Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


07-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gsm wel goed voor hersenen

Gsm wel goed voor hersenen


http://img707.imageshack.us/img707/1659/gsm.jpg
Bellen met een gsm kan je geheugen verbeteren en je brein beschermen tegen Alzheimer. Dat blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek.Geen schade
Dit verrassend onderzoek spreekt dus sommige vorige studies tegen die aantoonden dat gsm's Alzheimer en tumoren in de hersenen kunnen veroorzaken. Volgens de Amerikaanse professor Gary Arendash kan het lange termijn gebruik ervan de functies van de hersenen verbeteren in plaats van schade aan te richten. Hij beweert dit na een studie op 96 muizen. Sommigen van hen werden genetisch gemanipuleerd om Alzheimer te ontwikkelen bij het verouderen. De normale en de zieke muizen werden dagelijks twee uur blootgesteld aan het elektromagnetische veld dat opgewekt wordt door gsm's, dit gedurende zeven tot negen maanden. 

Alzheimer
Als deze blootstelling begon wanneer de muizen adolescenten waren, dus voordat de tekenen van Alzheimer duidelijk werden, beschermde dit hun denkvermogen. De Alzheimermuizen presteerden dan evengoed op geheugen- en denktests als de andere dieren. Als oudere muizen die al symptomen van de ziekte vertoonden werden blootgesteld aan deze stralingen, verdwenen hun symptomen.

Pas na jaren
Maandenlange blootstelling gaf een boost aan het geheugen van de gezonde muizen. Omdat dit bij de muizen maanden duurde, vermoedden de onderzoekers dat dit bij mensen pas na jaren van gebruik merkbaar zal zijn. Mensenschedels zijn namelijk veel dikker dan die van muizen, dit kan voorkomen dat de stralingen in de hersenen terecht komen. Professor Arendash: "Omdat we stralingen identiek aan die van gsm's gebruikten, geloven dat deze resultaten ook relevant zijn voor mensen."

Alzheimerspecialiste Rebecca Wood zegt dat er meer onderzoek nodig is om te kijken of dit ook geldt voor mensen. "We raden niemand aan 24 uur per dag te bellen met zijn gsm, we kennen de lange termijn effecten namelijk nog niet."
� Reageer (0)
06-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren die diëten, vallen niet af

Jongeren die diëten, vallen niet af


http://img705.imageshack.us/img705/7778/jongerendiedieten.jpgWie als jongere een dieet volgt, valt daarbij niet af op lange termijn. In verhouding wegen deze jongeren nog steeds meer dan leeftijdsgenoten die niet probeerden af te vallen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse voedingsdeskundige bij jongeren tussen 12 en 18 jaar gedurende vier jaar. Dat schrijft De Telegraaf. Het goede nieuws is dat ze ook niet zijn bijgekomen.

Eetbuien versus diëten
De reden hiervoor zijn de eetbuien tussen de periodes van diëten. Die eetbuien kunnen zolang aanhouden, dat al het verloren gewicht er weer bijkomt. Het dieet heeft het lichaam ondertussen in 'spaarstand' gebracht, waardoor het lichaam zuiniger omspringt met opgenomen calorieën. Daardoor komt de jongere niet alleen sneller aan, maar verliest hij/zij de kilo's ook moeilijker.

Ontevreden ouders
Ondertussen was tien tot 20 procent van de ouders ontevreden over het lichaamsgewicht van hun kind. Hoe kritischer de ouders, hoe ongelukkiger de jongere is met zijn of haar lichaam.

"Zorgelijk, want een gebrek aan zelfrespect kan leiden tot eetstoornissen", aldus Snoeck. Kleuters die een snack mogen nemen, kiezen wel voor iets gezonder als hun moeder in de buurt is.
� Reageer (0)
05-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roemeense gooit 40.000 euro bij huisvuil

Roemeense gooit 40.000 euro bij huisvuil


http://img706.imageshack.us/img706/1994/weggegooidgeld.jpgEen vrouw uit Roemenië heeft per ongeluk 40.000 euro bij het vuil gegooid. Haar man verstopte het geld in een laars zonder het aan zijn vrouw te vertellen.

De vrouw uit Alba Iulia besloot vlak voor kerst grote schoonmaak te houden en gooide de laars weg.

De gealarmeerde politie spoorde daarna een 54-jarige vrouw op die de laars met het geld in een vuilcontainer had gevonden. Van het bedrag was nog 11.000 euro over.

De vrouw had van het geld een boerderij ter waarde van 22.000 euro gekocht. Wat ze met de overige 7000 euro heeft gedaan, is niet bekend.
� Reageer (0)
04-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Datingsite voor mooie mensen schrapt verdikte leden

Datingsite voor mooie mensen schrapt verdikte leden


http://img23.imageshack.us/img23/1782/datingsite1.jpgDe dating- en sociale netwerksite BeautifulPeople.com, waar enkel mooie mensen lid van mogen worden, schrapte 5000 leden nadat ze kloegen dat ze verdikt waren door de feestdagen.

Te dik
De website Beautifulpeople is wereldwijd actief, deze gaat er op prat het grootste netwerk van mooie mensen over de hele wereld te zijn. Je mag je er enkel bij aansluiten als de leden je een hoge score op aantrekkelijkheid geven. De website zegde na de feestdagen het lidmaatschap op van mensen die foto's online zetten en klaagden dat ze enkele kilo's bijkwamen door de overdadige feestmaaltijden. De meeste mensen die niet langer lid mogen zijn komen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada.


Hoge standaard
Deze  maatregel kwam er op het initiatief van de leden zelf, die wilden dat de hoge standaard van aantrekkelijkheid, wat natuurlijk erg subjectief is, gegarandeerd bleef. "Elk lid dat we verliezen, vinden we natuurlijk erg, maar het feit is dat onze leden een hoge standaard van schoonheid eisen en dat moet ook zo blijven", aldus de oprichter van de site Robert Hintze. "Als we dikkerds toelaten, bedreigt dat het concept waarop BeautifulPeople.com gebaseerd is."
� Reageer (0)
03-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames, je kan je man wél veranderen!

Dames, je kan je man wél veranderen!

Al tijden wordt gezegd dat je mensen niet kan veranderen. Maar dat blijkt niet helemaal waar. Volgens de Michelangelo-theorie kan dat namelijk wel, als aan de juiste voorwaarden is voldaan. Uit psychologisch onderzoek is immers gebleken dat intieme koppels, die elkaar steunen, bevestigen en stimuleren, min of meer gaan voldoen aan het ideaal dat de ander voor ogen heeft.

Gelukkige partners
" Op lange termijn wordt men precies diegene waar de partner van droomt", legt psycholoog Eli Finkel van Northwestern University uit. Net zoals Michelangelo uit een blok marmer 'David' creëerde, wat psychologen ertoe inspireerde deze theorie 'het Michelangelo-fenomeen' te noemen. Als het 'beeldhouwwerk' goed verloopt, wordt de relatie er zelfs beter van en zijn beide partners gelukkiger.

Kloof overbruggen
Net als beeldhouwers hoekjes afvijlen, onzuiverheden uitvlakken en vormen kappen, zo steunen partners elkaar in de dromen, aspiraties en vaardigheden die ze willen bereiken en ontwikkelen. Die steun is nodig om de kloof tussen de actuele zelf en de ideale zelf te overbruggen.

Jouw en zijn toekomst
Dat betekent dus, dames, dat je je man wél kan veranderen in een ideaalbeeld... ten minste als hij dat zelf ook wil. Het Michelango-fenomeen gaat immers niet alleen om het steunen van je partner of hoe je de ideale versie van je partner kan bereiken.

"Zelfs als je een ondersteunende, liefhebbende partner hebt, kan het mislopen. Dat gebeurt vooral als het beeld niet overeenkomt met het ideaalbeeld dat we voor onszelf voor ogen hebben. Dat is een alarmsignaal, dan moet je je afvragen: wil ik nog met die persoon getrouwd zijn over tien jaar?" Met andere woorden, je kan van je man geen huiselijk, kuiselijk type maken als hij dat niet in zijn eigen toekomst ziet.

Niet iedereen geschikt
Sommigen zijn ook betere 'beeldhouwers' dan anderen en slagen er beter in de ideale zelf van de ander tevoorschijn te laten komen. Omgekeerd: wie op een 'persoonlijke doorbraak' staat, is ook ontvankelijker voor iemand die dat ook in hem/haar ziet.

Relaties onder druk
En vergis je niet: leg je te veel de nadruk op iets dat je partner echt niet wil, dan is het niet ondenkbaar dat je relatie in de problemen raakt.

"Bij de keuze van een partner, letten we op vele factoren. Maar we houden geen rekening met het feit of wie je wil zijn in tien jaar overeenstemt met wie je partner wil dat je in tien jaar bent. Nochtans is het prachtig als onze partners ons helpen onze ideale zelf te worden", besluit Finkel.

� Reageer (0)
02-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hongerhormoon doet je overeten

Het hongerhormoon doet je overeten


http://img121.imageshack.us/img121/4941/hongerhormoon.jpgHoeveel je ook gegeten hebt, hoe volgepropt je je ook voelt, hoezeer er eigenlijk niets in je maag kan... toch kan je dat extra stukje cake soms niet weerstaan. Waarom? De schuldige is 'ghrelin' of het zogenaamde hongerhormoon en maakt dat sommige mensen suikerrijk en vet voedsel niet kunnen weerstaan.

Het hongerhormoon wordt geproduceerd door het lichaam wanneer het zich wat slapjes voelt, en moedigt het brein aan 'zin' te krijgen in voedsel met veel calorieën, hoeveel je ook al gegeten hebt. Het hongerhormoon doet sommige voeding aantrekkelijker lijken dan andere, en het versterkt zelfs de plezante effecten van cocaïne en alcohol.

Onderzoekers van de universiteit van Texas onderzochten de rol van het hormoon bij muizen die net een heel groot maal hadden gegeten. Als de beestjes volgegeten waren, mochten ze kiezen of ze naar een kamer wilden met snacks met veel calorieën of naar een kamer met gewone snacks. Muizen die het hongerhormoon hadden ingespoten gekregen, verkozen de eerste kamer.

"We hebben kunnen aantonen dat er situaties zijn waarin mensen gedreven zijn om 'belonend' voedsel te vinden en te eten, ook als ze eigenlijk geen honger hebben. De enige reden dat ze het toch eten, is omdat hun hersenen hen vertellen dat ze dat moeten doen", verklaarde co-auteur Jeffrey Zigman.

� Reageer (0)
01-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer mannen willen hun borsten kwijt

Meer mannen willen hun borsten kwijt


http://img707.imageshack.us/img707/3875/mannenmetborsten.jpg


Overmatige borstontwikkeling lijkt bij mannen een groter probleem. Vooral heren tussen de 20 en 40 jaar willen af van hun A- tot B-cup. Daarvoor lopen ze steeds vaker langs bij de plastische chirurg. Binnen de top 5 van meest voorkomende ingrepen staan deze borstingrepen zowel op de eerste en derde plaats. Dit blijkt uit Nederlandse cijfers.

Slanke heren
Samen met de correctie van overhangende oogleden, neemt borstcorrectie toe. Volgens de Nederlandse plastische chirurg Werner Beekman heeft tachtig procent van de heren in meer of mindere mate last van borstvorming. Het gewicht speelt volgens de man een mindere rol, want ook slanke heren krijgen last van borstvorming.


Carrière
Meer mannen hebben sowieso de weg naar de plastische chirurg gevonden. Het aantal ingrepen voor mannen neemt explosief toe. Het bewustzijn rond het uiterlijk groeit, ook bij mannen. Ijdelheid speelt een rol, maar ook andere motieven als carrièremogelijkheden spelen mee. Dat is vooral het geval bij ooglidcorrectie. Doorhangende oogleden geven een vermoeide indruk. Een wakkere, montere indruk is belangrijk in tijden van economische crisis.

Top 5
Na borst- en ooglidcorrectie bestaat de top 5 van esthetische behandelingen uit liposculptuur waarbij vet van de heupen wordt weggezogen. De face-halslift en een anti-rimpelbehandeling vervolledigen het lijstje.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar
http://img200.imageshack.us/img200/1512/happynewyearz.jpg


Het oude jaar is gaan slapen.
Het nieuwe jaar is aan het ontwaken.
Wij wensen U veel liefde, gezondheid en geluk.
Dan kan ook dit jaar niet meer stuk.
En dat al U wensen uit mogen komen.
Waarvan U in het oude jaar alleen van heeft mogen dromen.
Dit wensen wij aan U allen.
Laat nu het vuurwerk en de kurken maar knallen.
Ik wens jullie allemaal
een Gelukkig Nieuwjaar
en bedankt voor jullie bezoekjes
het afgelopen jaar� Reageer (0)
31-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dans met mijDe afbeelding “http://img294.imageshack.us/img294/5280/monica1hn9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

dans met mij
onder de sterrenhemel
tot niets meer overblijft
en we voor altijd vergeten zijn
 
dans met mij
in oeroude wouden
waar natuur ons wijsheid schenkt
en levenskracht van bomen druipt
 
dans met mij
op zilverwitte stranden
waar we zoeken naar iets
om in te geloven.
 
dans met mij
laat ons zijn wie we zijn.
dans met mij
tot aan het einde der tijden� Reageer (0)
30-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spataders met stoom weggehaald

Spataders met stoom weggehaald

Artsen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam kunnen spataderen weghalen met stoom. Tot nu toe werden spataderen doorgaans met laserstralen verwijderd. Volgens het ziekenhuis is de ingreep met stoom minder pijnlijk. Het Erasmus MC zegt de stoombehandeling als enige ziekenhuis in Nederland aan te bieden.
 
Dichtschroeien
Het principe van de stoombehandeling is hetzelfde als bij de laserbehandeling.  De spataderen worden dichtgebrand zodat het bloed vervolgens een andere route kiest via aders die dieper in het been liggen.

Napijn
Patiënten die een laserbehandeling hadden ondergaan, klaagden nogal eens over napijn. Ook hadden ze volgens een woordvoerder van het ziekenhuis een 'barbecuesmaak' in de mond. Dat kwam omdat bij de laserbehandeling een beetje verkoold bloed in het lichaam achterbleef.
 
Inmiddels hebben ongeveer twintig patiënten de behandeling in het Rotterdamse ziekenhuis ondergaan.
� Reageer (0)
29-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders proberen baby te verkopen voor 30 dollar

Ouders proberen baby te verkopen voor 30 dollar


http://img190.imageshack.us/img190/6721/maghenduvalaenrobertell.jpg
Maghen Duvala en Robert Ellingson.


In Florida is een koppel gearresteerd omdat ze hun twee maanden oude baby probeerden te verkopen. De vraagprijs bedroeg dertig dollar of goed 20 euro. Dat meldt de Pensacola News Journal.

Biertje
De vader van het kindje, de 23-jarige Robert G. Ellingson, benaderde twee mensen op het parkeerterrein van een dierenwinkel in Pensacola. Hij stelde hen voor om samen een biertje te gaan drinken. Toen ze dat weigerden, bood hij de twee aan zijn kind te kopen.

"Die mensen dachten dat het om een grap ging", zegt politiewoordvoerder Glenn Austin. "Toen de moeder van de baby zei dat het menens was, vonden de 'kandidaat-kopers' het raadzaam om de politie te alarmeren".

Kindermishandeling
Ellingson en Maghen Duvala (23), de moeder van het kindje, werden prompt gearresteerd op beschuldiging van kindermishandeling. De baby werd opgevangen door de jeugdbescherming.

Tweede poging
Uit het onderzoek bleek al snel dat het koppel al een uur eerder hun kind had proberen te verpatsen. Ditmaal op de parking van een bankkantoor in dezelfde buurt.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Verstop de vaat

Je kent het wel: een beetje vaat is niet de moeite om onder de kraan te stoppen. Of ontbreekt de zin om de vaatmachine te laden? Met de In-Sink van Kitchenaid lijkt het aanrecht meteen een stuk netter. Wie het deksel optilt, ontdekt een spoelbak en minivaatwasser. Zo kan je er alle borden, tassen en bestek in een handomdraai kwijt.

Prijs
Het hebbedingetje is zonder twijfel één van de leukste designs van het afgelopen jaar. Creativiteit vraagt echter wel een prijs: gemiddeld betaal je voor de In-Sink 2.599 euro.
� Reageer (0)
28-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders beginnen al te dromen van Elfstedentocht

Nederlanders beginnen al te dromen van Elfstedentocht


http://img704.imageshack.us/img704/7567/elfstedentocht.jpg


Volgens weermodellen gaat het in Nederland vanaf volgende week hard vriezen. In Friesland spreken ze zelfs al van een vorstperiode die te vergelijken valt met die van de Elfstedenwinter van 1997. En dus beginnen onze noorderburen alvast te dromen van een Elfstedentocht.
Nederland kan zich na nieuwjaar gaan opmaken voor een extreem koude periode die minimaal 10 dagen gaat duren. De minimumtemperaturen kunnen gaan zakken tot min 15 graden. Overdag zal de temperatuur niet boven de -5 uitkomen.

Volgens de weermodellen van zowel Engelse als Amerikaanse weerinstituten blijft  het vanaf zaterdag vrijwel overal droog met veel kans op zon. Wel zal er af en toe een ijzige oostenwind waaien.

Goed nieuws voor de schaatsers, dit keer gaat de vorst waarschijnlijk niet gepaard met overvloedige sneeuwval, waardoor de ijslaag in hoog tempo kan aagroeien. Omdat het binnenwater overal al flink is afgekoeld, kan er mogelijk al na het weekend al geschaatst worden.

Naar verwachting zal het ijs rond 8 januari de vereiste 'elfstedendikte' van 15 centimeter hebben bereikt.

"De weercomputers van het ECMWF (het Europese weercentrum in het Engelse Reading) voorspellen een winter die dinsdag licht begint en het weekeinde oploopt van matige tot strenge vorst", juicht de Leeuwarder Courant. "Volgende week wordt zelfs zeer strenge vorst (-15 graden of lager) verwacht".
� Reageer (0)
27-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer dronken met synthetische alcohol

Nooit meer dronken met synthetische alcohol


http://img685.imageshack.us/img685/9816/dronken.jpgDrinken zonder zat te worden of verslaafd te raken: wie wil dat niet? Dat is mogelijk met synthetische alcohol, die alle voordelen biedt van alcohol zonder de nadelen. Dat meldt de Sunday Telegraph. Het slechte nieuws: het zal nog wel even duren voordat het echt beschikbaar is.
 

Drinken zonder dronken
De synthetische alcohol wordt momenteel ontwikkeld door onderzoekers van het Londense Imperial College, onder leiding van professor David Nutt, tot voor kort regeringsadviseur rond drugs. Hij belooft een wereld "waarin mensen kunnen drinken zonder dronken te worden".
 

Wel welbehagen, geen verslaving
De drank, die momenteel in Londen wordt gebrouwd, werkt net als echte alcohol in op de zenuwen in de hersenen, wat zorgt voor een gevoel van welbehagen. En hoeveel glazen je ook drinkt, zo verzekert professor Nutt, je blijft in een prettig aangeschoten stemming.


Maar in tegenstelling tot bier, wijn, whisky of andere alcoholhoudende dranken, dringt deze vorm van "alcohol" niet door in de delen van de hersens die verantwoordelijk zijn voor stemmingswisselingen en die kunnen leiden tot verslaving.


De nuchtere pil
Ook is het gemakkelijk uit de bloedstroom te verwijderen en kan het effect onmiddellijk worden "afgezet" met behulp van een pil, zodat de gebruiker op slag nuchter is en meteen achter het stuur of aan het werk kan.


Benzodiapines
Dat komt door het gebruik van benzodiazepines, waaronder diazepam dat ook in het kalmeermiddel Valium zit. Wetenschappers hebben al duizenden van deze "benzos" geïdentificeerd en de ploeg van Nutt selecteert nu welke het best geschikt zijn om te worden verwerkt tot een vloeistof die, net als alcoholische dranken, kleur- en smaakloos is.


Ook brandstof
Kleur en smaak kunnen dan "à la carte" worden toegevoegd. Door in bier, wijn en sterke drank de huidige alcohol te vervangen door de nieuwe vloeistof kan die ethanol (de chemische naam voor alcohol) dan nog worden verkocht en worden gebruikt als brandstof ook.


Volgens professor Nutt kan zijn ontdekking dramatische gevolgen hebben voor de samenleving en voor de volksgezondheid in het bijzonder. Want het huidige alcoholgebruik in de westerse wereld eist een zeer hoge prijs, in geld en in menselijke miserie.


Experimenten
"Ik heb zelf deelgenomen aan experimenten met benzos", aldus professor Nutt. "De ene minuut was ik verdoofd en viel ik bijna in slaap, om vijf minuten later gewoon college te staan geven. Dat niemand deze aanpak eerder heeft uitgetest, komt doordat men bang is dat dit niet zal worden toegelaten.


De meeste benzos vallen namelijk onder medische regelgeving, terwijl alcohol, dat al 3.000 jaar wordt gebruikt, een bevoorrrechte plaats heeft gekregen in onze maatschappij. Waarom zouden we geen gebruik maken van de farmacologische kennis waarover we beschikken om iets te ontwikkelen dat beter en veiliger is?"
� Reageer (0)
26-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vijfde van Britse ouders plundert spaarvarken kinderen

Een vijfde van Britse ouders plundert spaarvarken kinderen


http://img27.imageshack.us/img27/796/spaarvarkeno.jpg22 procent van de Britse ouders ziet zichzelf verplicht aan de spaarcenten van hun kinderen te zitten om rond te komen. Dat blijkt vandaag uit een Britse enquête.


Rekeningen betalen
44 procent leent tussen de 220 en 550 euro, dat blijkt uit een Brits onderzoek. Vier op de tien zegt dat ze hiertoe verplicht werden om de rekeningen te kunnen betalen, 20 procent gebruikte het voor onvoorziene kosten aan de wagen. 14 procent betaalde er de gezinsvakantie mee, 12 procent had het nodig voor de reparatiekosten van het huis, 8 procent gebruikte het voor het kerstfeest.


Geen alternatief
Twee derde van de ouders zeggen dat ze het geld leenden omdat ze geen alternatief hadden, 13 procent wist niet hoe anders zo snel aan geld te geraken. Acht op de tien van degenen die geld leenden zeggen zodra ze kunnen dit bedrag terug te betalen. Een derde van de ouders geeft toe zich schuldig te voelen na het lenen van het geld, 27 procent voelt zich droevig door zijn financiële situatie. Bij zes op de tien volwassenen verergerde hun financiële situatie de afgelopen 18 maanden.
� Reageer (0)
25-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkom een blaasontsteking

Voorkom een blaasontsteking


http://img19.imageshack.us/img19/6069/blaasontsteking2.jpgEen blaasontsteking is een kwaaltje waar vooral vrouwen mee kampen. Het is een bacteriële infectie van de blaas en oorzaak is in 80% van de gevallen een darmbacterie die zich naar de blaas verplaatst.

Vrouwelijk lichaam
Jonge meisjes maken 20 keer meer kans op een blaasinfectie dan jongens, en volwassen vrouwen lopen zelfs 50 keer zoveel risico als mannen. Bij vrouwen liggen vagina en aars erg dicht bij elkaar, waardoor bacteriën uit de darm makkelijker het vaginale slijmvlies kunnen besmetten en koloniseren. Met enkele kleine tips kan heel wat pijnlijk leed vermeden worden.

1. Voorkomen kan door meer te drinken, tot twee liter per dag. Een blaas die regelmatig leeg is, maakt dat bacteriën minder kans krijgen om zich aan de blaaswand vast te hechten.
2. Ga altijd plassen voor het slapengaan. Het is belangrijk dat er geen urine in de blaas achter blijft.
3. Na elk seksueel contact ga je plassen. Tijdens de daad stapelen er makkelijk bacteriën bij de ingang van de plasbuis. Door te plassen worden deze buiten gedreven.
4. Intieme hygiëne is belangrijk, maar vaginale sprays, douches en zelfs gewone zeep zijn niet geschikt voor de intieme hygiëne. Deze ontregelen de natuurlijke zuurtegraad van de vagina, waardoor bacteriën makkelijker kunnen uitgroeien. Trek liefst katoenen ondergoed aan, te nauwe slipjes zorgt voor een te warm klimaat, waardoor makkelijker een ontsteking kan ontstaan.
5. Hou je urine zuur door veel producten met vitamine C te nemen.
6. Cranberry capsules zouden de weerstand van de blaas verhogen.
� Reageer (0)
24-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 van 31 naalden verwijderd uit mishandelde peuter

16 van 31 naalden verwijderd uit mishandelde peuter

In Brazilië hebben artsen 16 van de 31 naalden verwijderd uit het lichaam van het tweejarig jongetje dat werd mishandeld door zijn stiefvader. De naalden zaten in zijn lever, blaas, darmen, hart en longen. Twee naalden bij de ruggengraat moeten nog worden verwijderd. De overige elf worden niet weggehaald omdat ze geen gevaar vormen voor de gezondheid van het kind, zegt de woordvoerder van het ziekenhuis in de kuststad Salvador de Bahia.


De 30-jarige Roberto Carlos Magalhaes stak de naalden in zijn stiefzoon op advies van zijn vriendin. De metselaar wilde wraak nemen op zijn vrouw met wie hij ruzie had gekregen. Volgens de politie is het kind slachtoffer van zwarte magie.


Magalhaes heeft zijn daad bekend. Hij stak de naalden twee tot drie maal per week in het lichaam van de peuter gedurende een maand. Het kindje had hij eerst in slaap gebracht met rode wijn.� Reageer (0)
23-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart bezoekt grootouders slechts een keer per jaar

Kwart bezoekt grootouders slechts een keer per jaar

Een op de vier Britten brengt slechts een keer per jaar, voornamelijk op Kerstmis, zijn of haar grootouders een bezoekje. Dat blijkt uit recent onderzoek.


Ouderen zijn eenzaam
Een derde van de vrouwen en een vijfde van de mannen bezoeken hun grootouders wekelijks. Kerstmis is de dag waarop Britten voornamelijk hun grootouders bezoeken. Andrew Harrop van een organisatie voor de belangen van ouderen zegt dat veel gepensioneerden eenzaam zijn op Kerstmis. "Ik wil mensen aanmoedigen hun oudere familieleden te bezoeken. Terwijl voor de meesten Kerstmis draait rond familie en vrienden, zijn er tal van ouderen die opkijken tegen de feestdagen omdat ze dan zich eenzaam voelen. We hopen dat iedereen de moeite doet om oudere familieleden en buren vaker te bezoeken."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fregat Louise-Marie na 128 dagen terug in Zeebrugge

Fregat Louise-Marie na 128 dagen terug in Zeebrugge

Het Belgische fregat F931 Louise-Marie is deze morgen na een reis van 128 dagen naar de Hoorn van Afrika terug zijn thuishaven Zeebrugge binnengevaren. De 169 bemanningsleden werden opgewacht door defensieminister Pieter De Crem. Hij loofde de bemanningsleden bij hun aankomst voor hun inzet. "U hebt door uw opdracht ons land bij onze bondgenoten opnieuw op de kaart gezet als kleine maar betrouwbare partner."
 

Piraterij bestrijden
De F931 Louise-Marie nam tussen 1 september en 13 december deel aan de operatie "Atlanta". Het was de eerste marineoperatie van de Europese Unie met als doel humanitaire transporten te beschermen en de piraterij te bestrijden aan de Hoorn van Afrika.
 

Tijdens de operatie heeft het Belgische fregat acht scheepskonvooien begeleid, elf approaches, zeven visitaties en drie boardings uitgevoerd. Ook werden 42 drenkelingen gered die zich aan boord bevonden van twee kleine bootjes.
 

Plannen
Er zijn plannen om in 2010 een gelijkaardige opdracht uit te voeren met de F931 Louise-Marie. "Tijdens die opdracht zal België mogelijk een tijd de leiding nemen over de operaties", aldus minister De Crem.
 

De families van de bemanningsleden waren woensdag massaal naar Zeebrugge afgezakt. De bemanningsleden lieten na aankomst verstaan dat ze zich steeds veilig hebben gevoeld. De familieleden op het thuisfront waren tevreden dat door de moderne communicatiemiddelen ze regelmatig contact konden hebben met de bemanning. Daardoor was de lange missie draaglijk.
� Reageer (0)
22-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man (71) castreert zichzelf met scheermesje

Man (71) castreert zichzelf met scheermesje

In Iowa is een 71-jarige man gisteren opgenomen in het hospitaal nadat hij zichzelf ontmand had met een scheermesje. Dat schrijft de krant Des Moines Register.


De man uit Cedar Rapids, wiens identiteit niet werd vrijgegeven, zei aan de artsen dat hij zijn stoutmoedige daad om religieuze redenen gepleegd had. Hij was nog in staat om zelf de huldpiensten te bellen. Die brachten hem over naar het ziekenhuis waar hij herstelt van zijn drastische zelfverminking.� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!