Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


22-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindertandpasta houdt tandbederf niet tegen

"Kindertandpasta houdt tandbederf niet tegen"


http://img9.imageshack.us/img9/39/kindertandpasta.jpgKindertandpasta is meestal te zwak om tandbederf op afstand te houden. Daarom raden wetenschappers aan een tandpasta te kiezen met meer fluoride in.

Fluoride vermindert tandbederf
Uit Brits onderzoek aan de universiteit van Manchester is namelijk gebleken dat veel kindertandpasta's minder dan 1.000 deeltjes per miljoen deeltjes fluoride bevatten. Deze tandpasta's zijn even effectief als tandpasta's zonder fluoride, zo bleek uit de test. Fluoride alleen al vermindert het tandbederf met een kwart.

Fluorose
Kinderen jonger dan 12 jaar met fluoride laten poetsen zou dan weer leiden tot een milde vorm van fluorose of witte vlekken op het tandglazuur. Wie de tandpasta doorslikt, heeft ook een verhoogde kans op fluorose tot de leeftijd van zes jaar. Dat risico kan dan weer verminderd worden door kleinere hoeveelheden te gebruiken.

Goed doen
De auteurs geven toe dat het verwarrend is voor de ouders om te weten wat nu goed is. "Wat is het juiste evenwicht? Ouders weten het niet meer. Het helpt niet dat de verschillende producenten verschillende hoeveelheden fluoride gebruiken," aldus Anne-Marie Glenny.

Tandbederf voorkomen
Glenny wijst er wel op dat het risico op tandbederf groter is als je geen fluoride gebruikt, dan het risico op fluorose als je tandpasta met fluoride gebruikt. "Kinderen zouden heel veel tandpasta moeten doorslikken vooraleer ze bruine schimmelvlekken op de tanden ontwikkelen in plaats van de kleine, witte vlekjes." Dus tandpasta met fluoride blijft te verkiezen boven tandpasta zonder.

Experimenten
Het onderzoek vond plaats in 79 verschillende experimenten op in het totaal 73.000 kinderen wereldwijd. De meeste kindertandpasta's bevatten ergens tussen 100 tot 1.400 deeltjes per miljoen fluoride.
� Reageer (0)
21-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restauranteigenaar filmde vrouwen in toilet

Restauranteigenaar filmde vrouwen in toilet


http://img130.imageshack.us/img130/8650/toiletn.jpgEen 52-jarige eigenaar van een Italiaans restaurant in de Nederlandse stad Leiden wordt vervolgd omdat hij jarenlang video-opnamen had gemaakt van vrouwen op het damestoilet in zijn zaak. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag vandaag laten weten.
 

"Zeer veel vrouwen"
Volgens het OM heeft de restaurateur heimelijk opnames gemaakt tussen 1 juni 2005 en 18 oktober 2008 en zijn "zeer veel vrouwen" vastgelegd tijdens toiletbezoek. De man is in december 2008 al aangehouden.
 

Camera in plafondlamp
De verborgen camera in de plafondlamp werd uiteindelijk door een bezoekster ontdekt die naar de politie stapte. Deze nam de camera in beslag. Het apparaat kon uit drie standen filmen, maar er kwamen volgens het OM geen geslachtsdelen in beeld.
 

"Personeel controleren"
De politie ontdekte verder drie dozen met 96 videobanden. De restauranteigenaar verklaarde dat hij de camera had opgehangen om zijn personeel in de gaten te kunnen houden. Hij wordt vervolgd voor aanranding en het heimelijk maken van video-opnames. Wanneer zijn zaak dient, is nog niet bekend.
� Reageer (0)
20-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fouten op collega's afschuiven is besmettelijk

Fouten op collega's afschuiven is besmettelijk


http://img192.imageshack.us/img192/9687/foutenopcollegas.jpgAnderen beschuldigen van jouw fouten is sociaal besmettelijk, dat blijkt uit een nieuwe studie. Als je het iemand anders ziet doen, kan dit namelijk je aansporen hetzelfde te doen om zo je zelfbeeld te beschermen.


Besmettelijk
De onderzoekers lieten 100 vrijwilligers een nieuwsbericht lezen over een blunder lezen, bij de ene groep nam de beschuldigde deze op zich, bij de andere schoof hij de verantwoordelijkheid van zich af. Vervolgens schreven de proefkonijnen over een persoonlijke fout en legden ze er de oorzaak van uit. De personen uit de tweede groep hadden twee keer meer kans iemand anders te beschuldigen dan degenen uit de eerste groep.


Zelfbeeld
Uit ander onderzoek blijkt dat mensen dit doen om hun zelfbeeld hoog te houden, het geeft namelijk een boost aan je zelfvertrouwen, het geeft mensen de kans minder defensief te zijn. Ook blijkt dat je vaker de persoon lager in rang de schuld zal geven, die op zijn beurt dan weer iemand met een lagere functie zal viseren. Volgens de onderzoekers is het belangrijk voor bedrijven om het beschuldigen van anderen tot een minimum te beperken.


Slechter presteren
Het resultaat van fouten op anderen af te schuiven kan negatief voor alle betrokkenen zijn, zeker op de werkvloer, dat blijkt uit onderzoek. Onafhankelijk van de blunder, dit kan gaan van een fout maken op het werk tot het laten aanbranden van het eten, met de vinger naar anderen wijzen komt overal voor. In organisaties echter waar dit vaak gebeurt, zullen de mensen minder creatief zijn en slechter presteren, zo blijkt. 


Niet bijleren
Ook is dit niet goed voor de schuldige. Iemand die altijd de oorzaak van zijn fouten bij iemand of iets anders legt zal niets leren uit zijn blunders. Zo kun je dus ook niet efficiënter worden. Verder blijkt uit dat optimistische mensen minder vaak anderen beschuldigen dan pessimisten, narcisten zullen ook sneller de verantwoordelijkheid van zich afschuiven.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 8u25: het stressmoment van de dag

8u25: het stressmoment van de dag


http://img29.imageshack.us/img29/2599/hetstressmomente.jpgGeen moeder zal ontkennen dat de ochtendpiek stress meebrengt. Zijn de kinderen uit bed en netjes gewassen, is het ontbijt achter de kiezen en de boekentassen gepakt? Onderzoek toont aan dat 8u25 officieel tot meest stresserende moment voor de moderne mama mag worden uitgeroepen.


File
Een rondvraag onder 2.000 Britse mama's bewijst dat rond 8u25 de stress op zijn hoogtepunt ligt. Dit is het moment waarbij mama's de file trotseren om zoon- of dochterlief tijdig op school te droppen. Nog voor ze hun werkplek bereiken en de rit naar het werk afleggen, loopt de stress op bij 40 procent van de moeders.


Concentratie
Dat is niet zonder gevolgen: niet alleen is het humeur van ma eraan, ook de concentratie op de weg verzwakt. In combinatie met een nat wegdek op regenachtige dagen, kunnen ongevallen toenemen.


Afsnauwen
De rush naar de school lijkt zelfs de rustigste mama te betoveren. 42 procent van alle mama's geeft toe 's ochtends de kinderen af te snauwen op weg naar school, zelfs al gedragen ze zich flink.


Timemanagement
De ochtenroutine is voor velen een slecht begin van de dag. Zo bewijst de rondvraag ook dat heel wat ouders moeite ondervinden met de gezinstijd optimaal te organiseren. Vooral ' s ochtends ondervinden ze problemen.
� Reageer (0)
18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de huwelijkslijst, nu ook de scheidingslijst

Na de huwelijkslijst, nu ook de scheidingslijst


http://img121.imageshack.us/img121/1129/scheidingslijst.jpgDe Britse winkelketen Debenhams lanceert als eerste een geschenkenlijst bij echtscheidingen voor koppels die hun relatiebreuk willen vieren.


Deze nieuwe service kwam er nadat de winkel een stijging merkte in de verkoop van kaartjes met de boodschap 'Gefeliciteerd met je scheiding' en echtscheidingsfeestjes. Deze zijn vooral populair door celebs als Jordan en Heather Mills. Het lijkt alsof dit initiatief het equivalent kan worden van de traditionele huwelijkslijst. Het gebeurt steeds vaker dat mensen pas trouwen nadat ze zijn gaan samenwonen, waardoor de meeste koppels alles al in huis hebben, daardoor is de huwelijkslijst overbodig geworden.


Bij een echtscheidings, verlaat de ene partner meestal het gemeenschappelijke huis. Dat betekent dat hij of zij niet alleen een nieuw huis moet zoeken, maar ook nieuw kookgerief, lakens en elektrische apparaten. De winkel verwacht dat gescheiden partners vooral grote plasma-tv's, computerspelletjes en kreukvrije t-shirts nodig zullen hebben om hen te helpen sneller over hun breuk te komen en zich aan te passen aan hun vrijgezellenstatus.


Aangezien de dag na Kerstmis de meeste Britse koppels hun scheiding aanvragen, verwacht de winkel dat veel mensen deze week een lijst zullen plaatsen. Aankoopverantwoordelijke Peter Moore: "Een scheiding kan een erg dure periode zijn, deze lijst helpt familie en vrienden de gescheiden persoon te steunen bij deze nieuwe start in zijn of haar leven."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal zieke Dennis Hopper wil scheiden

Terminaal zieke Dennis Hopper wil scheiden


http://img191.imageshack.us/img191/276/dennishopper.jpgDennis Hopper gaat scheiden. De terminaal zieke acteur heeft na bijna veertien jaar huwelijk de echtscheiding aangevraagd.

De 73-jarige 'Easy Rider'-acteur die momenteel aan kanker lijdt, vroeg de scheiding aan in de rechtbank van Los Angeles. Hij was bijna veertien jaar getrouwd met Victoria. Het is niet duidelijk waarom hij de scheiding aanvraagt.

Het koppel heeft een dochter van 6 jaar oud, Galen. Hopper wil co-ouderschap en biedt aan om alimentatie aan zijn ex te betalen.
� Reageer (0)
17-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen Jackson krijgen 60.000 dollar 'zakgeld' per maand


Kinderen Jackson krijgen 60.000 dollar 'zakgeld' per maand


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Kinderen-Jackson-1.jpg?t=1263640613De kinderen van Michael Jackson krijgen 'opslag'. De maandelijkse toelage van de drie kinderen wordt van 41.000 dollar opgetrokken naar 60.000 dollar, zo weet entertainmentwebsite TMZ.com.


Sinds de dood van hun vader op 25 juni wonen Prince Michael (12), Paris (11) en Blankett (7) bij hun grootmoeder Katherine. De rechtbank die haar de voogdij toekende, stelde de bijdrage voor hulp in het huishouden, kleding en alle andere zaken die moeten helpen bij de opvoeding van de kinderen toen op 41.000 dollar. Maar volgens verschillende bronnen zouden de maandelijkse kosten onderschat worden.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man geniet vooral van sauna en zonnebank


Man geniet vooral van sauna en zonnebank


De afbeelding “http://img102.imageshack.us/img102/8426/manam0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Twee op drie mannen geniet wel eens van een wellnessbehandeling, en dan vooral van sauna's, baden, massages en de zonnebank. Gemiddeld wordt er 75 euro aan uitgegeven. Ook vindt twee op drie vrouwen mannen die zich laten verzorgen 'stoer'.


� Reageer (0)
16-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen verkiezen knapperige groenten

Kinderen verkiezen knapperige groenten


http://img31.imageshack.us/img31/4767/knapperigegroenten.jpgAls je je kinderen groenten wil leren eten, maak ze dan knapperig zonder bruine plekjes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ze dit het liefst eten.


De Nederlandse onderzoekster bestudeerde de criteria die kinderen hanteren voor groenten. Daaruit blijkt dat ze niet graag hebben wanneer hun eten bruine vlekjes vertoont. "Volwassenen beseffen dat dit niet noodzakelijk slecht hoeft te zijn, kinderen nog niet", aldus de wetenschapster. Daarnaast vinden jongeren het gevoel van groenten in de mond belangrijk, daarom vinden ze knapperig leuker dan glibberig. Volgens de vorser komt dit doordat hun tanden en kaakspieren zich nog ontwikkelen en minder goed het voedsel in hun mond kunnen controleren.
� Reageer (0)
15-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse kinderen gelukkigst, België scoort gemiddeld

Nederlandse kinderen gelukkigst, België scoort gemiddeld


http://img96.imageshack.us/img96/4281/nederlandsekinderen.jpgKinderen in Nederland hebben het beter getroffen dan hun leeftijdgenoten in andere industrielanden. Dat blijkt uit een onderzoek naar het welzijn bij kinderen. België scoort eerder gemiddeld: het bezet in de ranking de negende plaats, op 21 landen.

Zes criteria
De wetenschappers bepaalden het geluk van kinderen in 21 industrielanden aan de hand van zes criteria: de materiële situatie, de gezondheid, de kans op een goede opleiding, de relaties met de ouders, broers, zussen en leeftijdgenoten, de veiligheid en de subjectieve ervaring van geluk.

Ranglijst
Volgens dat onderzoek scoorden Nederlandse kinderen beter dan hun leeftijdgenoten uit de andere twintig landen. Zij worden op de voet gevolgd door de Zweedse (2e) en de Finse (3e) kinderen. Duitsland zelf staat achtste in de ranglijst, België negende. De Verenigde Staten sluiten de rij van 21 landen.

Veiligheid
De Belgische kinderen scoorden nog zeer behoorlijk op het vlak van veiligheid (4e) en opleiding (5e). Maar op het gebied van de relaties met familieleden (13e), de materiële situatie (15e), het subjectief geluk (15e) en gezondheid (16e) doet ons land het al heel wat minder goed.
� Reageer (0)
14-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffers Softenon vragen dringend hulp

Slachtoffers Softenon vragen dringend hulp

Verschillende slachtoffers van het medicament Softenon hebben aan de alarmbel getrokken in Brussel. Softenon-gebruikers lijden vaak aan tal van lichamelijke en geestelijke kwalen. Zo worden de slachtoffers geconfronteerd met het vooruitzicht op een kortere levensduur.
 
Dringend actie
Martine Olivier, woordvoerder van de vzw Belgische Slachtoffers van Thalidomide roept dan ook dringend op tot actie. "Vandaag, niet binnen 10 jaar, want dan zullen de meesten van ons gestorven zijn."
 
Politici
Verschillende politici zetten zich alvast in voor de problematiek.
Kamerlid Catherine Fonck (cdH) en senator Alain Destexhe (MR) hebben elk een resolutie ingediend. In een persbericht deelde Fonck mee te willen komen tot de erkenning van de slachtoffers en de oprichting van een compensatiefonds. Senator Destexhe liet  weten dat hij wenst dat de Belgische Staat haar verantwoordelijkheid erkent.
 
Vooruitgang
Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx ontving eind vorig jaar nog een delegatie van de slachtoffervereniging. Toen zei ze vastberaden vooruitgang te willen boeken rond deze problematiek. Dinsdag herhaalde ze dit nogmaals tijdens de bevoegde Kamercommissie.

Zwangere vrouwen
Thalidomide, dat tussen 1959 en 1963 op de Belgische markt kwam onder de naam Softenon, werd voorgeschreven aan zwangere vrouwen tegen ochtendmisselijkheid. Het product was verantwoordelijk voor talrijke misvormde baby's.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks koppel 90 jaar getrouwd

Turks koppel 90 jaar getrouwd

Het recept voor een goed huwelijk? Daarvoor moet u in Turkije zijn.
Abdullah (112) en Elif (110) Adigüzel uit het dorpje Arguvan in het midden van Turkije zijn er immers 90 jaar getrouwd. Dat meldt het Turkse dagblad Radikal vandaag.

113 achterkleinkinderen
Het stel leerde elkaar kennen in de Ottomaanse tijd - de periode voor de stichting van de Turkse republiek in de jaren twintig - en trouwden naar eigen zeggen uit liefde. Ze kregen tien kinderen en het aantal klein- en achterkleinkinderen is inmiddels opgelopen tot 113. Het stel, dat tijdens het interview met de krant elkaars hand niet losliet, gelooft dat het geheim van hun lange relatie is dat ze elkaar altijd hebben liefgehad en vertrouwd.

Hun hoge leeftijd hebben ze volgens Elif te danken aan het gezonde eten in het dorp. Ze wonen er met hun jongste telg, een zoon van tegen de zeventig.

En voor wie het zich moest afvragen: 90 jaar huwelijk wordt ook wel eens een granieten huwelijk genoemd.
� Reageer (0)
13-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama-musical gaat in première


Obama-musical gaat in première


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Obama-musical.jpg?t=1263375819In zijn eigen land mag de ster van de Amerikaanse president Barack Obama tanende zijn - sinds zijn verkiezing scoorde hij nooit lager in de pop polls -, elders in de wereld is de 'Obamania' nog niet ten einde. Met 'Hope! The Obama Musical Story' gaat de musicalversie van Obama's leven dit weekend in première in het Duitse Frankfurt.

Bad guys
De theaterversie focust op de opmars van Obama met als orgelpunt zijn presidentsverkiezing. En daarbij worden alle registers van het genre opengetrokken. De president, vertolkt door acteur Jimmie Wilson, zingt een duet met een actrice die Michelle Obama speelt, en wordt regelmatig uit de rats geholpen door zijn partijgenote Hillary Clinton. Maar ook de 'bad guys' spelen een belangrijke rol: gevreesde opponenten als de Republikeinse presidentskandidaat John McCain en zijn running mate Sarah Palin proberen de musical-Obama het leven zuur te maken.

De makers van het stuk willen met 'Hope! The Obama Musical Story' toeren in Duitsland en de Verenigde Staten. Momenteel zijn er nog geen plannen voor een musical over Obama's Europese tegenhanger Herman Van Rompuy.
� Reageer (0)
12-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedersterfte neemt toe in Nederland

Moedersterfte neemt toe in Nederland


http://img695.imageshack.us/img695/7636/zwanger.jpg


De moedersterfte in Nederland is toegenomen. In de periode 1993 tot 2005 stierven gemiddeld 12,1 moeders per 100.000 levend geboren kinderen, een significante toename ten opzichte van een sterftecijfer van 9,7 in de periode 1983 tot 1992. Per jaar komt dat neer op 24 vrouwen, meldt het VU medisch centrum uit Amsterdam.

Joke Schutte, gynaecoloog bij de Isala klinieken in Zwolle, die op 29 januari promoveert bij VU medisch centrum, voerde het onderzoek uit.
De toename in moedersterfte in de onderzochte periode komt vooral doordat er meer vrouwen na de geboorte van hun kind overlijden aan een ziekte die zij al hadden voordat ze zwanger werden. Dit zijn met name hart-en vaatziekten. Tegenwoordig worden meer vrouwen met een ernstige ziekte wel zwanger, terwijl zij in het verleden vaker een negatief zwangerschapsadvies zouden krijgen.
 
Zwangerschapsvergiftiging
Sterfte tijdens of na de zwangerschap in Nederland komt vooral door zwangerschapsvergiftiging. Vanaf 2003 daalt dit aantal echter. Zwangerschapsvergiftiging wordt tegenwoordig eerder ontdekt en de vrouwen worden beter behandeld.
 
Risicogroepen
Risicogroepen voor moedersterfte zijn oudere vrouwen, allochtone vrouwen en vrouwen die al meerdere kinderen gebaard hebben. Van de allochtone vrouwen hebben vrouwen uit sub-Sahara Afrika, Azië, de Nederlands Antillen en Suriname een verhoogd risico. Dit wordt mogelijk veroorzaakt door de (on)bekendheid met het Nederlandse zorgsysteem, de kennis van de taal en de omvang van sociale netwerken.
 
"Ruimte voor verbetering"
"Moedersterfte in Nederland komt op zich weinig voor. Maar dit onderzoek laat zien dat er wel degelijk ruimte is voor verbetering", aldus Joke Schutte.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Flitsscheiding' veroorzaakt niet meer scheidingen

'Flitsscheiding' veroorzaakt niet meer scheidingen


http://img697.imageshack.us/img697/9712/flitsscheiding.jpgTussen 2001 en 2009 zijn in Nederland 30.000 stellen uit elkaar gegaan met een flitsscheiding. Die vorm van relatiebeëindiging was het populairst in de jaren 2003 tot en met 2005, toen jaarlijks vijfduizend paren kozen voor een flitsscheiding.

De regeling zorgde niet voor méér scheidingen: het daling van aantal echtscheidingen is in de periode 2001-2009 wordt vrijwel volledig gecompenseerd door de toename van het aantal flitsscheidingen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Alternatief
De flitsscheiding werd ingevoerd in 2001. Echtparen moesten hun huwelijk eerst omzetten in geregistreerd partnerschap. Hadden stellen genoeg van elkaar, dan konden ze vervolgens met een flitsscheiding uit elkaar gaan, als alternatief voor een reguliere scheiding.

Niet meer of minder
In 2008 maakten ruim 2.500 thuiswonende kinderen een flitsscheiding mee. Wel hadden flitsscheiders veel minder vaak thuiswonende kinderen dan echtscheiders; 53 tegen 72 procent.

Niet erkend
Vorig jaar is de flitsscheiding afgeschaft omdat die buiten Nederland niet wordt erkend. Ook ontbraken heldere afspraken over de zorg voor de kinderen.

� Reageer (0)
10-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 2 miljoen mensen gingen naar Vlaamse film kijken

Bijna 2 miljoen mensen gingen naar Vlaamse film kijken


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/dossier-k.jpg?t=1262949897Ruim 1,9 miljoen bioscoopbezoekers zijn vorig jaar naar een Vlaamse film gaan kijken. Daarmee hield de Vlaamse film verrassend stand tegenover 2008, toen alle records werden gebroken dankzij 'Loft'. De onbetwiste nummer één van 2009 is 'De helaasheid der dingen', met meer dan 425.000 bezoekers, gevolgd door 'Dossier K.' (ruim 220.000) en 'Het geheim van Mega Mindy' (184.000).
 

"De cijfers van 2009 hadden zelfs de kaap van 2 miljoen kunnen overschrijden, als we in de kerstperiode geen barre weersomstandigheden hadden gekend", stelt het Vlaams Audiovisueel Fonds.
� Reageer (0)
09-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepensioneerde kent stress door extra tijd


Gepensioneerde kent stress door extra tijdhttp://img694.imageshack.us/img694/319/oppensioen2.jpgOp pensioen gaan klinkt voor velen uiterst aanlokkelijk, maar in de realiteit is dit een zware tijd. Vaak kampen ouderen met stress omdat ze niet weten wat te doen met hun extra tijd. Eén en ander blijkt uit een Nederlandse gezondheidsstudie.

Hoogopgeleide
Met de pensionering komt er plots een zee van tijd. En die tijd moet liefst zinvol worden ingevuld. Gevolg: stress. Al zijn er verschillen tussen de hoog- en laagopgeleiden. Wie een fysieke baan achter de rug heeft, ervaart het pensioen eerder als een verlossing en beloning. Vooral de hoogopgeleiden kampen met problemen na pensionering.

Voorlichting
Volgens de onderzoekers kan een betere voorlichting en voorbereiding helpen. Dat kan door oudere werknemers al een stapje terug te laten zetten. Breekt het pensioen aan, verloopt de overgang vlotter. Al wringt daar net het schoentje: dergelijke regeling kan enkel als de waardering van andere collega's wordt behouden.

Generatiekloof
Uit gegevens blijkt dat de laatste jaren binnen een bedrijf niet de leukste zijn voor de oudere werknemer. Enerzijds zijn er al heel wat oudere collega's weggevallen en anderzijds is er een generatiekloof met de jongere collega's.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft jongeren is 's morgens moe

Helft jongeren is 's morgens moe


http://img262.imageshack.us/img262/6919/moetw6.jpg


Bijna de helft van de jongeren (46,5 procent) zegt dat ze moe zijn 's morgens.Ongeveer 15 procent voelt zich minstens een keer per week gedeprimeerd of slap. Meer dan een kwart van de jongeren (27,7 procent) klaagde over zenuwachtigheid en een kwart zei dat ze minstens een keer per week moeite heeft om in slaap te raken. Een grote meerderheid van de jongeren voelt zich desondanks gelukkig (81 procent) en gezond (94 procent).


Bijna de helft van de 15- tot 17-jarigen en een grote meerderheid van de 18- tot 20-jarigen gebruikt regelmatig tabak, alcohol of cannabis. Een beetje minder dan een kwart in de leeftijdsgroep van 13 tot 18 jaar rookt. Iets meer dan een kwart van de jongeren tussen 12 en 20 jaar experimenteerde al met cannabis. In geen enkel ander land of regio waar hetzelfde onderzoek werd uitgevoerd, zou dat aantal zo hoog als in de Franstalige gemeenschap.


Tenslotte is er het fenomeen van 'binge drinking', waarbij meer dan tien glazen alcoholische gedronken worden om dronken te raken, dat meer voorkomt dan vroeger. Een op drie jongeren zegt dat ze dat in de afgelopen 30 dagen twee of meer keer gedaan heeft.
� Reageer (0)
08-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 75ste verjaardag van Elvis Presley gevierd


Vandaag 75ste verjaardag van Elvis Presley gevierdhttp://img39.imageshack.us/img39/3121/elvispresleyny.jpgElvis Presley zou vandaag 75 jaar zijn geworden. De man die op 8 januari 1935 werd geboren in het tweekamerhuisje dat zijn vader had gebouwd, wordt geëerd met verjaardagsfeesten in zijn woonplaats Memphis, de Amerikaanse hoofdstad Washington en over de hele wereld.

Hij was de eerste zanger die een onverwoestbare schare gillende fans kon genereren. Hij werd tijdens zijn leven vaak gezien als de pionier van de rock-'n-rollmuziek, een eretitel die Elvis zelf betwistte.

Zijn ex-vrouw Priscilla en dochter Lisa Marie komen naar zijn landgoed Graceland in Memphis om een verjaardagstaart aan te snijden. Duizenden fans worden later die dag verwacht op een verjaardagsfeest in het centrum van de stad. Een prestigieus hotel serveert er chocoladetaart met banaan en pindakaas, wat Elvis' favoriete broodbeleg was.
� Reageer (0)
07-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gsm wel goed voor hersenen

Gsm wel goed voor hersenen


http://img707.imageshack.us/img707/1659/gsm.jpg
Bellen met een gsm kan je geheugen verbeteren en je brein beschermen tegen Alzheimer. Dat blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek.Geen schade
Dit verrassend onderzoek spreekt dus sommige vorige studies tegen die aantoonden dat gsm's Alzheimer en tumoren in de hersenen kunnen veroorzaken. Volgens de Amerikaanse professor Gary Arendash kan het lange termijn gebruik ervan de functies van de hersenen verbeteren in plaats van schade aan te richten. Hij beweert dit na een studie op 96 muizen. Sommigen van hen werden genetisch gemanipuleerd om Alzheimer te ontwikkelen bij het verouderen. De normale en de zieke muizen werden dagelijks twee uur blootgesteld aan het elektromagnetische veld dat opgewekt wordt door gsm's, dit gedurende zeven tot negen maanden. 

Alzheimer
Als deze blootstelling begon wanneer de muizen adolescenten waren, dus voordat de tekenen van Alzheimer duidelijk werden, beschermde dit hun denkvermogen. De Alzheimermuizen presteerden dan evengoed op geheugen- en denktests als de andere dieren. Als oudere muizen die al symptomen van de ziekte vertoonden werden blootgesteld aan deze stralingen, verdwenen hun symptomen.

Pas na jaren
Maandenlange blootstelling gaf een boost aan het geheugen van de gezonde muizen. Omdat dit bij de muizen maanden duurde, vermoedden de onderzoekers dat dit bij mensen pas na jaren van gebruik merkbaar zal zijn. Mensenschedels zijn namelijk veel dikker dan die van muizen, dit kan voorkomen dat de stralingen in de hersenen terecht komen. Professor Arendash: "Omdat we stralingen identiek aan die van gsm's gebruikten, geloven dat deze resultaten ook relevant zijn voor mensen."

Alzheimerspecialiste Rebecca Wood zegt dat er meer onderzoek nodig is om te kijken of dit ook geldt voor mensen. "We raden niemand aan 24 uur per dag te bellen met zijn gsm, we kennen de lange termijn effecten namelijk nog niet."
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!