Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    21-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipvingers



    [Afbeelding: 2hrpy4p.jpg]

    [Afbeelding: 2yukd8i.jpg]
     

    Kipvingers ( met dank aan Fatima voor dit heerlijke recept)

    Ingredienten:

    1 kg. kipfilet in lange reepjes gesneden.

    beslag maken van:

    3 eieren
    1 flesje koolzuurhoudende rode spa ( 500 ml)
    meel ( tot je een mooi beslag hebt)
    kruiden naar smaak ( ik heb een grote lepel kipkruiden gebruikt en wat extra zout en peper)

    Doe alle ingredienten voor het beslag samen en mix dit fijn to een mooi egaal beslag.
    Dan pak je de reepjes kip en die doe je bij het beslag. Dit laat je een aantal uren staat.

    Dan de reepjes bakken in hete olie.

    De kip word heerlijk zacht. Je kunt dit beslag ook voor visfilet gebruiken. Dan krijg je een soort kibbeling effect.

    21-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gekruide aardappelpartjes



    [Afbeelding: 34pggu8.jpg]

    [Afbeelding: 2l91pg8.jpg] 


    gekruide aardappelpartjes

    Aardappels schillen deze in partjes snijden. Kort laten koken.
    Dan kruiden ( ik doe itaaliaanse kruiden, peper, evt zout en een eetlepel vegetable kruidenmix ( hier zit ook al zout in)  van de Turkse winkel) 
    Een flinke scheut olijfolie over de aardappelpartjes gieten.
    De aardappels goed mengen met alle kruiden en olijfolie.
    De gekruide aardappelpartjes op de ovenplaat leggen en in de voorverwarmende oven doen op 200 graden.
    Dit tot de aardappelpartjes een mooie kleur hebben.

    21-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (5)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vis loempia's


    vis loempia's

    Ingrediënten vulling

    1 pak zeevruchten uit de diepvries( vers is beter als je dat hebt)
    1 pak koolvis uit de diepvries of verse visfilet
    1 ui gemalen
    1 groene paprika gemalen
    knoflookpoeder
    paprikapoeder
    peper
    zout
    1 visbollion
    komijnpoeder
    beetje saffraan
    olijfolie om bovenstaande in de bakken
    1 kleine pak mie voor bestilla

    1 pak filodeeg voor loempia's


    doe eerst olie in een diepe pan. Doe daar de rest van de ingredienten in muv de mie.
    Laat het goed garen.
    Dan als het gaar is . Breid je de mie zoals op de verpakking staat.
    Ik knip de mie altijd in stukjes.
    Dan voeg je het toe aan de vis. Goed mengen.
    dan giet je dit alles in een vergiet om het te laten uitlekken.

    Als er geen vocht meer uit komt , dan kun je beginnen met de loempias te vullen.
    Ik doe altijd een meelpapje om mijn loempias mee dicht te plakken.

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (3)
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagna met spinazie en champignons in bolognesesaus
    Lasagna met spinazie en champignons in bolognesesaus






    recept volgt nog..

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (1847)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken visfilet


    gebakken visfilet

    recept volgt nog..


    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijstsalade met tonijn


    rijstsalade met tonijn

    recept volgt nog ...

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse kofte


    Turkse kofte


    je hebt 1 kg gehakt nodig en 1 pakje met kruiden en 200 ml water en mengen maar en 3 uur laten staan in de koelkast en dan grillen

    dit is het pakje met kruiden

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde aubergine met gehakt en groente en Tarly met de groente gehaktsaus




    Gevulde aubergine met gehakt en groente en Tarly met de groente gehaktsaus (waarmee de aubergine gevuld is)

    nodig:
    gekookte Tarly

    4 a 5 abubergines ( ik had wat kleine genomen) Deze kook je eerst een beetje in water met wat zout.
    Dan haal je ze eruit en snij je ze door midden. Hol ze een beetje uit.

    Ingediënten Gehaktsaus:
    400 gram gehakt
    vulling van de aubergines in stukjes gesneden
    1 courgette stukjes fijngesneden
    2 uitjes fijngesneden
    olijfolie
    peper
    zout
    komijnpoeder
    paprikapoeder
    beetje saffraanpoeder
    beetje gemberpoeder
    1 blikje tomatenpuree/glaasje gezeefde tomaten uit pak
    beetje kosbor fijngesneden of peterselie

    Geraspte kaas


    bak de gehakt al rullend met de uitjes. Doe er de rest van de gesneden groenten erbij en de kruiden.
    Voeg de kruiden toe en de tomatenpuree en gezeefde tomaten. laat de saus goed indikken.

    Dan Neem je een ovenschaal vet deze een beetje in .
    Leg de aubergines erin en vul deze met de helft van de saus. en strooi er wat kaas over heen.
    Ik doe ook een beetje saus tussen de aubergines inleggen onde in de schaal.
    Dan doe ik dit in een voorverwarmde oven op 200 graden eerst afgedekt met folie en daarna haal ik het eraf zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt en krokant word.

    De overgebleven saus meng ik met de tarly en serveer ik met de gevulde aubergines.

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmcourgettelasagne


    Zalmcourgettelasagne

    ( recept is van de site van AH http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?collection=algemeen&rq=lasagne&id=419312)

    Alleen ik heb zelfgemaakte bechamelsaus gebruikt.

    Ingrediënten
    2 pakjes gerookte zalmfilet (a 100 g)
    2 courgettes
    175-200 g groene lasagnevellen
    1 pakje besciamella (2 zakjes a 50 g)
    1 liter melk
    1 zakje gemalen belegen kaas (175 g)
    Materialen
    ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

    BereidenOven op 200 °C voorverwarmen. Courgettes wassen en met kaasschaaf in plakken snijden. Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing met melk bereiden. Laagje saus in ingevette ovenschaal schenken en met lasagnevellen afdekken. Helft courgette en zalm op lasagne leggen en met saus afdekken. Dit herhalen en met laag lasagnevellen afdekken. Bovenop rest van saus schenken. Met kaas bestrooien. Lasagne in midden van oven in ca. 35 min. gaar laten worden.

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse rijst met spinazie en lenteuitjes





    Turkse rijst met spinazie en lenteuitjes

    nodig:

    500 gram verse spinazie in stukjes gesneden
    5 lenteuitjes fijngesneden
    1 glas pandanrijst
    zout en peper
    beetje cirtoensap als je dit lekker vind
    versgeperste knoflook als je dit lekker vind
    olijf olie


    Pak een hapjespan doe daar wat olijfolie in.
    voeg daar de fijngeperste knoflook, lenteuitjes en spinazie .
    laat dit even bakken .
    Dan voeg je er de pandanrijst bij en even later een glas water.
    erbij blijven als het nodig is eventueel wat water toevoegen.
    Voeg ook naar smaak zout en peper en citroensap toe.

    Deze rijst kan je warm eten maar is koud ook heel lekker.

    Ik heb er kant en klare kefta worstjes ( van de Turkse winkel bijgegeten) bijgegeten en een salade

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rauwe andijvie stampot met eieren en uitjes
    rauwe andijvie stampot met eieren en uitjes



    dit is ook een heerlijke stampot die makkelijk is en overheerlijk(vind ik en mijn familie tenminste) Dit recept had mijn moeder vroeger gekregen van een nederlandse vriendin .

    Zowel kids als volwassenen zijn er bij ons dol op.

    maak een halve pan met een luchtige aardappelpuree.

    Kook ongeveer 5 eieren . snij deze als ze gekookt zijn in kleine stukjes en voeg ze bij de aardappelpuree.

    snij rauwegewassen andijve( ongeveer een halve bos) in reepjes en voeg die ook toe aan de puree.

    snij een uitje fijn en voeg die ook bij de puree.

    breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

    smakelijk eten lekker met een salade en een stukje gebakken kip of gebakken gehaktballen

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visfilet met krieltjes en cherrytomaatjes uit de oven


    Visfilet met krieltjes en cherrytomaatjes uit de oven


    Nodig:

    1 pak diepvries visfilet of 1 kg verse visfiet
    zout,peper,komijnpoeder
    gedroogde peterselie
    Italiaanse kruiden
    citroensoep
    beetje olijfolie

    krieltjes en cherrytomaatjes


    Neem een ovenschaal en leg daar de visfilet in naast elkaar.
    Strooi de kruiden erboven op muv de peterselie.
    Dan spuit je er flink wat citroensap op en wat olijfolie niet teveel.

    Dan leg je er de krieltjes en de tomaatjes bovenop en doe er nog wat zout op strooien en als laatste de gedroogde peterselie.
    Doe het in een voorverwamde oven op 200 graden tot het gaar is.

    Heel makkelijk, lekker en bovenal heel gezond

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghettie met tomaten-gehakt en spinaziesaus


    Spaghettie met tomaten-gehakt en spinaziesaus


    nodig :

    gekookte spaghettie


    Spaghettiesaus
    400 gram gehakt
    2 grote uien fijngesneden
    olijolie flinke scheut
    1 pak gezeefde tomaten ( van 500 ml)
    2 paplepels tomatenpuree
    zout
    peper
    paprikapoeder
    gemberpoeder
    1 eetlepel italiaanse kruiden
    knoflookpoeder
    eventueel wat sambal
    paar blokjes gehakte spinazie uit de diepvries


    Neem de pan en doe er de olie in. Als deze heet is voeg je het gehakt toe. Het gehakt goed bakken ( rullen).
    Dan voeg je de uien toe en de kruiden. Blijven roeren. En dan de tomatenpuree en gezeefde tomaten.
    Voeg wat water toe . Als dit weer aan de kook is. voeg je de spinazie toe.
    laat het afgedekt zachtejs koken.

    Serveer de spaghettie met de saus erop en daar bovenop wat geraspte kaas met een heerlijke frisse salade .

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka






    Moussaka:

    Benodigdheden:
    3 aubergines
    500 gr gehakt
    800 aardappelen
    1 blikje gepelde tomaten
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook
    Scheutje olijfolie
    citroensap
    zout, peper,paprikapoeder en beetje gemberpoeder
    2 theelepel oregano
    1 dl slagroom
    200 gr geraspte kaas
    1 ei


    Bereiding:
    Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Kook de aardappelen 10 min. en giet ze af. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder en oregano. Was en schil (ik heb die niet geschild) intussen de aubergines in dunne plakken en besprenkel ze met citroensap. Bak of gril de aubergineplakjes Laat de gepelde tomaten uitlekken en roer ze door het gehakt even alles goed laten doorbakken .Meng in een kom de slagroom, ei en de helft van de geraspte kaas. Vet een ovenschotel in en leg hierin laag voor laag de aardappelschijfjes, het gehakt, aubergineplakjes en eindig met een laagje aardappelschijfjes. Schenk de slagroom er over en bedek met restant geraspte kaas. Verwarm de oven voor op 200 C en laat de ovenschotel ca. 20 min. bakken. Eet Smakelijk.

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde kip en groenten uit de oven


    Gegrilde kip en groenten uit de oven

    nodig:

    hele kip
    kipkruiden
    olijolie
    1 zak aardappelpartjes uit de aldi
    paar tomaten
    2 uien
    zout en peper
    italiaanse kruiden

    Pak de kip was die en smeer hem in met kipkruiden die gemengd is met een scheutje olijfolie.
    Leg de kip in het midden van de ovenschaal.
    dan leg he eerst de aardappelpartjes erom heen daar door heen wat partjes tomaat en schijfjes uien.
    Strooi er zout en peper en italliaanse kruiden .
    En als laatste besprenkel het met olijolie.
    Doe er alumiumfolie overheen en stop het in een voorverwamrde oven van 200graden.
    dan als de kip gaar is.
    Haal je de folie eraf en laat je de kip en groenten een mooi kleurtje krijgen.

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met aardappelen/gehakt en uien in tomatensaus en broccoli met een kaassaus erover


    Ovenschotel met aardappelen/gehakt en uien in tomatensaus en broccoli met een kaassaus erover

    ingrediënten:


    1 kg aardappelen in plakjes gesneden
    2 struiken broccoli
    500 gram gehakt
    3 grote uien
    knoflookpoeder
    1 blikje tomatenpuree
    olijvenolie
    zout peper
    italiaanse kruiden
    150 gram geraspte kaas


    boter/meel/melk om bachemelsaus te maken

    kook de aardappelschijfjes
    kook de broccoliroosjes

    braad de gehakt met de 3 uien in een hapjespan met een scheut olijvenolie en doe er zout en peper en italiaansekruiden bij en knoflook en als laatste het blikje tomatenpuree erbij

    maak de bachemelsaus en doe hier ook wat zout/peper/ en italiaanse kruiden erbij.

    Dan pak je een ovenschaal en doe eerst de aardappelschijfjes en doe daar de gehakt uien mengsel op

    dan sorteer je daarop de broccoli en schenk hierop de bachemelsaus en als laatste de gerastpte kaas.

    Doe dan in de voorverwarmde oven op 200graden tot de bovenkant een mooi bruin korstje krijgt.

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (3)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!