Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal zieke Dennis Hopper wil scheiden

Terminaal zieke Dennis Hopper wil scheiden


http://img191.imageshack.us/img191/276/dennishopper.jpgDennis Hopper gaat scheiden. De terminaal zieke acteur heeft na bijna veertien jaar huwelijk de echtscheiding aangevraagd.

De 73-jarige 'Easy Rider'-acteur die momenteel aan kanker lijdt, vroeg de scheiding aan in de rechtbank van Los Angeles. Hij was bijna veertien jaar getrouwd met Victoria. Het is niet duidelijk waarom hij de scheiding aanvraagt.

Het koppel heeft een dochter van 6 jaar oud, Galen. Hopper wil co-ouderschap en biedt aan om alimentatie aan zijn ex te betalen.
� Reageer (0)
17-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen Jackson krijgen 60.000 dollar 'zakgeld' per maand


Kinderen Jackson krijgen 60.000 dollar 'zakgeld' per maand


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Kinderen-Jackson-1.jpg?t=1263640613De kinderen van Michael Jackson krijgen 'opslag'. De maandelijkse toelage van de drie kinderen wordt van 41.000 dollar opgetrokken naar 60.000 dollar, zo weet entertainmentwebsite TMZ.com.


Sinds de dood van hun vader op 25 juni wonen Prince Michael (12), Paris (11) en Blankett (7) bij hun grootmoeder Katherine. De rechtbank die haar de voogdij toekende, stelde de bijdrage voor hulp in het huishouden, kleding en alle andere zaken die moeten helpen bij de opvoeding van de kinderen toen op 41.000 dollar. Maar volgens verschillende bronnen zouden de maandelijkse kosten onderschat worden.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man geniet vooral van sauna en zonnebank


Man geniet vooral van sauna en zonnebank


De afbeelding “http://img102.imageshack.us/img102/8426/manam0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Twee op drie mannen geniet wel eens van een wellnessbehandeling, en dan vooral van sauna's, baden, massages en de zonnebank. Gemiddeld wordt er 75 euro aan uitgegeven. Ook vindt twee op drie vrouwen mannen die zich laten verzorgen 'stoer'.


� Reageer (0)
16-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen verkiezen knapperige groenten

Kinderen verkiezen knapperige groenten


http://img31.imageshack.us/img31/4767/knapperigegroenten.jpgAls je je kinderen groenten wil leren eten, maak ze dan knapperig zonder bruine plekjes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ze dit het liefst eten.


De Nederlandse onderzoekster bestudeerde de criteria die kinderen hanteren voor groenten. Daaruit blijkt dat ze niet graag hebben wanneer hun eten bruine vlekjes vertoont. "Volwassenen beseffen dat dit niet noodzakelijk slecht hoeft te zijn, kinderen nog niet", aldus de wetenschapster. Daarnaast vinden jongeren het gevoel van groenten in de mond belangrijk, daarom vinden ze knapperig leuker dan glibberig. Volgens de vorser komt dit doordat hun tanden en kaakspieren zich nog ontwikkelen en minder goed het voedsel in hun mond kunnen controleren.
� Reageer (0)
15-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse kinderen gelukkigst, België scoort gemiddeld

Nederlandse kinderen gelukkigst, België scoort gemiddeld


http://img96.imageshack.us/img96/4281/nederlandsekinderen.jpgKinderen in Nederland hebben het beter getroffen dan hun leeftijdgenoten in andere industrielanden. Dat blijkt uit een onderzoek naar het welzijn bij kinderen. België scoort eerder gemiddeld: het bezet in de ranking de negende plaats, op 21 landen.

Zes criteria
De wetenschappers bepaalden het geluk van kinderen in 21 industrielanden aan de hand van zes criteria: de materiële situatie, de gezondheid, de kans op een goede opleiding, de relaties met de ouders, broers, zussen en leeftijdgenoten, de veiligheid en de subjectieve ervaring van geluk.

Ranglijst
Volgens dat onderzoek scoorden Nederlandse kinderen beter dan hun leeftijdgenoten uit de andere twintig landen. Zij worden op de voet gevolgd door de Zweedse (2e) en de Finse (3e) kinderen. Duitsland zelf staat achtste in de ranglijst, België negende. De Verenigde Staten sluiten de rij van 21 landen.

Veiligheid
De Belgische kinderen scoorden nog zeer behoorlijk op het vlak van veiligheid (4e) en opleiding (5e). Maar op het gebied van de relaties met familieleden (13e), de materiële situatie (15e), het subjectief geluk (15e) en gezondheid (16e) doet ons land het al heel wat minder goed.
� Reageer (0)
14-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffers Softenon vragen dringend hulp

Slachtoffers Softenon vragen dringend hulp

Verschillende slachtoffers van het medicament Softenon hebben aan de alarmbel getrokken in Brussel. Softenon-gebruikers lijden vaak aan tal van lichamelijke en geestelijke kwalen. Zo worden de slachtoffers geconfronteerd met het vooruitzicht op een kortere levensduur.
 
Dringend actie
Martine Olivier, woordvoerder van de vzw Belgische Slachtoffers van Thalidomide roept dan ook dringend op tot actie. "Vandaag, niet binnen 10 jaar, want dan zullen de meesten van ons gestorven zijn."
 
Politici
Verschillende politici zetten zich alvast in voor de problematiek.
Kamerlid Catherine Fonck (cdH) en senator Alain Destexhe (MR) hebben elk een resolutie ingediend. In een persbericht deelde Fonck mee te willen komen tot de erkenning van de slachtoffers en de oprichting van een compensatiefonds. Senator Destexhe liet  weten dat hij wenst dat de Belgische Staat haar verantwoordelijkheid erkent.
 
Vooruitgang
Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx ontving eind vorig jaar nog een delegatie van de slachtoffervereniging. Toen zei ze vastberaden vooruitgang te willen boeken rond deze problematiek. Dinsdag herhaalde ze dit nogmaals tijdens de bevoegde Kamercommissie.

Zwangere vrouwen
Thalidomide, dat tussen 1959 en 1963 op de Belgische markt kwam onder de naam Softenon, werd voorgeschreven aan zwangere vrouwen tegen ochtendmisselijkheid. Het product was verantwoordelijk voor talrijke misvormde baby's.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks koppel 90 jaar getrouwd

Turks koppel 90 jaar getrouwd

Het recept voor een goed huwelijk? Daarvoor moet u in Turkije zijn.
Abdullah (112) en Elif (110) Adigüzel uit het dorpje Arguvan in het midden van Turkije zijn er immers 90 jaar getrouwd. Dat meldt het Turkse dagblad Radikal vandaag.

113 achterkleinkinderen
Het stel leerde elkaar kennen in de Ottomaanse tijd - de periode voor de stichting van de Turkse republiek in de jaren twintig - en trouwden naar eigen zeggen uit liefde. Ze kregen tien kinderen en het aantal klein- en achterkleinkinderen is inmiddels opgelopen tot 113. Het stel, dat tijdens het interview met de krant elkaars hand niet losliet, gelooft dat het geheim van hun lange relatie is dat ze elkaar altijd hebben liefgehad en vertrouwd.

Hun hoge leeftijd hebben ze volgens Elif te danken aan het gezonde eten in het dorp. Ze wonen er met hun jongste telg, een zoon van tegen de zeventig.

En voor wie het zich moest afvragen: 90 jaar huwelijk wordt ook wel eens een granieten huwelijk genoemd.
� Reageer (0)
13-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama-musical gaat in première


Obama-musical gaat in première


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Obama-musical.jpg?t=1263375819In zijn eigen land mag de ster van de Amerikaanse president Barack Obama tanende zijn - sinds zijn verkiezing scoorde hij nooit lager in de pop polls -, elders in de wereld is de 'Obamania' nog niet ten einde. Met 'Hope! The Obama Musical Story' gaat de musicalversie van Obama's leven dit weekend in première in het Duitse Frankfurt.

Bad guys
De theaterversie focust op de opmars van Obama met als orgelpunt zijn presidentsverkiezing. En daarbij worden alle registers van het genre opengetrokken. De president, vertolkt door acteur Jimmie Wilson, zingt een duet met een actrice die Michelle Obama speelt, en wordt regelmatig uit de rats geholpen door zijn partijgenote Hillary Clinton. Maar ook de 'bad guys' spelen een belangrijke rol: gevreesde opponenten als de Republikeinse presidentskandidaat John McCain en zijn running mate Sarah Palin proberen de musical-Obama het leven zuur te maken.

De makers van het stuk willen met 'Hope! The Obama Musical Story' toeren in Duitsland en de Verenigde Staten. Momenteel zijn er nog geen plannen voor een musical over Obama's Europese tegenhanger Herman Van Rompuy.
� Reageer (0)
12-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedersterfte neemt toe in Nederland

Moedersterfte neemt toe in Nederland


http://img695.imageshack.us/img695/7636/zwanger.jpg


De moedersterfte in Nederland is toegenomen. In de periode 1993 tot 2005 stierven gemiddeld 12,1 moeders per 100.000 levend geboren kinderen, een significante toename ten opzichte van een sterftecijfer van 9,7 in de periode 1983 tot 1992. Per jaar komt dat neer op 24 vrouwen, meldt het VU medisch centrum uit Amsterdam.

Joke Schutte, gynaecoloog bij de Isala klinieken in Zwolle, die op 29 januari promoveert bij VU medisch centrum, voerde het onderzoek uit.
De toename in moedersterfte in de onderzochte periode komt vooral doordat er meer vrouwen na de geboorte van hun kind overlijden aan een ziekte die zij al hadden voordat ze zwanger werden. Dit zijn met name hart-en vaatziekten. Tegenwoordig worden meer vrouwen met een ernstige ziekte wel zwanger, terwijl zij in het verleden vaker een negatief zwangerschapsadvies zouden krijgen.
 
Zwangerschapsvergiftiging
Sterfte tijdens of na de zwangerschap in Nederland komt vooral door zwangerschapsvergiftiging. Vanaf 2003 daalt dit aantal echter. Zwangerschapsvergiftiging wordt tegenwoordig eerder ontdekt en de vrouwen worden beter behandeld.
 
Risicogroepen
Risicogroepen voor moedersterfte zijn oudere vrouwen, allochtone vrouwen en vrouwen die al meerdere kinderen gebaard hebben. Van de allochtone vrouwen hebben vrouwen uit sub-Sahara Afrika, Azië, de Nederlands Antillen en Suriname een verhoogd risico. Dit wordt mogelijk veroorzaakt door de (on)bekendheid met het Nederlandse zorgsysteem, de kennis van de taal en de omvang van sociale netwerken.
 
"Ruimte voor verbetering"
"Moedersterfte in Nederland komt op zich weinig voor. Maar dit onderzoek laat zien dat er wel degelijk ruimte is voor verbetering", aldus Joke Schutte.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Flitsscheiding' veroorzaakt niet meer scheidingen

'Flitsscheiding' veroorzaakt niet meer scheidingen


http://img697.imageshack.us/img697/9712/flitsscheiding.jpgTussen 2001 en 2009 zijn in Nederland 30.000 stellen uit elkaar gegaan met een flitsscheiding. Die vorm van relatiebeëindiging was het populairst in de jaren 2003 tot en met 2005, toen jaarlijks vijfduizend paren kozen voor een flitsscheiding.

De regeling zorgde niet voor méér scheidingen: het daling van aantal echtscheidingen is in de periode 2001-2009 wordt vrijwel volledig gecompenseerd door de toename van het aantal flitsscheidingen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Alternatief
De flitsscheiding werd ingevoerd in 2001. Echtparen moesten hun huwelijk eerst omzetten in geregistreerd partnerschap. Hadden stellen genoeg van elkaar, dan konden ze vervolgens met een flitsscheiding uit elkaar gaan, als alternatief voor een reguliere scheiding.

Niet meer of minder
In 2008 maakten ruim 2.500 thuiswonende kinderen een flitsscheiding mee. Wel hadden flitsscheiders veel minder vaak thuiswonende kinderen dan echtscheiders; 53 tegen 72 procent.

Niet erkend
Vorig jaar is de flitsscheiding afgeschaft omdat die buiten Nederland niet wordt erkend. Ook ontbraken heldere afspraken over de zorg voor de kinderen.

� Reageer (0)
10-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 2 miljoen mensen gingen naar Vlaamse film kijken

Bijna 2 miljoen mensen gingen naar Vlaamse film kijken


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/dossier-k.jpg?t=1262949897Ruim 1,9 miljoen bioscoopbezoekers zijn vorig jaar naar een Vlaamse film gaan kijken. Daarmee hield de Vlaamse film verrassend stand tegenover 2008, toen alle records werden gebroken dankzij 'Loft'. De onbetwiste nummer één van 2009 is 'De helaasheid der dingen', met meer dan 425.000 bezoekers, gevolgd door 'Dossier K.' (ruim 220.000) en 'Het geheim van Mega Mindy' (184.000).
 

"De cijfers van 2009 hadden zelfs de kaap van 2 miljoen kunnen overschrijden, als we in de kerstperiode geen barre weersomstandigheden hadden gekend", stelt het Vlaams Audiovisueel Fonds.
� Reageer (0)
09-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepensioneerde kent stress door extra tijd


Gepensioneerde kent stress door extra tijdhttp://img694.imageshack.us/img694/319/oppensioen2.jpgOp pensioen gaan klinkt voor velen uiterst aanlokkelijk, maar in de realiteit is dit een zware tijd. Vaak kampen ouderen met stress omdat ze niet weten wat te doen met hun extra tijd. Eén en ander blijkt uit een Nederlandse gezondheidsstudie.

Hoogopgeleide
Met de pensionering komt er plots een zee van tijd. En die tijd moet liefst zinvol worden ingevuld. Gevolg: stress. Al zijn er verschillen tussen de hoog- en laagopgeleiden. Wie een fysieke baan achter de rug heeft, ervaart het pensioen eerder als een verlossing en beloning. Vooral de hoogopgeleiden kampen met problemen na pensionering.

Voorlichting
Volgens de onderzoekers kan een betere voorlichting en voorbereiding helpen. Dat kan door oudere werknemers al een stapje terug te laten zetten. Breekt het pensioen aan, verloopt de overgang vlotter. Al wringt daar net het schoentje: dergelijke regeling kan enkel als de waardering van andere collega's wordt behouden.

Generatiekloof
Uit gegevens blijkt dat de laatste jaren binnen een bedrijf niet de leukste zijn voor de oudere werknemer. Enerzijds zijn er al heel wat oudere collega's weggevallen en anderzijds is er een generatiekloof met de jongere collega's.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft jongeren is 's morgens moe

Helft jongeren is 's morgens moe


http://img262.imageshack.us/img262/6919/moetw6.jpg


Bijna de helft van de jongeren (46,5 procent) zegt dat ze moe zijn 's morgens.Ongeveer 15 procent voelt zich minstens een keer per week gedeprimeerd of slap. Meer dan een kwart van de jongeren (27,7 procent) klaagde over zenuwachtigheid en een kwart zei dat ze minstens een keer per week moeite heeft om in slaap te raken. Een grote meerderheid van de jongeren voelt zich desondanks gelukkig (81 procent) en gezond (94 procent).


Bijna de helft van de 15- tot 17-jarigen en een grote meerderheid van de 18- tot 20-jarigen gebruikt regelmatig tabak, alcohol of cannabis. Een beetje minder dan een kwart in de leeftijdsgroep van 13 tot 18 jaar rookt. Iets meer dan een kwart van de jongeren tussen 12 en 20 jaar experimenteerde al met cannabis. In geen enkel ander land of regio waar hetzelfde onderzoek werd uitgevoerd, zou dat aantal zo hoog als in de Franstalige gemeenschap.


Tenslotte is er het fenomeen van 'binge drinking', waarbij meer dan tien glazen alcoholische gedronken worden om dronken te raken, dat meer voorkomt dan vroeger. Een op drie jongeren zegt dat ze dat in de afgelopen 30 dagen twee of meer keer gedaan heeft.
� Reageer (0)
08-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 75ste verjaardag van Elvis Presley gevierd


Vandaag 75ste verjaardag van Elvis Presley gevierdhttp://img39.imageshack.us/img39/3121/elvispresleyny.jpgElvis Presley zou vandaag 75 jaar zijn geworden. De man die op 8 januari 1935 werd geboren in het tweekamerhuisje dat zijn vader had gebouwd, wordt geëerd met verjaardagsfeesten in zijn woonplaats Memphis, de Amerikaanse hoofdstad Washington en over de hele wereld.

Hij was de eerste zanger die een onverwoestbare schare gillende fans kon genereren. Hij werd tijdens zijn leven vaak gezien als de pionier van de rock-'n-rollmuziek, een eretitel die Elvis zelf betwistte.

Zijn ex-vrouw Priscilla en dochter Lisa Marie komen naar zijn landgoed Graceland in Memphis om een verjaardagstaart aan te snijden. Duizenden fans worden later die dag verwacht op een verjaardagsfeest in het centrum van de stad. Een prestigieus hotel serveert er chocoladetaart met banaan en pindakaas, wat Elvis' favoriete broodbeleg was.
� Reageer (0)
07-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gsm wel goed voor hersenen

Gsm wel goed voor hersenen


http://img707.imageshack.us/img707/1659/gsm.jpg
Bellen met een gsm kan je geheugen verbeteren en je brein beschermen tegen Alzheimer. Dat blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek.Geen schade
Dit verrassend onderzoek spreekt dus sommige vorige studies tegen die aantoonden dat gsm's Alzheimer en tumoren in de hersenen kunnen veroorzaken. Volgens de Amerikaanse professor Gary Arendash kan het lange termijn gebruik ervan de functies van de hersenen verbeteren in plaats van schade aan te richten. Hij beweert dit na een studie op 96 muizen. Sommigen van hen werden genetisch gemanipuleerd om Alzheimer te ontwikkelen bij het verouderen. De normale en de zieke muizen werden dagelijks twee uur blootgesteld aan het elektromagnetische veld dat opgewekt wordt door gsm's, dit gedurende zeven tot negen maanden. 

Alzheimer
Als deze blootstelling begon wanneer de muizen adolescenten waren, dus voordat de tekenen van Alzheimer duidelijk werden, beschermde dit hun denkvermogen. De Alzheimermuizen presteerden dan evengoed op geheugen- en denktests als de andere dieren. Als oudere muizen die al symptomen van de ziekte vertoonden werden blootgesteld aan deze stralingen, verdwenen hun symptomen.

Pas na jaren
Maandenlange blootstelling gaf een boost aan het geheugen van de gezonde muizen. Omdat dit bij de muizen maanden duurde, vermoedden de onderzoekers dat dit bij mensen pas na jaren van gebruik merkbaar zal zijn. Mensenschedels zijn namelijk veel dikker dan die van muizen, dit kan voorkomen dat de stralingen in de hersenen terecht komen. Professor Arendash: "Omdat we stralingen identiek aan die van gsm's gebruikten, geloven dat deze resultaten ook relevant zijn voor mensen."

Alzheimerspecialiste Rebecca Wood zegt dat er meer onderzoek nodig is om te kijken of dit ook geldt voor mensen. "We raden niemand aan 24 uur per dag te bellen met zijn gsm, we kennen de lange termijn effecten namelijk nog niet."
� Reageer (0)
06-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren die diëten, vallen niet af

Jongeren die diëten, vallen niet af


http://img705.imageshack.us/img705/7778/jongerendiedieten.jpgWie als jongere een dieet volgt, valt daarbij niet af op lange termijn. In verhouding wegen deze jongeren nog steeds meer dan leeftijdsgenoten die niet probeerden af te vallen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse voedingsdeskundige bij jongeren tussen 12 en 18 jaar gedurende vier jaar. Dat schrijft De Telegraaf. Het goede nieuws is dat ze ook niet zijn bijgekomen.

Eetbuien versus diëten
De reden hiervoor zijn de eetbuien tussen de periodes van diëten. Die eetbuien kunnen zolang aanhouden, dat al het verloren gewicht er weer bijkomt. Het dieet heeft het lichaam ondertussen in 'spaarstand' gebracht, waardoor het lichaam zuiniger omspringt met opgenomen calorieën. Daardoor komt de jongere niet alleen sneller aan, maar verliest hij/zij de kilo's ook moeilijker.

Ontevreden ouders
Ondertussen was tien tot 20 procent van de ouders ontevreden over het lichaamsgewicht van hun kind. Hoe kritischer de ouders, hoe ongelukkiger de jongere is met zijn of haar lichaam.

"Zorgelijk, want een gebrek aan zelfrespect kan leiden tot eetstoornissen", aldus Snoeck. Kleuters die een snack mogen nemen, kiezen wel voor iets gezonder als hun moeder in de buurt is.
� Reageer (0)
05-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roemeense gooit 40.000 euro bij huisvuil

Roemeense gooit 40.000 euro bij huisvuil


http://img706.imageshack.us/img706/1994/weggegooidgeld.jpgEen vrouw uit Roemenië heeft per ongeluk 40.000 euro bij het vuil gegooid. Haar man verstopte het geld in een laars zonder het aan zijn vrouw te vertellen.

De vrouw uit Alba Iulia besloot vlak voor kerst grote schoonmaak te houden en gooide de laars weg.

De gealarmeerde politie spoorde daarna een 54-jarige vrouw op die de laars met het geld in een vuilcontainer had gevonden. Van het bedrag was nog 11.000 euro over.

De vrouw had van het geld een boerderij ter waarde van 22.000 euro gekocht. Wat ze met de overige 7000 euro heeft gedaan, is niet bekend.
� Reageer (0)
04-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Datingsite voor mooie mensen schrapt verdikte leden

Datingsite voor mooie mensen schrapt verdikte leden


http://img23.imageshack.us/img23/1782/datingsite1.jpgDe dating- en sociale netwerksite BeautifulPeople.com, waar enkel mooie mensen lid van mogen worden, schrapte 5000 leden nadat ze kloegen dat ze verdikt waren door de feestdagen.

Te dik
De website Beautifulpeople is wereldwijd actief, deze gaat er op prat het grootste netwerk van mooie mensen over de hele wereld te zijn. Je mag je er enkel bij aansluiten als de leden je een hoge score op aantrekkelijkheid geven. De website zegde na de feestdagen het lidmaatschap op van mensen die foto's online zetten en klaagden dat ze enkele kilo's bijkwamen door de overdadige feestmaaltijden. De meeste mensen die niet langer lid mogen zijn komen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada.


Hoge standaard
Deze  maatregel kwam er op het initiatief van de leden zelf, die wilden dat de hoge standaard van aantrekkelijkheid, wat natuurlijk erg subjectief is, gegarandeerd bleef. "Elk lid dat we verliezen, vinden we natuurlijk erg, maar het feit is dat onze leden een hoge standaard van schoonheid eisen en dat moet ook zo blijven", aldus de oprichter van de site Robert Hintze. "Als we dikkerds toelaten, bedreigt dat het concept waarop BeautifulPeople.com gebaseerd is."
� Reageer (0)
03-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames, je kan je man wél veranderen!

Dames, je kan je man wél veranderen!

Al tijden wordt gezegd dat je mensen niet kan veranderen. Maar dat blijkt niet helemaal waar. Volgens de Michelangelo-theorie kan dat namelijk wel, als aan de juiste voorwaarden is voldaan. Uit psychologisch onderzoek is immers gebleken dat intieme koppels, die elkaar steunen, bevestigen en stimuleren, min of meer gaan voldoen aan het ideaal dat de ander voor ogen heeft.

Gelukkige partners
" Op lange termijn wordt men precies diegene waar de partner van droomt", legt psycholoog Eli Finkel van Northwestern University uit. Net zoals Michelangelo uit een blok marmer 'David' creëerde, wat psychologen ertoe inspireerde deze theorie 'het Michelangelo-fenomeen' te noemen. Als het 'beeldhouwwerk' goed verloopt, wordt de relatie er zelfs beter van en zijn beide partners gelukkiger.

Kloof overbruggen
Net als beeldhouwers hoekjes afvijlen, onzuiverheden uitvlakken en vormen kappen, zo steunen partners elkaar in de dromen, aspiraties en vaardigheden die ze willen bereiken en ontwikkelen. Die steun is nodig om de kloof tussen de actuele zelf en de ideale zelf te overbruggen.

Jouw en zijn toekomst
Dat betekent dus, dames, dat je je man wél kan veranderen in een ideaalbeeld... ten minste als hij dat zelf ook wil. Het Michelango-fenomeen gaat immers niet alleen om het steunen van je partner of hoe je de ideale versie van je partner kan bereiken.

"Zelfs als je een ondersteunende, liefhebbende partner hebt, kan het mislopen. Dat gebeurt vooral als het beeld niet overeenkomt met het ideaalbeeld dat we voor onszelf voor ogen hebben. Dat is een alarmsignaal, dan moet je je afvragen: wil ik nog met die persoon getrouwd zijn over tien jaar?" Met andere woorden, je kan van je man geen huiselijk, kuiselijk type maken als hij dat niet in zijn eigen toekomst ziet.

Niet iedereen geschikt
Sommigen zijn ook betere 'beeldhouwers' dan anderen en slagen er beter in de ideale zelf van de ander tevoorschijn te laten komen. Omgekeerd: wie op een 'persoonlijke doorbraak' staat, is ook ontvankelijker voor iemand die dat ook in hem/haar ziet.

Relaties onder druk
En vergis je niet: leg je te veel de nadruk op iets dat je partner echt niet wil, dan is het niet ondenkbaar dat je relatie in de problemen raakt.

"Bij de keuze van een partner, letten we op vele factoren. Maar we houden geen rekening met het feit of wie je wil zijn in tien jaar overeenstemt met wie je partner wil dat je in tien jaar bent. Nochtans is het prachtig als onze partners ons helpen onze ideale zelf te worden", besluit Finkel.

� Reageer (0)
02-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hongerhormoon doet je overeten

Het hongerhormoon doet je overeten


http://img121.imageshack.us/img121/4941/hongerhormoon.jpgHoeveel je ook gegeten hebt, hoe volgepropt je je ook voelt, hoezeer er eigenlijk niets in je maag kan... toch kan je dat extra stukje cake soms niet weerstaan. Waarom? De schuldige is 'ghrelin' of het zogenaamde hongerhormoon en maakt dat sommige mensen suikerrijk en vet voedsel niet kunnen weerstaan.

Het hongerhormoon wordt geproduceerd door het lichaam wanneer het zich wat slapjes voelt, en moedigt het brein aan 'zin' te krijgen in voedsel met veel calorieën, hoeveel je ook al gegeten hebt. Het hongerhormoon doet sommige voeding aantrekkelijker lijken dan andere, en het versterkt zelfs de plezante effecten van cocaïne en alcohol.

Onderzoekers van de universiteit van Texas onderzochten de rol van het hormoon bij muizen die net een heel groot maal hadden gegeten. Als de beestjes volgegeten waren, mochten ze kiezen of ze naar een kamer wilden met snacks met veel calorieën of naar een kamer met gewone snacks. Muizen die het hongerhormoon hadden ingespoten gekregen, verkozen de eerste kamer.

"We hebben kunnen aantonen dat er situaties zijn waarin mensen gedreven zijn om 'belonend' voedsel te vinden en te eten, ook als ze eigenlijk geen honger hebben. De enige reden dat ze het toch eten, is omdat hun hersenen hen vertellen dat ze dat moeten doen", verklaarde co-auteur Jeffrey Zigman.

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!