Japanse patissiers maken outfits om van te snoepen
Hoewel de meeste modellen ver weg blijven
koekjes, snoepjes en taartjes, is dat op de catwalkshow van de 'Tokyo
Sweets Collection' helemaal anders. Niet dat de modellen daar volgepropt
worden met al dat lekkers natuurlijk. Ze showen er de eetbare kleren,
die gemaakt werden door negen van Japans grootste patissiers.
Het
was al het vijfde jaar op rij dat de catwalkshow georganiseerd werd,
maar de patissiers hadden duidelijk nog genoeg inspiratie.
De
topchefs zoals Koichi Izumi, Toshihiko Yoroizuka en Hironobu Tsjujiguch
lieten vooral eetbare hoofddeksels zien, met bijvoorbeeld aardbeien en
suikerspinnen erop. Sommigen verwerkten hun lekkernijen dan weer in
handtassen, schoenen en jurken, bijvoorbeeld met een riem van slagroom.
Maar
of al dat lekkers ook even goed is als het eruitziet, valt te
betwijfelen. De creaties worden niet ontworpen om goed te smaken, maar
wel om te dragen.
"Het gaat niet om het maken van een macaron met
de beste smaak, maar wel om hoe mooi die eruit ziet", bekende topchef
Yoroizuka. "Soms maken we de koekjes zelfs wat harder dan normaal. De
bedoeling is om iets te creëren dat er prachtig uitziet en anderen
inspireert."
Collega-patissier Asterique Kouichi Izumi gelooft
dan weer heel sterk in de toekomst van de eetbare mode. "Tot nu droegen
bruidjes vooral hoofdversieringen gemaakt van verse bloemen, maar in de
laatste drie jaar heb ik toch ook al vier à vijf bestellingen gehad
waarbij de bloemen uit snoepgoed werden gemaakt", vertelde hij aan
Reuters.
Voor wie ondertussen al zit te watertanden bij het zien
van deze ontwerpen, is er helaas slecht nieuws. De outfits van de
catwalkshow zijn niet te koop, noch om te dragen, noch om op te eten.
|