Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite






28-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spleetje tussen tanden is trendy

Spleetje tussen tanden is trendy


Georgia Jagger.


Een natuurlijk gebit, dus waar geen beugels of bleekmiddelen aan te pas kwamen, is trendy. Topmodellen als Lara Stone en Georgia Jagger zetten de toon.

Ongedaan laten maken
Deze trend zou zelfs zo ver gaan dat sommigen bepaalde ingrepen ongedaan laten maken. Zo zijn er steeds meer vrouwen volgens tandarts Laura Torrado die terug een spleetje tussen de voorste tanden laten creëren. Dat dit geen afknapper maar zelfs sexy kan zijn, bewijzen celebs als Vanessa Paradise en Laura Hutton. Maar het is vooral het Nederlandse topmodel Lara Stone dat ervoor gezorgd zou hebben dat dit nu trendy is, meldt nu.nl.

Niet natuurlijk
Te witte of te perfecte tanden zien er niet meer natuurlijk uit. "Dit is een perfect voorbeeld waarbij het schoonheidsideaal het te ver drijft. Nu willen mensen terug een natuurlijke glimlach. Imperfectie maakt mensen interessant en geeft een natuurlijke uitstraling en gevoel", besluit Torrado.




� Reageer (0)
27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beetje beweging helpt al jongeren met overgewicht

Beetje beweging helpt al jongeren met overgewicht


http://img211.imageshack.us/img211/1573/overgewicht.jpg



Vier keer per week een halfuurtje sport verbetert al de gezondheid van jongeren met overgewicht, dat blijkt uit recent Nederlands onderzoek.

Diabetes
Dat beetje sport maakt de jongeren niet slanker, maar het vermindert wel de kans op diabetes en doet het vet rond de organen afnemen. Ongeveer 20 procent van de Europese adolescenten is te dik, dit vormt het grootste gezondheidsrisico voor hen, waardoor ze meer kans op diabetes lopen.
 
Lopen en fietsen
Goede bewegingsvormen voor jongeren om hun kans op diabetes te beperken zijn lopen of fietsen, dan hoeven ze zelfs niet minder te eten. Minder efficiënt is krachttraining, dit doet je spierkracht toenemen, maar vermindert dus niet het vetpercentage of de kans op diabetes.




� Reageer (0)
26-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroege dementie bij vroege menopauze

Vroege dementie bij vroege menopauze





Er zijn aanwijzingen dat vrouwen die vroeg in de menopauze terecht komen, op jongere leeftijd dementie kunnen ontwikkelen, zo blijkt uit onderzoek onder vrouwen met het syndroom van Down. Volgens de Nederlandse onderzoekers zijn de resultaten te vertalen naar de algemene bevolking.

Alzheimer en Down
Vrouwen met het syndroom van Down belanden met 44 jaar vroeger in de overgang dan andere vrouwen (52 jaar). Volgens onderzoeker Tonnie Coppus worden vrouwen met Down op vroege leeftijd dement en sterven zij jonger. De ziekte van Alzheimer is de belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte bij mensen met downsyndroom.

Algemene bevolking
Het Rotterdamse Erasmus MC doet al tien jaar onderzoek bij 500 mensen met downsyndroom ouder dan 45 jaar. Speciale aandacht gaat uit naar factoren die dementie en sterfte beïnvloeden. Uit dat langlopende onderzoek is naar voren gekomen dat de gezondheidsontwikkelingen in deze specifieke groep een versnelde vorm zijn van ontwikkelingen bij de algemene bevolking.
 
Eiwit amyloid
Een eerste stap in de ontwikkeling van Alzheimer is een opstapeling van het eiwit amyloid in de hersenen, onder invloed van een bepaald gen dat bij mensen met downsyndroom in verhoogde mate aanwezig is. Mensen met Down hebben drie keer zoveel van het chromosoom 21 dan niet-patiënten. Op dat chromosoom liggen genen die betrokken zijn bij de vorming van zenuwziektes in de hersenen.
 
De bevindingen van Coppus zijn gepubliceerd in het vakblad Journal of Alzheimer Disease.




� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bon Jovi - Sylvia's mother

Bon Jovi -

Om Sylvia's mother te beluisteren

druk op de foto






Bon Jovi is een rockband uit New Jersey, VS waarvan in de jaren '80 en '90 ruim 90 miljoen albums over de toonbank gingen. De band heeft liveconcerten gespeeld in de grotere steden van Europa, Azië, Australië, Canada en Zuid-Amerika, naast een groot aantal steden in de Verenigde Staten.




� Reageer (0)
25-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500 euro/maand voor 18-jarigen die ouderlijke woning verlaten in Italië

500 euro/maand voor 18-jarigen die ouderlijke woning verlaten in Italië


http://img163.imageshack.us/img163/8559/ouderlijkewoning.jpg


De Italiaanse minister voor Overheidszaken en Vernieuwing heeft zondag tijdens een tv-uitzending het ballonnetje opgelaten van een financiële overheidssteun van 500 euro per maand voor alle jongeren die beloven dat zij, eens 18 geworden, de ouderlijke woning verlaten.

Diezelfde minister, Renato Brunetta, had vorige week al de krantenkoppen gehaald met zijn voorstel om de jonge 'bamboccioni' langs wettelijke wegen van moeders kookpotten weg te rukken. Zondag herhaalde hij in het programma Domenica dat idee, met toevoeging van de fooi. 
 
Om de hulp aan de "bamboccioni" te financieren, denkt Brunetta aan het snoeien op pensioenen, volgens de redenering dat aan 55-plussers minder mag worden gegeven nu het kostenplaatje van de inwonende jongeren is opgelost. Overigens wil de excellentie sowieso zwaar beknibbelen op het pensioenstelsel en de sociale bijstand om de enorme staatsschuld af te betalen. Onder meer de oppositie en de vakbonden zijn het daar in het geheel niet mee eens. 

Bij de regering-Berlusconi haastte men zich om te benadrukken dat het hier om een persoonlijk idee van de minister gaat, niet om een voorstel waarover het kabinet het eens is.




� Reageer (0)
24-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet elke 'vriend' op Facebook is een echte kameraad

Niet elke 'vriend' op Facebook is een echte kameraad


http://img694.imageshack.us/img694/6095/facebooks.jpg



De sceptici die hun wenkbrauwen optrokken bij het horen van de gigantische vriendenkring waarop Facebook-gebruikers prat gaan, hebben gelijk gekregen. Want de Sunday Times kreeg inzage in onderzoek waaruit blijkt dat de mens zoveel 'vrienden' gewoon niet aankan. Zo'n 150, dat is het maximum.
 
Dat zegt Robin Dunbar, hoogleraar evolutionaire antropologie aan de universiteit van Oxford die in de jaren '90 faam verwierf door zijn theorie die we kennen als 'het cijfer van Dunbar'. Daarin stelde hij dat de omvang van onze neocortex, het deel van de hersenen dat gebruikt wordt voor bewust denken en voor taal, beperkingen heeft wat ons sociaal contact betreft.

Geen 'Facebook-effect' in echte sociale contacten
En die stelling gaat ook op voor Facebook, want volgens professor Dunbar heeft deze hersencapaciteit sinds het stenen tijdperk geen merkbare evolutie doorgemaakt, zoals hij vaststelde na bestudering van de sociale netwerken op het internet. Met andere woorden, wat ons echte sociale contact betreft, is er geen 'Facebook-effect'.
 
'Het is natuurlijk interessant om te zien dat je 1.500 "vrienden" kunt hebben op zo'n site, maar als je kijkt naar het werkelijke internetverkeer, wordt duidelijk dat mensen dezelfde al eeuwen bekende kring van ten hoogste 150 échte vrienden en vertrouwde kennissen onderhouden als in het echte leven', aldus Dunbar.
 
Volgens een onderzoek van internetbedrijf PC Tools werkt het world wide web wel verslavend, want 57 procent van de ondervraagden zou eerder alcohol afzweren dan het internet op te geven, en bij 11 procent is de computer zelfs belangrijker dan seks.




� Reageer (0)
23-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Prins Bernhard

"Nederlandse regering wist van SS-lidmaatschap prins Bernhard"


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/7/12/media_xl_3563292.jpg?20100123120029



De Nederlandse regering zou tijdens de Tweede Wereldoorlog al geweten hebben dat prins Bernhard lid was geweest van de SS. Dat meldt de krant NRC Handelsblad vandaag op basis van eigen onderzoek. De krant baseert zich op stukken uit het Nationaal Archief in Den Haag die begin dit jaar openbaar zijn gemaakt.

Telegram
In het stuk wordt melding gemaakt van een gecodeerd telegram uit september 1944 van de Nederlandse ambassadeur in Amerika, Alexander Loudon. In de Verenigde Staten doken al jaren eerder geruchten op dat de prins mogelijk lid zou zijn geweest van de SS.
Loudon vraagt in het telegram aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat ook in de krant is afgedrukt, hoe het lidmaatschap moet worden weersproken en om zoveel mogelijk materiaal te zenden "om ook eventuele verdere aanteigingen tegen te gaan".

Erger voorkomen
In het antwoord van minister van Buitenlandse Zaken Eelco van Kleffens, ook per codetelegram een dag later, staat: "Ik maak hieruit op dat U wellicht niet bekend is dat betrokkene inderdaad korten tijd lid is geweest van een S.S. hulpdienst, waaraan hij, wellicht om erger te voorkomen, toen niet kon ontkomen".

De minister gaat in het telegram akkoord met de ambassadeur om hiertegen niet officieel stelling te nemen. "Gezien waarheid acht ik ongeraden ingezonden stukken te laten schrijven', zo staat verder te lezen.




� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaap moet van ma hamster doodslaan wegens slecht rapport


Knaap moet van ma hamster doodslaan wegens slecht rapport



Gruwelmoeder Lynn Middlebrooks Geter.
Gruwelmoeder Lynn Middlebrooks Geter.



Een vrouw uit Georgia heeft haar zoon gedwongen om zijn troetelhamster dood te slaan omdat de knaap naar huis was gekomen met een slecht rapport. De twaalfjarige jongen moest woensdag het diertje afmaken met een hamer. Dat meldt The Atlanta Journal-Constitution.

Gisteren vertelde de jongen over de gruwelijke straf aan zijn leraar. Die lichtte de politie en de kinderbescherming in.

De moeder, de 38-jarige Lynn Middlebrooks Geter, werd vandaag gearresteerd. Ze wordt beschuldigd van dieren- en kindermishandeling.




� Reageer (0)
22-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindertandpasta houdt tandbederf niet tegen

"Kindertandpasta houdt tandbederf niet tegen"


http://img9.imageshack.us/img9/39/kindertandpasta.jpg



Kindertandpasta is meestal te zwak om tandbederf op afstand te houden. Daarom raden wetenschappers aan een tandpasta te kiezen met meer fluoride in.

Fluoride vermindert tandbederf
Uit Brits onderzoek aan de universiteit van Manchester is namelijk gebleken dat veel kindertandpasta's minder dan 1.000 deeltjes per miljoen deeltjes fluoride bevatten. Deze tandpasta's zijn even effectief als tandpasta's zonder fluoride, zo bleek uit de test. Fluoride alleen al vermindert het tandbederf met een kwart.

Fluorose
Kinderen jonger dan 12 jaar met fluoride laten poetsen zou dan weer leiden tot een milde vorm van fluorose of witte vlekken op het tandglazuur. Wie de tandpasta doorslikt, heeft ook een verhoogde kans op fluorose tot de leeftijd van zes jaar. Dat risico kan dan weer verminderd worden door kleinere hoeveelheden te gebruiken.

Goed doen
De auteurs geven toe dat het verwarrend is voor de ouders om te weten wat nu goed is. "Wat is het juiste evenwicht? Ouders weten het niet meer. Het helpt niet dat de verschillende producenten verschillende hoeveelheden fluoride gebruiken," aldus Anne-Marie Glenny.

Tandbederf voorkomen
Glenny wijst er wel op dat het risico op tandbederf groter is als je geen fluoride gebruikt, dan het risico op fluorose als je tandpasta met fluoride gebruikt. "Kinderen zouden heel veel tandpasta moeten doorslikken vooraleer ze bruine schimmelvlekken op de tanden ontwikkelen in plaats van de kleine, witte vlekjes." Dus tandpasta met fluoride blijft te verkiezen boven tandpasta zonder.

Experimenten
Het onderzoek vond plaats in 79 verschillende experimenten op in het totaal 73.000 kinderen wereldwijd. De meeste kindertandpasta's bevatten ergens tussen 100 tot 1.400 deeltjes per miljoen fluoride.




� Reageer (0)
21-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restauranteigenaar filmde vrouwen in toilet

Restauranteigenaar filmde vrouwen in toilet


http://img130.imageshack.us/img130/8650/toiletn.jpg



Een 52-jarige eigenaar van een Italiaans restaurant in de Nederlandse stad Leiden wordt vervolgd omdat hij jarenlang video-opnamen had gemaakt van vrouwen op het damestoilet in zijn zaak. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag vandaag laten weten.
 

"Zeer veel vrouwen"
Volgens het OM heeft de restaurateur heimelijk opnames gemaakt tussen 1 juni 2005 en 18 oktober 2008 en zijn "zeer veel vrouwen" vastgelegd tijdens toiletbezoek. De man is in december 2008 al aangehouden.
 

Camera in plafondlamp
De verborgen camera in de plafondlamp werd uiteindelijk door een bezoekster ontdekt die naar de politie stapte. Deze nam de camera in beslag. Het apparaat kon uit drie standen filmen, maar er kwamen volgens het OM geen geslachtsdelen in beeld.
 

"Personeel controleren"
De politie ontdekte verder drie dozen met 96 videobanden. De restauranteigenaar verklaarde dat hij de camera had opgehangen om zijn personeel in de gaten te kunnen houden. Hij wordt vervolgd voor aanranding en het heimelijk maken van video-opnames. Wanneer zijn zaak dient, is nog niet bekend.




� Reageer (0)
20-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fouten op collega's afschuiven is besmettelijk

Fouten op collega's afschuiven is besmettelijk


http://img192.imageshack.us/img192/9687/foutenopcollegas.jpg



Anderen beschuldigen van jouw fouten is sociaal besmettelijk, dat blijkt uit een nieuwe studie. Als je het iemand anders ziet doen, kan dit namelijk je aansporen hetzelfde te doen om zo je zelfbeeld te beschermen.


Besmettelijk
De onderzoekers lieten 100 vrijwilligers een nieuwsbericht lezen over een blunder lezen, bij de ene groep nam de beschuldigde deze op zich, bij de andere schoof hij de verantwoordelijkheid van zich af. Vervolgens schreven de proefkonijnen over een persoonlijke fout en legden ze er de oorzaak van uit. De personen uit de tweede groep hadden twee keer meer kans iemand anders te beschuldigen dan degenen uit de eerste groep.


Zelfbeeld
Uit ander onderzoek blijkt dat mensen dit doen om hun zelfbeeld hoog te houden, het geeft namelijk een boost aan je zelfvertrouwen, het geeft mensen de kans minder defensief te zijn. Ook blijkt dat je vaker de persoon lager in rang de schuld zal geven, die op zijn beurt dan weer iemand met een lagere functie zal viseren. Volgens de onderzoekers is het belangrijk voor bedrijven om het beschuldigen van anderen tot een minimum te beperken.


Slechter presteren
Het resultaat van fouten op anderen af te schuiven kan negatief voor alle betrokkenen zijn, zeker op de werkvloer, dat blijkt uit onderzoek. Onafhankelijk van de blunder, dit kan gaan van een fout maken op het werk tot het laten aanbranden van het eten, met de vinger naar anderen wijzen komt overal voor. In organisaties echter waar dit vaak gebeurt, zullen de mensen minder creatief zijn en slechter presteren, zo blijkt. 


Niet bijleren
Ook is dit niet goed voor de schuldige. Iemand die altijd de oorzaak van zijn fouten bij iemand of iets anders legt zal niets leren uit zijn blunders. Zo kun je dus ook niet efficiënter worden. Verder blijkt uit dat optimistische mensen minder vaak anderen beschuldigen dan pessimisten, narcisten zullen ook sneller de verantwoordelijkheid van zich afschuiven.




� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 8u25: het stressmoment van de dag

8u25: het stressmoment van de dag


http://img29.imageshack.us/img29/2599/hetstressmomente.jpg



Geen moeder zal ontkennen dat de ochtendpiek stress meebrengt. Zijn de kinderen uit bed en netjes gewassen, is het ontbijt achter de kiezen en de boekentassen gepakt? Onderzoek toont aan dat 8u25 officieel tot meest stresserende moment voor de moderne mama mag worden uitgeroepen.


File
Een rondvraag onder 2.000 Britse mama's bewijst dat rond 8u25 de stress op zijn hoogtepunt ligt. Dit is het moment waarbij mama's de file trotseren om zoon- of dochterlief tijdig op school te droppen. Nog voor ze hun werkplek bereiken en de rit naar het werk afleggen, loopt de stress op bij 40 procent van de moeders.


Concentratie
Dat is niet zonder gevolgen: niet alleen is het humeur van ma eraan, ook de concentratie op de weg verzwakt. In combinatie met een nat wegdek op regenachtige dagen, kunnen ongevallen toenemen.


Afsnauwen
De rush naar de school lijkt zelfs de rustigste mama te betoveren. 42 procent van alle mama's geeft toe 's ochtends de kinderen af te snauwen op weg naar school, zelfs al gedragen ze zich flink.


Timemanagement
De ochtenroutine is voor velen een slecht begin van de dag. Zo bewijst de rondvraag ook dat heel wat ouders moeite ondervinden met de gezinstijd optimaal te organiseren. Vooral ' s ochtends ondervinden ze problemen.




� Reageer (0)
18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de huwelijkslijst, nu ook de scheidingslijst

Na de huwelijkslijst, nu ook de scheidingslijst


http://img121.imageshack.us/img121/1129/scheidingslijst.jpg



De Britse winkelketen Debenhams lanceert als eerste een geschenkenlijst bij echtscheidingen voor koppels die hun relatiebreuk willen vieren.


Deze nieuwe service kwam er nadat de winkel een stijging merkte in de verkoop van kaartjes met de boodschap 'Gefeliciteerd met je scheiding' en echtscheidingsfeestjes. Deze zijn vooral populair door celebs als Jordan en Heather Mills. Het lijkt alsof dit initiatief het equivalent kan worden van de traditionele huwelijkslijst. Het gebeurt steeds vaker dat mensen pas trouwen nadat ze zijn gaan samenwonen, waardoor de meeste koppels alles al in huis hebben, daardoor is de huwelijkslijst overbodig geworden.


Bij een echtscheidings, verlaat de ene partner meestal het gemeenschappelijke huis. Dat betekent dat hij of zij niet alleen een nieuw huis moet zoeken, maar ook nieuw kookgerief, lakens en elektrische apparaten. De winkel verwacht dat gescheiden partners vooral grote plasma-tv's, computerspelletjes en kreukvrije t-shirts nodig zullen hebben om hen te helpen sneller over hun breuk te komen en zich aan te passen aan hun vrijgezellenstatus.


Aangezien de dag na Kerstmis de meeste Britse koppels hun scheiding aanvragen, verwacht de winkel dat veel mensen deze week een lijst zullen plaatsen. Aankoopverantwoordelijke Peter Moore: "Een scheiding kan een erg dure periode zijn, deze lijst helpt familie en vrienden de gescheiden persoon te steunen bij deze nieuwe start in zijn of haar leven."




� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal zieke Dennis Hopper wil scheiden

Terminaal zieke Dennis Hopper wil scheiden


http://img191.imageshack.us/img191/276/dennishopper.jpg



Dennis Hopper gaat scheiden. De terminaal zieke acteur heeft na bijna veertien jaar huwelijk de echtscheiding aangevraagd.

De 73-jarige 'Easy Rider'-acteur die momenteel aan kanker lijdt, vroeg de scheiding aan in de rechtbank van Los Angeles. Hij was bijna veertien jaar getrouwd met Victoria. Het is niet duidelijk waarom hij de scheiding aanvraagt.

Het koppel heeft een dochter van 6 jaar oud, Galen. Hopper wil co-ouderschap en biedt aan om alimentatie aan zijn ex te betalen.




� Reageer (0)
17-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen Jackson krijgen 60.000 dollar 'zakgeld' per maand


Kinderen Jackson krijgen 60.000 dollar 'zakgeld' per maand


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Kinderen-Jackson-1.jpg?t=1263640613



De kinderen van Michael Jackson krijgen 'opslag'. De maandelijkse toelage van de drie kinderen wordt van 41.000 dollar opgetrokken naar 60.000 dollar, zo weet entertainmentwebsite TMZ.com.


Sinds de dood van hun vader op 25 juni wonen Prince Michael (12), Paris (11) en Blankett (7) bij hun grootmoeder Katherine. De rechtbank die haar de voogdij toekende, stelde de bijdrage voor hulp in het huishouden, kleding en alle andere zaken die moeten helpen bij de opvoeding van de kinderen toen op 41.000 dollar. Maar volgens verschillende bronnen zouden de maandelijkse kosten onderschat worden.



� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man geniet vooral van sauna en zonnebank


Man geniet vooral van sauna en zonnebank


De afbeelding “http://img102.imageshack.us/img102/8426/manam0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Twee op drie mannen geniet wel eens van een wellnessbehandeling, en dan vooral van sauna's, baden, massages en de zonnebank. Gemiddeld wordt er 75 euro aan uitgegeven. Ook vindt twee op drie vrouwen mannen die zich laten verzorgen 'stoer'.






� Reageer (0)
16-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen verkiezen knapperige groenten

Kinderen verkiezen knapperige groenten


http://img31.imageshack.us/img31/4767/knapperigegroenten.jpg



Als je je kinderen groenten wil leren eten, maak ze dan knapperig zonder bruine plekjes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ze dit het liefst eten.


De Nederlandse onderzoekster bestudeerde de criteria die kinderen hanteren voor groenten. Daaruit blijkt dat ze niet graag hebben wanneer hun eten bruine vlekjes vertoont. "Volwassenen beseffen dat dit niet noodzakelijk slecht hoeft te zijn, kinderen nog niet", aldus de wetenschapster. Daarnaast vinden jongeren het gevoel van groenten in de mond belangrijk, daarom vinden ze knapperig leuker dan glibberig. Volgens de vorser komt dit doordat hun tanden en kaakspieren zich nog ontwikkelen en minder goed het voedsel in hun mond kunnen controleren.




� Reageer (0)
15-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse kinderen gelukkigst, België scoort gemiddeld

Nederlandse kinderen gelukkigst, België scoort gemiddeld


http://img96.imageshack.us/img96/4281/nederlandsekinderen.jpg



Kinderen in Nederland hebben het beter getroffen dan hun leeftijdgenoten in andere industrielanden. Dat blijkt uit een onderzoek naar het welzijn bij kinderen. België scoort eerder gemiddeld: het bezet in de ranking de negende plaats, op 21 landen.

Zes criteria
De wetenschappers bepaalden het geluk van kinderen in 21 industrielanden aan de hand van zes criteria: de materiële situatie, de gezondheid, de kans op een goede opleiding, de relaties met de ouders, broers, zussen en leeftijdgenoten, de veiligheid en de subjectieve ervaring van geluk.

Ranglijst
Volgens dat onderzoek scoorden Nederlandse kinderen beter dan hun leeftijdgenoten uit de andere twintig landen. Zij worden op de voet gevolgd door de Zweedse (2e) en de Finse (3e) kinderen. Duitsland zelf staat achtste in de ranglijst, België negende. De Verenigde Staten sluiten de rij van 21 landen.

Veiligheid
De Belgische kinderen scoorden nog zeer behoorlijk op het vlak van veiligheid (4e) en opleiding (5e). Maar op het gebied van de relaties met familieleden (13e), de materiële situatie (15e), het subjectief geluk (15e) en gezondheid (16e) doet ons land het al heel wat minder goed.




� Reageer (0)
14-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffers Softenon vragen dringend hulp

Slachtoffers Softenon vragen dringend hulp





Verschillende slachtoffers van het medicament Softenon hebben aan de alarmbel getrokken in Brussel. Softenon-gebruikers lijden vaak aan tal van lichamelijke en geestelijke kwalen. Zo worden de slachtoffers geconfronteerd met het vooruitzicht op een kortere levensduur.
 
Dringend actie
Martine Olivier, woordvoerder van de vzw Belgische Slachtoffers van Thalidomide roept dan ook dringend op tot actie. "Vandaag, niet binnen 10 jaar, want dan zullen de meesten van ons gestorven zijn."
 
Politici
Verschillende politici zetten zich alvast in voor de problematiek.
Kamerlid Catherine Fonck (cdH) en senator Alain Destexhe (MR) hebben elk een resolutie ingediend. In een persbericht deelde Fonck mee te willen komen tot de erkenning van de slachtoffers en de oprichting van een compensatiefonds. Senator Destexhe liet  weten dat hij wenst dat de Belgische Staat haar verantwoordelijkheid erkent.
 
Vooruitgang
Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx ontving eind vorig jaar nog een delegatie van de slachtoffervereniging. Toen zei ze vastberaden vooruitgang te willen boeken rond deze problematiek. Dinsdag herhaalde ze dit nogmaals tijdens de bevoegde Kamercommissie.

Zwangere vrouwen
Thalidomide, dat tussen 1959 en 1963 op de Belgische markt kwam onder de naam Softenon, werd voorgeschreven aan zwangere vrouwen tegen ochtendmisselijkheid. Het product was verantwoordelijk voor talrijke misvormde baby's.




� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks koppel 90 jaar getrouwd

Turks koppel 90 jaar getrouwd





Het recept voor een goed huwelijk? Daarvoor moet u in Turkije zijn.
Abdullah (112) en Elif (110) Adigüzel uit het dorpje Arguvan in het midden van Turkije zijn er immers 90 jaar getrouwd. Dat meldt het Turkse dagblad Radikal vandaag.

113 achterkleinkinderen
Het stel leerde elkaar kennen in de Ottomaanse tijd - de periode voor de stichting van de Turkse republiek in de jaren twintig - en trouwden naar eigen zeggen uit liefde. Ze kregen tien kinderen en het aantal klein- en achterkleinkinderen is inmiddels opgelopen tot 113. Het stel, dat tijdens het interview met de krant elkaars hand niet losliet, gelooft dat het geheim van hun lange relatie is dat ze elkaar altijd hebben liefgehad en vertrouwd.

Hun hoge leeftijd hebben ze volgens Elif te danken aan het gezonde eten in het dorp. Ze wonen er met hun jongste telg, een zoon van tegen de zeventig.

En voor wie het zich moest afvragen: 90 jaar huwelijk wordt ook wel eens een granieten huwelijk genoemd.




� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphrodite



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!