaar van 2003 ernstig in opspraak nadat werd onthuld dat ze een verhouding had gehad met de in 1991 doodgeschoten topcrimineel Klaas Bruinsma. Als gevolg hiervan verzocht Johan Friso premier Balkenende per brief van 9 oktober 2003 de Toestemmingswet niet aan de Staten-Generaal voor te leggen.

Johan Friso verklaarde dat zijn aanstaande vrouw en hij naïef waren geweest toen zij hadden besloten niet alle informatie over de relatie tussen Wisse Smit en Bruinsma te openbaren aan de premier en het staatshoofd.

Op 10 oktober 2003 gaf premier Balkenende een persconferentie. Hij deelde mee dat de regering geen Toestemmingswet aan de Staten-Generaal zou voorleggen. Johan Friso moest van de premier de consequenties aanvaarden. Hierdoor zou Johan Friso zijn eventuele rechten op de troon verliezen op het moment dat zijn huwelijk met Wisse Smit zou worden voltrokken. De brief van Johan Friso werd ook vrijgegeven.

Op 19 april 2004 gaf het paar een televisie-interview, waarbij het herhaalde naïef te zijn geweest.

Tijdens een vakantie in het Oostenrijkse Lech raakte Johan Friso op 17 februari 2012 samen met een vriend onder een lawine bedolven. Zijn vriend wist zich uit de sneeuw te bevrijden, mede doordat hij een lawine-airbag droeg. Na vijfentwintig minuten werd Johan Friso in kritieke toestand onder de sneeuw vandaan gehaald.

Hij werd ter plekke vijftig minuten gereanimeerd en vervolgens naar de afdeling intensieve zorgen van het Landeskrankenhaus in Innsbruck gebracht. Johan Friso bevond zich ten tijde van het ongeval in het zogenaamde vrije skigebied, buiten de piste. Het lawinegevaar was die dag 4 op een schaal van 5.

Hij werd gedurende de eerste dagen na het ongeval bij een lage temperatuur in kunstmatig coma gehouden. De artsen hoopten hiermee de schade aan de hersenen te kunnen beperken. Ondanks deze poging bleek later uit MRI-onderzoek dat Johan Friso ernstig hersenletsel had  overgehouden aan het zuurstofgebrek. Hij bevond zich daarna in comateuze toestand.

In de zomer werd de prins naar Paleis Huis ten Bosch gebracht, aangezien verdere behandeling in het ziekenhuis "niet nodig was".

Prins Friso en Mabel Wisse Smit hebben twee dochters, Zaria en Luana.

Filip en Mathilde betuigen medeleven
Het Belgische vorstenpaar Filip en Mathilde hebben telefonisch hun medeleven overgemaakt aan de Nederlandse koninklijke familie, zo is bij de woordvoerder van het koninklijk paleis vernomen.

"De koningin heeft gebeld met de Nederlandse koningin Maxima. En de koning heeft telefonisch contact gehad met koning Willem-Alexander en prinses Beatrix", zegt de paleiswoordvoerder.(br.hln)� Reageer (0)
07-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben aandacht nodig


http://img204.imageshack.us/img204/6703/aandacht.jpg

.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vonnis' van Jan Verheyen in officiële competitie in Montréal

'Het Vonnis' van Jan Verheyen in officiële competitie in Montréal


http://oi41.tinypic.com/mua5jn.jpg


'Het Vonnis', de rechtbankthriller van Jan Verheyen met Koen De Bouw en Veerle Baetens, gaat in wereldpremière op het Wereldfilmfestival van Montréal (22 augustus-2 september). Als onderdeel van de Officiële Competitie dingt hij er onder andere mee voor de Grand Prix des Amériques.


'Het vonnis' is het verhaal van Luc Segers (Koen De Bouw). Als door een procedurefout de moordenaar van zijn vrouw vrijkomt, slaan de stoppen bij hem door. Hij neemt het recht in eigen handen en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten. De film waarvoor Verheyen ook zelf het scenario schreef, handelt dan ook over recht en rechtvaardigheid, over moraal en ethiek.

"We zijn nog volop bezig met de afwerking van de film die pas in oktober in onze zalen uitkomt", zegt Jan Verheyen in een eerste reactie. "De selectie was dan ook een volslagen onverwachte maar mooie verrassing. Dit festival heeft in het verleden de internationale triomftochten van Vlaamse films als 'Ben X', 'Adem' en 'Hasta la vista' in gang gezet. Dat 'Het vonnis' nu door dit prestigieuze festival is weerhouden voor de Wereldcompetitie is hopelijk een goede indicator van het universele karakter van mijn film".

Eind vorige week werd al bekendgemaakt dat 'Marina' van Stijn Coninx uitgenodigd is voor de 'World Greats' Officiële Selectie in Montréal. De film gaat er in wereldpremière.

Henry Welsh van het Wereldfilmfestival van Montréal: "Er dringt zich een studie op naar de recente Vlaamse cinema, specifiek naar de kwaliteit en de sociale dimensie ervan. Volgens mij moet deze niet onderdoen voor de cinema van pakweg een Ken Loach".

'Het vonnis' is vanaf 9 oktober bij ons te zien.

Het filmfestival van Montréal loopt van 22 augustus tot 2 september.
� Reageer (0)
03-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Commandant van Klingon' overleden

'Commandant van Klingon' overleden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/5/3/20130803060104/media_xll_6032268.jpg
Michael Ansara, hier op een foto uit 1969 met zijn toenmalige vrouw, de actrice Barbara Eden.


Michael Ansara, de acteur die de originele Klingon-commandant Kang speelde in de tv-serie 'Star Trek', is na een lang ziekbed overleden in zijn huis in Californië. Hij is 91 jaar geworden.

Ansara speelde nog rollen in andere series, zoals 'Broken Arrow', 'Hawaii 5-0' en 'Murder, She Wrote'. Hij heeft ook enkele films op zijn naam staan, waaronder J'ulius Caesar', 'Voyage to the Bottom of the Sea' en 'The Comancheros' (met John Wayne).  (br.hln)� Reageer (0)
02-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo houdt u het hoofd koel bij deze temperaturen

Zo houdt u het hoofd koel bij deze temperaturen


http://oi44.tinypic.com/2n8mwlu.jpgWe beleven vandaag naar alle waarschijnlijkheid de warmste dag van het jaar. Het kwik klimt vandaag naar tropische temperaturen van 35 graden en meer. 's Nachts koelt het nauwelijks af, het blijft heel de nacht 20 graden of meer. Niet echt ideale omstandigheden om te slapen dus. Daarom geven wij u toch een aantal tips mee om uw nachtrust veilig te stellen.


Door de aanhoudende hitte kan uw slaapkamer wel eens worden omgetoverd in een ware bakoven. Dit maakt slapen er niet bepaald gemakkelijker op. Het raam openzetten in de hoop wat frisse lucht binnen te laten, lijkt dan vaak de enige optie. Ook de verkopers van ventilators doen dezer dagen gouden zaken. Die blazen echter enkel de aanwezige hete lucht in het rond en zullen dus zeker niet voor afkoeling zorgen. Toch zijn er ook nog andere manieren om de nacht op een aangename, koele manier door te komen.

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ijsblokjes helpen om de lucht af te koelen. Vul een handdoek met ijsblokjes en span deze tussen twee stoelen. Zet daar een ventilator voor en de ijsblokjes zullen ervoor zorgen dat er enkel nog frisse lucht wordt verspreid. Een bak met koud water zorgt trouwens voor een gelijkaardig effect, maar is wat minder praktisch.

Wat betreft kleding, is het aan te raden natte kousen te dragen. Wanneer je je voeten koel kan houden, zal de volledige huidtemperatuur gaan dalen. Paradoxaal genoeg wordt naakt slapen afgeraden. Het vele zweet dat rechtstreeks wordt geabsorbeerd door je matras zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je een verkoudheid kan oplopen tijdens je slaap. Zorg dus best voor een katoenen onderlaken, dat je lichaamsvocht snel zal absorberen en meteen ook weer afgeeft.

Bij het inslapen dienen de armen en de benen wijd te worden opengespreid. Zo voorkomt men dat er alle warmte zich verzamelt op de ledematen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je lichaam afkoelt voor je in bed kruipt. Normaal doet je lichaam dit automatisch, maar wanneer de buitentemperatuur te hoog is, kan het wel wat hulp van buitenaf gebruiken. Een koude douche lijkt hiervoor het meest logische, maar is niet de beste oplossing. Hierdoor wordt de stofwisseling namelijk aangewakkerd en zal het lichaam van binnenuit gaan opwarmen. Lauw water gebruiken bij het douchen is dus de boodschap. (br.hln)
� Reageer (0)
31-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duetten Michael Jackson en Freddie Mercury uitgebracht

Duetten Michael Jackson en Freddie Mercury uitgebracht


http://oi40.tinypic.com/2mdqiq1.jpg


Drie nooit uitgebrachte duetten die Michael Jackson in 1983 met Freddie Mercury opnam, zullen dit jaar alsnog verschijnen. Dat meldt het Britse dagblad The Times. Queengitarist Brian May en drummer Roger Taylor leggen samen met William Orbit de laatste hand aan de nummers die destijds slechts als demo zijn opgenomen in Jacksons huisstudio in Encino, Californië.


De opnamen vonden plaats kort na het verschijnen van Jacksons bestseller 'Thriller'. Er werden drie nummers vastgelegd: 'There Must Be More to Life Than This', 'State of Shock' en 'Victory'. Die laatste song nam Jackson een jaar later opnieuw op met zijn broers, voor het gelijknamige Jacksons-album.

Beide zangers hadden het in die periode zo druk, dat het lastig was een vervolgsessie te plannen, verklaarde Mercury later in interviews. Dat de opnamen tumultueus verliepen, leidt geen twijfel. Queen-manager Jim 'Miami' Beach herinnert zich dat hij op een gegeven moment werd gebeld door Mercury, nadat Jackson een lama mee de studio in had genomen. "Hij riep door de telefoon: Miami, kun je alsjeblieft komen en mij hier weghalen. Ik sta met een lama op te nemen!''

May en Taylor kregen in 2011 toestemming van de erven Jackson om de opnamen te bewerken en alsnog uit te brengen. De duetten zijn dubbel-postuum: Mercury overleed in 1991 en Jackson in 2009.� Reageer (0)
29-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België veroordeeld voor falend gehandicaptenbeleid

België veroordeeld voor falend gehandicaptenbeleid


http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/6/1/20130729004730/media_xll_6020386.jpg


Een hoge Europese rechtbank heeft het gehandicaptenbeleid van ons land streng veroordeeld. België schiet schromelijk tekort in het voorzien van opvang en begeleiding van volwassenen met een handicap, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

"Te veel personen worden uitgesloten van de nodige dienstverlening", luidt het. Dankzij de veroordeling kunnen ouders die geen opvang voor hun kind vinden, nu makkelijker dwangsommen eisen.

De veroordeling is uitgesproken door het Europees Comité voor Sociale Rechten, de hoogste instantie die controleert of de sociale rechten van EU-burgers worden gerespecteerd. Ze komt er na een klacht van twintig verenigingen die de hele gehandicaptensector in ons land vertegenwoordigen. Zij menen dat de staat en de gewesten te weinig doen om opvang en begeleiding te voorzien. In Vlaanderen alleen al wachten 22.000 personen met een handicap op een plaats in een instelling of een andere oplossing.

Volgens het Europees Comité faalt het gehandicaptenbeleid in België inderdaad. De staat had zich verdedigd door te verwijzen naar de plannen die de gewestelijke regeringen hebben. Maar die argumenten veegt Europa van tafel: "De staat heeft geen enkele rechtvaardiging aangehaald voor haar tekortkoming." Veel gezinnen moeten hun toevlucht nemen tot sociale diensten die minder geschikt of ronduit ontoereikend zijn. "Families komen zo in een toestand van onveiligheid, verarming, sociale uitsluiting.


Met de veroordeling in handen kunnen gezinnen nu via de rechtbank een oplossing afdwingen van de overheid en een dwangsom als die uitblijft. Een eerste rechtszaak door de vzw Opvang Tekort staat al in de steigers. (br.hln)


Het volledige artikel is vandaag te lezen in de krant het laatste nieuws� Reageer (0)
28-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psychopaten hebben een empathieknop

"Psychopaten hebben een empathieknop"


http://oi43.tinypic.com/k4xap4.jpg


Psychopaten zouden geen gebrek aan empathie hebben, alleen moeten ze wel zelf de knop omdraaien. Net als bij mentaal gezonde mensen is het zogenaamde spiegelsysteem in het brein, waarmee gedrag van anderen wordt nagebootst en mee beleefd, ook bij psychopaten actief.

Uit een onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat mensen met psychopathie hun inlevingsvermogen op commando kunnen inschakelen. Tijdens het experiment ondergingen psychopathische criminelen een hersenscan terwijl ze video's moesten bekijken van een hand dat liefdevol, gewelddadig, neutraal en afwijzend werd aangeraakt. Ze kregen daarbij in een tweede fase de uitdrukkelijke opdracht om zich in te leven in de situatie van de 'ander' (lees: het slachtoffer). Ter controle werden ze in een derde fase op de hand getikt met een lat om de pijnregio van het brein nauwkeurig te lokaliseren.

Alleen wanneer ze deze expliciete opdracht kregen, werd de regio in het brein waar pijnprikkels verwerkt worden actief. Dit verklaart dan ook waarom psychopaten zowel charmant als harteloos kunnen overkomen. Het Nederlandse team van onderzoekers stelt nu dat het - mits de juiste training - mogelijk zou moeten zijn om psychopaten te helpen bij het activeren van hun "empathieknop", wat hen één stap dichter bij rehabilitatie zou brengen. (br.hln)
� Reageer (0)
24-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Alexander Louis is naam Royal Baby Boy


George Alexander Louis is naam 'Royal Baby Boy'


http://oi41.tinypic.com/2cem3k7.jpg


De hertog en hertogin van Cambridge, William en Kate voor de vrienden, hebben hun twee dagen oude zoontje George Alexander Louis genoemd. Dat meldt de BBC.

George was de favoriete naam bij de bookmakers. Het kind zal bekendstaan als His Royal Highness Prince George of Cambridge, George voor de vrienden.

George is momenteel met zijn mama en papa bij de ouders van zijn mama in Berkeshire.(br.hln)� Reageer (0)
23-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William en Kate laten baby zien

William en Kate laten baby zien


http://oi42.tinypic.com/i2ons8.jpg


Prins William en hertogin Kate hebben vanavond voor het ziekenhuis in Londen hun zoontje voor de eerste keer aan de wereld laten zien. Het kersverse ouderpaar stapte vanavond om 20.00 uur Belgische tijd met de kleine prins buiten uit het ziekenhuis, waar de baby gisteren het levenslicht zag.


Honderden kijklustigen juichten hen toe, onder hen ook het ziekenhuispersoneel dat speciale plaatsen aan de hekken had gekregen. Sinds weken kampeerden cameramensen en fotografen voor de deur om de eerste foto van de derde in rij voor de Britse troonopvolging te kunnen maken. Ze spraken twee minuutjes met de wachtende reporters.

De bevalling van haar eerste kindje was heel emotioneel voor Kate. "Het was heel emotioneel. Iedere ouder kent dit gevoel."

"Gelukkig lijkt hij op haar"
Aanvankelijk hield Kate de baby vast, maar dan legde ze hem in de armen van William. "Het is een grote jongen en redelijk zwaar", zei William. "We zoeken nog steeds naar een naam". Beiden benadrukten steeds opnieuw hoe bijzonder het voor hen is om ouder te zijn. William liet tevens lachend weten dat zijn zoon "goede longen'' heeft. Kate stond glimlachend naast hem. De baby was gewikkeld in een witte deken. Het prinsje was rustig en bewoog zijn handjes. "Gelukkig lijkt hij op haar". Daarop moest Kate lachen.

Na het korte optreden verdwenen de drie terug in het ziekenhuis om de baby in een autozitje te plaatsen. Niet veel later reed William met zijn familie weg naar Kensington Palace.(br.hln)� Reageer (0)
21-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet op reis en toch romantisch samenzijn? 5 tips

Niet op reis en toch romantisch samenzijn? 5 tips


http://img199.imageshack.us/img199/1214/romantischsamenzijn.jpg


Geen tijd of geld om een romantisch tripje te maken met je partner? Geen nood, er zijn genoeg andere manieren om even samen aan het dagelijkse leven te ontsnappen. Wij geven alvast enkele ideetjes.

1. Ga uit eten
Je hoeft helemaal niet te wachten op een verjaardag om samen uit eten te gaan. Reserveer enkele weken op voorhand een tafeltje in één van jullie lievelingsrestaurants. Het intieme dineetje geeft jullie iets om naar uit te kijken en je kan de dagen aftellen tot het zover is, net zoals je zou doen voor een vakantie.

2. Spijbel samen
Het mag dan wel onmogelijk zijn om samen naar Parijs of Venetië te vliegen, maar jullie kunnen wel samen tijd doorbrengen. Kies een dag waarop jullie allebei verlof nemen en breng jullie tijd door in bed, op de sofa of ga picknicken in het park. Beloof elkaar dat je geen vervelende klusjes zult doen, zoals kleren wassen of opruimen.

3. Wees nostalgisch
Probeer terug te keren naar de tijd toen jullie pas verliefd waren. Ga bijvoorbeeld samen een ijsje halen en geniet ervan terwijl jullie hand in hand door de straten lopen.

4. Doe iets nieuws in je eigen stad
Doe alsof je een toerist bent in je eigen (of een naburige) stad en doe wat een koppel op een romantische vakantie daar zou doen. Ga zeker ook eens naar een deel van de stad dat je niet zo goed kent, dan heb je het gevoel dat je toch een verre reis gemaakt hebt.

5. Kook een speciale maaltijd
Kies voor een maaltijd die jullie doet denken aan jullie laatste vakantie samen. Gingen jullie bijvoorbeeld paella eten in Barcelona of een pizza in Rome? Probeer dan die romantische sfeer terug op te roepen. Van een lokale cocktail tot een traditioneel dessert, alles is mogelijk, zolang jullie er maar samen van genieten. (br.hln)
� Reageer (0)
20-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie Mumbai mag geen paraplu's meer gebruiken

Politie Mumbai mag geen paraplu's meer gebruiken


http://oi41.tinypic.com/2vnq71s.jpg


Met de paraplu in de ene en knuppel en walkie-talkie in de andere hand wordt de achtervolging van criminelen erg moeilijk. Daarom heeft de politiechef een verordening uitgevaardigd die het openhouden van een regenscherm verbiedt. Nu moeten de mannen in kaki tijdens wolkbreuken een regenmantel dragen.

Het regent echter al weken overvloedig in India wegens de moesson. Die zware regenval heeft al vele overstromingen tot gevolg gehad, waarbij al honderden mensen het leven hebben gelaten. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kussen in koelkast en andere trucs voor frisse nachten

Kussen in koelkast en andere trucs voor frisse nachten


http://oi43.tinypic.com/2e5tpq9.jpg


Hoge temperaturen die 's nachts ook aanhouden treffen het natuurlijke koelproces van je lichaam ter voorbereiding van de slaap. Het gevolg is dat je moeilijk indommelt en 's nachts riskeert wakker te worden. Daarom enkele tips om te voorkomen dat de hitte je nachtrust stoort.

Slaapexpert Chris idzikowski legt uit waarom je 's nachts niet kan slapen door de warmte. "Het lichaam geeft warmte vrij via de handen, gezicht en voeten rond de tijd dat we gaan slapen. Je lijf blijft meestal koel tot ongeveer vier uur 's nachts. Als 's avonds die daling in temperatuur verstoord wordt, dan treft dit je slaapkwaliteit en raak je niet in slaap. Ook loop je risico om wanneer je lichaamstemperatuur dan uiteindelijk wel daalt, wakker te wordt omdat je het plots te koud hebt."

Een eerste stap om deze slaapproblemen in de zomer te voorkomen is door de juiste lakens te kopen. Ga op zoek natuurlijke vezels en een matras uit schuim of ander synthetisch materiaal. Een katoenen matrasbeschermer is de beste optie. Je kunt overdag je kussen in de koelkast of kelder bewaren en eruit halen net voor je naar bed gaat. Losse nachtkledij uit katoen of zijde is efficiënter dan naakt in bed te kruipen. Natuurlijke stoffen houden namelijk het vocht van je huid weg. Zorg dat je lichaam niet opgebold is, maar dat je je ledematen goed uitspreidt.

Een goede luchtcirculatie in de kamer kan ook helpen, dit creëer je met een draagbare of plafondventilator. Wanneer je dit niet hebt, kan een open deur en raam helpen. Hou overdag je gordijnen gesloten om de zon buiten te houden. Zet de ramen pas 's avonds open wanneer de zon gedaald is. De ideale kamertemperatuur is 18 graden. Raak je nog steeds niet in slaap? Laat dan wat koud water over je polsen en handen lopen gedurende enkele minuten. Ga na het drogen van de handen meteen naar bed.

Een dutje overdag bestrijdt de effecten van nachtelijk slaaptekort. Je moet niet goedmaken wat je de nacht ervoor hebt gemist, elke hoeveelheid extra slaap volstaat. Het slaappatroon van volwassenen bestaat uit cyclussen van anderhalf uur. Als je dus een anderhalf uur haalt, is dat fantastisch. Maar zelfs al gaat het maar om 30 minuten, ben je waarschijnlijk al in een diepe slaap geraakt, waardoor je je achteraf beter gaat voelen. Wat bij velen ook de slaap verstoort, is je zorgen maken over slaaptekort. Probeer dus vooral kalm te blijven en niet te panikeren.  (br.hln)� Reageer (0)
15-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JK Rowling bracht detective uit onder pseudoniem

JK Rowling bracht detective uit onder pseudoniem


http://oi44.tinypic.com/29pvwvp.jpg


Een detectiveroman van de volkomen onbekende Robert Galbraith die in april verscheen, blijkt in werkelijkheid te zijn geschreven door 'Harry Potter'-auteur JK Rowling. De roman werd in het voorjaar toegejuicht door de recensenten, die dachten dat de schrijver een voormalige militair was. Dat heet de Britse krant Sunday Times ontdekt.


'The Cuckoo's Calling' vertelt het verhaal van Cormoran Strike, een soldaat die gewond raakte in de oorlog in Afghanistan, privédetective is geworden en een onderzoek voert naar de zelfmoord van een model.Het werk, in realiteit geschreven door Rowling, werd door de critici onthaald als een "opmerkelijk debuut", schrijft de Sunday Times, en vergeleken met werk van Ruth Rendell en PD James.

Sunday Times ontdekte een en ander door zich af te vragen hoe een voormalig soldaat "een eerste danig volledige roman" kon produceren. Rowling vindt het jammer dat ze zich niet meer achter het pseudoniem kan verschuilen. "Het was zo'n bevrijdende ervaring om Robert Galbraith te zijn. Het was heerlijk om te publiceren zonder hype en zonder verwachtingen en puur genot om reacties te krijgen onder een andere naam."

Volgens de Sunday Times gingen van "The Cuckoo's Calling" 1.500 exemplaren over de toonbank. Sphere publiceerde het boek. (br.hln)� Reageer (0)
13-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse volk hoopt op meisje voor Kate en William

Britse volk hoopt op meisje voor Kate en William


http://oi42.tinypic.com/2qjxf1d.jpg


Het Britse volk hoopt vurig op een dochter voor William en Kate. Nu de wet eind vorig jaar is aangepast en mannen geen voorrang meer hebben op vrouwen als het gaat om de troonopvolging ziet iedereen graag een baby in een roze dekentje in de armen van het koppel, meent Daily Telegraph.

Als Kate, die vandaag is uitgerekend van haar eerste kind, een dochter krijgt, is het zeker dat dit meisje ooit de troon bestijgt en niet een eventueel broertje. De eerstgeborene mag sinds kort het land regeren, ongeacht of het een jongen of meisje is.

De wetswijziging is volgens de krant de reden dat het volk nu een voorkeur heeft voor een meisje. Anders zou er, na - naar alle waarschijnlijkheid - Charles en William, weer een generatie lang een man aan het roer staan.  (br.hln)
� Reageer (0)
12-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je geen grote borsten ziet op Olympische Spelen

Waarom je geen grote borsten ziet op Olympische Spelen


http://oi42.tinypic.com/jz8z6q.jpg


Vrouwelijke atleten menen steeds vaker dat grote borsten hun carrière ernstig kunnen hinderen. Daarom wenden ze zich tot drastische maatregelen en ingrepen om ze te laten verwijderen of zelfs te voorkomen dat hun boezem zich ontwikkelt.

Het sportmagazine ESPN zegt dat turnsters zich tegenwoordig uithongeren om te vermijden dat ze borsten ontwikkelen, heel wat professionele atleten hebben er veel geld voor over om hun boezem chirurgisch te laten verwijderen. Auteur Amanda Hess zegt dat de atlete in de gevechtssport Ronda Rousey aan den lijven de nadelen van grote borsten ondervond tijdens een wedstrijd in februari. Nadat Rousey haar tegenstander op de grond had gelegd, moest ze snel de bandjes van haar beha fatsoeneren, wat op een ramp voor haar carrière uitdraaide. "Ik werd in mijn borststreek gestampt tijdens deze zet. Je ziet geen grote borsten op de Olympische Spelen en dat is met een reden." 

Auteur Joan Ryan zegt dat toptunsters weinig eten en veel trainen om hun menstruatie uit te stellen. Je kunt niet presteren op topniveau als je het lichaam van een vrouw hebt. De Amerikaanse turnster Dominique Moceanu zegt dat de sport meisjes onder druk zet om zo lang mogelijk borstloos te blijven. Een onderzoek tijdens de marathon van Londen toonde aan dat vrouwen met een grote cup meer pijn ervoeren tijdens het lopen, 8 procent vond dit zelfs onuitstaanbaar. Borsten van een A-cup wegen bijna 200 gram, daar komt evenveel gewicht per cupmaat dat je groter gaat. Het is dus niet verwonderlijk dat vrouwen met een D-cup last van hun boezem krijgen.

Plastisch chirurg Paul Banwell heeft al verschillende vrouwelijke atleten met grote borsten behandeld. Een grote boezem werd al geassocieerd met gezondheidsproblemen als rug- en nekpijn, huiduitslag, pijnlijke behabandjes, wat kan leiden tot een slechte houding en een laag zelfbeeld. Ook dit kan de prestaties van een atleet kan treffen. "Borsten kunnen veel wegen, dus ze kunnen echt in de weg gaan zitten. Atleten willen wel hun vrouwelijke figuur behouden, maar ook ongemakken beperken met een borstverkleining. Dit is dus een compromis dat met elke patiënt individueel besproken moet worden."

Plastisch chirurg Puneet Gupta die werkt voor de Private Clinic van Harley Street in Londen merkt een stijging op vrouwen die een verkleining aanvragen omdat ze last hebben van hun borsten tijdens het sporten. Dit komt ook door medische evoluties die zich de laatste jaren hebben voorgedaan. Er bestaan meer verschillende chirurgische methodes, waarmee de herstelperiode ook aanzienlijk is afgenomen. Toch houdt deze minder ingrijpende operatie gevaren in als je dit voor je 25ste laat uitvoeren. Hierdoor is deze niet voor iedereen haalbaar. Deze ingreep is eigenlijk het meest geschikt voor vrouwen na de menopauze. Dus heel wat jonge meisjes komen hier helaas niet voor in aanmerking. (br.hln)� Reageer (0)
10-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Friso overgebracht van Londen naar Nederland

Prins Friso overgebracht van Londen naar Nederland


http://oi41.tinypic.com/68sq9s.jpg


De Nederlandse prins Friso heeft het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten. Dat meldt de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst RVD. Zijn toestand is onveranderd, maar hij brengt de zomer door met zijn gezin op Paleis Huis ten Bosch. Daar zal een medisch team onder leiding van professor Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper hem verzorgen. Friso is vandaag aangekomen op Huis ten Bosch.

"Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van 'minimal consciousness'." Zijn toestand wordt nog steeds omschreven als "zorgwekkend", maar verdere behandeling in het ziekenhuis is niet noodzakelijk, zo stelt de RVD. Daarom zullen langetermijnmogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in Groot-Brittannië worden bekeken. "In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met deskundigen onderzocht."

In de verklaring staat dat de koninklijke familie het medische team van het Wellington Ziekenhuis hartelijk dankt "voor de uitstekende en toegewijde verzorging".

Prins Friso raakte in een coma nadat hij op 17 februari 2012 tijdens zijn skivakantie in het Oostenrijkste Lech bij het off-piste skiën getroffen werd door een lawine. (br.hln)� Reageer (0)
07-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate inspireert ook haar eigen moeder

Kate inspireert ook haar eigen moeder


http://oi44.tinypic.com/20jjktv.jpg


Kate, de vrouw van prins William, is een inspiratiebron voor veel modebewuste vrouwen. Maar volgens Hello Magazine laat ook haar eigen moeder Carole zich door haar inspireren. Gisteren werd ze bij Wimbledon gespot in een outfit die erg leek op de setjes die haar dochter draagt.

De 58-jarige moeder van Kate droeg een jurk met een luipaard printje en een blauw colbertje. Ze combineerde haar outfit met crèmekleurige pumps die ook vaak worden gezien aan de voeten van Kate. Op de website staat ook een foto van de hertogin van Cambridge in een zwart-witte jurk met hetzelfde printje.

Carole zat samen met haar man Michael op de tribune bij de tenniswedstrijd. Pippa en haar broer James bezochten ook al een partij op Wimbledon. (br.hln)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!