Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


02-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo houdt u het hoofd koel bij deze temperaturen

Zo houdt u het hoofd koel bij deze temperaturen


http://oi44.tinypic.com/2n8mwlu.jpgWe beleven vandaag naar alle waarschijnlijkheid de warmste dag van het jaar. Het kwik klimt vandaag naar tropische temperaturen van 35 graden en meer. 's Nachts koelt het nauwelijks af, het blijft heel de nacht 20 graden of meer. Niet echt ideale omstandigheden om te slapen dus. Daarom geven wij u toch een aantal tips mee om uw nachtrust veilig te stellen.


Door de aanhoudende hitte kan uw slaapkamer wel eens worden omgetoverd in een ware bakoven. Dit maakt slapen er niet bepaald gemakkelijker op. Het raam openzetten in de hoop wat frisse lucht binnen te laten, lijkt dan vaak de enige optie. Ook de verkopers van ventilators doen dezer dagen gouden zaken. Die blazen echter enkel de aanwezige hete lucht in het rond en zullen dus zeker niet voor afkoeling zorgen. Toch zijn er ook nog andere manieren om de nacht op een aangename, koele manier door te komen.

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ijsblokjes helpen om de lucht af te koelen. Vul een handdoek met ijsblokjes en span deze tussen twee stoelen. Zet daar een ventilator voor en de ijsblokjes zullen ervoor zorgen dat er enkel nog frisse lucht wordt verspreid. Een bak met koud water zorgt trouwens voor een gelijkaardig effect, maar is wat minder praktisch.

Wat betreft kleding, is het aan te raden natte kousen te dragen. Wanneer je je voeten koel kan houden, zal de volledige huidtemperatuur gaan dalen. Paradoxaal genoeg wordt naakt slapen afgeraden. Het vele zweet dat rechtstreeks wordt geabsorbeerd door je matras zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je een verkoudheid kan oplopen tijdens je slaap. Zorg dus best voor een katoenen onderlaken, dat je lichaamsvocht snel zal absorberen en meteen ook weer afgeeft.

Bij het inslapen dienen de armen en de benen wijd te worden opengespreid. Zo voorkomt men dat er alle warmte zich verzamelt op de ledematen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je lichaam afkoelt voor je in bed kruipt. Normaal doet je lichaam dit automatisch, maar wanneer de buitentemperatuur te hoog is, kan het wel wat hulp van buitenaf gebruiken. Een koude douche lijkt hiervoor het meest logische, maar is niet de beste oplossing. Hierdoor wordt de stofwisseling namelijk aangewakkerd en zal het lichaam van binnenuit gaan opwarmen. Lauw water gebruiken bij het douchen is dus de boodschap. (br.hln)
� Reageer (0)
31-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duetten Michael Jackson en Freddie Mercury uitgebracht

Duetten Michael Jackson en Freddie Mercury uitgebracht


http://oi40.tinypic.com/2mdqiq1.jpg


Drie nooit uitgebrachte duetten die Michael Jackson in 1983 met Freddie Mercury opnam, zullen dit jaar alsnog verschijnen. Dat meldt het Britse dagblad The Times. Queengitarist Brian May en drummer Roger Taylor leggen samen met William Orbit de laatste hand aan de nummers die destijds slechts als demo zijn opgenomen in Jacksons huisstudio in Encino, Californië.


De opnamen vonden plaats kort na het verschijnen van Jacksons bestseller 'Thriller'. Er werden drie nummers vastgelegd: 'There Must Be More to Life Than This', 'State of Shock' en 'Victory'. Die laatste song nam Jackson een jaar later opnieuw op met zijn broers, voor het gelijknamige Jacksons-album.

Beide zangers hadden het in die periode zo druk, dat het lastig was een vervolgsessie te plannen, verklaarde Mercury later in interviews. Dat de opnamen tumultueus verliepen, leidt geen twijfel. Queen-manager Jim 'Miami' Beach herinnert zich dat hij op een gegeven moment werd gebeld door Mercury, nadat Jackson een lama mee de studio in had genomen. "Hij riep door de telefoon: Miami, kun je alsjeblieft komen en mij hier weghalen. Ik sta met een lama op te nemen!''

May en Taylor kregen in 2011 toestemming van de erven Jackson om de opnamen te bewerken en alsnog uit te brengen. De duetten zijn dubbel-postuum: Mercury overleed in 1991 en Jackson in 2009.� Reageer (0)
29-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België veroordeeld voor falend gehandicaptenbeleid

België veroordeeld voor falend gehandicaptenbeleid


http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/6/1/20130729004730/media_xll_6020386.jpg


Een hoge Europese rechtbank heeft het gehandicaptenbeleid van ons land streng veroordeeld. België schiet schromelijk tekort in het voorzien van opvang en begeleiding van volwassenen met een handicap, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

"Te veel personen worden uitgesloten van de nodige dienstverlening", luidt het. Dankzij de veroordeling kunnen ouders die geen opvang voor hun kind vinden, nu makkelijker dwangsommen eisen.

De veroordeling is uitgesproken door het Europees Comité voor Sociale Rechten, de hoogste instantie die controleert of de sociale rechten van EU-burgers worden gerespecteerd. Ze komt er na een klacht van twintig verenigingen die de hele gehandicaptensector in ons land vertegenwoordigen. Zij menen dat de staat en de gewesten te weinig doen om opvang en begeleiding te voorzien. In Vlaanderen alleen al wachten 22.000 personen met een handicap op een plaats in een instelling of een andere oplossing.

Volgens het Europees Comité faalt het gehandicaptenbeleid in België inderdaad. De staat had zich verdedigd door te verwijzen naar de plannen die de gewestelijke regeringen hebben. Maar die argumenten veegt Europa van tafel: "De staat heeft geen enkele rechtvaardiging aangehaald voor haar tekortkoming." Veel gezinnen moeten hun toevlucht nemen tot sociale diensten die minder geschikt of ronduit ontoereikend zijn. "Families komen zo in een toestand van onveiligheid, verarming, sociale uitsluiting.


Met de veroordeling in handen kunnen gezinnen nu via de rechtbank een oplossing afdwingen van de overheid en een dwangsom als die uitblijft. Een eerste rechtszaak door de vzw Opvang Tekort staat al in de steigers. (br.hln)


Het volledige artikel is vandaag te lezen in de krant het laatste nieuws� Reageer (0)
28-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psychopaten hebben een empathieknop

"Psychopaten hebben een empathieknop"


http://oi43.tinypic.com/k4xap4.jpg


Psychopaten zouden geen gebrek aan empathie hebben, alleen moeten ze wel zelf de knop omdraaien. Net als bij mentaal gezonde mensen is het zogenaamde spiegelsysteem in het brein, waarmee gedrag van anderen wordt nagebootst en mee beleefd, ook bij psychopaten actief.

Uit een onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat mensen met psychopathie hun inlevingsvermogen op commando kunnen inschakelen. Tijdens het experiment ondergingen psychopathische criminelen een hersenscan terwijl ze video's moesten bekijken van een hand dat liefdevol, gewelddadig, neutraal en afwijzend werd aangeraakt. Ze kregen daarbij in een tweede fase de uitdrukkelijke opdracht om zich in te leven in de situatie van de 'ander' (lees: het slachtoffer). Ter controle werden ze in een derde fase op de hand getikt met een lat om de pijnregio van het brein nauwkeurig te lokaliseren.

Alleen wanneer ze deze expliciete opdracht kregen, werd de regio in het brein waar pijnprikkels verwerkt worden actief. Dit verklaart dan ook waarom psychopaten zowel charmant als harteloos kunnen overkomen. Het Nederlandse team van onderzoekers stelt nu dat het - mits de juiste training - mogelijk zou moeten zijn om psychopaten te helpen bij het activeren van hun "empathieknop", wat hen één stap dichter bij rehabilitatie zou brengen. (br.hln)
� Reageer (0)
24-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Alexander Louis is naam Royal Baby Boy


George Alexander Louis is naam 'Royal Baby Boy'


http://oi41.tinypic.com/2cem3k7.jpg


De hertog en hertogin van Cambridge, William en Kate voor de vrienden, hebben hun twee dagen oude zoontje George Alexander Louis genoemd. Dat meldt de BBC.

George was de favoriete naam bij de bookmakers. Het kind zal bekendstaan als His Royal Highness Prince George of Cambridge, George voor de vrienden.

George is momenteel met zijn mama en papa bij de ouders van zijn mama in Berkeshire.(br.hln)� Reageer (0)
23-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William en Kate laten baby zien

William en Kate laten baby zien


http://oi42.tinypic.com/i2ons8.jpg


Prins William en hertogin Kate hebben vanavond voor het ziekenhuis in Londen hun zoontje voor de eerste keer aan de wereld laten zien. Het kersverse ouderpaar stapte vanavond om 20.00 uur Belgische tijd met de kleine prins buiten uit het ziekenhuis, waar de baby gisteren het levenslicht zag.


Honderden kijklustigen juichten hen toe, onder hen ook het ziekenhuispersoneel dat speciale plaatsen aan de hekken had gekregen. Sinds weken kampeerden cameramensen en fotografen voor de deur om de eerste foto van de derde in rij voor de Britse troonopvolging te kunnen maken. Ze spraken twee minuutjes met de wachtende reporters.

De bevalling van haar eerste kindje was heel emotioneel voor Kate. "Het was heel emotioneel. Iedere ouder kent dit gevoel."

"Gelukkig lijkt hij op haar"
Aanvankelijk hield Kate de baby vast, maar dan legde ze hem in de armen van William. "Het is een grote jongen en redelijk zwaar", zei William. "We zoeken nog steeds naar een naam". Beiden benadrukten steeds opnieuw hoe bijzonder het voor hen is om ouder te zijn. William liet tevens lachend weten dat zijn zoon "goede longen'' heeft. Kate stond glimlachend naast hem. De baby was gewikkeld in een witte deken. Het prinsje was rustig en bewoog zijn handjes. "Gelukkig lijkt hij op haar". Daarop moest Kate lachen.

Na het korte optreden verdwenen de drie terug in het ziekenhuis om de baby in een autozitje te plaatsen. Niet veel later reed William met zijn familie weg naar Kensington Palace.(br.hln)� Reageer (0)
21-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet op reis en toch romantisch samenzijn? 5 tips

Niet op reis en toch romantisch samenzijn? 5 tips


http://img199.imageshack.us/img199/1214/romantischsamenzijn.jpg


Geen tijd of geld om een romantisch tripje te maken met je partner? Geen nood, er zijn genoeg andere manieren om even samen aan het dagelijkse leven te ontsnappen. Wij geven alvast enkele ideetjes.

1. Ga uit eten
Je hoeft helemaal niet te wachten op een verjaardag om samen uit eten te gaan. Reserveer enkele weken op voorhand een tafeltje in één van jullie lievelingsrestaurants. Het intieme dineetje geeft jullie iets om naar uit te kijken en je kan de dagen aftellen tot het zover is, net zoals je zou doen voor een vakantie.

2. Spijbel samen
Het mag dan wel onmogelijk zijn om samen naar Parijs of Venetië te vliegen, maar jullie kunnen wel samen tijd doorbrengen. Kies een dag waarop jullie allebei verlof nemen en breng jullie tijd door in bed, op de sofa of ga picknicken in het park. Beloof elkaar dat je geen vervelende klusjes zult doen, zoals kleren wassen of opruimen.

3. Wees nostalgisch
Probeer terug te keren naar de tijd toen jullie pas verliefd waren. Ga bijvoorbeeld samen een ijsje halen en geniet ervan terwijl jullie hand in hand door de straten lopen.

4. Doe iets nieuws in je eigen stad
Doe alsof je een toerist bent in je eigen (of een naburige) stad en doe wat een koppel op een romantische vakantie daar zou doen. Ga zeker ook eens naar een deel van de stad dat je niet zo goed kent, dan heb je het gevoel dat je toch een verre reis gemaakt hebt.

5. Kook een speciale maaltijd
Kies voor een maaltijd die jullie doet denken aan jullie laatste vakantie samen. Gingen jullie bijvoorbeeld paella eten in Barcelona of een pizza in Rome? Probeer dan die romantische sfeer terug op te roepen. Van een lokale cocktail tot een traditioneel dessert, alles is mogelijk, zolang jullie er maar samen van genieten. (br.hln)
� Reageer (0)
20-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie Mumbai mag geen paraplu's meer gebruiken

Politie Mumbai mag geen paraplu's meer gebruiken


http://oi41.tinypic.com/2vnq71s.jpg


Met de paraplu in de ene en knuppel en walkie-talkie in de andere hand wordt de achtervolging van criminelen erg moeilijk. Daarom heeft de politiechef een verordening uitgevaardigd die het openhouden van een regenscherm verbiedt. Nu moeten de mannen in kaki tijdens wolkbreuken een regenmantel dragen.

Het regent echter al weken overvloedig in India wegens de moesson. Die zware regenval heeft al vele overstromingen tot gevolg gehad, waarbij al honderden mensen het leven hebben gelaten. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kussen in koelkast en andere trucs voor frisse nachten

Kussen in koelkast en andere trucs voor frisse nachten


http://oi43.tinypic.com/2e5tpq9.jpg


Hoge temperaturen die 's nachts ook aanhouden treffen het natuurlijke koelproces van je lichaam ter voorbereiding van de slaap. Het gevolg is dat je moeilijk indommelt en 's nachts riskeert wakker te worden. Daarom enkele tips om te voorkomen dat de hitte je nachtrust stoort.

Slaapexpert Chris idzikowski legt uit waarom je 's nachts niet kan slapen door de warmte. "Het lichaam geeft warmte vrij via de handen, gezicht en voeten rond de tijd dat we gaan slapen. Je lijf blijft meestal koel tot ongeveer vier uur 's nachts. Als 's avonds die daling in temperatuur verstoord wordt, dan treft dit je slaapkwaliteit en raak je niet in slaap. Ook loop je risico om wanneer je lichaamstemperatuur dan uiteindelijk wel daalt, wakker te wordt omdat je het plots te koud hebt."

Een eerste stap om deze slaapproblemen in de zomer te voorkomen is door de juiste lakens te kopen. Ga op zoek natuurlijke vezels en een matras uit schuim of ander synthetisch materiaal. Een katoenen matrasbeschermer is de beste optie. Je kunt overdag je kussen in de koelkast of kelder bewaren en eruit halen net voor je naar bed gaat. Losse nachtkledij uit katoen of zijde is efficiënter dan naakt in bed te kruipen. Natuurlijke stoffen houden namelijk het vocht van je huid weg. Zorg dat je lichaam niet opgebold is, maar dat je je ledematen goed uitspreidt.

Een goede luchtcirculatie in de kamer kan ook helpen, dit creëer je met een draagbare of plafondventilator. Wanneer je dit niet hebt, kan een open deur en raam helpen. Hou overdag je gordijnen gesloten om de zon buiten te houden. Zet de ramen pas 's avonds open wanneer de zon gedaald is. De ideale kamertemperatuur is 18 graden. Raak je nog steeds niet in slaap? Laat dan wat koud water over je polsen en handen lopen gedurende enkele minuten. Ga na het drogen van de handen meteen naar bed.

Een dutje overdag bestrijdt de effecten van nachtelijk slaaptekort. Je moet niet goedmaken wat je de nacht ervoor hebt gemist, elke hoeveelheid extra slaap volstaat. Het slaappatroon van volwassenen bestaat uit cyclussen van anderhalf uur. Als je dus een anderhalf uur haalt, is dat fantastisch. Maar zelfs al gaat het maar om 30 minuten, ben je waarschijnlijk al in een diepe slaap geraakt, waardoor je je achteraf beter gaat voelen. Wat bij velen ook de slaap verstoort, is je zorgen maken over slaaptekort. Probeer dus vooral kalm te blijven en niet te panikeren.  (br.hln)� Reageer (0)
15-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JK Rowling bracht detective uit onder pseudoniem

JK Rowling bracht detective uit onder pseudoniem


http://oi44.tinypic.com/29pvwvp.jpg


Een detectiveroman van de volkomen onbekende Robert Galbraith die in april verscheen, blijkt in werkelijkheid te zijn geschreven door 'Harry Potter'-auteur JK Rowling. De roman werd in het voorjaar toegejuicht door de recensenten, die dachten dat de schrijver een voormalige militair was. Dat heet de Britse krant Sunday Times ontdekt.


'The Cuckoo's Calling' vertelt het verhaal van Cormoran Strike, een soldaat die gewond raakte in de oorlog in Afghanistan, privédetective is geworden en een onderzoek voert naar de zelfmoord van een model.Het werk, in realiteit geschreven door Rowling, werd door de critici onthaald als een "opmerkelijk debuut", schrijft de Sunday Times, en vergeleken met werk van Ruth Rendell en PD James.

Sunday Times ontdekte een en ander door zich af te vragen hoe een voormalig soldaat "een eerste danig volledige roman" kon produceren. Rowling vindt het jammer dat ze zich niet meer achter het pseudoniem kan verschuilen. "Het was zo'n bevrijdende ervaring om Robert Galbraith te zijn. Het was heerlijk om te publiceren zonder hype en zonder verwachtingen en puur genot om reacties te krijgen onder een andere naam."

Volgens de Sunday Times gingen van "The Cuckoo's Calling" 1.500 exemplaren over de toonbank. Sphere publiceerde het boek. (br.hln)� Reageer (0)
13-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse volk hoopt op meisje voor Kate en William

Britse volk hoopt op meisje voor Kate en William


http://oi42.tinypic.com/2qjxf1d.jpg


Het Britse volk hoopt vurig op een dochter voor William en Kate. Nu de wet eind vorig jaar is aangepast en mannen geen voorrang meer hebben op vrouwen als het gaat om de troonopvolging ziet iedereen graag een baby in een roze dekentje in de armen van het koppel, meent Daily Telegraph.

Als Kate, die vandaag is uitgerekend van haar eerste kind, een dochter krijgt, is het zeker dat dit meisje ooit de troon bestijgt en niet een eventueel broertje. De eerstgeborene mag sinds kort het land regeren, ongeacht of het een jongen of meisje is.

De wetswijziging is volgens de krant de reden dat het volk nu een voorkeur heeft voor een meisje. Anders zou er, na - naar alle waarschijnlijkheid - Charles en William, weer een generatie lang een man aan het roer staan.  (br.hln)
� Reageer (0)
12-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je geen grote borsten ziet op Olympische Spelen

Waarom je geen grote borsten ziet op Olympische Spelen


http://oi42.tinypic.com/jz8z6q.jpg


Vrouwelijke atleten menen steeds vaker dat grote borsten hun carrière ernstig kunnen hinderen. Daarom wenden ze zich tot drastische maatregelen en ingrepen om ze te laten verwijderen of zelfs te voorkomen dat hun boezem zich ontwikkelt.

Het sportmagazine ESPN zegt dat turnsters zich tegenwoordig uithongeren om te vermijden dat ze borsten ontwikkelen, heel wat professionele atleten hebben er veel geld voor over om hun boezem chirurgisch te laten verwijderen. Auteur Amanda Hess zegt dat de atlete in de gevechtssport Ronda Rousey aan den lijven de nadelen van grote borsten ondervond tijdens een wedstrijd in februari. Nadat Rousey haar tegenstander op de grond had gelegd, moest ze snel de bandjes van haar beha fatsoeneren, wat op een ramp voor haar carrière uitdraaide. "Ik werd in mijn borststreek gestampt tijdens deze zet. Je ziet geen grote borsten op de Olympische Spelen en dat is met een reden." 

Auteur Joan Ryan zegt dat toptunsters weinig eten en veel trainen om hun menstruatie uit te stellen. Je kunt niet presteren op topniveau als je het lichaam van een vrouw hebt. De Amerikaanse turnster Dominique Moceanu zegt dat de sport meisjes onder druk zet om zo lang mogelijk borstloos te blijven. Een onderzoek tijdens de marathon van Londen toonde aan dat vrouwen met een grote cup meer pijn ervoeren tijdens het lopen, 8 procent vond dit zelfs onuitstaanbaar. Borsten van een A-cup wegen bijna 200 gram, daar komt evenveel gewicht per cupmaat dat je groter gaat. Het is dus niet verwonderlijk dat vrouwen met een D-cup last van hun boezem krijgen.

Plastisch chirurg Paul Banwell heeft al verschillende vrouwelijke atleten met grote borsten behandeld. Een grote boezem werd al geassocieerd met gezondheidsproblemen als rug- en nekpijn, huiduitslag, pijnlijke behabandjes, wat kan leiden tot een slechte houding en een laag zelfbeeld. Ook dit kan de prestaties van een atleet kan treffen. "Borsten kunnen veel wegen, dus ze kunnen echt in de weg gaan zitten. Atleten willen wel hun vrouwelijke figuur behouden, maar ook ongemakken beperken met een borstverkleining. Dit is dus een compromis dat met elke patiënt individueel besproken moet worden."

Plastisch chirurg Puneet Gupta die werkt voor de Private Clinic van Harley Street in Londen merkt een stijging op vrouwen die een verkleining aanvragen omdat ze last hebben van hun borsten tijdens het sporten. Dit komt ook door medische evoluties die zich de laatste jaren hebben voorgedaan. Er bestaan meer verschillende chirurgische methodes, waarmee de herstelperiode ook aanzienlijk is afgenomen. Toch houdt deze minder ingrijpende operatie gevaren in als je dit voor je 25ste laat uitvoeren. Hierdoor is deze niet voor iedereen haalbaar. Deze ingreep is eigenlijk het meest geschikt voor vrouwen na de menopauze. Dus heel wat jonge meisjes komen hier helaas niet voor in aanmerking. (br.hln)� Reageer (0)
10-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Friso overgebracht van Londen naar Nederland

Prins Friso overgebracht van Londen naar Nederland


http://oi41.tinypic.com/68sq9s.jpg


De Nederlandse prins Friso heeft het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten. Dat meldt de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst RVD. Zijn toestand is onveranderd, maar hij brengt de zomer door met zijn gezin op Paleis Huis ten Bosch. Daar zal een medisch team onder leiding van professor Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper hem verzorgen. Friso is vandaag aangekomen op Huis ten Bosch.

"Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van 'minimal consciousness'." Zijn toestand wordt nog steeds omschreven als "zorgwekkend", maar verdere behandeling in het ziekenhuis is niet noodzakelijk, zo stelt de RVD. Daarom zullen langetermijnmogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in Groot-Brittannië worden bekeken. "In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met deskundigen onderzocht."

In de verklaring staat dat de koninklijke familie het medische team van het Wellington Ziekenhuis hartelijk dankt "voor de uitstekende en toegewijde verzorging".

Prins Friso raakte in een coma nadat hij op 17 februari 2012 tijdens zijn skivakantie in het Oostenrijkste Lech bij het off-piste skiën getroffen werd door een lawine. (br.hln)� Reageer (0)
07-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate inspireert ook haar eigen moeder

Kate inspireert ook haar eigen moeder


http://oi44.tinypic.com/20jjktv.jpg


Kate, de vrouw van prins William, is een inspiratiebron voor veel modebewuste vrouwen. Maar volgens Hello Magazine laat ook haar eigen moeder Carole zich door haar inspireren. Gisteren werd ze bij Wimbledon gespot in een outfit die erg leek op de setjes die haar dochter draagt.

De 58-jarige moeder van Kate droeg een jurk met een luipaard printje en een blauw colbertje. Ze combineerde haar outfit met crèmekleurige pumps die ook vaak worden gezien aan de voeten van Kate. Op de website staat ook een foto van de hertogin van Cambridge in een zwart-witte jurk met hetzelfde printje.

Carole zat samen met haar man Michael op de tribune bij de tenniswedstrijd. Pippa en haar broer James bezochten ook al een partij op Wimbledon. (br.hln)� Reageer (0)
04-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdtransplantatie is binnenkort realiteit

Frankenstein achterna: "Hoofdtransplantatie is binnenkort realiteit"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/12/10/20130703130829/media_xll_5958325.jpg


Hoofdtransplantaties zouden in de nabije toekomst wel eens de wereld van film en fictie kunnen verlaten. Volgens toonaangevend chirurg Sergio Canavero beschikken we namelijk over de technologie om een mensenhoofd op een donorlichaam te plaatsen. De ingreep zou 36 uur in beslag nemen en de handen van honderd chirurgen vereisen.

Tot op vandaag werden hoofdtransplanties enkel uitgevoerd op apen, maar recente technologische doorbraken zouden de ingreep ook mogelijk maken bij mensen. Chirurgen zijn nu namelijk in staat om ruggenmerg opnieuw te verbinden. Dokter Sergio Canavero van de Turijnse Advanced Neuromodulation Group schat dat de operatie 36 uur zou duren, honderd chirurgen zou vereisen en ruim tien miljoen euro zou kosten.

In 1970 transplanteerde neurochirurg Robert White voor het eerst het hoofd van een resusaapje op het lichaam van een soortgenoot. In 2001 volgde in de VS een gelijkaardig experiment. De aap kon ruiken, zijn ogen openen en eten proeven, maar bleef verlamd achter omdat White en zijn opvolgers niet in staat waren een nieuwe verbinding met het ruggenmerg te maken. Het dier stierf dan ook enkele uren na de operatie.

Door nieuwe ontdekkingen in het onderzoek naar cellen en zenuwen zijn wetenschappers nu wel in staat het ruggenmerg te herverbinden, wat volgens Canavero betekent dat er niet langer een barrière is voor transplanteren van menselijke hoofden.

Bij dergelijke ingrepen worden beide patiënten verdoofd. Het hoofd dat getransplanteerd dient te worden ondergaat een afkoelproces tot 12 à 15°C. Vanaf dat moment hebben chirurgen één uur de tijd om beide hoofden te verwijderen en het transplantatiehoofd opnieuw te verbinden met het circulatiesysteem van het donorlichaam. De hersenen kunnen namelijk maximaal één uur zonder een evenwichtige stroom van bloed en zuurstof.

Het ruggenmerg moet afgesneden worden met een scherpe scalpel en mechanisch verbonden met het andere lijf. "Deze zuivere incisie is de sleutel tot ruggenmergfusie", stelt Canavero. Tijdens het hele gebeuren moet het donorlichaam bovendien afgekoeld en in totale hartstilstand gehouden worden. Eens het hoofd stevig vasthangt, mag men het hart opnieuw herstarten. (br.hln)� Reageer (0)
29-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DansenDe afbeelding “http://img56.imageshack.us/img56/1392/12bc7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


mijn voeten willen dansen
ik weet het is weer tijd
ik moet alle negatieve zaken
en alle aardse stralen kwijt

wil me vullen met energie
die ik haal uit zwarte gaten
licht en muziek
nachtelijke magie

met de klanken in m'n oren
en de sfeer zuiver in m'n hoofd
laad ik op voor weer een tijdje
heb dan mijn somberheid verloren

dat laat ik achter
in de hoeken van een discotheek
het word weer tijd om op te laden
dus ik ga dansen ...


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtas

Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtasDe afbeelding “http://img106.imageshack.us/img106/5813/tas2mi9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Gemiddeld zoekt een vrouw 4,5 minuten per dag in haar handtas naar dingen die ze kwijtspeelde. Dit komt onder meer doordat vrouwen steeds meer in hun handtassen stoppen, waardoor de kans groter wordt dat ze dingen er in verliezen. Vrouwen spelen het vaakst hun sleutels kwijt, gevolgd door telefoons, make-up, parfum en portefeuilles.� Reageer (0)
26-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva Pauwels: Verkracht, afgeklopt. Dát vreet aan mij

Eva Pauwels: "Verkracht, afgeklopt. Dát vreet aan mij"


http://oi42.tinypic.com/33pblls.jpg


Eva Pauwels kwam de voorbije weken vooral op beschamende wijze in het nieuws. De grote boodschap naast het hotelzwembad in Turkije, de appelflauwte in de supermarkt en haar drankprobleem. In Dag Allemaal van deze week wil ze één en ander rechtzetten en probeert ze te verklaren hoe het zo ver is kunnen komen. "Afgeklopt worden. Verkracht worden. Voilà... Die personen... (huilend) Ik wil die nóóit van m'n leven meer zien. En voor de rest zeg ik er niks meer over. Dat gáát niet. Onmogelijk. En dát is mijn grote frustratie, dát vreet aan mij. Dat ik erover moet zwijgen. En dat ik die herinneringen maar niet kwijtraak, nooit"


Het verhaal van Eva Pauwels is zonder meer tragisch. Als in een sprookje werd ze als jong prinsesje overdonderd door de oudere, rijke Jacques Vermeire. De sportwagen, de dure villa, champagne, kaviaar, droomhuwelijk: ze maakte het allemaal mee vóór haar 21ste verjaardag. Maar tegelijk waren er de afgunst, de eenzaamheid, het lege bestaan. Eva leerde hoe ze dit alles kon verdoven. Met alcohol.

Vroegrijp
"Ik was héél vroegrijp", zegt ze. "Op school werd ik ervoor uitgescholden. Die boerinnekes kwamen met de fiets naar school. Ik had m'n eigen auto, droeg tailleurkes. Omdat het móest, vond ik. Ik was samen met Jacques Vermeire, en wou me voordoen als een dametje, niet als een onnozel springkonijn. Goh, ik telde de dagen naar mijn achttiende verjaardag af!"

"Vanaf dan kon ik doen wat ik wilde. Samenwonen met Jacques, dus!". Of ze op school wisten dat Eva en Jacques een relatie hadden? "Tuurlijk, ik had op de voorpagina's van de kranten gestaan als zijn vriendin. Jacques trad op in Ertvelde, en in 't donker liepen we hand in hand naar die zaal toe. En dan plots: geflits tot en met! Daar stonden allemaal fotografen! De volgende dag in koeien van letters: 'Haar naam is Eva, ze is 25 jaar oud.' (schatert) Ik was verdorie een tienerke! Maar goed, natuurlijk lag die krant in de lerarenkamer".

Eva's vader was tegen haar relatie met Jacques Vermeire, maar die laatste suste haar moeder. Tot haar achttiende moesten de twee wel wachten om samen te slapen. "Mijn ma was doodsbang dat ik zwanger zou worden". Eva verklaart dat de komiek de eerste was met wie ze het bed deelde. Ze ging samenwonen met hem in Bonheiden, in het huis van zijn ouders. Ze moest haar middelbare school nog afmaken.

"Ik deed m'n best, maar dan die eindexamens... Weet ge hoe mijn weekends eruitzagen? Eén en al luxe, de beste restaurants, feestjes met champagne en kaviaar, álles werd aan mijn voeten gegooid. En dan zou ik op maandag m'n vingertje moeten opsteken om naar het toilet te mogen? Kom zeg! Elke dag moest ik met de auto van Bonheiden naar school in Gent. Dan pakte ik m'n gsm - die ik ook van Jacques had gekregen, bijna niemand had dat toen al. Ik belde naar het secretariaat: dat ik later zou zijn door de zogezegde file".

"Mijn ma had door dat het niet in orde zou komen. Ze is letterlijk aan m'n bureau komen zitten, dagenlang. Ik moest en zou studeren. Mét resultaat: ik was geslaagd, met grote onderscheiding!"

Maar verder studeren zat er niet in. Pauwels: "Ik was de school beu. En Jacques zei: 'Doe wat ge wilt, ik verplicht u tot niks. Maar met het leven dat ik leid, zou ik liefst van al hebben dat ge thuisblijft'. Zijn leven wás verschrikkelijk druk. 'De Kampioenen', zaalshows, optredens in discotheken. Hij was pas om twee, drie uur 's nachts thuis. En wie lag er dan klaar, in negligé, met twee glazen champagne en alle kaarsjes aangestoken? Ah! Voor mij geen probleem, ik moest er 's morgens toch niet uit, ik sliep tot de middag".

"Nu woon ik in een huurhuis dat te groot is voor Franky (haar huidige vriend, nvdr) en mij. Shoppen doe ik in de JBC, niet meer bij Gucci of zo. Ik ben allang geen luxepoes meer".

"Voor Franky staat ook altijd alles klaar: z'n aperitiefke, lekkere hapjes, vers gekookt eten. En ja, daar hoort een glazeke wijn bij, ik ben er tenminste eerlijk over. En já, ik drink wellicht wat meer dan de gemiddelde mens, so what? Piet Huysentruyt zei dat hij tot voor kort drie flessen wijn per dag dronk? Voilà!"

"Toen ik Jacques leerde kennen, was ik amper in contact gekomen met alcohol. En dan begin je iets met Jacques, een notoir wijn- en champagneliefhebber. Natuurlijk is er toen een wereld voor mij opengegaan. Op den duur dronk ik alle dagen. En dan zijt ge vertrokken".

"Ik denk dat ik pas beseft heb dat er een probleem was toen ik de eerste keer in de psychiatrie ben opgenomen. Maar voordien? Nooit. Ik deed geen vlieg kwaad, hé. Ik kan ook tegen een stootje. Je moet al met redelijk wat drank afkomen om mij zat te krijgen. Ik héb geen probleem. Anderen hebben een probleem met míj".

"Denkt ge dat ik de enige BV ben die aan de drank zit? Ben ik mezelf aan het kapotmaken? Misschien wel, maar laat mij dan maar doen. Ik zeg het toch: ik heb een destructieve kant. En daar kan ik niks aan doen. Wat moet ik? Nog meer pillen nemen? En dan dááraan verslaafd worden zeker!"

Wanneer ze wordt gevraagd naar de oorsprong van haar destructieve kant, barst Pauwels in tranen uit. "Ik kán de waarheid niet vertellen. Er zijn dingen gebeurd met mij... En da's de kern van m'n problemen. Niemand kent het volledige verhaal. Jacques niet, mijn moeder niet, Franky niet. Want als ik het volledige verhaal zou vertellen, dan vindt ge mij morgen dood terug. Ik zweer het u!" (br.hln)� Reageer (0)
23-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetjes over de arts die Lady Kates baby ter wereld brengt

Weetjes over de arts die Lady Kates baby ter wereld brengt


http://oi42.tinypic.com/5wmbew.jpg


Kate Middleton wordt tijdens haar bevalling in het ziekenhuis St Mary's bijgestaan door dokter Marcus Setchell en zijn team. People verzamelde vijf feiten over de arts die voor de belangrijke taak staat een toekomstig troonopvolger gezond ter wereld te helpen.


1. Hij heeft veel gemeen met Kate: beiden houden van kunst, tennis, zeilen en tuinieren.

2. Hij is de favoriete dokter van koningin Elizabeth: Setchell is sinds 1990 de vaste chirurg en gynaecoloog van de koningin.

3. Hij heeft al vaker koninklijke bevallingen begeleid: hij deed de keizersneden bij de geboorte van Louise en James, dochter en zoon van prins Edward en zijn vrouw Sophie Wessex.

4. Hij begon zijn carrière in East End: na zijn opleiding aan de universiteit van Cambridge en studie geneeskunde in Londen ging hij aan de slag in die wijk.

5. Hij is een diplomaat: bronnen noemen hem professioneel genoeg om te kunnen werken in verschillende ziekenhuizen. "Sommige mensen haten het om niet op hun vaste werkplek aan de slag te kunnen, maar hij kan zich goed aanpassen", aldus een bron. Setchell werkt normaal gesproken niet in St Mary's.(br.hln)� Reageer (0)
21-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby van Kate Middleton nu al 400 miljoen dollar waard

Baby van Kate Middleton nu al 400 miljoen dollar waard


http://oi42.tinypic.com/2v83hxw.jpg


De economische waarde van de nog ongeboren baby van Kate en William wordt nu al geraamd op 400 miljoen dollar, of zo'n 300 miljoen euro. Bedoeld wordt de economische activiteit die zo'n koningsbaby'tje genereert over de hele wereld. Vooral qua merchandising. Dat rekende abcnews.com ons voor.


Nu al klopt een hele bedrijfstak overuren om klaar te zijn met hun merchandising op het moment dat de baby van Kate Middleton, hertogin van Cambridge, het levenslicht zal zien. Van op maat gemaakte teddybeertjes, over keizerlijke rammelaars en porseleinen bekertjes tot pantoffeltjes met de Union Jack op.

Daarbij zullen niet álle gadgets de goedkeuring van de Britse koninklijke familie krijgen. Zoals bijvoorbeeld het Koninklijke Kotszakje, naar een ontwerp van Lydia Leith. Verkrijgbaar in rose of blauw, voor de prijs van 4,70 dollar (3,5 euro). Op het spuugzakje prijkt de tekst 'Welopgevoede koningsbaby' en een foto van de prins en de prinses die hun baby wiegen. Een ander product van ontwerpster Leith is de ivoren 'Shake, Rattle & Rule'-beker (14 dollar of 10,50 euro).

Sommige spullen worden verkocht voor het goede doel. Zoals de babyschoentjes met de vlag van het Verenigd Koninkrijk op (35 dollar of 26 euro). Die worden verkocht in de Highgrove Shop van Prins Charles zelf en de opbrengst ervan gaat naar het liefdadigheidsfonds van de prins van Wales. Nog te koop, maar dan via de Royal Collection Shop van de koninklijke familie: pyjama's zoals de tenue van de konkinklijke wacht en beremutsen voor kinderen.

En of men voorbereid is! Mask-Arade, bijvoorbeeld, heeft zijn stock koninklijke maskers opgedreven van 2.000 naar 20.000 voor zowal Kate als William.

De geboorte van de kleine spruit is voorzien voor juli. Het is nog niet bekend of de baby een jongetje dan wel een meisje zal zijn. Ook de papa en mama in spe weten het nog niet, benadrukt het paleis.(br.hln)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!