Bad hair day?
Dagen waarop je liever naar een muts of
tondeuse zou grijpen in plaats van effectief een poging te doen je
kapsel onder controle te krijgen, we hebben ze ongetwijfeld allemaal wel
eens. Uiteraard kan je vandaag voor elk haarprobleem wel een product
uit de rekken plukken, maar wist je dat er in de keuken ook heel wat
(goedkope) redders in nood te vinden zijn?
Akkoord, al die
luxeproducten doen meestal wel wat ze beloven en hebben vaak de
heerlijkste geuren, maar voor een snelle herstelbeurt kan de oplossing
net zo goed te vinden zijn in je frigo of keukenkasten. Jason Cocking,
directeur en kapper van het Londense salon Lisa Sheperd geeft zijn
geheimen prijs:
1. Ontwarren met druivensap Om de knopen uit
je haar te krijgen, heb je nood aan een product met een lage pH. Omdat
witte wijnazijn niet meteen een aangenaam aroma verspreid, gebruik je
best druivensap. Laat het een kwartiertje inwerken, spoel het vervolgens
goed uit en ga onmiddellijk met een brede kam door je haar.
2. Mayonaise voor meer glans Niet
goed voor de lijn, maar blijkbaar wel voor het haar. Als we Jason
Cocking mogen geloven, is mayonaise een pure proteïnebom voor droog,
ondervoed haar. Ben je toch écht geen fan van mayo, probeer dan eens een
eiwitmasker. Breng de gekoelde mayonaise (of opgeklopte eiwitten) aan
op je hoofdhuid en leg er een laagje folie en een handdoek. Laat het een
goede 20 minuten inwerken en spoel vervolgens grondig uit met lauwwarm
water.
3. Roos bestrijden met zeezout Exfoliëren is goed voor
je huid, dat weten we allemaal. Toch wordt de hoofdhuid vaak vergeten.
Gebruik daarom zeezout voor een goede scrub en maak komaf met droge
schilfertjes. Was je haar achteraf goed met warm water en shampoo om
zeker te zijn dat er geen restjes achterblijven.
4. Boost je tint met kleurstoffen Voor
een snelle opfrissing van je kleurtje, hoef je niet noodzakelijk te
grijpen naar dure maskers. Een paar druppeltjes kleurstof toevoegen aan
je conditioner zou al genoeg moeten zijn om je tint te doen herleven.
Vooral roze, rode en paarse kleurstoffen zouden warmte en diepte brengen
in je haarkleur.
5. Olijfolie om te voeden Verwarm de
olijfolie lichtjes, door het flesje enkele minuten in een bakje met heet
water te leggen. Breng het vervolgens aan op je punten en lengtes, maar
laat je haarwortels vrij, aangezien die van nature al vetter zijn. Laat
alles goed inwerken gedurende 20 minuten en was je haar vervolgens
grondig. Heb je heel dun haar? Gebruik dan een spray met olijfolie. Dit
is een stuk lichter, maar zal even effectief glans creëren en intens
voeden.
6. Golven met zout water Vul een sproeiflacon met
kraantjeswater en voeg er een eetlepel ordinair tafelzout aan toe. Spuit
het vervolgens op je wortels om volume te geven aan je haar of kneed
het in je krullen. Voor de liefhebbers van zoete geuren: voeg rozewater
toe (het type dat gebruikt wordt voor gebak) voor een heerlijk aroma.
7. Ketchup voor kleurrampen Deze
laatste tip is vooral gericht op blonde lokken met een groene schijn.
Het kan al wel eens fout lopen tijdens een kleuring, maar blonde haren
zijn daar ongetwijfeld het meeste vatbaar voor. Gelukkig is er dan
ketchup! De rode kleur en natuurlijke zuren helpen de mineralen af te
breken die de verkleuring hebben veroorzaakt. (br.hln)
|