Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


16-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen sterven sneller aan kanker


Mannen sterven sneller aan kanker


http://img195.imageshack.us/img195/2457/manf.jpg
 


Mannen riskeren sneller aan kanker te sterven. Vrouwen neigen vlugger een dokter op te zoeken omdat ze meer over hun kwaaltjes praten. Mannen houden koppig vast aan hun ongezonde leefgewoonten.

Van alle kankers, uitgezonderd borstkanker, maken mannen 70 procent meer kans om aan de gevolgen te sterven. Dat blijkt uit analyse van Britse bevolkingscijfers.

Karakter
De onderzoekers wilden onderzoeken of kankers die beide seksen treffen, zich even snel ontwikkelden. De cijfers tonen wel degelijk verschil. Een biologische verklaring is er niet, wel zouden stereotiepe mannelijke karaktertrekken meespelen. Zo minimaliseren heren de symptomen sneller, gaan ze niet snel langs bij de dokter en houden ze er vaker ongezonde leefgewoontes op na.

Levensstijl
Volgens Professor David Forman maken deze cijfers duidelijk dat mannen hun ongezondere reputatie waar maken. "Mannen weigeren hun ongezondere levensstijl aan te passen. Ook gaan ze minder snel naar de dokter en een late diagnose maakt het moeilijker kanker te overwinnen. Nog altijd hebben mannen niet door dat roken, overmatig gewicht rond het middel, teveel alcohol en slechte eetgewoonten, het risico op kanker sterk vergroten. Heel wat overlijdens zouden vermeden worden door de levensstijl aan te passen". (br.hln)
� Reageer (0)
15-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Hoste Beslist


'Geert Hoste Beslist' haalt het van 'Geert Hoste Detective'


http://img35.imageshack.us/img35/4379/geerthoste.jpgDe eindejaarsconference van Geert Hoste is onder dak. Onder de titel 'Geert Hoste Beslist' zal Vlaanderens bekendste cabaretier dit najaar zijn licht werpen over de actualiteit van 2009.

Een maand geleden lanceerde Geert Hoste -net als vorig jaar- een oproep naar het publiek om een originele titel te bedenken. Dat leverde ruim 2.300 inzendingen op, iets meer dan vorig jaar. Uit de 10.500 suggesties koos de cabaretier 'Geert Hoste Beslist'. Bedenker Tom Hutsebaut ontvangt als beloning twee gratis Star-tickets.

Deburghgraeve
Velen zochten inspiratie bij de politieke actualiteit. Zo werd 'Geert Hoste Detective' meerdere keren ingezonden. Zelfs gewezen topatleet Fred Deburghgraeve stuurde een originele titel in: 'Geert Hoste punt andere lijn', een duidelijke verwijzing naar een collega uit de wielersport.

50 euro
De theatertour loopt van begin november tot eind december. De officiële ticketverkoop start op 1 september 2009, maar de beste theaterzitjes in Antwerpen, Gent, Hasselt, Oostende en Brussel kunnen nu reeds besteld worden bij Sherpa op het nummer 070 223 221 aan 50 euro (+ reservatiekosten). Groepen en bedrijven kunnen terecht bij info@geerthoste.be.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze zomer langste eclips in 500 jaar


Deze zomer langste eclips in 500 jaar


http://img13.imageshack.us/img13/4338/zonsverduistering.jpg


U moet er voor naar China, maar op 22 juli zal de langste zonsverduistering tot het jaar 2309 plaatsvinden. Volgens wetenschappers kunnen de Chinezen op die datum zes minuten lang een totale zonsverduistering (eclips) ondergaan.

Geleden van 1814
"Tussen 1814 en 2309 komt dit maar één keer voor", zegt wetenschapper Wang Sichao. Omdat China zo groot is, is de totale zonsverduistering niet overal in het land zichtbaar. Inwoners van het zuiden zullen zeker worden geconfronteerd met de ongebruikelijke duisternis; in het noorden van het land is van een gedeeltelijke zonsverduistering sprake.

1999: 143 seconden
Een zonsverduistering ontstaat doordat de maan tussen de zon en de aarde komt te staan. De laatste keer dat Europa en delen van Azië te maken hadden met een complete zonsverduistering was op 11 augustus 1999. Maximaal 143 seconden was er toen sprake van een eclips. De verduistering bracht toen honderden miljoenen mensen op de been die door veiligheid brilletjes naar de hemel tuurden. (br.hln)
� Reageer (0)
14-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderdag


Vaderdaghttp://img197.imageshack.us/img197/9500/vaderendochter1.jpgVaderdag is een dag (in veel landen een zondag in juni) waarop de vaders door hun kinderen in het zonnetje worden gezet.


Viering

In België is Vaderdag de tweede zondag in juni, in Nederland pas de derde zondag. In Spanje, Portugal, maar ook in een deel van België (o.a. Antwerpen), wordt op 19 maart Vaderdag gevierd, de dag van Sint Jozef, de voedstervader van Jezus. In Duitsland wordt het gevierd op Hemelvaart (Jezus keert terug naar zijn Vader in de hemel).

Vaak krijgt vader op Vaderdag van zijn kinderen ontbijt. Ook geven de (kleinere) kinderen knutselwerkjes die zij op de basisschool voor hun vader gemaakt hebben. Verder krijgt hij typisch op mannen gerichte cadeaus, die de commercie in winkels, etalages, reclame, etc. duidelijk in beeld brengt. Traditionele voorbeelden zijn stropdassen, sokken en sigaren, maar ook scheerapparaten, en elektronica.


Geschiedenis


Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington, waarbij zij haar vader wilde eren, William Jackson Smart, een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van het zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een moederdag lanceerde.

De eerste Vaderdag vond toen plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. President Calvin Coolidge steunde in 1924 het idee om een Vaderdag te vieren, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde niet iets doorvoeren dat zo de mannen in het zonnetje zette. Het effect hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend was tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

Vaderdag wordt sinds de jaren '70/'80 ook in Nederland gevierd.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jan Fabre krijgt prijs van Franse critici


Jan Fabre krijgt prijs van Franse critici


http://img8.imageshack.us/img8/6201/janfabre.jpgJan Fabre krijgt dinsdag de Grand Prix van de Franse podiumcritici. De Belgische kunstenaar wordt gelauwerd voor zijn meest recente voorstelling 'Orgy of tolerance', zo meldt De Standaard zaterdag.

Gevoelig in Frankrijk
Dat de Antwerpse kunstenaar de juryprijs van de verenigde Franse podiumcritici krijgt, is volgens De Standaard verrassend. Sinds hij vier jaar geleden een storm van protest ontketende als gastcurator op het theaterfestival van Avignon, ligt Jan Fabre in Frankrijk namelijk erg gevoelig. Zo noemde de krant Le Figaro het avant-gardistische programma dat Fabre in Avignon samenstelde de "diepste crisis van het festival sinds 1968".

'Orgy of tolerance' gaat onder meer over "de extase van het consumeren". Le Monde noemde het een "kunstig georkestreerd spektakel dat opgebouwd is uit briljante hysterie". Het stuk is deze zomer te zien op het festival van Avignon.

� Reageer (0)
13-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Alle dagboeken Anne Frank permanent te zien


Alle dagboeken Anne Frank permanent te zien
Alle dagboeken en geschriften van Anne Frank zijn binnenkort permanent te bezichtigen in het Anne Frank Huis in Amsterdam. De Anne Frank Stichting opent in november een nieuwe tentoonstellingsruimte in het huis aan de Prinsengracht.

De stichting sloot een overeenkomst met onder andere het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarin is vastgelegd dat alle handschriften van het joodse meisje permanent ter beschikking komen van de stichting.

De geschriften zijn onderdeel van de collectie van het NIOD. Het instituut kreeg de werken na het overlijden van Anne's vader Otto Frank in 1980. Sindsdien leende het NIOD al regelmatig dagboekgeschriften uit aan de Anne Frank Stichting.

Geschriften zijn "cultureel erfgoed"
Het eerste roodgeruite dagboek is in het Anne Frank Huis momenteel in een vitrine te bezichtigen. Het boek wordt steeds op een willekeurige bladzijde opengelegd. In de nieuwe tentoonstelling zullen daarnaast het tweede en derde dagboek, het Verhaaltjesboek en het Mooie Zinnenboek te zien zijn.
   http://img38.imageshack.us/img38/1487/annefrankin1942.jpgVan de paar honderd broze doorslagvellen waarop Anne haar dagboek vanaf mei 1944 heeft herschreven, zullen er veertig afwisselend tentoongesteld worden.

Met de nieuwe tentoonstelling willen de betrokkenen "recht doen aan de grote betekenis van Anne's geschriften als cultureel erfgoed".

Plasterk enthousiast
De Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk reageert opgetogen: "Anne Frank is wereldberoemd, en het is fantastisch dat het Nederlandse publiek en het wereldpubliek nu voor het eerst haar complete werk in het origineel kunnen zien. En dan nog wel in het huis waar het is geschreven."

Het plan is bedacht in het kader van de tachtigste geboortedag van Anne Frank. Zij zou vrijdag tachtig jaar geworden zijn. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor succesvolle examens


Tips voor succesvolle examens
De examenperiode is aangebroken, wat veel stress kan veroorzaken. Maar door met enkele eenvoudige dingen rekening te houden, kun je deze moeilijke tijd heel wat aangenamer maken. We geven enkele tips die je slaagkansen verhogen.

Slaap
"Een regelmatige routine en een goede nachtrust zijn ontzettend belangrijk om goede resultaten te behalen", vertelt professor Michel Dib aan e-gezondheid. "Slaap voorkomt niet alleen vermoeidheid, het is ook goed voor je geheugen. Je slaat namelijk de dingen die je leert beter op als je genoeg slaapt. Om optimaal je leerstof te kunnen memoriseren moet je een nachtrust van zes tot acht uur hebben."

Dutjes
"Kom je 's nachts niet aan genoeg uren, probeer dan overdag een dutje te doen. Dit hoeft niet langer dan tien tot vijftien minuten te duren. Leg je in een rustige omgeving neer, zonder echt te slapen. Je behaalt het beste resultaat als je jezelf één tot twee keer per dag deze rust gunt. Heb je nood aan meer slaap, beperk je dutje dan tot 20 à 30 minuten, zo voorkom je dat je in een diepe slaap sukkelt. Een siësta vermindert de vermoeidheid en geeft een boost aan je humeur. Twee siësta's van een halfuur komen overeen met één of twee uur nachtrust", aldus Dib.

Stress
"Het ontstressen tijdens de examens is bijna even belangrijk als het studeren zelfs", geeft Dib nog mee. "Plan tijdens je studeerschema één tot twee uur voor ontspanning. Dit hou je vrij om bijvoorbeeld te sporten, een film te bekijken of muziek te beluisteren. Door het studeren af te wisselen met leuke activiteiten beperk je niet alleen stress, maar betekent ook een boost voor je geheugen."

Medicatie
"Er bestaat geen wondermiddel waardoor je zonder grondig te studeren je leerstof onder de knie krijgt. Vitaminesupplementen helpen ook niet, ze hebben eerder een placebo-effect. Daarom is het best dat je de examens zonder geneesmiddelen probeert door te komen. Als je echt last van de vermoeidheid hebt, kan vitamine C je helpen. Maar ook hier moet je voorzichtig mee zijn. Vermoeidheid is een belangrijk signaal van je lichaam, het betekent dat het rust nodig hebt. Het is dus nog altijd beter om te rusten bij vermoeidheid dan vitamines te nemen", besluit Dib. (br.hln)
� Reageer (0)
12-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees eten is slecht voor kwaliteit van sperma


Vlees eten is slecht voor kwaliteit van sperma


http://img40.imageshack.us/img40/5998/vlees.jpg
 


Mannen met een kinderwens kunnen maar beter vegetariër worden. Uit een recente studie blijkt dat mannen hun sperma sneller kunnen laten bewegen door meer vers fruit en groenten te eten en vette voeding als room en vlees te schrappen.

Antioxidanten
De onderzoekers bestudeerden het verband tussen gezond sperma en eetgewoonten bij 61 mannen. Daaruit bleek dat degenen die veel fruit en groenten eten, meer en sneller bewegende zaadcellen hebben. De wetenschappers willen nu onderzoeken of vitamines de kwaliteit van sperma kunnen verbeteren. Antioxidanten in de vitamines geleverd door verse groenten en fruit geven een boost aan je zaadcellen omdat ze de schadelijke effecten van vrije radicalen beperken, dit zijn zuurstofmoleculen die de lichaamscellen beschadigen. Je vindt deze stoffen in onder meer sinaasappels, paprika's en spinazie.http://img196.imageshack.us/img196/334/sperma.jpgVitamines
Het is de wetenschappers nog een raadsel waarom natuurlijke vitamines meer effect hebben dan supplementen. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of mannen meer heilzame stoffen halen uit voeding dan uit pillen.

Lage kwaliteit
Uit recente cijfers blijkt dat de kwaliteit van sperma de laatste decennia enorm gedaald is. Zeker bij Spaanse mannen, zij zijn het minst vruchtbaar van Europa. In Noord-Europa heeft 40 procent van de mannen een lagere kwaliteit van sperma dan aanbevolen. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stunt met vliegend biggetje doet Australiërs steigeren


Stunt met vliegend biggetje doet Australiërs steigeren


http://img195.imageshack.us/img195/7592/varken.jpgHet Australische radiostation Gold FM heeft de dierenrechtenactivisten tegen zich in het harnas gejaagd. Om hun nieuwe ochtendprogramma te promoten, hadden de leukerds er niet beter op gevonden om een biggetje de lucht in te sturen met behulp van 200 heliumballonnen.

Onder de stress
"Wat heeft de directie van Goald FM bezield?", briest veearts Anne Chester van de Australische dierenbescherming. "Het biggetje zat duidelijk onder de stress na de stunt. Zouden ze hetzelfde gedaan hebben met een pup of een katje? Ik denk het niet", luidt het.

Dierenrechtenactivisten eisen intussen dat Gold FM zijn excuses aanbiedt en het varkentje laat onderzoeken door een dierenarts. (br.hln)
� Reageer (0)
11-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joske Vermeulen krijgt standbeeld in Merksem


Joske Vermeulen krijgt standbeeld in Merksem


http://img200.imageshack.us/img200/3756/joskevermeulen.jpgOp het Victor Roosensplein in Merksem wordt zaterdag een standbeeld van Joske Vermeulen onthuld. Dat is het bekende personage uit de sketches van komiek Gaston Berghmans. Hij zal op de dag van de onthulling ook in de bloemetjes gezet worden. Joske Vermeulen werd geïntroduceerd in de jaren '80 door het duo Gaston Berghmans en Leo Martin.

Joske woonde volgens de sketch op de Trammezandlei in Schoten, maar eigenlijk ligt die straat in Merksem. Vandaar dat het standbeeld ook in dat district komt te staan. Kunstenaar Luc Verlee maakte het beeld. Hij tekende eerder voor 'Den Deugniet' aan de Oudaan in Antwerpen.

Voor het district Merksem is het beeld een eerbetoon aan een van zijn bekendste inwoners. Gaston Berghmans doet alvast een oproep om de inhuldiging te vieren met zoveel mogelijk kinderen.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RegenDe regen komt met bakken uit de lucht
ik slaak een diepe zucht
ik kijk uit het raam , en kan daar wel uren
staan kijken naar de regen
want je doet er toch niets tegen
maar ik wordt er zo rustig van
en dat is iets wat ik met geen pen
beschrijven kan.....
knuff...� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe vrouw maakt mannen dommer


Knappe vrouw maakt mannen dommer

Met een knappe vrouw in de nabijheid kan een man plots niet goed meer nadenken. Een Nederlandse onderzoeker ontdekte dat hij dan zo druk bezig is om haar te imponeren, dat zijn andere hersenfuncties het even laten afweten.

Slechte schoolresultaten
De Nederlandse sociale psycholoog Johan Karremans ontdekte waarom mannen plots beginnen te stotteren wanneer ze een knappe vrouw in het vizier krijgen, meldt nu.nl. Volgens de onderzoeker verklaart dit waarom jongens slechter scoren in het hoger onderwijs dan meisjes. Voorheen dachten wetenschappers dat dit vooral kwam door een gebrek aan inzet en discipline.  (br.hln)


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matras met miljoen dollar op stoep bij huisvuil gezet


Matras met miljoen dollar op stoep bij huisvuil gezet


http://img32.imageshack.us/img32/2752/matras.jpgEen Israëlische vrouw probeerde haar moeder te verrassen door haar een nieuwe matras te schenken. Een verrassing was het zeker, want er bleek 1 miljoen dollar in de oude matras te zijn verstopt. Dat meldt de Israëlische krant Yédiot Aharonot. Het is niet bekend of de vrouw goed heeft geslapen op haar nieuwe matras.

De dochter gooide de matras, met haar moeders spaargeld, in de vuilnisbakken op straat. De Israëlische haastte zich naar de gemeentelijke stortplaats van Khyria, bij Tel Aviv, toen ze vernam dat het geld er in verstopt zat.

Te laat
Maar het was al te laat: de matras werd door een vrachtwagen samen met ongeveer 3.000 ton afval van heel de regio Tel Aviv naar de grote storten van Ganei hadas en Efaa gebracht.

De verantwoordelijken van beide stortplaatsen in kwestie hebben tevergeefs de vele vuilniszakken doorzocht. De droom van een welverdiend pensioen in een goede, oude matras is momenteel veranderd in een nachtmerrie. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zweefhttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/mtango.jpg


langzaam zweef ik
naar pluizige wolken
die me teder omsluiten
als vederlichte troost
 
ik stijg langzaam hoger
waar de sterren me kussen
de maan me de weg wijst
en waar ik alles vergeet
 
ik koester mijn vrijheid
dans lachend de tango
met Venus en Mars
onbezorgd zweef ik
 
dan daal ik langzaam
terug naar mijn leven
waar niemand me opwacht
waar geen liefde bestaat� Reageer (0)
10-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwangere vrouwen voelen zich gediscrimineerd


Zwangere vrouwen voelen zich gediscrimineerd
Steeds meer zwangere vrouwen voelen zich gediscrimineerd op de werkvloer. Het aantal klachten is vorig jaar bijna verdubbeld. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen, zo berichten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

In 2008 heeft de juridische cel van het Instituut 176 dossiers behandeld die te maken hadden met allerlei vormen van discriminatie (op het werk, omtrent een echtscheiding, in de gezondheidszorg). 125 dossiers leidden daadwerkelijk tot een klacht. Dat is 25 procent meer ten opzichte van 2007.

Ontslagen na zwangerschap
Opvallend is dat steeds meer zwangere vrouwen zich gediscrimineerd voelen in hun job. Het gaat onder meer om vrouwen die melden dat ze ontslagen werden na een zwangerschap. Sommige werkgevers laten vrouwen bij hun aanwerving dan weer beloven dat ze geen kind zullen krijgen in de komende jaren. Het Instituut trok in 2008 met vier zaken naar de rechtbank. De uitspraken zijn nog hangende.

Omdat het aantal klachten over zwangerschap maar blijft toenemen, heeft het Instituut een onderzoek besteld om de problematiek in kaart te brengen. "Momenteel ondervragen de onderzoekers 600 Vlaamse en Waalse vrouwen die tussen 1 april en 30 juni 2008 moeder zijn geworden. De Nederlandstalige interviews zijn net afgerond. We maken de resultaten eind december 2009 bekend", aldus Yassine Sbaiti van het Instituut. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren flirten liefst online vanuit bed


Jongeren flirten liefst online vanuit bed


http://img190.imageshack.us/img190/3962/flirten1.jpgBijna de helft van de Nederlandse jongeren flirt via het internet. Dit doen ze bij voorkeur vanuit hun bed, blijkt uit Nederlands onderzoek.

Flirten en persoonlijke gesprekken
Uit het onderzoek bij 6.370 Nederlandse jongeren tussen 15 en 20 jaar blijkt dat internet een steeds belangrijker communicatiemiddel voor jongeren wordt, meldt nu.nl. De helft van hen gebruikt chatkanalen als MSN Messenger en netwerksites om te flirten. Ook toonde de enquête aan dat ze liever belangrijke mededelingen via het internet versturen (23 procent) dan het persoonlijke tegen elkaar te zeggen (14 procent). Het onderzoek werd georganiseerd door Hi, MSN en Samsung. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer je kind vallen en opstaan


Leer je kind vallen en opstaan


http://img269.imageshack.us/img269/3052/zw1.jpgOok kinderen moeten leren omgaan met tegenslagen. Als ouder hebben we de neiging ze te overbeschermen. Om op te groeien tot gelukkige volwassenen, is het echter belangrijk dat ze op jonge leeftijd leren uit wat fout loopt.

Doorgaan
Een mens voelt zich pas goed als hij ook de pijn kent. Daarom is het zeer belangrijk dat je een kind leert omgaan met frustraties. Een baby kan de eerste zes maanden nog niet echt verwend worden. Daarom mogen zijn ouders hem dan nog wel bij het eerste het beste huiltje oppakken. Maar daarna moet ook hij, stapje voor stapje, teleurstellingen leren hanteren. Een kind dat dat al op jonge leeftijd leert, kan latere tegenslagen makkelijker overwinnen en zal daardoor minder snel de handdoek in de ring gooien.

Geen frustraties
Daar wringt net het schoentje. Ouders willen hun kroost voor vervelende ervaringen behoeden. En dus nemen ze elke frustratie weg, vooral moeders zijn daar meester in. Niet meteen verstandig, want zo lopen deze kinderen later het risico verwende nesten te worden.

Luisteren
Heeft je kind verdriet, betekent dat niet dat je hem of haar moet links laten liggen. Niemand wil zijn kleine zien huilen. Erover praten is dan al een eerste stap. Een luisterend, begripvol oor doet wonderen.

Realiteit
Terwijl Mick Jagger staat te kelen dat 'you can't always get what you want', mogen ook kinderen dat weten. Ongeacht de moeite en de inspanning die er misschien ook voor gedaan wordt, kan het mislukken. Het is niet omdat je kleine topscoorder bij Anderlecht wil worden en hij dagelijks met zijn voetbal in de weer is, dat hij er ook in zal slagen.

Een deel van het groeiproces bestaat erin deze realiteit onder ogen te zien en leren hoe je de zaken dan moet aanpakken. Ouders moeten zich de vraag stellen wanneer hun hulp nodig is of wanneer een stapje moet teruggezet worden om de dingen op zijn beloop te laten. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten Oxford uit de kleren voor kalender


Studenten Oxford uit de kleren voor kalender


http://img10.imageshack.us/img10/7171/naaktkalender.jpg


Alles behalve verlegen studenten aan de universiteit van Oxford hebben geposeerd voor een zwart-wit naaktkalender voor TravelAid. Met de opbrengst van de kalender moeten Engelse studenten makkelijker in het buitenland aan vrijwilligershulp kunnen doen. Maar liefst zestig studenten namen deel aan de fotoshoot. "Helemaal naakt gaan in zo'n historische omgeving was erg opwindend", aldus een 22-jarige studente in 'The Sun'. "Ik denk dat we allemaal wat verrast waren hoe leuk we het wel vonden.

Directie akkoord
De universiteitsbazen gaven hun goedkeuring voor de kalender. "In onze tijd zou zoiets nooit gekund hebben", aldus een directielid. "Toen ik de kalender zag, liep ik even wat rood aan en vroeg me af wat de rector zou zeggen. Maar het is duidelijk dat de studenten zich amusserden en met het geld dat naar een goed doel gaat, vind ik het wel een aardig initiatief."

Mooi resultaat
"Toen iemand me het voorstel deed, dacht ik 'waarom ook niet?' Het resultaat mag alvast gezien worden en ik hoop dat de kalender veel geld oplevert", aldus Catherine Little, een van de initiatiefneemsters. "Van onze professoren hebben we veel steun gekregen. Ze genoten achteraf ook duidelijk van de foto's." (br.hln)

� Reageer (0)
09-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tia Hellebaut bevallen van dochtertje Lotte


Tia Hellebaut bevallen van dochtertje Lotte


http://img10.imageshack.us/img10/2240/tillahellebaut.jpg
 

Tia Hellebaut en haar partner Wim Vandeven zijn vanmiddag de trotse ouders geworden van een dochter Lotte. Moeder en dochter stellen het goed. Lotte kwam om 11u30 ter wereld en weegt 3,170 kg. Hellebaut kondigde in december 2008 onverwacht haar afscheid aan toen ze drie maanden zwanger was.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap Pedro bijt vinger van directeur Berlijnse zoo af


Aap Pedro bijt vinger van directeur Berlijnse zoo af


http://img190.imageshack.us/img190/2024/aappedro.jpgDirecteur Bernhard Blaszkiewitz van de befaamde dierentuin van Berlijn heeft gisteren een vinger verloren toen hij de apen wilde voederen. De chimpansee Pedro greep de arm van de man en beet een deel van diens wijsvinger af.

Onvoorzichtig
Blaszkiewitz werd volgens een woordvoerster van de Berliner Zoo met spoed geopereerd in een ziekenhuis. Het is nog onduidelijk of de zwaar beschadigde vinger kan herstellen van de apenbeet. De directeur zou onvoorzichtig zijn geweest en de verwonding aan zichzelf te wijten hebben.  (br.hln)
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!